FREDAG! HURRA!

Här sitter jag i den tidiga ottan trots att jag först börjar kl åtta. Men tänker vara på jobbet senast kl halv åtta och käka frukost men en jobbarkompis. tar med mig lite smått och gått hemifrån.
Sen vaknade jag en halv timme innan kl+att jag duschat.
Gömde visa vår goda middag i veckan, laxen som Sture stekte och så hemmagjord stekpotatis och till det två röror, smögen och skagenröra+mina mixade tomater.
 
 
 
 
Detta var verkligen gott. Fisken var så färsk och saftig som den smälte i munnen. Men så är det min kock som lagat maten också.
Nu har jag annat att göra.
 
 

Onsdags morgon!

Ja det där med Pim kommer nog fungera när jag kollat runt lite och testat göra en film i Photo story. Dokumentet den första uppgiften kommer nog gå som en dans, bara det där med infoga bilden...den måste ju beskäras först till rätt storlek hoppas det står vilken storlek de vill ha så det blir rätt. Bilden tar ju lätt överhand över hela sidan om jag tar den direkt från en av mina mappar.
Pim står för praktisk IT- och mediekompetens ni som undrar. Mer info finns HÄR
Hade tänkt svara på frågorna imorse men examinatorn har inte godkänt mig än. Visserligen jobbar hon enbart med Pim på Onsdagar men jag vill ju komma igång nu.
 
Ikväll är det möte mellan 17-19, känner inte alls för detta och tycker det är totalt meningslöst, vilken nog de flesta tycker. Suck det är bara att bita ihop och sätta sig på mötet efter en lång arbetsdag då man egentligen bara vill hem och ta det lugnt.
Nu ska jag käka och sen ge mig iväg till arbetet.

Måndag morgon!

 
vart lite handling igår också men mest mat. Sen ett glashjärta i rött med ledlampor i, ska hänga i ett av fönstren. Ni får först se den när vi hängt upp den.
 
Iallafall så fann jag osten Philadelphia med marabou chokladsmak. Smakar lite chokladpudding med en syrlig smak underbart god på Mariekex.
 
 
 
Sen är det dags för Julknäcke med Whiskeycheddar på.
 
 
 
Sen köpte jag min favoritask med mixade tomater.
 
 
Morgonens middag blir detta.
 
 
Med detta.
 
 
Ni gissade rätt vi var hungriga när vi handlade.
 
Till alla er som gillar Langos, som jag bara trodde såldes inne på Grönan här i Stockholm. Så fel jag hade, står en vagn utanför Coop i Vinsta bara så ni vet.
Nej jag köpte ingen igår för ni såg väl hur mycket gott vi hade med hem.
 
Till middag gjorde Sture en underbart god köttgryta med bla kantareller, champinjoner, vitlök och sen även creme fraiche med smak av bla karl Johan svamp. Ja se själva:
 
 
 
Idag ska jag iväg på introduktionen för Pim, datakurs eller vad man ska kalla det.
Ni kan läsa HÄR om ni vill.
Mycket hemstudier ska det vara, Men min dator har inte alla program och jag kan inte ladda upp mer då den redan nu är för full. Någon duktig person som kan rensa och hjälpa mig att få de program jag behöver? Annars kommer jag att sitta på jobbet innan jag börjar och göra jobbet.
 
Jag säger det rakt av att jag inte alls känner för detta, men alla på arbetet måste göra detta då det är obligatoriskt. Man går igenom tre steg, det första och andra har man två veckor var på sig att göra, Det sista en månad. Nu kommer Julen också med ledighet och då tänker då inte jag sitta med detta och jobba. Jag kommer ta den tid jag behöver för detta och när jag har tid och ork för det.
Julen kommer jag ägna åt annat.
 
 

Grå och trist söndag!

Först EG:s fyndmarknad sen EM och sist storhandling på City gross. När vi kom hem så käkade vi massor, julvört, julbröd knäcke med en massa goda pålägg på. Någon middag orkade inte vi utan kompletterade med ett par mackor på kvällen.
Vi köpte en köksö också, men när jag bloggade igår så var den inte ihopsatt.
Här är den:
 
 
 
 
 
Visst är den fin?
 
Så mycket bättre såg vi på kvällen och jag säger bara en sak...Uggla är bara bäst.
Kul att se Sylvia vrethammars liv. Jag visste det där om Uggla innan då jag läste spoilern på Aftonbladet tidigare på dagen, kunde inte hålla mig.
 
Läs HÄR
 
Vi spelade kort både innan och efter programmet och hade en kompis över. Sen såg jag ett avsnitt på Sunes jul som vi köpte tidigare på dagen.
 
En julkalender för 129 kronor, två för 149 kronor. Klart man köper två då.
 
 
Oj nu kom ett brev med om en kallelse ser jag i hörnet. Inget märkvärdigt utan en tid min älskling fått från arbetsförmedlingen. Han har ju jobb men det är en timanställning så därför är han fortfarande inskriven på arbetsförmedlingen och blir kallad dit en gång/år för att uppdatera handlingsplanen.
 
Nu ska jag käka frukos toch läsa Amelia.

Köpte bara lite.

Nu är vi hemma igen. Precis ätit mellis. Eftersom jag har så lite julsaker så var jag ju tvungen att köpa lite mer :-).
 
