Solen kommer!

Nu ser prognosen ut så här. Inte en solstråle syns så hur ska det kunna vara sol om 50 minuter???
Teddy har precis ringt och de är ganska säkra på att de hinner till 16.30 för kontraktet ska skrivas på kl 14.45...ja de bör hinna.
Han ringer på vägen men Sture gick iväg nu för att boka ett bord...vi tar det säkra för det osäkra för ibland kan de vara mycket folk vid middags tid, barnfamiljer och par etc innan de beryktade a-lagarna dyker upp tull fullo!
Vi käkar sen blir det gården för solen ska komma kl 14 och kl 20 är det molnfritt ser ni?

Prognosen utfärdad kl. 11.15. Nästa uppdatering: 18.00.
Lördag 31 juli Detaljerad tabell
14.00 Lätt molnighet 19° SV 8 (12) m/s
20.00 Klart 21° SV 4 (6) m/s

Solen kommer!

Åh jag ska in på smhi om drygt 30 minuter för då uppdaterar de sin sida och då kan allt ändras som står här under.

Prognosen utfärdad kl. 07.45. Nästa uppdatering: 11.30.
Lördag 31 juli Detaljerad tabell
14.00 Halvklart 23° SV 7 (12) m/s
20.00 Klart 21° S 4 (7) m/s
Jag hoppas att det över fortsätter att gälla då det är sol och över 20+!

vaskning!

Jag blir så arg när jag läser detta. Skänk pengarna till välgörenhet istället!!!!
Förbjud vaskning!!!!!



OBS! Arrangerad bild.
Foto: Jonas Bilberg

”Det värsta jag har varit med om, jag har aldrig skämts så mycket i mitt liv”

Den nya trenden att vaska champagne har blivit sommarens stora samtalsämne.

Men händer det verkligen på riktigt?

Aftonbladet har undersökt hur utbrett fenomenet egentligen är.

Sedan myndigheterna i Båstad och på Gotland förbjudit champagnesprut har det rika festfolket upfunnit ett nytt sätt att sätta sprätt på pengarna: vaskning. Alltså att beställa in champagne och be personalen hälla ut det i vasken, bara för att visa att man har råd.

Sedan Aftonbladet skev om vaskning i Båstad tidigare i sommar har ämnet rört upp känslor och skapat debatt. Bland annat har Kristdemokraternas ungdomsförbund skyllt fenomentet på Socialdemokraterna för att de ”avskaffat normerna och skammen.”

Men även om många har hört talas om vaskning är det desto färre som sett det i verkligheten. Är det bara en myt, eller förekommer det på riktigt? Aftonbladet har ringt runt till några av de häftigaste klubbarna i landet för att reda sanningen om hur mycket det egentligen vaskas.

Här är frågorna vi ställde:

1. Har du sett någon vaska – eller har någon i er personal blivit tillfrågad att vaska åt en gäst?

2. Var kommer företeelsen i från?

Stefan Karadynovski, barchef för Sturecompagniet och V, Stureplansgruppen i Stockholm:

1. – Nej, det händer inte här i stan, kanske i Visby eller Båstad, men jag har inte hört att det har hänt där nere heller. Folk har börjat beställa in dyrare champagne i stället för att spruta.

2. – Jag tror att skämtet uppstod på en internetsajt där man kan betala in pengar via sms –”I stället för att hälla ut din champagne, vaska ett sms”, står det. Många garvar åt sajten och jag kan tänka mig att det är den som väckt trenden. Det finns alltid folk som måste göra det för sakens skull. I St Tropez har det förekommit att rika pakistanier köper 200 flaskor champagne och sprutar på folk eller häller ut det i poolen.

Robert Hållstrand, ägare av nattklubben Rose, Village och Story hotel i Stockholm och Karma i Visby:

1. – Jag har hört av personalen att en eller flera gäster gjort det vid något tillfälle. Men det var gäster av internationell karaktär. Bland svenskar tror jag mest att det är skämt. Folk med lite klass, kvalitet och känsla häller inte ut champagne. Jag tycker att det är en konstig företeelse. Jag förstår inte varför man gör det? Hoppas att ni hittar någon vaskare som kan svara på det.

2. – Det kommer från London tror jag. Jag har hört historier om folk där som köpt tio flaskor champagne och bett bartendern att hälla ut dem.

Erik Sandberg, bartender på Burmeister, Visby:

1.– Jag är en av de suckers som har fått vaska. Det är det värsta jag har varit med om, jag har aldrig skämts så mycket i mitt liv, men vad gör man inte för dricksen. Vi får ungefär en seriös vaskningsförfrågan per kväll.

Hur går det till?

– En gång var det en riktig pajas som kom fram och beställde fyra magnumflaskor skumpa, sen sa han – "Jag vill att du vaskar två".

Då sa jag att nej, det tänker jag inte göra eftersom någonstans i Frankrike finns en gubbe som går och vrider på det här.

Men han sa att hantverket inte spelade någon roll – "Det är mina pengar och jag gör vad jag vill med dem", sa han.

Sen gav han mig ett glas och sina polare ett glas, skålade och bad mig hälla ut två av magnumflaskorna i diskhon.

När jag hällde ut champagnen stod de tysta och såg nöjda ut.

2.– Folk som har för mycket av de goda men samtidigt kan det vara vanliga Svenssons. Det handlar om att inför väldigt många visa att du kan fjutta eld på 3000 kronor utan att blinka.

Fredrik Strebel, nattklubbschef på Pepes Bodega i Båstad:

1.– För fyra år sedan var det någon som gjorde det hos oss, vaskade två flaskor champagne, men nu är det bara media som håsat upp det. Det existerar inte i dag men tack vare media vaskar gästerna hos oss allt annat än champagne just nu (skratt). Folk köper två öl och vaskar en på skoj för att driva med kompisen.

2. – Ingen aning.

Ubbe Wallin, vd Gutekällaren i Visby:

1.– Nej, kanske någon som frågat på skoj någon gång men inte på riktigt. Vaskning är en myt som inte existerar. Jag har aldrig sett det, bara läst om det i tidningarna.

2. – St tropez, tror jag. Det finns något som heter vaskning där nere när man beställer in två flaskor champagne och lägger den ena på marken för att rinna ut.

Vaskning – myt eller trend?

Fakta: Vaskning och champagnesprut

Vaska är att beställa in flera flaskor champagne och be personalen att hälla ut x antal i vasken bara för att visa att man har råd.

Kungar av vaskning

Några som säkerligen vaskat ordentligt i sina dagar är Thomas Jisander och Peter Mattson, tidigare misstänkta för att ha förskingrat miljontals kronor från företaget Trustor. De sprutade så mycket när det begav sig i slutet av 1990-talet att Thomas Jisander blev känd i europeiska tidningar som "Mr. No Limit".


Thomas Jisander i P3 Dokumentär om Trustor:
"En sekvens från St Tropez som blivit lite beryktad är när vi hade en helikopter som landade på båten och flög oss 200 meter in till Pamplona beach. Vi landade på bartaket varpå hela lunchen blåste bort för 150 personer. De blev ju helt nersölade och gräddiga allihopa va, så det var ju nästan lynchstämning.

Men vi klev ur där glada i tåget fem personer. Jag hade stjärngossemössa på mig, och baddräkt, och högklackade skor och en spegelklänning. Så satte vi på Star Max musiken och beställde in 408 flaskor Cristal och delade med oss av det till alla andra så det blev en ganska schysst stämning där en fyra, fem timmar"


"Redan på 60-talet började Brigitte Bardot att spruta champagne men ofta var det lokalt på det egna bordet. Vi flyttade ju fram positionerna genom att beställa in hysterisk mycket flaskor och dela med oss till alla andra varpå generositeten liksom, vi ritade om kartan för generositeten kan man säga – för att alla fick vara med och av de här 408 flaskorna drack jag väl en själv. Vi bara kastade ut flaskorna till alla och de var jätteglada. Vid ett tillfälle i St Tropez bars jag in i ett badkar fullt med champagne – till musik."


Cristal är en champagne producerad av L
ouis Roederer som kostar 1595 kronor per flaska på Systembolaget.

 

KÄLLA


Lördag!

Igår kväll var vi ute på gården och det blåste storm. Men vi var kvar till kl 22 för då frös jag. Idag kommer Teddy och Marie över och vi ska först äta ute sen var det tänkt att vi skulle sitta på gården. Men det blåser och regnar. Men skitsamma det finns tak och kläder att ta på sig.
Tog lite dockbilder imorse och här är mina spanska dockor, Nickholaus, Isabelle som har liknande mössa och Elisabeth Anne. Nej jag har inte döpt de för det fanns ett äktighets intyg där även namnet stod när man köpte dessa dockor som är från Spanien men tyvärr har de slutas tillverkas där. Det finns mängder av plagiat på dessa och de är inte alls lika fina som de äkta.
Alla har olika miner också som ni kommer att se här under. Ser två små spanska dockor i bakgrunden också.

Här kommer de tre iallafall.
Med fingret i näsan och utan fingret.







Med och utan tumme.






Mys framför tv:n!

Vi har precis sett den senaste Wallander filmen och käkat smågodis. Handlade en påse i Vällingby där vi också handlade på systemet tills imorgon.
Nu ska jag bara slappa för jag är trött som vanligt blev så sent igår med spelet När och fjärran.


Fredag morgon!

Igår kväll sysselsatte vi oss med detta spel i flera timmar. Otroligt bra och roligt spel...rekommenderar det!



Jag vattnade grannens blommor i fyra veckor när de var i Skåne och igår kom han upp med denna box...fin betalning för att vattna blommorna hos grannen längst ned i trappan.
Tack så mycket!




Jaha nu är den här!!!!

Nu äntligen är den svenska sommaren här!!!!!!













Tvättstugan klar!!!!



Usch blir så sur på vissa personer. Kl 12 ska vi hänga in lite tvätt i torkrummet...de innan får ha det till max 12 en timme efter deras tvätt tid är slut. Men de innan använde aldrig torkrummet, ändå är det helt fullt av torra lakan och värmen är avstängd...någon som tvättat dagen innan och bara låtit de hänga kvar.
Får väll hoppas att de glömt tvätten det är ju förståeligt då men om man bara skiner i det så blir jag riktigt förbannad!!!!

Iallafall jag slet ned allt la i en vagn i källargången och hängde min tvätt där istället...vilket jag får göra!!!!!







Torsdag!

Igår åt vi pizza till middag och jag har kvar som jag nu äter till frukost. Pizza till frukost....ja som en macka med skinka på och tomat. Är ju tomatsås och skinka och ananas...vad bra lite frukt också...jätte nyttig frukost! :-)



Efter middagen var vi på gården, riktigt skönt väder ute igår.
Idag är det grått och trist ute, varför kan det inte vara sol och lagom varmt. Men det spelar ingen roll vad det är för väder, man är aldrig nöjd iallafall.
Sture gick ned i tvättstugan för att se om vi kunde ändra tiden som vi har imorgon tills idag...japp det blev idag kl 11 istället. Det är bättre för oss att tvåtta idag istället för imorgon, då ska vi iväg och handla och har lite annat att göra.

Jag rökte choklad cigg igår. nej inte de man äter utan riktigas cigg med chokladsmak...ungefär samma styrka som mina när det gäller tjära, nikotin och kolmomoxid men smakar choklad. När man tagit ett bloss lägger sig chokladsmaken över läpparna...tack Mike kul att få prova dessa cigg!

En bild på dessa cigg ser ni här under.
Med blixt och utan blixt.






Slappardag!

Är skit trött så jag ska försöka sova en liten stund, vaknade ju kl 06 imorse och gick även upp då.
Har vart iväg och handlat idag och plockat upp resväskan och städat lite, imorgon får vi se vad vi hittar på för något...Fredag har vi ju tvättstugan kl 11.

Ikväll ska vi ned på gården, får se om flera är ute idag, igår var det rätt dött fast det var så fint väder.
Men alla har ju inte semester som vi och de som har det är bortresta eller pysslar med annat.

Från kl 11.30 har vi enbart slappat här hemma och det är rätt skönt det med.
Var ju full rulle i Dalarna och vi hade jätte mysigt
.
Älskar dig Sture!!!

Ale!

Nu är Sture glad de har 187 stycken öl av denna vid bromma flyg!!!!



Ordinarie sortiment
ALE


Flagga Sleepy Bulldog Summer Pale Ale (nr 1613)


Land Sverige


Distrikt Sverige


Alkoholhalt 5,0 %


Färg Ljus, gulbrun färg.


Doft Fruktig, humlearomatisk doft med inslag av aprikoser, bröd och pomerans.


Smak Fruktig, humlearomatisk smak med inslag av apelsinmarmelad, aprikos, honung och bröd.


Användning Serveras vid 8-10°C till husmanskost eller som sällskapsdryck.


Beska=6
Beska
Fyllighet=6
Fyllighet
Sötma=2
Sötma
Fågel
Fläsk
Lamm
Sällskapsdryck


Jello glas!

Glas gjorda av jello....nja inget för mig då jag inte gillar Jello.
vad säger ni skulle ni köpa dessa?
Tipsen om detta fick jag från Fokis sida.

Edible Drinking Glasses That Encourage You To Litter. Jelloware.




The folks at The Way We See The World have designed edible, flavored and naturally biodegradable gelatinous drinking cups, that when tossed on the surface of the planet, actually contain organisms that nurture the growth of grasses and plants.



Jelloware re-imagines the concept of drinking, and imparts a new experience in the way it feels, tastes, smells, moves, and is even disposed of.



The cups are made entirely out of agar agar (a gelatinous substance made from red algae) and cast in different flavors, such as lemon-basil, ginger-mint, or rosemary-beet, each specifically designed to compliment a corresponding drink.



Jelloware is meant to be thrown into the grass after it is used, as agar agar* is a seaweed extract and actually nurtures the growth of plants.



*Agar (agar agar) is used in laxatives, as vegetarian gelatin substitutes, as a thickener for soups, jellies, ice cream and other desserts, and as a clarifying agent in brewing, and for paper sizing fabrics. Chemically, agar is a polymer made up of subunits of the sugar galactose. Agar polysaccharides serve as the primary structural support for the algae's cell walls.


