Snart sova!

Måndag kväll och snart ska vi se halv åtta hos mig och familjen annorlunda. Sen ska jag se Våra bästa år och sova, jag öppnar imorgon och har ett möte på kvällen mellan kl 17.30.19.30. Så det blir att åka hem och vara hemma mellan 14.30-17.00 och sen ta tuben tillbaka igen för Sture kommer först hem vid ca 17.30.
Man blir rätt seg av sådana dagar.
Men det här visste jag ju redan när jag valde jobbet. Nu är det om Palme mordet på nyheterna, tänk att det är 25 år sen. jag gick upp med Teddy som då var 4 månader och sen satte jag på tv:n för att se God morgon Sverige och det stod Godmorgon Sverige har utgått pga mordet på Olof Palme. Ska kolla lite på nyheterna nu och sen se på tv.
God natt och sov gott!

Måndags morgon!

 

Nej det var bara en dröm!!!!
Det är Måndag idag!!!

Jaha Sture hamnade på grovsoporna denna dag kanske hela veckan tyvärr. För de jobbar tio-timmarsdag och är ledig en. Men Sture är inhyrd så han jobbar alla femdagarna. Kul att åka kl 05 och komma hem strax före 18 varje dag. Vet hur trött han var förra gången han jobbade där och då var det i flera veckor.

Så jag åker kommunalt hem hela veckan kanske tom den dag jag stänger. Jag är inte slö det är inte det men det går fortare att komma hem med bilen ca 10 minuter mot ca 30 minuter. Sen är det inte särskilt skönt väder ute+att det frusit på så nu är det väll snorhalt också.
Idag börjar jag 08 och slutar 16.30.

Ska egentligen äta frukost nu men jag mår illa pga att jag sovit lite dåligt. Kanske ska jag äta på jobbet istället. Jo jag tar en macka där istället för att tvinga i mig här hemma.


Söndags middagen!

Stures underbart hemmalagade kalops:







Han lagade mycket så det vart kvar en hel glass bytta big pack. Alltså han la det i en bytta big pack!
Nu ska vi se Solsidan så jag säger natti natti!

Guidad tur!

Vi har varit i Stinsens köpcentrum i Häggvik bredvid eller i Sollentuna.
På vägen dit och hem fotade jag lita bla det blivande Hotellet Viktoria Tower se under:







Jättefult hotell tycker iallafall jag.

Vår snöiga gård och grannens katt, Zlatan eller Maradonna de har två och de ser likadana ut enligt mig.





Flygplan inför landning Brommaflyg:



Sen Tårthusen (vissa kallar de runda husen men det är fel enligt mig och många andra)vid korsningen Bällstavägen/Spångavägen. Nej rummen är inte som tårtbitar fast de är ju inte helt kvadratiska eller rektangulära som de oftast är i alla lägenheter. Jag har varit inne i ett av dem, min fd pojkvän eller en av mina fd pojkvänner bodde där.













Lördags middagen!

Vi gick till Olivias krog. Sture tog plankstek och jag tog schnitzel fylld med skinka och ost. Supergott var det.

Här är maten:







På kvällen såg vi melodifestivalen och det var den bästa delfinalen någonsin. Ingen låt var usel alla var bra.
Men nummer  Sju med Nicke Borg var klart bäst och var värdig en finalplats.
På andra plats hade jag Linda Pritchard men hon kom ju till andra chansen så det var ju bra, jag hade även Linda Bengtzin som tvåa och hon kom till en finalplats, sen hade jag även Love Generation som tvåa och de kom ju till andra chansen. Hur tusan kan man ha tre tvåor jo jag satte samma poäng på den nummer 6, Nicke Borg fick en 8
.

Av de fem som gick vidare hade jag då Lasse Stefanz på sista plats, men två som jag gillade gick inte vidare och det var Melody Clubs fick 5 poäng av mig och sen fick Anders Fernette 7 poäng så egentligen om man räknar alla låtar så var det tre treor jag hade.
Men jag fick med mig fyra av mina fem favoriter, bra jobbat Kerstin!
Så när jag röstade där så kom två av mina till final och de andra två till andra chansen.

Igår var vi ju och handlade glömde totalt att fota pedalhinken till lilla toaletten.
Här är den:



Idag vill jag göra något kul, vi missade ju terrakotta armen på Östasiatiska museet för att vi sköt upp det hela tiden, sen pajade bilen och vi hade inte råd. Typiskt.
Vi får se vad vi hitta rpå, jag ska googla lite.

Handlat!

Nu har jag handlat bla blåa jeans tights, strumpor, spa ryggborste och en ordtavla och lite annat smått och gott.





Vi var ute på Värmdö och på vägen hem tog vi en omväg till Länna som ligger mot Nynäshamn för en pläd som inte fanns på Rusta ute på Värmdö, kan tillägga att den fanns inte i Länna heller.
Den här i leopard:

PLÄD FUSKPÄLS

Härligt mjuk och skön pläd med lyxig fuskpäls på ena sidan och mjuk fleece på den andra. Finns i mönster med tiger-, leopard-, ko- och zebraskinn samt enfärgat svart eller vit. Kuddar med samma mönster finns att köpa till. Mått:130x150cm.
99:-



Nu kommer lite bilder på vägen dit och hem.

Innan Gustavsberg





Tunneln mot Länna





Globen








Kördags morgon!

Svar på kommentar: Ja hallon har funnits länge men enbart lösa små fyrkantiga bitar i en påse inga stora kakor. Jag letade efter blåbär igår men hittade den inte.
Måste jaga idag.


Gud vad trötta vi var igår, gick och la oss redan halv tio och såg repricen av Ullared som jag naturligtvis somnade ifrån. Men kikar på den nu.
Sture ska ned i tvättstugan snart sen ska vi åka och handla här:





Fenix väg .134 43 Gustavsberg
(Värmdö Köpcentrum) Tel 08-574 10 250


Rekommenderar denna affär över. Ett Ullared i miniatyr. Massor av originella saker också man kan alltid fylla en kundvagn.


Jag behöver bla nya strumpor.

Från igår kvällen.

Sture lagar middag på rester men fyller på med lök och en burk musslor, resterna består av hemmalagade köttbullar och pasta.







Jag åt panpizza gillar inte utseendet på musslorna, gråa slemklumpar.



Sture har tagit hela godisskålen!!!!!



Slappar framför tv:n men för den skullen får man inte ta hela skålen!!!!!!!!!

Helg!!!!

Så få barn idag så jag fick gå redan halv tre. Så vi kom hem för ca 20 minuter sen efter att ha varit på city gross. Sture fick ju inte in sin lön förrän kl var närmare ett idag. Så det blev inte alls handling tidigt på morgonen som det var tänkt.
Men vi har förberett oss på helg eller hur?
Se under!




Nu ska jag vila innan middagen som vi ska äta kl 17.30, vi äter alltid den tiden. Utom när jag stänger för då äter jag på sista rasten på jobbet.

FREDAG!




Jag kom hem strax efter fyra igår och var rätt trött så det blev ingen uppdatering av bloggen igår eftermiddag eller kväll.
Men när vi kom hem så skrev vi en handlingslista för Sture ska iväg idag och handla idag. Han börjar bli bättre i knät, så han tror att han klarar kånka upp några kassar utan min hjälp.



Kikade just in på hans konto och ännu har ingen lön ramlat in...samma förra månaden den kommer inunder dagen. Fel kl 24.00 ska lönen sitta på konton. Han hade ju tänkt åka så han var i affären när den öppnar 8.00, både coop, city gross och netextra öppnar då.
Slippa allt folk och bara gå runt i lugn och ro.



Så jäkla less på detta varje månad att hans lön ofta kommer in senare. Men får inte jag lön då. Jo då men den täcker ju räkningarna så den kan vi inte röra..någon tusing kvar men det räcker ju inte till en handling där man fyller upp kyl, frys och skafferi. ja så apoteksvaror också för jag inte glömma.
Kollar igen innan vi åker om det kommit in några pengar.



Vad har vi för dag idag då??? Jo en sluta 15 dag idag! Skönt att komma hem tidigt på en Fredag.
Ska lägga mig och vila en stund då så man orkar med att vara uppe lite längre och umgås.

 

Ja då kan ni iallafall inte glömma bort att det är Fredag idag. Ska snart käka lite frukost innan man ger sig iväg till arbetet, börjar 7.30 idag.

Men jag tar det säkra före det osäkra och påminner igen.

 


Ni får ha en riktigt bra dag och kanske jag orkar uppdatera någon efter att jag kommit hem!

 

 

 


Torsdag!




F
öreläsningen var bra, visst många saker hade vi redan gjort men fick några tips som vi ska prova redan denna vecka.
Föreläsningen handlade om mattematik och naturkunskap i förskolan särskilt riktat till de mindre barnen.


En fråga till er: Är det någon skillnad på blöt och våt, det blev en diskussion om detta några tyckte blöt är mer som fuktigt på ytan medans våt ja då är man våt rakt igenom alltså att blöt är torrare och våt är våtare!
Vad säger ni?

Nu har jag googlat och hittat svaret men kul om ni också kommer mer era idéer och tankar.
Nu ska jag äta och sen åka till jobbet 8-16 idag.


Hej då!

Ätit frukost och en bit bestod utav detta, en uppskuren saftig mango.
Jag älskar Mango.




Dags och klä sig och bege sig till jobbet. Tänker inte gå ut med barnen nu när det är 16 minus ute.
Tror alla håller med mig vi kan göra något kul inne kanske ett vattenprojekt, ska ju göra något med Fysik.

Onsdag!

Vi börjar med den sista dagens!

Dag 25 – Min favorithögtid.

Det är Julen. Stämningsfullt, förväntande barnaögon, god mat, gemenskap. Mysigt mörker som lyses upp av ljus och elektriska adventsljusstakar och stjärnor.
Sen alla lukter när man tex bakar, som pepparkakor, saffransbullar, apelsiner med nejlikor i och så alla underbara röda små tomtar som lyser upp mörkret ännu mera.
Nej det är något visst med Julen.

Idag har vi kommet fram till Onsdag veckar rullar förbi i en rasande fart, imorgon slutar jag 16 och på Fredag slutar jag 15.
Ikväll kommer  jag nog hem först 18.15, tar då något smörgås med gott pålägg och slänger mig sedan framför tv.n Då ska jag se Halv åtta hos mig och Sveriges mästerkock och allra sist en inspelad Våra bästa år.
Sen är det Torsdag.

Nu ska jag äta frukost och sen bege mig iväg till jobbet.


Sov gott!

Nu har vi sett halv åtta hos mig och Sofias änglar. Vi brukar se bygglov och änglarna i repris, men bygglov var åter igen inställt pga av någon form av sport tredje gången nu denna säsong!
Ska snart se våra bästa år och sen sova tills kl är 06.45 börjar först 08.30 pga att jag stänger.
Men vår småbarnsavdelning ska på föreläsning mellan 16-18 mattematik för barn på en småbarnsavdelning.
Ja ni kan väll förskolans läroplan där mattematik är inkluderad. Men de tips vi får är oftast för större barn inte för 1-3 år.

