Torsdag!

Igår rann vänsteröga+näsborre väldigt mycket. Men idag var enbart ena ögat lite rött, så det har vänt. Tyst med dig så att det inte börjar igen nu. Igår kväll låg jag i soffan och proppade i mig glass och popcorn. Vi såg på Ola-Conny och Morgan, Svensson Svensson och Mästerkocken,
Men vad är detta? Laurent skulle inte ha åkt han var ju den som var bäst av dem tre som stod kvar i slutet. Inte för att jag hålle rpå honom men ändå. Haqns smakade ju bäst om man tolkade juryn rätt. Ala skulle ha åkte med sin sura Guacamole och torra macke enbart mitten hade ju röra. Nej vissa har nog henne som favorit i juryn tyvärr.
Jag har ett par favoriter lastbilschaffören Lennie, Monika Anders Ö. Markiz, Lovisa och Ala kan åka hem direkt tycker jag.
 
Har precis klivit ur duschen och ska snart smörja in hela mig med hudkräm+ansiktskräm,  jag är jättetorr för att inte tala om huduen runt näsa och ögon, ser ut som en gammal kärring!
Hm är ju nästan det tycker ni säkert bara för att jag fyller 49 år på lördag. Men jösses jag minns när mamma fyllde 50 år och firade det med pappa i London. Jag ringde till hotellet och grattade henne då. Tänk vad åren går. Snart är barnbarnen stora och jag är pensionär sen får jag barnbarnsbarn...stopp nu stannar vi här. Vi kan börja med att fylla 50 nästa år.
 
Nej idag ska jag ta en långfrukost med yoghurt och mussli med banan, efter färsk mango, proviva juicemango. Sen ett glas c-vitamin.
 
ha en bra dag!

Förkyld igen?

Kan man få en ny förkylning strax efter att man blivit frisk från en? Jag jobbade ju i torsdags och i fredags efter att ha varit hemma i tre dagar med feber, snuva och frossa. Var väl inte helt okey men feberfri. Igår vid mellis började jag nysa i ett, ja som jag haft till och från de senaste månaderna, ögonen kliade som attan också. När jag kom hem så sov jag i en timme och på kvällen var jag rätt seg och nös i ett. Sen var allt borta vid åtta och vi såg på tv och nu vaknde jag.
Jag är tjock i näsan och har svullna ögon+stickningar i halsen. Har tagit ögondroppar och sköljt ansikte +ögon i iskallt vatten. Näsan varken rinner eller kliar men den är tjock med snor. Oj så trevlig jag var här nu då. Men msåte ju skriva som det är eftersom jag i början ställde en fråga till er.
Gick jag för tidigt tillbaka till jobbet eller är det något nytt på gång. Barnen är ju allt annat än friska på jobbet och man utsätts ju dagligen för smitta och bakterier. Eller har jag någon form av allergi efterom jag är trött jämt och ständigt? Nog om detta. Men skriv gärna vad ni tror elelr kanske tom vet.
 
Köpte ett paket med ostbollar och ett med ostkex på Rusta i helgen, väldigt goda är de.
 
Dessa är det strött ost ovanpå och de är spröda och goda.
 
 
 
 
Dessa är de ost inuti och de är i konsistensen som vanliga rån, dessa är också godast
 
 
 
Rekommenderar dessa istället för chips och dipp.
 
Nu är det frukostdags!
 
 

Tvättstugan idag!

Godmorgon!
 
Igår åt vi något väldigt gott till middag. Kräfttoast med gräddädel. Så himla gott.
Sture tog lite extra gräslök och strödde över sina, jag tyckte det räckte med det som var i röran.
Bilder och receptet.
 
 
 
 
 
 
Igår städade vi här hemma, Sture dammsög och våttorkade alla golven så nu är det rent och frächt här hemma. Vad jag gjorde ser ni i gårdagens blogg. Sen åkte vi iväg och köpte ingredienserna till middagen, pärm och fotofickor på Claes olsson och lite strunt på Rusta.
 
Idag har vi tvättstugan klockan 10.00 men lilltvätten, enbart kläder.
 
Här kommer lite saker som vi köpte.
 
Detta frukostset var på rea och kostade 79 kronor på Claes Olsson. Fyra äggkoppar med skedar till, salt och pepparkar, brödhållare och servetthålalre. Stures val. Han tror nog att han ska få frukost på bricka nere på gården i sommar :).
 
 
Rosetter till paket i ett långt rör, rea 5 kronor på Rusta, ljusmanchetterrea  6, 90 kronor för fyra stycken på Rusta, halsband 50 % 38 kronor på Rusta.
 
 
 
 
 
Stjärnorna på slottet igår då:
 
Blev besviken på avsnittet igår. Han var så tillbakadragen och blyg, man fick ju inte veta något om honom egentligen. Träffade en tjej i raggsockor och vi började dejta. Sen var det stopp. Inget om barnen heller. Hans karriär var det så lite om tycker jag. Jag som längtat efter att se just honom. De andra fick man veta massor om även saker man inte hade en susning om.
 
Hade velat att han bjöd på sig själv lite. Det är ju det programmet går ut på. Trodde han skulle öppna sig lite mera eftersom de andra hade gjort det. Jag gillar Lasse Åberg jättemycket men hade velat att han berättade mer om sig själv och hans karriär, nu blev det bara ett skrap på ytan.
 
