Natti natti!!!!

 

Grrrrrrrrrrrrr!

Måndag i morgon och jag är verkligen taggad!!!!

 

Måndagar är bra!!!! Vet ni varför? Jo en vecka kvar tills nästa Måndag!

 


Goda grannar.

Nu har vi sett de två första avsnitten på disc 1, det är fyra discar och på nummer 1 är det 6 avsnitt.
Minns serien väl och den är lika bra som den var förr.


Goda Grannar - Säsong 1 (4-disc)

TV-serie av Hans Dahlin och Christoffer Von Platen med Maria af Malmborg och Susanne Barklund.

Filmens handling

Goda Grannar handlar om människorna i ett hyreshus någonstans i Stockholm, deras liv och deras relationer till varandra. I centrum för handlingen står paret Runåker; Helge, som har en tapetserarverkstad inne på gården, och hans fru Iris, som driver Iris Café i husets bottenvåning. Två av Iris stamkunder är Axel, som driver tobaksaffären intill, och Sten, som är fastighetsskötare i huset. I huset bor också husets nya förvaltare Pierre och hans fru Mia.

Pierre, som tagit över förvaltningen från sin svärfar Bror Öster som äger huset, har egna idéer om hur huset ska skötas och vad man kan göra med lokalen i bottenvåningen, vilket leder till konflikter mellan honom och Iris. Samtidigt är Mia ledsen över att hon och Pierre inte verkar kunna bli med barn, vilket påverkar deras förhållande.

Det problemet har inte Birgitta och Kent; hon väntar barn, och allt borde kännas bra. Men Kent beter sig underligt och håller sig ofta borta. Vad är det han döljer?

Någon som också ofta är borta är överste Claes Rylander, men det beror på hans tjänst som militär. Hans frånvaro är inte heller något som stör hans fru Charlotte; det ger henne mer tid för sina egna intressen, som inkluderar kortspel med väninnor samt vissa äventyr som nog inte skulle uppskattas av Claes ifall han kände till dom...
. Info kopierad från discshop.se! Leverans nästa dag om du beställer före 16






Robinson!

Robinson då!!!!!!
Jag ville som ni vet att Johan skulle vinna, det ska vara en robinsson cruse som vinner som kan överleva på ön. Som fixar mat bygger och är stark och uthållig. Det var Johan, men tyvärr så var han alldeles för sliten här i slutet.
Mats kom på en stark andra plats.
Jimmy, Anders och Sanna var enbart paktare inget annat, låg till största delen och slöade på stranden, ja Sanna gjorde väll något ibland. Men Jimmy och Anders gjorde inget vann inga tävlingar...någon var det väll Jimmy vann
Att Jimmy tog sig till final brodde ej på att han var en värdig vinnare utan att han paktat sig till en final plats genom hela programmet.
Men då gick det som det gick de utröstade deltagarna som var mer värdiga en final plats gav igen och som ensam segrare stod Hans.
När han var tillbaka som en av finalisterna så höll vi alla på honom för han var mest värdig av de fyra som var kvar. Han har tillfört något och vunnit flera tävlingar.
Gud vad Jimmy såg sur ut när han bara fick röster från sina pakt kompisar och Hans stod som segrare.



Grattis Hans du slog ut den falske idioten till slut!



Så sur så!



Kvällen i bilder från igår
Pajen som vart kvar efter middagen igår...underbart god köttfärspaj





Pannbiffen som Sture gjort och som vi ska äta idag.



Han svarade fel och fick bara 10 000 rätt svar är c han sa b



Stures



Mitt...ja jag bjöd en massa



Nej han klappar inte händerna utan smörjer in dem med helosan salva.



Mmmmmmm godis är gott




Vinterbilder 30 Januari

Se så vackert taget från balkongen

 

Taget från videorummet mitt i mot vardagsrummet där balkongen finns...så alltså har du balkongen i ryggen





Taget från sovrumsfönstret som har samma utsikt som videorummet men nu tagit mer till höger



Titta man kan kika in hos grannarna, när man bor på tredje våningen som vi gör :-))))



Från köksfönstret rakt mot solen fint va?





Älskar min kamera som jag om två dagar haft i ett år...fick den i födelsedags present och jag fyller år igen nu på Måndag den första februari!

Nya ballerina kex.

Senast de kom ut nya var med pepparkaks smak:



Nu har det kommit kladdkaka...mums måste bara prova detta...godast blir de tydligen om man doppar de i grädde....oj precis som chips och dipp!


Unga föräldrar!!!!

Jätte bra ide!!!!!!

På ambassadörsakademin har unga föräldrar möjlighet att ta med sig sina barn till skolan.På ambassadörsakademin har unga föräldrar möjlighet att ta med sig sina barn till skolan.
Foto: Ambassadörsakademin

Tufft för unga föräldrar att klara av gymnasiet

John Sjöberg, rektor på Ambassadörsakademin. John Sjöberg, rektor på Ambassadörsakademin. Foto: Privat
Över 70 procent av Sveriges unga ensamstående föräldrar lever på låg ekonomisk standard, visar en rapport från Ungdomsstyrelsen. Många av dessa har hoppat av gymnasiet i förtid. Nu har Ambassadörsakademin i Stockholm startat  landets första gymnasieutbildning för gravida eller unga föräldrar.

Trots att över 2000 ungdomar under 20 år blir föräldrar varje år saknas direktiv i skollagen och gymnasieförordningen hur skolorna ska hantera detta. Enligt UR Skolfront lever hela 72 procent av gruppen unga ensamstående föräldrar på låg ekonomisk nivå. Många har svårt att slutföra sina gymnasiestudier, och får det därför tuffare att hävda sig på arbetsmarknaden.

I april 2009 startade Ambassadörsakademin landets enda gymnasieutbildning för unga föräldrar. I dag läser sex, snart sju elever i åldrarna 16 till 20 år på gymnasieprogrammet SP Unga Föräldrar.
– När de unga föräldrarna blivit gravida är det ingen från deras skolor som sagt "Grattis, hur kan vi hjälpa dig?" Vi såg ett behov att skapa en plats för en målgrupp som vanligtvis inte ryms i skolan. Vi brukar säga till våra elever att de ska bli läromästare för sina barn. Man behöver allmänbildning och andra kunskaper än att bara kunna byta blöjor för att bli en bra förälder, säger John Sjöberg, rektor på Ambassadörsakademin.

På Ambassadörsakademin arbetar man med att försöka ta till vara på de unga föräldrarnas unika situation genom att integrera deras barn i utbildningen. Ett exempel är är ett projekt där elever från tredje klass ska hålla lektioner i babysim för de unga föräldrarna.
–Vi har varit måna om att inte skapa en särskild läroplan för eleverna. De får gå ett vanligt samhällsvetenskapligt program, inte mini-versionen. Eleverna kommer kunna gå ut med högskolebehörighet, säger rektor John Sjöberg.

Många gymnasieskolor saknar planer hur man ska anpassa skolgången för unga föräldrar – varför?
– En förklaring kan vara att skolornas regelverk måste vara generellt skrivna. Ungdomarna som blir föräldrar är helt enkelt för alldeles få. Skolorna tycker att det är för besvärligt att anpassa reglerna efter dem. En annan orsak tror jag att skolorna inte ansett att unga föräldrar är deras ansvar utan istället socialtjänstens, säger John Sjöberg.

Syoguiden.com – läs senaste nytt om studier

Solsidan

Vad tyckte ni om den nya svenska komedi serien? Jag tyckte de kunde gjort den normal i stället för att larva till det med mamman på ryggen och höra han tänkande högt osv. Annars skulle den vara helt okey om den var gjord som en normal serie!!!!

Solsidan - huvudkaraktärer

Alex Löfström

40 år, tandläkare med egen praktik. Hans flickvän Anna väntar barn. Nyinflyttad i den villa i Solsidan där han växt upp. Alex är konflikträdd, nojig och bryr sig väldigt mycket om vad andra tycker om honom.

Spelas av Felix Herngren.

Anna Svensson

34 år, flickvän till Alex. Jobbar som skådespelare. Anna kommer inte från Saltsjöbaden och känner sig bitvis främmande i sammanhanget, men strävar efter att passa in. Verbal och rättfram, ibland i överkant.

Spelas av Mia Skäringer.

Fredrik Schiller

45 år, jobbar som fondmäklare. Bor i ett av Solsidans flottaste hus med sin hustru Mickan och två barn. Fredde handlar först och tänker sedan. Deltar entusiastiskt i statusjakten och har pengar för att backa upp det.

Spelas av Johan Rheborg.

Mikaela "Mickan" Schiller

Ca 30 år, gift med Fredde. Mammaledig med ettåriga dottern Ebba, men driver också ett (tämligen vilande) företag som designar och säljer barnkläder. Mickan drömmer om att vara ”the first lady of Saltis”.

Spelas av Josephine Bornebusch.

Margareta Löfström

Alex mamma, ca 70 år. Margareta har bott kvar ensam i huset efter att Alex pappa gick bort. Nu har hon just sålt till Alex och Anna men anser sig fortfarande ha rätt att komma och gå lite som hon vill.

Spelas av Mona Malm.

Ove Sundberg

Jämngammal barndomskompis till Alex som anses vara snålast och tråkigast i hela Solsidan, och vill alltid låna saker som han aldrig lämnar tillbaka. Nu när Alex flyttat hem igen vill Ove återuppta kontakten – Alex är helt ointresserad av detta.

Spelas av Henrik Dorsin.

Anette Sundberg

Oves snåla och tråkiga fru.

Spelas av Malin Cederbladh.




Vill höra era åsikter!

Fredag!!!!!



Hm vi har just en drift störning på bla komentarer fältet...nej statistiken...yippy kan se min men ej hur många besökare  jag hade igår finns ingen punkt där suckar men de kanske fortfarande arbetar på det!

Men men det kanske fixar sig till slut!

Börjar känna mig risig...har ont i kroppen, i halsen,  i huvudet...ja skallen är värre ä'n vanligt :-))))!!!!
Får se vart detta leder när vi är mitt inne i en invänjning och R åker till sitt hemland om en vecka och då kommer M tillbaka från Thailand. Kan inte bli sjuk nu....men i slutet av Mars nja snarare i början av April passar det bättre okey!

Jag hade ställt kl på sju idag tänkte enbart gå upp, tvätta mig och klä mig och sticka iväg...men vaknade klar vaken kl sex...suckar aldrig kan man sova så länge man får!





Älskar dig min trollunge!!!!!






 

Så lite hat men inte till min älskling utan till denna hatade man!

