boken

Jag känner mig som flickan med svavelstickorna. Det känns som om jag står i kylan och kikar in i värmen och gemenskapen som finns där inne. Det gör så ont. Det var min plats en gång som grymt togs ifrån mig. Inte blir det bättre av att jag vet att kärleken och gemenskapen där inne delvis byggs på lögner. Borde jag må bra av det? Nej den vetskapen kommer såra om den kommer fram. Jag vill inte såra någon. Jag får fortsätta att känna mig som flickan med svavelstickorna. Ett stycke ur min bok jag håller på med. Kärlek, lögner, glädje, lycka, gemenskap, svek och mycket mer. Saker som hänt, saker som inte hänt, från mitt liv, från andras liv, upplevelser mm. Det kommer att ta tid att skriva. Men det får ta tid. Har kapitel, stycken, meningar mm nedskrivna som ska sättas ihop, utvidgas och korrigeras. Men en dag ska den bara klar.

Deppig!

Jag är deppig en svacka igen. Är som att åka bergochdalbana. Jag gillar inte det och inte att må så här heller. Är som om allt går åt helvete just nu. Mycket just nu, särskilt denna vecka har varit tung. Många händelser som varit väldigt jobbiga och påfrestande.

Självklart har jag folk runt mig som stöttar och ställer upp och det betyder otroligt mycket.
Gubben och jag hade en otroligt fin dag tillsammans i Fredags.

Lite matbilder.


sjukskriven.

 
Jag är sjukskriven till den 30 november. Har en toppenbra läkare som verkligen tar sig tid och lyssnar. Känns bra med honom.
 
 
Idag har jag gjort kalops.
 
 
Igår var vi på nya City Gross i Gustavsberg. Fin bild.
 
 
 
 
 
Mina nya armbandshållare.
 
 
 
 
 
 
 
Pappas hemmagjorda fågelbo.
 
 
 
 
Nja badrumshyllan 50 kr.
 
 
 
 
Hjälmen vi köpte till Nicole
 
 
 
Kladdkaka med lila och machmallows.
 
 
 

solnedgång badrumshylla pimpat och godis.

 
 
 
 
Målat och pimpat ett bestickställ.
 
 
 
 
Femtio spänn.
 
 
 
Mums.
 
 
 
 
 

tomat m och falu

 
 
 

Dagarna tickar på.

Dagarna tickar på och jag äter min medicin. Väntar och hoppas att det snart dimper ned tid för mig hos KBT och stressklinik. Känns så meningslöst att inget händer. Jag promenerar, fotar och bakar, lagar mat för att fördriva tiden. Baka är som terapi för mig, tankarna är ine ejobbiga just då.
 
Igår så hade jag bestämt mig för att inte baka utan att ta det lugnt, se film och vila.
Men först städade jag städskåpet, sen så bakade jag en vaniljkaka.
 
Ca 12-14 bitar vaniljkaka
Vaniljkräm:

6 msk snabbvispad marsanpulver (se bild)
4 dl mjölk
2 msk vaniljsocker
Smet:
250 g rumstemprerad smör
4 dl socker
4 ägg
2 ½ tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
Garnering:
50 g mandelspån
TIPS! Du kan smaksätta kakan med 2 tsk kardemumma eller 0,5 g saffran om du gillar det.

Gör såhär:
Värm ugnen till 175°. Blanda mjölk, vaniljpulver och vaniljsocker tills du får en kräm. Ställ åt sidan. Rör smöret och socker med en elvisp tills det blir luftigt. Vispa i ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver och sikta ner det i äggblandningen. Häll i vaniljsåsen och blanda försiktigt. Se till att allt blandas ordentligt, rör allting med en slickepott eller slev.

Häll ut smeten i en stor och smord form, ca 20×30 cm. En springform är för liten, jag har använt en stor pajform på 29 cm. Strö på mandelspån och grädda mitt i ugnen i ca 35-40 min. Låt kakan svalna och ställ sedan i kylen. Servera kakan kall. Låt gärna stå i kylen några timmar innan servering, den blir desto godare dagen efter den har bakats.

 

 
 
Jag har målat också-
 
 
 
 
Shoppat och planterat.
 
Asaguden Tor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Några av mina Living death dolls.
 
 
 
Några av mina söta dockor.
 
 
 
Fina ord.
 
 
   
 
 
 

RSS 2.0