Professor Balthazar!

Har fått i mig några mackor och två glas sockerdricka och ännu har inte magen protesterat. Den känns just nu liten svullen, öm och så bränner det lite i magsäcken. Hoppas på att allt är över. för detta var verkligen inget kul alls. Vi ser just nu på säsong 1 av professor Balthazar på dvd.
Är vad man orkar med efter denna jobbiga natt.




Sjuk!!!!

Jag är jättedålig. Vaknade inatt som om det var någon som skar knivar i min mage. Precis över solarplexus. Jag rusade på toa fram och tillbaka ända fram tills kl sex på morgonen. Spydde och det andra...behöver ej nämnas vid namn. Till slut var jag så törstig så att jag knappt kunde öppna munnen. Idag har jag fortfarande ont som ett band över solarplexus och det bränner lite i magen. Jag har druckit vatten men ej vågat äta något trotts att jag börjar bli hungrig. Vi vaknade kl 10.22 imorse men jag var ju vaken helt fram tills kl var 07 så inte så konstigt kanske.
Känns som om det inte vore en maginfluensa...känns inte som en vanlig iallafall.
Mår lite illa också. Magsår...nej det tror jag inte för det har jag haft och då gjorde det inte ont så här. Suck ingen ide att spekulera i det utan bara låta det vara. Är jag inte helt bra tills imorgon bitti ringer jag vår närakut,

Nu till lite gladare saker så som bröllop.
William och Kate gifte sig igår, såg hela bröllopet när jag kom hem. Sen var vi en liten stund på gården och sen var det kort och tv för resten.

FREDAG!

Jätteskönt att få vara ledig i två dagar nu. Tycker att man alltid är trött nu för tiden. Men skönt att veta att de flesta på jobbet känner sig trötta. Men efter denna vinter så är det inte så konstigt, nu när sommaren snart är här så blir man piggare och piggare pga att det är ljust ute. Det förbannade mörkret gör en riktigt trött. Sen förkylningarna som gått runt på vårt jobb har ju gjort att vi nu verkligen behöver mer utevistelse så bacillerna inte frodas.

Något piggare känner man sig ju nu då våren är i fullblom, men man är inte helt dit då man är helt pigg.

Idag verkar det väldigt grått ute undrar om ens solen kommer att kika fram idag men dock så är det redan 9+ ute.

Fast enligt vädret ska det bli sol bakom moln och upp till 17+. Hoppas det stämmer då man är ute hela eftermiddagen.


Torsdags kväll.

Nyss uppkomna från gården och ska se klockan åtta hos stjärnorna och vad är det du äter sen ska jag sova sova sova igen!
Ni får ha en bra kväll så hörs vi med bättre uppdateringar i helgen...hoppas jag iallafall.

Torsdag!



Torka är det fortfarande men skriver lite iallafall. Såg det nya programmet igår Klockan åtta hos stjärnorna precis som halv åtta hos mig men nu är det fyra som ska tävla i samma program på en timme. Kändes lite stressigt faktiskt, hade räck med två i taget som tävlade. Nu flög rätterna fram och iallafall vi här hemma tyckte allt gick för fort.


Sen fyra bröllop, denna Tess gnäller över allting (hon som gifte sig först) är så jävla trött på hennes gnäll om att buffé inte passar, de att äta passar inte, klänningen är det fel på, lokalen är det fel på. Nej jag hoppas hon kommer sist med sitt jäkla gnällande.
Favorit av bröllopen är Rockbröllopet (nummer två) gårdagens var stelt och trögt så det tyckte jag inte alls om.

Nej nu ska jag ta och äte lite frukost sen ska jag ge mig iväg till jobbet. Vart 20 över fem igår så det var skönt att det inte blev kl sex.

Torrare än öknen!

Sorry!!!!
Det är bloggtorka ikväll.
Imorgon kommer det kanske igång!

Redan Onsdag!

Sova till sju, jag det kan ni ju glömma. Sture ringer kl sex för att tala om att hans chef missat pga att när han kom till jobbet så är de fulltaliga.
Sådant händer och är egentligen ingens fel utan ett fel i kommunikationen eller ett missförstånd om vad fram tom Onsdag betyder. Nog om detta när jag säger men jag sover kommer det.
Men oj älskling jag glömde förlåt mig. jag lägger snabbt på och somnar faktiskt om på 10 minuter nja en kvart var det nog och vaknar sju när klockan ringer.
Så sovmorgon blev det.


Jag lindar in detta lite nu. Igår vart det inte så sent för stängningarna då ett sent barn var ledigt. Hoppas det gäller samma för oss stängare idag. Det är drygt den där timmen mellan fem och sex då det är få barn och man är väldigt trött efter så många timmar på jobbet 8 timmar faktiskt och så har man 1 timme kvar.
Det positiva är att man då har mer tid att fokusera på enskilda barn, som tex läsa en saga, spela ett spel etc.
Nej nu är det frukost dags, sen har jag lite annt att göra.
Ha en:


natti!

Tisdagen är över och jag ska snart gå och lägga mig. Såg del två på fyra bröllop idag. Vilken klänning svart med silverglitter. Jag vill ha en sådan när jag gifter mig...hm skulle vilja ha en sådan om och när jag gifter mig.
Men då blir det inte kyrkligt så vi får se vad man har på sig då när det smäller.
Sen buffé är ju utmärkt att ha man slipper vänta på maten. Nej om jag gifte mig stort skulle jag ha buffé.
Men det blir inte stort om jag gifter mig utan bara vi två och vi säger inget innan till någon.
Nog om detta. Nu är det dags för sängen och kl ringer sju imorgon bättre än idag då den ringde fem.
Sov gott!


Körslaget!

Team Andreas vann som jag haft som tvåa hela vägen, men som etta sen Jakob åkte.
När Andreas kör sjöng Hallelujah så fick man rysningar.

Kolla in under.



Idag är jag så himla trött. Först tv fram till kl 21.30 sen såg jag på dvd fram till 22.45 och det var dumt det. Är superseg idag och har tom huvudvärk, men om 25 minuter ska jag lämna lägenheten för att åka till jobbet.

Andreas!

Ser nu på körslaget och jag hoppas att Andreas vinner. Sen ska jag sova för jag öppnar imorgon!
Andreas måste bara vinna det hela!!!!

Fortsättning följer.....

Första dvd skivan avklarad 190 minuter drygt med Anne på Grönkulla. Nu har jag stoppat in fortsättningen. Trotts sol och värme utomhus så känner jag ingen längtan alls att gå ut.
Nej det blir slappar läge i soffan. Jag vet att jag borde gå ut och njuta av det vackra vädret eller vad då borde?????
jag väljer väll hur jag vill njuta alldeles själv. Jag är vuxen och ingen väljer något åt mig!


Längtar efter min älskling skulle vara skönt att få hem honom snart nu. Vill göra något tillsammans med honom allt blir roligare om man är två. Särskilt om man får göra saker med den man älskar så otroligt mycket.
Nej nu ska lägga mig i soffan igen.




Avsnitt ett är sett!

Nu har jag diskat, ätit frukost, dammsuget kök och hall och sett första avsnittet på första dvd skivan av Anne på Grönkulla. Ska ta en dusch nu och sen se avsnitt två.



Serien är underbar. Nej nu är det duschen som gäller!

DVD dag idag!

