Klimatförändringar.

Det var ett gäng blöta individer som klev in på förskolan igår efter att ha varit ute en dryg timme. Trots galonisar så var barnen blöta, men de hade kul ute och vissa ville inte alls gå in. Vilket januari väder va, spöregn och 4+. Det märks verkligen att klimatförändringar skett.
Men de sa att det skulle bli kallare på vädernyheterna igår och det vill man ju inte ha heller. Man är aldrig nöjd, men sol och nollgradigt och vindstilla vore väl toppen! Nja en halv+, då kan barnen göra snögubbar om det snöar lite på natten.
 
Har just kommit ur duschen. Känner mig lite stressad då tuben går 7.33 och jag fortfarande sitter här och inte ätit frukost. Igår stod jag 17 minuter på perrongen och väntade utan att de gav någon som helst info. Ett tåg kom åt mitt håll men han som körde klev av och gick längst bak och körde åter tåget mot stan.
Jäklar SL usla på att ge info och ändå har de digitaltavlor som rullar men det stod 2 minuter mot Hässelby hur länge som helst, långa 2 minuter kan jag tala om.
Tack SL för er underbara information igår.
 
 
Nä nu är det frukost som gälelr.

Onsdags morgon grå och trist.

Vaknar åter igen med migrän eller denna dag början till migrän. Vad är detta??? Supertrött är jag också. Vill bara lägga mig ned och somna om. Men det kan man ju inte måste iväg och jobba, men har ingen orka alls känns det som. Tänker unna mig en långfrukost idag och läsa TV-bladet, Bromma-bladet och Amelia. Till det smaskar jag i mig filmjölk och rostat bröd med....????? Whisky cheddar eller marmelad eller gula små tomater eller....ja vi får se vad det blir?
 
Såg En annorlunda familj igår som vi spelade in i Måndags, jag gillar den serien. Fattar inte hur de får allt att gå ihop och hur de orkar. Men lite ouppfostrade är de ibland kan man tycka, mina barn skulle aldrig ha drömt om att störta in i möbelaffären och sen börja hoppa i sofforna. Sen skulle de aldrig fått rusa runt på det sättet som barnen gjorde i serien. De var ju även de större barnen som hoppade i sofforna. Lite dåligt av föräldrarna kan jag tycka.
Ni läsare ser ni på den serien?
 
Sen såg vi Bygglov men saknar Mija den nya har jag lite svårt för, eller kanske det bara är vanan. Men tyckte Mija passade bättre ihop med de andra två de var som en liten familj.
Eller vad säger ni som ser på Bygglov?
 
 
Nej ska det bli någon långfrukost så måste jag stänga ned nu. Så ha en bra dag!

Kort uppdatering!

Vaknade kl fem med migrän, i med medicin och somnade om med en kall trasa på huvudet. Vaknade när kl ringde och huvudet känns bättre men är inte fullt bra. Typiskt denna dag då man stänger. Igår mådde jag inget vidare mådde illa och frös och hade noll aptit. Värst var det på kvällen dagen var bara aptiten borta.
Efter jobbet igår så åkte vi till polisen och skaffade nytt id till mig med mitt nya efternamn, så nu är det bara facket som ska ändras. Ska faktiskt mail dit omgående nu så jag inte glömmer bort det igen.
Så tyvärr det blev kort idag. Men kommentera gärna i kommentarsfältet eller ställ frågor och undringar så lovar jag att svara imorgon bitti.

Redan Måndag!

Det blev lite inhandlat till mitt söta lilla barnbarn William igår. Bilder kommer att komma dock efter att familjen fått sakerna.
Sen efter att vi kom hem så såg vi på DVD och slappade, Lördagen var ju ganska hektisk som ni vet. Ingen rast ingen ro som man säger.
 
Gjorde en jättegod äppelpaj igår som vi åt av efter middagen. Middagen bestod av Ostfylld Tortellini med riven parmesan.
 
 
 
Nej den är inte bränd utan det är kanel som topping.
 
Recept till er som vill göra pajen:
 
 
Måste snart åka öppnar ju idag.

Suckar!

Igår kunde jag äntligen hämta ut sista Tintin bilen från Atlas. Kom ju för tre månader sen sönder i trasig kartong + att infon om bilen och äkthetsintyget saknades . Ja det är sant det tog tre månader att få hem en ny och sex mailingar. Under tiden har de kommit en påminnelse för dryg en vecka sen om betalning på den trasiga bilen. Gick i taket och skällde ut dem efter noter. Fick en ursäkt och de skrev att jag givetvis skulle betala först då jag fått bilen
Nu kom bilen åter igen i trasig kartong, kartongen är större än bilen så den far ju runt där i helt oskyddat bara att peta på den tunna kartongen så buktar den in sig och ett litet tryck så spricker den. Bilen var dock hel med infon om bilen och äkthetsintyget var borta denna gång med, har väl åter igen ramlat ur den trasig kartongen. Atlas packar alldeles för dåligt skulle stå aktas på denna kartong är ju som att skicka glas i en plastpåse.
 
 
 
Denna lapp sitter på flera ställen på paketet.
 
 
Sture skulle väl vägrat att ta mot paketet men han kikade först i och såg att bilen var hel och intyget ligger ibland i själva bilens tunna kartong. Som är öppen fram till. Men dock inte denna gång då de måste legat löst utanför.
 
Första bilen som kom där Tintin lossnat från flaket:
 
 
Den som hämtades igår.
 
 
Nu har jag åter igen mailat dem och nu är jag riktigt arg för hur de packar sina varor.
 
