Vidare ikväll!



Geir och Freja vidare tack! Vi får se imorgon bitti hur det blev!?

Iron maiden!!!

Jag vill!!!!!!!
Men nu är det ju Ullared som gäller och man kan inte göra allt.
Tro mig jag vill verkligen till Ullared men önskar att jag hade pengar även till Iron Maiden biljetterna. Sen är det ju resa och uppehälle i Göteborg också men det skulle ju bli sommar resan då. Men nu har jag valt Ullared och det är jag inte alls besviken över.
Har sett Maiden två gånger på gamla Isstadion och 2 gånger i Globen och en gång på Stadion.
Men jag vill till Ullevi i sommar och se Iron Maiden!!!!




Iron Maiden - The Final Frontier World Tour Biljetter

Köp Iron Maiden - The Final Frontier World Tour konsertbiljetter till Iron Maiden showen på Ullevi

Iron Maiden  - The Final Frontier World Tour

fredag 2011-07-01

Dörrar: 17:00 Start: 18:30

Rätt igen!

Så nu är ordningen åter ställd! jag hade rätt igen på vilka som skulle gå vidare. Skönt i förrgår hade jag noll rätt. men röstar man fram Alice som inte kan sjunga så är det ju inte konstigt att man har fel.

Minnah Karlsson och Jay Smith gick vidare till fredagsfinalen från kvalveckans tredje dag. De andra fyra hamnade i juryns uppsamlingsheat. Gick rätt personer vidare?

Sprid spår av kärlek.
Cyklar du i en vattenpöl så blir asfalten efter åt full av små blöta hjärtan märken. Jättefina cykel däcks spår tycker jag.


spread your love' by hamed kohan - 'seoul cycle design' competition shortlisted entry


'spread your love' by hamed kohan



designer's own words:
'simple as love, strong as love.'




tire treads in different colours




idol igen!!!!



Jay och Minnah var bäst enligt oss här hemma...får se om man har rätt eller fel imorgon eftersom jag sover ikväll när man får veta vilka som gått vidare.
En solig dag vart det idag och solen verkligen värmde.
var var ni ikväll mor och far ringde mellan 18-19 men ingen hemma...nyfiken!

Inbrott igen!



Just det vi hade inbrott på jobbet igen natt igår. varför de kunnat ta sig in två gånger inom loppet på 2 veckor fast vi har larm vill jag inte skriva om i bloggen. Men de tog bla min arbetarjacka svart i storlek XL. Jäklar puckon ni borde strypas som sabbar så för oss pedagoger och barn!!!!!
Jag vill tillbaka till gamla stället vill inte vara förflyttat längre pga av renovering +utbyggnad av vår gamla förskola.

Nej nu ska jag käka frukost!

Tondöva tittare!



Vad är detta???? Alice var sämst så surt som surkål sjöng hon. Och det så ut som om hon satt på uthuset istället för att röra sig bra.
Alla som satt här hemma tyckte hon enbart var pinsam i sin sång för det var så falskt flera gånger att man fick ont i öronen. Weise var tvåa när det gäller killarna men han förmedlade ingen feeling i sin låst det gjorde Bkörn. Men men de har en chans till. Alice kommer aldrig att klara sig om hon fortsätter att vara så där sur. Sen att jämföra henne med Tina Turner eller en liten sådan är ju skam. Tina skulle gråta om hon fick veta att någon som sjunger så kasst blev jämförd med henne.



Alice Hagenbrant och Andreas Weise gick vidare till fredagsfinalen från kvalveckans andra dag. De andra fyra hamnade i juryns uppsamlingsheat.

Mer idol!



Finlandssvenskan Elin och Polisen Björn ska gå vidare! Enligt mig!
Får se om jag hade rätt denna gång också?!
Tyvärr är jag jätte trött kom hem kl 19.15 idag efter att ha haft APT som slutade kl 19.

Så nu måste jag titta på Våra bästa år och sova.

Det gåtr åt rätt håll!

Och vad skrev jag igår i bloggen innan de var klart vilka som gick vidare?
Jo just dessa personer under!

Chris Andersson och Linda Varg gick vidare i första kvaltävlingen i idol 2010.

Chris och Linda gick vidare direkt till kvalveckans fredag och är garanterade en ny chans.

Chris och Linda gick vidare till fredagens sändning och är garanterade en ny chans. Janine, Jonathan, Madeleine och Sebastian hamnade i juryns uppsamlingsheat.


Jag är bäst på det här förra året kom mina tre favoriter sen början etta, tvåa och trea.

Erik, Calle och Tove minns ni?

Nepp ska äta frukost och ge mig iväg till en ny spännande jobb dag.

Idol!



Linda och Chris ska gå vidare så är det bara!
Japp Idol är igång igen!
Kommer att sova när man får reda på vilka som går vidare, men kollar nätet imorgon.
Börjar 08.30 och slutar 18 men det är APT imorgon så då slutar jag 19 istället
.
Vi stänger en gång i månaden kl 15.45 och har APT mellan 16-19.
Blir en 10 1/2 timmes dag för mig imorgon...usch kommer att var hel trött!

Morron!

 

Härliga underbara Måndag vad jag längtat efter dig i helgen! Hela helgen har jag saknat att gå upp tidigt att inte få slappa utan ge mig ut tidigt för att jobba och sen komma hem dö trött. Åh Måndag vad jag saknat dig.

 

 

Fy på mig jag ljög för er!

Måste iväg gick upp alldeles för sent idag tyvärr!!!


Söndags kväll!

Idag var det inget på tv så vi spelade När och fjärran där Sture slog mitt rekord och fick 9200 poäng. Sen spelade vi Chicago där jag vann det avgörandet. Imorgon öppnar jag och slutar då kl 14. Sture ska vara i Länna kl 05 och går upp 03.30 gud jag skulle aldrig orka.
Men är man sopgubbe så är man. Har legat i soffan idag och sett avsnitt på avsnitt av lösa förbindelser. Men mor vart tog ni vägen? Ni skulle ju hämta säsong 1 av denna film! Nepp nu ska jag se en dvd och sova sova sova!


Paus!

En liten paus i dvd tittandet för att Sture ska intaga föda i form av min hemma gjorda rabarberkräm.




Ser gott ut va?

Drunknar i kaffe!

Nej nu vill jag fortsätta att titta på Lösa förbindelser...kan gubben fika klart snart annars kommer detta att ske snart:



SD!

Hittade denna kommentar i en av de bloggar jag läser. Kommentaren står under rubriken HÄR ÄR KOMMENTAREN! Personen har fullkomligt rätt och jag tycker detsamma.
Obs jag röstade inte på SD utan socialdemokraterna men tycker att personen som skrivit detta har helt rätt, skulle lika gärna kunna vara jag som skrivit detta.
Sverige ska vara ett demokratiskt land, men det är det bara om du tycker som de flesta inte annars.






Vad är demokrati?

Människors lika värde och rättigheter är grundläggande i en demokrati. Frågor om demokrati har diskuterats i årtusenden.

Det finns ingen definition på demokrati som hela världen skulle kunna ställa upp på. Däremot finns det egenskaper som många är överens om kännetecknar en demokrati.

Folkstyre

Folkstyre innebär att alla i till exempel ett land väljer vilka personer som ska representera dem i olika valda församlingar. Det kan vara riksdagen och kommuner. Alla myndiga personer får delta på lika villkor i valen, och varje person har en röst. Ingen har rätt att få veta hur en annan person har röstat.

Det är majoriteten som bestämmer i en demokrati. Men det är viktigt att komma ihåg att minoriteten också har rättigheter. Majoriteten får aldrig förtrycka minoriteten.

 

Just det! får aldrig förtrycka minoriteten läs själva över vad som står och svara sen på frågan. Vad görs nu av media och de andra partierna mot SD??????

Fortsätt läsa mer om vad demokrati är   HÄR

 

 






HÄR ÄR KOMMENTAREN!

Om masspsykosen i Sverige
Jag tänker hela tiden att jag ska skriva något längre och mer elaborerat om det här, och det kommer väl; precis som så lusten att skriva om politiska saker över huvud taget äntligen har börjat växa fram igen. Men jag måste bara få säga att precis som många andra i Sverige är jag illa berörd, äcklad och så vidare över valet.
Däremot inte, som de flesta tycks vara, över att SD kom in i riksdagen. Men för den odemokratiska, farsartade och rent ut sagt bisarra behandling de har mött både innan och efter detta.

Ni kan rätta mig om jag har fel, men jag trodde att grejen med det här landet var att vi har en demokrati. Ni vet, en sådan här där folk har rätt att uttrycka åsikter, där medierna är någorlunda objektiva, där valbara partier respekteras. Där valarbetare inte gömmer undan valsedlar. Där valarbetare inte "rättar" personer som kanske tagit "fel" sedel eller ger dem hotfulla blickar. Där folk inte knivhuggs på gatan för att man misstänker att de tillhör ett parti man själv inte uppskattar.

Där två av de största medierna (som, låt oss säga, Aftonbladet och Expressen), INTE går ut med löpsedlar på valdagen enbart för att köra en stenhård bojkott mot ett av de i valet deltagande partierna. Inte på sin framsida har en bild med en valsedel från detta parti, i rännstenen, söndertrampad, med en cigarettfimp liggande intill.

Jag trodde att grejen med en demokrati lite var att man skulle försöka prata för varför ens egen politiska ståndpunkt var bra, inte bara bedriva extrembojkott av någon annan. Att man inte skulle behöva läsa flygblad (från, säg, en Ungdom-Mot-Rasism-kampanj som stöds av alla politiska ungdomsförbund) där det explicit står "du behöver inte ens vara intresserad av politik, det viktigaste är att du röstar på något annat än Sverigdemokraterna".

Jag trodde Sverige var ett land där man på internet kan anmäla sig intresserad av ett partis (som säg, öh, Sverigedemokraterna) information, eller intresserad av att bli medlem, UTAN att bli uthängd på internet.
Och, i och med att man blivit uthängd på internet, riskera obehagliga mediekontakter, våldsbrott riktade mot sig, problem med framtida anställningar etcetera.

Jag trodde att Sverige var ett land där man kan hålla politiska möten utan att motståndarna ska dränka dem i vuvuzelakonserter och masspsykotiskt bröl. Jag trodde det var ett land där man skulle kunna få hyra lokaler för sitt parti eller sin organisation utan att de ska vandaliseras bara för att andra inte sympatiserar med ens åsikter.