Nu blir det nostalgi för hela slanten.
Det blir Anne på Grönkulla den underbaraste serie som någonsin gjorts.

Håller ni inte med?



Nej jag har ingen som helst lust att gå ut ensam i det vackra vädret utan det bli inomhus idag meed balkongen öppen.
Kanske jag ändrar mig men just nu är kl bara halv åtta.

Annandag påsk.

Suck... inget jobb fanns inne igår till idag och då sa Sture: Men va bra då kan jag göra något med Kärringen (betyder käresta)då hon är ledig imorgon. Kl sex ringer telefonen och Sture åker iväg för att jobba. Så någon Haga park blev det inte denna Påskhelg.
Men se det från den positiva sidan det är dubbelt betalt idag. Men pengar är inte allt här i livet. Ville verkligen göra något med älsklingen idag. Tyvärr blir det inte så.


Här får ni se två bilder från vår middag igår...ljuvligt goda lammracks med skysås och klyftpotatis.





Här får ni se två bilder på Sture när han strax ska åka iväg imorse. Första bilden är tagen med blixt och visst kommer han att synas när billykter lyser på honom.





Nej ska ta och diska sen ska jag se på dvd. Vad? Inte en blekaste aning faktiskt.

Tv

Det blev såld på hus, kniven mot strupen och semesterduellen istället för Hagaparken. Lammracks och klyftpotatis blir det till middag.
Vi är lite sega idag, nej inte bakfulla utan trötta helt enkelt, såg lite för sent på film bla. Sen känner sig inte Sture kapabel att köra bil då han drack några öl igår och sovit för lite inatt. Det blev först städning sen tv dag+lammrack inknådat med vitlök och färsk rosmarin och till det klyftpotatis och skysås från lammsaften.
Nu börjar semesterduellen igen efter pausen så vi får höras senare.

Pedofil fick proffshjälp!

Denna artikel länkar Caroline Engvall till.

Carolines blogg

Offret Anna: "Pedofilen fick proffshjälp, men inte jag"

I februari dömdes en 22-årig man för upprepade våldtäkter mot en åtta-årig flicka. Samtidigt genomgick han ROS-behandling och avtjänade ett straff för en annan barnvåldtäkt - den han utsatte "Anna" för.


Mannen, som bor i Alingsås, hade skyddstillsyn och våldtog åttaåringen under pågående ROS-behandling. Den hade han dömts till efter att ha erkänt sina övergrepp på 14-åriga "Anna".


- Jag visste att det skulle hända igen, fast jag trodde inte att det skulle vara en så ung, liten tjej. Men jag visste att det skulle hända igen, berättar "Anna" för Uppdrag granskning.
Hon var 14 år när hon blev våldtagen av 22-åringen. Det hände på en fest och "Anna" hade druckit sig berusad. Hon blev ett lätt offer och våldtogs i en källare.


Mannen, en "trevlig granne" som var aktiv i kyrkan, var den som kompisarna i stan stöttade. Många vände sig mot "Anna". Är man tjej, 14 år och dricker sig full på en fest så får man skylla sig själv, tyckte de.
- Alla tyckte det var jag som hade gjort fel för han var en så snäll kille. När jag gick på stan kunde jag höra hans kompisar skrika efter mig. "Du är bara en äcklig hora, han skulle aldrig kunna våldta dig"... De trakasserade mig i säkert åtta månader, säger "Anna".
Varje dag?
- Varje dag.


Det visade sig senare att 22-åringen hade varit en barnaförövare som myndigheterna känt till i många år, och på rättegången erkände han fler övergrepp än han senare fälldes för. Den första utredningen av honom som gjordes för sexövergrepp gjordes av socialtjänsten när han var 11 år. Ändå kunde han göra det om och om igen.


"Annas" historia kan berättas av tusentals andra flickor i Sverige. I fall efter fall syns samma mönster; samhällets fokus ligger på förövaren - men offret glöms bort. Under 18 månader fick mannen professionell hjälp - något som "Anna" aldrig blev erbjuden.
- På rättegången var inte ens brottsofferjouren där. Ingen hjälp över huvudtaget har jag fått förutom stödet från min familj, säger "Anna".


Reportage: Rolf Lunneborg och Håkan Alamaa
Text: Djeiran Amini

Källa

 

Blir så fruktansvärt arg när jag läser sådant här. Killarna som gapar efter henne borde få ett långt fängelsestraff för förtal och mobbing. Sveriges rättssystem skyddar totalt fel personer.

Ilskan är stor. Sen rekommenderar jag att läsa Carolines blogg den ger mycket.

Även bör ni läsa Paulinas blogg mitthopp.

HÄR

 


Räksnurror.

Här kommer receptet på räksnurrorna jag scannar in det och lägger ut det. Vet att flera än Marie vill ha det. Jag tar bort rivet citronskal eftersom jag är allergisk mot citrusfrukter. Låt dem stå i kylen över natten och dra till sig smaken.



Dom är jättegoda och har en underbar smak.


Lördags kvällen!

OBS Längst ned står min åsikt om Körslaget igår. Missa inte det!

Efter middagen gick vi ned på gården. Sture gjorde i ordning boulebanan. Den var full med löv och alldeles gropig.

Lite bilder.

























Så en liten film där Sture jobbar.





Nu är detta klart så nu kommer det ilska!!!!!! Hur fasiken kunde Team Jakob åka ur????? Team Gabriel skulle ha åkt. Han har gjort dåligt ifrån sig nästan varje gång men igår var han okey men inte bäst för det var Team Jakob. Jag har hållit på honom från början och haft Andreas som tvåa. men team Gabriel har sabbat den ena låten efter den andra och sjungit falskt genom hela låtar.
Jag skiter i att titta på finalen som knäppt nog går imorgonkväll!!!!




Tummen ned för Gabriel




Tummen upp för Jakob



Nu håller jag tummarna stenhårt för att Andreas ska kamma hem skiten.




Påskmiddagen!

Här kommer bilder på maten.

Västerbottenpaj



Räksnurror



Lax



Jansson



Min tallrik och Stures tallrik.





Sture njuter och Påskbordet.







jag mår nästan illa så mycket man nu tryckt i sig och sen toppen på allt en äggbakelse.


Mina äggbakelser.

Nu är förberedelserna i full gång, efterätten klar och nu ska allt läggas upp på fat. Ni får en bild på mina fina äggbakelser resten kommer senare ikväll eller imorgon bitti.



Ser gott ut va?

Det grönskar!

Nu grönskar det
Skriven av: Text. Evelyn Lindström/Musik. J.S . Bach
Melodi:
Nu grönskar det i dalens famn,
nu doftar äng och lid.
Kom med, kom med på vandringsfärd
i vårens glada tid!
Var dag är som en gyllne skål,
till brädden fylld med vin.
Så drick, min vän, drick sol och doft,
ty dagen den är din!

Långt bort från stadens gråa hus
vi glatt vår kosa styr
och följer vägens vita band
mot ljusa äventyr.
Med öppna ögon låt oss se
på livets rikedom,
som gror och sjuder överallt,
där våren går i blom!



och visst grönskar det för fullt!













Dessa vackra bilder här över tog jag nyss.

Dagens pollenprognos 2011-04-21



Aktuellt läge:
Under tisdagen steg halterna av björkpollen till måttliga
medan halterna av almpollen var
fortsatt höga.
Sälgpollen uppmättes i måttliga halter.
Enstaka pollen från al och hassel förekom också.


