Grillning!

Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder!!! Har vi bestämt att grilla så blir det grillning även om det regnar.
 
Tre sorters korv, två sorters korvbröd, räksallad, gurkmajonäs, senap och ketchup i trevlig sällskap. Inte var det kallt heller, drog för väggarna och det slutade både att blåsa och regna, gick upp strax före halv åtta.
 
Jocke pappan i familjen vi ofta umgås med jobbade på stockholms Maraton...vättskebil, sen kom en kompis Göran också.
 
 
 

Mors dag!

 
 
Grattis mamma på mors dag!
 
 
 

Barnvakt i ett par timmar.

Oliver och gänget spelas på vår dvd just nu. Nicole sitter med lysande ögon och tittar. Hon är lite förkyld och kunde inte gå till skolan idag och hennes mamma var tvungen att göra ett ärende på ett par timmar. Jag hämtade upp henne vid kvart i åtta samtidigt som jag hämtade tvätten i tvättstugan.
Filmen är helt okey, minns inte när jag såg den senast eller om jag har sett den förr. Sitter vid datorn samtidigt som jag tittar, betalt ett par räkninga och ska kolla min auktione rpå Tradera sen.
 
Skickade iväg dockskåpsmöbler från 60-talet i förrgår och igår, ni vet som man brukar säga: Många bäckar små blir en stor å. Ska lägga ut en liten leksaks bil från tidigt 70-tal.
Ville bara göra ett kort inlägg här inne först.
 
 

Tisdagsmiddag!

CHAMPINJONOMELETT!
 
 

Choklad Cupecakes

Var tvungen att avbryta filmen Bangkok Hilton som jag började se igår då Tjorven och Mysak damp ned i brevlådan. Barnslig jag? Nix Astrid Lindgren är alltid Astrid Lindgren och hennes filmer får mig alltid att må bra. Sen fortsatte jag titta på den igår kväll men somnade ifrån. Vaknade fyra och kunde inte somna om såg den klart då. Sen fixade jag med Mejlen. Kollade vilka som betalt sina vunna auktioner hos mig på Tradera. Sålt bokmärken och mina dockskåpsmöbler från 60-talet. La in en räkning och en betalning till min far. Satte på kaffet till  Sture, diskade, ställde tillbaka dvd som jag sett.
Tog en kort paus sen satte jag igång igen.
Gjort choklad cupe cakes, kokat potatis till Stures två matlådor med pannbiff, fryst in nästan 3 kg köttfärs och två falukorvar. Nu soffläge fram tills det är middag. Champinjonomelett.
Fram till fyra ska jag ta det lugnt nu.
 
 
 
 

Röj på gården.

Grattis till Måns måste man väl iallafall skriva. Gillade inte låten. Samma det år som Herreys vann...gillade inte den heller. Men i år var det bara skitlåtar inte en ända jag fastnade för och Rysslanf var inge speciell heller. Sen Australien hör inte till Europa så bort med det landet.
 
Dagen efter så fortsatte Sture klippa grämattan med trimmern. Det finns ju små plättar här och var där man kan ställa bord.
 
Kolla så ser ni vilken skillnad det blev.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Trimmern är ju till för kanter och runt träden, men eftersom de dränerar så är trappan med rampen avstängd och då måste man kånka gräsklipparen från källaren och uppför trappen i trapphuset. Tungt och otympligt.
 
Snälla vad är detta för träd med dessa fina blommor bladen är aldirg gröna utan enbart röda.
 
 
 
 
 
Violer och sen pallkrager med vackra växter i.
 
 
 
 
 
Blir de aldrig klara?????
 
 
 

Handväskor.

Tog en kvart att skriva pappret och prata lite med chefen var hemma fem i halv 12. Suttit lite på Tradera, men denna gång bjöd jag på en auktion. Elvis box med DVD i plåtlåda med ett häfte i och 8 dvd skivor. La max bud på 100 kronor, leder på 70 just nu. Den lär gå högre men ett försök kan man ju alltid göra.
 
