Är detta roligt?

Det sägs att man kan skämta om allt, men jag vet inte riktigt om jag håller med!?
Hm gör ett försök detta är vår bil nu:




Skämt hittade bilden på nätet!
Var det kul?
Vi hade ju inbrott i bilen inatt och den går ej att låsa längre är då detta kul?

Inbrott i bilen!!!!!


Jävla skit vandalar, jävla småglin, jävla idioter!!!!! Imorse kom vi ut ca 9.30 för att åka till Ikea och vad ser vi??? Inget lås i bilen...inbrott de har tagit ur hela låset på förarsidan och även passagerar sidan, sen har de sabbat hela ratt kåpan så alla sladdar syns bara slagit sönder i småbitar för att försöka tjyvkoppla bilen men ej lyckats eller blivit skrämda. Stereon snodd. Vi kan ej låsa en bil utan lås. Jävla vandaler. Stereon är värd högs en 100 lapp bilen är urgammal vad fasiken kan ni inte ge fasiken i andras saker för???
Nu tänker man kommer de tillbaka inatt då de vet att inget lås finns i bilen och snor vår bil eller är det tonåringar som vi tror som gjort en grej för att impa på kompisarna i fyllan och villan.
Vad kostar det att sätta in nya lås och är det värt det?
Bilen är tömd på allt så nu finns det inget löst att sno iallafall.

Men den stod ju på en plats där den är fullt synlig mitt i mott infarten till vår gård med hus runt om mycket nära så att de vågar????
Fick jag tag i er skulle jag strypa er bara så ni vet!!!!!
Vi hade rattlås på den gamla bilen en klyka som satt fast i pedalen och ratten. Detta lås passar ej denna bil det måste vara ett lås som enbart sitter i ratten. Vi hade bara inte skaffat ett sådant.

JÄVLA SNORUNGAR!!!!!
Nej nu är jag för arg för att sitta här och blogga, hörs senare!

Häftiga prylar



Jellobean



kitsch



retro

Melodifestivalen

  1. Peter Jöback
  2. Neo
  3. 3.Anna Bergendahl (sibel)
  4. Noll Diciplin
Så Jöback var rätt att han gick dirrekt, men Neo skulle också gjort det och Anna skulle fått andra chansen, nu vart det tvärtom mellan dessa två.
Men Pernilla skulle inte kommit med alls, Noll diciplin och Sibel borde fått den chansen istället, helst Noll Diciplin
.

Anna och Peter

 

Neo

 

 

Noll diciplin

 

 

Vad tycker ni?

Om denna delfinal och vad tror ni händer i finalen?

Jag tror att Andreas Jonsson kammar hem allt i finalen och även utomlands!


Dålig mage!!!

Jag är fortfarande risig i magen. Igår hade jag mindre knip men fortfarande rinner det och det flera gånger om dagen minst en gång i timmen. Trotts det for vi iväg till netonnet, skopunkten och toys rus igår. Borta enbart två timmar men jag klarade mig och en 20 minuter efter att vi kommit hem satte magen igång.
Nu vet jag vart toaletten ligger vid dessa ställen eftersom vi varit där rätt många gånger.

Iallafall ny telefon en duo alltså två telefoner kostnad 299, tre par skor var av de billigaste gratis  398 kronor, ett spel kasta gris 119 kr och en ny uno kort lek 85 kronor på kampanjpris har visat bild på kortspelet förr så det gör jag ej nu. och ett litet dockhus pytte med en geting utanför...det är den där blomsterfamiljen ni vet.







Nya inneskor till jobbet de gamla är nu utslitna.









Nu ska jag ta ett glas provia och ett gals naturell yougurt, tyvärr vågar jag ej nu med herbalife och vitaminet + fiber och örttabletter när magen är som den är. Så jag lever på provia och yougurt ljust nu

Sjuk!

Igår hade jag fruktansvärt magknip hela dagen och fick på eftermiddagen springa på toa flera gånger i timmen.
Ja jag jobbade och trodde att det var något jag ätit eftersom jag inte kände mig sjuk för övrigt.
Ha vad jag bedrog mig efter 16.30 började jag känna mig febrig ont i kroppen osv. jag stängde ju till på köpet också. Vä hemma vid 18.15 tog jag tempen och hade över 38 grader! Så nu har jag väll smittat ned alla med...ja vad det nu är!!!!





Idag har jag sprungit på toa tre gånger men provian verkar hjälpa iallafall coh vaknade med 38 grader exakt.
Ont i kroppen har jag också, så stackars mig!!!!

Barnen bygger en snö gubbe med en pedagog. Ja jag får lägga ut denna bild då man inte ser något ansikte så tydligt så man kan identifiera barnet. men kläderna då....ops vi har 68 barn så många har likadana overaller och framför allt mössor. Men det spelar ingen roll det är ansiktena vi ej får visa på nätet. Se så mycket snö vi har på vår gård!


Morron!!!!



Härligt!!!!!!

Igår var vi och storhandlade, skönt att ha det gjort. Kanske vi köper en ny bärbar telefon denna månad...ingen dyr lyxig sak utan en fungerande som är bra.


Någon som vet någon som är bra och inte svindyr? Gärna en duo!
Sen en väldigt viktig fråga, var köper jag reserakapparater!!!!!!!

Arg

Jaha igår skulle reparatören höra av sig angående låsen på dörren+balkondörren där det drar rakt igenom pga stor glipa.
jag mailade på kvällen då han ej hört av sig.
Såg att han mailat tillbaka imorse...men jösses vilken nöt.
Jag kom överens med din sambo att vi skulle kolla balkongdörren när det blivit varmare!!!!! Lögn det skulle aldrig Sture gått med på då det drar rakt in så golvet är iskallt.
Polisslåset lagar ej föreningen för det tillhör ej vårt????
Detta skulle vi göra senast Onsdag...jaha och var fasiken var ni igår då??? Ni skulle hört av er då vi jobbar nötter!!!!!
Sen har jag en säkerhetsdörr som familjebostäder satt in går låset sönder ska de fasiken laga det då dörren hör till bostaden som jag hyr.
Men det andra låset kan de laga och byta namn på brevlådan...men jösses vilka nötter det är. Visste att det skulle bli sämre när en förening tog över och det blev bostadsrätter.
Men jag kontaktar hyresgästföreningen om de ej lagar balkongdörren omgående hur kallt det än är!!!!!
Börjar förstå vad folk menar när de sagt att det är inte kul när grannarna blir ägarna!!! Ja nu är det ju ingen granne som har hand om reparationerna utan en firma de anlitat...men de ska ju godkänna allt som jag förstår det eftersom de skrev föreningen!!!!


Jösses de har suttit nu enbart en månad och redan börjar de tjafsa...nötter ni valde att köpa, ni valde att bilda en bostadrättsförening, ni valde att tjata på de som ville enbart hyra att rösta ja till en bostadrättsförening för det skulle bli så mycket bättre...jag visste att ni for med lögner, det är bevisat nu!!!!

Nej jag släpper detta nu annars går jag sur hela dagen.
Men lagas ej balkongdörr och låset i säkerhetsdörren så kontaktar jag hyresgästföreningen i helgen och ber de komma hit och kika nästa vecka.


Måste sätta lite fasrt för min far komme rom en kvart så vi höres kanske efter jobbet om jag inte sitter inne för mord på en fastighetsskötare och en i bostadsrättsföreningens styrelse :-)))))

Hm

Jäkla sl säger jag bara. Gick hemifrån kl 06.40 pga att jag ej litar på att tågen skulle gå i tid. Gick ned på spåret 06.50 och det stod 9 minuter till nästa tåg....jippy enbart 4 minuter sen!!!!
Glöm... det sod 1 minut stod 1 minut fram till 07.09 då blev det 4 minuter, 4 minuter och fram och tillbaka med 4-3 minuter fram till kl 07.27.

ja då ropade de äntligen i högtalaren att tågen ej gick pga växelfel vid åkeshov och Råcksta extra bussar är insatta. men vad fan tar ju 10 minuter ned till Råcksta rondellen, rasar då iväg och bussen kommer inom 1 minut fullpackad!!!!!
Pressar mig in och bussen åker---vid hässelby gård plingar jag strax efter i tron att bussen ska stanna på samma gata jag jobbar...nej då den fortsätter ned på min gata där ingen station finns förräns i hässelby strand!!!
Därifrån tar det tio minuter för mig att gå kl är ni 07.50.
Går fram till chafören och frågar om han kan stanna i kurvan precis utanfrör min förskola, jo han är underbar och gör detta. Kommer in med andan i halsen 5 minuter innan jag börjar mitt arbete!!!!
tacko till dig underbara chafför!!!!


