FREDAG!!!

Vi har ju länge snackat om att gå ut och äta gamla gänget från småbarnsavdelningen. Men när vi väl fick ihop det så blev någon sjuk. De ville bjuda mig för att jag gift mig. Nu blev det så att de köpte denna till mig istället.
 
 
 
Urgulligt tänk av dem tycker jag. Tyvärr är det ju se att en har gått i pension för ett par år sen och en har nu sagt upp sig, så det blir enbart två kvar av det gamla gänget. Men vet att vi kommer att höras ändå.
 
Idag är det då fredag igen, skönt. Slutar klockan 16 idag så då kan jag vila lite efter att jag kommer hem. Klockan skulle egentligen ringt om en kvart men vaknade för 50 minuter sen och kunde inte somna om. Så nu sitter jag här nyduschad och knappar på ett inlägg till er. Hur mår ni själva då?
Tack jag mår bra.
 
Nu ska jag göra mig i ordning och packa ihop lite saker sen ska jag göra annat på internet.

Dryck!

Jaha nu är jag här igen då. Kan skriva lite om dryck och vad det beror på är detta:
 
 
Nej jag har inte köpt en ny väska! Det är vitt vin i väskan. Ja jag vet köpa vin efter boxen utseende kanske inte alltid är så bra. men efter att ha läst om vinet och dess 4 ++++ så vågar jag köpa den. Gjorde ju bottennappet och beställde en vit och en rose av Per Gessles vin sommartider. Smakade nada, blaskigt och smaklöst.
Denna köpte ja gi måndags men har inte fotat den förrän nu. Ja den är oöppnad, ska öppnas först imorgon. Lovar att skriva på lördag vad jag tyckte om den.
 
Sen till den bästa drycken för magen går vi vidare till:
 
 
Tog ett glas nyss då magen varit i olag sen efter middagen igår. Bullrig och har fått springa på toa flera gånger.
Jag har ju väldigt känslig mage och blir dålig om jag ätit något galet. Jag tror jag vet vad det var som fick magen att reagera flera timmar senare. Nybakat bröd till mellis, kan ha varit något i det som min mage inte gillade Men med denna dryck över så återställd magen ganska fort.
Den är god också, jag älskar ju Mango.
 
Redan torsdag då, tänk vad veckan går fort. Ska bli skönt med helg då man är rätt trött. I helgen ska jag försöka ta det lugnt lilltvätt och städning ska ju klaras av, men sen ska vi kanske hitta på något kul och sen bara slappa framför tv:n. Helgen får inte gå förbi med enbart en massa måsten.
Ni får ha en riktigt bra dag alla läsare för nu ska jag ta en tallrik fil.

Onsdag!

Idag är det då Onsdag. Earsafety kommer till oss  på jobbet idag och kollar vår hörsel. Ska bli intressant och se hur man hör egentligen. Kanske inte alls :) Allt började med att det damp ned en lapp i brevlådan från dem i mars där det stod: gratis hörselundersökning till alla förskollärare????? Jag mailade och undrade om det itne gällde oss barnskötare också, klart det gjorde en fel i deras skrivelse skrev dem. En annan ringde och frågade samma sak och gav sen numret till vår chef. De kontaktade henne och bokade en liten föreläsning för oss på vårt förra APT och nu idag kommer de mellan 8-12.
 
Igår hade vi då möte och det slutade klockan sju sen hem och se på tv och i säng klockan 21, idag känns det som om man inte ens lämnade jobbet igår.
Men det måste jag ju ha gjort eftersom jag är hemma nu. :) Funny girl jag är!!!
 
Jaha vad ska vi skriva om mer då? Ja men vad då? Räcker inte dessa rader? Ni skriver ju aldrig något i kommentarsfältet så dessa rader är jätte många om man jämför med era. Eller hur?
Så bye bye på er!

Tisdags morgon!

Eftersom jag började tidigt igår och inte skrev något så får ni receptet och bild på maten idag istället.
 
 
 
 
Supergott kan jag tala om för er.
Tack teddy och Marie för receptet!
 
Ikväll stänger jag sen har vi möte tills klockan sju. Blir lång dag idag.
Men snart är det helg och ledigheten är där igen. Kanske man ska hitta på något i helgen, åka någonstans. Får se vad jag kan fixa ihop för idéer under veckan.
 
Nu frukost och sen tuben.

Fikat och jobbat på gården.

Nu har vi fikat frukost på gården. Sture har klippt bort alla maskrosor med en handragar gräsklippare. Föreningen har först tagit in klippning från 1 Juni p.g.a. ekonomin. Helt galet om alla maskrosor börjar fröa för mig på gården. Snåljåpar är vad de är. Klippa gräset först då sen enbart varannan vecka???
 