Dalarna!

Var för trött för att blogga igår men nu kommer bilderna. Igår var det sol och varmt hela dagen på vår fortsatta resa runt Siljan. Dagen innan så regnade det nästan hela dagen med några uppehåll. Men när vi kom fram till Rättvik slutade det att regna men var molnigt och grått men varmt. Så vi var på en pub och käkade smårätter, jag tog nachos och Sture kycklingklubbor, vi hade ätit  tidig middag vid 15 så vi var inte så jätte hungriga.
Här är Dalarna!


Strax efter Avesta världsrekords dalahästen 16 meter hög.
Kl är nio så vi åt även frukost här.





På väg mot Sundborn.
Carl Larsson gården!






















Vid kvarnen så var den lilla ån helt torrlagd pga att dammslussarna ej var öppna.



Tällberg! Så himla vackert och vilken fin utsikt över Siljan, var tyvärr rätt grått just då.










Vidablick och bilder från restaurangen nedanför Vidablick







Utsikten från restaurangen jäklar grå väder.



Sture bäddar sängarna på vårt rum på vandrarhemmet i Rättvik.




Rättvik!



Det var mängder av veteranbilar och raggarbilar i Rättvik och runt omkring i Dalarna. dagen efter fick vi svaret de ställs ut på torget i Rättvik sen idag går de i kortege fram till Falun!
Tog en bil på denna lilla söta husvagn



Kvällen i Rättvik






Ölen Sture provade och måste bara köpa hemma vi hade ingen penna så det fick bli foto.






Vårt tilltugg




Vårt vandrarhem i Rättvik 10 minuters promenad från centrum.






Ser ni fönstret högst upp till vänster? Där bodde vi!



Vår frukost.



Nusnäs. Sture var jätte trist ville inte sitta på Dalahästarna!!!!







Mora och Zorngården









Gesunda vid tomteland underbar utsikt!







Ett videoklipp på utsikten. Visst är det fint?








On the road kolla vilka raksträckor!



Ett tillägg. Vi var inne i Falun, Mora och leksand, Hedemora och flera ställen och knallade runt lite. Men har inte bilder på allt. Vi har även köpt lite saker, en Dalahäst bla sen knäckebröd från Leksands fabriken som säkert räcker ett år :-))) och lite annat smått och gott!
nej nu ska jag börja att packa upp resväskan.

mandag

Hade en fin dag igar. Vi at gott och hade det mysigt. Kommer att skriva mer imorgon for natet har suger.inga aao med prickar over.Ja gar i sverige ju!
Idag fortsatter vi mot mora,och var tripp siljan runt.Sundborn, leksand, borlange, nittsjo vidablick, rattvik etc hann vi med igar.Hors imargon!

Godmorgon!

Nu är jag ny duschad och sitter här och torkar! Vi åker inom 30 minuter ska bara diska och ta ut soppåsen...blommorna är vattnade och videon inställd kan ju inte missa våra bästa år som jag följt sen hösten 1998.
Så snart bär det iväg till Dalarna och solen, var en sol vid Siljan men ett regnmoln över Stockholm!
Såg ni Jamie Oliwer igår på kanal 5?



Läs HÄR

Köpte denna fyr igår med solskens lampa den blinkar som en fyr när den är upp laddad. Två bilder under en med blixt och en utan blixt.




Kalhygge i Blackeberg!

Nu får det vara nog!!!!!! Se vad de gjort vid vändplanen för bussen inne på Blackebergs sjukhus området!!!!!
Rena kalhygget de hugger ned barnens Sherwoodskog för att bygga dyra nya bostäder som ingen normal Blackebergsbo iallafall har råd att bo i. Eller så gör de nya dyra bostadsrätter.
Se hur det ser ut nu!!!!!
En film gjorde jag också!
De har redan förstört hela Strandpromenaden med de nybyggda fula husen nedanför Blackebergs sjukhus, sjöutsikten som fanns för de gamla som bor där är nu borta.
De bygger mer och mer i Blackeberg och tar bort de fina grönområdena vi har. Sluta det räcker nu vi vill ha kvar våra fina vackra grönområden.











Lördags kvällen!

Detta skit väder alltså. Ja jag vet att jag klagade när det var runt 30+...men det var för varmt man mådde inte bra då!!!!! Men 15+ och storm och regn bad jag aldrig om!!!! 20+ vindstilla och sol...perfekt tack det vill jag ha.
Vi var envisa igår och gick ut på gården ändå, för det finns ju inget dåligt väder bara dåliga kläder. Men strax före 19 gav vi upp för regnet blåste in då och då under taket inte alls skönt.
Bilder från kvällen inne och ute och några tagna från balkongen när vi kom upp.


Även om det inte syns så spöregnade det. Blomman fick Sture på sitt jobb och den hängdes nere på gården pga av att den doftande enligt Sture vilket jag då aldrig känt.









Se så regnet piskar ned i plask dammen.



Uno!





Dessa bilder har jag tagit från min dotters sida på Facebook och igår sa hon att det är helt okey att lägga de i bloggen!

Tylö sand After beach!





Vilken jätte fin bild den borde man förstora och hänga på väggen!!!!
Men jag har ju fotopapper och kan beställa storlek om jag vill, så dum jag är!



Uttråkad!

Tackar för kommentaren Elina! Jag kan ju inte tvinga folk att kommentera men det är alltid kul att få en kommentar och även få veta vilka ni är som läser bloggen. Ibland är det väldigt många och jag är ju världens nyfiknaste människa...vilka är ni kom igen visa er!!!!!
Klockan är redan 13.30 och dagen har bara rullat på, tvättstuga, lämna in hästarna, lösa korsord etc. Jag vill göra något kul, men Sture verkar vara seg och vill inte köra bil bla...suckar!


KOMMENTERA!

SKRIV KOMMENTARER NÄR NI LÄSER NÅGOT AV MINA INLÄGG!!!
RÄCKER MED HEJ NAMN HAR LÄST!

Maho Beach

Inte fasiken skulle jag vilja vara på denna strand...riskera mitt liv och tänk på all skit man andas in från planen!!!

Maho Beach-Low Flying Planes

August 27, 2008 admin 6 comments

Maho Beach is a beach situated in St Maarten in the Netherlands Antilles, on the Dutch side of the island. The place is known worldwide because of Princess Juliana International Airport that is situated adjacent to the beach.

Maho Beach (Image credit: sunsetbeachbar).

Maho Beach (Image credit: sunsetbeachbar).

Incoming air traffic have to touch down as close as possible to the beginning of runway 09 due to the short runway length of 2,180 metres/7,152 ft,[1], resulting in very low altitude aircraft on their final approach over the beach.

The local government warns that approaching too close of departing aircraft canresult in seriousinjury and/or death.”

-

 


Danger- Beware of Jet blast

An additional fence has been added recently behind the runway 09 to prevent irresponsible tourists from hanging on to the main fence surrounding the runway to be “blasted” by the aircraft engines flow.

 

The beach itself is white sand and has little to none vegetation because of the jet blast erosion. The Caravanserai Resort, the popular Sunset Beach Bar and other restaurants/night clubs such as Bamboo Bernies and Bliss are located nearby. Watching airplanes over the beach is such a popular activity that daily arrivals and departures airline timetables are displayed on a board in most of bars and restaurants.

(Image source Airliner.net)
(Image source airliners.net)
(image source airliners.net)
(image source airliners.net)

Airbus Boeing Landing Takeoff St-Maarten Maho Beach
Uploaded by twelve2012.

Jamie Oliwer

Se programmet nu på Söndag kl 19.55 på kanal 5

Nakne kocken näckar inte

Publicerat 2010-07-22 10:44

Foto: Fremantle media Hellre surströmming än nakenbad för Jamie Oliver.


I tredje delen av ”Jamie upptäcker…” reser tv-kocken Jamie Oliver till Stockholm för att titta på bastubad, nakendopp och svenska delikatesser som sill och älgkött. Dessutom bjuder krögaren Ruben Madsen på surströmming.

I en intervju om programmet som brittiska Guardian gjort lovprisar Oliver Sverige och Stockholm.

Han älskar att tro sig veta att kockar fiskar lax till sina krogar intill riksdagshuset som han kallar ”House of lords”. Surströmming är värsta stinkbomben men serverat med kärlek, omsorg och ett litet ”kex” blir Oliver bara så förtjust även om han inte riktigt själv vågar tro det innan.
Som en turistmyndighets allra våtaste dröm fortsätter tv-kocken sedan lovprisa svensk mat.

Han går på kräftskiva där man har på sig löjliga hattar och sjunger Helan går. Det är lite som karaoke, säger han, hemskt kul när det pågår men något man ångrar dan efter.

Så ångerfull låter han dock inte, snaps ska man visserligen akta sig för och svenskar är farliga att dricka i kapp med, de är ”hardcore” som Oliver säger. Men dricker man lagom blir man enligt kocken ”happy high”…

Svenskar älskar sina kroppar och går helt in för ”the sexual stuff”. Men grabben som lanserades som ”Den nakne kocken” är dock i stället den brittiska prydheten själv och törs inte bada naken efter bastubadet utan går snabbt över till att diskutera gravlax…


Hör Jamie Oliver prata på om Sverige och försöka uttala Östermalms saluhall i Guardian.


Lite skoj!

Titta så skoj min mamma gjort med dessa bilder.
Jag är Marylin Monroe, Teddy blir Elvis och Angelica någon som försöker dölja sig för Matte kikar in när hon byter om.









Vinet jag köpte igår





Lite dockor med och utan blixt. Lägger upp lite dockor ur min samling då och då.




Elins nya lyxhus


Fålarö kommer att bli ett perfekt ställe för Elin och hennes barn Charlie och Sam. Foto: BULLS / Janetta Nyberg / Leif Söderman

Elin Nordegrens svenska lyxhys

Elin Woods svenska drömhus börjar nu tar form.
Extra kan i dag exklusivt visa ritningarna från insidan på hennes sommarparadis i Stockholms skärgård.

Fakta

I december i fjol köpte Elin Woods, 29, anrika Fåglarö Gård i Stockholms skärgård. Kort efter brakade helvetet lös med maken Tiger Woods, 34, omfattande otrohetskarusell. När skilsmässodokumenten är signerade är det viktigt för Elin att kunna ta med barnen, Sam, 3, och Charlie, 1, till Sverige. ''Nya'' Fåglarö Gård blir ett perfekt ställe för Elin och hennes barn.

Pappa Thomas leder renoveringen. Foto: Splash News

Hela huset byggs om

Den 240 000 kvadratmeter stora egendomen ligger avskilt utan insyn från grannar. På tomten finns, förutom den stora gula trävillan också tre andra mindre bostadshus och en sjöstuga. Den lyxiga skärgårdsdrömmen, som gick loss på 16 miljoner kronor, blir Elins och barnens tillflyktsort.  Men någon inflyttning blir det knappast i år.
- Det har varit hantverkare på plats under de senaste veckorna, berättar en granne på ön.
Hela huset ska i pincip byggas om. Allt blir nytt och precis som Elin vill ha det.  Extra har tittat på ritningarna som ligger för godkännande hos byggnadsnämnden i Österåkers kommun. Det stora tvåvåningshuset är visserligen inte i närhet av Elins bostad i
Orlando, Florida, men går inte heller att jämföra med en vanlig "svensk sommarstuga".

Alla fönster byts ut

Undervåningen, där entrén ligger i söderläge och nås via en stor altan, rymmer ett

På tomten finns det, förutom bostadshuset, även tre mindre bostadshus och en sjöstuga. Foto: Olle Sporrong

vardagsrum, en toalett, ett lekrum samt ett exklusivt kök med matrum. Köket ska - enligt riktningarna - utrustas med köksö, två diskmaskiner, två kylar och frysar samt gasspis och ugn. I ena hörnet finns ett stort skafferi. Via en ny trappa i entrén nås husets övervåning. Trappan leder upp till en hall med ingång till våningens tre sovrum, en "sovkabyss", samt till badrum och den balkong som man också har ansökt om att få bygga till över den öppna altanen.
Enligt bygglovshandlingarna ska både dörrar och fönster här bytas ut till andra i mer traditionell stil. I anslutning till två av sovrummen finns två drygt sex kvadratmeter stora
klädkammare, så kallade "walk in closet". Det stora sovrummet, som sannolikt blir Elins, ligger i norrläge, och är hela 32 kvadratmeter efter utbyggnaden. Det stora badrummet på övervåningen har både dusch och badkar samt tvättmaskin.

Underskriften saknas

Det är Elins far, radiojournalisten Thomas Nordegren, som har fått dotterns fullmakt att styra och ställa med renovering och utbyggnad av huset. Det enda som nu står i vägen för ett byggnadslov är hans signatur som måste finnas på ansökan.

Elin och Tiger 2006. Foto: Rob Carr


- De har fått godkännande för rivning av en del. Men när det gäller bygglovet så är ärendet inte behandlat ännu eftersom den sökande inte har skrivit under, säger Eva Gullberg, byggnadskoordinator på byggnadsnämnden i Österåker kommun.
Hon ser dock inga hinder för bygglovet och ärendet kommer inte ens att gå ut på remiss.
- Det är så pass små saker som ska göras.
De boende på ön ser med ro på att få den världsberömda golfhustrun till granne.
- Det är ju ingen nyhet för oss längre. Förvärvet skedde i höstas, säger en boende på ön, som dock hoppas att ön förblir en lugn plats även i fortsättningen.
- Nackdelen är ju om det blir någon slags bevakning av familjen.

Ritningarna från bygglovshandlingen.


Äter mygga!


Fredags kväll!

Igår var det kallare på kvällen 15+ så folk droppade av ganska tidigt. Jag Sture och Göran gick upp kl 21.30 då var vi rätt kalla. Vi spelade Uno en stund nere på gården och ett parti uppe.
Idag är det grått och nu är det bara 14+ ute...kan väll för tusan vara lagom någon gång. Antingen är det över 30+ eller väldigt nära 30+ eller så är det runt 15+!!!!!
20+ och sol och vindstilla är alldeles perfekt.



