Sjukskriven!

Total röstvila och sjukskriven till nästa Torsdag. Jag tyst kan ni tänka er det?
Men så är det iallafall. Sen har jag fått en remiss för att kolla stämbanden med en kamera hos öron näsa hals kliniken. Var och när vet jag inte ännu.

Kolla själv intyget. Vårdcentralen och mina personliga uppgifter är borttagna av naturliga själ.





Ska försöka tiga så gått det går. Sture är inge duktig på att tolka mimspel :-)

Tisdag!

Vad fasiken är det HÄR??????







Det var ju barmark när jag gick och la mig!!!!!!! Igår hade man ju vårkänslor och solen värmde. Sluta att luras sådär jäklar väder. Antingen kallt och snö eller så tidig vår, inte luras...man blir så nere då!!!!! Känner inte alls för att skriva då. Nej ska käka frukost istället, men först:

Här kommer receptet på den krämiga lax och baconpastan.




Sen första bilderna på våran nya Prinsessa:

Prinsessan Estelle - första bilderna

Prinsessan Estelle fotograferad fyra dagar gammal. Foto: Kungahuset.se
Prinsessan Estelle fotograferad fyra dagar gammal. Bilderna är tagna på Haga Slott. Koftan är stickad av Kronprinsessans mormor Alice.
Bilderna på Prinsessan Estelle är fria för publicering, dock ej i kommersiella sammanhang som vykort och liknande eller i marknadsföringssyfte. Ange "Foto: Kungahuset.se" vid publicering. Klicka på länkarna nedan för att ladda ner bilderna.

MÅNDAG!

Klockan stod på 6.15 idag men jag vaknade kl 5.10 helt klarvaken. Så typiskt mig. Men jag gick upp och tog en dusch som var rätt kall, så nu är jag ännu mera klarvaken.
Måndag då, usch dessa dagar tror jag inte någon gillar. Om man inte ska göra något kul då som tex åka på semester. Det är jobbigt att komma igång och man är alltid trött och seg dessa dagar.


Skulle vilja ha en veckas ledig nu på våren tillsammans med Sture och göra något, som tex det vi gjorde igår Millesgården. Man behöver inte åka långt. Vi har varit i Trosa, Mariefred, Strängnäs, Taxinge gård,Norrtälje, Nacka-Saltsjöbaden, Vaxholm, Siggesta gård på Värmdö, Nynäshamn på dagsutflykter. Man behöver egentligen inte ens lämna Stockholm som är så vackert, finns massor att göra. Så som promenera i Gamla stan och sen Drottninggatan fram till Sergels torg, söders höjder, Kungsan, Skansen etc etc mm mm. söders höjder.

Äta en stadig frukost sen ta någon fika ute med en macka. Vi hade en jättemysig dag igår. Efter Millesgården åkte vi längre ut på Lidingö, bla till Gåshaga. men fy vilket hemskt område en massa urfula nya hus, skulle aldrig vilja bo i detta område. Så himla förstört med de där vita klossarna i ny design...blä!!!!!

Men kolla själv:









Ja inte är det här vackert eller mysigt för mig iallafall.
Vad tycker ni?
Sen käkade vi på vägen hem. Var hemma kl 15 ca.


Till middagen blev det Krämig lax och bacon pasta



Såg Kontoret igen. Igår var den urdålig och enbart pinsam. Förra gången var den rätt okey, första gången blä. Nej en dålig svensk serie är det.
Nu är det frukosttime sen vitamindags.

Millesgården!

Hemkomna!

Vi kör genom Stora skuggan









Lidingöbron man ser Millesgården till höger i bild



Innan vi går in


















Parken med Milles parets konstnärshus



Ser ni Sture?

















Kolla jag fick en hackande hackspett på bild.





























Inne i Konstnärshuset



Rummet som denna bonad hängde i var så vackert så jag spelade in en liten film istället för foton.
Kolla under:



























Vi lämnar Konstnärshuset





Nu åker vi hem




Hit vill jag älskling idag!

Ätit frukost och ska ta mina vitaminer om en stund. Vill åka HIT idag!
Otroligt fin plats sen vill jag se utställningen. Tryck på bilden för att komma dit.



Vad säger ni visst är det fint där?

Min frukost



Vitaminer



Höj högtalaren och lyssna till bruset :-)




Melodifestivalen!

Jag har musik öron, det måste jag ha. De fyra som gick till Final och 2:a chansen igår hade jag bland de fyra bästa. Men lite annorlunda, byt på Dynazty och Danny så blir det som jag ville.
Så här då:

Final
  1. Dynazty
  2. Lisa

Andra chansen
  1. Lotta och Christer
  2. Danny

Men så här blev det

Final

 

 

  1. Lisa
  2. Danny

andra chansen

 

 

 

 

  1. Dynazty
  2. Lotta och Christer
Vad tyckte ni? Ja ni som såg festivalen inte ni andra?

Middagen igår bestod av en underbart god kalops, köttet var jättemört och såsen gudomligt krämig och...det gifte sig i munnen!
Tack min älskling!



Sen såg vi på Sing along...vad sämre det blivit!!!!!! Rimmet var ju skit, man ska ju kunna vara med själv och tävla. Nej får ge det en gång till för att se om det blivit bättring!!!!

Eftermiddagen här!

Men jösses har legat i soffan mer eller mindre hela dagen och sett på säsong 5 av Skilda världar som kom ut i Onsdags.
Sen har jag tryckt i mig av detta:





Till middag blir det Stures egen gjorda kalops


Lördags morgon!

Snyft Sture fick inte tag i bilagan som jag frågade om igår morse....om någon kunde skänka mig? Frågar igen??? Kolla Fredagens inlägg på morgonen!!!!

Detta är Stures och mitt nya liv!!!!!









Nu ska vi aldrig mer bli sjuka :-), i med alla vitaminer som finns...bara kör.
Pratade med min läkare igår och jag ska dit på Onsdag för att kolla upp min heshet bla.
Sen ska alla vitaminer i, vi börjar ett nytt liv!!!!!!

