Morron!



Jag ska inte till tandläkaren förrän nästa år. Jag är klar för denna gången. Känns så himla skönt. Inte en tand är trasig och inga hål har jag heller, ingen tandsten. Tänderna är putsade och fina. Känns så jäklar skönt.


Idag blir det då en lång dag, börjar kl 09.00 och sista barnet går kl 18. Föräldramötet börjar kl 18.30 och slutar 20.00. Sen ska vi prata lite efteråt vi personal. Sture kommer och hämtar mig kl 20.30 har vi bestämt. Kommer att vara helt slut då. Men det är bara att köra på, sen kommer ju helgen då man kan ta det lite lugnare.

På Lördags kväll ska vi ha gäster och fira att Sture fyller år. Först den 12 December, men denna dag passade bäst för alla. Min mamma och pappa, min son Teddy och hans fru Marie, min syrra Katrin och hennes man Johan kommer på middag. Vad vi ska äta är redan klart, men denna gång blir det ingen förrätt utan det blir en jättegod huvudrätt med massor av goda saker och samma gäller efterrätten. Vi ansåg att det skulle bli för mastigt med en förrätt också.
Sture handlar lite idag och resterande inhandlas på Fredag eftermiddag då jag slutar kl 15.00.

Så på Lördag ska vi dra dammsugaren över lägenheten, damma, men egentligen dammade jag hela i Lördags men ska köra ett varv till lite fort. Tvättstugan har vi kl 10.00, sen ska jag duka, gillar att dekorera och göra fint.
Gästerna kommer först kl 17.30.

Ni får ha en bra Onsdag så hörs vi imorgon bitti som senast.

Tisdag!



Godmorgon!
Ser att fler råkat illa ut uppe på våran korvkiosk som jag skrev om i Lördags.
Kanske skulle anmäla honom, för han verkar ju verkligen försöka lura till sig pengar på något sätt. Antingen ber han om 64 kr till för en pommes eller så ber han folk dra sitt kort en gång till då den första betalningen ej gått igenom, så att han får dubbelt betalt. Ja han kommer att gå i konkurs snart för alla stammisar försvinner och då har han inga kunder kvar, de nya flyr snabbt fältet efter första gången.

Idag är ingen rolig dag för det är Kerstins må illa dag. Försökte fynda till det lite....från Lotta på Bråkmakargatan. Ni vet idag är ingen vanlig dag för idag är det Lottas födelsedag.
Ja jag vaknade kl 4 och mådde illa, har inte släppt ännu och så fryser jag också. Vet inte om jag bara är trött eller om det är något på gång.

Om knappt en timme måste jag ge mig iväg till jobbet, ska äta och dricka lite så får jag se vad som händer. Ska ju till tandläkaren idag och bara det kan ju få en att må illa. Sen har jag sovit si så där och är rätt trött. Men får jag i mig lite så ska det släppa. Blir det värre så blir det en hemma dag.
Nej nu ska jag börja göra mig i ordning och sen äta lite.

Måndag!



Idag är det verkligen en skit Måndag. En morgon med massor av gnäll, gnäll, gnäll. Vaknade strax före fem med en otroligt nackspärr på vänster sida, lyckades faktiskt att somna om.
Efter lite massage från Sture och en klick muskelsalva, så somnade jag som tur vad om. Men nu känner jag inte alls för att gå iväg, det stormar, regnar och är 2+ ute.


Sen är det en skitvecka framför mig. Tandläkaren imorgon på min sluta tidiga dag kl 16.30, föräldramöte på Onsdag som börjar kl 18.30-20.00. Jag stänger ju denna dag så någon middag för mig lär det inte att bli, slänga i sig en macka kanske man hinner innan mötet börjar.
Sen det här med att prata inför folk är inte min grej, larvigt egentligen man pratar med föräldrarna varje dag ibland flera åt gången och då är det inget konstigt alls. Men när man har möten och står där framme eller sitter så känns det väldigt pirrigt. Jag vet att flera på jobbet känner precis som jag gör, men jag blir inte mindre nervös för det.
Så detta är ingen bra start på veckan för mig med nackspärr och uselt väder ute.

Vi gör så här, tänker positivt. Om tre veckor så är det ledighet som gäller, jag har önskat ledigt mellan jul och nyår och sen Måndagen den 2 Januari. Då jobbar jag bara  3 dagar 3, 4 och 5 Januari på två veckor för Fredagen den 6 Januari är det röd dag. Man får vila upp sig lite och sen närmar sig våren fortare när Januari väl dyker upp.
Nu ska jag äta frukost.

Monsterbullar!

Ja Sture kallar dem så. De vart gigantiska, man kan ta en tredjedel av vissa för att få en i normal storlek.
Kolla in.







Härligt gyllenbruna och fina!

Bakning på gång!

Gissa vad vi gör?





Rätt gissat vi gör Lussebullar. Här är några av dem, men det blir många fler. Nu ska de jäsa sen skjuts in i ugnen.
Slutresultatet kommer senare.

Söndag!