 

Här får du som förstört så mycket i Sverige...skulle jag skriva en lista på all skit du gjort skulle jag komma för sent till mitt arbete!!!!!

 

 

Släng dig i väggen Reinfeldt!

 


Natti natti

Blogg.se...om ni ska göra förändringar i bloggen så inget fungerar 100 % så tala om det för era användare.
Nu är det ju bara kaotiskt!
Klart hos tandläkaren och mamografin. Kom hem redan 16.30. Tandläkaren klar 15.28 och klar med mamografin kl 15.50.kom in med en gång på mamografin där jag var 15.38. Är lite öm i tandköttet men annars helt okey i munnen
.
Har hört av andra bloggare att det ej går att ladda upp bilder just nu pga att blogg.se gör något utan att meddela oss tusentals användare, så jag säger godnatt och gör ett nytt försök imorgon bitti!

Statistik???

Vad fasiken är statistiken blogg.se??????? Fanns igår när jag skrev men nu är den helt borta????? Arg? Ja det är jag.
Min far kör mig idag pga att jag glömt köpa remsa och igår kände jag inte alls för att klä mig och gå iväg för att köpa remsa till tuben. pressbyrån öppnar sju och jag börjar halv sju
.
Sen är det då tandläkaren och mammografi kl 15 och kl 16 hoppas jag bara hinner i mellan.
Nej ska börja göra mig i ordning och maila till blogg.se för att höra vad dom gjkort av statistiken!!!!!

Vilken pakt!!!!

Men jösses vad hände????? Jag var helt säker på att min favorit Johan skulle åka....men jag hoppades på Fredrik eftersom Jimmy tyvärr satt säkert!!!! Falska människor har pakt och sviker pakten, vilket hände ikväll. Nästa avsitt kan vi säga hej då till Jimmy hoppas jag och då är det hej då och ej till en annan ö!!!
Vi höres imorgon eftersom jag är trött och ska upp 04.45 imorgon...öppnar!


Onsdag!



Är öm i fingret och det blev ett litet jack så det är jobbigt att ej kunna använda pekfingret när jag skriver...suckar!
Har satt ett litet tjovkare plåster på fingret så att det ej ska komma in smuts och även för att det ej ska göra så ont när jag stötter mot något!


Idag kommer min invänjning mellan kl 9.30-10.30 och mamman är med hela tiden...det blirt barnens tredje förskola och hon blir tre i september, de bodde tydligen i Skåne först.
mamman har precis fått jobb.

Tänk vad jobbigt det måste vara när man är tvungen att flytta land och rike runt för att man måste söka jobb i hela landet.
Ingen i regeringen verkar ha tänkt på barnen som slits upp gång på gång.
Om både mamman och pappan är arbetslösa så kan ju en få jobb i söder och en i norr...många familjer har splittrats så här och de får ses på helgerna om möjligheten finns!

Skit regering!
Nej ska kolla runt lite i andras bloggar men



Sorry

Som vanligt är jag trött...och har nu skurit mig i fingret. Skulle skära upp ett äpple för jag är så hungrig, men fingertoppen skars i stället. Det blöder väldigt mycket trotts plåster!!! Får ordna upp det nu för nu droppar det på golvet. Vi får höras i morgon bitti


Tosadag...god morgon!



 

 

Tisdag och fyra dagar kvar att jobba tills man åter igen är ledig. Idag slutar jag kl 16 sen ska Sture och jag iväg och storhandla. Skönt att fylla upp skåpen igen och kyl och frys också naturligtvis!

Börjar 8 idag men känner inte alls för att ge mig iväg ut i 10 minus....kommer nog välja att stanna inne idag. En personal är även på kurs mellan 8-10.45 så att ta in 12 småttingar på två personal är inget jag känner för. Klart att andra avdelningar hjälper till men jag tänker även på kylan ute får våra 1 1/2-2-åringr de gråter och vill bara in.

Kanske vikarien vår fasta vikarie som känner barnen jätte väl och nu är hos oss eftersom en personal är i Thailand kan vara ute en timme med tre-åringarna. Vi får se på grad-antal och barnantal när kl är strax före nio.

Nej har lite annat att göra innan jag ska ge mig iväg...dammsuga...nej jag är ej tokigt men det är så grusigt i hallen  och då drar jag dammsugaren även över köket och vardags rummet, så vi höres åter ikväll igen!!!!

Mor om du läser detta så har vi ej glömt pengarna till far, finns här hemma men får se hur sent det blir ikväll annars kommer de imorgon...glömde säga det igår kväll!


God natt!!!!!

Precis nu damp det ner ett litet a-4:ra papper i brevlådan att hyresavin är försenad för de som valt att bo kvar som hyresgäster!!!!
Bra bostadsrättsförening man har va???? Sen står det alltid kontakta någon i styrelsen om ni har frågor...inga namn inga tele nummer...bra jobbat!!!!
Nu vet jag vilka det är för att vi umgås mycket på gården men alla vet ej...så sätt namn och telenummer tack!!!!!

Skit är det bara för detta kommer nog inte sluta bra de har tagit sig vatten över huvvudet!!!!
Sista idag är att jag säger god natt!!!!


Måndag!

 

Ja usch och fy denna vecka är inte alls kul. Idag stänger jag och mellan 9.30-10.30 har vi planering tillsammans med den andre småbarnsavdelningen. Är en som alltid är motvillig till allt suckar. Onsdag börjar min invänjning alltid lite jobbigt med nya barn. Torsdag som jag skrivit förr tandläkare och mamografi och Fredag stänger jag igen. Önskar att kl vore 18 på fredagen just nu och jag var på väg hemm för två dagars ledighet!

Har suttit här på morgonen och försökt att ringa min hudläkare för det har alltid gått att prata in på telefonsvararen och så har de antingen ringt upp eller man har kunnat prata in de mediciner man vill ha inringt. Svararen löd välkommen till......vi har stängt från den 15/12-11/1 pga omflyttning och julledighet, återbud observera enbart återbud kan lämnas på detta tele nummer...... Men vad fasiken är detta???? Det är ju den 25 idag och efter den 11 som var för två veckor sen!!!!

Telefontiden är mellan 10-11 och man kan få sitta lång tid i kö...hur fasiken ska det fungera då det är den mest hektiska tiden på en småbarnsavdelning+???? Vi går in kl 10 sen är det blöjbyten samling och mat och idag har vi ju planeringstid just denna tid sen måste vi ta in de små!!!!!

 

Nä måste iväg vi höres ikväll!!!!


God natt!

Nu ska man skapa igen :-))) ja det heter juså skapa ett nytt blogg inlägg!!!! Måndag imorgon och den här veckan är inte roligt alls!!! Imorgon planering i en timme tillsammans med den andre små barns avdelningen...dokumentationer igen!!!! Onsdag min nya invänjning kommer! Torsdag slutar 14...men det är väll okey tycker ni säkert! Men nej tandläkaren kl 15 i fridhemsplan och mamografi kl 16 också i fridhemsplan!
Fredag så stänger jag...ja vi har rullande schema på fredagar så jag slutar kl 18. En sak är i alla fall bra med denna vecka löning!!!!!



Denna bild har jag som bakgrundsbild på min dator, tagit den själv på julaftons morgon!!!



Min egna lilla älskling


Puss jag älskar dig!!!!!
Nu ska jag titta en stund på varuhuset!

Saltkråkan!

Provfilmning av Saltkråkan sött va?
Den började iallafall spelas in på 60-talet så det är många år sen!
Nja inte så många om jag tänker efter för då är ju jag född och jag är ju ung!











Fyrklövern

Nu har vi sett Annie klart den är så underbar, söt, fin, rar och gullig eller vad man nu säger om en film...säger bara en sak se den!
I fredags fick jag hem detta från fyrklövern, har även fyra mattallrikar och fyra assietter och två glas med samma motiv som muggarna....Kalle på sin djungel expedition och musse klär granen med pluto.
Sen två figurer åter igen Kalle och musse och pluto söta va:





Två små söta skålar med tingeling i



Här har ni klippen från Julafton

 

 

 


Annie

Nu har vi sett halva Annie och det blev en rökpaus för Sture. Då passar jag på att lägga ut ett klipp fråb youtub från just denna underbara film!

Visst är hon ful snygg den lilla flickan?


Dödsängeln

Vi har precis sett Wallander dödsängeln...den var verkligen bra...förra filmen skytten tyckte vi båda var urkass.





Jag rekomenderar denna film och nu ska vi se filmen Annie, en musikal om en liten barnhemsflicka.





Har ni sett den?

Robinsson!

Godmorgon alla! vaknade för ca 30 minuter sen men vi la oss rätt sent närmare ett var väll klockan.
Tyvärr har jag inga kort från igår för kameran fick faktiskt vila denna kväll!

Johan blev kvar i Robinsson...jo jag vet att de andra som röstats ur fått åka till en annan ö....men på något sätt ser jag ingen av de som röstats ur som värdiga vinnare. Gillar inte Mikko men hade hellre sett att Jimmy åkte ur.

bye bye



Denna man avskyr jag...jäkla pakt människa men de håller sig aldrig kvar till slutet



Så himla jädra falsk är du!

(Rymd) imperiet - Vad pojkar vill ha

Låten är underbar och detta är från 1981...jag säger bara en sak det var bättre förr!!!!


Noice och Gyllene Tider!

Live på gröna lund 1980...åh jag älskade Noice här med en kväll i tunnelbanan...minns ni????
Tyvärr dålig bild men ändå blir man alldeles nostalgisk!!!! Tyvärr såg jag dem aldrig live!!!!

 

Under har vi Gyllene Tider men jösses såg dem 1981 på görna lund och sen åter igen 2004 på stadion.

 

 


Sture!

Får väll ta och tänka om men jag vill inte! Jag hatar när någon ska fotografera mig...jag bara avskyr det och har alltid gjort det. Det gör nog Sture också! Titta här vad som händer när han ligger och vilar framför på spåret:







När han fick ca 150 poäng på Uno
Räknar



Räknar mera



Och skriver upp sin poäng




Med att tänka om menar jag att minska ned på fotandet när det gäller Sture inte att jag ska börja ställa upp, bäst att vara väldigt klar med detta!
Igår la vi oss strax före kl 23, såg enbart på spåret igår, men var rätt trötta båda två och somnade nog rätt snabbt också.

Hemma!

