Onsdags kväll!!!!

Nu är Onsdagen över och imorgon är det första April och jag slutar kl 14. Idag var vi inne för att hinna med det sista av Påskpysslet med barnen. Allt gick bra trotts 14 barn inne som vi delade upp mellan oss tre på avdelningen.
Skönt med fyra dagar ledighet det behövs verkligen nu! Kommer att försöka blogga mer i helgen just nu finns varken lust eller ork!


Onsdag!

Ska snart ge mig iväg till jobbet. Har fått stört mens och det molvärker nedtill i magen. Känner mig även lätt illamående! Vädret är grått och trist och enbart 0 grader ute!
Igår var det underbart väder ute 10+, solen värmde och jackan knäpptes upp, då var det verkligen vår. Men kanske samma sak händer idag med vem vet! Titta på vädret på tv stämmer ju aldrig så det är bättre att vänta och se!
Imorgon öppnar jag så då slutar jag redan kl 14 toppen inför fyra dagars ledighet!


Tisdags kväll!!!!

Kul!!!! Sov max 4 timmar inatt så jag är rätt trött idag eller ikväll!!!! jag vill göra så mycket mera än att enbart alltid vara trött!!!! Behöver verkligen desa fyra dagar ledigt som kommer nu äver påsken och tror alla på jobbet behöver detta, då inga vikarier finns att tillgå.
Säger en sak nu och det är god natt!!!!



Tisadag!

Hm somnade först efter 22.30 igår och sen vakande jag kl 02.30 och somnade först om kl 05.45....toppen kl ringde 06.15. Är så trött så att det snurrar i huvudet!!! Detta blir ingen rolig dag och vädret då---0 grader och molning och man ser att vattnet frysit till is på sina ställen...skridskor till jobbet alltså!!!
Får faktiskt höras senare då jag är för trött för detta just nu!


natti!!!!

Säger nu enbar godnatt! För jag är dö trått efter en dag igen med personalbrist och slit och hjäp hit och dit!!!!

Måndag!

Knäppa jag hade ställt kl på 06.15 men vaknade nyss och undrade varför den ej ringt???? Jo mobilen hade jag ej ställt om så den var strax innan 06 fast kl var ju faktiskt strax innan 07. Så det blir lite kort bloggande sen ska jag iväg, ska även äta frukost på jobbet innan jag börjar kl 08.30.
En härlig start på en Måndag!!!
Så hej då vi hörs senare ikväll!!!


natti!!!!

 

Nu är kvällen slut och det är läggdags! Man kan ju säga att det är Tisdag imorgon pga att man är ledig på Fredag....då blir ju veckan lättare då man slipper Måndagen :-)))).

Puss på er alla och tack för alla besök jag fått idag+ alla kommentarer...rekord idag i min blogg!!!!!


Jag har bott......

...vid en landsväg i hela mitt liv!!!!!


JAG HAR BOTT VID EN LANDSVÄG

Jag har bott vid en landsväg i hela mitt liv,
och sett människor komma och gå,
jag sett skördarna gro på min torva i ro,
medan storkarna redde sitt bo.
Jag sett vårarna gry,
jag hört höststormar gny,
jag sett vidgässens sträck under kvällande sky.
Jag har bott vid en landsväg i hela mitt liv,
och sett människor komma och gå,

Det är minnenas kväll,
det är ro i ett tjäll,
bortom vägen det skymmer alltmer.
Efter oro och strid,
tvenne mänskor fått frid,
det är bara varandra de ser.

Jag har bott vid en landsväg i hela mitt liv,
och sett människor komma och gå,
vad som än drar förbi,
ett skall evigt förbli,
det är kärlekens livsmelodi.
När vi, böjda av år,
mot det okända går
följa kommande släkten väl i våra spår.
Jag har bott vid en landsväg i hela mitt liv,
och sett människor komma och gå.



























Vill bara säga med detta inlägg att dessa vägar är det vackraste som finns och ger enorm sommarkänsla!

Earth hour

Vi släckte alla lamporna och såg här såg det ut utan blixt och sen med blixt. Sött chips i form av ett hjärta!







Sen är jag urförbannad på programledaren för tv fyra. Rongedahl åker...nej förlåpt det blev fel det är Gyllenhammar som åker... idiot!!!!!!
Sämst var Tean Sundblad det tyckte vi alla här hemma och sen Mojje. Skiter i det här programmet snart om tittarna ska rösta upp åt väggarna galet.
Ja det var upp åt väggarna galet för Sundblad kör hade ingen korregrafi, låten var alldeles för långsam och körsången var var den någonstans??????

Mojje hoppade enbart runt som ett barnprogram allt var bara larv och rörigt!!!!!!!

Se missen Gry gjorde eller de gav henne fel i lurarna:



Källa


Lördags shoping!

Vart och shopat lite idag, bla tre st saint paular, chokladägg och två små minipåskliljor i kruka. Värmeljushållarna, skålen, blomkrukorna hade jag förrut, visst är värmeljuskycklingarna söta inköpta idag, hållaren i hjärtform har min dotter Linnea gjort, sen små söta ägg som hänger i lampan också inköpta idag.
Killen på bilden är min sen 7 år och 4 månader tillbaka...trött efter all shoping så tas en cigg och en titt i aftonbladet.
Här kommer det bilder:





















Släcka ned!!!!

Jag kommer att släcka ned och gjorde dt även förra året bara tv:n var på men tv:n är ingen lampa det är lamporna man ska släcka ned.
Låt era ljus brinna istället!

Släck ljuset
för klimatet

Ola Skinnarmo.
Ola Skinnarmo.

Earth Hour

Earth hour startades av Världsnaturfonden i Sydney år 2007 som ett sätt att skapa uppmärksamhet kring klimatfrågan.

Året efter hade manifestationen vuxit till att omfatta 50 miljoner människor i 35 länder världen över.

År 2009 deltog 88 länder och över 4 000 städer i Earth hour. Bland annat släcktes Egyptens pyramider och Jesus-statyn i Rio.

I år infaller Earth hour på lördag, den 27 mars. Målet är att över en miljard människor ska delta i världen och 5 miljoner i Sverige.

För att delta släcker du ljuset i din bostad 20.30-21.30 så att människor ser att ditt hushåll deltar i Earth Hour.

Källa: WWF

 


Halv nio i kväll släcks ljuset i Sverige. Då anordnar nämligen Världsnaturfonden sin årliga manifestation Earth hour.

Syftet är att få världens ledare att ta ta klimatfrågan på allvar.

– Vi har bara ett jordklot och vi har misshandlat det tillräckligt länge, säger äventyraren Ola Skinnarmo som engagerat sig i frågan.

Fenomenet Earth hour föddes för snart fyra år sedan och har snabbt spridit sig över världen. Förra året släcktes lampor över hela världen och Earth hour tros ha nått närmare en miljard människor.

En kraftfull signal

Det innebär att Earth hour är en av världens största klimatmanifestationer. Den som släcker ljuset sänder därmed en kraftfull signal till världens politiker och andra beslutsfattare.

Äventyraren Ola Skinnarmo har skidat till Sydpolen och seglat genom Nordostpassagen. Han har med egna ögon sett hur de snabba förändringarna i vårt klimat.

– I Arktis såg jag hur glaciärer dragit sig tillbaka flera kilometer. På en plats låg 30 000 valrossar på ett och samma ställe eftersom det inte fanns någon is. De klämde ihjäl varandra.

Inte omöjligt

Nu uppmanar han alla att släcka sina ljuset på lördag.

– Genom att släcka lamporna på Earth hour sänder vi en signal till politikerna. Men vi ger också oss själva en påminnelse om att det här är viktigt att fokusera på.

Över hela världen deltar mer än 120 länder. I Sverige deltar 200 kommuner och över hela landet anordnades fackeltåg, konserter och andra evenemang.

– Om vi bara släcker lamporna kan vi få en nytändning för engagemanget i klimat och miljö. Jag tror inte att det här är omöjligt. Människan har klarat av otroliga saker, säger Ola Skinnarmo.

 

Källa

 

De tvingas bli kannibaler


Sonny Angel!

Knäppa postorderbeställningar!!!!!!!!!
Har en gamal skuld som  snart är betald som gör att jag ej får ta på faktura.
men postförskott då?
nej de tar enbart mot betalning med kort tex visa mastercard...och det har jag??? Nej inte alls snyftar.
Snälla moder dessa vill jag ha kan jag ta det genom dig?
För visst är de bara för söta?



Försökte beställa dessa tre men tyvärr faktura nej kort nej!

