Sorry!

var ännu sämre på bloggandet idag tyvärr och det är jag ledsen för. Men har inte haft någon ork faktiskt, mest sett på tv och dvd. Nu ska vi snart äta hemmagjord rostbiff och  hemmagjort klyftpotatis...sen blir det nog gården för första gången detta år...är ju 18+ute. Men regnet kan ju börja falla precis som det gjorde igår kväll.

Vill ha



Inväntar nog tyvärr!


Västerbottenost paj

Fasiken var jag var kass på bloggandet igår, men jag mådde inte alls bra. Svettades och frös om vart annat. Har någon form av svamp i munnen vitt beläggning och rodnad så svider det lite när jag äter särskilt stark mat. Är så kallad torsk som ofta spädbarn får läker av sig självt. men ska köpa vichyvatten som lindrar.
Lovar att bli lite bättre idag, men tappade gnistan totalt när jag satte lösen på bloggen och fick maila runt det till alla som ville ha....som jag vet inte är den gnälliga A-M.
Men har bestämt mig idag för att öppna bloggen igen och se hur det fungerar.

Igår gjorde jag Västerbotten ost paj till det har man gräddfil, rödlök och röd kaviarrom....mumsigt värre...se bilderna under.










Juristerna Ab

Sista reklamen för svärdotterns firma i öppen blogg kommer här.



Ni kommer bli väl omhändertagna det kan jag lova. Tryck på skylten för att komma till deras hemsida.

 


God morgon!

Det här är jätte tråkigt att behöva göra men jag är tyvärr så illa tvungen. Idag kommer bloggen att börja ha användarnamn och lösenord för att kunna läsas. Och efter bloggrekordet igår på ca 150 besökare så är det jätte trist. redan nu på morgonkvisten så har många tittat in. men jag ger er chansen förmiddagen ut att kontakta mig om lösen.
Så be om lösen, be om lösen alla ni goa läsare!

Jag vaknade alldeles nyss men var då vaken från kl 2.30-6 i morse pga att jag först frös pga febern tog en tablett och blev då genast sjöblöt. Halsen är bättre och snuvan också, men har börjat hosta och blåsorna i munnen har minskat väldigt lite.
Så en genomgång på hur jag mår idag.
Såg Hets klart inatt, slutet helknäppt. Han bara går där vad hände med läraren Caligula, fick han sitt straff och eleven fick han upprättelse för att kunna ta studenten. Antagligen blev allt bra för rektorn besökte ju honom i slutet och leendet han gav oss i slutscenen tydde väll på att han också förstod att allt skulle bli bra nu.



Efter denna film började jag se på ombytta roller, Trading places på engelska.



Fick hem båda igår från discshop köpte även en prins i New York och Hon dansade en sommar.



Hon dansade en sommar en svensk gammal klassiker



Här på engelska men med mera scener


Natti!

Har just sett drömmen om Italien och äntligen åkte kaveh och Rebecca.
Håller på Carolina och Arne!

Ser ni programmet och vilka håller ni på.
Har blogg rekord idag. 150 stycken har varit inne på min blogg.
Men imorgon blir det mindre för jag lägger lösenord på bloggen. Sista cjansen att be om lösen är ikväll!

Hm tog just tempen och den är exakt 38.1

50-talet

Min älskling ligger och sover, själv har jag sett ett avsnitt till av Hem till byn och hamnade åter här igen. Halsen sticker fortfarande och febern är kvar men snuvan är lite bättre.
Får se om man kan jobba på Fredag för jag stänger då och vill inte att någon annan ska vara tvungen att ställa upp på självaste valborgsmässoaftonen. Är febern borta och halsen känns skaplig så går jag till jobbet, men får vänta och se tills imorgon eftermiddag.


50-talet

Normal text Stor text Extra stor text
<b>SOM I EN FILM.</b> Camilla och Daniel har skapat en atmo
SOM I EN FILM. Camilla och Daniel har skapat en atmosfär som känns som tagen direkt ur en 50-talsfilm. Möbler, prylar, kläder, frisyrer, vänner, bilar och till och med musikvalet är starkt präglat av 50-talet. Bilen, en Buick Special från 1954, är Camillas.

Camilla & Daniel bor i 50-talet!

<b>FAVORIT.</b> Daniels favoritpryl är skivspelaren som stå
FAVORIT. Daniels favoritpryl är skivspelaren som står i stereomöbeln från Blaupunkt.
<b>SNYGGT.</b> I köksskåpen finns, så klart, ännu mer snyggt
SNYGGT. I köksskåpen finns, så klart, ännu mer snyggt 50-talsporslin.
<b> WAX ON, WAX OFF.</b> När man kommer in i hallen möts ma
WAX ON, WAX OFF. När man kommer in i hallen möts man av Daniels alla vaxburkar som står prydligt uppradade på den lilla hallmöbeln.
<b>RÄTT LOOK.</b> I garderoben hittar man nästan bara 50-ta
RÄTT LOOK. I garderoben hittar man nästan bara 50-talsklänningar. Vissa är gjorda på den tiden och fyndade på second hand medan andra är nya.

I skånska Klippan står tiden stilla - i den rätta tiden.

Söndag reste till Skåne - och fick en tripp till 50-talet på köpet.

Vi känner oss lite som statister i en 50-talsfilm när vi kliver in i Camillas och Daniels hus i Klippan.

Camilla Patulski och Daniel Olofsson bor i ett 120 kvadratmeter stort hus som de har inrett helt i 50-talsstil. För tio år sedan, när paret flyttade in, hade de ingen tanke på att inreda huset enligt något speciellt tema. Men efter några år smög sig 50-talstanken in i huset.


Det började som ett intresse för gamla bilar, utvecklades och blev så småningom till ett gemensamt intresse för 50-talet och allt som hör därtill. I dag är 50-talet parets livsstil och genom åren har möbler och prylar bytts ut för att passa in.

– Vi åker runt på loppmarknader och fyndar möbler, porslin, skivor och ibland till och med kläder, berättar Daniel. Ofta är det väldigt billigt, speciellt här nere i Skåne. Åker man till Stockholm är det dubbelt så dyrt. 50-talsstilen har tyvärr blivit trendig de senaste åren. Allt har blivit dyrare, fortsätter han.

Huset är byggt i slutet av 30-talet och det första som möter oss när vi stiger in i hallen är Daniels 30 olika vaxburkar, alla givetvis inspirerade från 50-talet.


– Jag är ständigt på jakt efter nya vaxburkar. Så fort jag hittar en ny sort köper jag den. De är ju så fina! Dessutom använder jag olika sorters vax till olika tillfällen, förklarar Daniel.

– Och till och med till olika ställen i håret, skrattar Camilla.

Precis som i resten av huset har paret valt att behålla allt i köket så som det var när de flyttade in, förutom att skåpluckorna har målats om i en aprikos nyans. På bordet dukar paret med porslin som är fyndat från Ebay. Även det från 50-talet, förstås.

50-talsporslinet är köpt på Ebay.


Både Camilla och Daniel älskar musik och spelar gärna på den gamla skivspelaren som står i den stora stereomöbeln i vardagsrummet.

– Vi lyssnar gärna på musik hela dagarna, berättar Camilla. Ibland, när jag själv har varit ute på

spelningar kan jag tycka att det är skönt att ha tyst i huset men annars spelas det musik här nästan jämt.

– Skivspelaren är definitivt en av mina favoritprylar, säger Daniel samtidigt som han sätter på en vinylplatta.

Medan toner av rock’n’roll från 50-talet strömmar ut ur högtalarna berättar han att stereomöbeln, som är av märket Blaupunkt, är deras dyraste möbel. Den är köpt på loppis för 2 000 kronor.


Det mesta i Camillas och Daniels liv kretsar kring 50-talet och på frågan om hur länge de tror att de kommer att ha det här intresset svarar båda tveklöst: Alltid!

Text: Alexandra Bylund

Foto: Joi Grinde


<b> DUR & JAG!</b> I musikrummet, som ligger på ovanvån
DUR & JAG! I musikrummet, som ligger på ovanvåningen, sitter Camilla gärna och spelar gitarr, sjunger och komponerar musik. Hennes artistnamn är PatC. Miller och hon uppträder ofta på festivaler med 50-talstema.

Fakta

Namn: Camilla Patulski.

Ålder: 32 år.

Yrke: Arbetar på en lastbilsverkstad och sjunger tillsammans med bandet The Tailshakers. Camillas artistnamn är PatC. Miller och gruppen spelar en blandning av blues, country och rock’n’roll. Allt med 50-talet som grund.


Namn: Daniel Olofsson.

Ålder: 32 år.

Yrke: Arbetar på en bilverkstad.

Bor: Med Camilla och katten Oliver, 20 år, i ett 120 kvadratmeter stort hus i Klippan i Skåne.

 

 

Härlig artikel va?

 

Men denna är ej från 50-talet den hade jag i mitt dockskåp som jag fick på 60-talet

 

 

jag gilalr 50-tal men har inget hemma så vitt jag vet...jo dessa, på alla köksskåp...tyvärr.

 

 

Men detta skulle jag vilja ha

 

Helst det rosa köket!






Vagnar!



Till lite visning på gamla och nya vagnar.
personligen tycker jag vagnarna var snyggare förr!













8o-talets vagnar jag hade en silvergrå sen en vinröd liggvagn, emmaljungas tvillingvag och brio sulky+enrosa sittvagn och en blå sittvagn emmaljunga
.


Denna hade jag i silver med rundare handtag



Denna hade jag i tvillingvagn



Denna hade jag i vinröd med vita större hjul



Denna hade jag fast i manchestertyg



Idag får rysningar så fula är de. För att inte tala om de små roterande hjulen som gör vagnen svårstyrd och omöjlig att köra i snö och på kullergater eller torg som har gatustenar.




























Men jösses vad är detta!


Hem till byn!

Ska nu lägga mig igen för att fortsätta glo på serien Hem till byn som börjades sändas i början av 70-talet och gick i 30 år.
Här under ser ni vad det är för serie bitar ur de första avsnitten.