Nu är jag hemkommen från jobbet för 20 minuter sen och ska nu lägga mig framför tv:n och först se våra bästa år sen ska jag fortsätta med varuhuset. Har med en jätte bytta med lasange från jobbet så jag behöver ej laga mat idag...den var för övrigt väldigt god.
Åt herbalife men smakade på den för är den äcklig tar man ju ej med sig det hem...eller hur!
Teddy har beställt mera och hoppas få den så snart som möjligt, vill inte bara ha jordgubb när cockies och cream är slut.

http://www.herbashop.se



Nepp nu ska jag kolla på tv!


Yippy!!!!!



Slår klackarna i taket och va glad för idag är det Fredag!!!!!! Ledig i två dagar, med tvätt städning och....nek sluta nu.
Det blir senaste Wallander filmen och lite andra filmer och så blir det tvättstugan men har inte så mycket tvätt så det blir enbart två maskiner denna gången.
Vet ni vad min älskling gör nu?????
JO titta:





Simmar i kaffe och röker cigg på cigg för att vakna.
Urusel frukost inte ens att jämföra med min frukost, yougurt med herbalife+havrekuddar och äppelbitar.

Men men envis som han är så kan han ej äta på morgonen...konstigt frukosten tycker jag är den godaste måltiden på dagen...nja kanske inte det jag äter men massor av olika smörgåsar med olika pålägg...mumsigt värre









Härliga bilder ovan för...att få gå och plocka så mycket man vill och sen avsluta med färsk frukt som melon, annanas, mango, bär...men jösses är du hungrig Kerstin????
JAAAAAAAAAA!!!


Kul värre vi får först frukost kl 8 på jobbet och kl är 05.40...så det är ett tag till att vänta och då på herbalife!!!!

God natt!

Ha ha trött som vanligt och öppnar igen imorgon 6.30 men slutar då 12.30....underbart ska sova hela eftermiddagen!!!
Nu ska jag såsa framför varuhuset....ser om serien igen på dvd!
Natti natti!


Jäkla Reinfeldt!

Nu är jag hemma sen en timme tillbaka men har lagt in alla räkningarna utom hyran som ej kommit. Men den där jädra bostadsrättsföreningen som det blev den 19/1 kan väll inte få dom de anlitat att få ändan ur vagnen.

Jo jag var inne på nätet på bla de som numera ska sköta reparationerna för de som bor kvar som hyresgäster...pyttsan inget tillval som jag misstänkte då får vi dras med en dassig fläkt.
Jag ville ej ombilda varför ska jag då få det sämre när jag väljer att bo kvar som hyresgäst?
Jag kunde tagit en ny fläkt på tillval från familjebostader för kanske max 100 kr/månad nu måste jag köpa en ny. Jäkla styrekse som skrämt upp de som ej ville köpoa med att andra köper annars och lyxrenoverar...skitsnack det är jordens äldsta trick berättade de på hyresgästföreningen när jag kontaktade dom.


Nu håller jag tummarna fär att allt ska gå åt helvete och de går i KK och någon bättre köper upp detta eller familjebostäder väljer att köpa tillbaka för en skit summa!
Är ledsen att behöva skreiva detta över men det är vad jag själv tycker. Låt hyresrätten vara tänk på de som kommer efter dig...de ska inte behöva köpa för att kunna flytta hemifrån.
Nu kommer något fult:

Jävla moderatpack med er omvända Robin Hood politik!!!!







Gör ett samhälle enbart för de med pengar...köp din bostad det är bättre att äga den...pengar...pengar och åter pengar.
Oj vad tiden gått nu ska jag se våra bästa år

Torsdag!

 

Till min älskling Sture!!!!

 

Har duschat och sitter här för torkning:-))) Har lite bråttom då vi ska åka om tio minuter...börjar ju 6.30 idag och Sture kör mig så jag kommer att vara på jobbet ca kl 06.00...helt okey så slipper jag åka med tyben. Nej vi får höras när jag kommer hem måste göra mig i ordning nu!


Trött!

Jättekul mor med din kommentar om superkille!
Måste säga att jag inte orkar blogga ikväll, denna dag har gjort mig helt död...sitta still en hel dag är inte alls jag. Är så trött så ögonen går ihop. Hat gått igenom kommentarer i massor som jag fått i min blogg+kollat igenom bloggar jag har som favoriter men orkar inte ge kommentarer ikväll.
Och imorgon börjar jag kl 6.30 så bloggen får bli liggande tills jag kommer hem kl 14.30 på e.m imorgon!

Planeringsdag!

 

Själv ska jag som jag skrivit ha planeringsdag. En av oss på vår avdelning är i Thailand så vi är bara två som planerar hos oss idag, men det ska nog gå bra.



 

Vi får pizza idag!

 


Hemma!

Kom hem 16.12 och slutade 16.....konstigt va. nej jag gick faktiskt 15.45 för vi hade så få barn så personalen som var kvar skickade hem oss!!!
Är extrent trött idag så efter middagen ska jag fgaktiskt dö på soffan, slö titta på fleksnes kanske eller bara sappa mellarna kanalerna...ojsan har visst smittats av Sture :-)))).
Idag blir det spaggetti och köttbullar till middagen, ska väll sätta på pasta vattnet snart för det tar ju ett tag innan det kokar upp.









Japp Sture och jag är lika kära som Lady och Lufsen!!!!
Äsch jag ljuger för vi är kärare!!!!

Tisdag!

Är dötrött för att jag låg vaken mellan kl 03.15-04.40 och sen vaknade jag kl 05.40 och klockan ringde 06.00.
Så där ja då har man ej fått sova ordentligt och huvudet känns jätte segt och man mår smått illa!
Skönt jobbar 8-16 idag så man stänger i alla fall inte!


Sitter och väntar på att gubben ska ringa, för när han åker uppåt till Rosersberg som är 3 mil här ifrån i denna snöyra och halka vill jag att han ringer när han kommit fram. Han ringde under hela min ledighet här i mellandagarn aca 6.40 varje morgon...ja har jag somnat om efter att han åkt så tog jag det...vill veta att min älskling kommit fram tryggt.

Litar du inte på gubben din att han är försiktig undrar säkert en drös...klart jag gör han är en super förare....men det är andra jag ej litar på!


Idag är det då alltså Tisdag och en dag närmare helgen, skulle vilja skriva om mycket saker men tiden är knapp, då jag måste ge mig av om max 30 minuter.
Jag är hemma ca 16.30 idag då jag får ta mig hem själv pga att Sture åker från Roserberg mellan 15.30-16.00...svårt att hinna till 16 för att plocka upp mig!

God natt!

Vilken skön stängning...killen som är kvar till sex var ledig idag så vi satte på larmet kl fem i halv sex. Skönt att slippa stänga kl sex och få äte middag i lagom tid! Är så himla trött så tyvärr så bloggar jag ej mer idag!

Måndag morgon



Är väldigt motigt idag är min första hela vecka sen 14-18 December-09 för veckan efter jobbade jag enbart en dag sen hade jag semester. Började åter den 7/1-10 och jobbade två dagar då det var en Torsdag jag kom tillbaka. Sen var jag sjuk i tre dagar förraveckan och jobbade åter igen enbart två dagar.

På Onsdag har vi planeringsdag också från 8-16.30, vi får hämt pizza till lunch.





Nej ska göra mig i ordning...dock börjar jag 8.30, men har duschat så jag måste blåsa håret, sen ska jag äte frukost på jobbet så jag vill vara där kl 8, så äter jag tilslammans med köksan och snackar lite skit om helgens bravader....inte mina utan hennes :-))).

Fleksnes

Vi tillbringar nu tiden med att titta på Fleksnes


Hur modig är du?

Kopierat från egoinas mamma, tyckte detta var enormt kul:

Hur modig är du?

MODIGT:
Du kommer hem stupfull mitt i natten och ser din fru ligga i sängen men
hon sover inte. Du ställer fram en stol och placerar den precis framför
henne och sätter dig i den. När hon frågar vad fan du sysslar med så säger
du bara att du vill sitta på första bänkraden när cirkusen börjar.


MODIGARE:
Du kommer hem stupfull mitt i natten och ser att din fru står och väntar
på dig i dörren med en kvast och du säger: "städar du eller förbereder du
dig på en flygtur?"


MODIGAST:
Du kommer hem stupfull mitt i natten, luktar parfym, har läppstift på
kragen och din fru står och observerar dig med mord i blicken. Du går fram

till henne, daskar till henne på stjärten och säger "nu är det din tur!".


HA HA HA!!!!!

Bilder från igår det blev bara tre för jag tröttnade på små ungarnas larv:





Hemma gjorda negerbollar!
Heter och har alltid hetat negerbollar...chokladbollar och havrebollar vad fasiken är det?



Sen heter det negerkyssar och inte mintkyssar!




Allt annat är bara larv!

Sur!!!

Sur sur sur. Igår hade vi tvättstugan och när Sture kom upp med tvätten så stank den. Ja av den innan som antagligen hade vräkt i sköljmedel.
Vi chansade och sköljde om allt här hemma....ja Sture torkar alltid noga ut facken för skölj och tvättmedel men det måste ha suttit kvar i trumman på något vis...fasiken tänk på oss allergiker...vräk inte på eller så tvätta en gång med bara vatten efter att ni är klara.

I alla fall så gjorde vi som vi gjorde och tyckte lukten var borta men idag när allt är torrt så kan varken jag eller Sture använda kläderna utan att nysa i ett!!!!
Så Sture ska gå ned och tvätta om allt i en annan maskin och vi håller tummarna för att lukten försvinner, vet kläder som jag fått slänga för att lukten aldrig gick ur ordentligt.

Men så är det ju när man vräker på medel trots att det ej behövs. Synd att han aldrig luktade i trumman för då kunde vi andvänt enbart den andre maskinen som han tyvärr tog till arbetskläderna...synd för då hade enbart de luktat!!!


Även vi allergiker måste ju kunna andvända tvättstugan....vår maskin är sönder annars skulle vi aldrig gå ned i denna källare för att tvätta.

Nästa vecka ska vi sniffa extra noga och luktar det så får det bli handtvätt!!!

OZZY!!!!!!!!!!!!

Ett hoppande skrikande gäng, litet halvhysteriska.
Vad är poängen?

Men jösses hör du inte ordentligt....gäng....det är ozzy solo och han äger ju scenen!!!!!!

Han är bara allt och denna låt mr crowley är mäktig, den är bara såååååååå braaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!

Svar på en kommentar som gavs på you tub videon med Ozzy!!!!!

Ja må ja leva!!!!!!
Ja vad är detta nu då fyller någon år????
Nej igår den 16 januari hade jag bott i denna lägenhet i 20 år ja jösses 20 år.
Då var lilla Linnea 4 månader Angelica 2 skulle fylla 3 i April och Teddy var 4 skulle fylla 5 i Oktober detta år 1990!!!!

