Middagen!

Jösses vad tiden rasat fram idag och här sitter jag fortfarande fast jag borde diska och börja med matjesflarnens deg.
Ja vi ska göra något gott idag, iallafall så låter det gott.
Här är receptet:
 
 
Mums mums eller hur?
 

Söndags morgon dag 2 på semestern!

Tjingeling! Blev ingen städning igår vi åkte och handlade istället och städar idag.
Var nere på gården på kvällen och pratade lite med grannarna, gick upp rätt tidigt p.g.a. trötthet. Satt vid köksbordet ca kl 20 och hörde en knak från gården går till sovrummet och kikar ut. Där står grannens son på 15 år med några kompisar rätt som det var så hoppade de över det lilla staketet (som säkert knaket kom ifrån)till vårt land och börjar hoppa där inne.
Jag blir rasande pappan är en trevlig kille och vi umgås nere på gården, mamman är också trevlig men inte lika mycket ute på gården. Plockar snabbt bort några blommor från fönstret och öppnar det och ropar ut att de ska sluta med det de håller på med. Hör de säga något liknande som:Vad var det där etc och sen gå in. Jag ringer pappan på hans mobil och förklarar läget och han säger att han genast ska snacka med killarna.
Hur fan är man funtad när man förstör för sina egna grannar?
Det ligger ofta fimpar inkastade i rabatten också...kan nog tänka mig vilka som orsakat det också, Men har inga bevis för det.
 
Vill ni se lite bilder från igår på gården?
 
Men ops där är hon igen med kameran!
 
 
Jag gömmer mig. Men vad fasiken hon kom åt mig ändå!
 
  
Tihi och då tutade jag på din fru när hon satt på balkongen och hon hoppade högt.
Sture pratar med Jocke som grillar.
 
 
Men sluta fota någongång...blääää!
 
 
Vi knäpper en bild på en grillmästare som har egen grill med sig...Christer .
 
 
Vi gick en liten promenad på gården och kollade in bär och blommor. Knäppte en bild på familjen vi satt med.
 
 
Inte riktigt klara men snart så.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kylen full och skafferiet lite tommare och välordnat+fullt med ingredienser till bakning av alla dess slag. Pajer, bullar, muffins, kakor etc etc etc. Hyllan längst ned i skafferiet finns ej med på bild men där finns lådan med all pasta i.
 
 
 
Nej nu ska jag göra annat. Vaknade tidigt idag redan halv fem igår sov jag tre timmar längre än idag.
 
 
 
 
 
 
 

Semesterdag 1!

Vad säger man en sådan här dag då???? Jo vi kör med att jag har 37 dagars
 
 
framför mig. Fem veckor, fem veckor, fem veckor!!!!!!!
 
vad har jag då gjort än så länge på min första semesterdag undrar ni säkert? Jo dammat hela lägenheten, rengjort lilla toan+badrummet och diskat. Kul början på semestern va? Sen är det en handlingslista som ska skrivas, tvättstugan bokad kl 11 sen ska Sture dammsuga och skura golven. Imorgon ska vi åka och storhandla sen är det bara 35 dagars ledighet kvar.
 
Efter det här inlägget ska jag gå igenom lite mattidningar för att skriva upp vad jag ska baka för bröd nästa vecka+kakor och bullar.
 
Igår var vi ute på gården till kl nio och då passade jag på att fota lite blomster
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
Det kära grodparet.
 
 
Smultron.
 
 
Fråga mig inte vad detta är men vacker är den.
 
 
 
 
Någon som vet namnet på denna växt?
 
Sen min sötnos:
 
 
 
Nu lämnar jag er ett tag, ha en bra dag!
 
 
 
 
 

Sista dagen!

Fick schemat för vecka 32 igår. Nej tack jag tänker inte stänga två gånger denna vecka p.g.a. att folk har semester, det finns heltidare som aldrig stänger eller öppnar...då får de ta detta. De jobbar denna vecka.
Jag är inte grinig på något sätt men för nästa vecka frågade de folk om de kunde ta min stängning etc andras som går på semester då. Men mig hör de inte ens med. Kanske en som jobbar 30 eller 35 kan komma senare och stänga, det kostar inget att fråga. Ska ta upp detta idag med chefen, inte nog med att jag fick flytta min semester från vecka 32 och ta 27 istället nu ska jag ha två stängningar också. Ingen annan har fått det denna vecka eller nästa vecka 27 då det görs ett särskilt schema.
Stänger på tisdagen som vanligt sen ska jag sluta 16.30 på torsdagen där har de klämt in en stängning till, sen har jag sen fredag 16.30. Blir en tuff vecka att starta med efter semestern.
Jag ställer alltid upp och jobbar över om någon är borta, ofta erbjuder jag mig själv. Men detta är jag starkt i mot. Man kan prata med mig först inte bara sätta ett schema utan att höra med alla som jobbar först.
Nog.
 
Skönt att det är sista dagen innan semester idag. Ikväll ska jag verkligen fira. Det är jag värd.
Imorgon är det städning och tvättstugan som gäller. Vi har slarvat med städningen så det ser väldigt dammigt ut här hemma. Golven är alldeles smuliga av skit. Men det råder vi bot på imorgon. Sen har vi enbart två maskiner tvätt så det var stortvätt förra helgen.
 
Nej jag ska ta en långfrukost nu och läsa DN+lösa korsordet.
Ha en bra dag alla läsare.

Snart semester.