Kassan



Din varukorg


st. Sonny Angel Pingvin 99 kr
st. Sonny Angel Tiger 99 kr
st. Sonny Angel Ananas 99 kr

Fredag!

 

Underbart härligt att det äntligen är Fredag igen! Nästa vecka är det bara fyra dagars vecka! Önskar bara att det såg ut så här utomhus:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag har tagit alla bilder utom den första men vill verkligen se en sådan väg igen och fota den.


Natti natti!

Kom hem kl 14.10 städade och diskade. Kl 16 åkte vi till city gross och storhandlade. Godis...små godis för 29 kr kg finns där billigt som attan så det blev en stor påse som ska förtäras till helgen.
Orkar ej blogga mer ikväll för jag ska lägga mig tidigt, ska duscha imorgon och får skjuss till jobbet för att Sture är hemma pga ont i ryggen vred till den igår
.
Sååååååååååååå.......


Var trött!

Kom hem strax över 19 igår och då käkade vi sen såg vi på tv som iallafall jag nästan somnade till. Så jag orkade inte bloga igår kväll utan somnade nog innan 21.40.

Idag är jag uppe tidigt för jag börja rkl 6.30 och om 30 minuter ska jag ge mig iväg, kommer då att vara på jobbet senast 6.30. Ska även skriva beställningarna nu på morgonen, får inte glömma riskakorna för de är totalt slut nu.


Vi är två som öppnar och det är ett barn som har behov av att öppningen är kl 6.30 dock ej varje dag. Så även om han kommer så brukar jag skriva beställningar tills barn två kommer och det tar max 15 minuter ibland mera om det är mycket som har tagit slut. Annars är det varje vecka, frukt, grönsaker, fil, yogurt och mjölk som gäller, bröd, smör, ost, andra pålägg, kaffe, te, flingor, jouice och dylikt inte lika ofta.

Sen skär jag upp grönsakerna till frukosten som serveras kl 08.00....slutar 13.40 idag pga att jag kom 20 minuter tidigare igår. R skulle gå då hon som öppnade för att hinna till sin kurs som började kl 08. Kunde ju ej gå tidigare igår pga atp.
Nej nu ska jag faktiskt göra mig klar.


Onsdag!

 

Suckar är dö trött, sovit dåligt inatt också!

Sen börjar jag en kvart tidigare idag pga att hon som ska på kurs öppnar och måste sticka iväg kl 7.45 för att hinna till kursen och då sas det att jag skulle gå kl 16.15 istället för 16.30 idag. Vi är nog senila allaihopa vi har ju apt idag mellan kl 16-19.

Så jag lär inte vara hemma förräns 19.10 iväll...hatar dessa kvällar man ska ha möten då man är så trött så man bara vill hem och ta det lugnt.


Nä ska äta något inna jag sticker iväg!


God natt

Tydligen funkar mina bilder på trötthet inte alls, har gjort om allt och lagt in det igen, men åter borta. Så jag raderade hala inlägget men inlägget vill ej försvinna????????????? Sorry bara så ni vet!
Ska lägga mig och dö vid tv:n snart då jag sovit enbart max tre timar inatt!


Tisdag

har bråttom för jag satt och la in alla räkningarna och måste dra senast 07.13 tåger går 07.23. Så det blir ett kort inlägg.
Vaknade inatt strax inna tre och kunde ej somna om pga händelsen igår. Jag+personalen blev enormt kränkta av en förälder som beskyllde os för en massa saker. Mer kan jag inte säga.

Trött!

Tack mor för att du anser att jag är pensionär....ha ha du vet vad jag menar :-)))
har haft en piss dag idag och tyvärr kan jag ej skriva om det i bloggen då jag har tystnads plikt...men mina nära och kära får gärna ringa och undra vad det gäller.


Måndag!

 

Usch blä fy! Vädret gör det inte bättre 6,6 minus och i Lördags var det 10 pluss och snön rant bort som smör i solsken. Igår snöade det blötsnö och sen frös det på så det är väll isgata idag!

Har just kommit ut ut duschen, så jag måste blåsa håret torrt idag annars får jag is i håret och det är inget jag känner för idag alls.

Som jag skrev igår kväll så stänger jag idag alltså kl 18 inget jag känner för heller men det är bara att bita i dt sura äpplet och jobba på.

Nej ska borsta till håret så dt går lättare att blåsa det!


Snart natti natti!

Söndags kväll och en hel härlig vecka framför mig! Stänger imorgon och även på Fredag pluss att vi har apt på Onsdag och då är det 19 som gäller! Långa dagar och så ett nytt barn på Onsdag!
Sen är det äntligen alla barn 15 stycken, har varit mindre sen vi startade upp efter sommaren pga att barn slutat och nya börjar och barn slutat igen, men nu först i Mars är vi fulltaliga!
Har nyss sett wippout sjukt program egentligen, men rätt kul att se ändå!
Nej nu ska jag lägga mig och se någon dvd tills jag somnar!

Snö oväder.


För några timmar sen såg det ut så här utanför fönstret det kan man ej tro när man kikar ut nu!







Tur att det var pluss grader ute 3 st tom för annars hade snön legat kvar, nu blev den till vatten!

Filmen är nu slut och den var bra men lite lång tradig, den behövde icke vara nästan 3 timmar lång.
Snart ska vi se reprisen på Fuskbyggarna.

Catherines dröm

Filmen är gjord på boken som är skriven av Sidney Sheldon. Vi har precis sett första discen...Sture har rökpaus.
Den är spännande, minns inte boken så väl för det var länge sedan jag läste den.
Men filmen är se värd.





Håkans drinkbok!

Normal text Stor text Extra stor text
Släpper drinkbok.
Släpper drinkbok.
Foto: Mia Carlsson

”Färjan”-Håkan släpper
drinkbok med Bingo

Håkan fick kokosnöt i huvudet 54 "Färjan"-Håkan Hallin vårdas i Thailand – träffades av en kokosnöt
TV: Här tar Håkan farväl av sin färja 0 Håkan Hallin satsar på Thailand istället
Färjan-Håkan vill vara snygg – utan tröja Håkan Hallin drar till Thailand i nya tv-serien 25
Vill vara snygg – utan tröja 25 Hårdtränar inför badbilderna

Blanda kändisfotografen Bingo Rimér med ”Färjan”-Håkan.

Resultatet: ”Håkans drinkar” – en bok som lanseras i sommar.

En dröm som blir sann. Håkan Hallin från ”Färjan” och ”Håkans bar” har länge tänkt på att göra en drinkbok. Nu blir det av.

– Det existerar redan så många drinkböcker och intresset har inte funnits där till 100 procent – men när jag träffade Bingo Rimér, som är en idéspruta, kom vi på ett annorlunda och roligt koncept.

Vet vad folk vill ha

Håkan säger att boken innehåller enkla drinkar där bara två ingredienser och en liten vindruva behövs.

För att skoja till det utgår vissa av recepten och de tillhörande bilderna från olika personlighetstyper.

– Jag har arbetat som bartender så länge att jag vet vad folk vill ha utifrån deras karaktärer. Folk kommer att känna igen sig. Eva som bor i radhus gillar vitt vin med sprite. Då får man se mig utklädd till den personen.

 

 

Den ska jag köpa i sommar!

 



Lördagsmiddagen!

Bestod av pommes, wienershnitzel, persoljesmör eller vitlökssmör (hemmagjort) eller remouladsås.
Innan som förrätt åt vi lite Jansson.










Ser smarrigt ut va?
Såg körslaget igår och här kommer de jag tyckte var okey och de jag inte alls gillade!




NEJ. Virrigt, snurrigt inget samspel och dålig kör!
NEJ. Håll dig till barnprogram för det här kan du inte. Kören inte bra alls.
JA. Bra korregrafi, bra samspel och bra körsång!
JA. Bra korregrafi, bra samspel och bra körsång! NEJ. Nej men jösses ni sprang ju genom låten och dålig girlpower. Så långt ifrån Spice girls man kan komma!
JA. Bara så skön, han är ett yrväder som drar in fläktar som man mår bra av, han får fram en toppenkör.
Bra korregrafi, bra samspel och bra körsång!
JA. Härlig lirare. Bra korregrafi, bra samspel och bra körsång!

Vad tycker ni själva?

Håkans bar!

Spelade in reprisen igår och såg den precis. Han är en urhärlig kille med en massa charm. Han var en av favoriterna av de anställda på Cinderella i programmet Färjan.





Kommer fortsätta att följa Håkans bar, de ända som var lite trist var de tre urtrista anställda han hade.









Anorexia!

