Tisdag!


För alla mornar!

God morgon nu är det Tisdag. idag ska bilen in på verkstan och jag får ta mig hem med T-banan. Eftersom kylan gör hostan värre så är det inget kul alls att efter en hel arbetsdag, trava till t-banan och åka hem.
Men jag har nog även blivit för bekväm med att alltid få skjuts hem. I början när vi hade bilen så var det enbart när jag stängde, sen blev det när jag slutade halv fem, sen blev det varje dag även när jag slutade tidigt om Sture hann, vilket han alltid gör.
Men just nu är det enbart pga den här hostan jag har.

Men nu har jag använt Bricanyl en vecka imorgon och andningen bättre, flåset bättre, pipet nattetid borta, men hostan och hesheten vill inte ge med sig. Ni som har astma har ni det så här? jag hostar ibland så jag blir blå i ansiktet och särskilt eftermiddagar och kvällar.

Vakande 50 minuter innan kl skulle ringa idag men har sovit jättebra, bara vaknat två gånger och somnat om omgående.
Ska snart äta lite frukost och koka en kopp Ingefärste som lindrar väldigt bra mot hostan och min ömma hals.

På Fredag ska vi sticka och handla efter att jag slutat jobbet, ska ju ha middagsgäster på Lördag. Vissa saker är redan inhandlade men andra saker kan man inte köpa en vecka innan.
jag fyller ju år imorgon så på Lördag blir det födelsedags middag.

Min syrra kommer nog inte för hon ligger på sjukhus efter en väldigt jobbig och planerad operation och hon har värk, mår illa och kräks.
Så syrran om du läser detta så ta det lugnt och vila, vi ses när du blir bättre istället.

Krya på dig!!!

Nu ska jag äta frukost sen ta mig till jobbet och ta hand om en drös busfrön :-)!


Mina är ju itne så här små utan minst tre år tom blivande sexåringar.


Suckar högt, det är Måndag igen!

Måndag???? Igen???? Var det inte nyss Måndag? Jo visst var det det?????
Känns så iallafall. Jaha då slutar man kl 16 idag då, hoppas vädret är okey så man slipper hosta så mycket, börjar bli trött på eländet nu.

Vad gjorde ni i helgen då mina läsare? Vad jag gjorde vet ni ju redan. Tycker inte man hinner så mycket på helgen för den bara rasar fram så himla fort, vi fick iallafall en hel del handlat.

Nej nu säger jag God morgon sen är det frulle med DN som gäller.


Gnaget byn!

Vi har varit i Solna centrum och shoppat lite granna.
Se så söt diskborste från Järnia







AIK AIK AIK!!!!!

Råsunda stadion





På parkeringen







På väg hem



Ser ni statyetten uthuggen i trä en bar rumpa







Nu ska vi slappa!

Leker!

Jag leker igen:

Trädet jag fotade igår



Min stora kärlek!



Gå in på Picnik och lek, för nu är allt gratis då de upphör den 19 April

Söndags morgon!

Glömde en sak igår när det handlar om grossen. Bankomaten var stängd i vårt centrum som vanligt. Så Sture tog ut pengar på bankomaten vid grossen. Men jösses inga 500-lappar utan enbart 100-lappar. Vad sysslar de med?
Är fortfarande irriterad över hur City Gross sköter sin affär, gamla varor, slut på varor, rörigt och ingen skyltning.
Nog!

Har precis kokat vatten till mitt Ingefärste som ska vara bra mot luftrören och förkylningar. Har ju fortfarande den där hemska hostan kvar som kommer att sitta i tills mina luftrör är helt läkta. Hoppas det går fort för jag vill göra den där astma testen snarast.




På Coop köpte jag två chokladkakor, de brukar kosta 29 kr styck nu var det två för 40 kr.
Fin choklad och den vita var himmelsk god!






Rekommenderar båda, finns även mörk chokladmousse och en hel del andra smaker.

Nu ska jag dricka mitt te.


Tummen ned för grossen!!!!!

Aldrig mer City gross!!!!! Det står jag fast vid nu iallafall. De har precis flyttat om så det är uselt skyltat+att en massa varor saknas. Champinjonerna såg ut som russin så de borde de ha bytt ut. Flytande smöret hade gått ut, majonnäs fanns inte sen var det några saker till. Sen när vi kom till kassan så funkade inte det att dra varorna han fick använda den så kallade pistolen...suckar högt! Vi åkte till coop där det var kaos och handlade resten, nu är vi båda på dåligt humör.
Aldrig mer grossen så himla rörigt det blivit!!!!
Sen ska vi ha äggfri Tagatelli allt som står på innehållet är Durumvete????? På en sort stod det kan innehålla spår av ägg. Jag vill ha äggfri tagatelli!!!!!!

Någon som vet vart jag inhandlar detta?

Titta vilken rolig Björk jag såg på vägen, så många granar som spretar hit och dit.




I am back again!

Jag är ledsen men jag hade annat för mig än att skriva något igår morse var trött och hade sovit rätt dåligt.

Iallafall har jag sovit bra inatt. KL 19 igår så kände jag bara att jag orkar inte hålla ögonen öppna. La mig i soffan och däckade totalt, vaknade från och till fram till kl nio, både postkodsmiljonären och på spåret gick spårlös förbi...fyndigt det sista va?

Gick på toa...intressant va? Somnade om fram till kl halv elva då jag bara såg på kl och somnade igen. Sen vaknade jag tio över tolv såg ett avsnitt på Varuhuset och somnade ifrån det sista. Jösses så jag sover...vaknar jag igen kl fyra...toabesök somnar om igen. Vaknar helt kl halv sju och då sätter jag på datorn och skriver in räkningarna.

Jag har då sovit 9 1/2 timme så idag bör jag vara rätt pigg. Tvättstugan kl 10 sen ska vi åka och handla, fylla på kyl, frys, skafferi.
Tvättstugan tar alltid Sture själv, jag går alltid upp först och plockar i ordning, diskar sen tar jag det lugnt tills han är färdig.

Ska faktiskt ta och sätta lite fart med dessa sysslor nu sen kommer jag att komma tillbaka hit flera gånger idag...nja kan lova minst en gång.

Just det kolla vad jag har köpt:






Denna DVD ser vi imorgon!

Röntgen!

Idag är det röntgen, för hostan är kvar även om den är bättre. Pipandet är borta, skönt tog en dos i natt när jag vaknade och de rosslade så där som det brukar göra samtidigt som pipet kommer. Somnade om omgående. Men jag har ju något mer eftersom läkaren inte alls gillade allt rossel i lungorna så därför ska jag röntgas.
Om nu denna är snabbhjälpande borde jag inte slutat hosta också? Visserligen sitter inte hostan fast så som den brukade, särskilt på morgonen utan lossnar nästan direkt och massa slem kommer upp.
Trevlig läsning va?
Men hoppas allt är på rätt väg nu!


