Nu är allt uppe!

Nu är tavelhyllan uppe till den stora tavlan och väggen blev så här:



Soffbordet är påsk fint:



Små tavelhyllor uppsatta som jag satte kärleksstatyetterna på:



Nya nyckelskåpet på plats:





Visst vart det tjusigt?

Godis i stora mängder...

...men det är ju påsk snart!

Ni får se lite av mina påsksaker. De andra har jag inte satt upp då de kommer imorgon och fixar fönstren och de som stått i fönstren står bla på matsalsbordet i vardagsrummet just nu.
men lite får ni se och en massa godis.







Nya pollo, salmiak, citron (smakade exakt som citron Fox kolan) och sen mjölkchoklad smak i en och samma påse. Jättegoda är de.


Kolla in!

Ägare till detta hus är min son Teddy och hans fru.



Gå in HÄR för att se alla bilder.

Färdig!

så där ja!!!!

Båtrummet tömt fönster



vardagsrummet tömt fönster (kvar gardinen och lamporna de får Sture ta ned)



filmrummet tömt fönster(gardinen tar Sture sen)



kvar är köksfönstret och sovrumsfönstret där min gubbe nu ligger och sover.

Sakerna i köksfönstret ställer vi imorgonkväll på köksbordet som vi vrider åt sidan och skjuter in till väggen.
Sovrumsfönstret töms när älsklingen vaknat.

Jag har diskat , sopat av golven, plockat undan, tvättat spisen och förberett kaffet.
Nä nu är jag riktigt hungrig så jag ska äta frukost och läsa DN från igår som jag fick av en arbetskollega. Korsordet finns där också :-)

Lördag!

Svar på denna kommentar:

Ja men under minus tio är kallare. Mer än tio minus går upp åt noll grader.. Tycker det är en tråkig kommentar då du förstod vad jag menade!

Undrade bara hur ni resonerade kring det då jag hört att folk säger att det är farligt för barn att vara ute i minus tio, vilket är helt felaktigt. Själv tror jag på att vara ute oavsett temperatur i alla fall en liten stund... Men det är min personliga uppfattning och inte något annat.

Svar: Jag är ledsen om du tyckte mitt föregående svar var en tråkig kommentar det var inte alls meningen. Men jag förstod faktiskt inte hur du menade då mer än tio minus för mig är mera än tio minus alltså 11, 12 osv minusgrader. Hur man säger det rätt har jag inte en aning om och har faktiskt aldrig tänkt på att det skulle kunna vara fel, men det var så jag menade iallafall kanske det är fel och det blev förvirring för läsarna. Sen förstod jag dig att du menade mindre än tio minus då du skrev under alltså 9, 8, 7 osv minus. En feltolkning helt enkelt. Hoppas vi rett ut det här nu.

Självklart är det inte farligt för barn att vara ute i tio minusgrader, det hoppas jag att ingen förskolepedagog tror eller säger.
Det är för barnens skull vi är inne och att vara inne någon dag mår inget barn dåligt av och både föräldrar, barn och vi själva är nöjda med hur vi gör. Finns mycket man kan göra tillsammans med barnen inomhus så man inte denna dag avviker från Läroplanen.

Någon av mina läsare som kanske inte vet vad Läroplanen är så är  det ett styrdokument som vi följer. Förskolan fick läroplan precis som skolan har först 1998 och den reviderades 2010.  Här ett utdrag ur den

Förskolans uppdrag
Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska stimulera barns utveckling
och lärande samt erbjuda en trygg omsorg. Verksamheten ska utgå från en helhetssyn på barnet och barnets behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar
en helhet.

Förskolans verksamhet ska präglas av en pedagogik där omvårdnad, omsorg, fostran och lärande bildar en helhet. Verksamheten ska genomföras så att den stimulerar och utmanar barnets utveckling och lärande. Miljön ska vara öppen, innehållsrik och inbjudande. Verksamheten ska främja leken, kreativiteten och det lustfyllda lärandet samt ta till vara och stärka barnets intresse för att lära och erövra nya erfarenheter, kunskaper och färdigheter.


Ni som är intresserade av att läsa hela så finns den i pdf fil på nätet HÄR

Nu kom vi in på ett litet sidospår här men fortsättning följer under:

Om så fallet är att någon förälder inte gillar att vi inte alltid går ut kanske man ska välja en ur och skur förskola. Men hos oss är det tvärt om, många av föräldrarna vill att vi är inne oftare tex vid regn, minusgrader, snö etc. Men vi är ute i alla väder även om det kanske blir kortare stunder vissa dagar. Dock inte då det är över minus tio grader eller mera än tio minus grader ute. När vintern kommer så fryser många barn väldigt fort, kan vara fel kläder, eller att de inte rör på sig. De allra minsta gråter då de har svårt att röra sig med alla lager av kläder och en stor tjock overall, de ramlar i snön och blir ledsna, de ser så söta ut som små sumobrottare.
Så därför är vi inne när tempen stiger över tio minusgrader.


Jag hoppas jag varit tydlig nog nu. Men det är ju så att bara för att man själv förstår det man skrivit så kanske inte alla som läser det förstår. Men då är ni så välkomna att fråga hur jag menar.
Till er andra läsare om ni inte förstår detta så finns kommentarerna kvar i kommentarsfältet.
Jag har valt att besvara frågor i bloggen istället för i kommentarsfältet.



Jag såg Let`s dance igår för första gången, jag har alltid följt annat istället. Men alla säger att det är så bra.
Jag kommer att fortsätta att se det, var okey men inte ett superprogram enligt mig. Sen kan jag noll om dans, tyckte det var dåligt ibland och då fick de högre poäng och när jag tyckte det var i takt och bra fick de sämre poäng
. Sture gillade Bengan  men jag har ännu inte fått någon favorit, tyckte Anton Hysen, Molly Nutley var bra, men som jag tidigare sagt jag och danskunskap går inte ihop. Sen är väl Anders Timell en rolig prick, kanske man ska hålla på honom :-). vad är högsta poängen man kan få är det tio? En ? till er som sett programmet tidigare.

Ska snart börja att plocka undan saker i fönstren för på Måndag kommer de och fixar alla fönstren sätter nya karmar och en glasskiva till.
Usch så tråkigt att de kommer nu då jag tänkt att Påskpynta i helgen, men det får nu istället vänta tills de är klara.

Vi har tvättstugan idag och världens tvätthög av lakan och handdukar, men det är bara att ta tag i den+alla kläder. Vädret är ju inte särskilt spännande att gå ut i. Igår var en lustig dag först strålande solsken och snabbt efter en hagelskur ett typiskt Aprilväder som det kallas. Men det är April först imorgon.
Nu ska jag plocka undan från några av fönstren.

Fredag!

Svarar på denna kommentar:
Varför går ni inte ut om det är under tio minus?

Nu skrev jag inte under tio minus utan över tio minus. Är det mer än tio minusgrader ute så är det väldigt kallt för barnen att vara ute och leka för kinderna och även kroppen. Sen har många barn jobbigt att andas den kalla luften och dra in den bitande kylan. Barn fryser lätt och kanske inte rör på sig så som man behöver vid kanske 15 minusgrader. Då har vi inomhus aktiviteter istället. Men denna vinter så hände det bara en ända dag då var det 16 minus ute.

Sen vill några barn gå ut så går vi ut med dem och ser till att de har ordentligt med kläder på sig.

Så därför går vi inte ut om det är mer än tio minusgrader ute.

Äntligen Fredag så himla skönt, har varit rätt trött denna vecka, vet inte riktigt varför egentligen. men jag tror det är vädret, först glädjen över värmen och att våren kom, sen baklaget att det blev kallt igen. Kroppen gillar nog inte det och då sätter tröttheten in.

Lustigt jag vaknade hungrig imorse, det är sällan jag gör det. Brukar först komma ca 20 minuter efter att jag gått upp att jag får en liten hungerkänsla.
Men säkert har jag drömt om man och det är därför jag är hungrig.
Nej det här blir det inget vettigt av så jag lägger ned och går och käkar något istället.

Fyra av mina Saint paulor blommar. Tyvärr vart en bild suddig.
men kolla in:








Torsdag!

Skönt att inte Josefin vann i Mästerkocken. Som ni vet så har jag varken gillat henne eller Sigrids prestation i Mästerkocken och velat att de ska åka. Men måste jag hålla på någon i finalen så blev det Sigrid. Josefin är gnällig och tjafsar så mycket och jag tycker inte det hon presterar är så bra. Varken när det gäller fantasi, idéer, upplägg etc...smaken vet jag ju inget om. Sen hennes gnällande på allt och alla hela tiden och att hon skyller sina misslyckande på en massa andra hon gör ju aldrig fel. Sigrid misslyckade nästan i alla grupptävlingar och var den som gjorde så laget inte vann därför såg jag inte henne som en vinnare.
Men den mest värdiga vinnaren blev trea, Urban. Synd!

vad tycker ni om halv åtta hos mig då? Tycker maten de lagar numera är urtrist, förut tog jag en massa recept och gjorde här hemma. Ja faktiskt jag och Sture också så klart. Men nu är det inget som lockar. Sen är deltagarna så trista och kritiska en del gnäller om allt och inget. Sen äter de inte ditt och datt som om de vore små små barn, inte fisk, inte varm frukt, oj det köttet kan man äta det etc.
Oj kan man kombinera detta, sen försöker de veta mer om man än de kan och då blir det bara pinsamt.

Jaha idag är det då Torsdag och stängningsdag för mig. Ska tyvärr bli regn i eftermiddag så det lär att bli stängning inne idag. Trist det var så skönt att stänga ute förra veckan.
Men man vet ju aldrig det kan ju vara fint också, de där väderleksrapporterna kan man ju inte alltid lite på. Men för säkerhets skull så tar vi in cyklar och sandsaker mm innan lunch ifall det då blir regn.

Klart vi är ute vid regn det är vi på förmiddagen men att vara ute från strax före tre till stängning i regn är inte kul för något barn.

Vi är ute i alla väder på förmiddagarna frisk luft ger friska barn det är inomhus smittan sprids.
Sen går vi aldrig ut om det är över tio minus ute eller spöregn eller en fruktansvärd snöstorm. Men det säger ju sig självt.


Nej nu är det frukosttime!

Tisdag!

Ja du mamma. Batterierna hemma hos er verkar aldrig laddade. Både i telefoner och kameror.
Dockan var väldigt lik pappa. Kolla in dockan min mamma köpte en liten gubbe i blåbyxor:



Så likt pappa så!
Nu är det frulle som gäller för om 20 minuter så måste jag gå här ifrån. vart har tiden tagit vägen idag?

Måndag idag igen?

Är supertrött efter nio timmar sömn och har även ont om tid idag. Ska äta frukost och se åka till jobbet. Kallt idag så himla typiskt då jag glömde tjockjackan på jobbet, nu får jag åka i en rätt tunn fleecejacka.
Middagen igår:

Kött av nöt (oxe) klyftpotatis egengjord och whiskeysås.




Branden!

Det har brunnit i en butik i vårt centrum.

Kolla här



Mannen som äger butiken är jättetrevlig. Han har fräscha grönsaker och frukter, supergoda ägg och lite annat smått och gått. Billig är han också. Eller ska man skriva var.
Vi tog ett varv med bilen när vi åkte iväg för att köpa en mus.

Bakat klart!

Nu är båda Toscakakorna färdiga och jag ska hoppa in i duschen!



De blev så fina, hoppas de smakar bra också.

Söndags morgon!!!!

Alla klockor äro omställda!!!! Jag har lagat kläder, plockat undan och nu sitter jag då äntligen här.
Ska snart när jag piggnat till lägga in räkningarna på datorn, sen ska jag slappa hela dagen.