Jag har inga ord, detta är en varning för er som tänker på att gå ner i vikt.
Är det verkligen så ni vill att ert liv ska sluta? Ni inser inte vad som kan hända och det gör man oftast inte förrän man får bekräftat att man håller på att dö. Är det lika roligt då?!
Livet handlar inte om vikt, utseende eller något liknande. Man lever bara en gång och varför slös sin tid på något onödigt? Anorexi är en sjukdom som vi människor tyvärr utvecklat.
Allt fler börjar tänka på "size 0", vart är världen egentligen påväg, kära läsare?


Cola kökssaker

Kolla in vilka prylar att ha i köket.
Skulle Sture ha som gör så mycket stekar.




Brödrosten vill jag ha.



Grilla köttbullar på grillen, vill jag ha.



Minimicro pluggar in i datorn



Lunchboxen som viks ut till ett minibor, med tallrikar eller skålar





Drinkfontänen som ni såg i tidigare inlägg.
Vill jag allra mäst ha!


Källa

Sjukt!

Förstår att hennes man är emot detta!

Konstnär klär ut
dottern till Hitler

Faustina som bebis poserar bland annat som Adolf Hitler och
Faustina som bebis poserar bland annat som Adolf Hitler och Joseph Stalin.
Foto: All over press
”Jag kan inte se det som ett övergrepp” Terri Eriksson är övermätt på bebistidningarnas gulligull 23
Bildextra De stylas – i sömnen 61 Bebisarna är bara några dagar gamla

Bildextra!

Bildextra Mussolini, Mao Tse-tung, Idi Amin och Pinochet – här är bebisen Faustinas olika outfits.

”Ondskan finns i oss alla” säger konstnärinnan Nina Maria Kleivan

Lilla Faustina har inte bara en Hitleruniform i garderoben.

Hon kan också klä sig som Stalin, Mao, Saddam Hussein.

– Ondskan finns i oss alla. Även min dotter skulle till slut kunna styra Danmark med järnhand, säger hennes mamma, konstnärinnan Nina Maria Kleivan.

Hennes bildsvit Potency är inte tänkt som en provokation.

Den danska konstnärinnan Nina Maria Kleivan hävdar att hon vill utforska ondskan.

– Ondskan finns i oss alla, säger hon till den israeliska tidningen Haaretz.

Idén kom till henne efter Faustina, hennes andra barn, kom till världen. Efter komplikationer var Nina Maria Kleivan efter förlossningen en period hänvisad till rullstol och inte kunde ta sig till sin ateljé.

Hon började sy små kostymer till Faustina, då bara några månader gammal.

Pappan motsatte sig projektet

Barnets pappa var dock inte helt med på noterna.

– Han sa: Jag vet att du är konstnär men detta är fel, säger Nina Maria Kleivan.

Men efter övervägande bestämde hon sig ändå för att göra projektet, även om hon håller med om att det är på gränsen:

– Särskilt Hitler som jag och många andra ser som inkarnationen av ondska. Och ingen reagerar på någon annan bild än av bilden på Mini-Hitler, säger hon till Haaretz.

Nina Maria Kleivan växte upp med ett hat mot Nazityskland efter att hennes norska pappa som deltog i motståndsrörelsen under den tyska ockupationen suttit i tyskt fångläger. Hon har också judisk släkt.

– Jag vill mana till eftertanke. Även om bilderna är komiska så ska man inte bara skratta. Man ska reflektera över vart ondskan kommer ifrån.

Väcker åter debatt

Bildsviten Potency väckte uppståndelse när den första gången visades i Sverige för flera år sedan. Nu väcker den åter debatt efter att danska Politiken och israeliska Haaretz åter publicerat bilderna.

– Jag är lite nervös får reaktionerna när bilderna nu är ute igen. Jag minns hur arg min judiska moster blev för ett decennnium sedan, säger Nina Maria Kleivan.

Konstverket är sedan flera år i privat ägo. En konstsamlare köpte det för 11000 amerikanska dollar, enligt National Post.

Modellen, Faustina Kleivan, är nu 11 år.

 

Källa



Mumsig middag!

Idag blir första inlägget i rosa. Hur jag gör? Det går ju inte att göra ett inlägg rosa via blogg.se utan man får ställa in så att texten blir rosa i alla inlägg man skrivit och kommer att skriva. Lite synd egentligen, men jag har kunnat kring gå det. Vill ni veta hur så fråga i kommentars fältet.
Lite trevligare med lite färg eller vad tycker ni? Under ser ni bilder på vår goda och mysiga middag igår, Pommes och baccon lindad hotdog....mumsigt värre!











Nostalgi!

Tänk att man får tårar i ögonen varje gång man hör denna psalm!



Vissa vill ju förbjuda skolavslutningar i kyrkan pga att det finns de som tillhör en anna religion. Kyrkan välkommnar alla, troende, icke troende och de som har en annan religion.
Nu hålls det ju även skolavslutningar på andra platser då man ej har tillgång till kyrka eller skolan har för många elver för att få plats, men finns möjligheten så är det vackrast att ha avslutningen i en kyrka.
Det finns de som vill ta bort Den blomstertid nu kommer och vissa vill ersätta den med Idas sommarvisa pga att det är en psalm.
Men snälla vi ska inte ändra på våra traditioner enbart pga att det finns folk från andra länder som har andra religioner än kristendomen.
Jag som Svensk skulle aldrig be något annat land ändra sina seder, traditioner pga att jag ej har samma religion som de.



Den blomstertid nu kommer
med lust och fägring stor.
Du nalkas, ljuva sommar,
då gräs och gröda gror.
Med blid och livlig värma
till allt som varit dött,
sig solens strålar närma,
och allt blir återfött.

De fagra blomsterängar
och åkerns ädla säd,
de rika örtesängar
och lundens gröna träd,
de skola oss påminna
Guds godhets rikedom,
att vi den nåd besinna
som räcker året om.

Man hörer fåglar sjunga
med mångahanda ljud,
skall icke då vår tunga
lovsäga Herren Gud?
Min själ, upphöj Guds ära,
stäm upp din glädjesång
till den som vill oss nära
och fröjda på en gång!

Du milde Jesu Kriste,
Vår glädjesol och sköld,
Ditt ljus och hägn ej briste,
Uppvärm vårt sinnes köld.
Giv kärlekseld i hjärta
Men dämpa lustans brand;
Vänd bort all sorg och smärta
Med mild och mäktig hand.

Du Sarons blomster sköna,
Du lilja i grön dal,
Ack, värdes själen kröna
Med alla dygders tal.
Av Sion må hon fuktas
Med nådens dagg, att hon
Förskönas och befruktas
Som ros på Libanon.

Välsigna årets gröda
Och vattna du vårt land.
Giv oss nödtorftig föda,
Välsigna sjö och strand.
Av himlen drype fetma,
Bespisande vår jord,
Och flöde nådens sötma
Till oss av livets ord.

Bromma kyrka

 


 

 

 

 

 

 

 

Vad vill jag säga med detta inlägg?
Jo jag längtar till sommaren!



Svenska hjärtan

Ligger just nu och ser på Svenska hjärtna och blir lika upprörd varje gång över denna scen.
Lasse som är sambo med Susanne har ett arbete där han reser mycket och är enbart hemma på helgerna.
Nu har han blivit erbjuden ett fast jobb i Dysseldorf i Tyskland och vill flytta dit med Susanne och deras två barn som är knappt 1 år och ca 4 år.
Susanne har en dröm att komma in på läkarlinjen men barnen kom först, men nu har hon äntligen kommit in till hösten och fått en dagmamma till barnen.
Denne morgon efter att Lasse släppt bomben och är stressad och ska iväg så säger han till barnen snart kommer pappa hem varje kväll då blir ni glada.
Han går fram till Susanne sen och säger: Iallafall några som blir glada att jag kommer hem varje kväll.
Susanne säger att hon visst vill ha honom hemma varje kväll.
Lasse säger men du ser så sur ut.
Susanne säger att hon ej är sur utan att hon tänker.
Lassa säger då att hon ska sluta upp med det för att hon ser så sur ut.
Susanne säger: men fattar du inte att allt vänds upp och ner för mig?
Lasse: Inte nu måste iväg får ta det när jag kommer hem!


Han har kvällen innan sagt att då får vi väll flytta i sär då och du bo här och jag där eller något liknande.
De bor i Sverige och han är en stor egoist som bara tänker på sin karriär och sina drömmar.
Susanne har tagit hand om allt här hemma i Sverige medans han rest i veckorna och enbart varit hemma på helgerna.

Mina tankar:
Han ser enbart till sig själv och inte alls henne.
Han är en duktig arbetare och kan med all säkerhet få ett arbete i Sverige men kanske ej just på den firman han är på nu eller så får han resa tills han hittar ett annat jobb.