Här kommer mina gullungar på bild som är tagna i höstas+december

Linnea 20 år

 

Angelica 22

 

 

 

Teddy 24

 

Och här mamma får du ett klipp till med Ozzy

Ozzy Osbourne - Bark At The Moon

 

 

 

 

Ozzy Osbourne - Paranoid


 

 


OZZY

MR CROWLEY!!!!
Lyssna en av de bästa låtar han gjort!
Finns ett gäng till men jag valde just denna för den har betytt otroligt mycket för mig!!!!
Ja mamma du måste lyssna på hela för att förstå...ja det är hårdrock!


Ville och Valle och Viktor

Här kommer melodig, lyssna och känn igen!
Mer nostalgi eller hur?


Död!

Åh vad hemskt det lät, men den är död min fina fina azalea och vems fel är det då? Jo min!!!! Det var för varmt i vardagsrummet eller rättare sagt fönsterbrädan var för varm av elementet så jag flyttade azalean till sonens gamla rum.....snyft där glömdes den bort av mig och den som var så himla fin badade den varannan dag och tog bort döda blommor och....nu är den död!!!!
En ozelott också snyft denna ovanliga och fina lila färg!!!!

 

RIP

 

 

Allt detta upptäcktes då jag fotade mina blommor!!!!!

 

 

 

Titta Teddy klivian blommar!!!!

Ger lite glädje i sorgens stund!

 

 

 

Gissa vem som är i andre ändan av denna maskin?

 

 

Jo.....

 

 

 

Han är så duktig så!!!!

Mina 45 Tintin bilar egentligen är det 47 eftersom två satts ihop!

 

 

Gatlyktan är kvar varför ha den bara över julen? Är ju ingen adventsstake eller stjärna så den får stå året om!!!!

 


Lattjo bolaget pling och plong

Verkligen nostalgi med Robert Karl Oskar Broberg!!!!!


John Blund


Mumlan

Mumlan den minns ni va! Gösta Ekman och Lena Söderblom

Mumlan var ett svenskt TV-program från tidigt 1970-tal för barn med Gösta Ekman och Lena Söderblom. Dekoren bestod av ihåliga, dekorativt målade klossar och programidén var tidstypisk med tydligt pedagogiska inslag. I varje program berättade Gösta en saga om Anders, 3 år.








Solarium

Har alltid tyckt att detta är en av de fånigaste påhitt som kommit fram. En cancerframkallande maskin!

Lördag 16 januari 2010
WHO har riskklassat UV-strålningen som cancerframkallande. Foto: Scanpix.

Slutsolat i Stockholm

Publicerad 15 januari 2010 - 10:53
Uppdaterad 15 januari 2010 - 20:09

Släck ned solarierna i simhallar och andra sportanläggningar,

uppmanar Strålsäkerhetsmyndigheten landets alla kommuner.
Stockholms stad har redan tagit ställning.

Fakta | Hudcancer

De vanligaste formerna av hudcancer är:

- Basalcellscancer, en tämligen ofarlig form som drabbar cirka 40 000 svenskar varje år.

Fallen inkluderas inte i den nationella cancerstatistiken.

- Skivepitelcancer, som drabbar cirka 4 000 varje år. Cirka 40 dör.

- Malignt melanom, en farlig hudcancerformen som har ökat markant de senaste

decennierna.

Cirka 2 300 drabbas varje år och cirka 400 dör.



Uppmaningen riktas till landets kommuner och kommer från Strålsäkerhetsmyndigheten.

Myndigheten motiverar uppmaningen med att Världshälsoorganisationens

(WHO) organ för cancer riskklassat UV-strålningen från solarier som cancerframkallande.

-Det kan inte vara förenligt med kommunernas uppdrag att bedriva verksamhet s

om inte tillför någon hälsonytta och som samtidigt är cancerframkallande,

strålskyddsinspektör Ulf Wester i ett pressmeddelande.

Inga solarier 2011
På myndigheten ser man att en del kommuner börjat diskutera frågan.

Men Stockholms stad, med 14 simhallar, har redan tagit ställning.

-Vi har redan ett beslut om total avveckling före 2011. Bakgrunden är

att det inte finns något nyttigt i att sola i solarium

vårt uppdrag är ju att stötta för att få en god hälsa.

Dessutom är det så att allt färre efterfrågar solarier, säger Inger Båvner, chef för Stockholms idrottsförvaltning.

Sedan tidigare har de nordiska strålsäkerhetsmyndigheterna rekommenderat en

åldersgräns på 18 år för att få sola i solarium.




Imorse

På väg till jobbet i morse mellan 07.05-07.25. Detta är Blackeberg på väg till tuben och så själva stationen.

Torget



 

 

 

 

Min väg till jobbet från Hässelby gård tunnelbane station

 

 

 

Ser ni bakom det vita huset till höger lite ljus?

Min förskola ser ni.

 

 

Lite närmare!

 

 

Hej jobbet

 

 

På väg ned till jobbet

 

 

Står med förskolan i ryggen nu

 

 

 

 

Vackert står precis inan för grinden...grind stolpen syns.

 

 

Sista bilden blev precis som jag ville


Fredag!!!

Fredag och börjar kl 8 idag! Ska snart börja göra mig i ordning men först ska jag lägga in två bilder på kontors stolen Sture kom hem med igår.
Den skulle slängas, alltså chefen i Rosersberg ville ha en ny men denna är helt okey en helt fungerade kontorsstol med en massa finesser så man sitter bra med rygg och nacke.
Se så fin gul och svart också :-)))







Och varför tror ni färgen var så poppis hos mig då? Jo se under!



Idag Julgrans plundring kl 10.30 så det blir till att vara ute mellan 9-10 idag, sen in med alla barn plundring och lunch kl 11.
Marie slutar ett idag sen ser vi inte henne förräns den 9 Februari hon åker till Thailand imorgon Lördag i tre veckor!!!!

Hemma!

Julgransplundringen är imorgon istället minns ej varför denna var flyttad men det är den iallafall!!!
Dessa foton tog jag imorse kl sex och strax över sex då utanför mitt jobb när minälskling åker iväg!



Ser ut som karmen till en isgrotta tyvärr lite suddigt.



Hej och hå Sture sötis!





Sture åker iväg utanför mitt jobb.



Detta tog jag på väg hem genom fönstret på t-bannan.
Se vad mycket snö det är.








Suddigt men det är taget i farten!

Torsdag!

 

Imorgon är det Fredag redan....att det gått fort är nog för att man ej jobbat måndag-Onsdag. Idag är det Julgransplundring på förskolan.

Varför vi ej tog igår när det var tjugonda knut? Jo vi ska ha det på förmiddagen så all personal är på plats och varorna kommer Onsdagar och de kanske kommer senare  på eftermiddagen tom.

Alltså vi ska ha mandariner i barnens påsar och de blir ju dåliga om vi beställer dessa en vecka innan.

Blir kort dag idag börjar 6.30 och slutar 14.00...skönt!!! Imorgon blir längre börjar 8 och slutar 16.30, men sen är det helg och nu ska jag faktiskt vila upp mig ordentligt. Vi har enbart tvättstugan att tänka på inget annat!

Nej har lite annat att göra innan jag ska ge mig iväg.


Troll

Först vill jag bemöta en kommentar i förra inlägget. Håller med om att du har gulliga barnbarn :-))).
Första säsongen av varuhuset är färdig sedd!
Vet inte riktigt vad jag ska göra just nu???? har diskat ätit herbalife frukost, men orkar inte alls sätta igång med några köttbullar!
Får bli ett senare jobb.

Vill lägga ut några söta bilder som jag hittade på nätet....som alla vet älskar jag rosa men nu ska det inte handla om det jag älskar också troll...Rolf Lidberg är min stora idol.


Rolf Lidberg

 

Tror att han hade sig själv som modell när han tecknade

 

 

En av mina favorit målningar shopping i Paris

 

Några till fina målningar

 

 

favorit skulptur finns även som lamap

 

 

Nu ska det inte handla om enbart hans troll utan troll i allmänt, samlar på troll så har ni några ni vill bli av med så lägg in en kommentar.

 

John Bauer hans troll är så underbara

 

 

 

Här är det söta Gränna trollet utan för butiken där jag köpte mitt söta trollpar

 

 

Mina troll

 

utan och med blixt 

 

Har ni dessa ur söta Gränna troll i er samling av någon sort stora som små så hör av er om ni inte vill ha dessa längre








Ser om varuhuset!

Är inne på slutet av säsong 1...ja vad ska man annars göra när man ligger sjuk hemma! Idag ska jag faktiskt rulla köttbullar men först framåt efter middagen, ska bli skönt att få äta lite riktig mat idag efter dessa två hämska dagar som varit! Tar en liten paus för att önska alla mina bloggläsare godmorgon! Ska försöka blogga lite mera ida goch hitta något roligt att skriva om inte bara magsjuka!
Vilka söta barn va?
Det är mina tre gullungar.
Måste vara 1992.
Då var Angelica i mitten 5 år Teddy till höger skulle fylla 7 detta år och Linnea till vänster skulle bli 3 år.

 

Denna bild är från 2004 där är Teddy 18 ska fylla 19 detta år, Angelica är 17 och Linnea är 14 ska fylla 15 år.

 

 

Hallå vill ha en sådan bild på er tre tillsammans idag!!!

 

Nja lite gammal drygt ett år minst sen den togs.

 

 

Men detta är från i höstas på Linnea 20 och Teddy 24 år

 

 

Samma barn men år 1990

 

Teddy ska fylla 5 och Linnea ska fylla 1 år på hösten

 

 

I höstas Angelica 22 år och Linnea 20 år

 

 

Sommaren 1991 Angelica är fyra år och Linnea ska fylla 2 år på hösten

 

 

Linnea på midsommarafton 2009 snart 20 år gamal

 

 

Linnea 3 år i sin födelsedagskappa 1992!

 

 

Linnea fin klädd dags för skolavslutningen i 9:an år 2005.

 

 

Linnea i sommras tog jag själv ute på vår gård, ska fylla 20 till hösten

 

Angelica i sommras vid min dator min första semester dag 22 år

 

 

Teddy i höstas 24 år gamal!

 


Skojiga småttingbilder

 

1992-1993

 

 

1993 Angelicas sex-års kalas maskerad.

Angelica är prinsessa Teddy troll och Linnea pippi!!!

