Sture har gjort paj!

Titta Sture har gjort Västerbottenpajen denna gång. Jag kramade bara ihop botten till en deg och la den i kylen, sen gjorde han resten. Visst är pajen fin?



Middag till imorgon är detta med gräddfil, röd kaviar och rödlök och lite sallad.

Nästa semestermål!



Se mer under om priser etc etc.

HÄR







Lyxigt värre. Vilket tåg. En resa genom Indien i detta tåg skulle jag inte alls ha något emot.

Snott bilder!

Snott lite bilder från Facebook på min äldsta dotter bla när hon åker Balder på Liseberg...bilden med vinsten av ballerinakex har jag redan lagt ut.
Nummer två fram ifrån är Angelica och hennes pojkvän Matte.



Ja ja jag lägger väll ditt kexen också då som jag försökte vinna när jag var på Liseberg för några veckor sen.



Vilken vacker solnedgång...ja tjejen också :-)







Kläderna passar verkligen ihop med väggen eller väggen passar verkligen ihop med kläderna. Välj själva.



Ja alla snor ju bilder från mig så då gör jag det också. Snor från andra än mig då alltså :-).

Söndags morgon!

Fasen vad svårt jag har att somna när jag gått och lagt mig. Jag somnade kl 03.30 inatt och så vakande jag kl 05.30 och somnade om efter en stund och så höll jag på tills jag vakande helt kl 09. Nu skiter jag i det här ingen ide att försöka somna om igen.
Vi spelade Yatzy på gården med ett par trevlig grannar som vi känt jättelänge, iallafall jag eftersom våra barn lekte jämt som små.
Vi är lite oense om en granne och dennes beteende mot vissa, men man kan inte tycka lika i allt vad skulle man då prata om :-).
Vi hade iallafall en jättetrevlig kväll och jag och Sture trivs jättebra tillsammans med detta grannpar.
Jag vann inte utan Sture vann en gång och grannfrun en gång. Sen spelade vi Tp uppe hos oss med en kompis som dök upp lite senare...Sture vann. Lite jobbigt att skriva Sture vann hela tiden eller oftast men tyvärr är det så.

Till middag åt vi skinkschnitzlar med pommes och remouladsås.
Jättegott se här vag smarrigt det ser ut:




Det ser inte bara smarrigt ut utan det var smarrigt också. Idag ska vi äta kasslersallad blandat med creme fraiche och purjolök och penne+salt och peppar.
Bild kommer senare.


Skitskrivare!

Vilken jäkla dag. Har haft fullt slagsmål med min skrivare idag, mitt i utskrivningen så la den av efter 4 sidor och avinstallerade sig själv. Ja jag gjorde inget men det fanns helt plötsligt ingen skrivare installerad talade datorn glatt om när jag försökte skriva ut igen!!!
Efter två timmars ilsket bråkande och installering av skrivare kopia 2 så får jag denna text på flera sidor?????

De fem första av 15 blir så här:



Jag fullkomligt går i taket och drar ut sidorna igen och då helt plötsligt blir det bra.
Först ville den inte installera någon skrivare och när den väl gjorde det så gick det inte att dra ut, men jag installerade ytterligare en ny och startade om datorn. Då skickade den ut skitbilderna från den gamla skrivaren kopia 1. Då drog jag ut det från skrivare kopia 2...fungerar!!!!!
Så här har skrivaren gjort förr bara avinstallerat sig. Jag gjorde annat medan den började att skriva ut men efter 5 av 14 sidor så la den bara av och avinstallerade sig.
Så omöjligt att jag i ett annat rum kunnat påverkat detta dilemma!!!!!

Nu ska jag äta mellis!

Lördag!

Blä väder idag grått och trist ute och så himla klibbigt kvavt väder.
Igår tog vi en liten tripp upp till kvarterskrogen Olivia där vi enbart tog en öl.
Sen var vi på gården tillsammans med trevliga grannar, satt och pratade lite sen gick vi upp vid åtta och spelade spel.
Idag är det tvättstugan och Sture är redan på plats.

Har ett kort från igår alltid något:



Nej skulle vilja hitta på något roligt men vet inte riktigt vad. Utan bil för vår har börjat dumma sig när det gäller växlingen den vill inte växla (automatlåda) så den går upp på 3500 varv och drar tydligen en massa bensin.
Men vi har inte råd att ha en helt ny bil så då blir det begagnat som gäller och de går ju sönder tyvärr.

Millesgården kanske, har varit där en gång och det är fint där och mycket att titta på. Eller Haga dit är det inte alls lång bara ta bussen från Solna varför ska man ha bilen för?
Gamla stan, Söders höjder (trots min höjdskräck). Stockholm är ju så otroligt vackert. Har ni promenerat längst Djurgårdsbrunnskanalen tex? Om inte gör det så otroligt vackert.
Idag blir vi hemma men imorgon tänkte jag att vi skulle göra en liten utflykt.

SPRIT!

Titta vad jag gjort:






 

 

Precis egen gjort turkisk peppar shots.

 

Jag har slutat baka nu gör jag egen shots istället!




Sovmorgon!

Jag vaknade strax efter halv sex imorse sen tog det en timme så somnade jag om och vaknade 20 minuter över nio...vilken sovmorgon jag fick!!!!
Hade svårt att somna igår somnade först vid kl tolv, har så himla ont i min höger arm (underarmen och vid handleden) och inte hittar jag mitt skydd heller...fasiken var har jag lagt det då. Jo säkert på ett bra ställe som jag sedan inte alls minns så himla typiskt mig!


Men se vad som låg i lådan:





Så där nu är det på plats och avlastar användandet av högerarm.



 

hembakat alltid bäst!!!!!

För två veckor sen var vi i Göteborg. Vi var på Liseberg tre gånger och jag försökte flera gånger att vinna en stor ballerina rulle...men icke sa nicke. Sen finns det vissa personer som försöker enbart en gång och vinner på första försöket.

Angelica min dotter så glad så. Fick reda på detta idag när jag loggade in på Facebook.



Men jag har hembakad lingonkaka pillutta dig!!!!


bakar igen!!!!

Ha ha jag kan inte låta bli. Jag bakar igen och nu gör jag Lingonkaka. Ett barns mamma hade gjort den till vår buffé som vi hade på jobbet. Den var himmelskt god. Har gjort sallad till minipajerna tills ikväll också, sallad, olika tomater, rädisor, gräslök, haricuvert, ärtor och mango sen ringlade jag över mango balsamvinäger blandat med olivolja.
Det blir mums fillibabba. Får se om vi äter ute idag eller om vi intar middagen inne. Ska höra med jobbaren när han kommer hem.
Lovar att lägga ut bil på Lingonkaka, sallad och pajerna senare.

Rent och snyggt!

Hela lägenheten är dammad+dammsugen. Golvet i köket, toaletten+badrummet är skurat. Så nu är det rent och snyggt här hemma. Jag har sett de två första avsnitten av säsong 3 av Hollywoodfruar som jag faktiskt inte sett innan. Såg det på play tv. Ska se något avsnitt till idag men nu ska jag läsa lite i min bok och sätta mig i skuggan på balkongen.
Känner mig nöjd med det jag hunnit med idag.

OBS
När ni läser min blogg så får ni gärna kommentera ;-)

Silvervägen!

Norra Sverige är otroligt vackert var där uppe med mina föräldrar i två veckor när jag var 17 år. Då åkte vi bla på en väg som hette Silvervägen och går till Norge eller från Norge hur man nu vill se det.
Här är karta på hur vägen går och den är otroligt vacker att åka. Det var mitt i Juli och det låg snö på bergtopparna som vi slingrade oss igenom.
Kolla in så fint.

Vad slår Sverige egentligen?




Ser ni Tärnaby? Där for vi runt och letade efter slalomvägen för min mamma var så himla förtjust i Ingmar Stenmark. Vi hittade vägen efter att pappa frågat någon i den otroligt lilla byn. Sen åker man i ödemark tills man kommer till nästa by och det kan vara hur långt som helst. vet att vi bodde på ett vandrarhem i vuoggatjålme, då var det fem mil till närmaste livs som låg i en bensinmack vi kört förbi.
Jo vår rundtur och avstickare till och i Tärnaby gjorde så att bensinen försvann rätt fort. Minns att vi då åkte mil efter mil i ödemarken och pappa blev surare och surare, men till slut dök en liten mack upp så att vi kunde tanka :-) Det är ju så här att det måste egentligen vara rätt mack där man har kort, men denna gång hade nöden ingen lag. Antagligen var det väll fel mack i Tärnaby och pappa trodde väll att hans snart skulle dyka upp, vilket den då inte gjorde.
Mamma fick verkligen äta upp avstickaren till Tärnaby innan denna lilla mack dök upp :-).