Stänger idag och det känner jag inte alls för så seg som jag fortfarande är, man sov bra inatt med tre uppvak men somnade om nästan genast. Somnade tyvärr även ifrån Mästerkocken igår, inte så bra för den vill jag ju se.
Sen sändes halv åtta hos mig kl nio pga handbollen...idioti. Så den såg vi ju inte och hade inte gjort om vi var vakna heller. Sätt den där jäklar sporten i en egen kanal, det finns ju så många nu.

Nej jag måste äta nu tänker hänga på låset till röntgen så att jag kommer i tid till jobbet...börjar kl nio.

Ha en bra dag!

Vart hos läkaren!

Jag orkade inte skriva imorse och egentligen inte nu heller. Men jag fick en tid hos läkaren kl 16 idag. Fick en toppen läkare som verkligen lyssnade på mig. Han sa att det lät som astma så jag fick detta:



Redan efter första dosen så kändes det bättre. Men han ville även att jag ska röntga lungorna imorgon kl 8, passar bra för jag börjar först kl 9.
Han tyckte inte det skulle rossla så mycket som det gjorde, pipljudet och andnöden jag har så fort jag gör det minsta lilla var det som visade på astma förhoppningsvis enbart förkylningsastma eller kall astma som man får av kyla ute.
Läkaren lovade ringa imorgon eftermiddag till jobbet och ge svar på vad röntgen sa.

Politik!

Jag är trött på att läsa dag ut och dag in om sossarna i tidningen. Nu räcker det.
Gör så här rösta på Moderaterna.

  1. Om ni vill att allt ska privatiseras och oftast bli sämre. Exempel, renhållningen, äldrevården, förskolor.
  2. Om ni vill få större klyftor mellan de som har det bra ställt och de som har det mindre bra ställt.
  3. Om ni vill att det inte går att överleva på a-kassan.
  4. Om ni vill bli utförsäkrade trotts att ni är sjuka eller inte fått ett arbete och istället får göra någon meninglös syssla som aldrig kommer leda till ett arbete.
  5. Om ni vill att framtidens ungdomar ska få svårare att få en bostad om de inte har rika föräldrar som kan köpa en. Allmännyttan kommer att försvinna.
Moderaterna bygger ett samhälle för de rika, de rika blir rikare på de fattigas bekostnad.
Nej du passar inte in i deras samhälle, som sjuk, arbetslös, ensamstående, pensionär.
Detta tycker jag är värre än att tjata om skattefusk och andra felaktigheter politikerna inom sossarna gjort sig skyldiga till
.
Jag har drabbats negativt av Moderaternas politik, deras idéer etc. Hade jättesvårt att få ett arbete pga all privatisering, fick usel a-kassa, Jag bor nu i en bostadsrättsförening som jag inte alls vill utan jag ville fortsätta hyra av familjebostäder.
Nej Moderaterna är inget annat än en omvänd Robin Hood.
Leve Karl-Bertil Jonsson!!!!!


En sak till jag är inte egoist för är man Moderat så är man det. Jag ser till andra, kommande ungdomar som inte får ett arbete eller bostad, de som är sjuka och utförsäkras, ensamstående som inte klarar sig, pensionärerna som blir fattigare och fattigare.
Detta är min åsikt och den står jag för!!!!!


Astma!

Svar på kommentarer: Jag är inte sjuk med hosta ofta senast var i Augusti. Men jag ska kolla upp det där med förkylningsastma. Har mailat min läkare och bett om en tid och skrivit hur symtomen är och hur länge jag varit dålig.
Har inte varit ute sen i Fredags utan hållit mig inne men hostan är inte bättre för det...suckar högt.
Tack för tipsen, har haft tankarna ditåt men förträngt dem, men nu när två påpekar detta så lyssnar jag och tar till mig.

Jaha då var det Måndag igen då. helgerna går så fort, men denna helg har jag varit lydig och tagit det riktigt lugnt och hållit mig inne.
Till middag igår så åt vi:







Finns räkor kvar så nu ska jag äta dessa+läsa DN.

Svulla svulla svulla!!!!

Har tagit det lugnt idag och vi har kollat färdigt på Pojken med Guldbyxorna. Kanske det är ett tråkigt liv för vissa men inte för oss.

Jag vill gärna åka ut och göra något men min hosta blir tyvärr sämre av att vistas ute i kylan. Så nu är vi barnsliga och ser på gamla barnserier. Vi slöar framför tv:n ser på varuhuset och en massa annan skit som somliga skulle kalla det kanske.


Lägenheten är skinande ren så där finns det inte mycket att göra, tvätten tvättades igår och vi har handlat allt vi behöver i matväg för flera dagar framåt.

När hostan är över så blir det en riktig långis promenad på Söders höjder oavsett kyla ute.

Förresten vad gör ni andra på helgerna?
Har man ett tråkigt liv för att man kollar på film en hel Söndag?
Måste man ut och göra något för att ha ett rikt liv?

vad har ni för åsikter om vad ett tråkigt liv är och ett rikt liv är?

Vet ni något hemskt?
Jo snart ska jag svulla i snacks också och fortsätta att dega framför tv:n.

Bli så där fet och ful så att jag blir avundsjuk på alla som är smala och håller på med LCHF dieter!
Gråta över att jag aldrig kommer bli mer en en sketen barnskötare!
Bli upprörd över idioter som säger dagis och inte förskola!
Jag ska vara en bitter gammal kärring helt enkelt!


Men först blir det:







Tack och hej leverpastej!

Söndags morgon!

Så tråkigt. Fick reda på att sidan där jag gör om mina foton ibland ska stänga ned i April. När man äntligen hittat något bra. Hittat och hittat fick namnet på sidan av en närkompis.











Middagen igår.

Pepparbiff med penne.





Idag lyser snön vit och fin för det har snöat inatt.








Mätt och belåten!

 

Så där ja, nu är jag mätt och belåten. Så dags att skriva lite mera. Korsordet? Jo löste det långa ordet och alla ord från bilden. När jag gjort det så lägger jag ned krysset. Det är orden jag vill få ut.

Åt frukost samtidigt, rostade smörgåsar en med skinka och ost och två med kall falukorv och senap. Sen rostade jag en till och hade hemmagjord krusbärsmarmelad på. Fick det från en på jobbet som gjort marmeladen själv.

 

 

 

Vad ska jag göra nu då? Jo tvätten ska hängas och sen ska det diskas, sen ska vi se något på tv.

Höres igen!


Lördag!

 

Godmorgon! Lördag morgon och jag vaknade först kl 7.30, innan vaknade jag vid 4 första gången men har sen sovit bra inatt.

