Mysig grillkväll!

Mycket trevlig grillkväll igår med goda vänner/grannar och en massa god mat.Lammracks med klyftpotatis och grönpepparsås. Vi frös inte ett dugg då vi hade två vedkorgar med björkved i tända.
Mys på hög nivå.
 
På förmiddagen bakade vi chokladbullar.
 
 
 
 
Grillgrabbarna Sture, Jocke och christer.
 
 
 
Ser ni våra lammracks?
 
 
 
 
Vi hade även machaller tända.
 
 
 
Hösten?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilderna får tala för sig självt. Men har ni undringar, frågor etc om personer, maten, drycken etc, etc så rita ned en kommentar.
 

Invigningen av Blackeberg

Invigningen av Blackeberg
 
 

Sjuk!

 
 

Isabell på besök.

Igår var Stures systerson med sambo och barn på besök. Lilla Isabell blir 4 månader den 8 september.
 
 
 
 
 
 
Söt tjej va?
 
Nu ska jag göra mig i ordning för en jobb måndag där jag stänger.
 
Ha en bra dag!
 

Flower power.

Fotade lite blommor, bär och grönsaker igår på vår fina gård.
 
Nicoles solros som hon själv planterat.
 
 
 
Hortensia.
 
 
?
 
 
 
Pumpablomma
 
 
Minns ej
 
 
Minns ej
 
 
 
Björnbär, nu ska de bara bli svarta.
 
 
 
Ser ni squazen eller zucchinin. Zucchini är det italienska namnet, Squash är det engelska Courgette det franska namnet. Fast det sista namnet har jag aldrig hört.
 
 
 
 
 
vackert.
 
 
 
Usch en spindel!
 
  
 
Ja de blir nog aldrig klara. Nu har Vallgraven fyllts med vatten och jord som rasat ned från kanterna. Säger bara en sak: Börja om från början, gör rätt!                                                                                   
 
 
Vi satt väl ute till klockan åtta igår. Snälla ni de tär inte kallt och de tär fortfarande sommar!
 
 

Tillbaka ett kort stund

Varför ska man sitta här och knappa på tangenterna och skriva meningslösa inlägg? Totalt tappat gnistan och energin för bloggen.
Är jättebesviken och ledsen på vissa. Känns som om man inte är vatten värd. Som man är något skit som katten släpat in. Jag känner mig illa behandlat och är ledsen för detta. Men om man öppnar munnen och säger hur man känner så kommer man bara få sura miner och total oförståelse tillbaka.
Så trist att det ska vara så här.
 
Till annat.
 
Andra jobbveckan efter semestern har passerat. Vi har fått tre nya barn på avdelningen och de är inskolade och klara nu.
 
Vi har börjat med åtagandet naturvetenskap och vart i skogen bla. Fått upp dokumentationer på väggarna och nästa vecka ska barnen få skapa egna svampar i olika material. Vi har tillsammans med barnen fotat svampar i skogen och dragit ut de bilderna och plastat in. Barnen ska få skapa sina egna svampar i lera, måla med målarfärg, rita mm. Vi kommer att fota och dokumentera allt.
 
Vi förbereder även för föräldrarmötet den 1 oktober, vi ska göra ett bildspel i power point som vi även gjorde förra året. Ha med alla åtaganden och vissa på hur vi arbetar på förskolan och vad barnen gör om dagarna. Hur vi arbetar för att barnen ska utvecklas på ett lärorikt och lekfullt sätt. Vissa att vi arbetar efter förskolans läroplan etc.
Lite jobbsnack.
 
Igår tog vi hand om grannarnas/vännernas Nicole då pappan jobbade och mamman skulle på konsert, storasyster jobbade kväll. Mellan halv fem och halv sju. Vi käkade varmkorv, sen poppade vi popcorn och tog med oss ned på gården då det fortfarande faktiskt är skönt ute. En härlig unge med hur mycket energi som helst. Bara trevligt att kunna ställa upp som barnvakter.
 
Idag ska Sture och jag ha en film och slappardag, har lite inspelat som vi ska se och frossa i massa chips och dipp. Ikväll ska vi äta entrecotte och pommes+bea. Mums!
 
Hurra!!!! Drygt 5000:- kvar på mitt konto när alla räkningar är betalda. Känns jättebra och så är frysen full också med massor av mat.
 