Juristerna Ab.

OBS
Snart lösenords skyddas bloggen.
Be om lösen via kommentarsfältet.


Gör lite reklam för min svärdotters firma dit vi själva har vänt oss för hjälp. Ni kommer bli väl omhändertagna det kan jag lova. Tryck på skylten för att komma till deras hemsida.

 


Vilka galningar det finns!

Ho ho kom in med kommentarer om lösen det börjar närma sig!

Intresserad och ställt frågor. Borde ringa kommunen när ni går sjuka till jobbet!!!
Ringa och kolla om det man skriver stämmer det kallar jag inte att vara intresserad utan elak och hotfull mot en främmande person. jag bloggar om mitt liv, mitt arbete osv och man behöver inte då ringa olika instanser för att kolla upp att det stämmer det jag skriver.

Jag har ingen lust att ringa dig en person som måste ha ett otroligt tråkigt och innehållslöst liv då man kan lägga tid och energi på att ringa för att se om det stämmer vad en främmande person bloggar om.
Vill du ha svar på dina frågor ska du ringa Stockholms kommun de har samma regler för alla oavsett vart de bor i Stockholm.

feber

Vaknade nyss med 38 i feber och känner mig inte alls okey just nu. På Torsdag alltså imorgon kommer jag lösenordsskydda min blogg nu har jag bestämt mig för det. Jätte trist att det ska behövas när jag har så många läsare som jag har. Kommer givetvis ge ut lösenordet till de som vill ha och följer min blogg. Skriv bara en kommentar så mailar jag er lösenordet. Vet ju ganska bra vilka som stadigt följer bloggen, men trist för de som hoppar in bara då och då. Har ju ibland 100 läsare om dagen, särskilt på helgerna.

Nu ska ja lägga mig för att titta på någon film för jag orkar inte sitta här just nu pga att iprenen ännu ej verkat.
Ha det så bra.

Vilka dojjor va?

Vilka knasiga skor, har aldrig hört talas om dessa. men det har säkert ni unga modemetvetna gjort. Skulle inte vilja ha dem, så oroligt fula fastän de är rosa.

Vibram Fivefingers: Sprint

 


Pris: 1099 kr


Fakta Vibram Fivefingers: Sprint:
  • FiveFingers känslan av att gå barfota men skyddat.
  • Den har en tunn Vibram sula som följer fotens form, fem individuella tår och en ovansida i luftig stretch. Sulan är försedd med mikroskärning i kontaktytor för ökat grepp på olika underlag och är non-markin, lämnar alltså inte märken på tex golv.
  • Konstruktionen med sajpad sula och snabbtorkande material gör FiveFingers särskilt lämpliga för alla vattennära aktiviteter som kayaking, segling, snorkling, och annat aktivt strandliv. Men FiveFingers är också perfekta för löpning, fitness, yoga eller bara att gå omkring i.
  • Kan tvättas i maskin.
  • Vikt: 300 gram per par.
  • +/- 0,5cm
  • EU36 = 21,3 cm
  • EU37 = 22,2 cm
  • EU38 = 23,1 cm
  • EU39 = 23,9 cm
  • EU40 = 24,7 cm
  • EU41 = 25,3 cm










Juristerna AB

Tack för mailet, så min son hade talat om för dig att jag gjort reklam för din firma...kul att det blev uppskattat.
Men nu till sonen!!!!!!! Så du läser min blogg utan att lägga in någon komentar???????
Usch på dig lite kan du vall skriva!!!!!
Kommer lägga ut detta då och då och hoppas de kommer ge min svardotter nua kunder eller kanske det heter klienter.


Gör lite reklam för min svärdotters firma dit vi själva har vänt oss för hjälp. Ni kommer bli väl omhändertagna det kan jag lova. Tryck på skylten för att komma till deras hemsida.

 


febern går ut ur kroppen!

Febern börjar gå ned och jag svettas som en gris. Känner mig inte alls pigg. Vill ha sockerdricka, det vill jag alltid när jag är sjuk :-))))). Halsen värker och jag är jatte torr i munnen! Känner verkligen för att gnälla. Men jag är sjuk och då har man rätt att gnälla på allt men inte på alla människor.
Tycker vissa ska tänka på det som bara måste gnälla som inte är sjuka ens, gnälla på andras liv och tala om vad som är rätt och fel i allt och ha erfarenheter av ditt och datt så den främmande personen har fel i vad den än skriver och det ska ifråga sättas i ett
.
Nepp nu ska jag lägga mig igen efter att ha tvättat av mig så jag känner mig frächare.

vad jag vill ha!

Som ni ser finns det dubbla saker av vissa som smörgåsgrillen, det beror på att jag vill ha någon av dessa men har ej bestämt mig ännu!

En vattenkokare på onoff för 589 som jag vill ha



Smörgåsgrill på onoff för 489


OBH NORDICAS CHILISERIE

Chilli Sandwichgrill

Relaterade produkter
Chilli Sandwichgrill Chilliseriens smörgåsgrill har härlig design och gör det enkelt att få till precis lagom grillade varma mackor. Gör två dubbelmackor åt gången och får dem klara på några minuter. Non-stick beläggningen gör att grillen hålls ren och kan användas länge.
Rek pris 349 SEK


Chilli Hand mixer

Relaterade produkter
Chilli Hand mixer För snabb och enkel tillredning av bland annat vätska och olika degar. Chilliseriens röda elvisp har fem hastigheter och ergonomiskt handtag.
Rek pris 359 SEK


Chilli Kettle

Relaterade produkter
Chilli Kettle Elegant vattenkokare i chilli-serien. Botten har ett täckt värmeelement som gör kokaren lätt att hålla ren samt automatisk avstängning och torrkokningsskydd.
Rek pris 495 SEK


Artisan Köksmaskin Rosa

KitchenAid köksmaskin Artisan är en designklassiker som har blivit berömd tack vare sin styrka och effektivitet. Den har en genomsnittlig livslängd på 30 år. Den är utvecklad för att med högsta prestanda ge ett förstklassigt resultat. Tillbehör som ingår: rostfri skål, degkrok, flatblandare, ballongvisp, stänkskydd. Det finns även flertal tillbehör att köpa till separat.

5995 kr



Min elvisp lägger snart av likaså smörgåsgrillen som börjar bli verkligen nött. vattenkokare...jo jag vill ha en. Köksmaskinen ja jag vill ha för jag bakar i massor!


Sjuk!



Så var det dags igen. över ett halv år sen som jag var förkyld senast. Har varit på G men ej brutit ut. Nu har det gjort det iallafall, ont i hals, kropp, huvud, snuvig, blåser i munnen och lätt illamående!!!! Glömde det allra viktigaste 38 när jag vaknade!!!! Kommer nog inte blogga så mycket idag pga att jag nu intar sängläge och film!



Så här kul är det att vara sjuk!!!!





SKÄMT!!!!

Natti

Hm ganska normal arbetstider...instämmer ej. Imorgon 8-19 Torsdag 06.30-17 inte normalt för mig i allafall! Nu är Måndagen slut...vad skönt.
har lite att göra nu som att se på våra bästa år och sova så jag säger:



Måndag...suck!!!!

 

Jaha Måndag igen och vilken dö jobbig vecka man har framför sig!

  1. 8.30-18 stänger
  2. 8-16 men apt 16-17.
  3. 8-16.30 åker hem
  4. 06.30-14 föreläsning 15.30-17
  5. 5 8.30-18 stänger
Härliga tider va????
Nej nu ska jag göra mig i ordning!

Sov gott!

Nu är det dags att sova snart för imorgon är det jobbardags igen!
Inte vad man känner för eftersom jag inte alls är bra. Hela dagen har jag haft enorm halsbränna, zantac hjälpte ej så Sture fick köpa losec som hjälpt något. Ska faktiskt kika på våra bästa år från fredagen och sen sova!
Natti natti alla!

Arvet-Wallander!

Har precis sett wallander arvet, den var nog den sämsta ac alla Wallander filmerna. Snörpligt slut! Eller inget slut alls.





Har vunnit min andra auktion på tradera se så fin den är.

haruhi´s melancholy Yuki Lolita-anime manga kawaii



Vunnen auktion!

Vann en auktion på Tradera igår, se så söta:

 

Bleach Rukia, Hanatarou & Kon-figur / manga / anime


Körslaget!

Äntligen åkte bröderna Rongedal och deras kör. Ted Gärdestad måste vända sig i sin grav när han hörde deras tolkning av Eiffeltornet. Flinandes och hoppandes runt på scenen till en låt som man bör vara allvarlig i inte göra parodi på. Operan gjorde de allra sämst av de tre körerna.
Team Piccaso var glänsandes igår det dom gjorde var mäktigt. Det är kören man röstar på inte kör ledaren. Så bara för att man tycker hon är flamsig och löjlig kan man inte rösta ut kören.
Team Moraeus kom på en självklar andra plats.
Vem vill jag ska vinna? vet inte men jag röstar på den som gör bäst ifrån sig nästa Lördag!


Bye Bye





Ni är bra Rongedal men i körslaget platsade ni aldrig!



Här sabbar de Eiffeltornet!


Sture meckar!

Kerstin fotar :-)))).







Bosse kommer gående för att kolla att allt går rätt till :-)))!







Blommor på vår gård.





Knoppar!





Här har grannarna sågat ned en björk och förevigat årtalet!


Jag är fadder!!!!

© WWF Canon
© WWF Canon

Skövlingen av regnskogen försämrar klimatet även i Sverige

I Indonesien står skogsskövlingen och etableringen av jordbruksmark för 80 % av utsläppen av växthusgaser. Detta ökar jordens medeltemperatur, regnskogen torkar ut, risken för bränder ökar vilket medför att delar av skogen dör av sig själv. Håller den här trenden i sig riskerar vi att orangutangen dör ut och att miljoner människor förlorar sitt levebröd och tillgången till rent vatten. Dessutom försämras klimatet markant, vilket även märks här i Sverige.

