Skuggbarn!

Har ni läst boken Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann? Jag läste ut den igår och den rekommenderar jag verkligen. Inte för att jag gillar när de blandar mellan nu och dåtid, men den var bra. Komisk, härligt skriven, festlig...ja läs den det är svårt att förklara ytan att avslöja för mycket.
Fick den i julklapp från jobbet 2010 men aldrig känt för att läsa boken. En granne rekommenderade den för några veckor sen och eftersom den bara legat och skräpat hemma hos mig så öppnade jag den och började att läsa.
 
 
Boken handlar om:
 
 
Efter ett långt och synnerligen händelserikt liv hamnar Allan Karlsson på det äldrehem han tänker ska bli hans sista anhalt på jorden. Problemet är bara att hälsan vägrar ge vika, och en dag bär det sig inte bättre än att det är dags för honom att fylla tresiffrigt. Pompa och ståt väntar, med kommunalråd och lokaltidning på plats. Ett spektakel så oönskat av Allan att han i stället kliver ut genom fönstret. Därmed är han på rymmen från sitt eget födelsedagskalas. I hastigheten råkar Allan få med sig en väska som han bara skulle vakta ett slag och strax har han både tjuvar och poliser efter sig.

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann handlar om en månadslång jakt genom Sverige på Allan och hans nyfunna vänner. Men boken är också en resa genom 1900-talet - den oändligt sorglöse Allan Karlssons livsresa.
Hur kommer det sig egentligen att Allan äter middag med blivande presidenten Truman? Och får lift med förre premiärministern Churchill? Och åker flodbåt med ordförande Maos unga hustru? Eller för den delen att han tillbringar flera månader med att vandra över Himalaya?
Trots att Allan är fullständigt ointresserad av politik och religion tycks han ha påverkat de flesta av det förra seklets stora händelser i världen. I hundra år gjorde Allan Karlsson världen osäker, bara genom att vara. Och nu är han lös igen.
 
Nu ska jag börja och läsa Carolina Engvalls bok Skuggbarn. Har läst hennes tidigare böcker 14 år och till salu och Skamfläck som handlar bla om barn som säljer sex.
 
Tryck på¨böckerna för att läsa om handlingen.
 
      
 
 
 
 
 
 

Linda var mellanstadieflickan som blev kär. Den tjugo år äldre mannen lovade henne guld och gröna skogar bara hon träffade några kompisar till honom först. Fram tills Linda var 16 år sålde hennes stora kärlek henne till män för sadistiskt sex.

Sara hade en trygg och kärleksfull uppväxt men när hennes äldre bror drabbades av cancer hade föräldrarna inte längre tid för Sara och hennes känslor. Som 13-åring började Sara döva livet med sprit och knark. För att ytterligare stänga av kroppen började hon sälja sex. Föräldrarna märkte inget. Skolan märkte inget. Och när hon till slut försökte få hjälp var det ingen som trodde på henne.

Johanna hade alltid varit den duktiga flickan. Hon hade aldrig varit kär, aldrig festat, men när skolans snyggaste kille började uppvakta henne föll hon pladask. När han och hans kompisar sedan våldtog henne upprepade gånger kände hon avsky mot sin kropp. Därför fortsatte hon att ge bort den till andra, för att skada sig själv.

Det finns ett okänt antal barn i Sverige som säljer sex till vuxna. Ju yngre desto bättre. Det finns också barn som säljs vidare av andra för sex. Den inhemska människohandeln är för många okänd, men att det finns svenska barn som säljs för sex är den bittra verkligheten. Barn som skäms och är rädda för att inte blir trodda och därför håller tyst.
 
Nu ska jag äta frukost sen lägga mig ned och börja läsa.
 
 
 

Tanka ri ottan!

Har ni sett den svenska serien Svenska hjärtan? Om inte så kan jag skriva att ni bör de den. Men detta inlägg ska inte handla om serien utan om ett grannpar och vad mannen säger varje år när ledigheten lider mot sitt slut. Eller det är hans fru Kristina som berättar vad han säger.
- Varje år när höstterminen närmar sig ska Henrik antingen flytta ut på landet och bli fårfarmare eller....
Nu minns jag tyvärr inte det andre hon sa men det räcker så.
 
Han säger något med att han hatar skolan och när sommaren är slut. Då säger grannen Elisabet till Henrik: Men du är ju lärare!
Han tittar på henne och säger enbart: Ja.
 
Så känner jag just nu när det enbart är en vecka kvar av semestern och max en månad sommar kvar för September är den första höstmånaden.
Inte för att jag gillar kraftig värme och ligga och sola mig utan för att jag gillar ljuset, ljumma sommarkvällar, all grönska, doften av sommarregn etc etc etc.
Sen den välbehövliga ledighet då man verkligen är trött och behöver vila, vara tillsammans med nära och kära, slippa ställa klockan och bara vara.
 
Nu är det snart slut och en ny termin börjar med en massa måsten och krav, ställa klockan och så rullar ekorrhjulet på som vanligt igen.
Får man skriva så här när man jobbar i förskolan och har en massa ansvar bla för barnen, sen har man åtaganden man ska följa.
Visst måste man få skriva så här trots allt det där?
 
(Kan lägga in en liten grej innan jag fortsätter: Jag trivs med barnen, med kollegerna, med arbetsuppgifterna (dock kanske inte alla) men det är jag långt ifrån ensam om. På alla jobb finns det något som arbetarna inte trivs med. Vore ju konstig annars. Men i stort sätt så trivs jag med mitt arbete, finns mycket positivt i mitt yrke.)
 
Lite exempel på det andra kanske inte trivs med:
 
En modell som tjänar miljoner och får se hela världen har säkert något hon inte trivs med. Att alltid tänka på vad man äter, gå och lägga sig tidigt så att man inte får ringar under ögonen.
 
En världsartist som gör det han/hon älskar kanske inte trivs med turnerandet världen runt, att aldrig ha en fast punk, saknar sina nära och kära.
 
En sjuksköterska kanske inte trivs med all stress, när man känner att man inte hinner med, att bli utskälld för att någon fått vänta så och så länge.
 
En VD kanske inte alls känner för allt ansvar, tycker allt bara rasar på, känner att denne inte räcker till, ja listan kan göras lång.
 
Men nu till saken. Nu är jag där inför en ny terminsstart och inför den mörka årstiden och kylan.
Nu är jag den där Henrik som vill flytta ut på landet och bli fårfarmare.
 
Jag vill:
 
Jag vill till Göteborg göra något eget, som ett litet pensionat med egen restaurang eller ett vandrarhem med enbart frukost eller börja jobba på ett konditori/fik eller bara gå hemma och kunna leva på en lön. Där hemma skulle jag scrapboka, skriva jag har ju alltid velat bli författare, baka, laga mat i mängder, pyssla, ibland läsa...ja bara kunna vara utan en massa måsten. Ha ett litet växthus eller en egen liten trädgård att pyssla i sommartid.
Jag älskar Göteborg och mina luftrör och eksem vart mycket bättre där nere. Så jag vill flytta dit.
Jag skulle vilja bo i Haga i något av de fina gamla kåkarna och kvarteren. Sen ha en liten söt sommarstuga ute i Göteborgs skärgård där jag kunde pyssla i trädgården sommartid.
 