Denna vecka verkligen sneglar sig fram. Aldrig blir det fredag klockan 18 då mina fem veckors semester börjar.
Igår efter jobbet var vi och handlade lite, bla pålägg och bröd.
 
Kolla in vad för smaskigt jag köpte då:
 
 
 
Underbart goda ostar att ha på macka, behöver inte alls vara till kexen på ostbrickan. Jag brukar ta hårdosten paprikaost och sen lägga bitar med osten Cambozola över med en brödbit underst förstås.
Philidelphia brer man på rostat bröd, hur gått som helst.
 
Vet inte om jag visat den nya som kommit. Mjukglass på tetra. Man vispar upp innehållet hårt ställer det i frysen ett antal timmar, vispar igen och serverar.
 
Choklad köpte vi men den finns i jordgubbe och vanilj.
 
 
Ska nog prova denna i helgen för den har stått i kylen några veckor nu. Kylen börjar ju bli tom nu, den var för full tidigare. Får bli på lördag då vi ska handla på söndag.
Nu ska jag mumsa i mig en härligt god frukost.
 
 

Onsdag!

Minns ni inlägget om VLU?
 
Om inte läs HÄR
 
Vi vet fortfarande inte vad det är trots att hyresgästföreningen ringde Sture igår, men däremot ska vi inte betala 345 kr utan enbart hyreshöjningen på 113 kronor. Sture hade lite stressigt just då på jobbet och ansåg att eftersom vi nu slipper betala så behövde han inte fråga vad det innebar.
Men skönt att vi slapp betala iallafall. Jag tror det kanske ska vara en sänkning av hyran läst det  på nätet när jag googlade stod då att VLU är en lägre hyra där man tar allt på tillval så som nya tapeter, golvmattor etc. Men de ska sända oss ett brev om allt så jag får läsa mer vad det är då.
 
Jösses vilken värme det var igår. Hade vattenspridaren på från morgon tills vi åt mellis igår. Alltså på jobbet menar jag nu, för barnens skull. de duschade hej vilt. Vi vuxna ställde oss när ibland så man fick några stänk på sig. Men idag ska det komma andra stänk och då från himlen. Komma och komma det har redan kommit och mer lär det väl bli antar jag.
Får ta paraflax till jobbet idag.
 
Tre dagar kvar sen går jag på semester, ska bli så otroligt skönt. Nu ska jag äta lite frukost sen ska jag åka iväg till jobbet.

Tisdag!

Fyra arbetsdagar kvar sen är det semester. Härligt. Verkligen välbehövligt. Igår måndag så slutade jag klockan 15 åkte hem vilade en stund sen middag och en stund i skuggan på gården tillsammans med grannarna. Idag är det då stängningsdags och redan nu är det varmt ute, kommer att  bli en kanondag, men alldeles för varm för att vara i min smak. Blir baljor och vattenspridare för barnen idag med. Tänk om man själv fick springa i vattnet :)
 
Måste kolla om jag har åkremsa i väskan så att jag kan ta mig till jobbet. Ja jag bunkrade upp ett antal innan de slutade att säljas i mars har tre kvar. De kommer behövas under semestern då vi ska in till stan en del och bilen får då snällt stanna hemma.
jag är ledsen att jag itne har något att skriva om just nu, men lite torka i huvudet så ni får nöja er med detta så länge.

Måndags morgon!

Slänger in ett par snabba bilder på middagen igår. Hinner inte så mycket mera då jag öppnar idag.
Men visst ser det gott ut?
 
 
 
Efter filmen försvunnen...Wallander såg vi ensam hemma 3 och 4. Har inte sett någon av dessa utan enbart 1 och 2. Trean var jättebra och rolig, Fyran rätt trist. Så nu vet du hur vi tillbringade dagen.
 

TV

Nu ska jag hålla på med etta ett tag.
 
 
 
 
 
Kall coca cola
 
 
 
 
ha en bra dag!
 

En ny människa!

Det blir ingen promenad idag. Istället tog jag itu med lite städning här hemma efter att jag diskat, sen blev vädret så grått och tråkigt. Har pinat mig igenom en kall dusch och mår nu som en människa igen.
Nu sitter jag bara här och väntar på att Sture ska fika klart och gå upp på torget och hämta senaste Wallander filmen+handla bröd och lite att snaska på till filmen. Idag känner jag att inte enbart popcorn räcker :)
 
Tråkigt att jag inte fotade något igår men hade inte med mig kameran ned, ska bli en lärdom att alltid ha det. Tänk vilken härlig bild det blivit på allsången och skenet från solcellslamporna. Men, men sommaren är lång den har ju bara börjat.
 
Här är en gammal bild från en av alla kräftskivor vi haft år 2009. Mysigt i mörkret.
 
 
2011
 
 
Midsommarafton 2010
 
 
 
 
Nu ska jag göra en lista på vad Sture ska handla.
 
 
 

Trevlig lördagskväll.

 
 
  
 
Behöver jag skriva mer? Mousserande rose, mousserande vitt och vanligt rosévin. Lugn jag hade hjälp och vin finns kvar. Men det vart lite mycket i det trevliga sällskapet och så vart det väldigt sent...mitt i natten
Allsång blev det också när en av grannarna hämtade gitarren...lugn jag lyssnade mest.
Så jag förtjänar verkligen att må som jag gör.
 