Bjuder på lite fönsterljus.

Mina fönsterlampor

 

 

 

 

 

Mysigt med belysning i fönstren tycker jag särskilt i mörker och då snön lyser vit utanför. Snö och snö men marken är vit iallafall.


 

Har ni tänkt på vad folk kan vara elaka mot andra på nätet. Mot de inte ens känner. Självklart måste man få kommentera inlägg, men man kan ju göra det på ett bra sätt även om man inte håller med skribenten.


Sen finns de vissa som hoppar på de som kommenterat med vidrigheter. Den som lagt in en kommentar kanske kommenterat att de skribenten skrivit inte stämmer eller det heter så här inte så där. Men då blir denna person påhoppad med att den är fet, att den inte har ett liv, att den är avundsjuk ja tusen saker till. Precis som livvaktar för skribenten. Deras stora idol får inte ta någon som helst negativ kritik för då hoppar man in och skriver en massa skit till den som kommenterat negativt. Ser detta dagligen i kommentarsfälten+att jag råkat ut för det själv.


Särskilt i Katrin Zytomierskas blogg. Där får alla som skriver något negativt en massa påhopp. Hon har bla skrivit att det är okey att neka överviktiga arbete, att feta är äckliga och fula och bör ta tag i sina liv istället för att sitta och svulla. Hon kallar andra barn för fula äckliga etc. Hon kastar skit och hänger ut folk i sin blogg. Hon påstår felaktiga saker. Ja listans kan göras hu lång som helst. Här blir kommentatorerna påhoppade om de råkar skriva mot henne av en drös som tycker som Katrin.


Men varför vara så elaka mot folk som man inte känner. Självklart om någon skriver till Katrin: Ditt stora idiotiska fån gå och häng dig, du är så jäklar korkad och ful och IQ befriad och din unge är så himla fet. (nu överdrev jag rejält). Då får man skylla sig själv om man får skit tillbaka. Men att  skriva att man tycker att hon är fördomsfull i det hon skriver om överviktiga bör inte ge en massa skit från andra läsare.


Eller vad tycker ni? Mig skulle det aldrig falla in att göra så mot någon. Oavsett om jag känner personen eller inte.


Nu ska jag äta frukost och läsa DN.


Återkommer under dagen!


Fredag!

Jätteskönt att det är Fredag idag så man får vila ut ordentligt i helgen. Fortfarande inte bra mer tänker jag inte skriva om denna jobbiga sjukdom.
Bloggandet har blivit lidande då jag inte haft någon form av ork eller känsla för att skriva något.
Mer än hej och hej då nästan.
Så blir det denna morgon också tyvärr.
Tänker faktist ägna de minuter jag har kvar hemma till att läsa DN och äta frukost i lugn och ro.
Så ha en trevlig dag alla läsare.

Torsdag!

Tänk redan Torsdag vad veckan gårr fort. Bara rasat iväg i full galopp. Idag stänger jag så jag börjar först kl nio.
Så snart ska jag sätta mig med min frukost och läsa DN i lugn och ro. har väldigt gott om tid på mig idag ska iväg först om 50 minuter så det känns skönt.


Jag har blivit utmanad av Celine att göra denna lista under så jag gör ett litet försök:



1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
Ja vad gjorde jag då????? Jo jag läste till Undersköterska.

2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?
Samma som idag.

3) FEM SNACKS DU GILLAR
Chips och dipp
smågodis
choklad
tårtor
bakelser

4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL: 
Du ganmla du fria och den blomstertid nu kommer och en hel hög med barnvisor
5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MÅNGMILJONÄR:

Resa
Skänka pengar till behövande
Köpa ny bil
Köpa sommarstuga
Köpa ny soffa

6) FEM DÅLIGA VANOR

Dålig förlorare i spel
Kort stubin'
För snäll

7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA:
Göra utflykter
resa
skriva
Slappa vid behov

8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA:
Kjol
Keps
den där fula mössan med en tofs högst upp
Högklackade skor

9) FEM FAVORITLEKSAKER:
Datorn
Kameran
Blogga
spela spel

Nu måste jag ägna mig åt frukosten.

Inte på humör!

Är så jäklar trött på den här skiten. Igår började jag hosta värre igen och likaså inatt har varit vaken flera timmar och enbart sovit fyra timmar i strö, lite där och lite här. Det killar i halsen så att jag börjar hosta och det är en torr äcklig hosta och det piper om luftrören.
Men jag känner mig inte alls dålig och ryggen var skaplig igår och hostan med fram tills kl blev 15 ca.
Vi får se hur det bir idag annars är det jag som bokar tid hos min husläkare tänker inte gå någon annanstans nu.

Nej måste börja göra mig i ordning då jag öppnar idag, ska bli skönt att efter denna natt bara få gå hem och lägga sig och dra täcket över huvudet!

Tisdag!

Två saker jag inte skrivit om ännu.
Men såg ni Gladiatorerna i Lördags. Efter det programmet känner jag inte för att titta på det längre.
En skadades i den sista grenen innan hinderbanan och avslutar tävlingen. Då får en ny hoppa in för honom mot den andre som tävlat i flera grenar och är jättetrött. Han får även starta tidigare eftersom den som hoppade av har fler poäng och får starta vissa sekunder tidigare. Vilken orättvisa, nästan klart som korvspad att den utvilade vinner mot den uttröttade som även han var skadad i revbenen.

Nu gjorde den uttröttade jättebra ifrån sig och ledde ett tag, men orkade inte i slutstriden.
Väljer man att hoppa av eller läkaren anser att man ska göra det då ska självklart vinsten gå till den som är kvar i tävlingen. Allt annat är totalt fel.

Tryck på bilden för att läsa om dramat.


Det var en sak nu till en till.

Igår hade jag bott här i 22 år, alltså det är 22 år sen jag flyttade in i denna lägenhet med tre små barn som då var 4 månader, 2 år och 9 månader och 4 år och nästan 3 månader gamla och min ex gubbe.
Tänk vad tiden går fort.
Den här bilden är tagen i gamla lägenheten någon månad innan vi flyttade
Med och utan blixt:





Hur natten varit? Bra nästan toppen, vaknade två gånger kl 02 somnade direkt och kl 04.30 och somnade direkt och sen vaknade jag till kl. Blir så himla glad att få sova ordentligt. Igår på jobbet så hade jag ont i ryggen men inte så där så att man inte står u också otroligt skönt faktiskt.
Nu är det frukost time

MÅNDAG!



Vaknade två gånger inatt kl 00.30 men somnade om nästan direkt och kl 03.30 men där somnade jag först kl 04.15, sen vaknade jag strax efter kl 06. Men jag känner mig som om jag vore överkörd av en ångvält, så himla slut i kroppen. Känns som om jag har feber men det har jag inte. Inatt är den bästa natt på länge när det gäller hosta och sömn så det vänder nog nu får man hoppas.

