Sju affärer.

Igår var det handlingsdags. Sju affärer senare var vi klara och kl var knappt elva. Biltema , Jula, Öb, clas ohlsson , Systemet, Willys och sist Netonnen
Vindrutetorkare, rattmuff, kortlekar, tvål, godis , fotopapper, rivjärn, vin, läsk, assisstent, gps,, elvisp , dvd. Jag har säkert glömt något.
 
Var helt slut när jag kom hem, det var jag aldrig förr.
Käkade och sen la jag mig i soffan.
 
 
 
 I förrgår gjorde min älskling plankstek.
 
 
 
 
 
Så himla god
Jag  har  märkt att jag lätt glömmer namn jag inte borde glömma. Hjärnan känns oftare som ett segt tuggummi och som om jag ligger ett steg före och hjärnan inte hänger med. Läskig känsla.
 

shopping.

Hit ska vi idag Mall of Scandinavia.
 
Aldrig varit där. Anledningen till att vi åker dit nu är att jag just fått veta att de har en Disney store där.

Julafton 2016.

Lite bilder blev det från vår Julafton. Varken jag eller Sture mår så bra just nu. Dras med en förkylning som är seg och gör en trött.
 
Men supergott julbord blev det med mängder av Julmust, otroligt törstig just nu.
 
La oss tidigt och tittade på film tillsammans.
Med must och chips med dipp.
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 

Julafton

Jag har en toppen KBT Terapeut. Kände ett lugn när jag gick där ifrån igår.
 
Idag är det julafton och grått och trist.
 
Lite god alkohol och choklad. Revbensspjäll och kamben som Sture gjorde igår.
 
 
 
Lussebaket i veckan.
 
 
 
Nurella cupe cakes.
 
 
Stures kap på Myrorna 50 spänn.
 
 
 
Min crying baby inköpt igår.
 
 

Som en bubbla.

Tänk att ni sitter på en stol och tittar rakt på personen mitt i mot dig som pratar.
Helt plötsligt så låter det som om personen pratar i en bubbla, rösten försvinner sakta och du ser munnen röra sig men hör inget.
 
Så är min hjärna idag den stänger av totalt om det blir för mycket för den. Det hände i tisdags i slutet på rådgivningen. Som tur var bröt han strax efter annars hade jag tänkt säga till men hann aldrig.
Läskigt att hjärnan är så.
 
Vet att det finns många med mig där ute som mår lika uselt. Jag har gått med i bla utbrändas grupp på facebook där man får mycket stöd och tips och ideer. Där finns människor som försår precis vad man går igenom och hur det känns.
Om det finns personer som läser min blogg och drabbats av liknande kontakta gärna mig så kan vi utbyta tankar ideer och tips. Tippsa gärna andra om min blogg där jag mycket just nu kommer skriva om min sjukdom och mitt mående. Givitvis komemr det skrivas annat och delas bilder etc.
 
Jag tänker inte hymla om hur jag mår för det är inget att skämmas för, det här är min verklighet idag.
 
Igår var vi och handlade till mina föräldrar och imorgon ska vi handla för julen till oss själva. Inte mycket kvar då vi delat uppp det bla pga min sjukdom.
Både jansson och köttbullar är gjorda och allt godis inköpt. Lite småsaker kvar bara och så systemet.
Inte mycket där pga min medecinering men en päroncocnac måste jag ha.

Fyra år sen.

 

stures födelsedag

Igår var det Stures dag. Vi åkte till Brisak shoppade lite och åt sen lunch. Hans val. Vi inhandlade de sista julklapparna och sen åkte vi till coop. Där köpte vi saker som saknades hemma. Salt , havregryn, philadelfoaost, filmjölk, lite saker till mera val.
Hade feber på morgonen så jag gick på Ipren hela dagen.
Väl hemma så slappade vi fram tills middagen. 
Blev gratängen och falukorv, på kvällen vräkte vi i oss lussebullar och must.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bryta ihop

Igår på första låten i så mycket bättre bröt jag ihop. Tårarna bara forsade och ville inte sluta att rinna.
Kombinationen av allt bara blev för mycket. Teds självmord det blev så nära. Mitt privatliv mitt mående. Mina barn, barnbarn, ja alla mina nära och kära allt blev som en kletig massa. Sen alla i programmet har ju i någon form mått dåligt eller gör det även idag. Så mycket saker kom upp till ytan som jag antagligen försökt förtränga omedvetet.
Detta är otroligt jobbigt att skriva om för det är så utlämnande.
 
Sture reste sig från sin plats i soffan och hölll om mig. Jag snyftade fram...säg något roligt.
Päron fick han fram. Han var nog lite i chock så det ändå han fick fram var päron. Just när han sa det så blev det paus och även tårarna slutade rinna.
Situationen var så konstig och sen vad är det för roligt med päron?
Då vände allt och jag började skratta och samtidigt släpptes en stor sten ur mig.
Känslan var så skön.
Jag behövde verkligen få ut mig denna gråt.
Ska bli så skönt att gå till min terepeut på måndag och prata om denna situation.
 
Känns nu skönt att fått det här nedskrivet även om det är så utlämnande.
Men jag skäms inte över mig själv eller min sjukdom. 
För det är så här mitt liv ser ut just nu.
 
