Vaknade för tidigt!

 
Så jäklar typiskt mig att vakna halv fem när klockan ska ringa sex!!! Så nu sitter jag här ny duschat och funderar vad jag ska äta till frukost????? Är otroligt trött och det mycket p.g.a. jobbet för det är sjukdomar hela tiden. Ska inte skriva för mycket då jag har tystnadsplikt, men just nu är det väldigt jobbigt då det snålas in på vikarier och vi hela tiden ska hjälpa varandra. Just nu så känns det som om vi går på knäna, så nu är jag färdig.
 
Skönt att det är Torsdag idag och helgen snart är här. Men så mycket vila lär det ju inte bli iallfall. Stortvätt och städning på Lördag sen måste vi även hinna med storhandlingen. Söndag kommer bli en slappardag det kan jag lova. Helgen ska man ju göra kul saker och ta det lugnt, men tyvärr så finns alla dessa måsten så som dem jag skrev om över.
Vad ägnar ni helgerna åt?
 
Var ni ute igår? Det var verkligen vår, 8+ i skuggan och solen värmde ju ännu mera. Vi gick ut efter lunchen och åt mellis utomhus i solen och barnen tyckte det var jätte spännande att man kunde äta ute även vintertid inte bara sommartid. Så vårt första mellis utomhus blev den 27 Februari och vårt sista var någon gång i slutet av Oktober. Härligt våren är på väg. Tyvärr inte för i början av nästa vecka så blir det tio minus enligt väderleksrapporten igår...suck! Men vi tänker njuta av detta så länge det varar, blir nog mellis ute idag med.
 
Men vad skjuttingen ska jag ha till frukost??? Vill ha salami på mackan men det har vi inte hemma, ost och skinka vore gott men någon skinka har vi inte hemma. Får bli Prästost och paprikaost idag med då. Vad äter och dricker ni till frukost?

Jäklar ungar!

 
Idag kommer min frustration gå ut över grannen och deras barn. Gång på gång lämnar de sin dotter ensam hemma och varje gång missköter hon sig och har fest. Igår började dunkandet kl nia exakt, det dunkar skriks och låter som om dörrar stängs väldigt hårt. Sture ringer fadern som säger att de skulle vara lugnt och lite musik på låg nivå till tio. Jösses denna har man hört ett antal gånger förr även att detta var sista gången för henne. Hon är väl nu 16 år fyllda eller så fyller hon det i år minns inte så noga. Han lovar ringa henne omedelbart, som alltid förr så är det tyst i ett par minuter sen börjar det igen.
 
Detta är nu tredje gången då Sture jobbar första gången för mig. För det var på klämdagar förut då jag var ledig. En klämdag så försov sig Sture och fick parkera i garaget vid Fridhemsplan där han körde sopor det gick på över 100 spänn för en dag som föräldrarna sa att dottern skulle få betala. Fortfarande har vi inte sett dessa pengar. Sture har även förr varit nere och ringt på och hon ha lovat att de ska vara tysta men sen har det satt igång igen.
 
Nu ska Sture prata med pappan igen och om det händer igen så ringer vi omgående störningsjouren, då får de en prick på sig och vid tre riskerar man vräkning. Är vad jag har hört iallafall. Tyvärr måste vi agera så här då det hänt så många gånger förr då på helger. Jag missunnar ingen att ha fest men det dunkas slås i dörrar skriks springs i trappan, dunkar i porten och det kallar jag inte normal fest.Musik och ett svagt sorl av röster är inget som jag skulle reta upp mig på en helg.
 
Vi gillar föräldrarna jättebra och umgås lite smått ute på gården på somrarna, men hur bra vi än tycker om dem så har deras odrägliga dotter som inte ens kan hälsa fått en sista chans från oss iallafall. Tyvärr vi måste få vår sömn när vi ska jobba och även då vi inte jobbar.
 
 
Ja min dotter festade också loss när hon var i samma ålder, men aldrig på vardagarna och vi hade mer koll då vi alltid bad grannarna ringa om det blev för mycket och vi var i samma område. Sen när det blev för mycket så sattes det stopp med att vara ensam hemma med kamrater. Inga fler chanser så var det bara.
Nu lyckades vi somna men Sture vaknade till strax efter elva av ett jäklar liv men lyckades somna om med en kudde över huvudet. Jag somnade med öronpropparna hårt intryckta vid tio.
Nog om detta som blev väldigt långt.
 
Snart ska jag få i mig lite frukost och ge mig iväg till jobbet, jag stänger idag. Denna dag är den jobbigaste då den blir så lång och seg. Man är så trött när man stängt så man bara vill hem och sova.
Hm vad ska man slänga i sig idag då? Jo det får blir rostad bröd med paprikaost och Prästost med skivad gul paprika på. Är rätt hungrig faktiskt så jag tror jag kilar ut och gör i ordning min frukost.
Detta ska jag klämma i mig nu.
 
 
Ha en trevlig dag från en sömnig Kerstin!
 
 
 

Mitt söta barnbarn!

Denna vecka var verkligen skit. I onsdags fick jag då till på köpet på allt annat kvinnoskiten under dagen, på kvällen bet jag av en tand. Fredagen gjorde mig 1100 kronor fattigare p.g.a. tand olyckan. Sen så hade jag migrän två dagar så att jag fick ta tabletter, jobbigt att jobba med kan jag tala om.
Men nu är jag tillbaka med nya starka krafter. Det var skönt att vila från bloggen även om det bara var fyra dagar.
 