Maria  försökte ju verkligen. Tycker att ställer man upp i programmet så kan man ju berätta mer än vad han gjorde. Okej att man vill ha privatlivet dolt men mer om karriären skulle jag vilja ha hört. Lite mer ingående. Man vill ju veta något nytt inte det man redan vet. Han är verkligen Stig Helmer privat också. Jag hade förväntat mig mera trots att jag vet att han är blyg och tillbakadragen. Det var väl något nytt kanske att han var så blyg som Stig Helmer, det var som om han spelade filmen igår.
 
Men jag gillar Lasse Åberg så det får bli till att åka till hans museum snart.
 

Jag bara ångar på!

Nämen jag kunde bara inte låta bli :)
 
 
 
 
Vår nya kaffebryggare.
 
 
 
 
 
Här är den förstoringen på William 30x40 cm. vet ännu itne vart jag ska hänga den. Måste nog justera om lite i hallen först. Ni ser vintertavlan över med lampor i där vill jag ha den, men vet då inte vart jag ska hänga vintertavlan?
 
 

Måste nog söka hjälp!

Jag får nog ta mig i kragen och söka hjälp. Det kan inte vara normalt att hålla på som jag gör.
 
Kolla vad jag pysslat med senaste timmen!
 
 
 
 
 
Visst det blev rent och snyggt. Men varför börja kvart över sju?
 
 
 

Tidigt lördags babbel.

Vi börjar med middagen i onsdags:
 
Ugnsstekt kyckling, gratinerat potatismos med västerbottenost på toppen. Supergott!
 
 
Jag jobbade både i torsdags och i fredags och det gick bra, men det kändes att jag inte var fullt frisk. Men skönt att komma in i gamla banor igen.
 
I onsdags kom min älskling hem med en liten söt nyckelring till mig,
föreställandes två nallar som kramas med hjärtan på magarna
Han är för gullig min gubbe. Han sa: De fanns ett monter med alla hjärtans dag saker, men man kan köpa sådant här utan att det är alla hjärtans dag. Jag håller med till fullo! Puss älskling!
 
 
 
Söta va?

 
Idag blir det till att vara inne och kolla Macahan som vi fortfarande inte hunnit att börja titta på. Vi såg ju Törnfåglar och nu vill sture se något med lite pang pang i :)
Blir även dammning och dammsugning , kök, storskurning. Det får Sture ta medans jag tar lilla toan och badrummet.
Rättvis fördelning :)

Bättre!

Nu så har det gått åt rätt håll. Jag mår bättre, ögonen rinner inte lika mycket, nysattackerna har avtagit och halsen känns bättre.
Imorgon blir det jobb, stänger och på fredag öppnar jag. Två dagar ska jag väl palla med. Sen vila i helgen.
 
Vad står på listan idag då? Vila, se film, diska, äta en god middag. Potatismos med västerbottenost och skjuts in i ugnen där detta får gratineras. Till det blir det kyckling.
Till saken hör att vi skulle göra  pyttipanna igår, det gjorde vi också men potatisen glömdes bort och blev bara en smuldeg.
 
Då gör vi mos av detta sa jag och satte igång som vanligt med en klick smör, mjölk och kryddor. Dumma mig göra detta när potatisen kallnat, allt blev bara en kladdig gröt som Sture till slut räddade upp men då var moset mer som en väldigt tjock soppa :)
Så summan av kardemumman blev då att lägga det i små skålar och gratinera det i ugnen, smart va?
 
Har tittat på Törnfåglar under två dagar nu och idag blir det episode tre, den är bara helt underbar den serien. Hur många gånger kan jag sett den då? Såg den många gånger när jag bodde hemma, likaså när jag flyttade hemifrån, har sett den tillsammans med barnen, själv......serien är ju 31 år gammal.
Vi slår till med en gissning minst 50 gånger men det kan vara uppåt 75 fler tror jag inte det kan vara :)
Oj vet ni inte vilken serie/film jag pratar om? Vilken väld lever ni i?
 
varsågod. Genom tidernas största kärlekssaga:
 

TV serie från 1983 av Daryl Duke med Richard Chamberlain och Rachel Ward. Mina föräldrar spelade in denna på VHS och detta år var jag 18 år. Så inder de två år jag bodde kvar hemma efter att den gått på tv så såg jag då den ett stort antal gånger.
 
 
 
 

En präst dras mellan sin kärlek till Gud och den mänskliga passionen. En vacker flicka vill ha det enda hon inte kan få. Fem decennier av ambitioner, rädsla, längtan, passion och hämnd.
 
Det borde stå katolsk präst eftersom de är just de som inte får gifta sig eller ha någon form av förhållande. Inte bryta sitt Kyskhetslöfte.
 
Jag hör henne säga om och om igen. Because he loves Good more!
 

Från förkylning till krossat potatismos och hit till Törnfåglarna. Bra jobbat!
 

Sjuk!

 
Så nu vet ni varför det är så tyst här inne. Men läs gärna gamla blogginlägg och släng kommentarer överallt.
Ni ska få två bilder, en på middagen igår och en på frukosten. Ja jag vet att jag försöker undvika bröd, Men fasiken inte nu när jag är sjuk.
 
