dagen som gått hittills.

Klockan tolv tröttnade jag på att Sture fortfarande låg och sov. Vad fasiken här har man gjort allt idag, enbart dekorera landgångarna som är kvar. Så jag körde upp han ur sängen och nu är det så illa att jag börjar bli trött istället!!!!!!
 
Gick upp kl halv sju men även hunnit legat och sett en Beck film halvt i dvala men somnade aldrig helt.
Men har hunnit med att plockat undan, diskat, dukat Nyårsbordet, lagt Moselvinet på kylning, tagit fram bröd och räkor ur frysen, vattnat blommorna, städat kylskåpet, kokat kaffe, putsat mina Gusum mässingljusstaker, fixat med snasket inför kvällen.
 
Nu får fasiken han göra resten????? vadå resten?????? Dekorera landgångarna...nej det vill jag göra!!!! Han får ta disken istället!
Han och han och han. Jo det är min älskade man Sture det.
 
Dukningen men utan duk denna gång.
 
 
 
 
 
Min vackra Azalea nybadad och fin.
 
 
 
 

Andra bloggare.

 
Jag läser en hel del bloggar och just nu är tre personer utomlands av de jag läser dagligen. En av dem är positiv hela tiden nästan lite överdrivet. Men hon bjuder på underbara bilder, riktiga resereportage texter och sitt privatliv på ett bra kombinerat sätt. Det är en glädje att läsa om hennes resemål. Som att öppna tidningen Allt om resor. Hon gör en massa utflykter som hon beskriver i minsta detalj och med underbara bilder. Hon ger tips och idéer.
 
Den andre visar mest upp vad den köpt, visar outlift på sig själv och skriver en massa om festande och där är det flesta bilder också. inte mycket text eller bilder om själva resemålet. Trist och tråkigt att läsa. Sol och bad och festa och shoppa är den enda man gör på semestern. Den bilden får man av att läsa den bloggen.
 
Sen den tredje då. Gnäller om allt och inget eller så skryter hon så man nästan blir mörkrädd. Antingen är allt skit eller så är det toppen och Sverige och svenskarna är då rena rama skiten. Hon svär är vulgär och nedlåtande mot människor som inte passar in i hennes fack. Hon drar alla över en kam och dömmer folk hit och dit särskilt dömmer hon folk efter utseendet.
Jag skulle vilja kalle henne en dum, blåst blondin. men tyvärr är hon mörkhårig.
Nu är ju inte blonda mer dumma och blåsta än andra, vet inte hur det där har uppstått egentligen. sen dömmer jag inte andra efter utseendet. Skrev som jag gjorde för att ni ska förstå hur jag menar.
Sen är det inte så mycket info eller bilder om resemålet, mest vad de äter och poolen där de bor.
 
Varför läser jag då bloggarna dagligen. Den andra har jag minskat att läsa väldigt mycket, men när det är resa på gång så vill jag läsa dagligen. Tror att hon någongång ska ändra sitt skrivande vid sina resor. När jag började läsa bloggen så var det outlift varje dag vad hon hade på sig sen skrevs det om annat. Men det har blivit mer och mer text och bilder på mode och inhandlande saker flera gånger/dag. Tråkigt!
 
Den tredje då. Underhållande att det finns sådana människor som denna kvinna. underhållande att diskutera med andra i kommentars fältet och läsa deras inlägg. Det finns vuxna som svär är nedlåtande, kallar andra för fula saker eller skriver att deras kommentarer är idiotiska, att människan säkert är fet och ful. Skrämmande att det finns vuxna människor som beter sig så mot andra människor.
Sen underhållande att läsa om hennes familjeliv som verkar gå upp och ned och se hur tydligt hon försöker hålla skenet uppe. Man går nästan och väntar på att jordbävningen ska komma. Är som att läsa en saftig kioskroman så kanske ni förstår hur jag menar.
 
Tror att ni som läser min blogg och även läser många andras bloggar vet vilka dessa tre är. De två första har jag läst sen Juli 2009 den tredje sen ett par månader innan hon fick sin son 2010.
Underhållning på nätet existerar faktiskt.
 
Nu till annat.
Gubben kom hem kl halv sju igår efter ha jobbat drygt 12 timmar utan rast.
Chefen förstod äntligen vad han menade. Är ofta så därför han inte lyssnar och inte hör vad Sture säger. Nu ska chefen ringa idag och höra om Sture kan jobba i morgon eller om han orkar som han sa igår. I helvete heller han har redan jobbat in Nyårsdagen och ska fasiken inte gå upp kl fyra denna dag.
Han går på timmar och då avgör man själv om man vill eller inte vill jobba om det inte är inplanerade arbeten självklart. Denna trakt han jobbar på nu är inplanerad och denna bil på denna trakt valde att jobba in Måndag+Tisdag igår Söndag. Om då chefen behöver folk dessa två dagar på andra ställen kan han inte räkna med att de som redan har sina inplanerade trakter och jobbat in dessa dagar ska jobba dubbelt. Visst det ger pengar saftiga pengar då det är dubbelt upp imorgon. Men pengar är inte allt man måste ha ett liv också. Det räcker att jobba 40-timmars vecka.
Däremot vill killen Sture åker med att han fortsätter att jobba på Onsdag då den ordinarie fortfarande är borta då. Men det är så det varit planerat innan så det är ju så det borde bli.
Nog om jobb.
 
 
 
Såg på så ska det låta igår, rätt kul faktiskt men jag saknar att sätta ihop två bilder till en låt. Men i slutet av de förra säsongegna så visade de inte bilderna ordentligt för tittarna så det kanske är bra att de ändrat just det momentet. men Per Andersson vad han bjuder på sig själv och är otroligt rolig. Många skratt blev det igår.
 
 
Nu är det frukost time.

Tråkig Söndag.

Jag vet att jag inte sovit så många timmar/natt under en längre tid. Men att sova mellan 12.30-16.30 som jag gjorde igår eftermiddag är väl att ta i eller? Sen dog jag som en klubbad säl kl 22, vaknade med ont i ryggen kl 03.15 somnade om innan 05 och vaknade kl 08. Känner mig jätteseg och trött fortfarande men den här hostan som sitter i efter flunsan är väldigt jobbig. Jag tar extra doser som läkaren ordinerat när jag är sjuk med hosta eller har kvar en förkylningshosta. Har inte jag nog med skit måste man få astma också?
 
Idag jobbar min älskling...pga att de jobbar in både Måndag och Tisdag så det kommer bli en lång dag.
Killen han jobbade med förra veckan undrade om han kunde ställa upp. Klart man gör det för att få vara ledig de andra dagarna.
 
Men det tyckte inte Stures chef, han tyckte han kunde jobba på ett annat ställe då på Måndag och Tisdag. Ja så är det när man är anställd på timmar i ett bemanningsföretag som hyr ut gubbar när de fast anställda är sjuka eller har semester, vab.
Men Sture sa att det blir för mycket att jobba kanske till sena kvällen idag och sen både Nyårsafton och Nyårsdagen. Han väljer ju idag för att slippa de andra dagarna. Men chefen sa då att säg till nästa gång du vill vara ledig. Vad då säg till? Han skulle ju jobbat på den trakten nu Måndag och Tisdag som chauffören valde köra in idag Söndagen. Han sa ju till. Men, men han är ledig nu dessa två dagar.
 