Sture ska ha tvättstugan kl 10 sen ska vi ta och börja packa ned lakan och dylikt resten lägger vi på bordet så är det bara att slänga ned på Söndags kvällen!







Nej detta blev så trist så jag går och diskar istället så skriver jag när jag är mera vaken!


Storhandlat!

Vi var på rusta först där jag hittade ett par skor på rea för 34.50 kr...billigt va. Sen var vi och storhandlade, se bilder under. Nu är vi hemma och jag käkar mellis sen ska jag sova någon timme för att orka vara uppe ikväll.

Kylen





skafferiet



Mina skor, rosa är de man ser inte de fina guldtrådarna tyvärr




Fredag!

God morgon!
Igår var det dålig uppdatering...sorry!
När min älskling kommer hem idag ska vi åka och handla för han fick lönen idag, jag får först på Måndag!
Fylla på kyl, frys och skafferi, lite medicin som alvedon, ipren etc.


Hoppas att det blir lika tidigt idag som igår. Jag behöver sova lite för har vaknat kl 03 två nätter i rad nu och idag somnade jag om strax före 06 och vaknade kl 07 så ca 4 timmar igår natt och ca 4 timmar inatt. Inte okey om man ska orka med en hel dag!!!!!

Just nu har jag scanat in bilder från mitt fotoalbum från 1995 på min son Teddy och hans kamrat Jocke...just det den Jocke ja som är son till Bosse och irene här på gården. De var alltså 9 och 10 år på dessa bilder.

idag är de 25 och 24...jösses vad tiden går.








Här är Linnea min yngsta tjej och Jocke.


Jocke 2009



Teddy 2009



Jotex!

Har tråkigt!!!!! Så jag gjorde en rea beställning från Jotex handdukar, badlakan, ett vinställ till boxvinerna som ser ut som en sjöbod. en ny hjärtformad toamatta med strassstenar, två smultronskålar i plast alltså de är vita med smultron på!
Mattan är nödvändig då den andre vi har håller på att gå sönder i botten, handukarna är nödvändiga då våra är fula och urtvättade de andra var väll lite onödigt kanske. men ett vinställ som ser ut som en sjöbod är väll snyggt?










Morgonstund har guld i mund!

Vaknade kl 03 imorse så jävla typiskt mig. Somnade äntligen om kl 07 och nu vaknar jag att Sture kommer hem från jobbet!!!!!!!!!!!!
Det var en kort arbetsdag, men vissa dagar går snabbare än andra.
Tog dessa bilder kl 04.30 imorse när min sötis fikar på balkongen:




MORGONSTUND HAR GULD I MUND!



Ja det var ett ordspråk det. Jag använder otroligt ofta ordspråk och HÄR hittar ni en massa i bokstavsordning och jag har hört nästan alla.

God natt!

 

Var ute på gården ikväll och satt och pratade med alla trevliga grannar vi har. Nu är det dags för sängen snart och Sture har redan lagt sig för jobb imorgon.

Men nästa vecka är han ledig och det bär av till Dalarna på Måndag!

Skönt att få en vecka tillsammans äntligen, vi sover bara en natt i Rättvik för vi ska göra allt vi kan kring Siljan.
Migränen gick över efter kall trasa, sovande och medicin. Kanske den kommer imorgon dag tre men då är det sista dagen...jäklar veckor man har jag är för gammal för att det ska fortsätta!!!!!!!!!!!
Nej nu ska jag se våra bästa år och sova!

melonkylskåp

Kylskåp för vattenmeloner!

 

Det är skillnad på prylar och prylar. Vissa grejer är riktigt praktiska, till exempel kylväskor som man kopplar till cigarettuttaget i bilen, medan andra grejer är sådant som man höjer på ögonbrynen åt. Ett bärbart vattenmelonkylskåp hör till den senare kategorin.

Okej, visst – kan man ha kylskåp för drycker så kan man även ha det till för vattenmeloner, antar jag. Men vad som utgör frågetecknet hos denna märkliga produkt är att det även finns en funktion som gör att man kan värma upp vattenmelonen. Varför skulle man vilja göra det?

Det bärbara kylskåpet heter Marugoto Tamachan och kostar motsvarande 1 700 kronor. Den är endast tillgänglig från Joybond i Japan, men om du vill hitta ett sätt att få tag på en, så rekommenderar vi att du kontaktar Geek Stuff 4 U. De specialiserar sig på att importera svårtillgängliga produkter från Japan och fraktar till i stort sett alla länder i världen.

Klar!

Tvättstugan klar hade bara två maskiner så det gick snabbt och enkelt.

Ett litet tips!
Efter middagen går det aldrig att få tag på oss hemma utan då är det mobilerna som gäller.
En av mina döttrar ringde här om dagen och undrade varför jag inte svarade på telefonen hemma.
Just då stod jag och plockade röda vinbär och jordgubbar på gården så då är det svårt att svara i hem telefonen.
Vi brukar vara ute till strax före nio då Sture hoppar i säng för att jobba nästa dag för vem vill missa dessa sköna sommarkvällar?

Idag får vi se hur det blir har fått min vecka igår så att jag känner att migrän är på gång. Det är inte varje gång jag får migrän av detta men när jag får det så varar den till och från i max tre dagar. Då trivs man inte i sol och värme för det är varmt även i skuggan, jag brukar istället äta smågodis ha kall trasa på huvudet och glo på barnfilmer :-)!

Ni som har migrän förstår vad jag menar det vet jag, så vi får se om det blir utgång ikväll eller inte.
Nu ska jag fortsätta se Törnfåglar har precis tagit en tablett så vid datorn ska jag inte sitta just nu.

Bjuder på lite härliga sommarbilder som jag tagit själv observera det!
Inga nya bilder bara så ni vet!













































Dessa under har jag inte tagit själv, men det är mina barn som tar studenten.







After beach Tylösand i Halmstad min äldsta dotter, antar att det är hennes kille som tagit fotot.




Törnfåglarna!

God morgon! Vaknade 04.15 och har fortfarande ej somnat om. Ska ha tvättstugan kl 07 så nu är det ingen ide att försöka somna om.
Somnade ifrån Törnfåglarna ganska snabbt igår så det var nog därför jag vaknade tidigt imorse.

Har ni sett den serien?
Om inte gör det!

TV-serie från 1983 med Richard Chamberlain och Rachel Ward.
Se den njut av den för den är verkligen underbar. Kika under på två filmklipp och texten vad den handlar om.












Handling [redigera]

Den unge irländske katolske prästen Ralph de Bricassart får tjänstgöring i New South Wales i Australien, där han lär känna Mary Carson som är en förmögen men något bitter ägare till fårstationen Drogheda, belägen nära staden Gillianbone.

När så Carsons bror Paddy Cleary kommer med sin familj till Drogheda för att tjänstgöra som förman på godset blir Fader Ralph en nära vän till familjen Cleary och får en särskild relation till familjens enda dotter, den då 9-åriga Meghan, "Meggie".

Då Meggies mor aldrig ägnat henne speciellt mycket uppmärksamhet, och samtliga män i familjen Cleary är involverade i arbetet på gården, blir det till stor del Fader Ralph som tar sig an den ensamma och något bortglömda Meggie.

I takt med att tiden går och Meggie börjar bli vuxen fördjupas deras relation och Meggie visar allt tydligare tecken på att vara förälskad i Fader Ralph. Denne avböjer dock hennes inviter då han är en ambitiös och djupt troende katolsk präst och som sådan får han aldrig gifta sig eller överhuvudtaget ha ett förhållande med en kvinna. Han kan dock inte dölja att han är tillika djupt förälskad i Meggie.

När så den åldrade Mary Carson dör visar det sig att hon, eftersom även hon varit förälskad i Fader Ralph, valt att inte testamentera sin förmögenhet till familjen Cleary utan istället skänka den till den katolska kyrkan, med Fader Ralph som ansvarig för egendomen.

Detta innebär i förlängningen att Fader Ralph förflyttas till tjänstgöring i Vatikanen och därmed tvingas lämna sin älskade Meggie, vilket är precis vad Mary Carson planerat.

I Rom gör Fader Ralph karriär inom den katolska kyrkan och upphöjs med tiden först till ärkebiskop och sedan till kardinal. Under alla dessa år plågas han dock av svåra samvetskval, och slits mellan sin gudstro och sin kärlek till, och saknad efter, Meggie.

Meggie å sin sida försöker gå vidare i livet och gifter sig istället med fårfarmaren Luke O'Neill men inser snabbt att hon aldrig kommer att bli lycklig med någon annan än Fader Ralph.

Under seriens vidare gång får vi följa Fader Ralph och Meggie genom deras liv under kommande decennier. Medlemmar i familjen Cleary dör och nya föds, tiden går och världen förändras, men den hopplösa kärleken mellan Fader Ralph och Meggie består.

Skådespelare [redigera]

Citat [redigera]

Budskapet i boken avspeglar sig i en text som står bland de första sidorna av boken.

Det finns en saga om en fågel som sjunger endast en gång i sitt liv men då sjunger den vackrare än någon annan varelse på jordens yta. När den lämnar sitt bo söker den efter en törnbuske och ger sig inte förrän den har hittat en sådan. Sedan sitter den och sjunger bland de taggiga grenarna, fastnaglad vid den vassaste och längsta taggen. I sin dödskamp sjunger den vackrare än både lärkan och näktergalen. En storartad sång till priset av sitt liv men hela världen stannar för att lyssna och Gud ler i sin himmel. Ty det bästa kan endast födas ur stora smärtor... så säger åtminstone sagan.

Kuriosa [redigera]


Natti!!!

Vilken kväll varmt och skönt. Vi gick upp kl åtta för att se allsången...nja det var så där. Vissa saker var bra andra urusla vad fasiken gör Dileva där????
Är trött så jag ska snart lägga mig och fortsätta titta på Törnfåglarna.
Jo jag har sett den säkert en 30-40ggr kanske mer men den är underbar!

Så där ja!!!!

Nu är kakan klar och pajen står på bänken och väntar på att ugnen ska bli varm.
Blir supersmaskigt att få paj till efterrätt.
Just det bakade negerbollar igår också egentligen ska det vara kokos utanpå men pärlsocker är godare och jag är lit ekänslig mot kokos.

Sockerkakan utan och med blixt kan aldrig bestämma mig för vilken bild som blir bäst så ni får båda.





Paj i väntan på att ugnen ska bli varm.



Negerbollar.


bakdags igen!

Vaknade för 40 minuter sen och har nu diskat bakat en sockerkaka och lagt fram blåbär för jag ska göra en blåbärspaj.


Hm dags att göra rent luckan ser jag men den ser mer skitig ut på bilden än vad den är i verkligheten. Får bli ett projekt imorgon att göra rent ugnen.






Igår bakade jag formfranska glömde nog att skriva det. Är så mycket godare med hembakat än köpt bröd.

Uppe med tuppen!

Åter igen så är jag uppe med tuppen. Kan inte fatta varför det ska vara så svårt att sova ordentligt. Har ju varit så här hela semestern. Visst har haft en rejäl hosta men den har ju vänt nu så då borde man ju sova bättre.
Men men nu sitter jag här igen. Att jag vaknade kl 01 inatt och hade svårt att somna om är helt mitt fel. Man sätter inte på en svensk serie som är ett vhs band med dåligt ljud så man får höja jätte mycket och sen somnar.
Just det vaknade till ett dån på tv:n då filmen tagit slut och tv:ns utbud visade sig i rutan med bra ljud.

Vad såg jag då....jo Söderkåkar, älskar den och har sett den hur många gånger som helst, den är så mysig.

Söderkåkar

TV-serie från 1970 av Bernt Callenbo med Tom Deutgen och Manne Grünberger.

Filmens handling

"När sola går ner bakom Sjöbloms dass, ja då e de vååår!"

Söderkåkar är en berättelse om människorna och livet på Söder. Visserligen har de allt som oftast svårt att hålla sams, men det är ändå kärleken, gemenskapen och glädjen som förgyller deras vardag. Och så litern på lördagskvällen förstås. Söderkåkar är en komedi efter Gideon Wahlbergs folklustspel om livet på söder.

 

 

 

Nej natti natti!!!!!

 


Informationen hämtad från discshop.se! Över 18.000 titlar i lager. Leverans nästa dag om du beställer före 16 00


Gjort en sko till!!!!

Har tagit bilden själv en lila syrenkvist!

Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!


Rösta!!!

Min designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min sko här!

 

 

 

Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!


Rösta!!!!!

Min designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min sko här!

 

Klart ni ska rösta för visst är designen fin...har gjort den alldeles själv!!!!!!


God morgon!

 

Jag har tänkt på en sak, ja hör och häpna jag kan faktiskt tänka!!!!! Flera av de stora bloggarna eller de som bloggar i dessa bloggar är kända för något de inte är. De är enbart ute efter att provocera eller ljuga om sina liv eller vara en annan person i bloggen än vad de egentligen är. Vad är det för mening med detta? De tjänar en massa pengar på sina bloggar och har en massa läsare. Är det lögner folk vill läsa, tycker folk om de som provocerar och retar upp andra? Jag är inte bättre själv för jag läser vissa av dessa bloggares blogg...men varför gör jag det?


Jo för det är galet det de skriver, det är blåst det de skriver och det är en härlig känsla att få lägga in en giftig kommentar här och var.

Så jag tror att folk som läser dessa bloggar älskar att få lägga in giftiga kommentarer här och där, tror inte ni det? :-).


Men själv skulle jag aldrig vilja skriva osanning i en blogg eller enbart vara ute för att provocera andra. I min blogg skriver jag om mitt liv, lägger ut foton, skriver om resemål, roliga saker etc. Jag älskar att skriva och det har jag alltid gjort, som yngre skrev jag novell på novell och har fått vissa publiserade i de där gamla flicktidningarna...som mitt livs novell, starlet etc.