Sture i full fart. Kan tillägga att jag klippte en stor bit jag med.
 
 
 
 
Löjnatshjärtan i full blom.                                                                                                                               
 
 
 
 
 
Fler blommor.
 
 
 
 
Syrenen blommar.   
                                                                                                                                  
 
 
Jordgubbslandet blommar. Vi har fler som blommar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi klipper mera.
 
 
 
 
Nu ska vi se den nya Wallander filmen.

Grattis på mors dag!!!!

 
Till min mor!!!!!
 
 
 
 
 
 
 
 

Fikat och jobbat.

Fikat med grannarna på gården. Vattnat landet och planterat två rosa Pelargoner.
 
 
 
 
Min röda Pelargon som vi planterade för några veckor sen.
 
 
 
 
 
Nu liggläge i soffan.

Full rulle.

Bakat en Tigerkaka och gaffelkakor med havresmak. Fotat motorcykeln som kom hem igår. Kommer inte börja spara på denna från Atlas. Men tar man hem den fösta så får man den för enbart portopriset 29 kronor annars 169+29 kr. Man får den gratis om man börjar att samla.
 
 
 
 
 
Nu vill Sture sticka till Bauhaus för att köpa 5 säckar jord för 99 kr, man får blanda jordsorterna hur man vill.
 
Bauhaus löninghelg vid 12.30!!!!!!! Bra tänkt Sture!!!
 
Vi drar väl då tvätten är kl rom en liten stund sen sticker vi till hysterin!!!
 

Morgonstund har guld i mund.

Så där ja drygt en timme senare och en stadig frukost. Finns massor i Örebro att titta på och dit åker vi en dag under vår semester. Wadköping som gamla gårdarna på Skansen ska bli trevligt att få se och en massa annat.
 
Min mysstund i köket:
 
 
Boxholms paprikaost
 
 
 
Pepparsalami. Ljuvligt god.     
                                                                                                                          
 
 
 
Jag började med dessa två mackor, det blev fler.
 
 
Nu är jag mätt och belåten och snart är det dags för tvättstugan.
 
 

Bilbränder och Lets dance!

 
 
 
 
Jag har följt veckans händelser i Stockholms förorter med både skräck, fasa och ilska.
Nu måste jag bara skriva ett par rader. Hur fasiken kan ungdomar bete sig så här? vart fasiken är föräldrarna?
Sen skylla på arbetslöshet och att polisen är dumma håller inte. Det är aldrig okey att bete sig på detta viset som de gör.
Varför är Sverige så tama? Detta skulle aldrig få accepteras i ett annat land, vi är alldeles för mjäkiga här i landet.
Här i landet daltas det alldeles för mycket, det tycks synd om vissa alldeles för mycket.
Nej ta i med hårdhandskarna och agera. Ge dem kännbara straff, sätt hård press och villkor för föräldrarna till dessa ungdomar.
Följ lagarna i landet annars kanske de ska fundera på att åka hem igen om inte det passar. Ja tyvärr är de ju så att de som just nu håller på är invandrare i invandrartäta områden.
Man får inte jobb på detta viss. Detta leder inte till något positivt. De drabbar andra med sina bilbränder, de drabbar Sveriges ekonomi, hit går även delar av våra skattepengar till reparationer av allt de raserat och förstört.
 
Läs mer HÄR
 
 
Nu går vi vidare till lets dance. Tyvärr kom Marie i form och takt först de två sista avsnitten så det var självklart att hon skulle åka. Rätt står kvar och förtjänar båda att vinna. Vilken resa för Markoolio med skadad fot och allt och vad han utvecklats. Oscar har varit toppen sen början och man ser verkligen att det här med dans kan han.
Vem vill jag se som segrare då. Oscar är mer värd, gillat han från början. Även Markoolio gillade jag  från början men trodde aldrig att han skulle gå så här långt. Duktig är han också inte bara fans som röstar här inte. Nej vi gör så här bägge är värdiga vinnare för mig, men jag blir snäppet gladare om Markoolio står som segrare på fredag. Men de är exakt lika bra för mig.
Vad tycker ni?
Det finns ett kommentarsfält om ni missat det :).
 
Nu ska jag sätta mig vid köksbordet med DN och en massa broschyrer från Örebro och det vackra Wadköping.
 

Fredag morgon!!!!!