Sen kom då äntligen helgen och vi stack iväg till mitt underbara lilla barnbarn. Bakade Cupe cakes på morgonen som jag tog med, på non egg eftersom min svärdotter är allergisk mot ägg.
Sen tog jag mängder av bilder hos dem, men jag börjar med en bild där han lille William ler mot mig. Vi hade precis kommit och jag tog omedelbart hand om den lille :-).
 
 
Visst är han underbar den lille.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja han har en liten tuppkam, men den är inte dit kammad utan har blivit till av sig själv.
 
Se han börjar att somna.

 
Här är Teddy 1 1/2 månad gammal. Visst är de lika?
 
 
Men nej inte alls enligt far hans, han får vänta till tipsextra. Teddy lyfter upp sin lille sovande son och sätter på Manchester United låten och låter sonen dansa på bordet med hans hjälp.                                      
 
Bryr sig inte ett dugg över att ha blivit väckt från en varm famn i en fleecepläd utan ser verkligen ut att njuta av dansen tom ett leende kommer fram. Tyvärr inte med på bild.
 
 
Nej nu orkar jag inte mer. När vi går upp på övervåningen för att se hur renoveringen fortskrider så somnar han.
 
Ser ni hans små söta armband? Det är bjällror i figuren på armbandet så det plingar när han viftar med armarna. Sött va?
 
 
 

 
 
 
 
I vardagsrummet på övervåning hänger deras bröllopsbild satt på en canvastavla.
 
 
Jag har en likadan bild på foto men i färg. Visst är den jättefin tavlan? Tapeten är från 1700-talet Teddy hittade den i en folder över gamla tapeter.
 
Istappar synd att inte solen sken.
 
 
På vägen hem tog jag lite foton bla dimman över ängen och snön. Ni har väl alla hört uttrycket älvorna dansar på ängen? När det ligger lite morgondimma svävande över ängen tidigt på morgonen. Detta såg precis ut så men i dagsljus och solen fullt skinande.
 
 
 
 
 
  Här börjar dimman.
 
 
 
 
 
 
 
Middagen när vi kom hem. Rostbiff med stekta champinjoner, paprika, smålök och sparris. Jag tog ingen potatis med det ville Sture prompt ha.
 
 
 
Till det drack vi ett gott rödvin, Motorhead.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SKIT!!!

Nu är det en sådan där skitdag igen då jag mår skit och är på uselt humör. Trött fast jag sovit okej. Känner mig sviken och illa behandlad. Känner att inget är kul utan bara skit. Jag är den där personen som man kan kasta all skit på för det är bara mitt fel, ingen annan gör fel utan bara jag. Sen får jag inte säga att jag tycker annorlunda eller ha en annan åsikt för då vänder man omedelbart ryggen till. Att ignorera någon kan göra otroligt ont om man är den som blir ignorerad. Usch hur kan man bara behandla andra så illa?
 
Sen bloggen, just nu avskyr jag den alldeles tomt varje dag i kommentarsfältet och sen har jag total bloggtorka, inte ens skriva är kul längre.
Kanske man borde ta en paus från den ett tag och fokusera på annat. Kanske man själv bör ignorera och tänka på annat.
Ja jag tror fasiken jag gör det. Hör ni inget av mig så är det så jag vill ha det, skriver jag inte här och ni saknar mig så släng in en kommentar.
Jag ska banne mig tänka på mig själv nu för annars kommer jag må ännu sämre. Hitta på skoj saker vid ledighet och bara vara.
 
Sist men inte minst så kommer tjejsaken i helgen också!!!!!! Fattar ni inte????? Ledtråd M..S

Data snillet Kerstin Persson

Det är väldigt många barn sjuka just nu, hög feber och hosta. Så vår avdelning hade enbart 8 barn igår. Vi gick till en park på förmiddagen och det var så skönt väder och solen sken. Man fick för första gången vår känslor. Fattades bara att fåglarna kvittrat också.
 
Jag öppnade ju igår så jag kom hem strax efter kl tre. Satte mig då med att föröka spela in min röst, men micken och hörlurarna fungerade inte!!!!!! Finns två hål framtill på min stationära dator en med en mick symbol och en med en hörlurssymbol. Blev bara argare och argare. Till slut gick jag in på PIM för att få hjälp. Men det som stod där var att ibland fanns uttaget där bak på en stationär dator. Då sa det klick! Vart sitter mina högtalares sladd? Jo där bak. Mycket riktigt två likadana hål som på framsidan och då fungerade det helt plötsligt.
 
Varför finns då dessa hål där fram?
 
 
Något större data snille som har svar på detta?
 
När allt var klart så lyssnade jag på filmen även utan lurar och med mina högtalare. Tycker att musiken var lite för hög och att min röst försvann bakom den. Men man hör vad jag säger, men tycker att musiken kunde tas bort. Men det står i uppgiften att man ska ha bakgrundsmusik. Mitt i under några bilder var musiken helt plötsligt borta där den fanns tidigare, sen kom den igen efter en liten stund. Bara bra för där berättar jag lite mer och då var det bra att bara rösten fanns med. Men varför musiken försvunnit har jag ingen aning om...under ca 5-6 bilder var den borta.
 
