Dagen före Nyårsafton!

Två kvällar i rad har Sture och jag gäspat ikapp och gått och lagt oss kvart över nio. Trots att vi båda sovit på eftermiddagen. Men som ni vet har vi båda vart sjuka och det har väl inte släppt helt än. Sen fick ju Sture en allergi chock igår, tack vare idiot tanten på systemet. jag har då fått min veka riktigt ordentligt, så kanske därför man är trött.


 
 
 
Allergi chocken:
 
Allergi chock på systemet. Värre för Sture som fick en enorm huvudvärk. ursäkta uttrycket men...En kärring hade formligen dränkt in sig själv i sådan där puderdoft parfym som stank över halva bolaget. Fler än vi som reagerade. När jag passerade henne väste jag ilskt. Man behöver inte ta hela flaskan parfym på sig. Hon blängde till ilskt på mig och jag sa. Ja vissa är allergiska mot det och jag och min man är det sen gick jag.
 
Varför tänker inte folk? Ingen tänder väl en cigarrett inne i affärerna? ingen släpar in djur där man inte får. Kanske dålig jämförelse men ni förstår hur jag tänker?. man tar väl hänsyn och tar inte in djur i vagnar där man inte får eller sätter djuren på sätet, står inte nära folk och röker när man väntar på bussen utan går självklart åt sidan, Men parfym går det bra att dränka in sig i.
 
Värst är karlar med sitt stinkande rakvatten.varför tar ni så mycket? Jag skulle vilja få svar på det. Ingen mer än ni själva tycker ni luktar gott. ta hänsyn till era medmänniskor. sen gnäll inte bara på rökare, många kan få ett astma anfall av era stinkande parfymer. Använd lagom, dränk er inte i dofter. Det är ett rent helvete för oss doft allergiker.


Känner för att göra något, tycker man bara går hemma och slöar, nja pular lite med lite plockstädning, diskar, bakar, handlar. Men vill göra något. Men denna månad har vi rätt risigt med pengar, så att åka någonstans är inte alls på tapeten. bensin kostar, småhandla i någon rolig butik kostar pengar. Just nu känns det som om bara dagarna rulalr förbi en och inget vettigt elelr kul har man gjort. Sitter vid datorn, ser på tv, scrapar lite. Kallt är det också annars kunde man ju ta en promenad och fota lite fina vinterbilder.
Nej det här blev ett deprimerande inlägg så jag lägger ned skrivandet för tillfället.

Söndagen den 28 december.

Igår var vi och handlade lite saker till nyår. Det blir bara vi två och maten blir, kottlett med potatisgratäng, efterrätt stekta bananer i socker med sirap och vaniljglass. Har fritös men tar inte fram den och fyller den med olja och sen rengör den för två bananer. Går lika bra i stekpannan me dlite olja och socker. På kvällen så blir det ostbricka.Köpte även läsk. bröd och lite annat som saknades.
 
När vi kom till Nya Willys i Järfälla (innan avfarterna till Ikea etc) hade de ingen bankomat så Sture tog bilen och äkte tvärs över till Veddesta centrum. Han kom snabbt tilblaka och sa: är inte din kod ****? Nix inte alls sa jag. Sen sa han: jag kunde ju använt mitt kort istället men hade bara ditt i huvudet då vi pratade om att ta ut på det först. Sen åkte han tillbaka till Veddesta med rätt kod. Han hade ringt mig, men som vanligt hade jag inte mobilen med mig, bara kameran :).
 
På hemvägen gick vi in på Plantagen och då såg jag dessa superfina orkidéer:
 
 
 
 
 
 
Sockerkaka som jag hade grovt riven choklad i drygt 2 dl. Vart supergott.
 
 
 
 
Middagen igår och i förrgår. Äkta värmländsk gammaldags julkorv med hemmagjort potatismos.
 
 
 
 
 
Idag är det bara systemet kvar sen är det handlat och klart för hela veckan. 
Har faktiskt redan hemma äkta champange till nyår som vi ska skåla i.
 
 

Lördag morgon 27 december.

Jag har alltid kameran med mig, väldigt sällan jag glömmer den hemma. Lika sällan som jag glömmer att fota. Men igår hemma hos mina föräldrar kom jag på kameran när alla faten gapade tomma.
Men jag fick en bild och det på deras dörrkrans.
Han spelar om man klappar i händerna. Givetvis finns det en on och off knapp, så den inte sätter igång varje gång en granne går förbi.
 
 
 
 
Tog lite juliga bilder här hemma på morgonen.
 
 
 
 
 
 
Visst är min minijulros söt.
 
 

Annandag jul!