 

 

Oj det vart lite skojigt att skriva om iallafall!

Nu är de stora och fyller 2010, 21 år i September, 23 i April och 25 år i Oktober.

Barnbarn snart :-)))!!


Bli fadder

http://www.wwf.se/insamlingsportal/show.php?id=1243792&ada_id=1413_25779

 

Gå in här och bli fadder som jag just blev!

 


Skövlingen av regnskogen försämrar klimatet även i Sverige

I Indonesien står skogsskövlingen och etableringen av jordbruksmark för 80 % av utsläppen av växthusgaser. Detta ökar jordens medeltemperatur, regnskogen torkar ut, risken för bränder ökar vilket medför att delar av skogen dör av sig själv. Håller den här trenden i sig riskerar vi att orangutangen dör ut och att miljoner människor förlorar sitt levebröd och tillgången till rent vatten. Dessutom försämras klimatet markant, vilket även märks här i Sverige.

Gör en insats och bli fadder

Som fadder får du regelbundet nyhetsbrevet Orangutangrapporten, med rapporter direkt från vårt fältarbete och exempel på konkreta naturvårdsresultat.
Din gåva gör nytta!

 

 

90 % av orangutangerna har försvunnit

Orangutangen är allvarligt hotad av utrotning. Det beror till stor del på att två miljoner hektar regnskog har skövlats årligen de senaste tio åren, vilket motsvarar 5,5 fotbollsplaner i minuten! De senaste hundra åren har
90 % av antalet orangutanger försvunnit och idag finns det bara ca 55 000 orangutanger kvar på Borneo. Ett annat problem är tjuvjakten som dels beror på jakten på kött men än värre är att orangutangen i vissa delar av världen används som husdjur. När orangutangungarna fångas dödas oftast mamman och fem av sex ungar dör i samband med fångst och transport. Vi måste göra något nu annars är orangutangen snart utrotad.



Skogen och klimatet

Levande växter binder kol genom fotosyntesen. När skogen avverkas eller brinner upp släpps kolet tillbaka till atmosfären. Tyvärr är avverkningen av världens skogar så stor att i stället för att hjälpa oss, bidrar den till att försämra klimatet. FN´s klimatpanel IPCC beräknar att 1,6 miljarder ton kol frisattes årligen under 1990-talet enbart från avskogning i tropikerna. Detta motsvara 20 % av de totala globala utsläppen. I Indonesien är motsvarande siffra 80%.

Idag ska vi försöka äta.....

....lite. Mår betydligt bättre i magen var nog en släng av magsjuka men det är ju fler på jobbet som haft detta tydligen undr mellan dagarna.
Har ont i ryggen och det pga att jag spytt och sen legat konstigt när jag mått illa. Släpade mig åter ned till tvättstugan då blödningen ej vill ge med sig och sen sjukkläder vill jag ha rena, fick spontana och ska ned igen strax efter halv åtta för att släpa upp allt. Tänker inte torktumla och behöva gå ned en gång till!!!!
Sen ska jag ligga framför tv:n idag som igår. Bloggandet kommer bli lite lidande idag med, men ska jag blogga ska det vara något att verkligen blogga om.
Kanske jag slänger in lite bilder får se, men här kommer ett par egen tagna foton som jag är rätt nöjd med!!

Vår underbara semester i Skånd Juli-08

 

 

Från hotellrummet faktiskt i Limhamn!

 

 

Sture framför Brahe hus utanför Gränna!

 

 

Här är lite blandad kompott!

Har långt ifrån tagit alla bilder själv.

Mina döttrar. Hösten.vintern-09

 

 

Sonen med flickvän i Paris dec-09

 

 

 

Min äldsta dotter med pojkvännen midsommar-09

 

 

Ha ha coolingen på uteserveringen i Limhamn precis vid vårt hotell Juli-08!!!

 


Familjen annorlunda!

 

En familj följde vi redan förra säsongen den med 10 barn i Älvdalen i år har det kommit två nya familjer, familjen i Märsta med 9 barn och familjen i uppsala som vilken dag som helst väntar sitt åttonde barn.

Undrar hur de orkar och hinner med egentligen, se programmet det är jätte intressant. Om ni missde det kan ni se det på tv 4 play tv.

Nu ska jag lägga mig för att se en film, magen är bättre men inte bra.


Afrikas drottning!

Känner mig lite bättre har legat och slöat i soffan hela dagen och sett på bla Afrikas drottning. . Nej Ska lägga mig igen och titta på någon annan film, för på tv är det som vanligt ingenting

Afrikas drottning

Drama från 1951 av John Huston med Humphrey Bogart och Katharine Hepburn

Filmens handling

Afrikas drottning är en illa medfaren liten ångbåt vars skeppare ombord är den gindrickande kanadensaren Charlie Allnut. När första världskriget når ända in i djungeln får han som passagerare ungmön och missionären Rose.

För sin roll som Charlie belönades Humphrey Bogart med en Oscar, hans enda någonsin. Han var dock nominerad för både "Casablanca" (1942) och "Myteriet på Caine" (1954). Katharine Hepburne blev utan stayett denna gång, men belönades med fyra Oscar för andra filmer.

 

 


 

 


Dålig!

Har spytt inatt och mår jätte illa och nu börjar detatt kommaäven den andra vägen.
Trevligt att läsa om va?
Men vill förklara mig då jag inte vet om jag kommer att orka sitta här idag så mycket som jag brukar när jag är hemma.




 

Hade en kommentar från en anonym igår vem är du?

vad du är hopplös med råsa saker kram

Kommentarer låg under goglade på rosa.


Natinatti!

Är så himla trött, denna mens tar död på mig!!!!!!!!!!! Trotts en lång tjock nattbinda har jag bytt kläder två ggr i bara ikväll!
Är yr och jätte trött, tror det blir hemma imorgon för jag mår inte bra alls!

Ja jag stänger imorgon, men blöder jag lika mycket måste jag ha ombytte till jobbet och vilken pedagog är jag om jag mår illa är yr och enbart tänker på toaletten?
Nej sov gott för nu ska jag lägga migoch se en filmsnutt!

Hej igen!

Fick den spontana kl 8 och är klar med tvätten för länge sedan. Har diskat, bakat bröd som nu står i ugnen. Hoppas det blir gott!
Sture sover fortfarande, tänkte se hur länge han kan sova men nu börjar jag tröttna för jag vill se någon film tillsammans med honom.

Lite grattis till Elvis! Visserligen två dagar för sent!


Elvis hyllades av familj och fans på Graceland

Rocklegenden Elvis Presleys 75:e födelsedag lockade hundratals till Graceland i Memphis, Tennessee, USA.
Hans hustru Priscilla och deras dotter Lisa Marie var två av dem.

Nyhetsbyrån Reuters rapporterar om frusna men hängivna beundrare som flockades utanför Graceland, numera ett nöjesimperium som omsätter cirka 50 miljoner dollar per år.
Drygt 1500 personer sjöng med i Elvis hit "That's alright mama" i minus elva grader, och man passade också på att hylla Elvis Presleys före detta fru, Priscilla Presley, deras dotter Lisa Marie och dennas barn, som dagen till ära dök upp på Graceland.
Elvis Presley dog i augusti 1977 i Memphis.


Igår!!!



Rätt åkte i Robinsson antingen Mikko  Jimmy eller Hans ville jag ha ut. Det blev Hans, jag gillar inte dessa förbaskade pakter hela tiden så Fredrik kan få hänga med dessa killar i ligan på att bli utröstade nästa gång. Ja jag vet att de nu åker till en annan ö....men de åker till slut i alla fall, pakter har aldrig hållit vägen ut och kommer inte göra det denna gång heller.

Heja Johan säger jag bara, han är en sann överlevar människa!


Nu är jag sur. Kilade ned i tvättstugan pga att jag har fått störtblödnings mens...blir bara värre och värre med åren men det hör till åldern har jag hört. Övergångs åldern har väll börjat som smått.
Tänkte ta den spontana maskinen som man inte behöver boka för vem är nere strax innan sju enSöndag????
Upptagen var den och bägge tvättstugorna är bokade exakt hela dagen!!!!!
Får gå ned kl 8 igen och se om den spontana är ledig.
Måste tvätta så är det bara, detta kan ej vänta tills nästa Lördag!!!

Lite bilder från igår Sture och Göran är fortfarande inga roliga att fota, besöket som skulle komma igår dök aldrig upp...har jag missförtått kanske måste kolla upp det idag.
















Full koll på lotto raden. Vi vann 22 kronor på lott 1 och 18 kronor på lotto 2, hala 40 kronor :-)))

 

 

Oj så fin min då...fasiken skärp dig vill ha riktiga kort!

 

 

 

Detta såg vi då på tv, någon närmare presentation behövs inte anser jag!

 

 


Ny vaken!

Efter att ha glott på mysteriet på greveholm hela eftermiddagen somnade jag och vaknade efter en timme...alltså nu!
Tvätten är klar, jag har bakat och alla julsaker är nedstoppade...hurra vad jag är bra...och Sture med naturligtvis!
Nu är jag vrålhungrig, det blir kyckling, pasta och tzatziki!
Mumsigt värre efter en dag med herbalife och jag har inte ätit något mellis heller.
Åt frukost vid nio och lunch vid 1 så klart man är hungrig nu.
Nej nu ska jag fixa med lite saker innan middagen!

Bullbak och snö!!!!!

Fortfarande en massa snö och kallt här i Stockholm.














Bullarna klara blev 56 stycken!

 


Dum dummare dummast!

Artikeln ser ni på denna sida under! Lustigt att det finns så korkade människor, men antagligen är svaret så enkelt att turisterna tänker en sak och ut kommer en annan fråga.

http://www.aftonbladet.se/resa/article6380647.ab

Normal text Stor text Extra stor text
"Vilken strand är närmast havet?". Vissa turister ställer frågor i Stig Helmer-klass. Stig Helmer är Lasse Åbergs naiva och förvirrade figur från Sällskapsresanfilmerna.

Dum, dummare, turist

Läsarnas egna...

Saxat från artikelkommentarerna:

"Frasier_Crane", 33 år, Järfälla. "En vakt på Edinburgh Castle berättade för mig om amerikanskan som kom förbi och undrade vilken tid dom skulle skjuta 'The one O´Clock salute' "

"ceh", 44 år, "Ha, ha. Minns när jag var i Rom förra våren. Jag och min polare gick förbi en byggnad/historiskt monument (kommer inte ihåg exakt var även om jag kan Rom rätt bra). Då utbrister en jänkar-kärring på bred amerikanska "well we have these/this in Washington too". Mm, bara sisådär 1800 års skillnad, ha, ha."