Nu till annat. Sture gjorde en stek på fläskkarré igår med skivad stekt potatis och en underbar sås som han hade kokat ihop med skyn från steken, mjölk, vitvin ,kryddor, rödlök i 30 minuter. Säkert glömt någon ingrediens. Den var gräddig och smakade ljuvligt. Där ser ni man behöver inte fet grädde i såsen som vissa påstår. De tror att man behöver mängder med fett i maten för att den ska smaka bra, Men det behöver man inte alls det.
Potatisen är stekt i olivolja som är nyttigt fett och den får så god smak då. Hade en klick rödvinbärs gele till.
 
 
Drack Per Morbergs röda till. Supergott rödvin det rekommenderar jag.
 
 
Nu ska jag faktiskt göra lite annat på nätet sen ska jag äta frukost. Rostat bröd med paprika ost.

Tv-spelhörnan!

Vill ha denna samlarfigur Smeagol. Se mer info HÄR
 
 
 
Kolla in deras butik HÄR för mer vad de säljer.
 
Han är så himla bra gjord. Har ju Exorcisten från denna butik tidigare.
 
Kolla nedanför:
 
 
Tycker ni ska besöka denna sida. I samlarfigurer har de:
 
 

 
Dessa gillar jag också
 
 
 
 
 
Vem gillar inte skräckfilmer?

Full fart denna Lördags morgon!!!

Fortsättning följer....
Kollade kortet i dosan direkt efter uttaget och kortet fungerade. Det stod välj funktion istället för pinkod spärrad.
Aldrig mer ska jag då göra om det urkorkade felet!!!
 
Usch idag då är det stortvätt och städning som står på schemat. Tror jag börjar med att göra fint i köket.
För det känns alltid skönt att få det städat och så bort med disken och alla annan skit som inte ska vara där:
 
 
Men jösses så det ser ut bara att sätta igång omedelbart.
 
Så där ja färdig!!!!
 
 
 
Nu förbereder vi kaffet i bryggare, gör rent i badrummet och på lilla toaletten och dammar övriga lägenheten.
Som ni kan läsa så har jag fullt upp!
Höres!!!
 
 

Skit morgon!!!

Vilken jäklar skitmorgon!!!!!
  1. Sätter mig vid datorn.
  2. Tar fram kort och bankdosan för att kolla Stures konto han bett om innan han går.
  3. Trycker pinkoden det står fel kod????? Trycker igen in koden.... fel kod?????? Och igen...spärrat pinkod.????
  4. Klart som attan satt in mitt kort i Stures dosa!!!!!!!
Hur kan man vara en sådan jäklar idiot. Ringer Nordea som har personlig service dygnet om. Killen är mycket behjälplig och säger att det bara är att gå till en bankomat eller butik och aktivera chippet så funkar koden i dosan igen. Han sa att det bara var i dosan man använt kortet i som den ej fungerade. Men jag sa att min dosa inte heller tog mot kortet, då sa han jaså. Men påstod ända att det skulle fungera. Så nu går jag upp till bankomaten innan jobbet. Kommer ta med mig min bankdosa och se om det fortfarande står pinkod spärrad när jag sätter in kortet. Gör det det så ringer jag Nordea från jobbet.
 
Men hur kan man vara så klantig. Dosorna och korten ligger visserligen bredvid varandra men det ena kortet är mörkblått och det andra vitt och ljusgrått????
 
Ni kanske förstår nu att jag inte alls känner för att sitta här utan vill bara upp och aktivera mitt kort igen.
Blä vilken start på denna dag!!!!

Torsdagen den 24 Januari.

Jag har fått lite nya bilder på lilleman från min dotter Angelica. Här är hon med sin lille brorson.
 
Grattis faster!
 

 
 
Hela familjen en väldigt bra bild.
 
 
Vaknade tidigt idag strax efter kl fyra...yippy vad glad blev. Gav upp att försöka somna om strax efter fem så jag klippte ut lite foton som de på jobbet ville se och tog en dusch. Sitter nu här och klickar på tangentbordet. Klockan skulle ha ringt exakt två timmar senare. Men får väl göra en favorit i repris och ta en långfrukost dock utan tidningar då jag nu läst alla.
Använde idag min nya duschcreme som kom från Yves Roches igår. Äkta brasilianska kaffebönor underbar kaffedoft.
 
Fick även hem en större flaska av min cocos duschcreme.  De är bra på Yves Roches för man kan köpa småflaskor och prova om man gillar och tål produkten. De är på enbart 50 ml, sen stora flaskan jag nu köpte är på 400 ml.
 
 
Ett lipbalsam eller cerat som man sa förr. med vaniljsmak, det var faktiskt jättebra mot mina torra läppar.
 
 
Så där ja ska man vara fin får man lida pin.
 
 
Efter som både jag och Sture är doft allergiker alltså det gäller dofter som luktar starkt så som parfymer, blomdofter (t.ex., syren, hyacint mimosa etc) så doftar inte mina produkter något, jag har några som luktar men då är det kaffe, kakao, kokos, persika, hallon och liknande dofter. Har många produkter i serien Olive de med olivolja i, underbara och doftar inte.Har även köpt andra märken med olivolja i.
 
Nu är det dags för frukost!


redan Onsdag!

Det här blir det sista jag gör vi datorn denna morgon. Ska sen koka lite te och äta rostat böd med sösliskig marmelad på, macka efter macka. Läsa Brommabladet, Kommunaltidningen, gårdagens Aftonblad med Tv bilagen. Ska sitta i 45 minuter och bara njuta.
 
 
Kort blogg idag men tyvärr jag vill ha fruksot nu.

Vilken dag igår.