Lite bilder.
 
 
 
 
 
 
Nu vill jag verkligen baka 😀

Kroppen är klokare än knoppen

Kroppen är klokare än knoppen. En mening från boken Må bra. Tänk efter det stämmer så bra. Har börjat läsa boken av författarna till den förra boken Lär dig leva. Först bara flöt texten runt jag kunde inte koncentrera mig. La mig ned och blundade och tog några djupa andetag. Tog upp boken efter en stund och nu gick det bättre. Läste en kvart och nu en paus. Måste få in det jag läst inte rasa igenom. Den verkar bra. Jag känner mig lugn.
 
 
 
 
 
Läs texten över Kroppen är klokare än knoppen.
 
 
 

mat i bilder.

Varm smörgåstårta
Så himla god.
 
 Köpepizza och köpe burgare meny.
 
 
 
 Jansson.
 
Köttfärslimpa och köttbullar.
 
 
 
Scones.
 
 
Sur fortfarande inga pengar från kk. Normal handläggning fem dagar men de bygger om systemet så nu upp till sjutton dagar. Hit med pengarna som ni dragit fel. Tio vardagar har jag väntat. Inget från Folksam heller upp till tio dagar ska det ta. Har gått sex.
 
Nej vi har pengar vi sitter inte i sjön. Men vill åka och handla lite saker så som mönster kavel, godis till jul, lite färska grönsaker mm. Vi kan handla lite nu men bättre vänta tills mer pengar kommer in och ta allt då.
 
Igår gjordes det scones, vilades, gjordes köttfärslimpa och köttbullar och vilades.
Måste vila mellan varje moment jag gör annars orkar jag inte.
 
 
 

Hjärntrötthet!

 
 
 
 
Ja jag vet att det är länge sedan jag skrev här. Men i dagsläget håller jag mest till på Facebook. Uppdaterar både med text och bilder varje dag. Så att jag antar att ni som läser här inne även är vän med mig på Facebook. Om inte så får ni gärna kommentera att ni enbart läser min blogg, vill ha bilder, mer uppdateringar eller kommentera att ni vill bli vän med mig på Facebook och varför.
 
Jag är fortsatt sjukskriven tom 19 december och går nu på KBT med en ny läkare som verkar toppen ska dit på måndag igen. Har även börjat på familjerådgivning med ett av mina barn och det tar också på krafterna precis som KBT samtalen gör. Frågor angående familjerådgivningen svaras det ej på pga. att det är privat för två personer. Min sjukdom och KBT gäller bara mig så där öppnar jag mig mer.
 
Min sjukdom. Ja precis så är det...det är en sjukdom. Många ser det inte så och tycker att man ska rycka upp sig. Att gå hemma löser inga problem ut och träffa folk etc. men det är just det, man orkar inte. Sjukdomen heter även hjärntrötthet. Hjärnan orkar inte följa med i tempot längre och vad som händer när den inte orkar är följande.
 
För mig:
 
Blir trött och andfådd och måste vila. Känns precis som om man sprungit ett maratonlopp. Då kan det handla om att man plockat undan lite i lägenheten, lagat mat, eller varit och shoppat i mer än en affär. Saker som hör till allas vardag. Men för mig är det en kraftansträngning.
 
Att sätta upp advents och julsakerna och damma och dammsuga lägenheten som enbart brukar ta en till två dagar tog mig denna gång drygt två veckor pga att jag var tvungen att vila i ett.
Sture dammade allt och dammsög och hjälpte även till att sätta upp ljusstakar.
Men jag sa stopp hela tiden och sa att vi fortsätter imorgon.
 
Även att träffa folk kan vara jobbigt blir trött, orkeslös och ibland utmattad. Har huvudvärk efter samtal med terapeuterna pga. att jag måste anstränga mig för att följa med, anstränga mig på vad jag vill få ut och vad jag vill få sagt.
 
Surriga miljöer som inte störde mig förr stör mig idag. Tunnelbana, buss och liknande ställen. Nog därför jag blir så slut av en handling.
 
Jag glömmer saker mer än när jag var sjuk förra gången. Jag glömmer namn, frågar samma sak efter en kort stund, berättar saker som jag tror än nyheter men som jag samma dag redan berättat för samma person. Jag måste skriva upp allt som ska göras. Omgående skriva i kalendern om läkarbesök, prover som ska tas och liknande annars glömmer jag bort det.
 
Orkar inte läsa längre stunder vilket jag gjorde förra gången då jag var sjukskriven för utmattningssymdron.
 
Koncentration svårigheter.
 
Ibland kanske folk tror att jag inte lyssnar, men det gör jag med öronen,  bara det att hjärnan stängt av och då går inget in i mig. Jag är virrig, grinig, glömsk, trött och det känns otroligt jobbigt.
 
Att bara skriva detta har gjort mig otroligt trött. Känns som om jag ska somna.
 
Min diagnos är svår deprestion, ångest, utmattningssyndrom och stress.
 
Jag är även remiterad till en stressklinik och har även önskan att få börja med mindfullnes.
 
Tycker denna SIDA förklarar bra om vad som gäller.

RSS 2.0