Jag trodde så mycket om det här landet. Jag hade så många förhoppningar på det här landet. Jag förväntade mig så mycket av det här landet.
Jag tyckte att det var fint. Det här vi hade, som kallades demokrati.
Det som var att man faktiskt ska kunna tycka saker, uttrycka saker, utan att i praktiken nästan frukta för sitt eget liv.
Det var så jävla häftigt. Men det har gått åt helvete med det nu.

Och DÄRFÖR skäms jag över att bo i Sverige idag.

Min frukost!

Ja prata går ju bra men att sen hålla det är desto svårare!





Mumsigt var det och frukten fanns ju med i form av aprikosmarmelad och vindruvor!

Never in my life!

Stockholm–Sydney – på två timmar!

Boeing var tidigt ute med ett överljudsplan. Modellen SST pr
Boeing var tidigt ute med ett överljudsplan. Modellen SST presenterades på nyårsafton 1966 efter 14 års utveckling. Men den kom aldrig i luften, projektet lades ner i början av 1970-talet.

Boeings kontring på Airbus – ett supersnabbt flygplan

Airbus presenterade nyligen sitt framtida plan, som kan bli genomskinligt och ge passagerarna 360 graders utsikt.

Nu kontrar värsta konkurrenten Boeing med hastighet.

Eller vad sägs om Australien–New York på 1 timme och 48 minuter!

Det framtidsscenariot målade Boeings australiske chef Ian Thomas upp under ett föredrag i Brisbane.

– Osynliga plan och plan som man kan se igenom är alla mycket intressanta. Men jag skulle hellre ta mig från Australien till New York på tolv minuter, sa Thomas.

Från Sydney till New York är det närmare 1600 mil fågelvägen, ungefär lika långt som mellan Sydney och Stockholm.

8 600 km/tim

Avancerade experiment pågår redan inom nanoteknologi, rymdindustrin och så kallade scramjet-motorer som kan flyga i supersonicfart.

Ett pågående projekts mål är att utveckla ett plan som kan flyga i mach 8, vilket motsvarar 8600 km/tim.

Ändå kommer det att dröja ett ansenligt antal år innan passagerare får flyga ens i mach 1 (1062 km/tim på 11000 meters höjd).

Succé – trots problem

Det medger även Ian Thomas och pekar på det faktum att Boeing för närvarande satsar på den nya och energisnåla och miljövänligare flygplanstypen 787 Dreamliner.

– Marknaden ville verkligen ha något som är både bränslesnålare och ekonomiskt lockande.

Dreamliner, som kommer att ta 280 passagerare, ska flyga i mach 0,85 och en av de tre modellerna får en räckvidd på 1500 mil.

Flygplanstypen är redan Boeings största succé någonsin under utvecklingsstadiet. Trots att hela projektet är mer än två år försenat.

Bolaget har fått 840 order från 56 flygbolag runt om i världen.

 

KÄLLA

 

Läs om det genomskinliga planet HÄR

 



Blog Awards

Läs mer HÄR

VINNARNA I BLOG AWARDS 2010:

ÅRETS BLOGG-TV: Show by Kling

ROLIGAST I BLOGGVÄRLDEN: Ana Gina

ÅRETS NYKOMLING: Andreas Wijk

ÅRETS BLOGGBUSINESS: Michaela Forni

ÅRETS BLOGGINSPIRATÖR: 17 år och trebarnsmamma

ÅRETS KÄNDISBLOGG: Maria Montazami

ÅRETS SKÖNHETSBLOGG: Lindas sminkblogg

ÅRETS MEST ORIGINELLA: Lady Thirty

ÅRETS MODEBLOGG: Andreas Wijk

GULDPENNAN: Alex Schulman

ÅRETS BLOGSTAR: Lady Thirty

ÅRETS BLOGG

EGOINA!




Middagen igår bestog av potatis, kassler och hemmagjord Tzatziki...jättegott var det.

Glad gubbe! ja jag vet att man inte ska leka med maten :-)



TZATZIKI!



Hi hi så skoj att korken bara hoppar ur mousserande vin flaskan!



Fullt koncentrerad på att räkna poäng i UNO



Det enda som var på tv igår var postkodsmiljonären sen var det spel för hela slanten...jag fick poäng rekord i När och fjärran 8700....jag vann över Sture. Göran dök upp strax efter nio, han hade blivit bjuden på middag av en som han hjälpt flytta. Vi spelade lite och satt och snackade tills kl var 23.30 sen orkade vi inte mer utan gick och la oss. Jag vaknade strax efter sju imorse och nu sitter jag här och bloggar det första jag gör.

Ska vräka i mig godis!!!!

Hackad Jalapeno...härliga grytor vi kommer att äta.



Nu blir det lösa förbindelser och....




Lilla skålen är nyttigt godis (nötter och bär bla)inlindat i yougurt.

Höstfärger.

Bilder tagna från balkongen och köksfönstret...hösten är här!












Vi pysslar!

Sture håller på att hacka våran hemma sådda Jalapeno, fröna ska vi spara och så till nästa vår och få nya frukter. Jag gör Tzatziki tills ikväll.





Under tiden har vi tvättstugan.



Så syns vi inte hemma eller svarar inte i telefonen så gäller skylten över.
Efter tvätten ska vi fortsätta titta på Lösa förbindelser och käka godis.
Måste få Sture att köpa denna annars får jag abstinens.


zucchini med köttfärs!

Detta ska jag göra någongång nästa vecka.



Låter mumsigt va?

Idol!

Igår slutade jag kl 12.30 då åkte vi och handlade lite mat det som saknades hemma.
Sen slappade vi, käkade, spelade spel och såg på tv.

Jay


Freja


Geir


Björn är mina favoriter.


Hoppas Jamilla åker för hon är urusel Madeliene är inte så bra heller men bättre.





Igår





In the darkness.



Ozzy Osbourne waiting for Darkness



Slutar tidigt.

Är dö trött, ögonen är alldeles grusiga och jag vill bara somna om. Föräldramötet var slut 20.35 det drog ut på tiden bla pga att vissa föräldrar ska prata om saker som gäller dem personligen eller vår flytt hit för fem veckor sedan att ej var klart. Det är klart nu varför älta att det borrades upp hyllor när barnen var där? Inte vårt fel utan de som skulle göra lokalerna klara.
Fokusera på annat istället.
Usch jag gillar inte att stå och prata inför flera föräldrar som att redovisa i skolan, ändå var det enbart sju föräldrar som jag dagligen pratar med utan problem. Men det gick jätte bra. Men jag blir arg på de två tolkar som ej kom och inte hörde av sig heller, en arabisk och en dövtolk kom ej. Mamman som pratar arabiska stannade ändå pga att hon kan svenska men ej för att förstå allt, pappan som är döv skrev en av oss åt hela tiden, inte allt men det viktiga. Så vi ska ringa idag och skälla ut dem.

Nej jag är så trött så jag måste röra på mig annars somnar jag här vid datorn.
Skönt att man slutar 12.30 idag.



Alliansen inget för mig!

Ha ha säger jag bara åt packet. Sen är jag otroligt besviken på personer som röstat på dem men ändå sett baksidan av vad deras politik kan göra med de som har det sämre i samhället.

Men men läs HÄR


Normal text Stor text Extra stor text
Den preliminära räkningen av de sena utlands- och förtidsrös
Den preliminära räkningen av de sena utlands- och förtidsrösterna har pågått hela dagen ute i landets kommuner.

Alliansen går miste om egen majoritet

Matematikprofessor Svante Linusson.
Matematikprofessor Svante Linusson.

Alliansens missade två chanser:

Alliansen kunde ha vunnit egen majoritet i riksdagen om de sena utlands– och förtidsrösterna hade fördelat sig på det sättet att:

Folkpartiet vann över ett mandat från Socialdemokraterna i Göteborgs kommun

Folkpartiet vann över ett mandat från Socialdemokraternai Värmlands kommun

Men i stället förlorade de med sammanlagt 16 röster.


visar de slutgiltiga siffrorna

Alliansen vann ett mandat men förlorade två, i det slutgiltiga valresultatet.

Därmed gick de miste om chansen till egen riksdagsmajoritet.

– Då är det kört, säger matematik-professorn Svante Linusson.

 

Jag hoppas de ryker åt helskotta efter dessa fyra år.

Jag lider med de sjuka, arbetslösa, ensamstående, pensionärer ja alla svaga grupper i samhället idag för tyvärr kommer ni få det ännu sämre i detta fruktansvärda klass samhälle.

Men i Täby tappade de massor av röster och det visar ju bara på att de som bor där inte är nöjda med deras sätt att styra Täby under dessa fyra år.

Där bor ju ett överskott av människor som har det väldigt bra ställt.

Så tom dessa personer är missnöjda.

Men nästa gång det är val då ryker de och socialdemokraterna måste byta partiledare ingen har förtroende för Mona Sahlin hade de valt en annan ledare hade de vunnit valet.


Natti!

Har nyss Idol och de flesta av mina favoriter har gått vidare.
Imorgon...suck får jag inte se det pga föräldramöte. men men man kanske får se slutet om mötet inte blir senare än 20 eller 20.30.
Ledsen men har sovit uselt så jag måste krypa i säng nu....höres imorgon!!!!



Onsdag!



Ögat var inte ihop klistrat idag men fortfarande rött.
Små barn som har detta kliar sig i ögat och petar sen petar det på något annat barn i ansiktet nära ögat eller något annat barn petar på dem vid ögat och då sprids smittan.
Vi vuxna gör inte så och då smittar det inte mellan vuxen och barn. Har hört mig för angående detta med smittan med företagsläkare, bvc etc.

Men iallafall verkar geggegt ha släppt ordentligt och det är jätte skönt. Ska börja 30 minuter tidigare idag pga personalbrist men då får jag istället slutar 15.30 istället för 16 och det är alltid skönt att komma hem tidigare.
Nu ska jag äta frukost och dricka cappuccino.

Ögat gör ont!

Jaha här är jag nu! Ögat är rött och jag har vrål ont. Vet ej hur det blir imorgon, är det värre så är jag hemma. Orkar inte gå in på detaljer vad som gäller oss vuxna och barn vid sådana sjukdomar. Men det är inget kul att fått det tillbaka igen!
Är faktiskt rätt trött efter 9 timmars jobb+stängning och tvärgrupp.
Så nu somnar jag.