Söt adventsljusstake 49 kr. Köpte skål och värmeljusstake med likadana tomtar i ullared för två år sen.
 
 
Så söt tomte så 49 kr.
 
 
Lite närmare tack.
 
 
Köpt på Em 149 kr, de andra två över på EG:s fyndmarknad.
 
 
Nu ska jag titta på DVD.

Shopping time!

Kommer att sakna honom.
 
 
Jag gillar inte musiken Malcom gör men jag gillar honom och han är super i sina framträdande. Igår var det sämst hittills men han har legat på topp vecka efter vecka och förra veckan berörde han verkligen.
 
Isak ville jag inte ens skulle komma bland de 12 som skulle tävla live i tv. Han har inget, stel som en pinne på scenen bryr sig inte alls om publiken. Igår var han så usel så det var pinsamt. Nine to five förstörde han totalt, så mycket att man kanske inte kan höra den igen pga att man tänker på hans framträdande.
Det var hans sämsta kväll hittills men han har haft fler usla kvällar och borde ha åkt för länge sedan.
men tusentals tonårstjejer som är dökära i Isak satt igår och sms:ade på sina Iphones, smartphones och allt vad de nu heter.
 
 
Sen har vi då Jem.
 
 
Juryn borde få en spark i ändan...de borde givetvis ha skickat hem Jem som bara är skräp, tycker de ser förvirrade ut på scenen och det är som tre stycken sjunger var för sig, inte som en grupp.
 
Men varför gnälla när mina favoriter Awa och Benny fotfarande finns kvar.
 
 
Vad ska vi hitta på idag då? Jo vi ska till Botkyrka och till denna affär.
Tryck på bilden för att komma till deras hemsida.
 
 
Sen ska vi till EM för att köpa en snögubbe. Minns ni bilden jag visade förra helgen?
Nähä inte det. Här är den igen då.
 
Tryck på bilden för att komma till EM:s hemsida.
 
 
 
 
Den till höger vill jag ha.
 
Sen ska vi till city gross som ligger precis bredvid och storhandla.
 
Vi har bara två maskiner tvätt och jag beräknar att vi åker här ifrån senast kl 11.
 
 
  

Fredag igen!!!!!!

Vi jazzar väl igång direkt, eller vad säger ni!?
 
 
Ja men kom igen, det svänger ju!!!!!!!
 
Så där ja då kan jag kanske glömma hur jag sovit inatt då.
 
sov 22.30-01.00
Vaken 01.00-03.30
sov 03.30-04.50
vaken 04.50-05.10
sov 05.10-05.50
Sen gav jag upp allt
sömn=4 timmar och 10 minuter.
 
men jag får skylla mig själv faktiskt. Kollade på film och proppade i mig pepparkakor innan jag somnade. Min mage är känslig mot dessa underbara ting. Särskilt innan läggdags då de bara ligger i magen och fräter ned allt där inne.
Så första gången jag vaknade så brände det och sved i magen som gjorde att jag inte kunde somna om, de andra gångerna vaknade jag mitt i konstiga drömmar. Klart är magen i olag så sover man lätt och drömmer en massa skit. Så det blir roligt att stänga idag och sen försöka se X-faktor ikväll fram tills kl 23...hurra vad pigg jag kommer att vara!!!!!
 
Middagen igår var väl starten till min stackars mage reaktion.
 
Kebabbåten är Stures. Kan ni gissa vilken mat som är min?
 
  
 
Nu ska jag sitta här fram tills klockan blir kvart över sju sen ska jag äta frukost och sen åka till jobbet. ha en bra dag alla läsare!

Tisdags morgon!

 
Tisdagen är här!!!! tack och lov att Måndagen är över och i vårt glada lag har vi........men jösses lägg ned Kerstin, du är inte på jobbet ännu.
 
Ni vet sången många sjunger på samlingen: Kerstin är här, Lotta är här och tack och lov att kalle är här och i vårt glada lag har vi Johan här idag, tack och lov att sussie är här och så om igen . Det märks att Tisdagar är lättare att gå och jobba på.
 
Har precis skrivet adresser på två paket som ska sändas iväg till de vinnare som vann mina auktioner på tradera. På en vecka har mitt konto fyllts på med 400 kronor.
Jag rekommenderar Tradera för er, jag har sålt filmer, leksaker, samlarsaker etc etc etc. Dubbletter har jag ute nu och ett par filmer. Vet ni vad jag ska göra nu? Göra mig i ordning för att åka iväg till mitt arbete.
 
 
 

Solen sover och sover!!!

 
 
usch det var en tung dag igår, vi såg på dvd hela dagen sen sov jag i två timmar drygt på eftermiddagen. Åt köttbullar och spagetti till middag sen såg vi Solsidan på kvällen och sen hopp i säng. Synd bara att Solsidan är så himla kort....10 minuter paus exakt varje gång i ett halv timme avsnitt. man hinner inte riktigt att börja titta förrän programmet är slut.
Eller ni som följer serien vad säger ni?
 