Prognos för perioden torsdag 21 - tisdag 26 april:
Björkblomningen har nu inletts och björkpollenhalterna
under påskhelgen väntas bli höga.

Halten almpollen väntas ligga på måttliga till höga nivåer
under torsdag och fredag men sjunker
därefter till måttliga under resten av helgen.

Sälgpollenhalten blir till en början fortsatt måttlig
men även den avtar mot slutet av
prognosperioden och väntas under
söndag och måndag bli låg till måttlig.

Alens blomning är i det närmaste
avslutad men enstaka
pollen kan fortfarande förekomma.

Nästa pollenprognos: tisdag 26 april.




Påskafton!



Men jösses varför sitter människan här i ottan? Tyvärr inget svar jag undrar detsamma faktiskt. Igår var vi på gården med grannarna, sen gick vi upp och kikade på Talang. Efter var vi båda supertrötta så vi la oss och såg en film som vi båda somnade till. Sen fyra är jag vaken, har kollat på förlossningskliniken men sen hamnar jag ju här som alltid.

vad har vi inplanerat idag då? Ingenting mer än tvättstugan som vi inte fick förrän kl 11 idag, någon har tagit våran 10 tid...snyft!
Jag skulle vilja göra något, föreslog Haga på Söndag men Sture vill inte köra bil.
Inte pga öl eller annan alkohol utan pga att han vill vara billedig på helgerna. Men förra helgen var dötråkig, tv,tv, tv, tvättstugan och en promenad till torget.
Måste man enbart slappa på helgerna? Jag vill göra någonting iallafall, inte bara dvd och tvättstugan.

Här har vi underbara Haga parken i Solna.

Koppartälten



Promenera här är underbart och så utsikten ut över Brunsviken.



karta




Jag vill till Hagaparken!!!
Tar max 15-20 minuter dit med bil för oss, så sluta larva dig Sture det överlever du!!!

Äggbakelse!

Sitter här och har det tråkigt. Nu är även pajen klar västerbottenpajen. Den står på svalning sen ska den in i kylen. Väntar på att få göra sockerkakan som ska bli grunden till mina påskbakelser imorgon.
Jag ska göra äggbakelser så här ungefär kommer de att se ut!




Sockerkaka i botten, sen vispgrädde och en persikohalva på toppen.
Ser ut som ägg därför namnet äggbakelse!
Varför måste jag vänta då? Jo Sture ligger och sover pga nattens vak ikväll.

Gissa vart i världen denna vackra bild är tagen?


Påskkärringar och annat!

Teddy och Angelica var ni Påskkärringar igår????
Detta är år 1990 Angelica har nyss fyllt eller ska fylla 3 år. Hon fyller 4 April vet inte vilket datum Påsken var detta år, Teddy är då 4 1/2 år. Så söta är dem iallafall.
Det är deras mormor som spökat ut dem hemma hos sig.



Hittade kortet i mappen min familj har tyvärr inget på min yngsta dotter linnea, lite tråkigt.
Men jag ids inte gå igenom alla fotoalbum för att hitta ett Påskkärringskort på henne också men bjuder på en annan bild.

Linnea som Gene i Kizz uppträder på fritids i deras sikta mot småstjärnorna. åtta år gammal 1996.



Sen har vi en härlig bild på alla tre som clowner på vattenfestivalen 1993.



Men Teddy fortsätter som clown nu som clownen från filmen Det 2009:






Ha en fortsatt trevlig Påsk!

Långfredagen idag!

 

Skulle önskat er alla läsare Glad Påsk redan igår då det var Skärtorsdag men glömde helt av det. Sorry för det. Men idag på Långfredagen önskar jag er en riktigt Glad Påsk!!!!!

 



Öronproppar!

Bästa uppfinningen vet ni vad det är?



För inte vaknade jag kl 12 inatt då grannungarna satt igång sin fyllefest igen. Men det gjorde Sture som efter 20 minuter fick gå ned och skälla ut dem, när han hotade med polis så tystnade dem förresten av natten. De var rejält fulla berättade han imorse efter att han försovit sig. Tur att jag vaknade 05.30 och behövde gå på toa. Han skulle åkt från sopstation kl 05.30 nu vart de en timma försenade tack vara festande ungdomar. De är små 15-åringar som inte bör dricka utan äta påskägg.


Sture som skulle sluta tidigare idag...men så lär det ju inte bli idag då de kom ut för sent. Det är Fredag idag, festa på helgerna istället. Som sopgubbe så kör du Måndag-fredag pga att det är veckohämtningar och hoppar man över en Fredag på en trakt som har hämtning två ggr/månad så blir det nu enbart en gång.
Men ta det en annan dag då tycker ni. Men då har man ju andra hämtningar eller hur

Nu till öronpropparna och varför dem är världens bästa uppfinning.
Jo för jag använder dessa och hörde inte ett ljud inatt. Hade jag gjort det så hade jag gått ned till grannbarnen men jag hörde inte ett smack.

Nu har jag gjort klart räksnurrorna och gjort pajdegen till Västerbottenpajen.
Har sänt Sture ett SMS behöver mjölk, vispgrädde och konserverade persikohalvor.
Han skulle ändå in och köpa mjölk till sitt kaffe så då kan han plocka med sig två saker till.

Nu ska jag äta frukost!!!!

Sova!

Svar på kommentar: Kul att du skrev Jocke men du har fel iallafall :-) Louise pep som en gris efter hon misslyckades med ingredienserna i kakan. Och har pipit i hela serien.

Nu till en sak granndottern har fest och det dånar i hela kåken och folk väller in. Sture ska upp fyra han är inte glad kan jag säga.
De gapas i trappen det dånar musik, de hoppar och skriker. Vad fasiken gör man har vi någon störningsjour numera när det blivit bostadsrätt.
Ur jobbigt!
Det gick bra jag ringde pappan nyss och nu är det tyst.
Han var på någon båt, men har nu tystat ned ungdomarna.

Arg!!!!!

Louise vann???? med en ynka poäng. Genom hela tävlingen har hon haft nerverna utanpå och lipat och misslyckats. Jennie har varit bäst om man ser helheten och tycker hon var bäst igår med...bla med den röda tråden äpple.
Leif Mannerström  grät ju när han skulle ge sitt sista poäng då han förstod att den andre Louise skulle vinna och inte Jennie, men får hon inte jobb så kan hon ju ringa honom har han ju sagt flera gånger. Så Jennie kommer att klara det, det kommer aldrig Louise göra.

Om hon ändå sagt smör och cognac som ingrediens på kakan iallafall smör innan hon sjabblade sig då hade det varit lika och kanske en utmaning till eller något annat. Varför sa hon inte smör???
Hade hon sagt båda så hade hon vunnit hem allt.

Louise skulle åkt:



Jennie den enda värdiga vinnaren:



Trots att du inte vann så gick du som en segrare ur tävlingen för mig iallafall.

Sov så gott!

Det vart ju en riktigt skön dag trots enbart små solglimtar. jag kom iväg redan kl 16.50 så det kändes skönt att inte behöva stanna till kl 18. Samma tid kommer att gälla imorgon. Inget barn går senare än kl 17 enligt schemat.
Jag jobbar över imorgon pga att en personal är sjuk egentligen slutar jag 16.30. Men klart att man ställer upp ingen ska behöva stänga ensam.