Imorgon är det just för små barn, ska bli jäte intressant.
Men hallå natti natti!


Dagen slut!

Dagen över och hemkommen. Började 06.30, hade utvecklingssamtal kl 9-9.40. Tvärgrupp kl 13-15, fick då jobba över en timme och så har jag sovit uruselt i två nätter. Hoppas ingen på tvärgruppen tyckte jag var otrevlig eftersom jag fick kväva flera gäspningar trots att det var intressant.
Så nu sitter jag här och äter en smörgås eftersom jag inte ätit något mellis idag.
men nu ska jag lägga mig och vila en liten stund.

Dag 24.

Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.

Vilken fråga förr kunde man svara på sådana här frågor när man bara hade två kanaler.
Sture ansåg att jag skulle svara våra bästa år som jag följt sen 1998 och som går på dagarna, så vi spelar in det varje dag.
Men jag gör så här gillar bla tävlingar, matlagningsprogram och sanntv och då ser jag på Sveriges mästerkock, halv åtta hos mig, ullared, familjen annorlunda, Sofias änglar, Bygglov, den hemliga miljonären och andra liknande program.
Så som Gordon Ramsy, Jamie Oliver, Simon och Tomas som inte går just nu gillar jag också jo en stjärna på slottet med Simon och Tomas går ju men det programmet är tråkigt.
Varför??? För att jag gillar sådana program

Imorgon blir det då den sista dagen.


Dag 25 – Min favorithögtid.

Måste sticka till jobbet.

Trött!

Svar på en kommentar: Min mens har blivit svårare på sista åren, övergångsåldern, men jag ska till gynekolog snart och prata om detta. Förr om åren har jag kunnat ha vanliga dagbinder.
Tack för din kommentar, ska ta upp detta med gynekologen.


Hemma är man och hur seg som helst, har sett halv åtta hos mig och familjen annorlunda. Ullared spelar vi in inatt. Men vi var ju där ändå med en av familjerna i serien familjen annorlunda som tog med sig alla barnen till Ullared.

Jag var själv där i Oktober....värsta kaoset men vill ditt igen, vilka fynd man gjorde och har man barn så är kläderna superbilliga. Samma pris på vinteroveraller som jag betalade för ca 20 år sen.
Har ni inte barn gör ni fynd också kolla bloggen från...hm var där 29-30 oktober så det bör vara 31 oktober alla bilder på det jag köpte finns i bloggen.
Natti natti!



Jo en sak till min mormor skulle ha fyllt 110 år idag ett grattis till henne från mig!

dag 23!

Dag 23 – En låt som får mig att gråta.


Elvis Presley - Always On My Mind -full video











Kvar att beta av.










Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 25 – Min favorithögtid.

Måndag!

 

Inatt har jag sovit uruselt och mensen som kom igår på dagen kom verkligen igång inatt.

Känner mig som om jag vore överkörd av en buss eller ett stenblock som det här över.

Släpade mig in i duschen och det känns lite bättre efter den. Men så kommer jag ihåg efter att ha tänkt hur jag ska orka jobba till 16.30...att det inte alls är till 16.30 utan det är APT och det börjar 16-19.

Det fick mig att faktiskt vakna med ett ryck och tänka: välkommen till verkligheten.

Min älskade Sture kör mig idag och det känns skönt att gå senare så man får vakna till mera och äta frukost i lugn och ro. Vi sticker strax efter 07.30.

Nej nu ska jag smörja in lite kräm på mitt ansikte och kropp sen ska jag äta lite.


Sov sött!!!

Usch vad trött jag är och nu är det jobb vecka igen. Imorgon är det Apt mellan 16-19 så jag börjar 08 och slutar 19. Egentligen skulle jag sluta kl 16.30. Såg Solsidan ikväll den är rätt kul imorgon blir det problem då Ullared börjar 20 och vi följer ju familjen annorlunda som börjar 20. vad ska vi spela in????
Nej nu säger jag natti natti.

Digitala fotoram!

Tack snälla pappa för hjälpen med min digitala fotoram, nu står den på plats i hallen och visar bilder för fullt.

Se här:

En båt åker i Mälaren taget från Borgen i Blackeberg.



Här står den nu på hurtsarna i hallen


Vår i Halmstad.

Min dotter Angelica som bor och pluggar i Halmstad la ut dessa bilder i sin blogg. De är från igår. Jöses de har ju vår! Säg till om du vill att jag tar bort bilderna, men de var så härliga.








Middagen igår.

Sture åt resterna från i Torsdags och Fredags, panerad fläskfile, pannbiff och stekpotatis med Champinjonstuvning och jag åt våfflor. Visst ser mitt mycket smarrigare ut?









Och samma som alltid jag vill inte vara med på bild.



En suddig bild från Melodifestivalen.



Sen kan vi tala om plagiatet av Lisa Ekdahls låt vem vet .... osv.
Sara Vargas urusla låt som man bara ville springa ifrån. Passande den hette ju också Spring för livet
. Alla sa här hemma att den började exakt likadant som Vem vet... osv.
Självklart skulle den inte kommit med, Sebastian var en av de bästa igår och skulle kommit med.

Så här röstade jag

  1. Sebastian
  2. Eric Saade
  3. Shirley angels
  4. delad fjärde plats hade jag Sara Lumholdt och The palytones
  5. Linda Sundblad
  6. Simon Forsberg
  7. Sara Varga
Nej jag börjar tröttna på att så mycket skit kommer vidare. Sverige får väll inte vara med i år heller, med den dynga vi släpper iväg.

Dag 22!

Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.

Usch fy.


Kvar att beta av.









Dag 23 – En låt som får mig att gråta.
Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 25 – Min favorithögtid.

Pretty Woman!

Har precis set Pretty woman klart. Somnade ifrån den igår kväll, hur man nu kan somna ifrån denna underbara film. Tänk att jag alltid får tårar i ögonen i slutscenen där Richard Gere kommer åkande i sin limousine för att fria till Prinsessan i tornet. Trotts sin höjdskräck klättrar han högst upp via brandstegen till Vivian spelad av Julia Roberts. Det är kärlek det! Är själv otroligt höjdrädd och skulle aldrig klättra på en sådan stege själv.

Se här när de ska iväg till Operan och han ger henne ett halsband. han slår ihop asken och hon skrattar. Den scenen var inte med i manuset utan Richard skojade till det utan Julias vetskap. Smällde igen asken på hennes fingrar.
Filmteamet lät den vara kvar för den var rätt kul.


0.18 in i filmsnutten kan nu se den berömda scenen.




Låten med Roxette

It Must Have Been Love

spelas här under och man får se den berömda slutscenen i trailern med en massa klipp från Pretty woman.

Se och njut! Jag fåt tårar i ögonen av att lyssna på låten och se klippen samtidigt.


Film eftermiddag!

Vi har precis sett om Beck levande begravd...usch vad hämsk den är, riktigt krypande.







Innan såg vi Shrek, har aldrig sett den men den var väldigt rolig och söt.




Filmrummet!

Här kommer en film på hur fint det blev när vi rensade bland våra filmer. Inte bara dvd som jag säger på filmen. Stures alla inspelade band utan snygga fodral alltså de med pappersfodralen är undanstopapde i påsarna som står bakom påsen med dubbletter. Ska senare gås igenom och slängas de som är av dålig kvalite, sen ska de som ska sparas in i snygga svarta fodral som jag har till mina VHs filmer som ni ser på filmen.


En sak till bara. Gillar inte alls min egen röst tycker jag låter helmysko!

Här kommer filmen:










Sen sist men inte minst jag provar på att låsa upp bloggen i en vecka, så får vi se om folk som läser den kan slänga in en kommentar istället för att alltid smygläsa bloggen.


Bumbibjörnarna

Minns när mina små satt som klistrade till detta program. Särkilt min lillkille Teddy som nu i sommar gifter sig:



Teddy snälla krymp lite du är fortfarande min lillkille!

Haha hittade mer Luftens hjältar minns ni ungar?



Jag avskydde disneydags senare disneyklubben eller om det namnet var tidigar 1,30 minuter med skit tecknade filmer bla luftens hjältar då baloo helt plötsligt flög runt i rymden.
Men barnen och deras far älskade detta program på fredagar kl 18.45-20 tror jag det var eller så var det 18.15-19.30.

Tvätten igång

Tvätten är i lagd i två maskiner, lakan och handdukar och ett täcke. Snart är dessa två klara och då ska kläder+Stures jobbkläder från Söndag+Måndag. Sen ramlade ju han på en isfläck och skadade sitt lilla lilla ben och den långa ludna svansen. ha ha det blev visst Ekorren satt i granen skulle skala kottar hoppa han från tallekvist....just det har ni tänkt på hur man kan hoppa från en tallekvist när man sitter i en gran?
Tror inte alla tänkt på den missen i visan eller?




Satt i 

hoppa han från tellekvist


Se så olika de är granen och tallen




Tvättstugan!



Men hur ska jag greja det då? Det är ju alltid Sture som tvättar. Men nu går han ju på kryckor så det blir svårt att konka ned allt då.


Ha ha ni trodde på mig va? Att jag inte kan tvätta?
Hatar bara att springa upp och ned och in och ut i kylan. Jag brukar städa här hemma och hänga tvätten som Sture kommer upp med.+ att jag diskar. Men nu har jag redan städat, diskat, men vad fasiken detta blev ju fel. Jag är ju också sjukskriven inte bara Sture...suckar!!!!!

Men gubbe ta loss alla lakan från sängarna då, något ska väll du göra också eller?????
Men ops då, det har jag också redan gjort!

Nej nu jäklar tänker jag inte göra mer än den där jäkla tvätten. Sen ska jag välja dvd och jag ska välja middag och jag ska välja...ja allt!!!!!
DVD vet jag ännu inte men det blir våfflor med grädde och hallonsylt till middag för mig iallafall!!!
Sen blir det melodifestivalen ikväll och Tp och Uno och Chicago...sorry Sture det är bara att hänga med på allt!!!!

Men här står de i en hörna i hallen. Ja använder han dom inte hela tiden kan han gått kånka ned tvätten också.
Bildbevis:




Dag 21!

Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.

Japp tagen 101010 av min älakling Sture. Ute på Drottningholm.




Kvar att beta av.









Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
Dag 23 – En låt som får mig att gråta.
Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 25 – Min favorithögtid.

Läsa tidningar!

Nu har vi sett hela Tre kronor så vad ska vi se nu??? Har ju Ombytta roller som vi inte sett, Shreck, den hemligasfulla trädgården och några andra nyköpta dvd.
Kanske ingenting utan bara ta det lugnt läsa tidningar. Borde kolla igenom de två senaste mattidningarna mer ordentligt. De har vi sorterat alla mina mattidningar, resetidningar, jösses de var många. Lägger alla jag vill ha kvar i en hög...vilket blir alla för jag spar alla och sen in i garderoben. Jösses så man sorterar dumt ibland.
Allt om mat, allt om reser, expressens och aftonbladets resebilagor och så lita extra tidningar om mat och resor som kommer ut ibland.