Imorgon kör min far mig för jag öppnar kl 0630 och tänker inte komma för sent så han hämtar mig 06.15...det tar 10 minuter max den tiden till jobbet med bil!
Skit sl!!!!
Nu ska jag se lite på varuhuset sen sova är dö trött ikväll som vanligt kanske man ska säga.

Onsdag!


Suckar! Kom hem strax före halv åtta igår från en dammig, rökskad och möglig lokal.


Nog om detta. En positiv sak...tunnelbanan går igen läste jag nyss. Igår körde min far mig jag kom visserligen tidigare till jobbet men bättre det än att stå i kyla och frysa.
Idag skulle jag tagit busen men nu när tågen går slipper jaf det hipp hurra.



Hemma och trött!

Jaha hemma är man sen 45 minuter och nu ska vi snart äta och sen tillbaka till Hässelby med bil för att kolla in Strandgården på plats.
Hur vi vill ha det och vilka väggar vi vill ha bort osv...vi vet ej vilka som är bärande men de ska de tala om på mötet som är nästa vecka.
Ska vara där 18.15 och sen hem igen...ett jävla flackande.

Snö kaos i Stockholm

Vilken skit Måndag det blev för mig. Hade inte en aning om att tunnebanan ej gick. hade ej kollat på nyheterna på Söndag kväll och inte hinner jag glo på tv på morgonen!!!!!
Så när jag kommer till t-banan möts jag av avspärningar och får gå ned till Råcksta rondelen ja tar ca tio minuter, för att komma dit bussarna går. Bussen kommer nästan med en gång så från dörr till dörr tar det 40 minuter brukar ta 30 så jag hade tur.
Och inte blev det bättre av en massa strul på jobbet .
Sista föräldern sen pga tunnelbanan.
Jo 18.42...ja just det 42 för det stod på larmet när vi larmade på!!!!!!
Grr läs om kaoset här under.



Tisdag: fortsatt stora störningar


Källa

Kan tillägga att idag är det bar 10 minus...glöm det jag är inne idag med, våran gård är ju bara en ända stor snöhög och djup snö som inga småbarn kan visstas i.

Modigt att ej våga stå för vem man är måste jag säga:

Anonym om Kik kat!:
de känns verkligen som om vi bryr oss om att de inte heter dagis!


Ja du/ni bör bry er och använda de rätta orden för att alla nya barn ska lära sig rätt, era egna barn ska lära sig rätt om ni skaffar några.
Att skriva som du gör här tyder på stor omognad.

Nya ord kommer till och de kommer man vara tvugna att använda. Lever man kvar i det gamla så skulle man använda gammelstavning idag+alla ord som ingen idag vet vad de betyder.

Namnet daghem eller dagis får en klang av att det är ett hem dagtid här leker man och har kul, fröknarna är barnvaket inget annat.
Fel idag heter det förskola och är en skola för små innan de börjar i den stora skolan.
Vi har allt som skolan har matte, bokstäver...vi leker in dessa sak
er i sånger, ramsor, övningar och böcker.

Det var en skola för små förr också men med fel namn...sen är det mer i skolform idag än när det hete kindergarden på 1800-talet då det enbart var passning inget annat.
Så lär er vad en förskola är idag och det rätta namnet.
Barnen är våra små elever och vi är dess lärare förskolepedagoger som det heter.


Måndag

Behöver jag egentligen skriva mera?!


Minus 20,5!!!!!



Men vad är detta 20 minus får vi en lika kanon sommar, med 25 + varje dag och sol?????
Blä för att gå ut idag, men jag ska ge mig iväg snart...inget jag känner för men bara man kommer fram och in på förskolan så är det lugnt. För ut går vi inte med de stackars barnen idag det säger jag bara!!!!!

Denna vecka blir en jobbig vecka. Idag stänger jag kl 18, imorgon slutar jag kl 16 men ska dit vi ska evakueras kl 18.15 för att kolla på ritningarna på plats...blir väll där minst en timme.
Onsdag kommer två nya barn som ska invänjas enligt den nya regeln tre dagars invänjning med föräldrarna med så mycket som möjligt.
Torsdag slutar jag 14 och vi fortsätter med invänjningarna, Fredag stänger jag 18 och invänjningarna ska mer eller mindre vara klara. Vilken vecka va?

Har jag något positivt att skriva om. Jag har sovit perfekt, somnade ca 21.40 och vaknade 06...bara vaknat till när min älskling sa hej då kl 04.45 måste det ha varit.

Kanske hörs vi ikväll beror på hur trött jag är, men nu måste jag fixa mig i ordning.

Tvingas abortera eller tvingas föda

En kvinna blir gravid efter ett samlag där kondomen sprack. Kvinnan vill behålla barnet, mannen vill inte. Skall mannen betala i 18 år framåt för att kondomen sprack? Eller skall kvinnan tvingas ta abort?

Vad om situationen är tvärt om. Kanske mannen vill ha barnet, men inte kvinnan? Kan kvinnan tvingas bära fram barnet och sen överlämna det till pappan? Jag har tusen frågor och tusen svar efter att ha läst det här.

Vilket dilemma! Hur löser man detta?

Hm gillar inte riktigt den där Malin som skrivit krönikan, kanske beror det på att jag tycker hon är rätt taskig mot kvinnor som väljer att föda barnent mot pappans vilja.
Hon tänker inte alls på kvinnan utan enbart på mannen. Det är iallafall kvinnans kropp.

Popcorn

Fick denna popcorn maskin från Teddy min förra födelsedag.

 

 

 

 

 

Så stänger du av och vändr maskinen locket blir nu en skål Vålla!!!!

 


Grovrengöring av köket!

Sture håller på och fejar i  köket och jag har också fejat i just köket. meningen var att vi skulle städa hela lägenheten, men vad som gjorts är toa, badrum+dammat vardagsrum och hall.
Sen fastnade vi i köket med vim flaskan på kakel, diskbänk, marmorbänk, skåp, dörrar, lådor, kyl, frys, spis och bakom spisen+under eftersom Sture drog fram den och nu knäskurar han golvet med rotborste vatten och vim.


Vim är det bästa meddlet som finns på fett och andra fläckar.



Vi kommer damma resten av lägenheten, dammsuga får vi se om vi orkar.
jag börjar bli krasslig också, ont i kroppen, yr ich det sticker i halsen
.
Nej nu är han tydligen klar med golvet, då kan jag kila ut efter dammtrasan.

SNÖ!!!

Hm öppnade balkongen och tog en bild på alla snö på möblerna bla. Då fick vi knappt igen dörren, alldeles skev och nu drar det rakt in nedtill så vi fick lägga en handduk där.
Jag har mailat felanmälan omgåendeoch hoppas de kommer imorgon för att fixa dörren, blir ju svinkallt på golvet annars.






Försäkringskassan

Minns ni att jag skrev om försäkringskassan?

I somras fick Sture ett brev där det stod att han skulle ha läkarintyg from första dagen fram tom  Juli 2009. Han ringde försäkringskassan och frågade om datumet på beslutet stämde och fick till svar JA.
Sen blev han sjuk 7 december i en vecka med snuva, hosta och feber.
Ringde då kassan och frågade om han behövde läkarintyg...(allt detta ringande pga att han fick beslutet efter 9 juli hem i brevlådan och blev lite osäker då det stod 2009)
Fick till svar NEJ

Fick hem papper som han sände in.
Fick efter ca 10 dagar ett brev där det stod att han ej skulle få sjukpenning pga att han ej hade läkarintyg för dessa dagar.
Ringer kassan igen och får till svar att det står fel i beslutet det ska vara 9 Juli 2010, så han har ej rätt till pengar????
Men det är ju ni som felat då ni skrivit fel datum+sagt fel 2 gånger i telefonen säger då Sture.
Men kvinnan mal på att han ej har rätt till pengar då det är 2010 som gäller inte 2009 som står i beslutet.