Ska ta och äta frukost sen ska jag ta en iskall dusch. Sen jaga upp Sture för en långpromenad, efter den blir det nog dusch igen. Skäms på mig nu ska jag verkligen straffas idag. Kanske ska kliva in i skogen också, så jag får det riktigt kämpigt. Sen efter dusch nummer två ska vi se den senaste Wallander filmen och dö i soffan med popcorn och iskall coca cola.
 
Middagen ikväll kommer att bestå av något flottigt pizza eller liknande.
 
Troligtvis kommer ni höra av mig igen idag...så kika in igen.
 
 

Pust äntligen klar.

Vad jag pysslat med denna morgon...det vill ni veta eller hur?
 
 
 
Jösses vad disk!!!!!
 
Men skönt när man gjort detta.
 
 
 
 
Som ni ser fick jag lägga ut två diskhanddukar på köksbordet för att få plats med allt. att torka denna stora disk var inget jag kände för alls...självtorka blir hur bra som helst.
Sture? Ni undrar vart han är?
 
Här:
 
 
Men han har ju en stortvätt att vänta sig när han vaknar.
 
 
 

Midsommarafton i bilder.

Trevligt sällskap och god mat.
 
Grillmästaren
 
 
 
Fläskfile
 
 
 
Hemmagjord potatissallad
 
                                       
Grekisk sallad
 
 
 
Bus innan maten, Sture med systrarna Kattis och Nicole.
 
 
Nu kommer gästerna
 
 
 
 
 
Även mammas väninna Gull-Britt var bjuden.
 
 
 
Mums
 
 
 
Gino till efterrätt.
 
 
Grannarna som var ute Jocke och Nicole, de grillade också och satt vid samma bord som oss.
 
 
 
En trevlig kväll och varmt och skönt väder var det också.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tuffingar.

Denna bild hade min dotter Angelica lagt upp på Facebook idag.
 
Visst är de coola båda två William och hon?
 
 
Farmors lille sötnos har blivit en tuffing!
 
Är fortfarande rätt matt och trött och luftrören spökar fortfarande, men jag tror faktiskt det går åt rätt håll...till det bättre. Det känns så iallafall. Snart ska jag ned på gården och boka ett bord vilket man inte får men det skiter jag faktiskt  i. Ska lägga en duk på och spänna fast den så ingen annan tar bordet. Finns ju flera men vissa grannar tar alla bord då de ska ha fest hänt två helger i rad nu vid barnkalas. Man kan inte använda två bord till att ställa alla saker på så att andra blir utan sittplats.
 
Trevlig midsommar på er alla läsare!
 
 
 
 
 
 
 
 

Midsommarafton imorgon!

Som ni kanske märkte så jobbade jag igår. Men inte idag p.g.a. att jag har en jäklar hosta och känner mig urmatt. Djupt besviken att jag missar midsommar firandet på jobbet idag, men min kropp orkar inte helt enkelt.
Ska ta det så lugnt jag kan i helgen bara slappa och äta gott. Imorgon kommer mina föräldrar över och mammas väninna och gamla jobbarkompis. All mat har redan Sture inhandlat så det är bara att tillaga den.
Det blir bla grillad fläskfile sen hemlighåller jag det andra tills middagen serveras. Blir ingen förrätt som vi först tänkt. Blir för mycket med tre rätters så det blir en huvudrätt och sen efterrätt med kaffe.
 
vad ska ni göra och äta för gott på midsommarafton då?
 
Vill ni se lite midsommar bilder?
 
2009
 
 
 
 
 
2010
 
 
 
 
 
 
 
 
2011
 
 
 
 
 
2012
 
 
 
 
 
Efter att det blev bostadsrättsförening 2010 så har fler och fler flyttat av de som umgicks på gården. Förra året var det bara vi och en familj till samma sak året innan alltså år 2011 och 2012. Tråkigt att det blev så och att det köptes lägenheterna.
Men det finns andra att umgås med och det gör vi också men de har varit borta just midsommaraftnarna.
Hoppas på bra väder imorgon annars dukas det under taket.
Nu blir det liggläge och kall coca cola.
 
 
 
 

Onsdag och hängig.

Godmorgon alla glada! Ni vet ju att jag sov uselt natten till måndag, vaken från kl 02.20. Igår slog det om totalt och jag sov 8 1/2 timme i sträck. Inatt har jag vart vaken mellan 3-4 tyvärr så segare idag. Har en hosta och matthet som inte vill ge med sig. Har följt mig hela veckan och på nätterna piper det i bröstet.
Tror det är en blandning mellan min astma och pollen som är i luften. Men man kan ju inte gå och tro saker hela tiden, så nu sitter jag har och funderar på om jag ska ringa mig sjuk och gå till min läkare för att kolla luftrören. Jag har ju mina mediciner som är luftrörs viggande, men det är slemmet och hostan som jag kanske måste ha något mot. Eller om det är luftrörskatarr eller något liknande som det behövs antibiotika för. Har ingen feber men känner mig så trött och matt och allmänt risig.
Ja ni märker hur jag gör för är jag hemma så dyker jag upp här igen idag, går jag till jobbet så hör ni inget av mig förrän i morgon bitti.
 
Nej nu vill jag äta frukost och läsa Brommabladet. Efter jobbet idag ska vi åka och handla allt inför midsommar ,utom jordgubbarna de handlar vi på torsdags kvällen.
 
ha en bra dag!!!

Fler bilder.

