Bildstorm.

  1. Matlagning i veckan och helgen.
  2. Bakning i veckan och helgen.
  3. Nystädat skafferi med nya burkar.
  4. Ny pastaslev
  5. Godis
  6. Tänkvärda ord.
 
Entrecote i ugn emd supergod sås.
 
 
 
 
 
Här blev det bröd med en massa gott till bla hemgjord laxröra.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
Nu vila tack och hej.
 
 
 

Solig lördag.

Sture gick precis ned i tvättstugan och efter den ska vi åka och storhandla. Har gjort en lång lista.
Kommer bli mycket bakning nu när jag ät sjuskriven, det är terapi för mig. Ska bla baka en massa matbröd i olika varianter och smaker.
 
Idag har jag även hunnit med att diska, lägga in räkningar,plockat undan och lite till.
 
Här är matlistan eller baklistan :).
 
 
Ops glömt att skriva fetaost...tur att jag såg det.
 

Sjukskriven.

 Är heltids sjukskriven till 19 oktober
Samma som förra gången...jag är på väg ned. Många faktorer spelar in bla personer i min omgivning som mår dåligt pga skukdom som betyder otroligt mycket för mig.
Jobbet är inte med denna gång då det blivit precis som jag önskade.
Har remiterats till en stressklinik och fortsatt KBT. Läkaren sa åt mig att tänka på mig själv, vara egoistisk men inte på ett elakt sätt. När jag mår så här kan jag inte hjälpa andra, lösa problem, ha många bollar i luften etc.

Lite bilder

      
               
 

Alla utom jag.

Precis! Det är så det känns nu. Så jävla orättvist och fel. Blir arg bara jag tänker på dig. Hör ni??? Arg!!!! Inte ledsen, deppig etc utan ordet arg.
 
Var till läkaren i veckan som ni vet  och han. vill ha återbesök med mig nu på torsdag, ska fylla i en hög med listor till dess. Självskattningsskala, depressionsenkät och karolinska exhaustions scale. För att även kunna se om medecinering behövs.
Vi ska även prata om remissen till en stress klinik och eventuell sjukskrivning.
Jag måste lära mig att inte stressa upp mig eller kunna stressa ned...mindfullness vore nog bra.
Hitta en bra balans.
Nog.
 
Bilder:
 
Gjorde köttbullar igår.
 
 
 
 
 
Hembakade frallor hanns också med.
 
 
Stuvad spenat som ska förtäras idag.
 
 
 
Lenas stek och hennes sås med vår klyftpotatis och vår hemmagjorda gele.
 
 
 
 
Kolla under rena skiten att de ska bygga så.
Klicka på bilden för att läsa mer.
 
 
Vinbärskaka precis uttagen ur ugnen och pärontomater vi odlat på gården.
 
 
 
 
 
 
 
 

jahapp

 
Focaccia med tomater. Grillning igår.
 
   
 
 
 
 
 
 
 
Städade skafferiet igår.
 
 
 
 
 
Mahognybetsad trappstege från Ikea och en korg jag målade imorse...ska målas en eller två ggr till.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett innre lugn.

  
 
 
 
Denna bild har jag skickat in och gjort en förstoring av. Får väl skryta om att man är nöjd över ett kort man tagit.
Visst är bilden fin?
 
Jag har nu fått en tid hos läkaren den 13 september och ska vara där kl 15, får gå på arbetstid för chefen då min sjukdom bla är jobbrelaterad.
Sjukdom usch så hämskt det låter, men det är faktiskt så jag har en sjukdom. En psykiskt sjukdom och det tänker jag inte hålla dålt.
Förra året rasade jag rakt ned i ett svart hål och delvis är jag kvar där men mår bättre.
 
Jag ska fortsätta gå hos KBT terapeuten och ska ta upp en del saker som jag funderat mycket över sista tiden. Jag har bläddrat i mina dagböcker inte sådana som man skrev som barn utan som vuxen. Gått igenom detalj efter detalj och det har varit mycket smärtsamt, vissa saker har jag förträngt totalt och när jag nu läser det så gör det otroligt ont. Tänk så mycket lögner, tänk så mycket svek och jävlar...ursäkta ordvalet, men blir även lite ilsk i vissa texter jag läser.
 