För som Susanne säger, vad ska hon göra i Dysseldorf?
Det ändå hon blir är ju hemmafru och det är ju så långt ifrån hennes drömmar det kan komma!

Iallafall är serien toppen ni måste se den!



Här är ett klipp när Torsten Elisabeths man får reda på att hon träffat en annan och är förälskad:


Brysselkex!

Jo det blev sådana med och här ser ni bilden på dessa:











Fick medans jag bakade värk i magen igen så det nästan svartnade för ögonen, så jag ska verkligen lägga mig ned nu. Inte äta just nu illafall för jag har ännu ej ätit. Så tur att jag ej hann ta den rostade brödskivan.

Bakning

La bara in Rubiks kub i förra inlägget skulle kanske ha börjat att skriva hur jag mår!
hade feber när jag vaknade strax innan sex av att Sture pussade mig hej då.
Magen har runnit så fort jag druckit vatten, vilket var det första jag gjorde imorse då jag var väldigt törstig, glömde bort små små klunkar.
Men dock ändå så ställer jag mig och bakar två sorters småkakor till min älskling, ångrade mig när degarna var klara och allt skulle skäras och läggas ut och all disk som blir. Har fortfarande en drös disk kvar och har sprungit på toa några gånger dock ej så ofta som igår och knipen är något bättre.
Så nu får ni se bilder på gaffelkakor med havresmak (har ni sett bilder på förr) och sen schackrutor ja schack och schack vet jag ej men det är iallafalla hälften choklad och hälfte vanilj i varje kaka :-)))).








Tänkte göra brysselkex också men känner mig snurrug, så ska ta en rosta bröd skiva och liten vatten sen lägga mig ned för att titta på någon film och för hoppningsvis sova lite, har varit dåligt med sömn när man får springa på toa i ett.

Rubiks kub


Hittade denna artikel på nätet efter att sett den först hos en annan bloggerska,kul grej va?

Rubiks Kub för blinda




Tyska Konstatin Datz har tagit fram en något annorlunda variant av Rubiks Kuben anpassad för den blinda människan. I denna färglösa kub har de olika färgerna översatts till blindskrift, som bilden visar. Projektet är tyvärr fortfarande ett koncept. [Yanko Design]


90210

Nu ser jag på ett urgammal avsnitt av Beverly Hills med tvillingarna Brandon och Brenda.


Albert och Herbert

Idag har jag legat och kollat på Albert och herberts Julkalender från 80-talet närmare bestämt 1982 måste det ha varit.




Cupcake i annaorlunda form!

Cupcake kebab Vilka ideer va!








Källa

Jäkla skit!!!!!

Sen kl 02 inatt har jag sprungit på toaletten och det far rakt igenom som ett vattenfall. Vet att det ej är trevligt för er läsare att läsa detta. Men så är det hos mig just nu allt annat skulle vara lögn. Har även feber...skitkul och jag som skulle öppna idag, nu blir Å ensam och ibland kan det vara många barn andra gånger enbart ett fåtal kl 8 då övrig personal börjar. Så hon måste ringa in en 8 personal som får börja tidigare, jag vill inte vara hemma igen hade ju denna skit för bara 2 1 /2 vecka sen.
Men sitta här och gnälla hjälper inte mycket.
Har tandläkaren kl 14.30 också varför ska detta hända just idag?
Måste ringa dit dirrekt kl 8 och hoppas att man slipper betala då det är 24 timmar innan tiden man ska avboka, men då kände jag mig ju frisk!!!!

Ville bara berätta detta och nu tänker jag faktiskt lägga mig framför tv:n och springa på toa när det behövs kl 8 ringer jag min tandläkare och sen hoppas jag få vila lite med sömn, vet ju hur det var förra gången ingen sömn alls!!!!


MAGSJUKA!!

Hemma!!!!

Nu är en personal till magsjuk och det på vår avdelning. Hon har vrit borta 2 ggr på drygt fyra år så hon är verkligen sjuk!
Vi har pratat med våra chefer nu om att det bara går runt runt på vår avdelning och de ska göra något åt detta. Kolla upp vilka som blir sjuka om och om igen ringa bvc bla osv.
Hoppas vi hittar källan.

Imorgon ska jag till tandläkaren kl 14.30 så jag få ta en 1/2 timmes komp för att hinna.
Usch hatar tandläkaren.

Kommer ej att blogga mer idag för jag ska lägga mig nio för jag öppnar imorgon.

Onsdag!

Mår illa, har huvudvärk och ögat har svulnat mera...en vagel som inte vill ge mig sig och även gör ont!

Så idag är det ingen vidare dag! Tänker på halkan som jag snart ska ge mig ut i, kaoset på våran gård, personalbristen man går ju fasiken på knäna!

Vill bara krypa ned i sängen och dra täcket över huvudet.

Det ända som är bättre är magvärken den är borta, är säker på att illamåndet har med huvudvärken att göra och all stress man har nu för tiden.

Men jag har ju något fint här hemma måste jag tänka på...min älskling!

 

 

 

 


Tisdags kväll!

Hej och hå trött som vanligt inget nytt eller hur?
Nu får de fasiken börja sanda, är ju glansis över allt!. Halkade till t-banan imorse och sen från t-banan till jobbet.
Sen vår gård är som en hal skridskobana....tänk på våra barn de slår sig illa när de halkar omkull!
Ja vi har ringt och vi får sanda själva. Bra va? När vi har brist på personal och sen själva ska sanda också!
Vi måste under tiden självklatt ha koll över barnen.
Gör något åt detta annars blir jag riktigt arg!


Nej nu ska jag faktiskt sova eftersom jag måste gå 30 minuter tidigare numera pga halkan

Tisdag!

 

Måndagen och stängningen över yippie!!!!! Jag vaknade redan 05 imorse otroligt onödigt när kl skulle ringa först 6.30.

Nu kände jag nyss att migrän är på väg inte skoj alls! Har tagit rätt tablett tror jag iallafall, så vi får se vad som händer och sker.

Känner också att jag måste gå tidigre pga halkan ute är ju iskana ändå upp till centrum så man får gå med små små steg...jäkla sopor att sköta snöröjning och sandning hela vintern på vår gata.

Sen A-M sluta läs min blogg och sluta kommentera, dessa kommer att raderas from nu olästa.

Granska dig själv och gör dig själv bättre för jag tror det behövs eftersom du verkar ha ett stort behov av att vara elak mot andra särskilt personer du ej känner


Måndags kväll!

Ja frågan är vem som är vuxen? Jag skulle aldrig ge elak kritik till någon jag ej kände inte heller skulle jag hota med en anmällan.
Men kanske det är vuxet vad vet jag!
Allt rinner av mig som vatten numera...tack moder min för du gav mig rådet att enbart vara spydig!

Jag har klarat av Måndagen trotts stor personal brist. Barnen tänk på barnen hjälpa åt över avdelningarna så att alla barn mår bra det är en viktig sak.
Sen allt man får tillbaka från barnen, kommentarer, kärlek, kramar osv är guld värt...det är livet och barnen blir som ens egna utan att man favoriserar någon,
För gör man det är man ej kompitent pedagog.

Ikväll är jag väldigt trött och ska gå och lägga mig snart.
Imorgon är det Tisdag så vi höres då!!!!

Behöver jag säga mera?

 

Usch och blä säger jag bara!

Ni kanske tror att jag ej trivs med mitt men men det gör jag verkligen.

Men Måndagar är nog jobbiga dagar för alla människor oavsett yrke.

Svårt att komma igång, men när man väl är på jobbet så flyter allt på av bara farten.
Sen tror jag även att måndagar är en sådan dag som man verkligen ordentligt känner efter hur man mår i kroppen innan man kliver upp.
Bara för att få en chans att ligga kvar eftersom man är sjuk :-)))). Ja det låter som man gick i nian och var ordentligt skoltrött
.
Idag är det 6.6 minus ute inget kul att det kalla vädret hittat tilblaka till oss.
Men vi har planering idag så vi får vara inne mellan kl 9.30.10.30
.
Nej nu måste jag börja att görsa mig i ordning.