Åh vad Så mycket bättre var bra igår. Jag gillar verkligen Martin. men han har verkligen mindervärdighets komplex. Han ser de andra som stora artister och att lilla han ska få sina låtar tolkade av dessa. Han är ju själv världsartist. verkar vara en blyg och väldigt känslosam kille. Kanske inte blyg, men lite reserverad och tillbaka dragen kille. Vill egentligen vara rätt asnonym.
Nej go E-Type!

Nu dissar vi korvmojen i Blackan hädan efter. Sture skulle ha en fiskburgarmeny och en kebabmeny med både bröd och pommes. Han betalade men frågade varför det bara var en pommes. Om han ville ha en till så skulle ha betala 64 kronor till. Sture hade betalt 117 men det skulle bli 135 egentligen med det han beställt. Sture gav 120 kr och letade efter 15 kronor i plånboken då killen ger tillbaka 3 kronor och så får han då påsen.
Sture blev riktigt arg till slut men knäppisen stod på sig. Så Sture kom hem med en pommes och hade totalt tappat aptiten. Hans kebab var dessutom dränkt i stark tomatsås så att den knappt gick att äta. Min hade bara en massa sallad, ingen gurka och få lökbitar som knappt märktes och ytterst lite remouladsås.

De har sabbat vår berömda korvkiosk dit folk åker från hela stan för att äta. Polisen som kör i Västerort har det som sitt favorit ställe.
I 27 år har det varit bra sen Maria och hennes gubbe tog över, sen har det varit nya ägare som varit släkt med dem, men nu är det några som inte alls är lika bra...uselt. Nu är kiosken hotad, kommer att tappa kunder och särskilt stammisarna.

Nog!

Kolla in vad jag har! En whiskycheddar



Godaste osten som finns och den finns bara till jul.
Vi handlade lite till fåglarna också.



Dessa ska hänga i den fina vildapeln som vi bevarade. men som surgubben och hans kärring ansåg att vi skulle ta bort.
Kolla här då vad arboristen var särskilt förtjust i. Läs under en arborist kommer hit:




Vi behöver beskära, gallra och ta bort träd

Vi har en fin gård med många träd, både löv- och barrträd. För att träden ska må bra, behöver de beskäras och gallras, och vi behöver till och med ta bort två träd.

Ljusslingan lyser upp

Ett av träden (oxeln) har en ljusslinga som lyser under vinterhalvåret och skapar stämning. Ljusslingan behöver nu bytas ut.

En arborist kommer hit

Styrelsen har kontaktat en s.k. arborist (specialist på trädvård), främst för att beskära oxeln i samband med att vi sätter upp den nya ljusslingan. Arbo­risten tittade på hela gården inklusive baksidorna av husen, och råder oss att beskära, gallra och även ta bort träd.

Han konstaterade att vi har en väldigt fin och välskött gård, och var särskilt förtjust i att vi har bevarat den gamla vildapeln (vid port 21).

När kommer arboristen?

Han kommer i november, med start i vecka 46. Dagtid (06.30–18.00).

Vem är arboristen?

Arboristen heter Björn Löfstrand och kommer från Vivaldi AB.

 


 

Rätt åt besserwissern på gården. Vi var ju så dumma som bevarade trädet. Det skulle aldrig ta sig och borde sågas ned.

Kolla vad fint det vart med Julstjärnan i krukan som tomten sitter fast vid.



Tomten med julgodis



Min gulliga snögubbe




Tomteljus






Nu är allt klart!

Fick upp allt till slut utom gardinerna. De tar vi imorgon eller nästa helg. Vi kom hem vid två för vi stack och handlade lite bla en ny adventsljusstake. Fick inte liv i en gammal vinglig sak som fick följa med soporna ut.
Kolla in:

Nya staken








Nej det är inte champagne utan en flaska med godis i. Den är oöppnad.



Lite mer kärlek. Köpte två hjärtan som jag hängde i väggljusstaken. Kort på min son Teddy och hans fru Marie på deras bröllopsdag i år.



var bara tvungen att köpa denna söta julgransdekoration, cupcake.





Lite adventsgodis




Lördags morgon!

Ja se karlar!!! Igår var Sture ledig från jobbet. Jag bad han då ta upp alla adventssaker och julsaker. Vad tog han upp som jag nyss upptäckte? Jo en kartong och i den låg några ljus ljusmanschetter och småtomtar!!!!!!
Men vart ät stjärnorna, adventsstakarna, alla större porslinstomtar ,ljuslyktor, skålar, dukar, ljusstakar!? Jo i källaren. Alla saker är tunga så jag orkar inte bära dessa tre trappor upp
. Nu sitter jag här i ilskan och väntar på att han ska vakna. Jag hade tänkt stryka juldukar och julgardiner sätta upp stakar och stjärnor och alla tomtarna, så bara köksgardinen var kvar. Den behöver jag hjälp med.
Men icke sa nicke. Detta har jag fått upp:























Detta är vad som finns kvar uppe i lägenheten:



Nog om detta nu. Nu är han uppe och fikar så om en timme kan jag sätta igång igen.

Idol då. Ja vad säger man Robin glänste som en stjärna och var jättebra i båda sina framträdanden.
Moa Moa Moa välkommen tillbaka, Din bästa kväll ikväll. Båda framträdandena var jättebra.
Molly föll igår och därför åkte hon. Första låten sjöng hon surt i flera gånger, i den andra förmedlande hon noll känsla och det var inte helt rent där heller. Amanda F gjorde sin sämsta kväll igår, låt två var katastrofal och hon sjöng skränigt och pipigt.