Måndag idag denna underbara dag som alltid...suck. Nej är trött och seg och inte blir det ju bättre när man tittar ut och ser mörkret utanför. Nej hösten och vintern är ingen kul årstid alls, men när snön kommer och lyser upp allt så blir de lite bättre, så länge snön inte slaskar.
Men denna årstid i år händer det ju något väldigt roligt. Jag blir ju farmor i januari. Mitt första barnbarn synd att de bor så långt bort som de gör. Men man får ta bilen den dryga timme det tar att åka till dem, det är värt alla bensinpengar som finns.
 
Nej jag har faktiskt inget att skriva om denna tidiga morgon, skulle egentligen gått upp och tagit en dusch, men känner mig frusen och trött så det blev datorn istället.
 

Idag mår man som man förtjänar.

Vilken kväll igår, blev jättesent tror kl var närmare tre! Såg Så mycket bättre och det finns bara en som Uggla, han är toppen! En av mina idoler sedan länge. Vissa tolkningar var det nästan ingen ändring på alls men bra ändå.
Sen satt vi uppe och snackade med några vänner till den sena timmen.
Men innan de kom fick vi i oss lite middag och gjorde middagen klar tills idag.
Köttbullar:
 
 
Middagen
 
 
 
 
 
Underbar dricka med en jättegod krusbärssmak.
 
 
 
Pillergöra att rensa!
 
 
Majonnäs, majonnäs i stora mängder.
 
 
När jag tror jag kryper tillbaka till sängen. Sätter på en film.

EM en underbar affär.

När vi handlade idag så var jag bara tvungen att gå in på EM:
 
Kolla soffan den vill jag ha, men vi har varken råd eller plats. Tagen från olika vinklar och med och utan blixt:
 
 
 
 
 

 
 
Underbar tavla, den vill jag ha också:
 
 
 
 
Dessa två är inget för mig:
 
 
 
 
Älskar denna lampa:
 
 
 
 
Jättefin klocka som de måste fått in nyligen
 
 
 
 
En av dessa måste jag bara ha som kompis till min lilla snögubbe som brukar sitta på byrån i hallen juletid.
 
 
 
Vilken vill jag ha den till höger eller den till vänster?
Gissa!
 
När vi åker förbi Brommaflyg på väg hem kommer ett plan in för landning.
 
 
 

Mysig kväll.

Underbar middag men utan sparris då det var så lite i påsen stt det bara räckt till en person.
 
 
 
 
 
Jacob Creek
 
 
Skål älskling!
 
 
Vi avslutade middagen med en perfekt kladdkaka. Bara lite på kanten runt var lite välgräddat, men hade jag tagit ut den tidigare hade det varit soppa i mitten.
 
 
På kvällen såg vi X-faktor. Isak skulle verkligen ha åkt, han fick minus av oss båda, såg ut som en förvirrad skolpojke på scenen. Jem var bättre igår än tidigare, men jag tycker de rappar sönder allt.
Malcom berörde verkligen igår. Sen Awa är bra som alltid men jag vill se henne utan en massa dansare, jag vill se bara Awa och i ett lugnt tempo som verkligen berör. Alexander var bra, Benny var bra.
Nej nästa gång vill jag se Isak åka eller Jem som jag inte alls tror på som några artister. Ni som ser programmet vilka håller ni på?

Middagen igrå+dukade bordet tills ikväll.

Glömde visa bilder på middagen igår. Köttfärs, korv, svamp och lök röra och till det spagetti.

 
 
 
Titta så fint det dukade bordet blev, med nystruken linneduk och allt.
 
 
Nu ska jag fortsätta att se på Lassie.
 

Love is in the air!!!!!

 
Ja idag är det verkligen kärlek i luften. Vi firar tio år idag. Idag har min älskling och jag varit tillsammans i tio år. Snart är han den jag haft mitt längsta förhållande med. Denna dag infaller nästa vecka på Onsdag den 21 November.Mitt längsta förhållande tidigare varade i 10 år och fyra dagar. Vi är fotfarande lika kära och vi är måna om att vårda vår kärlek.
jag älskar dig Sture!
Givetvis fortsätter vi ihop efter Onsdag nästa vecka också, till er som kanske trodde något annat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Låten som är i rubriken är en av mina stora favoriter sen länge. Det var verkligen tårögt när Teddy och Marie hade den på sitt bröllop.
 
 
När jag lyssnar på denna låt pirrar det i hela mig när jag tänker på min stora kärlek. Det känns som om man är nyförälskad. Jag är nog både det och dökär! Håller på att förbereder en fin dukning. Till middag blir det inget extra, men det blir kotlett och pommes, skysås och smörstekt sparris. Ska baka en chokladkaka också som vi kan smaka på ikväll.
 
Nu till något annat.
Detta filmklipp lägger jag ut pga en fråga jag fått.Filmen är  från December 2010. Filmrummet ser annorlunda ut, sen har jag nya gardiner i vardags rummet. Men detta lägger jag ut  mer för att se hur min lägenhet är uppbyggd och hur många rum det finns. Jag visa alla mina julsaker i filmen.
 
 
 

Filmrummet på film.....

.....så vitsig jag är!
 
Eftersom vi gjort om i filmrummet sedan jag sist gjorde en film där inne har jag gjort en ny film. Nu är mitt fina skrivbord med, där sitter jag med min scrapbooking.
Lite blandat kompott i detta rum. Tyckte trollen passade på blomsterborden då det blir som en trollskog.
Ja titta själva
 
 
Förra gången var det några som var riktigt grova i munnen när ni kommenterade mitt hem. Elaka och kränkande var ni. Hoppa över denna gång att skriva något tack. För det ni skrev förra gången var inte alls trevligt. Man kan skriva att det inte är ens smak på ett betydligt vettigare och trevligare sätt. Era kommentarer kommer ändå inte att publiceras när ni skriver, de måste granskas av mig först.