Vi kommer få en ny kyl och frys då vår har bråkat med olika temp där uppe och nere. Först skulle vi få en ny termostat men när vi pratade med en ur styrelsen tyckte han det var bättre att byta ut hela kyl/frysen mot en ny då vår är så gammal. Han skulle prata med övriga i styrelsen och sen försöka stoppa beställningen på ny termostat. Idag såg jag ett mail från honom skickat igår där jag fick detta positiva besked om ny kyl/frys.
 
Nej nu ska jag göra annat och sluta att sitta här och knappa in meningslösa inlägg.
Ha en bra dag!

Skräpmat och godis och tårta!!!!!

Igår var en dag med en massa onyttiga saker. Godis, snabbmat och sen hemmagjord tårta som våra vänner/grannar gjort.
Tyvärr så har jag ingen bild på tårtan då jag inte hade kameran med ned på gården.
 
 
 
 
 
Sture har varit lite halvrisig i några dagar och jag har inte varit riktigt bra jag heller. Så det fick bli soffläge igår, snabbmat och en stund på gården då vi bjöds på tårta.
 
Nu frukost!
 

blandad kompott!

Först en glad nyhet!!!!!!
 
Min dotter Angelica förlovade sig igår med sin Matte på azorerna!
 
Grattis båda två!!!
 
 
Sen bilder från igår innan himlen öppnade sig för en kraftig hagelskur med åska.
 
jag vill nu att ni talar om vilken bild som är bäst. De bilderna med lite rödare himmel på ställde jag in kameran  på solnedgång.
 
1.
 
 
2.
 
 
 
3.
 
 
 
4.
 
 
 
5.
 
 
 
6.
 
 
 
7.
 
 
 
8.
 
 
 
9.
 
 
 
10,
 
 
Sen får ni ser hur vår parkering ser ut just nu. Dräneringen runt vårt hus har stått still i en vecka nu så man undrar ju när man får tilblaka sin parkering. Risk för ras säger dräneringskilllarna? Men hålet är ju minst två meter från parkeringen och är det risk för ras så borde de ju inte lägga ton av schaktmassa där och stora stenar+ ställa maskiner på vår parkering om det är risk för ras?
 
Sen kommer vi inte åt våra källarförråd helt utan info. Står på dörren avstängd pga risk för ras och vi måste ned i källaren. de skulle ju bila där i måndags och lägga ned nya rör, men inte har vi då märkt att något hänt där nere. Jag har mailat styrelsen för ned i källaren ska vi både för att hämta saker och lämna saker.
 
Parkeringen:
 
 
 
 
 
 
 

Första dagen på jobbet efter semestern!

Konstigt????
 
Jag var på gott humör igår???
Rusade inte runt och skrek att vi måste göra något nu!!!!!
Låg i soffan hela dagen och glodde på film och käkade chips och dipp???
Somnade senast 22.10? (har inte somnat innan 24 tror jag på hela semestern, bara legat och vridit på mig med krypande ben i värmen) Ja inte vridit mig och krppande ben varje natt men svårt att somna.
Vaknade 5.30 fullt utsövd och kände mig pigg???
Inte känt mig deppig eller nere de senaste dagarna????
 
Men det är väl bra???
Klart det är när jag börjar jobba efter min semester idag.
Kanske beror det på att mensen tog slut igår och deppigheten var precis innan?
Inte vet jag, men någon ångest eller deppbild blir det inte denna dag!
 
Bjuder istället på bilder på världens gulligaste ugne!!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Farmors älskade trollunge!
 
Nu frukost sen jobb!
 
 
 

PAUS!

 
 
 

Grönsöövägen!

Först en liten fråga till er läsare. Jag har tänkt ta en liten blogg paus. Lägger ju ut de flesta bilderna även på Facebook som många av er följande läsare redan har. Känner ingen riktig lust för tillfället vet inte säkert riktigt varför, kan ha många anlednignar tex för att frågar man något så får man nästan aldrig svar, inget gehör eller respons. Ett fåtal ja och ni vet vilka ni är, sen ni som kommenterar något på facebook behöver ju inte rita in samma här. Bla detta kan ju få min penna att tryta.
Men vad säger ni läsare då ni har någon chans att rita något här inne? Jag vill ha hur ni känner inget det är ju du som avgör, det är vad du känner etc. Utan kommer ni sakna mina inlägg eller ej, ger det er något etc? Nog.
 