 
 
Återkommer när detta är över:
 
 
 
Just det fick hem brännaren i fredags, man tar ju ut grejor för pengarna man vunnit i miljonlotteriet. En kaffebryggare kom hem dagen innan och idag fler grejor.
 
 
 
 

Krångel med näsan.

Jag blir galen på min näsa. Under ett par veckor nu så har jag fått riktiga nysattacker. De kan hålla på hur länge som helst med en rinnande och killande näsa efteråt. Är så här både hemma, på jobbet, utomhus, i affärer etc. Orkar inte med detta längre då det kommer helt plötsligt. Sen jag vaknade för två timmar sen har det hållt på, näsan rinner och det killar i den. Nysattacker då och då. Jag är allergiker och vet mot vad. Men måste vara något nytt nu. Men vad kan det vara som finns överallt? Vet om pälsdjur, dofter, damm som kan sätta igång näsan och dessa tre är jag allergisk mot.
Hjälp mig läsare vad kan det vara? Min corticon spray mot allergi tar inte ens bort detta. Men det kanske hade vart  värre om jag inte använde den? Något bättre har det blivit av den. Den tar bort all min pollenallergi men inte detta tyvärr.
 
Igår syndade jag men det skiter jag i. Någon gott och onyttigt  måsta man ju få äta.
 
 
 
 
Nu krånglar Blogg.se igen tog en evighet innan jag fick upp bilderna. Först ville den inte ens lägga upp dem, men efter tre försök och till slut med en bild i taget så gick det.
 
 

Tung begravning

Det var tungt igår, tyngre än jag hade trott det skulle vara. Att se så många ledsna  barndomsvänner och Blackebergare och klasskamrater samlade på en och samma gång var jobbigt. Det var många som kom säkert 70 stycken, försökte snabbräkna lite under begravningen. Efteråt samlades de flesta i Lokalen på Arvid Mörnes väg 6 där det bjöds på smörgåstårta. Jag tog lite bilder, vi börjar med buketten med rosor vi köpte och sentog vi två stycken med oss till Leif Nahlboms begravning.
 
 
 
 
 
 
 
Från lokalen och utanför.
 
 
 
De blev suddiga men jag vill visa dem ändå. Syns ju bättre över och under.
 
 
 
 
 
 
Minns ni gamla Blackebergare att det en gång i tiden låg en sybehörsaffär i denna lokal?
 
 
 
 
Ser ni lyktorna bakom killarna? De är gjorda av is. Så himla fint ordnat även utanför lokalen.
 
 

Irriterad,negativ,positiv, ledsen och glad! Så känner jag mig just nu!

 
 
 
Trist när det finns människor som är ute efter att såra andra människor bara för att! Undrar varför de gör så? Tänk till innan ni yttrar er att det faktiskt kan såra det ni säger/skriver/sprider ut etc. Värna om era medmänniskor, Behandla andra så som du själv vill bli behandlad. Tänk efter innan du kanske sårar någon, vad har denna person egentligen gjort mig, kan jag skriva så här eller göra om, göra bättre göra annorlunda, göra rätt! Tänk till!
 
Ni får tolka det över hur ni vill.
 
Idag är det då begravning och sådana är ju aldrig roliga eller trevliga. Särskilt när personen enbart var 46 år gammal. Två år yngre än mig. Usch fy säger jag bara.
 
Sture sover fortfarande och jag har suttit här sedan jag vaknade för drygt en timme sedan. Har kollat  mailen, kollat Tradera, vart inne på Facebook, kollat andras bloggar och nu sitter jag här själv och försöker knappa ned något vettigt.
Vettigt ja, vad är vettigt egentligen? Allt man skriver så klart är ju vettigt för en själv. Det är ju personens inre tankar som poppar upp på bloggen. Klart att allas tankar är vettiga.
 
Måste bara skriva en sak som verkligen är tankar. Jag har mått lite si och så och ältat lite tankar. Men nu har det vänt då ett positivt besked kommit. Nej, nej, nej inte sådant positivt, knäppgökar, hur tänker ni??? ;)
 
Vill bara skriva av mig att det blev bättre till slut, tänker inte gå in på detaljer för det är privat, men vill skriva att jag är väldigt positiv just nu. Kanske det lyst igenom i bloggen den senaste månaden att jag mått lite dåligt och tankarna varit någon annanstans.
 
Det räcker så man behöver inte veta allt. Jag mår bra, mitt förhållande mår bra (har aldrig varit problem där) en pik till alla de som kanske känner för att gotta sig och hoppas att felet varit där, men tyvärr så måste jag göra er besvikna där.
Jag har världens bästa gubbe som alltid finns där för mig.
 
 
 
 
Nu går vi även mot ljusare tider och våren kommer om ett par månader, sen har vi den härliga sommaren. Sådana här känslor får mig att känna för att rensa ut gammalt och in med nytt. Jag vill rensa alla skåp och lådor, garderober, källarkontor etc. Jag vill kasta, skänka, sälja på Tradera och Blocket och sen in med nytt och fräscht. Skulle vilja ha en ny soffa, nytt matsalsbord, hissgardiner i båtrummet och filmrummet, nya gardiner i sovrummet. Där ska det vara ljusa, luftiga, lila/rosa gardiner, sen vill jag tapetsera om i ljusa tapeter, måla sängborden i rosa så rummet blir ljusare.
Enerignf lödar och idéernaf ramför allt. Tror vi startar med källaren och skänka, slänga och sälja!
Snart kommer vi Myrorna!!!
Tack och hej leverpastej!
 