  1. Duschat
  2. lagt in räkningar
  3. ätit frukost
  4. läst DN
Jag gick upp klockan sex så jag har varit väldigt effektiv. Börjar först klockan nio, men vill vakna till ordentligt och inte bara stressa iväg.
Slutar 18 idag och det är aldrig roligt på en fredag då man är som tröttast. Men bara vädret är okey och det inte regnar så kan man stänga ute och det är roligare för både barnen och oss.
 
Efter den mörka kalla årstiden kan vi åter igen vistas ute på eftermiddagarna. Att ta ut 19 barn vintertid och se till att alla är klädda varmt tar ca 30 minuter då är klockan 01.30 (då är man tre pedagoger och alla har haft sina raster, ska man enbart vara två tar det en evighet att få på barnen allt). Då mellis är 14 måste man nästan omgående gå in igen. Går man istället ut efter mellis är det mörkt ute och barnen gillar inte att leka på gården i mörkret. Även vi pedagoger får sämre uppsikt över barnen och är bara två efter kl 15.
Så nu kan man vistas ute hela dagarna med ett break för lunch och lite innelek.
 
Men det är skönt med helg igen och enda sysslan vi har som måste är en stortvätt då storstädningen gjordes förra helgen. Varannan vecka storstädning och varannan stortvätt. Vi brukar ha bägge samma helg för att få en lättare helg men orkade ej stortvätta förra helgen, så nu får vi försöka komma på samma dag igen.
 
Med risk för att vara tjatig...igen mina S:t Paulor i blomning. Sen har en av mina Clivior börjat blomma.
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag göra mig o ordning sen åka iväg.

Torsdag!

Nu sitter jag och äter frukost. Räkmackor p.g.a. att det blev över räkor från gårdagens middag. Lättsmält för magen och allt. Innan har jag bara ätit rostat bröd med smör. Så detta var otroligt gott att få i sig igår och även nu på morgonen.
 
 
Om 45 minuter ska jag åka till jobbet, magen är bättre men inte helt bra. Tror det var löken jag åt i måndags som fortfarande spökar man kan ju få feber av att ha ätit något dåligt så magen blir dålig. Inget som smittar men väldigt jobbigt. Har inte ont känner mig enbart svullen och öm i magen. Nej nu ska jag göra lite annat. Det får bli ett kort inlägg idag.

Magen bätte, scrapat lite"

Först och främst så vill jag tacka för alla krya på dig kommentarer. De värmde rejält.
 
Mår bättre idag om det finns någon som bryr sig. Är bara väldigt trött och på uselt humör. Kunde äta lite rostat bröd igår och kolsyrat vatten sen låg jag i soffan hela dagen. Vi gick ut en liten stund på gården igår kväll för jag ville ha lite luft, men mådde lite illa så vi gick upp efter en stund.
 
Idag känns allt bättre i magen och jag har ingen feber så det blir jobbet imorgon, ska strax ringa dit.
Vill bara kolla hur magen gillade frukosten jag åt nyss. Fortfarande lite bubblig men annars okey.
Gick upp kl 6.30 idag för då vaknade jag. Gick förbi scrapbooking skrivbordet och fastnade. Nu sitter jag har nästan 3 timmar senare och 10 sidor scrapbookingssidor klara och insatta.
Nu är jag helt slut och ska lägga mig i soffan och titta på Skilda världar, allt jag orkar just nu.
men först får ni se det jag gjort idag. Inte särskilt ansträngande för magen att sitta stil och klippa och klistra.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nästa gång är det bilderna jag tog i Mars som jag ska scrapa, sen är det bilder från en cd som Teddy fotat och tagit från födseln - 3 månader. Plockar ut de bästa fotona där och stoppar in där de hör hemma månadsvis i albumet.Sen ska jag dra ut de bilder som blev bra i maj månad. Måste bara köpa fler färgpapper och ett album till.

Knip i magen+feber.

Deppig värre, vaknar på sennatten och får rasa in på toa, fruktansvärt knip i magen och har även feber. Försökte bita ihop och tog en dusch vid 06.15, trodde väl i min vildaste fantasi att jag skulle kunna gå till jobbet idag. Men två är redan sjuka på min avdelning så det kändes väldigt surt att ringa till jobbet idag. Men någon måtta får det vara på att bita ihop. Kände redan igår kväll mig mysko i magen och otroligt trött. Ska försöka lägga jobbet åt sidan nu, jag blir ju inte bättre av att tänka på hur det går för dem på jobbet och må dåligt över att jag är sjuk.
Ska värma upp vetekudden och lägga mig i soffan med kudden på magen.
Sen ska jag göra lite lätt kolsyrat vatten det brukar hjälpa magen lite.
 