 

Dum, dummare, turist


 


Här är 2009 års mest korkade turister.

Pass, pengar och biljetter.

Det är inte det enda du inte får glömma när du reser på semester.

Det kan vara klokt att ta med sig hjärnan också.

Här är de absolut mest korkade frågor som researrangörer jorden runt har fått från tanklösa turister under året som gått.

Jennifer Haz från Miamis turistbyrå, USA, fick frågan: "Vilken strand är närmast havet" - Hur svarar man på den frågan utan att krångla till det ytterligare; "ingen" eller "alla".

Varför bygger man ruiner?

Paul Gauger från Visitbritain, Storbritannien, fick frågan: "Varför har de byggt så många borg- och klosterruiner i England?" - Ja, visst är det märkligt att folk förr i tiden inte kunde färdigställa sina byggnadsverk.

Nori Akashi på den japanska turistbyrån fick frågan: "Hur lång tid tar det att köra med det berömda höghastighetståget från Tokyo till Korea?" - Vet inte, men ta med cyklop och snorkel, kan man tänka sig blev svaret.

När kommer valarna?

Heather Bryant från Seattles turistbyrå, USA, kontaktades av en herre som ville "segla runt centrala Seattle" och en annan som ville veta "exakt när valarna simmar förbi". - Kanske ett valformat luftskepp kan tillfredsställa båda de undrande turisterna.

En amerikan som skulle över gränsen till Kanada undrade: "Kommer jag att kunna tala engelska på de flesta ställen jag kommer till?" Svaret från den kanadensiska turistbyrån löd: "Ja, men du måste lära dig språket först."

Bilen under Atlanten

Är du i Holland? Tveka då inte att besöka en "tulpanfabrik". Det var i alla fall vad en utländsk turist ville göra, säger Rosina Shiliwala från Holländska turistbyrån, Nederländerna.

Där borta på andra sidan Atlanten undrade en bilturist i New York om man verkligen kommer till Holland om man kör Holland Tunnel (som förbinder Manhattan med New Jersey).


Lördag morgon.

Hm detta under är ju livsfarligt att ha hemma.



Detta är sött



Från sovrums fönstret, skulle nog dragit upp persienerna.



Fint va?



Vi var väll uppe till kl tolv igår, spelade UNO och snackade skit. Har bara lite huvudvärk idag, men bara lite.
Måste vara alla salta pinnarna jag åt...sju stycken...ska låta bli dessa idag :-)))).

Titta vad vår termometer visar...inte så farligt kanskle när de har lovat 20-25 minus.

 

17 minus är det bara!

Gissa vem som inte går utanför dörren idag?

Rätt!

JAG

 

Sture får ta tvättstugan och gå upp till torget och lämna in hästarna och handla mjölk!

Vad jag ska göra?

Jo plocka ned alla julsakerna i kartonger+ att ta upp lite som legat nedpackat över jul, ljus upp istället för de röda, lite prydnadssaker som fått göra plats för julsakerna som nu ska få komma upp igen!

Och framför allt har jag satt igång ett bak...kanelbullar till min älskling!

Nej Teddy jag kör herbalife och har just tagit min frukost!


Hemma!

Vill bara säga att ja gär hemma nu och jag ska snart titta på våra bästa år sen sova en stund.
Vill bara visa en sak!


















Är på jobbet!

Jag sitter nu på jobbet....lugn lugn lugn jag har naturligtvis rast. Slutar 14.30 idag vi ger varandra en timme idag med...gud så skönt att få gå hem tidigt en fredag!!!!
Tyvärr blir det inga bilder för de har jag hemma i min dator.
En blev det gick in i arkviet ;-)))!!!!


Fredag och magen i olag!



Alltid skönt med Fredagar trots att man varit ledig i 16 dagar ochg enbart jobbat en dag efter det :-)))!!!



http://www.yankodesign.com/2010/01/07/hang-me-some-tea/


Hittade dessa bilder på en annan bloggares sida och var tvungen att gå in här över och lägga ut de i min blogg också!

Ett företag vid namn Yankoo Design bestämde sig för att ge den klassiska te-påsen en ny look! Så de skapade ett paket där te-påsarna ser ut som små t-shirts! ♥










Visst är de rätt käcka?

Just det tre julklappar väntade på mig igår när jag kom till jobbet, en liten chokladask+en chokladask till med enbart tryffel...älskar tryffel.
Sen denna söta väska med handtvätt, handkräm, tvål och body scrubs svamp i mini.

Allt luktar jordgubb!







Visst är den söt, små rosa pärlor är över hela väskan i silver metall!!!!
Hm vaknade 04.10 idag och kunde ej somna om kl ska egentligen ringa....NU ringer den.
Usch magen är i olag har varit på toa flera gånger idag...nu blir det fjärde gången får se hur detta slutar?????
Nej har inte ätit för mycket choklad jag lovar att jag bara provsmakat!!!!

Hemma!

Ja jösses man kunde haft semester dessa dagar sammanlagt 19 barn av 64 och full peronalstyrka. Vi gav varandra en timme idag så jag gick hem kl 13 eftersom jag slutade kl 14.
Hoppas på samma imorgon då jag slutar 15.30.

Var ute enbart en timme på förmiddagen då hade det slutat blåsa och var enbart 7 minus.Faktiskt skönt ute lite kallt om kinderna.
Nu ska jag kika på våra bästa år som är inspelat från imorse!


Torsdag!

 

Jaha snart ska man iväg till jobbet då. Inget jag känner för då det idag är 10 minus snöar och blåser ganska kraftigt.

Inne lär det bli i alla fall pga att det är alltid minst 2 grader kallare på förkolan pga att förkolan ligger i en svacka, sen när det blåser så här blir det minst 5 grader kallare det blir alltså 17 minus...brr...nej tack!

Tåget går 6.54 och är framme 06.01 och bussen går 06.02...hum hinner jag. Om jag åker en station till är jag framma 06.03 och bussen går 06.04 nästa går från första stationen 06.14...men att gå tar enbart tio minuter, men vet att jag kommer ha motvind hela vägen så då tar det nog lite till

Nej jag är ej slö, men idag har jag ingen lust att komma helblöt och iskall till jobbet!

Önskar att jag kunde tillbringa min dag så här istället

 

Nej ska väll ta och göras mig i ordning, måste gå om 15 minuter och ska plocka ned lite saker i väskan.

 


God natt!!!!

Men snälla blogg.se gör något åt att sidan är så trög kvällstid!!!!!
Tänkte lägga in någon bild...men det ger jag fasiken i nu och lägger mig och kollar film istället. Ska upp fem imorgon för jag öppnar kl halv sju.
Känns lite segt då man varit ledig i 16 dagar!

Höres imorgon bitti när denna sida är snabbare!


Sibiriska vindar sveper in!

Normal text Stor text Extra stor text
Jösses nu är det vinter på riktit men bättre det än barmark och regn.
Eller vad säger ni?
Förstår alla äldre och även andra som tex har svårt att gå, svårt med halkan och pulsandet inte gillar detta.
Det gör inte jag heller, men en riktig vinter är bättre än ingen alls, det var så jag menade.

Iskyla – över hela Sverige




Hemavan 02.45 – minus 37,9 Åsa Ramström håller upp en termom
Hemavan 02.45 – minus 37,9 Åsa Ramström håller upp en termometer som visar gårdagens kallaste temperatur: minus 37, 9 grader.
Foto: Mats Pettersson

Ryss-kyla

Eskilstuna 22.32 – minus 27 En ensam hundägare promenerar i
Eskilstuna 22.32 – minus 27 En ensam hundägare promenerar i Eskilstuna i går kväll. Då var det –27 grader.
Foto: LINA BOSTRÖM EINARSSON

Iskylan har Sverige i ett järngrepp. Och nu blir det ännu kallare – med sibiriska vindar som sveper över landet.

– Det har inte varit så här kallt på sju år, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI.

Dessutom varnas för snökaos i södra Sverige.

Den bistra kylan lamslår Sverige med temperaturer långt under det normala. Nu väntas kylan sjunka ännu mer med temperaturer ner mot 40 minusgrader på vissa håll.

Orsaken är isande kalluft från norra Ryssland som rör sig nedåt i kombination med klart väder, svag vind och mycket snö. Allra kallast blir det i Dalafjällen, Jämtlandsfjällen, Härjedalen, Gävleborg, Västernorrland och ner mot Stockholmstrakten, enligt SMHI:s prognos.

– Sist det var så här kallt var i början på januari 2003. Då hade vi 42 minusgrader i Nikkaluokta, säger Alexandra Ohlsson.

Besvärligt väglag

Orterna som nu pekas ut är, förutom Nikkaluokta, klassiska köldhål som Idre och Särna.

– Är det helt vindstilla och molnfritt så kan det nog gå ner mot 35–40, säger Elin Torstensson, meteorolog på SMHI.

Kallast i natt var Hemavan där termometern visade – 37,9 grader.

Men även i Stockholm och Göteborg är det exceptionellt kallt med runt tio grader under det normala.

På flera håll i Götaland ligger redan ett snötäcke på omkring en halvmeter. Nu har SMHI gått ut med varningar för Götaland eftersom ett kraftigt snöfall från väster är på väg.

På mindre än ett dygn väntas uppåt tre decimeter snö falla i Västra Götaland och Jönköpings län. I Skåne, Blekinge, Kalmar och Östergötlands län ser upp till en decimeter nysnö ut att lägga sig bara under natten till i dag.

Baserat på inrapporterad trafikinformation, varnar Vägverket för risk för besvärligt väglag på i stort sett alla vägar söder om Trollhättan, Skövde och Linköping.

I södra delarna av landet är det bara vägarna i Malmötrakten som inte ser ut att ha problem.

Lastbilar kolliderade

Även i västra och östra Svealand är underlaget riskfyllt, liksom i större delarna av Norrlandskusten samt i västra Lappland.

Mellan 9 på morgonen och 15 på eftermiddagen finns stor risk för snöhalka i hela Götaland utom västra Skåne. Under kvällen spås lokal snöhalka förekomma i samma område.

Väglaget i Halland var mycket besvärligt i går. Sent i natt var E6:an avstängd i efter flera olyckor. Och köerna ringlade långa.

Tre lastbilar krockade vid 20-tiden i södergående körfält utanför Falkenberg.

Det kunde ha slutat illa.

Först kolliderade två av lastbilarna.