Gör en insats och bli fadder

Som fadder får du regelbundet nyhetsbrevet Orangutangrapporten, med rapporter direkt från vårt fältarbete och exempel på konkreta naturvårdsresultat.
Din gåva gör nytta!

© WWF

90 % av orangutangerna har försvunnit

Orangutangen är allvarligt hotad av utrotning. Det beror till stor del på att två miljoner hektar regnskog har skövlats årligen de senaste tio åren, vilket motsvarar 5,5 fotbollsplaner i minuten! De senaste hundra åren har
90 % av antalet orangutanger försvunnit och idag finns det bara ca 55 000 orangutanger kvar på Borneo. Ett annat problem är tjuvjakten som dels beror på jakten på kött men än värre är att orangutangen i vissa delar av världen används som husdjur. När orangutangungarna fångas dödas oftast mamman och fem av sex ungar dör i samband med fångst och transport. Vi måste göra något nu annars är orangutangen snart utrotad.
© WWF Canon

Skogen och klimatet

Levande växter binder kol genom fotosyntesen. När skogen avverkas eller brinner upp släpps kolet tillbaka till atmosfären. Tyvärr är avverkningen av världens skogar så stor att i stället för att hjälpa oss, bidrar den till att försämra klimatet. FN´s klimatpanel IPCC beräknar att 1,6 miljarder ton kol frisattes årligen under 1990-talet enbart från avskogning i tropikerna. Detta motsvara 20 % av de totala globala utsläppen. I Indonesien är motsvarande siffra 80%.

Källa

Talang igår!

Helena Salo! Super duktig eller vad säger ni!



Eller näcken. Kul inslag eller vad tycks?
Olle af Klintberg spelar fiol naken.



Förbjudet att kramas

Ja vad säger man???? ja det är ju Amerika och de kan ju hitta på allt möjligt konstigt!

Skolor förbjuder kramar

Amerikansk skola
förbjuder beröring
med händer

Kramar förbjuds på skolor runt om i USA. Nu har beröring med händer förbjudits på en mellanstadieskola i Connecticut, USA. Straffet? Avstängning från sin utbildning.

Rektorn på East Shore Middle School i Connecticut fattade beslutet att bestraffa elever som omfamnar varandra efter en våldsam incident där en elev fick åka till sjukhus. Anledningen uppges vara att fysisk kontakt påverkar barnens säkerhet och lärande. Det uppger amerikanska CBS.
– Konsekvenserna kan bli föräldramöten, kvarsittning eller avstängning från skolan, skriver skolans rektor Catherine Williams, i ett brev till elevernas föräldrar.
Tidigare har flera skolor i USA infört regler mot kramar mellan personal och elever. Det har varit ett sätt att skydda barnen mot sexuella övergrepp och för att skydda personalen mot eventuella anklagelser. Men på flera skolor – framför allt mellanstadieskolor – utökas nu reglerna till att även gälla kramar mellan barn.Även vänskapskramar och high-fives.
Eleverna på skolan i Connecticut kan inte längre hälsa på varandra med en handklappning i luften när de kommer till skolan. Då blir de avstängda.
Den nyinförda regeln har mött kritik från både elever och deras föräldrar. Eleverna påpekar att kramar är deras generations sätt att hälsa. Till CBS säger en pappa:
– Nu är det en sanitär skola, där man måste ha distans till varandra. Det är inte så en skola ska vara.
Nyligen förbjöds också kramar på mellanstadieskolan West Sylvan Middle School i Oregon. Kramar hade där blivit ett så stort problem att rektorn Allison Couch kallar det ett ”kramvirus”. Hon berättar att eleverna kom för sent till lektionerna för att de kramades för mycket.
– Flera föräldrar har hört av sig för att deras barn inte vågar säga ifrån när de blir kramade eftersom det blivit så självklart att kramas här, säger hon till tidningen The Oregonian.

 

Källa


Läs och le!

Svenskarnas värsta avdrag


Försöken till avdrag är många och fantasin är stor. Mjölkhungriga tonåringar är bara ett exempel.


Svenskarna är påhittiga när det gäller att göra avdrag i deklarationen. Skatteverkets tjänstemän har mer än en gång dragit på munnen åt försöken att göra avdrag för vakthunden Porschen, bröstlyftet eller dagisavgiften.

Varje år blir listan av värstingavdrag allt längre.

Här är några exempel:

1. ”Vår vakthund behövs”

Mamman och dottern bodde ensligt och kände stor otrygghet. Därför yrkade de avdrag för den vakthund de skaffat sig som skydd.


Skatteverkets bedömning: avdraget godkändes inte. Hunden är en personlig kostnad.

 


2. ”Det är orättvist att vi ska betala själva för all mjölk”

Den stora familjen hade fler hungriga tonåringar som drack åtskilliga liter mjölk varje dag. Föräldrarna tyckte att det var orättvist att de skulle behöva betala fullt pris för all mjölk och yrkade på avdrag för mjölkinköp.


Skatteverkets bedömning: avdraget underkändes. Det var inte en kostnad för inkomstens förvärvande. Mjölken var alltså inte en förutsättning för att föräldrarna skulle kunna tjäna sina löner.

 


3. Kursavdrag för att stå ut med chefen

En man begärde avdrag för en psykologikurs han gått. Som förklaring angav han att han var tvungen att gå kursen för att kunna stå ut med chefen.


Skatteverkets bedömning: Avdraget underkänns. Kurser kan visserligen dras av i den mån de har med arbetet att göra och under förutsättning att arbetsgivaren själv inte betalar den. Sambandet mellan kursens innehåll och arbetet avser (tyvärr) inte jobbiga chefer, utan tar sikte på arbetsuppgifterna.

 


4. "Jag vill inte betala för försvaret!"

Några deklarationer som Skatteverket får in varje år berör avdrag för den del av budgeten som går åt till försvarskostnader.

– Ibland ser man långa uträkningar, med redovisningar om vad försvaret har köpt under det gångna året, säger Kay Kojer verksamhetsutvecklare vid Skatteverket, med lång erfarenhet av deklarationsgranskning.

– Det som pågår i samhällsdebatten speglas ofta i deklarationerna. I år blir det sannolikt en och annan som begär avdrag för bonusar utbetalade i bolag med statligt ägande.


Skatteverkets bedömning: Denna typ av avdrag underkänns. Man kan inte välja vad man vill betala skatt för eller inte i själva deklarationen. Det är i riksdagsvalet man kan påverka hur statens pengar fördelas. Detsamma gäller kommunalskatten. Det är genom kommunvalen vi kan påverka hur mycket av våra skattepengar som ska gå till omsorg, kultur, vägar med mera.

 


5. "Porschen används för demonstrationer".

En man begärde avdrag för en fabriksny Porsche. Mannen var egen företagare och sålde polermedel till bilar. Han skrev att han knappt använde Porschen själv. Den användes mestadels till att demonstrera polermedlet på, vid olika mässor.


Skatteverkets bedömning: Avdraget underkändes. Det ansågs inte sannolikt att bilen enbart användes som ”poleryta”, utan för privat bruk.

 


6. "Ska jag få jobb måste jag se snygg ut."

Flera har de senaste åren begärt avdrag för näs- eller bröstoperationer med hänvisning till att arbetet kräver att de håller sig ”fräscha”.


Skatteverkets beslut: Avdraget underkändes. När det gäller det yttre och arbetet, är det endast skyddskläder som är avdragsgilla.

 


7. "Exfrun tog pengarna när lyan såldes"

Förlustavdrag för försäljning av bostadsrätt med hänvisning till att ”exfrun tog alla pengarna”. En man från Kungsbacka hade satt försäljningssumman till noll när han skulle deklarera försäljningen av bostadsrätten. Orsaken var att exfrun hade lagt beslag på pengarna för försäljningen, 220 000 kronor. Det skulle strida mot Europakonventionen att ta upp hans del av försäljningssumman, eftersom han ju inte fått sin del till godo av exfrun.


Skatteverkets bedömning: Såväl Skatteverket som länsrätten underkände avdragen. Det avgörande var vem som ägde bostadsrätten på pappret, inte vem som tog pengarna från försäljningen, slår domstolen fast.

- Folk är ärliga i alla fall. Och så länge de är det, så blir det inget skattetillägg, bara underkänt. De redovisar ju en faktisk kostnad, även om vi sedan underkänner den, säger Kay Kojer.




Källa

Fredagskväll!

Men det är då fasiken att man inte kan sova längre än till 5.30 på en Lördag! men jag var klarvaken när jag vaknade. Tänk om man någon gång kunde sova ut ordentligt så man kom i kapp med sömnen!
Bilder från igår.

Middagen Fläskfile och pommes, vitlökssmör och bearnaisesås.









kall bacardi tranbär, helt okey!



Så här trött var Sture kl 22 då vi gick och la oss!


Fredag!


 

Lite bilder från vår promenad med förskolebarnen idag...inga bilder på barnen finns med för att jag ej får lägga ut detta.

 

Blommor på vår förskolegård.

 

 

 

 

Bilden på krypröret i lekställningen.

 

 

barnens stora härliga vattenpöl

 

taget mot solen på vår gård

 

 

Vår förkola ser ni utanför lekparkens staket är en gångväg i mellan staketet och vårt stängsel runt gården.

 

 

vämeverk

 

 

Vy över området.

 

 

Titta en duva som ruvar.

 

 

 

Dessa bilder är tagna på hemvägen efter vår storhandling, lite oroväckande moln eller hur?

 

 

 


Fredag!!

Gör lite reklam för min svärdotters firma dit vi själva har vänt oss för hjälp. Ni kommer bli väl omhändertagna det kan jag lova. Tryck på skylten för att komma till deras hemsida.

 

 

 

Slutar kl 12.30 idag och det ska bli jätte skönt att komma hem efter handlingen och sova. Vaknade kl 02.20 inatt och somnade om ca 04.45, klockan ringde kl 05. Dö trött....suckar.


Sov gott!!!!