Jag har börjar på en bok som ligger sparad i word sen ja ett år tillbaka...jag är jättenöjd med början men sen tog det bara stopp. Vet vad den ska handla om men inte hur jag ska formulera fram det till andra på ett bra sätt, som berör och väcker känslor!

Men kanske allt lossnar en dag och fingrarna hoppar över tangenterna timme efter timme!

 

Lite tankar i denna tidiga morgon timme!

Nu ska jag föröka somna om så höres vi senare!

 


Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!


Bloggtorka!

Hela dagen har rasat förbi och snart är det middags dags igen! Imorgon jobbar Sture igen och jag har tre veckor kvar på semestern. Ska väll börja på en ny bok har ju en drös som ligger här olästa så varför inte ta chansen när man nu har tid?
Usch jag har verkligen blogg torka just nu, ni får ha överseende med detta för snart är jag igång igen.
Får se om vi syns något mer idag!



Söndags morgon!

Igår regnade det en skvätt, men det utlovade ovädret lyste med sin frånvaro. Vi satt under taket igår men det var inte så många ute men grannarnas son och tjej och deras barn var ute och sen granntjejen i porten innan oss var ute med sina barn så vi hade en trevlig kväll. Gick upp vid 22 och spelade ett parti Uno sen gick vi och la oss. Har fortfarande ont i sidan och ryggen, kunde enbart ligga på rygg inatt då det värkte i sidan när jag försökte ligga annorlunda. idag är det fjärde dagen och jag börjar tycka detta är urjobbigt...blir så handikappad, idag vill jag tex plocka blåbär och göra en paj...men jag klarar väll inte av att gå i skogen.
Bjuder på lite dockbilder:

Detta är play och mobils dockskåp som min mor köpte i början av 90-talet då kostade det 800 drygt, är ca 1/2 meter högt bredden blir lite mer, vänder man på det så är det helt öppet med flera rum med möbler i.



Charlie Chaplin som jag fick som tonåring av min mamma.





Pierroer





Min trollunge





Living dead dolls döda dockor i likkistor, chyckys brud, gout och en manga.



Död baby



Bild från förra sommaren har tillkommit gout och manga.



Mina söta fiskarbarn i sydvästar köpta i mitten på 1990 kostade 199 kr styck då.



En liten söt blandning eller hur?

Skrämmande!

Americans are NOT stupid - WITH SUBTITLES





men jösses skämtar de?????

Igår kväll!

Kan inte skriva ut helt vad jag menar med nästa mening. Men många som jag känner kommer att förstå vart jag vill komma. Någon eller vissa av bilderna under visar på hur feg man kan vara då man tar upp vissa saker onykter.
Jag är inte inblandad i detta men andra är...fegisskit säger jag bara!!!!!!
Kommer inte skriva om detta mera så nu går vi vidare.


Hade det super trevlig igår och Mike kom ner och spelade på sitt instrument, han är super duktig...tummen upp för honom.
Idag åker Gisela och Matte iväg till Skåne...jätte trist att de ska vara borta i upp till 2 veckor, men andra grannar som Bosse och Irene kommer hem idag.
För några dagar sen fick vi hemmagjord kallrörd jordgubbssaft som Gisela gjort...den var supergod.





Sommarsallad och sommardrink







Visst kan man grilla Billy pizza!!!












Glass!

Börjar bli hungrig, men det är ju meningslöst att käka drygt en timme innan middagen...suckar!
Sture åkte iväg för att hjälpa sin chef med att få igång hans bil, han skulle visst få öl också som tack för hjälpen att han varit halvt chef sen chefen åkte på semester tillsammans med en annan kille.

Usch har inget vettigt att skriva om så ni får faktiskt vänta tills imorgon då kanske jag inte har samma bloggtorka som jag har idag.
Gillar ni glass kolla in här:

Här finns godaste glassen i Stockholm

Sara Bjurström trivs med sitt jobb som glassförsäljare på Fj
Sara Bjurström trivs med sitt jobb som glassförsäljare på Fjällgatans kaffestuga. Men så var det också hennes morfar som startade stället med Stockholms vackraste utsikt för 42 år sedan.
Foto: GUSTAV GRÄLL
RESAs glassande reportrar Leif-Åke Josefsson och Johan Söder
RESAs glassande reportrar Leif-Åke Josefsson och Johan Söderlund.
Nicole Emsom driver glasskiosken StikkiNikki.
Nicole Emsom driver glasskiosken StikkiNikki.

Betyg på 13 glasserior i sommarens läckraste test

Hetast i stan just nu?

Glass, glass och ännu mera glass!

RESA har testat 13 av Stockholms mest populära glasserior just nu.

Efterfrågan, ja - just nu håller glassrekord på att slås. Enbart Sia Glass ökade med 20 procent under juni trots att de två första veckorna var kalla. Och företaget har kört med treskift sju dagar i veckan under sex veckor för att få fram glass så att det räcker.

Klassiska Fjällgatans kaffestuga är ett av deras leveransställen.

Vill man ta in huvudstaden medan man njuter av glassen finns det inget som slår kaffestugan.

Tredje generationen

Det är bara att titta och njuta – av både glass och utsikt.

– Det var morfar som startade stället 1968. Nu är vi barnbarn, kusiner och vänner som jobbar här, säger Sara Bjurström under tiden som hon skopar up en Brownie, ställets bästsäljare.

Vill man ha närmare till Stockholms vatten – ja, då kan man stanna till vid den blå kiosken StikkiNikki på kajen nedanför Hotel Sheraton.

Den drivs av paret Nicole och Urban Emsom.

– Jag är konditor från början och jobbade i många år hemma i USA med att göra bröllopstårtor. När jag flyttade hit fortsatte jag med det men tröttnade till slut. Ni gör ju inte lika crazy tårtor här, säger Nicole och skrattar.

Lärde sig glass i Italien

I stället drog hon till Italien och glassriket Kalabrien för att lära sig mer om glass.

Och för tre år sedan fick hon chansen att köpa kiosken på kajen med ett av stans mest attraktiva lägen.

– Vår glass är lite mera hemgjord och den är till 75-95 procent ekologisk. Och vi satsar mycket på äggulor, säger Nicole Emsom.

Den blå kiosken är inte bara glassbar. Det går att kombinera glassen med en lunch från griffeltavlemenyn med mustiga rätter.

Vad sägs om en Hippie Salad plus glassbästsäljaren Cookies and cream till efterrätt?

Två besök – om dagen

Undrar ni över namnet StikkiNikki så finns det en enkel förklaring.

– Jag hade så spinkiga ben när jag var liten att alla kallade mig StikkiNikki, säger Nicole Emsom samtidigt som ett gäng schweizare knallar förbi med glada tillrop och vinkningar.

– De har varit i Stockholm i fyra dagar och de har varit här hos mig två gånger varje dag, säger Nicole.

Ett betyg så gott som något.

Leif-Åke Josefsson
Johan Söderlund

Betyg på 13 glassbarer runt hela stan

Café Järntorget

 

Västerlånggatan vid Järntorget, Gamla stan

KARTA Visa Café Järntorget på Hitta.se

Antal smaker: 40-44. byter ofta ut smakerna.

Bästsäljare: Trippelchoklad, Blåbär.

Mest udda: Bubbelgum, Champagne/smultronsorbet.

Betyg glass:

Pris: 40 kr för egentillverkad strut med två kulor.

Miljö: Trevligt mitt i Gamla Stan. Mycket turister.

Betyg atmosfär:

Övrigt: Hembakade strutar och färglada bröllopsglass-menyer.

Montis

 

Gallerian, Hamngatan, city.

KARTA Visa Gallerian på Hitta.se

Antal smaker: 25.

Bästsäljare: Chokladglass.

Mest udda: Lakritsglass.

Betyg:

Pris: 45 kr för strut med två kulor.

Miljö: Mitt i shoppingcentret Gallerian (inte så "somrigt").

Betyg atmosfär:

Övrigt: Extremt god och gräddig glass, passionsfrukten är världsklass! Populärt ställe med lång kö sena eftermiddagar.

Stockholms glass och pastahus

 

Glassfamiljen bakom glassdisken. Sara och Aoun Hässelbäck med dottern Amanda, 15.
Valhallavägen 155, Norrmalm.

KARTA Visa Stockholms glass och pastahus på Hitta.se

Antal smaker: 48.

Bästsäljare: Cassata, Citron och Lakrits.

Mest udda: Caribbean Chocolate (med fyra olika sorters chili).

Betyg glass:

Pris: 35 kr för strut med två kulor.

Miljö: Enkelt snabbmat/lunchställe.

Betyg atmosfär:

Övrigt: Nära till Gärdets friluftsområde

Kungsholmens glassfabrik

 

Peter Mesch poserar med glasstårta på Kungsholmens glassfabrik.
Pipersgatan 14, Kungsholmen.

KARTA Visa Kungsholmens glassfabrik på Hitta.se

Antal smaker: 24 (varav 8 sorbéer).

Bästsäljare: Mynta/limesorbé, lakritsglass, kardemummaglass.

Mest udda: Blodgrape/Campari.

Betyg glass:

Pris: 30 kr för strut med två kulor.

Miljö: Mysigt, klassiskt och enkelt. Känns som en liten fabrik.

Betyg atmosfär:

Övrigt: Bäst på sin krämiga och goda sorbé.

Gelateria Italiana

 

Drottningholmsvägen 22, Fridhemsplan, Kungsholmen.

KARTA Visa Gelateria Italiana på Hitta.se

Antal smaker: 26

Bästsäljare: Cassata Siciliana, Choklad.

Mest udda: Citron på äkta citroner. Tiramisouglass.

Betyg glass:

Pris: 35 kr för våffla med två kulor.

Miljö: Italiensk citykänsla. Inte så mysigt, men charmigt.

Betyg atmosfär:

Övrigt: Drivs av familjen Ardizzone som även har en gelateria i Rom.

Stockholms glasshus

Birkagatan 8, Karlberg, Vasatan.

KARTA Visa Stockholms glasshus på Hitta.se

Antal smaker: 48.

Bästsäljare: Mörk choklad.

Mest udda: Teheran med saffran och rosenvatten. Danish Apple Pie.

Betyg glass:

Pris: 38 kr för våffla med två kulor.

Miljö: Trångt med plats att sitta. Bord och stolar på gatan.

Betyg atmosfär:

Övrigt: Glassfabriken fyller 24 år i sommar.

Lux dessert och glass

 

Patentgatan 7, Lilla Essingen.

KARTA Visa Lux dessert och glass på Hitta.se

Antal smaker: 6.

Bästsäljare: Passion/yoghurtsorbé.

Mest udda: Choklad med saltkola.

Betyg glass:

Pris: 32 kr för en liten bägare.

Miljö: Exklusiv delikatessbutik. Inga sittplatser.

Betyg atmosfär:

Övrigt: Glassen är färdigförpackad i bägare (inga kulor).

Fjällgatans kaffestuga

 

Fjällgatan 37, Södermalm.

KARTA Visa Fjällgatans kaffestuga på Hitta.se

Antal smaker: 12 smaker framme varje dag.

Bästsäljare: Brownie.

Mest udda: Bubbelgum.

Betyg glass:

Pris: 25 kr för en kula, 30 för två, 35 för tre.

Miljö: Oslagbar med utsikt över Strömmen, Djurgården och Gamla stan.

Betyg atmosfär:

Övrigt: Har funnits sedan 1968 och är faktiskt mer av stamställe än turistmagnet.

StikkiNikki – HÖGSTA BETYG!

 

Tegelbacken 3, city.

KARTA Visa StikkiNikki på Hitta.se

Antal smaker: Fler än 100.

Bästsäljare: Cookies and cream.

Mest udda: Piña Colada och Honeycombe.

Betyg glass:

Pris: 25, 35 och 45 kr för en, två respektive tre kulor.

Miljö: Mitt i stan och vid vattnet.

Betyg atmosfär:

Övrigt: Säg den turist som inte stannar till...

AH:s glassbar

 

Skånegatan 83, Södermalm.

KARTA Visa AH:s glassbar på Hitta.se

Antal smaker: 40 framme.

Bästsäljare: Choklad med 90 procent kakao i.

Mest udda: Valnöt.

Betyg glass:

Pris: 20-60 kr beroende på storlek.

Miljö: Hål i väggen.

Betyg atmosfär:

Övrigt: Alojz Halan, glassgubbelegendar, har drivit stället sedan 1983.

La Venezia - BILLIGAST!

 

Västgötagatan 22, Södermalm.

KARTA Visa La Venezia på Hitta.se

Antal smaker: 24.

Bästsäljare: Jordgubbssorbet och päron.

Mest udda: Blue Flag och Lemoncake.

Betyg glass:

Pris: 17 kr för en kula.

Miljö: En park bakom knuten gör susen.

Betyg atmosfär:

Övrigt: Planerar att kanske starta året runt-verksamhet.

18 smaker

 

Timmermansgatan 15, Södermalm.

KARTA Visa 18 smaker på Hitta.se

Antal smaker: Ett 90-tal, varierar varje dag.

Bästsäljare: Vanilj och lakrits.

Mest udda: Cosmopolitan.

Betyg glass:

Pris: 22 kr per kula.

Miljö: Frestelse nära folktäta Hornsgatan.

Betyg atmosfär:

Övrigt: Gratis internet för kunder.

Rättviks glass

 

Sjöviksvägen 49, Liljeholmen

Antal smaker: 24 framme.

Bästsäljare: Citron, fläder och blåbär.

Mest udda: Polka och hasselnöt.

Betyg glass:

Pris: 20, 30 och 35 kr för en, två respektive tre kulor.

Miljö: Köp här men gå sedan till badbryggorna vid Liljeholmskajen.

Betyg atmosfär: .

Övrigt: Superpoppis drop in för byggjobbare bland alla nybyggda hus på Liljeholmen.

 

KÄLLA


Postcards killers



Nu är den utläst och den var bra, krypande spännande genom hela boken. Höll mig totalt fänglad från pärm till pärm, rå otäck och välgjord.
Har ni inte läst den så gör det ni kommer inte att ångra er, men ni ångrar er om ni inte läser den!