Nu ska vi se finalen i Sveriges mästerkock, jag håller på den yngsta tjejen vad hon nu heter igen. Hon är verkligen duktig.
Så nu säger jag natti natti för ikväll!!!!

Onsdags morgon!



Ha ha ha lite ordspråk som jag gottar mig i just nu.
Skrattar bäst som skrattar sist.
Den enda  sanna glädjen är skadeglädjen
.
Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket.
Stämmer så bra så!






Sitter nu här på morgonkvisten och gottar mig lite. Nyvaken och har redan gjort mig i ordning. Ska bara äta frukost sen ska jag ge mig iväg till jobbet. Kommer inte bli så sent idag inte senare än 17-17.15 som max om inget oförutsett inträffar.

Det är molnigt idag men redan
7+ och varmare skulle det bli enligt vädret på tv igår.

Har balkongdörren öppen och det är faktiskt riktigt skönt med den luft som kommer in och kyligt blir det inte. Men det är klart att man kan sitta och skriva det när man mer eller mindre aldrig fryser.
Nej nu ska jag äta frukost och sen åka till jobbet!

Sova!

Jösses massor av läsare idag men bara en kommentar. varför!!!!??? Vilka är ni? har man nästan 100 läsare på statistiken så blir man nyfiken...iallafall jag blir det.
Men men vissa kanske inte vill ge sig till känna eller är för slöa att slänga in en kommentar.
Skitsamma det ska vi inte gnälla mer om nu.

Sture sover redan och jag ska se våra bäst år sen ska jag se slutet av en Beck film. Jag börjar nio imorgon så jag har sovmorgon!
Tyvärr är jag jätte tråkig idag eller som vanligt jag vill bar lägga mig ned just nu.
Men vi höres igen!

Tisdag!



Svar på kommentar: Nej Påskpyntet är mycket mycket mindre än Julpyntet, inga gardiner, inte en massa stjärnor och stakar som ska sättas upp, enbart två dukar och några kycklingar, tog 5 minuter att ställa fram, julpyntet tar en hel förmiddag att få fram och upp överallt.

Lite gult vill man ha i Påsk.

Jaha idag öppnar man då. Somnade skapligt igår och sov bra inatt, men är supertrött ändå. Ska ge mig iväg om 20 minuter, tuben går 06.10 och då kliver jag in genom jobbets dörrar ca 06.22. Ska koka lite ägg, ta fram bröd och skära upp ost, sen ska jag börja med beställningarna till nästa vecka. Sen bör de första barnen börja droppa in.

Igår kväll var vi på gården en stund superskönt väder men när kl drar av 18-snåret så försvinner solen och det blir genast kallare.
Nepp nu är det dags!

Var ärligt mot mig så är jag ärlig tillbaka!

Varför litar man på personer som egentligen inte är sanna? Jag gör felet om och om igen. Sen förstår man att de man litade på och trodde på är falska.
Så himla trist att upptäcka. Nej jag tänker inte gå in mer på detta utan det var bara vad jag ville skriva av mig.
Kan ha hänt idag, igår eller för ett år sen eller längre tillbaka. Men jag kände bara att efter jag så lyxfällan i repris igår där pappan litade på vänner, mamman på barnet sitt och sen satt i skiten. Det är för jävligt!

Faca personen istället hur nu faca stavas?
Suck!
Det blev inget möte ikväll pga sjukdom och annat! Så jag var hemma strax efter fyra!

Sov gott!

Måndag igen!

Mår illa. Har sovit bra men mår inte riktigt okey. Magen kommer till och från och nu mår jag illa också. Inget roligt alls och särskilt inte på en Måndag som alltid är jobbig ändå.

Igår var vi en stund på gården, riktigt varmt och skönt var det. Sen såg vi reprisen av lyxfällan och sen vart det sängen.
Idag börjar jag 08 och slutar 16, men vi har kvällsmöte kl 17.30-19.30...inte idag då jag mår som jag gör.
Vill bara krypa ned i sängen igen och dra täcket över huvudet och sova, sova, sova.

Men det hjälper inte att gnälla man ska vara positiv. Så det ska jag försöka att vara för då mår man bättre.
Det är redan 8+ ute och solen skiner.
Det är bara fyra dagars jobbvecka denna vecka så man får fyra dagar istället för två och vila upp sig på.
Titta jag kunde verkligen vara lite positiv.



Påskpyntat!

Nu är Påsksakerna uppe.























Sätter upp dem redan idag för annars står de framme bara fem dagar och det är så tråkigt kort.

Långtråkigt.

Åh vad tråkigt jag har. Känner mig jätte rastlös. Sture ligger bara och glor på tv:n utan ljud.
Vill göra något men vet inte vad. Sture föreslog en promenad i tråkiga Blackeberg...jättekul!!!!
Usch mitt usla humör har visst dykt upp igen, men att ha så här trist är inget roligt alls.
Äsch får gå ned och ta upp Påsksakerna och sätta upp dem roligare än så lär det inte bli idag.

Våren är här!!!

Nu är det vår!!!

Denna bild under tog jag i vintras



Samma bänk/bord idag



Ni ser skillnaden va?

Mina saint paulor blommar:





Lite piggare nu, men jag har värk i äggstockarna eller livmodern eller? Ja jag vet inte, känns varmt och ömt där omkring. Mensen är på sin sista dag men ändå så har jag värk sen kl 05 imorse.
Ja ja går det inte över så skulle jag iallafall bokat tid hos gynekologen. Borde ha gjort det tidigare men det har bara inte blivit av.
Nej jag måste bara få något i magen börjar bli riktigt hungrig nu.


Körslaget!

Nu är jag arg. Körslaget sänds nästa Lördag som vanligt mellan 20-21.30, men finalen går på Måndagen mellan 20-21.30. Vad är det för jäkla sätt? Sänd finalen Lördagen därpå som det alltid varit inte på en Måndag då man ska upp och jobba dagen därpå.
Sture ska upp fyra så han somnar bums kl 21 om han ens orkar hålla ögonen öppna till dess, jag ska upp 05 och öppna på Tisdagen och vill lägga mig vid 21. Körslaget ska man se pigg och utvilad tillsammans med vänner och lite snacks till. Och vem fasiken vill umgås på kvällen en Måndag????
Tv 4 tänk om omgående!!!!!


Jag har mailat och frågat varför de gör en sådan korkad ändring?
Nu förstår jag det är ju Valborg, ja hoppsan man ska gå till elden?????
Men man har väll ett val? Antingen eld eller tv. Sen kan de sända finalen på Fredagen då eller ha två veckor i mellan.

Nej är det inte sporten som går före är det en eld...suck!!!!!

Sen var Team gabriel sämst igår så de skulle ha åkt. Falsksång och flaxande hit och dit, sabbade både Queen och Abba låten. Ingen känsla för fem öre. Hoppas de åker nästa gång då har jag mina favoriter i final igen!

Ha ha dagen måste alltid börja med ett gnällinlägg har ni märkt det?

Men bjuder på lite bilder från vår första utekväll på gården:

Men varför dessa miner älsklingen min?









Min skugga! Balt va?


Datasamhället suger!!!