Middagen igår kanske inte var den nyttigaste, pommes och lövbiff med vitlökssmör utan grönsaker.



Vaknade kl fem imorse och har roat mig med denna innan jag satte mig här.



Ja just det har tvättat, spisen, skurat kakel i köket, dammat och sorterat tvätt också. Glömde visst det!










Fredag!

Hej alla läsare! Igår släppte Aftonbladet en extra bilaga angående den nya prinsessan skulle bla handla lite om tronföljden etc. Såg det senare på kvällen via internet. Jag måste ha den!!!!! Finns det någon söt människa som har den och inte vill ha den????? Så finns jag här....hör av er i kommentarsfältet!!!!!

Fredag idag hurra och jobbar till kl 16. Igår var det en lång dag men vi hade bara sju barn. Går mycket sjukdomar just nu tyvärr. Så eftersom vi fått en massa nya leksaker, pussel, spel, ja allt möjligt med varorna så gjorde vi ordning på avdelningen tillsammans med barnen. Vi möblerade om, satte fram allt materiel och barnen hjälpte till. Vart otroligt bra och barnen är mycket nöjda...ja vi med.
Nu ska jag äta frulle och sen åka iväg för idag börjar jag kl åtta.

En prinsessa är född!

Det blev en Prinsessa på 3280 gram och 51 cm lång!
Här har vi Daniel på tv.






Grattis till er båda!

Frukost:




Torsdag!

Blä vilket väder säger jag bara. Regn regn regn. Igår gick vi ut på gården enbart en halv timme med barnen, de bara halkade och blev sjöblöta. Visst vi kunde gått ifrån gården men det är likadant överallt i området och särskilt, lekparker och skogen. Så det blev inne ek, med vävning, garnbollar och bygglek.
Idag ser det ju inte bättre ut och jag stänger, jobbigt att vara inne en heldag vid stängning och samma gäller ju för barnen som går sent. Man behöver lite frisk luft för att orka långa dagar.

Idag ska jag ringa läkaren, hostan bättre men jag hostar fortfarande och så är jag väldigt hes och värre blir det hur längre dagen går. Jag vill att han lyssnar på mina luftrör, kanske jag behöver något starkare än Bricanyl tills utredning om astma är gjord. vet inte om man kan göra denna nu när jag fortfarande inte är helt bra. Ja det är många frågor jag har till honom.

Igår såg vi halv åtta hos mig och Mästerkocken. Alla i halv åtta hos mig kommer nog få 24 poäng, men det var hon inte värd igår med sin misslyckade cheescake, såg inte ens ut som en sådan och torr såg den ut och måste ha blivit på det gradantalet i de minutrarna.
Nej hennes rätter såg inget vidare ut och det gnälldes ju en del också. Sen Mästerkocken, men vilket jäklar pipande det var på Josefin. Ja jösses jag höll på att bli tokigt, Mirjam hade jag velat sett åka, hon är trist och hennes mat är trist! Men den som var värd att åka var verkligen Josefin pipalisa!

Såg precis att Victoria är på Karolinska, snart ska Prins Daniel hålla presskonferens...kl sju om tio minuter, Snacka om att frukosten får vänta!!!!

Nu Måste jag hänga med på nyheterna, återkommer strax med info om vad som hänt!

Stressigt värre!

  1. Hostan bättre
  2. Halsen bättre
  3. Kroppen bättre
  4. Sovit uruselt
Sture väckte mig 6.10 hade inte alls hört kl när den ringde kl 5. Har precis duschat och ska sen åka till jobbet med Sture han är ju hemma pga hosta och hängighet. Jag öppnar så jag brukar vara lite tidigare för att ställa i ordning frukosten.
Ska äta frukost snart så det är lite stressigt här. Men ville tala om att jag lever och att jag känner mig bättre. Hostan finns där men inte alls så att den är jobbig på något sätt. peppar peppar ta i trä!

Bilen gick inte igenom ombesiktningen, men det var pga att besiktningsmannen skrivit tokigt vart felet var eller att det även fanns på ett annat ställe. verkstaden är toppen och lagar allt idag+att Sture får 200 kr för att besikta om bilen som det kostar.
Nej nu ska jag äta!

Inte social alls!

Men jösses att man kan vara så trött!!!! Vakande strax efter halv sju imorse???? Kl skulle ju ringa 6.15???? Tittar på mobilen som genast börjar att burra. Jag har snozat i en kvart utan att vara medveten om att kl ringt!!!!!!
Men vad är detta? Jag som alltid vaknar omgående av kl?????.

Iallafall Sture har ett virus så inga bakterier och jag är förkyld...precis vad jag är det!!! Ont i halsen +att hostan är lite sämre!!!!! Men fortsätter med hostmedicin som jag skrev igår. Tänker fasiken inte lägga mig igen!!! En vecka fick jag må lite bättre. Men jag ska ringa läkaren för en återbesöks tid, där de får ta prover och lyssna på lungorna! Sen även en tid för att kolla upp om jag har astma eller inte och vilken sort.


Igår då. Jo det gick bra att jobba, mår ju inte direkt dåligt känner mig bara inte 100%, stickningar i hals och så hostan då som jag nu dragit med sen 14 December. Efter jobbet igår sov jag en timme innan middagen sen efter att vi ätit såg vi på DVD en timme, sen halv åtta hos mig och Familjen annorlunda.
När jag kommer hem så är jag rätt hes så vi pratar inte mycket med varandra älsklingen och jag, för jag vill bara vila rösten.
Därför är jag väldig osocial efter jobbet.

Angelica jag såg först att du ringt när jag skulle ställa kl på mobilen när jag skulle gå och lägga mig, för den låg kvar på ljudlöst i jackfickan.

Ledsen gumman!
Nej men vad fasiken är kl så där mycket??? Måste käka!!!!

Måndag morgon!