Sockerkaka är gott, jag stod bredvid Sture i köket idag och diskade och sa åt han hur mycket av ingredienserna han skulle ta. Allt jag gjorde var att smöra och bröa en form+att ställa in och ta ut kakan.

Här är den:


Sugen på allt!

Tänk att det ska vara så svårt att gå och lägga sig igen. Det blev ingen film utan jag blev kvar uppe. Nu ligger vi båda i soffan och tittar på fler avsnitt med Tre kronor. Sen till det jobbiga jag är sugen på allt just nu...dags för mensen snart. Jag vill ha choklad med toffie smet i(exempel så som center), vintervit chokladen, plättar med socker, våfflor med sylt och grädde, salta pengar, chokladmousse, popcorn, chips med dipp, småkakor, västerbottenpaj.
Ja det var en lista med lite av det som varierande far genom huvudet.


 
Jag är sugen på allt smågodis förresten inte bara salta pengar!!!!


Dag 20.

Gud varför sitter jag här nu? Lägg dig och somna om Kerstin. Men jag vaknade av att jag var dö kissnödig och efter det så vaknar man ju till. Ska bara skriva ett par rader och sen lägga mig och somna till någon film, det ska jag väll klara av.

Så jag gör en dagens sen lägger jag mig.

Dag 20 – Min favorit film.

Ja du vilken är det nu då?
Har många filmer som jag älskar.
Men tar en av den som jag hade som favoritfilm i många år eller va då hade?????


Tjejen som visste för mycket. Jag bara älskar den filmen för den har allt, humor, romantik, spänning





Men jag lägger ut en till som också har allt, kanske inte så mycket spänning...jo det är ju spänning i om de ska få varandra eller inte.
Pretty Woman




Kvar att beta av.







Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
Dag 23 – En låt som får mig att gråta.
Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 25 – Min favorithögtid.

Sjukskriven.

Kom hem för en kvart sen Sture körde mig sen handlade vi lite på vägen hem. Sänkan var lite förhöjd, rodnad i hals och feber när jag var där. Läkaren var säker på att jag nu fått en förkylning så febern har inget med armen att göra.
Så jag blev sjukskirven denna vecka ut skönt då kan man bli riktigt bra för en gångs skull.
Dags för mera Tre kronor.

Sen tid igen!

Fick tid kl 13 hos läkaren, hade önskat en tidigare tid så man kan ta det lugnt sen, nu blir det mitt i vilan man får sticka iväg.
Inte mycket att göra men nu ska jag lägga mig en stund och kika på ett avsnitt av Tre kronor.
Hoppas man inte somnar för då blir det så segt att ge sig iväg sen.

Tror febern beror på en förkylning då det börja göra ont i halsen som det sticker hela tiden ungefär. Armen är ju int ehelt bra men bättre då det går åt rätt håll iallafall.
Berättar mer när jag kommer hem från läkaren.












al-Qaida

Det verkar som om svenskarna är fasta i sin övertygelse att visa motvilja mot muslimer och att de är ivriga att ansluta till det förbund av nationer som är fientliga mot islam och muslimer.

Detta står på samma sida som hela artikeln gör som ligger nedanför.





Men jösses vad är detta för människa? Hotar oss svenskar i vårt eget land!!!!  Hädande mot Allahs sändebud???? Då spränger man människor i luften för att Få fram vad man tycker?
Vad tycker ni själva om Gud, jesus och de Kristna? Men vi hotar inte er och ert land för att ni inte tycker som vi. Sen hatar inte sverige eller svenskarna muslimer eller Islam det är er egen sjuka fantasi.
Nej detta är fruktansvärt och borde inte få förekomma.
Han som sprängde sig själv i Luften inne i Stockholm och dog hyllas som hjälte.
Detta står på Expressens hemsida






HOT I AL-QAIDA-TIDSKRIFT. Usama bin Laden-ledda al-Qaida riktar nya hot mot Sverige i tidskriften Inspire. Foto: AP

Sverige hotas av al-Qaida

Nya terrorhot riktas mot Sverige, uppgav Svenska Dagbladet i natt.
Självmordsbombaren Taimour Abdulwahab hyllas i al-Qaidas tidskrift - samtidigt som hot om nya dåd framförs:
- Det är på tiden att den svenska regeringen omvärderar sin position gentemot islam och muslimerna innan mujahedin slår till igen.
Säpo tar uppgifterna på allvar.
Fakta

Nya al-Qaida-hoten i tidningen "Inspire"


I Sverige har hjälten Taimour Abdulwahab al-Abdaly, må Gud acceptera honom som martyr, fullföljt sin plikt mot Gud i en operation som dröjt för länge, för att påminna Sverige om att dess hädande mot Allahs sändebud och dess deltagande i ockupationen av Afghanistan inte kommer att gå ostraffade. Det är på tiden att den svenska regeringen omvärderar sin position gentemot islam och muslimerna innan mujahedin slår till igen. Det verkar som om svenskarna är fasta i sin övertygelse att visa motvilja mot muslimer och att de är ivriga att ansluta till det förbund av nationer som är fientliga mot islam och muslimer. Operationen kanske kan få Sveriges regering och dess folk att omvärdera sin position innan listan över deras brott mot oss blivit för lång och det blir för sent.

Taimour Abdulwahab sprängde sig till döds på Bryggaregatan i centrala Stockholm den 11 december.
Nu hyllas självmordsbombaren i al-Qaida-tidningen Inspire, där han lyfts fram som en förebild.
"Att han levde ett bekvämt liv, gift med barn, hindrade inte Taimour Abdulwahab", skriver tidningen. "Han utförde en martyroperation i Stockholm, Sverige, som skakade om hela EU. Jihads järnhand märks mer än någonsin mitt bland de otrogna."
Tidningen citerar Taimour Abdulwahabs avskedsmeddelande, där han uppgav Lars Vilks rondellhundsteckning av Muhammed, de svenska trupperna i Afghanistan och Sveriges förtryck mot muslimer som skäl till bombdådet.
Samtidigt framförs hot om nya dåd mot Sverige. Säpo tar hoten på allvar.
- Inspire är nära knuten till al-Qaida och den globala jihadrörelsen, säger Säpos chefsanalytiker Malena Rembe till Svenska Dagbladet.

Polis på Drottninggatan i Stockholm efter bombdådet i Stockholm. Foto: Stefan Söderström


- Vi följer detta noggrant. Det är ett hot på inspirationsnivå. Det är inte konkret i bemärkelsen "gör så här". Men det kan vara en impuls för individer som redan gått över gränsen mellan ord och handling, säger Malena Rembe till SvD.
Om tidningen Inspire säger terrorexperten Magnus Ranstorp till Expressen:
- Alla vet att den här tidningen har legitimitet i extremistkretsar. Tillsammans med andra sociala medier som riktar sig mot de här målgrupperna kan det ge inspiration.

"Långt efter"

Enligt Ranstorp är målsättningen att få i gång en så kallad Madrideffekt - en debatt som leder till att landet lämnar insatsen i Afghanistan.
- Det är inte så att det blinkar rött i Sverige. Det gör det i Danmark och Tyskland. Vi ligger ganska långt efter men läget har ändrats efter december.
I december stoppades också ett misstänkt terrorattentat i Köpenhamn, med flera svenskar inblandade.
- Danskarna är mer offensiva mot de här miljöerna. Det avskräcker till viss del.
Kan det bli så att terrorister väljer Sverige i stället eftersom den danska polisen är mer offensiv?
- Till viss del kan det vara så. Mycket riktar sig fortfarande mot Danmark och Tyskland. De är i en liga för sig själva. Sedan kommer Sverige och till viss mån Norge, säger Magnus Ranstorp.


Feber!

Blir hemma idag, har fått småfeber och ont i kroppen. Vet inte alls om det har med inflamationen att göra eller om det är något annat.

Den som svarade på jobbet nu när jag ringde  sa: har du fått feber för du har ont i armen?
Jag svarade bara, jag har inflamation i armen sen vet jag inte varför värk kommit i kroppen +feber. Men jag ringer läkaren och sen ringer jag er när jag varit där.
Vissa är så snorkiga på morgonen...ja inte bara morgonen.
Andra är hur gulliga som helst frågar hur man mår etc.


Måste väll få skriva detta, har väll inte tystnadsplikt när det gäller hur personalen bemöter mig så länge jag int enämner de vid namn.

Dag 19 – En bild på det jag köpte senast.

Ja det var denna:






Kvar att beta av.







Dag 20 – Min favorit film.
Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
Dag 23 – En låt som får mig att gråta.
Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 25 – Min favorithögtid.


Dag 18

Dag 18 – Vad jag åt idag.

frukost tre vita bröd med paprikaost med purkolök på.
Lunch samma sak.
mellis samma sak men en med pepparstubb av skinka och två med paprikaost men ingen purjo.
Middag köttfärspaj
mellan lyckades jag klämma in lite chips och smågodis och massa coca cola.
Nyttigt värre...suck!





Kvar att beta av.









Dag 19 – En bild på det jag köpte senast.
Dag 20 – Min favorit film.
Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
Dag 23 – En låt som får mig att gråta.
Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 25 – Min favorithögtid.

Nu ska jag se halv åtta hos mig sen kockarna på kanal 4 (Sveriges mästerkock), sen inspelad våra bästa år och sen ska jag sova för det är jobbdags imorgon.
Så natti natti!

Blandad kompott!

Sture är nu inne och duschar och jag sitter här och skapar ett litet blogg inlägg i pausen från Tre kronor. Igår åt vi köttfärspaj till middag och det kommer att bli samma middag idag för halva pajen är kvar och den är otroligt god.
Imorgon blir det då pannbiff som jag gjorde igår samtidigt som pajen. men Sture fick göra degen och kavla ut den pga att jag inte vill anstränga armen för mycket...knådning tar på krafterna och kavling också.

Känner mig något bättre i armen så jag får hoppas att det fingerar bra att jobba imorgon, lite snålt av läkaren att bara sjukskriva mig i tre dagar. Sju dagar hade fått mig säkert helt smärtfri sen så hade jag bara tagit det försiktigt på jobbet. Att ha smärta kvar och börja jobba känns lite knäppt, men läkarna ska väll veta bäst eller?
Nu har duschstrålarna slutat skvala så snart är det dags för mera Tre kronor.

 

Kärlek är lika mycket

att ge

som att få...



Tre kronor!

Nu fortsätter vi på säsong 5 av Tre kronor.




Kärlekscitat.

Störst av allt är kärleken!

 

 

 

 

 

 

 

Den sanna kärleken liknar cirkeln och cirkeln har inget slut.


Omnia vincit amor - Kärleken övervinner allt.

Går dagen!