Natti natti! Börjar kl 6.30 imorgon igen och slutar 12.30. Vi har rullande schema på fredagar så var fjärde fredag öppnar vi och jag imorgon då!!!
Skönt för att min älskling slutar också tidigt så vi tar storhandling imorgon+pengarna tillbaka till mina föräldrar och hämta sommardäcken!
Nu ska jag sova sova vilket jag verkligen behöver!

Grått och regningt i Stockholm!

Detta är vädret på väg hem  från jobbet idag.







Blä så trist det är ute.



Denna söta orangutang fick jag igår från wwf pga att jag betalar 100 kr varje månaden till utsatta orangutanger.
Söt va?



Nepp nu ska vi käka ropar min älskling!


Skitkul!

Nu är det fjärde naten jag ej sovit ordentligt...suck! Är så trött så jag vet inte vad jag heter ens! Slutar 13.30 idag men då ska man in till stan för att gå till tandläkeraen. Yippy så kul det ska bli när man bara vill hem och sova.
Gör lite reklam för min svärdotters firma dit vi själva ska vänt oss för hjälp. Ni kommer bli väl omhändertagna det kan jag lova. Tryck på skylten för att komma till deras hemsida.

 




natti igen!

jag lever men var för trött för att blogga imorse och nu med kan jag tala om så det blir bara hej och hej då och så godnatt!!!!

Natti!

Jaha gör mitt natti inlägg nu och sen stänger jag ned och ser äntligen hemma och sover!!!! Är jätte trött efter att ha sovit ur uselt inatt. 4 timmar enbart!
Jag är tråkig jag vet men till helgen bloggar jag mer jag lovar!


Hemkommen och Tisdagens jobb över!

Tack dotter Angelica jag fattar nu ,men vad du skriver bra när du vill få fram vad det är för något...kanske ska ta fram författar talangerna igen!!!!
Lycka till med övernattningen och hoppas att du ej blir sjuk, skaffa en sovsäck som går ned till 10- så klarar du dig!


Kom hem strax över 16 och har nu sett våra bästa år som idag spelades in på rätt kanal alltså kanal 3. har precis duschat och hamnat här som vanligt. är vrål hungrig så strax ska vi äta.
Nepp ska borsta håret och klä mig, kan ju inte sitta i handduken när ja äter!

Tisdag!!!

Aha då tror jag att jag förstår. Ekonom trodde jag hade med ekonomi att göra inte ledning av människor, men det är klart man hjälper ju människor med idéer och tips leder in de på rätt väg. men för att förstå människor i ekonomiska kris situationer så är det bäst att leva som de själva gör. Tror jag hajat rätt!!!

Känner inte för att sitta här alls då jag sovit uruselt inatt. Sen hade Sture spelat in kanal 5 istället för kanal 3 igår pga att han glömt ställa om själva boxen då vi tittat på kanal 3 i Söndags...suckar hatar att missa avsnitt i den serien!!!!
Så jag ska faktiskt göra mig i ordning och sticka iväg snart!

Måndags kväll!

Vad är det för projekt ni har i skolan att sova ute när man ska bli fasighetsmäklare????? Frågan är till Angelica angående kommentaren????
Efter bilden kommer här under strax på hur min älskling såg ut efteråt...hm inga hål bara tandsten!!!!!



Så vitt och fint så...blää jag ser bättre ut!
Usch min rygg värker har luft tokigt idag!!!!
Nepp får faktiskt säga godnatt ska se på våra bästa år och sooooovaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!

Suck!

Vaknade för en stund sen och ser att det är lite fuktig mark ute. Betyder att det regnat inatt och det betyder galonbyxor. Vi har sju barn att ta ut på morgonen som max nio på två personer. Tar sin lilla tid att klä alla små småttingar och vilket barn gilalr galonbyxor? Tror inte någon gillar det.
men men när man väl är ute så känns allt okey igen. Men sen ska man in med 15 småttingar och då leriga, blöta och en del trötta och griniga. Nej längtar till varmare dagar då man snabbt tar sig in och ut och kan vara ute längre stunder, barnen kan bada och duscha i vattenspridaren och blir mer rörliga då de slipper alla kläder.

Nog om jobbet, idag ska Sture till tandläkaren så då blir det efter bilder på hans tänder...skojigt va?
Jag själv ska dit på Torsdag kl 14.30 så jag får ta en 1/2 timmes komp.
Ser ut som om det klarnar upp ute solen försöker tränga fram mera än vad den gör nu men det är bara 3+.
Ser ju inte särskilt kul ut denna vecka...snö på Torsdag!!!!!! Regn på fredag...hurra vad kul.
nej nu ska jag äta sen ge mig iväg!!!!!


5-dygnsprognos för STOCKHOLM

Prognosen utfärdad kl. 03.45. Nästa uppdatering: 10.00.

Måndag 19 april 10 dygn, tabell
08.00 Halvklart NV 5 (8) m/s
14.00 Halvklart NV 5 (9) m/s
20.00 Klart SO 1 (2) m/s
Tisdag 20 april 10 dygn, tabell
02.00 Klart -1° V 2 (2) m/s
08.00 Klart V 1 (1) m/s
14.00 Halvklart till mulet S 3 (5) m/s
20.00 Halvklart till mulet SO 3 (5) m/s
Onsdag 21 april 10 dygn, tabell
02.00 Klart SO 3 (4) m/s
08.00 Halvklart O 4 (6) m/s
14.00 Molnigt NO 5 (8) m/s
20.00 Molnigt NO 5 (8) m/s
Torsdag 22 april 10 dygn, tabell
02.00 Snö NO 4 (6) m/s
08.00 Snö N 6 (9) m/s
14.00 Molnigt N 7 (11) m/s
20.00 Molnigt N 6 (8) m/s
Fredag 23 april 10 dygn, tabell
02.00 Lätt molnighet NV 5 (8) m/s
08.00 Klart NV 6 (9) m/s
14.00 Regnskur 11° NV 7 (10) m/s
20.00 Regnskur V 2 (3) m/s

Söndag!

Nu är det dags att ta nya tag för en vecka igen!!!! Imorgon är det åter igen Måndag och jobb igen! Tro mig jag trivs med mitt jobb, men första dagen på veckan är alltid jobbig. Slutar 18 och börjar 8.30 som alltid på Måndagar!
Ska nu se Fredagens avsnitt av våra bästa år sen blir det någon film att somna till, har ej bestämt vilken än!

 

Natti!


magnum!

Glassen magnum guld var helt okey fast det skulle varit mer kolasås i, guldchokladen utanpå var tjock och toppen god.
De andra nya magnumen var det nötter i så de får jag hoppa över att prova.
Någon som provat de nya gb glassarna och vad tyckte ni?
Är seg i huvudet har legat i soffan sen 12 och kollat på avsnitt efter avsnitt av Goda grannar säsing 2 och tre
. Nu ska vi se lyxfällan kl 16.45 och äta framför tv:n, fiskpinnar, tzatziki som vart över från igår och stekpotatis.
Vi värmer maten i en paus i lyxfällan sen kanske vi sticker ned en stund på gården, såg att grannarna var ute nyssens.

magnum gold!

Japp jag är sötsugen det stämmer mamma! Sture är iväg och handlar nu och han ska köpa den nya glassen magnum gold till mig.

Magnum - Magnum Gold?!

Innehåll
Vaniljglass, karamellsås (7%) med havssalt, överdragen med mjölkchoklad (23%) samt ett gyllene överdrag (5%).

Ingredienser: Skummjölk, socker, vegetabiliskt fett, kakaosmör, skummjölkspulver, glukos-fruktossirap, smörfett, vasslepulver, kakaomassa, karamelliserad sockersirap, glukossirap, fruktossirap, emulgeringsmedel (E442, E471, E476, sojalecitin), färgämne (E171, E172), stabiliseringsmedel (E410, E412, E407), havssalt, arom, vaniljextrakt från Madagaskar.




Söndag!

Nu är jag arg!!!! Rongedal skulle ha åkt i Körslaget. Jag, Sture och Göran var helt överens att de gjorde visan sämst, den förstördes av att rösterna inte kom fram när de satt ned över halva visan.
Låt ett gjorde alla körerna bra men vi tyckte att Rongedal gjorde sin minst bra om man säger så.
Bäst igår var Team Moraeus två kom Picasso och Strömstedt kan ej skilja de år bra mässigt igår.
Nu hoppas jag att Moraeus eller Picasso vinner!

Bye bye!



Kvällen i sin helhet!
Hemmagjord tzatziki!



Vi bjöd Göran på middag igår. Hemmagjord stekpotatis, hemmagjord bogbladsstek och hemmagjord tzatziki





Sen spelade vi spel.
Först Uno där Sture kammande hem 130 poäng den första rundan.



Sen spelade vi Svensson Svensson som jag vann första spelomgången.





Sen blev det tv. Postkodsmiljonären och Körslaget!






Här räknas det poäng med full koncentration.



Nej jag vill inte vara med!



Jag har ju fixat mina framtänder som var svarta där uppe pga karies nu är de vita och fina. Sture har en liten brun rand på sina två framtänder upp till och ska fixa dessa på Måndag. Detta är före bilder. Kan säga att tänderna inte är så gula som de är på bilden vet ej varför de blev som de blev.
Efter bilder kommer på Måndag!





Hm bevisbild!!!!! Ungdomarna bröt åter igen staketpinnar och la i grillen och eldade för att värma sig. Jäkla skitungar. Att ringa polisen hjälper inte för de kommer inte.



Bra bevisbild va :-))))). Taget genom köksfönstret från tredje våningen och grillen som ligger i parken är ca 30 meter ifrån fönstret. men man ser att det är ljus i bilden det är eld
en!

majblommor i massor!

Majblomman genom åren ser ni här under, tycker de blir sämre och sämre, verkar vara något konstigt pappersmaterial numera. Tycker om den när det var i plast.

Här är alla majblommor genom tiderna.

vilken är er favorit?

 


Nya magnum!