Lite blomster



Middagen





På kvällen spelade vi kort och spel, såg smartare än en femteklassare och sing along. Sen vart det sängen och jag somnade ganska bums. Gjorde mycket igår här hemma och så var vi iväg två svängar och handlade.
Sväng ett så var det EM och City gross, sväng två Jysk, Mio och Coop.


Idag ska Sture iväg med grannen och köpa en bordsskiva, sen hoppas jag på att min älskling orkar borra upp hyllorna vi köpte igår och så nyckelskåpet. Sen naturligtvis tavelhyllan för tavlan som har stått och samlat damm sen i höstas.

Nej nu ska jag diska för det är en sak jag glömt att göra.
Disken färdig och jag har ju totalt glömt vad jag har att göra idag. Jo baka två Toscakakor till jobbet imorgon. Jag var ju sjuk den gången jag skulle haft med mig något.
Bjuder på en film från vardagsrummet, ni har ju sett från båtrummet, hallen, köket och filmrummet.
Bättre med mycket prylar och rent och snyggt än lite prylar och skitigt och fult.


Vi handlar mera!!!

Vi stack iväg en snabbis till Jysk och Mio också. Så slipper vi åka ut imorgon också. Köpte lakan på Jysk, två av varje. Se under:





Sen en bytta att ha potatis i





Innan vi åkte mumsade jag på det här









Nu börjar de att blomma igen



En av mina st:paulor.

Handlat igen!

Har varit på möbelbutiken Em (Europa möbler). Vi köpte ett nytt nyckelskåp, två svarta tavelhyllor ca 2 dm långa där mina kärleksstatyetter ska stå och en tidningskorg. Hyllorna och nyckelskåpet kommer på bild när vi satt upp dem. Måste låna borrmaskinen från pappa först. Sen storhandlade vi på City Gross.
Där köpte jag bla kökshanddukar och grytvante+fyra grytlappar som då inte stod på listan...hm inte munkarna heller :-).













Lördag!

Nu har jag dammsugit, dammat, plockat undan, sorterat tvätt, lagt fram nya lakan, tvättat toaletterna. Jag gick upp kl 7.30 då jag vaknade...snacka om vad jag är snabb!!!
Nu sitter jag här och knackar ned skit.

En fråga till alla läsare ja ni som får lön den 25 mars, fick ni lön i Fredags eller får ni först på Måndag? Vi diskuterade detta igår på jobbet och vissa påstår att idag är det ändrat alla får på Fredagen som har lön den 25 då den 25 är på en Söndag.
Förr var det så att var den 25 på en Söndag fick man lön på Måndagen och var den 25 på en Lördag så fick man lön på fredagen. Vill veta hur det ligger till. Är det ändrat för all så alla får lön på Fredagen när den 25 är en Söndag? Snälla alla ni som har lön den 25 kan ni ge mig ett svar?

Sture har lön den 25 och fick den igår.

Igår drack jag lite bubbel och det blev ett hjärta i skummet. Ser ni det?





Kul va?
Ja jag vet hur töntigt som helst är det.


Nu är det frukost dags!

Fredag idag!

Redan Fredag, tänk vad veckan går. Vår är det ute också, igår var set som högs 17+. Det märks att det är vår på mina svullna ögon som även kliar. Det är Alpollen i luften. Tar nu både ögondroppar och nässpräyögon. Men om ett par dagar så känne rja gingenting bara ja gkomme rihåg medicinen.
Nej jag känner mig hungrig så jag ska äta frukost och sen åka iväg till jobbet.

Torsdag!

Nej nu jäklar. Det heter Sveriges mästerkock inte Sveriges konditorkock. Hur fasiken kan man ha som sista tävlan när de tävlar om en finalplats att baka Macarones???

Sen älskar Josefin att göra efterrätter,baka och är bra på det , men Urban är urusel på det och gillar det inte. Tävlar man så ska det vara på lika villkor. Han var redan utslagen innan de började att baka.

Jag tycker de skulle tagit en matsituation då de misslyckats bägge två...alltså de skulle fått göra om det och försöka få till det denna gång. Men bakning var Josefins nisch så jag tycker hon fick en stor fördel här.
Just när det gäller tävling om finalplats så ska de få tävla på lika villkor
.

Ser man till helheten av vad Sigrid, Josefin och Urban gjort så skulle inte Sigrid stå där i final.

Jag har ju länge velat ha ut både Sigrid och Josefin tycker ingen är värdig vinnare. Men måste jag ta någon så inte tar jag Josefin gnällfia iallafall.

Sist om detta att baka Macarones är svårt, Josefin hade aldrig vågat sig på det och inte jag heller. Jag har denna hemma men ändå har jag aldrig gjort dessa små kakor:



Självklart ska en kock kunna göra allt, men en kock bakar inte det gör en konditor. Att göra efterrätter ska de kunna men hade det varit det igår så hade Josefin fått fördel. Nej de skulle tagit något så det vart lika svårt för bägge två.

Förra året kom min favorit tvåa i år etta. Nej trist det här.
Nu är det frukost!


Onsdag!

Jag har jättebråttom, men slänge rin några bilder från igår morse och sen middagen på kvällen:












Tisdag!




Middagen i förrgår, åt samma igår för det fanns kvar men ingen bild från igår. Lite löjligt att lägga ut två likadana bilder efter varandra.

Första arbetsdagen efter över två veckor hemma gick bra, men var jättetrött när jag kom hem igår kväll.
Sen jösses vilket väder det var då!!?? Snöade och sen gick det över till minihagel på förmiddagen. Nej inget kul alls.

Men till helgen ska det ju bli fint har de sagt, usch vi som har så mycket att göra i helgen. Tvättstugan, storhandla, Sture ska iväg och köpa en bordsskiva med grannen, sen ned i källaren och ta fram påsksakerna. Jag har inte så mycket utan någon duk och lite kycklingar och häxor.

Kolla HÄR på förra påsken.

Måndag!

Nu är det Måndag igen. jag ska jobba för första gången sen den 29 Februari. Har inte jobbat alls i mars. Ska bli skönt att få komma igång igen.
Det blir bara en kortis idag för jag ska äta frukost i lugn och ro sen ska jag ge mig iväg.

Vad gör ni andra idag då, jobbar, pluggar eller annat?
ha en bra dag!

Det är då för jäkligt att man ska bo med en Hammarbyare:













En liten utflykt!

De håller ju på att byta fönster på vår gård och här har de ställt allting.





Den veckan som kommer nu bör de komma till oss.

Lite snödroppar på gården.





Vi har varit i möbelbutikerna EM och MIO:

Denna Kl var minst en meter i diameter. Fin va?



Tycker denna stol har en så härlig färg




Vilka fina lampor va?







Innan vi åkte hit svängde vi förbi Blackebergs sjukhus som jag fortfarande säger. Tänk hela fina gamla Trädgården+trädgårdsmästeriet och skogen bredvid har de byggt på, stora fula vita klosshus.
Där var en fin trädgård med äppelträd, päronträd och plommonträd+ett växthus med en massa odlingar utanför. Fina gamla sjukhusbaracker som låg idylliskt i skogsbryna. Allt är borta alla träd är kapade och allt är förstört. Hur kan man förstöra så fina vackra strövområden som det var innan de byggde???? Här har jag lekt som liten här har jag promenerat med mina föräldrar, senare med mina egna barn. Ville inte ens ta någon bild av förstörelsen!


Söndags morgon!!!!

God morgon. Här är jag en människa som är på otroligt dåligt humör idag. Jag vaknade för en 1/2 timme sen med det här usla humöret. Vet inte alls varför jag känner mig så här.  Känner mig så himla olustig så att jag spricker snart.

En fråga om man hela tiden skriver negativa saker till någon bör man då inte försöka att sprida något positivt ibland?
Eller är det okey att alltid bara få ur sig negativ energi. En sådan person som bara letar fel hos en annan och hittar den något så kastar man ur sig det omedelbart. Men när det är något positivt eller okey då tiger man som muren.

Jag tänker på flera bloggar som jag följer, man ser ofta i kommentarsfältet Sissi /påhittad namn)i skriva negativa saker, ja rent ut elaka ibland, men man ser henne aldrig ge en positiv kommentar.
Det är inte bara hon utan flera personer i flera olika bloggar. De är bara där och knäpper folk på näsan, kastar skit mot både bloggaren och de andra som kommenterar.

Ibland går jag in i de negativa personernas bloggar om de har några för oftast är det fingerade namn och ingen vare sig mail eller bloggadress för att se vad de är för människor. Om de är en speciell sort som gör så här, om de mår dåligt på något sätt och vill ta ut det över någon annan.
Men jag har inte hittat någon röd tråd.

Har ni det för jag vet att alla som stadigt läser bloggar stött på det här fenomenet. Bara intressant att veta vad som driver en människa att bara skriva negativa kommentarer men aldrig någon positiv hos en viss blogg.
Jag kommenterar också i bloggar och ibland håller jag inte alls med personen och skriver det (kan vi kalla negativ kommentar) men nästa gång kan jag skriva något positivt till samma person.

Det här vart snurrigt, men vad tror ni det beror på att vissa bara skriver negativa saker men aldrig något positivt till en viss bloggare. Som jag redan skrivit syftar jag inte på någon specifik blogg eller kommentator. Men jag diskuterade detta med några andra bloggare igår, hur vi kom in på det minns jag inte.

Har bara tänkt på det här då jag läst vad vissa skriver i kommentarsfältet till andra.
Nog om det här, bara intresserad av vad andra bloggare tycker som följer andras bloggar och deras kommentarer de får.
Givetvis hur ni själva kommenterar i andras bloggar.

Skulle vilja göra något lattjo idag, det där med promenad uteblir för det är urtrist väder att promenera och fotografera i. Grått och trist. Man bara väntar på att det ska börja regna, eller komma dis, dimma etc.
Nä jag tror det blir en barnfilms dag med popcorn och cola idag. vad säger ni, låter det inte lockande?
Något att pigga upp sig med. Man kan ju inte fortsätta att var på dåligt humör efter att man sett tex saltkråkan, Emil, Madicken eller kanske någon gammal svartvit barnfilm som Två år i varje klass, Rasmus, Pontus och Toker, Mästerdetektiven Blomkvist. Har faktiskt den sistnämnda både i den gamla svartvita versionen och den nya i färg.

Nä börjar bli riktigt hungrig nu så jag ska ta och äta lite frukost. Sture har kommit upp också så får se vad han vill roa sig med idag.

Middagen igår lax med potatis och Hollandaisesås.




Har tråkigt!

Usch vad tråkigt jag har just nu. Käkade frukost och läste Tara, löste korsord, diskade igen och sitter nu här igen. Sture krattar rabatten på gården och springer upp och ned mellan tvättstugan, hemmet och rabatten.
Snart kommer han med en kasse tvätt och ber mig hänga det så han kan fortsätta med rabatten, kan sätta en hundring på det.
Vi hänger tröjor, byxor och det som inte tål tumlare hemma på ett torkställ. Tar sådan tid att få det att torka i torkrummet och kläderna ska ju inte användas idag iallfall.


Drog dammsugaren över lägenheten också så nu är det rent överallt och jag vet inte alls vad jag vill göra nu.
Äsch jag lägger mig i soffan och kollar på en Dvd så får jag se om jag kommer på något roligare att göra.

Vårt kök!

Klar!!!!!
Jag har diskat, dammat hela lägenheten, tvättat toaletterna+handfaten och vattnat alla blommorna. Bjuder på en liten film från vårt kök när det är rent och snyggt. Disken är inte diskad som ni kanske ser men filmen gjordes tidigare i veckan.



God morgon!

Gäsp vad trött jag är idag. Men jag sov ända till kl 7.10 och det är sovmorgon för mig.
Men tänker faktiskt lägga mig och slö titta på tv om en stund, kroppen är inte riktigt vaken än.
Är inte tillräckligt pigg för att sitta här just nu.

Men kan bjuda på en bild från Middagen igår.