Några dagar senare dimper ett nytt brev ned från kassan.
Nytt beslut pga felaktigt datum i det gamla står det och nu står det 9 Juli 2010
Ilskan växer och jag skriver ett brev till kassan och sänder med beslut 1 och 2+brevet där det står att han nekas sjulpenning...vi överklagar alltså kassans beslut.

I Onsdags kom brev igen från kassan.

Sture vann han har rätt till sjukpenning för denna vecka pga att det ej fanns något giltigt beslut om förstadags intyg i form av läkarintyg under denna period som han var sjuk.
Denna vecka kommer drygt 2000 kronor hem till honom
.
Kassan är skit och har och kommer alltid att vara det.
Men detta var ju bra att vi fick rätt mot dom!



 


Söndag!

Igår så gjorde vi egen pommes i vår fritös. Tidigare på dagen hade vi frostat av frysen....hm...jo Sture la chickenbits, bläckfiskringar, lökringar i kylen pga att han trodde det bara var lite kvar...hm titta så ser ni själva vad som fanns kvar när vi ätit färdigt.
Revbensspjällen ska vi äta imorgon så det har inget att göra med mängden mat från fritösen
.

Lite lövbiff kom med som vi åt till pommesen





 

Nykter Sture trot eller ej men så är det.

Menar inte att han är alkolist utan att han verkligen ser full ut på bilderna och beter sig så också...flamsig!

 

 

 

 

Sture räknar poängen i uno.

 

 

Göran tog med sig ett spel hemifår Närr och fjärran...som tp ungefär men med mycket resefrågor.

 

 

Tog denna bild kl åtta

 

 

14 minus!!!!!!!!!!!!!

Nepp nu lämnar jag er vi ska storstäda!


Pussel

Nu är pusslet klart som vi började med i höstas....nej nej vi är inte tröga! utan slöa, har inte orkat att pussla, sen stod pusslet länge inne i sonens gamla rum på själva bakbordet.

 

 

OBS det är 1000 bitar!


Oväder!!!!

Har precis kommit hem från coop där vi handlade lite potatis och mjölk, ja sådant som saknades hemma. Vansinne snöstorm och iskallt och snorhalt ute.
13 minus har vi i Stockholm.

 

 

 

 

 

 

Måste lägga in min vackra blomma på min clivia, börjar nu tappa lite blommor men är fortfarande vacker och har nu vuxit till en hög blomstersjälk.

 


Skojigt!

Hittade dessa bilder på nätet. Teddy så där stor har iallafall aldrig jag varit...kanske ska sluta med herbalife...för jämfört med henne så är jag ju mager!

Syftar på den undre bilden så klart!

 


Baby moddeller

Normal text Stor text Extra stor text
Man slutar att förvånas när man läser att detta är i USA!


Lätthanterliga De små, och förmodligen omedvetna, modellerna fotograferas när de bara är mellan fem och tio dagar gamla.
Foto: Stephanie Robin/BNPS

Vilket drömjobb, baby

Bildextra!

Bildextra ”Hur kan man inte älska de här små?” Här är de omtalade bilderna på sovande bebismodeller.
 

De är nyfödda – och redan modeller

Väck aldrig den bebis som sover.

Men att klä ut dem och arrangera olika poser går tydligen utmärkt.

Nu ska bilderna bli bok.

Någon guppar i en hängmatta, en annan myser på en fluffig filt med händerna under hakan och några gosar med varandra.

Bebisbilderna är tagna i en studio i Nebraska, USA, och hade kanske inte ­varit särskilt uppseendeväckande – om inte de nyfödda hade sovit.

Fotograferna har fått bebisarna att posera i olika ställningar och lyckats klä på några av dem mössor – utan att väcka dem.

Tricket? Jo, man fotograferar dem medan de är mellan fem och tio dagar gamla.

I ny bok

I den åldern är de, enligt fotografen och psykologen Stephanie Robin, möjliga att göra så här med.

Hon har fotat de sovande spädbarnen tillsammans med Kelly Ryden och Tracy Raver och motiven ges ut i boken ”Sleeping beautys – newborns in dreamland”.

Första reaktionen från föräldrarna är, enligt fotograferna, ofta tårar i ögonen.

– Hur kan man inte älska de här små? ­säger Stephanie Robin till Daily Mail.

Johanna Sjöberg

Artikeln

Snö kaos!!!

Publicerad: 2010-02-19 Normal text Stor text Extra stor text

– Stanna hemma i
morgon om du kan

iskallt ”Vi får gå tillbaka till åtminstone 86-87 för att hi
iskallt ”Vi får gå tillbaka till åtminstone 86-87 för att hitta en lika kall vinter. Eller kanske krigsvintern 41–42”, säger Sten Laurin, meteorolog vid SMHI.
Foto: ULF HÖJER

Så fungerar SMHI:s varningssystem

Varning klass 3: Mycket extremt väder väntas som kan innebära stor fara för allmänheten och mycket stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa upp ny information på internet, radio eller tv.

Varning klass 2: Väderutveckling väntas som kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa upp ny information på internet, radio eller tv.

Varning klass 1: Väderutveckling väntas som innebär vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner.

Källa: SMHI



SMHI varnar – kaosvintern drar in igen

NORRKÖPING. Mer än tre decimeter snö – och isande vind.

Kaosvintern slår till igen.

– Stanna hemma om du kan på lördag, säger meteorologen Alexandra Ohlsson på SMHI.

I eftermiddag kommer ett nytt snöväder in över södra och västra Sverige. Men det är bara början. Senare – sent i kväll och i natt – drar det stora ovädret in över Götaland på väg norrut, med tätt snöfall och stark blåst.

– Antagligen tvingas vi gå ut med en klass 2-varning i delar av mellersta och norra Götaland och södra Svealand, säger Alexandra Ohlsson.

Stökigt i trafiken

Trafiken riskerar att bli stökig på lördag med väldiga drivor och bitvis extremt dålig sikt.

– Det bästa är att stanna inne om man bor i ett drabbat område, säger Alexandra Ohlsson.

Totalt väntas upp till 30 centimeter snö, lokalt kan det bli ännu mer. Och på måndag är det dags igen.

– Då väntas nästa oväder dra in över Götaland. De kommer på rad nu, säger Alexandra Olsson.

Aftonbladet besökte i går hjärtat av väder-Sverige: SMHI i Norrköping. Varje dag, varje timme, ställer meteorologerna samman klimatdata från runt 130 mätstationer i Sverige.

Ovanligt mycket snö

Siffrorna körs i jättelika datorer. Ut kommer färdiga prognoser för tidningar och radio.

Vintern har varit hektisk och man har tvingats ta in extrapersonal. Bakom rader av skärmar med väderkartor och kurvor står meteorologen Sten Laurin.

Han klickar på en mus och låter fronten välla in från Nordsjön.

– Det är mycket ovanligt att vi har så här mycket snö ända ner i Skåne som ligger så länge.

– Och vi får gå tillbaka till åtminstone 86–87 för att hitta en lika kall vinter. Eller kanske krigsvintern 41–42.

Varmt på Svalbard

Knappt hade klimatförhandlingarna i Köpenhamn frusit fast i december förrän vargavintern bet till. Sedan dess har den vägrat att släppa greppet om Sverige.

Det har fått människor att ifrågasätta klimatförändringen, enligt Sten Laurin.

– Vi matas av budskapet är att det bara blir varmare och varmare. Att vi ska kunna odla vindruvor i Skåne. Folk får det inte att gå ihop.

Han pekar på ännu en jättekarta. På ögruppen Svalbard i Arktis, där isbjörnarna hotas när isen smälter.

– Där har man haft en av de varmaste januarimånaderna någonsin. Så att det är kallt här hos oss behöver inte betyda ett dugg.

Staffan Lindberg

Läs artikeln

När ni ändå är inne på sidan över så tryck på alla länkar om vädret och läs...det kommer att bli VÄRRE!




Hemme för två timmar sen

På väg till jobbet kvart i sex imorse.