SCRAPBOOKING!!!

Men jösses så glömsk man börjar bli. Tror jag gått ut i köket flera gånger idag eller varit på väg till köket för att se vad vi ska ha till middag. När jag väl kommer dit ut så kliar jag mig i huvudet och undrar vad jag skulle göra.
Men nu ska jag ut omgående gå och kolla kylen och frysen.
Check!!!!
Det blir pytt med makaroner istället för potatis. Korv, köttfärs, lök, blandad svamp och makaroner.
Det blir mumsigt det. Tagit fram köttfärs och svamp från frysen, korven ligger i kylen och löken i skafferiet. Undrar om man kanske ska ta rödlök istället????
 
Har scrabat första sidan till albumet med Teddy och Maries bröllop alltså scrapbooking.
 
Hittade en inställning på min kamera som heter id kort, kolla vad kul det blev.
 
Här syns det att det är små guld stjärnor på bakgrunden.
 
Här är helheten, men tycker inte det blev som det jag såg framför mig. Skit samma, de tär iallafall finare än att bara sätta in korten i ett album och inte göra någonting.
 
Vad tycks?
 
 
Ser lite tomt ut under, skulle kanske satt märket Bröllop där istället?
 
 

Jag är glad för!

Vaknade halv sju idag och känner mig inte lika grinig som igår faktiskt. Såg ni igår? Vilken barnunge hon var som deltog i programmet, betedde sig som en tjurig tonåring. Nej väx upp istället. Men de fick mycket ordnat hemma hos henne och det var ju riktigt bra särskilt för barnens skull. Tänk den där farliga elen bara 380 volt mätte ju Anders till.
 
Skulle ju egentligen sett , men nix där var det match på den kanalen. Men vad fasiken lägg detta i sportkanalerna istället. Är så trist att program alltid får flytta när det är någon sport. Man måste få ha valet att se sporten eller det programmet som egentligen ska gå. Visst fyran är väl en gratis kanal men öppna en kanal till då för enbart sport som är gratis. Sen hör man: ja men detta program köpte rättigheten bla bla bla. Jaha jag ska inte missa mitt program för det.
Oj oj oj oj dåååååå! Nu är jag grinig igen. Sluta med det, va positiv!!!!!
 
Okey vi kör som Polyanna gjorde om ni läst boken av Eleonor H. Porter eller sett filmen. Hon lekte gladleken. Man skulle ta upp något man var glad för.
Lätt.
 
 
 
Jag är glad för att jag lever och har hälsan.
Jag är glad för att jag kan ät mig mätt varje dag och har ett arbete.
Jag är glad för att jag har hittat mannen i mitt liv, tio år tillsammans imorgon.
Jag är glad för att jag börjar känna mig bättre.
Jag är glad för att det enbart är ca 4 månader kvar tills det är vår.
Jag är glad för att jag har en tv så att jag faktiskt kan se på tv.
 
Den var väl bra va?????
 
 
 
 

Landsort

Landsort är en by som ligger på ön Öja söder om Torö, i Nynäshamns kommun och i Stockholms södra skärgård.
Landsort förekommer även som namn på hela ön. Den är smal och långsträckt, cirka 700 meter bred och fem kilometer lång. Dess norra delar har täta skogsområden med buskmarker. I södra delen ligger Landsorts by.
 
Här spelades mycket av Skärgårdsdoktorn in. Jag förstår det för det är otroligt vacker natur.
Hit ska jag åka i sommar och trava runt en hel dag. Man kan ta in på vandrarhemmet eller hyra en liten stuga för några dagar. Det ska vi göra min älskling och jag.
 
För ni som känner mig vet hur mycket jag älskar Stockholms skärgård. Den vackraste platsen på jorden.
Vi hade så mysigt i somras när vi åkte till Norröra och den dag vi tog båten från Kapellskär.
Stockholms skärgård är världens romantiska plats.
 
 
 
Min älskling på Norröra i somras:
 

 
 
 
Vi båda.
 
 
Min älskling på båten Rosella i somras
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha en fortsatt bra dag, för det ska jag försöka att ha.
 
 
 
 
 

Bullarna klara!!!

Får ursäkta om du tog illa upp för att jag skrev om filmerna du lånat. Men som jag även skrev är jag grinig och gnällig idag och så har du ju faktiskt lånat filmer. Hoppas vi kan lägga detta bakom oss nu så hämtar jag dem nästa vecka när det passar dig. Ha ha nu vet jag iallafall att du läser min blogg det första du gör på morgonen :-)

 
Nu är bullarna klara visst ser de goda ut?
 
 
 
Sture blir nog glad när han kommer hem från jobbet.Nu är det soffläge som gäller och kolla på någon DVD. Måste vara något roligt för nu är jag ännu grinigare än förut och tröttare.
 
 

Jag kunde inte låta bli!