Natti natti

Söndags kväll och en veckas jobb framför sig. Nyss var det Fredags morgon och en dags arbete+en helg låg framför en! Vart tog den vägen?
Drömmer ni om något eller kanske man ska fråga...vad är era drömmar?
Min är....ja vad då?
Jag vill flytta! Har jag drömt om sen flera år tillbaka och stället är?
Nu tror nog många att jag ska skriva till varmare trakter...fel!!!!
Jag vill till Göteborg. De två somrarna vi var där var det som om jag kommit hem...älskar Göteborg...nix icke IFK Göteborg för jag håller på AIK. Men staden är bara så underbar, så trevlig och luften
är bra för min allergi.
Men kruxet är jobb, man måste ha jobb först innan man ger sig iväg.
Drömmen finns där och det är det samma för Sture som har släkt där och var sommarbarn i Kungsbacka hos sin mormor när han var liten. Kungsbacka är en bit utanför Göteborg där hans storebror bor!

Nej nu ska jag drömma på vanligt vis i sömnen!




Soliga bilder

Soliga bilder snart är vi där då det är ljust och varmt ute!

 

 

 

 

 

 


2012

Helt okey film, lite överdriven och onaturlig ibland annars helt okey!
Men klart sevärd.








Bilder!

Blir arg när han aldrig går upp och då gör jag så här:









Från igår, slö karl framför tv:n



Skitkul 232 poäng på ett parti...skitgubbe!!!!!





Stures fruktansvärda brännblåsa som sedan sprack på kvällen



Ja men låt karl sova då tänker ni säkert...nix för vi ska se reprisen av drömmen om Italien, fuskbyggarna som ska gå i repris idag men det är friidrott istället för repris så vi får se den på play tv., dvd filmerna this is England och 2012.
Det blir en slö dag framför tv+dator idag!

Skit!

Är ni sjuka i huvudet Sverige!!!!!!!

Okey Anna var bra men definitivt inte bäst och igår var hon inte alls så bra som hon var i delfinalen, sen tyckte jag låten var sämre igår också. Hon sjöng falskt hörde ni ej det?
Så här röstade jag

  1. Andreas Johnson
  2. Peter Jöback och Jesica Andersson fick samma poäng av mig därför gemensam tvåa.
  3. Darin
  4. Anna, Ola och Eric samma poäng av mig.
  5. Timotej
  6. Pernilla
  7. Salem Al Fakir
Fakir fick en nolla av mig och skulle definitivt inte komma tvåa, vi kommer att hamna bland de sista i år, åter igen en plats bland jumbos. Anna slår aldrig utomlands, men jag höll mina tummar hårt för henne i slutet pga att jag ej ville att Fakir skulle vinna för då hade vi definitivt kommit sist. och blivit utskrattade av övriga Europa
Andreas hade kammat hem hela skiten men kom sexa i Sverige...ja så blir det när tittarna röstar då det är småungar som får sina telefon kort betalade av mor och far som röstar!
Så här röstade barnen:

Resultatet från Melodifestivalen 2010

Debutanten Anna Bergendahl vann, veteranen Pernilla Wahlgren kom sist. Här är resultatet från finalen av Melodifestivalen 2010.

1. Bidragets titel: This Is My Life.
Upphovsmän: Bobby Ljunggren (musik), Kristian Lagerström (text).
Artist: Anna Bergendahl.

3. Bidragets titel: Keep On Walking.
Upphovsman: Salem Al Fakir.
Artist: Salem Al Fakir.

3. Bidragets titel: Manboy.
Upphovsmän: Fredrik Kempe (text & musik), Peter Boström (musik).
Artist: Eric Saade.

4. Bidragets titel: You’re Out Of My Life.
Upphovsmän: Henrik Janson, Tony Nilsson.
Artist: Darin.

5. Bidragets titel: Kom.
Upphovsmän: Niclas Arn, Gustav Eurén, Karl Eurén.
Artist: Timoteij.

6. Bidragets titel: We Can Work It Out.
Upphovsmän: Andreas Johnson, Bobby Ljunggren, Marcos Ubeda.
Artist: Andreas Johnson.

7. Bidragets titel: Unstoppable.
Upphovsmän: Alexander Kronlund, Hanif Sabzevari, Dimitri Stassos, Ola
Svensson.
Artist: Ola.

8. Bidragets titel: I Did It For Love.
Upphovsmän: Kristian Wejshag (text), Lars ”Dille” Diedricson (musik).
Artist: Jessica Andersson.

9. Bidragets titel: Hollow.
Upphovsmän: Anders Hansson, Fredrik Kempe.
Artist: Peter Jöback.

10. Bidragets titel: Jag vill om du vågar.
Upphovsmän: Pontus Assarsson (text & musik), Daniel Barkman (text), Jörgen Ringqvist (text & musik).
Artist: Pernilla Wahlgren.

Totalt inkom 1 754 904 telefonröster. Radiohjälpen fick därmed in 3450099 kronor.
Deras poäng:

Melodifestivalen 2010, finalresultat

1. ”This is my life”, Anna Bergendahl, 214 poäng.
Upphovsmakare: Bobby Ljunggren (musik), Kristian Lagerström (text).

2. ”Keep on walking”, Salem Al Fakir, 183.
Upphovsmakare: Salem Al Fakir

3. ”Manboy”, Eric Saade, 155.
Upphovsmakare: Fredrik Kempe (text & musik), Peter Boström (musik).

4. ”You’re out of my life”, Darin, 117.
Upphovsmakare: Henrik Janson, Tony Nilsson.

5. ”Kom”, Timoteij, 95.
Upphovsmakare: Niclas Arn, Gustav Eurén, Karl Eurén.

6. ”We can work it out”, Andreas Johnson, 50.
Upphovsmakare: Andreas Johnson, Bobby Ljunggren, Marcos Ubeda.

7. ”Unstoppable”, Ola, 47.
Upphovsmakare: Alexander Kronlund, Hanif Sabzevari, Dimitri Stassos, Ola Svensson.

8. ”I did it for love”, Jessica Andersson, 37.
Upphovsmakare: Kristian Wejshag (text), Lars ”Dille” Diedricson (musik).

9. ”Hollow”, Peter Jöback, 32.
Upphovsmakare: Anders Hansson, Fredrik Kempe.

10. ”Jag vill om du vågar”, Pernilla Wahlgren, 12.
Upphovsmakare: Pontus Assarsson (text & musik), Daniel Barkman (text), Jörgen Ringqvist (text & musik).


I år tvekar jag om jag ska se själva Eurovisioncontest!!!!!
Har aldrig hänt förr, men vinnar låten fick inga poäng av Serbien och Frankrike och inte höga från övriga Europa. Andreas fick två tior av Europa från Grekland och Frankrike Anna en från Irland, men Andreas fick poäng från alla Europas länder som var med i Jury gruppen det fick inte Anna. Högst fick tyvärr Fakir av den utländska juryn. Men han fick inte röster från alla länder, inte från  Serbien.
Andreas, Timotej och Eric fick röster från alla länder...där ser ni att Andreas kammat hem allt ute i Europa för han hade de högsta poängen av de tre som fick röster från alla länder i den utländska juryn.
Hur vet jag det? Jo Sture skrev upp allt!
Nej tack till fortsatt tittande på lilla melodifestivalen lägg ned skiten!!!!



Solnedgång

Tagit dessa bilder för enbart ett par minuter sen från balkongen.
vackert va?








Nu ska vi äta krämig lax och baccon pasta bilder kommer upp imorgon.
Nej de kommer upp nu, har ätit klart och det var himmelskt gott:





Översta bilden är min portion men jag tog en lika stor till!

Melodifestivalen final!!!



Andreas Johnson vinner punkt slut, hans låt är bäst och det är inte pga att det är just han som sjunger som den är i final. Utan låten är bra otroligt bra och sätter sig ordentligt fast i huvudet.
Däremot är Pernilla i final pga att det just är Pernilla.
Så jag håller tummarna för Andreas, Fakir är enbart skit samma gäller Timoteij, Anna är okey samma gäller Ola och Eric och peter och Darin och Jessica.
Men dessa kommer enbart tvåa...så tummarna hålls för Andreas.

Men hör själva:


Svenska Hollywoodfruar

Se programmet här




Jag gillar
Maria Montazami, från Västerås som är gift Kamran - en framgångsrik fastighetsmäklare.


Hon är långt ifrån lika blåst som Anna Anka eller rättare sagt inte blåst alls, lite barnslig ibland men annars tycker jag hon verkar vara en ganska rar kvinna.
Kikar ni på detta program och vad tycker ni????

Glitter

Men är inte bilderna härliga? Gå in på sidan under så hittar ni fler och inte bara Betty Boop

Betty Boop

















Detta är till dig Sture min älskling!












Fredag kväll!!!!!