Bytte handväska igår till den finaste jag har, ha rju en hel drös och här får ni se alla jag äger.
 
Denna köpte jag från Tårtpinglan dom de direkt importerat från England. Vendula Londonsväskor. Tårtpinglan är ända butuken i sverige som säljer dessa.
 
Du hittar den HÄR
 
 
 
 
Inköpt Kista centrum 100 kr
 
 
 
Inköpt veddesta centrum 100 kr
 
 
 
Ullared 75 kr
 
 
 
Ullared 75 kr.
 
 
Inköpt veddesta centrum 100 kr
 
 
Inköpt veddesta centrum 100 kr
 
 
Inköpt veddesta centrum 100 kr
 
 
 
 
Webbutik på nätet 149 kr.
 
 
 
Inköpt veddesta centrum 100 kr
 
 
 
Inköpt veddesta centrum 100 kr
 
 
Souvernirbutik på Västerlånggatan i gamla stan 99 kr.
 
 
 
Fabriken ca fem mil efter Järna 10 kr.
 
 
 
Rea för flera år sen minns ej priset.
 
  
 
Denna är mini.  Mobilfack fram.
 
  
Liten myntväska som sitter fast med kardbordband och sen ett pyttefack för cigg eller smink etc.
 
 
 
Baksidan sedel och kortfack.
 
 
Nix den är inte dammig, såg bara så ut när blixten knäppte bilden.
 

KAN MAN INTE FÅ VARA SJUK I LUGN OCH RO!

Sjukskriven till den 26 Juni då det är återbesök igen har fått två mediciner utskrivna. För depression, stressymtom, utmattning...utbränd helt enkelt. Lergigan och Cipralex. Sen ska jag gå på KBT. Känns skönt att de tar en på allvar, har en superbra läkare.
 
Imorgon ska jag till jobbet och skriva på papper tillsammans med min chef som försäkringskassan vill ha. Finns det annat jobb den anställde kan utföra om nej varför etc etc, sådana frågor är hela pappret fyllt med.
Kolla upp vad man är sjukskriven för och att det står vila och samtal som åtgärd på sjukintyget till att börja med. Då finns det ignet annat jobb man kan utföra för tillfället.
 
Men när 90 dagar närmar sig då ska de ha in detta. Sen ska det var avstämningsmöte med chef och handläggare på försäkringskassan, när vet jag inte men fick denna info när jag blev sjukskriven i en liten folder. Sen tror jag det ska vara Rehab möte med Previa tillsammans med chefen.
Är ju för fasiken sjukskriven för bla stressymtom, vad fasiken gör inte detta med mig då? Inte fasiken mår jag bättre inte.
 
Denna skit införde moderaterna om tisbegränsningar i sjukskrivningen. Låt det ta den tid det tar. Detta gör ju personer som är sjuksrivna för det jag är bara sämre då det är uppstressande att hålla på med alla dessa möte.
Visst det finns fuskare men tvivlar starkt på att man kan fejka denna sjukdom för en läkare, de är inte korkade.
 
Här med denna sjukdom går det inte att utföra andra arbetuppgifter, kanske efter ett tag med samtal och medicinering eller att man tom kan gå tillbaka till sina ordinarie arbetsuppgifter med start 25%. Men det är något den sjuka och dess läkare ska komma fram till tillsammans inte försäkringskassans, handläggare, läkare tillsammans med din chef och den sjuke på olika möten.
 
Oj detta blev långt men är så trött på alla papper hit och dit och möten. Jag vill enbart gå på mina KBT och läkarmöten.

Grillning i lördags.

Ni som har Facebook har ju redan sett dessa bilder. Grillning i lördags.
 
Trevlig kväll med god mat och trevligt sällskap. Våra vänner som även är våra grannar och deras goa dotter Nicole.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tesil

Min nya tesil. Köpt hos Groupon för 59 kr ordinarie pris 139 kr.
 
 
 
 
 

Promenad.