 

Redan torsdag!

Veckan har rasat fram i snabb takt. Förresten så hann vi med allt på vårt avdelningsmöte i tisdags tom mer än vi planerat in.. Nu står det teknik på schemat och vi har inplanerade experiment och projekt på gång. Just nu är det Ipaden som är i fokus eftersom vi måste hinna med alla barn innan den ska skickas vidare.
Jobb, jobb,jobb.
 
Imorgon ska Sture och jag på begravning är en barndomskamrat till mig där vi,lekte mycke tihop i parken. Sture umgicks med personen även när han var äldre och vi pratades vid när man möttes.
Känns vemodigt då han var två år yngre än oss. Många Blackebergare kommer säkert att komma. Sen vill jag vara med för att stötta Sture, det har kännts jobbigt för honom efter att han fick meddelandet i december. Även om man inte umgåss eller är jättetighta så har de en gång varit det.
En gammal barndomskamrat från det gamla barndomsgänget där vissa fortfarande idag är lika sammmasvetsade. Tycker man ska hedra gamla vänner även om man bara bytte några ord när man träffades. Vi var även med på en födelsedagsfest i parken för några år sen när denne kille fyllde år.
 
Nej nu är det frukost som väntar och sen en ny jobbdag...stängning idag.

Bort med dagis fram med förskolan!

Usch jobbig dag det kommer att bli idag eftersom jag rullat omkring i sängen sen strax före kl fem. Somnat korta stunder och sen vaknat till. Hm vi har ju avdelningsmöte ikväll med start klockan 16.30, det blir roligt värre. Kommer väl att somna över alla papper. Är ju redan supertrött.
 
Hade idag tänkt slänga in ett inlägg om förskolan och varför många föräldrar envisas med att fortfarande kalla det dagis och sen även påstå att det är ju bara namnet som är skillnad.
Vissa har även taggarna uttåt när man påpekar hur fel de har.
Nu pratar jag inte om föräldrarna på vår förskola utan alla bloggar jag läser+kommentarer. Om jag kommenterar att någon skrivit då dagis kan flera andra kommentatorer tycka jag är fånig, att det gamla lever kvar och det är ju bara namnet som är skillnad så varför påpeka att det numer aheter förskola.
 
Tar det lite kortfattat idag iallafall då. Förr hette det daghem och kallades då kort och lätt för dagis. Det handlade om passning av barn till för föräldrar som arbetade.
Idag har förskolan en Läroplan precis som skolan har (sen 1998) som vi ska följa. Vi har åtaganden som vi ska följa. Barnen slussas in till skolan på ett lekfullt och lärorikt sätt. Vi har matte, naturvetenskap, språk, teknik, verkar för att flickor och pojkar får lika stort inflytande över och utrymme i verksamheten, Att alla barn sak få prova på saker efter sina egna förmågor, att en pojke kan visst väva att en tjej visst kan leka med bilar etc. (exempel)

 
 


• Får förståelse för att alla människor har lika värde oberoende av social bakgrund och oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning
eller funktionsnedsättning,

Förskolans uppdrag
Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska stimulera barns utveckling
och lärande samt erbjuda en trygg omsorg. Verksamheten ska utgå från en helhetssyn på barnet och barnets behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar
en helhet. I samarbete med hemmen ska barnens utveckling till ansvarskännande människor
och samhällsmedlemmar
främjas.

 
UTVECKLING OCH LÄRANDE

Förskolans verksamhet ska präglas av en pedagogik där omvårdnad, omsorg, fostran och lärande bildar en helhet. Verksamheten ska genomföras så att den stimulerar och utmanar barnets utveckling och lärande. Miljön ska vara öppen, innehållsrik och inbjudande. Verksamheten ska främja leken, kreativiteten och det lustfyllda lärandet samt ta till vara och stärka barnets intresse för att lära och erövra nya erfarenheter, kunskaper och färdigheter.
Verksamheten ska bidra till att barnen utvecklar en förståelse för sig själva och sin omvärld.
Utforskande, nyfikenhet och lust att lära ska utgöra grunden för förskolans verksamhet. Den ska utgå ifrån barnens erfarenheter, intressen, behov och åsikter. Flödet
av barnens tankar och idéer ska tas till vara för att skapa mångfald
i lärandet.

 
Alla som verkar i förskolan ska hävda de grundläggande värden som anges i skollagen och denna läroplan och klart ta avstånd från det som strider mot dessa värden. Vuxnas sätt att bemöta flickor och pojkar liksom de krav och förväntningar som ställs på dem bidrar till att forma flickors och pojkars uppfattning om vad som är kvinnligt och manligt. Förskolan ska motverka traditionella könsmönster och könsroller. Flickor och pojkar ska i förskolan ha samma möjligheter att pröva och utveckla förmågor och intressen
utan begränsningar utifrån stereotypa könsroller.