Min mor sände över några bilder som hon tog i lördags på mitt söta lilla barnbarn. Hon sände även över en bild på min äldsta dotter och hennes sambo Matte som togs senare på kvällen hos min syster Katrin.
 
Först en gruppbild. Jag till höger i bild i mina snygga solglasögon. Märket på sidan är naturligtvis ett AIK märke.
 
 
 
 
 
 
Första bilden på William ska jag förstora.
 
 
 

Jobbat lite.

Rensat ogräs sen en välbehövlig fika paus!
 
 
 
Nu fyra maskiner tvätt, sen handla lite korvbröd...grillning ikväll.
 
Även in en snabbis på Claes olsson för att handla fotopapper, färgade papper och limstift.
 

Söndags morgon!!!!

God morgon på er. Har ni väntat på mig? Här är jag nu och här kommer en drös bilder på min lilla prins, på mat, tomten och övriga som var med igår.
 
 
 
 
Mamma och pappa väntar på maten.
 
 
 
Ta bort fingret Sture!
 
Nu gömmer jag mig.
 
 
Okey då här är jag.
 
 
 
 
 
Måste sova en stund men ät ni under tiden.
 
 
Maten, Grillad flintastek med färskpotatis, sallad, tzatziki, bondbröd, fetaost och vanlig ost. Alltså vanlig och vanlig men hårdost då.
 
  
 
 
 
 
 
Sture sover inte men kollar mobilen tror jag det var.
Eller så fnissar han och då åker ju huvudet upp och ned :)
 
 
 
Mamma vill inte vara med på bild.
Konstigt hon gillar inte när vi gör så här, men hon själv får tydligen göra så.
Såg det först när jag laddat upp bilderna.
 
 
 
Chokladmousse med havtorn och hallon.
 
 
 
 
Babyvakten pep i sin ensamhet på bordet när vi var inne i huset och tittade på de nya stolarna.
Men Sture som stod och rökte hörde den lille.
 
 
Men ta bort blixten farmor och ta upp mig!
 
 
Skönt ingen blixt men fortfarande ta upp mig.
 
 
 
 
Äntligen hajar farmor. Lite nyvaken!
 
 
I pappas trygga famn
 
 
 
 
Skojig gren att leka med. Har gjort ett klädombyte också.
 
 
 
Men wov vad är detta då.
 
 
I pappas morfars famn eller i farmors pappas famn eller i gammelmorfars famn.
 
Undrar hur hans finger smakar, vi provar. Klockan smakade ju helt okey.
 
 
 
Visst är han bara för söt?
 
 
 
 
 
 
 
 
 

William farmors prins.

Vad gör det att de spöregan? Det är Fredag och...läs fortsättningen.......
 
1. Piggare idag i humöret.
 
2. Kan glädja er med en sak jag är glad över. Imorgon ska vi till min son, sonhustru och lilla barnbarn.
Vi sticker klockan 12 så vi ska försöka boka om tvättstugan som vi har klockan 11, men det går nog bra.
Ska bli trevligt att få träffa William igen de växer ju så att det knakar i den åldern.
 
3. Har världens bästa man...min Sture.
 
 
Farmors lille prins:
 
 
 
Ledsen att det blev en kortis idag men öppnar idag så vi sticker om en stund. Ha en bra dag och i helgen får ni ser bilder på William.
 

Torrlagd damm!!!

Det är skönt att titta in i bloggen och se alla värmande kommentarer jag fick igår angående mitt mående...grrrrrrrrr!!!
 
Har ni hört det senaste??? Ja en vecka gammalt bara, glömt att rita ned det bara. Undrade starkt förra måndagen varför plaskdammen fortfarande inte var fylld med vatten, tappas alltid i första veckan i juni och då måndag. Sitter sen och läser i Brommabladet at nu är stadens plaskdammar fyllda. Kikar ut och ser att vår gapar torrlagd. läser vidare och läser. Plaskdammen i blackeberg kommer inte fyllas med vatten då den ska renoveras. kommer först att fyllas till sommaren 2014 för att följa miljöverkets krav på vatten.
 
Men vad är detta, renovera den över sommaren????? De kunde ha börjar i mars för byte av pumpsystem etc. den har renoverats förr och då började man i Augusti, men barnen fick bada i två månader iallafall.
Nu får jag ignen sjöutsikt detta år, men det värsta är ju för barnen och ljudet kommer jag att sakna. Barn plaskandes i vatten och deras glädje. Vad fasiken tänker kommungubbarna på????? Börja renovera i höst vintern kommer ändå inte förrän i december.
Att ta bort barnens stora glädje en hel sommar är för mycket. Idioter!!!!!
 
 
Om ni vrider huvudet helt mot höger så bor jag högst upp längst till höger.
 
 
Skit utsikt i år och stackars barn.
 
 

TRÖTT!!!

Idag blir det inget kul inlägg att läsa för er. jag är på gnällhumör...härligt? Sovit uselt inatt igen vakande kl två och somnade först om halv sex och klockan ringde kvart över sex. Känner mig gråtfärdig. Nätterna innan har inte varit bättre dom heller. Igår var jag supertrött på kvällen då jag stängde. Idag är det Apt kl 16-19...jösses jag kommer att somna på det.
Sen är det en annan massa skit som snurrar i huvudet som jag är för trött för att gå in på just nu.
men det är jobbigt att tankarna rullar i huvudet nattetid och man inte kan somna om. Får väl säga det: tack gode gud för att man har en så underbar make som ställer upp i vått och torrt, han är så himla underbar.
 