Så här ser det ut utomhus just nu:
 
 
Mörkt och tidig morgon.
Så här ser det ut inomhus just nu:
 
 
 
Ja vad säger man? Jag kunde inte låta bli!!!
 
 

rebus läsning!

Uppe med idag också. Sovit utmärkt inatt igen men känner mig inte  som igår. Sture tjatade om   hela kvällen igår, undrar om jag orkar göra en sats idag? Ibland är han som jag och blir otroligt sugen på något som nöter sig fast stenhårt. Konstigt egentligen eftersom det bara är för mig när jag har veckan i månaden och strax innan den. För jag tvivlar starkt på att Sture som är man har denna vecka :-).
Kanske man ska göra en sats redan nu för jag har ju allt hemma. Men avskyr kavlingen, så himla tråkigt moment. Jag får se hur jag gör, men än är det nig lite väl tidigt att börja baka.
 
Kunde inte bestämma mig igår kväll för vad jag skulle se på tv, först vart det , men
 
tröttnade snabbt, satte då på , men tröttnade där med och somnade ifrån allt. Tänk va man har ett rum fullt med DVD och VHS filmer men kan ändå inte hitta något att se på. Har inte sett 
 
 
klart eller första säsongen av eller andra säsongen på ,
 
 
men känner inte för någon av dessa. Vill se  men den är utlånad och jag lär väl aldrig få tillbaka den. Har tjatat nog nu ;-), därför köpte jag hela säsongen av Aspiranterna på rea då första delen är utlånad, även sista delen på Skärgårdsdoktorn är utlånad. Men Tracy hämnd är för dyr för att köpa en gång till. Nog om detta, men om du läser här kanske det är dags för att leta rätt på filmerna och lämna de till mig :-)
 
Är hungrig men vet inte alls vad jag ska äta, känner inte för något som finns hemma. men vad är det här för dag? En grindag verkar det som. Ta tag i saker istället, plocka undan den torra disken och sätt igång med bullbaket, istället för att sitta här och skriva en massa gnäll.
 
Vad säger ni vad ska jag äta, vad ska jag se på, vad ska jag göra?

Många bäckar små blir en stor å!

Sitter just nu och äter mellis och har tråkigt. Bihålorna har släppt efter att jag tog Alvedon, men att behöva gå på värktabletter för att fungera är inte kul. Har mest legat i soffan idag men hunnit förbereda middagen till min älskling, diskat, plockat undan en massa skit, putsat koppar och lagt ut fler saker till försäljning på tradera.
 
Vi har börjat att rensa i källaren så nu åker den ena saken efter den andra. Alldeles för fullt med grejor där nere och nu har jag tröttnat på dessa miljoner prylar som aldrig kommer användas igen. En drös ligger ute på blocket också. Har även rensat här hemma och på mindre än en månad har vi fått ihop mellan 1500-2000 kronor. Även sålt skivor till skivaffärer som köper och säljer begagnade skivor.
Som ordspråket säger:
Många bäckar små blir en stor å!
 
Brukar ni köpa och sälja på Tradera, Blocket eller andra ställen?

Drygt en timme tod detta inlägg????

Men jösses så jag sovit inatt. Somnade innan tio och vaknade nyss. Har inget minne att jag varit uppe inatt eller över huvud taget vaken ens. Känner mig bakis. Ja man gör det när man sovit så där jättehårt och fler timmar än man är van vid. Inte för att jag har vanan inne att vara bakis, men jag minns känslan trotts att det var länge sedan.
Man känner sig så här: Tung i huvudet.
 
 
Hittade dessa Visdomsord på nätet. Så himla kloka. dessa vill jag ha uppe på väggen.
 

Visdom !

Blogg quistan :VÄLKOMMEN TILL QUISTAN !!, Visdom !

En indian satt och pratade med sitt barnbarn.
Han sa: ” I alla människor bor det... två vargar som slåss."

Den ene är ond. Det är ilska, fruktan, missunnsamhet, avundsjuka, sorg, arrogans, självömkan, lögn, överlägsenhet och egoism.

Den andra är god. Det är glädje, fred, kärlek, hopp, lugn, ödmjukhet, välvilja, empati, sanning och tillit.

”Vilken varg vinner?”, sa barnet.

”-Den du matar”, sa den gamle mannen...!

 

Jag ska skriva ut dessa och plasta in och hänga på väggen och jag vet precis vart den ska hänga.

Eller fixa fram en ram till den. Har säkert någon liggandes någonstans.

Hittade lite fina bilder på nätet.

 

På tanke på att vintern är här, dock utan snö. Men snart ser det ut så här:
 
 
 
Denna bild är väl väldigt sorglig men sann. Så här blev det när Moderaterna valde att privatisera allt.
man försöker göra humor här, men tyvärr är det den bistra verkligheten.
 
 
Tog ut ett kort från en ram och gjorde om lite på väggarna här hemma. Här fick det fina visdomsordet sitta.
 
 
 
Passar utmärkt på denna vägg.
 
Min middag igår, Sture åt rester.
 
 
 
 
 
 

 


 

 


Hemma från läkaren!

Hemma för över två timmar sen, men har sovit. Har bihåleinflammation, streptokocker och hög sänka +lågt Hb värde som man kan få vid infektioner. Vaknade av att min älskling ringde och undrade vad läkaren sagt. Ordinerad vila hela veckan för att komma helt på fötter igen.
 