Först lite tjat, ni var enligt statistiken 6 stycken som läste gårdagens bloggande och jag hade 24 sidvisningar av min blogg...men inga kommentarer. Jag tycker det är kul när ni skriver något. Som jag skrivit förrut så skriv bara namn och läst. Är ju därför jag låste bloggen för det var så många som aldrig gav sig till känna. Nu är ni ett utvalt gäng som fått lösen till min blogg, då kan ni väll iallafall lägga en kommentar när ni läser bloggen. Snälla.
Nog om detta.

När man är sjuk måste man unna sig saker eller hur?
Det gjorde jag och Sture igår, under dagen och kvällen festade vi på detta.



Tortilla dipp och grillchips Estrella så klart, Olw är alltid bara små smulor i påsarna är väll skörare chips. Sist råkade jag köpa fel och fick Olw de går inte ens att dippa med för chipsen gått sönder så mycket.





Den nya smaken ost och chili chips, jag var inte förtjust i dessa men det var Sture.



Vi såg halv åtta hos mig och Bygglov sen var Sture jätte trött så jag la mig i soffan och såg Svensson Svensson.
Har blivit sugen på den serien pga att pappa dom senaste dagarna trycker på den så man hör musiken innan den börjar på väldigt hög volym. När mamma och jag pratar i telefonen så klart, han vill nog få fram att han vill att vi slutar prata så han får se på tv. :-)




Den där dag grejen kommer ikväll då fråga som jag ska svara på är vad jag åt idag. Det vet jag ju inte redan nu. Tur att den inte var igår då vi hade så mycket snacks, nu är det bara lite smågodis och några chipsbitar kvar.




Flaggan i topp!!!!!



Efter att besiktigat bilen 2 ggr på två veckor och det diffat 0,4 mellan höger och vänster broms så gick bilen idag igenom. Det diffade bara 0,1.


Ett år tills nästa gång Sture är här.

Besiktning!

Nu har jag precis käkat lunch och innan var vi och handlade bla handled och tum-skydd. Sture har plockat ut bilen från verkstan och nu gick det på med nya bromscylindrar och bromsplattor 2500. Vissa av delarna har Sture själv köpt men allt trixande och dit sättande för att få det så att bromsskillnaden inte är mer än 0,3 mellan höger och vänster broms var lite jobbigt.
Så nu är han på besiktningen och det är sista dagen idag så nu måste den gå igenom, den bara måste det...suckar tungt.

Man skulle ha en nyare bil men då blir försäkringen så hög, så alla kostnader på att laga på denna gamla bil under ett år har blivit mycket billigare än vad försäkringen skulle bli/år på en ny bil.
Bara hålla tummarna för att den går igenom!!!

Inget amerikanskt kommersiellt jippo!

Inget amerikanskt kommersiellt jippo!
Som många påstår att det är.
Utan läs och lär varför det antagligen blivit en massa hjärtan och kärlek på denna dag.
Så vitt jag vet så ligger inte Rom i Amerika.



Alla hjärtans dag firas den
14 februari till minne av
sankt Valentin, en präst
som levde i Rom på 200-
talet.
Enligt legenden ska en
kristen man vid namn Valentin
ha lidit martyrdöden
i Rom den 14 februari
år 269. Orsaken var att
han mot kejsar Claudius
vilja sammanvigt unga älskande
par. Kejsarens
påbud berodde på att han
ville ha ogifta män i sin
armé.

Lite om sankt Valentin

1

2

3

Citat från nummer 3

Vilket leder oss till den mer intressanta frågan: Är alla hjärtans dag bara ett sätt för affärerna att få sälja saker med hjärtan på? Är det sanningen bakom alla hjärtans dag? Svaret är faktiskt nej. Dagen har ända sedan tiden innan hjärtformade gelehallon varit känd som en dag för Kärlek. Dagen började associeras med romantik på vissa platser redan under högmedeltiden (1000-1300). När man började sända Valentin-kort vid denna dag är inte helt klart men 1797 publicerades en bok i England med titeln ”The young man´s Valentine Writer. Den gav tips på dikter man kunde ge sin kära på denna speciella dag. Under 1800-talet blev Valentin-kort även populära i Amerika. Vilket har hållit i sig som vi vet. ^_^ Varför man började anknyta romantik till just denna dag är lite underligt dock. För som ni hört så finns det inget romantiskt med Valentinus historia. Vissa tror att det helt enkelt beror på att man trodde att fåglarna hittade sina partners vid den tiden på året och att det inspirerade människorna att göra likadant. (För vem vill inte likna en fågel?

mer bilder från 5 Februari!

Dessa bilder är tagna av min mamma på min födelsedagsmiddag den 5 Februari.
Vi börjar med det blivande bröllopsparet Teddy min son och Marie min blivande svärdotter.







Min lillkille!



Min pappa och min svåger.


Dag 17.

Dag 17 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.

Jag vill vara den jag är. Men det skulle vara trevligt att vare en person med hur mycket pengar som helst att handla saker för. För att se hur det är att bara kunna köpa allt man vill ha. En chafför som kör en runt dit man vill hela dagen. Att gå in och äta vart man vill och hur mycket man vill och vad man vill.
Ja man kan väll säga att jag skulle vilja vara Joakim Von Anka




Kvar att beta av.








Dag 18 – Vad jag åt idag.
Dag 19 – En bild på det jag köpte senast.
Dag 20 – Min favorit film.
Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
Dag 23 – En låt som får mig att gråta.
Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 25 – Min favorithögtid.

Vi sjuklingar.

Jag har inflamation i handled och delar av armen och har fått naproxen utskrivet och kan återgå på Torsdag trodde läkaren.
Ska inhandla ett sådant här skydd på claesolsson





Sture är sjukskriven i två veckor eller tills han är helt återställd, han har en svår stukning av knät så han har fått kryckor.

Vackra ord!

 

Tycker orden här över är otroligt sanna och vackra. Snart ska jag till läkaren, sture har jag inte hört något ifrån men han hör väll av sig när han vet mera.

 

 


dag 16.

Dag 16 – Innehållet i min väska.

Oj då!! Värktabletter, nässpray, allergispray, migrän medicin,zantack, almenacka, tre pennor, plånbok, bindor,näsdukar,åkremsa, lipsyl, spegel, nycklar,mobil ibland kamera. Tror jag fått med allt här.


Kvar att beta av.









Dag 17 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 18 – Vad jag åt idag.
Dag 19 – En bild på det jag köpte senast.
Dag 20 – Min favorit film.
Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
Dag 23 – En låt som får mig att gråta.
Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 25 – Min favorithögtid.

Djävulen förvrider!



En liten djävels sitter på axeln hos vissa människor och viskar vad de ska säga och tycka. Denna jävel sitter egentligen inte på axeln utan är en manipulativ person som förvränger sanning till osanning. Som ljuger, bedrar och far med lögner. Denna person förvrider huvudet på vissa personer och får de att dansa efter personens pipa totalt. Männsikor som påverkas av denna manipaliva djävulsperson är ofta svaga och rädda och lättpåverkade men de behöver inte vara det. De vänder ryggen till nära och kära och följer denna djävuls person till punkt och pricka. Är som en sekt människorna hjärntvättas.
Det kommer en dag bli ett kallt och överraskande uppvaknade för människor som följt djävulen.

Ett råd lyssna på den gode inte den onde.



Djävulen är en stor lögnare tänk på det!



Lite råd och tankar av ingen speciell anledning.

jag älskar dig Sture!!!!

Valentine Glitter Text

Idag är det alla hjärtandsdag och den tillägnar jag min älskade Sture!!!!!





Valentine hand heart Valentine butterfly kissValentine heart lockValentine paper cutoutValentine rain heartsBe Mine Teddy 2Circle Of HeartsValentine artistValentine heart bottleValentine heart cloudValentine hourglassValentine present

Sjuklingar.



Har precis ringt jobbet pga armen. Måste till en läkare för det här går inte. Bättre idag pga voltaren och starka tabletter men jag vill ha rätt vård och medicin och en diagnos.



Jaha bara skit tydligen, nu ringde Sture också, han har halkat på en isfläck och vridit sönder knät tror han, för foten kom under på något konstigt sätt. Nu jävlar snöröjare ska ni få pynta klirr kan jag tala om
...nej det blir fina Lidingö kommun som kommer att få betala skiten.
Varför kommer all skit samtidigt.

Ringde tillbaka till honom för att höra om han kommit till stationen och så och hur han mår.
Nu sitter älsklingen på stationen ute på Lidingö och väntar på deras chef för att skriva en skadeanmälan. Men hur ska han ta sig där ifrån? Han åkte ju med en jobbpolare pga att han har vår bil på verkstaden och kommunalt när man har så ont så man inte knappt kan stödja på benet????

Ja det återstå att se. Är jätte orolig för att det ska vara något allvarligt med knät, men kommunen ska få pynta det lovar jag och det ordentligt, lönen som han förlorar ska de banne mig stå för. De skulle ju vart plogat och sandat på hela Lidingö har ju kommunen lovat igår då de fick ställa in alla sophämtningar i fredags pga halka och fick köra Fredagen igår istället. Men is fanns tydligen ändå och det ska då drabba en arbetande sopgubbe sorry renhållningsarbetare menar jag ju.

 

Sen kan jag tala om att det är 17 minus ute här i Stockholm idag, härligt värre eller hur?




Käkat och sovit.

Tog en naproxen och två Alvedon och då släppte värken så jag har sovit ett par timmar. Vaknade precis och har nu ätit äppelpaj och gjort en köttfärslimpa med fetaost i.
Såg att min dotter ringt men jag har inte hört ett enda dugg av någon telefon, får ringa upp när jag piggnat på mig lite.


med blixt och utan blixt.





ingen blixt.


Dag 15.

Dag 15 – Någonting jag ångrar.

Att jag litat på människor som betytt otroligt mycket för mig och som sedan visat sig vara riktiga svin. Falska, manipulerande, okärleksfulla, egoister. Far med osanningar som tyvärr vissa folk tror på.
Personer som enbart är ute efter att förstöra för andra och då tar till alla fulla medel de kan.



Kvar att beta av.








Dag 16 – Innehållet i min väska.
Dag 17 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 18 – Vad jag åt idag.
Dag 19 – En bild på det jag köpte senast.
Dag 20 – Min favorit film.
Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
Dag 23 – En låt som får mig att gråta.
Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 25 – Min favorithögtid.

Musarm






Har jätteont i skulderbladet och sen går det in under armhålan och ut i bröstet och hela armen ned värre i handled och tummen vid båtbenet. Har ju haft värk i höger arm till och från. Är troligtvis en muskelinflammation då massage och voltaren gel hjälper. Men nu har det åter igen gått längre ut och in.

Kan inte ligga utan att det värker i ett samma gäller när jag sitter här, men sittande ställning är dock bättre. Kan inte äta inflammationsdämpande medel då magen blir i uppror och jag måste ha när till toalett hela tiden.

Men nu tänker jag iallafall inte vänta längre utan gå till läkare, ingen tackar mig för att jag jobbar med värk och inte gör något åt det.
Imorgon bitti är det jag som ringer läkaren och får den hjälp jag behöver.

