Blommor och bär.

Krusbären börjar bli röda. Hortensiorna blommar för fullt. Gården börjar bli återställd.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Imorse väcktes jag av att de sågade stenplattor nedanför fönstret, fasiken jag som sovit uselt inatt. Många saker som gror i en och får en att må sämre och det gör väl att det är svårt att sova.
 
Tänker ta det väldigt lugnt idag. Ska nu bara diska och fixa potatisen, sen ska jag äta och se lite på film. I eftermiddag ska jag ta en dusch.

Senaste veckan!

Usch vad slö jag är att skriva här inne. Blir bara då och då numera. Har tappat lusten för att skriva men det kanske har med sjukdomen att göra?
 
Har ni känt ibland att ni vill sätta ned foten hårt i marken och skrika men fy faroa öppna munnen och säg vad som är fel eller något liknande????? Jag känner verkligen så oftare och oftare. Gnagandet det tär på mig och det är ju inte alls bra just nu.
Jag försöker fokusera på det som jag mår bra av och göra det jag orkar inte ta på mig för mycket. Men ibland så blir vissa saker för mycket, man mår plötsligt väldigt dåligt och orkar ingenting.
Ibland känns det även som om man måste tiga om det för att andra inte ska ta illa vid sig..nej usch jag vet inte hur jag ska förklara detta?
 
Nu till annat. I Fredags dracks det Moberg och jordgubbar till det.
 
 
 
 
I Lördags hade vi mamma och pappa här på middag och vi rökte makrill.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I måndags var jag och Nicole hemma hos mamma och pappa och fikade.
 
 
 
 
 
 
Denna docka fick jag.
 
 
 
Igår Tisdag var Nicole här hemma och vi var även ute, södra ängbys skolgård och parken och vår gård.
Käkade pizza, massa bär och såg även film.
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Idag har jag inte gjprd någonting med än suttit här och humöret är botten.
Ska ta min medicin och sen se någon fil ute är det grått och trist.
 
 
 
 
 

Fredagen den 24 juli.

Nu var det ett tag sen jag skrev här inne. Sommaren har inte varit den bästa när det gäller vädret. Men vi har ändå kunnat sitta ute varje kväll. Vi har grillat flera gånger, plockat en massa bär etc.
 
Här kommer lite bilder:
 
Hemmagjord pizza.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja så fick grabbarna för sig att ta bort allat skräp från taket. Efter ett tag så åkte högsprutstvätten fram.
 
  
 
 
 
   
  
 
Ja så fick de med sig Sture upp Nicole och Eira.
 
 
 
Jösses vem är man gift med :)?
 
 

Helgen i bilder.

Helgen i bilder. Rökte grillklubba, fixade en pool, rensade landen (ej i bilder) åt Tandoori kyckling och pizza, bakade röd vinbärskaka med kardemumma och center cockies med saltlakrits på måndagen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

C-kort!

Hurra igår klarade Sture uppkörningen första gången så nu är C-kortet i hamn!!!!!! Teoriprovet klatrade han på första gången för några veckor sen. Nu är det YKB kvar som alla måste ha den 1 januari 2016 Yrkes trafik behörighet, teori detta också, sen adr hette det så????? Farligt gods, sen är det prakatikveckor Sture får en extra vecka pga att han har redan alla truckkort, är en vecka med det också. Så alla som idag jobbar som lastbilschafförer måste gå YKB 35 timmar är det för dem. Toppen att det ingick i denna utbildning för annars står arbetgivaren för det om man har jobb.
Nu är det bara för honom att börja kolla efter jobb, de saknas många C-korts chafförer idag.
 
Annars har det inte hänt så mycket. Jag ska ta en dusch nu sen ska jag se lite på film. Ute är det grått, regnar då och då och 14+.

helgen som gått

I fredags vart det Pizza till mat. Vi käkade nere på gården tillsammans med Jocke och Nicole, Lena och Kattis var på Stiftelsen i Uppsala.
Efter maten rensades det jordgubbslandsoch klipptes gräset framför landet.
Vid åttatiden gick vi ned till plaskis för Nicole ville bada.
 
 
 

Före 
 
 
 
 
Efter.
 
   
 
Jordgubbar från andra land på gården, vi plockade nog ett tiotal dennna kväll om inte fler.
 
 
 
 
 
 
 
 
I lördag bjöd Lena och Jocke på älgstek som Lena tillagat.
 
Kan säga att det var bland det godaste och möraste kött jag ätit, till det en supergod sås.
 
 
 
 
 
 
 
Nicole gjorde Sture till en Babuska.
 
 
 

Uppdaterar lite!!!!

Jag är inte så ofta inne i bloggen utan mest på facebook.
 
Här kommer lite om vad som hänt sen sist jag skrev här inne.
 
Är sjukskriven tom 31 Augusti. Ska få en ny läkare eftersom min ska sluta. Tråkigt för jag gillade denna och fick ett väldigt förtroende för honom.
 
Fick även besked från AFA försäkringen. Kommer att få pengar utbetalade så länge jag skickar in mina läkarintyg. Det kom även ett inbetalningskort på 534 kr och det var för 150610-150620. Så det blir väl ca 1600/månad där ifrån, alltid något.
 
Igår ringde jag Folksam och får pengar där ifrån också.
Kommer få en klumpsumma för de första 90 dagarna jag var sjuk på 1700 kronor, för Juni 1200 kr eftersom dag 90 var den 9 juni. Inom 10 dagar kommer detta betalas ut. Sen i max 18 månader 1700/månad. Tur att man har dessa försäkringar.
 
Nu kommer det bilder bla på grillningen i helgen, mat vi ätit, gräsklippning och blommor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bakade bullar i måndags.
 
 
 
Köpte en fläkt på Rusta för 69 kr. Fläktbladens diameter 15 cm, alldeles lagom att ha på bordet.
 
  
 
Fläskkotlett med fäskpotatis, tomat, mango, avoccado, räddisor och såsen Mangoraja.
 
  
 
 
 
Moussaka
 
 
Var på jobbet igår och lämnade  läkarintyg och skrev på ett papper. Fick en knäpp kommentar från en kollega, men jag sa ifrån på skarpen. Sen pratade jag med min chef om detta. Vi pratade även om detta på rehab mötet att Previa skulle komma ut och berätta om bla utbrändhet och vad det innebär, bla för de idioter som inser att detta är ingen sjukdom utan lathet. I vanliga fall skulle jag bara skakat av mig detta, men nu blev jag både jävligt förbannad och besviken.
 
Ska du börja jobba nu med en spydig ton. Sen: Hur länge ska ni hålla på så här det är bara .....som är riktigt sjuk. Hon har haft cancer men är bättre idag. Det är en sjukdom att vara hemma för anser denna donna. Sen ni är vi som just är sjukskrivna för utbrändhet. men jag sa ifrån ordentligt även till chefen att så här accepterar jag inte att bli bemött och hon höll fullkomligt med mig och kommer  även att ta tag i detta.
 

RSS 2.0