Okej då.
 
Hyreshöjning på 113 kr/månad retroaktivt från januari månad sen något som kallas VLU 345 kronor/månad retroaktivt från januari. Det gör att hyran under 6 månader blir 1000 kronor dyrare p.g.a. retroaktivt. Sen efter det blir den 458 kr mer/månad.
Sen i Mars har vi försökt få reda på vad LVU är står enbart som familjebostäders gamla underhåll så som golvvård? Det hette HLU är det just det dom menar eller. Tycker en höjning med 50 kr/kvm och år är lite väl häftigt.
Har mailat dem flera gånger, de har till slut ringt upp och sagt att de kollar upp detta men den som har hand om de trä borta, två gånger liknande samtal. Det senaste 27 maj.
uselt hyresgästföreningen som inte kan ge svar.
 
Sen har Sture en skitchef. Är så trött på denna man så att jag kräks...bläää. men det var väl inget nytt.
Han måste ha fler än en skruv lös :).
Grinig, långsint och ska alltid tjafsa när han anser att bara han kan ha rätt.
 
sen då vår arbetskollega eller kolleger kan jag skriva istället. det susar också runt i huvudet hela tiden.
 
Nu ska jag äta.

En dag på slottet!

Trots regn igår så fick vi en promenad i parken vid Hesselby slott efter lunchen.
 
Där vi åt lunchen så välkomnade ägaren oss till slottet. Vi skulle till huvudbyggnaden men förra gången var det i den byggnaden vi åt lunch i, men denna herre sa inget.
 
 
Innan chefen kom och visade oss rätt tog jag några bilder:
 
 
 
 
Vy från huvudbyggnaden och en snygg stol
 
 
 
Klockan 9.30 var det fika med macka:
 
 
Utsikten från fönstret i det rum vår avdelning satt. Rummet hette Reykjavik.
 
 
Lunchen var god men fattig. Först sallad där de inte fyllde på och alla fick inte av allt jag fick inga oliver t.ex. enbart några futtiga tomater i god vinägrett. Men snodde till mig två goda bröd,
 
Sen torskrygg med färskpotatis i skirat smör. Supergott men för lite.
 
 
Efter lunch tog vi en promenad i parken först slottet sen träd och blommor.
 
 
 
 
Parken bakom slottet:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Slottets baksida tredje fönstret från vänster var vårt rum.
 
 
 
Inne på slottet:
 
 
 
Ursnygg soffa. Myran vägrade flytta på sig men döljde med handen vad hon hade på tallriken.
 
 
 
Men strutsamma vi hade ganska kika på våra tallrikar.
 
 
Jösses det fanns flera tårtor och mini semlor, jag tog tre olika bitar och en semla.
 
Nu är det frukost dags sen iväg till jobbet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Korv med bröd och Gino!

Blä. Sovit uruselt, mår piss och känner inte alls för en dag på slottet. Vi har studiedag, ja det är det nya namnet förr hette det ju planeringsdag...på slottet idag...Hässelby slott. Egentligen stavas det Hesselby men förorten heter ju Hässelby men så att alla ska förstå.
En kollega hämtar upp mig i Hässelby gård för det är ju en bit att gå, man kan ju även ta bussen till Grimstas första hållplats och gå där ifrån det blir ju närmare...men nu bestämde vi så här.
 
Igår hände inget, jo jag somnade från familjen Macahan trots tappra försök att hålla mig vaken, innan gick bara dagen på i sakta mak. Vi handlade frukt till vår Gino som gjordes i folie på grillen. Jordgubbar, melon, banan och Psysalis med marabou mjölkchoklad i bitar strödda över all frukt.
Vi åt korv med bröd och gurksallad innan.
 
 
 
 
 
Ny smart förpackning.
 
Först utan glassen sen med glassen.
 
 
 
Ser gott ut va? En liten bild på Sture också.
 
Nej nu måste jag få i mig lite att äta.
 
Ha en bra dag!

Grattis Madde och Chris.

Grattis prinsessan Madeleine och Chris till ert vackra bröllop och att ni nu är gifta med varandra.
Men bröllopstårtan blev en besvikelse.
 

Hundratals makroner prydligt uppradade på olika nivåer. Prinsessan Madeleines och Chris bjöd sina gäster på en lite annorlunda bröllopstårta. De små bakverken var uppradade på fat som staplats på varandra i formen av en mer traditionell bröllopstårta. Men Madde och Chris överraskade och bjöd på makroner i alla möjliga smaker och färger.

På bilden ser man också hur fatet pyntats med rosor i botten.

 

 
De där torra och sötsliskiga bakverken klarar jag mig utan. Trist bröllopstårta enligt mig
 
Bröllopet i bilder.
 
 
 
 
 
 
 
Copyright Kungahuset.se
 
Första gången tårarna kom för mig var när Madeleine gick uppför gången mot Chris och man såg hur han började gråta. Vi såg fram tills klockan fem sen gick vi ned på gården och såg kortegen och båtfärden och ankomsten till Drottningholm senare på kvällen.
 