Lövbiff, pommes och vitlökssmör



Idag blir det lax, potatis och Hollandaisesås. Sture köpte en hel lax och gjorde i ordning, det blev massor av mat så vi frös in några lådor, så himla gott.

Idag hade någon snott vår tid i tvättstuga 1. vi tvättar alltid Lördagar kl 10, men någon hade tagit vår tid :-), nu blev det tvättstuga 2 och kl 11.
Kl 10 är bättre då är man klar senast 12 och kan göra lite annat kul. Men att vara klar kl ett då är man ju redan inne på eftermiddagen och det är inte många timmar tills det är middag.
Men idag ska vi ändå bara vara hemma så det spelar ingen roll, sen ha ringen snott tiden alla får ju boka vilken ledig tid de vill. Men när man är van vid en tid och tvättstuga så blir det lite tokigt i huvudet.

Ska iallafall damma här hemma och vattna alla miljoner blommor :-) + ta toaletter och handfat. Sen ska vi fortsätta att se på en riktig jul, julkalendern från 2007. Imorgon hoppas vi på sol och kanske en liten prommenix ute i vårvädret.

Little Apple Dolls!

Kolla här:









Dockan kom hem idag och jag köpte henne på tradera för 11 kronor. Hon kostar 529 kronor i butik.



Beskrivning av objektet
Little Apple Dolls Series 4 - Timor Balatro
Includes:
Character Specific Story booklet giving character background storyline.
Mask.
Little Apple Red accessory.
Meticulously detailed cloth costume.

These dolls are based on a new mythology of legends from the past that echo the spirit of Japanese Horror Classics and Dark Anime Fantasy. The characters are without key facial features, which may render them monstrous, yet creatures of beauty. Artist Yurie Urie explains the dolls look as being one between life and death. These dolls are meant to represent a spine-chilling border, not truly dead, but certainly not alive!

Little Apple Dolls are a range of dolls designed by artist Ufuoma Urie. Appealing to fans of dark fantasy and horror, these Japanese-inspired dolls stand at around 13-14 inches high = 33=35 cm (except for the large art dolls, which are 3ft, and the mini dolls, which are 4 inches) and come dressed in beautiful intricate costumes. Butikspris 529 kr

These dolls are creatures of the Inbetween; child souls who are neither living nor dead. Their faces are not fully formed, missing noses and mouths which may render them horrific to some but beautiful to others. I find them eerily and hauntingly beautiful.

The first series of dolls was released around 2004, and four more subsequent series followed, along with limited editions and Comic Con exclusives. Packaged in gorgeous white window boxes, each with their own legend, the Little Apple Dolls soon became cult collectables.

Vilket klipp jag gjorde!!!!




Vanilj och Blåbärsbullar!

Nu är bullarna klara 44 stycken blev det och de vart otroligt stora och fina. Använder alltid stora bullformar till dessa. vet inte varför de blir så mycket större än vanliga bullar...eller mycket och vanliga...menar kanelbullar och att de blir större. Iallafall så jäser de alltid mer.





Nu ska jag diska, äta frukost och ringa mitt arbete.

Bullfest!

Har en bulldeg på jäsning. Det ska bil vanilj och blåbärsbullar. Skulle ha bakat förra veckan, men hade så mycket annat som jag bakat då och som inte gick att frysa in. Tosca, cupcakes, muffins, havreflarn, vet att vissa saker kan man frysa in men jag tycker inte det blir lika bra då.

Vår middag i förrgår och igår.

Currykorv med penne





Jag älskar Curry men tyckte att detta var för stark och att det inte smakade Curry, Sture tyckte att jag tappat smaklökarna och att det var alldeles lagom med Curry och styrka. Hm håller inte med alls. men så var det jag som gjorde maten också och då blir det aldrig helt bra.
bakning är min grej, matlagning är Stures grej.

hemma från läkaren!



Vart hos läkaren och fick en salva för huden runt ögonen med hydrocortison i. Rösten låter bättre och värdena var bra så jag fick godkänt för att återvända till jobbet på Måndag. Nu har det vänt och kommer aldrig tillbaka hoppas jag. Har aldrig varit med om något värre, sjuk i tre månader hemma en vecka i början av januari då hade jag varit dålig i en månad men ändå jobbat, sen tre dagar i början av Februari och sen sjukskriven i två veckor för samma sjukdom from i början av Mars.
Usch fy säger jag bara så risig jag varit egentligen.


Nu ska jag lägga mig ned och fortsätta att se på DVD, kollar på en svensk serie som heter Lösa förbindelser, väldigt bra faktiskt.





Ett litet foto på min söta dotter och hennes pojkvän. Taget den 9 Juli på min sons bröllopsfest.


Underbart!

Men fasiken att jag inte gjorde filmen först innan jag åt frukosten. Som var fylld av färska frukter bla. En stor svit hade vi och så kom de upp med frukosten kl sju och det stod en vas med en ros i på vagnen också.
Jag tog foto, ja flera stycken på frukosten men de finns inte kvar i kameran. Inte så konstigt kanske då jag nyligen vaknade och förstod att allt var en dröm
. Så även om jag gjort en film innan denna frukost så hade nog inte den heller funnits med i kameran.

Men jösses vad svamlar hon om nu då tänker ni säkert. Jo jag och Sture bodde i en jättestor svit och fick en underbar frukost på morgnarna. Vart vi var har jag ingen aning om eller minns inte från drömmen, för säkert fanns det med där också.
Iallafall så var det en underbar dröm.

Jag har precis duschat och ska snart äta frukost.

Bjuder på Några vackra bilder först. Gissa var det är någonstans?





Vart tror ni den har lilla Silkesapan bor.



Gissa på vad det är, vart det är, stad, landskap, land. Ja gissa på bara!.

Morron!

Uppe med tuppen idag också!!!  Har en läkartid kl 13 idag, då läkaren bla ska titta på mina ögon, eller huden runt om. Som är torr och kliar massor och det är små blemmor eller små utslag där.
Annars känner jag mig ganska okey faktiskt.

Tänker inte sitta här länge vid den här tiden på morgonen, utan bara ge mig till känna.


Synd att Dennis åkte igår i Mästerkocken, men hans efterrätt var ingen höjdare.
Sen kan jag tycka att han som vann första tävlingen inte skulle stå i en elimineringstävling. Men då hade ju urban åkt istället. Jag tycker att Josephine skulle åkt som inte hade exotiska frukter i sin rätt och de sa de ju flera gånger...vart är frukterna .
En kakbit och två såser och några maränger, juryn tom byggde om den. Får hoppas att Urban står stadigt med fötterna nästa vecka.

Nu ska jag lägga mig igen. När jag vaknar ska jag ta en dusch, käka frukost och strax före ett ska jag ge mig iväg ut.

Solnedgång!

Varför heter inlägget Solnedgång när det första man får se är en tallrik köttbullar. Se längre ned så förstår ni :-).

Middagen igår har jag ju glömt.
Vi hade potatis till men jag mosade min med lite smör och flingsalt. Supergott var det.



Solnedgång







Vilka bilder jag fångade från vår lägenhet igår kväll.

Svullan ögon!!!!

Godmorgon. Jäklar ögon, smörjade in dem runt om med Inotyol igår kväll och det slutade att klia+att svullnaden gick ned. Men har varit upp 45 minuter nu och nu börjar de att klia igen.

Vet fasiken inte vad det är. Allergi, men jag har använt mina allergi droppar utan bättring. Sen är det runt ögat precis som det kliar jättemycket och är svullet. Men har mailat vårdcentralen att min läkare ska kontakta mig under dagen. Jättebra det där så slipper man sitta i telefonkö.

Men hostan är nästan borta, hostar någongång/dag och det känns helt underbart, hesheten tror jag är bättre och värken i bröstet är bättre
.
Hoppas det verkligen håller på att vända. Vill börja jobba igen är så himla trist att bara gå här och inte ha något att göra. Det är skinande rent här hemma och jag har rensat bort lite saker som aldrig användas. Middagen är det för tidigt att börja med :-).

Läste just Aftonbladet på nätet. Denna artikel läste jag:


Att måla naglarna ombord blev en tråkig historia för amerikanska Jeanie Daniels.

Att måla naglarna ombord blev en tråkig historia för amerikanska Jeanie Daniels.

Målade naglarna ombord - greps

När kvinnan inte fick måla naglarna på flyget tog hon till fula ord

Amerikanska Jeanie Daniels ville göra sig fin för sin pojkvän.

Det gillade inte flygpersonalen.

När Daniels klev av planet i Houston, Texas, väntade polisen på henne.

Orsaken - ett nagellack.

 

Vill man vara fin, får man lida pin.

Tio målade fingernaglar resulterade i över tio timmar i fängelse för amerikanska Jeanie Daniels, rapporterar media i Kalifornien.

Det var på ett flyg med lågprisbolaget Southwest airlines mellan Kalifornien och Texas, som bråk uppstod.

Daniels, som skulle besöka sin pojkvän i Houston, ville göra sig lite extra fin.

Men att hon målade naglarna i sitt flygsäte var inte populärt.

En flygvärdinna bad henne sluta på grund av lukten.

Daniels bestämde sig då för att avsluta jobbet inne på planets toalett.

Svor åt personalen

Men inte heller det var populärt.

När Daniels konfronterades försvarade hon sig med en rad svordomar.

– Flygvärdinnan var så högljudd och ville inte sluta skrika trots att jag satt på min plats, och jag var högljudd när jag svor åt henne att sluta, säger Daniels i amerikansk media.

Men svordomarna var kränkande, tyckte personalen. När planet landade greps Daniels av väntande polis.

Domaren ansåg dock inte att uppträdandet var tillräckligt för böter och Daniels släpptes efter dryga tio timmar.

Southwest airlines vill inte kommentera händelsen

Vad säger ni eller vad tycker ni? Självklart var anledningen att hon inte fick måla naglarna pga att det finns allergiker.
Jag tex mår dåligt av lukten, det sticker i ansiktet och jag får huvudvärk.
Att inte lyssna på flygplanspersonalen utan istället gå in på de oftast pyttesmå toaletterna och fortsätta måla är inte alls okey. Ska allergikerna undvika toaletten hela resan då.

Man får inte röka längre pga allergiker, inte äta jordnötter. Jag hoppas det kommer ett förbud mot att använda starka dofter också inte bara nagellack för doftallergikers skull. Finns redan på tex min hudläkarmotagning och det är pga att det finns allergiker och de ska ju kunna komma till en allergi mottagning utan att bli sjuka.

Man kan använda rakvatten och parfym med motta. Det behöver inte lukta i hela planet, tåget, bussen, rummet.
Jag är doft allergiker och det kan vara väldigt svårt för vissa att förstå. Men jag har ingen parfym och så ser de ut som ett stort ?. Men de har tex en duschkräm som luktar väldigt mycket så att hela rummet doftar deras kräm. Klart man ska få duscha, men ta allt med måtta, ös inte på sprayer och krämer. Sjukhus och vårdcentraler städer med medel som inte stinker, det finns ju Rosdoft, Liljekonvalj etc idag. Är glad för att nästan alla offentliga platser idag städas med medel som vi allergiker tål.
Att vara doft allergiker innebär inte att det är enbart parfym vi inte tål utan det gäller alla starka dofter som luktar tex som parfym, starka blomdofter och dylikt.

Sen har vi Apotekets underbara allergi hörna, med raklödder som inte doftar och en rakgel efter som inte doftar.
Dessa använder Sture och jag har en doftfri deo, luktar lite men inte någon form av parfymdoft, samma gäller på schampo vi använder och krämer, tvål etc
Utomhus är jag inte lika känslig enbart om någon går förbi nära med starka dofter eller om man sitter utomhus nära någon som har starka dofter på sig.