Så nu sitter man här ensam idag.
Usch det låter som om jag inte klarar mig själv, men det handlar inte om det. Jag känner mig inte pigg och kry riktigt och då är det skönare när min älskling är hemma. Är deppig också men skiten är ju i antågande, har början till migrän också och så har jag ingen lust för någonting. Depp på hög nivå.
 
Borde ta tag i saker som städning, diskning det är dammigt här hemma och behövs dammsugas men jag känner  inte för det alls. Drog den lilla rosa dammsugaren ett varv i kök, hall och vardagsrummet i förrgår+ tvättade lilla toan+badrummet.
 
Nu har jag tagit tag i saker. Dammat vardagsrummet, hallen, laddat upp en massa foton i digitalramen som jag borde gjort tidigare, plockat undan, peelat ansiktet.  Nu frukost, diska och duscha sen kan jag slappa med gott samvete.
 
Så jag försvann på drygt en timme för att ta tag i saker!!!!!
 
Middagen igår:
 
Tyvärr, spöket har varit framme inatt, för det fanns ingen bild i kameran på middagen och jag tog faktiskt en?????
 
Julkorv med hemmagjort potatismos var det iallfall.

Varit och handlat till Nyår!

Varit och handlat till Nyår och slank även in på blomsterlandet på väg hem. Där blev det en Azalea Ozelot älskar den frägen, en mini ormbunke och två julprydnadssaker.
Vi skulle ju ha tvättstugan kl 10 men Sture upptäckte att tvättmedlet var slut kl nio, så vi bokade om till kl elva och stack iväg och handlade innan istället.
 
Bisst är den vacker?
 
 
 
Nära
 
  Längre ifrån
 
Rosa skidor kunde bara itne låta bli dem.
 
 
Nu ska jag diska efter min lilla lunch och plocka i ordning inför DVD stund.

Scrapat bröllopsbilderna klart.

Blir galen att man aldrig kan sova ut ordentligt,
Usch vaknade fem imorse och låg en halv timme och vred mig...försökte verkligen somna om. men tji fick jag och nu sitter jag här igen. Har scrapat klart bröllopsbilderna så här får ni se de resterande.
 
Kan tala om att det är röd bakgrund inte orange. Vet inte varför det blev så på fotot?
 
 
Mest nöjd med.
 
 
 
 
 
 
 
Så nu är det vårt bröllop kvar då, väntar hem en färgpatron bara sen ska det dras ut bilder för fullt.
Har massor av bilder liggande hemma också bla julkryssning, sommarkryssning, Göteborg, Trosa, Mariefred/Taxinge, Strängnäs, Vaxholm, Saltsjöbaden mm mm. Men funderar på att sätta in dessa kort som vanligt och enbart scrapa förstasidan. Med nota på restaurang, kvitton, biljetter och dylikt och bilder naturligtvis.
 
Nu har jag bestämt mig det blir landgångar till Nyårsafton med räkor/ägg/majonnäs, rostbiff/potatissallad, Köttbullar/rödbetssallat, ost. Sen blir det naturligtvis dekorerat med sallad, gurka, dill, citron och tomat. Till det ett kallt moselvin som är jättegott. Sen blir det lite snacks till kvällen, vad kollar vi i butiken som vi ska åka till och Sture ännu inte vet om att vi ska åka till. Tvättstugan först, sen affären.
 
Bild på landgångar jag gjort förr, men då på det som fanns hemma därför inga grönsaker.
Nu blir de vackrare med lite sallad hängande över kanterna och andra grönsaker.
 
 
 
Jag hade semester i mellandagarna och Sture jobbade så detta blev middagen när han kom hem. tror det var förra året.
 
 
 
Middagen igår. Hemmagjorda köttbullar med hemmagjort potatismos, jag tog en klick rödbetssallad också.
 
 
Vad ska ni äta på Nyårsafton?
 
 

Scrabboking!

Flitens lampa lyser:
 
 
Jag skrappar Teddy och Maries bröllopsbilder. Har börjat lite smått, vill ju göra våra bilder sen.
 
 
 
 
 
 
 
Nå vad tycker ni?

Vaknade med migrän

Julskinka med råstekt potatis till middag igår. Sen den goda äppelpajen med vaniljsås inte tvärtom som Sture verkar tro.
Alltså händer ni med? Inte vaniljsås med äppelpaj.
Kolla själva under middagen.
 
 
Tur att jag tog först annars hade jag väl fått vara utan vaniljsås.
 
 
Vaknade kl sex imorse med tryck i skallen och första tanken var att jag nog sovit för lite. Alltid samma sak tar ett tag innan femöringen faller ned. Nu har jag tagit en Naproxen och två Alvedon som man ska ta när man vaknar av migränen, då det gått för långt för att migrän tabletter ska hjälpa. Nu har det släppt lite så jag förösker sitta här ett tag, sen en kall trasa på huvudet och film.

Tristess i stora lass!

Det blev en lång dag för min älskling idag. Bad han ringa när han skulle åka från Kallhäll men fortfarande har han inte ringt. Inte fasiken ger jag mig ut nu till glasbutiken, det får bli imorgon eller direkt när de öppnar på lördag.
Grovsopor var det idag han skulle jobba med. Får se när han dyker upp då.
 
Jag har diskat tärnat potatis och sett några avsnitt på snoken. rensat kylen och plockat undan lite. Usch fortfarande är inte humöret på topp, Jag mår tom lite illa. Känner tristess och leda. är det mensen månne.`Har totalt glömt när jag hade den sist????? Checkat läget nu..i helgen ska jag ha skiten inte undra på att man mår så här då.
Nej nu lägger jag mig i soffan och kollar lite i en mattidning som jag fick i brevlådan idag.

Bara en massa babbel.

Idag är jag på uselt humör. Bla pga att jag läst något som gör mig så rasande att jag vill slå näven i bordet och skrika: Personen är en stor jävla skit och lögnare! Det har jag vetat länge! Sen det jag läst är överdrivet, omoget och otroligt barnsligt. Men tyvärr så finns det människor som totalt blundar för verkligheten inte alltid medvetet kanske, vill inte bli sårade själva men sårar andra gång på gång. Jag ger inte mycket för sådana personer faktiskt. Gillrar inte personer som sticker kniven i hjärtat på andra och vrider om. Vad detta gäller? Inget speciellt blev enbart  irriterad över en sak jag läste, men jag var redan irriterad och på uselt humör innan.
 
Sen sov jag även uselt inatt, sen har min älskling börjat jobba efter en veckas ledighet inget kul att gå här hemma och dra själv. Skulle åkt till glasbutiken idag och köpt mousserande vin till Nyårsafton och ingredienser så att jag kan göra munkar. Men vi får se när min man sluter.
Det gjorde mig på lite gladare humör, så härligt att skriva min man. För det är vad han är idag, mitt längsta förhållande någonsin...över tio år tillsammans har vi kamperat ihop.
 