 
 

MENYN

FÖRRÄTT
Kalixlöjrom i strut med citron och pikant crème-fraiche,

skagenemulsion med krispig kavring, senapssill i morotshölje,

matjesillsterrin, primörägg från Gotland med drottkaviarskum

och liten Västerbottenostpaj

FISKRÄTT
Smörbakad laxöring med kokt vit sparris, stekt grön sparris,

råmarinerad violett sparris, tomat- och schalottenlökskompott

med brynt smör, pepparrot, gräslöksolja och laxrom

KÖTTRÄTT

Helstekt kalvfilé från Holmbergs gård

med Västervikssenapstäcke och astrakancidersås,

morotsvariation och rostad miniblomkål från Nobis gårdar

EFTERRÄTT

"Pavlova" med italiensk maräng, smultronsorbet

och jordgubbsglass, vit choklad och färska smultron

 

FÖRDRINK/CHAMPAGNE
Graham Beck Blanc de Blancs Brut 2008

FÖRRÄTT
Svenska snapsar och öl

eller

Trimbach Riesling Vieilles Vignes 2009 Alsace

FISKRÄTT

Pommery Grand Cru Millésimé 2005 Champagne

KÖTTRÄTT

Auxey-Duresses 1:er Cru 2010 LA Chapelle Dom. Lafouge

DESSERTVIN

Sattlerhof Beerenauslese 2010 Südsteiermark

 

Låter smarrigt. Men vår skaldjurscheesecake var supergod, till det kall sallad med melon, jordgubbar, små söta tomater och finhackad gurka.

Se och njut:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
Halva gick åt och den var verkligen super duper god.
 
 
Tog en bild på vår potatis som kommit upp bra.
 
 
Nu ska jag ägna mig åt detta:
 
 
Innan jag börjar att diska så får ni receptet igen:
 
 
 

 

 

 

 


Recept på skaldjurscheesecake med löjrom.

I kylen står nu en skaldjurscheesecake som ska dekoreras med löjrom, dill och citron före serveringen.
Här får ni receptet.
 
 
Givetvis kommer ni att få se bilder på min tårta senare. Kan säga att smeten man har i vart gudomligt god. Lätt att göra men många moment, så tårtan börjades med 9.30 och stod i kylen strax efter 11. Då hade botten stått i kylen 1 timme och 20 minuter. Geggan gjorde man under den tiden...Sture gjorde, jag gjorde botten.
Blir en sallad till på melon, jordgubbar små söta tomater och hackad gurka.
Avnjutes efter bröllopet nere på gården.

Bildkavalkad...våra semestrar.

Ont i halsen och lite hosta tredje dagen nu. Inget jag skrivit om men mår sämre idag så nu vill jag gnälla ur mig lite.
Sitta i skuggan och dricka kallt vin och smaska på melon och jordgubbar kan ju inte gjort mig sämre. Det var det jag sysslade med igår kväll. Var väl Smaka på Stockholm som gjorde mig sämre då vi var mycket i solen och sprang runt i stan.
 
Sen bröllopet idag. Vigsel börjar klockan 16, beräknas vara klar 16.45 men kortegen går först från slottet kl 17.50. vad ska de göra där i mellan. Vet att man kan se dom från någon del i slottet där de ska vinka till folket, men det ska de väl inte göra i en timme? Jag vill ju se allt men nu har vi bestämt oss för att vi ser fram till 17.50 då bröllopet byter kanal från svt 1 till svt 2 och spelar in det fram till klockan 20.00. Går ned på gården och smaskar på cheesecake med skaldjur. Sen går vi upp senare och fortsätter att se på tv då inspelat med boxen. Bra planerat va?
 
Om jag har bilder att bjuda på. Nej jag fotade inte efter smaka på Stockholm igår. Men ni kan få se några gamla bilder...på semester.   
 
Innan 2008 hade jag inte digitalkamera därför bilder enbart från 2008. Innan hade vi varit i Göteborg två gånger och åkt på flera kryssningar.
 
Skåne 2008  
                                                                                                              
 
 
 
 
Kryssning 2009
 
 
 
  
 
 
 
Trosa 2009
 
 
 
 
 
 
 
Dalarna 2010
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Göteborg 2011 tredje gången för oss tillsammans.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Stockholm 2012.
Ni vet söders höjder, Kaknästornet, historiska museet, Norröra, Åland.
 
 
 
 
 
 
 
Sen har vi gjort små dagsetapper så som Mariefred/Strängnäs, Nynäshamn, Enköping/Skokloster, Taxinge/Gripsholms slott, Nacka strand/Saltsjöbaden, Norrtälje, Siggesta gård, Vaxholm.
Vi har gjort mycket ihop jag och min älskling.
I sommar blir det Örebro och Eskilstuna parken. De är redan inbokade, men det kommer att bli mer, för vad har vi ännu inte bestämt oss riktigt.
Det blev en bildkavalkad av gammalt idag. Nu är det dags för frukost då detta inlägg tig en timme att skriva.
 
 

Smaka på stockholm!

Nu är vi hemkomna men botten ned för kantarellkungen som öppnade först kl 11.30. Vi skulle ju börja där klockan 11.
Iallafall så vart det en macka där ifrån, varm toast med västerbottenost och kantareller, Cerviche på citronmarinerade skaldjur, kavring med skaldjursröra, någon stark chili sörja med nachos, stekt skärgårdsströmming med hemlagat mos.
 
Maten:
 
Bröderna Olssons restaurang
 
 
 
 
Serverade denna superstarka maträtt.
 
 
 
 
Sture mumsar i sig strömmingen.
 
 
Ingen höjdare du skaldjuren till mesta dels bestod av musslor som jag inte gillar.
 
Kantarell och västerbottenost toasten. Så himla god!!!!
 