Eller bo som på Saltkråkan ha en liten handelsbod/affär som även bar sig vintertid då de flesta turister försvinner.
Någonstans i Stockholms vackra skärgård.
Bara känna livet varje dag. Vilken härlig känsla det skulle vara.
 
Eller vinna drömvinsten och bli ekonomiskt oberoende. Köpa en husbil och resa genom världen först Europa, sen över till Amerika. Inget jäkt inget stress utan stanna längre stunder då man verkligen vill se något.
 
Dessa drömmar blir större för varje dag terminen, mörkret och kylan närmar sig. Sen avtar drömmarna sakta men säkert när ljuset, värmen och terminen närmar sig sitt slut. Men de avtar aldrig helt, de finns alltid där som en liten pyrande eld.
Jag vill något annan med mitt liv.
 
Jag pratar om dem, jag tänker på dem men jag agerar inte. Hur skulle jag göra då? Jag har inga pengar att skapa något eget för. Sture har heller inga pengar att skapa något eget för.
Hur skulle vi båda som snart är 50 få både få jobb och lägenhet samtidigt nere i i Göteborg.
Visst man kan kika men sen ska man kanske på intervju, jag får jobb eller Sture men inte den andre.
Sen är sannolikheten att man får något arbete väldigt liten. Men drömmen finns där den försvinner inte.
 
Hösten är även depressionens tid för mig. Jag hatar hösten som kommer med den första kylan och mörkret. Inga färgglada löv kan lätta upp den stämningen inte.
 
Detta är mina tankar denna morgon.
 
Nu en fråga till alla läsare trivs ni med det ni har? Ert arbete, ert liv etc. Snälla skriv och berätta. Kankse just ni har tagit det där steget och förändrat ert liv eller så har ni drömmar som jag.
Spännande berätta för mig!

Lördags kvällen

Tyvärr vart det inte många bilder från igår och inte särskilt bra heller. Vi hade trevligt så jag glömde faktiskt bort kameran. Sen finns mammas väninna själv på en bild och  i kanten syns mammas blus bara...hm hon backade och gjorde en gapande min så det vill väl hon inte att jag lägger upp. Jag beskar kortet istället.
 
Lite bilder iallafall på Sture, mamma och pappa och så Gull-Britt....och maten.
 
Fläskkotlett och ryggbiff bjöds det på. Till det potatis, wokade grönsaker, bea och Mangoraja (mango och curry.)
 
 
Efter blev det fika med tre sorters kakor. Drycken som serverades till maten var vin, öl och kolsyrat vatten naturell och med citron.
 
  
 
 
 
 
 
Eftersom det kom ett par åskknallar på eftermiddagen, dock inget regn valde vi att sitta under tak. Tur det för det kom lite dugg då och då under ca 20 minuter.
 
Hörde av Gull.Britt att i stan hade de fått ett riktigt skyfall av regn...på söder. Så det var väl därifrån åskan hördes.
 
Nej ska väcka Sture nu själv sov jag till 8.15 idag. Vi kollade på filmen fåglarna innan vi somnade igår och den slutade vid 12 så sent var det ju inte.
 
Höres!
 
 

Fredags kvällen!

Vi har en stubbe mitt i gräsmattan som nu är genomrutten full av myror etc. Går ju inte att elda upp den vid denna torka, då brandrisken är för stor. Vi tog fram eldtunnan istället och ställde den på stenar och vattnade runt + hade slangen framme. Sture hade hackat loss rätt mycket från stubben men tyvärr fått med jord också så det tog sig aldrig riktigt. Projektet fortsätter idag.
 
Här har ni bilder från torsdagen då Sture och Jocke höll på att försöka dela stubben med en yxa och slägga som hela tiden lossnade från sitt skaft :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi grillade korv med grannarna och satt väl ute till strax efter nio.
 
Nu kommer det bilder.
 
Dessa har vi planterat vid landet vid vår port.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Detta ska fjuttas på!
 
 
Har var det inte mycket fart inte. Nej det är inte sten utan briketter som togs från grillen efter att vi grillat klart.
 
 
 
Men varför händer inget?
 
 
Killarna gav upp men strax hittade de något annat kul att leka med. Grannen i vår trapp en yngre kille  i 20-års åldern skulle jag tippa kom ut...med sin radiostyrda HELIKOPTER!
Den lektes det med och mekades det med, sen hamnade den på Bouletaket. Vem klättrar upp som en apa upp i trädet och sen över på taket tror ni?
 
Jo Sture!
 
 
 
 
 
Jösses karlar växer aldrig upp!
 
Nej nu är det frukostime och sen duscha för jag luktar gammal brandrök om håret...undrar varför?
 
Idag ska vi ha mina föräldrar på grillmiddag klockan 17.30.
Ska nog vispa ihop en sockerkaka också, småkakor finns ju redan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Middag, vinbär och vattning!

Inte mycket att skriva just nu. Men igår kväll flyttade vi vattenspridarna över gräsmatten så den blev genomdränkt där det var brunt och trist, buskarna fick sig en dränk de med. Vårt land ska vi ta ikväll eller i eftermiddag.
Vilket omslag i vädret 26+ på kvällen, blå himmel och vindstilla mot 16+ grå himmel och storm (kalla vindar)dagen innan.
Jag plockade även en liter röda vinbär till och frös in sen när vi kom in. En granne plockade svarta vinbär, han skulle göra saft eller gele av dessa.
 
Till middag gjorde jag en egen på hittad rätt.
Kokade makaroner och la i en smord form, på det la jag först kantareller sen falukorv. Sen hade jag hemma mini tomater mix, röda och gula plommon, röda och gula runda sen svarta tomater som jag skivade och la på, sen pepprade och saltade jag rikligt och sist strödde jag en massa Västerbottenost över.
In i ugnen tills ostan fått lite färg ca 15 minuter...himmelskt gott.
 
Bild:
 
 
Ser gott ut va?
 
Idag får Sture äta det lilla som blev kvar och jag ska göra plättar och ha blåbärssylt till...mums.
 
Nu ska jag lägga mig och läsa. Vaknade klockan två inatt och somnade om strax efter sju och vaknade nio. Så jag bör sova en stund till idag. Har diskat och plockat undan här hemma så nu kan jag bara ta det lugnt.

Vinbärskaka med kardemumma.

Jag gjorde det!!!!
 
 
Jag gick ned på gården och plockade en liter med vinbär i klasar. När jag rensat alla så vart det då sju dl. Tre dl tog jag då till kakan rsten frös jag in.
Nu ska jag ta in all dsk som torkat och lägga mig och titta på någon DVD.
 