Sture skottar bilen :-)))!



Snön genom fönstret se hur det snöade!



Vattenfall till höger i Råcksta.



Snart vid Vällingby rondellen



På Melongatan i Hässelby gröna ljusen är lamporna på vår gård på Måbärsstigen där min förskola ligger.



Gården från vår avdelning ljuset långt borta är gatlyktorna på vägen jag fotade ifrån innan alltså Melongatan.



Barnen sover...så här just är det inte men när jag tog utan blixt blev det mycket ljusare. Inga lampor tända och alla persienner är ned dragna.
Ser ni min madrass? Den blå till vänster med blå fleaspläd.
Vi hade enbart 8 barn idag här ska sova 15 egentligen.
Ett barn eller madrass syns ej då det är nedanför till vänster om mina fötter. Ja jag får fota detta då ej barnen syns mer än som små bylsen under gula filtar.


Fredag!!!!


Detta snodde jag från min dotters blogg:


Dagens citat!






"det är väldigt kort tid man lever, om man tänker på hur länge man är död".



Bra citat! Ni måste in och kika på hennes headers, jättefin...står som Angelica bland mina valda bloggar.
Tänker inte gå ut idag...nej det tänker jag inte göra snöstorm och minus nio grader...nej vi fortsätter med fötterna.

Detta är ej våra barn på förkolan utan en bild tagen från nätet:



Vi ska skriva Trampet av små Trollebofötter och lägga ut de inplastade fotparen efter varandra på golvet och sen sätta självhäftande genom skinligt papper över på golvet.
Blir gulligt va?


Migrän.

Vaknade med migrän imorse eller rättare sagt somnade med migrän liknadne huvudvärk som jag trode var trötthet. Så därför använde jag ej datorn imorse.
Men jag jobbade och värken försvann helt under lunchen men som tur var så slutade jag 14.00 idag.
Har just lagt in alla räkningar och skickat iväg en ordet till sonen på Herbalife. Vet ni hur gott det är med naturell yougert med cockies och cream och sen slänga i björnbär, blåbär och lingon som man köpt frysta och tinat upp.
Har dessa bär på jobbet...så himla gott faktiskt!

Ska faktiskt kika på våra bästa år nu och sen vila ett tag innan midaggen.


God natt!

Hm mycket har hänt på jobbet idag! Det var brand under en annan förskola som hör till oss eller som vår chef är chef för också. De kunde ej vara där idag pga stark brandrök och vattenskada.
De fick med sig bara ett barn övriga föräldrar valde att återvända hem. Så personal+ett barn var hos oss idag, vi vet ej hur det blir imorgon????

Ja jag är otroligt trött trots att jag sover jättebra...men men man får bara önska att solen tittar fram mera.
Nu ska jag sova för imorgon ska jag upp och tvätta håret och åka med älsklingen, är då på jobbet kl 06 börjar kl 06.30, men åker jag komunalt så måste jag gå hemifrån kl 05.45 samma tid som vi åker bil härifrån...fel vi åker kl 05.50.
Natti


Hemma!

Inget meddelande eller förklaring varför man ej kom in i sin blogg imorse...uruselt skött!!!!
Igår kväll var jag alldeles för trött för att blogga och imorse låg blogg.se nere!
Har inte mycket att skriva just nu mer än att jag är hungrig och fsligt trött....lustigt då jag somnade ca 21.30 och vaknade första gången när kl ringde 05.45 Det är många timmars sömn faktiskt!
Nepp ska slappa ett tag nu!

SUCK!!!

 

Fem dagar framför sig....suckar tungt! Idag har vi apt också så jag slutar först kl 19 ikväll. Är ju bara hem och sova i princip och sen upp igen....suckar!


Men men det är bara att bita ihop. Titta jag har snott ett foto ur ditt album på facebook Angelica men det vr så himla bra...sorry!

Linnea min yngsta dotter, Angelica min äldsta dotter med sin pojkvän Matte!

 



Scooby doo!!!!

Nu har vi tittat på halva säsong två av Scooby Doo.

 

 


Alla hjärtans dag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÄLSKAR DIG STURE!!!

 

Elvis Presley - You Were Always On My Mind

 


 

Sture you are always on my mind!


Mer Anne Geddes

Titta vilken fin ram jag fick hem i veckan. Inköpt på tradera.



Och i ramen ser ni mina små söta ungar som små!

Söndag!

Melodifestivalen var betydligt bättre denna gången men Pauline skulle inte alls kommit med.


Pauline



Rätt var det att låt 1  Eric Sade och låt 6  Andreas Johnson gick dirrekt till finalen.

 





Rätt att låt 7 Orsa spelmän gick till andra chansen.



Men låt 4 Highlight och mist  skulle fått andra chansen istället för Pauline låt 5.


Andreas kommer att kamma hem allt även ute i Europa.
Vad tror ni själva?


Den lilla vampyren

Ska snart se det allra sista avsnittet av Den lilla vampyren som jag skrivet om tidigare i bloggen om ni missat det så gå in och kika genom att trycka på den lilla vampyren!

Roligt!

Roliga klipp med Gunvald Larson! Dessa filmer under är bra och roliga!

 

Här är ett enda klipp och tror nog det är det allra bästa och roligaste av alla!

 

 

 

Han är bara helt underbar som skådespelare!

 

 


Beck!

Har precis sett den sämsta Beck-filmen som gjorts och det var den senaste.
Rent skit helt enkelt!






Midsommar!

Nu vill jag faktiskt tillbaka eller fram kanske man ska säga till sommaren särskilt till Midsommarafton. Ja kika in i mitt inlägg vad mysigt vi hade!
Klicka på bilden!



Se och njut!

Ett av mina favorit avsnitt när det gäller Saltkråkan.
Trots att jag är Stockholmare :-))).
Tänkte på vad Söderman säger om oss i början.



Mer om Anne Geddes!

 

 

 

Mina Anne Geddes dockor med och utan blixt, den stora rör sig dansandes i sin kruka och det spelas musik men det är ej en äkta Anne Geddes men gillar den ändå!

 

 

 


Semla!

Visst den är god men tycker det är lite väl hysteri över denna bakelse!Om jag ska äta den så ska mandelmassan vara blandad med grädden!Vad tycker ni själva om denna skapelse? Och ska mandelmassan vara i en klump under grädden eller blandad med grädden?

Semla

Från Wikipedia


För bruks- och gruvområdet, se Semlaområdet.
En typisk semla.
Hemmagjord semla med mycket grädde.

En semla, även kallad fastlagsbulle, fettisdagsbulle eller hetvägg (då den serveras i ett fat med mjölk), är en slags bulle eller bakelse av ljust vetebröd med söt fyllning. Ordet semla var från början endast beteckningen på själva den ljusa vetebullen, utan fyllning. I Skåne och i andra delar av södra Sverige samt i de svenskspråkiga delarna av Finland heter bakelsen fastlagsbulle. En semla är på finlandssvenska, i närmare anslutning till ordets ursprungliga betydelse, vad man i Sverige kallar småfranska, fralla, rundstycke eller Pain Riche.

Semlan åts från början enbart på fettisdagen under fastlagen i större delen av landet. Senare, när svenskarna inte längre brydde sig om att fasta före påsk, blev det tradition att äta den varje tisdag under fastans sju veckor.[källa behövs].I Skåne åts dock fastlagsbullen enligt traditionen enbart på fastlagssöndagen, senare även veckorna före. I dag börjar bageritillverkade semlor säljas strax efter jul (ibland till och med före jul) och finns tillgängliga varje dag fram till påsk.

Datum avsedda att enligt tradition och religion äta semlor det vill säga fettisdagar.