Har just ätit denna glass. God men två bla minus blir det för de alldeles för hårda chokladbitarna i själva glassen.
Den kostar 22 kronor och så liten som den var så är priset inte alls okey. Betalde enbart 12 kronor pga rabattkupongen i Aftonbladet på 10 kronor.

Magnum - Magnum Temptation Fruit

Innehåll
Vaniljglass, bärsås (8%), torkade sötade tranbärbitar (5%), chokladbitar (4%) gjorda av kakaomassa från Ecuador (1,6%) och ett överdrag med mjölkchoklad (22,5%).

Ingredienser: Skummjölk, socker, koncentrerad skummjölk, invertsockersirap, vegetabiliskt fett, kakaosmör, kakaomassa, glukos-fruktossirap, helmjölkspulver, kakaomassa från Ecuador, hallonpuré, tranbär (1,3%), smörfett, modifierad stärkelse, emulgeringsmedel (E471, sojalecitin, E476), blåbärsjuicekoncentrat, björnbärsjuicekoncentrat, citronjuicekoncentrat, syra (citronsyra), arom, fläderbärskoncentrat, vaniljextrakt från Bourbon. OBS: Kan innehålla spår av nötter och jordnötter.

Volym / Vikt: 80 ml / 68 g Soja x
Kj / Kcal / Glass: 880 kJ (220 kcal) Mjölk/Laktos x
Protein g / Glass: 2,5 g Gluten
Kolhydrater g / Glass: 22 g Ägg
Fett g / Glass: 13 g Nötter x


Jordnötter x

Väx upp!

Stackars lilla rika flicka är det ända jag kan säga om denna blåsta bimbo! Hon vet inte ett dugg om vad kärlek är!
Sen föräldrarna snälla ryck henne ordentligt i örat och lär henne ta ansvar över sig själv och sin ekonomi!!!!
Sen en sak till tala fasiken inte om för mig och andra om vad de vill för det vet de bäst själva. Jag tycker du ska flytta till den största grottan och leva som förr där mannen bestämde allt och kvinnan var hans slav.
Bläääää säger jag bara!!!!!!


Normal text Stor text Extra stor text
Foto: The Sun/Bulls

Madeline dejtar
bara rika karlar

”Humor betalar inga räkningar”Vill du dejta Madeline Amber, 22, gäller det att ha stor plånbok.

Hon dejtar bara miljonärer.

– Jag tänder bara på rika män. Humor betalar inga räkningar, säger Madeline.

22-åriga Madeline Amber från Manchester, England, har lovat sig själv att aldrig mer gå ut med en kille som inte har gott om pengar. Droppen var när en dejt ville dela på en restaurangnota. Han tog fram sin mobil och började räkna ut exakt hur mycket var och en skulle betala.

– Jag blev så generad så jag nästan dog, säger Madeline Amber till tidningen The Sun.

På en bar träffade hon sin första miljonär; en Rolexprydd man som inledde deras bekantskap med att beställa in en hel flaska champagne – och fortsatte med ett lyxkantat liv med resor till fjärran länder, lyxiga handväskor – och självklart inga delade krognotor.

Det gav mersmak för Madeline, som när relationen tog slut anmälde sig till en dejtingsajt för rika personer – och personer som söker en förmögen partner.

– Jag förväntar mig att bli behandlad som en prinsessa.

Hon har träffat omkring 10 män på det sättet.

– Miljonärer gillar att ta hand om sina kvinnor och göra dem lyckliga. Jag tänder bara på män som har pengar, och det skäms jag inte för, säger hon till The Sun.

På dejtingsajten får medlemmarna själva ange vad de är ute efter genom att välja kategori – golddigger eller golden man/golden woman.

– Jag vet att en del tycker att det är förnedrande att träffas på en sådan sajt. Men det är ett sätt att träffa likasinnade. Männen vet att de får en sexig kvinna att skämma bort och kvinnorna vet att de blir behandlade som kvinnor ska, säger Madeline Amber.

Efter att ha avverkat ett antal rikingar tror hon sig nu har funnit den hon ska leva med. En 36-årig miljonär som tycker att det är bra att de träffats via en sajt för ”golddiggers” eftersom man då är ”diskussionen om pengar avklarad redan från början”.

Madeline Amber förstår att hennes åsikter om män och kvinnor kan verka provokativa:

– En del kvinnor tycker nog att jag saknar moral, men det är ett faktum att alla kvinnor vill bli försörjda ekonomiskt. Så var det bland grottmänniskorna också, kvinnorna valde mannen med störst grotta, säger hon till The Sun.

(Källa: Sociologiska instistutionen, Umeå Universitet och Science Daily)

KÄLLA

Lördag!

Ärligt talat idag mår jag inte så bra. Var år sen jag mådde så här. Men en sen kväll i trevligt sällskap och vin till det kan göra så man ej mår så bra dagen efter!
Så jag får skylla mig själv för tvätten måste tas ändå och idag är det massor.
Så idag har vi alltså tvättstuga....yippey.




Så nu ska jag faktiskt gå och äta sen klä mig sen är det vätten som gäller.
Vi får höras senare!

hemma och det är Fredag!!!

Tog dessa blommor på vår gård när vi kom hem ca kl 16.30 idag. Den sista bilden är in zoomad från andra våningen i trappan och genom ett fönster därför dålig.






FREDAG!!!

Vi fortsätter i samma tema som över!!!!!











Ja det var det det! Nu vet ni alla vad jag tycker om Fredagar :-))))
I love them!!!!!!

Vakande kl 5.45....lite omödigt att gå upp då kl skulle ringa först 6.30. men kunde ej somna om så jag klev upp och tog en dusch och nu sitter jag här som vanligt och knappar på tangenterna!
Ska in och läsa några andra bloggar sen ska jag göra mig i ordning och sticka till jobbet!

 

Jag hoppar iväg i Fredags glädje yra!!!!!

 

 

Påskhare? Nej! En bild på hur jag mår just på Fredagar :-)))!

 


natti snart!!!

Hej hej! Ska snart titta på Sveriges fulaste hem så jag bloggar nu!!!! Efteråt ska jag se våra bästa år...orkade ej idag när jag kom hem!!!! Vi var och handlade först och kom hem strax över 15 och då somnade jag ganska snabbt och sov i en timme! Slutade ju 14 idag så det var skönt att det je var så lång dag! Imorgon jobbar jag 8-16.30. Sen är jag ledig i två hela dagar...skönt!!!!!


Torsdag!

Får skjuts till jobbet idag, för Stures chef har ej ringt ännu. Fanns nog inga jobb idag, men fortfarande kan han ringa! En dag utan jobb är för vår ekonomi ingen fara alls, inte två heller men börjar det röra sig om veckor är det inget roligt. men är inte ett dugg orolig han verkar ha massor med jobb nu för tiden det är bara idag det är lugnt! Börjar jobba om en timme så jag ska börja göra mig i ordning så vi får höras senare!

natti!

Känner mig faktiskt bättre ikväll än jag gjort under dagen! Är trött och hängig men det fungerar att jobba iallafall! Imorgon öppnar jag kl 6.30 och slutar kl 14, toppen hemma tidigt och får slänga mig i soffan och glo på tv. Hm våra bästa år hade ej blivit inspelat idag...varför vet vi ej men ni läsare kanske vet vad som hände i dagens avsnitt????
Nej detta blir bara trist och tråkigt så jag bloggar lite imorgon bitti!!!!
natti!!!!

Förkyld!





Lite snorig men ont i kroppen+hals. Vaknade 5.45 och tog en tablett, kl skulle ringa 6.30 som först men kunde ej somna om så jag gick upp. Ja jag måste jobba idag så är det bara. Man kan inte vara hemma för lite snor och ont i en hals+kropp...feber har jag inte för då skulle jag vara jättesjuk blir alltid det när jag har feber. Smittar mest gör man innan förkylningen bryter ut och barnen hos oss är alla snoriga på något sätt. Vi kan ju inte sända hem barnen pga att det rinner ur näsan på dem, för då skulle alla barn gå hem och vi skulle inte ha några kvar. Skulle personalen vara hemma när de är som jag skulle det sällan finnas tillräckligt med personal, så hemma är man när man först är riktigt sjuk!.Sen finns det alltid bacciller på fösrkolor pga att några barn alltid har någon form av baccilusk i sig.



Äntligen hemma!!!!

Det ska vi se på nu sen ska jag lägga mig och dö i soffan. Känner att det är en förkylning på gång! Så tack Sture smittspridare!!!!! Hm så jag kommer ej blogga mer ikväll utan säger faktiskt god natt till er alla redan nu!!!!



En fråga bara???? vad gillar ni manga figurer, min mor gillade inte alls dessa. Plastiga porriga saker sa hon, men vad säger ni?????

God morgon!

Huvudet är bättre idag men ej helt okey. Känns som ett band runt skallen men ingen värk. Jag befarar att kommer det stark sol på detta så kommer även värken att komma. Men jag ringde ju jobbet igår och sa att jag skulle komma så det är bara att försöka bita ihop och kila iväg.

vad tyckte du om manga figurerna mamma? Vore kul med lite kommentarer angående dessa söta figurer. nej jag måste kolla min mail om jag fått svar från discshop!
Så vi höres senare...allltså efter jobbet slutar kl 16.30.

Sture!!!

SÖTT!!!





Blev hemma

Har legat i mörker säkert i över en timme och det känns något bättre. Ska bara slänga in detta sköna tv klipp...se och njut!!!!!


AIK i elitserien igen!!!!!!