Oj det här blev långt. Men ville veta lite hur ni tycker, hur ni agerar med tanke på allergiker. Är ni rökare står ni i busskuren och röker eller röker ni i stora folksamlingar?
Öppnar ni jordnötspåsar på bussen, tåget och andra offentliga platser. Trycker ni på er parfym innan ni går ut så eran doft känns i en hel tunnelbanevagn?

Tävlar!!!!

Jag tävlar om 5000 kronor.

Tryck på bilden så kommer ni till sidan där ni kan rösta på mig.




Du kan även inreda ditt eget vardagsrum och vara med och tävla.

Köttbullarna klara!

De var super duper goda min köttbullar. Saftiga, bra kryddade, helt enkelt bäst!





Titta min prickblads krukväxt blommar. De brukar bara dö för mig, bladen krymper ihop och dör. Ja jag har haft flera stycken. Men denna börjar att blomma, visste inte ens om att de blommade.





Jag kanske fått gröna fingrar!


Anne på grönkulla.



Först vill jag förtydliga tidigare inlägg:

Tidigare idag skrev jag om familjen annorlunda
bla detta skrev jag: Jag läser denna mammas blogg, men det skulle inte falla mig in att skriva en kommentar att hon gjort fel val och spy en massa galla över henne.
Menade med detta att det finns tyvärr de som spyr galla över familjerna i programmet i kommentarsfälten bla.
Jag ser detta dagligen tyvärr, en massa elakheter. Det är deras val. Ha gärna en åsikt men lägg fram den på ett trevlig sätt, blogga om programmet på ett just sätt.


Jag bloggar om en serie på tv som jag gillar väldigt mycket och ger mina åsikter och vill jättegärna ha åsikter från andra som ser serien. Självklart ska man kunna diskutera program som går på tv så länge man gör det på ett vettigt  sätt. Kommenera familjernas bloggar men på ett vettigt sätt, även om du inte har samma åsikt som dem kan man delge den i blogg eller i kommentarsfälten på ett trevligt sätt.
Så skriv gärna vad ni tycker om programmet och familjerna.

Blev en skiva med Anne på Grönkulla men det var inte vad jag ville ligga att titta på heller.
Ska snart spela in Våra bästa år, den ska jag se efter att köttbullarna är klara.
Är rätt trött just nu så det blir kanske att sova en stund efter köttbullarna är gjorda.
Har faktiskt inte ätit någon frukost ännu, även om jag skrev tidigare att jag skulle göra det. Är inte ett dugg hungrig faktiskt.
Återkommer senare!

Vilken film ska jag välja!

Ha ha ha!!!! Har fortfarande inte kommit i soffan och valt en film. Vad ska jag se???? Humor, spänning, barnsligt...ja vad vill jag se?????
Tre kronor? Nej såg om den i slutet på förra året, börja om med skilda världar, nä känner nog inte riktigt för det, fortsätta med Albert och Herbert, nä inte den heller. Men det här är ju sjukt alltså. Så mycket filmer som man har, bara välja och vraka!!!!!




vad det blir får vi se.

Familjen annorlunda!

Tycker familjen annorlunda blivit annorlunda. Det visas mindre, så som familjen Wallquist som var i Stockholm. Det visades inte mycket från deras resa, trotts att det stod i tv bilagan att för att lösa problemet då alla vill göra olika saker så löstes det genom att alla fick göra vad de ville.
Tyckte bara de var i Gamla stan och slottet, badade och mamman och äldsta dottern spanade på killar. Vad säger ni som följer serien?

Sen sa mamman i familjen Wahlström en bra sak angående folks tyckande om att de har många barn. Det är vårt val, det är så här vi valt att leva och vi trivs med det.
Ja tänk vad vissa människor ska ha åsikter om andras liv. Det ska tyckas hit och dit. Jag skulle inte heller valt att ha upp till tio barn, men de som väljer att ha det måste få göra det utan att folk ska sitta och spy galla över deras val.


Nu ska de ha ett barn till. Jag skulle valt att inte berätta för barnen men det är min åsikt: Barnet innan hade dött i 12 veckan nu var mamman i 11. Låtit det gå över den kritiska tiden först. Man ska ju inte måla fan på väggen, men allt kan ju hända.
Jag läser denna mammas blogg, men det skulle inte falla mig in att skriva en kommentar att hon gjort fel val och spy en massa galla över henne. Det är hon som väljer inte jag. Sen att jag skulle gjort ett annat val om det gällt mig är en annan sak.
Vad tycker ni som följer serien?

Vilken är er favorit familj. Min är Norrström med mamma Mirka, verkar vara en så härlig och mysig familj. Hoppas de är med nästa säsong också om det blir fler säsonger.
Nu lämnar vi familjerna.

Jag är jättetorr runt och det kliar jättemycket, annars känner jag mig faktiskt rätt okey. Inte lika hes längre, men jag är ju rätt tyst för tillfället. Men jag skulle vilja ta prover denna vecka så att alla värden är okey. Jag vill börja jobba igen, jag vill tillbaka till och kollegerna.

Ja jag vet att jag ska vila och ta det lugnt och det försöker jag göra också, men blir så himla rastlös bara.
Hemmet är skinande rent, lite disk bara ett par koppar och någon tallrik tar max fem minuter att göra i ordning. Rulla köttbullar ska jag göra, max trettio minuters arbete. Hur fasiken ska jag fylla dagen. Är trött på att glo på DVD hela tiden. Beck, Wallander, Julkalendrar, saltkråkan mm, mm, mm.
Uppe med är jag också. Vaknade när Sture gick upp, sen kunde jag inte somna om. men ska väl titta på någon film eller serie, men är så rastlös så att jag inte känner för något.
Nä nu ska jag diska.

Våren är visst här idag!

Har legat och kollat på Julkalendern med Albert och Herbert. Sture kom nyss hem och står nu i duschen ska göra detsamma efter honom. Känner som om bacilluskerna även sitter på kroppen.


Argsinta små bacillusker som krälar både inombords och utanpå kroppen. Önskar att man kunde tvätta sig inombords också :-). Riktigt gnugga bort sjukdomen som inte vill ge sig. Få tillbaka sin röst igen och inte låta som en kraxig kråka.
Det skulle vara drömmen det.

Det har tydligen varit jätteskönt väder idag enligt Sture. Jag har inte själv känt det bara sett det på termometern. Snart är det riktigt vår och då kan man börja göra i ordning i rabatten utanför porten. Ska även bli roligt att se hur Apeln tagit sig efter beskärningen. Jag hoppas att den ska blomma med vackra fina blommor. Nu när den kommit fram ut ur allt ris som fanns runt om. Höga fula buskar. Bärbuskar, rädisor, och potatis sen får vi se vad det mer blir. Lite mer plattor att gå på mitt i ska den nog bli också
Bilder kommer att komma upp det lovar jag.

Sovit en stund!

Somnade ifrån Beck. Borde ha sovit längre men vaknade av ett ryck. Undrar vart min älskling är, han brukar vara hemma vid den här tiden. Nej just det han skulle byta trakt idag och killen som skulle köra kunde inte den trakten alls. Men Sture kan den, så var det. Nu kom det här med glömskan igen.
Han sa det ju vid middagen igår. Blir nog senare än vanligt idag.



Kanske jag ska rulla lite köttbullar som vi ska äta imorgon så jag gör någon nytta. Middagen igår blir samma som igår för Sture gjorde en stor sats med klyftpotatis och stek finns det kvar några skivor i kylen, resten frös han in.


Köttbullar är ju smaskens eller vad tycker ni?



Nej ska fortsätta att titta på Beck tror jag.

Glömsk kärring!

Jag blir galen på den här apparaten. Trög som fan och man får starta om den pga att den inte vill visa sidan man vill ha...grrrrrrrrrrrrrr!!!!!
Snart gör jag så här.




Men oj då jag har ju glömt mina vitaminer idag. Börjar jag bli senil eller?????

Att det kan vara så svårt att komma ihåg , man tar ju smörjan i samband med måltid. Man glömmer ju inte att äta. Men som jag är så är det väl itne långt dit heller :-)

Dagen går vidare!

Ätit frukost och nu sitter jag här igen och knappar ned onödigt skit.
Är lite grinig idag, först har man kvinnoveckan, sen kliar ögonen. Sen är jag besviken på vissa saker. Nej jag känner mig olustig helt enkelt.
Något som ligger och mal i huvudet hela tiden.

Håller på att spela in Våra bästa år som jag ska sen sen så kan man lät spola över alla pausar.


En sak är man anonym så är man anonym läsare av min blogg, alltså man läser men kommenterar aldrig eller ger sig till känna. Har man gett sig till känna någongång så är man inte anonym och heller inte en av de personer jag syftade på i mitt förra inlägg. Jag syftade på påhoppen om mitt hem.


Ja ni som känner mig eller vet vem jag är kanske vet vem anonyma personer är som jag skriver om och jag står för det jag skriver och skulle stå för det om personerna ifrågasatte det. Eftersom jag inte namnger personen eller skriver var denna bor så är det fullt tillåtet att skriva som jag gjort i bloggen, inget jag kan bli dömd för eller få raderat.

Ja jag la ut en bild som jag hittat från en annan på Facebook (låg under humor på originalsidan) på Reinfeldt Wanted. Den bilden är fullt tillåten att lägga ut och sprida. Jag är långt ifrån ensam om att ha lagt ut den. Lite kul faktiskt, humor, att tala om vad man gillar en viss politik med humor och ironi. Men det är varken humor eller ironi att kränka andra personligt att vara elak och skriva elaka saker direkt till en person.


Jag gillade inte husens utseende i Gåshaga det stämmer, men skulle aldrig falla mig in i att kommentera personers enskilda hem med fula ord och elakheter. Den ända som borde reagerat är arkitekten. Men jag tror att de kan ta det med en nypa salt då de nog ofta för höra saker om sina byggnader. Min åsikt är att husen är fula och inte passar in i den fina skärgårdsmiljön som finns där. Jag skulle inte kränkas av att få höra att huset jag bor i är fult. Jag äger det inte jag har inte byggt det. Men mitt hem är mitt det är en annan sak.
För mig är detta en konstig jämförelse att tycka det är samma sak med en person som blir personligt kränkt och att skriva att en byggnad är ful.

Tyck till själv om byggnaderna.




Jag kommer fortsätta att yttra mig i mina politiska åsikter och följa reglerna som gäller för yttrandefriheten.
Jag tänker inte heller fortsättningsvis acceptera att blir kränkt i mitt kommentarsfält. Som det här från början handlade om. Men alla är välkomna med sina åsikter på ett vuxet och just sätt!


Nog!



Nej tror jag ska ta och titta på en film och ta det lite lugnt.

Måndag morgon!

Hej hopp och godmorgon på er!

Att dra likheter med att jag skrivit att Reinfeldt inte borde få leva...(nja att han inte borde finnas har jag skrivit inget annat) Denna man borde inte få finnas har jag skrivit men att dra likheter med de kränkande och elaka kommentarerna i mitt kommentarsfält som jag fått direkt till mig om saker i mitt hem och mitt hem och jag som person är inte samma sak. Jag har inte kränkt honom personligen, jag har inte kränkt någon utan gett min åsikt om vad jag anser om honom som partiledare och partiet Moderaternas politik.
Jag menar honom som stadsminister, att han inte borde finnas som stadsminister att han politik inte borde få finnas. Det står jag för. Det tror jag många anser och även bloggar om och även skriver om på Facebook, har själv sett det mängder av gånger. Även negativa saker om andra partier och dess partiledare.

Jag gillar inte att de som redan har det svårt i samhället ska få det svårare. Att kasta skit mot politiker och deras politik är inte riktigt samma sak som att skriva elaka och kränkande kommentarer direkt till en människas i dennes  blogg.  Man kan ge sin åsikt på ett vuxet och trevligt sätt. Man behöver inte gilla det man ser i bloggar, maträtterna, hemmet, saker som personerna gör etc. Men att kasta skit ska ingen behöva tåla att ta emot även om man har en offentlig blog.