Nu om igår:
 
Hm! SMHI släng er i väggen. Västmanland 30+ chans till mindre åskskurar på eftermiddagen skulle det vara. Stockholm 29+ ingen nederbörd????? Vi kom till Bålsta då började det duggregna kl 9.15, slutade när vi kom fram till Grönssö slott, men startade om när vi lämnade det. Vi hörde hela tiden när vi gick i parken åskan mullra sig närmare och närmare. Regnade nästan hela tiden utom när vi fikade i Enköping då sken solen. Hem spöregnade det hela vägen. Sen skippa Grönsöövägen, asfalt med dåligt lagade potthål hela vägen och in till Grönsöö slott en mil ca på grusväg som man guppade fram på. Inga Caféer mer än vid slottet som öppnade först 12 och Nibblegård, nej det var inget att se, en hällristning men först skulle man trava nästan 1 km in i skogen.
Sen hela Grönsöövägen var i uselt väglag på en ringlig väg åker efter åker och genom skogspartier. sen fick man betala 40 kr/person för att få gå in i parken vid Grönssö slott. Ingen där mer än vi och en som klippte häckarna. Liten besvikelse. Besvikelse pga att det var inget att se egentligen, sen luktade det träsk och flugorna var jätte ettriga och flög in i ansiktet hela tiden, en drös surrandes runt huvudet större delar av den lilla parken.
 
Först börjar vi med filmerna, nr ett från Grönsöövägen i det skick den var hela vägen nästan, sen nr två grusvägen som man svängde av på till grönssö slott. För att förstå skicket på vägarna kan ni ju titta en liten snutt på varje.
 
 
 
 
 
Bilderna på Grönsöö slott och parken.
 
Vi börjar först i vagnhallarna där de gamla vagnarna står och ett gamalt dockskåp. Fönstret är inget fönster uten en fin målning på väggen. Svårt att fota vagnarna då de stod bakaom glas, även dockskåpet gjorde det.
 
Ops först två bilder en som jag tog innan vi kom fram, sen paraplystället som stod vid parkeringen när vi kom fram. En fin gest att ha paraplyer till utlåning.
 
   
 
 
vagnhallen
 
 
   
 
Inne i vagnhallen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Snäckhuset.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så nu ska jag käka frukost. Glöm inte att det finns ett kommentarsfält :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Äntligen fått duschat!

Härligt när dränerings killarna gräver av kallvattenledningen! Inget kallvatten, gick inte att spola i toaletterna. Inte deras fel för på ritningen de fått ska röret ligga två meter ned under marken., men det låg bara en halv meter under marken. Skulle in i duschen igår eftermiddag men då fanns enbart varmt vatten. Kallvattnet kom tillbaka vid nio tiden på kvällen igår.
 
men nu på morgonen har jag duschat och gjort rent toaletterna med WC ankan, vi var ju tvungna att kissa även om det inte gick att spola.
 
Lite bilder på dräneringen utanför vår port, Hortensia och Nicoles egen odlade pumpafrön. Det har kommit både blad och gula fina blommor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sture ska bara duscha sen sticker vi iväg på en dagstur!
 

 

Grönsöö vägen.

Imorgon kommer vi att åka denna turistväg.
 
Läs HÄR
 
Åker förbi infarten till den varje gång vi åker till Teddy, Marie och William.
 
Finns mycket att se längst den vägen bla Grönsöö slott.
 
Sen på onsdag ska bilen lämnas in för nya stötdämpare som Sture köpt. När han skulle få hjälp av Jocke att byta dem så upptäckte de att man mer eller mindre måste plocka isär hela underredet för att komma åt de gamla dämparna. vansinne säger jag bara. Man måste hissa upp bilen. Verkstan är billig och bra så jag tror inte det blir så dyrt då Sture har dämparna med sig.
 
Får se när bilen ska hämtas på Torsdag för då kanske vi kan göra en liten utflykt till, fredag är det tvättstuga sen är de enbart två dagar kvar tills jag börjar att jobba.
 
 

morgonpromenad.

Morgon promenad tillsammans med Sture och Jocke. Nybbygget vid Porthansvägen, Blackebergs sjukhusområde, borgen, stenbryggan, plaskis, vårt hus och dräneringen de håller på med.
 