– Sedan har två personer gått ut på vägbanan. Då kommer ytterligare en lastbil som träffar de stillastående fordonen. Det ena flyttades då mot personerna som träffades och skadades lindrigt, säger Per Dolk, vakthavande befäl vid Hallandspolisen.

I natt väntades mer snö i Halland.

Andreas Victorzon
Lisa Röstlund
Johanna Klaasen


Städat!!!

  1. Diska
  2. dammsuga
  3. torka köksgolvet
  4. damma
  5. tvätta håret
  6. ta ned lite julsaker
  7. stryka 4 1/2 meter långa köksgardinen
Detta är nu gjort+en massa andra saker som scrap i skåpet, torkat alla golv inte bara köksgolvet, Tagit ned alla julsaker, inte bara lite+strykt två gardiner och satt upp dessa istället för julgardinerna.
Visst är jag duktig som nu bara har håret och en välbehövlig dusch kvar att göra.
Bildbevis!

Alla julsakerna på matsalsbordet ska bara ned i kartongerna





Diskat



Skurat



Dammsugit och den är tillbaka på sin plats i städskrubben



Video rummets gardin



Upphängd och klar!



Köksgardinen strykt och ihop rullad.
För jag tänkte först hänga den i helgen men ångrade mig!




Upphängd och klar




Nu tänker jag inte göra så mycket mera idag...jo middagen och duschen så klart men inte nu!

Trettonddagen!

Jaha sista dagen på sin ledighet då som jag redan skrivit. Känner inte för någonting faktiskt. Borde rensa matsalsbordet från all scrap då jag inte för tillfället känner för att scrapa.
Jag borde:

  1. Diska
  2. dammsuga
  3. torka köksgolvet
  4. damma
  5. tvätta håret
  6. ta ned lite julsaker
  7. stryka 4 1/2 meter långa köksgardinen
Får se om jag kan lägga in denna lista igen med en del av grejorna överstrukna????
Titta här är våran utomhus termometer för enbart 5 minuter sen!



Precis ni ser helt rätt det är 17 grader minus!

Brr...tänker inte gå ut på förskolan med våra små småttingar imorgon om det är så här kallt!
Ingen kommer att tycka det är kul att frysa även om de får åka pulka som vissa inte tycker är roligt även vid noll gradigt ute.

Nej ska se om jag kan skala av lite från listan, åter kommer senare!

Jaha!!!

Imorgon är det den sista lediga dagen sen börjar allvaret igen!
Som ni säkert vet jobbade jag sista dagen den 21 December.
Av 16 dagar ledigt har jag tagit ut 7 semsterdagar, bra år förra året och i år!

Måste bara skriva en sak hur kan vissa bloggar vara på aktivitets listan när de inte ens bloggat vissa dagar? Eller enbart en gång och aldrig svarar de på kommentarer i ens egen blogg när man kommenterat deras????
Detta mysterium skullejag vilja ha löst!

Soliga vinterbilder.

Tagna kl 13.30 rakt mot solen både från köksfönstret och från balkongen. Kul att kunna ta dirrekt mot solen och få det som en sol nedgång!














mer Anna Anka!

Stackars lilla rika flicka.
Anna Anka kan bara bo på Grand hotell...fanns inget dugligt hotell i hennes barndomsstad Helsingborg (uppvuxen i Bjuv en bit utanför), inte i Malmö heller..oj Göteborg har jag ej kollat, men just nu är det bara i Stockholm det finns ett dugligt hotell!!!!
Så jäkla löjligt kräsen, Sverige är fullt av fina hotell!!!
Sen hade de vikt kläderna efter att de strykt dessa, ska ju hängas på galjar...vi pratar om t-shirt och shorts!!!!!
Och pyamas har man bara i en natt sen byter man bla bla bla!!!!!

Nej jag säger bara en sak en riktigt blåst blondin är vad hon är!!!!!


Hollywood fruar!




Hollywoodfruar
:
Anna Anka
Agnes-Nicole Winter
Maria Montazami

Nu har jag sett del 3 på tv 3 play tv!!!!!
Anna Anka är den snobbigaste och jobbigaste av dom. Agnes är så ansiktslyft att hon ser konstlad ut. maria verkar ganska rar...men med sina första egna intjänade pengar köpte hon ett frys och kylskåp ihopsatt som hon proppade full med läsk och godis som en present till familjen...lite naivt och omoget gjort tycker jag.


Fruarna

Anna Anka

Anna Anka är gift med Paul Anka.

Anna Åberg föddes i Polen 1971 men adopterades snart av en familj ifrån Bjuv, Skåne. Hon flyttade till USA 1995Paul Anka. Åberg och Anka gifte sig 2008, då Anna bytte efternamn till Anka. De bor nu i Westlake Village, med sina barn Ethan and Elli. Anka är hemmafru vilket hon beskriver som ett "full-time job".[10] I det första avsnittet av Svenska Hollywoodfruar, följer Anna Anka med sin man på hans konserter runt om i USA.[10] för att jobba på sin modellkarriär och sex år senare anställdes hon som personlig tränare åt musikern

Maria Montazami [redigera]

Maria Montazami föddes i Västerås, Västmanland 1966. År 1987 åkte hon på semester till Los Angeles för att hälsa på sin syster som då bodde där som utbytesstudent. Hon stannade sedan i Los Angeles för att arbeta som servitris, då lärde hon känna ägaren Kamran Montazami, som hon senare gifte sig med. Ett par år senare blev Kamran Montazami en mycket rik och framgångsrik mäklare och de flyttade till Laguna Niguel, där de har uppfostrat fyra barn.[7][11] Montazami är hemmafru.[11]

Agnes-Nicole Winter [redigera]

Agnes-Nicole Winter är en svensk skådespelerska och författare från Borås, Västra Götaland. Hon flyttade till USA i slutet av 80-talet för att arbeta som modell och har sedan dess varit gift tre gånger. Hon bor numera med sina två söner i Beverly Hills och arbetar som filmproducent åt sitt eget filmbolag, Global Star Films.[7][12][13] Efter sin senaste skilsmässa besöker Winter en dejtingservice som kallas Millionaires Club i första avsnittet för att hitta en ny man. Hon besöker även en skjutbana med sina söner efter att ha råkat ut för ett inbrott.[13]

Jag ska se avsnitt fyra efter våra bästa år, där ska visst Anna Anka bli osams med sitt ex!!!!!!



Suckar!!!!

Våran fläkt har börjat krångla  det har jag väll skrivit om antar jag och familjebostäder har bytt knapparna men den är fortfarande ej bra suger inte ut alls.
Vi får os i hela lägenheten varje gång vi lagar mat. Denna fläkt tog jag på tillval 1996 och betalade ca 40 kronor i månaden i tre år sen var den betald.
Nu ringde de nyss och kan inget göra då den är så gammal så reservdelar finns ej och ta på tillval får jag inte pga att det blir bostadsrätt om 2 veckor.
Vad gör jag nu? jag förstår att jag ej kan ta på tillval men familjebostäder borde göra något åt en fläkt som jag har betalt till dom i tre år för.
Är olidligt att laga mat när det osar över allt
.

Snacka om att sitta i moment 22 och jag som inte ens vill att det ska bli bostadrätt, fasiken jäkla skit grannar med era hot mot de som ej ville köpa att privat värdar skulle köpa och lyxsanera kåkarna...lögner som tyvärr vissa har trott på tyvärr tyvärr tyvärr!!!!
Primula ab har själva blivit rasande när de fått höra att ni hotat med att de ska köpa och lyxsanera.
Nu har jag vänt mig till Joakim på hyresgästföreningen som är en kille som hjälpt oss en del med alla frågor man har angånde hot från bostadsrättsföreningen!

Bläääääääääää! Någon som har en fungerande fläkt som ni kan skänka!


God morgon!

Nu sitter man här igen då. Vaknade med ett ryck 04.30 och har då sovit sen kl 22 ca...6 timmar och 30 minuter i sträck bra jobbat för att vara mig!
Sture stack iväg strax efter att jag vaknat så nu sitter man här ensam igen och har enbart 2 dagars ledighet kvar!
Jag har diskat och sopat upp lite smulor från golvet, funderar på att plocka in all min scrapbooking och rulla ihop Juldukarna, men det är ju först 20 knut den 13 januari så jag hoppar nog det och låter det vara över trettondags aftonen.

Lite för tidigt att göra det redan nu kanske.
Igår var min älskling supertrött när vi skulle kika på postkodsmiljonären kl 20.00 och så här såg han ut i soffan:




Och så här såg jag ut



Tji fick ni...gick ni på den??? Nej jag unviker så gott jag kan att vara med på foto!!!!

Mina mysiga mjuka strumpor med en liten leopard på, har med kor och grisar+naturella också
!
Se här under.


Blogg rekord i besökare!!!!

Rekord besök i bloggen ikväll...roligt värre!!! Men bara en del av er har kommentrerat...vilka är ni andra???!!!

Kommentarer!

Kommer faktiskt att göra som du EM att kommentarer som enbart är reklam för sina egna bloggar kommer jag ej godkänna!
Liknande...rösta på mig här...gå in och kolla här osv.

Utan en ända mening om min blogg!
Tjurig ja kanske jag är...ta inte åt er nu men vissa av dessa som skriver så här har faktiskt kommenterat min blogg och kommer tillbaka åter och åter igen, då är det skillnad.
Kommer att kolla upp om det är engångs kommentarer för sin egen blogg eller om det är personer som åter kommer!

Jag har favorit bloggar som jag följer varje dag och en som jag tycker mycket om är em.
Varför?
Jo för den är intressant, rolig och kvinnan är i samma ålder som mig och verkar tycka lika i mycket och ha samma humor som mig!


Nog om detta, har två dagar ledighet kvar och börjar bli sjuk, ont i kroppen+snuvig och rosslig i halsen!

natti natti!


Bor i en frys!!!!

Tänk er en frys och tänk er att ni sitter i den!!!!
Då vet ni hur jag känner mig just nu...golvet är iskallt och det känns väldigt dragit, trotts att elementen är varma och termometern visar på 19.8 så känns det verkligen ej så.
Jäkla familjebostäder...sen har ni tagit bort min pågående anmälan om att fläkten ej suger ut!!!! Ni var här förra veckan med nya knappar som iallafall är jätte tröga så man får ta i med våld. Påpekade då även utsuget och skulle göra en ny anmälan vilket jag gjorde men det står nu åtgärdad på.
Kommer ni inte och byter ut fläkt helvettet så kontaktar jag hyresgästföreningen!!!!



GRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Så här känns det jag har flis på mig inomhus faktiskt!!!!!!