Jag vet jag borde bara rycka på axlarna, men jag tog väldigt illa vid mig. Ord som gräsligt, fruktansvärt, soptipp etc fick jag läsa. Man skriver inte så. Men kul att flera anonyma läsare hörde av sig i kommentarsfältet som aldrig gett sig till känna förr. För det märktes på kommentarerna att ni är stadiga läsare.
Men trist att det finns vuxna personer eller kanske de är barn det vet jag ju inte som läser bloggar enbart för att hitta något de kan hoppa på ägaren till bloggen för i dess kommentarsfält.
Dessa personer kan ju inte ha mycket till liv inte.

Har kontakt med en kvinna på nätet sen flera år tillbaka som är supertrevlig och är gift och har  tre stycken barn. Hon färgade sitt hår i en annorlunda färg och blev uthängd på Flashback. Det var det mest skrämmande jag läst i hela mitt liv. Hur usel mor hon var, ja en massa elaka saker. Detta gjorde att hon låste sin blogg som hon sedan avslutade och numera öppnat upp under annat namn på både barn och sig själv. Det är skrämmande hur människor kan bete sig mot andra på nätet. Nätet är en mycket ond värld och det är otroligt tråkigt. Vet flera som fått otroligt elaka kommentarer i sina kommentarsfält och på andra ställen. Vad vinner personerna på att skriva elaka saker, vad får de ut av det?


Sen vet vissa fortfarande inte skillnaden mellan leksaker och samlarsaker...trist men sant!
Kanske ska ta en tripp till leksaksmuseet, det finns även ett på Wallinggatan som ställer ut gamla, barbafigurer, tintin och smurfar etc som är samlar objekt för många vuxna människor idag. Dessa ska inte lekas med. Att som vuxen anse att andra vuxna som samlar tex på dessa saker har en massa leksaker hemma att de borde kolla upp om man inte lider av någon mani, sjukligt behov mm mm mm är inte trevligt gjort.

Nu tänker jag lägga detta bakom mig. Det är inte värt att ödsla tid och energi på.


Vaknade nyss och var alldeles kletig i ögonen, nu är jag trött på det här, orkar inte vara dålig längre, det är så himla jobbigt att inte få må helt och hållet bra. men hostan är mycket bättre och det är himla skönt faktiskt.
Ska kontakta läkaren idag för jag har inte heller fått hem mitt läkarintyg som han lovade att skicka i Onsdags.
Nu har jag mailat läkaren.

Middagen igår.





Potatis
800 g potatis, sköljd putsad och klyftad (oskalad)
100 g kalamataoliver
1 burk marinerad fetaost
2 st rödlökar, tunna klyftor
Salt
Peppar

Sätt ugnen på 200 grader.

7. Koka potatisklyftorna mjuk i lätt saltat vatten, låt de rinna av.

8. Placera på bakplåtspapper, häll över övriga ingredienser och ställ i ugn.

9. Salta lätt innan servering.

Super duper gott var det iallafall!!!!!


Bjuder på en film om hur vår hall ser ut. Vet att många vill se hur  bloggare bor som de är stadiga läsare av. Jag själv är likadan, tycker det är spännande. Sen kanske man känner personen väl även innan man läste bloggen men aldrig har träffats och varit hemma hos varandra. Jag har flera läsare som jag lärt känna utanför bloggen via nätet som jag aldrig träffat men pratat mycket med via olika sajter, mail etc.


Det var det som var meningen med förra filmen från båtrummet. Att få se hur jag har det, hur jag trivs och kanske kunna se lite hur jag är som person.


Marie tycker jag har mycket pryttlar och skulle aldrig själv kunna ha det men hon är inte elak för det. Sådana kommentarer har jag inget emot för det är en åsikt och den är trevligt framlagd.


Iallafall var så god:


På Hurtsarna ser ni Samlarfigurer från Fyrklövern och ett Gränna Troll vi köpte på väg mot Skåne 2008. De två barnen på bänken har vi fått av grannarna på vår årsdag för flera år sen. Sen är det foton på mina barn, Nostalgitavlor och Jie keramik tavlor tre stycken. Två med ordspråk och en med Disney.


vagnen är en nygjord kopia av en gammal dockvagn där min docka sussi sitter. En docka som jag fick när jag var 4 1/2 år gammal.

 

 

Nej nu är det frukost dags!


Skillnaden mellan leksaker och samlarsaker är stor!!!!!!!

Har kollat på DVD hela dagen och tagit det lugnt. Jätte skönt att få vila en hel dag och bara slappa framför tv:n.

En liten fråga. Vet ni vad det är för skillnad mellan leksaker och samlarsaker?
Ja det vet nog alla normala människor. Samlarsaker leker man inte med just därför är det inga leksaker.

Man kan samla på mycket så som bilar, dockor, frimärken, bokmärken. Det kan vara antika saker eller nyare saker men då samlarsaker. Så som tex HÄR och HÄR
.
Den första sidan samlar jag Tintin bilar på. Dessa ska man inte leka med utan enbart ha som prydnad och samlarobjekt.

Sen samlar jag på dockor, detta är heller inga dockor man ska leka med utan samlardockor som stiger i värde. Tyvärr så har jag inga dockor från just Bradford men de har många samlare som kunder.
Men jag har de äkta spanska min dockorna som inte tillverkas längre och de är svåra att få tag på och väldigt eftertraktade av samlare.
Sen samlar jag på Living deads dockor också otroligt eftertraktade, det vet alla som använder sig av Tradera.

Sen vem har inte varit på loppis? Jo säkert alla människor. Där köper man saker som andra inte vill ha längre.
Sen finns det människor som inte orkar sälja sina saker eller skänka det till någon välgörenhetsorganisation. Vad hamnar dessa saker då. Jo i grovsoprummen. Hittar man något fint där så är jag säker på att alla människor skulle plocka hem det till sig.

Att man samlar på saker av olika slag eller går på loppis eller tar saker från grovsoporna är inget konstigt. De människor som gör det har inget konstigt beteende eller bör kolla upp om de har någon slags mani på att samla på sig saker.


Vet ni vad Rinkeby konst är? Det är billigt skräp oftast med en massa krims krams på och guld. Skulpturer, vaser ja i allt. Det är  billig skit för mig och skulle aldrig komma innanför mina dörrar. Men vissa gillar det och inte klankar jag dem för det.

Men vet ni vad som är fult? Jo de är att klanka ned på människor man inte känner, som man inte vet något om, som man inte har helheten av. Att skriva eller säga fula saker om dem eller dess hem, deras saker etc. Det är omoget, elakt och otroligt ouppfostrat. Sen att inte våga stå för vem man är i en sådan situation är ännu fegare.

Nu ska jag hjälpa till med middagen, sen ska vi kolla på Saltkråkan. Det är en familjeserie!

Frukost!

Jag gillar Boxholms ostar. Brukar ju köpa den med paprika, men det finns även naturell, gräslök himmelskt god och vitlök himmelskt god den också. har ju provat alla men gillar paprikan mest. Igår såg vi en ny sort...oj oj oj så god den var på rostat bröd.

Min frukost två mackor med Boxholms ost en med Herrgårdsost och skivade små gula tomater på.





Rekommenderar osten. Jag har köpt Boxholms ost både på Coop och City gross den nya köpte vi på City gross igår.


Middagen+Myspys!

Ops glömde visst lägga in bilder på middagen igår. Lyxmos som vi hade kvar sen i Torsdags och så oxstek med gele, mumsigt värre. Idag blir det Oxstek med sås och halv åtta hos mig klyftpotatisen med fetaost, oliver och rödlök.

Igår




I förskolan lär vi barnen att inte leka med maten.
Titta ett hjärta blev det här över:-)

Min tallrik



Men vad torrt köttet ser ut på den här bilden. Det var verkligen inte torrt utan saftigt sen kryddningen Sture marinerat köttet i var underbart gott.

Myspys i köket på morgon kvisten






Tack Marie!

Jag är hopplöst glömsk ibland. Tack snälla Marie, paketet kom i fredags. Skulle lagt upp bild på figurerna men det har totalt fallit ur minnet.
Här är de iallafall. De längst fram Lila Barbafin och svart Barbaskön



Hade alla i Barbafamiljen som liten, mor vart tog de vägen??? Samma gäller Smurfarna hade jättemånga vart tog de vägen? Får jag besöka er källare mor om jag lovar att inte ta något som inte är mitt?????
Skulle även vilja gå igenom byrån den vita som stod på Ljusterö, där finns nog mycket smått och gått bla mina bilar.

Så har ni läsare smurfar eller barbafigurer och Tintin figurer hemma så skicka dem till mig om ni inte vill ha dessa kvar. Vill ni att jag står för portot är drt inga problem. Vill ni ha en slant är det heller inga problem! jag älskar pryttlar :-)!!!


Söndags morgon!

Svar på kommentar: Stolarna är blå med träfärgad träsits samma gäller bordet som har samma blå färg och träfärgad träskiva.
Skåpluckorna är lite ljusare blå Dalablå kan man säga. de är målade efter stolarna och bordet så det skulle passa in. Egentligen vill jag ha gammelrosa i köket.



Tycker napplampan blev lite stark men det är samma watt som satt i när vi köpte den.
Tog två bilder av varje en med och en utan blixt. Men jag ska kolla efter en svagare, den här är även matt, klar skulle bli alldeles för stark och inte bli en napp längre. Som de såg ut förr. Med ring och vit sugpropp.









Melodifestivalen då. Jag var orolig att Danny skulle ta det och gud så sur han blev när han inte gjorde det. Dålig förlorare.

På topp tre hade jag Loreen, Lisa och Dead by April som gemensam fyra hade jag Torsten och Molly.
Sture dissade Loreen pga att man inte hörde vad hon sjöng förutom refrängen otroligt dåligt ljud i Melodifestivalen nu för tiden...håller med honom där.
Så här blev det iallafall.

Här är finalpoängen

Loreen - Euphoria 268 poäng

Danny - Amazing 198 poäng

Ulrik Munther - Soldiers 88 poäng

David Lindgren - Shout it out 88 poäng

Molly Sandén - Why am I crying 77 poäng

Top Cats - Baby doll 58 poäng

Dead by April - Mystery 52 poäng

Thorsten Flinck - Jag reser mig igen 43 poäng

Lisa Miskovsky - Why start a fire 39 poäng

Björn Ranelid ft. Sara Li - Mirakel 25 poäng

 

Till det smaskade vi i oss detta. Sture är inte jätteförtjust i dipp men denna smak gillade han Tzaziki...typiskt mindre till mig:

 

Sen såg vi faktiskt Sing along igår, bäst hittills. Det allra första de gör sjunga en låt och sen föreställa alla ord som kommer upp i låten. Blottaren var väl bra???? Skrattade gott där.

Nej oj kl är redna åtta, just det vaknade först kl 7.15, riktig sovmorgon för mig :-).

 




Handlat!

Du retade upp mig Klara. Du en sak det röks under fläkten eller vid köksbordet med öppet fönster. Inte i något annat rum och vi vädrar ordentligt...skit kärring! Elvis klockan är en smaksak, men jag äger ingen tyvärr. Ja jag har många prylar jag samlar på det stämmer. Men vad fasiken har du med det att göra? Sen såg det lite rörigt ut på bilderna i blogginlägget där Sture städar, men det berodde på att saker från badrummet var utflyttade till hallen och stolarna till ett annat rum, knäppo!!!
Morr på dig!

Nu har jag köpt en pryl till, till vårt vackra hem :-).

Kolla en Påskkärring. Det är ju Påsk snart.



Sen snacks tills ikväll. Jäklar City Gross totalt tomt på dipp hyllan eller nästan då, men någon Tortilla fanns inte enbart toma kartonger.


Klara!

Tummen ned för Klara!!!!!!! Oförskämda kommentarer blä säger jag bara.