 
 
Första handlingen:
 
På höger sida om trädet ser ni Sture i sin vinröda T-shirt.
 
 
Fullt med folk var det redan när vi kom vid 11 tiden.
 
 
 
 
Hittade möbler på Indiska som vi gick in en snabbis på.
 
 
 
Utsikten från Tranebergsbron.
 
 
 
 
 

Torsdags kvällen!

Börjar med att spy galla över tv 3 klockan 20.00 igår. Vi gick upp efter en trevlig stund på gården för att titta på Tonårsbossen. Hann se fem minuter sen förvrängdes bilden helt och fullt och både den och texten hackade fram. Ja det blev att avbryta tittandet för det var så hela programmet. Man såg inte vad som hackade sig fram heller, människa eller djur. Allt var bara en ända gröt. Att inte upptäcka detta under minst en timme, vet inte hur det var efter klockan 21 är uruselt.
Nu får vi spela in det i helgen istället då det går i repris.
Inget har de skrivit på hemsidan som förklaring heller. Uruselt tv3.
 
Middagen igår bestod av hemlagade köttbullar, grönsaker+champinjoner wokade på grillen, Tzatziki och purjolöksbröd.
Vill ni se?
 
 
 
 
 
Sen blev det Syrener och Rhododendron.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kan aldrig visas i bild för många gånger. De är så otroligt vackra eller hur?
 
Om 1 1/2 timme sticker vi iväg till stan och under dagen är vi HÄR
 
 
Vi går av tuben i gamla stan och vandrar Västerlånggatan+ Drottninggatan fram till Sergels tog, sen viker vi av mot kungsträdgården. På vägen kommer vi att slinka in i några affärer för shopping bla Dressman.
Lovar er ett bildregn senare idag!
 

Purjolöksbrödet är klart!

Klara!!!!!
 
 
Vi delade på en Sture och jag och de var enormt goda kan jag tala om.

Purjoloöksbröd

Purjolöksbröd på jäsning. Ser gott ut va?
 
 
 
varsågod här är receptet.      
                                                                                                                       
 
Nu ska de in i ugnen. Efterbild kommer snart.
 

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN PAPPA!!!
 
Idag fyller denna mannen under 75 år ett stort grattis till honom från mig!
Det finns andra på bidlerna också men jag tror ni ser vem det är som fylle rår.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag ta och baka bröd, fast jag inte mår så bra idag.
Varför?
Whisky!

Fadime!

Skönt att det uppmärksammas på detta sätt 11 år efter hennes död:
 
Minnesmärke över Fadime Sahindal i Uppsala
 

 
Läs HÄR
 
Min åsikt i detta är att man tar seden dit man kommer. Väljer man att flytta, får man ta sederna och lagarna på köpet och följa dem som gäller för det land man valt.
Man måste även komma in i samhället och förstå att ens barn kommer växa upp med svenskar och kanske tom kär i en.
 
Redan när Fadime mordhotades skulle de personer som gjorde det utvisats omedelbart. Det handlade om hedersmord och hennes liv hade gått att räddas. Beter man sig så att man hotar mörda sin dotter har  man brutit mot svenska samhällets lagar och paragrafer och har då också missbrukat sin rätt att få stanna i landet.
Vad spelar det då för roll att pappan fick livstids fängelse och antagligen kommer att utvisas när han väl släpps efter att hon dödats, det skulle ha hänt innan.
 
Vanhedrat familjen för att hon sällskapade med en svensk man. Men jösses vad väntade ni er? Väljer ni att bo i ett annat land får ni också  tillåta att eras barn kanske blir tillsammans med någon från ett annat land än ert eget.
Annars kanske ni inte skulle ha lämnat ert land.
 
Tycker det är jättebra att hon fått ett minnesmärke uppsatt. Men jag kan nästan garantera att det kommer att vandaliseras ganska omgående. Givetvis av de som tycker att hennes pappa gjorde rätt. På nyheterna igår sa de ju att det kommit protester innan minnesmärket sattes upp.
Tråkigt men sant.
 
Ville göra även er uppmärksamma på att ett minnesmärke satts upp.
 
Nu till annat. Tredje natten i rad som jag sovit uselt känner mig som en zombie. Imorgon ska jag ligga hela dagen och bara vila.
Kanske skulle ta en timmes komp idag och gå klockan tre, det vore jätteskönt att få göra det faktiskt. Ska höra med kollegorna när jag kommer till jobbet.
Nu ska jag äta frukost.
 

Tisdag idag...stängning!

Usch sov inte bra inatt heller sov i 1 1/2 timme efter att jag kom hem igår och hade sen svårt att somna på kvällen. Brukar sova ibland på eftermiddagarna och har aldrig haft svårt att somna sen på kvällen. Men igår var det tji. Sen vaknade jag flera gånger från kl 03.30 och gav upp 05.30 fast klockan stod på 06.30. Så det blir lattjo lajban att stänga idag...tjohoooo!!!!!
 
Vilket väder igår så???? Först molnigt och kvavt sen en otäck tropisk hetta med gassande sol som gjorde att barnen ville gå in. Vi gick in och åt även mellis inne och hade korsdrag. När vi sen kom ut vid 14.30 blåste det och solen lös med sin frånvaro. Vi hade sångsamling på gräsmattan hela förskolan sen slutade jag. Då hände det det började att hagla och blåsa starka vindar när jag precis satte mig i bilen. Det höll på hela vägen hem och gick över till spöregn. Sen lite svag vind och uppehåll på kvällen som sedan gick över till solsken. Nu är det 12+ och sol och så blåser det. vad ska man ha på sig när man stänger idag då? Äsch kort tröja och tunna tights och ballerina. Tar med en kofta.
 