Foto: Joel Marklund

AIK:s resa - från helvete till succé

För sex år sedan blev AIK tvångsdegraderat till division 1 och en besviken spelare sa upp sig från klubben.
Några veckor senare återanställdes Anders Gozzi i AIK, som sportchef med ansvar över både A- och juniorlag.
Tillsammans med den nyblivne ordföranden Mats Hedenström satte han sig ner med ett blankt papper. Det första de skrev var två ord:
Elitserien 2010.
I dag är det verklighet.
Fakta

2001/2002: AIK blev elva i elitserien och åkte efter det ur den högsta serien efter en tredjeplats i kvalserien. 2002/2003: Slutade fyra i allsvenskan norra, sexa i superallsvenskan och trea i kvalserien.
2003/2004: AIK slutade fyra i allsvenskan norra, femma i superallsvenskan och blev näst sist i kvalserien. Laget degraderades sedan till division 1.
2004/2005: Blev etta i såväl division 1 som kvalet till allsvenskan. Uppflyttade.
2005/2006: Blev sjua i allsvenskan och missade kvalserien.
2006/2007: Slutade nia i allsvenskan och missade kvalserien.
2007/2008: Blev tia i allsvenskan och missade kvalserien.
2008/2009: AIK blev trea i allsvenskan, direktkvalificerade sig till kvalserien där det blev en tredjeplats och missade uppflyttningen - tre poäng efter Rögle.
2009/2010: AIK ligger nu på elitserie- plats och har allt i egna händer inför dagens sista omgång när laget möter Växjö hemma på Hovet.

Läs också

Våren 2004 spelade AIK kvalserien men slutade näst sist. Anders Gozzi hade spelat sin 565:e match i AIK-tröjan - men det blev den sista. Klubben hade haft det kämpigt ekonomiskt men AIK:s ordförande hade meddelat truppen om att allt var grönt med elitlicensen inför kommande säsong. När Gozzi en morgon slog upp tidningen och fick läsa att hans lag blivit tvångsnedflyttat fick han nog.
- Då sket jag i det. Jag hoppade av. Jag slutade och sa upp mig för jag var förbannad, säger Anders Gozzi sex år senare.
Då visste han inte att han skulle vara tillbaka i klubben bara veckor senare. Den nya styrelsen kom till honom med utmaningen att ta upp A-laget i allsvenskan igen och att få fart på klubbens ungdomssatsning. Utan spelare, utan tränare, utan sponsorer, satte sig Gozzi ner tillsammans med ordförande Mats Hedenström och började måla upp vägen tillbaka.

"Märkte att det var snålt om pengar"

Den första spelaren Anders Gozzi skrev nytt kontrakt med inför säsongen i division 1 var David Engblom.
- Vi har kämpat på i många år. Det var lite skillnad att spela i division 1. Material fanns ju alltid men vi kunde ju inte ha de bästa klubborna till exempel. Sedan var det skillnad på träningstider och sånt. Alla i laget jobbade ju heltid och spelare pusslade och jobbade kvällar, nätter och skift och så. Man märkte att det var snålt om pengar, det kan man lugnt säga, säger Engblom.
Även sportsligt var det tufft på hockeyns bakgård. AIK var favoriter i varje match men efter förluster mot Trångsund och Tierp i november var det dags för ett tränarbyte. In kom Bobo Simensen, som var juniortränare i klubben. AIK hittade till slut igenom nyckelhålet via playoff och kvalserie, tillbaka upp i allsvenskan - mycket tack vare att Mattias Norström och Georges Laraque förstärkte laget i kvalserien, tack vare lockoutsäsongen i NHL.
- Vi tog steg för steg i rätt riktning och för två år sedan kände vi att vi var tvungna att göra någonting. Vi hade kommit till ett läge där vi kände att nu måste vi lyfta det här, säger Anders Gozzi.

Ordföranden avgick

AIK började med att värva Roger Melin som ny huvudtränare och fortsatte med att presentera Stefan Johansson, Andreas Jungbeck, Per Savilahti-Nagander och Henrik Eriksson. Sedan lyckades Gozzi med drömvärvningen: Dick Tärnström lämnade spel i NHL för moderklubben AIK. Och dagen efter drog målvakten Christopher Heino-Lindberg på sig den gulsvarta tröjan.
Storsatsningen föll på målsnöret i förra årets kval- serie - och i somras var det på nytt ekonomisk kris i AIK. Mats Hedenström avgick som ordförande på årsmötet i augusti, ersättaren Torbjörn Lundin hoppade av redan efter en vecka och den nye ordföranden blev Peter Mellqvist.
Mellqvist, tillsammans med styrelsen satt med en förlust på dryga åtta miljoner kronor. Med en budget lik föregående år behövde de spara in 16 miljoner kronor - en omöjlighet med en spelarbudget på 15 miljoner och en omsättning på 35 miljoner. De vände på alla stenar för att hitta rätt strategi: Konkurs och rekonstruktion, bolagisering, spela kvar i allsvenskan med ett juniorlag. Valet föll på det sista alternativet, KHL. Men förbundet satte stopp.
- Det var det bästa alternativet för AIK, dels kvaliteten på spelare och den bättre produkten det hade inneburit. Och självklart även det ekonomiska, säger Peter Mellqvist.
Höstens bolagisering löste åtminstone tillfälligt krisen och ur den tuffa tiden klev ett mer sammansvetsat lag.

"En lång resa"

- Det är många som säger att de inte har brytt sig så mycket men jag tror att det har satt sina spår på alla killar. När man tar sig igenom det tror jag att man kommer starkare ut som lag, säger Dick Tärnström, som själv gick in med miljonbelopp i AIK i höstas.
I dag spelade AIK hem elitserieplatsen. De 8094 biljetterna till avgörandet mot Växjö såldes slut på några minuter. Hockeyn är hetare än på länge i Stockholm och Black Army hade till och med ställt in sitt arrangemang för att stödja sitt fotbollslag till årets första seger i Gävle i dag - för att i stället ägna all kraft till drabbningen på Hovet.
Fredagen den 26 september 2008 gick David Engblom förbi Anders Gozzi och blev meste AIK:are. Han har varit med på hela resan och i dag är han och AIK tillbaka till ishockeyns finrum och har fullbordat den plan Gozzi och Hedenström ritade våren 2004.

KÄLLA


Blä Måndag!!!

 

Verkligen en skit Måndag är det!!!!! valande för 30 minuter sen med migrän. Känns som en elefant sitter på mitt huvud, samtidigt som det känns som om någon spänner en taggtråd runt skallen. Är så jäkla svårt att bli av med denna migrän som man vakanr med, för det är för sent att ta en migrän tablett. Så nu har jag tagit den där starka som man blir groggi av. Satt mig precis här för att tala om att det ända som hänt är att jag blivit groggi samma värk är kvar....suckar jag stänger ju idag!

Om jag ska vara hemma borde jag redan ringt nu...men här sitter jag och gnäller vid en dator jag egentligen ej kan sitta vid pga migränen.

Nej säger hej då och återkommer med hur det blev...hemma eller jobba!


Söndags godnatt!

Hm trodde norrbaggen skulle vinna i wipeout...men så var ej det utan vi vann!!!!! SVERIGE!!!
Nu ska jag snart lägga mig ned och slö titta på någon dvd. Jag kan titta rätt länge idag för jag stänger imorgon och börjar kl 8.30. Kl står på 6.30....vill ju kolla nätet lite innan man åker iväg!!!
Så jag säger nu....


Min älskling.......

....är så duktig såååååååå!!!!!!













Nej jag har inte latat mig utan skurat handfaten+toaletterna+speglar+golvet!!!!!
Med vim ett av världens bästa meddel+wc rent i form av wc-ankan!!!!
Så nu är hemmet skinande rent så vi ska fortsätta att se på Goda grannar!

Lisa marklund!


Tummen upp för dig Liza!!!!!

Liza Marklund: Ingen debatt om kvinnoförtrycket

 

Kvinnor i Saudiarabien får inte köra bil, cykla, gå på gym eller äta på samma restauranger som män. Alla arbetsplatser, universitet, bibliotek och sjukhus är könssegregerade. Kvinnor får inte ha bankkonton utan makens tillåtelse eller vittna i domstol, om det inte är absolut nödvändigt.
De får, enligt lag, inte vistas utomhus utan att vara täckta från topp till tå i svarta klädnader som täcker allt utom ögonen, så kallad abaya.
Det sistnämnda har fått ödesdigra konsekvenser. Tidigt en morgon i mars 2002 började det brinna i en flickskola i Mecka. 800 flickor var inlåsta i byggnaden för att inte kunna lämna skolan.
När branden började vägrade sedlighetspolisen att låsa upp grindarna. När flickorna stormade utgångarna slogs de ner av polisen och tvingades tillbaka in i lågorna. De var inte korrekt klädda i abayas.
Femton flickor dog och ett femtiotal skadades.
Det här hände alltså för snart åtta år sedan, men förtryckt mot kvinnorna fortsätter i Saudiarabien.

Detta har vi kunnat läsa i notisform i svenska medier de senaste veckorna:
Ett av Saudiarabiens få gym för kvinnor stängdes av myndigheterna alldeles nyligen.
Kvinnor i Saudiarabien får, som sagt, inte träna. Schejk Abdullah al-Mania har förklarat varför i tidningen Okaz: "Det är viktigt att unga kvinnor avstår från att sporta och gymnastisera, eftersom de häftiga rörelserna gör att de riskerar förlora oskulden".
En 13-årig flicka bröt mot reglerna och tog med sig sin mobiltelefon till skolan. Hon påstås ha "angripit" rektorn när han tog av henne den.
Hon dömdes till 90 piskrapp och två månaders fängelse. Piskstraffet ska utföras i hennes klasskamraters åsyn.
Vi har också kunnat läsa om den 12-åriga flicka som giftes bort till en 80-årig man för att hennes pappa skulle få en hemgift på 165 000 kronor.
Flickans mamma gick till domstol för att få äktenskapet ogiltigförklarat. Barnet blev våldtaget och vädjade till sin mamma att bli räddad. Det sista jag läste i svenska medier i frågan var att rättegången, som skulle ha ägt rum i måndags, har ställts in.

Slutsats: Kvinnor i Saudiarabien förtrycks på ett sätt som är fullt jämförbart med diskrimineringen av de svarta under Apartheidregimen i Sydafrika.
Ändå finns praktiskt taget noll debatt i ämnet, och då talar jag mainstream media world wide.
Ingen driver frågan om att införa handelssanktioner mot Saudiarabien på grund av könssegregeringen. Ingen talar om att utesluta Saudiarabien ur den kulturella eller sportsliga gemenskapen, vilket man gjorde mot Sydafrika.
Nej, i Sverige gäller andra tongångar.