Hallå gamlingar!!! Ja ni gamla läsare som jag vet läser min blogg!!!! Det var inte er jag menade i förra inlägget utan er andra som aldrig ger er till känna.
Ni är riktiga fegisar och jag är säker på att ni inte ger er till känna pga att jag egentligen inte vill ha er här. Någon annan anledning kan jag inte se.

Nog!

Vi såg på Teskedsgumman senare och åt en god middag som följdes av efterrätt och mera Teskedgumman. Sen såg vi Kontoret, den var bättre denna gång, men serien är inte bra eller vad säger ni?
Smygläsare kom igen vad tycker ni? Ni kan vara anonyma, jag kan aldrig kolla vilka ni är.Så kom igen vad tycker ni om Kontoret?

Sen har jag sovit skaplig men vaknat flera gånger men somnat om ganska omgående. Känner mig lite hängig och hostig fortfarande, men har tagit Alvedon som ska följas av shake, c-vitamin och ingefärste!

Middag+efterrätt





Idag ska Sture gå till husläkarmottagningen på Sofiahemmet, han har listat sig där pga att han tycker vår är usel. När det gäller honom så har han haft extrem otur efter att Tommy slutade, enbart fått idioter.
Han kör mig till jobbet sen åker han till Sofiahemmet.
Nu ska jag käka frukost och sen göra mig färdig för avfärd!
Förra gången han var på Siofiahemmet tyckte han de var jättebra och han fick hjälp och de lyssnade verkligen!

På uselt humör!!!!!!

Men vad fasiken är det med er???????? Nästan 90 Pers har läst bloggen idag och inga kommentarer. Är ni analfabeter allihopa eller????????
Nej det kan ni fasiken inte vara för ni läser ju!!!!!! Eller glor ni bara på bilderna???????
GRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Akta er för jag är på uselt humör just nu!!!!!!!

Sven Wolter!



Tummen upp för Sven Wolter!!!!!!
Jag har alltid gillat den mannen.

Gillar starkt det han säger!!!

Orden som fick P4 att censurera

”Kan man tänka sig något mera hjärtlöst än förslaget om tio års höjning av pensionsåldern? Jag blir så förbannad att jag får blodsmak i munnen. När man äntligen får chansen till ett nytt liv, som man knegat för i alla sina dar, ja då skall man bli snodd på det för att dom som sitter på stålarna inte vill lyfta på rumpan och släppa till vad som behövs, medan ungt folk får vänta i evigheter på en chans i arbetslivet.

Ett enda liv har vi, en enda kort stund på jorden, och då skall några småljugande äggskallar komma och försöka bestjäla oss på det viktigaste vi har när hösten tonar in. Vår tid. Vår dyrbara tid i ålderdomens frihet. Men det är helt i stil med gamla traditioner från det hållet.”

/... /

”Alla hjärtans dag känns som ett hån när jag tänker på alla dom som ­bara möter stenhjärtan i vårt allt mer förhårdnade fosterland. Sockrade ­gelehjärtan smakar kanske gott men bästa användningen skulle vara att ta tusen ton av dom och vräka dom över maktens boningar.

Dags för de hjärtlösa att få smaka på folkets hjärtan. Tack för att ni orkade lyssna på denne argsinte pensionär. Jag skall inte klaga, jag får ut dryga 17 000 i pension.”

 

Läs artikeln i sin helhet HÄR

Själv tror jag att man måste vara en väldig egoistisk människa om man är Moderat. Man ser bara till sig själv och inte till andra.

Man skiter i de som har det svårt, ja de får mer eller mindra skylla sig själva.

Nej någon Moderat blir jag aldrig.


Film och bakning!

Jag har bakat en sockerkaka. Sen la jag glasyr på som nu ska stelna till. Vi ska snaska lite gott till eftermiddagen.
Vi har sett denna film, lite löjlig men så är det en barnfilm också.



Sture gick och la sig för han har feber och ont i hela kroppen. Bravo då är det han som smittat mig med något när jag går på antibiotika!!!!!!
Kolla




I med vitaminer!

Så där ja. Käkade även en väldigt tidig frukost och nu sitter jag här igen. Jag somnade faktiskt om vid sex och vaknade tio minuter över nio!
Ja om ni kollar ser ni att förra inlägget postades kl en minut i fem...ha ha som vanligt igen...uppe med tuppen!

Jag har fått en förkylning i förkylningen. Låter kul va? Alltså sista dagarna med antibiotika då blir jag sjuk i den, hajar ni? Hostar lite mera näsan är grön igen och känner mig hängig. Har alltså fått en virus i min antibiotika kur eller i slutet av den.
Men jag tänker fortsätta med hostmedicin, Alvedon, shake blandad på mjölk, jordgubbar, mango och c-vitamin.





en näve frysta jordgubbar, en 1/2 mango, 1 tsk vanilj socker och 2 dl mjölk sen kör jag det i mixern...mumsigt värre.
Nu ska jag diska och slöa framför tv:n!

Nu är det färdiglekt Sverige!



Gardell säger att han just slutat vara homosexuell.

Kändisarna tyckte till om Björn Ranelids insats på Twitter.

– Jag har just slutat vara homosexuell, skrev Jonas Gardell.

Den forna Idol-jurydeltagaren Daniel Breitholtz hade sin idé om ”Mirakel”-succén: ”Klart folk proteströstar genom att rösta på Ranelid. Samma anledning som man trycker tvärtom i webbenkäter hos kvällstidningar.”

Det måste vara som Daniel säger eller hur!
Att vi proteströstar eller hur?

Jag skäms över att vara svensk!!!!! Först har vi stadsminister Reinfeldt som ger till de rika och tar från de fattiga och enbart kommer med korkade förslag som enbart gynnar de rika, friska, arbetsföra i Sverige!

Sen Väljs det ut 32 bidrag som ska tävla i fyra delfinaler om vilken som ska representera Sverige i Eurovision song contest.
Sverige är en lekstuga just nu, vi gör bort oss för världen.
Kan Gardell sluta vara homosexuell kan jag sluta vara svensk. Jag emigrerar!