Jag blir galen!!!!!! Försöker logga in på lisa självservice där jag kan se min lönespec, men det står att sidan inte finns. Den finns visst det är vår sida som vi fyller i frånvaro etc på och jag loggar alltid in hemifrån. Men nu funkar det inte. Var bättre för med papper som man skrev sin frånvaro på, datasamhället tar längre tid och så fungerar det inte. Skit också!!!!!
Jag vill se min lön nu!!!!! Håller på med räkningarna så jag vill se om min lön täcker eller om jag måste förra över pengar från Stures konto!!!!! Jävla data samhälle!!!!!
NOG!!!!!

Har iallafall bokat hemresan från Göteborg idag. I Onsdags så bokade jag ditresan. Resorna är betalda också och resan till Göteborg 478 kr för oss båda och hem 424 kr för oss båda.
Det fungerade iallafall.
Nu lämnar jag er för att deklarera och bli på bättre humör. Hoppas jag kan bli det!!!!

FREDAG!!!

 

Men jag känner mig som om det vore en Måndag! Supertrött!!! Mensen har satt igång för fullt, vaknat massor av gånger inatt, pga först svettig och sen frös jag, hade ont i magen (mensvärk), ja listan kan göras längre. Men då kanske ni som läser detta tror att det är Måndag och då blir ju allt galet!

Ni kanske är lediga på Måndagar, eller börjar sent, tidigt och så ringer chefen er och frågar vart ni tagit vägen. Eller ni kanske går i skolan och missar ett viktigt prov etc etc. Trots mitt gnäll så är det faktiskt Fredag och inget annat.

Men nu kommer toppen på isberget som man säger, men denna topp har två toppar....jag har ont i halsen och så stänger jag idag!!!!!

Vilken dag!

 

Sitter just nu och äter frukost samtidigt som jag skriver det här och jag äter tunnbröd med bara smör och ett glas cola. Ja ni hörde rätt coca cola till frukost!!!!Men det förtjänar jag en sådan här jobbig morgon, så jag tänker ta ett glas till!

 

Nu ska jag vara lite positiv, iallafall försöka. Solen skiner och fåglarna kvittrar träd och buskar börjar få knoppar...det är vår!

Suck och ögonen kliar, näsan rinner pga pollen...skit!

Nej nu lägger jag ned, jag bara kan inte vara positiv idag!

 

Ha en bra dag!


Sussa skönt!

Har precis sett Anna Skipper. Tror inte jag sett ett anda program av henne som personen inte har fuskat i. Jag har sett alla säsonger. Den här tjejen var verkligen duktig och driven. Hon fuskade inte alls. Imorgon stänger jag, dessa Fredagar är alltid jobbigast då man vill hem och få helgmys.
Men jag börjar kl nio och får sovmorgon...hm alla som känner mig vet att jag inte är en sovmorgons människa utan är uppe med tuppen. Ska verkligen försöka sova till sju som kl är inställd på.
Min gulliga Sture har rensat källarförrådet idag, det var inte så farligt som vi trott. Katten var grannens som de saknat. Men det är trevliga grannar som säkert förstod misstaget med att katten blev inlåst.
Men jösses så mycket dravel jag skriver nu. är väll för att man är trött.
Jag kommer igen till helgen.
Sov gott!

Torsdag!



Torsdag morgon. Vad veckan gått fort trots personalbrist och sen kväll igår. Var riktigt trött när jag kom hem. Under filmen från en föreläsning som var på drygt 1 timme höll jag på att nicka till flera gånger. Men efter en arbetsdag i fullt ös som det oftast är på en förskola så är man trött, en somnade faktiskt på apt.

Filmen vi såg var från en föreläsning om genuspedagogik. Skulle jättegärna vilja se hela den föreläsningen i en sal och vara mycket piggare för det var en duktig föreläsare med humor och intressant föreläsning. men för att vi ska kunna ta in allt måste det vara en annan tid inte direkt efter en arbetsdag då man är som tröttast.
Nej om man skulle ta och äta lite frukost och sen bege sig till jobbet.


Sova!

Ja jösses vilken dag det blev med inlåst katt som start sen avslut apt kl 19. Sture har tagit ledigt imorgon för att rensa förrådet och slänga nedpissade saker. Jäklar katten varför går den in där och inte hem?
Men men den här historien är över för mig nu.
Nu ska jag sova och sen ska jag jobba två dagar till, sen är det helg.
Så natti natti.

Inlåst katt!!!

Men jösses vilken morgon. För 20 minuter sen ringde det på dörren. Det var från Jensen de som har hand om skötseln av fastigheten, reparationer i lägenhet etc. Han undrar om vi har katt. Nej säger jag eftersom jag är allergisk mot alla pälsdjur. Men inne i vårt låsta källarförråd sitter det en katt och jamar. Efter att huvudet fått arbeta ett tag så minns jag att Sture bytte däck i Söndags. Knäppgök han är som inte kollar förrådet innan utan bara låser det och går iväg. Stackars lilla katt och stackars oss som nu säkert har både kiss och bajs lite varstans i förrådet.
Argt ringer jag gubben och säger åt att han får faktiskt kolla förrådet och skita i jobbet. Får se vad som händer för förrådet måste rensas idag.
Kanske låter jag grym och elak, men jag är jätteallergisk och vill inte ha en massa saker förstörda som ligger där nere. Som barnens gamla leksaker och andra viktiga saker som jag sparat.
Hade jag inte varit så allergisk så hade jag tagit ledigt idag och kollat igenom förrådet själv.
Grrr!!!!

Nog!!!

Påskmiddagen kommer att bestå av lax, sill västenbottenpaj med romröra och räksnurror. Bilder ser ni under...på paj och snurror som vi gjort förr.










Nu måste jag stressa lite då det gick bort tid till katten i källaren.

Hemma och seg!

Men jösses så trött man är! Man går snart på knäna...suck.
Sonen var kul idag han ringer och vill något. Jag frågar vad han vill och berättar att jag gör mellis till mig själv. Han frågar vad jag ska äta. Men det vågar man ju inte säga till en hälsocoach som säljer herbalife. Jag säger vaniljyoghurt med puffar då ringer det på dörren. Vänta säger jag, ska bara öppna. Där står då sonen Teddy med telefonen i örat...skitkul!!!! Jag åt inte det jag sa utan hade rostat bröd med feta skivor ost på. Kände mig ertappad med handen i kakburken!

Han ville låna duschen för att tvätta ur håret lite för han skulle klippa sig här i Blackeberg. Men det slutade med att han inte han för att han stannade för länge.
Kul kul Teddy.
Nej nu ska jag lägga ned bloggen för idag och se på tv, sen ska jag sova och gå upp först kl sju imorgon och jag ska fasiken sova hela natten.
Ha en bra kväll!!!


Dö trött!!!


 

Bilden säger mer än ord. Har sovit uselt inatt. Vaknat till och från och sprungit och kissat i ett. Jag brukar gå upp en gång/natt på toa ibland inte alls. Nu vill jag bara dra täcket över huvudet och somna om  , men jag ska sova en stund när jag kommer hem där vid 15.15.

Men jösses nu är jag hungrig också det brukar jag aldrig vara när jag ska öppna. Frukosten serveras kl 07.30 på jobbet så jag får snällt vänta tills dess.
Nej detta blir bara en massa pladder så vi höres senare. När lovar jag inte!

 




Natti!

Har nyss sett mamma byter familj. Men jösses vilka könsfördelningar. Blir faktiskt lika arg som Tanja var i programmet. Tar hand om allt i familjens hemsysslor+morotsodlingen. ca 12-16 timmar arbetsdag och vad gjorde han mer än att tjata om att maten skulle stå på bordet???