Tisdag!

Synd att inte sommaren blev förlängd med en varm September, har inte suttit ute på gården sen kräftskivan den 28/8 så tidigt har aldrig sista dagen ute på gården varit.
Idag regnar det och är grått igen...suck.
Stänger idag+att det är tvärgrupp där man träffar personer från andra förskolor och diskuterar pedagogisk dokumentation.

Det ger ingenting och tyvärr blir vi få på förskolan så det tar enbart tid från barnen och de tycker alla förskolor.
Har gnällt om detta förr så det blir inte mer än så här idag.
Ska käka frukost och sen ge mig iväg, börjar kl 8.30 idag.

En härlig sommarbild!


Ullared!

Ha ha giftermål på Ullared kanske är något!!!! Såg ni Ullared ikväll så vet ni vad jag pratar om.  Fast det blir svårt för mig att gifta mig där eftersom jag åker med tjejgänget den 29-30 Oktober!
Det ska bli jättekul att få komma dit tillsammans med hela gänget och vi blir många en hel buss!
Nej tyvärr så ska jag nu se våra bästa år och sova!



Sovit!!!!



Har sovit sen kl 14.50 tills 16.45, nästan två timmar var urtrött när jag kom hem och det var för tidig morgon och detta under.


Vad jag blir trött. Ett föräldrarmöte att det kan bli så mycket tjafs och viljor. Överens om att vi först visar runt i våra lokaler där vi samtidigt berättar att här finns deras info, här ligger omärkta kläder, här hängs kläderna under vilan etc. Detta tar max tio minuter. men då anser en att alla sex personal ska säga något...men jösses ska vi vandra runt sex personal med föräldrarna och byta av varandra under vandringen?????
Nej det är två som vill ha info möte då får det ta det själva vi andra vill ha ett möte med en dialog där vi frågar föräldrarna vad det vill ta upp på ett föräldrarmöte och att allt blir en dialog mellan oss.

Vi gick med på infon om den samtidigt togs via visningen då man passerar allt som jag skrev om.
Men att de envisas att ta upp märkningen av kläder som föräldrna redan vet om, inga fingervantar som föräldrna redan vet om etc får de faktiskt ta själva.
Vi fick avsluta för barnen vaknade och jag slutade strax där efter.

Nej nu ska vi göra middag Sture och jag så vi kanske hörs senare ikväll!






Måndag yippy!!!!



För det ska jag ha...ha ha. Slutar iallafall kl 14 och det känns jättebra att göra det en Måndag då man är så trött och seg.

Vi ska väll försöka planera lite på förmiddagen för föräldrarmötet som är på Torsdag. Vad vi ska ta upp sen får föräldrna ställa frågor och säga vad de tycker ett föräldrarmöte ska innehålla.
Så inte vi står som lärare framför föräldrarna och babblar hela tiden om att märka kläder, inte glömma galonisar, extrakläder, inga fingervantar på småbarnsavdelningen etc etc. Vi ska prata om hur vi kommer att jobba nu när vi är sex personal och har slagit ihop två avdelningar och om föräldrarna märkt någon skillnad på barnen när två avdelningar slagits ihop.
Nu hinner jag inte med får skjuts idag och sticker om tio minuter Sture ska vara i Järfälla 6.30 och släpper av mig strax efter sex...helt okey börjar ju 6.30.

Sen packet vann, är ni helt knäppa i Sverige??????+

Söndags natti natti!

Jamie Olivers sista avsnitt såg vi idag. Tycker hans program är otroligt bra. Men dissa livsmedelsverket i USA tack!!!!
Är seg och trött så jag ska bara sova nu för jag öppnar imorgon!


RÖSTA RÄTT!!!

RÄDDA SVERIGE UNDVIK ATT RÖSTA PÅ




Låt alla kunna överleva i Sverige gör inte Sverige till ett klass samhälle, vilket det är på väg att bli.
Vi vill inte ha tilbaka adel, präster, borgare, bönder som det var förr.

Låt den omvända Robin Hood gubben få lämna sin plats!!!!

Lösa förbindelser!

Köpte från discshop en svensk serie från 1985 som heter Lösa förbindelser säsong 1 och två. Har nu sett 4 st 30 minuters avsnitt och den är sevärd.

Lösa Förbindelser - Säsong 1 (3-disc)

TV-serie från 1985 med Börje Ahlstedt och Carl Olof Alm.

Filmens handling

Karl Henrik (Börje Ahlstedt) är konstnär. Han säljer bra men är inte särskilt uppskattad av konstkritikerna. Hans fru Clair (Evabritt Strandberg) jobbar även hon med konst, och hennes mål är att bli chef för Moderna Museet. För att uppnå sitt mål är Clair beredd att gå långt, och hon drar sig inte för att intrigera och använda de kontakter hon har.

Kulturpolitikern Tom Schilden är en maktfaktor i kulturvärlden och har ett gott öga till Clair, något hon inte tvekar att dra nytta av... Info kopierad från discsh op.se! Beställ före 16. Leverans nästa dag. Hos Karl Henrik och Clair bor också Lollo, dotter till Karl Henrik från ett tidigare äktenskap. Lollo jobbar på en reklambyrå som drivs av John, en gammal kamrat till Karl Henrik och dessutom Clairs f. d. man. Johns nuvarande fru heter Kerstin, men allt står inte rätt till i deras äktenskap, vilket leder till konflikter och intriger med oväntad utgång.

TV-serien Lösa förbindelser går i dag under benämningen Sveriges första såpopera. Den första säsongen hade premiär våren 1985. Serien, som utspelar sig i Stockholms konst- och reklambyråvärld, blev tack vare sin intrigfyllda handling snabbt en tittarsuccé, och följdes av närmare 3 miljoner tittare per avsnitt.






Lördagskvällen!

Vi åt kräftor igår. Minns ni att jag skrev i Augusti när vi köpt dessa kräftor (som innehåller både kräftor och stjärtar) att Sture köpte ett annat paket efter, som kostade 99 kr för 2 kg.
Det har vi ätit upp och detta blev då kvar.
Så här såg vår goda middag ut.
















Supergoda kex.





Sen spelade jag och Sture Uno tills Göran kom.







Sen blev det postkodsmiljonären! Han svarade rätt på denna fråga.



Av Göran fick vi två var, han var på Grönan (Gröna Lund) i fredags och såg Europe och spelade även på chokladhjulet och vann en stor chokladkaka med 20 stycken 200 grammare i.


Fototapeter!

Kolla in denna sida HÄR

Ett litet smakprov:







Min favorit bland dessa men det finns flera 100 vackra fototapeter på sidan.











Kika in!


Om kvinnor!

Så här är det. Kvinnor är som ett årgångsvin. Vi blir bara bättre med åren!


Smygläsare!




Såg att fler bloggare än jag har problem med folk som smyger in och läser och smyger ut igen. Idag vill jag ha en kommentar från alla som läser och det är för att jag tycker det är kul att veta vilka som läser min blogg och gärna få veta vad ni tycker om den...men det är inget krav, men kravet är att tala om vem ni är tex namnet och läst, gärna en länk till er egen blogg om ni har någon.

Jag kommer att jaga er tills ni visar er!!!!!


Lördag!

Kl är strax efter 5.30 och här sitter jag redan. Vaknade med lite huvudvärk idag men det verkar gå åt rätt håll.
Igår kväll såg vi Idol och postkodsmiljonären, vi spelade Uno och Svensson Svensson...Sture vann som vanligt.

Låg och kikade lite på en dvd film innan vi somnade på den nya videon ...tack igen!
Någon som har ett knep på hur huvudvärken som sitter som ett band precis rakt över ögonbrynen går över? Jag har tagit migrän medicin legat och låtit den verka, kall trasa på huvudet, tagit naproxen och två Alvedon som man kan ta när värken gått långt eller när man vaknar med den, även provat eaze den receptfria medicinen. Det blir bättre men det går inte över helt.
Ja jag vet att det inte blir bättre av att sitta här men det blir ju inte bättre av att ligga i ett mörkt rum med en kall trasa på huvudet heller så!

Här om dagen tog jag en bild innan jag åkte till jobbet och då var kl senare på morgonen och ljust men titta hur det ser ut nu...verkligen höst när det är mörk kl 06.

Bilden tagen:2010-09-15  06:55:34



Dessa exakt en timme tidigare 5.55 och tagna idag 18 September.



Plaskdammen utan vatten



Hörs senare idag.

Skitsnack!

Idag är det Fredag och andra dagen jag vaknar med migrän. Hade värk eller ett band runt skallen hela dagen igår och det lär väll bli så idag igen. Men ska börja tidigare idag pga att en personal som ska öppna är sjuk så jag börja rkl 7.30 istället för 08 idag.
Ska bli skönt med helg och få vila upp sig och bara slöa.
Bilen är ni lagad gick på 1365 kronor för en ny främre ljuddämpare, spelaren från mina föräldrar kommer att kopplas in idag.
Så som jag skrev förut suger inte livet längre.


Har tänkt mycket på skitsnack, sådant är otroligt jobbigt att uppleva och otroligt elakt att syssla med. Jag är inte bättre själv har snackat skit bakom ryggen på andra människor också men fortfarande är det fult och fegt gjort.
Jag skäms för det jag sagt om vissa ibland och ångrar mig och är glad för att jag har ett samvete.

Men värre än skitsnack är smygskitsnack, där man lindar in saker och ting för att dölja det men ändå inte dölja det man vill få fram, men man får fram det man vill genom att  alla kan läsa mellan raderna att det är skit om en människa man menar.
Eller alla kan höra på det man berättar att det är skit om någon eller någon händelse.
Det är små stickande ord som sårar den utsatta djupt om och om igen. Sådant är värre än skitsnack och gör mycket ondare.

Är ingen särskild anledning till att jag just tar upp skitsnack, men som jag skrivit förr har det varit tjafs på arbetet och förekommit skitsnack, förvrängningar och dylikt så mina tankar finns ju ofta på vad just skitsnack kan förstöra mycket för andra människor.
Så snacka inte skit om andra lös det istället
. Gå inte och älta saker och framför allt förvräng inte saker eller berätta historier för andra som inte alls är sanna eller stämmer överens med verkligheten,
Nog om detta.

Tackar!