En liten titt i tidningarna de senaste veckorna:
En hisstillverkare i Skellefteå har fått sin största order någonsin. Glädjestrålande berättar företagets vd om nyheten för lokaltidningen. Ordern går till Mecka i Saudiarabien, samma stad där skolflickorna dog i skolbranden.
Ett företag för sjukvårdsutrustning i Örnsköldsvik satsar stenhårt på Saudiarabien som ny marknad, läser jag också.
92 sjukhus håller på att byggas och de behöver mycket sjukvårdsutrusning, säger chefen nöjt.
Ett kartongbruk i Örebro har just tagit hem nyordrar värda runt 80 miljoner kronor, de flesta från Saudiarabien.
74 arbetstillfällen är säkrade. Hurra!
Och så har vi ju Christian Wilhelmsson, allas vår fotbollshjälte "Chippen", som spelar i det saudiarabiska laget Al Hilal. Han är aktuell för landslaget igen. Så kul!
Jag missunnar inte de svenska företagen att göra bra affärer, eller idrottsmän att utöva sin sport. Jag vill bara ställa en stillsam fråga:
När ska världssamfundet börja betrakta kvinnor som fullvärdiga människor?

Av Liza Marklund

 


Källa

 

 

 

 

 



Körslaget!




Team Mojje åkte och det var helt rätt för de var sämst igår. Ingen var riktigt bra...utan igår var det uslaste jag sett i Körslaget. Sen sticker ingen ut som förr, ingen glänser högt över de andra. Men jag håller på Strömstedt och Moraeus de har gjort bäst ifrån sig bland alla denna säsong....som faktiskt varit den sämsta i Körslagets historia!

Pricken!

 

Har ni har läst Pricken? En gammal men fortfarande aktuell och gripande bok som handlar om vänskap och utanförskap. Skriven av författaren till Nicke Nyfiken och en gång översatt till Svenska av allas vår Astrid Lindgren.

Boken handlar om kaninen Pricken i Prickens familj är alla kaniner vita med vackra röda ögon, alla utom Pricken. Pricken är alldeles prickig och mamma kanin vet inte riktigt vad hon ska göra med honom. Pricken får inte följa med till Morfars födelsedagskalas för tänk om Morfar inte tycker om Pricken. Så Pricken rymmer hemifrån och långt bort från sin familj träffar han en annan familj som är precis som hans därhemma, nästan. I den andra familjen alla är prickiga, och de skäms över en liten kaninunge som är alldeles vit med röda ögon…

Det här är en utav de absolut bästa barnböcker som finns, nostalgivarning för de i min generation och gråtvarning för känsliga föräldrar. En bok att älska och läsa om och om igen, med vackra bilder och mysig sensmoral.

 

Alla barn borde ha denna bok i bokhyllan. Det är ju mobbing Pricken utsätts för och sådant förekommer ju tyvärr i det verkliga livet. Barn mobbar, barn är elaka och barn stöter ut andra barn från gemenskapen. Kanske denna bok kan få vissa barn att låta bli eller få några barn att avstå från mobbing eller hjälpa de som mobbas. Säga stopp helt enkelt. Mobbing är aldrig accetabelt.

jag hade denna bok som liten och älskade den, mina barn hade den också och älskade den, jag läste den om och om igen! Så till alla blivande eller kommande föräldrar eller ni som redan är föräldrar.....köp den!!!!


Ärlighet varar längst!

 

Varför kommer jag nu in på detta? Jo jag brukar följa några bloggar där unga tjejer snackar skit om varandra fram och tillbaka. Där de beskyller varandra för att ljuga, inte tala sanning, ha fel uppgifter, kallar varandra för h..a osv. Det är kul att följa bloggarna men man kan aldrig någonsin veta om det som står i deras bloggar är sant eller inte!

Men egentligen är det tragiskt med dessa unga tjejer som viker ut sig mer eller mindre (inte all men många), som gör om hela kropparna så att de ser ut som groteska plastiga barbie dockor, är med i program på tv där vissa har haft sex i tv helt öppet. De super sig fulla flera dagar i veckan på gratis drinkar och då ofta vid Stureplan i Stockholm där kändiskrogarna ligger tätt.

De lyser osäkerhet om dessa tjejer, en rädsla att inte räcka till att inte bli omtyckt osv.

Vad vill jag säga med detta?

Jo va dig själv och framför allt var ärlig. Håll dig till sanningen!


MIX!!!

Tvättstuga, frukost och negerbollar!

Ja en savla komplott!!!!!

Men se här själva...ni får se våran nya fräscha brödrost som innehåller Stures frukost i form av rostat bröd :-)))!!!!










Kärlek!

Kärlek är ett av de vackraste orden som finns!
vad är då kärlek?
Det kan vara otroligt mycket, tex kärlek till sina barn, en vän ett djur eller sin älskade och mycket mer naturligtvis.

Jag har valt att skriva om kärlek till sin älskade.
Den är varm och känns mjuk och härlig inne i kroppen.
Min älskade Sture du betyder otroligt mycket för mig. Du är min stora kärlek, min bästa vän, den som ställer upp i vått och torrt och kan mig utan och innan.
Du finns alltid där för mig och jag finns alltid här för dig.
Jag kan dig utan och innan och kan läsa vad du tänker du behöver inte ens öppna munnen.
Jag skulle kunna gå genom eld och vatten för din skull
Det mysigaste som finns är att se kärleken lysa mot mig när jag ser in i dina vackra ögon!
Vi har det så bra ihop och vi har så kul ,ihop, vi skrattar ofta tillsammans, vi är så lika så otroligt lika, Vi passar för varandra som hand i handske.



Jag älskar dig!!!!!






Countrey girl

Talang igår.
Otroligt duktig tjej se och hör själva:



Fredag!



Yippie för fyra dagars veckor, det bästa som finns. Det borde verkligen införas och då ledig på Måndagar som alltid är den värsta dagen. men då skulle ju Tisdagen efter ett tag bli den värsta dagen...hm...hm???
Äsch vi tar ledigt den dagen också!!!!!

Men allvarligt tror jag vi skulle behöva tre dagar ledighet istället för två med det stressade samhälle vi har idag. Särskilt för barnens skull som numera går långa dagar i förskolan pga att det finns något knäppt som heter maxtaxa! Man betalar nästan ingenting i dagens läge och det är ingen större skillnad på hel eller deltids taxa heller.



Sätt tillbaka som det var förr, lekskolan där du vistades gratis i fyra timmar mellan 9-12 eller 13-16, då får du träffa och leka med andra barn den var från fyra års ålder..innan har du ej samma behov av att leka med andra barn och då finns ju den öppna förskolan där föräldrarna är med i dagens läge. Man fick inte förskoleplats om man ej arbetade.

Är du hemma så ska tiderna 9-15 gälla, är man föräldraledig gäller dessa tider dock som tur är. Men även om du är hemma eller föräldraledig så får du ha dina barn på förskolan sommarjouren, juljouren, klämdagar och liknande!!!!!
Arbetslösa måste ju söka arbete så de barnen måste ju ha plats och då enbart mellan 9-15, längre behöver man ej.



Tandläkaren klar!!!!!

Kom hem 16.15 med ett fint vitt leende. Han fixade karries i överkäken på framtänderna så nu ler jag vitt och fint igen!
Två veckor tills nästa gång och då är det enbart kvar en liten rot som ska bort och två hål.
Slönt att det är över för denna gången. han bedövade hela läppen och även näsan så jag känd einte ett ända dugg. Lit eläbbigt med bedövad näsa men det börjar att släppa nu.

Väntar hem min älskling ca 17.30 då det var otroligt mycket att göra idag. Han åkte 04.45 och var klar nu...jösses sen ska han från Lidingö och hem i rusnings trafiken också...suckar han kanske inte kommer förräns kl 18.
Sätter på potatisen om 20 minuter.

Nepp nu ska jag göra lite annat, så vi kanske hörs ikväll får se om man orkar blogga då!

Natti natti!!!

Hej nu är jag här igen!
Imorgon ska jag till tandläkaren!!!!!
Jag har tandläkarskräck!!!!
jag bara avskyr det och kan ej sova natten innan och går ditt på darriga ben! Jag har en superbra tandläkare min Mor började gå där som 14-åring hos min tandläkares far idag är det sonen som tagit över, jag var första gången där som 20-åring och då hos min tandläkares far.
Han är bra och jätte snäll och vet att jag är rädd. Ger mig beröm som om jag vore ett barn. Men ändå är jag rädd.
Sen kostar det pengar att plågas i några minuter...fy fasen vad jag hatar tandläkaren!!!!

Kul min dag då jag slutar 14 ska jag va hos denna person kl 15....jag vill åka hem slappa och ta det lugnt!!!
Tänker göra reklam för denna underbara tandläkare....Joakim Aste på Hantverkargatan...Fridhemsplan i Stockholm!!!

Nu måste jag säga natti ska upp tidigt imorgon för jag börjar 6.30.

 

Så söta


Onsdag!

Sorry att det varit dålig uppdatering. men har blogg svacka...inget att skriva alls. Får se om jag trycker in något inlägg senare ikväll.

Tack!

Tack för all hjälp med headern! Ni har varit jätte snälla och verkligen försökt för förklara en gamling hur man gör.
men som ni ser så räcker den ej över hela sidan utan det är vitt på vänster sida!!!! Mina döttrar bor i Halmstad och Umeå så de kan ej hjälpa mig hemma med detta. Min son är nykär och jobbar och har säkert ej tid att komma över för att vara sin gamling till mamma behjälplig.
Designa.se hittar jag ingen hjälp att få den längre på vänster sida inte heller på googel.