Sen mor och far var var ni ikväll??? Blev orolig då ni inte svarade i telefonen inte ens kl 19.46???
Hm kommentera vart ni var mor!

Nu är det sovdags!

Vilken Måndag!!!

Vilken Måndag. Personal sjuka så imorgon får jag jobba över 1/2 timme mellan 14.30-15.00 pga att en kan inte vara ensam på avdelningen med alla barn. Kurser som gör att det blir mindre personal så jag är ganska seg ikväll. Men vilket väder vi fick nu är det 14,5 + ute.
Suck vad trött man blir!!!
Av att starta veckan så här.
Glömde lägga ut bilden på middagen igår: Pölse med stuvade makaroner och brysselkål. jag gjorde en glad gubbe :-).



Nu ska jag slappa framför tv:n har precis stigit ur duschen.

Måndag igen!



Bra start på en Måndag!!!!! Tog mig en kvart att komma in på internet med en omstart. Jäklar vad trög datorn var idag. bara stod och snurrade och snurrade på startsidan. Till slut sket jag i allt och startade om den. Men när allt är klart och man trycker på internet så tar det en evighet innan startsidan dyker upp. Sluta att vara så himla trög!!!!

Detta skulle aldrig hända på en annan dag i veckan särskilt inte en Fredag.

Imorse när jag vaknade skulle jag ha duschat och tvättat håret, men orkade helt enkelt inte duscha så jag vaskade av mig i handfatet...det blir ju verkligen håret renare av. Får ta tag i det när jag kommer hem istället, är för trött nu.

Nej det är verkligen något speciellt med Måndagar, något skrämmande och grått och trist över dem! Hela kroppen skriker sängen, sängen, sängen, det gör den inga andra dagar. Iallafall inte på samma sätt.
Jag börjar åtta idag så jag ska snart äta frukost, sen slutar jag kl fyra.
Vi får höras senare och ha en bra dag alla som läser bloggen.

Påminnelse ingen har kommenterat vad ni tyckte om Daniel Yngwes röst i Lördagens morgon inlägg, finns flera videoklipp i två av mina bloggar från morgonen.
KOMMENTERA!!!



Vi städar!

Svar på kommentar från Marie: Vilka underbart fina tårtor du gjort. Jobbar du extra med sådant?

Jag har dekorerat med smala ljus i små ljusstakar från Gusums mässingsbruk.
Söta små röda rosor satte jag på:




Dekorerade även min hjärta sten med en liten Maria Montazami tofs:



Så här ser matbordet ut nu:



Snart ska jag ta en bild på alla ljus som vi har som nu ska få en plats i en låda i hallen. Kan ej fota just nu för ljusen är i köket där Sture är i full gång med att torka golvet.
Men lovar att bilder kommer upp senare.

Körslaget!

Team Lisa skulle självklart ha åkt. När man inte ens klarar av låten man valt själv, då ska man inte vara kvar.
Fladdrade runt, stämmorna skar sig.
Så tyvärr åkte fel Team ut.
Team Jakob var bäst tätt följd av Team Andreas.

Trea kom Team Gabriel och på fjärde plats Team casper.
Nog om detta. Här under ser ni vår goda middag sen ett fult glas :-).

Innan ugnen:




Efter ugnen:







Vaknade supertidigt så jag har sett förlossningskliniken som gick mellan 05-06 på tv+. Nu ser jag på en kanal som heter TLC och programmet heter bygga köpa eller renovera. Provence Sen kommer ett program som handlar om fantastiska semesterhus. Vilken kanal jag hittat, man vet inte vad man har egentligen!
Nepp ska lägga mig i soffan och fortsätta kolla på tv, kanske jag somnar om vem vet?!

I am back!

Hemma från citygross och nu ska jag ta ett brejk för mellanmål :



Ikväll vankas det festpaj med köttfärs...mumsigt värre.


Candy Crush!

Jag är helt såld på spelet Candy cruch inne på King.com

Prova jätte roligt spel mitt rekord är 76 570.







Mera Daniel!!!!



Dissa juryn i Talang här kommer mera Daniel Yngwe:






Han gick vidare men juryn var inte eniga, de är inte kloka kan jag bara säga. Nu vill jag ha mängder av kommentarer om Daniel vad tycker ni?
Läs även mitt första inlägg idag där fler videoklipp finns på honom och kommentera, kommentera ill veta era åsikter om honom och om den usla juryn i talang om ni ser programmet!

Fredags middag!

Middagen igår bestod av en Capricciosa till mig och en Tonfiskpizza till Sture:





Läs även inlägget under om Talang igår och lyssna och njut av alla klippen!


Talang suger!

Han har publiken i sin hand, 18-årige Fredrik Edkrantz. Men juryn är svårflirtad.
Svårflirtad??? Nej idioter säger jag bara, Charlotte röstade ja och självklart skulle det vara ja. Jag fick gåshud så duktig var han. Men svenska folket kommer få rösta in en, så är det alltid och då blir det inte breakdansare som snurrar på huvudet eller andra tråkiga tråkiga dansare eller annan skit som de säger ja till.

Killen som pratade snabbt och blandade svenska och engelska var duktig, men hur ska han göra en timmes lång show av detta?
Eller kubkillen vem vill titta på en som vrider en kub på olika sätt och snabbt i en timme?

Publiken stod upp för denna duktiga kille och han var värd juryns alla ja inte bara ett! Uruselt byt ut Henrik Fexeus!!!! För det är mest han som röstar på usla personer och röstar nej när de andra två sagt ja. Tur att de iallafall inte röstar helt som han då skulle programmet bli helt förstört!
Se och njut, vilken röst killen har.



Sen att säga om Daniel Yngwe att han överdrev!!!!! Jag har sett han flera gånger på Birka Paradise och vilken röst han har. Ingen sjunger Oh helga natt som han och jag gillar inte ens den. Han hade egen show på Tyrol och hans Elvis nummer vi såg sommaren 2009 var toppen, publiken stod upp och jublade.

Kolla när han gör

La voix med Marlea Ernman och OH Helga natt och My Way, vill ni se mer gå in på Youtube











Dissa juryn, han var inte nervös han står ju framför stora publiker nästan varje dag.
Gå in på hans hemsida här och läs och se mer av honom. Här inne finns flera videoklipp+hans speldatum fram till Juli. Har lagt ut sidan  förr men gör det igen:

HÄR


Daniel Yngwe




I am home!

Hemma och nu ska jag lägga mig ned och vila. Så här såg det ut när 13 små barn sov...nja 12 en somnade aldrig som ni kanske ser.
Den blå toma madrassen låg jag på innan jag och barnet som ej somnade gick upp.
Jag fotar genom fönstret som är mellan vilorummet och det rum jag står i.
Min spegelbild syns ser ni.



Samma här syns spegelbilden av kameran en gråmulen himmel som innan var blå och en sol lös.


FREDAG!!!

 

Jag dansar för att det är..... just det:

 

 

 

Härligt att sluta 13 idag, ska då hem och bara ta det lugnt. Nja plocka undan lite och diska ska jag hinna med innan lugnet infaller sig.

Är rätt nyvaken så jag har inte så många idéer på vad jag ska printa ned i detta inlägg. men kanske mer idéer dyker upp i helgen. ha en bra Fredag!

 

 


Torsdagen över!