Tack mamma det värmde!!!!! Spydig jag ska vara spydig!!!!!! Jag ska komma ihåg det om jag hör av vedebörande igen!
Jag går alltid in i en försvarställning vid kritik istället för att ignorera den eller skaka av mig den som vatten eller slänga ur mig något spydigt istället, men nu fasiken ska jag göra det!!!!
Du är en okunnig idiot som inte har något liv mer än att smutskasta personer du ej känner, en liten blek individ som egentligen inte är någonting men växer i sina egna ögon när denne får kasta skit på andra.
Nu är jag hemma och ska kika på våra bästa år sen ska vi äta middag och dricka en massa vin :-))))...ja inte Sture för han tål ej vin så han får hålla sig till ölen istället!

Höres imorgon!!!!

Fredag!!!!!!

Skrev ett gigantiskt inlägg nyss men glömde rubriken så det sparades ej.


Idag slutar jag 16.30 och min älskling kör mig fram och tillbaka han var magsjuk måndag-onsdag, skadade handen i Onsdags brände sig och blev förkyld i samma veva. Min stackars älskling!!!!
Men ändå har han kört mig till och från arbetet...men jösses han kunde ju mött någon mellan porten och bilen som kunde blivit smittat, men oj oj oj då!!!!


Säger än sak till bara......



Just det......



Idag är det....



Yippy.....



Så jag önskar er alla en....


hemma igen!

Diagnos för inte är det plogat ända fram????? Vad menar du. Patetisk kan du vara själv!!!
Nu vill jag skriva en sak till alla som är intresserade av att fortsätta läsa min blogg får kontakta mig för jag kommer nog lösenordsskydda den för att vissa ej ska få tillgång till bloggen. jag vet flera som följer min blogg och jag följer även deras bloggar tillbaka, sen är det flera nära och kära och gamla vänner och nya.

Är så trist när en människa är så hatiskt mot någon annan som denne ej känner ens, så tyvärr jag kommer att vänta ett tag tills jag är säker på att alla fått lösenordet som jag anser är välkommna att fortsätta läsa min blogg.

Slutade två idag och sitter nu här och knappar på datorn, var och handldae innan och så har jag sett på vår bästa år!!! Evighetsserien.
Vi kanske hörs senare ikväll för nu ska jag faktiskt vila ett tag!

Svar på tal!

Nu är jag vaken och allert igen. Tänker på denna korkade människa som bara måste gnälla på allt. Basiller frodas i högar på alla förskoler, barn kommer dit sjuka smitar ned andra barn och personalen. Att då tex jag gick dit efter att ha varit förkyld hemma i två dagar, men då enligt läkare ej smitar ska bli ett så larvigt ståhej över. Då borde man ju vara hemma innan man blir förkyld också för risken är ju att man kan bli förkyld och det är ju de två dgarna innan som man smittar värst....med andra ord borde alla förkolepedagoger aldrig gå och jobba.

Att jag vaknade en morgon med lite värk i magen och gick iväg till jobbet men blev sämre under dagen är inget jag rår över. Ingen går väll och jobbar magsjuk vem orkar och vill det?
Men man kan inte vara hemma över lite ont i magen för att det kan ju vara smitsamt, det behöver ju inte vara något man ätit eller magkatarr som icke smitar.
Nu tvärr så var det magsjuka, men hade jag haft en minsta aning om detta hade jag givitvis inte gått och jobbat.

När barn blir sjuka vet vi aldrig vad den egentliga källan kommer ifrån, vi hade en som varit magsjuk på jobbet innan mig hade det varit en epedimi som vi haft förr hade jag varit hemma för säkerhets skull och kolat vad som hänt.
Vi personal smittas frånn någonstans, tex tunnelbanan, chafören på bussen, hon som sitter i kassan på konsum osv osv.
Om ingen gick och jobbade halvrisig så skulle Sverige stanna av. Sjävklart ska du ej gå till förskolan och vara febrig hosta så du viker dig dubbel och ha en rinnig näsa +rinniga ögon, för då vet du att du smittar ned alla i din omgivning. Inte heller ska du gå dit med kraftiga diarreer och kräkningar, men vem fasiken gör det????


Men innan man yttrar sig bör man veta att fökylningar smittar allra värst två dagar innan de bryter ut och sen max i två dagar till hur risigt du än är.
Magsjuka ska du vara hemma minst 48 timmar efter den senaste kräkningen eller diarren, det var jag efter jag förtsått att jag verkligen var magsjuk och blivit betydligt värre.
Men eftersom jag är otroligt känslig i magen och både haft magsår och magkatarr+tarmkatarr som ej smittar och är även allergisk mot en del saker som ibland slinker ned i magen och summan av allt blir värk och ibland diarreer.

Jag tänker fortsätta att skriva det jag vill i min blogg och om du ska vrida på allt du läser och missförstå så kanske du inte ska gå in här och läsa.
Jag vill inte ha ditt numme om du tror det utan jag menar att de flesta som kommenterar har egen blogg som man kan kika in i och har det inte en egen blogg så berättar de oftast lite om sig själva och hur de hamnat hos mig
.
Är alltid trevlig att få veta vilka ni är som läser och hur ni hamnat hos mig.

Jag tål kritik och bemöter den oftast via era egna bloggar, annars blir det här inne som  jag svarar på kritik och även positiva saker ni frågar och undrar över eller berömmer.
Men dirrekta persoangrepp och elakheter tål jag inte utan blir arg och besviken över att andra människor kan bete sig illa mot någon de ej känner och sen när de påstås saker som jag inte alls skrivit pga att någon missförtått detta blir det ju ännu tråkigare. Innan jag förhandsgranskade kommentarerna så hade jag blockerat några via ip-adress....det betyder att deras kommentarer aldrig publiseras synligt för andra. Så dina kommentarer hade aldrig synt iallafall.


Detta blev ett långt inlägg men nu lägger jag allt detta bakom mig.
Vad det handlar om????
En person som kallat mig oansvarig i min blogg pga att jag gick till jobbet när jag kände mig risig och nu vill kontakta min chef för att klaga.

Lycka till chefen har också kommit till oss haölvrisig och även hennes chef och lovar dig att vår stadsminister även gått och jobbat risig och föräldrar har kommit till vår förkola risiga för att lämna sina barn då det funnits en massa barn runt om...så du får allt ligga i för att kunna anmäla till alla distanser även så får du anmäla Reinfeldt som varit på sina barns förskola snuvig och lämnat sina barn.
Nepp ska gå och göra mig i ordning nu då jag börjar 6.30.
Höres kanske senare.



Hemma

Jag har aldrig med vetskap jobbat på en förskola med magsjuka, jag trodde det var något jag ätit eller att det var min gamla magkatarr som dök upp. Det var först efteråt då jag kom hem och märkte att jag fått feber att jag förstod att det var magsjuka. Kan säga till dig att alla förkolor har personal som går dit halvvissiga och i vissa lägen även smitar.
Gnäll någon annanstans men inte här tack!!!!




Onsdag!



Onsdag morgon och jag har sovit uruselt inatt. Känner inte ett ända dugg för att jobba eller gå på föreläsning ikväll. Men det är bara att bita ihop det!
Sture är bättre i magen så han kommer åter att jobba imorgon dag!


Vill säga en sak innan jag fortsätter vidare med annat. Ni som kommenterar va ej anonyma eller gör så man kan besvara era kommentarer. Tänker på den som skrev att det var dålig stil att gå till förkolan och jobba sjuk etc.
Många går till jobbet sjuka eller halvrisiga, ja alla har nog gjort det någongång och oavsett var du jobbar utsätter man sina arbetskamrater för smitta.
men en förkylning smittar ett par dagar innan den bryter ut och sen i två dagar, hur ska man veta att man ska bli förkyld? Då har man redan smittat sina kamrater på jobbet, barn om man jobbar med det osv
.

Sen kan man ej vara hemma om man är risig men man orkar med att jobba iallafall men kanske inte med samma fart och entuasmen. Man kan faktiskt vara sjuk utan att smitta din omgivning.
Sen är alla usla som utsätter andra för smitta inte enbart vi förkolepedagoger!

Men om du ska kommentera negativt så våga stå för vem du är annars kan du knipa ihop dina läppar eller ge fasiken i tangentbordet!
Nog om detta.

Tisdag kväll!

A M Jakobsson man smittar innan man blir sjuk och de två första dagarna man är förkyld då var jag hemma över helgen. Om barnen hålls hemma när de är sjuka så är även vi personal friska. Man måste gå och jobba ibland trotts lite snuva och hängighet då man har personal brist.
Tycker det är föräldrarna som är oansvariga då de proppar i banen alvedon och hoppas att vi ej ska märka att de är sjuka. Nog om detta!
Är fortfarande hängig och snorig men det är bara och bita ihop när man har många personal borta.
Imorgon är det föreläsning mellan 18-21 precis vad man känner för.
Nu ska jag stänga av datorn för att se på tv och slöa i soffan!