Vuoggatjålme



Så här bodde vi


























Ja vad säger man släng dig i väggen Maldiverna, Mauritius, ja alla sköna platser på denna jord för denna natur slår nästan allt!
Hade vi bättre bil så skulle jag vilja åka till Norra Sverige igen och åka bla på Silvervägen med fulltankad bil+extra dunk i bak :-)

Mina bilder från vår resa först på annat än Silvervägen.
Killen på gitarr har inget med Norrland att göra utan en granne till mina bästa vänner hemma i Blackeberg.




Stugan hyrde vi i Piteå, bilderna längst ned är början av Silvervägen



Enbart längst Silvervägen



Bilderna högst upp vår stuga och hur den låg i Vuoggatjålme sen Silvervägen igen.
Likadan stuga som högre upp men idag brun kolla så får ni se.



Nu ska jag käka frukost!

Torsdag morgon!

Godmorgon!
Sov till 06.20 idag jag börjar bli riktigt duktig.
Vi smakade på var sin minipaj igår och de var jättegoda. Bland den godaste paj jag ätit faktiskt. Så dessa små ska jag göra flera gånger.
Det blir lite grönsallad till, sallad, rädisor och tomater i olika färger som redan finns hemma.

På kvällen var vi nere på vår fina gård och umgicks med några trevliga grannar. Vi gick upp strax före åtta för att se Tina laga mat på sweden rock festival. Mycket gott hon gjorde, men inget som man känner wow det där ska jag göra. Jo helstekta grisen :-). Får väll förslå att vi steker en sådan nere på gården, en granne brukar ju röka sin egen fångade fisk, så varför inte helstekt gris?


Idag har jag bestämt mig för att damma hela lägenheten med fukttrasa för när man har korsdrag i den här värmen så blir det dammigt väldigt fort. Så det här blir bara ett litet godmorgon inlägg, för just nu kliar det i fingrarna på att få sätta igång med detta dammprojekt. jag gillar att få allting gjort på morgonen sen vet man hur många timmar man kan göra bara ingenting på.
Så vi höres senare!


Recept på minipajerna!

Svar på kommentar: Paj är alldeles utmärkt till middag oavsett vad man har i, man får äta flera än en när de är så små som denna. Eller så gör man en grönsallad till.  Vi tar nog lita sallad från balkongen+rädisor, sen har vi tomater hemma, annars skulle vi ätit pajen enbart som vi gjorde med köttfärspajen igår.Har aldrig gjort dessa pajer förr, första gången idag.
Vet inte om de går att frysa, men det säljs ju färdiga frysta pajer i affären så det borde ju gå. Tänkte lägga plastfolie tätt runt och frysa in dem styckvis om det blir några över imorgon :-)


Här kommer receptet:



Nu har Sture ringt precis och är på väg hem. Han ska raka sig och sen lägga sig och sova några timmar. Men jösses tänk om man kunde göra något istället. Jag har ju varit uppe sen fem och han fyra. Kunde åka någonstans, Drottningholm, eller Djurgården, Lasse Åbergs museum i Bro,mini golf ja hitta på någonting. Sova är väll inte det viktigaste varje dag. Allt är ju klart här hemma middagen är ju bara att värma när vi kommer hem.
Men det blir en kort stund att sova sen vill jag göra något.
Herregud sova bort sina bästa år...suck!!!
Annars blir det Öresgrund i helgen är så fint där, sen kan vi ta Ljusterö också :-)

I full gång!

Middagen igår bestod av denna goda köttfärspaj. Vill ni ha recept så skriv en kommentar så lägger jag ut det.
Pajen gjorde jag på dagen.





På kvällen tillbringade vi på gården med några trevliga grannar.
Sen var det Allsång på Skansen och sen i säng.
Vet att jag var dålig på uppdateringen igår men mådde lite dåligt så bloggen blev lidande.
Kan inte lova att det blir bättre idag, vill ha det osagt ifall jag inte uppdaterar mer.

Vet ni idag har jag bakat minispenatpajer med fetaost  (i mazarinformar). De står i ugnen och ska ätas till middag imorgon för idag är det köttfärspaj igen då enbart halva gick åt igår.
Nu ringer ugnsklockan ska ta ut pajerna så får ni se hur fina de blev, samma gäller receptet här, be om det så lägger jag ut det i bloggen. Meningslös att scanna in receptet och sen så är det ingen som är intresserad av det.

De ser goda ut, men hur de smakar vet jag ju inte förrän imorgon.





Nu ska jag käka frukost sen ska jag lägga mig och läsa ur min bok.



Blandad kompott!

Kvittot i tre delar från igår men det högst upp kom inte med utan det är aluminiumformar sen det för 31.90 är fetaost med resten är med.
Nu har vi handlat för hela månaden.





Kvittot är lika långt som två dvd filmer ihop.
Vad jag vill visa med detta. Jo man kan handla för max 2000 spänn för en månad om man handlar rätt och i rätt affär City Gross.

Nu har vi mat, jag kan baka både bröd och godsaker för en månad. Klart vi måste köpa till färskvaror som mjölk, frukt och grönt. Men billigt är det och denna afärr har otroligt fräscha varor, köttet är jättefint. Vi handlar på City Gross i Bromma och där är det bra och billigt.




Idag vaknade jag kl 05 av att en tjej antingen full eller påtänd gapade och skrek i parken alla hennes saker från en ryggsäck låg sprida runt om henne. Vissa papper var sönder rivna i småbitar och den hon skrek på höll antagligen på att gå därifrån för denne person såg jag aldrig. Hon skrek i ca tio minuter sen höll hon på en timme med att packa ihop de få saker som låg på marken + att pussla ihop de sönderrivna papperna.
Då somnade jag om och vaknade åtta. Nu har jag bakat denna goda kladdkaka till min älskling:




Min blev så här:

Utan och med blixt:

Ett hjärta.





Nu ska jag äta frukost höres senare!!!

Gnäll gnäll gnäll!

Är supertrött, trotts att jag inte gör någonting alls. Slappar i soffan framför tv:n, sitter vid datorn, bläddrar slött i en tidning. Urtråkigt är det iallafall. Jag somnade ju även om imorse och sov ett par timmar till. Men gud så tråkigt jag har. Sitter bara här och väntar på att få åka och handla.

Sture kom hem 11.30 för att byta från Sita kläder till Rangsells kläder och stack iväg till Skärholmen för att tömma 13 st grovsopshus eller miljöstugor eller vad fasiken det nu heter.
Hur långt kan det ta att dra ut kärlen som står där inne? En kvart på varje hus eller tio minuter? Städa husen och plocka upp allt som slängts runt omkring gör de ju inte för då skulle de få håla på med ett sophus i flera timmar. Så är det bara....beställ oftare hämtning istället för att vara så snåla som många fastighetsägare är eller många kommuner är, bostadsrättsföreningar som är bildade nyss är de allra snålaste dom tror att de ska få hur mycket som helst för inga pengar alls.

Tro mig jag vet!

Men vad ska jag göra då, skriva på min bok, scrapa, eller läsa en bok? Nej känner inte för någonting av dessa saker.
Nu är gnällkärringen här igen. Usch hon är så tråkig och trist. Men det är sådan jag är just nu..take it or leave it!!!!!

Kom hem nu Sture så vi kan handla och få allt klart här hemma nu!!!


Blåbärs och äppelpaj!

Min lunch tagen på tre olika ställen och med olika ljus.
Min paj så himla god den är!

kan inte avgöra vilket kort som är bäst så jag la in alla tre.







Tänk till!

Tänkvärda ord!



Hittade denna över på en sida på nätet. Tycker dessa ord är väldigt viktiga. Jag har orden Lär dig livets svåra gåta älska glömma och förlåta på en keramiktavla från Jie keramik som ligger  i Skåne.

Sen hittade jag en söt dansare också


Rosa handling

Nu har jag skrivit månadens handlingslista. Givetvis så behöver man komplettera då och då under månaden med mjölk och liknande färskvaror så som tex frukt och grönt. Men annars är detta vad som inhandlas.
Sture kommer jobba senare idag pga att en har brutit benet och en annan var sjuk, så efter sin trakt måste han iväg och köra grovsopor i Skärholmen han jobbar annars i Solna idag. Så vi får se när vi kommer iväg idag eller ikväll???
Jag var lite rolig och gjorde listan i word och i färgen rosa, har även en penna framlagd i rosa så vi kan stryka vart efter vi stoppar i vagnen. Måste retas lite!:



Vi kommer sväva fram på rosa moln i affären Roll


Nybygge!

Ska lägga mig nu, vaknade strax efter tre. Det här funkar inte att vara vaken från tre fyra och sen somna om några timmar senare. Man vänjer sig fel då tills man ska börja jobba igen.
Fick en fråga om bygget igår och här är lite info om vad som hända skall.