Har tagit en Ipren för jag vet att det där sega i kroppen försvinner då, så något har jag som inte är som det ska. Men jag får se hur det går att jobba idag. För kommer det ryggvärk och flåsningar och att jag känner att jag inte alls orkar detta då....Är det jag som går till läkaren imorgon och slår näven i bordet, nu får de fasen göra något!!!!
NOG!

Igår så dammsög och skurade Sture hela lägenheten och satte upp gardinerna som jag strök. Sen slappade vi framför tv:n hela dagen. Vid 15.15 så somnade vi båda två och sov fram till middagen. Är nog trötta bägge två pga sjukdom, han har ju ont i sin axel igen.
Potatisgratäng och lax blev det till middagen. På kvällen så såg vi reprisen på Antikrundan som jag spelat in. vad fin den där speldosan med lilla fågeln var.

Nej nu ska jag äta frukost och ge mig iväg till en arbetsdag som jag redan nu känner att jag inte kommer att torka med.


Söndags morgon!

Vi åkte till City Gross igår efter middag och på vägen stannade vi till vid Blackebergs torg.
Sture skulle till Billy för att lämna in hästarna.
Jag knäppte lite bilder medan jag väntade. Tänk stora granen på torget var kvar och små granarna på taket. Ur dåligt när det var tjugondedag Knut i fredags.
Sen att de för två år sen (tror det var två år sen) bytte ut ljusslingorna i små granarna till sådana där plast lys slingor...ur fult och snett och vint.
Här har ni lite bilder.






Sen det där fula höghuset som kom till 2001, men det fanns faktiskt med på ritningen redan när de började bygga torget på 50-talet. Vet inte varför det inte byggdes då.



vacker himmel





Någon som vet när systembolaget öppnades på Ekerö. Vill ha ett korrekt svar från en säker källa tex kommunen. Sture säger en sak och jag en annan.

Nu är julen ute för denna gång!

Nu är alla julsaker nere och allt är uppsatt som fick tas undan för alla julgrejer jag har. Det är två gardiner som ska strykas och hänga upp kvar att göra. Sen ska vi åka och handla, dammsuga och skura alla golven. Sen har Sture haft eller håller på i tvättstugan.
Så vi är driftiga idag. jag får stanna upp och vila då och då vilket jag gör nu du ryggen gav sig till känna...suck!

Här ska en gardin vara i videorummet



Här ska köksgardinen vara



Matsalsbordet fritt från alla julsaker



Bokhyllan där bla krubban stod



Byrån i hallen



Hurtsarna i hallen



Nu så ska jag göra mig i ordning för snart ska vi åka och handla. Har precis kommit ur duschen.


Min frukost!

Det blev rostat bröd med gräddost och en klick apelsin marmelad överst och ett glas iskall blandsaft.
Tidningarna kom i brevlådan igår men Ica kuriren ska jag säga upp, gillar inte den. Förr gjorde jag det men den har blivit sämre. Dåliga recept eller inga lockande kanske man ska säga, annonser i massor och reklam inne i tidningen. Tom korsordet är sämre. Fick alltid denna tidning från min f.d svärmor när hon läst klar den och långt efter att barnens pappa och jag skilt oss, då var den bra.


En liten bild:




14 Januari!

Snön ligger idag även om det inte är mycket som har kommit.





idag har jag bla det här att göra. Stryka köksgardinen som jag tvättade igår och den är 4,5 meter lång.



Vaknade kl 5.30 imorse av hostan. Nej den sitter inte direkt fast men är jobbig ändå. Har så ont i korsryggen pga hostan. Nej det vill aldrig vända helt så man blir ordentligt frisk.
Kollade lite på Varuhuset sen satte jag mig här. Är rätt hungrig så ska nog gör mig en macka eller två eller tre eller fyra. Men vi har inget lattjo pålägg hemma, gräddost, marmelad och ägg...nej jag vill ha något annat idag.
Tina räkor kanske!!!!! Nej det tar en timme i rumstemperatur och så länge kan jag inte vänta.
Nej vi får höras senare måste få något i magen nu.

Hej mitt vinterland......






















 

 

 

Det snöar ute!!!!!


Skrock



Hej hopp!
Denna dag har jag ägnat åt Varuhuset säsong 1, dammat sovrummen, videorummet och båtrummet och gjort en köttfärssås. Men jösses vad slut jag är nu. Nu blir det åter igen liggläge i soffan och fortsatt tittande på Varuhuset. Visst är den serien underbar?






Det är ju tjugondedag Knut idag och då dansas julen ut, har då dammat allt där julsakerna satt/stod innan, de ligger på bordet fortfarande och imorgon ska de ned i kartongerna.



Men det är inte bara tjugonda Knut idag utan det är Fredagen den 13 också och dessa dagar gillar jag inte alls.

 

År ni skrockfulla?

Det är jag, går tex aldrig under en stege, spottar tre gånger då en svart katt korsar gatan, säger alltid peppar peppar ta i trä om jag sagt något korkat tex jag har inte haft maginfluensa som alla andra.

Fredagen den 13 skulle jag helst stanna inne om jag kunde, nu är jag ju sjuk och är inne om inget oförutsett sker...peppar peppar tar i trä.

Lägger aldrig nycklar på bordet, man får sju års olycka om man slår sönder en spegel, jag går aldrig på A-brunnar det betyder otur och råkar jag gå på en och har sällskap vill jag att denne dunkar mig 3 ggr i ryggen.

Skulle aldrig ta in Ljung för det betyder att en nära kommer att dö.

Ja sådan är jag och denna dag gillar jag inte alls!

 


I am back!

Vill bara skriva en sak först. Ni får gissa hur mycket ni vill men kommer inte få ett svar på om ni har rätt eller inte. Dåligt omen som sagt, men ni kommer att få svar senare i år det lovar jag. Mamma vad ihärdig du är!!!!

Amerikansk komedi från 1981. Den tuffe Chicagoreportern Ernie Souchak hamnar i ett maffiabråk som är nära att sluta illa. För att komma bort från tumultet skickas han iväg för att göra ett reportage om örnforskaren Nell Porter. Hon är liksom Ernie en hårdnackad person men efter ett par duster förälskar de sig i varandra. Tyvärr räcker det inte för att hålla sams utan deras personligheter och livsstilar fortsätter att kollidera med varandra.