Sju pedagoger är sjuka på vårt arbete av 21. Vi är sex avdelningar och två av avdelningar saknas det två stycken. jag fick veta detta när jag ringde, men min kollega sa åt mig att lägga jobbet åt sidan för att kunna bli frisk och inte gå för tidigt som jag brukar vara expert på.
Nej jag frågade om fler var borta och hon svarade, fick veta redan imorse att flera var borta, men nu hade det tillkommit flera.
 
Nu ska jag äta mellis och lägga mig ned för att titta på Skärgårdsdoktorn.

Sjuk!

God morgon alla glada. Måndag morgon och jag har precis ringt jobbet. Detta går inte längre. Jag har hela förra veckan haft ont i Bihålorna+ i halsen till och från och haft tjockt grön/gult snor och slem i halsen. Virus, Virus som läkarna alltid säger och det kan man ju dras med i veckor ja tom månader. Men det går streptokocker på jobbet. Så idag ska jag kolla upp detta om jag kanske också bär på det. Sen finns det ju folk som kan bära på streptokocker utan att ha någon symtom och jag tror det är just det som drabbat vårt jobb. För det går runt runt bland personal.
 
Känner mig trött och hängig också men det kan ju vara virus för det och det kan man ju inte vara hemma i veckor för. För man smittar innan och när det precis bryter ut när det gäller alla Virus. Så då smittar jag inte längre, men är det streptokocker så smittar jag ju. Hoppas Niklas Söderkvist är där idag för det är enbart honom jag vill gå till.
För jävligt det här att man släpar sig till jobbet för att inte drabba arbetskamraterna. man faller till slut ändå. Ingen högre upp som tackar en ändå för att man ställt upp och inte märks det i lönekuvertet heller.
Nej nu är det för mycket gnäll så lägg ned!
 
Söndagen gick i slappar takt och även kvällen, såg massor av DVD+ det vi spelat in under veckan. På kvällen vankades det Solsidan sen vart det sängen och jag somnade ganska omgående.
Jag skriver igen när jag varit hos läkaren, ska ringa direkt kl åtta, tom lite innan för att komma först i kön.

Popcorn

 
 
Nu har vi sett sista delen av Nybyggarna. Vilket jobb Anders gjorde. Skulle vilja komma tillbaka om ett år för att se hur det gått för alla deltagarna. Även se vart Linnea är idag som valde att sticka tillbaka till hemlöshet och droger. Sen Bim som kom in i förra avsnittet vet man ju vem det är. Dotter till två som bor i vårt område. Styvpappan som kom in sist i förra programmet känner Sture mycket väl. De har även bott tillsammans i tonåren då de delade lägenhet.
Men jag hade ingen aning att de gott så snett för deras dotter. Ingen av de biologiska föräldrarna var med i tv enbart styvpappan. Sen känner vi båda biologiska pappan, men mamman känner vi inget vidare bara vet vem hon är.
Ser ni programmet eller såg ni serien kanske man ska säga?
 
Nu har Sture poppat popcorn och vi ska se på Johnny och Mattias i Afrika.
Programmet heter Johnny och Mattias på avvägar.
 
 
 
 
 

Söndags morgon!!!!

Så här ser det ut framför mig just nu:
 
 
Ha ha jag är nog trött. Sitter och funderar på vart kameran är när jag ser bilden. Den står alltid på datorbordet. ha ha kan det vara så att jag fotar med den just nu????
 
Jag låg faktiskt hela dagen i soffan igår och såg på Skärgårdsdoktorn. Idag blir det Johnny och Mattias i Afrika och Nybyggarna, men en mängd avsnitt av Skärgårdsdoktorn kommer att hinnas med.
Har lagt upp fler auktioner på Tradera och en ringde på min blocket annons igår, men ville enbart köpa vissa saker men det är helheten som säljs.
 
Åh vad Så mycket bättre var bra igår!!!! Man vet knappt något om Miss Li men sen kände man igen väldigt många låtar hon gjort. Otroligt intressant att få vet hur hon blev artist och vad hon gjort. Nästa vecka så är det Uggla och det är en av mina idoler. Ska bli kul att se vad de andra deltagarna sjunger för låtar för honom och vad han väljer att göra under dagen. Även att höra honom själv berätta om sitt liv. Nej det är ett av de bättre program som någonsin har gått på tv.
Eller vad säger ni?
 
Sture gjorde rostbiff i ugnen igår och till det stekpotatis och en helt underbar egen gjord sås. Köttet bara smälte i munnen.
Kolla in under.
 
 
 
Skyll dig själv sötnos om du gör så här när jag tar kort...det hamnar här ändå :-)!
 
 
Nu är det frukost som gäller.
 
 

LEDIG!!!!!!

Tog två bilder när jag var på väg till jobbet igår.
Ser ni vad detta är?
 
 
Nähä! Då får jag zooma in lite då.
Nu då?
 
 
Bravo!!!! Ni gissade rätt, det var en halvmåne.
 
Det är så himla skönt med helg och bara få vara. Har redan sett första avsnittet av skärgårdsdoktorn och ska snart sätta på ett till. Men jag har diskat, vattnat blommorna och plockat ihop tvätten, vikt den rena tvätten och hängt upp nya handdukar. Lite måsten måste finnas. Sen ska vi se Nybyggarna spela i Johnny och Mattias, se Macahan om vi hinner och bara slappa i soffan.
 