Så summan av kardemumman är att rätt åkte om man bara ser till ikväll. För ser man hela tävlingen så skulle Moa eller Amanda åkt. Moa var jättebra i början sen usel i alla andra uppträdanden, en uppstickare när hon sjöng sin egen låt och så igår då. Amanda är ingenting i mina ögon, gillar inte hennes röst och att hon förstör många fina låtar då hon gör de till sina egna.

Nu avslutar vi med middagen igår då för sen ska jag äta frukost:

Hemgjort potatismos



Julkorv



Underbart gott



Att dricka till så blev det livets vatten:



Älskar Julmust


Fredag!!!!!




Lalalalalalala. Tralalalala!!!!!



Skönt äntligen Fredag. har varit en intensiv vecka, med möten och mycket annat. Nu kan man vila upp sig. Ha ha ha låt mig skratta lite. Vila upp sig? Imorgon tvättstugan 10.00, ta upp alla adventssaker och julsaker, eventuellt göra id kort och städa. Söndag storbak av Saffransbullar och handling på City gross. Vad utvilad jag kommer att vara på Måndag för en ny arbetsvecka som består av, tandläkaren på Tisdag och föräldramöte kl 18.30-20.00 på Onsdagen.

Idag har jag varit duktig, kl skulle ringa nu men vaknade för en timme sen drygt. Har betalat alla räkningar via nätet, plockat undan gamla tidningar och skräp från hallen och vardagsrummet. Ställt disken i diskhorn. Nu sitter jag här och skriver skit till en massa anonyma läsare som måste tycka att jag är helt förvirrad och tokig och bara skriver en massa bladder.

Så ni ska slippa mig nu för jag ska äta frukost och läsa DN. Sen får jag skjuts till jobbet idag för Sture är ledig och ska riktigt vila ut idag förutom att handla några få ting.


Torsdag!

 

Redan Torsdag och veckan flyger fram. Kom ni ihåg paketet som aldrig hämtades ut? Scrolla bakåt till fredagens första inlägg och läs. Avin har fortfarande inte kommit till Sture och idag är det sista dagen för att hämta ut paketet. Om den kommer idag så kommer den efter 17 för igår fick vi posten först kl 18.30 och vem fasiken känner då för att klä på sig och gå till centrum för att hämta paketet som säkert redan lagts i tillbaka gående pakets lådan.Nej det får bli en tripp till netonnet för att inhandla detta i butik istället och Sture får vänta i bilen.

Id? Det kommer att skaffas i helgen om Sture mår bättre då, han har ont i bihålorna och når allmänt skit.

Nej nu är det frukostdags!

 



Onsdag!



Middagen igår bestod av lite blandat. Sture åt en sak och jag en sak. Han hade goda smörgåsar med sig hem från ett bageri som jag åt+en god liten tårtbit. Han åt makaroner, stekt ägg och fläskfile.







Idag blir det en lång dag pga att jag stänger. men börjar först kl nio så jag kan ta det lugnt här hemma ett tag till. Ska äta frukosten och bläddra i DN om en stund,. men först sitta här och skriva en massa strunt till alla mina läsare. Som nu är stadigt minst 150 st/dag.

Jag vet ett 20-tal personer som läser min blogg, men vilka de övriga är har jag inte en susning om. Men uppenbart är det att de inte vill ge sig till känna. Antagligen för att jag kanske då känner för att låsa bloggen igen. För vissa vill man ju inte ha läsandes här inne. Men samtidigt är det kul att många gillar bloggen och är här inne gång på gång. Men strunt samma jag skriver inget som är hemligt eller som är väldigt privat. Så ni fega smygläsare fortsätt att läs, för ni kan inte vänta er några stora avslöjandes eller smaskiga saker.
Om ett år kanske en nyhet släpps så ni kan ju återkomma då :-).
Sen att jag är nästan helt säker på att jag vet vilka några av smygläsarna är,  men jag drar bara på smilbandet och säger vilka patetiska människor ni är.

Vad ska ni göra idag då, jobba, semester för julshopping eller något annat kul, tråkigt eller????
Jag ska käka frukost.


Tisdag!



Bläa för så här tidiga mornar när man inte är rede för dem. jag kan gå upp tidigt, men då ska jag känna för det. Det får inte vara ett måste och ett måste är det då jag öppnar. Känner mig alltid trött då och skulle inte ha några som helst problem att somna om.
Nej idag är jag slö och slapp och har haft en massa konstiga drömmar som spökat hela natten.
Sen är jag hungrig, men känner att det är lite för tidigt att äta frukost nu. men när jag är klar här så ska jag läsa DN så då kanske mackan kommer fram.


Lite tjusiga bilder:






God morgon!

 

Jag har inatt sovit nio timmar, med uppvaknande ett par gånger. Är helt seg hela jag nu. Så snart ska jag äta frukost och bege mig till Måndagens arbete.

Igår åt vi en jättegod middag. Fläskfile som var hur mör och fin som helst.