Kvinnodagen!

Först vill jag skriva om internationella kvinnodagen som var igår! Den galna kvinnan i Rinkeby som skällde ut kvinnan som höll i manifestation. Det är inte staten som ska bestämma hur vi uppfostrar våra barn det är enbart föräldrarna. Ja vad menade hon? Det går ju att spekulera i, men mycket handlade de om förtryckta kvinnor och dess barn som ej får göra ditt och datt.
Sharira lagar! Extremister!
Nej är ledsen att skriva detta..... Men åk hem om ni ej kan följa Sveriges lagar!

Hon kämpar för lika rättigheter


På internationella kvinnodagen höll organisationen kvinnors nätverk en manifestation i Rinkeby.

SVT Play

De blir hotade och bespottade men väljer trots det att fortsätta kämpa för kvinnors rättigheter.



Titta på inslaget och kommentera vad ni tycker!!!!!!!
Sen nummer två mådde piss när jag vaknade och tog genast alvedon, skulle nog varit hemma igår, men det är bra att bita ihop och gå och jobba. Allt gör mig så förbannad att man ej kan vara hemma från jobbet näör man är sjuk! Nu är det ju omöjligt med redan 4 stycken borta, vi måste hjälpas åt med alla barn inte våra egna och så även idag!

Natti


Jag trodde det var barnen som var viktigast!!!! Släng modraterna i väggen de där de som hittat på dessa idiotiska saker!
Nu ska jag sova!

Måndag!

 

Känner mig något bättre, men stänga vill man ju dirrekt inte idag. men det är bara att bita ihop. Kul att Roxana kommer tillbaka idag efter 4 veckor i Peru!

Tänk att tiden gått så himla fort. Först var Marie borta i 4 veckor i Thailandoch sen hon nu har det gått två månader och snart är det vår ...i April bör det vara vår iallafall tyckaer man ju!

Nej ska ta två alvedon för det gör ont i halsen! Sen ska jag torka håret för har just kommit ur duschen!


Underbart lysande!

Sista filmen i millenium triologin Luftslottet som sprängdes går bara att förklar med dessa ord!!!!
Se den!!!!!
Vi hade sett den klar kl 13 drygt men sen har vi slö tittat på Svensson Svensson och jag har legat hela dagen och känt mig urusel. Kommer fortsätta med att spendera resten av dagen och kvällen i soffan och hoppas på ett mirakel tills imorgon bitti!



SKIT!!!

Är sämre idag eller känner mig sämre så jag ska ligga i soffan hela dagen och glo på tv. Snart ska vi se Luftslottet sprängdes den tredje filmen i millenium triologin. Har läst böckerna och tycker de två första filmerna är toppen bra gjorda på böckerna.
Så här ser min jobbiga vecka ut som nu kommer bli jobbigare då jag är risig.
  1. Måndag så stänger jag så det lär bli tidigast hemgång vid sex.
  2. Onsdag slutar jag 16.30 men det är föreläsning 18-21 på prisma...suck!
  3. Torsdag slutar jag 14 men måste gå kl 13.30 då jag ska iväg till tandläkaren och vara där kl 14.30.
  4. Fredag jobbar jag till 16.30.
Hur ska jag orka med denna vecka med den förkylning jag har? Nej jag kan ej vara hemma pga att jag var hemma Måndag+Tisdag förra veckan då jag var magsjuk.

Och så tandläkaren då om jag skulle ringa återbud igen...förra gången så var jag ju tvungen pga kris på jobbet.
Måste gå dit också men alla ska veta hur fökyld jag är, näsan rinner hela tiden och ögonen också+att jag nyser i ett!!!!

Nu kommer det sista gnället.

Pernilla skulle inte gått vidare det var  namnet och sitt kändisskap som hon gick vidare på.
Crusified Barbara, Neo och Alcazar var bättre än henne helst skulle tjejgruppen gått vidare och inte Pernilla med sin meslåt...håller tummarna för att hon ej segrar i finalen för då kommer vi sist i år också.
Jessicas låt var bättre än jag mins den så det var okey att den åkte vidare.
men Andreas Johnson ska vinna han kommer att kamma hem allt utomlands så rösta rätt nästa Lördag!!!!!

Bidragen som gått till final i Melodifestivalen 2010

Här är bidragen som ska kämpa i Globen!

1. Bidragets titel: We Can Work It Out
Upphovsman: Bobby Ljunggren, Marcos Ubeda, Andreas Johnson
Artist: Andreas Johnson
Lyssna på We Can Work It Out

2. Bidragets titel: This Is My Life
Upphovsman: Bobby Ljunggren, Kristian Lagerström
Artist: Anna Bergendahl
Lyssna på This Is My Life

3. Bidragets titel: You're Out Of My Life
Upphovsman: Henrik Janson, Tony Nilsson
Artist: Darin
Lyssna på You're Out Of My Life

4. Bidragets titel: Fredrik Kempe
Upphovsman: Manboy
Artist: Eric Saade
Lyssna på Manboy

5. Bidragets titel: I Did It For Love
Upphovsmän: Kristian Wejshag och Lars "Dille" Diedricson
Artist: Jessica Andersson
Lyssna på I Did It For Love

6. Bidragets titel: Unstoppable
Upphovsman: Dimitri Stassos, Alexander Kronlund, Hanif Sabzevari, Ola Svensson
Artist: Ola
Lyssna på Unstoppable

7. Bidragets titel: Jag vill om du vågar
Upphovsmän: Pontus Assarsson, Jörgen Ringqvist, Daniel Barkman
Artist: Pernilla Wahlgren
Lyssna på Jag vill om du vågar

8. Bidragets titel: Hollow
Upphovsman: Anders Hansson, Fredrik Kempe
Artist: Peter Jöback
Lyssna på Hollow

9. Bidragets titel: Keep On Walking
Upphovsman: Salem Al Fakir
Artist: Salem Al Fakir
Lyssna på Keep On Walking

10. Bidragets titel: Kom
Upphovsman: Niclas Arn, Gustav Eurén, Karl Eurén
Artist: Timoteij
Lyssna på Kom




Liten utflykt idag!

Idag åkte vi till Biltema för att köpa ett tanklock med lås. Vi valde Värmdö eftersom de andra två ligger i Haninge eller Botkyrka. Så kunde jag smita in till Brisak också, väl tänkt va?
Dessa bilder fotades på dit och hemväg!



























Sen kom våren fasligt fort!!!!!





Köpte tre stycken i olika färger att ha i mina tre rosa krukor på bricka som jag köpte på brisak för ca 1 1/2 år sen

Söta saker!

Tagna för några minuter sen:
Sture

 

Isabell

 

 

Nicholas

 

 

Aj aj inte peta näsan!

Bra nu var du duktig!

 

 

 

 

 

 

Elisabeth-Anne

 

 

Pinoccio

 

 

 

 

Visst är de söta allihopa?


Förkyld!

Här sitter man nu med rinnande näsa och stickande hals, dock ett + är feberfri....än så länge!!!!


Så nu sitter jag här då sjuk!





Bilen!!!!

Sorry glömde att berätta om bilen. Det var bensintorsk :-)))).
Stämmer ingen bil startar utan bensin, det borde du väll veta nu Sture?



Så de blev att trava ned till macken och fylla på den lilla dunken :-))))!!!!!!

Fem små apor hoppade i sängen!





Kan någon snäll själ hjälpa mig!!!!!
Vill ha denna på samlingen men texten är så liten, vill alltså förstora texten i bilden går det?
Förstorar jag allt blir det bara suddigt, jag är väll kanske dum!
Vi plastar in dessa på samlingen och sen visar vi text+bild för barnen de ser ju bara bilden men förstår vad vi ska sjunga om.
Hänger ni med?






Trött och irriterad.

Är sur och irriterad kl 05.30 imorse ringer Sture för att tala om att bilen ej startade på morgonen. men är det inte nog nu, vad fasiken är det för fel???
Nu när man kommer hem är han ej hemma utan jobbar fortfarande får jag veta. Han fick skjuss av sin chef imorse.
Men spela roll bilen måste fixas och det idag då kanke man får gå tidigare eller försöka komma iväg på något sätt eftersom hans chef vet allt och de skulle fixa bilen på något sätt efter jobbet.
är så trött på att vissa är så tama ibland och aldrig tar tag i saker och ting.
Sorry Sture jag älskar dig men iblans skjuter du upp saker lite för länge eller så får du dom inte gjord pga annat, annars är du toppen på alla vis!
Tänk va han har brister han med :-))))).
Men jag älskar hon över allt annat iallafall!!!!!