Bilen och en massa meninglös skit!

Fortsättning om bilen.....  Sture lämnade in bilden där vi alltid lagar våra bilar. Han som jobbar där beställde delen som behövdes med bud, den kom vid lunch och bilen var klar klockan ett. Supersnabbt, superbra service och en superbillig verkstad. Allt kostade 1300 kronor.
Felet då...jo en mojäng med kol i som sitter mellan batteriet och generatorn, utan den så laddas inte batteriet och då går ju inte bilen.
Så summan av kardemumman blir då alltså att Sture jobbar idag och hans semester är alltså slut.
 
Jag har nu två veckor kvar och vet inte alls vad jag ska hitta på...suckar. Är inne på bloggarens Maries vinbärskaka med kardemumma. Men Sture gillar ju inte vinbär iallafall inte de röda så då känns lite meninglöst att baka just den. Men det irriterar mig när jag vet om att det finns massor av röda vinbär kvar på gården att plocka.
 
Har även en hög böcker kvar att läsa och tre nya som kom förra veckan, har börjat på en men känner inte för att läsa heller.
 
Känner inte heller för att blogga så varför jag sitter här och skriver meninglös skit vet jag inte...suck.
Får ingen respons på vare sig det är skit eller inte...suck!

Löt 20 Juli 2013!

Vi hade en jätte trevlig dag hos Teddy, Marie och William igår. Vi fick wokgryta som var jättegod och stark alldeles lagom stark.
Vi fikade innan vi åkte hem. men vi börjar från början.
 
Titta jag kan stå på alla fyra.
 
 
Hoppsan men hjälp mig då farmor!
 
 
 
Ops nu hamnade jag på rygg också.
 
 
 
Så där ja.
 
Kan tillägga att han kan faktiskt rulla runt men det var lite för mycket saker runt om för tillfället.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jösses vad är det där för skäggig sak???!!!! Vem ha rjag hamnat hos?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska ni får se när jag äter gröt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Krama mig farmor!
 
 
 
 
Jaha nu ska pappa helt plötsligt visa att jag vet hur man hanterar en ölflaska.
 
Man gapar
 
 
Sen ska den in i munnen, men så långt kom jag aldrig. Jag fick bara vatten ur en pipmugg innan och efter detta...suck.
 
 
Lunchen vi bjöds på.
 
 
Men jag då?
 
 
Vi hade med oss lite presenter. Bollen var populärast. Solstolen får han nog ha till nästa sommar.
 
 
 
Han vägrade släppa bollen.
 
 
 
 
Bassängen är fylld med vatten. Vill ni veta vad de svarta gummimadrasserna är så får ni fråga. Gissa gärna också.
 
 
 
 
Trädgården med huset.
 
Körsbär, lite sura men de är ju mer sura än bigarråer som är söta.
 
 
 
 
 
Titta farmor vad jag kan hoppa.
 
 
 
Tjohejsan!
 
 
 
Och igen!
 
 
Äntligen fattade dem. Jag vill ju vissa farmor hur jag kan hoppa i min hopp gunga.
 
 
 
 
Jag var visst för snabb för farmor, flera foton blev suddiga+att bara halva mitt huvud syntes.
 
Hon gjorde en film istället :)
 
 
På väg hem stannade bilen i Upplands-Bro, Bålsta. Allt la av hastighetsmätaren alla lampor lyst på instrumentbrädan. Sture kunde inte starta bilen efter han stängt av den allt bara hackade. Efter att ha petat och slagit på det mesta under huven så gick den igång men inte långt vi kom.
Fram till Bro där den totalt vägrar att starta igen. En snäll granne på gården kommer till undsättning, Får igång den med startkablar, men felet ligger i att batteriet laddas ur omgående p.g.a. generatorn inte laddar till motorn, något sådant snackade de om. Bilen står nu i Bro centrum och Sture och Jocke kommer åka dit efter tio idag och försöka få hem bilen sen får felet fixas på Måndag om inte Mekonomen är öppet idag.
 
Innan jag knäppte denna bild sa Sture: det är inte läge för detta nu!  Men jag knäppte en till utan att han såg det :).
 
 
 
Nu ska jag göra annat efter att ha suttit en timme och 20 minuter här och laddat upp bilder, tagit bort vissa, gjort de här inlägget och laddat upp videoklipp på Youtube.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ingenting, ingenting, ingenting!

Jag vaknade strax över sju imorse väl utsövd. Sture sov till halv tio och är nu nere i tvättstugan. Vi hade tänkt sätta på vatten spridaren idag och flytta den över gräsmattan, men det blåser ju full storm ute. Men vårt land måste vi vattna med slangen iallfall...jättetorrt.
 
Kan tillägga att pajen var jättegod som vi åt igår och det tyckte vår grannar också, men trots det har vi över halva kvar för den är väldigt mättande.
 
Ananaspaj
 
 
Innan åt  vi middag som bestod av kokt potatis, köttbullar och rödbetsstallad.
 
 
 
Sen satt vi väl ute till strax över åtta. la oss skapligt igår då jag var jättetrött efter att ha somnat sent och vaknat tidigt.
 
Just nu gör jag ingenting ingenting....
 
Apropå ingenting...minns ni visan?
 

Måndag gör jag ingenting, ingenting, ingenting.

Tisdag ser jag mig omkring, mig omkring, mig omkring.

Onsdag går jag ut och vankar.

Torsdag sitter jag i tankar.

Fredag gör jag vad jag vill.

Lördag stundar helgen till.

 

Den dök bara upp i skallen när jag upprepade ingenting.

Men tillbaka till ingenting då. Känner inte för något, har diskat en stordisk, ätit frukost, läst DN, sett flera avsnitt av Skilda världar och nu har jag bara tråkigt.

Total uttråkad, inga idéer på att göra något, dagen bara flyter på.

 

Jo en knäpp sak. DN låg på golvet imorse vi har den ju bara Fredag-Söndag. I den låg räkningen för nästa månad skulle betalas senast den 13 Juli,...hm det var i Lördags det. sen var summan på 144 kronor mot vanliga 119 kronor. Kanske det erbjudande vi tog på 6 månader och enbart 110 kronor gått ut men skriv det då och skicka ut inbetalningskortet i tid, jag vill inte få några krav!!!

Tidningen står på Sture så han får ringa när han kommer upp, Just nu så vattnar han landet, såg jag genom fönstret. Tvätten rullar i maskinerna så han lär inte komma upp förrän maskinerna stannat.

Nä ska försöka göra något vettigt...kanske läsa lite?


Sala!

Usch börjar känna mig lite deppig. Nu drygt två veckor kvar av semestern och Sture börjar jobba på Måndag.
Vi har gjort massor och det har ni ju sett i bloggen.
Igår var vi i Sala och vid silvergruvan dock åkte vi inte ned sen åkte vi förbi Sätra brunn på vägen hem och där fikade vi bla.
 
De hade underbart fina planteringar över hela Sala.
 