 
 
Ni som gillar chips och dipp. Det har kommit nya dipp.Tre stycken men vi köpte två och har provat ett. Det är inte i pulver form utan som en kräm man trycker ut med bitar i. Jamen var det ett HALLELULIA moment då som Kirsty brukar säga? Jaaaa såååå gott! Blandar som vanligt med tre dl gräddfil, man kan även blanda den med yoghurt, keso och ha den till grillat står det på baksidan. Eller självklart kan du blanda med gräddfil och ha även den till grillat.Lustigt precis vad Sture sa när han smakade igår. Detta kan man ju ha till grillat i sommar. Jag läste det precis på baksidan.
 
Denna har vi provat med vanliga grillchips.
 
 
 
 
Denna ska vi prova tillsammans med ny smak på grillchipsen.
 
 
 
 
Idag ska vi ha tvättstugan, sen slappa lite och ikväll ska vi hem till mina föräldrar och äta lite gott.
Skönt med dessa slapaprdagar faktiskt. Ska skicka Sture till apoteket bara. De har öppet på torget mellan 10-13 idag, kollade på  nätet.Har fått svamp i munnen igen. Kan vara pga att jag slarvat med att sjölja munnen efter astma medicinen, men det kan även vara pga fökylningen. De har något receptfritt gurgelvattten som bla ska vara mot svamp som heter Nyodex och kostar 60 pix.
 
Är jobbigt med röd svullen tunga och så innanför läpparna är det svullet och rött. Har haft detta förr och då haft hemma Mycostatin på recept, men det är slut nu.
 
Här kommer bilder på chokladmousen jag gjorde igår, innan dekoration och efter. Ja jag vet att glasen är kalddiga. Det irriterar mig till vansinne och har försökt med fuktigt papper.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En sak till! JAG BLIR GALEN PÅ DEN HÄR JÄKLAR HOSTAN!
 
 
 
 
 
 
 

Juldagen!

 
 
Julafton i bilder. God mat, Kalle Anka med snacks, karl-Bertil Jonsson och kortspel. Sen blev det vitt på Julafton även om snön kom lite sent. Julklappar? Nix vi ger inte varandra något. Vi handlar tillsammans klappar på mellandagsrean. Till hemmet eller något som man själv vill ha. För min del kommer det bli fler Astrid Lindgren filmer.
 
 
 
 
Kalle!
 
 
 
 
Massor av gott, dock ignen sill. Vi äter det då och då så vi är lite trötta på det. Stures goda glacade spjäll...mums. En stor ostbricka hade vi också. Sen vart det Pannacotta nu istället med blåbär och mango.
 
Två sorters senap. Västervik och Gästabuds senap och så gravlaxsås.
 
 
 
 
 
Både gravad och kallrökt lax fanns på bordet.
 
 
 
 
 
 
Jag skulle haft i  hallon men det fanns inga i frysen, men det fanns blåbär och mango.
 
 
 
Karl-Bertil Jonsson
 
 
 
Det blev en vit jul till slut.
 
 
 
 
 Vill ni se mitt fina julporslin?
 
 
 
 
 
Snögubben fick en egen skål med polkagrisar. se så förvånad han blev :)
 
 
 
En av alla skålar som är fyllda med godis.
 
 
 
Min vackra dotter och mitt söta barnbarn Nathalie. Togs igår hemma hos familjen i Löt.
 
 
 
 
 

Julafton

Igår var det full rulle med handling, matlagning, och bakning! Stures goda revebensspjäll har jag ingen bild på men lovar att ta det ikväll!.
 
Julkakor med nougat.
 
 
 Hemmagjorda Köttbullar.
 
 
 
Hemmagjord rischoklad.
 
 
Hemmagjord choklad med torkade tranbär.
 
 
Hemmagjord vanilj och choklad pannacotta med polkasiraps topping.
 
 
 
Julaftons fint!
 
 
 
 
 
 
Idag ska vi bara slappa, äta, se på tv och mysa ihop. Vi är båda sjuka nu, Sture kom igår med feber och snuva. Ska bla se på Bröderna Lejonhjärta.
 
 
 

Grattis farmor och vila i frid morfar!

Idag skulle min farmor ha fyllt 109 år. Vi åkte alltid hem till henne denna dag och då kom även mina tre kusiner. Vi åt gott och lekte en massa. När vi skulle åka hem fick vi en kasse med julklappar att öppna på julafton. Vi firade alltid Julafton med mina morföräldrar och tror att mina två kusiner som var syskon gjorde samma sak. Mn tredje kusin firade jul med min farmor men hennes mormor så hon fick dock ingen kasse med sig hem.
 