Tillsammans med grannarnas/vännernas dotter Nicole tog vi en promenad efter lunchen. Först var vi i Blackebergsparken, sen gick vi ned till Södra Ängby skola där de fanns fullt med lekredskap att klättra och klänga i. Annat var det på vår tid. På tillbaka vägen åts det bullar och dracks festis. Vid fotbollsplanen Fk Bromma fanns det en liten skojig träfigur utsatt bredvid de stora klätterträden, på skolgården hängde det en liten gubbe i ett äppelträd. Undrar om det är samma som satt ut dessa de hade ett budskap på en skylt fastsatta vid sig också. Nicole är ett riktigt energiknippe och en härlig tjej. Vi hade några trevliga timmar tillsammans.
 
Kanske ska tillägga att vi var barnvakt åt Nicole pga att hennes syster var tvungen att åka till jobbet vid 11 och hennes smamma kom hem först vid ett tiden från skolan och pappan jobbade. Detta var ju bara roligt för oss
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här låg Jones hela förmiddagen.
 
  
 
Lets dance då. Skönt att Gunhild åkte gillade inte alls henne förra gången hon var med och inte nu heller. Sen Anna Book har inte där att göra, kan inte det och det pga min vikt och så tårar hela tiden. Nej ahr aldrig gilalt henne. Båda dessa är tramsiga och flamsiga. Anton ska vinna så är det bara han är bäst, finns ingen annan som är värd en seger. Morgan är bra, Arja okey samma med Magnus. Men Anton är en dansare i blodet och ska vinna allt.
 
 
 

mat.

Nu sitter jag och äter frukost. Vaknade först strax före nio idag. Det behövdes då jag sovit dåligt i ett par nätter.
 
 
Middagen för mig igår:
 
Plättar med Hjotronsylt.
 
 
 
Igår åkte tyvärr min favorit ut från barnens mästerkockar, Alica. tyckte så synd om henne igår då allt gick fel. Vet inte vem jag håller på nu, men vissa tål jag bara inte, särskilt den lille killen carl som liknades sig vid Gordon Ramsey. Får man skriva att man inte tål vissa barn? Nja vi ändrar oss då...vissa tycker jag mindre om pga att jag inte gillar deras sätt eller attityd. Edvin tycker jag mäst är jobbig. Donya och Ellen är rätt duktiga.
 

Kroppkakor

Kroppkakor. Hemmagjorda. Gott men inte något jag skulle vilja äta igen. Men mycket godare än de färdigköpta man fick som liten.
 
 
 
 
Blommande träd i Barkaby.
 
 
 
 
 
 
 
 
Färdig grillplats på Hornbach, ett par sådana på gården med fasta bänkar och bord så man kunde ta med sin egen grill ut. En från styrelsen pratade om ett par fasta grillplatser till. De bord som finns nu bör inte användas då man bör kunna flytta dem efter solen och om man ska ha långbord.
 
 
 
 

Tisdag 12 maj.

Jag funderar och funderar. Att lösenordsskydda denna blogg eller öppna en parallell och lösenordsskydda den. Behöver skriva av mig ordentligt ibland och allt vill jag inte ha offentligt ute. Behöver spy galla över olika saker etc. Som är allt för privata för att vädra ut över hela världen. Man kan ju skapa en till blogg eller en underblogg, någon intelligent själ som kan förklara skillnaden. Blir nog en till eller underblogg som bara vissa kommer att få tillgång till. Vad är skillnaden som jag frågade om högre upp och vilka är intresserade att få lösen? Tyvärr kommer inte alla att få lösen dit om jag skapar en ny.
Vill kunna ventilera ut allt jag känner, tycker och hur jag mår.
 
Nu till annat.
 
Middagen igår:
 
 
Middagen igår. Kassler, kulpotatis, Guacamole, stekt snackspaprika och som dekoration men givetvis ätbart en blomma av färsk avokado med cocktailtomater.
 
 
Löjnatshjärta.
 