Hittade den här bilden i den HÄR  som personen lånat från den HÄR bloggen, stämmer verkligen in.
Tyvärr är ordet det felstavat på andra raden i andra stycket. Påpekar det om någon tänker gnälla om det
 
 
vad ska man hitta på idag då? ingen mer bakning eller så har gjort nog nu, munkar gör jag i helgen då pajen är slut. Gjorde en äppelpaj med knäcktäcke igår, vill ni se? Sen middagen bestod av resterna från pizzan, En liten ostbricka...alltså några kex med goda ostar och sen så paj och vaniljsås.
 
 
 
 
Till middag ikväll blir det råstekt potatis och julskinka med mängder av senap. efterätt äppelpaj och vaniljsås.
Nu ska jag äta frukost och fortsätta tycka synd om mig själv ett tag till. Ni får gärna skriva saker som gör mig gladare, är det skit så stick och brinn med er!

Full rulle på annandagen!

Här kommer det vi shoppat idag.
  1. netonnet
  2. prydnadsaffär i Veddesta centrum
  3. Rusta
  4. Toys a rus
  5. jula
  6. City Gross
Först fick vi sopa av mängder med snö från bilen.
 
 
Guldhamster i en zoo affär jag ville så gärna gå in och kika
 
  Dvärgmus
 
 
En femma styck en glasgran och en ängelnalle med rosa hjärta Rusta.
 
 
Tomtar på rusta
 
 
 
Rolf Lidberg troll. Halva priset så 398 kromor i butiken i veddastya. Köper du dessa på nätet ur Lidbergs butik är nog priset minst 1200 kronor.
 
 
Lite filmer på rea. Netonnet

 
Netonnet
 
Netonnet. Toys a rus och Jula
 
Här hamnade tomtarna
 
 
 
Nu ska vi vila lite innan middagen.
 

Så mycket bättre.

Två dagar med julmat flera gånger/dag räcker för mig, så det blev Pizza till middag igår.
 
 
 
Såg på Återträffen Så mycket bättre igår. Nog är de förälskade Darin och Maja eller vad tror ni?
De kunde ju inte ens svara på frågorna från de andra deltagarna utan vart ju jätte generade.
Det blir något där, men om det är hållbart eller inte vet man ju inte. Men jag tror de är för olika.
Programmet var toppen som vanligt.
 
Nu vill vi se Kikki Danielsson, Marie Fredriksson, Pernilla Wahlgren, Louise Hoffsten Jerry Williams, Per Gessle, Orup, Niklas Strömstedt, Björn Skifs, Dogge Doggelito inte för att jag gillar den musiken men killen är så go.. Björn eller Benny ur Abba skulle ju var helt underbart om de kunde ställa upp. men det är nog bara en dröm. Vilka skulle ni vilja se i Så mycket bättre nästa säsong?
Karin och Anders Glennmark, Martin stenmark, Ola Salo, ja listan kan ju faktiskt göras hur lång som helst.
 
Men vi gör en lista för nästa år
 
Kikki
Pernilla Wahlgren
Jerry Williams
Per gessle
Ola Salo
Dogge Doggelito
Orup
 
Bara två tjejer men det var det första säsongen med och de andra två så var det tre tjejer av sju.
 
En säsong till då.
 
Marie Fredriksson
Louise Hoffsten
Niklas Strömstedt
Martin Stenmark
Björn Skifs
Joakim Thåström
Markoolio
 
Där dök två nya upp plötsligt. Snälla ni som ser programmet gör en egen lista tack.
 
Nu ska jag äta frukost, kall pizza. Blev över en del från igår.
 
 

Donut maker!

Idag har vi legat i soffan och sett på adventskalendern Håkan Bråkan avsnitt 8-20 så det är fyra avsnitt kvar. Sture var trött så han gick och la sig en stund, jag själv sov mellan 11.30-13 i soffan för jag gick upp kl fem imorse.Vilket roligt liv va. Men det är skönt med slappar dagar. Imorgon blir det handling på netonet bla denna maskin:
 
 
Du hittar den HÄR

Frukoststund har guld i mund!

Rubriken är verkligen passande. Kolla vilken härlig frukost jag gjort.
 
 
 
Har varit vaken i 2 1/2 time nu så då börjar man bli hungrig. Sture sover fortfarande, när han vaknar ska vi ha en DVD dag med en massa godis.
 
  
 
 

Julafton i bilder!

God morgon alla morgon pigga. Hade en trevlig kväll igår med massor av god mat och godis. Vi spelade en massa spel När och fjärran, Monopol, Uno och Chicago. Såg naturligtvis Kalle och karl-Bertil Jonssons julafton.
 
Ingen sol denna Julafton
 
 
 
Lite tilltugg till kalle. Det lustiga var att det enbart blev snacksen, kände inte alls för Kirsberry denna dag, samma gällde Sture med Whiskyn.
 
 
 
 
Julbordet
 
 
 
Detta åt jag
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En liten film på Julbordet,
 
 
 
Men Julklappar då undrar ni?
Vi har slutat ge varandra detta, Fick en almanacka av mamma som hon gör själv varje år med egna foton. Sen fick vi en hög med pengar i en försenad bröllopspresent. Tack så väldigt mycket mamma och pappa.
Sen shoppade vi lite innan julafton i Vällingby bla det får bli våra gemensamma klappar.
 

Disney!

Har bytt glas och porslin på Julbordet. Jag har ju Disneys jultallrikar och glas från Fyrklövern som jag aldrig använt. man får ju två kuvert gratis när man börjar prenumerera, sen behöver man inte fortsätta. Så jag har fyra tallrikar, 4 assietter och två glas.
 
Kolla vad fint det blev
 
 
 
 
 
 

Nu ska bara maten fram!!!

Dukningen klar, Pannacottan klar, chokladmoussen klar!!!!!
 
 
 
 
Nu ska de bara dekoreras innan serveringen!
 

Jul, Jul strålande Jul!!!!

 
Godmorgon och god jul på er alla.
Igår så åkte vi in till Vällingby för jag ville gå på någon julmarknad i år. Vilket skit, bara skitsaker, blev så jäklar besviken. Ett fåtal stånd med skit i så som korv, godis, tofflor och stickade mössor. Gick in i några affärer men det blev inget stor köp igår utan två grytvantar och två diskhanddukar.
 
 
Sen ville jag köpa ett Fia spel. det hederliga, klassiska i trä. men BR hade något i papp, en plan man vek ut...nej sådant vill jag inte ha. Vi stack iväg till Solna för de har en kul leksaksaffär där. Blev inget Fia där heller men ett rätt trist frågespel som vi upptäckte när vi öppnade det, att vi lånat det av min mor.
Vi gjorde om reglerna lite då man minst ska vara tre spelare.
 