Igår skrev jag inget p.g.a. att jag öppnade. Men otroligt kul att vi lyckades ta VM guld och mot Schweiz till råga på allt.
Somnade ifrån de sista tio minutrarna liggandes i soffan och var otroligt trött hela dagen igår.
Hoppas ni förstår att jag inte orkar skriva just nu som jag mår. Magen kniper och jag mår lite illa.
Så ha det bra alla läsare så återkommer jag när jag orkar.

Dagen bara flyter på!!!

Den här dagen har bara flutit på utan att man gjort något vettigt. Sture har däremot gjort vettiga saker, dammsugit och skurat hela lägenheten+vattnat landet+diskat.
Jag har enbart legat i soffan och kollat på tidigare säsonger av skilda världar. Inget vettigt alls alltså. Men jag känner inte för någonting alls. Är nedstämd och trött och grinig, vet inte riktigt varför jag känner som jag gör. Men det är som om all geist är borta från mig, vill bara ligga och häcka framför tv:n.
 
Tror jag skulle behöva ett break.alltså ledigt från jobbet tillsammans med Sture och göra saker tillsammans. Som t.ex. sticka in till stan tidigt, käka frukost där, sen strosa runt och titta på saker hela dagen, som museum och dylikt. En promenad på skansen. Ja ni fattar väl. Inte helgledig utan vardagsledig. Slippa tänka på jobbet just nu som är ganska jobbigt med kollegans sjukdom och andra krav som jag känner att jag just nu inte orkar med.
Jag vill bara ta ledigt ett tag. Förstår de som går in i väggen eller får totalstopp och inte orkar av att jobba. Jag mår ju inte så men känner att jag behöver en paus och vem vet fortsätter man att tuffa på så kanske allt blir sämre.
Men vad ska man göra då, drömma om att vinna på lotto för att kunna ta ledigt ett tag. Annars går det ju inte om man inte blir sjukskriven och det har jag ingen lust med alls. Inte heller mår jag så dåligt så att jag kan sålla mig till högen av deprimerade sjukskrivna. Tur är väl det trots allt.
Nej fy så trist det här blev.
 
Men vad ska man skriva om då? Det är väl det vardagliga livet man ska pränta ned i sin blogg. Sina drömmar, önskningar, glädjeämnen, depressioner, nedstämdhet ja alla känslor en människa kan bära på.
Jag har alltid varit öppen med hur jag mår även om jag inte alltid kunnat förklara varför jag ibland har vissa känslor av att må dåligt.
Vissa säger att det kan ligga något i den undermedvetna som gör att man mår dåligt, att saken inte kommer upp till ytan. Eller att man tryckt in den så djupt i sig så som förträngt den. Det gnager under som en sårskorpa fast under till. Hajar ni hur jag menar?
 
Sen är det så mycket jag vill med mitt liv som inte blir av eller inte kan bli av p.g.a. bla ekonomiska resurser saknas. Vissa andra saker är det jag själv som måste ta mig i kragen för att de ska bli av eller åtminstone försöka göra så att de blir av. Prova mig fram, klarar jag det här. Om inte så har jag iallafall försökt.
Nej ska ta mig i kragen och försöka få något vettigt gjort idag iallfall.

Eurovision song contest

Ha ha jag somnade under röstningen och vaknade till kl 00.30 då Sture meddelade att Danmark vunnit. Danmark  var bra hade bla dem som favoriter sen hade jag Azerbajdzjan, Ryssland, Litauen, Estland, Irland och Armenien var rätt okey de med. Sveriges låt har jag aldrig gillat och inte Robin heller för den delen. Som jag skrev igår att den aldrig kommer bland topp 10, vilket den inte gjorde heller utan på fjortonde plats.
Allra sämst var Ungern, fruktansvärd låt:Kedvesem, kedvesem, kedvesem.......
Nej så de som kom etta och tvåa hamnade där de skulle tycker jag.
 
Ska vi ta en liten bildvisning nu?
 
Ja det gör vi.
Farmors älskling:
 
 

Så himla söt är han mitt lila goa barnbarn!
 
                                    
Hm tänkte på det här med hockeyn ikväll. Finalen börjar kl 20.30???? Börjar jobba klockan 06.00 imorgon och Sture är bestämd med att gå och lägga sig senast kl 21 för annars orkar han inte jobba. Men eftersom jag åker med honom och alltså då går upp samtidigt så tycker jag att han kan bita ihop. För hur kul är det att se finalen själv och tom få hålla käften då vissa sover!!!!?????      
Men vet precis hur det blir jag ligger i soffan och glor tills jag somnar och Sture går och lägger sig helt och hållet.
 
Vill ni se middagen igår? Klart ni vill, Västerbottenpaj, tillbehör, gräddfil, rödlök och röd kaviar.
 