 
 
 
 
Ingen av oss hade ätit frukost innan vi åkte så det blev en sen frukost eller tidig lunch.
 
Vilka mackor en räk och en lax.
 
 
 
De ser goda ut va?
 
 
 
 
Stadsparken
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha ha ha....jag kunde faktiskt inte låta bli!
 
 
Så små och söta andungar.
 
 
 
Ett fågelhus ute på en söt liten holme.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sture blir så lycklig över att träffa Sprak från Julkalendern Mysteriet på Greveholm nummer två. Den spelades delvis in i sala silvergruva.
 
 
Vi fikar i Sätra brunn.
 
 
Vilka ställen sonen med familj har dryga milen ovanför sig. Silvergruvan och Sätra brunn ligger dryga milen utanför Sala och var då på vägen hem. Underbar liten söt stad och parken var jättefin.
 
Detta köptes i Silvergruvans butiker. Jag fick en ring som det är regnbågsmineral i och ett litet sött hjärta av Sture och en mineralsten att sätta på kylskåpet (magnet) det är starkare lila färg på den än vad som syns på bilden.  Sture köpte två blåa stenar.
Den lilla söta kaninen i miniatyr köpte vi inne i sala.
 
 
 
 
 
 
Vi åkte strax före nio och var hemma halv fyra på eftermiddagen. En lagom liten dagsutflykt.
Idag är det resten av städningen kvar och baka en paj som vi ska bjuda några grannar på ikväll.
Imorgon handling och tvättstugan. På lördag åker vi hem till sonen med familj. Söndag är sista dagen på Stures semester och då vill han säkert ta det lugnt.
 
Ha en bra dag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I am back med Örebro!

Fasiken också. Min underbara husläkare Niklas Söderqvist har slutat. Ville få Betapred inringt. visst det får jag men av en annan läkare. Det var Niklas som hjälpte mig med undersökningarna för astman. Han som alltid varit så himla duktig och lyssnande.Den bästa läkare jag någonsin haft, man fick den hjälp och förståelse man behövde.
Någon som läser bloggen och vet vart han börjat jobba istället. jag byter vårdcentral direkt bara det ligger i Stockholm.
 
Igår var vi i Örebro. Vi vistades mest i Wadköping, underbara  små gator och söta hus att vandra runt omkring i.
Vi var även uppe i Svampen och jag var utomhus och fotade. Tänk med min höjdskräck.
 
Första stoppet var för frukost klockan nio.
 
 
 
 
Andra stoppet Stadsparken med Wadköping i kanten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sture vid den berömda livbojen :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kronbloms kök.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Man måste hålla tungan rätt i munnen när man pimplar, annars blir det så här galet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
Svampen
 
 
 
 
 
 
 
Lite grå dassigt just när vi var här men ni får se en film också.
 
 
 
Lunch/mellis på vägen hem +glass och bullar och kaffe lite senare längst vägen dock inga bilder på det senare.
 
 

 
 
Ha en bra dag!
 
 
 
 

Paus i bloggandet

Jäklar astma. 1157 kronor för tre stycken cymbicort turbuhaler och en ventoline evohaler inhalationsspray. Men se det positivt betalar enbart 25% av kostnaden nu och har 550 kronor kvar till frikort och medicinen börjades räknas den 26 maj. Behöver hämta ut bla maxalt för migrän, cortisontabletter för getingstick och vid svår andning, sen min magmedicin. Så snart betalar jag nada.
 
Var i Kista igår och framkallade bla 54 stycken foton från Öregrund och Eskilstuna parken (parken zoo). kostade 2.95 kr/bild+39 kronor för att få det på en timme. Har man mer än 100 bilder kostar det 1.95. Men att dra en färgpatron blir dyrare och även sämre kvalitet så nu gör jag så här med viktiga bilder som ska sättas in i album. Sen handlade vi två st fotoalbum och lite i matväg.
Sen var det bara slappa hemma som gällde, middag och ned på gården i solskenet. Det var 23,5+ i skuggan när vi kom ned klockan 17.30.
 
Idag är det enbart tvättstugan som väntar, så idag blir en lugn dag hemma. Nästa vecka så blir det lite mer åka av. Men att stressa igenom semestern med att göra tusen saker är inget roligt. Göra det man verkligen vill och sen ha några slöa dager i mellan aktiviteter är alldeles perfekt och man får ut det man vill av semestern.
 
Idag bjuds ni inte på några bilder för kameran är tom och jag har inte tagit några nya bilder.
Sen kommer jag nog skriva mindre behöver en paus i bloggandet. Kommer enbart stå något då vi gjort något. Har just nu ingen lust för att blogga.
Ha en bra dag!

Parken zoo i Eskilstuna.

Vilken mysig dag vi hade igår. Jättefint väder och fin park och god mat. I slutet kommer några videofilmer från dinosauriesparken. Med dinosaurier i naturlig storlek som rörde på sig och lät.
 
Ska vi började den guidade turen `med bilder då?
 
 
 
Människor i kö :)
 
 
 
 
Uttrar som inte ville titta på mig.
 
 
man kunde nästan tro att denna tiger var uppstoppad för den låg blick stilla.
 
 
Apor i mängder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Film på när aporna får mat.
 
Ni får ta lite skakigheten i vissa filmer det är filmat med en digitalkamera och sen en massa folk som är i vägen :). Vissa är bättre andra sämre.
 
 
Nu Tex mex buffé:
 
 
 
 
Sukater så himla söta:
 
 
 
 
Dvärgflodhästar som gottar sig i leran.
 
 
Så här såg papperskorgarna ut överallt. Visst är de fina?
 
 
 
 
 
 
Världens giftigaste groda
 
 
Slöfockar.
 
 
han måste ha hört mig då jag sa: vilken ful sak. För han kröp genast in i sitt hus.
 
 
Ödlor
 
 
 
Flamingos
 
 
 
Dinosaurier:
 
 
 
Hjälp de lever!!!!!!
 
 
 
 
   
 
 
 
Häftigt va?
 
Vattenfall
 
 
Härligt väder som varje dag på vår semester.
 
Idag och i helgen blir det hemmavid förutom lite handling då.
 
Sen är det då Örebro och Sala och något till kanske som väntar.
 

Öregrund och gräsö!

Jösses vilken lång dag det blev hemifrån igår. Vi stack 8.45 och kom hem ett par minuter över 17. Men i Öregrund och på Gräsö lös solen från en halvblå himmel, lite dismoln. Här hemma regnade det tydligen hela dagen. När vi kom så var det molnigt men det lättade upp väldigt fort.
 
Vill ni se bilder? Klart ni vill.
 
Snart framme.
 