Usch vaknade med migrän en timme innan klockan ringde. Tagit tabletter och legat en stund med kall trasa på huvudet, börjar att släppa nu.
 
Igår var en jobbig dag. Först så vaknade jag kl 3.15 en timme innan klockan. Öppnade på jobbet och sen iväg till tandis direkt när man slutade. Med tuben då Sture ringde och sa att han inte hann till strax innan tre. När jag kom till perrongen så kom tåget direkt och då ringer Sture igen och säger att han är i Alvik, hoppar av vid Abrahamsberg och vi landar vid Fridhemsplan 15.15.
Sture väntade medans jag var hos tandis och vi lämnade Fridhemsplan strax efter kl 16.
Tillbaka till jobbet och avdelningsmöte fram tills kl 18.30. Helt slut men somnade redan innan 21.30 och vaknade då med huvudvärk kl 5.30 så sovit bra ändå. Idag stänger man, usch blir så långa dagar då.
 
Farmors lilla prins
 
 
Inte en enda kommentar på bilderna på mitt barnbarn som togs i Lördags hos min son har jag fått i bloggen. Ta inte åt er ni som kommenterat de på Facebook redan eller kommenterat tidigare bilder. Men lite besviken att inte få en enda kommentar är man ju. Han är ju en så ljuvlig liten prins William.
 
Ni får ha en bra dag för nu ska jag käka frukost och sen åka till jobbet.


Mer bilder från igår.

 
 
 
 
Ser ni dumma Sture som sticker ut tungan när bilden tas? Han sitter längst bort.

William farmors prins.

Nu är ni nyfikna på lille William va? Jag tog mängder med bilder så även min mor. Så hon kommer att sända över en drös bilder till mig senare idag.
 
 
Mycket stolt farmor och lille William.
 
 
 
Mina ringar kom också med
 
Gammelmormor och pappa Teddy med William.
 
 
 
 
 
Stolt mamma
 
 
Stolt pappa.
 
 
Hurra man ser ögonen en gång!!!
 
 
Mycket stolt farmor
 
 
 
 
Nu kommer två bilder på Teddy där han är en månad. William har Teddys mun tycker jag. Mamma tycker han har min mun som jag hade som baby.
 
 
 
Nu kommer lite bilder tagna inne i huset och sen utanför. Alltså på annat än William då.
 
  
 
Denna matas med Pellas.
 
 
Omgivningen runt huset.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var mörkt när vi skulle åka kl 16.30. Det tar exakt 1 timme och 15 minuter att åka sträckan dit och samma sträckan hem så klart.
 
 
 
Nu har ni fått se den lille som fått namnet William. Min pappa heter Karl Anders William tilltalsnamn Anders. Min farfar hette Karl Oscar William tilltalsnamn William. Så det är ett släktnamn...kul!
 
Ni vill väl se William röra på sig. Se så sött. Två korta videoklipp.
 
 
 
 
 
Ni kanske även vill se en liten film på deras underbara kök som jag filmade i somras.
 

Tidsinställt inlägg!

Det här köpte vi till lillen.
 
 
 
 
 
 
Inlägget är tidinställt på kl 14.00 och vi är hos dem nu så de har säkert öppnat paketen nu.

Lördag morgon!

Totalt tomt i skallen. Total blogg torka! Det är Lördag idag och vi åker till Teddy och Marie i Löt en dryg mil från Sala. Vill ni läsa om det? Eller vad vill ni läsa om? Ni som är stammisar. Ska jag bara låta fingrarna glida över tangenterna eller ska ni få välja och jag försöker skriva om det? Vad säger ni, vad blir bäst?
 
Ni andra fegisar som smygläser och inte vill ge er till känna ni kan också lämna era åsikter.
Även Ann-Marie och Börje om ni deppiga, nedstämda människor med ert tråkiga liv som barra är ute för att göra livet surt för andra om ni fortfarande finns kvar så välkomna med era åsikter.
Människor som beter sig som er har inget eget liv att ta hand om eller inget eget bra liv. Ni letar fel och brister hos andra som ni kan klanka ned på för att slippa se er egen skit. När ni ser att någon skriver just så så går ni in i en försvars ställning och kastar snabbt in kommentarer om att ni visst har ett eget liv, ett mycket bra liv och jag ska inte tro att allt kretsar kring mig ni har faktiskt andra saker för er bla bla bla!!!!!!
Men skit samma häng på ni med!
 
Just nu tog jag exakt två likadana bilder en inställd på Auto den andre på barn.
 
Gissa vilken som är vilken.
 
 


Nä dessa är inte till lillen utan min Nalle Puh och min Mon Chi chi. Fått båda från min älskade make.
 
Mitt i mellan Enköping och sala bor Teddy och Marie med den lille.
 
 
Ni minns väl deras underbara hus?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ska bli trevligt att besöka huset och de som bor där i full vinterskrud!
 
Tihi jag lyckades knåpa ihop ett inlägg alldleles skälv.
 

Fredag morgon!!!!!

 
Fredag och inte alls motiverad för att arbeta...suck. Vaknade kl 04.15 och somnade inte om. Klockan skulle först ringa kl 6.30. Så stänger man idag också, lång dag när man inte sovit ordentligt. Men man får se det så att imorgon är en stor dag och verkligen något att se fram mot. Får tänka så när tröttheten sätter in idag.
 
Så Nybyggarna igår som vi spelat in. Hur det hade gått för alla som var med, programmet med han från arga snickaren inte Troells film alltså. Skönt att man såg en glad tjej i Bim och jag hoppas det går bra för henne. Känner ju till både mamman och pappan de bor ju i mitt område. Styvpappan är en gammal vän till Sture även om de idag inte umgås. Den tjejen badade glatt i plaskdammen här i vår park som 6- åring då även jag vistades där mycket med vänner och deras barn. Mina var då 10, 12 och 14 år och hade inte samma behov av att bada i plaskis :-)
 
Jag har sett mycket på tv men det han gjorde för dessa människor utan bostad är bland det finaste jag sett och hoppas verkligen fler kan bli hjälpta på detta sätt.
 