Har ni sett denna film Kalla mig Ernie som den heter på svenska? Handlar om en man som har en mycket berömd kolumn i en välkänd tidning i Chicago. Han snokar reda på allt och har folk som läcker upplysningar till just honom. En dag så får han upplysningar av en man som har sin lille som med sig som vill klättra upp på en brandstege. Ernie skojar och säger att han kan hjälpa pojken som blir jätteglad, men pappan ryser och talar om att han avskyr höjder.
Några dagar senare så sprängs Ernies lägenhet i luften och hans chef bestämmer sig för att skicka honom till klippiga bergen för att göra en intervju av en kvinna som lever där och fotograferar örnar. Han måste bort folk vill ju mörda honom för det han skriver.

Summan av kardemumman är att han blir blir kär i denna kvinna och hon i honom, men en dag måste han ju återvända och hon har sitt liv i klippiga bergen. Han kommer tillbaka och är som en levande zombie som vandrar runt med vandringskäpp, byter ut alla kort på sitt skrivbord med bilder från reportage han gjort till kvinnan han älskar och örnarna. Av misstag tas hans första artikel in som är som en kärleksfull rese berättelse.
Den tuffe kolumnisten som riskerade sitt liv som hade sitt namn efter flygplan som flög över Chicago, en välkänd och väl läst kolumnist hade totalt förvandlas.

Men en dag står det om pappan som gav honom upplysningar i en tidning. Han är död pga ett fall från en brandstege. Ernie vaknar upp och skriker, han skulle aldrig ge sig ut på en sådan han hatade höjder.
Han är i full gång igen och alla jublar.

Vad vill jag säga med detta då?

Jo I am back!
Skrollade in min blogg och det är bara skit senaste tiden. Har inte skrivit pga lust utan mer eller mindre känt mig tvungen varje dag att plita ned något. Sjukdomen har gjort mig orkeslös och svag. Men idag är det första dagen som jag vill skriva och brinner av lust för det.

Är fortfarande orkeslös, hostig, matt och trött men skrivlusten är tillbaka!

Hur mår ni själva då mina läsare? Något ni brinner för? Är ni sjuka eller har ni varit.
Hur var er start på det nya året?
Min vet ni ju redan eller hur?
USEL!!!


Jag kommer uppdatera idag för att jag känner för det itne för att jag måste.
Ha en jättebra Fredag!

Bröllop???



Vad flera surrar om bröllop skrev om en hemlis och ledtråd vatten och huvudstad som jag ser fram mot i år. vad har det med bröllop att göra eller har det med bröllop att göra? I ett senare inlägg fick ni gissa hur länge vi vart förlovade i år och så skrev jag att jag saknar min gubbe.
Men både syrran och mor min surrar om bröllop????




vet ni jag ser fram mot att ta en promenad på söders höjder med min gubbe i år...det har med vatten och huvudstad att göra, nu är det inte det men ett exempel bara.
Kul att ni gissar, fortsätt med det.

Jorden går under!

Svar på kommentar:
Nej jag ska inte bli farmor heller. Så det var fel det med.


Blev ingen Törnfåglar. Är inte på humör för något tårdrypande sorgligt just nu. Så det bidde Varuhuset säsong 1 istället.
Passar min sinnesstämning mycket bättre.
Tråkigt väder det är idag...regn i Januari????? Nej det är inget som stämmer numera. Sommaren är kall och vintern är mild. Jorden går säkert under i december i år som Mayaindianerna förutspått, den 21 December närmare bestämt.



INFO


Mayaindianerna var ett folk som levde i Sydamerika mellan åren 250-950 e.Kr. Fast det visste ni nog. Vad som är intressant med Mayaindianerna var deras besatthet av tiden. Genom att studera himmelen så lyckades de komma på ett tidssystem som anknöt till astronomiska observationer av solår, månår och Venus synodiska perioder. Andra matematiskt väl definierade tidsperioder hade rituella ändamål utan synbar anknytning till kända naturcykler. Sin matematik baserade mayaindianerna på talet 20. Genom att studera mayakalendern så har forskare med gapande munnar fastslagit att mayaindianernas förståelse för cykler av planeter, solsystem, stjärnor och till och med galaxer vida övergick de kunskaper vi hade för bara 20 år sedan. De visste till exempel att vår galax roterade runt ett svart hål och hur jorden förhöll sig till det, något som vi först greppade på 90-talet.

Mayakalendern innehåller också en rad profetior om vissa naturcykler och händelser i framtiden. Men här är det relevanta: Mayakalendern slutar den 21 December 2012. Enligt deras planetära cykel så kommer då jorden och solen stå i en perfekt linje med vår galax "ekvator", något som vi med moderna mätinstrument nu kunnat verifiera. Mayaindianerna menade att då skulle jorden, som vi känner den, gå under. Vissa hävdar att på den 21:a December så kommer jorden genomgå ett så kallat "pole shift" som innebär att de magnetiska knutpunkterna (nordpolen och sydpolen) kommer flyttas vilket kommer leda till globala naturkatastrofer och till slut mänsklighetens undergång.

Den som startade den här "rörelsen" var en kille vid namn José Argüelles som var fascinerad av det gamla kinesiska spådomssystemet I Ching (förändringsboken) som är den äldsta bevarade boken i kinesisk kultur. Det går till såhär: Du kastar tre mynt sex gånger och om två av mynten är klave så målar du ett helt streck på ett papper. Om två av mynten är krona så målar du två streck bredvid varandra. Du gör alltså det här 6 gånger och får då fram ett hexagram som du kollar upp i boken och så ger den dig råd om kärlek, karriär osv.

Vad José gjorde var att han tog dessa 64 olika hexagram och räknade samman dom till en matematisk graf. När han studerade den här grafen testade han att göra den till en tidsskala. Han började med datumet då I Ching är daterad och gick helt enkelt framåt. En graf, som ni vet, går upp och ner och när han tittade på stora civilisationers uppgång och fall så märkte han att de stämde förvånansvärt överens med hans tidsskala. Romarrikets fall, Amerikas upptäckt, andra världskriget osv. Tidslinjen slutade i alla fall på ett väldigt speciellt datum: 21 December 2012. Först flera år efter sin upptäckt så ramlade han över mayakalendern. När han såg att de två profetiorna stämde överens var domedagshysterin ett faktum.


Törnfåglar!

Kommentars gissning:

En gissning på hur länge vi varit förlovade den 6 maj har kommit in, gissning även på hemligheten tror jag syrran gjorde sig ett försök på! Men två fel av två svar ha ha ha. Nej vi har varit förlovade i 6 år den 6 maj inte 5 år, men du var nära. Nej det stundar inte till bröllop i Maj heller. Så fel fel fel!!!!!