 
Förstår ni nu vilket enormt arbete vi numera även har  i förskolan? Därför är det nästan kränkande att envisas med att säga dagis och påstå att det bara är namnet som bytts ut. Att det gamala lever kvar och det är väl inte så farligt att säga dagis. Jo det är det faktiskt! Lär era barn vad det egentligen heter sen lär er sjäva innebörden av vad en förkola är idag.  Det är långt ifrån passning det handlar om.Ska tala om att Sture fick det påpekat för sig i sommras när han sa dagis ner epå vår gård....Det heter faktiskt förkola sa den lilal femårongen :)
 
Läs gärna hela läroplanen HÄR
 
Jag hoppas att ni orkade läsa allt för det är så enormt viktigt. Det är mitt arbete det handlar om och jag är förskolepedagog ingen jävla dagis fröken!
 
Tack för mig!
 

God middag!

Inlägget jag skrev igåtr morse tog 1timme och 45 minuter att skriva....eller skriva, lägga upp bilder, ladda upp fem filmer etc.
Visst är han söt farmors prins? Vad tyckte ni om filmerna. Nu frågar jag inte om skakningen, suddigt eller  kvaliten utan om lille kille som är med på dem.
 
Nu kommer två vinterbilder och en bild på middagen igår. Jag delade småtomater och vindruvor i halvor sen skivade jag en rödlök och la allt detta i en skål.
I en annan skål blandade jag 3 msk olivolja med 2 msk vinäger, salt peppar ich hackad färsk Persilja. Sen hällde jag det över frukt och grönsaksblandningen och rörde runt. Fick sen stå i fem timmar och dra till sig allt.
Till middagen åt vi sen kassler, rivna morötter med denna goda blandning över. Supergott var det.
 
 
Två bilder från helgen innan vi åkte iväg som jag tycker är rätt fina.
 
 
 
Är lite stressad idag då jag vaknade 20 minuter efter att klockan skulle ha ringt och jag gått upp.
Så nu måste jag ge mig iväg.
 
 

Williams 1-års kalas!

Tittut! Nu är jag här igen!
Igår hade vi en trevlig eftermiddag i Löt, de bjöds på smaskiga bullar och kakor. Ja jag vet jag syndade men det var 1-årskalas.
Hem fick vi åka i snöstorm, så nu kom då äntligen snön till många barns glädje.
 
Måste tillägga att jag glömde fota sakerna vi köpt i födelsedagspresent tyvärr. Vi köpte:
Ett kit med fingerfärg, en dvd om ett får (animerad) den serien har visst blivit otroligt populär och omtyckt och fått bra kritik, ett par svarta träningsbyxor och en t-shirt till med vit/svart leopardmönster upptill, en bok 365 godnattsagor. Ha ha han rev och slet i snören, papper och kastade allt på golvet. William var som ett yrväder och var överallt.
 
Slänger in lite bilder. Han är svår att fota då han ofta vänder på sig precis när man trycker på knappen, tittar ned eller kör in handen i objektivet. Farmors härliga prins.
 
Innan vi åkte hemifrån såg det ut så här så ni vi väl tralla på en låt till dessa bilder.
Hej mitt vinterland......
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Detta möts jag av i köket när jag kommer in.
 
 
 
Presenten från mina föräldrar.
 
 
Det fint dukade bordet med en massa läckerheter.
 
 
 
 
 
 
 
Hi. hi med ansiktet bortvänt.
 
 
 
Allvarlig med ansiktet hitåt.
 
 
 
 
Okey då farmor här kommer det. Gapflabb.
 
 
 
Åh saft!
 
 
 
Men jag kan halsa. Vill inte ha muggen.
 
 
Mera bulle det är slut.
 
 
  
 
Mmmmmm jordgubbar är gott
 
 
 
 
Vad händer där då?
 
 
 
Williams mormor torkar hans händer.
 
 
 
 
Williams mamma och mormor.
 
 
 
Nu blir det paketöppning.
 
 
 
 
 
Kolla farmor paketet flyger.
 
 
 
 
 
 
Tjohej nu är allt på golvet
 
 
 
 
Alla saker är borta!
 
 
 
Så där ja ett leende så får man allt.
 
 
 
Borta! Allt borta igen.
Aha ett paket till.
 
 
 
 
Kortet spelar musik.
 
 
Paketet var från pappas moster, morbror och kusin. Hängde ni med min farmors syrra och hennes familj.
I paketet var det en egen fotölj. Som den där konstiga gubben satte ihop. (Sture)
 
 
Pusslet från gammelmormor och gammelmorfar.
 
 
 
 
Nu går vi till lekrummet.
 
 
Ska vi leka tittut farmor?
 
 
 
 
 
Men pappa var gör du i mitt hus?
 
 
 
Tittut!
 
 
Mina älsklingar. far och son.
 
 

 
 
 
Nu till köket.
 
varför är alla så högt uppe när jag är så långt ned?
 
 
Kom igen då det svänger ju. Kolla på mig!
 
 
 
Kul va?
 
 
 
Den gula bollen i hörnet kan låta en massa ljud, röra på sig och spelar bla musik. William dansar glatt till musiken.
 
 
 
Ni ska klappa händerna så här.
 
 
 
Spela mera!
 
 
 
 
Snabba dig farmor jag ska tillbaka till lekrummet nu.
 
 
 
men först....vem sitter i min fotölj?
 
 
 
 
 
Marie och William
 
 
 
 
Tittut igen!
 
 
 
Sitter i gammelmormors knä och vid grinden står williams morfar.
 