Men jag har med text, bakgrundsmusik och min röst. Filmen är mellan 2-5 minuter och på max 12 MB. Så att min röst är lite svag skit samma. Lyssnar du med lurar så hörs allt perfekt. Lyssnade på den nu igen och tar man ned ljudet till hälften på knappen i själva filmen så hör man utmärkt vad jag säger. Mycket stolt data snille sitter här.
Nu är det frukost som gäller och idag stänger jag.

Wokgryta

Men tänk vad enkelt kan vara gott! Wokgryta på kyckling och en massa goda krispiga grönsaker i och skruvmakaroner. Ett fat bredvid med smålök, färsk sparris och stekt röd paprika som man öste över sin egna tallrik. Tack Sture du är en underbar kock. Till det resten av det goda vita vinet ACDC.
 
 
 
 
 
Hurru lillskiten ovanför det är rakning som gäller idag och klippning nästa vecka...bara så att du vet!
 
Tillbehör så som Tzaziki och Aioli fanns men grytan var så saftig och god i sig så jag tog bara en liten klick Tzaziki som jag knappt rörde.
 
Såg ni melodifestivalen igår, skit säger jag bara. De enda låtars man kunde rösta på var State of drama som gick direkt till final och Rolinski som kom till andra chansen. Gubbarna med en jävla schlager skäms man ju över, sist kommer de att komma om de går vidare till den stora tävlingen kan jag tala om. Carolina af Ugglas har inget i sådana här sammanhang att göra och borde inte kommit bland de fem bästa. Skit låt säger jag bara. Nu har experten talat :).
 
Höres nog lite senare.

Tröstar mig med godis!

Dagen bara rusar fram och inget vettigt har jag fått gjort. Sture har tagit hela tvättstugan medans jag enbart suttit här och tryckt på ett idiotiskt tangentbord. Ja jag har ju diskat, ätit frukost och lunch, läst DN och plockat undan lite. Fotat lite godis som vi har hemma och varit på uruselt humör. Inget är kul just nu allt är piss, men visst så ska det vara veckan innan mens, varför skulle det vara annorlunda denna gången?
 
 
   
 
 
Finns det blåa jordgubbar? Skulle inte tro det men visst ser den god ut. Tänk en jordgubbe som smakade hälften blåbär och hälften jordgubbe.Precis som Nektarin som är hälften Plommon och hälften Persika.
 
 
Vackra att titta på är de också.

Räkor och Aioli!

När vi var i Göteborg 2011 så åt vi räkor i ett trätråg med  aioli, citron och bröd till. Himmelskt gott.
 
Ja ni fattar väl? Att vi inte åt trätråget?
 
 
 
Vi gjorde om det igår, men då hemma.
 
 
 
 
 
 
Köp vinet det var så himla gott.
 
 
 
 
ACDC! Hårdrocksvin. Vi har Motorhead och Kizz hemma också men i rött. Detta vita vin var ett av de godaste jag druckit.
Rekommenderar det varmt. 119 kronor/flaska är priset.
Tack syrran och svåger för presentkortet, det blev tre flaskor vin och det första var som skrivet supergott.
 
Tycker det är lite kul att prova lite udda viner som är döpt efter någon grupp, person ja ni hajar va? Moberg har vi provat, röda och rose de var jättegoda, det vita föll mig inte i smaken. Sen har vi provat Elvis rött vin det var också gott.
 
Det sticker en Loka fram på bilden kanske ni ser? Behöver lite kallt till maten också, rekommenderar smaken Mango/Päron.
 
 

AC/DC Thunder Struck Chardonnay (nr 2363)

Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt
Australien New South  Wales Hilltops
  • Årgång 2011 
  • Alkoholhalt 13,0 %
  • Sockerhalt 3 gram/liter
  • Användning Serveras vid cirka 8-10°C till grillade rätter av fisk eller skaldjur. 
  • Smak Torr, mycket fruktig smak med inslag av päron, galiamelon, ananas och citrus. 
  • Färg Ljusgul färg.
  • Provning 2012-06-12
  • Leverantör Giertz Vinimport AB
  • Producent Warburn Estate
  • Råvaror Chardonnay.
  • Doft Mycket fruktig, aningen blommig doft med inslag av vit persika, galiamelon, ananas och citrus.
Ja läs över själva så ser ni vad systemet skrivit om vinet.

Fick på alla hjärtans dag.

Jag gillar ju godsaker och detta fick jag av älsklingen efter hans läkarbesök igår:
 
På Alla hjärtans dag!
 
 
 
 
 
 
  
 
Riktigt goda var dessa hjärtan. Liknar ostbågar väldigt mycket, men inte lika kladdiga och sträva i munnen. God ostsmak och söta att bjuda på kärlekshjärtan.
 
Ja jag vet att jag är tidigt uppe men somnade innan tio igår så inte så konstigt att jag då vaknar tidigt. Hostan biter sig fast och är bara blä just nu. Visst börjar den att lossna men det är jobbigt och rivigt i halsen av allt hostande, trotts att den håller på att dra sin kos.
 
Är sur över den inställda operationen också då läkaren sa att jag inte får hosta under den då det kan gå fel. Det vill man ju inte men jag har ju väntat på denna op ett tag nu...suck.
 