Molly var bäst, Andreas tvåa om man måste ta någon tvåa sen kom Love Generation och Youngblood på delad tredje plats om man måste ta några treor.

Direkt till final för mig var Molly och Andreas, andra chansen Youngblood och Love Generation.

Nej jag tror det är dags att sluta titta på skiten nu!!!!!

Middagen igår med efterrätt:






 


Hemma och trött!

Vart och handlat. Jag kombinerar nyttigt med onyttigt.







Nu ska jag göra köttfärslimpa, hur enkelt som helst och det blir tre middagar, nja två iallafall.

Frukost!

Ibland är det bra när det bara finns en trist ostkant i kylen, några skrynkliga småtomater som pålägg för då gör man så här:



Underbar frukost och till det blev det en rykande färsk Ica kuriren!
Vi ska sticka och handla snart, så fort tvättstugan är klar. Behöver tillbehör så som mjölk, ströbröd, potatis och ägg.
Jag ska göra köttfärslimpa och Sture Schnitzel, så har vi lite mat till veckan färdig gjord i kylen!

Har tagit min första medicin dos idag men det känns som om jag aldrig blir helt bra. Visst det finns de som har det värre jag vet. men nu handlar det om mig, bara mig. I över två månader har jag varit krasslig, orken är totalt borta och humöret ska vi inte tala om. Jag behöver också uppmuntras, jag behöver också få omtanke, jag behöver roas och bli sedd även om de finns de som har det värre.

Sture tack för att du finns, du har varit helt underbar under den tid jag varit dålig. Utan dig vet jag inte hur jag skulle mått idag.
Du har stått ut med mitt hostande, mitt gnäll, mitt usla humör, mina häftiga humörsvängningar, mitt behov att få det jag är sugen på precis just nu. Du har verkligen varit en klippa. Jag älskar dig gubben min!






Helvetes jävla skit!!!!!!!!!!!!!!!!

Försov mig igår därför inget bloggande på morgonen. Ja jag var på jobbat 8.25 men började först kl 9??? Hur kan man då försovit sig?
Jo kl skulle ringa 6.15, då skulle jag gå upp, blogga, ha en lång frukost med DN+dess kryss etc. Men vaknade först kl 7.15...hela morgonen nej hela dagen förstörd...bläääää!!!!!!!

Skit säger jag bara. Idag vaknade jag kl 8.10 och tänkte nu ska jag ta en långfrukost med DN och Lördagskrysset...ingen DN i lådan...suck provprenumerationen tog visst slut igår...bläääää!!!!!!!

Sen två dagar kvar på antibiotikan...hostan nästan borta men den finns där rosslandes fram ibland. Ont i kroppen, grönt snor och hes som vanligt och dö trött!!!!!
Nej men förlåt mig kära vänner vad detta blev gnälligt!!!!

Men vad fasiken det här är min blogg, passar det inte så

Mästerkocken!

Tur att inte den bäste kocken i Mästerkocken åkte igår. Han som bevisat både för oss och Juryn att han är bäst. jag tänkte igår...nej ska han åka för att hans smaklökar inte är okey just nu. Juryn har ju lovordat honom särskilt förra gången då han lyckades toppen med den där grytan som han aldrig gjort förut.
Vem pratar jag om då? Jo söderkisen, honom håller vi på båda två här hemma!!!! Sture har marco också ska tilläggas.






Torsdag!

God morgon redan Torsdag. Jag stänger både idag och imorgon, inget jag direkt längtar efter. Då man blir rätt kokt i skallen efter nio timmar på jobbet 9-18.

Mamma är ledsen över att du inte hört av mig på ett par dagar. men slutade 19 i Tisdags efter APT så då var det direkt hem i tv-soffan och igår var jag jätte trött så slappade i soffan framför tv:n från kl 18 direkt efter middagen.
Idag kommer jag nog inte hem förrän efter sex kanske samma imorgon.

Men hostan är nästan borta, hostar nästan inte alls av den på natten, något då och då på dagen, men vet ju fortfarande inte om det beror på den eventuelle, köld eller förkylningsastman som ska utredas om jag har då jag är helt frisk.

Sov så bra inatt att jag vaknade klar vaken strax före fem så jag har redan varit uppe och tagit en dusch och känner mig otroligt pigg.

Lite till jobbet då: Imorgon är två borta på min avdelning, en som jobbar heltid och är sjuk och en som jobbar fyra timmar/dag och är sjuk, den som jobbar 32 timmar är alltid ledig Fredagar. Så en vikarie som vi nu haft hela veckan och som är toppen kommer att jobba med mig och en till som vi inte vet vilken det blir ännu. Alltid jobbigt att vara ensam ordinarie men det kommer att gå, man kan bli lite tröttare bara.
Sen är ju barn så smarta som nog alla vet att de alltid försöker ändra lite på regler och sådant för att få göra sådant som kanske inte riktigt är tillåtet alltid.
De vet ju väl om att en vikarie inte alltid har kolla på allt.
Nej jag vill göra mig helt i ordning nu och ta en lång frukost med DN, det är jag väl värd!

Min fina bukett är lika vacker idag:









Ha en bra Torsdag!






Blommor!

Vill bara skriva en snabbis för jag ska ge mig iväg snart. Öppnar idag. Denna stod på bordet när jag kom hem från Apt igår:









Visst är den vacker? ha en bra dag så hörs vi en annan gång!


Tisdag morogn.

Vilken natt :-)! Sovit som en stock inte varit uppe en ända gång, jo vaknade till när Sture pussade mig hej då men det är allt. Är helt okey att vakna till av det också.
Igår innan Sture kom in genom dörren så slängde jag till en mycket enkel kladdkaka som var super god.



Middagen, stekpotatis, köttbullar och fläskkorv



Idag blir en lång dag då vi har APT mellan kl 16-19.
Men det får gå får ta en lugnt och skönt stund vid tv:n när jag kommer hem och se halv åtta hos mig och Äntligen hemma. Har ni tänkt på att maten inte är lika lockande längre? Förut tog jag recept var och varannan dag, men aldrig nu. Inget som sticker ut så där. Men råbiff??? Hur fasen kan man bjuda på det? Skulle aldrig äta rått kött, skulle aldrig falla mig in. Sjukt!