   
 
Himmelskt god var den...smaskens!
 
Nu blev jag hungrig så jag måste äta frukost precis nuuuuu!!!!!
                             
 

Bla bla bla!

Jösses snart ser jag ut som en neger. Fick rejält med färg på förskolans dag då vi var ute hela dagen. Allt var jättelyckat och barnen trivdes som fiskarna i vattnet. Igår öppnade jag därför inget inlägg.
 
Nu är det åter igen helg och ikväll är det då melodifestivalen. Vi kommer inte att vinna, vill bara tala om det och vi kommer inte komma bland de tio bästa. Robin borde aldrig ha vunnit, tyvärr är det så jag tycker.
 
Lets dance då. Maria är inte alls bra på att dansa, stel som en pinne och gjorde uselt ifrån sig igår. Håller inte alls med juryn. Håller på Oscar och Markoolio, men Oscar är den som mest förtjänar en seger.
Men allt detta med att han är så ung...det är ju då man lär sig. Tänk t.ex. på alla barn som inte kan det svenska språket när de börjar förskolan!!! De lär sig det väldigt snabbt, barn lär sig fortare och är med lättlärda än vuxna. Tror det är därför han lär sig så fort och är så duktig. Givetvis inte enbart det men delvis är det till stor hjälp.
 
Har precis dammat hela lägenheten och nu sitter jag här. Nordea fick bli den sida jag besökte först idag, fick nämligen brev från dem igår att de inte kunnat dra pengar för min pensionsförsäkring?????? Rusade genast in och kollade mitt konto...men vad fasiken det fattades 4,50 kr? Hur har jag räknat egentligen. brukar räkna allt två gånger men denna gång blev det tydligen fel på 4,50 kronor?
Har nu betalt in pengarna till det konto de skrev i brevet. Nästa gång jag räknar så blir det tre gånger inte två :)
 
Min första tanke var...Tradera nu kan jag shoppa lite och strunta i betalning denna månad. Men så tog jag förnuftet till fånga och betalade pensionsförsäkrings pengarna. Bra jobbat Kerstin!
Nej nu har jag annat att göra. Höres senare.

Förskolans dag.

Om ni får ett sms där det står då hämtar du mig den idag. I vanliga fall slutar personen fyra så det kan ju inte vara fyra eller hur för det är fyra bokstäver inte tre. Tänk till nu,,, glömde ju trycka på ändringsknappen så det blev fem. Kolla mobiltangenterna så sitter bokstäverna så att det även kan bli fem. Sen har jag talat om att jag har två utvecklingssamtal efter fyra  senast dagen innan och några gånger till innan dess.
 
Trots detta så sitter Sture och väntar på mig tio minuter i fyra. Jag får då gå fram och påminna honom igen som totalt glömt bort detta och inte alls förstod vad den var i sms:et. Men jösses tänk eller ring mig. Iallafall han stack och handlade och kom tillbaka och då var jag klar. Bägge samtalen gick bra och nu är mina klara för denna gången.
Sen är Sture underbar som kommer och hämtar mig nästan varje dag, men lite conection denna dag hade varit bra.
 
Idag är det förskolans dag och då festar vi till det lite, alla får springa förskolans lopp och får en festis efteråt och alla får medaljer, vi blåser såpbubblor, har ballonger och flaggor, äter korv med bröd och glass. Vädret verkar även bli bra solen skiner och det är 10+.
 
Mår lite illa idag och tror att jag vet varför...för många Dumle dessa kolor är så himla farligt goda. Inge bra alls att äta fler nävar på kvällen och sen gå och lägga sig med en koladeg i magen. Men jag kommer nog aldrig lära mig. Ja det stämmer att detta inte var första gången jag gör liknande misstag.
nej nu är det frukostdags.

Jättetrött!

Sov väldigt bra i Måndags till Tisdags natt men ändå kände jag mig seg hela dagen och den slutade i huvudvärk så att jag fick gå hem kl 17 och hoppa över de sista timmarnas APT.
Vet inte vad det kan vara men misstänker att det är pollen för känner mig rosslig i halsen och hängig+trött.
Får väl höra med kollegorna vad som gjordes de två timmarna jag inte var med. Hade ju även ett utvecklingssamtal kl 8.30 så det var ju även en lång dag.
 
Idag börjar jag 8.30 och har två utvecklingssamtal efter att jag slutat kl 16.00,sen är mina över. Har även en överinskolning kl 9 idag det höll jag på att glömma bort. Men känner mig tung i huvudet och trött trots att jag sov ännu bättre inatt, somnade innan 22 och vakande av kl nu kl 06.
 