Tycker allt går mot mig just nu. Sen fick Sture P-bog utan för Prisextra på Norra stationsgatan igår. Jo då han har en liten P-skiva fastklistrad eller fastsatt med en liten sugpropp i fönstret. Men på något sätt rullade han fram kl strax innan 12.00 istället för 11.00. För när vi kom tillbaka strax efter 12 så satt en P-bot på rutan och P-skivan stod på 12. På lappen stod det felaktigt på P-skivan. Vilka jäklar gnidna P-vakter, kan de inte fatta att man rullat den lite fel och låta bli att sätta en P-bot på 550 spänn på rutan. Det är ju gratis att parkera med P-skiva så varför skulle någon skita i att rulla fram rätt tid????
Så fint Sture på 1 1/2 vecka har vi kastad ca 2000 spänn i sjön. Vandrarhem för 3-4 dar eller bensin för minst 2 veckor, ja vi kunde gjort mycket annat roligt för dessa pengar.
GRRRR!!!!!
 
 

Alla hjärtans dag!

 
Men jösses jag är inte bara helt slut i kroppen utan i skallen också!!!!!!!!
 
Det är ju en viktig dag för alla idag som har någon man tycker om eller någon som tycker om en.
 
  

 
  
 
 
 
Och vem är denna YOU då????
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sprungit maraton!

Hurra 37.1 när man vaknar...då kan man få lite gjort här hemma då tänkte jag. Tog bort en drös prydnadssaker, diskade någras vaser och torkade av ett fotografi.
Jaha vad händer då? Jo det känns som om jag sprungit ett maratonlopp.
 
 
Helt slut i hela kroppen, snurrig i huvudet så att jag blir tvungen att lägga mig ned.
 
 
Vad är det som händer. hade en riktig svår flunsa under två veckor år 1998 precis efter min skilsmässa, då kände jag så här när jag gick ut första gången.
Mitt huvud har massor av idéer på vad jag vill städa undan här hemma, men min kropp är inte alls med på det. Vilken jäkla irritations moment!!!!!
Återkommer senare!

Helt slut!

Läkaren tyckte vi skulle ställa in operationen pga min hosta. Den kan gå fel om man ligger och hostar hela tiden och det vill jag ju inte. Men det kändes jäkligt surt att ställa in då jag verkligen vill få detta gjort nu.
 
Efter beskedet kände jag mig deppig och det är väl klart man gör inte konstigt alls. Behövde medicin så vi åkte först och hämtade ut mitt nya id med det rätta efternamnet, sen apoteket. Ops det där lät lite konstigt, precis som jag behövde något lugnande efter depp beskedet. Nej då vanlig hostmedicin. Sen gick vi in på Ica maxi för läsk köp och semlor att trösta oss med. passerade dessa underbara saker som slank ned i korgen på väg till läskhyllan och semlordisk. Kände mig helt färdig i affären och samma med Sture så det var skönt att få med sig lite fint hem och lite gott också.
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag lägga mig och villa. Sture hade 38,4 när vi kom hem och jag 37,9 så han vann.

Hur ska jag göra?

Vad rörigt allt är i huvudet! Imorgon är det inskrivning inför operationen jag har på Måndag och jag känner mig fortfarande dålig. Ska ringa till Sös idag och rådfråga hur jag ska göra inför imorgon, då det ska tas prover etc. Man bör nog vara fullt frisk då. Är rätt säker på att det är någon form av flunsa jag haft, ja fortfarande har eftersom jag hade feber när jag vaknade för en kvart sen. Ja 37,6 är lite feber på morgonen då man ska ha under 37. Jag brukar ha ca 36,1 när jag är frisk. Därför rörigt i skallen för jag vill ju ha denna operation gjord nu och inte vänta längre. Han ju ,med en hosta till innan den blev gjord och skjuts den upp nu så hinner jag säkert med en hosta till....suck!
 
Är rätt trött idag då jag hade supersvårt att somna igår, somnade men vaknade igen efter bar anågra minuter av alla möjliga saker, klåda i benen, ont i ryggen, törstig och en massa andra korkade saker. Tror jag somnade helt och fullt kl ett och vaknar sen kl fem. Kanske det börjar vända nu då jag har sovit bra sen febern kom, ja för bra igår sov jag ju mellan 10-1 på dagen och så har det varit sen jag blev sjuk och febrig.
 
Nej jag vet faktiskt inte alls vad jag ska skriva om mera just nu. Så jag får väl återkomma lite senare om jag känner för det mera då eller vet mera om vad jag ska pränta ned till er läsare.

Sture hos läkare.

Stures chef vill att Sture visar läkarintyg då han står för lönen då det är inplanerade arbeten vilket det var nu. Läkaren säger till Sture att försäkringskassan sagt att en flunsa tar fem dagar så hon vågar inte skriva mer än fyra dagars sjuk på honom p.g.a. att han redan varit sjuk i en dag. Så på fredag måste han jobba om han inte vill vara utan lön!!!!! Men jag då som hostat sen i Onsdags och fortfarande idag har lite feber för mig är det sjunde dagen. Sture hade hög feber i går morse. Ingen flunsa tar fem dagar kan jag tala om för då är det inte flunsan man har.
 
Nu får försäkringskassan verkligen skärpa sig, deras läkare träffar aldrig patienterna och kan inte berömma deras sjukdomar.
Man sätter tid på sjukskrivning gällande höftledsoperationer, blindtarmen och alla andra operationer, på alla sjukdomar även de som går in i väggen. Vad tror de? man kan inte tidsbestämma sjukskrivningar alla är olika när det gäller att tillfriskna, det beror på ålder, hälsa och en massa andra faktorer. Men ja ja ja jag vet att det inte är försäkringskassans fe utan att det är moderaternas sjuka politik
Nej tack nästa val ska ni åka!!!!!!
 