Jag måste faktiskt skriva en sak innan jag lägger mig. Trotts att jag är för trött för att blogga ikväll.
Jag har världens gulligaste föräldrar, det är bara så!!!!!
Jag hänger ut er i bloggen ikväll och det är ni väl värda.
Tack för hjälpen med dvd/vhs spelaren, tack för att ni bryr er och tack för att ni finns.
Och till slut tack för all hjälp ni ger oss med allt.
Vad behöver inte alla veta men ni vet hoppas jag!
Sen bör alla barn tänka över vad deras föräldrar gör eller har gjort  för dem inte bara fokusera på det negativa.
Annars kommer man dö bitter en dag om man bara sett det negativa!

Killen i gråa tröjan närmast hitåt och tjejen mitt i mot är mina föräldrar.
Tack för all hjälp!


hej hopp!!!!

Kom nyss hem efter en dag på jobbet. Vi var inomhus i förmiddags och vi hade enbart 13 barn så det gick hur bra som helst.
Trots migrän som tur nog gick över med en tablett efter 40 minuter. Vi var fem personal så vi delade upp barnen mellan oss.
Felet med bilen var bakre ljuddämpare en kostnad på ca 1000 kr så ingen katastrof, sen har min söta far varit över med en vhs/dvd spelare helt ny
.
Givetvis ska vi betala av den, kom inte och försök annat.
Så om livet sög imorse så suger det inte längre
.
Jag röstade även efter jobbet och det blev det röd/gröna blocket jag är inte dum i huvudet.
De som röstar blått (särskilt på moderaterna)tänker enbart på sig själva, jag som röstar röd/grönt tänker på gamla, pensionärer, sjuka, arbetslösa, ensamstående etc och mig själv.




Onsdag!

Fegisar :-) ingen av er som läste bloggen igår vågade stå för att ni läser en kärringblogg och ni var ganska många.
Om ni inte fattar något nu så läs inlägget från igår morse HÄR.
Är dö trött idag och har påsar under ögonen, känner inte alls för att jobba och när man vaknar möts man av detta utanför fönstret.






Livet suger!
Tyvärr så kommer ni nog att mötas av detta gnäll ett par dagar.
Måste göra annat nu.


God natt!

Livet suger! japp jag är 45 och använder språk som en tonåring och för att jag vill det, för att jag vill retas eller för att jag vill provocera...ja vad fasiken vet jag!!!!
Denna dag verkligen suger....mens på jobbet en dag man stänger, bilen sönder och vhs spelaren sönder....matar sönder banden och jag får ej våra bästa år inspelad.
SNÄLLA NÅGON SOM VET EN INTERNET SIDA MAN KAN SE AVSNITTEN PÅ?

Jag orkar inte mer just nu är less på allt, sura ungar, trasiga saker, nej för fasiken livet suger. Jo fasiken det kan jag säga. Jag är inte världens starkaste vilket jag själv och många tror och har trott. Det är eller har alltid varit mer synd om någon annan vad som än hänt eller händer mig, nu är jag urless på detta och tänker lägga mig med choklad och svenska hjärtan!
Säger natti!

Läst!

En sista sak innan jag rusar iväg till jobbet. Ikväll vill jag ha en kommentar från alla som läst min blogg. Skriv bara tex namnet och ordet LÄST.
Kan väll ite vara så svårt eller vågar ni inte stå för att ni läser en kärring blogg :-)!

Tisdag!



Hi hi du är på kommen!!!!! Upptäckte nyss att en som säger att den ej läser bloggar eller om det nu var min blogg den ej läste faktiskt läser min. Hur ofta eller om detta var en engångs grej vet jag ju naturligtvis inte.
Hur jag kom på det är en hemlis men jag är 100 % säker.
Tre ledtrådar kommer här, men mer kommer jag inte skriva om denna sak.

  1. 11 September
  2. Facebook
  3. Politik
Idag börjar jag kl 8.30 och slutar kl 18, hatar denna långa dag.
Nej ska äta frukost nu och göra mig i ordning för att kila iväg till jobbet!

Snart middag!

Jag började 6.30 idag så jag orkade varken blogga igår innan jag la mig elle rimorse.
Slutade kl 14 idag och har sen jag kommit hem legat i soffan och glott på tv bla Beverly Hills
. Något med den serien så man kan se den hur många gånger som helst, serien i sin helhet har jag nog sett 3 eller 4 gånger på olika kanaler.



Sen har jag ögnat igenom tidningen allt om man som låg i brevlådan när jag kom hem.



Snart är det middag och det blir schnitzel med pommes och remouladsås.'



Med den bästa remouladsås som finns som tillbehör Mills.


Svenska hjärtan.

Angående inlägget om paraplyerna så fick jag en fråga om vilket jag tyckte var finast. Det står längst ned under alla bilderna, kanske skulle ha skrivit det högst upp istället. Men det är de djurmönstrade som jag gillade bäst.
Har legat en stund i soffan och åter igen glott på serien Svenska hjärtan, vet inte hur många gånger jag sett den nu, men jag bara älskar den serien.


Frukost!

Herbalife släng dig i väggen!
Här är min frukost och den är betydligt godare!!!!

Alltså tändaren och askkoppen har inget med frukosten att göra utan det är sakerna framför som är frukosten!



MUMSIGT VÄRRE!!!


Söndag!

Jaha sista dagen som ledig inför en ny arbetsvecka. Inga kvällsmöten som är inbokade denna vecka iallafall och det är skönt. men den 23/9 ska vi ha föräldrarmöte så vi måste nog ta någon kväll för att sätta oss ned och resonera vad vi ska ta upp.
Men när var och hur vet jag inte alls, får ta upp det på vår planering imorgon.


Nog om arbete nu. jag vaknade kl 08 idag och vaknar upp till en grå dag igen men 16+ kl 08 den 12 September är ju ganska bra iallafall.
Idag ska Sture mecka bilen och sätta dit de rätta skruvarna som äntligen kommit, de som är nu är bara en tillfällig lösning, sen ska vi dammsuga och torka golven, damma gjorde jag igår och vi handlade även igår så det slipper vi idag.
Jo just det Sture hade tvättstugan också. men städning+bil tas på förmiddagen sen blir det slöa i soffan och svulla i chips och dipp+se på filmer.


Nu till en artikel och en film om en kvinna som har krokodiler som husdjur.

Ja det finns knäppa människor. Som Jonas wahlström säger de kommer att äta upp henne. En krokodil kan aldrig blir tam.

gosedjur För Vicki, 53, är krokodiler gosedjur. Hon har haft krokodiler i 30 år. ”Jag kommer att ha krokodiler tills jag dör”, säger hon.
Foto: GRANT HODGSON/SPLASH NEWS

”De kommer att äta upp henne”

Sonen Andrew med en krokodil i sängen.
Sonen Andrew med en krokodil i sängen.
Foto: GRANT HODGSON/SPLASH NEWS
Jonas Wahlström.
Jonas Wahlström.

Plus och minus på ”husdjuret”

Funderar du också på att skaffa en krokodil som husdjur?

Jonas Wahlström ger plus och minus.

+

Finns inga.

_

Krokodiler ser allt levande som mat och tvekar inte att tillgodose sina behov.

Krokodiler är rovdjur och om de blir uppretade kan de bitas.

Krokodiler kan bli över 7 meter långa och väga över ett ton.

Vicki Lowing har krokodiler i sängen – varnas av Skansens Jonas Wahlström

Vicki, 53, har ena riktiga vilddjur i sängen – varje natt.

Men enligt reptilnestorn Jonas Wahlström lurar döden mellan lakanen:

– Krokodiler är inga gosedjur. De kommer att äta upp henne, säger han.

Vicki Lowing i australiensiska Melbourne har haft krokodiler i 30 år. Hon fick upp ögonen för de gröna kräldjuren redan som liten.

– Jag såg en film om krokodiler på 60-talet och sedan dess var jag fast. Jag fick en orm av mamma när jag var fyra och skaffade min första krokodil när jag var 22, säger hon till Daily Mail.

Nu har hon inte mindre än tre krokodiler – Johnie, Fovian och Jilfia – i huset som hon delar med sin 16-årige son Andrew.

Redan som bebis fick han lära sig att konkurrera med krokodilerna för att få sin mammas uppmärksamhet. Största rivalen var Johnie, 14, som nu mäter 1,5 meter mellan svans och huvud och väger 12 kilo.

– Om Johnie tyckte att han fick för mycket uppmärksamhet tog hon hans leksaker och gömde dem, säger Vicki stolt.

Husdjuren sover med husse och matte på nätterna – men det är inte alla som uppskattar dem. Grannarna håller avståndet och sonen har fått problem med att ta hem tjejer.

Problem med tjejer

– Krokodilerna bekymrar inte Andrew men de bekymrar absolut hans flickvänner. Den senaste tjejen sprang så fort hon såg Johnie, säger Vicki.

Trots det vägrar hon ge upp sin kärlek till krokodilerna.

– Jag kommer att ha krokodiler tills jag dör, säger hon bestämt.

Och det kommer hon med största sannolikhet göra ganska snart, i alla fall enligt djurexperten Jonas Wahlström:

”Vansinne”

– Att ha krokodiler hemma är fullständigt vansinne. Att sova med dem är ännu värre. För eller senare tror jag de kommer tycka att sängkamraten ser väldigt läcker ut. Och då som maträtt.


KÄLLA



ha ha!!!!

Käre gud!!!!

Förra året tog du ifrån mig  en av mina favoritskådespelare Patrick Swayze, du tog ifrån mig en av mina favorithårdrockare Ronnie James Dio i år. Så nu vill jag bara att du ska veta att min favoritpolitiker är Fredrik Reinfeldt! Amen!


Resta går i graven!

Resta i konkurs läs HÄR!

Hurra äntligen. Är ett stort skitföretag som behandlar sina anställda som skit. Sture jobbade där 2006 och han behandlades verkligen illa. Detaljer är ej viktiga men minns att jag sa då att företaget skulle falla en vacker dag om de fortsatte i samma anda. och igår föll de och ingen är gladare än vi!!!!
Många med oss tycker samma särskilt de som jobbat och jobbar för företaget och även de som anlitat dessa att tömma soporna.

Renhållningsföretaget Resta försatt i konkurs

Uppdaterat 2010-09-10 19:50. Publicerat 2010-09-10 10:45

Sophämtarna Resta AB försattes på torsdagen i konkurs vid Stockholms tingsrätt. Företaget har haft avtal för sophämtning i stora delar av Stockholm, samt i flera skånska städer, och har cirka 160 anställda.