Borde tagit en kall dusch idag för att vakna till och sen druckit kall proviva, men den är tyvärr slut.
Ska koka ägg idag tror jag, mycket protein i så de kanske kan få lite fart på mig.
Nej kanske skulle göra lite frukost så att tiden inte bara rinner iväg.
Jag är inte alls sugen på ägg känner jag nu men vad fasiken ska man äta då?
Jag vill ha räkmackor, det är jag sugen på. Men tina räkor nu och skala när jag ska gå om en timme verkar i korkaste laget.
 
Nej  nu sätter jag på ett ägg (ops det där lät ju bra :) )och lägger det på mackan och tuggar och kniper igen gnället.
 
 
Ha en bra dag!!!!!
 
 

Grillkorv med bröd och räksallad!

Ett snabbt inlägg innan jag sticker till jobbet.
 
Våran lilla söta klotgrill:
 
 
Så öppnar vi på locket.....
 
 
Maten:
 
 
 
 
 
Mums mums...
 
 
Sällskapet som också åt ute.
 
 
Ha en bra dag måste åka iväg nu.
 

Jobbat och fikat.

Nu är morötterna sådda och sen fikade vi...hade bakat en sockerkaka, hade även singoallas nya kakor som smakar päronsplitt. Ikväll blir det grillkorv med bröd och räksallad.
 
                                            
Suck måste du fota hela tiden!?

 
 
Nu lite vila sen en dusch och så grillning på gården.
 
 

Årets första grillning.

God middag och trevlig kväll med grannarna på gården. Christer försöker sätta ihop en nyinköpt grill. Varför det? Finns ju en murad på gården????
 
 
 
Oj nu ska alla karlar hjälpa till och visa hur man ska göra!                                                                              
 
Nu grillas det.
 
 
 
 
 
 
 
 
Röd skugga av min vinkork.
 
 
Sture tar upp ett bordsfotbollsspel från källaren.
 
 
 
Klockan åtta blev det lite kallt så då gick vi upp och såg på tv.
 
 

Jobbat lite

Blommor och planterat rädisor.
 
 
 
 
 
 
 
Se så duktig Sture är.
 
 

Härlig frukoststund.

Så där ja nu har jag fått i mig en dos fett och socker.
 
 
 
 
Blev jordgubbsdricka istället.
 
 
Pepparsalami
 
 
 
Apelsinmarmelad

 
 
Sen tidningarna
 
 
Nu mätt och belåten, lite dator sen vättstugan och planteringen.

Fredag!

Sture kom hem tidigt igår så vi åkte till Plantagen och köpte tre bärbuskar för 49 kr/styck. Björnbär, Hallon och krusbär.
 
 
 
 
 
 
Titta så fint alla lökarna slagit ut i vårt land.
 
 
Magnolian har börjat blomma men ännu inga blad.
 
 
 

 
 
 
 
 
 
Måste göra mig klar nu har varit vaken sen 02.40 så jag tänker åka med Sture idag. Trots att jag inte börjar förrän kl åtta.
 

Kristihimmelsfärdsdag!

Ledig idag och vaknade så sent som 8.10. Brukar aldrig sova så länge. Nu sitter jag och spelar på Facebook totalt meninglösa spel istället för att göra något vettigt som att diska, vika tvätt, plocka undan, ta en dusch. Tiden bara rinner på och inget händer.
 
Är inte på humör för mycket just nu.
Kollegan har de försökt väcka och tagit bort respiratorn, men hon vaknar inte och läkaren har sagt att de ska förbereda sig på att hon kanske inte vaknar mer. Men vad är detta? Nyss var hon på jobbet och skrattade och pratade som vanligt. Nu så kanske man inte får se det något mer. Detta är verkligen urjobbigt. varför ska människor som är underbara och omtänksamma drabbas så illa? När andra skitar slipper allt?
 
Jag är ledsen att behöva skriva detta: Om det funnits en Gud så hade inte ondska funnits och ni som tror på gud och nu säger: Han vill pröva människorna bla bla bla. vad då pröva? Utsätta fina människor och deras nära och kära för rena tortyren. Nej om Gud fanns så skulle han vara god inte ond.
Så känner jag och det står jag för.
Kanske int eär bästa dagen att skriva detta på enligt många, men nu bryr jag mig inte om det. Jag har en kollega som inte vaknar och det är jobbigt nog.
 
Nej nu ska jag faktiskt göra lit nytta. Men först lite bilder på mina blommande S:T Paulor:
 
 
 

Redan Onsdag!