 

 

Till det hade vi kantarellstuvning och pastarör eller penne.

 

 

 

Är ledsen men måste äta frukost nu och så vill jag gärna hinna läsa DN


Snoken rulla rpå!

Riktig slappardag idag. Vi ska se fler Snoken avsnitt, bara Sture har käkat färdigt. Ikväll ska vi ha fläskfile och kantarellstuvning tillsammans med till middag. Är trött på pommes vill ha något annat tillbehör idag.


Har ni lätt för att bli provocerade av vissa bloggar?
Eller kanske man ska säga uppretade, arga, irriterade så att ni bara måste slänga in en ilsken kommentar?

Det finns en bloggerska som retar gallfeber på mig och hon finns HÄR.

Hon mobbar folk som inte faller i hennes ramar tex kallar folk för mongo, utvecklingsstörda, feta och äckliga etc. Hon skriver öppet om att hon knuffar omkull tre-åringar. Även om inte allt är sant utan det är så att hon bara är ute efter att provocera så lyckas hon verkligen. Jag tycker hon är rätt korkad många gånger och okunnig och enormt elak.

Har ni läst bloggen och vad tycker ni.
Vet att många älskar henne och tycker hon är helfestlig, men tyvärr kan inte jag hålla med där.

Men ändå så måste jag läsa dennes blogg. Är inte det lustigt att man måste läsa någons blogg som man inte gillar attityden hos?
varför läser man då?

Sen att jag aldrig kommenterar när hon skriver vettiga saker för det händer faktiskt. Bara in med en arg kommentar när hon är korkad.
Nej man får nog ändra sig där
.
Känner mig faktiskt lite barnslig ibland när jag klickar iväg en kommentar, men det känns snart bättre då jag ser att hon fått en massa kommentarer som liknar min. Och då från kärringar i min ålder.

Vad tänker jag på egentligen. Får man inte bli uppretad, slänga iväg något ilsket i kommentarsfältet,vara barnslig, tjurig och envis bara för att man är 40+?
Jo visst fasiken får man det.
Ni yngre som inte tycker det, tänk på det när ni blir lika gamla kärringar och gubbar som vi.

Eller ni äldre som inte tycker det, ta fram er värsta sida och sen så låter ni även barnsligheten flöda.
För det är enormt härligt.

Bollen!

Vi kollar på Snoken igen, den är rätt bra faktiskt.


Tror mitt inlägg om bollen missförstods lite.


Det var Svenska Akademins ordlista som först la in chokladbollen 2006 inte namnet som kom till då.
Googlade lite på negerboll för jag ville se när namnet började försvinna och det var i början av 2000-talet.
Man sa chokladboll även innan, men den tog över först på 2000-talet.
Hoppas missförståndet är utrett nu.


Sen vet väl alla att det är svårt att lära gamla hundar att sitta :-).
Ni vet vi är ju så gamla och tjuriga och kan inte förnya oss eller följa med trenderna. Trots att vi har tillgång till internet och kan följa alla nymodigheter.
Mig spelar det ingen roll vilket namn som används men jag väljer ordet Negerboll när jag skriver för det är jag van vid. Men när jag handlar dessa bollar så säger jag namnet som står på skylten.

Tycker det bara är intressant att googla och ta reda på saker och ting.
Nu är bollen nedlagd för mig.


Vad gör ni annars idag då? Jag har läst lite ur en bok, käkat frukost och läst DN. Nu ska vi fortsätta att kika på Snoken.
Ingen kommentar ännu om mutterskulpture. Är det verkligen ingen som vet något om den?

Söndags morgon!


Titta min mammas bilder är med på fotoutställningen på Älvsjömässan.
Helkrångligt att göra om bilden så den fick plats här inne. Så nu blev den för liten. men hoppas ni ser iallafall.








Googlade lite på negerboll för jag ville se när namnet började försvinna och det var i början av 2000-talet.
Ja läs under. Namnet kom till på  1940-talet. Så det fanns när min mamma och pappa var små och då är även dom som jag  uppväxta med det namnet. Så då blir det så länge jag kan minnas.
Så innan år 2000 så var det vanligast med ordet negerboll, sen har chokladbollens namn ökat och så även havreboll.
Sen det där med chokladboll och havreboll och dess skillnad är att chokladbollen måst innehålla en viss mängd choklad för att få heta chokladboll annars blir det då havreboll. Men det visste jag om innan.
Kul med lite historik och kul att man kan googla för att ta reda på saker och ting.

Sen är de otroligt goda också, man kan nästan inte sluta äta dem.


Chokladboll är ett litet klotformat bakverk. Kallas även havreboll eller kokosboll. Ett äldre namn på bakverket är negerboll. Detta namn har sedan början av 2000-talet börjat användas i mindre utsträckning i skrift (exempelvis i receptböcker, kafémenyer och liknande) till följd av bland annat medial uppmärksamhet kring ordets diskuterade rasistiska laddning."

"I Svenska Akademiens ordlista kom ordet "chokladboll" med första gången i 2006 års upplaga, då tillsammans med "negerboll". de föregående upplagorna fanns endast ordet negerboll med."




Ser gott ut va?

Godis sugen

Jag har rullat Negerbollar och hade tre olika saker på, pärlsocker, rosa/lila strössel och kokos.
Ser gott ut va?