Restas konkurs är ett direkt resultat av att Trafikkontoret i Stockholm hävt sitt avtal med företaget. Enligt Trafikkontoret har Resta inte skött sophämtningen som de ska sedan de tog över verksamheten i våras.

Under de senaste månaderna har ett flertal samtal förts mellan de båda parterna, men ingen överenskommelse har kunnat nås.


– Dialogen har pågått hela sommaren. Men Resta har inte kunnat visa att de följer avtalet, sa miljö- och trafikborgarrådet Ulla Hamilton (M), till DN.se i slutet av augusti.

Jesper de Ruvo, som avgick som vd för Resta under torsdagen, är av en helt annan uppfattning.

– Trafikkontoret är helt nippriga. Det här är det mest parodiska jag har varit med om, sophämtningen har visst fungerat, säger han till DN.se.

De närmaste dagarna kommer konkursförvaltare Odd Swarting att sköta en successiv avveckling av Restas verksamhet.

– Målet är att det ska vara klart inom en vecka. Det måste gå väldigt fort så att sophämtningen fungerar för kommunens invånare, säger Swarting.

I Stockholm har Resta haft avtal för sophämtningen på Norrmalm, Kungsholmen och Östermalm, samt i söder- och västerort. Företaget har också skött sophämtningen i Solna, Nacka, Ekerö och Värmdö kommun.

Enligt Jim Lassinantti, facklig ombudsman på Resta, kom konkursbeskedet inte som någon överraskning för de anställda. Företaget har haft dålig likviditet och har inte kunnat betala sina bensinräkningar, berättar han.

– Resta har aldrig varit någon bra arbetsgivare. Personalpolitiken har varit urusel. Det har varit strul med löner som inte har betalats och löner som har blivit fel, säger Jim Lassinantti.

Resta har cirka 80 personer anställda inom Stockholmsregionen. Knappt 40 av dessa berörs av avtalet som Stockholms stad har valt att häva. Enligt Lassinantti kommer dessa förmodligen att gå till den entreprenör som tar över Restas verksamhet vid nästa direktupphandling. Hur framtiden ser ut för den resterande halvan är dock mer osäkert.

I slutet av augusti sa Ulla Hamilton att Stockholms stad redan hade gjort klart med ett nytt renhållningsföretag som stod redo att ta över Restas verksamhet. I väntan på att det nya företaget ska presenteras fortsätter Restas anställda att gå till jobbet precis som vanligt. Nu betalas deras löner av konkursförvaltningen.


Läs mer: Stockholms stad avslutar samarbete med renhållningsföretag

 




Mer HÄR

 

 

Vd informerade inte sopgubbarna om konkursen

Publicerad 9 september, 2010 16:41

Vid lunchtid i dag begärdes det omstridda sopföretaget Resta Sverige AB i konkurs. Ägaren och vd:n Jesper de Ruvo informerade tjänstemännen – men inte sopgubbarna.

– Jag berättade för min personal för några timmar sedan – men jag har inte pratat med kollektivet. De pratar så mycket själva och beter sig så illojalt, säger Restas vd Jesper de Ruvo.

I Stockholms berörs ett 60-tal sopgubbar och ytterligare ett tiotal tjänstemän av konkursen. De blir uppsagda av konkursförvaltaren, som ska förordnas av Södertörns tingsrätt.

Det återstår att se om sopgubbarna kommer att erbjudas jobb hos den eller de entreprenörer som tar över.

–  Killarna har ställt som krav, både till staden och entreprenörerna, att all ordinarie personal ska erbjudas jobb – annars kommer alla att säga nej. Och då blir inga sopor hämtade i Stockholm, säger Jim Lassinantti, ombudsman på Transports avdelning 5 i Stockholm.

Allt som allt har Resta knappt 180 anställda i Sverige. De finns framför allt i Storstockholm och Sydsverige. Resta hämtar sopor i Malmö, Lund och Vellinge.

Konkursen utlöstes av att Stockholms stad ensidigt avbröt ett avtal värt 260 miljoner kronor i går. Resta har avtal värda ytterligare 300 miljoner kronor med Stockholms stad. Nu hotar staden med att säga upp även dessa avtal.

Så sent som den 1 april i år tog Resta över sophämtningen i halva Stockholms innerstad. Sedan dess har det kommit mängder med klagomål på dålig sophämtning. Dessutom har Stockholms stad misstankar om svart arbetskraft.

Beslutet att häva avtalet innebär att Stockholm måste hitta någon annan som kan hämta soporna i morgon hos mer än 100.000 stockholmare. Om nu staden får nycklarna till soprummen. Resta hade inte överlämnat dem i går eftermiddag.

Från och med tisdag är det meningen att en eller flera nya entreprenörer ska ta över sophämtningen i ett och halvt år framåt.

Resta vann upphandlingen från den 1 april med det lägsta anbudet, som låg nästan 30 procent under konkurrenternas.

Nu blir sophämtningen betydligt dyrare som en följd av att Stockholms stad snabbt måste direktupphandla.

För knappt två veckor sedan talade Stockholms stad om att samarbetat med Resta ska avbrytas. Sedan dess har parterna förhandlat.

Försöken att nå en förlikning
misslyckades. Nu häver Stockholm avtalet och kräver Resta på skadestånd.

Enligt Jesper de Ruvo svarade Resta omedelbart med samma mynt. Bolaget hävde avtalet och kräver i sin tur Stockholms stad på skadestånd.

Resta bildades 2002 av Jesper de Ruvo och Christer Myhrán. Sedan dess har Resta växt ut till en koncern, som de båda har ägt gemensamt.

Fram till i somras.
Då sålde, eller överlät, Christer Myhrán sina aktier till Jesper de Ruvo. Samtidigt lämnade Christer Myhrán sina styrelseuppdrag.

Jesper de Ruvo är ensam helägare.

– Det var en affär bara. Nu har jag inte tid att prata med dig mer, säger Jesper de Ruvo.

 

Under har vi lilla Jesper som festar på Stureplan!!!!!

 





Höst!

Tog några kort ute på balkongen och från filmrummet  nyss kl 6.20 och ser ni lamporna är tända fortfarande....suck mörkret är här med min värsta ovän HÖSTEN!!!!!










FREDAG!!!

 

Ja gud vad skönt det är. Ska sova hela helgen :-)))! Efter denna vecka är man slut, idag börjar jag 7.30 och slutar klockan 15 så det är en kort Fredag.

Såg Idol igår och killen som var 16 år kommer att gå långt det lovar jag och jag brukar ha rätt.

Nepp måste köka frukost och sen ge mig iväg.


Torsdag!

 

En dag till Fredag, hipp hurra denna vecka har varit rätt jobbig faktiskt. Med två långa kvällar och en av dessa på Min tidiga två dag också, nej inte alls kul.Men idag slutar jag kl 16.30 och imorgon 15.00 skönt.

Har inte mycket alls att skriva, tycker jag bara skriver nu för att visa att jag lever för er som läser, men men så är det just nu.

Såg ni idol igår? Arne Weises son var bra men lite för spexig, får inte bli en ny Nils som tyvärr åkte ut pga detta.

Sen tycker jag att vissa inte alls var så bra som juryn lovordade. men de går ju nästan mer på utseende än sången. Utseendet kan du göra om men aldrig sången.

Nej jag har då inte hittat några guldkorn ännu, jo han som sökte förra året och som de sa till att han aldrig skulle komma att syssla med sång och som i år kom med. Jag gillade honom förra året och är glad att han utvecklats så och kom med i år.

 

Vilken idol vinnare har varit bäst?

Vilken idolvinnare tycker du ha varit bäst? :)



Säsong 1 - Daniel Lindström


Säsong 2 - Agnes Carlsson



Säsong 3 - Markus Fagerwall



Säsong 4 - Marie Picasso


Säsong 5 - Kevin Borg

Säsong 6 Erik    Grönwall


Markus klart bäst. hade velat att Sebastian vunnit istället för Agnes som sjunger ur näsan tyvärr. Höll på Darin första säsongen. men sen har mina vunnit som jag hållit på, I förra säsongen höll jag på Calle, Erik och Tove och en av dessa vann ju alla tre kom tom till final.

natti!

Corinne jag lovar att berätta via meddelande på facbook i helgen angånde dina frågor i kommentars fältet är alldeles för trött ikväll efter ett möte som skulle vara slut senast 19 men tog slut 19.30 stackars min älskling som fick sitta och vänta i bilen!
Kul att du kommenterar jättekul!

Onsdag!

 

Inte denna Onsdag iallafall när man slutar 16 men inte får gå hem, möte med chef och sen avdelningsmöte bläääääääääääää!!! Inte har jag då samlat några krafter för att bli frisk, igår hostade jag massor och särskilt på kvällen och inatt, är dö trött. Verkar som om hostan bara blir värre igen så nu har det vänt igen. Så hade jag fått vila kvällstid istället för föreläsningar och möten så hade jag nog mått bättre. 12-timmars pass efter en två veckors sjukskrivning är ingen höjdare direkt.

Sen allt tjafsande som det är hur vi ska göra på avdelningarna tar på krafterna, vi är två avdelningar som slagits ihop under evakueringen, och vi är ju vana att jobba på ett sätt och de på ett annat med rutiner, samlingar, vilor etc. men två på den andra avdelningen vill inte ändra på något eller lägga till något så igår blev jag faktiskt riktigt för bannad och vår avdelning körde över den andre totalt.

Vi har hela tiden under dessa två veckor gått de till mötes och ofta gett med oss för att slippa bråk...ja inte jag då för jag har ju varit sjuk, men jag hade också gett med mig i mycket om jag varit där. Men nu har vi fått nog våra barn måste få känna igen sig lite och inte få helt nya rutiner man måste ge och ta 50-50.

Så ikväll när man är som tröttas ska vi då föröka lösa detta.

Nej måste göra mig färdig.


SOVA!!!

Är dö trött ikväll trots att vi kom iväg tidigt från jobbet redan 17.30 larmade vi på. Har sett halv åtta hos mig och idol...älskar idol! Men det missar man ju imorgon pga möte med chef och sen avdelningsmöte....suck får man aldrig vara ledig efter arbetstid????
Ledsen måste se våra bästa år och sova, men jag lovar att bättra mig med bloggandet när jag är piggare.
Sen igen jag får mer och mer läsare men konstigt nog väldigt sällan kommentarer????? Skriv bara jag har läst så vet jag vilka ni är.