Vilken härligt skön dag det var igår! Över 20+ och solen sken från en nästan klarblå himmel. Man tom gick till skuggan ibland då det var helt vindstilla och solen gasade på en.
När vi kom hem gick vi ned en stund på gården skönare än att sitta hemma i en varm lägenhet.
En dags arbete till, sen är man ledig, jobbar dock på fredag men vi får väldigt lite barn.
 
Köpte en väldigt bra grej för ungefär ett år sen. En rosa fläkt som man sätter in i usb uttaget på hårddisken. Enbart 99 kronor och den är superbra verkligen fläktar ordentligt.
Himla skönt att ha den på när det verkligen är varmt i vardagsrummet. Så nu fläktar den frisk i mitt ansikte och det är skönt för detta rum är väldigt varmt just nu.
 
 
 
Fin va?
 
Ska ta och äta lite frukost nu och sen åka iväg till jobbet för ytterligare en dags arbete. Slutar klockan 16 idag.

Bläääää!!!!!

Usch idag finns ingen jobblust alls hos mig. Kollegan är inte bättre utan ligger sen en vecka nedsövd i respirator och har nu fått lunginflammation. Värdena var visst bättre men vet inte riktigt vilka värden de menar. Jag känner att man går på knäna och allt känns jobbigt. Men barnen väger upp arbetet rätt mycket, små glada individer fulla med energi och skratt.
Sen har värmen kommit och det var en underbar dag igår med sol och 19+.
 
Idag stänger jag och motivationen för det är noll. Känner mig trött, hängig och grinig. Inte sjuk men ändå mår jag inte alls bra. Vill bara lägga mig i sängen och somna om.
Sen är jag urless på att jag fått mer läsare men inga kommentarer på flera dagar.
Har lagt ut mängder med bilder bla på mitt barnbarn, men inte en enda kommentar har jag fått.
Sen badar andra i kommentarer utan att inlägget innehåller ett ända skit.
Nog!!!!!
 
Borde gå ut och äta frukost och sen åka iväg men inte ens det känner jag för. Finns inget gott pålägg, inget gott bröd, ingen god dricka. Nej finns inget som piggar upp deppiga mig idag. Om 40 minuter ska jag lämna hemmet och då ska jag ha ätit frukost, klätt mig, tagit mediciner, kladdat lite puder och rouge i ansiktet och borstat tänderna. Men ändå så sitter jag här och skriver en massa strunt som ingen ändå kommer att kommentera. Ja ni kanske inte ens läser inlägget utan bara trycker upp sidan och sen går vidare?!
 
Ha ha ni fick bara läsa trist, tråkigt, strunt idag. Men det kan ni gärna ha!
 

Jobbar för fullt!

Maskinerna rullar och landet är vattnat. Bägge vattenspridarna i form av solrosor fungerar.
 
 
 
 
 
Blommor på gården.
 
 
 
Nu ned i tvättstugan igen.

Hemma hos Teddy, Marie och William i Löt

Hade några trevliga timmar i Löt hos sonen med fru och lille William. de bjöd på jättegod mat, lax i ugnen med tomat basilika och sås över till det pressad potatis och sparris. Till efterrätt Gino och jag fick en egen form p.g.a. allergi.
 
Se själva:
 
 
 
 
 
William sover i vagnen utomhus med sin babyvakt.
 
 
Lunchen. Mamma och pappa och mammas väninna/även en arbetskamrat till mamma under många år var med.
 
 
 
Lite grinig idag i början av vårt besök men sen gick det över.
 
 
Klart man blir ledsen när man är hos farmor och gammelmormor tar över.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Öppnar paket från oss.
 
 
 
 
 
Så här gjorde William med ögonen när han såg..... Ja vad det nu var.

 
 
 
 
 
Nu orkar jag inte längre utan somnar i pappas trygga famn.
 
 
Huset, drängstugan, tomten och Sture.
 
 
 
 
När vi kom hem gjorde vi oss i ordning och gick ned på gården och umgicks med några grannar.
fram till 19.30, var riktigt skönt väder igår kväll.
 
Ja du Jocke du är verkligen fin i din dotters hatt.
 
 
 
 
 
 
 
 

Vakande klockan fem!

Måste hinna sova någon timme innan vi ska åka annars kommer jag vara dö trött ikväll.
 
Fick tag i två tights till mig och en sommardress till William igår. Åkte hemifrån till Vällingby klockan 14.25 och var hemma 15.15, snabbt jobbat av en kvinna som provar kläder :)
 
 
 
 
Jag tar en chansning och hoppas på att inte sonen kikar in i bloggen innan vi kommer dit. Han säger ju själv att han inte läser den. Men ibland är han väldigt uppdaterad ;).
 