 
 
Öregrund
 
 
  
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gräsö blev en liten besvikelse då det bara var en lång ringlande väg genom skog och mark. Trotts att det skulle finna utsiktsplatser och en massa annat så fanns det inte en skylt mer än till två badstränder. Men när vi kom upp till den nordligaste udden Örskär så var det väldigt vackert. Man kan ta båt ut till örskär och fyren där det finns restaurang och vandrarhem. En liten båt men plats för enbart 12 personer. men vi gjorde inte det utan åkte tillbaka. Sen när man kollar hemsidan så ska man noga anteckna vart man ska svänga av eftersom det är dåligt skyltat. Där står det hur man ska åka och vart man ska ta en avstickare.
 
 
 

Örskärs fyr

Örskärs fyr är en av Sveriges äldsta fyrplatser,1680-talet. Tidigare kallad Gräsö fyr. Den nuvarande fyren är från 1738 och är ritad av slottsarkitekten Carl Hårleman. Fyren har en "spiralgång" vilket gör att den är lätt att gå upp i. Det är endast de två sista våningarna som man går i trappor. Utvecklingen inom fyrtekniken har gått från rovoljelåga och ljusförstärkande speglar fram till en 1000W elektrisk lampa. Den anses också ha varit världens första fyr med blänkapparat. Det finns idag möjlighet att besöka fyren under maj-september

Vi fikade på vägen. Då vi vid denna tid var vrålhungriga.
 
 
 
 
Minnesmärke
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På väg tillbaka.
 
 
Vi stod som bil nummer två på färjan och vattnet stänkte upp.
 
 
 
 
 
Sture tog ett kort på pölen som blev på däck när vattnet slog upp.
 
 
Middag på vägen hem.
 
Sibylla vid Roslagsstoppet.
 
 
 
 
Nu måste jag sova i ett par timmar för idag ska vi till Eskilstuna parken.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I Roslagens famn på den blommande ö......

Var på uruselt humör hela dagen igår. Kände inte för att göra någonting alls. Vi ska ju till Örebro eller Eskilstuna parken imorgon, sen tar vi det andra nästa vecka. Men vill ju hitta på mer än så. Men det står still i huvudet kommer   inte på ett enda dugg. Men för fasiken Kerstin du bor i en av världens vackraste städer med 1000-tals sevärdheter sen bitarna utanför Stockholm, där det finns lika många fina platser, parker, vandringsstrån, nationalparker.
Ja ja jag vet allt det där men ändå är jag på uruselt humör. Stackars Sture att han bara står ut med mig. Han föreslog tom Skansen igår tidigt på morgonen som jag genast ratade. Ville inte alls göra något sådant.
Hemska människa!!!!!!
 
 
 
Iallafall så blev det Ikea där vi inte handlade någonting förutom billigt godis och en sak till William.
Sen slank vi in på Jula och sist Willys där vi köpte Bigarråer och billig läsk.
På kvällen åt vi det som var kvar av cheesecaken och satt en stund i solen på gården. Sket i allsången och spelade kort hemma och sen la vi oss tidigt och kollade på filmen DET.

Ha ha läs här ni:
 
Var ligger Gräsö?
Gräsö ligger i norra Uppland, Så högt upp i Roslagen man kan komma faktiskt.
Gräsö ligger i Östhammars kommun, men närmaste stad är Öregrund.

Hur kommer man hit?
Kommer man söderifrån, exempelvis från Stockholm, åker man enklast E4:an till Uppsala och därifrån sedan 288:an mot Östhammar. Eller så åker man E18 från Stockholm till Norrtälje, för att sedan fortsätta 76:an mot Gävle.
Efter att man passerat Östhammar svänger man av mot Öregrund.

Man kan också åka buss till Öregrund, antingen buss 811 från Uppsala, eller buss från Tekniska Högskolan i Stockholm vidare till Hallstavik för att där byta buss mot Öregrund

Väl framme i Öregrund tar man Vägverkets färja som går mellan just Öregrund och Gräsö. Färjan är avgiftsfri och går under vardagar minst två gånger i timmen under större delen av dygnet (04-23). På lördagar och söndagar går färjan nästan lika ofta
 
Vi ska till Öregrund och vandra runt sen ska vi ta färjan över till Gräsö och bila runt. Upp och hoppa Sture nu åker vi!!!!!
Kaffe först och sen diska sen en macka. För där måste de ha färsk rökt fisk...mumsigt värre!!!!
 
En av mina clivior blommar så fint:
 
 
 
Nu rullar vi snart!
Sjung med:
 

Calle Schewens vals
I Roslagens famn på den blommande ö
där vågorna klucka mot strand
och vassarna vagga och nyslaget hö
det doftar emot mig ibland.
Där sitter jag uti bersån på en bänk
och tittar på tärnor och mås
som störta mot fjärden i glitter och stänk
på jakt efter födan, gunås.
Själv blandar jag fredligt mitt kaffe med kron
till angenäm styrka och smak
och lyssnar till dragspelets lockande ton
som hörs från mitt stugugemak.
Jag är som en pojke, fast farfar jag är
ja, rospiggen spritter i mig!
Det blir bara värre med åren det där
med dans och med jäntornas blig.
Se måsen med löjan i näbb, han fick sitt
men jag fick en arm om min hals!
O, eviga ungdom, mitt hjärta är ditt
spel opp, jag vill dansa en vals.
Det doftar, det sjunger från skog och från sjö
i natt skall du vara min gäst.
Här dansar Calle Schewen med Roslagens mö
när solen går ner i nordväst.
Då vilar min blommande ö vid din barm,
du dunkelblå, vindstilla fjärd
och juninattsskymningen smyger sig varm
till sovande buskar och träd.
Min älva du dansar så lyssnande tyst
och tänker att karlar är troll.
Den skälver, din barnslig hand, som jag kysst
och valsen förklingar moll.
Men hej, alla vänner som gästa min ö!
Jag är både nykter och klok!
När morgonen gryr, skall jag vålma mitt hö
och vittja tvåhundrade krok.
Fördöme dig skymning, och drag nu din kos!
Det brinner i martallens topp!
Här dansar Calle Schewen med Roslagens ros,
han dansar till solen går opp!
 

Måndagen i bilder!

Jaha vad hände igår då? Jo vi stack iväg till Myrorna på eftermiddagen. Den största som finns hela 4 våningar i Hjorthagen. Så skryter de om den iallfall och det stod även i en tidning om just denna butik under loppisar i Sverige.som är värt att besöka. Skitsnack 3 våningar var det med bara skit. Kladdiga saker, trasiga saker och den dyraste Myrorna jag vart på. Vi köpte två saker ett troll och en sparbössa. Kläderna var sunkiga, porslinet kladdigt, leksakerna kladdiga, nej fy så snuskigt det var. Har vart på flera Myrorna i Stockholm och även utanför Stockholm. Hoppa över denna ni kommer bara att bli arga och besvikna.
Sen stack vi till EG:S i Botkyrka men hittade inget speciellt där heller. Ni kan få se lite. Just det en snabbis in till biltema också, inget där heller direkt.
 
Men här är det jag minns kom ned i korgarna.
 
Myrorna:
 
Denna skulle bara Sture ha. För den var så kul som han uttryckte det.
 