Anders har tagit mycket pengar ur egen ficka då soc inte velat gå in. Denna människa har verkligen mycket kärlek i sig.
 
Läs mer HÄR
 
Bild på middagen igår. Fläskkotlett, pommes.
 
 
Så sant så.
 
 
Nu ska jag äta frukost.

På Lördag smäller det!!!!!!

Då ska jag träffa mitt barnbarn för första gången. Ska bli så spännande och roligt att äntligen få se den lille. Har längtat så. Vi ska vara där kl halv två så stortvätten tar vi nästa helg barnbarnet är viktigare än skitiga lakan :-). Det blir kläder och Stures arbetskläder som tvättas. Det andra få ligga kvar i tvättkorgen.
 
Sen kan jag tala om att jag blev godkänd på uppgift två i PIM igår. Så nu är det det bara en kvar i programmet Photo story. Den ska först vara inne den 5 Mars så jag har gott om tid på mig.
Har inte så mycket mer att skriva just nu. Ska äta frukost och åka till jobbet så skriver mer imorgon igen.
 
 
Lax, potatis och Hollandaisesås. Det var middagen igår det.
 

Tisdag morgon!

Middagen nigår.
Köttfärslimpa, potatis, sås och lingonsylt.
Limpan och såsen är hemmagjord.
 
 
Igår öppnade jag så det vart ingen blogg, somnade direkt när jag kom hem och sov i två timmar. Sen somnade jag kl kvart i tio på kvällen och vaknade kl sex. Behövde nog denna sömn då jag sovit uselt i över en vecka.
Upp kl fem då orkade jag och hann inte heller att blogga.
Jag har nog dragit ut de kort jag har på lillen i plånboksformat och satt in i mitt visitkorts album där jag enbart har foton. Albumets format är som ett visitkort och det blir jättesött att bläddra i.
Tror jag fixar till lite bilder på bröllopen också, så nu syns vi senare.

Handlat babysaker!

Nu har vi shoppat presenter till den lille. Lovar att ni får se bilder då han fått dem. Jag kunde ha köpt massor, det finns ju så mycket fint. Men de små växer ju hela tiden, köpte även i lite större storlekar. Är mycket nöjd med det inhandlade.
Men ni kan få se kristallkronan i garaget.
 
 
Sen var vi iväg till City Gross och nu är vi hemma och jag har precis ätit mellis.

Middagen igår!

Man har bara barnbarnet i huvudet nu för tiden så jag glömde totalt av att visa middagen från igår Schnitzel med Hasselbackspotatis och remouladsås.
 
 
Supergott med Hasselbackspotatis istället för pommes. Detta ska vi göra flera gånger.

Mera barnbarn!

Hej hopp här kommer två nya bilder på mitt barnbarn
 
 
 
En liten söt kille som ännu inte fått sitt namn. men jag får väl skriva vad jag tycker iallafall.
Phoenix fågeln som återuppstod (står för återfödelse) i askan och fick evigt liv, Fenix på svenska.Fenixens tårar är helande.Tårarna helar sår och får dem att läka.Står även för styrka.
 
Jag har länge velat tatuera in denna fågel och kommer att en dag göra det oavsett vad den lilles namn blir.
 
 
En liten söt version.
 
 
 
 
Nej hade jag fått fler barn hade de fått detta namn så går till både kille och tjej. Men tycker det låter mer som ett killnamn faktiskt.

Städning på hög nivå!

Nu är det Jul här i vårt hus...men vad sjunger jag????
Nu är glada julen slut, slut, slut, julegranen bäres ut, ut, ut. Men till nästa år igen kommer han vår gamle vän ty det har han lovat!
 
 
 
 
Min fina Azalea tar sig ett bad:
 
 
Just nu fejas och donas det här hemma. Det dammas, tas ned julsaker, tvättas, dammsugs och skuras!
Blommor vattnas och dukar ska strykas snart. Full fart på oss båda. Vet inte ännu om vi kommer besöka den lille i helgen då Teddy ännu inte hört av sig. Antagligen så var han tvungen att arbeta denna helg. Så trist jag vill ju se den lille nu inte när han blivit ett par veckor. Vill åka nu!!!!! Såg att batteriet på kameran var nästan urladdat så i med sladden genast!

Torsdag morgon.

Så var det då Torsdag morgon och snart är det helg. Hoppas verkligen att jag får åka och se den lille i helgen. Men när sonen ringde igår så sa han att han antagligen måste jobba i helgen, klart att de tär en del att ta igen när man har egen firma och varit i flera dagar på BB.
Jag hörde den lille igår i bakgrunden och det värmde verkligen i hjärtat. Synd att de bor så långt bort, men en timme med bil är ju kanske inte så farligt, men sitt barnbarn vill man ju inte enbart träffa en gång i månaden eller ännu mera sällan. Man vill ju att den lille ska veta vem man är när den blir mer medveten om omvärlden och inte gallskrika när man lyfter upp den honom.
Är iallafall otroligt stolt och glad över att ha blivit farmor och att allt gick bra.
 
Igår jobbade Sture eftermiddag och kväll och kom hem först 20.40 och gick och la sig en halv timme senare. Var inte mycket vi såg av varandra igår inte. Men jag hade ju en del samtal att ringa så jag hade att göra iallafall.
För telefonen måste man ju använda när man blivit farmor.
 