Handlingen:

MEDIERNA KALLAR DEM THE POSTCARD KILLERS

De är unga, vackra och välutbildade ¿ och de skär halsen av unga människor över hela Europa.
Eftersom de postar vykort till en journalist i varje stad där de dödat är rubriken given: The Postcard Killers har mördat igen.

NU HAR DE KOMMIT TILL STOCKHOLM

Det inser Dessie Larsson, journalist på tidningen Aftonposten, för hon har precis hittat deras kort i sitt postfack.
Tillsammans med Jacob Kanon, mordutredare från New York, dras hon motvilligt in i våldsverkarnas vanvettiga värld.
Jacob Kanon har varit mördarna hack i häl i ett halvår, och hans skäl är djupt personligt. Hans dotter Kimmy är ett av deras offer.
Han har bara ett mål i livet:

DE SKA JAGAS TILLS HELVETET FRYSER

Jacob och Dessie befinner sig snart i en accelererande spiral av våld och död.
Vilka är mördarna? Vad driver dem? Hur kan de stoppas?
Till slut återstår bara en rasande kamp mot klockan och tusen kilometer norrländsk asfalt...

Postcard Killers är ett unikt romanprojekt mellan svenska Liza Marklund och den amerikanske författaren James Patterson.
Den är en internationell thriller i halsbrytande tempo och med rader av våldsamma vändpunkter.



Jävulsk natt!

Inatt hade jag jätteont i ryggen och sidan och in under bröstet pga senan jag sträckte igår. Vid varje hostning kändes det som knivar gick genom ryggsidan. Nu är hostan bättre, ja mycket bättre men det räcker med en gång i timmen att man hostar till några gånger.
Så jag har sovit uruselt inatt, somnade faktiskt om efter Stures supermassage och muskelsalva kl 06 och vaknade 9.40...välbehövligt kan jag säga att det var.

Nu börjar jag känna av värken i sidan igen och jag har enbart diskat...suck!
Nej ska ta tabletterna som hjälper 2 Alvedon och en naproxen.
Fotat lite dockor och tavlor imorse, vissa har jag lagt ut förr men det har tillkommit så många nya läsare så jag kommer att lägga ut lite saker då och då som jag samlar på. Dockor är en sak.


Filmen jag tittade på när jag ej kunde sova, har inte sett den förr men det var helt okey. Meryl Streep var helt underbar.



Visst är han söt ca 3-4cm hög, bakom ser ni en del av mina mini baby born



igelkotten lika stor och så söt, bakom barbapapa



Sötis nummer 3 2-3 cm bakom fler mini baby born



Toker, Trötter och Glader




Söta små dockor ca 7-8 cm



Gungande clown




Denna tavla fick mina äldsta barn när de var små hade Linnea i magen då och jag bara älskar den.
Hänger kvar här hemma då den ej går att dela mitt itu.



Mammas scraptavla på mina tre barn,...fin va?




Sen min älskade Pinoccio docka som mamma och pappa köpte till mig i Prag i höstas.



Nej nu ska jag äta frukost och läsa min bok.

Voltaren!

Sture är hem kommen och har nu masserat mig och tagit muskelsalva.
Känns mycket bättre.
Ska nu äta lunch sen fortsätt med boken Alfahannen!


Min bäste vän just nu :-))).


Mästare=tycka om?-NEJ INTE ALLS!!!!

Se trailer på Fanny och Alexander pratas det engelska om filmen men det var den bästa blandningen jag hittade.




Nej jag gillade inte filmen han får vara hur stor mästare som helst.
Det finns fler mästare inom olika grenar Picasso konst, Van Gogh konst, Beethoven klassisk musik, Vivaldi klassisk musik, mfl men alla gillar väll inte dessa bara för att de är mästare?
Nej det är helt enkelt en smaksak.

Sluch maskin!

En sådan här vill jag ha KÄLLA

Fler bilder & filmer på Slush Maskin
795:-

Slush Maskin


Drinkar med is är väl helt okej, men det är få saker som är så goda som Slushies. De är färgglada, de är iskalla, de är söta, de är goda och de är guds gåva till folket en varm sommardag.

Tyvärr måste man falla offer för kapitalismens baksida när man är som mest sugen på lite svalkande söt isdryck. Det är nämligen väldigt dyrt att köpa slushies som i princip bara är is med lite smakämnen.

På sätt och vis vill vi påstå att vi löst detta problemet, men vår maskin är i och för sig inte så billig heller så vi väljer att inte slå på stora trumman gällande de ekonomiska fördelarna med att köpa den. Dock räcker det att du en normal sommar köper strax över 30 slushies för att tjäna in priset på maskinen (förutsatt att en slushie kostar cirka 25kr).

Du kan även dricka årets godaste hemmagjorda frozen margharitas eller strawberry daiquiris när du blir ägare till denna fina maskin.

Det är såhär lätt att göra slushies

  1. Fixa fram lite krossad is eller små iskuber från frysen.
  2. Lägg in isen och salt i den innersta kammaren.
  3. Häll i lite sockerbaserad vätska i ytterkammaren.
  4. Starta maskinen och inom 25 minuter har du slush!

Specifikationer

  • Enkel att använda
  • Recept och förslag inkluderade (engelska)
  • Praktisk drinkhållare och droppbricka.
  • Gör upp till 2 liter slushie åt gången.
  • Retro design som påminner om något från 50-talets diners i USA.

Några bra tips

  • Om du vill göra alkoholhaltiga drinkar måste du addera spriten efter att slushien är klar.
  • Läs instruktionerna noga innan du börjar.
  • Låt inte barn hantera maskinen själva.
  • Maskindiska ej. Handdisk endast.
  • Tvätta noga direkt efter användning.
  • Dryck med hög halt av socker- eller majssirap krystalliseras snabbare och skapar en tjockare slush än drycker baserade på mjölk eller låg sockerhalt.
  • Kolsyrade drycker tar längre tid att bli slush och de blir inte lika tjocka.
  • Din slush blir bättre och går snabbare att tillverka om du använder förkyld dryck.
  • Kolsyrade lightläsker går ej att göra slush av.
  • Använd inte maskinen längre än vad som krävs. Om slushen ej bildats efter 40 minuter avsluta processen för att ej skada maskinen.
  • Kör ej maskinen i över 40 minuter åt gången.
Vill ni in på fler saker kliv in från början HÄR

Fanny och Alexander

Tar en liten paus från filmen för att äta frukost. Jag tittar på Fanny och Alexander en film av Ingmar Bergman. Den mannen har bara gjort underliga och trista filmer tror inte jag sett en film av honom som är bra och som jag velat se om. Han har alltid lovordats, hans filmer har fått guldbaggar, Oscars blivit Oscars nominerade etc. Jag förstår inte vad filmerna får pris för...djupet måste de vara för de är alltid mycket djupa och ofta sorgliga och väldigt konstiga.
Jo nu minns jag serien ett äktenskap där bla Liv Ullman spelade en av huvudrollerna, den var faktiskt helt okey och den har Ingmar även gjort sen även Hets var okey, men ändå är det djupa, tragiska och underliga.
Vad säger ni läsare om Bergman vad tycker ni om hans filmer?

Lista över Ingmar Bergmans filmer

Från Wikipedia


Detta är en lista över Ingmar Bergmans filmer.

Innehåll

[göm]

Manus och regi [redigera]

Manus [redigera]

Kortfilmer [redigera]

TV-filmer [redigera]

Filmer, dokumentärer & inspelade pjäser för TV

TV-manus [redigera]

Filmproducent [redigera]


Jäkla sena!

04.30 vaknade jag imorse för att gå på toa. Där fick jag en riktig hostattack och helt plötsligt knakade det till ordentligt i sidan. Gjorde så jävla ont och jag kom inte ens upp från toan, var säker på att jag knäckt hela skelettet på höger sida. Det kändes så iallafall.
Men efter en timme och Stures masserande konstaterades det att jag sträckt senan på vänster sida som går från axeln under armen och ut i ryggen
. Första halvtimmen satt jag bara still i soffan och vad jag än gjorde så gjorde det djävulskt ont...obs tog en 10 minuter att bara resa sig från toan.
Sen masserade Sture och tog muskelsalva och nu känns det bättre, men långt ifrån är det bra, gör jätteont vid hosta och rörelser. Vem borstar mitt hår idag?
Älskar dig Sture....toppen att du gick den där korta kursen om massage och senor och vet fasiken vad allt det var. Utan dig hade jag nog fortfarande suttit på toan.
Vi höres senare ska lägga mig och se en film och hoppas att jag somnar till den och att värken släpper för nu är jag väldigt handikappad.

Svalare ikväll!

Inget nytt på gården som vanligt och idag var det mycket svalare ute, inte den där tryckande värmen!
Konstigt d,et är Viktorias födelsedag idag men hon är inte med på Öland utan fortfarande på bröllopsresa, men jag har tv:n på för lite måste man se från Soliden iallafall!
Nu är det Kunga sången den är jag urdålig på men jag kan alla verser på nationalsången....nej jag tänker inte sjunga den för er på gården eller någon annanstans.
Nej nu ska jag fortsätta se på tv och sen sova, för det behöver jag verkligen.

Alfahannen !

Har jag glömt att skriva att jag läste ut Alfahannen igår tog tre dagar precis som dödergök av samma författare.
Här kan du läsa om katarina Wennstams böcker


HÄR


Nu läser jag:



Postcard Killers

av Liza Marklund , James Patterson


Medierna kallar dem The Postcard Killers. De är unga, vackra och välutbildade - och de skär halsen av unga människor över hela Europa.
¿¿¿Eftersom de postar vykort till en journalist i varje stad där de dödat är rubriken given: The Postcard Killers har mördat igen.



Nu har de kommit till Stockholm. Det inser Dessie Larsson, journalist på tidningen Aftonposten, för hon har precis hittat deras kort i sitt postfack.
¿¿¿Tillsammans med Jacob Kanon, mordutredare från New York, dras hon motvilligt in i våldsverkarnas vanvettiga värld.
¿¿¿Jacob Kanon har varit mördarna hack i häl i ett halvår, och hans skäl är djupt personligt. Hans dotter Kimmy är ett av deras offer.
¿¿¿Han har bara ett mål i livet: De ska jagas till helvetet fryser.



Jacob och Dessie befinner sig snart i en accelererande spiral av våld och död.
¿¿¿Vilka är mördarna? Vad driver dem? Hur kan de stoppas?
¿¿¿Till slut återstår bara en rasande kamp mot klockan - och tusen kilometer norrländsk asfalt...



Postcard Killers är ett unikt romanprojekt mellan svenska Liza Marklund och den amerikanske författaren James Patterson.
¿¿¿Den är en internationell thriller i halsbrytande tempo och med rader av våldsamma vändpunkter.

Älskar Liza Marklunds böcker har läst allt av henne sett alla filmer som är byggda på hennes romaner. Ja jag läser allt om henne, hennes kröniker, intervjuer, program på tv. Hon är en underbar människa som gör otroligt mycket för utsatta kvinnor.
Nej jag säger bara en sak tummen upp för Liza!

Mina sötnosar!

God morgon igen. Vaknade för en stund sen och nu är det alldeles mulet och enbart så här varmt ute:



Lite bilder på mina barn som är tagna just denna månad.

Sonen 25 i år (höst) med flickvännen Marie



Äldsta dottern Angelica 23 med pojkvännen Matte



Yngsta dottern Linnea som blir 21 detta år (höst)med pojkvännen Lassi i ett alldeles nytt förhållande står det på Facebook, har snott fotona där ifrån. Så sorry barn säg till om det ej är okey!



Linnea i sitt lila röda nyfärgade hår...hon är blond annars precis som ssyster sin fast lite mörkare blond.



Angelica dricker någon drink ute.





Angelica i Halmstad




Min mamma har tagit bilden i stan Angelica och Teddy



Teddy och Marie i eifeltornet 6 Dec-09 de har precis förlovat sig.




Julen-09 Linnea. Angelica och Matte.Se här är Linnea i sin naturliga hårfärg.



Linnea för ett år sen nere på gården...dessa 2  har jag tagit själv.





Nu nostalgi när de var små!

1992



1991



1990



Oj vilket år? Linnea (höger)är nog sju eller 8 år här så 1996-1997 ca.



Här fyller Angelica 6 år, hon i rosa prinsessklänning med krona. Teddy som troll och Linnea som pippi



ja jösses här gifter de sig också måste vara 1992 Teddy till vänster som batman sen efter vattenfestivalen 1992



Linnea som Gene i Kizz 1997 sikta mot små stjärnorna på fritids.



1990 Teddy och Linnea



Linnea 15 år på väg till skolavslutningen. Mia på gården har tagit bilden 2005



Linnea 1996



Sture mitt i allt 13 och 15 år gammal






jag 7 år 1972 tredje från vänster näst längst ned



Nian 1980 jag andra från vänster längst ned.



jag 17 och 18 år uppe i Norrland och på Gotland



15 år och på Ibiza


Nu foton på barnen igen Linnea drygt 3 månadader



Linnea 4 år



teddy 3 månader



Angelica 4 månader



Linnea ca 1 månad i babysittern okt-89 Teddy 4 och Angelica 2 1/2




Chockartat uppvaknande!

Usch kl 02.30 ca vaknar jag av att det kryper något på halsen på mig.
Jag tar dit handen och halvt sövande så måste jag tagit tag i det krypande och kastat iväg över rummet. Jag sätter mig upp och ser något hoprullat under bordet, vad är det för något...jag kan inte sova här.
Rasar in till Sture och väcker honom (jag sover i soffan då han ska upp tidigt för att ej bli väckt av kl)...Sture det är något i vardagsrummet. Snäll som han alltid är så går han upp halvt sovande, tänder lampan och tittar...visar sig att det är en rätt stor halvdöd spindel.
Den kröp på mig...en spindel!!!!!! Har fobi mot dessa avskyvärda djur!!!!!