Sorry!

Orkade inte skriva något igår. Kom hem 14.20 kikade på våra bästa år och somnade i soffan åt middag kl 16.30 och åkte hemifrån 17 för att gå på föreläsningen.
Nej det gav ingenting, hon pratade för mycket om annat och ibland var det som om hon stod och redovisade för oss eller så kändes det som om vi inte förstod någonting.
Allt handlade om dokumentation, olika sätt att dokumentera på, synliggöra barnens utveckling för föräldrarna i förskolan.
Några bitar var bra men inte ha en föreläsning i 2 1 /2 timme för. Kl 18.30 tyckte hon vi skulle ta paus och fram till 18.55 som blev 19, men varför så lång paus man vill ju hem på kvällen och är trött.
Kl 20.10 satt jag framför tv:n hemma och så Ullared iallafall föreläsningen var slut kl 19.53.
Hörde ingen som tyckte det var värt att gå på detta som satt runt mig och de visar ju bara på att de högre upp kan inte hitta vettiga saker att lägga pengarna på.
Det finns saker som vi skulle vilja gå på eller göra studiebesök på men det lyssnar de högre upp ej på eller så är det för dyrt.
Men bättre men en dyr sak en flera saker som ej är värda att lyssna på.


Denna vecka blir jobbig för idag stänger jag sen har vi visst samtal med en av våra chefer våran avdelning 16.30 imorgon-18 sen har vi avdelningsmöte som man aldrig vet när det slutar. Torsdag slutar jag §16.30 och Fredag har jag ny tid börjar 7.30 istället för 08 och slutar 15 istället för 15.30 den dagen är väll okey.
men jag är inte återställd och skulle vilja börjat denna vecka lugnar och få vara hemma kvällstid.


Tycker att alla ni som är föräldrar och har barn i förskolan ska läsa läroplanen sen gå in på dokumentation, pedagogisk dokumentation, reflektion, utvärdering och se vad vi egentligen gör för era barn i förskolan och inse att vi inte är en passning central som många föräldrar tror.
Nej jag ska äta frukost nu och göra mig färdig för avresa mot jobbet.

Igår fyllde min yngsta dotter 21 år skulle grattat henne även här i bloggen, men så blev det inte. Så här inne blir det ett försenat grattis!

GRATTIS LINNEA!




Suck!!!



Blä säger jag bara. Är inte alls pigg och skulle bara vilja gå hem och sova när jag slutar kl 14, men den där föreläsningen som jag inte alls känner för att sitta och hosta till måste man ju tyvärr gå på. Förstå mig rätt föreläsningar är alltid intressanta men inte idag pga att jag ännu ej är riktigt kry för sådant.

God natt!

Imorgon börjar jag jobba igen efter 13 dagars sjukdom. Känns både jobbigt och skönt att få komma igång igen. Jag öppnar imorgon och slutar kl 14 en bra start efter en sjukskrivning. Men glöm det vi har föreläsning kl 17.30-20.00 imorgon inte alls kul. Jag vill hem och se halv åtta hos mig och Ullared och ta det lugnt efter första dagens arbete efter en längre sjukskrivning. Sen att sitta på en föreläsning i över 2 timmar och kväva hostan gör att man inte tar till sig något.
Nej ska sova nu och bita ihop imorgon!


Hemma!!!!

Det blev en tripp till Brisak precis efter Gustavsberg är en underbar affär som har allt...ett ullared i miniatyr skulle man kunna säga.

Essingeleden





Värmdöleden eller vad man ska kalla vägen mot Gustavsberg











Man blir törstig av att shoppa



och hungrig











Vackra blommor utanför



Allt låg i detta centrum



Detta köptes på Brisak som är otroligt billigt




Till båtrummet



Askopp för både ute och inne. Tapas set.




Strumpor, fotfil och julgransljus i silver.



Dissar det blåa igen!!!!!

Normal text Stor text Extra stor text

Fega kräk! Sjuka ska inte jobba det är människor som är arbetsföra som ej ska vara sjukskrivna säger han. Är man sjukskriven är man inte arbetsför har en utbildad läkare konstaterat. varken Reinfeldt eller de blå ska leka läkare för det klarar de ej av.
Han kan inte ens erkänna att detta system drabbar de som verklgen ej kan jobba.
Vad tror han? Att människor är sjukskrivna år efter år utan att vara sjuka? Det är dåligt med pengar så självklart vill de flesta arbeta. Under mina 45 år har jag stött på en simulant på ett av mina arbeten som försökte få förtidspension pga ryggen, dessa människor är få det visar ju bara statistiken på hur många som idag är i arbetslivet efter de nya reglerna...ytterst få artikeln stod här om dagen i flera tidningar.

Se här:

Vid årsskiftet uppnådde 17 848 svenskar maximal tid i sjukförsäkringen. Några tusen — många av dem svårt cancersjuka — fick stanna kvar i sjukförsäkringen.

Men 14 321 tvingades ut ur försäkringen. Av dem gick 12 575 personer in i arbetslivsintroduktion hos arbetsförmedlingen. I dag har 5386 återvänt till sjukförsäkringen.

Av de 12 575 som gick in i arbetslivsintroduktion är 1 444 i någon form av arbete. Bara 362 av dessa har ett ”riktigt” arbete, det vill säga ett arbete utan arbetsmarknadsstöd.

 

Ser ni flera återvände till att bli sjukskrivna enbart 362 har ett riktigt arbete, pga att de andra är för sjuka för att bli anställda som vanliga personer ingen arbetgivare vill ha dem

Här ställs han till svars för sjukreglerna

svarar på kritiken ”Det finns säkert exempel på att det här
svarar på kritiken ”Det finns säkert exempel på att det här har gjorts på ett felaktigt sätt”, säger statsminister Fredrik Reinfeldt (M) när han konfronteras med de utförsäkrades berättelser i Aftonbladet.
Foto: STEFAN JERREVÅNG
Aftonbladet 4 september.
Aftonbladet 4 september.
Aftonbladet 4 september.
Aftonbladet 4 september.

Fredrik Reinfeldt: ”Sjuka ska inte jobba”

Här ställs Fredrik Reinfeldt till svars om sjukförsäkringen.

Aftonbladet tog med sig läsarnas fall till statsministern.

– Det finns inga perfekta reformer, säger han.

Linda är förlamad i rullstol. Selma äter 14 tabletter varje dag för att klara smärtan. Och Kent har en svår sjukdom som gör att han kan svimma när som helst.

Men det räcker inte.

Alla har fått beskedet att de visst kan jobba – och sparkats ut från Försäkringskassan efter alliansregeringens skärpta regler.

När Aftonbladet berättade om deras öden i går väckte det starka reaktioner. Artikeln fick snabbt över 1 000 kommentarer på nätet och många var upprörda.

Såg ”ett allvarligt problem”

Sent i går kväll träffade Aftonbladet statsminister Fredrik Reinfeldt som fick besvara kritiken.

Vi har skrivit om att Linda, Selma och Kent har sparkats ut från Försäkringskassan. Vad har du att säga till dem?

– När alliansen vinner valet 2006 ser vi ett allvarligt samhällsproblem. Det är att vi har 750 000 människor som är förtidspensionerade eller långtidssjukskrivna. Då tycker jag att det är en skyldighet att reagera.

– Insatser, rehabilitering, frågor ställs som inte har ställts förut. Och i en del fall prövas människor om de har arbetsförmåga eller inte.

– Då säger en del att ”vi tycker att vi blir orättvist behandlade”. Jag kan inte ta i från dem den känslan. Det finns säkert exempel på att det här har gjorts på ett felaktigt sätt.

Om du fick göra något annorlunda med hur ni ändrade i sjukförsäkringen – vad skulle det vara?

– Det är inte så att de som är sjuka ska jobba. Sjuka ska vara sjukskrivna. Tanken är bara att vi ska sluta att ha människor som är arbetsföra som är sjukskrivna eller lever med sjuk- och aktivitetsersättning. De försöker vi finna och uppmuntra att komma över till arbetsförmedlingen.

Men du kan väl inte vara nöjd när en handläggare på Försäkringskassan sitter med tårar i ögonen, eftersom han tvingas sparka ut Linda?

– Jag kan inte det enskilda fallet. Men hela min syn på politik är att människor är utgångspunkten inte system. Det finns inga perfekta system.

KÄLLA


Morr!!!!

Nyss gick Sture upp på toan...men jösses kl är ju bara 8.50, 09 är ju tiden jag går upp på helgerna så jag lägger mig igen. Precis det gör han istället för att fortsätta vara uppe så måste man verkligen suga ut minuterna. Nej jag har ändrat mig det blir Öregrund!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Bil från Stockholm/Uppsal
E4:an mot Uppsala. Ta av mot Östhammar väg 288. Efter ca 6 mil ta vänster vid T-korsning väg 76. Följ skyltning mot Öregrund förbi Östhammar. Efter Norrskedika ta av mot Öregrund.

 

Ljusterö!

Solen skiner idag och jag känner för att göra något men vet inte alls vad? Första morgonen på över två veckor jag känner mig hyfsat bra. Hostan inatt har inte stört mig alls så den är på övergång, ögonen inte kladdiga och snoret börjar få tillbaka sin normala färg. Lite ont i bihålorna men annars känner jag mig okey!
Sture vill nog inte alls göra något utan bara slappa för han är inte okey ännu, såg att han tagit Alvedon inatt för asken låg framme på diskbänken och då kan man ju inte jaga iväg och hitta på något eller hur?
Men hit vill jag till mitt Ljusterö för att visa Sture men han orkar nog inte köra idag tyvärr.

Bolby där mina föräldrar hade en stuga i många år.



Ångbåtsbryggan där ångbåten la till förr, när vi bodde där så la ej båten till där längre utan enbart i Linanäs och Laggarsvik vattnet var för grunt då.



Linanäs där vi oftast handlade 2 km bort, vi åkte bil eller cyklade eller så gick vi ibland bussen men den gick väldigt sällan.



lagar middag!