Jösses.....

....dagen har bara rasat iväg, men gick först upp ca 10 imorse pga att jag var vaken från drygt kl 1 och somande om vid 8.
14.30 kommer soldat Bom på kanal 1 den ska jag nog kika på, är rätt rolig faktiskt! Har dammsuget, dammat lite och diskat idag och nu vill jag att gubben kommer hem.
Är skönt att vara ledig men mer skönt om man är ledig tillsammans.

Vi vann varken på lotto eller travet i helgen så jag hoppas på Onsdags lottot...jäkla försäkringskassan.
Men idag har ni fått in överklagan/brev med kopior av ert beslut från i sommras, där det tydligt står att läkarintyg krävs från första dagen men dock enbart tom 9 Juli-2009 och beslutet att ej ge ut sjukpenning för en vecka i december för att min sambo ska ha läkarintyg från första dagen!!!!
Inget nytt beslut har kommit in och han har även fått sjukpenning utan intyg efter 9 Juli
.
Ska bli kul att få se vad idioterna svarar!

Nog om detta, återkommer med det roliga svaret när vi får ett eller om vi får ett!!!!!
Vad ska jag göra nu då?
Borde ta en dusch och tvätta mitt toviga hår som jag inte borstade igår eller ej gjort idag heller
.
Nej magen spökar lite så jag tar ett glas priviva smak mango och lägger mig i soffan och glor på någon film fram tills Bom börjar!

Jamen klart är det:



Våran egen Nils Poppe som spelar Bom!!!!


Den globala uppvärmningen!

Så ser New York Ut om Grönland smälter




Det är ganska ruskigt. Tänk om  hur vårt liv kan förändras om den globala uppvärmingen smälter isen på Grönland!

Kanske det är dags för oss att tänka igenom vårt sätt att utnyttja eller sdet viktigaste via har "Jorden".

 

 

 

Ganska skrämmande att se faktiskt!

Vi måste snart göra något åt detta. Isbjörnarna svälter ihjäl, de har ingen is att gå på då den i snabb takt smälter bort!

 

 

Arktis avsmältning hot mot isbjörnarna

WashingtonTvå tredjedelar av isbjörnarna kan vara borta år 2050 om isen fortsätter att smälta som befarat i Arktis, rapporterar forskare vid US Geological Survey.



Rapporten har tagits fram för att bedöma huruvida isbjörnen bör hamna på listan över utrotningshotade djur.

- Sambandet är absolut mellan havsisens förändring och isbjörnarnas välbefinnande, säger forskarnas ledare Steve Amstrup.

Ishavets is är redan rekordliten för årstiden och väntas krympa ytterligare enligt US National Snow and Ice Data Center.

I dag finns 16.000 isbjörnar i Arktis. De som lever i områden med snabbast isavsmältning kan vara borta till 2050, det vill säga vid Alaskas och Rysslands nordkuster.

 


 


 


 


Greveholm!

Nu ska vi försöka lägga in bilder på Julkalendern mysteriet på Greveholm....blogg.se var ju så segt förut men nu gör vi ett nytt försök!

Själva kalendern!



Dvd jag har då vhs men inte så konstigt eftersom jag köpte denna 1997



Jag rekommenderar denna adventkalender till alla, se den!
Nepp nu ska jag efter min tjuriga dag sova!

Greveholm

Nu är jag på bättre humör. Ibland när det är dessa hormondagar, ägglossning, mns osv kan livet bli piss på bara ett par sekunder.
Minsta lilla kan få en att gå i taket, allt är fel även det som i normala fall skulle vara bra.
Men Sture klickade på denna underbara Julkalender från 1996...ja vuxna gillar den också och jag blev genast på bättre humör, åt sockerkaka till mellis och nu vankas det wienerznitzell
.
Vill tillägga att jag precis vaknat somnade strax innan halv 4 tror jag och ska rtinga dig mor dirrekt efter maten!
Ni som undrat varför jag varit deppig idag har nu fått svar...och jag tror de flesta tjejer, flickor, kvinnor ja alla av det feminina könet förstår vad jag snackar om!!!!




Nej!!!!

Dagen bara travar på och inget händer, allt jag gjort idag är att ha tjurat och bakat en kaka till min älskling...helt vanlig sockerkaka blev det!
Vill glo på något på tv men det verkar enbart vara skit på tv idag!



Jag sur i soffan med tv-tidningen bredvid mig...väldigt likt faktiskt!!!!


makaber bild!


Robinson!

Jaha nu ska då alla utröstade samlas på en hemlig ö och bilda ett lag...jösses Annika försvinn du är så gnällig så man blir tokig på dig!

 

Fortfarande håller jag på den ända sanna överlevaren och det är Johan!

Vilka håller ni på och varför!?


Solen gnistrar i snön!

Tog dessa bilder nyss från balkongen och då kändes det lite bättre...har något att vara glad över...snön som gnistrar i solen.
Vackert, vara glad över att det är en vacker vinterdag ute...hm iskallt, blåsigt och en massa kall snö...nej STOPP jag skulle ju vända mitt humör försöka tänka positivt!!!!!
Lite positiva bilder!
 






Vackert!!!!!

uselt humör!!!!!!!!

Sorry att jag ej skrivit något idag men är på urkasst humör av tusen olika anledningar,som jag tänker behålla för mig själv. Känner inte ens för att blogga om något mer än gnäll och gnäll och åter gnäll!!!!
Hittar inget kul att göra idag, inget på tv inget alls...suckar!!!!!

 

 


Coca cola och ostbågar!

Fortsätter med detta idag med!!!




020110

Dag två i Januari då och betydligt piggare än jag var igår. Blir dvd dag idag också ska se bonde söker fru-en kärlekshistoria om hur det gått för bönderna som fann kärleken och mr beans semester som vi spelade in igår.
Får se om vi hinner att kika på Född fri_lejonet Elsa, en drama dokumentär om ett par som tar hand om ett lejon som de döper till Elsa.
Såg den som liten och bara älskade den och nu upptäckte jag av en slump att TCM sänder serien!








Joy Adamson

Från Wikipedia

Hoppa till: navigering, sök

Joy Adamson, eg. Friedrike Viktoria Gessner, född 20 januari 1910 i Troppau, Österrike-Ungern (nuv. Opava i Tjeckien), död 3 januari 1980 i Shaba National Reserve, Kenya, var en österrikisk-brittisk konstnär, författare och etnograf.

I sitt tredje äktenskap (från 1944) var hon gift med den brittiske skogvaktaren George Adamson och bosatte sig med honom i Kenya. Där ägnade hon sig åt vilda djur och växter. Hon fick en tam lejonunge, Elsa, och började sedan träna lejonungen för att återvända till ett liv i vilt tillstånd.

Hon berättade om detta i romanen Born Free (1960; 'Född fri - Berättelsen om lejonet Elsa') som var en bestseller i början av 1960-talet, och uppföljaren Living Free (1961; 'Leva fri - historien om lejoninnan Elsa och hennes ungar').

Boken har filmats flera gånger, första gången var 1966 (Född fri med Virginia McKenna och Bill Travers i huvudrollerna).

Hon mördades i sitt hem i naturreservatet Shaba National Reserve i Kenya. Hennes make, George Adamson, mördades 1989 av tjuvskyttar.

 

 

 

 

 

Men först ska sture ned och tvätta sina arbetskläder


Gått var det.



Blev rostat bröd med whiskycheddar sen en skål ostbågar och två stora glas med cola och is till mellanmål. Somande sen bägge två till en film i dvd:n och vaknade nyss upp.
Middagen kommer att ätas kl 18 ochbestå av biff, pommes och beanessås...mumsigt värre.

Idag när solen sken som mest tog jag dessa bilder:





De två över är tagna genom fönstret....jäpp de behöver nog tvättas!!!



Och dessa tog jag för 10 minuter sen:





Kommer ni ihåg att det är 010110 idag?




Lustigt.

När jag skrev förra inlägget så la min mor samtidigt in en kommentar på det första inlägget för denna dag!
Tackar tackar...jag är pedagogisk...så jätte bra det bör man ju även vara i mitt jobb :-))))

Ha en fortsatt trevlig nyårs dag nu ska jag käka!!!!

Nu blir det mumsigt värre!!!






Nyårsdagen vit och fin!

 

 

Min lilla kille sover så sött så!!!!

 

 

Nej usch idag är man rätt seg och sugen på alla möjliga konstiga saker som pizza pommes med beanessås, iskall cola...hm ja det har jag väll bäljat drygt en liter med is i!!!!

Tror jag ska vräka i mig lite ostbågar och lite whiskey cheddar ost eller vad säger ni, det låter väll gott va!!!

Och så en massa kall coca cola!!!!

Blogg inläggen delas av ett ljusgrått streck längst ned i varje inlägg med datum och tid sen kommer nästa blogginlägg och det delas av på samma sätt.

Titta rätt under här så ser du det gråa strecket och datum+klockslag strax där över.Där kan du även trycka på kommentarer och skriva din egen kommentar!!!

Alla inlägg delas av så, jag kan inte göra det bättre för det är blogg se som bestämt hur inläggen ska delas av. Skulle gärna vilja ha ett kraftiga svart streck istället men men nu är det som det är.


God morgon!!!!!




Nytt år idag!!!! Som vanligt vaknar jag tidigt trotts att vi la oss kl 02.30 inatt. hade en trevlig kväll, Mirchel och Göran var härockså. Men oj så jobbigt det varat fånga fyrverkerierna!!!!!
Så ni får hålla till godo med de bilder som blev tyvärr!
Men först börjar vi med att förklara kalander för mamma så hon förstår hur den fungerar :-)))!!!


Så här ser den ut när den hänger!
Januari och Februari månad...två månader på varje sida alltså!

 

Nu låtsas vi att det blir Mars och April :-)))!

 

 

Se viker upp till nästa!

 

 

Se här nu börjar Sture komma fram för dessa två månader alltså baksidanpå januari och Februari

Nog om detta här kommer bilder från kvällen...ja vi spekade en massa UNO!!!!

 

Middagen bestod ab Revbensspjäll och coslawsallad vitkål, majonäs creme fraiche dijonsenap och rödlök

 

 

 

 

 

 

Grevinnan och betjänten får man inte missa!

 

 

UNO

 

 

 

Ledsen Göran bilderna på dig blev suddiga pga dina dumma miner men din hand kom med iallafall!

 

 

 

Em hoppas det är okey att jag snodde dessa fina bilder från till blogg, säg till annars!!!!


RSS 2.0