År Datum
2005 8 februari
2006 28 februari
2007 20 februari
2008 5 februari
2009 24 februari
2010 16 februari
2011 8 mars
2012 21 februari
2013 12 februari

Läs mer om tidpunkten för fettisdagen i artikel under Askonsdagen. Tidpunkten för askonsdagen är rörlig. Den inträffar enligt kyrkokalendern 40 dagar före påsk, vilken i sin tur inträffar första söndagen efter första fullmånen efter vårdagjämningen. Det är således månens bana som styr tidpunkterna för varje år

Innehåll

[göm]

Semlans innehåll [redigera]

I Sverige består semlor oftast av en söt vetebulle, oftast kryddad med kardemumma, med avskuret lock och med mandelmassa och vispad grädde som fyllning under det florsockerpudrade locket. Lokala varianter förekommer, dock aldrig med bär. I Västsverige ersätter man ibland florsockret med pärlsocker och hackad mandel. I Finland har man ofta sylt, gärna hallonsylt, i stället för mandelmassa. (Bullar med mandelmassa är i Finland dekorerade med mandelflarn och eventuellt också florsocker, medan syltversionen enbart har florsocker.) Det finns även färdiggjorda semlor för allergiker och andra som följer en viss typ av kosthållning, till exempel med laktosfri grädde, eller med vaniljkräm i stället för mandelmassa.

Servering [redigera]

Traditionellt äts semlan i en djup tallrik med varm mjölk, som ibland spetsas med en gnutta salt, för att bryta mot sötman, och i vissa delar av Sverige är även kanel pudrat över semlan. När semlan serveras så kallas den hetvägg. Under andra halvan av 1900-talet började den dock allt mer betraktas som en sorts bakelse som äts utan mjölk, troligen som en följd av att den började serveras på konditorier. Vissa av dessa började även använda wienerbrödsdeg för att göra semlan ännu mer bakelselik. Traditionen att servera semlan med varm mjölk har dock återinförts på ett flertal kaféer och konditorier under senare år, åtminstone i de större städerna. Semlor är också väldigt populära i Danmark.

I Sverige har det under slutet av 1900-talet och under 2000-talet varit en återkommande tradition av dagstidningar och sajter att utse "bästa semlan" inom olika geografiska områden, vilket medfört att det finns en otrolig mängd med utmärkelser.

Olika benämningar [redigera]

Ordet semla är den vanligaste benämningen i Sverige som helhet och kommer antagligen från latinets semila som betyder fint mjöl. Ordet semla betydde från början en brödbulle vilken som helst. Denna betydelse av ordet finns kvar i finlandssvenskan där en semla är en vanlig råg- eller vetebulle. Finlandssvenskar kallar den svenska semlan för fastlagsbulle. I södra Sverige säger man sedan gammalt också fastlagsbulle, även om ordet semla gör kraftiga insteg idag. En annan vanlig synonym är fettisdagsbulle.

Ordet "hetvägg", som i vissa delar av landet används som ett namn på efterrättskombinationen semla med varm mjölk, är en språklig lek med tyskans heisse Wecken ("varma kilar"), vilket kom från bullarnas form på 1700-talet. De ofta ganska torra bullarna (mandelmassa och grädde hade ännu inte introducerats) värmdes upp tillsammans med mjölken i en kastrull, och för att så många bullar som möjligt skulle få plats i kastrullen hade de gjorts kilformade, det vill säga närmast trekantiga.

Fettisdag, bullamåndag och karneval [redigera]

Fettisdagen är i Kristendomen den sista dagen i fastlagsveckan och fastan börjar nästa dag, på askonsdagen. Fastlagsveckan är den period då man äter upp sig inför de sju veckornas fasta före påsk. I flera katolska länder är det karneval under fastlagen, efter orden carne och vale som betyder "kött farväl". Det finns belägg för att namnet fettisdag använts i Sverige redan 1594 och ordet återfinns i många språk, till exempel i franska: mardi gras. I Skåne och Danmark var det dock på måndagen som man åt de fyllda bullarna, därav den skånska benämningen bullamåndag ("bollemandag" på danska).

Adolf Fredriks död [redigera]

12 februari 1771 (fettisdagen) avled den svenske konungen Adolf Fredrik (Gustav III:s far). Detta skall ha skett efter att han förätit sig på bland annat semlor. I bulletinen om konungens död står i varje fall följande att läsa: Hans Majestäts dödsfall har skett av indigestion av hetvägg, surkål, rofvor, hummer, kaviar, böckling och champagnevin.

Konungen hade under en period i början av 1771 vistats på hälsohem. Vid återkomsten till Stockholm åt han en relativt normal kunglig måltid: böckling, rysk kaviar, hummer, ett fat med surkål, samt kokt kött med rovor. Eftersom det var fettisdag bjöds naturligtvis även på Adolf Fredriks favoritefterrätt - fettisdagsbullar. Som drycker till denna dessert föredrog konungen varm mjölk och en flaska champagne. Ett par timmar senare drabbades konungen av magkramp och yrsel, fick ett slaganfall, och avled.

Semlor i fria former med skär grädde

 

Se även [redigera]

Hämtad från "http://sv.wikipedia.org/wiki/Semla"

Fredag!

 

Nu är det fradag igen och inatt har jag sovit 9 timmar först sov jag mellan 21-4.30 somande om kl 5 och vaknade 6.30 då kl ringde! Härligt äntligen utsövd...bra va? Idag ska Sture fixa med bilen och jag ska jobba mellan 8-16.30 och så ska vi ned och kika på lokalerna vi ska evakueras till under ombyggnaden. Ja tyvärr de ska bygga ut och förminska våran stora härliga gård och bygga två nya avdelningar med  36 nya barn+6 personal och då på mindre gårdsyta!!!!!!

Lokalerna vi ska till är bla gamla unkna källarlokaler där det pågått brandövningar. Ni får höra senare hur det såg ut närmare imorgon bitti. Men nu måste jag tydligen sätta lite fart!!!!


Den lilla vampyren

Precis det är just det vi tittar på nu disc 2 avsnitt 4 är just sett!




Den lilla vampyren (3-disc)

Barn/familjefilm från 1986 med Christopher Stanton och Gert Fröbe.

Beskrivning

Anton tror inte på vampyrer. Inte förrän en landar på hans fönsterbleck sent en kväll. En som är liten, sotig, luktar konstigt och bestämt vill låna boken om Dracula av Anton. Nästa kväll är han tillbaka - inte med boken, men med en lillasyster som heter Anna och som verkar väldigt intresserad av Anton. Men det är en vänskap som långt ifrån alla uppskattar. Informationen hämtad från discshop.se! Beställ före 16.00. Leverans nästa dag. Farbror Ludwig (Michael Gough, Batman) hotar att bannlysa Rutger, och vampyrjägaren Gurrmeyer (Gert Fröbe, Goldfinger) lurar alltjämt runt hörnet med träpålar och munnen full av vitlök....

Du kommer väl ihåg Anton, Rutger, Anna, Lumpi och de andra? De som fullbordade dina tisdagskvällar framför tv:n någon gång under den senare delen av 80-talet? Nu är de tillbaka, i de ursprungliga 13 avsnitten baserade på Angela Sommer-Bodenburgs världsberömda böcker . Det här är 6 timmar rysligt skön, hårsprayad 80-talsnostalgi!

Se den! Är även bra för oss vuxna.

Kommer inte blogga mer idag så jag säger



Torsdag!

Idag är det Torsdag och jag öppnar som sagt. Kl sex ska vi åka här ifrån så nu sitter jag åter här igen och trycker på knapparna.
Trött som vanligt inget nytt där inte!
Googla på Anne Geddes...har flera docker av henne, babysar i form av björnar, ekorrar, blommor, kaniner osv...med människoansikten men en anna kropp!









Söta va?
Måste göra mig färdig nu!

Natti!!!!

Sov gott!!!!
Vad jag är arg. Såg goda grannar igen idag på dvd avsnitt 22 säsong 1, är 24 avsnitt. Men avsnittet hakade sig efter ca fem minuter och startade om igen, gick inte att snabbspola över heller. Försökte rengöra skivan men samma sak igen så vi fick se på avsnitt 23 istället!!!!
Så Sture ska försöka fixa detta imorgon. Trisst om man nu behöver kontakta disc shop för ny dv box!

Nej nu ska jag se på varuhuset och somna gott börjar 6.30 imorgon och slutar 14.


Rolig reklam!

Vilken katt va!!!!???? Men är det fejk eller sanning det får ni se i slutet!

 

Somnade tidigt igår men väcktes av sonen vid 21. Hade somnat till tv:n för jag hade sovit dåligt natten innan. Så där har ni svaret på varför jag ej bloggade igår kväll...var för trött!!!