Jag vaknade fyra imorse av dessa jäklar rosslingar i bröstet. Satte på en Beck som jag nu sett klart och sitter nu här och trycker in meningslös rappakalja!
Igår kväll fick jag ett back på min rygg vid lungan, det gjorde himmelsk ont och jag som trodde det började gå åt rätt håll. Just nu känner jag ingenting även om kroppen är helt död känns det som.
Lite uppdatering på hur jag mår kommer att fortsätta varje dag tills jag är frisk.
Har funderingar på att äta lite rostat bröd och ta en kopp te och sen lägga mig i soffan för att titta på en nostalgiker





Men den serien är väl bara underbar. Vet inte hur många gånger jag sett den, vet inte hur många gånger jag grinat till den. För även om den är helt underbar så är det otroligt sorglig också.
Har ni sett den?
Skriv bara ja eller nej i kommentersfältet så skriver jag hur många av mina läsare som sett den. Har jag 100 läsare idag så har så många av dessa sett serien
.
Eller bangar ni alla smygläsare igen eller? Ni kan ju vara anonyma om ni vill.
Nu är det frukost och sen film!

Du gamla du fria!

Nu har jag läst ut boken jag började på igår. Har legat sen kl 7.30 imorse och läst med avbrott för bloggning och frukost+lunch. Den var bra, men jag förstår inte vad mordet på småbarnsmamman hade med boken att göra. Det fokuserades inte alls på det, utan dök enbart upp några gånger. Handlingen fokuserade sig helt på Kidnappningen av Tomas, Annika Bengtzons man. Så det kunde de lika bra ha raderat ur handlingen. men boken var bra och spännande. Nu väntar vi på Nästa bok Liza!





Rekommenderar den varmt!

Har vilat och läst.

Ätit frukost läst i boken och nu sitter jag här. Ska sen sova en stund då ryggen värker och jag är otroligt trött!
Kolla in Lejonet och den lilla flickan på Nya Zeeland:


Blir hemma!

Jäklar hosta, tror jag blir galen snart. Den lossnar och är slemmig men jag vill inte hosta alls. Ryggen då..något bättre faktiskt. Kan vara uppe längre innan verken sätter in och då inte lika intensiv som tidigare. Är otroligt trött men känner hur smått det faktiskt börjar att vända. Tänker ta hand om mig själv och inte göra om misstaget igen att gå och jobba sjuk, sen gå tillbaka för tidigt. Så det lutar åt att jag är hemma denna vecka så jag är 100% frisk och på alerten på Måndag. Jag känner att min kropp inte skulle orka med att jobba just nu.
Måste nu tänka på mig själv och min hälsa först och främst. Det gjorde jag inte tidigare och då blev det till slut lunginflammation, sen gick jag tillbaka för tidigt och då kom detta med ryggen och lungsäcken.
Nog om sjukdomar och elände, vill ni se middagen igår?
Schnitzel, med stekt potatis och remouladsås och några småtomater.




Hemmagjord stek potatis och schnitzel är det också.
Min lilla egna kock har gjort denna goda mat.
Nu ska jag lägga mig i soffan och läsa Du gamla du fria av Liza Marklund min favorit författare!
Jag har alla hennes böcker, jag läser allt om henne, hon är en underbar människa som gör och har gjort så otroligt mycket för andra människor.
Min samling:






Så nu blir det liggläge!

Slöar framför tv:n!

Svar på en kommentar:

Idolkortet tog nog tre veckor att få. Men jag tror att man ska skriva till hennes vän och granne på engelska det gjorde jag.
Tror att det stod i hennes blogg här om dagen.



Ligger bara i soffan och slötittar på Rena rama Rolf säsong två då Nisse och hans fru flyttat till Stockholm.
Nya grannarna Monika och Conny har flyttat in och de har börjat umgåtts på samma sätt som de gjorde med Nisse och hans fru.

Älsklingen ringde precis och han lämnar Lidingö nu och är snart hemma. Saknar min älskade gubbe.
Någon som kan gissa hur många år vi varit tillsammans den 16 November i år????
Hur många år har vi varit förlovade den 6 maj 2012.
Gissa på!!!!

Fortfarande vitt ute!





Nu ska jag börja kika i Liza Marklunds nya bok. Har inte haft orken när jag varit sjuk att öppna en bok och försöka följa med i handlingen, man ska göra ett försök nu.
Har även Maria Montazamis bok med bilder från hennes hem, recept och lite annat. Den har jag ögnat igenom men ska läsa mer noggrannt senare.




En massa tankar!



Nu sitter jag här igen. Har nu ätit lunch. Nyttig lunch :-)...tre rostade med apelsin marmelad!!!!! Ryggen värker, men lite mindre tror jag det är idag...hoppas det vänder helt snart!


Är lite irriterad och sur och det med all rätt. Tänk att man har människor i sin närhet som man trodde att man kände. Men inte alls var de så...för de är långsinta och tjuriga. Beter sig som barnungar, ja de håller på med en slags tystnads mobbing! Jag vill inte ödsla tid på detta, men det gör mig ledsen också och svårt att putta bort från tankarna.
Men nu har jag bestämt mig för att inte skriva om det mer, jag får skrika ut orden när de pressar bort alla andra tankar ur mitt huvud.
Så tack och hej!

Undrar om 2012 kommer bli ett bra år? Kommer världen gå under som det förutspåtts?
Jag vet iallafall något som jag ser fram mot detta år, men det är en hemlis än så länge.

Hemlisar måste man få ha, jag tror nog alla har det. Jag vill inte skriva något om detta ännu för jag tror det är ett dåligt omen, lite skrockfull som jag är.
Men en sak kan jag skriva, nära vatten och huvudstad.
Ha ha blev det myror i huvudet nu?



 



 



 


marken är vit!

Inatt har det kommit några centimeter snö. Jag knäppte några bilder.











Förra veckan så fick jag mitt signerade idolkort, har bara glömt att berätta det.



Ha en bra dag!

Tisdag!

Stora Mossen stämmer men jag har inte min läkare där utan tog bilderna när tåget stod stilla vid perrongen.
Sitter här som vanligt i ottan. Vaknade vrålhungrig kl 4.30 men har fortfarande inte ätit något utan enbart sett på film. Sen gjorde jag något dumt som fick mig att bli helt slut i hela kroppen.
Kolla 







Nu gapar ytorna toma här hemma förutom en tjock hinna av damm.
Nej jag kommer inte att damma alla ytorna för jag märkte tydligt av hur dålig jag egentligen är. Blev helt slut, flåsig yr och ryggen började värka.
Det får vi ta tag i när helgen kommer +att ta upp alla dukar och prydnadssaker från källaren som brukar stå där när inte julsakerna är uppe.
Nu ska jag ta och äta lite frukost sen ska jag lägga mig i soffan och titta på någon film eller serie.



Vart hos läkaren!