 
I Solna gick vi in på Panduro och köpte lite scrap till bröllopsfotona på Teddy och Marie och nu även till våra egna foton.
 
 
Järnia fick ett besök och se vad fina dessa är.
 
 
 
Kolla in den här gigantiska speldosan bakom glas kostade  drygt 9000 kronor.
 
 
Flera saker rör på sig så som tex tåget.
 
Denna skulle jag vilja ha här under.
 
 
Sen stack vi till Burger King den bästa hamburgerkedja som finns.
 
  
 
Se vad fint, Vattenfall som varje år tänder fönstren hela Julhelgen så det står God Jul, förr var det även en gran i slutet. Vattenfall är Norra Europas största sammanhängande byggnad, består idag av tre hus två på 10 våningar och ett på 15 våningar. De är väldigt långa hus som ni kanske ser. Under marken går långa gångar mellan husen och även restaurangen som ligger mellan husen. är kontor i husen och där har min mor jobbat all sina jobbår och även jag har jobbat där med tre olika jobb.
Nu ska mittenhuset byggas om till bostäder med en enorm takterrass överst.
 
 
Lite suddigt då detta togs genom vindrutan
 
Här kommer lite foton på vattenfall.
 
 
Idag hade det snöat ännu mera.
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu är det klart!

Kolla här då.
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu är det färdig stökat i köket!

Julestök!

Gjort kola, snart rulla köttbullar och göra skinkan, revbensspjällen gjorde Sture igår.
 
 
 
 
 
Julstöket i köket är i full gång. Sture sover.
Känner mig också lite trött och seg just nu, men det kan ju inte bero på cognacen jag tog igår kväll.
Igår tog jag ett glas Päron cognac innan jag gick och la mig och Sture tog en whisky...nja innan vi la oss dessa glas tog oss en timme att dricka. Kändes lent och skönt för halsen.
 
Annars bälgar vi Julmust och Sockerdricka och vi har verkligen bunkrat upp ordentligt. Kanske inte så snällt mot tänderna och vikten, men det skiner jag i för nu är jag sjuk och det är jul och då får man frossa mer i onyttiga saker. Önskar att jag kunde bunkra upp med blodapelsiner också, men är ju överkänslig mot dessa underbara ting.
Måste köpa mer psysalis för dessa är slut, mangon är slut, sharonfrukterna är slut.
Men jösses så sugen jag är på sura blodapelsiner, Gyllene korset tack kom till mig.
 
 
 
 

Fjärde advent!

 
 
Nu har jag bestämt mig för att skicka Sture till läkaren pga hans otroliga trötthet. Han gick upp 06.15 igår morse och hade då sovit från ca 21.30 på kvällen. Sen sov han på dagen från kl 12-30-15.45 men var supertrött redan kl 21.30. Visst han är sjuk nu men så här är det alltid. Spelar ingen roll hur mycket han sover, han är ändå trött jämt. Går han inte och lägger sig så blir han snurrig och får huvudvärk.
Vart något bättre när vi åt kosttillskott från Hälsobutiken. Han får nog börja med det igen tror jag.
 
Igår såg vi då på Körslaget där man fick möta körledarnas familjer och de lagade lite mat etc. Rätt trist program faktiskt så vi skulle nog valt Gäster med gester istället. Innan spelade vi lite kort och ett parti efter körslaget. Sen var han då som sagt trött. Jag somnade till en film och vaknade kl sex imorse och nu sitter jag här igen.
 
Middagen igår hemmagjord klyftpotatis kall vitlöksås och fläskkotlett.
 
 
 
Jättegott och jag åt så att magen stod i fyra hörn.
 


 

Bakat igen

Massor av snö
 
 
Julkulan i trappfönstret.
 
Oj så sur man blir att någon har ritat i snön på bilen
 
 
Bättre så Sture?
 
Nähä inte det?
 
 
Kanske jag skulle ha skrivit HIF, men jag håller ju på AIK?
 
Lite snö.
 
 
 
 
Min saffrans kaka
 
 
 
Mina Ädelostbollar rullade i pepparkakssmulor.
 
 
 
 
 
 

En vecka som gift!

Så himla typiskt mig! vaknar strax före halv fyra men istället för att försöka somna om börjar jag att dona. Dona vad då dona? Plockar ordning på tvätten, har stortvätt kl sju, städar en låda där jag förvarar viktiga papper, plockar undan övrig skit i kök, vardagsrum, hall, diskar... ja det var inte mycket och gjorde det först nu. Häller wc rent i toaletterna, fyller på toapapper, sopar golvet i vardagsrummet och köket+torkar av borden med fuktig trasa. Jag är galen jag vet det, men skönt att fått det gjort.
 
Idag är väl första dagen jag inte känner mig febrig när jag vaknar, men det märks att man inte är riktigt kry ännu då jag är helt slut just nu. Så nu ska jag inte göra något annat idag, bara se på DVD. Just nu är vi inne på gamla Julkalendrar. Har även köpt Estrad som jag visade upp i ett blogginlägg igår.
 

"Estrad" var den stora lördagsunderhållningen 1967 och 1968.

Totalt åtta program med sketcher, sång och dans. Seriens leddes av Gunwer Bergkvist, Lars Ekborg, Margaretha Krook och Inga Gill. I varje program förekom också välkända gäst-artister som Carl-Gustaf Lindstedt, Jan Malmsjö, Åke Grönberg, Beppe Wolgers m.fl.

Serien blev en jättesuccé på SVT och sketchen "Skattkammarön" är än idag en klassiker.

 

 
 
Mor och far ni får gärna låna när vi sett den klart. Eller ni kanske redan köpt den?
 
Snart kommer Sture att komma upp då den enda tvättiden denna helg var sju på morgonen eller en fyra tid i middagen och sen stå på kvällen. Så det blev kl sju istället.
 
Idag är det en vecka sen vi gifte oss efter över tio år tillsammans.
Det jag hade gått och väntat på i över ett år har nu skett redan. Vi bokade ju redan i oktober 2011 för att vara säkra på att få den förstas tiden med tanke på bla vår doftallergi, första paret ut ingen lukt i vigselrummet.
 
 
Herr och Fru Persson.
 
 

Julkakor!

Så här ser det ut på balkongen just nu. Ska bli goda julkakor och receptet hittar ni HÄR. Det är ett recept jag tagit från Madde i familjen annorlunda.
 
 
 
 
Nu ska jag ta in plåten och skära upp i mindre bitar.
 
Så här många bitar blev det.
 
 
 
Så lätta och så underbart goda. Man kan nästan säga:
It was the most wonderfull I have taste. Ursäkta min usla engelska. Baka dessa super duper goda!!!!!!
 

handlat nu vila och febernedsättande.

Bjuder på lite bilder av handlingen och hur jag ställt fram allt som jag vill ha det på borden.
 
Psysalis underbart goda.
 
 
 
 
 
 
Wiskyn köpte Sture på kryssningen i somras det andra är inhandlat idag. Har allt egentligen stående uppe på barskåpet men just nu får detta stå på en silverbricka.
 