Är ganska trött idag men tycker att jag sovit bra. Men det har ju varit mycket först helgen och starten på veckan att sova uruselt, sen första veckan efter en lång ledighet, sen det största att bli farmor.
Så man får vila upp sig i helgen...not...alla julsaker ska bort och det är storstädning på gång. Men vi är två stycken så det går fort när man hjälps åt.
Att kanske få träffas sitt barnbarn är man inte för trött för inte ens om man inte sovit i en vecka.
Bild på den lille finns i förra blogg inlägget.
Nu ska jag äta och sen åka iväg till jobbet.

Mitt söta barnbarn!

Här är han. Denna bild har jag snott från min dotter på Facebook, den jag fick ville sonen inte ha ut då den var lite personlig.
Förstår honom.
Men denna har ju redan lagts ut så här har ni mitt söta barnbarn:
 
 
En söt liten kille 3600 gram och 51 centimeter lång.
 
 

Jag har blivit farmor!

God morgon alla läsare. Igår kl 18.29 fick Teddy och Marie en liten son 3600 gram och 51 cm lång.
vad betyder då detta? Jo jag har blivit farmor, jag har fått mitt första barnbarn!!!!!
Fick en liten mms bild på min mobil och han är så söt så.
Men vad stort det känns att ha blivit farmor...hm lite gammal känner man sig för farmor låter gammalt i mina öron :-).
Hoppas, hoppas vi kan besöka mitt lilla barnbarn och de nyblivna föräldrarna i helgen för jag måste ju få se mitt barnbarn. Vi kan åka inga problem, men först och främst måste man ju tänka på föräldrarna och hur de vill ha det nu i början. Åh jag får nu äntligen köpa babykläder, jag som gått och kikat då och då och sett en massa sött. Jag vet köp inga mängder för de växer fort. Men jag måste bara få köpa något plagg, sen något annat, gosedjur eller något annat. varför är Sture ledig idag och itne jag!!!!?????

Måndagen över!!!!

Gick bra igår trotts att jag var enormt trött efter att ha sovit uselt i tre nätter. Kul att träffa alla barn och kollegor igen. Dagen rasade fram vilket Måndagar aldrig gör och plötsligt var det dags att gå hem.
Vi slarvade igår och tog Pizza till middag, då Sture var så sugen på det. Blev en kebab pizza för honom och en Hawaii för mig:
 
 
 
Hinner inte skriva så mycket p.g.a. vädret. barmark mer eller mindre igår och nu ser det ut så här.
 
 
 
 

Så nu är det frukost sen sticker jag trotts att jag först börjar kl nio. Tar tuben som går 8.02 för säkerhetsskull då är jag framme 8.10 sen en kvart att gå när vädret är så här.
 

Falskhet

Jag kom och tänka på falska människor att de finns flera sorter av dem.
Som Lill-Babs, förlåt mig men jag har känt så förr och kände det verkligen igår också. Då hon först i Aftonbladet går ut med hur dåligt hon mådde i Här har du ditt liv när hennes före detta kom in och sjöng, hur hon hängdes ut som en dålig kvinna med en massa karlar. I programmet sa hon det igen och att det kändes som de pekade ut henne som att hon låg runt hit och dit.
 
Men jag såg programmet och det visades även igår hur hon skrattade och man verkligen såg hur kul hon tycket det var. Eller det kändes så kanske man ska skiva. Varför spelade hon med, varför var hon så falsk...visade falsk glädje och skratt. Jag skulle bara rest på mig och gått där ifrån. Har känt så flera gånger med henne att leendet och glädjen hon visar inte når hennes ögon alla gånger.
Visst jag gillar henne och tycker hon är en kärleksfull och härlig människa och som verkligen bryr sig om andra, särskilt hennes barn.
 
Men jag har en känsla av att man inte riktigt vet vad man har henne, att hon inte är ärlig i det hon visar utåt känslosamt. Att hon spelar mycket. Jag har aldrig sett henne ledsen, aldrig sett att det skrivits om henne att nu är Lill-Babs ledsen och bilder på det. Igår torkade hon lite snabbt ögonen i en snutt i programmet och muttrade något om att det blev känslosamt. Första gången jag ser det. Varför spelar man glad och pigg om man inte är det och så väldigt överdrivet också.
Är det inte roligt, blir man ledsen så visa det hellre än att lägga upp en falsk glad fasad och så väldigt glad också.
Hur känner ni vad tyckte ni om Programmet igår Stjärnorna på slottet? Om ni inte såg programmet vad har ni för känsla av Lill-Babs. För kom inte att påstå att ni inte vet vem hon är?
 
Bara en liten tanke jag hade om falskhet.
 
Middagen igår Potatis med gryta gjord på kött, kantareller och champinjoner. Sture mosade och mosade sin potatis med massor av sås och svamp innan han la på köttet. Var tvungen att ta en bild när han snodde all svamp.
Jäklar svamptjuv :-)
 
 
Så här lägger man upp maten, snyggt och fint.
 
 
Skål på dig älskling
 
 
Detta fanns i glasen
 
 
Vinet var jättegott. Ett rött vi som passade utmärkt till denna gryta. Ska vi köpa fler gånger. Sture tror att det kommer att passa utmärkt till grillningen i sommar.

GRRRRRRRRR RRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
Idag kanske ni bör låta bli att läsa min blogg. Har sovit uruselt inatt och är på ett fruktansvärt humör. Retar upp mig på allt och inget just nu.
 