 
 
har ju en trollsamling och flera troll just av detta märke. Så se så söt han är eller hon.
 
 
EG:S Fyndmarknad:
 
 
 
tre flaskor rapsolja smaksatta med olika kryddor.
 
 
 
 
Sen då Biltema.
 
 
Förra helgen på ÖB, bara glömt bort att vissa dessa söta skålar. En stor och en liten.
50 % var det också så en kostade 12.50 och den andra19,50. Fynd!
 
 
 
 
Nu kommer det dadadadaaaaaaa!!!!!!!!
 
Cheesecake med lax och pepparrot. Så himla god!!!
 
 
 
 
 
 
 
Så där ja nu blev ni bjudna på ett långt inlägg med en massa bilder i.
 
 
 
 
 
 
 

farmors solstråle!!!

Farmors glada prins! Farmors sötnos. Grattis William idag blir du 6 månader!

Måndags morgon!

Vaknade med ett ryck strax före klockan fem och fullt klarvaken. Vilken underbar morgon!
Igår rensade vi i ordning i landet och vattnade massor på vår torra gård, bla vinbär, krusbär och björnbär, jordgubbar och smultron, de började se lite ledsna ut.
På kvällen lät Sture vattenspridaren flytta runt på gården.
Om ni sett denna solros på Toys a rus köp den inte, den läcker som ett soll och är inte alls så kul som den påstås vara. Vi har provat den förr och då i vårt land, den satt fast bättre där men läckte även där.
 
Vi körde med en vanlig istället.
 
 
 
 
Enkel mat igår korv med bröd och en massa jordgubbar som jag plockade på gården.
 
 
 
 
 
Idag är det då Stures första semesterdag som innebär att sova tills man vaknar självmant. samma sak varje år. Semesterns tristaste dag.
 
Vi ska till Apoteket för att handla lite medicin bla Betapred mina cortisontabletter. Hoppas bara min läkare skickat in ett recept efter jag mailade honom.
Nu ska jag lägga mig för att titta på film.
 
 
 

Söndags morgon!

Igår kväll så grillade vi och hade en trevlig Ikväll. Hon med blommorna hade idiotiskt nog flyttat det långa bordet som måste stå mitt på gården då det annars står vingligt och blir snett. Så har de vart i alla år de mindre borden kan man flytta lite hur som helst. Men efter mycket om och men fick vi i ordning på det långa högst upp på gården vid några buskar. Idag ska bordet flyttas tillbaka så fort vi kommer ut efter Stures fika stund. Om hon tänker flytta det igen får vi förklara varför det ska vara fast. Under boule taket kan det också stå men på gräset har alltid gällt en plats då gräsmattan är plan en tillräckligt lång bit just där för detta bord.
 
Nu blir det bilder.
 
Maten.
 
Biff, fläskkotlett, stekpotatis,sallad på avokado, fetaost och honungsmelon, bea och Sture hade något hemskt stark Texassås sen ville han ha majskolv också.
 
 
 
 
Jocke och Sture är grillmästare. Ser ni det bordet närmast där några sitter? Där ska det långa bordet stå, hon hade flyttat bort det och ställt ett kort bord där. Vårt ser ni längst bort på gården vid några buskar.
 
 
 
 
 
 
 
 
Lilla spexiga Nicole.
 
 
ha ha du hann inte gömma dig under bordet.
 
 
  
 
Det börjar bli kväller.
 
 
Ha en bra dag nu är det frukost som gäller!
 
 
 
 
 
.
 
 

scrapbooking!

Nu har mitt paket med scrapbooking kommit hem. Drygt 200 kronor med portot inräknat. Handla på Pyhobby de är billiga och har bra saker och massor av saker.
 
Glassar
 
 
 
Papper 15 cmx15 cm.
 
 
Pärlhjärtan i massor av förger.
 
 
Tejp med små blåa fötter på.
 
 
brads
 
 
 
napp, barnvagn och små söta baby fötter. Jag har 5 stycken av varje.
 
 
Härliga saker att få börja med. Har precis dragit ut de sista bilderna jag tog på William sen har jag snart album 1 klart upp till 6 månader.
 

lördag morgon!

Efter en god middag så hade vi en trevlig stund med grannarna på gården.
 
 
Jag fotade lite blommor som en i styrelsen har utanför sin port...19 krukor och de är hennes krukor sa hon till en granne som undrade om han fick ha en av krukorna utanför sin port efter att någon stulit hans kruka på natten. Trots att hon påpekat att marken vi odlar på hör till föreningen så vi kan inte hindra t.ex. barnen från att ta bär. Som om vi tänkt det, vill bara ha lite finare på gården och som hörnan var förr...hörnan som gud glömde.
Men detta är då hennes privata hörna med privata krukor, så går det bra minsann.
Här är några av blommorna. de är jättefina det säger jag inget om. Men kan inte vi ha privata saker kan inte hon heller ha det.
 
 
 
 
 
Sture i bilder först glad sen ser han väldigt trött ut. Tröttnade väl på mitt fotande med olika inställningar på kameran.
 
 
 
 
Sture köpte en spridare igår då alla försvunnit från trädgårdsrummet.
Gräsmattan såg väldigt grå och trist ut efter all torka som varit.
 
 
Grannarna. Hi hi hi så kul det är att ligga i pappas knä.
 
Jocke och Nicole
 
 
Nu ska jag snart väcka Sture, han ska först fika sen är det två maskiner i tvättstugan. Stortvätt är det först nästa vecka.
 
DN ligger väl utanför porten som igår, den har visst gjort det hela veckan enligt grannarna. Att de inte kan ge sommarjobbarna rätt nycklar...suckar tungt.
Upp och hoppa Sture jag vill ha tidningen. ja jag vet att jag är slö men orkar inte gå ned och den upp tre våningar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Har alltid fel!

Tänkte just på det här med väder. Är ju regn ute eller det har regnat, det är grått och trist ute. Det sa de inte på väderprognosen igår. Jag såg den och det skulle vara sol med lite moln och klarna upp tills kvällen med blå himmel och sol och runt 20+.
 
Tänk om du t.ex. går in på bolaget och ber om ett halv torrt gott vitt vin till fisken. Butiksbiträdet rekommenderar ett sött rött vin istället och säger: Man har alltid rött till fisken.
 
Undrar hur länge det butiksbiträdet får stanna som anställd.
 
Eller säg så här: Du är körskolelärare och säger kör in här och det är enkelriktat eleven får inte köra in där och påpekar detta. Gör som jag säger, den vägen är närmare säger du.
 
Undrar hur länge du får ha kvar jobbet?
 
Eller om du om och om igen lär ut fel till dina elever i skolan.
 
Undrar hur länge du får ha kvar jobbet då?
 
Ja listan kan göras hur lång som helst.
 
Men det finns en yrkesgrupp där man får göra hur många fel som helst och ändå få ha jobbet kvar.
 
Jag tror ni anar vilken grupp det är och vad man ska utbilda sig till.
 