Sen jag kan minnas så har det hetat Negerbollar, numera chokladbollar eller Havrebollar. Mintkyssar heter för mig det gamla namnet sen över 100 år tillbaka Negerkyssar.
Tycker personligen att det går till överdrift när man inte får säga ordet Neger eller kalla godis för dess gamla nämn.
Om man vill bekämpa rasismen så är detta inte rätt väg att gå.

Men detta är min åsikt och vet att många delar den med mig. Även utlänningar bla de som är svarta alltså negrer Tycker detta är att gå till överdrift, man nästan förlöjligar antirasismen.
Inte mina ord men en svart man sa detta i tunnelbanan en gång.

Nog om detta nu ska jag kalasa på mina bollar och fortsätta att titta på Snoken med Sture.


HJÄLP!!!

Behöver nu hjälp av er läsare. Vet om att det finns sådana här skulpturer av kända konstnärer som kostar rätt mycket. Men kan ni hjälpa mig med den under. Ska den vara i fler delar? Varför ser botten ut som den gör och är det en äkta eller en plojgrej?
Vem har gjort den etc etc?
Nu vill jag ha massor av svar i mitt kommentarsfält. Ni kan vara anonyma.












Den är väldigt detaljrik och jag verkligen gillar den.

Lördag!

Livet är för kort för att missa det här:


Black Sabbath till Sverige

Det blir dubbelt Sabbath i sommar.

Den legendariska gruppen som återförenats för en ny platta gör spelningar både i Stockholm och Malmö.

Rykten hade florerat under en tid.

Den 11 november 2011, runt elva-snåret, kungjorde Black Sabbath att de skulle återförenas för sitt första studioalbum på 33 år.

På den efterföljande världsturnén gör Ozzy Osbourne och de andra medlemmarna i bandet två stopp i Sverige. De spelar i Stockholm den 25 maj och i Malmö den 2 juni.

Biljetterna släpps den 24 november.

 

Kollade på biljett 24


Black Sabbath
Evenemang Pris Lager
Black Sabbath 25/5-12 Stockholm Stadion BÄSTA SITTPLATS 1.495 SEK 12
Black Sabbath 25/5-12 Stockholm Stadion BRA SITTPLATS 1.295 SEK 12
Black Sabbath 25/5-12 Stockholm Stadion SITTPLATS 995 SEK 12
Black Sabbath 25/5-12 Stockholm Stadion STÅPLATS 1.195 SEK 8
Black Sabbath 2/6-12 Malmö Stadion BÄSTA SITTPLATS 1.295 SEK 10
Black Sabbath 2/6-12 Malmö Stadion BRA SITTPLATS 1.095 SEK 12
Black Sabbath 2/6-12 Malmö Stadion SITTPLATS 995 SEK 12
Black Sabbath 2/6-12 Malmö Stadion STÅPLATS 1.195 SEK 9
Visar 1 till 8 (av 8 evenemang) Resultatsidor:  1



och biljettshop

Black Sabbath [2012-05-25]
Stockholms Stadion, Stockholm
Fri 25 May 2012

Läs mer...

Info om biljetter:
På scen - 18:30

Endast beställning via Internetbank, faktura, delbetalning Klarna konto eller kort!

OBS! Inför populära biljettsläpp kan Ni förhandsköpa biljetter hos oss. Tjänsten är till för Er som inte har tid eller möjlighet att stå eller sitta i kö vid ordinarie biljettsläpp. Ni är då garanterad biljett till konserten!

Arenaskiss: Klicka här!
Hitta till arenan:
Klicka här för att hitta till arenan!

Typ Pris/st Välj antal biljetter!
Sittplats bästa (Läktare)
1495
Sittplats bra (Läktare)
1195
Ståplats (Innerplan)
995
Sittplats (Läktare)
895
Sittplats (Singelplats. Läktare)
795


alltså  mellan 800-1500 kostar biljetterna. De släpps på Torsdag, dagen innan lön. Men så jäklar smart då!!!!!!! Ticnet.se hade ingen info ännu om priser.

Jag ska ha två biljetter jag ska vara på Stadion i Maj nästa år så är det bara.

Jag älskar ju Ozzy och missade honom sist han var här då han efter flera förflyttade konserter ställde in pga en motorcykel olycka.Vi hade biljetter till konserten då. Att få se han i Black Sabbath med det gamla bandet skulle jag verkligen vilja uppleva.

Är det någon som ska köa på Torsdag????? Köp till mig och min älskling, dock inte ståplats. Annars får vi försöka få tag på biljetter på annat sätt.

Nu till annat.

 

Moa eller Amanda F skulle ha åkt igår. Moas första låt var en katastrof hon hetsade genom hela och var urkass andra låten var si så där. Amanda F förstörde båda låtarna och Janis Joplin gråter säkert i sin grav och att förstöra Rolling Stones låt som hon gjorde är en skam..

Molly glänste i sitt andra framträdande och var klart bäst igår på andra plats kom Robin i tätt följd av Amanda P.

Vi trodde båda här hemma att Amandorna skulle stå mot varandra och att Amanda P skulle åka inte för att hon var sämst, men för att folk inte kan rösta rätt.