 
Självklart vill jag att vi ska komma åt simulanterna som inte är sjuka utan utnyttjar samhället. men det får inte bli på de riktigt sjukas bekostnad som det är idag. Idag stjälper vi fler som verkligen är sjuka än kommer åt de som inte är sjuka.
 
Moderaterna borde för länge sedan ha insett att detta system inte fungerar. är man sjuk så ska man få vara det även om det innebär att man är det i flera år. Ingen annan än patientens läkare ska få avgöra detta. Försäkringskassan läkare ska inte ha ett enda dugg med detta att göra. Självklart ska man då och då se efter om det finns möjligheter att komma ut i arbetslivet igen t.ex. så som att byta jobb etc. men säger läkaren att patienten inte kan jobba med något så är det så punkt slut. Sen om läkaren anser att en dag kommer patienten kunna återgå till sina normala arbetsuppgifter, låt då sjukskrivningen ha sin gång, tvinga ingen att byta uppgifter det kan förvärra sjukdomen. Om patienten inte själv vill ha chans att börja arbeta med något annat då ska den hjälpen finnas. Nej man måste få tillfriskna i lugn och ro.
 
 
Reglerna har aldrig drabbat mig som tur är, men arbetskamrater som gått in i väggen och vänner, släktingar, grannar med olika sjukdomar har de drabbat negativt. Ensamstående med barn som står helt utan inkomst och fått vända sig till hjälporganisationer. Nej jag ger inte mycket för Moderaternas politik, men det tror jag ni fast läsare redan vet.
Jag har alltid ansett att vi ska värna om de svaga i samhället därför kan jag aldrig lägga min röst på moderaterna.
Moderaterna för en omvänd Robin Hood politik, tar från de fattiga och ger till de rika.
Om man ska vara klockren så blir de fattigare fattigare och de rika rikare. De svaga i samhället har fått det svårare att överleva.
 
nej häck väck på er vid nästa val. Hoppas Svenskarna denna gång röstar rätt i nästa val.
 
 
Tryck på bilden för att läsa artikeln om Barnfattigdomen.
 
 
Oj det blev ett långt inlägg. Men det var skönt att skriva det.
 

Sjuk och tänker inte åka och öppna!

Nu är jag arg på mig själv faktiskt. Självklart går A som städar på jobbet in i kassaskåpet efter telefonerna när jag inte dykt upp 6.30 Jag är alltid tidig på jobbet oftast en timme tidigare då jag alltid åker med Sture när jag öppnar. Varför ska jag åka dit och öppna p.g.a. att de enbart är vikarier fram till 7.30, de har ju jobbat sen före jul båda två. Jag vaknade nyss och hade exakt 38 i feber och värk i kroppen. Varför ska jag utsätta mig för att bli sämre nu när jag ska operera mig om en vecka och kanske utsätta andra för smitta. Vet inte om jag åkt på något mer då jag inte hade feber måndag-fredag. Eller om jag blivit sämre p.g.a. att jag gick till jobbet, men man kan ju inte vara hemma för lite hosta och jag trodde det var p.g.a. astman, även min läkare som jag rådfrågade och som sa att jag skulle öka dosen verkade ju tro det. Inte så konstigt när jag inte hade någon annan symtom och ingen feber utan det enbart var telefonrådgivning.
 
Igår låg vi i soffan hela dagen och tittade på DVD vi sov om vartannat och somnade även tidigt på kvällen. Det senaste dygnet har jag sovit mer än jag varit vaken, men det kan ju vara så när man är riktigt sjuk. Vi såg på Svenska hjärtan, Emil och Griseknoen, Tjorven och Mysak och Lotta på bråkmakargatan fram till kl åtta sen vart det vanlig tv i en timme sen sömn igen.
Ingen frukost, lunch eller middag utan vi åt rostat bröd med räkor, goda ostar, skinka och gurka och paprika, lite paj och cup cakes slank ned också. Sen mängder av dricka, har nog aldrig varit så törstig som igår. Min snälla pappa åkte och inhandlade Ipren och Alvedon då vi inte orkade ta oss ut med feber och värk i kroppen.
 
Tack pappa!
 
 
Nej nu ska jag lägga mig en stund innan jag ska försöka ringa till jobbet.

Firandet igår.

Jag hoppas verkligen inte att våra gäster smittades igår. Har ju haft hosta sen i Tisdags, men igår hade jag lite feber på morgonen. Tänkte att femte dagen smittar man ju inte och det bör man inte göra heller enligt läkare och det jag lärde mig när jag läste medicin. Men jag kände mig sämre och sämre hur längre eftermiddagen led. Har inte känt mig dålig innan men trodde det var p.g.a. av allt strul som varit och att jag inte mått så bra inombords denna vecka. Sen sovit uruselt också.
 
Men tyvärr när jag väcktes av telefonen strax efter fem så tog jag febern efter samtalet hade över 38. Sture kom upp i samma veva som enbart haft ont i ryggen under dagen och hade också 38.3.
men vad fasiken är detta? Låg och såg på DVD under kvällen och hoppade över delfinalen i melodifestivalen p.g.a. att vi helt enkelt inte orkade följa musik denna kväll.
Så det var väl tur att mitt barnbarn inte kom, jag borde nog inte smitta men Sture kanske gjorde det igår utan att veta om att han var sjuk.
 