Detta ska byggas i kvarteret Ungraren. Som jag skrev om igår efter vår blåbärspromenad.
Men vart är Olivias krog då som inte alls finns med under restauranger?
Underbar mat, han skulle jobba på någon lyxkrog ägaren och kocken...hans black and white är bättre än någons restaurang inne i stan, det lovar jag.
Är ju enbart en 100 meter dit...vill de dölja den restaurangen????

Ligger på Holbergsgatan direkt efter bron om man går från centrum där det först var matställe för de boende i huset sen pizzeria, sen Kinahak och sen wok och nu lyxmat till urlåga priser.
I höghuset ligger krogen för er som känner till Blackeberg

Man borde strypa dem som de förtätar Blackeberg och tar bort alla fina promenadstråk i skog och mark. Äppelträd, päronträd, och plommonträds trädgårdar huggs bara ned för nya byggnationer.
Sherwoodskogen, förskolornas underbara utflyktsplats som den varit under många år kalhuggs ned delvis och mer kommer det att bli.
Ja HÄR finns infon som ni även kan läsa om under

Ungraren 1

På Björnsonsgatan uppför vi tre punkthus med 70 lägenheter, planerad inflyttning hösten 2012.


70 lägenheter.
Planerad inflyttning från hösten 2012.

Typ av bostad Antal Yta (kvm)
1 rum och kokvrå 1 55
2 rum och kök 24 55-59
3 rum och kokvrå 1 78
3 rum och kök 38 78
4 rum och kök 3 94
5 rum och kök 3 121

 

 

Lägesbeskrivning

Avståndsuppgifter från Hitta.se

Livsmedelsbutiker Karta
Muayad - Jenan Livs 260 m
Oskars Livs 340 m
7-Eleven 560 m
Banker Karta
Handelsbanken 410 m
Restauranger & Serveringar Karta
Thai Food Take Away 430 m
Lilla Monaco Restaurang & Pizzeria 410 m
Caféer Karta
Krydderikrokus AB 740 m

Se fler

Svenska Bostäder 2010


Blåbärsskogen!

Svar på Maries kommentar:

Nyfiken varför kan du inte med Wallander. Jag har alla och jag älskar den.
Den med Klas Henriksson som Wallander inte Rolf lassgård den äldre serien, men den är bra den med.

Ut i blåbärskogen var vi. Suck inte är det många bär på varje buske inte och inte är de stora heller. Blev ett par dl enbart. Av det blir det ingen paj så vi gick in i affären och köpte lite äpplen att dryga ut blåbären med.

Men på vägen såg vi ett nybygge som iallafall inte jag hade en aning om...våran gamla pulkabacke dödsbacken uppifrån Björnsonsgatan ned mot ängen utanför Blackebergsskolan. Jag filmar och tar kort nedanför tvättstugebacken...ja där gamla tvätteriet låg med det höga tornet. Ni som läser och bor i Blackeberg eller känner till området.
Här kommer bilden och filmen på bygget först:






I blåbärsskogen







Pajen innan ugnen



Häller på socker och kanel över bären och frukten sen ett pajtäcke bestående av havregryn, socker och smör med några matskedar flytande honung i. Som jag sedan knådar ihop till en smulig massa. Idag var den slut så jag tog ljus sirap istället det går nog bra det med.



Har även köpt vaniljsås till eller vaniljvisp från milda som är supergod.




I ottan!

Har varit vaken i några timmar. Vi la oss tidigt igår eftersom båda var otroligt trötta. Min mage var inte riktigt med mig igår, bubblig och värk och en massa toa spring. Kan bero bla på att jag åt äggmacka till frukost jag vet att jag är känslig mot ägg, men äter det ändå.
Sen bakade jag ju en chokladkaka i Fredags och den har tre ägg i sig och när sockerkaka har fler än två ägg i sig hänger inte min mage med alls.
Nu har jag precis proppat i mig en bit kaka på fastande mage och nu börjar det kännas kan jag tala om.
Men jag får verkligen skylla mig själv och ska inte sitta här och gnälla.

Jag ligger och glor på en gammal Beck film Mannen med Ikonerna, jag har alla Beck filmerna och ser dem om och om igen. Har även alla Wallander filmerna, gillar dom verkligen.
De har något visst i sig eller vad säger ni alla läsare?
Nu ska jag återgå till min dvd, återkommer senare.

Rapakalja!

Bläää vad tråkigt allt är. Mulet och sen så tvättstugan som aldrig blir färdig...suckar högt!!!!
Känner inte för ett enda dugg just nu. Borde ställa mig i en kall dusch för att få bort mitt usla humör, få tillbaka min energi och piggna till.

Du har ju semester, du har din goa älskling, det är sommar trotts molnig himmel. Se det positiva för det överväger oftast om man tänker till. Negativa tankar mår man bara sämre av det vet jag ju så väll. Ändå sitter jag här och trycker in meningslöst skit som ingen iallafall kommer att orka läsa.
Men det känns skönt att få skriva av sig skit, man mår lite bättre då.
Ingen behöver lyssna på mitt gnäll heller, orkar man inte läsa här är det bara att lämna sidan.
Nej en dusch sen ska jag be Sture handla jordgubbar för det är jag extremt sugen på!


Min underbart goa älskling du är så viktig för mig.
Älskar dig!



Norge!

Vet inte vad man ska skriva men om ni trycker på länken under bilden så kommer ni till en sida på Aftonbladet där det står om den fruktansvärda händelsen i Norge.


LIVE-TV: TV2 PICTURES NORWAYspelareSenasteMest sedda


Läs HÄR

Segare än segast.

Svar till Marie: Det är pelargon och hänglobelia, men det är svårt att se om det är kant eller häng vid närbild. Så två rätt av två möjliga.




Ledsen för urdålig uppdatering igår, men hade bara ingen lust att blogga mera. Igår var vi på gården till halv nio sen gick vi+en granne upp till oss. Vi satt uppe till kl halv ett så idag är jag väldigt seg och trött.

Känner mig så här


Tvättstuge dax snart och vi har en hel del tvätt idag förutom kläder bla lakan, handdukar, täcken och sådana där tvätta separat kläder+en pläd.
Blir nog 6 maskiner så jag hoppas den spontana är ledig...en maskin man får använda utan att boka.
Jag är vrålhungrig så jag ska koka ägg och äta en syndigt god äggmacka med majonnäs på...mums!
Käka frulle sen ska jag försöka skriva lite mer roligt.

Här är tvätten som ska tvättas föresten:



Vi gör lite morgongympa innan frukost vad säger ni?

Åh ett och två




Mumsigt!

Chokladkaka! Den var underbart god och saftig. Men lite måste jag väll spara till min älskling!



Börjar bli lite trött nu eftersom jag varit vaken sen kl fyra. Ska lägga mig och läsa lite sen ska jag försöka sova några timmar så man orkar vara uppe lite ikväll.

Ingen kunde vad det var för blommor ser jag nu. Eftersom en hel del läst förra blogginlägget redan och ingen har kunnat svara på så lätta frågor. :-)

Fruntimmersveckan!





Vaknade strax före fyra imorse av ingen anledning alls faktiskt. Somnade före tio igår och har inte vaknat på hela natten av hostan. Den lossnade ordentligt med en gång imorse också.
Så det firade jag med att baka en chokladkaka kl sex imorse som nu står i ugnen. Tog två filmer nyss på hur det skvalar ned regn, i den andra filmen hörs åskan mullra dovt i bakgrunden, men det lät mer i verkligheten.

Kolla in filmerna här:






Sen två närbilder på mina blommor. Kan ni namnen på dessa två blommor?




Hemmafru!

Nu sitter jag här nyduschad och ska snart titta på dvd. Jag gjorde aldrig det efter förra inlägget jag skrev, utan jag rullade köttbullar och bakade rågsiktskakor. Men nu är allt klart så nu kan jag slappa hela eftermiddagen. Sture kom hem redan 12 idag och sitter nu och blänger på något på tv.

Kolla vad gott allt ser ut:





Känner mig nu mer som en hemmafru än en gnällkärring.

Bort med gnällkärringen!

Jag tog tag i det!!! har dammsugit och skurat hela lägenheten, diskat och nu sitter jag här med en grön kopp te. Ska se ett avsnitt till av Fame sen välja en av alla de böcker som jag ännu inte läst!
Ingen mer gnällkärring idag...skäms på mig!!!!!


Gnällkärring!

Nostalgi på hög nivå.
Detta gör jag nu eller gör ser på heter det nog:






Tidigt 80-tal och alla älskade serien. Jag var väll 16-17 år när den började sändas på tv och alla satt som klistrade vi burken om man hade något i hjärnan :-).
Har hunnit med två avsnitt innan jag somnade om strax före 6.30 och vaknade för ca 30 minuter sen.