Igår var en kompis över och vi såg på X-faktor, synd att inte Jem åkte hem. Sture och kompisen tyckte att Malcom skulle åka, kan förstå dem för han kör samma, samma, samma hela tiden även om han är super duktig vill man se något nytt.
Sen Manda som åkte sjöng ju falskt i sitt framträdande, men juryn verkade inte hört det, annars var hon bra. Men hon åkte nog på falsksången. Så nästa gång hej då till Jem eller Isac. Tror att i final står Awa och Benny mot varandra. De tre sista som blir kvar tror jag är de två och Malcolm.
vad tror ni?
 
Bjuder på en rolig bild.
 

FREDAG!

 
Hipp hurra nu kommer Fredagennnnnnn!!!!!!! Urskönt att få vila upp sig med all personalbrist som är hela tiden. Jag känne rmig trött och sliten efter denna vecka.
Ska ligga på soffan hela helgen och glo på tv+DVD. Enbart ha tvättstugan, diska, laga mat.
Ja jag vet att kl är lite men kunde inte somna om efter att min älskling åkt till jobbet. Ska ta en dusch, köäka frukost och ge mig iväg till jobbet. Idag är arbetstiden mellan kl 8-16.30. Middage i förrgår och faktiskt igår med bestod av tunna glaserade revbensspjäll, färsk spenat pasta och sallad. Superduper gott.
 
 
 
 
 
Ha en bra dag!
 
 

Godmorgon!

 
Usch åter igen en sjuk på just min avdelning. Man känner sig trött och sliten, för det har varit mycket sjukdom i höst. Ja även jag ha rju vart borta och då är det jobbigt för de andra. Men varför gnälla man ska vara tacksam för att man har ett jobb är ju så många duktiga människor idag asom går arbetslösa.
 
Men moderaterna lovade ju flera jobb och färre arbetslösa. Inget av dera har hänt, deras faslska siffror på färre arbetslösa beror på att de utförsäkras och numera lever på soc etc och dessa räknas ju itne in i statistiken för arbetslösa. Enbart de som står inskrivna på arbetsförmedlingen räknas.
 
Sen att sätta tid på olika sjukdomar är ännu sjukare. Går du in i väggen så får de vara sjukskriven max så här länge sen blir du utförsäkrad. Känner en som är sjukskriven pga utbrändhet. Nu går det raskt vill säga först började hon två timmar, nu fyra nästa vecka sex och vecxkan där på åtta timmar enbart för sat en blir hon utförsäkrad. Sen om hon inte orkar så skit samma för du måst ejobba si och så länge för att kunna gå in i väggen igen, råkar du gå in tidigare så får du ing apengar från försäkringskassan.
Höftoperationer finns det tid på sjukskrivningen oavsett hur gammal man är....det är sjukt.
Nej jag hoppad de åker dit peppan växer i nästa val.
Hur kom jag in på detta nu då?
 
  
 
Igår jobbade jag över 30 minuter och de beroende personalsjukdom. Ska lägga in den kompen nu sen äta frukost och åka till jobbet.
 

Tisdags morgon!

 
Godmorgon en härlig dag idag!!!! NOT!!!!! Somnade med huvudvärk och vaknar med huvudvärk. Men har också fått den där förbaskade kvinnosaken. Jag får alltid migrän då+att det är rena rama Niagarafallet!!!!!
Har tagit rätt medicin denna gång+legat i 20 minuter med kall trasa på huvudet och värken har backat lite. Kl ska ringa först 6.15, men jag vaknade redan 04.45...jäklar huvudvärk säger jag bara!!!!!
Min söta rara älskling masserade mitt huvud innan han åkte till jobbet. Han är bara för go!
 
Hittade dessa viktiga ord hos bloggaren Anna.
 
 
Jag gillar tänkvärda ord. Dessa har jag hemma och tycker väldigt mycket om.
 
 
 
 
 
 
 
 
Helheten
 
 
Ni kanske tycker detta är plottrigt etc, men för mig betyder dessa mycket. Att ha mycket kärlek på väggarna är också otroligt viktigt.
Nu är det dags för frukost sen iväg till jobbet.
 
 
 
 

Måndag morgon!

 
Måndagar varför finns de i almanackan? Måste vara någon som älskade att arbeta efter en ledig söndag eller gå upp tidigt som uppfann dem :-).
Men vi går till något annat. AIK vann sin sista match på Råsunda igår.
AIK vann med 2-0  inför 28 057 åskådare på Råsunda Fotbollstadion. Matchen blev en enda stor hyllning till Råsunda som nu har tagit avsked som allsvensk arena och publiken skapade en magisk stämning som alla fotbollsälskare måste ha njutit av.
 
Naturligtvis så var mina döttrar där:
 
 
Någonstans i detta vimmel
 
 
 
Jaha mer då????
Middagen igår kan ni ju få en bild på:
 
 
Nu är det frukost som gäller och så en lång arbetsdag ända fram tills kl 18.
 
 

 

Kyrkogården!

Nu är vi hemma igen och här kommer det lite bilder:
 
Bilder från Råcksta träsk.
 

 
 
 
 
  Kyrkogården
 
 
Min mormors och morfars grav.
 