Hm kom iväg först kl 18 från jobbet idag. Men imorgon slutar jag 13.00...skönt ska hem och sova lite och sen blir det helg! Såg Anna Skipper ikväll, gillar inte henne men programmet. Jag borde nog ta tag i mig själv också...älskar godis, chips, dipp ja alla som är onyttigt. Så himla onödigt då vi alltid äter nyttig middag, inga såser med grädde eller en massa fettdrypande pommes eller onyttiga såser.
Jo visst händer det men då är det bea sås och till helgerna.
Nej kan inte sitta här och blogga om en massa skit då jag börjar kl 06.30 imorgon!

Roliga prylar!

Gå in och shoppa loss en massa knasiga, onödiga och roliga prylar!!!!

Tryck på loggan under:







Bruna bönor pussel:

Pusslet består av 50 bitar brunabönor som har en magnetisk baksida så man kan göra det på en metallplatta och hänga upp pusslet som en trofé! Eller på kylskåpet.

Levereras i en fin brunabönor burk.

KÄLLA

Tic Tac Toast heter denna produkt på engelska. Det är lite lustigare än Luffarschack Toast.

KÄLLA

Torsdag!




Nja jag vet inte? Jag skulle inte vilja bo här bara för att det är På Manhattan och att i vanliga fall så kostar en lägenhet där 22 000 kr/månad, särskilt om den ligger i närheten av Central Park. Men denna är bara på 4 500 kronor och 13 kvm
stor och ligger 2 kvarter från Central park. Kolla videon.




Vad säger ni, skulle ni vilja bo i det lilla förrådet?

Jaha för att fortsätta med annat så kan jag tala om att idag är det Torsdag och jag stänger igen som jag redan skrivit om. Idag är det grått och det regnar ute så jag tvivlar starkt på att vi kommer att kunna stänga ute idag.
Igår riktigt värmde solen och man kunde ha jackan uppknäppt men så är det också 7 April idag och våren är igång.
Nej om man skulle ta och äta lite frukost börjar bli lite sugen faktiskt. Kl var ställd på 07 idag med men jag vaknade klarvaken kl 06 och hade då sovit i 8 timmar i streck så jag gick upp och tog en dusch och nu är jag faktiskt rätt sugen på frukost.


Lite reklam.

Behöver du juridisk hjälp tryck på bilden.




Min frukost ostmackor med Cambozolaostbitar och vindruvor, salamimacka med cambozola ostbitar...mumsigt värre!


Sov sött alla!

Sveriges mästerkock ikväll. Jennie och Åke är mina favoriter och dem är kvar!!!! Tänk att tjejen är enbart 18 år och har gått så långt och kan så mycket. Sture har haft Åke som favorit från början.
Men han gillar Jennie också kanske pga att han började sin karriär som kock i samma ålder.
Nej nu ska jag sova och stänga imorgon igen!
Glömde en sak. Ett stort grattis till min blivande svärdotter för elogen du fick av en arbetskompis till mig för ditt jobb. Du kommer att gå långt!!!

Sov sött alla!

Sveriges mästerkock ikväll. Jennie och Åke är mina favoriter och dem är kvar!!!! Tänk att tjejen är enbart 18 år och har gått så långt och kan så mycket. Sture har haft Åke som favorit från början.
Men han gillar Jennie också kanske pga att han började sin karriär som kock i samma ålder.
Nej nu ska jag sova och stänga imorgon igen!

Onsdag!!!!!

Nej just denna Onsdag älskar jag iallafall INTE!!!
Jättebra!!! Vaknade kl 04.40 kunde inte alls somna om gick upp kl 05.45 tog en film försökte somna om igen, nej nu vart jag hungrig. Käkade och la mig igen 06.45, slumrade av och till och gav upp kl 07.30...skit också hade ställt kl på 07 och hade verkligen behövt den sömnen. Men sömnspöket spökade...blä!



Skulle bara velat somna om och få sova ut när man verkligen har chansen och behöver det.
Fick lite kort från min mamma från när min svåger och systerdotter fyllde år eller firade sina födelsedagar ihop nu i Lördags den 2 April.
Sen har jag snott ett kort från min dotters sida när hon fyllde år.


Min lillgubbe Teddy 25 år.



Min lillgubbe igen tillsammans med sin blivande fru 9 Juli smäller det.



Min dotter Angelica på sin 24-årsdag.

Rosen är från hennes pojkvän Mattias.



Nej nu är jag för trött och måste göra mig i ordning. Önskar att jag skulle kunna göra så här som katten Gustav:




Sov gott!

Ikväll såg vi Poliser 112. Har sett det förr eller sett tidigare säsonger men inte de avsnitt innan denna säsong då vi tittat på bygglov. Vissa saker får mig att rysa särskilt psykvården för unga som för mig är totalt kass och får mig nästan att bli förbannad.
Tänker på flickan som slängde sig framför tåget, ingen hjälp från psykvården där inte...hoppas de stäms ordentligt!
Blää på dem.
Imorgon och på Torsdag stänger jag , Torsdag pga att en pedagog är på semester.
Nej detta blir bara ett trötthets inlägg...höres imorgon bitti!

Tisdag!



Gud vad det sticker i näsan och kliar i ögonen, pollen har ju kommit så det måste bara vara det. Förra året började det så här tidigt också innan började det runt valborg då Björken satte igång. Al och Hassel är det nu. Låga halter,men det räcker tydligen för att jag ska reagera. Ska ta spray och droppar när jag är klar här!

Öppnar idag och är otroligt trött, klart man blir trött av att gå upp strax efter fem på morgonen, men pluset är att jag slutar kl halv tre.
Nej nu ska jag ta och göra mig i ordning, sen bär det iväg.

Sov gott!

Jag vill till Ullared igen men utan kö rekord, buss rekord och försäljning rekord som vi hade.
Billigt billigt och massor av saker, allt finns där och mycket billigare än någon annanstans.
Ja vi såg sista avsnittet nyss, kul och underhållande program.

Min syster ligger på sjukhus och ska opereras imorgon, man blir lite stirrig av sådant även om det inte är något farligt hon lider av.
Hoppas allt går bra syrran.
Sen Angelica...hoppas du haft en underbar födelsedag och att ni kom hem ordentligt igår!

Natti natti!

Angelica 24 år!

 

Idag vill jag säga Grattis till min dotter som fyller 24 år idag!!!!!

 

GRATTIS ANGELICA!

 


Måndag!

 

Säga vad man vill men Måndagar är det något speciellt med. Sitter här nyduschad och ska snart äta frukost. Vädret verkar grått idag med men redan är det över 5+, låter lovande.

Idag slutar jag kl 16 och får ta tuben hem då Sture är hos tandläkaren. Jag gjorde köttfärslimpa igår kväll som vi ska ha till middag idag med potatis sås och lingonsylt. Bara värma på limpan och koka potatis och göra en egen brunmsås de är mycket godare än de köpta tråkiga.

 

I helgen har jag även hunnit med att se säsong 1 av Skilda världar klart, nu väntar jag på säsong 2 som kommer i Maj.

Nu är det frukost dags!


Den hänger på väggen.

Fotoramen från Ikea blev så jättebra, först en bild där den hänger men ljuset förstör själva bilden så jag flyttade den så ni ser bättre hur den ser ut nu:

Här ska den hänga men lite suddigt och ljust.



Bättre ser ni här.


Vällingby!