 



Tisdag!

Vaknade redan kl fem fast jag ställt kl på 6.30 så himla typiskt!
Jag slutar inte 16 idag har ju inskolningssamtal med Agnes föräldrar idag kl 16, så blir väll hemgång senast 16.30.
Det skrevs klart (inskolningssamtalet)redan förra veckan...idag kommer kolegan från Thailand ska bli kul att ses och i Söndags åkte den andra kolegan till Peru.
Lite nytt nu när hon kommer tillbaka...nya invänjningsmetoder...alla invänjer och på tre dagar, ett nytt barn som hon ej träffat och nya platser på vilan.
Men det kommer att gå bra ,för vilan har jag ritat en liten karta för hur barnen ligger.
Nepp har lite annat att göra innan det är dags att åka iväg.


Natti

 

Sov sött alla läsare! Sture är sjuk med feber och värk i kroppen och kommer ej att jobba imorgon. Han är verkligen dålig.

Stackarn han är aldrig hemma om han ej är verkligen dålig!

Men jag är nu trött efter en dags migrän! Så varuhuset och sova är vad som gäller just nu!


Rosa

Äger en sådan här extern hårddisk, har lagrat massor av bilder som jag ej vill bli av med. Visst är den läcker i sin rosa färg och så liten och behändig.

Verbatim Extern Hårddisk 320GB Rosa

 

Ultraportabel hårddisk med 320 GB kapacitet. Väger endast 150 g och får ström via USB.

Med denna smidiga lagringsenhet behöver du ingen extra adapter. Anslut bara hårddisken till din dator via USB och börja överföra dina filer. Du får även med programmet Nero backITup, så att du kan säkerhetskopiera dina viktiga filer.

Kapacitet:
320 GB
Snabbhet: 5400 rpm
Vikt: 150 gram
Färg: Rosa




Kl 11 bröts internet, telefonen och digitalboxen pga att com hem utför arbeten som kan skapa störningar.....störningar????? Digitalboxen kom igång efter ca 30 minuter så jag missade naturligtvis större delen av våra bästa år. Men telefonen och nätet kom igång nu!!!! Har istället vilat på soffan och huvudvärken är nästan borta nu.

För drygt en tmme sen snurrade en polishelikopter runt över vårat hus...har väll hänt något igen då den stannade då och då och stod helt stilla i liuften.


Knäppte en bild


Snygga garage dörrar!



Style-Your-Garage.com's photo tarpaulins are meant to cover your boring garage door, turning that shabby shed into a farmhouse from Provence, a Swiss chalet, an airplane hangar, you name it. Check out the full selection of their amusing designs here, and pick the one that will make you smirk at the Joneses plebeian, pedestrian car park.

Testa 11-åringar?

Sexualundervisning i skolorna är jag för. men att barn ska kunna komma och göra graviditets tester utan föräldrarnas vetskap när de ens är lovliga är uppåt väggarna galet!!!!Ge ordentlig info i skolorna och i hemmen och framför allt håll efter dina barn...11-åringar ska inte ha sex!

Gravidtester –
för 11-åringar

Foto: colourbox

Storbritannien: Het debatt om p-medel och tester för mellanstadiebarn

Ska 11-åringar graviditetstestas i skolan – eller är det att uppmuntra minderåriga att ha sex?

I England rasar nu föräldrar mot att skolflickor i Liverpool-området kan testa sig – utan föräldrarnas samtycke.

Ungdomsmottagningarna på skolorna är ett led i arbetet med att få ned antalet tonårsgraviditeter.

Wirral utanför Liverpool sticker ut i statistiken. Tonårsgraviditeterna ligger över landets genomsnitt.

Sedan i november har närmare hälften av de 29 grundskolorna i området öppnat ungdomsmottagningar.

Det skriver tidningen Liverpool Daily Post.

Test från elva års ålder

På mottagningarna erbjuds inte bara rådgivning om sex, alkohol, rökning – där kan skolflickor från 11 år och uppåt få preventivmedel eller dagen efter-piller och göra graviditetstester.

Besöken är konfidentiella och elevernas föräldrar informeras inte.

Kritiska röster har höjt mot initiativet, bland annat för att det anses uppmuntra minderåriga att ha sex.

Vill öppna mottagningar över hela landet

Enligt tidningen Daily Mail har Storbritannien Europas högsta andel graviditeter bland tonåringar.

Sedan 1998 har regeringens ansträngningar att bryta trenden inte varit särskilt lyckosamma.

Under 2007 steg istället siffrorna och fler minderåriga flickor blev gravida jämfört med mitten av 1990-talet.

Skolmottagningarna är ett nytt försök att få unga att ha säkert sex.

Regeringens mål är att öppna liknande mottagningar på skolor över hela landet.

Aftonbladet.se

Hej igen

Har legat i en timme med en kall trasa på huvudet, känns bättre men ej helt bra så jag blir hemma idag. Ville bara tala om det för jag blir inte bättre av att sitta vid datorn.
Så vi höres senare.

MÅNDAG!!!

 

Sitter här i valet och kvalet om jag ska gå eller ej. Hade migrän när jag vaknade samma som jag stångades med halva dagen i Lördags. Ja jag har medicin flera olika sorter, men det är svårt att bli av med migrän när man vaknar med den. Det är en migräntablett och lägga sig ned med en kall trasa...försökte det i Lördags men hade ju så mycket annat att göra så jag kunde ej vara still. Kl två var den borta helt så det tog från halv åtta tills kl två att bli fri.

Nej får lägga mig ned i tio minuter med en kall trasa och lämna datorn så kommer jag tillbaka och meddelar om jag är hemma. Hör ni inget har jag gått till jobbet.


God natt!

Jaha då var denna helg över och det är måndag imorgon!
Är dö trött pga den här jäkliga mensen. Fors är bara förnamnet. Har nu lagt över de bilder som är viktiga på den externa rosa hårddisken. Tack pappa för hjälpen jag fick via telefonen!


Musen

Jösses! Vilket neonsken! Häftigt va...sen har den ett eget liv pilen flyger hit och dit, men det är för att den är ny och man måste lära sig att man ej har den gamla tröga kvar!
Börjar att få in den rätta knycken nu! Ser gult ut här men det blev bara på fotot för tittar du på den så lyser den rosa



Här är den mer rättvis


canvasttavlor

http://canvasframkallning.se

Här ska jag beställa ifrån, för det första älskar jag canvastavlor och nu kan man få sitt eget foto på denna tavla.


Exempel så ni vet vad jag pratar om





Hm vilken bild ska jag ta??????

























Ja jag har tagit dessa själv!

Eller ska jag ta någon av dessa?

På människor som betyder mycket för mig!





Dessa har jag ej tagit själv tyvärr
Teddy i Paris



Otroligt fint foto på min son och hans flickvän i Paris































Hjälp vill ha en fin naturbild och så på min älskling och så en eller flera på mina barn.
Snälla vilken ska jag välja? Vad tycker ni?

Min födelsedags fest.

FÖRST BÖRJAR VI MED ATT TALA OM ATT JAG SEN DEN 7 JANUARI GÅTT NED 1,5 KG...INTE NOG MED DET 2 KG RENT FETT HAR FÖRSVUNNIT OCH JAG HAR GÅTT UPP 1 KG I MUSKELMASSA+ATT VATTEN MÄNGDEN ÖKAT MED 2 %. tACKAR HERBALIFE!!!!!



Gästerna kom kl 17 och vi åt vid 17.30 ca. Maten var uppskattad och faten gapade toma efteråt trotts påfyllning.
Men vinet flödade inte, verkade som några var rätt sega denna kväll.
Jag hade iallafall en jätte trevlig kväll och fick fina presenter, bilder ser ni längre ner.
Kl 20 hade alla gått och vi hade en stor disk att ta hand om pluss flytta bord och stolar.
Vi kände inte alls för att se melodifestivalen som vi redan före hade planerat att spela in...så det var det vi gjorde spelade in den. Hade ju trott att gästerna skulle stannat längre än 20 inte alla kanske för det var kanske inte så jätte kul för min syster dotter som var ända barnet.
Så litet snopet blev det när alla hade gått.
Men vi diskade och flyttade bord och kl 20.30 satt vi i köket med var sitt glas vin och öl.
Där satt vi och satt vi och pratade och pratade och så var kl helt plötsdligt TOLV
.
Men jösses vad den sprungit iväg
.
Är rätt seg när jag sitter här nu.