 
Stures pappas grav.
 
 
Söt gravdekoration
 
 
 
 
 
 
Sture hänger upp Talgbollar till fåglarna. Vi köpte en hel hink på ÖB.
 
 
Nu ska vi se på Nybyggarna.

Frukoststund har guld i mund!

Har precis ätit en udnerbar frukost. Nu soffläga och Våra bästa år.
 
 
 
Julmust den bästa drycken som finns, morgon, middag och kväll!

Mysig middag!

Vilken god middag...räkmackor.
Jag gjorde lite mysigt till middagen med levande ljus och fin dukning.
 
 
 
 
 
Våra goda och tjusiga mackor
 
 
 
Man blir törstig av att äta mängder med räkor.
 
 
 
Gentlemannen själv. Häller upp mer Julmust till mig. Denna inställning var inte bra, skymning.
 
 
Min älskling!
 
 
 
 
 
Tror det är dags för rakning igen denna helg.
 
Vi åkte aldrig ned till gravarna igår pga att Sture fick en sådan pannknack så han gick och la sig i ett par timmar.
Men varför måste man just åka dit på Alla helgons dag?Så vi åker ned idag istället.
 
Ni som vet vart Råcksta begravningsplats ligger och vart vi bor undrar säkert varför vi inte tar en promenad dit tar 20-30 minuter. Jo det är pga av hostan som visserligen är bättre, men jag känner att min andning inte orkar med något ansträngande just nu. Annars promenerar vi alltid dit och brukar ta en liten omväg hem så att hela promenaden blir på ca 2 timmar.
 
Jag hade tänkt att vila så mycket som möjligt denna helg. Igår var det ju bara en tripp till Vällingby och sen ÖB och City gross allt tog 1 1/2 timme. Sen låg jag i soffan och såg på Skilda världar. Nu är det bara två avsnitt kvar av säsong 8.
 
På kvällen såg vi Så mycket bättre, det var bra och jag kände igen flera av hans låtar trotts att jag innan inte visste riktigt vem han.
Sen såg vi Bonde söker fru som vi spelade in i Onsdags då jag var på Föreläsning till kl nio.
 
Efter det så satte jag på en film ljudlöst med Audrey Hepburn...Hur man själ en miljon. Den är textad men importerad så därför engelsk test på baksidan.
 
 
 
 
Har sett den massor av gånger. Någon som har Audrey Hepburn filmer hemma på DVD som ni vill bli av med så ge dem till mig eller säg ett pris.
 

Blå Ljung!

Tog en Naproxen+två Alvedon som jag ska göra när man haft huvudvärk så länge som jag hade (en hel natt.)
Huvudvärken gick över ganska fort, skulle aldrig tagit Maxalt min migräntablett, det borde jag lärt mig vid det här laget. Långvarig huvudvärk inte Maxalt, början till migrän då Maxalt.
 
Sen stack vi iväg först till Vällingby på hemligt ärende :-), sen till ÖB och City gross. Nu sover Sture för han fick huvudvärk som jag igår kväll och vaknade med den imorse...kanske något smittsamt :-)
 
Ska försöka att åka ned till gravarna när han vaknar om han mår bättre då.Vi har inhandlat ljus men ingen Ljung som jag tänkt för jag blev syr då det inte fanns blå Ljung. har sett det förr om åren men aldrig hittat att köpa det själv.
Någon som vet vart man får tag på blå Ljung?
 
 
Visst är det en vacker färg?

Lördag morgon, hjärnhinneinflammationa?

Jag är superledsen alla läsare men har inte alls haft lust att skriva på några dagar.
Ibland är det bara så. Har haft en hemsk hosta både Onsdag och torsdags som i Fredags vände, antagligen förkylnings astma,....tyvärr. Men har proppat i mig Bricanyl, Symbicort och cocillana så det har vänt.
 
Äntligen hurra!!!! Åkte Hey Mary...vi ropar Hej! Äntligen Hurra!!!! Åkte Oscar...vi ropar bye bye Eric Sade kopia!
Ropa heja heja till Awa och Benny!!!!!!!!
 
Somnade med huvudvärk igår och vaknade av samma huvudvärk???? Tog min migrän medicin, hjälpte lite men nu har jag otroligt ont i nacken. Minns min hjärnhinneinflammation som jag hade 1994 då jag låg på Roslagstulls sjukhus i tre dagar. Nackvärken påminner om denna likaså huvudvärken. För nästa gång jag åkte in akut då hade jag samma värk i huvudet men kräktes och då var det min första riktiga migrän attack. Så är lite orolig är jag nu då de liknar varandra.
På hösten går ett förkylningsvirus som antingen sätter sig som en förkylning eller maginfluensa eller just hjärnhinneinflammation. Fick jag berättat för mig när jag hade det. Sen åkte sonen på det 1996 eller 1997.
Ska nog lägga mig en stund igen och ta det lugnt, skita i disken, städningen etc.
 
Bjuder på lite bilder. Tre lika bilder som är tagna med inställningen landskap, gammaldags och svart/vitt.
 
 
 
 
Vi tar en bild åt sidan också från balkongen men då enbart med inställningen landskap.
 
 
Nu ska jag vila, me4n lovar att uppdatera senare.
 

RSS 2.0