Har även skrivit en lista till Sture inför den kommande helgen, grillning på lördag...men hallå det är ju bröllop på tv från 15.30-17.50, det tänker jag inte missa en sekund av. Får bli cheesecake med skaldjur att ta ned på gården sen att smaska på.
 
 
Blir grillning på torsdag istället. På Fredag blir det bara något lätt då vi är på smaka på Stockholm i Kungsträdgården hela dagen.
Har tänkt att frilla wokgrönsaker och värma på  hemmagjorda köttbullar och ha Tzatziki till. Låter väl gott va?
Nej nu frukost och sen åka till jobbet.

Ny skohylla och olidligt hett ute!

 
Vilken hetta det är idag. Var iväg en snabbis och köpte en till skohylla...jag har för många skor :)
Var verkligen en tropisk kvav värme idag. Igår eftermiddag och kväll spöregnade det, nu gassar solen för fullt. Ett mellanting tack.
Tror jag gör så här snart.
 
 
Nu rasslar det i köket, kan det vara skohyllan som sätts ihop månne? Ni kommer få en bild det lovar jag. Både på den och skorna.
Jag har ju en hel den ballerina skor och de skiftar man ju nu då och då i veckorna så de passar kläderna. Nu står de i en hög på golvet. Vintertid tänker jag flytta in hela hyllan i en av garderoberna.
 
Ikväll blir det rester till middagen blev ju över lite från igår. Inget mig i mot då det var supergott. Har just tryckt i mig jordgubbar till lunch...mumsig värre.
Men jösses varför köpte jag inte en ishink också, när vi ändå var iväg och handlade.
 
 
Viken underbar tanke just nu.
 
Aktion gubben min jag vill fota min nya skohylla...eller vår då.
Med enbart mina skor på. Dock inte all då några står kvar på den första skohyllan precis innanför ytterdörren.
 
 
 
Tjusigt va?
 
Ha en fortsatt bra dag.
 
 

Vi skålar i Champgne och smaskar på svenska jordgubbar

Har vi bestämt oss för att grilla och äta ute så gör vi det trots spöregn. Men det var riktigt skönt ute inte alls kallt utan kvavt så frös gjorde man inte.
 
Allt började så här:
 
 
 
SVENSKA Jordgubbar och Champagne.

 
 
 
Nu öppnar Sture skumpan.

 
 
 
 
Helt okey, men jag tycker fortfarande att Champagne inte är något särskilt får ingen wow känsla. Men den var god med jordgubbarna till.
 
Grillmästaren.
 
 
 
 
Nya  grill wokpannan, suverän.
 
 
Medan Sture grillade så gjorde jag det här:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Se det regnar!
 
 
 
Middagen fläskkotlett till mig och biff till Sture. Tillbehör, sparris, champinjoner, squash/aubergine,
små tomater, rädisor och Tzatziki.
 
Ingen tomat eller rädisa på Stures tallrik inte.
 
 
Men på min.
 
 
 
 
Mätt och belåten

 
 
Mitt vita vin.   
                                                                                                                                                   
                         
Katten Jones tiggde mat från oss.
 
 
Senare på kvällen så såg vi Robert Gustavssons revy. För mig vart det för mycket Gustavsson alldeles för långt med två timmar. Kanske jag inte var på humör, för Sture skrattade i ett.
En trevlig kväll med mycket god mat och dricka.
 
 Mitt mellis! Åt inte alla :)
 

Ica Maxi!

Det blir Ica maxi i Sumpan idag. Vi ska grilla ikväll, kotletter, med tzatsiki, champinjoner, tomater, Squash och majskolvar. Vi skär grönsakerna i bitar (dock inte majskolvarna och körsbärstomaterna)  sen lägger vi dem i denna som vi ska köpa idag:
 
Ska göra egen Tzatziki som vanligt det kommer bli supergott. Lite Champagne och jordgubbar kommer att slinka ned i magen också. Mums, mums, mums.
Lovar att det kommer komma upp bilder imorgon på allt det goda. Som en dokumentation :)

Solig lördagsmorgon!

 
Efter att Markoolio och Oscar genomfört sina nummer så fanns det bara en vinnare. MARKOOLIO han formligen sopade golvet med Oscar igår, han glänste. Oscar var inte alls lika bra som han brukar i mina ögon.
Men han tog hem allt med en 1/2 % marginal.
Har ju tyckt dessa killar var bäst hela vägen. men igår fanns det bara en!!!!
 
Har jag skrivit det att vi ser gården nu. Alltså de har huggit ned bla den gigantiska eken som var död och några andra träd, så nu har vi sol på ställen på kvällarna som vi aldrig haft. Vill ni se gården?
 
HÄR:
 
 
 
Tyvärr inte superbra bilder då jag fick ta i motljus genom fönstrets glasruta. Men vi såg inte gräsmatten och vilka som satt under taket tidigare. Vilken skillnad va?
 
Ja här klättrar ju Sture i eken under vårstädningen.
 
 
Nej nu har jag annat att göra, har redan damma thela lägenheten, men disken och göra i ordning kaffe står på tapeten.

RSS 2.0