 
Hela bordet
 
 
Dryckeshörnan bakom mitt scrapbooking skrivbord.
Kan tillägga att detta är dock inte enbart inför julen för så skulle vi skvalpa fram :-)
 
 
 
Skafferi och kyl fyllda.
 
 
 
 
Lite julfilm att se.
 
 
Nu är det soffan och DVD som gäller.

Försvinn dumma flunsan!

Har precis tagit en ny dos febernedsättande och ska lägga mig ned igen. Sture är nu också sjuk och ligger och hostar i bakgrunden. Vi vräker i oss Sockerdricka, rostat bröd, filmjölk och mängder med frukt.
 
Imorgon är det vi som går upp senast kl sju tar en dos medicin en massa frukt och hänger på låset till city gross kl åtta med febriga ögon och ihållande hosta. Men listan är klar bara gå rakt genom butiken och slänga ned i vagnen. Imorgon blir det inga onödiga köp man orkar bara följa listan kan jag lova.
 
Glasbutiken skiter vi i imorgon för jag ska då iallfall inte ha något förrän tidigast på Julafton, så handlingen där få bli på Lördagen. Måste ha in traditionella Kirsberry till Kalle. Ja inte en flaska inte utan ett glas. Jäklar salta pinnar och hjärtan chips, pommes stripes, chilinötter har jag glömt på listan, även de till Kalle.
 
Julafton 2009
 
 
 
2010
 
 
2011
 
Just det bytte ju till Xante detta år :-)
 
 
 
Ja då blir det kanske Xante i år med då.
 
Vad förtär ni till kalle Anka?
 
Efter Kalle är slut sätts potatisen på och Julbordet dukas, sen äter man och äter och äter en massa gott.
Bilder kommer jag lovar. men nu är det soffan som gäller.
 
 

Fortfarande värk och feber!

Allt jag orkat göra idag är detta:
 
 
satt upp fyra ramar till med Rolf Lidbergs vykort. De gröna ramarna.
 
Nu ser väggen ut så här.
 
 
Allt jag fått i mig är detta eller från dessa skålar, kartonger, kartor, flaskor. Ja ni hajar va?
 
 
Mango och Sharonfrukter.
 
  
  
  
 
Konstigt egentligen, enda gången jag är supersugen på frukt är då jag är riktigt sjuk, dock inte magsjuka.
Fått i mig två rostade med Whiskycheddar också. Även mängder med passionsfruktsläsk.
Nu ska jag fortsätta att se på tre kronor.
 

Mår uselt!

Har varit inne i feberdimmorna. Igår låg jag hela dagen+kvällen på soffan och sov och såg på tv om vartannat. Hade svårt att hålla ögonen öppna så jag blundade och såg sista avsnittet av Göta kanal. Loggade in här för att tala om att jag lever, kul att se att inte någon har skrivet krya på dig eller något liknande. Inte ens de som enbart kommenterar negativt och aldrig annars har skrivit tex rätt åt dig.
Vissa är jäkligt snabba att klanka ned, skriva elaka, spydiga kommentarer, såra etc. Men trodde väl att någon åtminstone skulle kladdat ned något...lugn flera har redan kladdat ned på Facebook.
Hur jag mår? Fotfarande skit både fysiskt och psykiskt faktiskt. Feber, ont i kroppen, hosta och enormt trött och seg. Sen känner jag mer nere och lite ledsen över vissa saker det är väl det som kalls psykiskt.
 
Så bloggen kommer fortfarande att vara rätt tyst, om jag inte får en liten uppåt topp efter febernedsättande, så fortsätt kika in.
Ha det bra alla läsare, även ni grinputtar som enbart letar fel.

Uppehåll i bloggen!

 
  
 
 
Feber!!!!!!! Ont i kroppen!!!!! En hosta från helvetetsgrundet!!!!!!!
 
 
 
 
 
 
 

Måndag!

Så var det dags igen då. Hade jag inte haft denna hosta som jag har så hade det varit en lätt måndag att gå till jobbet på. Enbart fem jobbdagar kvar sen ledig i två veckor. Inga möten eller andra krav denna vecka. Sen blir det spännande att berätta för chef och kolleger att man bytt efternamn.
 
Har precis tagit en dusch för jag har svettats kolossalt igår och inatt. Gick på Alvedon hela dagen...usch det låter som man går på något helt annat... som knark när man skriver så.
Låg hela dagen i soffan och såg på tv+sov om vart annat, samma sak hela kvällen. Somnade vid halv tio och vaknade halv sex. Klockan skulle ringa sex, man jag var väl utsövd. Tog två Alvedon och en dusch. Snart är det frukost +hostmedicin...sen jobbet då. Stänger idag och det var väl inte det bästa att starta veckan med när man mår lite risigt.
 
Har glömt att visa ett vin vi köpt och lagt på vinhyllan i vår nya köksö , ska dricka det i Jul.
 
 
 
 
Elvis The King. Hade köpt den här flaskan även om jag inte drack rödvin...vem vill inte ha en flaska med Elvis på. Han är ju bäst!
 
Nu har jag annat att göra.
Sen tackar jag för alla Grattis vi fått, det värmer kan jag säga.

När man har hosta då får man synda med gottisar.

Vakande upp med en hosta från helvetet. Måste gå med en infektion i kroppen som blossar upp varje gång jag inte sköter mig. Igår tunnklädd i full snöstorm och kyla. Ja då får man väl räkna med att man blir sjuk igen.
Tröstar mig med detta och en julkalender tillsammans med min MAN.
 
 
  


Vi är nu gifta!

Igår var det ett datum och dag som förevigt kommer att betyda mycket för mig.
 
Först väntan utanför Stadshuset i full snöstorm eller orkan kanske man ska säga.
 
 
 
 
Inne i värmen.
 
 
  Taget genom fönstret
 
Nu händer det grejor
 
 
 
 
 
 
 
Herr och Fru Persson
 
 
 
Sen åkte vi hem och meddelade släkten vad vi gjort under dagen.
 
Senare gick vi upp på Olivias krog och käkade File mignon black and white och Plankstek.
Men innan jag tog kort hade jag ätit upp min tyvärr...glömsk som man är.
 
 
 
Stures plankstek, han fick en bit av mitt kött också för jag orkade inte allt.
 
 
 
Innan maten kom in.
 
 
 
 
Nu vet ni vad vi gjorde igår. Klockan 14 gifte vi oss, första paret ut denna dag.
 
 

Mantra!

 
Det får inte börja snöa, det får inte börja snöa, det får inte börja snöa...detta mantra tänker jag ta om och om igen in på eftermiddagen. Det har börjat blåsa...fasiken också!!!!!
Sluta blåsa, sluta blåsa, sluta blåsa.
Mantra på bara!!!!!!
 

Disney!

”Stereotyper” klipps bort från Kalle Anka

Nu har Disney anpassat julklassikern från 1930-talet till 2000-talet

– Så enkelt, vill vara 2012 istället för 1930, skriver författaren Lena Sundström på twitter.