 
 
 
 
 
Bilen lämnas in nu på lördag tar max tre timmar att byta vindruta, men tyvärr blev det en självrisk för 1500 kronor. Sture trodde han hade en extra försäkring men det var drulle så hade han sluntit med en hammare och dunkat i vindrutan hade försäkringen täckt. Men sprickan blir ju bara större så det måste göras, synd bara när vi inte är dödsrika då kassan precis kommit igång...suck!

Veckan som gått

Veckan som gått:
 
Sture spelar Playstation två köpt för 200 kr.
 
 
magnolia
 
 
 
 
 
 
Se glad ut men överdriv inte.
 
 
 
 
massor av kommande röda vinbär.
 
 
 
 
 
Vännerna/grannarna Jocke och Lena.
 
 
 
Center cockies med med salmiak smak. Supergoda.
 
 
 
 
Sture gör rent hårdisken inför byte av datorbord.
 
 
 
 
Nya 100 kronor.
 
 
 
Det gamla är nu kastat på Lövsta.
 
 
 
Lampa 40 kronor.
 
 
 
 
Blommor på gården.
 
 
 
 
 

GRATTIS MORFAR!

Grattis morfar som skulle fyllt 113 år idag.
 
 
Hänvisar till detta inlägg skrivit för ett år sen:
 
 
LÄS HÄR

Berodalbana.

Denna vecka har varit som en bergodalbana. Men tyvärr nådde jag aldrig toppen enbart botten. Vissa saker få mig att må så in i helvete dåligt och vaknar jag på natten och börjar tänka på dessa saker somnar jag inte om. Har haft två sådana nätter denna vecka. Vill inte få mer negativ energi från olika håll. Känner att jag inte orkar mer just nu. Hit med posetiv energi tack.
 
I tisdags var jag hos min beteendevetare och där fick jag prata av mig, berätta vad som var jobbigt om jag kände glädje ibland och en massa annat.
Hon kom med en del tips och jag ska till stor sannolikhet börja med KBT.
Känns skönt att ha kommit igång.
Så att skorpan någongång får läkas. Ja det känns som att man hela tiden pillar upp en sårskorpa som då självkalrt aldrig får läka.
 
Igår var det tandläkaren och han sa att röngenbilderna såg mycket bra ut, det jag hade var en avbiten tand (lagades igår)och så då framtanden som det lossnat en flisa från och ett pyttelitet karriesangrepp på en hörntand.
 
Nu till middagar. Denna vecka har vi ätit både västerbottenpaj och älgfärsbullar  med Stures goda sås innehållande sky från älgfärsbullarna, lagerblad, enbär, vinbärsgele, grädde sen var det lite krydder etc.
Nästa vecka ska det bli hemmagjorda kroppkakor. Vi går på landskapsrätter ser det ut som :)
Får de vad det blir nästa gång.
 
 
 
 
 
 
 
På Facebbok finns det en massa köp, säljes, bytes, skänkes.grupper och där har jag kommit över lite kap. Bla playstation 2 för 200 kr som vi hämtade i söndags. Fotpallen gratis, trädgårdsmöblerna gratis sen var det mer som jag just nu inte minns. Sen Blocket då, två tv gratis, köksö 50 kr och nu idag ska vi hämta ett datorbord på lidingö för 100 kr.
Sen har jag blivit av med saker också bla en juicepress som jag fick 250 kr för. Har även sålt massor på tradera och mer ska det bli.
 
Nu ska jag äta lite fruksot.
 

1 Maj!

Trevlig kväll på gården i trevligt sällskap. God mat: Röding gjord på grillen i folie med dillstuvad potatis, sallad, sparris, bröd med ost. Sen fika med bla jättegoda hemgjorda kakor. Sammanlagt var vi 10 personer.
 
 
 
 
 
 
 
Vi eldade med björkved i en eldstad så det blev varmare under taket. Man luktar som fasen av röken idag. Så ska duscha och tvätta håret. Jackan vädrar fortfarande på balkongen.
 

RSS 2.0