 
Gammelmorfar och William. 
Det där är ju en annan gubbe.
 
 
 
 
 
Det finns även snö i Löt i Salas kommun i Västamanlandslän.
 
 
 
 
 
 
 
Redo för film?
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lördag!

Illamåendet gick över strax efter att jag kom till jobbet. Men nu är det här igen, vaknade med det igen imorse. Efter ett glas Proviva så känns det bättre. Men vad kan det vara?
Sover bättre kan det var så att jag sover för mycket? Vaknade sju imorse och somnade klockan 23, nja strax innan. Hm den som undrar får veta.
 
Idag ska vi på 1 -årskals i Löt så bilder kommer att komma men antagligen först imorgon.
Ha en bra dag!

Fredag!

Pannbiff med lök, potatis och rivna morötter. Ångrade mig och tog bort potatis och la dit mer morötter istället.
 
 
Vaknade med ett illamånde halv sex imorse och huvudet kändes tungt och ögonen svullna. Undrar om det är migrän på gång. Tog en maxalt för en stund sen och ett glas Proviva och det börjas kännas bättre.
 

Onödigt vetande!

Nu sitter jag här nyduschad och funderar på vad jag ska äta fill frukost. Det fåt bli yoghurt med flingor och ett stort glas Proviva Mango till. Ska köpa risgrynsgröt och även ha det till frukost med mjölk och kanel och lite, lite socker på. Försöker unvika bröd helt men det är inte alltid så lätt, även lightläsk gäller numera och godis är väck än så länge. Boven är ju läsk, sötsaker och mina härligt goda mackor. Försöker även få tag på en billig motionscykel (träningscykel)för ett par hundringar. Ja jag ska försöka gå ned och ta bort det onyttiga+ äta mer grönsaker. Nästan bara på jobbet jag äter grönsaker idag, frukt äter jag minst två om dagen och även de på jobbet.
 
Igår fyllde min lilla ängel ett år och jag la ut en bildkavalkad och hade många läsare som måste ha sett detta. Urtrist att ha tävlingar, ställa frågor, visa bilder etc och inte få någon respons alls.
Har känt att det här med bloggandet mer och mer blivit ett tvång, ett måste för att ni ska få något att läsa som fäljer bloggen.
Men nu har jag bestämt mig för att enbart skriva när jag känner för det. Behöver inte vara något speciellt precis utan när det glöder i mina fingrar och det brinner i hjärnan av saker som vill komma ut.
 
Kanske det bara läggs ut lite bilder med en kort text någon dag. Kanske flera inlägg en dag, noll en annan.
 
Fruksot idag:
 
Blåbär och vaniljyoghurt med flingor.

Stängningsdag!

Jösses så seg jag var igår när jag kom hem. Visseligen sov jag ganska dåligt natten innan men ändå. Dog som en fura i soffan vid fyra och sov till middagen. Sen kändes det som om jag gick eller var i slowmotion på kvällen allt var som bomull. Somnade klockan tio igår kväll och har vaknat några gånger inatt men somnat om igen med en gång, klockan halv sju gick jag upp.
Så nu sitter jag här och känne rmig rätt seg.
 
Ni har väl sett att lille William eller store kanske man ska skriva blir ett år idag? Inlägget innan täker jag på.
Det är ett tidsinställt inlägg så jag har inte lagt ut alla bilder idag om ni tror det.
Men visst måste ni hålla med om att han är söt?
 
Farmors lille prins!
 
Nej lyssna på mig pappa. Jag vill det här.
 
 
Var gör farmor nu då?
 
 
 
Hm den där rosa manicken är det ju!
 
 
Hit med den jag vill se hur bilden blev! I den rosa manicken finns jag, jag vet det!
 
 
Hi hi så söt jag blev!
 
 
En mycket bestämd liten kille som vet vad han vill.
 
Nu ska jag snart sticka iväg till jobbet.
 
 
 

William 1 år!

William ett år idag!
 
Från början till nu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alla julsaker nedpackade och hemmet dammfritt!

Nu är hemmet skinande rent. Allt juligt är tyvärr bort städat.
 
 
Nu en dusch sen blir det film!
 

Julesaker!

Nu är glada julen slut, slut, slut, julesaker bäres ut, ut, ut. Men till nästa år igen.......
Ja jag vet att jag tjatat om 20 Knut men vi ska bort nästa helg, hade tänkt ta allt då på söndagen eftersom jag jobbar måndagen då det är 20 Knut. Men bort på lördagen och sen städa och jobba hela söndagen, nej tack.
Lille William fyller ju år så vi ska dit på 1-års kalas på lördagen. Deppigt att säga hej då till alla mina julesaker som jag samlat i en hög på matsalsbordet. Dock är det inte allt, alla ljusstakar och stjärnor, lysande ängel och tomte sitter fortfarande uppe.
 
 
 
Men till nästa år igen kommer de mina gamla vänner ty det har de lovat!
 
 
 

Trettondag jul!

Imorgon börjar allvaret igen. Dags att jobba efter 17 välbehövliga lediga dagar.
 
Hur är det med er läsare? Har ni fått någon ledighet eller har ni jobbat alla klämdagar eller kanske tom jobbat på de röda dagarna?
 