Nu sticker vi och handlar kontakten till napplampan. Mera pryttlar :-)))

Ska bara klä mig först och Sture tar en rökpaus under fläkten. Kanske ska köpa lite gott till melodifestivalen också som är i två timmar ikväll. Sing a long hoppar vi nog över det har blivit uselt!


Städar!

Nu håller Sture på att dammsuga och torka golven. Lugn, lugn, lugn...jag har plockat undan allt, diskat och dammat+hängt allt tvätt som han tvättade i tvättstugan.

Se så duktig han är



Stolarna är borta!!!!!!



Men golvet är skinande rent!!!!

Här var stolarna!



När Sture gör något då gör man det ordentligt som tex flytta undan möblerna så att man kan ta golven ordentligt!


Jag drar ut stolarna och dammsuger+torkar, sen när det är torrt drar jag tillbaka stolarna och gör samma procedur bakom dem.

Sista rummet är på gång sen ska vi åka och köpa en kontakt till napplampan.

Sture är igång och torkar av alla stolar till matsalsbordet...ops dem glömde jag visst...sorry!!!!


Lördags morgon!

Usch jag får krypningar i kroppen av tv programmet Minuten. Men hallå finns det något sämre???? Fanns inget annat att titta på och Sture vill se det. Blir galen!!! Hur kan de sända så usla underhållningsprogram på en Fredag?????
Iallafall vi åkte inte iväg efter att Sture sovit utan vi såg på DVD. Vi har köpt två Julkalendrar från videoklubben Sture är med i.



Så vi såg på sex avsnitt av Julens hjältar. Nu vill jag ha Sunes Jul, 1991 När karusellen sover 1998, Hotell Gyllene knorren 2010, Håll huvudet kallt 1994, Lasse Majas detektivbyrå 2006, Julstrul med Staffan och Bengt 1984, Mumindalen 1973, Ronny och Julia 2001.
Har ju flera Julkalendrar redan.
Mysteriet på Grevehom, Herkules Jonssons storverk, Albert och Herbert, Teskedsgumman,Trolltider.
Skulle vilja att barnen i höjden kom ut. Barnen som bodde i ett höghus, minns ni?

Barnen i Höjden


Barnen i höjden hette 1972 års adventskalender som sändes både i SR:s och Sveriges Radio-TV Kalenderns första avsnitt sändes detta år redan den sista november och serien hade därmed 25 avsnitt.


Handling

Serien utspelade sig i ett 24 våningar högt höghus i betong och handlade om människorna som bodde där. Huvudpersonen Snucke bodde ensam med sin mamma som var hårfrisörska - faderns roll inskränkte sig till att betala underhåll varje månad. Snucke utforskade en våning i taget med början på bottenvåningen och rörde sig uppåt. Stämningen i huset Höjden var dålig till en början, eftersom nästan alla var nyinflyttade och det rådde stor misstro mellan grannarna. Dock blev de boende allt mera vänner ju mer julen närmade sig. Vissa i huset hade inte råd att fira jul, och så kallad  vänstervridning" debatterades.

Serien väckte rabalder och anklagelser om att den inte innehöll någon julstämning, utan bara fick folk att bli deprimerade av den värld som karaktärerna levde i. Själva kalendern detta år var i byggsats och fick byggas upp med klister och tejp till en modell av ett höghus där vissa av fönstren var luckor. Huset hade två olika färger på varsin sida, gul och blå. Den gula sidan kallades för "Snuckes hus" och den blåa för "Mårtens hus", så att folk kunde skilja på vilken som var TV:s kalender och vilken som var radions.

Jag minns den som det vore igår.





Usch vad det killar i näsan, dammade hela lägenheten innan jag satte mig här. Kanske onödigt med tanke på att de kommer och sätter in nya fönster nästa vecka.
Nä nu ska jag äta lite frukost är jätte hungrig.

Mår piss!

Usch fy säger jag bara. Det kliar i ansiktet, är supertrött har varit vaken sen fyra, kroppen värker och jag känner mig febrig, halsen killar och jag hostar, är deppig, grinig och irriterad!
Livet är pest. Har inga krafter kvar längre.
Ja så här känner jag mig.

Sture kom hem redan strax före elva idag och han märkte med en gång att det var något. Kom med ideen att när han sovit kunde vi åka iväg och handla lite smått och gott till helgen. Vi ska ju göra klyftpotatisen de bjöd på i halv åtta hos mig i veckan, den med fetaost och oliver, vi måste ha något till så det föreslog han att vi skulle handla bla.


Med en sådan karl borde man inte må så här. Vi handlade allt igår och idag skulle Sture hem, duscha, sova några timmar sen slappa framför tv:n innan middagen. Men tydligen är jag viktigare än hans inplanerade dag.
Han vet att om jag får komma ut lite så blir jag piggare och mår lite bättre. Kanske syret som gör det vad vet jag?

Jag älskar den mannen och tanken på honom gör faktiskt att jag mår bättre.
Han är helt enkelt bara helt underbar.
Behovet jag har just nu är sömn och det ska jag försöka få nu.

Tävlar!

Tävlar om en goodiebag


"Jag är med och tävlar om en stor goodiebag hos Caroline, var med här du också!"

Mera ljus!

Tycker att det är lite mörkt i hörnan där datorn och skrivaren står, så jag flyttade en lampa dit.

Lite varianter. Tänd och släckt lampa, med och utan blixt.










Lampan stod i fönstret inne i båtrummet så jag hängde upp denna istället i hörnan vid fönstret. Ska bytas kontakt först så att den passar i uttaget.





Det stämmer det är en napp, men glödlampan ska vara lite större, men tyvärr så är det måttet slut. Eller som jag förstod det utgått ur sortimentet. Denna hängde i fönstret i mina döttrars rum när de var små.

Nu ska jag gå och lägga mig är jättetrött för jag har legat och kollat på Beck sen kl fyra imorse då jag inte kunde somna om.
men först middagen igår. gratinerat lyxmos med falukorv och gröna ärtor.





Ha ha korvarna ser ut som Pac man figurerna. Ni vet varför man snittar korven så där va?
Så det inte blir som en skål utan får värme och färg över hela skivan.



Internationella kvinnodagen!

Idag är det den 8 mars. Det är den Internationella kvinnodagen!!!
Den bör alla uppmärksamma!!!!

Klockan 15.51 – då får kvinnorna gå hem

Publicerad i dag 08:51

Kvinnor tjänar i snitt 14,3 procent mindre än män. Omräknat i tid innebär det att kvinnor i princip jobbar gratis i en timme och nio minuter – varje dag. ”Löneskillnaderna är i stort sett lika stora som i början av 80-talet”, säger Gertrud Åström, initiativtagare till 15.51-rörelsen.

Inför internationella kvinnodagen den 8 mars ville den ideella paraplyorganisationen Sveriges Kvinnolobby hitta ett tydligt sätt för att uppmärksamma löneskillnaderna mellan könen.

Man fann ett klockslag.

Läs mer HÄR


Aftonbladet och Expressen fokuserar på att Fredrik och Filippa Reinfeldt ska separera. Iallafall om man kollar tidningarna på nätet. Det är ju en så otroligt viktig upplysning att två människor som tar från de fattiga och ger till de rika ska separera. Så himla intressant.


Grrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


 

Idag är det vår dag!!!!! varför är det då jag som diskat, plockat undan och gjort fint??????



Blääääää!!!!!!!!!!!!!

Finns det något värre en att få en inombordare mitt på näsroten...bläääääääääääää!!!!!!!!!!!!!



Ser så kass ut så jag bjuder bara på näsan i bild!
Sture skulle titta på mig om han var hemma nu och jag sa detta istället och säga: Du är så söt så. Killen har usel smak :-)!!!!!
Nog om mig nu.

Kolla vad jag hittade igår i tidningen hem och hyra:

Elvis for All Time - gökur med härliga Elvisporträtt





Ett exklusivt gökur med dynamiska porträtt av Elvis Presley i begränsad upplaga.





Välj betalnigssätt :

Antal:
Pris: SEK 1'998.00
Leveranskostnaden SEK 169.00

Ett gökur i tuff, svart finish med blänkande dekorationer av skinande krom låter Dig uppleva ”Rock around the clock”, med Elvis Presley i huvudrollen. Detta jubileumsgökur – av trä och konstnärskåda – är smyckat med härliga porträtt av Elvis Presley under hans legendariska comebackkonsert “‘68
Comeback”. Elvisporträtten är skapade av porträttkonstnären Nate Giorgio. Med kvartsur och sobert silverfärgade visare. En skulpterad Elvis tillkännager varje timme med låtarna:

“Hound Dog”

“Don’t Be Cruel”

“Blue Suede Shoes”

“Jailhouse Rock”

- Två D-batterier och ett AA-batteri erfordras.
- Höjd: ca 43 cm
- Med äkthetsintyg

 

 

 

 











Behövs det sägas att denna vill jag ha.

Torsdag!

Svar på Kommentar: Jätte gärna Marie, vad snällt av dig. Jag tar jättegärna mot dessa små figurer av dig.


Har glömt en sak i ett att skriva om. Minns ni att bilen inte gick genom besiktningen trotts att Sture lämnat in den på verkstaden med besiktningsprotokollet? Verkstan har åtgärdat misstaget som var besiktningens fel, då de skrivit fel på protokollet, det heter inte så de skrivit för då gäller det en vis del av felet som är skadat, nu var det hela som skulle bytas. Sen gick bilen igenom...så ett år till nästa besiktning.

Vi åkte till Jakobsberg igår för att gå på Myrorna har varit i tre butiker, Sumpans, Skärholmens och en till som jag inte minns vart. Alltid gjort fynd och det har varit fräscht och fint, även sakerna. Här var det skitsaker, dyrt alltså så som orimliga priser för skitsaker, smutsigt, skitigt och trasigt. Aldrig mera Myrorna i Jakobsberg.
Sakerna och butiken var skabbig helt enkelt. Besvikelse på hög nivå.

Sen till middagen gjorde vi en Köttfärspaj, idag ska vi äta falukorv med Lyxmos. vad är nu Lyxmos och varför åt vi inte falukorv i förrgår med stekpotatis som jag skrev om. Jo för det fanns både köttfärslimpa och sås kvar så det blev det till stekpotatisen istället. Lyxmos är ett recept från halv åtta hos mig. Man gör mos och har i både creme fräsche och Västerbottenost, sen skjuts in i ugnen för gratinering,men först strör man lite ost över moset.
Har gjort det en gång och det var verkligen jättegott.

Vill ni ha receptet så skrik till.

Sjukdomen då? Jo orkar ingenting, rösten något bättre, hostan sitter i och är deppig pga att jag aldrig blir bra.
Läkaren har nu sjukskrivit mig hela denna vecka och nästa också. Säger att jag ska vila ordentligt och absolut inte jobba för det orkar inte min kropp. Jag måste tillåta mig att bli frisk.
Ska tillbaka igen och då blir det nya prover och kanske en antibiotika kur till.

Att åka till Myrorna, eller affären, ta en liten kort promenad etc får jag göra för det är inte bra att bara sitta inne. Man behöver även luft för att bli frisk. Jag smittar ju inte. Jag är sjukskriven för att jag ska bli bättre och kunna hämta nya krafter för att bli den Kerstin jag var innan jag blev sjuk. När nu det blir?

Middagen igår:





Vi köpte lite för mycket färska champinjoner, så Sture stekte dem i en massa vitlök och åt som tillbehör till pajen. Luktade vitlök i hela lägenheten och den var så färsk så att mina ögon tårades fast jag var i ett annat rum.



Mästerkocken då. Ja det var rätt som åkte (Mirjam)nu vill jag att gnäll Josepfine ska åka. Hon gnäller om allt och skyller ifrån sig på allt och alla.
Urban är fortfarande min favorit så när det är två kvar så ska han och Dennis stå där och tävla om finalplatsen. Inte Sigrid för hon är en slarva och har misslyckats flera gånger nu. Marco är en diva som också misslyckas men anser att han är bäst tyvärr.
Heja Urban, vilken håller ni på då?