 
 
Så rätt så: Bli Meteorolog de felar hela tiden och står alltid där dagen efter och ler och har fortfarande sitt jobb kvar.
 
Tänk vad de tror de är smarta som gör programmet när de anställer en kurvig snygg kvinnlig meteorolog.
 
 
För då kollar ju männen på allt annat än vädret och då missar ju halva befolkningen vad de egentligen lovar för väder. Egentligen hela befolkningen då kvinnorna kollar in sina män och deras reaktion på kvinnan som läser vädret.
Har man missat prognosen så kan man ju inte klaga dagen efter.
 
Men de som ser vädret kan klaga, men det hjälper inte ett dugg för meteorologerna har jobben kvar ändå.
Så vill du vara långt ifrån perfekt i ditt yrke så bli meteorolog!
 
 
 
 

Tigerkvinnan!

Nu har jag läst ut boken Tigerkvinnan. Men det fanns ett fel i den man visste från början vem som sände boken anonymt och vykortet. Man visste inte personen, men man förstod vad det var för sorts person och vart huvudpersonen träffat denne. Men trots det så var boken läsvärd och spännande.
Gillade inte heller analysen om förskolepedagogerna och att författaren använde ordet dagis. Boken är rätt ny och då bör författaren kunna använda ordet förskola. Nummer två som jag inte gillade var:
Att förskolepedagogerna inte har koll att de kanske står och fikar och inte kollar barnen.
 
De har koll jag lovar det, men barn är snabba det vet alla. Är man tre pedagoger på 19 barn ute på gården så kan man inte ha enskild koll på alla barn hela tiden. Man cirkulerar, pratar med barnen, leker med dem, tröstar dem mm mm. Om ett barn försvinner upptäcker man det väldigt fort då man räknar barnen då och då även om man är kvar på gården. Man frågar snabbt övriga pedagoger om de sett t.ex. Kalle. Vissa barn är rymmare och de har pedagogerna extra koll på, då även andra avdelningars pedagoger. Man samarbetar alla när man är på gården. Är det fler avdelningar ute är man visserligen fler pedagoger men också fler barn.
 
Sen säger många att pedagogerna bara står i en klunga och pratar och kanske skrattar. Visst det händer men nästan alltid pratar de om barnen. Något som hänt, något man vill att alla ska ha koll på. Man vill förmedla de andra pedagogerna om något som är viktigt innan man går hem.  Eller hur man ska lägga upp verksamheten, vad man ska göra etc. Allt som oftast rör det verksamheten och sällan något privat. visst det slinker in det med men då när man har färre barn och är många pedagoger på gården.
 
Vill ni läsa mer om boken så kan ni göra det i det inlägg som jag skrev igår tryck bara på bilden under.
 
 
Började läsa boken i onsdags men då bara 15 sidor så man kan säga att jag läste ut denna på 2 dagar också. Så som boken om Morgan Alling som jag började på i tisdags och läste ut dagen efter.
Började läsa 05.30 imorse och var klar strax över 08. Nu ska jag fixa lite här hemma och äta fukost och läsa DN.
 

Torsdag, semesterdag 6.

Vaknade senare idag klockan sju. Sitter här nu och tänker på vad jag ska hitta på för något. Läste ju ut boken igår och började sedan på en ny bok.
 
 
 
Det är höst på Lindängstorget. Cecilia Lunds familj har återupptagit rutinerna efter den stormiga sommaren.
Cecilia återgår till barnmorskejobbet på förlossningsavdelningen och barnen till sina aktiviteter. Men relationen till John har blivit något ansträngd på grund av barnet de väntar och Cecilia börjar känna sig pressad från alla håll.

Även i systrarna Susannas och Marias liv sker förändringar. Kärlekskriser och arbetslöshet, hur hanterar man livet när saker inte blir som man tänkt sig? Mitt i vardagen dimper ett anonymt paket ner i brevlådan hos Cecilia. Det är en bok med ett obehagligt budskap. Samtidigt får även Cecilias mor Christina ett kryptiskt brev till sin tidningsredaktion. Har dessa två händelser med varandra att göra och vem är det i så fall som hotar mor och dotter?

Cecilia känner sig vartefter mer och mer orolig. Hon blir åter tvungen att ta kontakt med polismannen Per Nilsson. För ju längre tiden går, desto mer uppenbart blir det. Någon håller ögonen på hennes familj. Någon vill henne illa. Eller, gud förbjude hennes barn.

Tigerkvinnan är den fjärde delen i romanserien om barnmorskan Cecilia Lund där relationerna, familjen och kärleken står i centrum. De tre tidigare är Bedragen, Systerskap och Hittebarnet.
 
Någon som läst denna då för ingen hade ju läst Morgan Alling av alla som läste bloggen igår.
Roade mig med att fota lite här hemma idag, ni har säkert sett bilderna förr, men skit samma kort som kort.
 
 
 
 
Mini baby born dockor.
 
 
 
 
 
 
 
Min mamma som gjort detta tittskåp
 
 
 
 
 
Gremlins
 
 
 
Playmobil dockskåp från sen 80-talfrån
 
 
 
Här jobbar jag.
 
 
Tror jag får hem nya saker att scrapa med idag så imorgon sätter jag igång igen.
Först William sen vårt bröllop sen går vi in på lite småresor vi gjort, dagstripper.
Ska kolla igenom de bilder jag dragit ut först. Allt kommer jag itne scrappa utan enbart sätta in i album med lite texter. Sen blir Williams första sex månader scrapade men sedan sätts bilderna bara in med datum och lite text.
 
Sen borde jag sätta in bilder som ligger från den gamla kameran från 1996 och framåt tills barnens far och jag separerade. Bilder på barnen. Efter det har jag bara lite grann som jag fått från mamma eller tagit själv vid speciella tillfällen som niornas bal, studenter, jul, resor etc. Måste fixa i ordning dessa när jag är klar med foton som är efter jag fick digitalkameran 2009.
Nej frukostdags sen ska jag lägga mig i soffan och fortsätta läsa min bok.
Men titta in igen för annars kanske ni missar något.
 

Morgan Alling kriget är slut!

Nu är boken om Morgan Alling utläst. Den var verkligen läsvärd. Jag verkligen rekommenderar den. Den höll mig fängslad från pärm till pärm. Om ni gillar att läsa om människor livsöden så läs denna bok. Gripande, verkligen gripande. Boken berörde mig, jag kund känna det Morgan gjorde i boken. Han  förmedlade verkligen sina känslor till läsarna.
 
Om ni vill läsa mer om boken så skrev jag om den i ett annat inlägg HÄR
 
Oj vad jag använde ordet verkligen i denna korta text. Men jag menar verkligen vad jag skriver :).
 
 
Ni som läst den vad tyckte ni? Vore kul att höra vad andra läsare tyckte!
Var inte fega släng in en kommentar!
 