 
 
 
 
 
Snuskungens slott i ny färg tidigare gult och finare tycker jag. Med i adventskalendern hotell gyllene knorren.
 
   
 
  
 
 
taget från borgen.
 
 
 
Lilla England kallas ön för.
 
 
 
Sture guider Jocke som aldrig varit här på stenbryggan.
 
 
 
 
 
Vi bor högst upp till höger på hörnet
 
 
 
 
Längst bort och högst upp vår balkong igen.
 
 
Nu ska jag käka brunsch.
 

Bläääää!!!!

Till vissa personer skickar jag bara ett stort:
 
 
 
Hade en trevlig kväll på gården igår med trevliga grannar! Sommaren är verkligen här och värmen håller i sig även om det inte är över 30+. Vilket jag faktiskt tycker är ganska skönt.
 
Idag vet jag inte riktigt vad som står på listan, men ikväll ska Sture göra pepparbiff. Jag hade tänkt baka men känenr inte alls för det. Vad är det som händer brukar ju baka massor under min semester+scrapa som jag inte heller har gjort????
 
Nej en spark i ändan borde jag ha!!! vad säger ni om en citronkaka och en chokladkaka?
orkar jag? Nja frukost först, eller brunch kanske man ska kalla det nu.
 
Återkommer om det blev något!
 
 

Inkompetent styrelse!

Tvättmaskinerna rullar för fullt. Sture gör rent fågelbadet, jag gör ingenting mer än att sitta här. Jo faktiskt så har jag diskat, plockat undan, skrivit inköpslista.Efter tvättstugan ska vi till Biltema och köpa en stötdämpare till bilen, snälla Jocke hjälper till att sätta dit den. Tack! Sen ska vi till bolaget och City gross.
 
Jäklar att vi inte kan handla mycket då kylen är som den är, ojämn kyla, kan vara noll där nere och sju där uppe. Vill man ha samma temp överallt så går det inte. Som bäst är det tio däruppe och fem där nere, inte alls bra då kylen ska vara mellan 5-8+. Den pendlar hela tiden. Vi har kastat frysta ägg, fryst melon, ost som möglat för det varit för varmt etc. Har kontaktat Nordstan men de måste höra med styrelsen först vad som ska göras.
 
Hur mycket mat kommer att sabbas innan de bestämt sig då? De har ju även sjabblat bort sprickan över fönstret och fläkten som skulle ha åtgärdats i höstas. Nordstan säger att vi ska prata med styrelsen då bollen ligger hos dem och styrelsen säger att vi ska anmäla detta till Nordstan igen. Helt inkompetent styrelse måste jag säga. En kyl är det bråttom med, sprickan blir större, fläkten är felvänd ingenting händer.
Men här händer det för jag ligger steget före, har nämligen kontaktat hyresgästföreningen och fått hjälp med vad vi ska göra om inget händer.
 
Nu har Sture ringt Nordstan igen och detta mail klickade jag iväg för ett par sekunder sen till Eva B i styrelsen:
 
Eva vi har nu kontaktat Nordstan igen idag angående sprickan i köket och fläkten de säger att de bara väntar på ert besked om vad som ska göras och sa att vi skulle kontakta er.

Kylen har vi även anmält och den är det mer akut med då kylan pendlar upp och ned olika uppe och nere. Började i maj med olika temp på olika platser i kylen, men den har varit svår att ställa in temp på sedan i höstas. Har nu blivit värre. Vi har kastat fryst mat där nere och möglig mat där uppe pga av att det är för kallt och för varmt. Vi kan inte köpa mycket då det riskerar att bli förstört. det ärendet är också sänt till er och det är akut. Vi måste ju kunna förvara vår kalla mat utan att den blir förstörd.

Vore tacksam om detta kunde åtgärdas snarast när det gäller kylen. Angående er förvaltare så kanske någon annan kan ta ärendet gällande sprickan och fläkten för så verkar det på Nordstan då det säger att de bara väntar på besked från er.

Känns lite som vi sitter i moment 22.

Kerstin och Sture Persson
 
Måste ju få skriva vad jag tycker i detta ärende och om vår styrelse. Inget händer!!!!!!!!! Inkompetent styrelse!!!!! Hyresgästföreningen nästa om inget hänt nästa vecka.

RSS 2.0