 
 
Ja vad säger man? Läs mer  HÄR
 
 

Blä!

En bit av lagningen på övre högre framtand hade lossnat imorse. Men varför just idag? Min tandläkare lagade ju denna sent i våras eller var det nu i början av hösten? Hur ska jag få en tid nu när det bara är fem dagar till ledigheten kvar. Kan ju inte gå från jobbet hur som helst då jag faktiskt bara har två komptimmar.
Slutar fyra på Tisdag kan gå tre, slutar tre på Torsdag kan gå två eller ta det på morgonen på Fredagen då jag börjar kl nio.Svårt att sticka halv fyra på Onsdagen då halv fem tiden är en täcktid.Men vad fasiken varför idag för och hur kan lagningen lossna när man ligger och sover? Säkert har jag gnisslat tänder skulle inte förvåna mig alls.
Usch vad sur jag är, det ilar lite men inte så farligt, men blir ursur då det kunde hänt sent imorgon eftermiddag istället så slapp man gå så här i helgen. nej det syns knappt men idag ville jag då inte att detta skulle ske!!!!!!!!
Nog!
 
Tänk en vecka kvar att jobba sen är jag ledig fram till den 7 januari, fem semesterdagar och ledig två veckor....alltså 16 dagar.
Ska bli jätte skönt faktiskt. Tänker inte ägna mig åt Pim ett ända dugg faktiskt. Nummer två ska in den 29 januari först och det datumet tänker jag då inte tidigare lägga.
Nej nu tänker jag äta frukost. Hör av mig igen på eftermiddagen.

Tidig Fredagsmorgon!

Sista dagen på denna vecka och jag öppnar igen. Gjorde nämligen det igår också. Lucia gick jättebra igår barnen sjöng och föräldrarna var mycket nöjda.
Skulle gärna vissa korten vi tog på gruppen innan vi gick ut, men tyvärr begår jag tjänstefel då. Så bilderna får stanna i vår digitalram på jobbet.
 
Men jag bjuder på lite andra bilder istället som är mina egna:
 
Vi åker bil
 
 
 
Middagen i förrgår
 
 
 
 
Hemmagjort potatis mos med Julkorv och ärtor...mums.
 
 
Tycker jag med
 
 
Santa Lucia!
 
 
Julen närmar sig med stormsteg!
 
 
 

Ha barnasinnet kvar!

Jag tycker det är otroligt viktigt att man har barnasinnet kvar när man blir vuxen. Att man kan leka och vara barnslig. Tror även det är viktigt i ett förhållande. Man måste ha barnasinnet kvar.
 
Men det är inte samma sak som att vara omogen att bete sig som ett litet barn. Som att mobba folk genom att skriva skit om vissa grupper, överviktiga, mindre snygga, för smala etc.
Att använda könsord i var och varannan mening för att kunna uttrycka sina åsikter.
Att bete sig som ett  omoget barn för att framföra vad man tycker och att använda orden som nävar för att kunna uttrycka sig. Det är inte att ha barnasinnet kvar, det är att vara omogen, säkerligen är man otroligt osäker på sig själv och i sig själv.
Att inte kunna argumentera utan att vara sarkastisk, elak eller spydig är inte att ha barnasinnet kvar.
Att göra sjuka liknelser för att man inte tycker likadant är även det omogenhet och inte att ha barnasinnet kvar.
 
Vart vill jag komma med detta egentligen undrar ni säkert?
Ingenstans egentligen utan bara tala om att har man barnasinnet kvar så tror jag livet blir lättare och roligare. Man måste våga vara barnslig oavsett ålder, stänka vatten på den andre när man diskar (tex sin partner), räcka ut tungan, kasta en papperstuss på den andre (tex sin partner), leka fåniga lekar, se på barntv, se barnfilmer etc etc.
 
 
 
Som Astrid sa när hon klättrade upp i trädet på Snickargårdens tomt 70 år gammal:
 
 
 
 
 
Det står inget i Mose bok om att gamla tanter inte fär klättra i träd!
 
Astrid Lindgren slutade aldrig leka, och hon blev aldrig gammal, bara en himla massa år. Fast egentligen borde det inte vara någon negativ klang i ordet gammal. Istället borde det bara betyda livserfarenhet, kunskap och visdom.
 
 
Ta till er orden under:
 
Vi slutar inte att leka för att vi blir gamla.
Vi blir gamla för att vi slutar att leka.
Bli aldrig den första att bli gammal.
 
Några citat från Astrid Lindgren som verkligen hade barnasinnet kvar:
 

Citat av Lindgren

"Jag skriver för barnet i mig själv".

(Expressen 6/12 1970)

 

""Jag tror att ni har glömt en sak. Och det är att jag är en gammal människa som är döv och halvblind och nästan helgalen. Och den har ni gjort till årets svensk! Vi får akta oss för att sprida ut det, för att då kommer dom att tro att hela Sverige är på det sättet...".

Intervju i Aktuellt efter att ha blivit Årets Svensk

 

"Nu tror jag att jag har svarat på nästan allt det som det brukar frågas om. Ja, det vill säga ibland brukar man fråga: "Vad menar ni med era böcker? Pippi Långstrump, vilken idé har ni velat få fram med henne? Hur kan man genom barnböckerna fostra barnen? Hurdan bör en bra barnbok vara?" Med mera sådant. På detta vill jag bara svara att jag har inte menat ett enda dugg. Med vare sig Pippi eller någon annan bok. Jag skriver för att roa barnet i mig själv och kan bara hoppas att på det sättet även andra barn ska få lite roligt."

Ur en folder publicerad av Rabén & Sjögrens förlag 1972. Citerad i "En bok om Astrid Lindgren" av Mary Ørvig. Skrifter utgivna av Svenska Barnboksinstitutet #3. Rabén & Sjögren 1977

 

"Min barndom levdes i ett land som inte finns längre... vart tog det vägen?"

Ur ”Samuel August från Sevedstorp och Hanna i Hult” (Astrid Lindgren, 1975)

 

 

Tänk på att leva ut ert barnasinne. Livet blir så mycket roligare då!

 

 


Tänk på det och lev ut ert barnasinne
 
 

I am back!!! Till Stures födelsedag!!!!!!

Nu är jag tillbaka. Träningsvärk i magen men illamåendet är borta och toalettbesöken har minskat. Idag ska jag försöka äta mer normalt, så min mage kommer tillbaka igen. sen ska jag ringa jobbet och tala om att jag kommer imorgon. Nöjd att jag kan vara med och fira Lucia. Tvivlar starkt på att det ska komma något bakslag med magen då den nu blivit bättre.
 
Tänk att det är så nära jul nu och vet ni någon som står mig mycket nära fyller år idag.
 
 
 
 
 
 
  
  
 
Jag älskar dig nu och för alltid!
 

Magsjuk!

 
Mår piss i magen. Har kutat i ett på toan efter min frukost och fick ringa jobbet och tala om varför jag ringde först efter sju. Tyvärr det var då illamåendet snabbt gick över till kaos i magen och en massa toabesök som inte lär ha tagit slut då jag fryser och mår jätteilla hela tiden, magen bullrar och gör ont.
Så jag blir hemma idag.
 