Vill inte alls sova med fönster eller balkongdörr öppen längre...svettas hellre ihjäl!
Vakande nyss men ska gå och lägga mig igen och försöka somna om för efter händelsen inatt somnade jag först runt 04.30.

Kl 13

Kolla hur varmt det är nu du, man dör ju!!!



Kl är exakt 12.30 när detta foto togs kan säga att kl 10 var det 31,4+ ute så det har sjunkit något!!! Nej man känner inte för något alls, har legat och läst min bok så den är snart utläst.
Läs den säger jag bara Alfahannen!

vaknat nyss!

Strax före kl 7.30 somnade jag ifrån min bok och vakande nu kl 9.00. Titta vad tempen visar redan nu ute!!!!!!!! Ute högst upp....blä hur varmt tänker det bli idag egentligen????



Så här ser det ut i vardagsrummet, två fläktar PÅ trots att alla fönstren är öppna så det ska bli korsdrag, men det känns knappt att det blåser.





Foki la ut en rolig sida ni måste bara gå in och kika:http://www.perpetualkid.com/



Detta vill jag ha bla KIKA



Nej nu ska jag kolla på våra bästa år sen ska jag in i duschen igen och fortsätta med att läsa min bok alfahannen....jättebra har redan läst över hälften.
Tack Katarina Wennstam för att du finns, dina böcker fängslar en från början till slut. Rekommenderar alla att läsa hennes böcker finns att köpa på Bokus. Mycket bra internet bokklubb.
Nej vi höres senare!!!!

Morgonstund har guld i mun!

Kl 04.45 vaknade jag pigg som en mört har sovit bra trots värmen inatt och hostan är mycket bättre. Sture masserade min rygg där jag har ont pga all hosta och gick iväg till jobbet. Jag diskade, vattnade alla blommor, torkade av skåpen och diskbänken i köket. Tog handfaten och toaletterna ska jag snart ta medlet fick dra en stund. Plockade undan på borden i vardagsrummet, slängde gamla tidningar och nu sitter jag här. Är så skönt att veta att jag gjort allt och kan göra precis vad jag vill idag, sitta vid datorn, läsa min bok, se på tv eller bara ligga och slöa i soffan.

Se här håll er inne och drick lagom med vatten. Men ibland blir man ej törstig och sen kommer snurret så dricka då och då kör jag på, ett par glas i timmen.


Normal text Stor text Extra stor text

Så klarar du
värmeböljan

Lev som de gör vid ekvatorn

Människor som lever i länder med varmare klimat tål inte värme och sol bättre än vad svenskarna gör. Men de är mer vana vid att hantera den, säger överläkare Dag Wide-Swensson.

För att undvika uttorkning och sjukdom i värmen krävs det att man får i sig vätska. Men enligt Dag Wide-Swensson vid universitetssjukhuset i Lund finns det ingen anledning att dricka hela tiden.

– Kroppen känner av när den behöver vätska och det går inte att dricka förebyggande. Mitt råd är att man dricker när man är törstig så klarar man värmen bättre, säger han.

Handlar om ovana

Solen och värmen gör att svenskarna kastar kläderna och ger sig ut, även under dagens varmaste timmar. I länder där människor är mer vana vid värme håller man sig sig istället ofta inomhus eller i skuggan när solen står som högst.

– Kroppen blir inte van vid värme, men när man lever kring ekvatorn där det ständigt är varmt så lär man sig att leva på ett sätt som gör att man klarar värmen bättre. Här ska vi ska absolut sitta ute i värsta värmen, det handlar om ovana, säger Dag Wide-Swensson.

Glömmer bort oss själva

Vi är ofta noga med att skydda våra barn från solen medan vi glömmer att skydda oss själva. Men Dag Wide-Swensson menar att barnen ofta är bättre på att hantera solen.

– Riktigt små barn avger mycket värme genom huvudet och då måste man se till att de håller kroppstemperaturen stabil. Men när de blir lite äldre klarar de ofta det här mycket bättre naturligt än vuxna. De springer och dricker när de är törstiga till exempel, säger Dag Wide-Swensson.


Vår middag idag!!!!

Japp det vart räkmackor...kort under med och utan blixt välj själv vilket som ser godast ut!









Efter denna goda middag gick vi ned på gården. Jätte hett var det. men tack Gisella för att du satte på vattenspridaren, gick fram ett par gånger och svalkade av mig i kanten på strålen...ja med kläder på och det var jätte skönt!

Stor vattenmelon!

7 kg vattenmelon.





Ska göra detta igen men först imorgon!




feta och melon!

Sture är hemma och ny nyduschad och klar. Ska åka iväg och köpa vattenmelon, feta så vi kan göra sallad.Sommrigare sallad finns inte och denna vecka är det extrapris på dessa varor på coop enbart för medlemmar...bra va!!!



Regn!!!

Tro det eller ej men det kom just en liten skur trotts 26+ ute. men idag skulle det ej ragna och inte kom det mycket heller?
Enligt smhi ser vädret ut så här idag för Stockholm:


Men se de har ändrat sen jag gick upp!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kollade alldeles strax innan 7.45

5-dygnsprognos för STOCKHOLM

Prognosen utfärdad kl. 07.45. Nästa uppdatering: 11.30.

Måndag 12 juli Detaljerad tabell
14.00 Åska 29° SV 2 (3) m/s
20.00 Lätt molnighet 26° S 4 (7) m/s


Det ska åska...hurra för det behövs verkligen!!!!!!

Spanien vann VM!

Ja då var det då Spanien som vann VM med 0-1 över Holland...gratulerar. Under allt som går att läsa i Expressen på nätet.



Guldhjälten: "Han är alltid med oss" Iniestas hyllning: slet av sig tröjan efter målet. "Alltid med oss." Spanska spelarna i tårar Iniesta avgjorde finalen i förlängningen. MATS OLSSON: Rätt lag vann sluggerfesten Ingen tvekan längre. TV: Se Iniestas mål som frälste Spanien Målet som avgjorde VM-finalen Stjärnan slog till i förlängningen. Vespa till Spanien, kyssa kungen... Galna segerlöftena. Fabregas hyllas - efter superinhoppet som gav spanskt VM-guld.
MARCUS BIRRO: Iniesta måste vara i sjunde himlen.
RYDSTRÖM: Casillas tårar - en bild jag bär med mig.
Spaniens väg till VM-guldet 2010 Från fiasko- till guldmål. Vad kan du om världsmästarna Spanien? Testa dig själv!
Här är guldkyssen - mitt i direktsändning Intervjuades av flickvännen Avslutade med kyss - direkt i tv.
Vädjan efter segern: Skänk guldbonusen Får miljoner för guldet Kritiker vill se bonusen gå till välgörenhet.
... men Spanien får inte med sig bucklan hem Stöldrisken ör stor.



Värmebölja.

Men kolla in och kl är bara 8.15.
Den övre är ute och den undre är inne.



Igår hade vi drygt 33+ hos oss inte klokt så varmt det var.

Rekordvärme!


Maxtemperaturen stannade på exakt 35,0 grader idag i Målilla. Och på flera platser i Skåne och Småland har det nu i helgen varit över 34 grader. Det är de högsta temperaturerna som uppmätts i Sverige sedan 1994 då det var 35,2 i Kalmar. Den allra högsta temperatur som uppmätts i Sverige sedan mätningarna inleddes är 38,0 i Målilla 1947 och Ultuna (Uppsala) 1933.

Av alla rekord som slagits idag är de i Lund (34,3 grader) och Visby (33,7) mest anmärkningsvärda. Det är de allra högsta temperaturer som än så länge uppmätts i de två städerna! I Lund finns mätningar sedan 1753, i Visby sedan 1859.

Värmen kulminerade på de flesta platserna idag, men stannar kvar även i morgon över delar av Småland, Öland och Gotland. Och det fortsätter att vara rejält varmt med temperaturer runt 30 under ytterligare några dagar.

 

Kolla in 10-dygns prognosen HÄR


VM finalen!

Inte är vi svenskar tråkiga?
vad är detta? Gissa????






Har ni gissat?











Jo det är vm spanien-Holland...då flyttar vi svenskar ut vardagsrummet till gården!!!!
Lite grillning och vattning innan matchen!





Sen en kort video....innan matchen började hade man ju på rockklassiker och surande ljud eller hur fasiken det stavas!


Kvällen närmar sig!

Det är 33 + ute och då är det i skuggan. Jösses vilken värme alltså. Vi ska snart äta och sen ska vi gå ned en stund på gården...där är det väll ännu varmare!!!!!
Imorgon jobbar Sture igen och jag får väll fortsätta läsa min bok alfahannen.
Ska köra en runda med damsmugaren och svabben och en trasa på möbelytorna, sen ska jag försöka ordna någon form av middag också...hm räkmackor kanske...ja vi har ju massor av räkor så det blir det till middag imorogn.




Rättvik!

Nu är det bokat.
Vi kommer att bo en natt i Rättvik sen kommer vi att åka Siljan runt och besöka, bla Sundborn, Nusnäs, städerna leksand, Mora, Orsa etc.
Vi åker den 26-27 Juli kommer att bli jätte trevligt. Så vi har hela Måndagen och hela Tisdagen på oss att göra Siljan runt.







Enåbadets camping kommer vi att bo på, vandrarhemmet alltså.

Siljansringen bildades för 360 miljoner år sedan när en meteorit slog ner med en kraft som fick hela jorden att tappa andan. Såväl geologi som topografi är så klart starkt präglat av den händelsen och erbjuder i dag ett spännande och rikt landskap. I detta landskap på stranden av Siljan ligger Rättvik.

På promenadavstånd från Rättvik centrum ligger Rättviksparkens fritidsområde. Campingen ligger inbäddad i grönska längs Enåns slingrande vatten; ca 175 el-platser och 31 campingstugor. Vi har såväl bokningsbara campingtomter som tomter med strand mot ån.

Vår stugby består av 48 stugor i varierande storlek, 2-8 bäddar, dusch/wc, de flesta fullt utrustade med öppen spis/braskamin.

I området finns ett av Sveriges finaste Vandrarhem med 26 st 4-bäddsrum.

I Nöjesparken har vi ett varierat utbud med dans, disco, kända artister, festivaler mm. Vi har barnteater varje torsdag under sommaren

Fritidsområdet är mycket barnvänligt. Fäbod med djur, laxfiske, kanotuthyrning minigolf mm. Under sommaren finns det kiosk, butik och restaurang med fullständiga rättigheter. I anslutning till campingen håller en ny bowlinghall på att anläggas.

I Rättvik finns bl.a. 2st golfbanor (den ena i Furudal), det unika Dalhalla, sommar rodel, mycket fin badstrand, långbryggan, Sveriges längsta go-kart bana, tunnbröds bageri, slalombacke, fantastiska skidspår, springkällan, styggforsen, MTB-vägar och motionsspår och en helt ny bowlinghall.


Varmt!

Gud vad det är varmt jag tror jag smälter bort. Hela kroppen är klibbig och äcklig och det ända man orkar att göra är att bälja i sig dricka i alla former...coca cola, must, päronsoda, kolsyrat vatten etc.
Har gjort två smörgåsar på mitt hembakade bröd en med hallonsylt och en med riven parmesanost.
TITTA!!!


Lördags kväll!

Trevlig kväll igår också som avslutades med gitarr spel.
Se på bilderna och lyssna på en kort video snutt när vår granne spelar.


De utlovade bilderna på maten tortellini, Sture tog lite baccon till sin mat denna dag.





Vinbär, jordgubbar och smultron på vår gård.









Storlek 86/94 söt va?



Sommrig och god dricka, rose och sprite med bär av olika slag i.



Whiskey bordet.



Nej men snälla sluta nu!!!



Spelar ett frågespel.



Nu blev det mörkt!






Hit ska vi snart!

Utsikt Siljan



utsikt Leksand





Vi åker runt hela siljan

Första stopp blir Falun och sundborn Ligger snett under Rättvik så ni ser det ej på denna karta ska fösöka scana in en bättre.




Så nu syns Falun!



Från Örebro till Dalarna hur gick det till...ja det bara kom!

Tortellini!


Middagen igår var urgod vi kokade Tortellini fyllda med ost och hade riven parmesanost över och så hade jag gjort en sås på matlagningsgrädde, creme fraiche, en skvätt mjölk, soja, färsk hem odlad basilika,peppar och salt.
Den var supergod såsen! Äter samma idag för det vart över ca 1 portion så vi kokar bara en till.

Kommer att fota middagen ikväll så då får ni se hur smaskigt det såg ut.




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 









 















 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Fredasgs kväll!

Här kommer lite bilder från igår kväll, långbord när folk äter och sen bara sitter tillsammans och har trevligt. Grillning och den berömda grillwhiskyn som tas ned och drick enbart under själva grillningen.
En liten film där vi försöker hitta datum till kräftskivan som till slut skulle bli i slutet på Augusti...ops så sent har vi aldrig haft den, men hör själva men då kan vi inte och då kan inte jag...men jösses inte undra på att det kanske blir så sent.



Om man köpte ett visst antal av pågens bröd så fick man ju denna badboll. Gisella hade fullt skå att blåsa upp den.



Mia med ryggen hit den blivande Hollywood stjärnan



Matte är grillmästaren






Jörgen måste prata om pengar...kolla fingrarna





Gisella



Nando Jörgen och Mias hund de fick för ca 4-5 månader sen.













Lasse avsmakar en av mina kakor





Munk persikor.





Kia och lilla Maja, Kia flyttade in tillsammans med Markus och deras tre barn som nu blivit fyra förra sommaren




Elina, Jockes tjej och lilla Maja.



Vi gick hem till grannarna senare på kvällen.
Sture i någon djup diskussion med Matte.









Stures lunch...lite sent kanske!

Tar en vilopaus från boken Alfahannen av Katarina Wennstam, läste ju ut dödergök av henne på tre dagar bara.
Bakom mig sitter Sture och smackar i sig av mitt nygräddade bröd med stekt ägg på. Är nog väldigt gott för han är helt tyst och den ända man hör är ett smackande ljud
.
Ser det gott ut?