Nu har jag letat fram så måna olästa böcker så jag vet inte vilken ände jag ska börja i. Upptäckte att jag aldrig läst ut Camilla Läckbergs första bok Isprinsessan men hunnit med mer än hälften. Men för att komma ihåg allt så måste man ju börja från början. Sen har jag hennes andra till fjärde bok också. Sen han som skrev Da vinci kodens hans första bok Änglar och Demoner oläst och så var det ett gäng till.

Men känner inte för ett skit faktiskt. Ska rulla köttbullar till middagen och göra sås också, men känner inte för det heller. Borde dra dammsugaren över golven och skura men känner inte för det heller. Hostan har gjort mig grinig och sur. Får sådana attacker ibland så jag blir tokig. Men en aning så lossnade den lite första gången jag vaknade imorse och det är ett gott tecken får vi hoppas.
Har även huvudvärk så jag tror att det kanske är åska på gång. Borde nog dra täcket över huvudet med en kall trasa på pannan och somna om, bara skita i allt.

Men jösses kärring vad grinig du är. vad glad över att du har mat på bordet, det finns dom som inte har det.

Vad glad för att du har ett helt rum fullt med filmer och både dvd och vhs-spelare+digitalbox och tv, de finns dom som aldrig ägt en tv och aldrig kommer att få råd att skaffa en heller.

Var glad för att du har så små bekymmer som att dammsuga och skura, de finns dom som har stampat jordgolv.

Sen att du har så små bekymmer som vilken bok du ska läsa av säkert ett 20-tal olästa. Det finns de som inte har råd att köpa ens en bok eller tänk på alla analfabeter.


Sen hostan vad är det att gnälla om när det finns dom som är obotligt sjuka, de som har en fruktansvärd värk som de kommer få leva med livet ut som exempel de med fibromyalgi och reumatismen.
Så sluta och gnäll kärring!!!!

Japp det ska jag göra och gå ut och börja med disken.
Kommer tillbaka när jag gjort något vettigt istället för att bara gnälla.

Suck!

Boken är utläst och den var väll okey. Men den var inte helt i min smak, den spårade ut de sista kapitlen. Amatör författare skulle jag kalla skribenten.
Så nu börjar vi på en ny bok imorgon om jag känner för det.
Förr har jag gillat att läsa, laga mat, baka under semestern. Men detta år är det inte alls det jag vill göra. Jag vill ha ledigt med Sture och göra andra saker tillsammans med honom.
Vet inte om detta beror på att jag är risig eller om det beror på att vi tog vår gemensamma semester min första vecka. Förr har vi tagit min fjärde vecka tillsammans.
Äsch sluta gnäll, Sture kommer ju hem tidigt på dagarna. Javisst men vad gör han då? Jo han tar en cigg och lägger sig sen och sover i minst 2 timmar.
Nej nu ska jag börja med maten. Mackor med ägg och falukorv på...en granne hade de som middag nyligen.
Steker vitt bröd, korv och ägg och sen en massa ketchup för min del, Sture ska väll ha sin Hp sås om jag känner honom rätt.



Frukost time!!!!

Tre rostade mackor med sallad ost och tomater på och ett kallt glas päronsoda med is i. Supergod frukost!




Usch!

Usch är inte bra även om nysningarna minskat+snoret. Värk i kroppen och fått en jäklar hosta. Började med hostmedicinen cocillana etyfin igår och har redan tagit den idag.
Halsen är även bättre men suckar tungt över hostan, jag vaknade av den kl 4 imorse och somnade sen om närmare kl 6.30 och sen vaknade jag 8.40.
Nu ska jag snart fortsätta läsa min bok som jag bara hann med halva igår. Den är lite tjockare än den jag läste ut på en dag i Måndags.
Boken är bättre än vad jag först trodde och är även i min smak, ska bli spännande hur upplösningen blir.



Astrid är tolv år gammal då hennes mamma döms till livstids fängelse för mord. Bakgrunden till det kallsinniga brottet är tragisk - men har en grym logik. Ingrid Magnussen, den begåvade poeten som med sin kvicktänkthet och svala skönhet förtrollar och manipulerar omgivningen kan omöjligt acceptera ett omvänt marionettspel. När älskaren sviker brister allt. Utan en tanke på dotterns framtid verkställer hon sin skoningslösa hämnd.
Osentimentalt och samtidigt oändligt gripande, med värme, humor och en stilistisk skönhet som imponerar debuterar Janet Fitch med Vit oleander.
Med debutromanen Vit oleander har Janet Fitch vunnit både läsarnas hjärta och kritikernas beröm. Ett utdrag ur Vit oleander fick 1994 en särskild utmärkelse i novelltävlingen Best American Short Stories.


Nej nu ska jag lägga mig ned och läsa boken, men först två Alvedon.

GODIS I MÄNGDER!!!

Titta vad min älskling köpt till sin lilla sjukling.



Jag var dö sugen på gele godis igår och likadant idag. Brukar vara så när jag är förkyld. Sen drickan är då sockerdricka och Päronsoda och det köpte min älskling redan igår till mig. Har en hel Päronsoda kvar i kylen.

Han är så go min älskade Sture!!!!

Sen frukost!

Eftersom jag vaknade närmare åtta idag så blir det en sen frukost. Så nu sitter jag och mumsar på kavring med sallad, ost och tomater på.



Salladen är från vår balkong och den frodas så fint och är stor och krispig.
Har börjat att läsa en ny bok idag, Vit oleander Janet Fitch debutroman.
Inte riktigt i min smak, men kan kanske bli har bara läst en 50 sidor ännu så vi får se om den ger med sig till det bättre eller blir till min smak av bok.
Nej nu har jag ätit färdigt och ska fortsätta med min bik.


Igår kväll!

OBS MEDDELANDE:

Till min mor om du läser. Filerna var för stora att maila men har dem på externa hårddisken så bara om pappa hämtar den + dess sladd så kan ni själva föra över filmerna.
Jag ligger hemma förkyld och med feber så jag går inte ut. Sture är ju på jobbet. Så be far åka förbi i eftermiddagen så får han låna hårddisken!



Gud vad taskig jag är att be honom hämta en stor hårddisk. Men den är så liten och söt så inte större än en stor tändsticksask. Se själva.





Till middag åt vi pastasalladen...underbart god och även en bit broccolipaj som var jättegod. Samma goda middag blir det idag
, då jag gjorde för fyra personer minst.

Här är pastasalladen:







Vilken helkväll vi hade igår!!! Först såg vi Emil i Lönneberga och sen såg vi Tjorven Båtsman och Moses. Vi små åt lite chips till, det var vad vi hade hemma.
På dagen låg jag mest i soffan och läate eller såg på dvd. har fortfarande ont i halsen och snorig och känner mig hängig.

Dessa filmer såg vi och denna bok började jag läsa igår och läste ut hela på en dag:









Boken läste jag om i Daisys blogg och var bara tvungen att ha den. Kunde inte släppa den så därför läste jag ut den på en dag.



HANDLING:

Redan när Sandra föddes var hennes mamma psykiskt sjuk.När Sandra växer upp glider mamman allt djupare in i sin sjukdom och dessutom alkoholmissbruk. Hon pantsätter Sandras saker för att ha råd med vin och cigaretter. Det är Sandra som så gott hon kan ansvarar för hushållet, medan hennes mamma låser in sig i sitt rum och eldar upp brev och pratar med sig själv. Ofta finns ingen mat i huset, de pengar som finns går till mammans missbruk. Sandra får mat av sina kompisar, som smugglar ut smörgåsar till henne. För dem är det ett spännande äventyr, men för Sandra handlar det om överlevnad.
Situationen blir ohållbar, och hon flyttar hem till sin pappa, men inte heller där ordnar saker upp sig. Även pappan är alkoholist, och Sandra får ta hand om sig själv medan han sitter på krogen.
17 år gammal träffar Sandra sin blivande man. De kämpar för ett bra liv tillsammans, gifter sig och får två barn. När andra barnet är fött briserar ännu en bomb i ett liv som bara behöver lugn och ro. De får beskedet att maken drabbats av MS.

Maskrosungen är en gripande och självutlämnande berättelse om en flicka som trots hårda förutsättningar växer upp till en stark, välutbildad kvinna.

Maskrosungen gavs hösten 2007 ut i Danmark. Sandra Gustafsson är flitigt anlitad som föreläsare i olika sammanhang.

Pressröster om Maskrosungen:
"Sandra Gustafssons berättelse träffar hjärtat mitt i prick [...] I genren "sanna historier", som är så populär just nu, är det här en av de bättre böckerna på marknaden." Vecko Revyn

"Uppväxt med en psykiskt sjuk mor och en alkoholiserad far är det här Sandras egen revansch. Hennes ord måste ut och är lika viktiga för omvärlden att ta in för att bättre kunna hjälpa i tid. Metro

"Jag blev verkligen berörd när jag läste den, och kan rekommendera den starkt." Malin Nyberg, Vestmanlands Läns Tidning

"Maskrosungen ger andra livsmod." Dagens Nyheter.