Stambytt i köket i år har vi fått info om då målas det även nytt på väggar och tak. Sen är det helt över nu med cigg vid köksfönstret och under fläkten p.g.a. flera saker bla min astma. Övriga lägenheten har vi aldrig tänt en cigg i. Så där finns det inget i väggarna, men trotts det så ska vi kolla upp det med bla hyresgästföreningens hjälp. Då styrelsen påstod att våra persienner inte skulle bytas då de var rökskadade och därför snörena var dåliga. Det har nu konstaterats att de inte var så utan normalt slitage. För att slippa framtida tjafs från dem så kommer lägenheten kollas upp. Sen kommer hyresgästföreningen kontakta dem.
 
Men i fredags fick vi nya persienner efter ett års tjafsande nästan. De gamla fick inte plats och då skulle de bytas enligt Mistral som gjorde arbetet. Men de nekade sen av flera anledningar bla just det med rökskador. Men i december backade styrelsen efter att hört efter med deras fastighetsbolag+att hyresgästföreningen kollat upp våra persienner. Så allt detta med att kolla upp övriga lägenhet +stambytet borde vara klart under detta år. Är så jäklar trött på denna styrelse. men ni som följt resan med persiennerna och bla röken vet redan om detta och vet om allt jag skrev här just nu. Kom in på det bla för att jag glömt att skriva att persiennerna sattes in i fredags.
 
Bilder från igår:
 
 
 
 
 

 
Blommorna är från syrran. Fick även presentkort från dem och en 37 tums platttv.
De söta korten med blommor på som ni ser under är från mina föräldrar med pengar i.
 
 
 
 
Mamma och pappas sitter i sofforna.
 
 
 
 
 
Syrran längst bort på vänster sida sen hennes man Johan och deras dotter Pernilla.
 
 
Min pappa och Pernilla

 
Hela gänget
 
Jag var jättemätt efter maten och äppelpajen var det inte mycket kvar av, där i mot har jag många cup cakes kvar och just nu känner vi inte alls för det. Sture vaknade nys han har 39.4 i feber och la sig igen.
 
Ha en bra dag nu är det soffläge som gäller.
 
 
 
 

Firar våra födelsedagar.

Har varit uppe sen klockan sex, städat, bakat Cup cakes och nu sitter jag här framför datorn.Idag får vi gäster klockan ett eftersom Sture och jag fyllt år. Tyvärr så kunde inte mitt lilla barnbarn komma, men det går ju fler tåg att få träffa lille William igen. Men mina föräldrar och syster med man och barn kommer. Skulle bakat äppelpaj också men nu när det blir färre så räcker det med goda smörgåsar och cup cakes till efterrätt och pepparkakor.
Har två goda ostar, skinka, räkor, renkorv, grönsaker så det finns en hel del att välja på. Så även ägg då min svärdotter som är väldigt allergisk mot ägg inte kommer. Bakade även Cup cakes med vanliga ägg , hade köpt non eggs men nu behövde jag inte använda paketet. Men det går ut först 2014 så det finns ju chans att baka på det senare.
 
Känner mig rätt trött då jag varit igång sen tidiga ottan. Sen har jag sovit uselt hela veckan och min astma har blivit värre denna vecka.Så Sture har varken rökt under fläkten eller i köksfönstret då jag inte mått bra. Har själv bestämt mig för att sluta även med fest rökandet. Vi har även skurat tak och väggar i köket med vim, men det var inte så farligt gult då det inte var länge sedan vi gjorde det, det mesta kommer ju  från den där gasspisen som gör allt gult i köket. Det är ju faktiskt vansinne att feströka när man har astma. Tänkt att man inte blir klokare som vuxen?!
 
Nej jag tror jag ska ta en dusch sen ska jag lägga mig ned bland nya fräscha lakan och vila en stund. Kvar att göra, dekorera cup cakes och ställa fram allt som ska ätas, sen har Sture tvättstugan. Ska kolla om de svalnat ännu.
 
De har svalnat så dags för dekoration!
 

Torsdag och risig!

Tyvärr så är det ibland den bistra verkligheten. Hittade den på Facebook som ni kanske ser.
 
 
Känner mig totalt slut och mår piss. Sovit uruselt inatt igen och känner att kroppen snart inte orkar längre med att leva på ingen sömn.
Det har dessutom pipigt i bröstet inatt och det har väckt mig flera gånger, har även hosta. Den där jäklar astman varför skulle jag få det också? Har ökat dosen som läkaren sa och andningen känns lite bättre just nu.
 
Min älskling handlade allt igår till på Lördag nu är det bara bakningen kvar ska baka Cupe cakes på non eggs någon som gjort det?
 
Sen det här vädret vad snö det kom igår, men visst är det vackert men inge kul att halka runt i eller pulsa runt i.
 
 
 
 
Dessa bilder togs strax efter fyra igår direkt när jag kom från jobbet.
Nej måste äta frukost och kolla hur tuben går idag när det snöat så mycket.
 
 

Onsdag idag!

 
Ny dag och bilen rullar igen. Nyckeln han fick hos nyckelspecialisten kodades hos Ford och nu rullar bilen igen. Dyr historia det här tyvärr. En bussig granne körde Sture till Lidingö då bilen var klar på kvällen. Gulligt gjort hoppas även Sture kan göra någon gentjänst tillbaka. Ja vi har faktiskt trevliga grannar kvar som tur är de flesta har ju tyvärr flyttat, känns lite tokigt då man hade umgåtts i så otroligt många år och även hemma hos varandra vintertid.
 