Larv jag publicerar de mesta av mina kommentarer, men kommentarer där man gör reklam eller ber mig att rösta eller kommentarer jag inte tycker är värda att läsa för andra eller mig själv skiter jag i att lägga ut.
Anser att det är omoget att bara kommentera negativt som att sitta och leta efter fel och saker man kan klanka ned på och aldrig kommentera positivt men bloggen ska man läsa trots allt. De bloggar jag läser kommenterar jag både och, tummen upp ibland och tummen ned ibland.
En blogg som bara ger mig negativa vibbar läser jag inte.

Läste allt och tycker att de som har mer pengar ska betala mer. Många saker är inkomstbaserade idag och för mig är det självklart. Sossarna gör inte så att en grupp har svårt att överleva men det gör moderaterna och det står jag för.
Skäms på er som vill stjälpa andra och röstar blått. Sossarna stjälper inte de rika utan gör så att de fattiga och svaga får det bättre väldigt stor skillnad. En sak till jag röstade inte på sossarna förra gången och kommer med all säkerhet inte göra det denna gång heller. Men blått röstar jag bara inte för jag vill inte skada en grupp som redan är svag att bli svagare!!!!!!!!!!!!!!!

Nog om det!
P.S Spydiga kommentarer publiceras ej och denna började med just en spydighet.D.S


Vi lagar middag pyttipanna.
potatis, lök, vitlök, fläskfile, köttbullar och smörstekta kantareller mumsig va?









nakna i bergodalbanan!

Måste väll finnas andra sätt att samla in pengar på eller?

Rekordmånga nakna i berg- och dalbana


Tre vändor behövde berg- och dalbanan ”Green Scream” åka för att få plats med alla de nakna entusiasterna, skriver BBC. Därmed slog de rekord i flest antal nakna personer i en berg- och dalbana.

Och de slog rekordet med råge. I det förra, som sattes 2004 i Staffordshire, deltog bara 32 personer.

Annons:

Men det stod mer på spel än rekord när de nakna deltagarna satte sig i berg- och dalbanan. Spektaklet var även del i en välgörenhetsinsamling till en bröstcanceravdelning på sjukhuset Southend Hospital.

– Folk har rest från hela Storbritannien för att delta i detta, sade vd:n för nöjesparken Adventure Island, Phillip Miller, när rekordet sattes.

Tillsammans hjälpte deltagarna till att samla ihop över 22.000 pund.


Ullared

Ska antagligen till Ullared den 29 oktober med hela tjej gänget på gården+vissa vänner till vissa tjejer antar jag. Vi åker på Fredagen och shoppar Lördagen  fram till kl 16. Det ska hyras buss så vi blir ett gäng. Kostnad för bussresa t och r boende på motell med frukost 750 kr/person.
men jag måste ta semester på fredagen men förvarnade på jobbet första dagen efter semestern
.
Under ser ni lappen som satt i trappen har tagit bort namnet på den som tar mot anmälan och dennes mail och telefonnummer annars är lappen som den ser ut på anslagstavlan.
Att jag skriver antagligen är för att jag måste få godkänt från jobbet först men det får jag säkert eller godkänt från chefen kanske man ska säga istället.

Skäms moderaterna!!!!!!

Normal text Stor text Extra stor text

Ja men vad är detta för en slö jäkel? Ut och jobba med dig ligg inte bara på sofflocket och gnäll, jobb finns åt alla.

Ja tyvärr är det så moderaterna resonerar och de som röstar på skiten resonerar. Har sett flera bloggare som är moderater bla Katrin som skrivit detta rakt ut att de som ej jobbar är lata etc etc. Inte bara bloggar utan läst detta över allt skrivet av moderat röstare eller pariet själva.

För fasiken det måste bli en ändring, de svaga i samhället ska få den hjälp de behöver är de sjuka enligt sin läkare så är de sjuka, är de utan jobb så ska de ha a-kassa så länge de kan bevisa att de aktivt söker jobb.

Sluta gynna de rika mer och mer och själp de svaga, fattiga och sjuka. Ni som röstar blått är idioter och det står jag för. Robin Hood var en god människa det tyckte ni alla när ni var små och lovordade honom. Moderaterna är en tvärt om Robin Hood tar fråm de fattiga och ger till de rika. Skäms på er som röstar blått och Fredrik Reinfeldt skäms på dig...blir du sjuk eller din fru eller arbetslös så har fortfarande den som jobbar en hög lön så er går det ingen nöd på. Sen om ni blir arbetlösa har ni era miljon fallskärmar. Fy fasiken att sänka de svaga ytterligare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Förlamad i rullstol? Räcker inte.

14 tabletter om dagen för att klara smärtan? Räcker inte.

Svår sjukdom som gör att du kan svimma när som helst? Räcker inte.

Aftonbladet har tidigare skrivit om människorna bakom besluten. De som fick beskedet att de visst kan jobba – och kastades ut från Försäkringskassan efter alliansregeringens skärpta regler. Nu möter vi dem igen.

Utkastad Linda Bjälmén, 31, sitter i rullstol efter en whipl
Utkastad Linda Bjälmén, 31, sitter i rullstol efter en whiplashskada. Hennes högra ben är förlamat och hon ska snart in på en flera veckor lång rehabilitering. Trots det tvingas hon nu att söka jobb, eftersom hon är utförsäkrad.

Alliansens sjuka offer

Från 106 miljarder miljarder till 89,5 miljarder

Regelverket för Försäkringskassans sjukförsäkring ändrades den 1 juli 2008. Sedan dess gäller att man uppnår maximal tid i sjuk-försäkringen efter 550 dagar

om man har förlängd sjukpenning och efter 18 månader om man har tidsbegränsad sjukersättning.

Därefter kan den utförsäkrade anmäla sig till arbetslivsintroduktion hos arbetsförmedlingen. Efter tre månaders arbetslivsintroduktion kan man söka ny sjukförsäkring.

Vid årsskiftet uppnådde 17 848 svenskar maximal tid i sjukförsäkringen. Några tusen — många av dem svårt cancersjuka — fick stanna kvar i sjukförsäkringen.

Men 14 321 tvingades ut ur försäkringen. Av dem gick 12 575 personer in i arbetslivsintroduktion hos arbetsförmedlingen. I dag har 5?386 återvänt till sjukförsäkringen.

Av de 12 575 som gick in i arbetslivsintroduktion är 1 444 i någon form av arbete. Bara 362 av dessa har ett ”riktigt” arbete, det vill säga ett arbete utan arbetsmarknadsstöd.

Enligt Mathias Johansson, analytiker på Försäkringskassan, är det svårt att säga om det är mycket eller lite.

Den ändrade sjukförsäkringen har dock sparat staten stora pengar. 2006 kostade sjukförsäkringen 106 miljarder kronor, förra året hade beloppet sjunkit till 89,5 miljarder.

Men kostnaderna för sjukförsäkringen hade börjat sjunka redan under den förra regeringen:

–?Ohälsotalet började minska redan 2003. Så det hade varit en minskning oavsett regering. Hur stor minskning de nya reglerna gett går inte att säga, säger Mathias

Johansson.

Läs också:

Kent, 61, tvingades flytta hem till sin sjuka mamma Slängdes ut från Försäkringskassan 2009.
Slogs mot regelverket – dog innan ändringen Cancersjuka Anna, 38, kämpade för sjukpenning för alla sjuka.
lena mellin Fredriks tre ömma punkter Nedskärningarna är det som kan fälla regeringen 23

Förlamade Linda, 31, tvingas söka jobb – trots att hon ska läggas in på sjukhus

SANDVIKEN. Linda Bjälmén, 31, sitter i rullstol och ska snart läggas in på sjukhus.

Men jobb måste hon söka – eftersom Försäkringskassan slängt ut henne.

– Handläggaren satt med tårar i ögonen, men kunde inte hindra att jag blev utförsäkrad.

Linda fick en kraftig whiplashskada i en bilolycka för tio år sedan och är sjukskriven sedan dess.

När Aftonbladet skrev om henne i juli 2008 var hon rädd att bli utförsäkrad:

– Jag kommer att hamna hos socialen.

”Helt absurt”

I tisdags inträffade det hon oroat sig för. Då satt hon i ett möte med Försäkringskassan och arbetsförmedlingen:

– Det var så hemskt. Handläggaren från Försäkringskassan var verkligen helt förtvivlad för min skull, han satt med tårar i ögonen. Och han från arbetsförmedlingen tyckte också att det var helt sjukt. Men de kunde inte göra något för att hindra att jag blev utförsäkrad. Det var helt absurt, säger Linda.

Förlamad i benet

Detta trots att Linda blev förlamad i högerbenet i april och sedan dess sitter i rullstol.

Hittills har hon haft 7 000 kronor i sjukpenning. Nu tvingas hon att i minst tre månader leva som arbetslös på grundbeloppet 223 kronor om dagen – knappt 3 000 kronor i månaden. Trots att både Försäkringskassan och arbetsförmedlingen är överens om att Linda inte kan gå på arbetsintroduktion eftersom hon inom kort ska

rehabiliteras i flera veckor på Sandvikens sjukhus.

Brev till statsministern

Men Linda Bjälmén ger inte upp:

– Jag ska ur rullstolen. Sen får vi se vad som händer.

2003 skrev hon till dåvarande statsministern Göran Persson (S). Hon hade hamnat mellan arbetsförmedlingens och Försäkringskassans stolar och fick ingen rehabilitering. Linda fick träffa Göran Persson, som lovade ändring.

När alliansen vann valet 2006, satt Linda inom kort på socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrssons tjänsterum och krävde ändring. Igen.

– Jag hade två långa samtal med Husmark Pehrsson och tyckte hon var helt underbar. Sendess har hon fixat ett samarbete mellan Försäkringskassan och arbetsförmedlingen, men på ett dåligt sätt. Det har blivit bra, fast fel.

”Pest eller kolera”

Nu vet Linda Bjälmén inte vilket block hon ska rösta på:

– Det är pest eller kolera, lika illa vilket som. Det var hemskt när sossarna bestämde. Nu har det blivit ännu värre.

KÄLLA




Lördag!

Sorry för den dåliga uppdateringen igår men hade ingen inspiration för att blogga.
Vi var på Ica maxi och systemet sen åkte vi hem och la oss för att vila. Ingen mår bra av oss. Jag har ont i bihålorna och lock i båda öronen men ska jobba på Måndag.