Tydligen är det en biverkning efter lunginflammation eller en svit man kan få. Det är vatten i lungsäcken som försvinner av sig själv, men kan göra otroligt ont, vilket det gör också.
Jag har ordineras vila och det rådet tänker jag ta till mig och inte gå tillbaka för tidigt till jobbet denna gång utan ta hand om mig till 100%.
På väg hem:

Vart är tuben nu? Vet ni så kommentera!




Hemma!

Jag är hemma har ringt mig sjuk. Nu har jag varit dålig sen den 15 December då hostan började och jag har hela tiden jobbat (ja inte mellan jul och nyår då, men fick antibiotika först på Fredagen innan nyårsafton sen jobbade jag veckan där på.) Trots feber, tappad röst, lunginflammation och ryggvärk. Nu går det inte längre. Jag måste få ryggen kollad idag. Hade så ont igår så jag kunde varken gå eller stå eller sitta utan att grina illa. När den värsta värken sätter in så mår jag pytonilla.
Ledsen Sture grytan var jättegod men mådde då lite illa tack vare värken.

Så därför åt jag inte så mycket.



Nu ska företagshälsovården göra något för en gång skull. Inte bara skriva ett intyg. Den värk som kommer på dagen efter att jag varit uppe ett per timmar har jag aldrig haft förr. Det värker som om någon satte en kniv i en på en punkt och vred om samtidigt ilar det i ryggen som det gör hos tandläkaren och det känns som vätska som rinner. Konstigt va? Vet ni vad det kan vara?
Sen andfåddheten, stannar flera gånger i trappan pga att jag blir flåsig och yr. Nej nu får de kolla lungor och rygg ordentligt, vill helst att de ska röntga mig.
Något är det som inte stämmer och jag vill veta vad det är.
Nu ska jag lägga mig en stund företagshälsovården har telefontid som börjar kl nio först.

Shoppat lite!

Köpt en liten Shrek baby på rea, rosa bunkar i tre-pack i tre olika storlekar och en rosa/grön blomma.
Vi skulle köpa spelet den Försvinna diamanten, på Öb såg vi att det kostade 229 när vi var där i förrgår. Men idag åkte vi till Toys rus för de är alltid billigast. Men glöm det där kostade det 329 alltså  100 kr mer än på ÖB.
Så det blev inget spel.

Min frukost har ni inte sett ännu.

Två rostade med senap och skinka och två icke rostade med ost och vindruvor.



Bunkarna







Shrek babyn





Blomman






Söndags morgon!

Middagen var supergod, Pepparbiff med Dragonsås!
Sen då Toblerone tårta.



Smarrigt värre!
På kvällen såg vi på
Men inga snyggingar denna säsong som förr om åren...suck :-)!
Får kika på min älskling istället.



Ha en bra Söndag, jag måste äta frukost är vrålhungrig!

Tävlar!

Tävla om chokladbud

Nu ska här tävlas om choklad!


Jag tävlar hos Drömmen om 11 barn om Åreasken från Chokladbudet!
Tävlingen hittar du HÄR!

Hakuna matata!



vad menar jag nu med detta?
Jo vi har lagat mat idag och mellan matlagningarna såg vi filmen Lejonkungen!

Sallad



Stures gryta



Pepparbiff som vi ska ha en Dragonsås till





































Toblerone tårta



Så därför har jag bara bloggat en gång idag. matlagning och film stod på listan idag. Oj glömde visst tvättstugan där det tvättades 5 maskiner!



Lördag morgon!

Uppe med tuppen idag också. Igår var det dålig uppdatering, men så blir det ibland. Stack iväg till City gross och hängde på låset kl 10.00. Sen var vi på ÖB och Coop. Coop vid Bromma blocks var inte alls inplanerad, men ska man ha färsk dragon så ska man ha  färsk Dragon.
SLUT var den på City Gross så det blev en tripp till Coop också.

När vi kom hem så åt vi lunch såg två avsnitt av Lyxhem till salu och sen Nils Karlsson Pyssling, sov en timme och sen blev det en jätte god middag. Fläskkotlett med kantarellstuvning och Penne, en sallad bestående av kruksallad, fetaost, gurka och gula söta små tomater+små plommontomater, dessa tål jag kanske för de är små!.
Ett gott rödvin till som blev över från Stures födelsedag pga att sonen och hans fru blev sjuka och inte kunde komma.














Min dotter och hennes gubbe har lekt med ett foto som nu blev Januari i almanackan



jag leker med zoomningen på kameran

Min Cupe cake julkula




Min mini betjänt



Min julängel



Stures mörka blä öl



Min sötnos.






En massa bludder!

Privata egna tankar tidigt på morgonen!

Datorn surrar igång och sakta men säkert så kommer man till slut ut på internet. Man blundar och går in på mailen. Pustar nästan ut då man ser att det inte är något mail där ifrån. Men så tänker man till!!! Ska man ignoreras totalt nu?
Blinkar snabbt bort några tårar och tänker...vad fasiken har jag gjort för ont egentligen?

Känner av hur orkeslös jag är efter denna lunginflammation som inte vill ge med sig. Deppigheten sveper in en i ett mörkt rum där man mår otroligt dåligt.
Man famlar vill komma ut ur detta rum, man vill må helt bra. Men när man gör det så stöter man på motgångar hela tiden. Man blir sårad gång på gång...men jösses kommer detta aldrig att ta slut?

Sov enda till kl fyra utan att vakna en enda gång sen jag somnade kl halv elva eller strax före. Känns otroligt skönt att få sova  fem och en halv timme i sträck, det har jag inte gjort sen jag blev sjuk den 15 December.

Vad hungrig jag är just nu men har ju varit uppe i två timmar. Plockat lite med papper, sorterat tidningar, plockat med disken, skrivit en blankett och lite annat småpyssel. Ja så här är jag tidigt i ottan då jag oftast har mest ork.
Men tillbaka till kurret i magen...vad ska jag äta?. ostmacka med vindruvor, äggmacka, ostmacka med mögelost och marmeladmacka, men orkar inte att göra någon macka just nu. Ska bli klar här först.



Just nu sitter jag och smuttar på ett glas iskall Julmust. Ja det gör jag så här tidigt på morgonen och jag är vuxen så jag bestämmer själv hur onyttig jag vill vara!!!!!




Torsdag!

Sista dagen denna vecka...toppen. Jag var för trött för att jobba dessa tre dagar. Skulle behövt återhämtat mig helt denna vecka.
Har även sovit uselt genom att vakna två nätter i rad och varit vaken 1 1/2 timme igår och i natt 2 timmar. Usch är så mycket tankar som rör sig för hostan störde mig inte alls. Så fort jag sluter ögonen är tankarna där och de mal och mal samma sak...suckar högt.
Så less på detta att man inte får sova ordentligt.
Helvettes jävla skiiiiit!