Igår gjorde Sture stuvad potatis, det var den godaste stuvade potatis jag ätit. Krämig och smakade jättegott, Sture hade färsk Persilja i. Sture åt Isterband till och jag stekt korv.
 
Grönsaker? Ja persiljan :) Funny funny. Jag åt några cocktailtomater vid sidan om.
 
 
Jag tog fram ketchupen, men den fick står där på bordet för det var så gott och synd att förstöra smaken med Ketchup.
 
Har en liten undring till er läsare. Någon som har en träningcykel (motionscykel) hemma att skänka eller sälja för en liten penning. Gör inget om det är en äldre modell bara den fungerar.
Jo jag känner till Blocket. Men två gånger har jag kastat mig på telefonen men då har de varit sålda.
 
Måste även vara en cykel från ett djurfritt hem då jag är superallergisk mot pälsdjur eller så är den sanerad med förstoringsglas så att inte ett enda djurhår sitter kvar :).
 
Nej nu har jag annat att göra.
 

Julkalendrar!

Nu tittar vi på Rulle på Rullseröd julkalendern från 1974.
 
 
 
Blev lite trött på Mumintrollen efter 12 avsnitt så vi gör ett uppehåll där. Julkalendern är ju inte bara för barn utan det är ju faktiskt en familjeserie.
Så här står det om den:
 
 
Så vi fortsätter att titta på Julkalendrarna. Ska även köpa Håll huvudet kallt och Kaspar i Nudådalen. Men vi har tjuvarnas jul att se först hela och sen 12 avsnitt av mumintrollen. Mysigt att ligga i soffan och smaska på julgodis och dricka must till och bara se på tv.
Nu fortsätter vi.
 

Trettondagsafton!

 
Varför vi firar Trettondagsafton kan ni läsa om HÄR. Eller firar och firar, det är väl inte många som uppmärksammar denna afton särskilt mycket. Samma är det väl med Pingstafton som också går spårlöst förbi för de flesta. Nja lite fel har jag ju här eftersom mängder av människor valt att gifta sig denna dag. Men dessa två är inga aftnar vi firar så som vi gör med Julafton, Nyårsafton, Påskafton, Midsommarafton, Allahelgonsafton, nja där går ju svenska barn ut och spökar fast den riktiga Halloween är sista Oktober(när mina var små så var det Allahelgonsafton de spökade på idag är det väl lite blandat), sen Allahelgonsdag går man ju till gravarna. Så den Aftonen firar man väl inte heller särskilt speciellt.
Nej nu lämnar vi detta.
 
Nu har vi bara en bokhylla kvar att damma och rensa upp i filmrummet, fem stycken är redan gjorda.
Jag tog i farten igår även vardagsrummet. Jag rensade inte bort saker men dammade allt och våttorkade golvet riktigt ordentligt.
 
Ni har inte fått några middagsbilder de två senaste dagarna. Glömt det tyvärr. Men eftersom det varit samma båda dagarna och det även finns en tallrik i kylen med mat kvar till Stures lunch idag, så blir det ett foto iallafall.
 
Stekt fläsk och hemmagjort potatismos. Vi hade även gröna ärtor till men de försvann ned i magen. Min mage ska jag skriva eftersom Sture inte gillar ärtor. Konstig människa, det som är så gott.
 
 
Har märkt att många bloggare har gjort årskrönikor. Vissa skriver otroligt bra, så bra att jag blir riktigt avundsjuk. Jag med mina författardrömmar som aldrig blir av, bara påbörjade men aldrig avslutade.
 
Men nu till saken. Jag varken vill eller ids att skriva ihop en årskrönika. Om ni vill ha det ändå så får ni själva gå igenom 2013 månad efter månad. Kanske ni då även kan kasta in lite kommentarer.
 
Man kan även sklriva negativa kommentarer så länge man är trevlig i sitt sätt att göra det. Påhopp och elaka ord+tjafs undanbedes.
Minns så väl A-M, B och några till. Det skulle tjafsas till en förbannelse. Det skulle hotas, göra anmälan, märka ord etc. Ni som antagligen inte hade och fortfatrande inte har något/några  liv att glädjas över. Men älskar att leta fel hos andra.
 
Ja nu ska vi inte gå in på det där gamla utan låta det vara. Gör en årskrönika själva genom att göra en resa genom 2013 bloggar och kommentera gärna.
 
 

Tänker inte leka med er mera!

Nu tänker jag inte leka med er mera. Ja jag vet att jag låter som en tjurig barnunge. Men hittar på en gissninglek igår och ingen av många läsare som det var igår har gissat vilka bilder som inte jag hade tagit. Var det för många bilder eller? Hur jobbigt kan det vara att scrolla lite snabbt och sen slänga in en gissning?
Suck vad besviken jag blev nu.
Ställer massor av frågor här i bloggen men får aldrig, nja sällan svar. Det finns några som flitigt kommenterar andra slänger in en kommetar då och då, det är er andra jag menar som bara läser och inte ids trycka på tangenterna.
 
Idag har jag suttit på Tradera i två timmar och lagt in en del auktioner, rensning på gång här hemma.
Kanske skulle man sälja bloggen också :), vem vill köpa?
Ironi kära vänner endast ironi.
 