Sandset. Sonen fick sitt första när han var 6 månader och det är William i Juli och då är det sommar och sandlådan är högst aktuell.
 
 
Jättesött set.
 
Sen en napp som man fick gratis från MAM. Minns att jag skrev in mitt namn och adress men minns inte varför man fick den gratis, dock var det inget bindande av någon form. Men den kom i lådan igår, Jag hade totalt glömt nappen. Men den är för 0-6 månader och William blir fyra månader på Onsdag så den kommer att passa perfekt.
 
Har ätit frukost och legat och sett på Skilda världar sen klockan fem. Nu är säsong 10 slut och säsong 11 kommer först i augusti...suck!
 
KOlla mailen sen sova en stund.
 
 
 

Tog ledigt idag.

Tog ledigt idag och har dammat hela lägenheten+plockat undan saker som ligger och skräpar, vikt tvätten och tagit fram rena lakan.
Kollat mailboxen och hade fått ett från sonen. Vi får boka om tvättstugan imorgon för vi ska hem till honom med fru och så mitt lilla barnbarn imorgon. Egentligen var det nästa helg men han hade dubbelbokat.
Har även lagt upp godis i mina fräcka godisskålar:
 
 
Vaknade med huvudvärk imorse trots det genomförde jag allt arbete. Fattade sen att det var migrän och tog en tablett+kall trasa på huvudet och nu är det bättre.
 
Nu sitter jag här och hoppas på att Sture kommer snart så vi kan åka till vällingby för att köpa tights till mig och något till William. Något lite plagg för jag har ju redan köpt en annan sak som jag inte vill tala om ännu då han inte fått den/det.
 
Nu ska jag fortsätta att se på skilda världar.

Torsdag 2 maj 2013

Inatt har jag sovit jättebra, men vaknade strax före fem istället för sex då klockan skulle ha ringt. Men jag känner mig verkligen utvilad. Har precis duschat och gjort mackor med sallad ost och tomat på, dessa ska jag äta på vårt avdelningsmöte ikväll. Vi måste gå igenom barnen för utvecklingssamtalen.
Hoppas det inte blir alltför sent bara.
Känns fortfarande olustig med min kollega man undrar om det blivit någon bättring under gårdagen då man var ledig. Hoppas verkligen på goda nyheter när man kommer till jobbet.
 
Hade hoppas att kunna använda något par av mina nya skor idag, men denna väderlek med knappt fem+ säger att ballerina eller tygskor inte går så bra idag.
Ska kolla smhi genast. Nja soligt men blåsigt och max 12+, vet inte om det är värt att ha tygskor då?
Får bestämma mig innan jag går iväg till tuben.
Jag tänkte på dessa skor:
 
 
Känns verkligen vår och somriga. Sluta blås, bli varmare NU!!!!!!
 
Frukost och göra mig i ordning.
 

Handlat och klart.

Hemma igen och här har vi varit.
Toys a rus men vad vi köpte där kan jag itne säga. Inte ännu för det är till William.
 
 
 
 
 
 
Fyra par skor för summan av 327 kronor billigt va?
 
 
 
Jobbskor
 
 
Inhandlat på lagerhouse.
 
Nyckelring
 
  Burk till frosties
  Tvättmedelsburk
 
Sture
 
 
 
Såg mörkt ut ett tag.
 
 
Vy över vattnet.
 

 
Nej ska lägga mig en stund och sova.

Dötrött och deppig.

En nära kollega till mig (samma avdelning) har fått en kraftig stroke och ligger nu nedsövd. Detta kan absolut inte gå under tystnadsplikten så jag fortsätter. Känns urjobbigt just nu och jobbglädjen är på noll.
Inatt vaknade jag kl 02.15 och har fortfarande inte somnat om, inte bara p.g.a. kollegan utan det finns andra anledningar också.
Har sovit uselt i tre nätter nu och kollegan på detta gör ju inte saken bättre. Vi står varandra nära på vår avdelning och har otroligt roligt tillsammans, tycker lika om det mesta och jobbar toppen tillsammans.
Så händer det här, inget roligt alls. Så ni får nog räkna med lite depp i bloggen fram över.
 
Idag ska vi åka iväg och försöka få ta på jobbarskor till mig vi ska bla HIT som ligger HÄR
Sture är eldig idag så det känns jätteskönt att få åka iväg och tänka på lite annat.
In och Fin finns där också...farligt, farligt men härligt, härligt.
 
Känner mig ganska kokt i skallen som ni kanske förstår så detta blir ett kort inlägg. Om jag känner mig piggare idag så kommer jag skriva mer och även lägga ut bilder på det vi inhandlar.
jag lovar.

RSS 2.0