Nu är det bara så att det är Robin som ska kamma hem allt, blir det inte han så är Molly mest värdig.


Paketet som aldrig hämtades ut.

Jocke du är rolig du, men tyvärr hade du fel. Även Marie hade fel. Men Nära iallafall då Sture är en väldigt frusen person av sig. Så det kunde ha varit elfilt eller en varm jacka för att inte frysa när man dricker de kalla ölen.
Han skulle aldrig gå in i bloggen, det ända han gör är att spelar spel och då på hans sida vi har var sin inloggningssida och han använder alltid sin då hans spel inte finns sparade i rullgardinsmenyn på min sida. Sen kan han inte adressen ens till min blogg :-)

Länk till presenten HÄR









Skulle ju hämta paketet igår, men icke sa nicke. har ett id som gick ut 2005, jo jag vet att jag borde skaffa nytt. Men använder det bara till just paketuthämtning och läkarbesök. Detta id har följt med mig vid besök på hudklinik, vårdcentral, företagsvård, mammografi, akutbesök, anställningsintervjuer etc.
Sture som alltid nästan är den som hämtar mina paket har hadt detta id också + sitt eget.

Jag fick total nobben av en mycket ung liten och snorkig flicksnärta med rakt råttfärgat hår och sur min.
Men du ser ju att det är jag sa jag. det höll hon med om men jag fick inget paket, trots att det var postförskott på det på dryga 500 kr. Då föreslog jag att Sture skulle komma in med sitt id för att visa att jag verkligen är jag. Men nobben där med.
Hon bad mig ringa netonnet för att byta till Stures namn på avin. Men jösses det är ju hans present säger jag då. Men hon var benhård.

Åkte hem och ringde netonnet för att byta namn p avin och få en ny hem.
Då säger killen som jag får på tråden med en frågande röst. Menar du allvar?
Jag hämtar alltid ut paket till vänner, sambo etc utan dennes id, bara mitt eget och har du din sambo med son intygar att du är du så ska det gå.
Men vad är detta suckar jag.

Jag får numret till posten logistik för att de ska ordna upp allt. Men kille jag får prata med där säger att han på netonnet har fel, jag måste ha giltigt id även om min sambo är med.
Ringer tillbaka till netonnet och får prata med en annan kille som intygar att det posten sagt stämmer. Jag vräker ilsket ur mig att jag för tio minuter sen pratat med hans kollega som sagt att utlämningsstället har fel.
Men killen är jätte trevlig och lovar att omedelbart sända ut en ny avi i då min älskade Stures namn. Bara det nu inte krånglar för att mitt namn står på paketet, men det ska väl också bytas i och med att avin även sänds till utlämningsstället. Eller de kontaktas för byte av namnlapp. Så förstod jag det när jag pratade med den sista killen i telefonen.


Men nu till en annan rolig sak. Gick in på polisen hemsida för att kolla hur jag skulle skaffa ett id utan giltigt id :-).
Så här står det:


Fakta om pass och nationellt id-kort

Här hittar du all fakta om hur det går till att beställa pass, hur du legitimerar dig, vad som gäller för foto, fingeravtryck, I-kod, gamla resehandlingar med mera.

Legitimationssätt vid ansökan om pass och nationellt id-kort

Ta med legitimation vid ansökan. Godkänd legitimation är:

  • Giltigt svenskt pass (provisoriskt pass är inte giltigt som legitimation vid ansökan).
  • Giltigt svenskt nationellt id-kort
  • Giltigt svenskt körkort
  • Giltigt svenskt SIS-märkt id-kort eller id-kort utfärdat av statlig myndighet, exempelvis Skatteverket

Om legitimation saknas kan någon av nedanstående personer närvara vid ansökningstillfället och intyga den sökandes identitet, om personen kan visa godkänd legitimation:

  • Make/maka
  • Sambo - ni ska vara skrivna på samma adress
  • Registrerad partner
  • Förälder
  • Mor- eller farförälder
  • Myndigt barn
  • Myndigt syskon
  • Vårdnadshavare

Även nedanstående personer kan intyga den sökandes identitet. Personer som ger intyg av följande slag ska styrka sitt uppdrag/relation till den sökande vid ansökningstillfället och kunna visa godkänd legitimation:

  • Familjehemsförälder
  • God man
  • Arbetsgivare till sökanden (minst ett års anställningstid)
  • Tjänsteman vid kommunal eller statlig myndighet som har en yrkesmässig relation till sökanden, exempelvis en polis i tjänst som utreder personen i fråga

Om legitimation saknas måste ju vara lika med ogiltigt leg. Nu får Sture intyga att jag är jag men inte för ett paket som ska hämtas ut mot postförskott. Detta jäklar idiot regler eller vad säger ni?
Ett id som inte gäller inom Schengenområdena skaffar du på skatteverket men det kostar lika mycket 400 kr. Så nationellt id blir det för mig när lönen kommit.




Länder som deltar fullt ut i Schengensamarbetet

Belgien Litauen Tjeckien
Danmark Luxemburg Tyskland
Estland Malta Slovakien
Finland Nederländerna Slovenien
Frankrike Polen Ungern
Grekland Portugal Österrike
Italien Spanien
Lettland Sverige

 

Även Island, Norge och Schweiz ingår genom ett särskilt avtal i Schengenområdet trots att de inte är EU-länder.