På tv4 hemsida så har folk svarat så här på frågan...

Vem tror du blir årets mästerkock?

Marco Manieri (16%)
Josephine Lindqvist (17%)
Dennis Johansson (3%)
Mirjam Halldén (3%)
Urban Kvarnefält (32%)
Sigrid Bárány (29%)


Svar på frågor.

Det där med en frågestund ställde bara en upp på. 185 läsare och en som gav en drös frågor.

Här kommer dem:


Hur många namn har du och vilket av dem är det du tycker bäst om?

Med efternamnet har jag tre. Tycker inte om någon bäst faktiskt

Vad är det bästa hos Sture?

Oj vilken fråga. Skulle vilja säga allt. Han är snäll, omtänksam, lyssnar, vi kan prata om allt vilket är otroligt viktigt i ett förhållande.

Hur träffades ni?

Som barn. Jag var dökär i honom när jag gick i åttan. Sen träffades vi genom gemensamma vänner och blev vänner 2000. 2002 ändrades allt då vi inte träffats på ett halv år pga att han flyttat ifrån området. Vi var inte bara vänner som vi båda trott och alla våra gemensamma vänner duktigt påpekat, vi var förälskade. Så sen den 16 November 2002 är vi ett par.

Vad såg du först hos honom/vad fastnade du för?

Hans leende och skratt.

Har han barn?

Nej

Var är du uppvuxen?

I det område jag bor i nu, flyttade hit som femåring innan bodde jag i stan.

Bästa barndomsminnet?

Vet inte är en för svår fråga.

Favoritmat?

Kött med bea och pommes, pajer i alla förmer.

Favpritleksak från din barndom?

Enkelt. Min docka Sussi.

Minns du vad du åt första gången tillsammans med sture?

Tacos på en gemensam fest.

Hur många barn har du?

Tre

Hur många husdjur har ni (där du bott från barn till idag) haft totalt.

Jag är ju pälsallergiker och tål inte fåglar heller. Men har haft två Guldhamstrar, ett marsvin, en undulat, en katt, fiskar och när jag föddes hade vi hund som det senare kom fram att jag var allergisk mot.

Vad var det som fick dig att börja blogga?

Min son som tyckte att när jag nu hade en digital kamera så måste jag ju visa bilderna någonstans och då öppnade jag en bildblogg, som blev en vanlig blogg ganska snabbt.

Varför just på blogg.se?

Slumpen

Favoritfärg?

Rosa

Sover i?

nattlinne

Vad har du för mobiltelefon?

Någon Nokia

Till dipp vill du ha?

Tortilla

Dricker du kaffe? Om ja, varför?

Nej

Hur skulle du vilja bo?

Eget hus ute i Stockholms skärgård med sjötomt, en gammal fin kåk som snickargården i Saltkråkan. Dock skulle det inte regna in :-)

Om du vore ett djur, vilket djur?

Schimpans

Hur många dockor har du?

Oj då det är många det, gjorde en snabb översikt och kom fram till 111, men har säkert glömt någon.

Vilka typer av jobb har du prövat på genom åren?

Sen jag var 18 har jag jobbat som lokalvårdare på olika ställen, skolade om och sen 2008 har jag jobbat som barnskötare. 2006-2008 jobbade jag som lokalvårdare tillsammans med den ordinarie på den förkolan jag är idag och hoppade in som vikarie när någon var borta.
Idag är jag fast anställd på en storbarnsavdelning.

Vilken mat lagar du helst om du skall bjuda folk?

Det är nästan alltid Sture som lagar maten här hemma. Men inget krångligt om det är jag.

Vad tycker du är godast av det Sture tillagar?

Hjälp allt. Han är en stjärna i köket. Hans hummersoppa var den godaste soppan jag ätit, fläskfile i alla former är han toppen på, ja kött överhuvudtaget.

Vem av er två är bäst på att göra mat enligt dig?

Självklart Sture.

Badar du eller duschar du helst?

Jag badar helst, men sen 1996 har vi bara dusch här hemma tyvärr, ett val vi gjorde för att kunna ha två toaletter och en tvättmaskin. Vi kunde ha tagit bort toan i badrummet vilket vi hade gjort innan stambytet men valde att sätta tillbaka och ha dusch istället för badkar. En toa på då fem personer var ignen höjdare.

Men ni andra ställ frågor jag svarar så gott det går.



Jag vet uppe med tuppen som vanligt. Vill se något på DVD men vet itne vad jag vill se. Knäppt när vi har så mycket hemma att titta på. Men ska faktiskt leta fram något, informerar senare.

Sommar semstern!

Tack Marie för svaret, ja vet du om dem privat så lär du veta mycket mera än vad som visas i tv. Går det att gå till skolan på en kvart men de tar en omväg med buss som tar flera timmar? Verkar otroligt korkat faktiskt. Jag gillade trillingfamiljen också, synd att de inte kom med flera gånger.


Sitter och väntar på min älskling just nu han är på väg hem. Saknar min gubbe. Kanske vi kan göra något idag om han inte är för trött och helt enkelt bara måste sova.

Iallafall är semestern klar. Vi blir kvar här hemma och turistar i Stockholm och det blir bla en tripp till Norröra (saltkråkan) en dags tur med guide på saltkråkan. Sen blir det Furusund, Östhammar, söders höjder.

Vi börjar utanför Stockholm och går inåt. saltkråkan ska bli jätte trevligt att få besöka. Sen blir det någon sightseeingbåt runt Stockholm, stadshuset ska hinnas med också.
Vi slipper boendekostnaden som vi annars hade fått om vi åkt iväg någonstans. Så nu kan vi göra lite mera här hemma.
Nej nu ska jag äta mellis!

Tråkigt!

Svar på kommentar.
Marie intressant att läsa om vad du tycker om familjerna i familjen annorlunda. Men Wallqvist från Karlstad tycker jag är okey, hur förknippar du dem med tattare...nyfiken?
Mirkas familj är klar favorit, men saknar familjen från älvdalen, de som hade en gammal buss som de gjort om. De var en mysig familj med en massa värme och kärlek. Tina och Jörgen heter de och har separerat såg jag i Tinas blogg precis. Förra veckan flyttade hon till en lägenhet. De som verkade så kära och verkade så stabila i sin relation.
Här



Ja tänk hur det kan gå?

Har ätit frukost och somnade om ett par timmar. Tycker inte jag gör annat än att äta, se på tv och sova så himla tråkigt. När Sture kommer hem går han och lägger sig ett par timmar sen är det middag och tv och sen sova igen. Låter som en gnällig kärring.

Rösten är lite bättre har jag hört när jag öppnar munnen ibland, mer ofta än i början, men hostan finns kvar och jag känner mig otroligt trött hela tiden i kroppen. Fattar inte varför läkaren inte sjukskrev mig hela denna vecka, varför jobba bara på fredag? Dumt att jag inte frågade redan där när han sa och jobba först nästa fredag.
Hade ju haft tre dagar till att kurera mig på. Men han kanske ville att jag skulle få en lugn start...med en dags arbete.
Nej ska ta alla vitaminer nu för det glömde jag göra efter frukosten dumt nog, sen ska jag diska.
Glöm inte frågestunden.

HÄR

Frågestund!



Överallt ser man i både kända och okända bloggar att de har frågestunder. Jag har ju många läsare, igår över 200 så kanske man ska hoppa på trenden?

Jag gör ett försök. För ni snokande anonyma läsare som aldrig ger er till känna vill nog veta mer om mig eftersom ni alltid kikar in :-)
Nej skämt och sido fråga på alla läsare var anonym eller inte välj själv.


Familjen annorlunda.

Jaha redan Tisdag och jag sitter här tidigt som vanligt. Såg ni familjen Annorlunda igår. Jag ser den serien alltid och jag älskar den. Följer Mirkas blogg och några gamla deltagares bloggar också bla Maddes.

Men det är förstas gången som jag tycker att barnen i en familj är otroligt ouppfostrade. De gnäller, gråter, bråkar och slåss. Igår var det ett jäklar gnäll för att en fick presenter då den fyllde år, sura fula miner från flera av barnen. Dessa uppträdande är vanliga hos denna familjens barn.
Familjen Wahlström som väntar sitt åttonde barn nu. För mamman nionde då hon har en som sen tidigare:

Bloggen



Barnen visar ingen respekt alls för andra och springer ofta iväg och sätter sig i ett hörn och tjurar. När de bakar, handlar ja i allt de gör. Särskilt Noah, Mhy och Teodor eller så är de dem man oftast får se. De är otroligt otrevliga mot sina föräldrar. Vad säger ni som följer serien.
Jag är inte korkad fattar att det är urjobbigt med så många barn, men denna familjen verkar ha tappat greppet lite.
Nog om detta.

Middagen igår

Köttfärslimpa med potatis, sås och lingonsylt...grönsaker Herecuverts.



Skivade bananer, stekta i pannan med socker och smör tills de bli mosiga och karamelliserade, sen vaniljglass och ljus sirap. jag vet kom lite för mycket :-) Vi har fritös och har gjort friterade bananer, men till en person är det larvigt att ta fram den. Detta smakar likadant.




Slappat idag!

Har inte gjort något speciellt idag. Fortsatt att titta på Snoken och även sett Våra bästa år.
Riktig slappar dag. Gjort i ordning en kastrull med potatis som står på spisen. Det blir köttfärslimpa, sås och potatis+lingonsylt idag till middag. Kokar alltid redigt med potatis så kan man steka det som blir över dagen efter.

Känner för och imorgon och en massa runda fina goa till. Jag älskarärtor och Sture avskyr dom, men vi har andra frysta grönsaker hemma som han kan få istället. Tyvärr har vi inga färska hemma för tillfället. Vi är nog inga grönsaksmänniskor någon av oss.


Måste fråga en sak vad tycker ni om denna lägenhet? Säljes på Östermalm för 3,7 millar. Tycker det är alldeles för vitt, sen vardagsrum och kök i samma rum, tänk vad fettiga möblerna ska bli. vad tycker ni????
HÄR


Måndag morgon!

Nej det där nya programmet igår Miljonjakten gav vi upp efter 30 minuter. Så himla tråkigt. Gissa % hela tiden. Vi såg istället på Kontoret som bara är skit det också och la oss direkt efteråt. jag vaknade några gånger inatt men somnade om direkt men var vaken mellan 3.15-ca kl 5. Sen sov jag tills nu. Ska diska snart och äta frukost sen ska jag ta en dusch med lite peeling innan.

Jo det stämmer att bokhyllan står i vid dörröppningen så den blir mindre (svar på en kommentar), men inga problem att komma in där inte. Men dit går man för att vattna blommor, damma/dammsuga, lägga in tvätt i tvättpåsen, hämta någon kokbok eller annan bok, hämta något scrapbooking. Så det är inget rum man springer i flera gånger/dag.
Kolla så här ser det ut:

Båtrummet sonens gamla rum



Jag vet att det är en massa bilar+dockor i rummet så frågan kommer säkert varför namnet båtrummet. Men kolla en gång till så ser ni de blå väggarna (vatten) alla båt relaterade saker, fiskegubbar, fiskestugor, båttavlor, glaskulor med fiskenät och foton med vatten på mm mm. Sture säger palmrummet...undrar varför :-).

Kan vara lite damm på sakerna men senast vi dammade var förra Lördagen. Orkade inte i helgen. Men har fyra dagar på mig innan jag börjar att jobba.

Nu blir det frukost!



Nu är allt klart!

Genom svettig och har damm över allt.
Ska ta en dusch efter det här.
Så här blev det iallafall när det var klart.

Båtrummet



Vardagsrummet


Billy har kommit hem!

Billy bokhyllan är hemma nu. Det blev min far som fick köra då grannen skadat ryggen.