 

Blandat kompott senmesterdag 5

Kasslersalald eller vad man nu ska kalla det. Kassler, penne, purjolök och creme fraiche...äppelpaj till efterrätt.
 
 
 
 
 
Såg ni Allsången igår. Det var rätt tråkigt igår och Kjerstin Dellert tappat sig i sången hon valt. Hon är en härlig dam med sina 87 år och sjunger fortfarande jättebra. Sen skulle det varit mer av Yohio,  det lilla man fick se var att han var kass när han gick runt och skulle sjunga...han lät ju enbart publiken sjunga. Sen var han avvisande mot fansen och dålig på scen skulle vilja sett en låt till så man fick se om han kunde bättre.
Nej förra veckan var bättre trotts att Gyllene Tiders poperi enbart bestod av tre låtar...kasst!
 
Blev en bok igår iallafall och jag hann läsa hälften av den. Kan inte släppa den, ni måste läsa den. Så himla gripande.
 
 
Boken handlar om detta:
 
Ett maskrosbarns berättelse

När Morgan Alling skildrade sin tuffa barndom i radioprogrammet Sommar år 2009 blev gensvaret enormt. Kanske för att ingen hade anat att den glada, spexande, populära skådespelaren hade en annan sida. Att det bakom skratten även fanns en stor sorg. Under sina första fyra år bodde Morgan och hans lillebror Stefan tillsammans med sin ensamstående alkoholiserade mor. Vardagen var fylld av supande, slagsmål och flyttar mellan olika lägenheter. Men mamman älskade ändå sina söner och försökte ta hand om dem så gott hon kunde. Och Morgan hittade på allehanda bus och upptåg som gjorde honom till hjälte både hos kompisarna och fyllgubbarna.

Men till slut tappade mamman kontrollen över festandet, förlorade jobbet och blev inlagd på behandlingshem. Morgan och hans lillebror hamnade på barnhem, men trots mammans alla löften kom hon aldrig och hämtade dem. Istället skildes bröderna åt och skickades från fosterfamilj till fosterfamilj. Morgan tycktes förutbestämd för ett liv med missbruk och misär. Räddningen kom i form av en kärleksfull fosterpappa som vågade ställa krav, och teatern som blev Morgans nya hem. Kriget är slut är en gripande skildring av ett maskrosbarn som inte bara klarade sig utan har lyckats vända motgångarna till en styrka. Med stor detaljrikedom och tidsatmosfär tecknar Morgan Alling ett porträtt av en pojke som överlever tack vare sin humor och sin längtan efter revansch.

"Det här är en brutal och osentimental sanning, en dörr som slås upp på vid gavel och blottar familjeförhållande många av oss inte tror existerar. Allings berättarröst hörs tydligt genom boken, det är nästan som att han personligen sitter och berättar sin historia." Mama "Jag kommer ibland att tänka på Susanna Alakoskis 'Svinalängorna'. ... en biografi som inte duckar eller tar några omvägar ens runt det som fortfarande måste göra ont att berätta om." Borås Tidning
 
Nu ska jag återgå till boken har redan idag läst den i 1 1/2 timme började klockan sex.
 
 

Tisdag dag 4 på semestern

Nej om man skulle ta fram en bok av de man inte läst ännu? Har ju en hög som ligger på stolen här inne och några i bokhyllan. Man kan ju inte köpa böcker på löpande band som man sedan inte öppnar upp och läser.
Ingen jag känner för tyvärr, Patrik Sjöberg, Änglamakerskan med Camilla Läckberg, Keith Richards i Rolling stones, sen några till.
 
Nähä vad ska jag hitta på då? Baka? Nej känner  jag inte alls för. Se på någon film. Nej känner jag inte heller för.
Nej vet inte alls just nu men något kommer väl jag att komma på längre fram under morgonen.
 
Åt Matjesflarnet och äppelpaj till efterrätt igår.
 
 
 
 
 
 
 
Knäppte en bild på grillen också.
 
 
Nej nu ska jag äta frukost och sen ska jag gå igenom böckerna igen. Något måste jag ju hitta...gnällfia!
 
Upptäckte att jag läst Änglamakerskan de är böckerna innan jag inte läst, börjat på någon men inte fastnat riktigt i hennes böcker.
 
dessa har jag att välja på nu:
 
 
 
 
 
 

Paj och familjen annorlunda!

Först två bilder en på pajformen och en på innehållet:
 
 
 
Nu har tre familjer separerat från serien familjen annorlunda först ut var familjen Johansson i Älvdalen
 
 
sen har visst familjen Wallqvist separerat läs i hennes blogg själva.
 
 
Sen har tydligen Madde och micke Ilmrud en fnurra på tråden och Madde har gått ut på Facebook att de ska skiljas enligt bla Mirka i ett inlägg i Maddes kommentarsfält.
 
Tråkigt om det är så även med den sistnämnda.
 
varför separerar de då? Tror att det bla beror på att man inte har tid för varandra, barnen tar all tid när man har så många barn. Man lever för barnen och hinner inte till den egentid med varandra som man så väl behöver. Visst självklart håller det mellan flera par med många barn, men dessa tre par har tappat något viktigt på vägen. Vet att ett par gick ut med att kärleken gått över till enbart kamratskap. Så klart den kan göra det om man inte vårdar kärleken. Den behöver näring precis som blommorna gör.
 
Gäller väl inte enbart par med många barn utan alla par med barn. Men ju fler barn desto svårare att vårda kärleken som den ska vårdas och att kunna få egen tid med varandra.
Familjen i Älvdalen var en av mina favoriter, gillade även Wallqvist, Maddes familj har jag aldrig fått något grepp om.
Tråkigt det som hänt, men trotts det kommer jag fortsätta att följa familjen annorlunda om det blir fler säsonger.
 
 

Måndag semesterdag 3.

Gud vad jag avskyr elapparater. Köpte en ny vhs/dvd i juni förra året och nu är det samma fel på den som den gamla. Hakar sig runt hälften av skivan och bara hackar. Hjälper inte med rengöring eller blåsning. Ska en grej för drygt 2000 kronor enbart hålla i ett år? Började redan dumma sig lite i April men nu har väl garantin gått ut om det ens finns något. Vet att det finns billiga dvd-spelare men jag vill även kunna titta på vhs och att ha två apparater är inget jag känner för.
Nä Sture får plocka in den från sovrummet så får vi lämna in denna där vi köpte den och höra om de kan fixa skiten.
 
Vill ni se vår goda middag? Matjesflarn:
 
 
 
 
 
Receptet igen:
 
 
 
 
Jättegott var det och halva blev över så samma middag idag.
 
Visst är den fin denna växt som klättrar i hörnan på ett av husen?
 
 
 
 
 
Jordgubbar och smultron.
 
 
Det finns rätt mycket på gården av dessa bär, ska gå ned och plocka lite under dagen.
 
Nu ska jag kolla lite bloggar och Facebook sen ska jag sätta på en VHS film...suckar!
 
 
 

RSS 2.0