Irland, Storbritannien och Cypern kontrollerar pass vid sina gränser.

 

Nej nu ska jag käka frukost och detta blev så långt så att jag blev vrål hungrig.


Torsdag!

Har pysslat med lite annat på morgonen innan jag satte mig här.

Kolla under:






Hann bara bläddra lite i Allt om reser efter att jag läst DN. Men plockar med den till jobbet och läser mera under rasten.
Redan Torsdag veckan bara springer iväg och snart är det helg igen. Efter jobbet idag så ska jag hämta ut ett paket som innehåller Stures födelsedags present. Skulle kunna tala om i bloggen vad det är för han läser inte min blogg. Men kanske det finns någon som skvallrar för honom om de ses ute????
Är ni tysta så kanske jag lägger in en bild ikväll på vad han ska få.
Svara i kommentarsfältet. Om inga kommentarer kommer in så tar jag det som att ni inte kan hålla tyst, bara så ni vet.

Ni kan få gissa också på vad det är, det blir kul eller hur?
ledtråd: Något som har med kyla att göra.
Gissa på nu för nu ska jag göra mig klar för att åka till jobbet.

Redan Onsdag!



Ja så här känns det faktiskt fortfarande.


Godmorgon. Känner mig som om jag vore överkörd av en lastbil. Totalt mosad efter 8 1/2 timmes sömn inatt. Alldeles för mycket för mig. Får jag sova minst 6 timmar varje natt i sträck blir jag en människa som orkar med allt.


Middagen igår







Förresten såg ni Kär och galen igår? Töntiga tävlingar, jag minns att de bla satt i ett låtsas flygplan i studion och en film spelades upp bakom. Efter det fick de olika frågor tex huvudstaden i Madrid etc och allt var då på tid. Sen det där med bröllopspresenterna i slutet var också nytt. Sist kom bruden ut under en sådan där lövklädd båge så alla fick se henne. Sen gifte de sig i en närbelägen kyrka inte i själva studion. Nej det var bättre för, men jag ska ändå fortsätta att se programmet.
Programledaren var också bättre förr, Lotta Engberg, sen är ju jag inte så förtjust i Sofia.

Min frukost som jag nu ska gå ut och äta består av överblivna rester :-)



Ha en bra Onsdag!








Kär och galen

Jag bloggade inte imorse men det tänker jag inte be om ursäkt för. Vaknade kvart i tre och kunde inte somna om, men till slut somnade jag kl kvart i fem. Bra va när kl ringer fem pga att jag öppnar idag. Var då ännu mera trött efter att enbart sovit en kvart. Jag tog DN och satte mig och åt rostat bröd med marmelad skiva på skiva efter att jag gjort mig i ordning.
Så frukost på jobbet idag blev bara ost och lite päron.
Men satte på datorn en stund nu innan middagen, har legat och halvslumrat i en timme innan.
Middagen kommer att bestå av räkmackor på en massa goda småbröd som Sture hade med sig nybakade från ett bageri idag och majonnäs i massor och coca cola i massor. Det är man värd efter att ha sovit så uselt och jobbat en dag.
Nu ska vi käka ha en bra kväll.
Missa inte Kär och galen ikväll...nostalgi i stora mängder.

Måndag!


Godmorgon alla läsare, ni var många igår 163stycken och 307 sidovisningar och en kommentar.
Kul.

Idag ska jag åter igen jobba. Ska faktiskt bli skönt när man varit hemma i 16 dagar. Känner mig riktigt pigg idag och har sovit bra inatt.
Har precis duschat och ska snart äta frukost.

Såg ni Gustafsson 3 trappor igår? Den var riktigt rolig igår särskilt när han fick överfallssprayen sprutad i sona ögon. Himla kul serie det där.
Vilka missförstånd det kan bli. Sen kan jag väl tycka att det är lite malplacerat att skoja om att man ramlar ihop pga hjärtat och blir hämtad två gånger medans man ligger och ger order med syrgasmask på sig.
Finns människor som råkat ut för sådant i verkliga livet och det är inget att sklämta om. Men kanske det är jag som är känslig? Eller vad säger ni?

Nej har lite att fixa med nu bla läsa DN.

Middagen igår:





Hawaii mumsigt värre.

Slappardag!

Nu har vi sett tre avsnitt på Snoken säsong två. Säsong ett har mina föräldrar men i denna box är det säsong 1-säsong 3. Kände inte alls igen avsnitten. Ska snart se ett till efter att Sture duschat, sen ska vi svulla i pizza.
Vi har inte gjort något idag. Sture sov fram till 11.30 och jag läste DN, satt vid datorn, åt frukost sen har det då vart Snoken och Här har du ditt kylskåp där Carola var med detta avsnitt.
Riktig slappardag, men det är vi värda efter gårdagens storstädning.
Nej nu ska jag göra annat.


Idol juryn!

Kolla in imitationen av Idol juryn efter att Moa gjort sitt första framträdande för juryn.



I tidningen!

Titta vad jag just hittade i tidningen Dagens nyheter


GRATTIS PÅ FARSDAG PAPPA!