Broccolipajen är klar!

Här är den ljuvligt doftande pajen.
Visst ser den fin ut?




Nu håller jag på att koka pasta som sen ska svalna och vara till pastasalladen. För recept på paj och sallad så se i tidigare inlägg under denna dag.

Broccolipaj!

Nu håller jag på att göra en broccolipaj tills middagen imorgon. Jag har varit duktig och vilat fram till nio. Nu väntar jag bara på att skalet ska kallna så ska allt ned sen i formen.
Här är receptet:




Så söta så!

En fin bild på min dotter Angelica som var toast madam på sin brors bröllop och hennes pojkvän.
Som hon lyckas få på en rosa slips.
Ni är jättefina ihop.
Slipsen är pricken över i:et!


Så här såg de ut när Teddy och Marie gifte sig.
Fina va?



Middagen igår+idag och jag är sjuk!

Vi åt en supergod middag igår. När vi var i Göteborg så tog Sture en sillmacka på ett cafe.
Kavring, med ägg, sill, rödlök och majonnäs. Vi slängde på ett salladsblad också.
Jag åt på Tyrolen en kväll, sparris inlindad i lufttorkad skinka med balsamvinäger ringlat över och en klick pepparrotsvisp.
hade ingen pepparrotsvisp hemma så det hoppade vi över.
Se så gott det ser ut!




Ikväll ska jag göra denna middag, men inga sockerärtor tar istället gula tomater och lite salladsblad. Kliar i munnen av sockerärtor så det tar jag bort.
Jag gör ingen sås då vi redan inköpt en fisksås som vi bägge två älskar.



Ser mumsigt ut va?

Sen till något tråkigt.
Jag är:



Vaknade kl 04 imorse och frös, hade ont i halsen+dunder snuvig.
Tog en tablett och la mig för att kika på en dvd. Nu har tabletten verkat och jag sitter här.
Men det blir detta inlägg, sen ska jag lägga mig i soffan och fortsätta att se på dvd.


Så vi tar och räcker ut tungan till den dumma förkylningen:



Sen gråter vi en skvätt över hur synd det är om mig:

 

Sen drar vi täcket över huvudet!

 




Kärleks godis!

svar på en kommentar:
Dammvippan är super den suger åt sig dammet och det som inte den suger upp hamnar på golvet som man sedan dammsuger och våttorkar.
Men det där med engångsdammdukar vore en ide. oftast använder jag fuktad trasa men då och då kommer vippan fram.


Se vad Sture köpte i smyg till mig i shopen inne på universium:

Fram och baksida därför två kort:





Men vad är det då?
Tablettaskar med dessa pastiller i:



Så sött av honom!

För få skor!!!

Vadå många skor eller tillräckligt med skor?
Man måste väll kunna byta ibland. Tänk att aldrig karlar förstår att det är viktigt med många skor????

Jag vill ha ett par jeansfärgade skor låga och liknande som ballerinaskor.

Tycker ni detta är många skor? Obs vinterstövlarna är borttagna Obs!



Nä just det!!! Vad var det jag sa Sture!


TYST!!!!!!!!!!



GRRRRRRRRRRR!!!!! De nya grannarna snett under oss som rivit ut allt utom de bärande väggarna håller nu på att såga, dunka, och slipa. Innan har de hållit på från sen eftermiddag fram till ca 20.30 på kvällarna innan vi åkte till Göteborg. Men att höra detta ljud hela dagarna under helgen och kanske under min semester står jag inte ut med.

Ja jag är en gnällkärring det håller jag med om. Men störande illalåtande ljud är det värsta jag vet, som de där jäklar bongotrummorna i parken som är samma dunk hela tiden ingen rytmen eller melodi.
Vet att vissa tycker de är helt okey, men det förstår jag inte. Jag fick huvudvärk sist de spelade i förrgår, det är bara för det är samma enformiga dunk hela tiden.



Förbjud dessa trummor. Inför: Får enbart användas i ödemarken!!!!!
Men stör inte de stackars djuren!



Handlat så gott så!

vad sägs om
  1. Broccolipaj med västerbottenost och schalottenlök och timjan etc
  2. sparris inlindad i lufttorkad skinka med balsamvinäger och en klick pepparrotsvisp med en brödbit till.
  3. kavring med ägg, sill, rödlök och majonnäs på.
  4. pastasallad med räkor och lax och avokado  och lite annat smått och gott.
Jordgubbarna ska jag smaska i mig ikväll på gården.
Mumsigt värre va?
Flera middagar i rad.


Inköpt idag:


Svarar på en kommentar!

Svar på kommentar från Marie:

nej jag finns inte med, trivs bäst bakom kameran. men säkert har någon annan av gästerna lyckas fånga mig. Detta hade jag på mig iallafall:






Göteborg!

I am back!
Kom hem igår på efter middagen men orkade inte uppdatera bloggen då.
Sen är jag är grymt besviken att ingen av alla läsare kommenterat något när det gäller min sons bröllop.

Inte en enda kommentar angående alla bilder jag la in.
Men nu kommer det bilder från Göteborg och jag tar en dag i sänder så blir det lättare att hänga med.
Liseberg kan bli lite inlagt på fel dag då vi var där tre gånger, Söndag, Tisdag och Torsdag.
Vi hade bra väder sol och varmt med vissa små moln ibland. men vår sista dag från kl 14 så forsade regnet ned. men nu till dag ett.

SÖNDAG:

Vi kom till vandrarhemmet strax före 17
. Bäddade sängar och plockade upp, sen begav vi oss till Liseberg 5 minuters promenad från vandrarhemmet. Vi käkade på Tyrolens restaurang, Sture åt fläsklägg, potatismos och surkål och jag åt pommes med Wienerschnitzel.
Sen tog vi lite lotter. Kan tillägga att vi inte vann ett skit detta år på Liseberg.





Taget kl 21 utanför vårt vandrarhem se så nära Liseberg är.



MÅNDAG

Dagen efter så åkte vi till Haga en underbart söt liten stadsdel. Sture lurade upp mig till Skansen Krona där man ser hela Göteborg och alla som känner mig vet att jag lider av enorm höjdskräck.

På morgonen fotade jag vårt rum och Sture som sover så sött.






Här är affären mamma som ligger på den stora gågatan mitt i Haga, adressen ser du tydligt eller hur?





Affären ligger i hörnet av Haga Nygata och Skolgatan under ser du även en karta.

Nummer 22 är det och affären heter Liten Karin











Nu kommer Skansen Krona. Vi gick en enormt brant stig upp eller liten liten gata sen var vi bara på toppen med små små stigar runt omkring själva byggnaden.

Lite om Skansen krona:

Skansen Kronan

  • Platser och byggnader
Adress: Skansberget Göteborg
Skansen Kronan är en tidigare försvarsanläggning mitt i stadsdelen Haga. Skansen byggdes 1687-1689 efter ritningar av Erik Dahlbergh.
Den uppfördes i fyra våningar. De två mellersta var kanonsalar eller kasematter. Översta våningen hade skottgluggar och nedersta våningen var krutmagasin med en ugn att glödga kanonkulor i. När fästningen togs i bruk hade den 23 kanoner och var välutrustad för krig. Men den blev aldrig utsatt för några fientliga anfall.

Under 1800-talet blev skansen fängelse och sedan nödbostad. Under 1900-talet var det ett militärmuseum med vapen och uniformer från 1600-talet.

Idag är det en festvåning som du kan abonnera för bröllop, middagar eller konferens.

Övrig information:

I det gamla soldattorpet precis bredvid Skansen Kronan finns ett sommaröppet kafé som serverar hembakat, glass, bullar med mera. Nyrenoverat och möblerat i orginalskick från 1800-talet!

Mer kan du läsa HÄR















Vi zoomar in bilden över och då ser vi Utkiken de så kallade läppstiftet och Göteborgshjulet.



På väg ned i trappen:



Här har jag gått





Där uppe var jag.




Sen promenerade vi ned till Hamnen.







Göteborgshjulet





Sen tog vi en tripp till Gustav Adolf torg där tåget Stinsen utgår ifrån en guidad rundtur där man kan hoppa av vid vissa stationer för att strosa runt sen hoppar man på tåget igen.
En guidad tur runt delar av Göteborg



Propellern ligger nere vid

Maritiman

och väger drygt 3 ton.



Om Maritiman kan du läsa HÄR

Vi åt sen en pizza buffé och kvällen slutade här på Viktoria precis vid Haga.

Sture dricker en scareface






Nu har vi kommit fram till

TISDAGEN


Vi startar dagen på Universeum läs om det HÄR







Ser ni de gula grodorna i mitten?