  1. På folk som aldrig t.ex. svara en på Facebook men svarar alla andra.Skit sida där alla bara missförstår varandra.
  2. På att det är grått och trist ute.
  3. På att det är Lördag och man inte kommer orka att vara uppe ikväll.
  4. På att man börjar jobba på Måndag fast man faktiskt saknat både barn och arbetskamrater de sista dagarna av ledighet.
  5. På PIM har ingen lust alls att börja med uppgift nummer två.
  6. På folk som inte kan se verkligheten som den är, utan som blundar för den för att få verkligheten att bli som personen vill själv.
  7. På folk som kan leva på en lögn och står ut mig sig själva.
  8. På folk som aldrig hör av dig.
Ja idag ska ni nog inte kritisera mig negativt eller skriva något negativt till mig. Utan kanske ni kan se mig som jag är och vara lite omtänksamma och tänka på andra före er själva just idag. Ni som är födda med att enbart kunna kritisera negativt och alltid har taggarna utåt och även alltid tar åt er av det jag eller andra skriver, fast jag eller andra inte ens menar er just....det är er jag tänker på naturligtvis.
Ni kan väl en enda dag hålla era kommentarer borta och tänka på någon annan före er själva. Ni andra släng in något uppmuntrande för det behöver jag verkligen just idag.
PUNKT!!!
 
Positivt. Mina Gladiatorer vann igår alltså den kille och tjej jag höll på, Stures kom som tvåa :-)
 
Middagen:
 
Sture åt biffen till Lunch så han fick steka en hamburgare till sig istället. För som jag tidigare skrev så vill han ha två schnitzlar och det var bara just två vi hade hemma. Vi gör oftast egna men brukar köpa ett 8.pack ostschnitzlar att ha i frysen när hjärnan tryter på vad man ska ha till middag.
 

 
 
Vi drack var sin Irich Coffie igår också. Efter att Gladiatorerna var slut.
 
 
 
Sture har lite för mycket grädde i sin, jag tar mindre.
 
 
 

mera scrapbooking!

Sture kom hem redan kl 12 idag, sen stack vi iväg och handlade. Hade först inget mål,men när vi for iväg så blev det Brisak. Besviken massor av julsaker men ingen rea alls utom på ett pyttelitet bord där bara skit stod. Men köpte lite scrapbooking, skärbräda i plast och lite andra småsaker+varma tjocka termostrumpor till Sture. Det var det han mindes att han köpt sådana där förra året när vi åkte från bankomaten.
 
Denna kan man inte köpa.
 
 
Men dessa kan man köpa snögubben kostar 38 000 och tomten 33 000.
 
 
 
Solnedgången måste jag fånga. Oj hoppsan ser du inte när du kör Sture!?
 
 
 
 
 
Sture var så snäll så han stannade bilen vid Ängby badet när vi nästan var hemma så jag fick ta dessa fina bilder.
 
 
Finaste bilden tycker jag.
 
Vill ni se skärbrädan?
Visst här är den.
 
 
Sen drar man ut den rosa korgen och ställer den över diskhon.
 
 
Köpte på Brisak
 
 
Låg i brevlådan när vi kom hem
 
 
Nu ska jag vila lite innan middagen.

Koloka ord.

Nu är jag klar med allt här hemma och kan bara ta det lugnt och se på DVD. Men först ska jag ta en dusch.
 
Visst är det här väldigt bra ord?
 
 
Gillar sådana här ord tavlor eller vad man ska kalla dem.
 
Den här under ska jag dra ut och rama in för den tycker jag har så otroligt viktiga ord.
 
 
Kloka ord det där.
 
Denna har jag hängandes på väggen:
 
 
En indian satt och pratade med sitt barnbarn.
Han sa: ”-I alla människor bor det två vargar som slåss.

Den ene är ond. Det är ilska, fruktan, missunnsamhet, avundsjuka,
sorg, arrogans, självömkan, lögn, överlägsenhet och egoism.

Den andra är god. Det är glädje, fred, kärlek, hopp, lugn, ödmjukhet,
välvilja, empati, sanning och tillit”.

”Vilken varg vinner?”, sa barnet.

”-Den du matar”, sa den gamle mannen...
 
En indian satt och pratade med sitt barnbarn.
Han sa: ”-I alla människor bor det två vargar som slåss.

Den ene är ond. Det är ilska, fruktan, missunnsamhet, avundsjuka, 
sorg, arrogans, självömkan, lögn, överlägsenhet och egoism.

Den andra är god. Det är glädje, fred, kärlek, hopp, lugn, ödmjukhet, 
välvilja, empati, sanning och tillit”.

”Vilken varg vinner?”, sa barnet.

”-Den du matar”, sa den gamle mannen...
 
 
Den här såg jag nyss på Facebook:
 
 
Tjejen som lagt ut den hade nyligen blivit sviken av sin pojkvän, men man kan självklart koppla den till andra saker också.

Torsdagen i text och bilder.

Jaha då sitter man här igen då. jag sov till 8.40 idag fast jag vaknade flera gånger, men slapp konstiga drömmar. Eller rättare sagt jag minns inga drömmar alls.
 
Igår åt vi detta till middag, ni får gissa själva vilken tallrik som är Stures :)
 
 
 
 
Igår fick jag mitt paket med scrapbooking saker som jag beställt i en butik på nätet.
 
Små bestick ca 1 cm med Jungfruben på baksidan som man viker åt var sitt håll så sitter de fast i pappret. Klart så sticker man igenom benen först och sen viker de :-).
 
 
Nyckelhål och nyckel ca 1 cm samma funktion som besticken
 
 
Guld och silver blommor+röda hjärtan samma funktion som de över.
 
 
 
Tygblommor
 
 
Klisterremsor
 
 
Rosa hjärtan med klister på baksidan bara att trycka fast på pappret.
 