En sista gång skulle jag vilja vädja till er om att tala om vilka ni är och varför ni läser bloggen. Jag har alltid minst 150 läsare och ofta över numera 200/dag. Jag kommenterar sällan andras bloggar (storbloggare) numera då jag inte haft någon särskild lust när jag varit sjuk.
Ni som är gamla och kända i gården behöver inte ge er till känna. Men ni andra. Nu ska jag ha minst 100 kommentarer när jag kommer hem.
Ni får självklart skriva jag vill var anonym men läser din skit blogg för att den är så patetiskt :-), bara ni ger er till känna.


Ha en bra Tisdag!

Slöat och bakat!

Har legat och slöat nästan hela tiden, men ägnade en timma åt detta (som ni ser under texten i bildform)till min älskling. Det var bra att röra på sig lite för värken i sidan gav med sig. hostan är mycket bättre idag och jag tror att det har vänt åt rätt håll.

Toscakaka och Havreflarn..







Nu ska jag slöa lite till sen är det lunch och dos två av medicinen.

Måndag morgon!

Vaknade kl 02.30 imorse och kunde inte somna om. Inte pga hostan utan värken vid revbenen på höger sida. Antagligen fått en ordentligt sträckning som värker som attan vid varje försök att hosta och det är ju pga allt hostande som jag fått värk där.
Hostar just nu nästan ingenting men när jag vill göra det så kan jag inte hosta ut ordentligt så skiten kommer ut...slemmet ....för det värker så.

Men det går åt trätt håll, men kommer att vara hemma idag också. Måste samla kraft för att orka jobba imorgon då jag bla sovit så uselt inatt. Vill inte gå för tidigt igen som jag gjorde förra gången då jag hade lunginflammation, se hur det gick!
Imorgon är jag inne på min femte dag med antibiotika och det känns tryckt att få i sig tre doser till innan jag jobbar igen.
Ska ta dagens första dos nu sen ska jag ringa jobbet om 20 minuter och säga att jag finns på plats imorgon igen! Vi har även APT imorgon kväll så det känns viktigt att vara med på det då jag missade planeringsdagen!

Middagen igår var god, men tryffeloljan var inte jättegod men helt okey till pastan.



Månen vid fem imorse, då jag hade som ondast. Innan en Ipren slank ned.





Nu ska jag ta antibiotika, cortison, och hostmedicin!


Filmdag!

Nu har vi sett säsong ett på Macahan klart, hade två avsnitt på 1 1/2 styck att se. Så 3 timmar Macahan och 1 timme och 45 minuter med denna film.
Teddys favorit som yngre!



En riktig slappar film dag och ett rent kök. Nu vankas det snart köttbullar och Tagatelli med vit tryffel olja.
Bilder kommer på Stures hemma gjorda köttbullar och Tagatellin, oljan såg ni igår.


Beställt!

Svar på en kommentar:
Kanske jag är för gammal för stt förstå Davids låt? Eller hur bra den är? Men konstigt är det ju att de jag har som favoriter alltid kommer högt upp i slutändan eller vinner hela skiten :-) Undantagen caroline af Ugglas!!!!!!!!
Så vi väntar till slutet Angelica!!!!!!

Kanske det är du som är för ung :-)!!!!!

Nu har vi bara ett avsnitt kvar på säsong 1 av Macahan, måste genast köpa säsong 2.

Ser på just nu



Beställt


Full rulle på min gubbe!

Det har ännu inte blivit någon Macahan! Sture har startat ett städ projekt. Göra rent, fläkten, kaklet och spisen i köket.
Vim över allt och kokande vatten i diskhorn. Samtidigt som han nu skalar potatis som vi ska ha som stekpotatis till middagen imorgon.

Kanske skulle förslå kaklet i badrummet också. men då blir det ignen Macahan det kan jag lova. För sen är han så slut så att han måste vila och sen är det dags för middag, sen är det dags för tv och sen sängen och sen är det jobbardag!
Se vad fort tiden går.
ja tiden går fort för nu satte han in Macahan så nu kan jag inte sitta här mer.

Whitney Houston död

48 år gammal, ett år äldre än mig!!!!!!
Tänk vad dessa skit droger kan ställa till. Nu står ju inte dödsorsaken. Men är ganska säker på att drogerna har hjälpt till att hon dog i förtid!



Whitney Houston död


KÄLLA


Månen!

Se vilka fina bilder jag tog på Månen nyss. Sture vaknade av att jag dunkade igen köksfönstret. Det är lite trögt att stänga högra sidan av det. Skönt att han är uppe för då kan vi se Macahan snart!









Fina va?

Dessa bilder har jag snott från min dotter på Facebook. Hon har ju snott bröllopsbilderna från mig så jag snor lite tillbaka. Är du mot detta hör av dig!

Visst är hon tjusig min dotter som fyller 25 år i April?
Härlig bild vet inte riktigt om den är tagen i Halmstad där hon bor.



Men dessa är nog tagna i Halmstad. Så himla fina bilder.



Hennes pojkvän



Denna är också jättebra. Mästerfotografer tror jag!



Apropå bröllopsbilderna. Jag la ju ut en film igår och då tittade jag på denna som låg i mitt arkiv och tårarna rann som vanligt.



Söndags morgon!

Nu får man ju skämmas. Sverige är ett land med otroligt bra artister, vi har och har haft flera världsartister. Så nu är det dags att tävla igen i melodifestivalen. Men vad var det för skit igår? Ingen av låtarna är värdiga att vara med.

Som artist var det Lille Ulrik som var bäst, låten var väl inget att hänga i julgranen direkt, men en väldigt duktig ung artist. Sen då... Sonjas låt var vacker, men förstördes av det usla ljudet, tyckte bäst om den. Musiken överröstade alla artisters röster tyvärr. man hörde knappt vad de sjöng.