Här fick man inte använda blixt därför är det så mörkt.











Ena dagen upp på höga höjder nästa dag tar jag en närbild på en avskyvärd spindel.













Efter detta tog vi spårvagnen till Mölndal där vi bytte till buss och åkte ut till Gunnebo slott

Läs mer HÄR

Orangeriet



















var tvungen att ta en bild av detta fula bostadshus när vi var tillbaka i Mölndal



Kvällen avnjöts på Liseberg.

Middag på seglarbaren. Vi åt biffstek med grönpepparsås och potatisgratäng.

















ONSDAG

Slottsparken startar vi dagen med. Nja lite fel vi var inne i Nordstan först det gigantiskt stora köpcentret i Göteborg.













Denna lilla sälunge är två veckor gammal. det fanns en liten på 3 dagar också men den skymde dess mamma hela tiden.









Pingviner









På kvällen åt vi middag på Victoria grillad oxfilé med pommes, tyvärr inga fler kort från denna dag.

TORSDAG

Vi börjar i Trädgårdsföreningen läs mer HÄR



























Efter så travade vi uppför Avenyn upp till Götaplatsen och Göteborgs konstmuseum.

Se Poseidon på Götaplatsen





Avenyn framför Poseidon



bakom Poisedon



Sture tillsammans med Victor Hasselblad



Två bilder från Konstmuseum. Där fanns bla målningar av Bruno Liljefors, Carl Larsson, Zorn, Picasso, Monet etc





Efteråt promenerade vi till Gustaf Adolf torg och tog Stinsen ner till kajskjul 8 vid hamnen och käkade.









Här kl 14 så började det regna och det skvalade ned hela kvällen.

På väg till Vandrarhemmet köpte jag två munkar en med smarties på och en med dajmkulor på.



Vi åt middag på Tyrolen sen gick vid runt i regnet en stund.

Kvällen slutade på Tyrolens terrass under tak på Liseberg





Sista drinken i Göteborg sen gick vi till vandrarhemmet



Hej då Göteborg



Lite saker som jag inhandlat











Stures guld inhandlat på Universeum



Nya åkattraktionen på Liseberg


AtmosFear


Kom hit och åk AtmosFear – Europas högsta och kanske världens mest spektakulära fritt fall. Från 146 meter över havet faller man fritt i 110 km/h rakt ner innan attraktionen tvärt bromsas upp.
Vågar du?






Jösses detta inlägg tog 2 1/2 timme att göra i ordning med bilder, text och kolla igenom två gånger för säkerhets skull.

Retsam Duva.

Tänk en katt som är så snäll mot den retsamma duvan. Som gör allt för att väcka den slöa katten.


Göteborg!

Idag är det Onsdag och jag är som ni alla bör veta vid det här laget i Göteborg med min älskling.
Bloggen kommer igång ordentligt igen på Lördag och kommer uppdateras lite mer då jag har semester. men tills jag kommer hem får ni nöja er med mina tidsinställda inlägg. Lite resor och annat.
Hoppas ni har fint väder hemma i Stockholm!

Bröllopet!

9 Juli en oförglömlig dag.

TEDDY OCH MARIE NI VAR HELT UNDERBARA!!! ÖNSKAR ER ALL LYCKA OCH VÄLGÅNG!


Vilken magisk dag det var, tårarna rann och brudparet var bara helt underbara och maten toppen.
Värmen var jobbig särskilt inne i festlokalen, men en sådan här dag då allt annat är så underbart så får man bortse från det.

Talen som hölls var väldigt fina och vackra och kom från djupet av hjärtat från alla som höll tal. Min dotter och en annan tjej var toast madammer och dom gjorde det jättebra.
Nu kommer bilder och det i mängder. Är lite seg idag kom hem först strax efter 24 inatt och vi ska ju åka till Göteborg idag, nej inte pga alkohol för jag drack faktiskt mest vatten pga värmen, men fem timmars sömn är lite för lite.
I slutet kommer en video på bröllopsvalsen och sen en discodans:

Adolf Fredriks kyrka innan bröllopet och naturligtvis så satt vi allra längst fram till vänster.





Teddy väntar på bruden med Johnny sin bestman och prästen.





Nu kommer Marie inskridande tillsammans med sin pappa. Visst är hon vacker?









Min yngsta dotter läser en snutt i bibeln. Var så rörd så jag kan inte säga vad hon läste.



Maries fostersyster var brudtärna och Johnny var bestman.





KYSSEN!!!



Det sjungs solosång





Nu ska vi bedja



De går ut som Herr och Fru





I denna söta korg så är det små hjärtan att slänga på brudparet de bryts ned av naturen sedan, sen så sopbubblor



Här kommer de











Lite smått och gott innan bröllopet. Detta var i en lokal precis bredvid kyrkan. Festen hölls i en fin lokal bara gatan rätt över.





Min älskade lillkille, min lille gubbe.
Min som Teddy som en gift man!



Den varma fest lokalen och vårt bort.
Jag sitter då längst ut till vänster Björn Maries pappa brudparet Ann-Britt Maries mamma och så Magnus Teddys pappa.









Nu leks det herr och Fru...ni vet vem gör vad...ett väldigt fuskande här måste jag säga :-)





Här är toast madammerna när de ställer frågorna till Brudparet. Micaela fostersysterdotter till bruden och så min dotter Angelica närmast hitåt.



Priset brudparet fick



Kyrkan. Knäppte en bild när jag var ute en sväng.





Marie hade spelat in en sång till Teddy minns inte heller vad den hette, men hon förklarar sin kärlek till honom. Låten hon sjöng är den som spelades när de dansade bröllopsvalsen.
Mina tårar rann nedför mina kinder.
Min älskade son har blivit stor och han är så lycklig och kär.

Tårtan som var himmelskt god.





















Förvarning!

Imorgon åker vi till Göteborg så uppdatering kommer det inte att bli förrän nästa Fredag då vi kommer hem. Jag har ingen bärbar liten sak.
Men ska försöka lägga in några tidinställda inlägget med lite olika smått och gott i, så kika in i allafall eller om ni är nya så läs gamla inlägg.
Sen är det ju bröllop idag kl 14 så jag lär inte hinna blogga när jag kommer hem sent ikväll heller eller orka imorgon bitti. Men kanske jag slänger in några bröllopsbilder vi får se om orken finns imorgon bitti.
Hej på er så länge!

Lyckönskar er!!!!

Det första inlägget idag tillägnar jag givitvis min som Teddy och min blivande svärdotter Marie som gifter sig idag kl 14 i Adolf Fredriks kyrka.

Till er båda!

Idag är det er stora dag. Den dag som är den viktigaste i livet. Den dagen är full av kärlek.
Jag är så glad och lycklig för eran skull och önskar er all lycka i framtiden!!!

Teddy minns du den 6 Juni 2009? Den kvällen du var för trött att gå ut med kompisarna! Men du gav med dig och följde med! Tror inte du ångrar det idag! Det var den dagen du träffade din blivande fru Marie!
Marie som står vid din sida vid altaret senare idag.
Lycka till!


 



 



 




 



 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fredags kväll!

Var iväg en tripp till Skå ute på Ekerö för att hämta en del papper till Stures chef.
Handlade lite på Lidel där ute och sen bar det iväg hem. Åt mellis sen la vi oss för att vila och båda vaknade ca två timmar senare. Det vill säga för tio minuter sen.

Idag ska vi äta varmkorv med bröd och räksallad, grannarna åt det igår så vi tar efter idag. Steker dem i stekpannan vill inte ha kokt korv, godast är det ju med grillad men stekt får duga idag.
Nepp nu ska vi ta och sätta igång med maten.

Nyklippt!

Är färdigklipp hon tog mer än en dm men det ser ni nog:





Innan som jag redan lagt ut i tidigare inlägg:



Kom upp strax före tio och då var det redan öppet och kom hem strax före halv elva...snabbt värre och bra blev det tycker jag iallafall.
Nu sätter jag mig inte på håret när det är utslaget längre.

Första dagen på min semester!

 



Första dagen på semestern och jag har hunnit med en del. Scrappat ett bröllopskort till Teddy och Marie. Peelat ansiktet och sitter nu här med en ansiktsmask på mig. Tappat en askkopp full med fimpar i golvet, sopade upp det och hällde allt i skyffeln bredvid papperskorgen sopade upp igen och skurade köksgolvet.
Tvättstugan?
Den tog Sture, jag hade ju annat för mig!

Ska gå upp till torget strax före tio för att klippa mig, topparna men det blir en bra bit för det är flera år sen jag klippte mig senast. Så det bli minst en dm.

Så här ser det ut nu. Nej jag är inte självlockig i håret utan jag flätade det igår när det inte var riktigt torrt efter duschen.