Idag är det då onsdag och helgen närmar sig på fredag har vi studiedag förr hette det planeringsdag, varför namnbytet...inte en susning. Är lite irriterad att det är på min tidiga fredag då jag slutar kl 15 egentligen, hade behövt baka den eftermiddagen, men nu blir det till kl 16.30.
 
Nej denna morgon finns det inte så mycket mera att skriva faktiskt. Har lite torka i huvudet och sen är jag enormt trött också.
Vaknade flera gånger inatt också och ligger och tänker på en massa skit istället för att försöka somna om.
 
Ha en bra dag!

Typiskt Måndagar!

Igår var en strulig dag. Jag öppnade så vi åkte väldigt tidigt hem ifrån. Först så låg både internet, bredband och telefoni nere så därför ingen blogg. Sen när vi åkt ned till Råcksta rondellen så kom jag på att kakorna inte var med till jobbet, tillbaka hem igen.
Efter jobbet skulle vi ha åkt och hämtat mitt leg, men det blev inte alls av för Sture hade tappat bilnyckeln någonstans på Lidingö trakten!!!!!!
 
 
Fick ta tuben hem medans Sture skjutsades hem av en arbetspolare som bor på vår gata.Sen fick han tog bussen fram och tillbaka till Sundbyberg med en kod till bilnyckelspecialisten. Där fick han en nyckeln för 650 kr men den kan han enbart öppna dörren och stänga av larmet med inte starta bilen för att kunna det måste man åka till en Fordverkstad som Chippa om bilen för 781 kr. För att få den där klickdosan som man öppnar och stänger bilen måste man göra något annat och vad det var eller kostar vet jag inte. En dyr historia vart det för en borttappad nyckel.
 
 
Just det för att komma till Ford verkstaden måste han bli bogserad av arbetspolaren från stationen där han står nu. Som tur är så är verkstaden på Lidingö.
 
Sen det där med att inte må det får man tydligen inte göra. Just jag får inte det och jag vet inte varför?
Ja får och får men inte prata om det? Men andra får tala om hur de mår då spelar de ingen roll. Minns vid min skilsmässa då jag redan var sjukskriven för Ischias, hade blivit omplacerad på jobbet och hade en svårartad influensa och var sammanlagt sjukskriven i 7 månader tom då hade andra det värre? Eller behandlades som om de hade det.

Nej jag ska visst vara den där glada personen som ställer upp för allt och alla och jag får minsann inte svacka eller prata om det för då blir allt fel. Det är ju inte så att när man mår dåligt att man mår bättre av att få uppleva detta. Klart att ingen kan göra något åt situationen det fattar väl jag med, jag är inte korkad, men jag måste
ju får prata om hur jag känner och bli bemött på ett vettigt sätt.
Eller har jag fel? Nej det har jag inte!
 
Ja ja denna Måndag var ju ingen bra start på veckan inte. På toppen av allt hade jag sovit uselt natten innan vaknade i ett av drömmar jag inte minns ett dugg av, hade svårt att somna om så sammanlagt sov jag väl mellan 3-4 timmar. Imorgon ska vi handla allt tills på lördag då vi har gäster som kommer för att fira både min och Stures födelsedagar. Vi slår ihop dem för att de är så nära.
Eller så handlar Sture idag om han hinner efter bogsering och allt.
 
Men stackars er att få hör på det här gnället.
 
Barnbarnet då. Jo han har visst varit lite förkyld men lyckades hosta upp slemmet duktigt själv berättade en stolt far för mig i Fredags.
Teddy var likadan och det hade lättare att få upp slem etc än sina systrar där i mot så var han sjuk längre än dem vid förkylningar. Han hostade i fler månader men ingen läkare hittade något på honom. Då gick jag privat till en barnläkare som omgående upptäckte att han hade dold lufrrörsinfalammtion. Han var dryga året då. Fick antibiotika och blev frisk.
Tyvärr har jag inga nya bilder på den William sonen är lite seg på att maila mig det.
 
Ni får nöja er med en gamla bilder.
 
 
 
 
Hoppas Tisdagen blir bättre.

Bakat till jobbet!

Nu står kakan på balkongen för att nougaten ska stelna. Sen ska mina arbetskamrater bjudas på denna underbart goda kaka. När den stelnat så skär man den i bitar. Vi har så på arbetet att den som fyller år får en blomma eller liknande, kanske en trisslott också beroende på vad blomman kostar och om man köper en kruka till ca 70 kr handlar vi för. Sen bjuder den som fyllt å på något, vad som helst, frukt, smågodis, något man bakat etc. valet är fritt.
 
Här står nu min kaka:
 
 
 
 
 
 
 

Söndag!

Som ni vet fyllde jag ju år i Fredags men glömde lägga ut bilderna på den fina blomman jag fick på jobbet.
 
 
 
Här har ni de fina kloten som lyser som hänger i vardagsrummet och båtrummet.
 
 
 
Tog en med blixt också och beskar den, det blev fint med blomsterkvisten.
 
 
Såg ni Melodifestivalen igår då? Men låten Gosa, gosa, gosa helt sjuk. Urkass, urdåligt verkligen ett bottennapp. Tur att den inte gick vidare, men den skulle inte ens ha kommit med bland de fem bästa. Jag hade som första favorit Yohio med Heartbreak hotel och den gick ju till final. Sen hade jag Cookies N`beans med Burning flags som andre favorit och den gick ju till andre chansen. David Lindgren som också gick till final hade jag som trea och så sist då Erika Gadd hade jag som femma blev grymt besviken han kan så mycket bättre. Hade hellre sett att Michael Feiner och Caisa gått vidare de hade jag på delad tredjeplats. Ja under ser ni själva hur vi röstade, vi sätter alltid 0-10 poäng i graderna.
 