Är ganska säker på att det är musarm det handlar om eller något liknande. Har nu märkt att jag har svårt att hålla barnen i handen med höger arm då det oftast drar i armen när man går eftersom de går väldigt långsamt ibland. Även märkt att blöjbyten är svårare när man ska hjälpa barnen upp och ned från stegen och använder armen, torka bord och liknande saker känns mera och att sitta vid datorn känns värre än förut.

Titta enbart på höger sida dock ej nacken det är de röda partierna jag har värk i+även överarm, framsidan är då in under armhålan och ut mot bröstet


Äppelpaj.

Trotts att det står rabarber i receptet så är det äpplen jag bytt det till.













Volla färdig för 20 minuter i ugnen!




Vinterland!

Hej mitt vinterland

Vikingarna


Hej mitt vinterland, nu är jag här
Nu biter frosten i min kind, ty kall är kvällen
Hej mitt vinterland, se månen där
Den lyser kyligt kring, på mörka himlapällen

Bjällrans klang nu friden stör
När vi genom skogen kör
Bofink uti granens topp
Förlåt att vi väckte dig opp

Hej mitt vinterland nu är jag här
Och vinter håll i dig
Nu blinkar stugans ljus mot mig
I mitt vita vinterland

Bjällrans klang nu friden stör
När vi genom skogen kör
Bofink uti granens topp
Förlåt att vi väckte dig opp

Hej mitt vinterland nu är jag här
Och vinter håll i dig
Nu blinkar stugans ljus mot mig
I mitt vita vinterland
I mitt vita vinterland











dag 14

Dag 14 – En bild på mig själv för ett år sen.

Tyvärr så har ni sett den men har få bilder av mig själv och denna är från November 2009 så lite drygt ett år sen.



Kvar att beta av.







Dag 15 – Någonting jag ångrar.
Dag 16 – Innehållet i min väska.
Dag 17 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 18 – Vad jag åt idag.
Dag 19 – En bild på det jag köpte senast.
Dag 20 – Min favorit film.
Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
Dag 23 – En låt som får mig att gråta.
Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 25 – Min favorithögtid.

Hotellet igår!

Clarion Sign hotell i Stockholm

Börjar med deras toalettpapper:

Gästernas favoriter

Hotellgästernas egna favoriter - nu kan du köpa hem dem!
Artnr: 2008
Svart toapapper

Svart toapapper

Nu kan du köpa eget svart, elegant och miljövänligt toapapper hos oss! Förpackat i en riktigt snygg box blir det den perfekta - oförutsägbara - gå bort-presenten! I priset ingår 3 stycken rullar.
Pris: 150 kr




Här lyssnade vi på alla föreläsningar denna dag, vissa var bra men andra var mindre bra som den första som Maivor Gustafsson höll i med några inflik från Magnus waller som är en toppen föreläsare. men hon var väldigt tråkig att lyssna på och babblade för långt om allt och kom aldrig till saken. Hon kunde ha sagt att det är viktigt att polisen, socialtjänsten och förkolorna har ett bra samarbete för det var just det hon ville få fram.



Bankettsal

Med nära sju meter till tak och 600 kvadratmeter golvyta finns nästan obegränsade möjligheter. Välj att förfoga över hela lokalen eller dela upp den i tre mindre, använd kanske en till utställningsyta, en till seminarier och en till uppträdande med scen.

Bankettsalen är perfekt för konferenser, kongresser, utställningar, mässor, mingel, middagar, banketter och fester. Vi hjälper dig att ordna catwalk, dansgolv och andra snygga och praktiska lösningar, allt med fokus på att ditt evenemeng ska bli lyckat.

Bankettsalen har plats för 700 personer i biosittning och 500 personer i sittande middagsarrangemang.


Dessa bilder har jag tagit själv:







Tog även på deras berömda toalettpapper:



Orkide vid handfatet



Nej det var en bra dag fast väldigt tröttsam att sitta från 8.15-16.30
se programmet under:




Goda smörgåsar till frukost. God lunch kyckling potatis som var skuren som en fyrkant jättegod säkert gjord i ugnen med kryddor och olivolja, grönsaker, ostronskivling och lite tomatsås. Sen cheesecake och pannacotta, till eftermiddags fikat var det en massa mini bakverk och cheescake...jag åt ingen middag när jag kom hem, orkade inte.

Några väl valda ord under dagen som är viktiga att vara eller att ha:

Att vara snäll

Ha ett forskande öga

Inge hopp.

denna dikt visade Kenneth Ritzen upp i powerpoint den är fin tycker jag.

Det är den drömmen

Det är den drömmen vi bär på
att något vidunderligt ska ske
att det måste ske
att tiden ska öppna sig
att hjärtat ska öppna sig
att dörrar ska öppna sig
att berget ska öppna sig
att källor ska springa fram
att drömmen ska öppna sig
att vi en morgonstund ska glida in
på en våg vi inte vetat om

Olav Hauge poet.

Nej nu får det räcka om planeringsdagen. Nästa inlägg innehåller dag 14.

men först några snöiga morgonbilder.



































Fredag.

Men jösses pendeltågen upp mot 20 minuter försenade. Inga bussar vällingby, Bromma, innerstan, Lidingö, Ekerö går få inga på Adelsö, Nacka/ Värmdö, Tyresö, Södertälje Huddinge/Botkyrka, Järfälla Upplands Bro, Söderort, Norrtälje, Nynäshamn, handen. T.banan går iallafall och den ska större delen av oss åka med till Planeringsdagen, men två bor så de måste ta bussen.
Roslagsbanan stora förseningar men spårvagenne går dock som tuben. Det var ju bar aismark igår med lite snöflläckar så här ser det ut nu:







Minst 2 dm har kommit och det snöar fortfarande.


Dag 13 – Mitt drömbröllop.

Gifta mig på Maldiverna i undervattens restaurangen jag skrivit om förut

Conrad Maldives Rangali Island - 5 * Deluxe
Ithaa Underwater Restaurant Ithaa Underwater Restaurang





Kvar att beta av.





Dag 14 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 15 – Någonting jag ångrar.
Dag 16 – Innehållet i min väska.
Dag 17 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 18 – Vad jag åt idag.
Dag 19 – En bild på det jag köpte senast.
Dag 20 – Min favorit film.
Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
Dag 23 – En låt som får mig att gråta.
Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 25 – Min favorithögtid.










Sov sött!

Imorgon är det då Planeringsdag i stan så jag ska sova snart.
Är trött som vanligt inget nytt eller hur?

Tyvärr blir det ett så här kort inlägg och natti natti!

Torsdag morgon!




Dag 12 –
En bild på ett ställe jag vart på.

Har varit på många ställen. men den här bilden är jag jättestolt över.

öresundsbron:





Kvar att beta av.





Dag 13 – Mitt drömbröllop.
Dag 14 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 15 – Någonting jag ångrar.
Dag 16 – Innehållet i min väska.
Dag 17 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 18 – Vad jag åt idag.
Dag 19 – En bild på det jag köpte senast.
Dag 20 – Min favorit film.
Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
Dag 23 – En låt som får mig att gråta.
Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 25 – Min favorithögtid.

Torsdag idag och jag är dötrött. Vaknade kl 05.15 och låg och vred på mig tills klockan ringde 06.30. Om jag ändå fått sova färdigt, men nej då inte jag inte.
Idag börjar jag kl 08 och slutar 16 och i morgon har vi Planeringsdag inne i stan. Föreläsningarna vi ska lyssna på verkar jätte intressanta bla ska Västerortspolisen prata det ska bli väldigt intressant.
Nu sitter jag och äter frukost framför datorn om man nu kan kalla det frukost? Två rostade brödskivor med smör, allt jag får ner när jag mår illa.
Ha en bra Torsdag!

Dag 11.

Dag 11 – Någonting jag oroar mig för.

Nej det fungerar inte att gå och oroa sig för saker, då kan man inte leva fullt ut.
Så jag är ingen människa som går och oroar mig för saker. Sen självklart kan jag vara orolig hur jag ska klara av att prata inför alla föräldrar på ett föraldrarmöte när det börja rnärma sig. Jag hatar att prata inför en massa människor.
men just nu oroar jag mig inte för någonting.


Kvar att beta av.



Dag 12 – En bild på ett ställe jag vart på.
Dag 13 – Mitt drömbröllop.
Dag 14 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 15 – Någonting jag ångrar.
Dag 16 – Innehållet i min väska.
Dag 17 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 18 – Vad jag åt idag.
Dag 19 – En bild på det jag köpte senast.
Dag 20 – Min favorit film.
Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
Dag 23 – En låt som får mig att gråta.
Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 25 – Min favorithögtid.

Listan blir kortare och kortare. men kan tala om att det är sista gången jag gör en sådan här lista, ganska fånigt egentligen. Låt folk fråga saker om dig istället och svara på det du kan och vill.
Men tyckte det var roligt att göra en lista en gång eftersom så många bloggare gör det numera.

Min blogg har ju varit låst sen den 15 December, så jag börjar på att fundera på om jag ska öppna upp den igen, men inte riktigt ännu.
När jag öppnar den så kommer jag att be om att folk ger sig till känna och be dem skriva varför de läser min blogg kontenuerligt om de nu gör det så klart. Jag vill ha ett hum om vilka som läser, vill inte ha några gnällande snokare. Hade upp i mot 100 läsare/dag innan jag låste bloggen och det steg sakta men säkert.
Men ännu är det inte dags, väntar tills våren.
Funderar även på att kanske flytta bloggen till någon annan sida men vet inte riktigt hur man gör, vet att många som haft blogg.se har flyttat sina bloggar. Någon som vet hur man gör och vart man ska flytta bloggen till en bra sida som inte är lika seg som blogg.se är på kvällarna.

Natti natti!

Ja jösses. Kom hem och skulle baka gaffelkakor med havregryn som jag gjort hur många gånger som helst. Men hur kan man läsa tre msk mjöl istället för 3 dl mjöl?
Ja säg det? Allt flöt ut till en ren sörja. Dessa kakor var till Roxana på mitt jobb som fyller år i morgon och älskar dessa kakor. Nej sket i allt och tog fram hembakade kanelbullar, knöt en söt rosett och dessa får hon istället. Sen såg jag våra bästa år och sov till 17.30. Kom hem strax före 14.30 så jag hann med mycket.
Nu är det snart tv dags sen är det sängen som gäller.


Dag 10.

Ni får kläderna på bild liggandes på golvet. Sen en bild på en trött Kerstin med tröjan på kl 05.15 på morgonen. Kan inte fota hela mig i en sådan liten spegel och jag har ingen större.

Dag 10 –
En bild på mig idag och vad jag hade på mig.







Kvar att beta av.