Hostan är faktiskt bara jobbig på natten den har blivit mycket bättre på dagen.
Sture har små feber, ont i halsen och hosta, så igår blev en lugn kväll med godis, spel och tv vi låg i sängen båda kl 22.
Tog lite foton imorse på våra Jalapeno plantor eller hur det nu stavas och hur kallt det är ute.
Vi har fyra plantor tre i detta rummet och en i köket det har kommit frukt på alla plantorna.







Kort om Jalapeno
Jalapenon har fått sitt namn efter staden Xalapa i Veracuz, Mexiko, där den inte längre odlas kommersiellt. Jalapenon tillhör gruppen Capsicum annuum och plantan brukar i regel växa till en höjd utav 90 cm. Bladen varierar från ljust till mörkt gröna och är ungefär 7 cm långa och 5 cm breda. Blommorna är vita och utan fläckar. Frukterna är 5 till 7 cm långa och 2 till 3 cm breda.
Frukterna är till en början gröna men övergår så småningom till röda då de mognar. Styrkan ligger på mellan 2,500 och 10,000 scoville-enheter.
Jalapeno

I mexiko odlas Jalapeno kommersiellt på i huvudsak tre områden; nedanför "Palaloapan River Valley" i staterna Veracruz och Oaxaca, i norra Veracruz samt i områderna runt Delicias, Chihuahua. Jalapenon som odlas runt Delicias är av amerikansk typ och den största delen av denna chili exporteras till USA.
Av all Jalapeno som produceras i Mexiko så används ungefär 60% till framställning av övriga "Jalapeno-produkter", 20% konsumeras färsk och 20% används till framställning av chipotle (rökt Jalapeno). Den totala odlingsytan är i Mexiko ca 16,000 hektar.

I USA odlas drygt 2,000 hekar Jalapeno, texas står för den största delen följt av New Mexiko.

Rekommenderade mexikanska variteter är bla ‘Típico’ och ‘Peludo’. Rekommenderade amerikanska är ‘Early Jalapeno’ (het) och ‘TAM Jalapeno’ (mild).

Jalapenon är en av den mest kända chilin. Detta beror på en kombination av dess uika smak, hettan, och dess populäritet som "tilltugg".

1956 så publiserade en veckotidning en artikel om en chili-ätar-tävling som hölls i Bayou Teche i Louisiana. Artikeln erkände jalapenon som världens hetaste chili, hetare än både Tabasco och Cayenne.


I Sverige har Jalapenon slagit igenom framförallt som ett tillbehör till Nachos och tacos och säljs inlagd på burk i varenda livsmedelsaffär.



Hösten är här skit!!!!!

Jösses nu är hösten här det blåser och det är enbart 10+, kom ni ihåg i sommras då det var över 30+ och solen sken? Ska aldrig mera gnälla över värme jag lovar!
Men solen skiner iallafall alltid något. Ska snart in i duschen och sen ska jag ta hand om disken, Sture ringer när han är på väg hem för vi ska iväg och handla. Ja jag ska följa med har varit inne nu sen förra Måndagen endast jag varit ute är till läkaren 2 ggr. Ska ju jobba på Måndag igen så det är väll dags att röra sig lite utomhus.

Hösten 2009 visst ser det deprimerande ut?






Bra Malin!!!!!

Håller helt och hållet med!!!!!!

Fram med tutten, för bövelen”


Läs Malin Wollins krönika

Amma älskade mamma!

Nu ska vi inte bråka om amning. Det ska inte sluta med att ni bli arga och skäller på mig.

Amma om du kan. Kan du inte går det bra ändå. Jag har fått tre friska starka barn med en oammad man.

Men vad är det jag läser om att man inte vågar amma därför att man är rädd att bli utstirrad?

Kvinna sträck på dig! Fram med tutten för bövelen.

När jag fick första barnet var jag tvungen att sitta i just den soffan, med just den och den kudden under armarna och så måste jag ha det där lilla frottébiten från Ikea och så fjärrkontrollen nära tillhands och hjälp om man satt på en buss eller gick på stan och bebisen började hungerskrika. Vad gör jag nu?

Andra barnet minns jag inte. Jag satt mest hemma med en tvååring som avundsjukt tittade på tutte nummer två och oroligt hängde över axeln.

Barn nummer tre. Nu gav jag blanka fan i allt som hade med pinsamhet, bekvämlighet eller andra människor att göra.

Jag vet att det finns människor som tycker att mammor inte ska amma offentligt. Det är en sjuklig inställning.

Jag har gått på stan, gatan fram, med ena handen skjutandes barnvagnen framför mig och andra handen under rygg och rumpa på diande bebis under jackan. Gåamning är kanske överkurs för förstagångsföräldrar men självklart ska du amma på caféer och restauranger, på bussen eller mötet.

Bröstvårtan behöver man inte bjuda offentligheten, men folk som inte klarar av en kvinna som matar sitt barn borde söka hjälp.

KÄLLA

menar inte att göra reklam för Mc donalds men bilden är rätt skoj!!!


Motrosåg!!!!!!

Idioter!!!!! Kl 07 väcks jag av motorsågar, de sågar ned träd runt plaskdammen...men varför kl 07????? Hade ju just somnat om efter att ha varit vaken flera timmar inatt pga hostan.
Blir så arg när man äntligen somnat. Varför blir jag aldrig bra...virus....virus kanske inte allas är virus!!!!! Har proppat i mig hostmedicin, alvedon och nässpräy och faktiskt det känns lite lite bättre idag än igår, men jag är så trött i kroppen.
Så här ser det ut just nu, de sågar även tydligen uppe vid tennisplan bakom plaskdammen, men gör det senare tack!!!!








dagen fortsätter!

Att bara älska någon utan att våga berätta det för personen är den största förlusten av alla.

Några ord jag hittade på facebook. Jag vågade berätta för snart 8 år sen och det är jag glad för!!!!

Det här gör så att jag ej vill rösta på sossarna!!!!!! Men varför det är väll bra att maxtaxan sänks mera? Nej det är det inte. När jag hade mina tre barn i förskolan i början av 90-talet betalade jag 2670 kr/månad. Idag betalar man enbart några 100 lappar, det gynnar inte barnen. Jag med många hade barnen i förskolan den tid man behövde förr var det alltid så. Idag inte! Idag har arbetslösa, hemmaföräldrar, sjuksrivna ja alla olika slags hemma föräldrar barnen många gånger på heltid från frukost tills stängning för det kostar ju inget. Förr var det dyrt att ha heltid särskilt när man ej jobbade då man hade mindre pengar. Antingen så höj taket eller förbjud även i Stockholm föräldrarna att ha barnen i förskolan på heltid då de går hemma. Föräldrarlediga får enbart ha barnen mellan 9-15 gör så för alla hemma föräldrar även om de ej är föräldrarlediga. Vi har flera barn som har föräldrar hemma som går hela dagarna, klämdagar, jourer så som julklämdagar och hela sommaren. Ta tillbaka Juli månad gratis och höj taxan så barn får vara med sina föräldrar och inte i förkolan hela dagar då de ej behöver detta.
Men minska barngrupperna kan de få göra är inte meningen att det ska vara 15 barn mellan 1-3 på 3 personal och då en jobbar deltid och 19 barn mellan 3-5 på tre personal var av en jobbar deltid.
Men höj maxtaxan!!!!!

Rödgröna: Sänkt
maxtaxa på dagis

De rödgröna på väg till presskonferensen.
De rödgröna på väg till presskonferensen.
Foto: Urban Andersson

Nya maxtaxan

Maxtaxan för barn blir 340 kr/månad för första barnet och 240kr/månad för andra barnet.

De med två barn för max betala 600 kronor i månaden i förskoleavgift.


Färre barn i dagisgrupperna

Sänkt maxtaxa i förskolan och 100 miljarder till en ny klimatsatsning.

Det är några av löftena i de rödgrönas valmanifest, som presenterades i dag.

– Vi vill ta Sverige från underskott till överskott, säger Mona Sahlin.

Mona Sahlin (S), Maria Wetterstrand (Mp), Peter Eriksson (Mp) och Lars Ohly (V) lanserade i dag de rödgrönas valplattform på Fotografiska museet i Stockholm.

Stor klimatsatsning

Totalt vill de investera 100 miljarder kronor i kollektivtrafik och järnväg. Klimatsatsningen består bland annat av en ny höghastighetsbana för järnvägen.

– Det ska ta två timmar att åka mellan Stockholm och Göteborg. Vi måste investera i järnvägen nu, innan det är för sent, säger Maria Wetterstrand (Mp).

– Det mesta går till nya järnvägar, och till höghastighetsbanor mellan de tre stora städerna. Vi vill börja med att bygga mellan Göteborg och Borås och från andra hållet mellan Stockholm och Linköping. Järnvägen ska påbörjas under nästa mandatperiod, säger Peter Eriksson (Mp).

Vill minska barngrupperna

De rödgröna vill också slopade arbetsgivaravgifter för unga och införa en subvention för företag som gör det billigare att anställa en praktikant eller trainee.

– Det här genomförs redan 2011, säger Mona Sahlin.

Utöver detta lova de rödgröna sänka maxtaxan i förskolan, om ekonomin tillåter.

– Vi vill även ta steg mot att minska barngrupperna, det ska inte mer än fem barn per anställd. Dessutom ska det vara en rättighet att få barnomsorg på obekväm arbetstid, säger Lars Ohly.

Blir det ingen förändring av föräldraförsäkringen?

– Vi har maxtaxan, rätten för barn att gå 30 timmar i veckan i förskolan, men vi har inga mer gemensamma besked om föräldraförsäkringen, säger Mona Sahlin.

Rotavdraget kvar

De rödgröna vill även låta det nuvarande ROT-avdraget finnas kvar hela den kommande mandatperioden, och man står fast vid löftet att sänka skatten för pensionärer. Dessutom vill man subventionera tandvården för dem över 65 år.

 

KÄLLA


1 September!

Ja suck ja!!!! Första höstdagen är djupt deprimerande! Nu är sommaren slut och det blir bara mörkare och kallare. Imorse vaknade jag tidigt så dessa bilder under togs strax efter kl 05. Ni känner igen stället...från min balkong men idag en tom och grå plaskdamm. Himlen var vacker när solen höll på att gå upp.













Men nu till något helt annat. Vi ger ett stort grattis till denna tjej som fyller år idag!!!!!




Hipp hurra!!!  För   idag   är   ingen   vanlig   dag   för   idag   är   det   syrrans   födelsedag hurra   hurra    hurra   hurra!!!!!



RSS 2.0