Sen Davids låt som kom direkt till final var rent ut sagt bara skit. Top Cats borde inte ens fått vara med, Timotej okey att komma till andra chansen om man ser till startfältet denna kväll. Tur var det väl att Di leva försvann för hans låt var bottennappet igår!
Så vad tyckte ni då?

Middagen igår kommer i bilder. Varning för dregel.

Pommes, fläskkotlett med bea:



Skivad banan och äpple som steks i smör och socker, äts tillsammans med vaniljglass och ljus sirap. Smakar som friterad banan på Kina restaurangerna...mumsigt värre:





En av mina bästa vänner Roll



Födelsedags presenten från Teddy och Marie:



Visst ser det mysigt ut.




Nu är vi hemma!!!!!

Hemkommen!

Först lite ute bilder, sen lite bilder som jag tog inne på Brisak och som int ehamnade i varukorgen:









Dessa träd är väl jättefina:





Söt trädgårdstomte





En fantasy älva



Det här köpte jag:



Ja inte Sture då, han är med för att ni ska se storleken på vagnen.
Gissa priset om ni kan?



Här hamnade vagnen med Sussi i. Min skrollan docka jag fick en vecka innan syrran föddes 1969, så hon är rätt gammal.



Skottsvampar i hjärtform





Söt Buddha barn pojke



Denna köpte Sture till mig i Alla hjärtansdags present, lite i förtid. men så himla fin ljuslykta.



Sen köpte Sture denna och den måste man filma.





På Coop blev det detta




En liten tripp idag!

Nu är Sture i tvättstugan. Sen ska vi åka till Brisak. Som jag är nu i luftrören med rossel och slem så kan vi inte kika in hos dig syrran med dina tre katter.
Har ingen lust att få en allergisk reaktion när jag äter antibiotika, cortison och hostmedicin. Det sätter ju sig i halsen och näsan och ögonen där jag redan har problem.
Men när det blir varmare tittar vi gärna över en eftermiddag någon helg.

Sture ska bara tvätta klart så sticker vi. Blir nog vid 11.30 skulle jag tro.
Titta vilken fin lunch jag gjort till Sture:

Potatisplättar,grönsaksblommor och ägg. Till det ska han bara lägga till lite skinka.







Så här ser det hela ut.



Smaklig måltid min älskling!

Snart dags att väcka Sture!



Ha ha ha!!!!! Debatten fortsätter och svenskarna rasar. Röstningen på Aftonbladet blev så här:



Jag har väl förstått vad han menar. Att man lever längre orkar mera etc och då kan man även jobba längre och att det ska vara frivilligt!
Men låt de som orka jobba längre då, var så god. Men försämra inte för dem som vill gå vid 65 års ålder.
Vi vill inte ha ett nytt Hitler samhälle där bla inte sjuka passar in!
Hitler ville skapa ett samhälle där inga handikappade, sjuka fanns de gasade han ihjäl. Ända skillnaden på Moderaterna är att de inte pratar om ett Ariskt samhälle.


Nej rösta inte på Moderaterna i nästa val för de vill bara ha ett samhälle för höginkomsttagare och friska och arbetsföra människor!

Lördag morgon!!!

Sitter här med ett leende på läpparna. har varit uppe sen kl fem! Hur kan man då ha ett leende på läpparna undrar ni säkert??? Hostan ja hostan är så himla mycket mindre än tidigare. Redan ett par timmar efter andra antibiotika tabletten så kände jag mig lite piggare och hade mindre hosta. Har käkat lite nu och tagit den fjärde tabletten. det här verkar hjälpa jag kommer kanske att äntligen bli frisk!

var även vaken inatt och såg på film mellan 01.30-03.00. Kände mig bara så pigg då.

Just det har inte tagit hostmedicinen! Så där ja nu är det gjort också.

Vi la oss tidigt igår efter Postkodsmiljonären och På spåret, sen slötittade vi en stund på Pippi. Ha ha ha...ja ni hörde rätt, vi såg på Pippi.




Orkar inte så mycket nu när man varit dålig så länge. Man vill även roas av det man ser på och då är det Astrid Lindgren som gäller för mig. Sen kan säkert någon tycka att man inte har något liv genom att glo på barntv och svulla i soffan.
Men måste man aktivera sig hela tiden? Gå ut slösa pengar på en massa strunt för att ha ett liv????

Jag har min stora kärlek hos mig, min underbara gubbe som bara är bäst. Det är livet för mig det. Mysa tillsammans framför tv:n när man inte mår bra kan vara livet!
Citerar Madicken: Idag känner jag livet i mig!

Ja så är det jag känner livet i mig idag och det var ett tag sen!!!! Peppar peppar ta i trä! Man ska inte ropa hej förrän kon är i båset!

Tvättstugan om två timmar det är vad som ska göras idag, för jag har redan plockat undan och diskat. Sen får vi se om det blir svulla framför tv:n. Varför skriver jag inte slappa framför tv:n???? Jo det gör vi ju också men igår var det Svulla med chips och dipp. Jag vet inte alls bra en massa kalorier. Men det är det i vin också och det fick utebli denna Fredag också! Sture tog en öl till maten och jag drack Päronsoda :-)

Denna bild är väl klockren!


Nu ska jag bli frisk!

Är hemma igen men inte mycket klokare än jag var innan. Jag har massor av slem i luftrören och det rosslar ordentligt. proverna visar på någon form av bakterier och jag har 15 i sänka, inte alls högt.
Fick ett nytt antibiotika + cortison tabletter som jag har hemma som jag ska ta fyra stycken pga kletet i ögonen.
Antibiotikan ska jag ta tre ggr/dag i tio dagar. Är jag inte bättre på Onsdag vill han att jag ringer honom omgående
. Han tycker det breda antibiotikan jag fick dagen innan nyårsafton skulle tagit bort allt.
Han är noga och lyssnar och tog flera prover. Så nu har jag tagit första tabletten+cortison+hostmedicinen.