Boktipset!

Katarina Wennstam du har gjort det igen! Din bok fängslade mig totalt och nu tre dagar senare är 540 sidor slut lästa. Dödergök så nu ska jag börja med Alfahannen.
Rekommenderar hennes böcker till alla.
Har skrivit om hennes böcker för ett par dagar sen.
Kika in här så hittar ni inlägget om hennes böcker.

HÄR


Mums!

varmt nybakat bröd med bregott havssalt på!
Fasen borde få betalt av bregott för all reklam jag gör för dem!




Bregott havssalt!

Jaha här var det hon som skulle ta det lugnt :-)))). Har bakat formfranska två stycken som strax ska in i ugnen. Bilder kommer givetvis upp både på brödet innan och när det är färdiggräddat.
vanligt vitt formbröd som är otroligt gott att äta lite varmt med bregott havssalt på eller bara ägg eller ost man behöver inte smör om man har annat pålägg,jag lovar.

Verkligen supergott smör rekommenderar det varmt, bitar av havssalt i smöret...ja så himla gott och knastrigt...smaka!!!!!



Om man kikar bak i kanten lite till vänster så ser man lite bitar i smöret.



Mitt bröd som jäser.


Obs skicka sms!

Vill att ni går in på denna sida. Tycker iden är jättebra och vi kan skänka pengar via sms se längre ned. Gör även reklam för sponsorerna de är de väl värda.

HÄR



FAQ

Här hittar du en del svar på frågor om Nalles Resa. Om du inte hittar ditt svar så gå till kontakt sidan och ställ din fråga, klicka här

 

Fler frågor och svar läggs till vartefter.

 

VAD ÄR NALLES RESA?
Nalles resa är ett projekt som startade hösten 2005. Startade först som en rolig idé för att sedan växa och växa. Varför nalles Resa startade är enkelt, vill göra något roligt för några av de barn som drabbas av svår sjukdom.

 

KAN MAN BLI MEDLEM?

Ja, skicka ett mail till [email protected] med dina uppgifter såsom namn, adress, telefon, mobil samt e-post.

 

VART GÅR PENGARNA TILL?

Nalles Resa samlar inte själv in några pengar förutom de bidrag som kommer via SMS stödet. Dessa pengar används till den dagliga driften av Nalles Resa. Överskjutande belopp kommer att skänkas till Barncancerfonden & Wille-fonden.

 

KAN JAG DONERA PENGAR?

Nalles Resa samlar inte in pengar själv, men du kan donera ett belopp via SMS för att stödja driften av Nalles Resa. Gör så här...

SMS:a nalles följt av antingen 5, 10, 20, 25, 30, 40 eller 50 till 72550. Kostnaden för SMS är det belopp ni valt + trafikavgift.

KÄLLA

 

KOSTAR DET ATT PRENENUMRERA PÅ NYHETSBREVET?

Nej, kostar inget.

 

KAN JAG KÖPA EN NALLE?

Nej, idag kan du inte köpa någon nalle från Nalles Resa, vi tittar på den möjligheten i framtiden. Titta in hos Nallebudet, där kan du skicka en egen nalle.

 

KAN JAG REKOMENDERA EN RESA?

Ja, det är det som är grundtanken att ni besökare skickar in förslag till slutmål för nallarna. Gå till kontakt sidan och fyll i formuläret med de uppgifter du har.

Sponsorer

Sponsorer är viktiga så även för Nalles Resa. Här presenterar vi Nalles Resas sponsorer. Besök gärna dessa.



Sponsorer

Samarbetspartners


Porto Betalt















Beast Wear

Lek Mer
Rica Hotels









KL 05 imorse!


En liten film på min balkong kl fem i morse, fågelkvitter sen hör ni en mås i vanliga fall vid denna tid brukar det vara en drös skrikande måsar. För folk kan inte ta hem matrester från parken efter sig när de ätit utan är tunnan full slänger man det utanför istället.
Även lite kort från mina fina blommor, bilderna på allt är tagit från 3-dje våningen jag zoomade in bla plaskdammen.


Titta så fina bilder:















Natti!!!!

Nu är jag här igen och ska snart sova. Sture har precis lagt sig för jobb imorgon. Vi var som vanligt på gården och satt och pratade mad grannarna. Var väll ca 10 familjer ute i alla dess åldrar. Många med små barn och så vi några som ej har små barn utan stora barn som var med eller som ej bor här.
Känner mig mycket bättre med hostan som tur är för imorgon ska det visst bli 30+.

Brewsters miljoner!

Såg den nyss, den kom i brevlådan strax efter att jag vaknat imorse.
Riktigt kul och den handlar om:








För varmt!

Nu är det 27+ igen vart bara en dag med moln och regn eller en dag med moln och kvällen regn. Är alldeles för varmt för mig är inte ens skönt att vara ute på dagarna. Idag har jag tagit det lugnt, körde en snabbis med dammsugaren tvättade två maskiner och satt sen och läste min bok sida efter sida.
Men vi går ned en stund på gården efter middagen som består av varmkorv med bröd för mig och strömmingslåda för Sture idag igen då det blev hälften kvar igår.





Raderar reklam kommentarer!

Vill bara påpeka detta en gång till. Kommentarer som rösta på mig på något sätt raderas omedelbart. Jag går inte in på någons sida för att rösta på något ni ber om för att vinna priser. Att enbart skriva en sådan kommentar gör så att jag raderar den omedelbart. Inget kul att få kommentarer i sin blogg som enbart är reklam för er själva.
Så sluta upp med dessa kommentarer tack!

LÄSER JUST NU!

Dödergök

av Katarina Wennstam


I ett stillsamt radhusområde strax söder om Stockholm finner Maria Allende drömhuset för sin lilla familj. Tobias och Maria har länge letat efter hus med trädgård för tvååriga Alma att leka i, och det perfekta huset till överkomligt pris har inte varit lätt att hitta.
Men den sköra tillvaron i den nya bostaden sätts i gungning när den fasansfulla sanningen om husets tidigare ägare blir känd. Maria Allende börjar gräva i historien, men är inte beredd på den verklighet som döljer sig bakom fasaderna.
Samtidigt ställs åklagare Madeleine Edwards inför nya utmaningar, både i domstolen och hemma. Tonårsdottern Alexandra saknar sin hårt arbetande mamma, men ett märkligt dödsfall med kopplingar till hedersvåld kräver Madeleine Edwards fulla uppmärksamhet.

Med Dödergök har Katarina Wennstam skapat en spänningsroman om brott som i regel går strafflösa och återigen avslöjar hon några av det svenska samhällets allra djupaste fördomar.

Kundrecensioner

En riktigt bra bok.

2010-01-04 Lena

En spännande bok som man inte vill lägga ifrån sig. Det händer något hela tiden. Man känner sig också lite sorgsen när man läser hur en kvinna i boken blir misshandlad och terroriserad av sin man, i detta fall är det fiction men en verklighet för många kvinnor.

Spännande verklighet

2010-01-30 Linn

Jag hade glömt min bok på jobbet. Ville ändå läsa. Tog en oläst bok ur hyllan, helt på måfå. Började läsa. Kunde inte sluta! Boken jag fick tag på var Dödergök, den fristående fortsättningen på Smuts. Och den har allt! Det är kärlek, vänskap, hat. Polisvåld, hedersmord, familjeproblem. En samhällsskildring skickligt förklädd i spänningsromanens format. Jag älskar när en bok inbjuder till debatt samtidigt som den underhåller. En bok för er som förlorar er i böckernas värld lika mycket som ni faktaälskare

Toppen

2009-09-28 läser

Mycket bra och spännande bok.

Intressant moraliskt dilemma

2010-04-30 Pia

Jag tycker boken är riktigt bra, bättre än den tidigare boken Smuts. Jag vill inte avslöja allt för mycket om boken men det finns en moralisk konflikt som jag finner spännande och som väcker många tankar. Stundtals får boken och den moraliska konflikten mig att tänka på John Grishams bok Dödscellen.

Av samma författare

Flickan och skulden : en bok om samhällets syn på våldtäkt

Alfahannen

Smuts

En riktig våldtäktsman : en bok om samhällets syn på våldtäkt

Flickan och skulden : en bok om samhällets syn på vå...

Alfahannen

Smuts

En riktig våldtäktsman : en bok om samhällets syn på...

Katarina Wennstam Katarina Wennstam Katarina Wennstam Katarina Wennstam




43:- Köp
172:- Köp
40:- Köp
43:- Köp


Har läst alla hennes böcker först kom flickan och skulden sen en riktig våldtäktsman, sen smuts, sen dödergök som jag läser och sen kom alfahannen som jag ska läsa efter denna bok.

Banta med Anna Anka!


Min granne ska vara med i detta program hon fick svaret igår att hon är 1 av de 10 som tagits ut av flera 1000 sökande.
Maria på midsommarafton i år.
Blonda tjejen med vita koftan ett kort taget med blixt och ett utan blixt.



Vill du bli sund och smal i Hollywood?

8 juni, 2010

Nu söker vi deltagare till ett nytt, spännande och utmanande livsstilsprogram där träning och hälsa står i fokus.

Är du överviktig eller lever du ett ohälsosamt liv? Du har nu äntligen chansen att åka till Hollywood och anta ditt livs utmaning. Coacher och dietister kommer att stå till ditt förfogande för att du ska uppnå din optimala livsförändring.

Fyll i formuläret nedan och bifoga en bild på dig själv. Missa inte chansen, sök nu! Inspelningen börjar redan i slutet av juli.

Banta med Anna Anka


Hollywoodfrun Anna Anka kommer tillbaka till rutan. Nu ska hon hjälpa feta svenskar att tappa vikt och komma i form i programmet "Kom i form med Anna Anka" på TV3.

- Hela Sverige kommer att stå i kö för att vara med, säger hon.
När kanalen presenterade höstens program deltog Anna Anka själv via länk och presenterade "Kom i form med Anna Anka". Där ska hon hjälpa tio svenskar att gå ner i vikt och komma i form. Den nya serien är bara en i raden av projekt för Anna Anka, som nu senast sökte assistent i kanalen under våren.
- Man kommer snabbt i form med Anna Anka, lovar hon.


Lycka till Maria alla på gården håller tummarna för dig!


Fel post igen!!!!

Nu har jag slängt iväg ett ilsket mail till bring city mail och posten,. Fick idag el och com hem räkningen som redan skulle varit betalade. Hade inte en tanke på detta då jag betalade räkningarna i slutet på Juni. Man kan ju inte ha koll på allt jämt. Står på denna ena obs 2 trappor på den andre står det 2 tr, kan de fasiken inte läsa eller?
Ringer snart chefen för hela skiten istället för områdets postmästare. sparka brevbärarna då de inte kan läsa skillnad på 1 eller 2 trappor....idioter!!!!! Nu sitter vi här med pengar som utan problem räcker till nästa lön, men med dessa två skiträkningar stuper ju allt...man har ju gått efter den ekonomin man hade då allt var betalt.
Gå och häng er säger jag bara!!!!!

Mina bakverk

Här kommer bilder på alla mina bakverk idag....choklad kokoskakan med glasyr och kokos får ni en gammal bild på då den ej svalnat för glasering.

Chokladkaka med kokos



Kokostoppar



hallongrottor






Nötsockerkaka



havreflarn




Efter fyra timmar i köket med bak tänker jag lägga ned allt vad bak heter för dagen. Ska göra en strömmingslåda till Sture senare i eftermiddag det är allt.

Snälla kommentera om vad ni tycker om mina fina kakor...ut seende mässigt, smaken kan ni ju inte känna tyvärr.

Skriv gärna vem ni är som läser bloggen och om ni läser den ofta eller om det är förstå gongen och om vad ni tycker om bloggen. Är alltid kul att få kommentarer.

Uppe redan kl 04.

Uppe med tuppen har jag varit och bakat hallongrottor,  choklad kokoskaka som senare under dagen ska glaseras med chokladglasyr och kokos och nu står i ugnen mjuk sockerkaka med hasselnötter, ska även baka  havreflarn och kokstoppar.
Bilder kommer när allt är klart är roligare att lägga ut allt samtidigt. Hade massor av kokos och hasselnötter hemma så därför började baket.
Började baka kl 06, men nu ska jag sova om en stund och baka vidare senare igen.
Höres igen!!!!

Östgöten1

http://www.ostgoten1.dinstudio.se/

Våran bostadsrättsförenings sida, nej vi bor kvar som hyresgäster. Men gå in och titta på bla bilder jag ska skicka in egna som kommer att komma upp på sidan om styrelsen tycker de är okey.
Har haft en trevlig kväll på gården bla spelat fyra i rad. ja vi gör nog allt på denna gård och jag trivs så bra.
Bilder från sidan som finns nu:








Selma lagerlöf

Ja vad säger man? Antingen var filmen skit eller jättebra och jag kan inte säga vad jag tycker för jag vet inte. Sevärd är den och väldigt annorlunda, är glad att jag sett den iallafall.




Jerusalem

Hm glömde jag berätta att jag tvättade imorse och allt var klart och upphängt 7.50? Tror jag missade det. Sen har jag legat och tittat på filmen jerusalem, har fortfarande ej sett den klart för jag somnade till ett tag sen skulle jag äta och sen kolla något på nätet...fullt ös alltså.
Nu ska jag diska och se klart Jerusalem.

MÅNDAG!!!


Har varit vaken långa stunder under natten, men sen somnat om, men inte pga hostan utan värmen. Inatt har varit den bästa natten hittills när det gäller hostan. Inga attacker utan den har lossnat fint. Så jag hoppar läkaren idag och får se om det går åt rätt håll, ett bakslag och jag ringer dirrekt.



Så hett!!!!

 

Sitter här nu nyduschad och ska snart lägga mig en stund till. Sture är över hos Michell med lite saker och skulle även hjälpa till att bära in hans skrivbord från hans mamma.

Skulle vilja ligga under en palm i skuggan och dricka iskall pinna colada.

Det är nu 29 + i skuggan så en palm skulle inte vara så dumt.