Vet att jag gnällt på APT ikväll men jag är verkligen sjuk. Jag avskyr magsjuka och att springa på toa och få ut saker både här och där. Nej hellre 100 APT efter varandra.
Varför försvarar jag mig? Ingen gillar väl kvällsmöten! Folk gnäller väl hit och dit på saker och ting och sen blir de sjuka.
Kanske jag grävde min egen grav och någon gav mig magsjuka som straff. När man gnäller är man dömd att bli sjuk eller?
Nej jag orkar inte sitta här nu vill bara till sängen då jag riktigt skakar av frossa.
 
Men fasiken om jag inte är frisk tills Lucia då vi har jullunch och barnen ska gå tåget, det vill jag verkligen inte missa.

Blogg.se bråkade igår!

Problem med blogg-appen i helgen? Sen står det:
 

Störningar under dagen

På grund av ett problem med servrarna inatt kan ni under dagen uppleva vissa störningar. Vi jobbar hårt med att åtgärda felet och hoppas ni har överseende.
Vänliga hälsningar, Blogg.se
 
Jag kunde inte spara mitt inlägg igår morse stod bara försök senare. Så jag sparade de i Word.
Så under har ni Måndagens inlägg jag skrev idag istället.
 
Måndag igen? Tänk vad fort denna dag återkommer hela tiden?
 
Imorgon har vi APT, trodde det skulle bli  jultallrik som vi brukar få och få sitta och prata med varandra. Men tydligen så är det även saker vi ska göra sen får vi en julmacka och eventuellt hinner vi göra något på den egna avdelningen.
Efter att ha jobbat ett helt år så bör man få mer än en macka och få enbart umgås med varandra detta sista APT. Det började med julmiddag på restaurang, gick över till en tallrik, nu en macka + jobb?
Jag får säkert skit nu men det är så här jag tycker.
 
På Onsdag fyller min älskling år och då ska vi ha lite gott till middag och lite mys på kvällen. Presenter har vi slutat med. Visserligen så fick han ett paket förra året en glassmaskin men det var bara ett infall jag fick då.
 
HÄR hittar ni maskinen. 
 
 
 
 
Sen är det då Lucia på Torsdag, det är roligt att se all barnen utklädda och sjunga för sina föräldrar. Den dagen så är det även jullunch till lunch, då vi brukar duka långbord och sitta lite längre och äta. Det ser jag fram mot. Tyvärr får jag jobba över då tåget går 15.30 och jag slutar 15 men det är det värt. Sen öppnar jag då på Fredag igen och det är skönt att få gå hem kl 15 en Fredag.
 
Sen är det helg igen och veckan är över. I helgen ska vi nog försöka dra ett varv med dammtrasan och dammsugaren, det är allt vi hinner för vi har annat att göra just denna helg.
Kan nog klämma in lite Julkalender också, nu är det Ronny och Julia som vi ser på.


 
 
 
 
 
Nu är det Tisdag då som det ska vara. Är trött och på uruselt humör. Har ingen lust alls att vara på jobbet från kl 8.30-19. Jag vill ha kväll hemma och man är trött efter en hel dags arbete med hög ljudvolym.
Ja jag tänker sura så ni får säga vad ni vill om det!
 
Sen mår jag illa och vet inte alls varför, Men jag är hungrig samtidigt. Så kanske är det hungern som gör att jag mår illa? Jag är inte dålig på något sätt i magen annars mer än att jag mår lite illa. Ska ta och äta frukost och se om det blir bättre.
Så ni får nöja er med ett kort inlägg igår. Ni ha rju ett långt Måndags inlägg över som ni får roa er med.
 

Saffrans bullar!

Vilka Bamsebullar det blev!
 
 
Jättegoda och saftiga var de också. Fin saffran smak! Glad att jag köpte burken med färsk hel saffran av en elev som sålde för Tulpankungen.

Nu ska de jäsa.

Titta vad fina de blev, nu ska de jäsa.
 
Nja först degen när den jäst färdigt.
 
 
Färsk hel saffran
 
Nu ska de jäsa.
 
 
 
 
Jag skulle ha bakat förra helgen men blev så himla dålig på Lördagen och Söndagen ville jag bara vila.

Nu har vi ljus här i vårt hus....

....julen är kommen hopp tralalala!
 
 
 
 
 
 
 

Får inte vara pepparkaksgubbe!

Celine skrev ett jättebra inlägg ni hittar det HÄR,
Håller verkligen med henne. Detta inlägg skrev hon efter att hon läst artikeln om pojken i Laxå som inte fick vara pepparkaksgubbe pga att det kunde vara stötande, inte ens sången ska få sjungas på Lucia.
Läs den artikeln HÄR
 

Pepparkaksgubbar förbjuds i luciatåget

Mio, tio år, vill vara pepparkaksgubbe när Kanalskolans årskurs fyra på torsdag går luciatåg för hela skolan.
Men det får han inte. Barnen får inte heller sjunga ”Vi komma, vi komma från Pepparkakeland ...” – inte heller kommer det bjudas på några pepparkakor i samband med luciatåget.

– Man markerar skillnader i stället för likheter, säger mamman Jenny Simic upprört.

 

Vad säger ni är detta inte urlarvigt eller tycker ni tvärt om mot vad jag tycker?

 

Tre pepparkaksgubbar

Vi komma, vi komma från Pepparkakeland,
och vägen vi vandrat tillsammans hand i hand.
Så bruna, så bruna vi äro alla tre,
korinter till ögon och hattarna på sne!

Tre gubbar, tre gubbar från Pepparkakeland,’
till julen, till julen vi komma hand i hand.
Men tomten och bocken vi lämnat vid vår spis,
de ville inte resa från vår pepparkakegris.

 

 
 
 

 

 


Gummibears!

Kolla in denna lampa. Den är inte gjord av riktiga gummibjörnar denna gång,. Visade för några år sen en som var gjord av godiset. Denna består av ca 3000 bitar handgjord akrylglas.
 
Kolla in:
 
 
 
 
 
Verkligen rolig och snygg lampa.
 
Eller vad säger ni?

Söndag igen!!!!!

Majas tolkning av Darins låt i så mycket bättre var allra bäst. Så himla mycket känslor i den. Det är en sådan kemi mellan henne och Darin så att det kommer utanför tv rutan.
 
 
Det är något på gång som börjar likna kärlek här. Eller vad säger ni?
 
Middagen igår vitlökspotatis gratäng med fetaost köttbullar.
 
 
Gillar man vitlök så är denna gratäng ett måste.
 
 
I köttbullarna är det riven morot, fetaost och färsk timjan det är det som är annorlunda mot de klassiska köttbullarna. De är verkligen supergoda och blir så himla saftiga.
 
jag börjar att bli riktigt hungrig så jag tror att jag ska ta och göra mig frukost.
 
 

Tog en liten shopping runda.