Läkartid snart!

Godmorogn! Ska snart iväg till läkaren och det ska bli skönt att få ta lite prover så jag förhoppningsvis blir frisk någongång! Sticker iväg lite tidigare för jag blir så himla andfådd i backen upp till torget, vet inte om det beror på astman eller sjukdomen, men det får de ta reda på idag.
Ska ta lite hostmedicin nu och börja göra mig i ordning. Lovar att skriva när jag är hemma igen. men provtagning och sådant kan ju ta tid.

Jag har humor, men så är jag inte Moderat heller!






Rastlös!

Min älskling kom nyss hem. hade huvudvärk så han gick och la sig. jag har också huvudvärk och borde gå och lägga mig. Men känner mig rastlös, tänker på jobbet trots att jag försöker lägga bort det.
Försöker hitta något kul att titta på men hittar inget. Inte ens Albert och Herbert roar mig för stunden.

Tänk va så många filmer som vi har och inget är det som lockar mig för fem öre.
Ska ta en sväng till så får vi se om jag fastnar för något.


Skit!

Jag blev hemma, jag lyssnade på min kropp. legat och kolalt på dvd, bla Albert och Herbert. Haft diskus på Facebook. Men jösses ja la ut denna bild:


Tycker bilden är rätt lattjo, sen vet jag ju väl om hur han tänker att man är friskare, lever längre etc etc.
Men trotts allt är bilden kul och Reinfeldts politik har jag aldrig gillat. Jag står för att han ger till de rika och tar från de fattiga.
Är ju också bevisat att de som har det svårt fått det svårare så som arbetslösa, sjuka, gamla och ensamstående.

Någon Moderat kommer jag aldrig bli.
Men trådskribenterna drog in sossarna också att de minsann inte var bättre. Men det är inte de som styr idag och jag är inte sosse heller.

Jag gillar inte att de säljer ut allmännyttan så enbart de med pengar kan flytta hemifrån till slut om de inte har rika föräldrar som kan köpa en lägenhet till dem.
Jag gillar inte att sjuka och arbetslösa blir av med sjukpeng och a-kassa
.
Jag vill att alla ska ha samla chans i dagen samhälle, ha samma möjligheter att leva ett drägligt liv.
Det har alltid lönat sig att jobba så det där tugget att det inte alltid gjort det är skitsnack!

Jag la ut en skämtsam bild som visade på mina åsikter och jag blir frustrerad över vissa reaktioner.
Jag har levt under Sossarna också och hade det bättre då än nu. Det står jag för.

När jag var ung kunde man skriva in sig på arbetsförmedlingen och få pengar under 20 år, det kan man inte idag då är det soc som gäller.
Det fanns meningsfulla ungdomsarbeten tex.
Nej nog om detta ska vila igen!

Mår piss!!!!!

I Tisdags eftermiddag ringde min läkare. Han tyckte att jag måste genomgå en massa prover för att jag fortfarande var dålig lät inte alls bra. Fick Cocillana utskrivet som jag hämtade efter jobbet och sen fick jag en tid på Fredagen kl nio för en massa undersökningar.
Mitt under föreläsningen som vår planeringsdag börjar med. Men jag försökte få en annan tid men det hade de först nästa vecka. Ska jag gå så här hostig och inte få sova och vara genomtrött tills dess för att inte missa föreläsningen? Nej tack min hälsa är viktigare. Har varit dålig sen 14 December och vart hos läkare tre gånger gått på antibiotika för lunginflammation haft flera hostmediciner etc utan att bli helt frisk.


Jag orkar inte längre två månader och sjuk och jobbat helt utom en vecka då jag hade så fruktansvärt ont vid lungorna i ryggen.....sviter man kan få efter en lunginflammation,
Har jobbat med feber, gått för tidigt och jobbat men en lunginflammation och kämpat på hela tiden.
Idag sa det totalt stopp, jag är yr, helt matt, ögonen har svullnat och är kladdiga av äcklig smet, jag har hostat och sovit dåligt och huvudet värker.
Sitter nu här och tänker: Men jag kan inte vara hemma jag stänger idag och vår grupp har handledning.
Imorgon har vi planeringsdag, jag har under mina sex år varit med på alla planeringsdagar, även kommit dålig på en
.

Men fasiken nu gör jag det igen!!!!!! Tänker på allt annat och alla andra utom mig själv. Ring dig sjuk, lägg dig på soffan och ta det lugnt, drick Ingefärste och koppla bort jobbet!
Varför gör man så här mot sig själv?????

Jag har redan gjort mig i ordning, det är bara att käka frukost och ge sig iväg, bita ihop tänderna och låtsas att allt är bra!!!!
Eller????
Fortsättning följer!
Om jag är hemma måste jag snart ringa till jobbet!



Tisdag!

Kladdkakan var väldigt uppskattad på jobbet och sådant är alltid roligt. För jag älskar att baka och man vill ju att det ska vara gott när man bjuder på det eller att folk ska tycka det är gott.
Sen självklart så vill man ju vara nöjd själv också.

Igår var vi ute en stund på förmiddagen tempen kröp strax under tio minus som är vår gräns för att gå ut. Men solen sken så den värmde lite och en timme var vi ute.
På eftermiddagen fick barnen måla i härliga pastellfärger på svart papper. Blev otroligt effektfullt och deras målningar såg ut som riktiga konstverk.
Vi hade bara åtta barn igår så det var en riktigt lugn dag och vi hann med mycket.
Är sjukdomens tid just nu.

Mailade min vårdcentral igår och bad att läkaren jag var hos senast skulle ringa under dagen, men inte ringde någon inte så idag är det jag som ringer dit istället.
Stod klart och tydligt att man kunde sända meddelande vid icke akuta ärenden eller sjukdomar och detta har ju pågått i snart två månader. Hostan ger sig inte så något måste jag dras med dold luftrörskatarr kanske, något som behövs behandlas, för virus är det då inte.