Är glad för mina dagböcker för det är naturligtvis inte bara elände i dem utan det är om min vardag, mitt liv, familj, vänner, arbete, semestrar etc etc.
När jag var yngre skrev jag varje dag men när jag blev äldre slog jag ihop flera dagar i ett inlägg. I genomsnitt tre inlägg/vecka. Inlägg låter som en blogg men ni hajar va.
Ja jag skriver fortfarande dagbok och så har jag ju bloggen men där lämnar jag inte ut allt.
 
Vet ni de som skrev bokken Lär dig leva ska komma ut med en tvåa. Underbart Lär dig leva är min bibel och alla borde läsa den.
 
Lär dig leva : Mindre stress - Mer närvaro

av Mats Billmark, Susan Billmark

 
 
Tvåan kommer hamna hemma hos mig också
 
.

Boken som toppat försäljningslistorna det senaste året



Mats och Susan Billmark visar att det är fullt möjligt att komma till rätta med stress och oro. De berättar hur viktig kommunikation är för att ett förhållande ska fungera och att förändring är ett måste om du inte är tillfreds med ditt liv. På ett enkelt och tydligt sätt förklarar de varför medveten närvaro i nuet är nyckeln till ett lugnare, gladare och mer harmoniskt liv.

"Någon gång har vi alla varit med om att allt plötsligt faller på plats och att vi under några korta ögonblick upplever ett lugn och en inre stillhet som vi vill stanna kvar i och ha mycket mer av.Du vet säkert vad vi menar, några sekunder av total kärlek och intensiv glädje tillsammans med ditt barn, din partner, ditt husdjur eller en fantastisk upplevelse i naturen. Du har fått uppleva ett litet smakprov av medveten närvaro."

LÄR DIG LEVA är boken med livskunskapen som kommer att förändra många människors liv.



”En modern klassiker som toppat försäljningslistorna.Läsarna hyllar den och kallar den för sin livsbibel.”Metro

 

Nu har jag även hittat denna bok som jag givitvis ska köpa.

 

Omgiven av idioter : hur man förstår dem som inte går att förstå

av Thomas Erikson

 

Har du någon gång försökt resonera med din partner och ingenting gick som du tänkt dig? Eller i förvirring lämnat ett möte med känslan att du inte begrep dig på de övriga i rummet? Och värst av allt: vissa verkar aldrig förstå vad du säger – hur tydlig du än är. Visst är det ett mysterium?

Välkommen till en rad uppfriskande aha-upplevelser – möjligen även en eller annan åh nej-upplevelse - och med lite flyt är det inte du som är idioten. Efter att ha läst den här boken kommer du att förstå vad din omgivning egentligen vill säga dig. Jag garanterar att du radikalt kommer att minska mängden idioter i din omgivning, hälsar Thomas Erikson.

Omgiven av idioter beskriver konkret och underhållande en av världens mest spridda metoder för att sortera olikheterna inom mänsklig kommunikation. Via den vetenskapliga bakgrunden, genom vardagens möten, ger den ett konkret hjälpmedel att förstå de viktigaste skillnaderna mellan olika kommunikations­stilar. Den visar på en av de vanligaste orsakerna till konflikter i vardagen – dålig kommunikation. Och den ger dig som läsare svaret på frågan: vad gör jag åt det? Efter att ha läst boken kommer ingenting att se ut som förr.

Thomas Erikson är beteendevetare, coach, föreläsare, ledarskapstränare och författare. Han driver en konsultverksamhet med fokus på att förändra beteenden inom olika typer av organisationer, och coachar ett antal chefer varje år inom det svenska näringslivet.

 

Tror jag kommer att hitta tillbaka till mig själv, kunna leva i nuet och få en inre ro.

Fokusera på det jag har och inte det jag inte har.

 
 
 

RSS 2.0