 
Nu väntar jag hem lite som jag vunnit på Tradera:
 
Kolla in vad som är på väg:
 
Fem kronor
 
 
 
Fem kronor
 
 
Tjugosju kronor
 
 
Nitton kronor

 

Denna hoppade jag av när den gick över 60 kronor, men skulle verkligen velat haft den.
 
 
Visst är den fin.
 
Vad ska man hitta på idag då. Jo packa all tvätt för vi har stortvätt imorgon. Alla handdukar och lakan ska tvättas+täcken, bädda rent, diska och plocka undan lite som vanligt. Kul semester man har då?!
Middagen då, vad fasiken ska vi ha till middag??????
 
Ha ha nu vet jag Schnitzel och pommes, sen har vi en biff i kylen den får Sture ta för vi har bara två Schnitzlar och han vill alltid ha just två. Sen gröna ärtor och färsk citron...ja citronen hoppar jag p.g.a. allergi och ärtorna hoppar Sture p.g.a. att han inte gillar dessa gröna goda ting.
Nu ska jag äta frukost och sen diska och fortsätta på listan över.

Galna hus!

Bara trycka på länken under för att se flera bilder på galna hus:
 
Dalat Crazy House in Vietnam
 
This house in Vietnam is officially called Hang Nga Guesthouse. However all locals refer to this architecture masterpiece as Dalat crazy house. Well, this house is indeed strange because it doesn’t compile to any building conventions. All these unusual turns and twists make Dalat house look like a fairy tale castle. I wish I could come here as to the museum. By the way, tourists enjoy visiting this misshapen concrete structure with unexpected things like spider webs, animal figures and mysterious creatures inside.
The base of this house is a tree. Crazy house’s architect is Hang Nga, a woman whose father was the President of Vietnam back in 1980s.
Some people find this little wonder way too weird. As for me, Hang Nga guesthouse lavish style reminds me of Barcelona with its famous Gaudi buildings. It’s truly a little wonder!

 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 

Ja vad säger ni, skulle ni vilja bo så här?
 
 
 

Galna hus!

Bara trycka på länken under för att se flera bilder på galna hus:
 
Dalat Crazy House in Vietnam
 
This house in Vietnam is officially called Hang Nga Guesthouse. However all locals refer to this architecture masterpiece as Dalat crazy house. Well, this house is indeed strange because it doesn’t compile to any building conventions. All these unusual turns and twists make Dalat house look like a fairy tale castle. I wish I could come here as to the museum. By the way, tourists enjoy visiting this misshapen concrete structure with unexpected things like spider webs, animal figures and mysterious creatures inside.
The base of this house is a tree. Crazy house’s architect is Hang Nga, a woman whose father was the President of Vietnam back in 1980s.
Some people find this little wonder way too weird. As for me, Hang Nga guesthouse lavish style reminds me of Barcelona with its famous Gaudi buildings. It’s truly a little wonder!

 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 

Ja vad säger ni, skulle ni vilja bo så här?
 
 
 

Bara fyra dagar ledigt kvar!

Men jösses så många sjuka och underliga drömmar jag har haft inatt. Yvonne såg ditt inlägg om skridsko Johan precis när jag skulle stänga av datorn så den lägenheten drömde jag om inatt och jag bodde i en liknande, alla kikade in genom fönstren och det var jättelätt att ta sig in för tjuvarna. Sen de andra drömmarna minns jag knappt. Men underliga var de iallfall. Så inte undra på att jag somnade om varje gång jag vaknade och sov ända tills kl var nästan nio. Var väl helt uttröttad av alla drömmar hit och dit.
 
 
Har inte gjort något ännu mer än att badat Azalean. Hur fasiken kan de sälja en Azalea i plastkruka?????? Det ska var keramik så den drar åt sig vattnet och blir fuktigt när man badar blomman. Tyvärr har jag ingen hemma så jag ska köpa en i helgen. Nu får den ju bada varje dag, torkar ju med en gång. Annars brukar de få bara varannan dag.
Ja ni som har eller har haft den blomman vet ju detta.
 
 
Ikväll blir det Hamburgare med bröd och pommes, har ju både lök, gurka och sallad hemma, tomat skippar vi det behövs inte.
 
I Coop bladet jag fick hem igår och det gällde från igår också hade de erbjudande på litchi plommon för 24.90 kilot, otroligt billigt då de annars kostar över 100 kr kilot. Sture åkte dit efter jobbet och blev illa bemött av personalen. Han hittade inga och bad om hjälp. Blev snäst att de ligger där borta. Han bad då personalen visa honom då han inte kunde hitta några. Personalen följde motvilligt med. Nej det finns inga sa denna när de kom fram. Men det är erbjudande  from idag i  bladet säger Sture. Ser du några eller får han tills vara av personalen. Klart jag vet att de kan ta slut men inte strax efter kl 15 samma dag. personalen skulle gått och kolalt på lagret och frågat någon som hade hand om detta. Service på skit nivå, men jag har mailat och klagat över dennes beteende och frågat om de enbart är lockpriser, kanske de inte har plommonen alls. GRRRRR!!!!!
 
 
 
Älskar ju dessa plommon!

Roliga möbler.

Visst är de roliga dessa möbler.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den med nunnarna längst ned tycker jag är festligast!

Så himla vackert!!!!!!

 Sture min älskade make jag älskar dig!
 