Nu ska jag äta frukost och ge mig iväg till jobbet.
Någon som kan säga något positivt så jag mår bättre.


Godmorgon Onsdag!

Gick rätt bra att jobba igår trotts att jag var så trött. Men när jag kom hem var det soffläge tills middagen och sen var det fortsatt soffläge och tittande på tv hela kvällen. Somnade strax före nio och vaknade 23 och somnade om 24.30 ca men sen sov jag till 06.16 och vaknade bara en kort stund kl 02.
Hostan har lossnat helt och är nu bara slemmig och äcklig. Men orken i kroppen är inte tillbaka heller. Märktes tydligt igår efter promenaden vi tog med barnen till en park en bit bort.
Men dos nummer sex ska snart tas och det efter frukosten.

Eftersom jag inte hann blogga så mycket igår morse glömde jag lägga upp Måndagsmiddagen i bild.
Drägelvarning!!!!




Såg ni snön inatt? det var 1+ och stora flingor som dalade ned på marken och faktiskt låg de kvar som en massa blötsnö. Men imorse så var allt borta bara plask och slask!
Tycker synd om barnen, nu när det är så få barn och många personal i klämdagarna skulle alla kunna få var sin pulka och vi skulle kunna åka i någon annan backe än den precis bredvid förskolan och längre stund då det går fortare att ta av och hänga in allt blöt med färre barn och mer personal.
Idag stänger jag, känner inte riktigt för det när man inte är helt okey i kroppen orkesmässigt.
Nu ska jag göra lite annat innan frukosten sen ska jag ge mig ut i regnet!

Dax för att jobba!

Usch vaknade första gången kl 12 sen vaknade jag kl 2 och somnade först om kl 3 sen ringer kl 5. Kul värre.
Hostan mycket bättre men hade svårt att somna om bara.
Nu sitter jag och tvingar i mig en rostad macka med marmelad för att kunna ta dos fem.
Hinner inte sitta här mera nu måste göra mig i ordning. Höres!

Sture min sötnos!

Låg och slö tittade på rena Rama Rolf när min mobil ringde.
Det är min sötnos som ringer och jag undrar vad han vill, kanske är han förhoppningsvis redan på väg hem. Bara höra din ljuva stämma svarar han. Sött va?
Men sen fortsätter han...när du hostar mig rakt i örat.
Så min ljuva stämma är alltså hostandet han får i örat. Tänk vad killar kan vara romantiska!!!!!!!

Det började bra iallafall :-). Han skulle till tippen sen tömma på ett par ställen sen skulle han åka hem. Så vid halv två tiden räknar jag med att han kliver in genom dörren.

Längtar efter honom. Löjligt eller? Vi har varit tillsammans i tio år i November i år men det känns som man svävar på moln fortfarande.
Sen denna Jul och Nyår med mig inte fullt frisk har fått mig att tappa en massa ork och han har varit så gullig mot mig. Hämtat dricka, kalla trasor, masserat huvudet mm mm mm.
Ja han har skällt på mig också för jag har ju så svårt att låta bli att plocka runt omkring i lägenheten, dra lilla dammsugaren lite snabbt, vika tvätt, diska etc.

Idag har jag gjort en sak och det är disken. Senare ska jag ta en dusch med peelingkräm, skrubba hela kroppen och innan ska jag lägga en ansiktsmask på ett skrubbat och rengjort ansikte.
Vill få bort all ytlig sjukdom till imorgon då jag ska jobba.
Apropå att jobba, börjar ju kl 6.30 imorgon och då är det så här:
Tänk va Sture brukar åka vid halv sex för att ta en fika och snacka lite på jobbet innan han börjar. På Lidingö börjar man kl sju först.
Imorgon kör han mig först 05.40 och hoppar fika stunden på jobbet för att jag ska få en lugn start på jobbandet efter min sjukdom. Visst är det gulligt gjort?

Jag måste ta tuben annars och gå hemifrån kl 05.45 han tycker jag ska ta det lugnt första dagen med skjuts både till jobb och hem.

Älskar dig gubben min!


Mumsigt värre!

Usch om hostan ändå ville försvinna helt...suckar. Ska ta dos fyra efter frukosten och hoppas hostan ger med sig ännu mera.

Frukosten består av tre smörgåsar en med enbart Whiskycheddar, två med gräddost och klickar med mögelosten cambozola på.
Jättegott.




Till efterrätt blir det en bit av denna goda Dajmtårta. Köpte två stycken på City Gross förra veckan för 40 kronor. Den andre minns jag inte vad det var dör sort men vi tog två olika sorter i det märket, med rabatt kupong.



Nej nu har jag lite annat för mig.

Nyårsdagen!

Kom ni ihåg att Sture kom hem med ett bord i veckan som tv:n i sovrummet nu står på?
Hurtsen den stod på förut är inflyttad till videorummet.
Kolla så fint det blev:





Gillar verkligen bordet det är jättefint.



Hur jag mår? Prima och jag mår verkligen prima. Tredje dosen medicin har verkligen hjälpt ordentligt och av hostan är det bara lite slemhosta kvar.
Känns jättebra att jag nu har en dag till att kurera mig på.

Snart är det Ivanhoe på tv är totalt urtrött på den filmen, men det är Sture som envisas med att se den. tradition säger han. Ja kalle och Grevinnan och Betjänten och Karl-Bertil Jonssons julafton kan man ju se om för traditionens skull men en film på tre timmar om man räknar in alla pauser är lite väl att se år ut och år in.

Blev ingen toast igår utan vi tar det idag istället och så svullar vi med dajmtårta. Äppelpajen är det bara lite kvar av för vi har ätit av den idag också som lunch eller mellis eller vad man nu ska kalla det.
Har även lite rostbiff och potatissallad kvar som får slinka ned det också.

Gott nytt år på er även till er !!!

Nyårsafton 2011!




Nyårsdagen och jag vaknade kl 10 och känner mig så där. Nej är inte bakis då jag enbart drack lite rött till maten och lite mousserande vitt till 12-slaget.
Är irriterad över att vissa kan vara så jäklar långsinta över något som de inte ens hört mig säga och jag inte ens sagt.
Vad fasiken har jag gjort egentligen mer än att bli besviken och ledsen och talat om det för en person hur jag kände det? Denna person ville enbart försöka förklara hur jag kände och där blev det fel ord utlagda. Har redan förklarat detta två gånger tidigare men tydligen har det inte gått in utan nu ska jag straffas. Blir så himla ledsen på sådant här.
Nä nu skiter jag i det här ingen ide att bry sig nu håller vi oss till vår trevliga Nyårsafton istället.
Här under kommer bilder på middagen, kvällen och detta avslutas med två filmer på fyrverkerierna vid 12-slaget.

















Jag förlorade!














RSS 2.0