 
Ni som såg melodifestivalen skriv i kommentarsfältet om vad ni tyckte, självklart kan ni vara anonyma.
 
Hur jag känner mig psykiskt idag. Lite bättre, men långt ifrån bra. Kan säga så mycket att det inte har ett dugg med mitt och Stures förhållande att göra utan helt andra saker bla att jag känner mig pressad över vissa saker som jag måste göra och som jag inte känner för. Sen finns det fler faktorer men går inte närmare in på dem. Jag bara hoppas att allt ordnar sig till det bästa och att jag mår bättre snart.
 

Kommit ut lite nu vila!

Jag har så himla tur att jag har en make som är så underbar mot mig och älskar mig så väldigt mycket.
Han känner mig utan och innan och vet precis hur han ska få mig att må bättre. Vi stack till Biltema i Botkyrka och sen gick vi in på EG:s fyndmarknad en av mina favoritaffärer. Hittade även lite smått och gått på Biltema som jag strosade runt själv på medans Sture kollade in kupévärmare och en massa annat tråkigt :-). Bara att få komma ut och tänka på annat är otroligt skönt.
Efter att vi handlat bjöd han mig på lunch ute och nu är vi hemma och jag ska vila en stund. Mår lite bättre och har insett eller försöker att inse att man inte ska ta åt sig så mycket utan bita ihop tänderna och tänka: jag vet att jag inte är en usel människa, jag vet att jag är omtyckt, du ska inte bry dig så mycket om andra och vad de tycker.
Ska försöka göra så gott jag kan.
 
Det inhandlade:
 
Två stycken 19 kr styck
 
 
 
Skålar får man aldrig för mycket av en femma styck.
 
 
 
 
En rosa löpare med silvertråd i för 24 kronor
 
 
Stickat mobilfodral för 2.90 kr. Onödigt köp men billigt och sött.
 
 
Sen köpte vi Istärnings påsar för 3 kronor styck, Sture köpte en trist kupévärmare :-) och lite annat till bilen.
Nu ska jag vila ett tag.

Mörker!!!!!

 
Usch mår skit just nu. Så fort man mår bra så är det något som får en att rasa ned igen. Som en klättervägg när man nästan är uppe så faller man ned. Känns som om det aldrig tar slut eller kommer att ta slut, vet inte vilken formulering man ska använda.
 
Känner mig deppig, hängig och totalt sänkt långt ned i skorna. Flera faktorer spelar in så jag sov uselt inatt, låg bara och tänkta och tänkte. vad har jag gjort för att förtjäna detta. Är jag så en så jäkla usel människa?
Varför drabbar all skit vissa personer medans andra aldrig drabbas. Guds straff skulle troende säga. Men vadå straff, vad ska jag straffas för? Eller har jag inte straffats nog?
 
Jag vill se på världen med ett leende, jag vill vara pligg glad och förväntansfull för vad framtiden har att erbjuda. Men jag känner inget av det alls. Framtiden är en stor mur som inte går att rubba, bakom den så finns det ingenting att se fram mot ingenting att vara glad för...ingenting.
 
Jag har alltid varit en positiv person, full av glädje och förväntningar, som alltid försökt se saker positivt. Klart man varit deppig ibland det är väl alla människor. Men det här liknar ingenting jag upplevt eller känt tidigare. Det är som om den sista droppen fick bägaren att rinna över. Det forsar nu kan jag säga och det verkar inte sluta.
 
Nej jag tänker inte gå in på detaljer utan vill bara skriva ned hur jag känner just nu. Det känns som om jag ser ned i ett stort svart hål och jag har en klump i halsen som bara vill brista ut så tårarna forsar.
 
Men jag vet att jag kommer att ta mig upp igen till toppen och där tänker jag krampaktig försöka hålla mig kvar. Men frågan är om jag klarar detta utan hjälp denna gång?
 
Ledsen för ett deprimerande inlägg, men var tvungen att få skriva av mig.
 
En liten liten ljusglimt finns. Jag ska se till att den itne slokna rutan börjar att lysa för fullt istället.
 
 
 
 
 

FREDAG!

 
Vad mer behöver man säga när man vaknar en timme innan klockan ska ringa? Slutar halv fem idag och tänker ta med mig frukosten till jobbet och äta där. är jättehalt ute ringde Sture om nyss så det är bäst att ge sig iväg i tid, tågen vet man ju aldrig med och inte bussen heller. Kan ju gå från tuben till jobbet tar enbart tio minuter men inte i denna halka tack!
Ikväll ska vi äta Revbensspjäll som Sture glaserar först med en rökig marinad till det blir det Moberg. Lite festligt ska det ju vara när man fyller år.
 
Tycker det står spaneribbs men det ska stå spareribbs, men jag är oskyldig.
 
 
Tänkvärda ord som jag hittade på Facebook:
 
 
Det stämmer ju faktiskt eller hur?
 
Slängde just en blick på mitt scrapbooking skrivbord, det är nog dags att börja med våra bröllopsbilder och Williams album. Nu har jag massor av grejor att använda.
 
 
 
 
 

RSS 2.0