Vi träffades sällan vi kusiner och var det så var det just på farmors födelsedag och hennes härliga julgransplundring då vi dansade långdans ända ut i trappan på Skeppargatan 20 på Östermalm. Även två av grannarnas barn var med. Madeleine och Fedrik hette de om jag inte minns fel. Vi lekte även hemma hos dem och de hade en jättelägenhet och egna rum och ett lekrum där det fanns både ribbstol och trapets. Vi lekte även på vinden och smög i källaren med mörka jordiga gångar. Men de gillade inte farmor eller våra föräldrar.
 
Ha ha vi visste var nyckeln fanns och smög alltid iväg när maten var uppäten och fikat skulle serveras i vardagsrummet.Men konstigt nog blev vi alltid påkommna.:)
 
Hemma hos farmor.
 
 
 
Jo men se Fredrik hette han ju. Madeleine är visst inte med denna gång eller så har hon lämnat bordet.
 
Anna och Anders är pappas brors barn och Lena är pappas systers barn. Lite roligt att pappas bror och fru döpte sin son efter min far som heter Anders i tilltalsnamn. Han heter Karl Anders William, William efter min farar. Sen gick det även till mitt barnbarn William. Ser ni lilla mig längs in i rosa tröja? Syrran bredvid och detta bör vara år 1972 och jag är då alltså sju år. Kortet där vi står på rad måste vara från ett annat tillfälle då jag har på mig min älskade röda sammetsklänning, är nog på farmors födelsedag.
 
Vad jag vill säga med detta?
 
GRATTIS FARMOR!
 
Fast denna dag är även en sorgens dag. Min älskade morfar gick bort denna dag 1979 då jag var 14 år gammal, han blev 77 år. Här är bilder från hans 70-årsdag som firades hemma hos dem på Wegelandsgatan 8 här i Blackeberg.
 
Måste alltså vara 7 maj 1972 och jag är 7 år även här.
 
 
Nu ska jag äta lite frukost och sen lägga mig och titta på film
 
 

Lilla julafton i Löt.

Jösses vad slut man var när man kom hem. Han är ett riktigt energiknippe William. Far runt som ett yrväder och vill visa allt. Han är ett jätteglatt litet charmtroll.
Lilla Nathalie då, hur lugn som helst var vaken mesta delen men somnade till lite då och då.
 
Nu kommer lite bilder från en jättetrevlig dag som avslutades med julklapps utdelning.
 
S
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Snörena från paketen hängde William snyggt och prydligt i granen. Den ska kläs mera men med kulor och annat inte med snören :).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nathalies rum i rosa. William har samma möbler fast i blått.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lånar mitt halsband.
 
 
 
 Det var inte lätt att få till en familjebild som var bra på alla. men här komemr tre.
Puss lillasyster.
 
  
 
 
 
 
 
Glad över simfötterna som genast skulle användas.
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Här kommer jag med mina simfötter!
 
 

Veckan som gått.

Summerar veckan i bilder och börjar med mammas bilder från i söndags hemma hos syrran.
 
Adventsfika hos syrran som jag inte kan gå på pga allergin mot deras tre katter.
 
Det är mitt barnbarn Nathalie som är den lilla tjejen och idag ska jag träffa henne för första gången. Lilla julafton i Löt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Igår kväll var vi hemma hos våra grannar/vänner och fikade och åt en jättegod tårta. Vi såg även Julkalendern där. Trevligt med spontana inbjudningar. De ringde strax före vi skulle äta middag.
 
Sen på kvällen slog vi in dessa klappar till mina två barnbarn, det tog sin tid.
 
 
 
Nu är jag ledig i 16 dagar!
 
Har redan idag plockat undan och städat lite sen ska jag vila hela lovet!
 

Brisak!

Inne på Brisak finns det mycket som man vill ha. Först det, sen vad det blev.
 
På vägen dit:
 
  
 
 
En BMW till William.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
Köpte på Ica Maxi.
 
 
 
Brisak
 
 
 
Ölglas med ölfärgade karameller sen scokerbitar som skum högst upp.
 
 
Vill ha:
 
 
 

Trevlig Lucia!

Vill önska alla mina läsare en trevlig Lucia!
 
 
Sen vill jag ursäkta mig för att jag inte skriver så ofta längre. Det beror på att det bara kommer att bli depp och gnäll här inne.
Jag mår inget vidare inombords just nu. Varför behöver jag inte dokumetera här.
Men det känns som att ingenting är roligt längre. Inget att se fram mot. Allt är bara ett tomt hål inom mig.
Känns som om man hela tiden har en uppförsbacke framför sig och när man väl kommer upp knuffas man ned igen.
Fy gillar inte alls det här.
 