Så här ser det ut just nu:





Läser bruksanvisningen.



Dessa böcker ska bort från vardagsrummet in i den nya bokhyllan. Sen ska lita annat flyttas till hyllan i vardagsrummet från de gamla Billy bokhyllorna, så att alla böcker blir samlade i ett och samma rum.



De gamla bokhyllorna står i Teddys gamla rum nuvarande båtrummet. Så här ser det ut nu.



Sture håller på för fullt.



Här ska den stå



Sture är så duktig så!!!!!
Älsklingen min!!!!

Frukost och vasaloppet!

Har ätit en underbar frukost. Sen såg jag strarten på Vasaloppet. Ska fortsätta kolla bara lägga in bilder på min frukost.

Gjorde en röra på creme fraiche och rödkaviar (gula skålen)
Sen är det Apelsin marmelad, Herrgårdost, Paprikaost och ägg.







Nu ska jag kolla Vasaloppet. En av våra grannar ställer tydligen upp i år. Heja Markus!

Söndags morgon!

Har ni någonsin drömt något som sedan följt efter er i vaket tillstånd? Jag har gjort det förr och så även inatt. Det kändes i hela kroppen när jag vakande. Så mycket att jag inte kunde somna om. Det slet och drog i mig och tårarna var inte långt borta.
Försökte skaka av mig drömmen men den satt envist fast, som superlim. Nu sitter jag här och hoppas att allt försvinner snart för det var ju bara en dröm. Men just nu känns det inte alls så. Fy farao!!!!!

Såg ni andra chansen igår då???? Vilket skit, självklart skulle Dynasty gått vidare, Torsten Flink var bra, jag har inte hört den innan då jag inte såg delfinal ett. Jag lyssnade bara på de två bidrag som gick till final på nätet dagen efter.
Men Tops Cats var inte bra, gillar sådan musik men denna låt var ingen bra och sådant kommer aldrig vinna i själva Eurovision contest.
Ska Torsten vinna Eurovision contest så måste han sjunga på engelska annars kommer han inte långt.

Sing a long var lika usel som förra gånger så den ska jag inte se mera. Ta tillbaka den som den var förr...nu är det bara skit!!!!

Undrar vad vi ska göra idag då? Köpa en Billy bokhylla ska vi antagligen. Bilen har ordnat sig, Sture åker med en från gården och de ska till Bauhaus först för att inhandla en bordsskiva till bordet som de håller på att fixa i källarlokalen.
Nej jag ska inte med till Ikea idag för de ska bara rusa in på lagret sen ut igen. Så denna dag blir väl enbart till att ordna med böckerna i hyllan.
Se något på dvd ska väl hinna smed också. Baka blir det inget av idag. Har så mycket nu som jag fryst in utom Toscan och cupcaksen som ska ätas av idag. Sture får ingen frukost eller lunch utan enbart bakade godsaker :-) Nej skojade bara!

Snart ska jag äta frukost och till efterrätt blir det en sådan här godsak:



Middagen igår var supergod, mört och saftigt kött med pommes.



Min älskling




Blandad kompott!

Bästa cupcakes jag bakat. Så himla saftiga och goda och vilken underbar chokladsmak det blev.





I tidningen Tara fanns denna kräm som prov



Info om den:
L´Oréal Paris Revitalift Total Repair 10

Revitalift Total Repair 10

Revitalift Total Repair 10 är en universell anti-aging produkt som bekämpar de 10 vanligaste effekterna av åldrande som orsakas av miljö och stressig livsstil. Den hjälper huden reparera sig själv med aktiva ingredienser som erbjuder en specifik...

Har provat den precis och huden blev len som en babyrumpa. Denna ska jag köpa.

Cupcakes!!!!!!

Klara!!!!! Visst blev de fina!!!!!




Lördags morgon!

Ha ha Marie du är rolig du. Bullarna var lite för länge de var på gränsen från bruna till svarta undertill. Varma mackan orkade jag inte vänta på, all ost var smält och färgen skit detsamma :-).
Trodde inte chokladen skulle var god faktiskt, men det var precis lagom med lakrits och Sture som inte alls gillar kombinationen av lakrits och choklad gillade denna.
Åh har du inte slängt dessa små söta Barbafigurer så vet du vart du ska stoppa dem!!!!! Brevlådan :-)

Middagen igår:

Toscana



Vesuvio



Kommer ni ihåg när man gick i lågstadiet? När fröken visade upp först tio fingrar sen nio och man skulle tala om vad det blev...minns ni?
Inte blev det 29 och inte fick fröken svaret: Jag förstår inta vad du menar!!!!!
Detta är Sture i ett nötskal när vi spelade Uno och mina kort blev 19 poäng.
Men vad är det för fel i skallen på karlarna????? Sen spelade vi Chicago och jag visade upp två fingrar...klockrent för par annars två fingrar och sen två fingrar igen för två par. Sture ger mig för två par och blir sen sur för att jag inte är tydlig nog. Jag la ned allt fingervisande och tog papper och penna istället.
Kolla vilken fin kåk jag fick och vann på detta hela spelet.



Ska bli skönt att bryta tystnaden på fredag nästa vecka!!!!

Vet ni vad jag har???
Fel, fel, fel inte en deg på jäsning!!!!!
Utan jag har Cup cakes som håller på att svalna på galler innan de ska dekoreras med frosting. De måste ju svalna först annars smälter ju frostingen. Hm onödig upplysning eller hur?
Nu ska jag diska!



Handlat!

Nu är vi hemkomna efter besök på bla Willys. utanför har de en väskaffär där de säljer massor av väskor för enbart 100 kronor.
Kolla!!!!!





Gillar ju barbafigurerna och nu innehåller tre packet kinderägg just dessa figurer. Men den tredje var ingen barbafigur utan ett troll med en okey stämpel under fötterna.
Grr ville ha tre barbafigurer, sen är chokladen helt okey, men den har jag sparat.



Den nya Marabou chokladen var väldigt god.



På Willys inhandlades
  1. Vetemjöl
  2. Ströbröd
  3. Bakformar
  4. bakplåtspapper
  5. Frysta blåbär
  6. 2 pkt jäst
  7. Philadelpia ost
  8. kesella vanilj
  9. creme fraiche
  10. Mjölk
  11. Smör
Vad är nu detta. Jo bla Cup cakes och vanilj och blåbärsbullar. Sen ska jag antagligen baka kanelbullar och då måste jag ha nya formar för jag har nästan bara större hemma nu.

Hoppas det jag bakat smakade gott mamma och pappa. Imorgon eller i övermorgon kommer det mera :-)



Kardemummabullar!

Fina de blev va?





Till frukost, varma mackor.



Nu ska jag lägga mig en stund.

FREDAG!

Svar på kommentar: Ser ogräddat ut? Är nog ljuset som spökar där bilderna är tagna. Blev för mörkt utan blixt men för ljust med. De lät fint och ihåligt när jag vände på brödet och knackade+att de har en ljusbrun fin färg. Men de är ljusare på fotona. Hade jag haft de längre i ugnen hade det blivit bränt och torrt. Brödet och muffinsens var saftiga och jättegoda.
Så ljuset på mina bilder är inte alltid det rätta, bara så ni vet.

Är uppe med tuppen idag också, men sovit bra inatt, sen kan jag ju lägga mig när jag vill. Har en deg på jäsning :-). Kardemummabullar!
Jag älskar släta kardemummabullar, detta är inte till gubben min enbart utan mera till mig faktiskt. han smaskade i sig Muffins, Toscakaka och glass igår så att det sprutade ur öronen.

Böjar redan bli trött på att vara tyst. Behöver ringa min far för att fråga om vi kan låna bilen till Ikea i helgen för att köpa en bokhylla till båtrummet. Jo jag vet att vi har en egen bil, men min far har en herrgårdsvagn, hyllan går inte in i vår lilla bil.
Skulle vilja ringa min mor, har inte gjort det sen i helgen men det går inte. Vill inte sabba rösten helt. För fasiken hur klarar sig stumma personer? Jo jag vet om de alltid varit det så vet de ju inte om annat. men om man förlorar rösten. Måste vara fruktansvärt och jag som gnäller om en vecka!!!!

Nej nu har degen jäst färdigt, bilder kommer sen!

Toscakaka!

Kunde inte låta bli:



Till min älskling som ligger och sover sen kl 12. Jag är säker på att han fått migrän. Han tog två Alvedon och en Naproxsen vid tio som man ska när migränen gått för långt. Det vet han om eftersom jag lider av migrän. Sen tog han två Eeze när han kom hem.
Attan ska han också få denna huvudvärk? Han har då aldrig haft detta förr, jo för drygt en vecka sen men då tog han Eeze i tid. Då får han allt skaffa recept migrän tabletter för mina får han inte ta, de kostar 150 kr/st och jag tar dem enbart i yttersta nödfall. Sen om de tog slut för att min älskling lånar vore inte kul alls. Men klart han får om det verkligen behövs, men om han inte får så ger han sig iväg till läkaren mycket snabbare.

Nu ska jag vila en stund!

Baket klart.



Så där ja.
Nu är det färdigbakat!!!!!

Frallor





Rågsiktskakor



Muffins



Har bara smakat frallorna än och de var jättegoda.

Imorgon ska jag baka Kardemummabullar och Toscakaka om jag inte får energi för det idag redan. Ja jag är tyst, jag vilar rösten jag lovar.


Bakar för fullt!



Frallorna blev min frukost, sen satte jag på Snoken men somnade omgående ca kl sju.
Vaknade av att Sture ringde kl halv tio. Smartskalle som han är!!! Kan väl fasiken inte prata i telefonen.

Han sa att han struntar i mötet ikväll, något frivilligt fackmöte angående sopåkarnas löner.
Min älskling fick huvudvärk igår som bara blivit värre. Ska hjälpa honom att kurera sig när han kommer hem. Nej du inte bara sova utan rätta tabletterna+en kall trasa på huvudet blir det vad han än säger.

Vad jag svarade i luren...jo enbart ja och sen att jag behövde lite handlat. Han bad mig skicka sms vilket jag nu gjort.
men ringa mig????? Han kunde sänt ett sms som jag istället skulle svara på. Fasiken en vecka kvar i tystnad!!!!


Vet ni vad jag har ute i köket? Jo en deg till på jäsning...Rågsiktskakor ska det bli. Sen ska jag baka muffins och Toscakaka men väntar bara på att mjölken ska kommer hem!
Eller ska jag baka kanelbullar till min älskling?

Nej bullar får det bli imorgon orkar inte göra de idag.
Nu ska jag baka ut kakorna och låta de jäsa i 30 minuter sen skjuts in i ungen, bilder kommer.


Torsdag!

Jag var riktigt duktig igår på att hålla tyst. Enbart några meningar kom över mina läppar när jag inte tänkte mig för.

Vi såg på Mästerkocken igår och jag hade velat se Marco eller Sigrid åka. Marco besserwissern som egentligen misslyckas ganska ofta och kan mindre än han säger. Sigrid som är sämst i varje lagarbete och alltid klarar sig med en hårsmån.
Men vår favorit är kvar söderkillen Urban!

Halv åtta hos mig då? Inte lika hög nivå som förr och igår var ju allt en katastrof tycker jag. Totalt så misslyckades hon med huvudrätt och efterrätt. Tummen ned!

Vakande för en timme sen och gick upp då jag inte kunde somna om, kramade min älskling hej då och satte en deg. Japp ska baka frallor. Har även hunnit med disken.
Vet ju om att jag kan lägga mig ned och somna om när jag vill under dagen...jag är ju sjukskriven.
Ska väl slötitta på något. Vet inte riktigt vad det blir, för tillfälligt är det Snoken...men inte riktigt vad jag kände för. Skilda världar säsong 5 är ju avklarad.

Nej nu har degen jäst färdigt, kort kommer senare!

RSS 2.0