Semester!



Japp det har jag nu!!!!! Ledig i 38 dagar, börjar att jobba först den 15 Augusti!!!!!
Bloggar mera imorgon!

Skor till en ballerina enbart!

Vansinne 20 cm klackar och prydda med swaroskikristaller till en kostnad av $75,000 (£50,000).
Designade av Christian Louboutins.

Vad tycker ni?:



Passar ju bara ballerinor för ingen kan gå i dem där skorna inte ens en ballerina men hon kan få på sig dem.

Torsdag!

Ledsen för dålig uppdatering och att det inte blev något god natt inlägg. Men vi la oss redan 20.30 igår och jag sov säkert runt 21.30. Vet ni något tråkigt?
Sture är sjuk, feber och hosta tre dagar innan vi ska resa iväg till Göteborg.

Bara han inte blir sämre, men han har sjukskrivet sig idag och imorgon och självklart ska han göra det när han mår som han gör. Det blir sängläge cocillana hostmedicin och ipren varvat med Alvedon i tre dagar för honom nu. En stund på gården blir det dock för frisk luft skadar inte iallafall inte när det är sommar så länge man undviker att sitta i solen.

Se så ynklig han ser ut:



Världens bästa hostmedicin:



Idag är en alldeles särskilt dag för det är Kerstin sista jobbardag hurra hurra hurra!!!!
Så himla skönt det ska bli med semester hela fem veckor och tre dagar...underbart!!!!
Jag börjar att jobba igen den 15 Augusti.
På Söndag går tåget till Göteborg och vi åker hem först på Fredagen så fem dagar i Göteborg blir det iallafall. Vi var där tillsammans 2006 och 2007 och båda älskar vi staden. Hade vi jobb där skulle vi flytta omgående och hyra ut denna lägenhet ifall vi inte skulle trivas.
I början skulle vi väll få bo i kappsäck, andra hand eller hos någon av Stures bröder som bor där nere.
Nej nu ska jag käka sen bege mig iväg till min sista arbetsdag innan semestern.

Strumpfilurer.

Ni måste bara titta på det här. Allt behöver inte kosta pengar och allt behöver inte komma direkt från leksaksaffären. Året var 1975. Nu gör vi strumpfilurer.

Jag minns att min mamma gjorde dessa filurer. Det mindes jag först när jag såg klippet i Maddes blogg.

Minns du dessa figurer mamma?

 

Läs Maddes blogg HÄR





Onsdag!

 

Idag är det två dagar kvar till semestern. Underbart. Jag har precis kommit ut ur duschen och ska sitta här vid datorn en stund och sen äta frukost. Idag stänger jag, men det längsta det kan bli är 17.30 och det tvivlar jag på att det blir. 16.30 i Måndags så jag tror det var ungefär samma igår och senast 17 blir det nog säkert idag.

Så idag börjar jag då 8.30 istället för 9 som jag brukar eftersom det inte blir 18 idag.

Mulet idag också hade hoppas på lite sol. Ja jag vet att jag klagade förra veckan men då var det 30+, 20+ och sol räcker alldeles utmärkt.

 

Tänkte på det här med stavning. Vilken tur att det finns stavningsprogram på datorn, särskilt för mig som är ordblind. Jag ser inte alltid felen själv och ibland kan jag inte ens läsa vad jag själv skrivit.

Ska fota hur det ser ut innan jag lägger ut det offentligt. Nu har jag redan satt på kontrollera stavning så det är redan tillrättade alla fel.

Har någon av er problem med det här med stavning så som ordblind eller dyslexi eller liknande?

Nu ska jag käka frukost är vrålhungrig


Detta ska jag äta:


 

Men vadå onyttigt. En macka med skinka och ost är samma sak som en bit pizza med ost och skinka. orkade inte hela till middagen igår så jag äter den kall nu på morgonen. Älskar kall pizza.


God natt!

Har varit ute på gården en stund ikväll. Nu sitter vi och väntar på Allsången. Sen ska jag sova och jobba två dagar till och sen är det semester!!!!!!
Bröllop på Lördag och åker till Göteborg på Söndag!

Tisdags morgon!

Kul värre! Vaknade 02.40 och kunde inte somna om. Toppen så pigg man är nu. Öppnar idag så jag kommer iallafall hem i tid för att få sova en stund.
Knäppte ett par morgonbilder från balkongen och filmade en liten film med en massa skrikande måsljud i bakgrunden.






En bild från Taxinge som är sned och Sture är suddig men jag lägger ut den iallafall nu. Hade inte tänkt det först, men på något sätt så gillar jag denna bild.



Fint citat


Måndags kväll!

Men jösses jag är helt kokt i skallen av trötthet! Känner som om jag vill sova nu och samma är det för Sture. men han poppar popcorn nu så vi håller oss nog vakna till Arga snickaren som börjar för säsongen idag.
Har spelat lite kort och jag vann en Uno och två Chicago...men oj då de var de spel vi spelade så Sture vann noll gånger.
Nu ska jag stänga av denna maskin och ta det lugnt framför tv:n.

Måndag morgon!

Måndag och jag dansar tralalalalala!!!!!!



Måndagar spelar ingen roll längre för på Fredag går jag på semester så en Måndag till orkar jag alltid med!!!!
Vädret är mulet men det spelar heller ingen roll för solen kommer på efter middagen och det ska bli 24+.
Nu är det faktiskt så här att ni bjöds på många inlägg i helgen, mycket bilder etc, så jag behöver ibnte ha dåligt samvete att detta morgon inlägg blir lite kort och tråkigt.
Så nu är det frukost!

Natti!

Fick bilder från syrran från Teddys svensexa, där Johan hennes man var med. Kolla in:

Mitten är Teddys pappa killen till höger är en kompis till Teddy



Min syrras man Johan är längst till vänster













Eftersom han blivit lurad till kompisen för att göra ett jobb så hade han blåställ på sig och var tvungen att sälja kyssar för att få ihop till nya kläder











Han fick ihop 200 kronor.

TAXINGE!

Här var vi idag lägger in bilderna i tur ordning som jag tog dem.

Taxinge gård med sina fina parker och så såklart Taxinge slott:




Fågelbo stort och fint va?







nassar







Sådant här bord borde vi köpa in flera av till vår gård.





Vilken lattjo skuren stubbe































Är det en dansbana kanske?



Tänk vad fint om det hade varit guldfiskar i.







Ångbåten som går till Mariefred







Ångbåten en gång till.



Sture fascineras av kanonerna.









På vägen hem besökte vi:



Mumsigt värre:





Så kan vi lura oss själva!

- Erbjudanden med "två för priset av en" är endast lönsamt om du verkligen tänkte köpa två.

- Räntefri avbetalning betyder som oftast avgifter, antigen som en engångssumma eller faktureringsavgifter.

- "Happy hour" brukar inte bli särskilt happy om du dricker dubbelt så mycket. De kör med erbjudandet för att på den tidpunkten brukar de inte ha särskilt många gäster.

- En bartender flirtar gärna med kvinnor i baren, helt enkelt därför att kvinnor i baren gör att män som kommer in stannar kvar. (Vilken makt vi kvinnor har! ;D). Samma sak de ställen där de ger gratis-drinkar till kvinnorna "i smyg".

- Köp inget på rea som du inte hade köpt annars. Gör du det använder du ju MER pengar än du annars hade gjort.

- Har du köpt en drink, öl eller annat och känner att "det är bra nu" eller du vill hem? Varför svepa resten? Du har oavsett redan betalt, men din kropp behöver inte slanten. Ställ ifrån dig glaset, pengarna har redan gått åt ändå. Du sparar inget på att dricka det, men du skonar din kropp för mer än "nödvändigt".

- Rea är inte alltid rea. Många företag (särskilt Internet-företag) lägger på lite extra på det ordinarie priset och får det rabatterade till att se väldigt bra ut.

- Erbjudanden som kräver att du handlar för en viss summa för att få något gratis på köpet handlar om att de måste tjäna tillräckligt på det du köper för att kunna ge dig "presenten". Egentligen betalar du för hela kalaset.

- "Big size" när det gäller mat eller godis kan vara billigare, men det lurar dig också att äta mer. Är det värt det?

- Bankmän med sina goda råd får provision. De är inte där för att hjälpa dig, de är där för att tjäna egna pengar och springa bankens ärenden. Tänk efter före.


Låter ett erbjudande för bra för att vara sant? Då är det för bra också. INGEN erbjuder eller säljer något om de i slutändan inte tjänar på själva. Mobil-abonnemang och du får en gratis telefon? Jaha? Och hur länge binder du dig till avtalet och hur mycket kommer det att kosta dig totalt sätt under perioden? Mobiloperatören är kanske medveten om att abonnemang och avgifter kommer att sjunka framöver, en kunskap du kanske inte har.