 
 

Utan dina andetag

Text: J. Berg
Musik: J. Berg

Text

Jag vet att du sover
känner värmen från din hud
bara lukten gör mej svag
men jag vågar inte väcka dej nu

Jag skulle ge dej
allting du pekar på
men bara när du inte hör
vågar jag säga så

Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå
när du inte ser på
och genomskinlig grå
blir jag
utan dina andetag

Min klocka har stannat
under dina ögonlock
fladdrar drömmarna förbi
inuti är du fjäderlätt och vit

Och utan ett ljud
mitt hjärta i din hand
har jag tappat bort mitt språk
det fastnar i ditt hår

Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå
när du inte ser på
och färglös som en tår
blir jag
utan dina andetag

Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå
om du inte ser på
och genomskinlig grå
vad vore jag
utan dina andetag

Vad vore jag
utan dina andetag


Året som gått? Samlare!

Jag har tänkt på en sak. Det är att så många bloggare skriver i sin blogg om året som gått och lägger ut bilder på det gångna året.
Vissa gör jättefint och har underbara texter. Men dock ändå undrar jag varför? Är det för eventuellt nya läsare eller tror man att de gamla läsarna vill läsa om allt eller behöver uppdateras?
Jag satt nyss och funderade på om jag skulle göra samma sak. Men det blev nix till slut, ni gamla läsare minns nog det mesta annars får ni gå tillbaka i arkivet. Om nya läsare tillkommet så får även de gå bakåt i arkivet.
 
En stor händelse under året var vårt bröllop en väldigt lycklig dag för oss båda. Ingen visste om något och vi hade redan bokat tid i Stadshuset Oktober 2011. Tänk jag knep ett helt år ja mer än så.
Sen vår semester som vi gjorde som turister i Stockholm med underbart väder...alla klagade på denna sommar. Men vi hade sol och varmt varje dag vi gjorde någon utflykt.
  1. Söders höjder+ Djurgårdsfärjan till Djurgården
  2. Dagkryssning till Åland genom Stockholms underbara skärgård
  3. Historiska museet och Kaknästornet
  4. Erikshjälpen loppmarknad i Spånga
  5. Norröra med en tre-timmars underbar färd genom Stockholms skärgård
Vill ni läsa mer så gå bakåt i arkivet.
 
Tänkte på det här med att samla på olika saker. de flesta vet ju att jag samlar på olika sorts dockor och har mängder av dem hemma. Jag har även hela samlingen av Tintin bilar. Samlar även på Troll, Rolf Lidberg är favoriten och så de fina Gränna trollen.Living dead dolls samlar jag också på, de är ju en sorts dockor fast döda :-) Vet ni ställen på nätet där saker jag samlar på finns att köpa eller vet ni folk som vill sälja det jag samlar på. Hör av er till mig.
Men vad samlar ni på?
 
Här är lite bilder från just samlare.
 


 
 
 
 
 
 
 
 



 

Onsdag!

Är riktigt nöjd faktiskt vaknade kl sju. Dock var jag vaken mellan fyra och fem men somnade om efter att min gubbe åkt till jobbet. Somnade innan kl tio igår så jag är faktiskt rätt utsövd. Har redan tagit hand om lite disk och plockat undan. Så nu kan jag med gott samvete slappa i soffan och vid datorn hela dagen.
 
Middagen igår bestod av en salig blandning men mätta och belåtna vart vi.
 
 
Hemmagjord klyftpotatis och hemmagjorda köttbullar
 
 
 Pastrami
 
Fläskkotletter
 
  Gjort små blommor av gurkan.
 
Jättegoda oliver köpta på City Gross och stora var de också
 
 
Min tallrik
 
Stures
 
jag tar hellre fler gånger, det gör Sture inte så ofta. Undrar varför? men hör och häpna det gjorde han faktiskt igår!?
 
Kika in igen idag för bloggen kommer att uppdateras. Sen släng gärna in en kommentar.
 
 

Ivanhoe som vanligt!

Nu har vi sett Estrad klart, de fyra första avsnitten var roliga sen var det tyvärr mest tråkigt och urlöjliga långtradiga sketcher. Sen har vi även sett fyra avsnitt på julkalendern från 1998 Karusellerna sover. Nu är det Ivanhoe på tv som jag slötittar på lite då och då.
 
 
Vi har ätit korv, fetaost, oliver och mackor som frukost lunch och mellanmål. Vräkt i oss godis och snask och massor av läsk. Precis som en nyårsdag ska vara. Ikväll blir det mängder av rester så det blir som en buffé bestående av klyftpotatis, skivad stekt potatis, potatissallad, fläskkotlett, pastrami, köttbullar. Vi äter direkt efter Ivanhoe. Sen ikväll blir det som vanlig Kungafamiljen som tradition på tv. Vi kolla räven Berg flyttar in PGA att det är Markoolio och vem vill inte se hur han har det hemma och höra om hans liv lite. Himla go och gullig kille med mängder av humor och glädje.

Nyårsafton i nyårsbilder

 
God morgon och Gott nytt år. Tog en massa bilder går, men det är svårt att fota fyrverkerier och även filma. Filmen hör man mest knallar fast det lös upp åt höger och vänster, men det gäller att hänga med åt dessa håll också. vilket jag inte gjorde så bra.
Men det blev en film och många bilder. Det sköts otroligt mycket detta år och börjades väldigt tidigt också.
 
Vi börjar med maten som nog inte behöver något närmare presentation.
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag vet det är många bilder på landgångarna, men alla bilder är olika. Kunde inte välja.
 
 
Men jösses varför skulle du sätta ditt ölen nu?
 
 
Bingolotto....vi vann inget.
 
 
 
Vi spelar Chicago
 
 
Vi fyller på med mer gott.
 
 
 
Nu smäller det.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen tar vi då filmen det sista vi gör.
 
 

RSS 2.0