Usch varför fanns enbart skrivmaskinen när jag gick i plugget och inte datorn?
Men tackar alla!
Ska nu sova för jag är rätt seg idag efter en dag i förskolan, men det var vår idag och varnt och skönt!!!!




Hjälp med sne header.

Åh så trött jag blir när jag äntligen får dit en header så är det vitt på vänster sida med något jäkla nummer vid. Blir tokig att det ska vara så jäkla svårt!!!! Hjälp!!!! idag ska man jobba igen då och det känner jag inte alls för då jag är så himla trött och seg. Men slutar iallafall rätt skapligt kl 16.

Header!!!

Tummen upp för designa din blogg men icke denna gång. fattar nada om att lägga in en header. Jag vill ha ett eget tagit kort som header, men det går ej trots att jag tycker att jag följer allt till punkt och pricka. Hittar ingen kod för bilden och fattar inte vart jag ska lägga den om jag finner någon?????
Snälla hjälp mig på ett enkelt sätt jag är ganska trög vad gällande datorer då dessa ej fanns när jag var ung, så ta det sakta och långsamt med mig!!!!
tackar på förhand!!!!!

Denna vill jag ha som header:




Snöar ymnigt i Stockholm!!!!

Ja se här hur det ser ut, 2 plus grader ute men blötsnö ligger över hela marken...skit väder!!!!!







Jag vill ha vår!!!!!
Så här:














Hittade denna bild på nätet just och måste bara lägga ut den. Visst är de söta?


Skrållan, Ruskprick och Knorrhane!

Har jag på just nu den går på kanal 4, har den även på vhs, men skönt att ha den på i bakgrunden!
Underbar film och rolig och verkligen för ioss vuxna också. Tips....se den!!!!
Blandat från saltkråkan filmerna men just denna över börjar ca 2.40 in i klippet så dra fram dit och se och njut!


Komentarer mottages!

Kommer upprepa en sak som jag skrivit förr men nu behöver jag påminna er läsare igen.
Ge gärna kommentarer.
Men kommentarer som rösta på mig, läs min kompis blogg, eller någon form av reklam raderas omgående.
Är trött på att se att man har en kommentar sen är det inget om ens egen blogg utan reklam i någon form.

Har redan idag raderat en drös sådana kommentarer.

Lägger in ett stort grattis igen till min dotter Angelica som fyller 23 idag!
























Körslaget

Normal text Stor text Extra stor text
Helt rätt åkte ut, bara en sak var fel hon skulle åkt redan första gången! För denna kör har varit sämst varje gång!

Strömstedt var bäst han fick fram sin kör bra och koregrafin var toppen
Sen tätt efter kommer de nadra körerna, alla var bra igår utom Sundblad och hennes kör!
I slutet stod det mellan Linda Sundblad och Marie Picasso.
I slutet stod det mellan Linda Sundblad och Marie Picasso.
Foto: TV4

Linda Sundblad fick lämna ”Körslaget”

Trots att hon fick ta ton själv och dessutom sjöng den välkända ”Let's dance”-låten räckte det inte ända fram.

Tittarna lät sig inte charmas och Team Sundblad får packa väskorna och åka hem till Lidköping.

– Jag tar det med klackspark, säger hon till Nöjesbladet.

I lördagens ”Körslaget” på TV4 fick deltagarna sjunga själva tillsammans med sina körer. Och på reportoaren stod deras egna låtar.

Niklas Strömstedt dammade av sin gamla monsterhit ”Om”, Linda Sundblad sjöng sin ”Let's dance” från programmet med samma namn. Kalle Moraeus med kör sjöng Svensktoppsvältaren ”Underbart” från senaste Melodifestivalen och bröderna Rongedal plockade också fram en schlager med deras ”Just a minute”. Marie Picasso sjöng ”This moment” – vinnarlåten från ”Idol” 2007. Sist ut var Mojje Johansson och hans ungdomskör som sjöng ”Var ligger landet där de böjer bananerna”.

I det hitstarka startfältet var det alltså Linda Sundblad som råkade locka minst antal tittarröster. De verkar ha tyckt ungefär som programmets körsångexpert Gabriel Forss.

– Det låter för mycket skolkör, var hans utlåtande.

Men Linda Sundblad är inte särskilt besviken för det.

– Det är görtråkigt, men jag sörjer inte. Jag tar det med en klackspark. Jag brukar säga, öppna ögonen för det du har och stäng dem för det du inte har, säger hon till Nöjesbladet efter programmet.





Källa

Mitt Klipp !

Världens sötaste och tröttaste kaninl


.


Ha ha tröttare än Sture på morgonen!!!!

Grattis!!!!

 

Grattis på födelsedagen Angelica!!!

Idag fyller min äldsta dotter Angelica 23 år så ett stort grattis till henne!!!





Påskmiddagen!

maten idag var:
kallrökta laxstubbar med senapsdillmousse





räksnurror





Fyllda ägghalvor, skinka och räddisor





Tre sorters sill



Potatis och köttbullar ser ni under och hela härligheten+lite ugnstekt lax som jag tog från jobbet.



Min första tallrik



Stures första tallrik



Vill ni kika under detta lock?



vad är det? Äppelpaj!


En del av mina dockor!

Titta nu går det att ta kort nära...närbilder utan att det blir suddigt. Ett par bilder blev lite suddiga, men nu vet jag hur man gör...äntligen!!!!






























Påskkärringar

Tack för Påskkortet mamma, men när jag kopierar bilden på mig och Sture så fick jag enbart upp originalbilden, synd för den var rolig.
I allafall så var det vbilden under och så jag och min sambo Sture som hare och kyckling över stod det Glad Påsk.
Detta är min äldsta dotter Angelica och min son Teddy...ålder? Nja Angelica är nog 3 och Teddy 4 1/2 om jag tittar på kläderna tröjan valde Teddy själv strax efter att min yngsta dotter fötts i September-89 så detta bör vara Påsken-90 så då har jag med all säkerhet rätt på åldrarna.








Hemma hos syrran!

I förrgår fyllde min systerdotter 13 år och samtidigt firades hennes far som fyllde år i Mars. Vi köpte present men kunde ej komma pga att de har tre katter och jag är dö allergisk mot pälsdjur.
Men mamma sände över lite bilder och här kommer de.

Min son Teddy och hans flickvän Marie







Min pappa med sin syster alltså min faster.



Nybliven tonåring!


Bilder från balkongen!

Brukar ju fota i dessa vinklar, balkongen och fönstret i köket. men nu är det mer våriga bilder.








Glad Påsk!

 

Härliga Glad Påsk bilder!!!!!

 

 

 

 

 


Påskafton!

 

Idag är det Påskafton och vi ska äta en massa gott ikväll, bilder kommer att läggas ut på allt gott vi proppar i oss! Tycker att själva Påskmiddagen ska var just på Påskaftonen, samma är det ju med Julafton, Nyårsafton, Midsommarafton, Pingstaftonen osv. Vad säger ni själva? Snälla skriv kommentarer om vad ni själva ska äta, länka till er blogg och lägg ut recepten, gillar att få massor av tips och ideer när det gäller matlagning


febrig!!!

Det gör ont i kroppen och jag känner mig febrig. Inte kul alls. Vi har nu gjort kallrökta laxstubbar med senapsdillmousse och köttbullarna, skinkan gör vi imorgon förmiddag. Har inte sovit något idag men Sture är inne på sin andra omgång...kl 12-13.10. Sen la ha sig igen efter att bullarna var klara, fråga mig inte när för jag låg och slöttidade på Beverly hills. Jag har sett på tv3 playtv Hollywoodfruar del 5. Orkar inte se Anna Anka söker personlig assistent också för jag vill vila lite.
Här är avsnittet jag såg.

Hollywoodfruar



Jag gillar Maria bäst hon är mest naturlig och inte så jäkla flamsig som de andra kvinnorna.

Mina blommor!

Nyss hemkommen från coop. Sture slutade redan kl 10 idag så vi var nu iväg och köpte en helgskinka och ingredienser till efterrätten. Vad blev det då?
Äppelpaj med vaniljsås.
Så nu ska vi göra köttbullar, laxtartar och skinka. Tog lite bilder på mina Påskliljor och saintpaulor som är 6 st här hemma idag.
Se så vackert!


Mina Påskliljor 2 st och enbart 9.90 st.





Denna fick jag innan min semester förra sommaren och den blommar om och om igen.
Av ett föräldrarpar på förskolan.



Denna  har fick jag av Sture för några år sen och den är jätte stor nu och är oplanterad och blommar om och om igen.



Denna? Något år gammal men vart ifrån minns inte alls men den blommar också igen.



Mina paulor köpta förra helgen...fina va?



Mina tre sötnosar i en Anne Geddes ram med lite Påskfigurer framför.
Med blixt!


Utan blixt.




Räksnurror!

Har börjat lite med Påskamaten och har gjort räksnurror som nu ligger i kylen fram tills imorgon då det ska skäras upp.
Receptet är:

Ska även göra dessa i eftermiddag se under:


Sen ska det trillas köttbullar och vi kommer att ha tre sorters sill+jansson till middagen och dessa saker över då sen blir det efterrätt vad det blir????
vet inte själv men det lutar åt pannacotta, äppelpaj med vaniljsås, choklad mousse, vi får se närmare info kommer!



Långfredagen!





Här under får ni receptet på äggtoddy i form av en bild!!!!



Smaskigt va??? :-)))





 

 

 


God natti!!!!

Hurra jag är ledig fyra dagar!!!! Men tyvärr börjar jag bli sjuk...snuvig och ont i kroppen!
Sen ska vi bli fler i familjen vilket vi kanske inte räknat med på ålderns höst....men nu är det så!!!!
Tänker nu sova men innan ska jag se lite film!!!!



Som min dotter sa idag...vad jag saknar att jobba på dagis....jag säger.....nu blir det även hemma snart för oss!!!!
Natti!!!!

Torsdag!

Som jag skrev igår så har jag lite bloggtorka, ska i helgen försöka fota lite och skriva mer!
Men nu ska jag gfaktiskt göra mig i ordning!



RSS 2.0