Idag ska jag äta en långfrukost för igår blev det väldigt stressigt hade helt plötsligt bara en kvart på mig att äta för tiden rusade iväg. Blev därför inget besök här i bloggen igår morse.
På kvällen så åt vi anka, stekpotatis, mimosasallad och grönsallad. Sen såg vi på tv och jag somnade sen ganska omgående.

Bakat klart!

Jag har bakat två stycken kladdkakor med dajm och nougattäcke. Se så fina de är:

Denna har svalnat och fått tillbaka kanten på springformen



Denna är precis uttagen ur ugnen



Nej vi ska inte svulla i dessa själva. Jag ska ta med dom till jobbet imorgon. För när man fyller år så bjuder man alltid på något gott. Jag fyllde ju år i Onsdags så då är det min tur nu.
När man fyller år så får man också en present tex som en blomma och en trisslott som jag fick.

Denna kladdkaka har jag bakat förr och den är himmelskt god....mmmmmm!!!!!


vackra vinterträd!

Se vilka härliga vinterbilder av träd jag tagit nyss.























Min favorit man riktigt ser de isiga grenarna.


Söndag!

Maten var god och kvällen trevlig. Marie Teddys fru var krasslig så hon kom inte, men mor och far och son kom.
Lita kassa bilder kommer i en drös här under nu:







Fläskfile med kantarellstuvning och tagatelli+en sallad. Tyvärr har jag inte äppelpajen på foto men ska ta ett idag om jag kommer ihåg det.














Knäppte ett foto på min mor när hon fotar Teddy i fina kappan ute i trapphuset.



Vintelandet idag nästan 20 minus+snö.



Presenter.









Från mor och far



Så färdig för denna gång!

Lördag!

Fy sjutton vad slut jag är. har dammat hela lägenheten och nu sitter jag här och pustar. Orkar ju inget numera. Har även plockat ihop all tvätt i två Ikeakassar det tog totalt musten ur mig.

Idag kommer mina föräldrar, min son och hans hustru på födelsedagsmiddag. Sture gör middagen och jag gör efterrätten. Bilder på mat, folk mm kommer upp imorgon bitti. Sture ska få fika först sen ska jag göra efterrätten och sen bara slappa i soffan hela dagen. Sture tar tvättstugan och dammsugningen och matlagningen.

På Måndag är det jag som ringer läkaren angående hostan, jag orkar inte mera just nu. Tänkte på Bricanylen som man ska andas in, det är ju ett pulver som man inte känner att man får i sig. Hade sådant för näsan mot min Pollenallergi men fick sluta med det. Fick värk i alla bihålor och huvudvärk
.
Kanske det retar upp hostan??? Vad tror ni? Finns det inte Bricanyl spray precis som det finns spray mot näsan istället för pulvret?

För på Fredag har vi planeringsdag och föreläsning mellan 8.30-11.30 och jag sitter inte i tre timmar och kväver min hosta även om det gick bra på Onsdagens föreläsning som var i 1 1/2 timme med paus.

Idag är det 15 minus och det har kommit en hel del snö:










HEJ MITT VINTERLAND


Snötäckt ligger nu ett land

under månbelysta nätter

Frosten strör med gnistrande hand

Gnistrande kristaller, över vida slätter


Hej mitt vinterland, nu är jag här

Nu biter frosten i min kind ty kall är kvällen

Hej, mitt vinterland av månen där

Den lyser kyligt trind på mörka himlapällen


Bjällrans klang nu friden stör

När vi genom skogen kör

Bofink uti granens topp

förlåt att vi väckte dig opp.


Hej mitt vinterland, nu är jag här

på vinter holiday

Nu blinkar stugans ljus mot mig

 


I mitt vita vinterland

Hej mitt vinterland, åh vilken kväll

Jag andas luften ren, men fryser om min näsa.

Hej mitt vinterland, snart i min käll

ska jag få sitta uti brasans sken och läsa

 


Lilla fålen raskt du går

snart du lön för mödan får

Du får varmt i stallets vrå

Och havre att mumsa på

 


Hej mitt vinterland, nu är jag här

på vinter holiday

Nu blinkar stugans ljus mot mig

i mitt vita vinterland



Fredag!

GOD MORGON. Gissa vart jag är? På jobbet sen tio i fem. Kan lika gärna sitta här vid datorn och så äta frukost, åkte med Sture imorse.
har pysslat med lite annat inna jag logade in här. Nu ska jag läsa tidningen och käka min frukost om en timme börjar barnen droppa in.
Ha en bra Fredag alla läsare!

Morron!



Jag lever! Men internet låg nere igår morse och halva dagen. På kvällen var jag på en föreläsning så jag var seg när jag kom hem. Vilken födelsedag va? Öppna sen sluta 15 och gå direkt till en föreläsning.

Fick en jättefin blomma och en trisslott av arbetskompisarna. Av en vikarie från Thailand som är jättesnäll fick jag Ingefärste och grönt te importerat direkt från Thailand. Vi öppnar och stänger tillsammans just nu pga den ordinarie pedagogen är på långsemester.


Av Sture då? Vi köper inget till varandra men han skrålade ja må hon leva när jag klev in genom dörren igår kväll. Jo jag köpte ju glassmaskinen men det var en engångs händelse för att han är tokig i glass och fastnade för maskinen när den gick som reklam på tv.
Är present nog att han finns i mitt liv och står ut med mig år efter år :-)


Är snurrig i huvudet idag och vet inte hur jag ska klara mig ute idag i 13 minus, hostan var hemsk igår i kylan men mycket bättre inomhus än den brukar vara, hostade enbart smått två ggr på föreläsningen igår. Måste ha något för ansiktet när jag går idag får leta fram något annars kommer jag att kvävas säkert.
Självklart kommer vi inte gå ut med barnen i denna kyla, men jag måste ju ta mig till jobbet.

Från Arya:



Nu blir det lång frukost med DN och Kommunals tidning som kom i brevlådan igår.


RSS 2.0