Sen har jag fått mens eller den har börjat att komma igång, sen har jag börjat hosta och känna mig lite förkyld...nej nu fasiken får det var anog med sjukdomar.
Nu ska jag diska och se på våra bästa år!!!!!


 

 

Lite kort från min resta till jobbet och sen hem.

 


Morron!


Kl är nu 05.15 ska gå iväg om exakt 30 minuter. Är vrålhungrig! Lustigt brukar inte vakna hungrig, men tydligen idag av alla dagar. Bara för att man börjar tidigt och får vänta extra länge på frukosten :-)))). Vi äter ju alltid 08.00.

Men men får väll ta en banan när jag kommer till jobbet.
Nej har lite annat att göra innan jag ska iväg och inget speciellt att skriva om heller så vi får synas i efter middag istället.

God natt!!!!

Jobbig dag var det idag att jobba. Är ju helt slut efter denna magsjuka! Men det fungerade och jag kom hem helskinnad :-))).
Imorgon slutar jag kl 14 och på fredag kl 15.30. Borde gå och lägga mig då jag börjar 6.30 och ska ta t-banan 05.54 imorgon bitti för att hinna.
Så det blir en kort blogg ikväll, men vi höres efter jobbet imorgon...ca 14.30!!!!
Nej men vad jag ljuger hinner nog blogga lite imorgon bitti!!!!


Våga stå för vem du är!!!!!

Jag typ 70 år...nej du det är 25 år dit. Alla kan ha en blogg oavsett ålder. De som ger dessa korkade kommentarer lever i denna värld:



Ni vill enbart försöka se bra ut och tror att ni gör det också och härmar de stora bloggerskorna i allt, kläder, mode osv osv.
Att skriva om något som intresserar en även om en annan bloggerska skrivit om detta är aldrig fel.
men att föröka härma någon annan totalt i allt är väldigt fel.

Blåsta småungar:

Anonym


Jag blir så arg!

Vad är detta för larv så himla typiakt USA, jag hoppas det ej röstas ja till förslaget!
Vad för ska ens liv begränsas bara för att man är gravid?
man ska tex ej få åka skidor för om man faller så kan man ju få missfall, inte gå på hala gator för man kan ju halka och få missfall!!!!!!
Idioter säger jag bara!
Läs artikeln själva.

Publicerad: 2010-03-01
Normal text Stor text Extra stor text

Missfall kan bli
kriminellt i USA


Nytt lagförslag har röstats igenom i mormontäta Utah

Kvinnor som får missfall i mormontäta Utah, USA, kan bli åtalade för mord och dömda till fängelse.

Den nya lagen ska stoppa illegala aborter men kan också göra det brottsligt att ta ett glas vin eller gå på halt underlag under graviditeten.

Den nya lagen kriminaliserar avsiktliga, medvetet vårdslösa handlingar som leder till missfall.

Att åka skidor under graviditeten är en av aktiviteterna som nämns.

Lagförslaget röstades igenom i delstatsparlamentet men ska nu godkännas av Utahs republikanska guvernör Gary Herbert innan den kan träda i kraft.

Förhindra illegala aborter

Lagen ska förhindra kvinnor att göra abort på illegal, okontrollerad väg.

Men den har nu mött hårt motstånd och kritiker gör allt för att stoppa den i sista sekund.

De menar att lagen även drabbar kvinnor som får missfall naturligt och att den är ett hot mot kvinnors integritet och frihet.

– Lagen gör varje gravid kvinna som får missfall potentiellt skyldig för mord, säger Missy Bird, chef för Planned Parenthood Action Fund of Utah, till Independent.

Lagförslag efter misshandelsfall

Lagen växte fram efter att en 17-årig gravid kvinna betalade en man drygt 1000 kronor för att misshandla henne så att fostret skulle dö.

Hon var då gravid i sjunde månaden och förhindrade abort på laglig väg.

Barnet föddes en tid efteråt och adopterades bort.

När mannen som misshandlade dömdes till fängelse upptäckte åklagaren att kvinnan inte kunde dömas för något brott.

Förslaget kritiseras

Kritiker ifrågasätter hur lagen ska efterföljas och hur kontrollen av alla missfall som inträffar ska ske.

De tvivlar på hur lagen ska kunna gälla för kvinnor som lever i våldsamma relationer eller med missbruksproblem.

Kritiker undrar: ”Vad händer om en våldsam make misshandlar sin gravida fru så att fostret dör? Ska det klassas som en vårdslös handling och därmed vara straffbart att leva med sin man?



Källa

pannbiff hjärtan!

Har nu vilat i flera timmar och sett en film, magen har varit mycket bättre men det rinner fortfarande. Har gjort pannbiff till min älskling får se om jag vågar mig på denna mat.
Jag älskar min älskling väldigt mycket så jag förnyade pannbiffen där efter.
Se:






med och utan blixt!






Med all kärlek till min älskling Sture!!!!


Julkalendrar!

Sökte på Regnbågslandet en av mina favorit kalendrar men så var jag bara fem år då. Här har ni ett ural från 1960-1995, den första jag såg var den från 1968, teskedsgumman kom i repris senare och då såg jag den. Har en drös av julkalendrarna på vide bla herkules storverk, Trolltider, Teskedsgumman, Albet och Herbert, Mysteriet på Greveholm, Sunnes Jul.

Julkalendern 1960-1969




Julkalendern 1970-1978



Julkalendern 1979-1989



Julkalendern 1990-1995




Svensson Svensson

Igår och i förrgår började vi tippa om Svensson Svensson, underbar serie. Här är en bit ur del 1!


magsjuk och inbrott igen!

Ringde Sture nyss och hörde om han trodde någon varit inne i bilen inatt igen. Han kan ju fortfarande ej låsa bilen och har satt på rattlås mellan pedalen och ratten som är lite för stort men är svårt att få av utan nyckel.
Jo då det har de och försökt att bända loss ratlåset, då det märktes på sneheten av lås+att en skruv på pedalen satt lite löst.
Han ska idag efter jobbet fixa allt hos kille han köpte bilen för olåst kan vi ej ha den på gatan.
Någon vill åt vår röda Nissan Sunny frågan är bara vem?
Får jag tag i denna person så vet jag inte vad jag gör!!!!!!! Är ju en gammal bil från 80-talet så vad ska ni med denna till?

Magen var igång flera gånger igår kväll så jag har gått ned en massa i helgen, just nu känner jag ingenting, men det är ju så fort jag äter som den verkar komma igång. Känner mig otroligt trött och det kan man ju förstå!
Efter att magen varit i olag i tre dagar och förstört en hel helg, visst jag har kunnat åka iväg två gånger men då har jag ej ätit på flera timmar+ att jag säkert tömt magen helt innan vi åkte iväg...för den kom ju igång när vi kom hem efter enbart 20 minuter då jag drack lite.

Ursäkta avbrottet...fick rasa iväg på toa nu igen utan att ha ätit något mer en ett glas yougurt. Så jag har ringt medhelp där vi ska sjukanmäla oss innan vi ringer jobbet får alltid tala med en sjuvårdsutbildad sjuksköterska. Det kändes bra för jag frågade om jag inte kunde jobba idag eftersom jag hade fått för mig att jag ej smittade. Men nej 48 timmar efter senaste diarre får man gå och jobba och det är ju särskilt viktigt att man håller det när man arbetar på en förskola. Tänker äta så gått det går idag och är magen normal resten av dagen så...hm då är det först Onsdag som gäller...okey jag ger det vå dagar då.

Har ju en invänjning nu som ska lämnas idag i några timmar utan mamman och vår nya invänjning kanske dyker upp idag efter sin magsjuka då får ju M ta två....nej våran fasta vikarie får hoppa in sen får övrig personal ta de större barnen på gården och invänjnig 2 får gå hem efte samlingen och invänjning 1 efter lunch. Vår personliga assistent som idag jobbar på stora avdelningen och var hos oss de första 1  1/2 åren kan ta med sig killen och va hos oss idag. Ibland ordnar vi det så.

Känner mig som en svikare mot övriga gruppen vi har iallafall 14 barn med invänjningarna om vi får alla idag.
Men jag är väll mer svikare om jag går och jobbar och utsätter barn och personal för smitta????

Nej Kerstin nu kurerar du dig och slutar att tänka på jobbet, det är du först och främst och idag har ni ju en jättebra samordnare som alltid fixar allt till det bästa med hjälp av övrig personal så allt löser sig säkert.
Nu ska jag lägga mig ned och se film med en kopp te får se vad magen gillar det!

RSS 2.0