Men detta fick jag iallafall en extern hårddisk, en skål från kosta boda, en mus, och en skärmasking.

Från barnen+deras respektive.







Från mor och far









Rosa naturligtvis...som ni vet älskar jag denna färg och den passar utmärkt på både mus och extern hårddisk :-)))

Från syrran hennes man + deras dotter.







Kan tilllägga att jag redan skurit mig på skärmaskinen....jag skulle bara trycka lite på en knapp, strömmen var inte ens på men ville kolla vad kanppen var till för.
Råkade naturligtvis komma åt själva skärskivan...och vips så rann det blod ur ett pytte sår...så typiskt mig!!!!!

Så jag avslutar med lite bilder från igår och ett stort tack för igår och kul att ni gillade maten.

























Globen sky view

 

Never in my life att jag åker denna!!!!!

Kostnad vuxen 120 barn och pensionär 90 kr

 

SkyView är attraktionen som tar dig upp längst utsidan av Ericsson Globe. Från toppen, 130 meter över havet, har du fantastisk utsikt över hela Stockholm. Attraktionen består av två specialdesignade glasgondoler som har plats för 16 personer vardera.

Kom i god tid innan avresetiden som finns angiven på din biljett (10 minuter innan avresetiden). Besöket i SkyView tar i sin helhet cirka 30 minuter. Har du inte förbokat finns det turer för drop-in varje timme. Efter avslutad tur är du välkommen att besöka vår souvenirbutik, som finns i anslutning till gondolerna.

  • Ericsson Globe har förstärkts med 42 ton millimeteranpassat stål som monterats av bergsbestigare
  • Rälsen som gondolerna går på väger 70 ton
  • Glasgondolerna är byggda av skidlifttillverkare i Östersund
  • En tur tar ca 20 minuter
  • Gondolerna avgår 6 gånger i timmen

Passa på att kombinera ditt SkyView-besök med en guidad visning bakom kulisserna i Ericsson Globe eller en lunch i vår trevliga restaurang!

Telefonbokning
0771-811 000


Biljetter - Presentkort - Egen gondol - Champagnetur - Rullstolsbokning

Måndag-fredag 10:00-18:00
Lördag 10:00-15:00
Söndag stängt

Gruppbokning
08-508 354 54


Bokning av grupper samt bröllopspaket

Måndag-fredag 09:00-11:00 & 13:00-15:00

Öppettider i SkyView


Höst - vinter - vår
Måndag-fredag 10:00-19:00
Lördag-söndag 10:00-18:00

Sommar 12 juni - 15 augusti
Måndag-fredag 09:00-20:00
Lördag-söndag 10:00-18:00

Helgdagar
Helgdag 10:00-15:00

Öppet 360 dagar om året
Stängt på nyårsdagen, midsommarafton, midsommardagen, julafton samt juldagen.

Bilder








Säkerhetsinformation


  • Innan ombordstigning sker säkerhetskontroll av samtliga resenärer.
  • Det är tillåtet att fotografera och filma.
  • I gondolerna finns nödtelefon och brandsläckare.
  • Gondolerna är TV-övervakade.
  • Stora väskor (större än handväskor) får inte medföras ombord på gondolerna.
  • Mat & dryck får inte medföras ombord.
  • Djur (andra än ledarhundar) är inte tillåtna ombord.
  • Barnvagnar är inte tillåtna ombord.
  • Vassa föremål är inte tillåtna ombord.

Nu är läget så här.....

Dukning
tvättstuga
städning
potatissallad
rostbiff
äppelpaj

Duschat
grekisk sallad


Man börjar bli klar snart, blev ett tillägg...grekisk sallad men det gör vi i samma tag som vi tar pajen.

Just nu!

Är läget så här hemma.

Dukning
tvättstuga
städning
potatissallad
rostbiff
äppelpaj

Duschat

3 saker av sju klara
Rostbiffen är på väg in i ugnen och ser jusr nu ut så här:



Dukningen blev så här:





Soffbordet hamnade där köksbordet stod och får bli en rökhörna



Men varför står en kylväska där????
Jo fick ej plats i kylskåpet och detta är en kylväska som man även kan ha i vägguttaget så blir det ett kylskåp...bra va?
Går även att sätta den i ciggarettuttaget i bilen så hålls maten kall hela resan bara man kör hela tiden för annars får det ingen ström.



Lördag!

Hm...gick och la oss tidigt igår pga trötthet hos båda. Sture har gått upp väldigt tidigt och jag hade svårt att sova+ att jag fått stört mens denna månad igen. Måste vara övergångs åldern som spökar.
Vaknade kl 04 med migrän och tog tabletter och somnade om, vakande sedan 06 huvudvärken borta men känner att den finns där bakom tabletterna.

När jag ändå är vaken tänkte jag boka om tvättstugan till kl 07...men hej vad jag bedrog mig...båda var upptagna så jag ska kila ned om tio minuter och hänga mig på den spontana så jag hinner att tvätta tills Sture vaknar. Tänker minsann på honom  så han slipper ta tio tvätt tiden när han har så mycket annat att göra idag.
Jag har med att göra men andra saker som ej han klarar lika bra bla dukning och upplägg av duk, men så ska jag städa också (det klarar han också av men ej det första lika bra).
Han ska laga maten
, jag ska göra efterrätterna.
Efterrätten är denna:







Visar lite olika bilder på de äppelpajer jag gjort förr, den jag gör idag kommer som bild imorgon.

Fredag

 

Så var det den där härliga Fredagen igen...slutar 15.30 idag. Skönt för förra Fredagen stängde jag och skiten kom fem i sex en Fredag...larv han hade varit hemma hela dagen.

Sitter nu har och är dö trött, vaknade kl 04 och somnade väll om vid 05 och vaknade 05.45...nja sov från och till dessa korta 45 minuter!!!

 


 

Alby får spektakulär förskola

Publicerad 4 februari 2010 - 14:53
Uppdaterad 4 februari 2010 - 15:06

På söndag invigs förskolan Ugglan i Alby. En arkitektritad skapelse som väckt intresse i området.

Play

Alby är knappast känt för sin nyskapande arkitektur. Men nu öppnar den arkitektritade förskolan Ugglan i området och den har redan väckt intresse hos både de som ska vara i skolan och de boende i området.

När den gamla förskolan brann ner tog Botkyrka kommun chansen att skapa någonting nytt. Man gav arkitekten i uppgift att skapa en annorlunda byggnad som bryter mot omgivningen men samtidigt passar in i den levande parkmiljön.

Återvunnen aluminium
-Byggnaden är ganska stor, det är åtta avdelningar. Med en rund form faller huset undan, är det kantigt upplevs det som större så det kommer från många håll, säger arkitekten Ami Katz till ABC.

Den rundade utsidan är lika hård som den ser ut, den är nämligen byggd av återvunnet aluminium. Samtidigt går det runda igen även inomhus, likt färger och material.

Men lokalerna kräver också ett nytt arbetssätt. De traditionella avdelningarna är mindre och färre, istället ska barnen aktiveras av särskilda pedagoger i de stora luftiga ateljéerna eller i uterummet som ligger mitt i byggnaden.

"Det känns tryggt"
- Sedan har vi stora planteringskärl där barnen kan plantera blommor, säger Ami Katz.

-Det är viktigt att erbjuda barnen någonting annorlunda, säger arbetslagsledaren Lena Tenbrock.

Men än är allt i sin linda. För personalen gäller det nu att finna sina roller. För barnen handlar det samtidigt om att hitta en egen vrå, vilket inte är alldeles enkelt i ett hus med fönster från golv till tak. Men föräldrarna är nöjda.

-När man går här ser man sina barn var de befinner sig. Och fröknarna ser barnen igenom fönstren, det känns tryggt, säger föräldern Adea Zemelqosi.

Aktiveras av särskilda pedagoger, ja så heter vi barnskötare och även förskolelärare idag...pedagoger.