Stack iväg och handlade på Coop i Vinsta. Ikväll blir det vitlöks potatisgratäng med fetaost köttbullar. Mumsigt värre.Vi var hungriga båda två när vi handlade så det blev en hel del som inte stod på listan. Sen smaskade jag i mig ett mellis när vi kom hem som bestod av två julvurts mackor med whiskey cheddar ett hårt julbröd med samma ost och två lantbröd med smör och smak på brödet var vitlök och persilja. Alltså ett hårt bröd...nämen sluta ta en bild istället.
var så god:
 
 
 
 
Supergott.
 
Mitt mellis
 
 
Köpte dessa söta burkar på ÖB som ligger på vägen hem.
 
 
 
Sture köpte denna ost.
 
 
Tomte nu med godis i sin korg.
 
 
Tomten har fått sin Julstjärna.
 
 
 
Svarta tomater, de är söta och goda.
 
 
 
Så nu sitter jag här mätt och belåten och Sture sover. Kul värre vi har tillsammans på Lördagen!
Tror jag ska plocka undan lite och sen lägga mig och glo på en film.
 
 
 
 
 

Lördags morgon!

God morgon alla! Tänk vad musikalisk jag är...äntligen åkte usla Isak och mina favoriter stod mot varandra i finalen.
Awa var verkligen värd att vinna hon är redan en stjärna. Bennys röst kommer att ta honom långt väldigt långt.
Redan när de dök upp i tv rutan har jag hållit på dessa två och se hur rätt jag hade!
 
Ett stort grattis till Awa!!!!
 
 
Men även ett stort grattis till andra platsen Benny!!!
 
 
Här kommer lite Juliga bilder som jag nyss knäppte med kameran.
 
 
Här ska det vara julgodis i. Lite choklad inlagt i färgglatt foliepapper.
 
 
Här ska det vara en mini julstjärna i.
 
 
hela tomtefamiljen
 
 
Min underbart fina adventsljusstake.
 
 
Detta lilla söta fönster fick jag av Sture igår. Visst är det fint?
 
 
Sitter över vår söta köksö.
 
 
Nu är det frukost time!!!
 

Snö kaos!

God morgon. Vilket väder det var igår. Vi var inne hela dagen klass två varning, tunnelbana, bussar, pendeltåg, tåg, spårvagnar, tvärbanan allt stod stilla. Vi var inne och julpysslade med barnen.
Kolla storm och snöoväder:
 
 
 
 
 
Snön som yrde runt var som vassa nålar när den träffade ansiktet. Efter jobbet åkte vi bort till City Gross för där finns Stures cigg i rätt format (långa) och till rätt pris, vi käkade även där i den nya grillen.
Man sitter på taket till den som på en veranda. Ja inomhus givetvis:
 
 
Sture åt Kebab och jag hamburgertallrik.
 
 
 
Nu ska jag göra mig klar.
 
 

Snö, snö, snö!

Tack för alla goda råd jag fick igår om hur jag skulle göra!!!!!!!!!
Jag tog eget beslut och gick till jobbet!!!!!!
 
Vinterbilder:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Titta en egen gjord adventsstake.
 
 
Vår dokumentationsvägg som nu innehåller massor av julpyssel. Beskar kortet då bilder på barnen sitter under när de pysslar.
 
 
Ha en bra dag för jag måste gå tidigare pga snöstorm och pga att det kommit mängder av snö. Kollektivtrafiken lär inte fungera som den ska. Kollade deras hemsida men den litar jag inte ett dugg på för den har haft stora fel förr.
 
 

Piss morgon!

Jag mår piss idag. Ont i kroppen men hostan börjar att lossna som tur är!!!!! Vill bara krypa tillbaka i sängen och somna om. Fy tusan vilken jäklar höst det varit. Man blir sjuk med feber och hosta, blir frisk står på benen i några veckor sen faller man ned igen. Inte bara jag utan flera på stugan är drabbade av liknande förkylningar. Antibiotika två gånger och talförbud en gång. Känner mig helt sänkt alltså. Tre gånger denna höst och sen en två dagars maginfluensa i början av denna termin. Nu är det den fjärde gången och jag känner att min kropp inte alls orkar med detta.
 
Tänk om jag åter igen tappar rösten, tänk om det blir en släng på fyra månader igen för att jag inte sköter mig som det blev efter nyår förra året som startade med en lunginflammation. Vad fasiken gör jag?????
 
Hur fasiken ska jag göra?????? Kan någon tala om för mig hur jag ska göra och sen få mig att göra så också?
 

Nu är det jul överallt!

Här är stjärnan i vardagsrumsfönstret
 
 
Det röda hjärtat med ledlampor både med och utan blixt
 
 
 
En bit ifrån
 
 
Visst blev det fint?

Något bättre.

Nu är det jul här i vårt hus, julen har kommit hopp tralalalaaaa!
 
Sovrummet
 
 
Ja jag vet att det står ett dockhus på bilden och en champagneflaska.
Den är i plast och ska fyllas med godis,huset ska ned i källaren igen. Sen är det då julgardinen till köket, saffran burken, dvd filmer och en chokladask. Lyxig Belgisk choklad från tulpankungen där är även saffranet ifrån.Köpt av en skolelev som samlar pengar till skolresan i nian.
 
matbordet i vardagsrummet

 
På tv:n
 
Hallen
 
 
Filmrummet

 
Men vart är Hjärtat med ledlamporna undrar ni säkert. Vi sätter upp den idag och ni ska få se foto på den+stjärnan i vardagsrums fönstret.
 
Men rubriken hallå...något bättre vad betyder den då????
Blev förkyld i Torsdags men igår Lördag var jag riktigt risig, hög feber och ont i hela kroppen, trodde det var flunsan först.
Men idag känns det bättre faktiskt förutom hostan då. Sture städade igår och tvättade och hjälpte mig upp med alla julsaker, men så säckade jag ihop totalt strax före tolv så det blev inga lussebullar igår de får vi göra idag istället. Visst kunde Sture ha gjort dem själv, men han hade nog av städning och tvätt igår.
Sen har vi ett stort problem, vår frys är rätt full så vi ska försöka packa om den idag så att vi får plats med alla lussebullar.
 
Nu är det frukosttime.
Jo just det första uppgiften på Pim är gjord och inlämnad.

Vinterland.

Hej mitt vinterland nu är jag här.......
Det kom snö I Torsdags eller var det i Onsdags? Så här ser det ut nu iallfall.
 
 
 
 
 
 
Tyvärr suddigt, men det är en Ekorre som klättrar på väggen på huset rakt över oss:
 
 
 
Zoomade in den men skulle ställt om kameran, men det hinne rman ju inte då ekorren är otroligt snabb.
 
Middagen igår:
 
Risgrynsgröt och två mackor med Whiskey cheddar.
 
 
 
Men just det Benny och Awa i finalen. Gillade aldrig Jem och inte Erik heller men när de sjöng om igår så var Erik bäst. Så som segrare ska Benny eller Awa stå.
 
Nu är det frukost dags.

RSS 2.0