Dag 11 – Någonting jag oroar mig för.
Dag 12 – En bild på ett ställe jag vart på.
Dag 13 – Mitt drömbröllop.
Dag 14 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 15 – Någonting jag ångrar.
Dag 16 – Innehållet i min väska.
Dag 17 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 18 – Vad jag åt idag.
Dag 19 – En bild på det jag köpte senast.
Dag 20 – Min favorit film.
Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
Dag 23 – En låt som får mig att gråta.
Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 25 – Min favorithögtid.

Gud så trött jag är idag, tur att man slutar kl 14. Skulle verkligen behöva någon  uppiggande...en mirakelkur så man blir pigg igen.
Någon som har något bra...inte juice för det tål jag inte, inga citrusfrukter för det tål jag inte. Nä ska göra mig i ordning nu så höres vi senare.

Familjen annorlunda.

Har precis sett familjen annorlunda. Tänkte ni på när 10-barnfamiljen döpte sin yngsta...en dotter? De blåa banden var kvar på dopklänningen? De ska vara rosa för en tjej. Undrar varför de ej bytte banden?  Sen 7.barnfamiljen i Milano som fick träffa Zlatan, vilken glädje, jag fick tårar i ögonen.
Jag bara älskar denna serie.
Natti!

Blä trött!

Jag blir galen på blogg.se. Trögt som attan varje kväll, så jag bloggar en kortis här och nu. Kom hem tidigt odag fick går en kvart tidigare pga få barn. Skönt, la mig i soffan och såg på våra bästa år sen var det middag och åter slappande i soffan. Är jätte seg och trött vill bara sova.
Tänker ta det lugnt nu framför tv:n och kl 21 ligger jag i sängen och ser på en dv efter familjen annorlunda.

Dag 9.

Har flera vänner och i min ålder brukar men inte ta ut en vän till bästa vän.
Men jag har en person som var eller är fortfarande kanske man kan säga min bästa killkompis som jag kunde prata med om allt ja som jag kan prata med om allt .

Dag 9 –
Bild på mig och min bästa vän.


Sture min älskade sambo.



Kvar att beta av.



Dag 10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
Dag 11 – Någonting jag oroar mig för.
Dag 12 – En bild på ett ställe jag vart på.
Dag 13 – Mitt drömbröllop.
Dag 14 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 15 – Någonting jag ångrar.
Dag 16 – Innehållet i min väska.
Dag 17 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 18 – Vad jag åt idag.
Dag 19 – En bild på det jag köpte senast.
Dag 20 – Min favorit film.
Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
Dag 23 – En låt som får mig att gråta.
Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 25 – Min favorithögtid.

Måndag morgon!



En lång vecka framför sig. Men jag slipper stänga på Fredag för då har vi planeringsdag i stan och slutar 16.30.

Har sovit bra inatt men är jätte trött iallafall. Igår kväll slappade vi framför tv:n halvsovandes och inatt sov jag som sagt bra, men är dötrött och mår tom lite illa.
Men Måndagar är nog sega för dom flesta människor.
Lustigt egentligen jag gick upp tidigare både Lördag och Söndag mot vad jag gjorde idag och la mig senare kvällarna innan mot vad jag gjorde igår. Det är väll konstigt att man är segare idag då?

Nej nu får jag sluta att gnälla och tänka positivt istället.
Det är + ute och då kommer inte marken vara så hal som den varit, vi kanske kan vara ute på vår gård med våra barn idag. Den har varit en ända stor isig knaggelhög med vatten här och där.
Snart ljusnar det och det är ljust fram till ca 16.30, man blir piggare och....nej nu orkar jag inte vara positiv mera.


Nu åker vi!

Vilken drömresa!!!!! Ca 42 000/person beronde på när man åker. Jag vill jag vill jag vill göra denna resa.





Kust till Kust
Dag för dag
Dag 1. Skandinavien – New York
Äntligen! Vi sitter alla i SAS stora atlantmaskin. Drömmen ska bli verklighet. Under färden över Atlanten bjuds vi på lunch och ytterligare en lättare måltid. Dessutom finns ett omfattande underhållningssystem med bland annat filmer, nyheter och musik. På eftermiddagen lokal tid anländer vi till Newarkflygplatsen. Efter pass- och tullformaliteter tar vi buss in till Manhattan vars berömda siluett tornar upp sig framför oss. Inkvartering sker på Roosevelt Hotel med utmärkt läge mitt på Manhattan.

Dag 2. New York
Vi börjar dagen med en gemensam frukost. Reseledaren ger en introduktion till Amerika, samt informerar om en del praktiska detaljer som dricks, mat m.m. Därefter stor sightseeing på Manhattan. Vi får se det mesta av de platser och byggnader, som gjort New York så välkänt bl.a. Empire State Building, Lincoln Center, Wall Street, Chinatown, Harlem, Central Park och Battery Park varifrån man ser Frihetsgudinnan. Vi stannar även till vid FN, de som vill kan stanna kvar och besöka de allmänna utrymmena och souvenirshoppen.. På kvällen rekommenderar vi ett besök på någon av New Yorks 22 000 restauranger, antingen på egen hand eller tillsammans med gruppen.

Dag 3. New York
Många har nog redan bestämt vad som måste göras i New York. Kanske besöka Frihetsgudinnan, ta båten runt Manhattan, åka upp i Empire State Building, shoppa eller bara ta en promenad längs någon avenue och känna atmosfären i New York. Vårt hotell ligger några kvarter från Broadway, Times Square och Avenue of Americas. Här är liv och rörelse. Hästdroskor, taxibilar, mängder av människor, New Yorkbor som åker rullskridskor till kontoret, människor som joggar i Central Park, m.m. Shopping är ett stort nöje. Midtown har många affärer med varuhusen Macys och Bloomingdales i spetsen. Det är också trevligt att shoppa i Greenwich Village.

För de som inte ger sig ut på egen hand arrangerar reseledaren en extra tur. Vi tar båten till Ellis Island vars immigrantmuseum är mycket intressant. Vi gör också ett kort stopp vid Frihetsgudinnan. På vägen tillbaka åker vi upp i Empire State Building (ca US$ 45). Varför inte se New York från ovan? Boka en helikoptertur redan i Sverige. Kanske någon vill se en musikal. Vi kan hjälpa till med biljetter om dessa beställs i god tid i Sverige.

Dag 4. New York – Washington DC
På morgonen bordar vi vår långfärdsbuss. Vi kör genom staten New Jersey och passerar den gamla svenskstaten Delawere. Strax efter lunch ankommer vi till den vackra amerikanska huvudstaden. Det första man noterar är att det inte finns några skyskrapor i downtown. Amerikanerna är ofta väldigt stolta över sin huvudstad och detta med viss rätt. Breda avenyer, många parker, gräsmattor och träd. Vackra regeringsbyggnader i klassisk stil, imponerande monument såsom Washington-, Jefferson och Lincolnmonumenten. George Washington själv valde ut platsen för den unga statens huvudstad.

Vår tur låter oss se ovan nämnda monument samt Vita Huset, Capitolium, Högsta Domstolen, FBI, Watergate, Smithsonian-muséerna, Kennedy Cultural Center och Arlington-kyrkogården med bröderna Kennedys minnesvårdar. På seneftermiddagen inkvartering på Washington Hilton (ca 400 km).

Dag 5. Washington DC
Hela dagen till egen disposition. Det finns mycket som lockar. Bland muséer står Smithsonianmuséerna oftast högst på listan. Från toppen av Washington-monumentet har man en storslagen utsikt över staden. Georgetown lockar med sina vackra pittoreska byggnader och trevliga restauranger. Reseledaren hjälper er att planera dagen. På kvällen äter vi en gemensam middag (ca US$ 50).

Dag 6. Washington DC – New Orleans
Flyg till New Orleans. Vårt trevliga hotell, Omni Royal Orleans, ligger i de berömda franska kvarteren ”Vieux Carré”. När man promenerar omkring i New Orleans är det lätt att tänka sig in i filmen ”Borta med Vinden”. Gatorna är smala, husen har mängder av järnsmide som formar balkonger och pelare. Tillsammans men färdledaren görs en promenad i de franska kvarteren. Det mesta klarade sig bra i översvämningarna efter orkanen Katrina. Här finns mängder av klubbar och cafeer där jazz och dixie spelas. Den mest genuina är förstås Preservation Hall och ni hinner säkert med en musiksväng redan första kvällen.

Dag 7. New Orleans
New Orleans ligger vid Mississippiflodens mynning och har länge varit den stora porten till Amerikas prärie. Fortfarande är trafiken stor på Mississippi och flera hjulångare utgår från New Orleans. Varför inte en tur med en av dem (US$ 40). The Garden District är den del av New Orleans där man finner de gamla magnifika rikemanshusen. Bästa sättet att se dessa är att ta en tur med St Charles Street-spårvagnen, den äldsta intakta spårvagnslinjen i Amerika. I New Orleans finns ett speciellt kök, s.k. kreolsk mat, med rätter inspirerade från den franska tiden. Ett restaurangbesök med just kreolsk meny är en utmärkt kvällsaktivitet.

Dag 8. New Orleans – Tucson
Tidig morgon flyger vi västerut, flygbyte och senare på dagen landar vi mitt i Vilda Västern. Detta är verkligen kontrasternas land. Mycket av Arizona är öde och ofruktbart. I norr bor indianerna, Navajo och Hopi, i väster finns nästan bara öken. Tucson ligger i söder, i Amerikas solsäkraste område. Miljön är helt annorlunda, trevlig arkitektur, spännande miljöer och ett torrt landskap med kaktusar som trädgårdsväxter. Vårt trevliga hotell Westward Look Resort är en riktig oas i den heta öknen, flera swimmingpooler, tennisbanor och en utomordentlig restaurang. Det kan vara skönt att vila ut lite efter de inledande storstäderna.

Dag 9. Tucson
Genast märker man det starka mexikanska inslaget i t.ex. arkitekturen. Det första vi ser är San Xaivier del Bac, Öknens vita duva, förmodligen Amerikas mest avbildade kyrka. Nästa stopp blir Saguaro National Park, där man finner de största och vackraste kaktusarna. Det är ett landskap ni förmodligen känner igen från ett flertal vilda västernfilmer. Det är bara det, att det är så mycket vackrare i verkligheten.

Från mitten av april till mitten av juni kan man uppleva något så unikt som att öknen blommar – det är vackert! Det finns alltid någon kaktus som blommar oavsett när ni kommer. Kring vårt hotell finns många fina exemplar att fotografera, eller fotograferas vid. I Sonora Desert Museum kan ni se alla de djur som lever i öknen. Allt från skallerormar och andra ormar till bergsgetter, bergslejon, pumor med flera. Dessutom många av de olika växter som finns här.