Stora rum där kanske 30 barn visstas tillsammans med 2 ibland bara en pedagog som ska aktivera dessa barn med tex att måla. Jo då barnen sitter helt stilla och tysta och man hinner på 2 hjälpa alla otåliga barn så de ej tröttnar. Ingen springer runt, ingen tar någon annas saker osv osv.

Jo har hört om dessa förskolor som har olika stationer som barnen får välja mellan.
Fungerar inte, personalen hinner inte med varje enskilt barn, det är stoj och hög volym, spring och en kaotisk miljö. Personalen slutar och det börjar ny. Jag har själv pratat med personal som jobbat på liknande förkolor och vi har haft vikarier hos oss som avskytt att vikariera på sådana förskolor...ingen av vår personal och inte jag heller har hört något positivt om detta.
Och då är 16 personal och har alla hört det från många olika håll!!!

Tänk pappan då som tyckte det var bra med fönster från golv och tak för då kunde personalen som var ute se in på barnen????? Vi får aldrig lämna barn ensamma i något rum, aldrig någonsin även om vi ser dem genom fönstret när vi är ute. Om något händer ska vi hoppa in genom rutan då?
Har vi ett skötrum med fönster till lekrummet är det en annan sak för då är det enbart någon meter till barnen.

Se klippet från abc!



Torsdags kväll!!!

Mycket har hunnits med idag. Slutade 14 och åkte iväg och handlade det sista till födelsedagsmiddagen på lördag.
Hat tom hunnit att damma lägenheten idag och på lördag blir det då dammsugning och skurning.
Men gud så tråkig bloggen blev nu....får hitta på något annat!

Hmmmmmmm kommer ej på något kl är 21.13 och jag är sugen på något....nej detta blev inte kul heller!!!!
Är nog bäst att jag säger god natt så ni slipper mig tills imorgon!

Torsdag...god morgon!

Torsdag och dö trött...fasiken vill vara ledig!!!! Gå ut i detta skit väder en massa nysnö och blåst kl 05.45 på morgonen är det nog ingen som känner för eller????!!!!!
Ska visa en rolig maträtt!

Källa:

Rainbow Pancakes!








Måste göra mig i ordning så att jag hinner i tid!

God natt!

Men jösses vad trött man är alltid!!!! Börjar 6.30 imorgon och dennna snöyra gör så jag måste ta en tunnelbana tidigare kl 5.54 istället för kl 6.09. Tar jag 6.09 är jag i normal fall på jobbet kl 6.28 men det kan man ej lita på.
Stockholm ligger i snö och den har legat sen 14 december!!!!

Så jag säger god natt! Kankse bloggar imorgon bitte får se om jag orkar, måste ju träna också!!!!

Riskakor bra mellanmål

God morgon alla människor! Föreläsningen igår var det mycket man redan visste, men några tips på saker som man kan köpa in.
Visste ni tex att små barn ej kan ta upp näringen i råa grösnaker som tex morötter, dessa är enbart till för att barnen ska använda sina tänder och lära sig tugga och gnagga ordentligt. Kokta grönsaker måste serveras varje dag tillsammans med råa enligt livsmedelsverket rekommendationer.
Sen ska det vara ett mellanmål på förmiddagen, men i denna kyla är det svårt att ta fram frukt....tipset var då att köpa in riskakor som faktiskt är nyttigt sa dietisten som höll föredaraget.
Derssa kan de hålla i med vantarna på.  Små barn behöver äta något litet oftare för de håller ej energin längre än två timmar, så en halv riskaka vid ca 9.30-10.00 är alldeles utmärkt som mellanmål.

Jag är inköps ansvarig så nu ska det köpas in riskakor...naturligtvis naturella för barnens skull.


Det är hårt att va man!!!!

Fick denna historia på min mail från min moder som i sin tur fått den av min faster.

Skapelseberättelsen som den blev, inte som den skrevs…
Först skapade Gud åsnan och sa till honom: Du är en åsna. Du skall slita och släpa dagen lång och bli kallad dum i huvudet. Du kommer att leva i 30 år. Åsnan svarade: Usch då, det låter inte som något bra liv.  Kan vi inte säga att jag bara skall bli 15 år gammal ? Gud accepterade åsnans förslag.
Sedan skapade Gud hunden och sa: Du skall kallas hund, leva ett liv i underkastelse, äta rester från middagsbordet och vakta huset. Du skall leva i 35 år. Hunden svarade då: Oj då, det blir kanske inte så roligt. Kan jag inte få bli bara 15 år istället? Gud accepterade hundens förslag.

Därefter skapade Gud papegojan och sade: Du kallas papegoja. Du kommer att sitta i ett hörn och upprepa allt  som sägs, till stor irritation för alla. Du blir 75 år gammal. Papegojan undrade: Det låter väldigt enformigt... Kan vi inte säga bara 50 år ? Gud accepterade papegojans förslag.

Till slut skapade Gud mannen och sade: Du är en människa, en man! Du skall ha ett bra liv. Du är klok och intelligent, så du kommer att bestämma här i världen. Du skall bli 20 år.

Mannen svarade: Det låter som ett riktigt bra liv, men kan det inte vara lite längre ? (Nu visar mannen för första gången ett prov på sin intelligens..) Kan jag inte få de där 15 åren som åsnan inte ville ha, de 15 som hunden tackade nej till, samt de 25 som blev över från papegojan också? Gud accepterade mannens förslag.

Därför lever mannen ett härligt liv tills han blir 20 år. Sen gifter han sig, för att slita och släpa i 15 år och bli kallad dum i huvudet. Sedan får han helt underkasta sig den övriga familjens behov, leva på rester från bordet och vakta huset i 15 år. De sista 25 åren av sitt liv sitter han i ett hörn och upprepar allt som folk säger, till stor irritation för alla i sin omgivning...

.....det är hårt att va´ man - inte sant....


Tisdag

Sonen hade försökt ringa men bara fått en telefonsvarare i örat. Comhem strular ju lite med avbrott ett tag framöver pga reparationer.
Nu ska man vägas och mätas på Lördag och jag har fortfrande träningsvärk i både mage, ben och armar. Tror inte jag klarat målet på fem kg men hoppas iallafall att det är 3-4 kg, annars skiter jag i detta.

Idag ska jag på en föreläsning om kost...vad jag nu ska dit att göra....men alla matpedagoger och avdelningsansvariga ska dit. Nej jag är ej avdelningsansvarig men den som är det är i Thailand. Föreläsningen är mellan kl 14-16.30. Jag är ju inköpnings ansvarig vad gällande allt i matväg utom lunchen...kanske kan få lite tips om nya brödsorter och att chefen inte tjatar om kostnaden hela tiden.
Pålägg som är nyttigt och bra för barnen, vi har nu kaviar, messmör, mjukost, hårdost, leverpastej och kalkon. Någon korvsort på mackan och så andra frukter är så trött på enbart äpplen, päron bananer och apelsinger.

Nej nog om jobbet nu!!!!!
Kan inte sitta här längre för jag känner att jag har migrän huvudvärk på gång så jag ska ta en avvärjande tablett!!!!

natti!

Hm är trött som vanligt men nu är min födelsedag snart till ändo.
Min lilltjej ringde aldrig.
Men övriga kom ihåg mig...särskilt min älskade sambo som väckte mig kl 04.50 med en puss och grattis i ord....gulligt men jag somnade ej om!!!!
Ikväll har vi bara kikat på tv och ätit en god middag...kom hem 18.10 då jag stängde idag.
Nej fy fasiken ska ju se våra bästa år innan jag somnar så hej och vi höres imorgon


Måndag och födelsedag!



Ja må ja leva!!!!! Jag fyller år idag...Sture pussade mig hej då kl fem och sa grattis....sött verkligen men jag somnade ej om. Hade ställt kl på sex.
För jag skulle duscha och då kan man sova till kl sex när man börjar 8.30 pga att det är sin stängningsdag.
Jag vet att jag stängde i Fredags men där har vi rullande schema, vore ju fel om en alltid fick öppna och gå hem tidigt på fredagar och en alltid fick sluta kl sex på fredagar.
Så vi har ett fyra veckors rullande schem så på fedag slutar jag kl 15.30.





RSS 2.0