Sen FINNS det erbjudanden som är riktigt bra, ofta handlar de om att dra till sig nya kunder. Ett sätt att få dig att återkomma. När och om du återkommer ser de självklart till att tjäna in vad de förlorade på sitt tidigare erbjudande. I slutändan är det självklart ingen företagare som vill förlora pengar.

Kommer ni på mer? Jag tror att de klipp jag har gjort egentligen är värd mindre än alla dumheter jag har lurats till att köpa. I´m a looser i sammanhanget, utan tvekan. Eller jag VAR, jag har lärt läxan
numera - som oftast.

vackert.

Läste nyss något väldigt vackert skrivet av Anna en tjej som lever med obotlig bröscancer enbart 29 år gammal.
Hon är kusin till de grannbarn som bodde i samma port som oss på 90-talet och de umgicks mycket med mina barn.

Så jag har träffat henne när hon var barn.

Läs hennes blogg HÄR


Mycker klokt och vacker och så sant!

Att vara stark är inte

att aldrig falla,
att alltid veta,
att alltid kunna…

Att vara stark är inte
att alltid orka skratta,
att hoppa högst,
eller vilja mest.

Att vara stark är inte
att lyfta tyngst,
att alltid komma längst,
eller att alltid lyckas.

Att vara stark är
att leva livet som det är,
gå igenom svåra perioder
acceptera det,
att falla till botten,
slå sig hårt och alltid komma igen.


Mycker klokt och vacker och så sant!


Lördagskväll!

Ja jösses så konstigt allt är???? Idag kunde jag installera en skrivare och det fungerar att skriva ut. Men när jag skulle skriva ut en fil jag laddat hem. Resebilaga för Göteborg fungerade det inte alls och samtidigt slutade skrivaren att fungera igen.
Vet inte vad jag gjorde sen men sen fungerade den igen. Verkar som den lägger av när jag vill skriva ut filen från aftonbladet. Så jag tänker inte försöka igen med detta.
Nog om detta.


Igår var vi på gården tillsammans med några grannar och några till som inte bor på vår gård.
Men är så välkomna så. En granne har fått för sig att köra bort alla som inte bor på gården eftersom det är en bostadsrättsförening anser han ha rätt att göra så. Igår körde han bort ett par med sin lille ett-åring från sandlådan med orden: Såg ni inte skylten att det stod att detta är en bostadsrättsförening?
De som var här med oss igår skulle han inte VÅGA köra bort eftersom de hör hit då  föräldrarna till en av dem  bor på vår gård.
men vi ska prata med ordförande över föreningen för nu får det vara stopp.
Nu till annat igen.
Barnen hade en väldigt rolig leksak, ni får se en film på den först sen kommer bilder från kvällen.
Leksaken kopplar man till en vattenslang, gräsmattan blir vattnad och barnen har kul.












Vattenlek med en spridare, blev en regnbåge.







Finns alla delar med i tältet vi köpt?
Inte vi alltså Sture och jag utan några andra.




Långbordet
Det åts mat också för ni måste ju tycka att det bara är en massa spritflaskor på bordet :-).
Men det var en liten whiskeypinne innan maten och han som bjöd tog ut flera flaskor så man fick välja själv vilken sort man ville ha.
Sen drack några öl andra vin etc.









Känner ni igen denna lilla gosse under?
Jocke som min som Teddy lekte med när de var yngre. Kika på korten under:



Han med det mörka håret är det och här kommer fler bilder









Här är han idag:









Nej du Teddy du kommer inte undan här är Teddy idag:







På Lördag gifter sig Teddy!!!!!!



Och så lite blommor.








Färdigt handlat.

Hemkommen och handlat klart.
Blev en lång skjortklänning till knäna och ett par skor också. Tightsen är svarta med skinnimitation på sidorna...supersnygga och sköna.


rea på kappahl 249 tidigare 399



249 kronor



99 kr tidigare 179 kronor.


Jäkla skrivare!!!

Jaha nu har det hänt igen!!!! Skrivaren skriver inte ut!!! Har hänt förr och nu har jag kopia 5 på skrivaren har alltid installerat en ny skrivare...men icke sa nicke denna gång vägrar den att installera en ny och inget blir utskrivet. Har ringt i ren desperation till min far som ska försöka titta över under helgen. Jäklar datorsamhälle, det fungerar ju inte!!!!
Ja jag tänker svära och gapa tills det fungerar!!!
Jag vill skriva ut mina recept nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!

Varför ska det vara så retsamt när jag ska göra något?

Har iallafall redan tvättat gick ned tidigare än vår bokade tid, jag har även hunnit duschat och nu väntar jag på att Sture ska bli klar så vi kan åka och handla kläder till mig som jag ska ha på mig på sonens bröllop nästa lördag!

Är du klar nu Sture?
Nej?
När är du klar då?
Alldeles strax.


Vad fasiken betyder det?
Jo nu muttrar han något om tio minuter. Hurra vi ska snart åka!!!

Iron Maiden!





Jag har sett dem live 5 gånger, på Istadion, Globen och på Stadion i Stockholm. Men aldrig på Ullevi varför köpte vi inte biljetter och åkte en vecka tidigare????
De är bara bäst!


Bruce Dickinson på scen under fredagens konsert på Ullevi i Göteborg med Iron Maiden. Foto: Jan Wiriden

Carlsson: Maidens sista timme var fantastisk

Iron Maiden fick kämpa.
Men efter första halvan av fredagens spelning på Ullevi lossnade det.
- Vändningen började i "The Trooper" och proppen gick slutligen ur i "Blood brothers". Sedan var det precis som man har vant sig vid när det gäller Iron Maiden på Ullevi, säger Expressens hårdrockrecensent Martin Carlsson och ger konserten fyra getingar i betyg.

I Frankfurt, i en gigantisk tysk ölhall, inledde Iron Maiden årets Europaturné.
"En redan grym show lär bli ännu bättre på Ullevi när de befinner sig på klassisk Iron Maiden-mark", skrev Expressens hårdrockrecensent Martin Carlsson efter konserten.
På fredagen spelade bandet i Göteborg på Ullevi. 56 245 betalande var på plats för att se Iron Maiden. En av dem var självklart Martin Carlsson.
- I våras intervjuade jag Steve Harris som sa att med tanke på vad de har upplevt i Sydamerika de senaste åren så måste svenskarna verkligen vara på tårna för att matcha publiken där. Därför måste det ha kommit som en riktig överraskning för Maiden att publiken var så otroligt loj i början, säger Martin Carlsson.

"Körde det konstant"

Martin Carlsson säger att fredagens spelning var som "dag och natt" om man jämför med bandets två tidigare Ullevi-konserter under 2000-talet. Bruce Dickinson fick till och med kämpa för att få i gång publiken.
Inte ens sångarens "scream for me, Göteborg" hade någon effekt.
- Han körde det konstant, hur många gånger som helst. Han fick kämpa något enormt. Publiken var inte alls med.
- Första 45 minuterna var svajigt, helt enkelt. Tidigare har de kört nostalgikonserter när de har varit på Ullevi. Men nu var det en konsert där hälften av materialet inte var nostalgi och då var det betydligt svårare.

Proppen gick ur

Men. För det kommer ju alltid ett men.
Martin Carlsson:
- Den sista timmen var i stort sett helt fantastisk. Vändningen började i "The Trooper" och proppen gick slutligen ur i "Blood brothers". Sedan var det precis som man har vant sig vid när det gäller Iron Maiden på Ullevi.
Betyg?
- Andra halvan kompenserar för första halvan, så det blir fyra getingar. Men det var kört från början av att komma i närheten av helhetsupplevelsen 2008, säger Martin Carlsson.



I ottan!

Sitter här i den tidiga ottan och endast jag är vaken. Vi var på gården igår och plötsligt öppnade sig himlen och det bara vräkte ned stora droppar i mängder.
Sture var så dum så när han inte ville springa upp eller gå då efter min kamera så jag kunde filma eländet.

Vaknade nyss av att jag var alldeles blöt av svett, fasiken glömde sätta på fläkten innan jag somnade..smart drag Kerstin.
Idag verkar det mulet men det är redan 20+ i denna tidiga timma.
Nej vi hörs senare ska försöka somna om.

fredag!

Fredag idag och nu enbart fem dagar kvar till semester...alltså fem jobbdagar!!!!!!!!!!!!!!
Sen gifter sig min son nästa Lördag...lilla gubben har blivit stor!!!!

Göteborg sen på Söndag så en liten hektisk helg blir det...men rolig självklart!!!
Alla läsare vad ska ni göra i sommar, ni får givetvis vara anonyma eftersom så många inte vill ge sig till känna!!!!
Kul att höra vad ni alla ska göra i sommar.
Nu ska jag äta frukost sen bege mig till jobbet!

RSS 2.0