Dag 10. Tucson – Grand Canyon
Tidig avfärd. En kontrasternas dag. Sol, värme, kyla och kanske snö, öken, åkrar, berg och djupa dalgångar och med Grand Canyon som kronan på verket. Vi kör av från stora vägen och in till Sedona. Här börjar Oak Creek Canyon, en canyon vars röda klippväggar har funnits med i många filmer. På eftermiddagen ankomst till Grand Canyon, ett av naturens verkliga underverk. Under miljoner år har Coloradofloden grävt sig ner i berget och bildat en canyon, på sina ställen mer än 1 600 meter djup. Ni kan uppleva det fantastiska färgspelet på klippväggarna, som solen dirigerar. Speciellt solnedgången och soluppgången är fantastisk. Vi bor i nationalparkens egna lodger, som regel på Maswik Lodge, som ligger endast ett par hundra meter från själva canyonen! (ca 550 km)

Dag 11. Grand Canyon – Kanab
För den som vill uppleva soluppgången gäller det att vara uppe tidigt. Vår bussresa fortsätter och vi får rika tillfällen att uppleva naturens mästerverk Grand Canyon. Vid Cameron kommer vi ut på väg 89, som går genom Painted Desert, den målade öknen, som skiftar i regnbågens alla färger. Vi är nu i indianernas land. Längs vägen finns ofta indianer, som säljer vackra smycken. Vi kommer fram till Coloradofloden ännu en gång, men nu är det människor som gjort underverk. Floden är uppdämd genom Glen Canyon Dam och på så vis har Lake Powell bildats. Sjön ligger i en stor canyon. Hela området liknar ett månlandskap.

På eftermiddagen rullar bussen vidare in i mormonernas stat Utah och till det pittoreska Kanab. Kanab är känt bland annat för inspelningar av vilda västernfilmer. Inkvartering på Parry Lodge. Kanab har blivit en mycket populär övernattningsplats. På kvällen äter vi gemensam middag på Westernmanér (ca US$ 50) (ca 350 km).

Dag 12. Kanab – Zion – Las Vegas
En av Amerikas vackraste nationalparker väntar. Vi kör norrut och i Mount Carmel Junction tar vi av mot Zion. Först kör vi på slingrande vägar mellan schackmönstrade klippväggar. Detta är naturens svar på Manhattan. Efter några kilometers körning kommer vi till en tunnel, som mynnar ut i en liten trång canyon av höga lodräta klippor. Bussen tar oss ner på bottnen, där även en liten flod rinner. Vi gör flera fotostopp.

Efter naturens alla upplevelser är det dags för spelstaden Las Vegas. Inkvartering på klassiska Flamingo Hotel beläget vid strippen och så är det dags att prova lyckan med en tjugofemcentare på en enarmad bandit. Dessa enarmade banditer finansierar det mesta. Här finns ett enormt utbud av shower och underhållning. Visste ni förresten att den största jackpot, som utfallit på en enarmad bandit gav flera miljoner i vinst (ca 350 km).

Dag 13. Las Vegas
Las Vegas är arkitekternas Disneyland. Det ena hotellet har mer osannolik arkitektur än det andra. En promenad längs "The Strip" är att färdas genom tid och rymd. Ena ögonblicket befinner man sig i antika Egypten, nästa i en medeltida engelsk borg, för att sedan vandra omkring i dagens Venedig, Paris eller New York. Vårt hotell är ett av de mest klassiska och ligger absolut mitt på strippen med kända hotell som Caesars Palace som grannar. På kvällen väntar shower och mängder av underhållning.

Dag 14. Las Vegas – Hollywood - Los Angeles
Las Vegas är en oas i öknen, vilket vi förstår när bussresan fortsätter. Färden tar oss genom Mojaveöknen, men är ändå spännande med bergspass och vackra vyer. Tidigt på eftermiddagen närmar vi oss Los Angeles som egentligen är 88 olika städer. Efter ett sista bergspass når vi Hollywood. Hollywood är nog ett av de mest lockande namnen i Amerika och efter en omfattande ansiktslyftning är man på topp igen. Vid Hollywood & Heights finner vi många affärer, restauranger och biografer.

Legendariska Mann´s Theatre ligger här med alla kändisars hand- och fotavtryck. Kodak Theatre är Oscarsgalans nya hemadress. Ni hinner kanske också med ett fikastopp på Mel’s Diner, en äkta 50-talsdiner. Vårt mål för dagen är Santa Monica, beläget direkt vid Stilla Havet och slutmål för klassiska Route 66. Vi inkvarterar oss på Doubletree Guest Suites (ca 500 km).

Dag 15. Santa Monica
På Doubletree är alla rum sviter. Hotellet ligger två kvarter från det stora shoppingcentrat Santa Monica Place och tre kvarter från Third Street Promenade, en gågata med mängder av affärer, restauranger och barer.

Santa Monica har en av Los Angeles största och bredaste sandstränder, vilket säkert lockar dag 15, som är en dag på egen hand. På vissa ställen stupar kusten brant ner till stranden och från The Palisades palmprydda kant har man en vacker utsikt mot Stilla Havet.

Santa Monica Pier är välkänd med sitt stora pariserhjul och här kan man uppleva den väldigt vackra solnedgången över Stilla Havet. En av kvällarna arrangeras en gemensam middag (ca US$ 55). Det är lätt att förstå att Santa Monica är en av de trevligaste platserna i Stor-Los Angeles.

Dag 16. Los Angeles - Universal Studios - San Francisco
På förmiddagen gör vi en kortare sightseeing i Beverly Hills och ser Rodeo Drive, Sunset Boulevard och en del flotta villor. Vi fortsätter sedan till Universal Studios, de största i Hollywood. En spännande tur genom filmens värld, där vi får se hur det går till bakom kulisserna. Här finns spännande "rides" i kända filmmiljöer som Jurassic Park, Water World och Back to the Future. Vi får se hur specialeffekter görs, se hur djur tränas, se stuntmen i aktion och kanske t.o.m. delta i en filminspelning.

De som inte fick anbud till en filmkarriär följer med bussen till flygplatsen. På kvällen gör vi en kort flygning till San Francisco och det är mörkt när vi gör inflygningen som förhoppningsvis ger en vacker vy. Transfer till Hilton Financial.

Dag 17 och 18. San Francisco
Direkt på morgonen gör vi en omfattande sightseeingtur. San Francisco är en av de populäraste städerna i Amerika och varför får vi svar på under turen. Från Twin Peaks har man en underbar utsikt över San Francisco och dess förstäder. Vi ser även Chinatown, Fisherman’s Wharf, Union Square, Nob Hill m.m. Vi stannar till vid Golden Gate-bron som ofta ger tillfälle till dramatiska bilder. San Francisco är en stad där man, i motsats till de flesta amerikanska städer, inte är utlämnad till bilen.

I Fisherman’s Wharf finns många affärer, boutiquer och gatumusikanter. Det är dessutom San Franciscos fiskehamn och här finns mängder av restauranger med fisk som specialitet. Det mesta finns inom gångavstånd eller så kan man ju ta en tur med de berömda kabelspårvagnarna. Det är spännande att åka över de branta backarna. Högt på listan av sevärdheter står The Rock, d.v.s. Alcatraz. Chinatown är mycket berömt och en av de största kinesiska bosättningarna utanför Fjärran Östern. En promenad här är en exotisk upplevelse.

San Francisco är en gammal stad för att vara i Kalifornien. 1776 byggde spanjorerna en missionsstation här som sedan övertogs av Amerika. Sen kom guldruschen och San Francisco växte. 1860 blev staden slutpunkt för den berömda expressdiligensen Wells Fargo. Wells Fargo är numera en bank och man har ett museum, där man bland annat kan hitta en diligens och även annat från guldruschens glada dagar. San Francisco har många trevliga varuhus som är värda ett besök, de bästa belägna kring Union Square och Market Street. På kvällen äter vi en avskedsmiddag på en trevlig restaurang.

Dag 19. San Francisco – Skandinavien
På förmiddagen transfer till flygplatsen. Flyg via Chicago till Skandinavien. Ombord hos SAS serveras middag efter start.

Dag 20. Ankomst Skandinavien
Frukost innan vi landar i Köpenhamn vid lunchtid. Eventuellt planbyte för fortsatt resa. Ni har nu under tre veckor fått uppleva det stora landet i väster, allt från storstäder till storslagen natur, från historia till nutid, från dröm till verklighet...

Dag 8!




Dag 8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.

Ja detta var då inte lätt kan jag säga??????

Feströkandet kan jag väll säga då, bitandet på naglarna får följa med det också

Kvar att beta av.

Dag 9 – Bild på mig och min bästa vän.
Dag 10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
Dag 11 – Någonting jag oroar mig för.
Dag 12 – En bild på ett ställe jag vart på.
Dag 13 – Mitt drömbröllop.
Dag 14 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 15 – Någonting jag ångrar.
Dag 16 – Innehållet i min väska.
Dag 17 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 18 – Vad jag åt idag.
Dag 19 – En bild på det jag köpte senast.
Dag 20 – Min favorit film.
Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
Dag 23 – En låt som får mig att gråta.
Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 25 – Min favorithögtid.

Lördagskvällen i bilder.

Här kommer en mängd bilder från middagen igår. Tyvärr så glömde jag fota huvudrätten som var chilikotletter i ugn.
Förrätten är med och efterrätten Gino.
Sture fick presenter också eftersom min syrra och hennes man och Teddy min son och hans blivande fru Marie inte kunde komma när han fyllde år. Hans fick en whiskey och vi fick fonduen tillsammans.

Men nu kör vi är ni redo?

Ja vad är detta då? Syrrans förrätt, hon äter inte fisk i någon form.























Det blivande brudparet Teddy och Marie.










På väg hem.





Present dags.















Här är jag 21 år gammal, hade hela bilden varit med så hade även Teddy 9 månader varit med.









Stures kort. men whiskeyn visar jag inte, kan berätta att det var en Grants.





Nu får ni kommentera, fråga etc. Sen vill jag att du mailar mig dina kort mamma!

Bordet dukat.

Nu är det tvättat, städat och bordet är dukat, bara maten kvar eller huvudrätten och efterrätten Gino. Förrätten såg ni ju igår.





Visst blev det bra?

Lattjo!

Kolla vad balt!

Fotograferad varje dag i tio år

I tio år har Natalie Startings pappa fotograferat henne varje dag. Från att hon föddes till att hon fyllde tio. Hittills har drygt 4 miljoner tagit del av hennes uppväxt komprimerad till en minut och 25 sekunder på youtube.




Kvinnomisshandel.

Jag vill inte klanka ned på män i allmänhet men vissa män blir jag så fruktansvärt arg på Läs under:



Kvinna befriad
– var inlåst av
sin man i 20 år

Under 20 år var den brasilianska kvinnan inspärrad i ett hus.

I går befriades hon av brasiliansk polis.

Kvinnans 60-årige man pekas ut som förövaren.

Den skrämmande historien har precis börjat nystas upp i staden Mariluz i södra Brasilien.

Kvinnan, som enligt polisen är 45 år gammal, blev inlåst av sin 60-årige make för 20 år sedan.

Skulle sköta hemmet

Instruktionerna från maken var tydliga. Polischefen Denis Wellington Viana berättade under en intervju i går att kvinnen i samtal med psykolog uppgett att hon var ”förbjuden till all form av kommunikation" och enbart skulle utföra hushållssysslor, skriver The Straits Times.