På väg mot Vällingby med tuben:



På väg mot Ö&B sen tog vi tuben från Råcksta och hem:



Inhandlat:



La dessa söta stenar här:







Borste att göra rent dator, tangentbord och mus:





Stures bodyguard:





Söndags morgon!



Team Jacob var bäst, bäst koreografi, bäst kör, samspelet var toppen. Rätt åkte, Team Ann-Louise missade flera saker, stämklangen, de sjöng i otakt, rörelserna innehöll flera missar.





Igår åt vi en god middag hemmagjord klyftpotatis, fläskfile med bearnaisesås.





Vi går mot varmare tider.

Kl sju imorse:



Handlat!

Har varit och handlat en tavelhylla, fotoram som ser ut som en fotorulle och lite annat se under:



Bilder på dessa två över från Ikeas hemsida:





Jag ska ha en tavla på tavelhyllan och den tavlan är 123 cm lång, själva hyllan är 115 cm så det blir perfekt gör inget om den sticker ut ett par cm.


Ser nu plastlådan högst upp? Där ska jag ha alla sygrejor, som nålar, trådrullar, ja lite sådant smått och gott som bara legat huller om buller. Jag syr inte men ibland måste man laga saker.
Köpte lite skruvar och plugg på en gång så nu behövs bara en borrmaskin.
Lite tavelkrokar hoppade också ned i påsen.



Se vad fin sylådan blev:




Vi hämtade även ut ett paket som innehäll två böcker bla femte delen av Jean M Auel böcker om Ayla har tyvärr inte läst ut förra boken Nionde grottan så får ta den först.



Liza Marklund är en av mina idoler boken handlar om detta:

Liza Marklund har skrivit krönikor i svensk och utländsk press i 25 år.
För första gången är många av dem samlade i en fullmatad volym som målar en bred och brokig bild av hennes liv, journalistik och författarskap under ett kvarts sekel.
Här finns framgångens baksida, dess utsatthet och ensamhet, lyckan över barnen och vardagen, vikten av att våga vara naken (inte bara utan kläder).
Här hittar vi hennes brinnande engagemang kring de allra mest utsatta: de sönder-slagna kvinnorna, de våldtagna barnen, de terroristanklagade männen.
Men här avslöjas också de pinsamma misstagen, de dråpliga missförstånden och texterna hon inte vågade publicera när det begav sig.

Nya röster sjunger samma sånger är ett skarpt, varmt och närgånget porträtt av en av Sveriges mest framgångsrika och kontroversiella författare.


barn ska amma och ha push up.

Hoppas inte Sverige tar in denna sjuka pryl. Först ska små sju-åriga flickor ha push upp bikini och nu ska små barn även amma.








Normal text Stor text Extra stor text

Nu ska Lillan
amma Lillan

Ny leksak har väckt starka känslor i USA.

Ge dockan bröstet – annars gråter den.

En ny leksak har väckt starka känslor i USA

”Bebé Gloton” – eller Breast Milk Baby som det döpts till i USA – kan inte bara jollra eller gråta.

Den kan också göra sugljud och rapa.

För att den ska vara helt nöjd ska den matas med hjälp av den topp som kommer med dockan. Den lille ägaren eller ägarinnan tar på sig toppen och ungefär i höjd med bröstvårtorna finns en blomma där dockbebisen ska suga.

I USA har den spansktillverkade dockan väckt starka känslor.

– Detta är ännu ett osmakligt exempel på hur man försöker tvinga vuxenvärlden på våra barn decennier innan det är redo för det, skriver en upprörd förälder i kommentarsfältet på New York Daily.

Andra menar att det är att sexualisera barndomen och någon hävdar att dockan kommer att öka antalet tonårsgraviditeter.

Företaget bakom dockan förstår inte kritiken.

– Amning är något fullständigt naturligt. Det är inte något vi har hittat på. Det är något som görs världen över, säger försäljningschefen till ABC News.

KÄLLA


Talang igår Körslaget idag.

Men jösses vi såg ju Talang igår och vilket skit det var. Vilka stolpskott de tog med. Nej detta var galet tokigt.

Ingen stack ut mer än Country Rasmus:




Här slår Rasmus Eriksson igenom i Talang 2011

Juryn blev helt lyriskaoch publiken ställde sig upp i Ystad efter Rasmus Erikssons countydoftade sång. Här kan du uppleva det fantastiska genombrottet om och om igen.






Älskar låten Night of passion  med The Poodles. men det är inte så vi röstar jag vet men låten är toppen iallafall!!!

Körledarnas egna hits i tredje omgången

Veckans tema i Körslaget är körledarnas egna låtar, så det är upplagt för en bunt välkända hits.


Här är låtordningen - och alla nummer du behöver för att rösta på din favorit.

Team Lisa

Lady stardust – Lisa Miskovsky

Team Casper
Eloise - Arvingarna

Team Ann-Louise
C´est la vie – Ann-Louise Hanson/Siw Malmkvist/Towa Carson

Team Jakob
Night of passion – The Poodles

Team Andreas
Sing for me – Andreas Johnson

Team Gabriel

Bara hon älskar mig – Blonde


Aprilskämt!

Ikeas Aprilskämt:


Lördags göra!!!

Känner ni också att helgerna består av en massa måsten? På två dagar ska man hinna med allt som man inte hunnit med i veckan. Som städning, tvätt, plocka undan, handla saker som fattas i skafferi, kyl, frys, planera middagar för veckan så att man har allt hemma...ja det ingår väll i handling då. Istället för att vara utvilad efter helgen så är man supertrött.
Känner ni igen er?
Förr brukade jag göra detta innan Sture vaknade så att vi kunde ägna oss helt åt varandra sen och göra saker ihop. Men att tvätta sju, damma hela lägenheten med början vid sex, diska, tvätta lilla toan och badrummet gjorde mig trött och grinig. Jag vet nu sitter jag ju här tidigt iallafall, men jag har inte gjort mycket
...jo ställt disken i diskhon, torkat av och plockat på köksbord och vardagsrumsbord, kastat gamla tidningar, skrivit kort. Men detta under i bilder är kvar att göras innan Sture vaknar utom tvättstugan för det får han ta kl tio. För då ska jag kolla på Dvd och vila tills han är klar och vi kanske kan hitta på något.

Diska



Vika torr tvätt sen förra Lördagens tvättning.



Plocka in alla Dvd man sett i veckan när man gått och lagt sig för natten eller börjat att se på.



Stures göra!



Lyktor som Plantagen kastat????? Ska bara dammas av lite. Förta bilden är med blixt och släckt lampa andra bilden är utan blixt och tänd lampa. Lägger upp båda.





Nu ska jag sätta igång!

Fredag!



Har blogg torka tyvärr, ingen lust alls att plita ned några fler inlägg igår.
Såg på Semesterduellen igår, ganska fånigt program. men tycker badarfamiljen hade en otroligt trist semester. Visst skulle jag vilja åka på en lyxkryssning, men går jag iland är det inte för att bada eller shoppa dyra saker utan för aty se nya platser.

Den andre familjen hittade på saker att göra och det hade jag mycket hellre gjort trots kylan. badarfamiljen var en gnällfamilj. Den andre hade fullkomligt rätt att gnälla, supa och shoppa dyrt hur kul är det?
Kom inte upp så fort imorse så jag måste faktiskt lämna er nu och äta lite frukost.
Ha en riktigt bra dag!

RSS 2.0