Men eftersom jag inte tål annanas och inte solen eller värmen heller så håller jag mig inne här i Sverige och dricker detta:

 

 

Två bilder på Sture när vi spelade Uni närmare kl 12 på natten igår eller över tolv tror jag kl visar tom. Sturnt samma igår kväll sent var det iallafall.

 

 



Har iallafall semester!

Tyckte jag kände mig bättre, men minns nu att jag tog en ipren och svettades ut allt, nu kommer febern tilblaka igen. Ska ta en tablett till sen ska jag in och duscha och lägga mig och ta det lugnt igen.
Trots att jag känner mig vissen har jag dammat hela lägenheten och Sture har dammsuget och skurat hela+balkongen som han nu dammsuger.


 

En sak är väll positiv iallafall och det är att jag har:

 


Risig!

Nej nu blir det läkaren imorgon om ingen drastisk vändning sker. Har fått feber inte mycket men lite och jag mår inget vidare alls, hostar i ett och får ej sova. Behöver cocillana (stark hostdämpande medicin på recept) börjar oroa mig för lunginflammation då jag har så himla ont i bröstet.
Nej imorgon kl 08.00 ringer jag till läkaren.
Nej ska ta och tvätta mig och lägga mig för att titta på någon dvd.

Alice i Underlandet.

Nu har vi sett Alice i Underlandet med  Johny Depp! Den var riktigt mysig och rolig...se den.





Sallad!

Har gjort en sallad till middagen ikväll med två sorters sallad från vår balkong, vattenmelon och fetaost. Men jag gjorde lite snacks också vattenmelon+feta på tandpetare supergott.






Tavlan!

Allt är rakt men blir snett på bilden har någon en förklaring?


Glömde!

 

Om fem veckor eller 37 dagar kliver jag in på jobbet igen!!!! jag har semester, synd bara att man ska vara sjuk...blääää!!!!!

 



Lördags morgon!

Jag lir tokig snart av allt hostande. Det lossnar men det sitter hårt ibland och särskilt på natten. jag blir helt slut när jag inte får sova. Vill ha cocillana host medicinen men den är tyvärr recept belagd...skit också. Gå till läkare och betala pengar för att få ett recept som också kostar pengar är inget jag känner för direkt.
Men jag känner mig ju även hängig så är jag inte bättre på Måndag får jag allt bita i det sura äpplet och gå till läkaren, så är det bara. För detta började ju smått förra Torsdagen men bröt ut ordentligt för exakt en vecka sen.

Igår blev jag sur då någon snott de två tomater som började bli röda på balkongen, någon idiot fågel eller ekorre...mås tror grannarna för det finns det mycket av i parken för tillfället.
Så nu är tomaterna inflyttade till köksfönstret som fungerar som ett växthus ca 35 + vid sol.

Smygfoto på min älskling.



Mina gömda tomater.




men jösses vad är detta för något????



Nu vart det mycket bättre.



Lördags nöje om 2 timmar.



En granne flyttade i förrgår så vi andra grannar rotade i grovsoporna. Hittade denna fina tavla.





Willys!

Sture kom hem redan 9.40 idag, väldigt kort arbetsdag. Så jag bestämde mig för att följa med till Willys för att få lite luft och vilande från hostan. Köpte bara läsk, kaffe och milda matlagningsgrädde 2 st och en vaniljvisp var tre milda produkter för 21 krona, mjölk och potatis.

Titta tar bild på Sture genom takluckan



Titta himlen genom takluckan



Suck att hon aldrig slutar



Sture packar in



Här var vi



Blackeberg blommor och Sture kommer från tobak




Sjukt!!!!!


Jag vet att det inte är försäkringskassan som satt dessa regler. men sen moderaterna kom till makten har många sjuka drabbats mycket hårt. Rösta rätt i höst rösta inte på moderaterna som tar från de rika och ger till defattiga. De lovade mer jobb så att arbetlösa kom ut i arbete...lögn arbetslösheten har stadigt ökat istället enligt alla mätningar!!!!

Utan armar och ben – nu ifrågasätts hans rätt till assistans

Publicerat i dag. 06:00

Foto: Privat Leif Axelsson har väldigt begränsad rörlighet. Men med hjälp av nävarnas pincettgrepp kan han hålla i ett fiskespö.

Han har inga armar, inga ben. Han är beroende av stöd dygnets alla vakna timmar. Ändå måste han – genom att berätta hur lång tid varje toalettbesök tar – försvara sitt behov av personlig assistans.

Utdrag ur FK:s mejl till Leif Axelsson

Mejl 1:

”Behöver du hjälp i samband med toalettbesök?”

Mejl 2:

”Hur många toalettbesök per dag, i genomsnitt, behöver du hjälp med och hur lång tid tar den hjälp du behöver.
Eftersom du måste komma upp i minst 20 timmar per vecka för de grundläggande behoven och min preliminära beräkning ligger på gränsen är det viktigt klargöra tidsåtgången för dessa moment.”

Mejl 3:

”Jag förstår din frustration men tyvärr måste jag/vi arbeta efter den lagstiftning/vägledning som gäller och då måste vi fråga och bedöma all tidsåtgång vad gäller de grundläggande behoven.
Jag har gjort färdig min beräkning och lämnat ärendet för granskning men har fått tillbaka det för ytterligare utredning.
Man är tveksam till att du behöver hjälp all vaken tid och vill jag utreder ytterligare.
Hur klarar du dig när du är ensam med barnen?
Hur löser ni då matlagning, dukning etc?
Toalettbesöken?”

Snart tio år har gått sedan Leif Axelsson drabbades blodförgiftning. Då han kom in till Helsingborgs lasarett den där natten i oktober 2000, hade han 600 i sänka och nästan 43 graders feber.

– Enligt läkarna var jag teoretiskt sett redan död. Ingen trodde att jag skulle överleva till nästa morgon. Jag blev liggande nedsövd på intensiven i fyra veckor, säger han.

Han minns inte mycket från den där tiden. Då han vaknade kunde han inte förstå vad han hade på sjukhuset att göra, men kroppen värkte och händerna – händerna var kolsvarta, helt utan känsel.

Snart fick han beskedet att han skulle förlora både armar och ben; väntade gjorde en dubbelamputation. På det följde en omfattande plastikoperation.

– Operationerna tog sexton timmar vardera. Jag förstod inte mycket, allt var väldigt konstigt och familjen tyckte att jag var knepig efteråt. Men jag är envis. Jag var fast besluten att komma tillbaka.

I juni 2001 kom han hem efter sju månader på sjukhus. Han hade då lärt sig att gå med kryckor. Mot slutet av sommaren, i augusti, slängde han dem åt sidan och gick för egen maskin.

Med händerna var det värre: att lära sig använda proteserna tog två år. Men de är ännu klumpiga och kommer så att förbli; användningsområdena är ytterst begränsade.

– Jag har ett pincettgrepp, det är det enda. Men det jag saknar mest är att känna. Jag var händig innan jag blev sjuk, tyckte om att snickra och – ja, använda mina händer, helt enkelt.

Åren efter amputationerna var tuffa. Leif Axelsson berättar att han förlorade stora delar av sitt liv, nästan allt:

– Vänner och bekanta. Pengar. Inte mycket blir kvar.

Därtill är han beroende av assistans dygnets alla vakna timmar. Just nu har han tre personer hos sig som turas om, någon finns alltid närvarande. Att få ett riktigt privatliv är svårt.

– Jag är aldrig någonsin själv, för jag klarar mig inte själv. Men jag har fått mycket hjälp av anhöriga – mina vuxna söner och deras flickvänner samt mitt ex – och bara behövt utnyttja omkring 15 av de 20 timmar jag beviljats varje dag.

– Jag tyckte att jag var snäll, att jag hade sparat pengar åt staten. Men det vänder de emot mig nu.

Det som nu skett är att Leif Axelsson, som aldrig tidigare behövt försvara sin rätt till personlig assistans, riskerar att bli helt utan. Orsaken är en ny rättspraxis som gör att den tid han anses behöva för stöd av sina ”grundläggande behov” inte per automatik anses överstiga 20 timmar i veckan, vilket är ett krav.

– Jag passar inte in i Försäkringskassans normer. Det är inte många som använder fyra proteser; jag har svårt att få dem att förstå mina behov, säger han.

Han ger några exempel:

  • Att äta anses vara ett så kallat grundläggande behov – och det klarar han på egen hand. Men att laga mat och diska, vilket han inte kan, räknas inte in, varför han inte får någon tid att addera till de 20 timmar han ska uppnå.
  • Att tappa något på golvet och få det upplockat, hur viktigt det än är, hör inte till behov han kan kräva att få hjälp med.
  • Att rengöra proteserna på insidan klarar han inte av med sina stumpar, men rena proteser anses inte vara grundläggande – trots att han annars får både klåda och svamp på armar och ben.

Och så var det de där toalettbesöken. Naturligtvis hör det till de så kallade grundläggande behoven, men:

– De vill veta exakt hur många – och långa – toalettbesök jag gör varje dag. Jag blir väldigt irriterad, ingen människa kan väl veta hur många gånger man kommer att gå på toa under en dag? Och det ska dessutom få avgöra min rätt till personlig assistans?

Reglerna för Leif Axelsson ser ut som för alla andra: uppnår han inte gränsen om 20 timmar så förlorar han rätten till ersättning från Försäkringskassan. Och den hjälp han så uppenbart tarvar ryms inte inom myndighetens byråkratiska system.

Vad som händer härnäst vet han inte. Efter ett hembesök av Försäkringskassans handläggare vidtog mejlväxling (se ruta till höger). Hur den faller ut är ännu oklart, men han tycker att han borde slippa tjafset:

– Jag har så stora problem att stödet skulle vara självklart.

Mona Benediktsson är Leif Axelssons handläggare vid Försäkringskassan. Hon berättar att det ligger ett förslag för granskning, men vill inte säga något om hur det ser ut.

– Jag kan tala om det för Leif, men vill inte säga något genom tidningarna. Dessutom är det bara ett förslag.

Men han har varken händer eller fötter och måste ändå redogöra för hur ofta han går på toaletten?

– Vi måste utreda de grundläggande behoven. Och då måste vi veta vad han behöver hjälp med och hur lång tid det tar.

Det låter bisarrt?

– Ja, det är klart. Det är jättejobbigt att behöva redogöra för alla de här grundläggande behoven.

Du tycker inte att det är något som är konstigt med systemet när det blir så här?

– Det är en fråga som man har utrett hur länge som helst.

 

KÄLLA


Två av mina barn!

Snodde kortet från dig mamma på facebook.

Angelica 23 år och Teddy som blir 25 i höst!



.


Här är de 3 och 5 eller det året de blir 3 och 5 borde vara påsken 1990



Tequila rose.

Kolla på systembolaget står det att den är 17 % men på flaskan står det klart och tydligt 15 %.










Ordinarie sortiment
GRÄDD- OCH ÄGGLIKÖRER


Flagga Tequila Rose Strawberry Cream (nr 697)


Land USA


Distrikt USA


Alkoholhalt 17,0 %


Färg Oklar, ljusrosa färg.


Doft Stor doft med tydlig karaktär av jordgubbar, inslag av vanilj.


Smak Gräddig, mycket söt smak med tydlig karaktär av jordgubbar och vanilj.


Användning Serveras kyld eller med krossad is.



Torsdags kväll!

Maten var verkligen god...Sture njöt av min mat. Det är inte så vanligt eftersom jag ej kan laga mat men han är utbildad kock. Men baka kan jag och skryter här och nu att det blir topp!!!
Jag är hemma imorgon också eftersom det är meninglöst att jobba en dag innan semestern och när man inte är helt frisk.
Jag har druckit 2 tequila rose, bra för halsen. Men mycket mer blev det inte pga att jag blir röksugen och röka nu är inte alls bra då halsen och hostan blir värre.
Jag är feströkare så ni vet, röker ej dagligen!

Kvällen närmar sig!

Sture har kommit hem och ligger nu och tar sin efter middags nappi, behövs när man går upp 04.15 på morgonen. Ska snart väcka honom för jag börjar bli rejält sugen på mat, magen kurrar i ett.
Vad ska ni äta idag? Nya tips och idéer är alltid välkomna.


Middagen färdig!

Bara att värma på när vi ska äta. Stekt färskpotatis med färsk gräslök och färsk vitlök. Kassler kryddade i bbq krydda med bla chili och lök...mumsig värre.





Lite sallad kommer att tas från balkongen, gurka har jag uikylskåpet,

Vackra platser.

Här kommer en drös bilder på vackra platser.






Tagit själv.








Tagit själv.









Trosa tagit själv.





Norrtälje tagit själv.





Utanför jobbet tagit själv.




Gustavsberg tagit själv.



Blackeberg där jag bor. Tagit själv.







Visst är vita sandstränder och blåhav och palmer vackert men det finns så mycket mera än det.
Och detta över är vackra platser för mig.
Vilka är era?

Vår balkong!

Uppdatering från min balkong.
Smultron, två olika sallader, basilika, tomater och blommor, har även chiliskott men de är så små än så länge men de kommer.




















vacker balkong va?

Blå fiskar!

Vart köper jag de salta hårda blå fiskarna som var ur popis på 70-talet????
Ska göra shots eller vill göra för ska är fel ord då jag inga fiskar hittat
.


Grå mulet!

Det är alldeles grått ute men se här under vilket väder det ska vara? Smhi kika ut så kan ni lätt ändra er tabell här under eller hur????
Kan ju inte vara så svårt eller?
Regnet hänger i luften och det blåser.
Tänk om andra slarvade lika mycket i sitt arbete som smhi gör då skulle vi få sparken ganska fort.

5-dygnsprognos för STOCKHOLM

Prognosen utfärdad kl. 03.45. Nästa uppdatering: 08.00.

Torsdag 1 juli Detaljerad tabell
08.00 Halvklart 17° V 7 (11) m/s
14.00 Lätt molnighet 22° V 5 (8) m/s
20.00 Lätt molnighet 20° V 3 (4) m/s

RSS 2.0