Sture sitter nu och fikar i köket sen ska vi väl förtsätta med bokhyllorna där vi har alla filmer, damma och slänga och sälja.
Är det någon som vill kolla mina auktioner så finns de HÄR
Bjud gärna. Titta in igen för det kommer säkert läggas in mera. Funderar även på att gå igenom mina prydnadssaker, det är ju en hel del, vissa ligger bara nedslängda i en låda i väntan på bättre tider :)
Istället för att de ligger där och samlar damm så kan man ju sälja skiten...många bäckar små blir en stor å.

Bildkavalkad och gissningslekar.

Detta blir åter igen en upprepning. Känns som mina nuvarande blogginlägg innehåller samma malande dag efter dag. Vaknade åter igen tidigt klockan fem (upprepning), trots att jag låg och tittade på inspelade avsnitt av våra bästa år + Julkalendern Albert och herbert fram till klockan var 23.30. Intressant att veta för er läsare eller hur?
 
Känns som om tiden bara går och går och inget händer allt går i sina vanliga spår, inga överraskningar ingenting.
Vaknar  tidigt, diska plocka undan lite hemma, äta frukost, se lite på tv eller åka och handla, sen sova ett par timmar, äta middag, tv och spel. samma, samma varje dag.
Är det vädret tror ni? Grått och trist varje dag, ingen snö ingen sol inget ljus.
Tycker mina inlägg för tidigare år denna tid går i samma anda som detta inlägg.
 
Vi människor är inte gjorda för att leva i mörker, gråhet och regn och kyla. Vi vill ha ljus, vi vill ha sol, vi vill ha värme (i lagom mängder) inte tropiskl värme, man ska må bra i värmen. Vi vill ha det grönt omkring hos, dofter av ljus, värme och vår/sommar, vatten som glittrar i solen och krusar sig lätt när en båt far över, vi vill höra fiskmåsarna skria, småfåglarna kvittra. Sen min älskling är ett stort ljus i mitt liv, han förgyller verkligen min tillvaro. Min stora kärlek och min man.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så här ska det se ut! Vilka bilder av dessa över har jag inte tagit tror ni? Snälla gissa på nu räkna bilderna uppifrån och säg numret på raden bilden ligger på. Urkar inte numrera dem själva så ni får jobba lite. Många gissningar vill jag ha tack. Ni får gärna gissa vart bilderna är tagna ockå alltid skoj att se hur kunniga ni läsare är eller om ni är kunniga.
 
Min sötnos.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Gissa på nu detta inlägg tog mer än en timme att skriva+lägga ut bilderna.
 
 

Idag står det köpa fördelsedagspresent till William på listan!

Godmorgon. Uppe tidigt igen, redan klockan halv sex. Hade fått en inbjudan till Williams 1-årsdag nästa lördag så nu ska vi iväg idag för att köpa födelsedagspresent. Har redan en klar som är på väg hem till oss i paket, mer skriver jag inte. Men kommer att fota och lägga ut det här i bloggen efter vi firat lillprinsen.
 
Igår började vi då med Videorummet. Har ju massor av gamla VHS filmer som vi numera har dubbletter av i DVD men även filmer utan dubletter. Måst sortera ut de dubbla och de dåliga. Sen har vi massor av filmer inspelade på VHS ut med de dåliga och de som vi har i dvd dubletter.
De köpta VHS filmerna går det att sälja dem överhuvudtaget? De som är i bra skick menar jag alltså, vissa är inte tittade på många gånger. Tänkte ta mellan 20-40 kronor för de som är bra. Vad säger ni? Ge mig tips på var man säljer VHS filmer. Blocket och Tradera och Ebay känner jag redan till, men fler tips mottages.
 
Kolla vad filmer vi har, 6 stycken Billy bokhyllor fulla. Tre bokhyllor är i storlek 200 cm X 90 cm (svarta) och de andra tre är i storlek 200 cm X 80 cm (silvriga).
 
 
 
 
 
Igår hann vi fram till den tredje svarta bokhyllan, började så smått med den. Idag fortsätter vi efter att vi kommer hem från handlignen. Ska även pressa in filmen mammas pojkar. Såg Hur många kramar finns det i världen igår, mycket bättre än ettan Hur många lingon finns det i världen. Bra bägge två men tvåan snäppet bättre.
Nu ska jag duscha och sen fixa med den rena tvätten.
 
 
 

Nyårsafton 2013/2014

 
Undrar hur många veckor det kommer att ta innan man lär sig skriva 2014 istället för 2013?
Hade en mysig kväll igår med en massa god mat, Bingolotto och sällskapsspel. Sture vann 100 kronor på Bingolotto, jag var en siffra ifrån att vinna Västindienkryssning för 75 000.
Jag börjar med två filmer denna gång istället för att sluta med dem.
Den första ser man hur folk väller in till parken alltid ca 23.45, hör lite smällande och någon raket ser man.
Fyrverkeriet var det största jag sett i parken sen 1999/2000 vi fick stänga balkongen pga att vi fick in så himla mycket krutrök. Detta finns på film två.
 
 
 
 
Nu kommer det lite bilder.
Vi börjar med middagen.
 
Isländsk räkcocktail, Vitlökspotatisgratäng och karimiliserade stekta bananer med glass och sisrapssås.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Baja päron.
 
 
Bingolottooooooooooo!!!!!!
 
 
Nu smäller det!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag diska och sätta på kaffe till min älskling!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0