Ska iallfall summera veckan lite:
 
  1. Måndag så stängde jag och det hände väl inget speciellt.
  2. Tisdag hade vi APT och fick våra julsemestrar beviljade- (ledig from 22/12-4/1.)
  3. Onsdag så var det julbord på Scandic som jag aldrig gick på pga huvudvärk och en enorm trötthet.
  4. Torsdag öppnade jag och slutade tidigt.
  5. Fredag min älsklings födelsedag och en stängning där en förälder kom 20 minuter efter stängning. Typiskt en fredag och allt.
  6. Idag lördag och jag har suttit här sen halv sex. Det är även Lucia som inte gör mig ett dugg på bättre humör.
  7. Imorgon en grå och trist söndag...suck.
  8. Måndag drop-in fika på jobbet mellan 7.30-8-30...suckar högt pga att alla måste vara där klockan 7.30 och jag börjar egentligen klockan 9.00 och stänger denna dag. Det är även vår andra bröllopsdag och då skulle jag vilja äta en god middag och vara pigg.
Ni ser ju själva inte ens veckoschemat är utan depp.
Jag som brukar vara en rätt positiv och glad människa.
 
 
Jag önskar er alla en trevlig Lucia och lovar att försöka uppdatera med lite mer roliga saker!
 
 

Andra advent!

Önskar er alla en trevlig 2:a advent!
 
Sture håller på att pula med bilen som vi fick gratis av en granne som bara ville bli av med den. Påpekande på besiktningen, dragkrok rostig, liten spricka i vindrutan annars okey. Påställd av ägaren igår och Sture ska besiktiga denna Volvo kombi 850 1995. Hur det gick med skitsaaben, vevaxeln trasig kostnad 16 000 kronor elelr byta motor, där losade vi 3000 pix på skitbilen som vi hade i en månad men som vi knappt åkte med. Sålde den till en kompis bilmeck för 1000 spänn då betalde han för den fulla tanken och däcken som var fina.
 
Jag har sorterat gamla foton från i mitten av 90-talet fram till drygt 2000-talet som bara låg i en stor hög. vad jag ska göra med dessa sen? Sätta in dem i album i kategorier då det är svårt att följa vilka år exakt det är.
 
Dessa två är från 1998 och 1999
 
Sonen Teddy, grannes son Leo och syrrans barn Pernilla
 
 
Leo, Teddy med en sovande Linn, Linns syster Michaela och min äldsta dotter Angelica.
 
 
Fick många goda skratt när jag kikade igenom bilderna.
 
Nu ska jag göra lite annat.
 
 

SKIT!!!!

Ring ring bara du slog en signal. Kanske man ska ändra den till Ring ring bara du svarade på min signal.
Grrrrr!!!!!
 
Jag vet har varit usel på att skriva här inne. Men det jag har i huvudet villl jag inte printa in här. Jag känner mig otroligt olustig till allt just nu. Verkar som om alla olyckor kommer på en och samma gång...suck!
Skitbilen, skitjobbet, skitungar, skitekonomi, skitstyrelse, skit allt just nu.
Vill bara packa väskan och dra ditt pepparn växer. Lite svårt att packa någon väska......Vill ni se två bilder från källaren. Styrelsen kommer fasiken få pynta nya väskor till oss bla.
 
 
Så här ser vår fina svarta väska ut just nu. De skitarna svarar inte ens på mail från oss. Hyresgästföreningen vill ha alla bilder från oss, ska skicka dem i helgen. sen bara vänta på att jobbet i källaren ska vara klart och sen maila in tider för då jobbet stått stilla.
 
De började i augisti, jobbet stod helt stilla från mitten av september tom början av november. En dag i oktober  (någon av dessa 1-3) så sög de upp all sten från källaren men sen lyste de med sin frånvaro.
 
Jag ska lämna numret till företaget Drenera till hyresgästföreningen så får de den sanna sagan om varför de stått still. Tror inte ett dugg på styrelsens förklaringar i sitt senaste utsckick. Alla komplikationer som blev och tog tid att lösas på bästa sätt, bla, bla, bla. Förrådet ingår i hyran och har jag inte haft tillgång till det i över fyra månader ska jag ha en rejäl hyressänkning. Inget sedvanligt udnerhåll detta inte och även med tidspillan.
 
 
Damm, damm, damm!!!!! Vi hade ingen chans att täcka över något eftersom de spärrade av källaren utan förvarning. Sen har de klantarna tagit upp ett hål rakt in i förrådet där av allt damm.
 
Så Teddy lugn vi ska snart ned när det är sanerat och försöka få upp fler av dina saker om det finns några. Blir så förbannad att vi och andra ska drabbas när man itne kommer åt sina saker.
 
Appropå bilen så återkommer jag om den när jag orkar eller om jag orkar.
 

RSS 2.0