Hur kvinnan hållits inspärrad är ännu inte klarlagt. Hon befriades efter att socialarbetare i staden larmat polisen.

De åkte till huset som var låst men hörde en kvinnoröst någonstans där inne som ropade på hjälp. Polisen bröt sig in och befriade kvinnan.

Andra på kort tid

Enligt Denis Wellington Viana har den 45-åriga kvinnan hälsoproblem, vilken kan förklaras med att hon under 20 år förnekats all form av medicinsk hjälp.

Dramat är det andra som inträffat i landet på kort tid.

Förra veckan befriades en psykiskt sjuk kvinna ur en källare där hon hållits fången av sin man i åtta år i en annan del av landet, skriver TT.


Min kommentar

 

Tänk även på alla kvinnor som misshandlas varje år av sina män, alla gömda kvinnor som fått gå under jorden pga män som hotar att döda dem. Vad är det som driver män till detta?

Varför är vissa män så våldsamma och varför just män. Visst det finns våldsamma kvinnor också men de är en minioritet så de som vill att det ska heta partnervåld istället för kvinnovåld stick och brinn!

Har ni läst Liza Marklunds bok Gömda? Eller boken Mias systrar som är skriven av just Maria som boken Gömda handlar om. Fruktansvärt skrämmande historier.

Jag har läst dem. Tänk alla kvinnojourer som finns där kvinnor gömmer sig för sina män. Trasiga kvinnor både utanpå och inuti.

 

Vad är det som driver männen till att slå sina kvinnor? Hur mår de efteråt? varför slår de?'

Skrämmande är det!

 


 

Liza Marklund ja vad säger man om henne.

Underbar, kärleksfull och hjälpsam. Hon är en underbar kvinna.

 

Läs om henne HÄR

 

Jag läser allt om henne och jag läser allt hon skrivit.

Nu kommer det en ny bok som innehåller bla vissa av hennes kröniker som jag är en flitig läsare av.

 



Nya röster sjunger samma sånger


Liza Marklund har skrivit krönikor i svensk och utländsk press i 25 år.
För första gången är många av dem samlade i en fullmatad volym som målar en bred och brokig bild av hennes liv, journalistik och författarskap under ett kvarts sekel.
Här finns framgångens baksida, dess utsatthet och ensamhet, lyckan över barnen och vardagen, vikten av att våga vara naken (inte bara utan kläder).
Här hittar vi hennes brinnande engagemang kring de allra mest utsatta: de sönder-slagna kvinnorna, de våldtagna barnen, de terroristanklagade männen.
Men här avslöjas också de pinsamma misstagen, de dråpliga missförstånden och texterna hon inte vågade publicera när det begav sig.

Nya röster sjunger samma sånger är ett skarpt, varmt och närgånget porträtt av en av Sveriges mest framgångsrika och kontroversiella författare.

Boken kommer i Mars och den kommer även då i min brevlåda.


Dag 7

Dag 7 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.

Åka till Maldiverna och gifta mig med min älskling på den där undervattens restaurangen.
Sen skulle jag även vilja besöka, bla New York, Niagara fallen, Grand Canyon de är de topp tre efter Maldiverna. Köpa ny bil skulle vi göra och eftersom det är jag som vunnit pengarna så får jag välja färgen, antingen en Volkswagen new beetle eller en mini cooper.















Kvar att beta av.

Dag 8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
Dag 9 – Bild på mig och min bästa vän.
Dag 10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
Dag 11 – Någonting jag oroar mig för.
Dag 12 – En bild på ett ställe jag vart på.
Dag 13 – Mitt drömbröllop.
Dag 14 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 15 – Någonting jag ångrar.
Dag 16 – Innehållet i min väska.
Dag 17 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 18 – Vad jag åt idag.
Dag 19 – En bild på det jag köpte senast.
Dag 20 – Min favorit film.
Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
Dag 23 – En låt som får mig att gråta.
Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 25 – Min favorithögtid.

laxstubbar!

Så här gör man:

















Damdadadadam!!!!!!! Ska stå tills imorgon då röran stelnat ytterliggare och då ska det dekoreras med dill och gräslök. De är jättegoda gjorde dom i påskas.

Mumsig värre!

Kom hem 12.40 och gjorde ganska omgående creme fraiche röran med dijonsenap, dill och kryddor och gelatinblad som ska rullas in i lax när det stelnat lite.
Se4n diskade jag, vek tvätt och dammsög med lilla dammsugaren. Har ätit en av Stures tre muffins som han tog med hem eller fick på jobbet, en hallon och nu ska jag ta en äpple och har då blåbär kvar. Fick av Roxana på jobbet en kladdkaka för att jag fyllt år.


Se så smarrigt det ser ut





Ser inte bara gott ut utan det var gott också.

Dag 6.


Dag 6 – Typ av killar jag faller för.

Ja du det har alltid varit tuffingarna, snyggingarna, ofta killar som många tjejer gillade eller gillar.
Humor måste de ha också.

Så här:




Kvar att beta av.
Dag 7 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
Dag 8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
Dag 9 – Bild på mig och min bästa vän.
Dag 10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
Dag 11 – Någonting jag oroar mig för.
Dag 12 – En bild på ett ställe jag vart på.
Dag 13 – Mitt drömbröllop.
Dag 14 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 15 – Någonting jag ångrar.
Dag 16 – Innehållet i min väska.
Dag 17 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 18 – Vad jag åt idag.
Dag 19 – En bild på det jag köpte senast.
Dag 20 – Min favorit film.
Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
Dag 23 – En låt som får mig att gråta.
Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 25 – Min favorithögtid.

Fredag morgon!



Om två timmar är det frukost på jobbet och jag är redan vrålhungrig!!!
Lustigt egentligen då jag inte varit hungrig alls när jag vaknat och ska äta frukost hemma, men när jag inte ska äta den hemma så är jag vrålhungrig.
Nog om hunger här nu. Ska sticka iväg kl 05.55 tåget går kl 06.09 egentligen brukar jag alltid gå 10 minuter innan tåget går och kommer då upp ca 3 minuter innan det går. Men, men det är så halt ute och mörkt så jag vill ha tid på mig att kanske hasa fram.
Är supertrött idag som alltid, fattar inte vad det här vädret gör med en egentligen. Sol, ljus och sommar tack vill bli pigg igen!
Sista rycket nu innan jag ska gå!


Sov gott!

Hej hopp! Imorgon börjar jag kl 06.30 och slutar 12.30. Skönt att komma hem tidigt, ska bara göra förrätten som ska stå i kylen ett dygn sen ska jag sova sova sova.
Har ju middag på Lördag för 9 pers så man behöver förbereda.
Nu ska jag se våra bästa år och sen sova. Sture har redan lagt sig, han ska upp 04.15...ja så är det när man är sopgubbe.

Dag 5.



Dag 5 –
Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.

Ja ska det vara just nu så ska det vara just nu.





Semester! Känner mig trött och utarbetat. Sjukdomarna har avlöst varandra och man hinner inte riktigt återhämta sig mellan dem.
Är ur trött på kvällarna även om jag sover ordentligt. Skulle vilja vara ledig tillsammans med min älskling. Behöver inte åka någonstans räcker gott och väl att strosa runt i vår vackra huvudstad men även slappa framför tv:n med en bra dvd.

Idag är det Torsdag och vi har gymnastik i kyrkans gymnastiksal med de små barnen. Vi går två gånger med de små 1-2 år och två gånger med de större de som är 2 1/2-3 år.
Barnen älskar det. Först får de leka fritt sen gör vi lite övningar med dem samtidigt som vi dokumenterar och fotograferar.
Förra gången så höll jag i övningarna och innan dess så dokumenterade jag.
Idag ska jag inte gå till gymnastiksalen utan det blir utelek med de större barnen.

Vart tog programmet restaurang i vårt vardagsrum vägen? Någon som vet? Skulle vara tio avsnitt och det har bara varit 3 tror jag. Det gick på Torsdagar sen bara försvann det och nu så går SOS västkusten????
Nej nu är jag faktiskt hungrig så jag ska gå ut och göra ett par mackor och äta min frukost.
He en bra Torsdag!


Natti natti!

Svar på en kommentar:

varför Göteborg?
Jag känner mig hemma där och jag och Sture var där 2006 och 2007 jag hittar som hand i handske och han har sina bröder där. Jag trivs mycket bättre där än här hemma och luften är renare. Mina sjukdomar försvann och jag behövde ej ta min medicin.

Det känns mer som hemma än här. Även för Sture.
Vi ska dit i sommar också och det känns för oss båda som att komma hem.
Nu ska jag sova så vi får höras imorgon bitti!

Dag 4.







Dag 4 –
Mina mål/drömmar/önskningar.

Ja jösses vilken fråga. Mål????? Flytta till Göteborg och att vi båda får jobb där. Drömmar??? Vinna en massa pengar så att man kan uppfylla alla sina mål, drömmar och önskningar.
Önskningar???? Ja jag önskar att vi vinner en massa millioner, och jag vill att vi gifter oss på undervattens restaurangerna på Maldiverna

Nu måste jag sticka!

Onsdags morgon!



Tänk jag sov hela natten och vaknade nu när kl ringde. Somnade ca 22.10 för det var sista gången jag kikade på kl och ögonen höll på att ramla ihop.

Lång dag framför sig och en invänjning, så man känner sig lite seg redan nu.
Ska snart äta lite frukost är inte så hungrig redan nu så det får bli om en kvart ca.
Nu ska jag pyssla med lite annat.

Sov så sött!

För det är ingen vanlig dag. För det är Kerstins födelsedag. Hurra hurra hurra!
Slutade 14, Sture hämtade mig så vi var hemma till 14.10. Vi somnade båda kl 15 och Sture ställde kl på 16.20....ha ha ha han vaknade 17.20 och fick liv i mig kl 17.40.

Till middag blev det från korvmojjen, fiskburgare och pommes...minns inte vad Sture åt för jag är dö trött. Vilken pigg födelsedag!
Nu ska jag sova, kanske ta en liten kaka det är jag värd idag.


Dag 3.



Dag 3 –
Min favorit årstid och varför.

Sommar!!!! Ja inte är det för att jag gillar att sola och bada. Men det är varmt, man slipper en massa kläder så som vantar, mössa, täckbyxor etc, naturen är vacker.  Man blir mycket piggare och gladare. Man kan äta ute, man kan mysa med grannarna på gården och man har fem veckors ledighet att vila ut sig på. Nej sommaren är bäst, snäppet efter kommer våren.

Tisdags morgon!

Jösses jag känner mig bakis. Vilket är helt omöjligt. Men är yr, torr i munnen och en smygande huvudvärk är på väg+jätte trött.
Sovit uruselt och nu är migrän på väg. Har tagit tablett och det kommer att bli skönt att komma ut i friska luften snart. Börjar om 45 minuter så jag ska gå om tio minuter.

Så vi säger hej då och höres senare.

RSS 2.0