GRATTIS PÅ FARSDAG PAPPA!






Happy Father's Day

Söndags morgon!

Något har jag med bihålorna. Igår hade jag jätteont i tandköttet och tog tabletter, det kom tillbaka på kvällen igen tyvärr. Då sa Sture att jag skulle ta hans nasonex som är inflammationsdämpande tex vid bihåleinflammation.
Värken försvann omgående, men tyvärr så är sprayen nu slut. Den är på recept också, men vi har en annan spray hemma nasoferm som ofta doneras av läkare vid bihåleinflammation, en sprayning kvar som max...suck.
Så det måste bli en tripp till Apoteket idag och jag tvivlar på att det är öppet på torget.
Summan av kardemumman blir att det var inget fel med tandköttet eller min nylagade tand utan det är bihålorna som spökar för mig.

Men bihåleinflammation behöver ju inte alltid vara bakteriell utan kan vara virus aktig också och då ges ju inte antibiotika men nässpray kan man få.
Som jag trodde på torget har inte apoteket öppet idag blir till att ta bilen när Sture har vaknat.

Såg ni Så mycket bättre igår? vad bra de gjorde Timbuktus låtar alla blev till det bättre. Jag gillar ju inte Rap men det var okey när de gjorde om låtarna, även de med lite rap kvar i.
Det var gripande och känslosamt när han berättade om bilolyckan. Intressant att höra honom berätta om sin uppväxt och strul som hade varit.

Hans pappa har sina rötter från staden Timbuktu där av namnet.





Jason "Timbuktu" Diakité

Munvig hiphoppare.


Rapparen Jason "Timbuktu" Diakité är född 1975 och debuterade på skiva 1996 med singeln Lifestress. Det riktigt breda genombrottet kom 2003 med albumet "The botten is nådd". Plattan rymde bland annat låten "Ett brev", som mycket riktigt var ett öppet brev riktat direkt till statsminister Göran Persson och drog till sig åtskillig uppmärksamhet.

Timbuktu har släppt åtta album som soloartist och ytterligare tre med gruppen Helt Off. Under åren 2002-2006 vann han Grammisar och P3 Guld-utmärkelser på löpande band. Senaste albumet kom i juli 2011 och heter "Sagolandet".

Artistnamnet Timbuktu är för övrigt inspirerat av Jasons far, som har sina rötter i staden Timbuktu.

Alla artister i Så mycket bättre s




Höjdrädd

Aldrig i livet skulle jag göra detta. Vad ska den höjdrädde turisten dit ut att göra kan man undra.



En höjdrädd turist.
Glasgången på berget Tianmen beskrivs som en skräckupplevelse – 1 430 meter över marken.

Glasgången på berget Tianmen beskrivs som en skräckupplevelse – 1 430 meter över marken. Foto: Scanpix

Nya turistfällan: en glasklar gång

Här är Kinas nya turistfälla.

Glasgången på berget Tianmen beskrivs som en skräckupplevelse – 1 430 meter över marken.

Den höjdrädde göra sig icke besvär på Kinas senaste turistattraktion.

På den 60 meter långa glasgången kan man promenera och vara livrädd samtidigt. Eller så uppskattar man helt enkelt den unika vyn rakt under fötterna. Till marken är det nästan 1,5 kilometer.

Innan de tar klivet ut på det drygt sex centimeter tjocka glaset måste turisterna ta på sig skoskydd.

Gången är byggd på berget Tianmen som är en populärt mål för kineser som lockas av den vackra naturen.

En liknande gångbro finns även vid Grand Canyon där man kan blicka ut över världens största kanjon.


Dockor i massor

En del av dockorna som är avtorkade och dammade.

Living dead dolls















Goth docka





Den onda dockan Chuckys bride, tyvärr har jag ingen Chucky ännu men det kommer.





Manga







Visst är det en härlig samling.


Idol och Robinson.

TACK ALLA FÖRÄLDRAR!!!!
Som tog bort telefonerna från era tonårsdöttrar igår.
Äntligen åkte Andre så himla skönt och igår var han näst sämst efter Moa. Moa rasade igenom sin låt och såg helt vilsen och malplacerad ut på scenen. Hon skulle stått bredvid Andre igår inte Amanda Persson som var bäst igår.
Amanda F var sämre igår mot vad hon brukade men tog igen med råge i slutet. Robin var inte fullt ut, mera känsta tack. Molly då jag hon klarade sig igen och var okey, men hon är så intetsägande, ingen karisma, hon strålar inte utan bara gapar på och ler. Men en underbar röst.

Igår röstade jag så här:

  1. Amanda P
  2. Robin
  3. Amanda F
  4. Molly
  5. Andre
  6. Moa
Så nästa gång är det Moa som bör åka då hon varit sämst flest gånger. Hon har briljerat en gång och det var förra veckan då hon sjöng sin egen låt.

Sen en sak till. Följde ni Robinson? Det gjorde jag och höll på Mats nästan sen första dagen han kom till ön. Han vann också och jag brukar ju ha rätt eller så kommer mina två. Gäller både Robinson och Idol.
Vem håller ni på i Idol och vem höll ni på i Robinson?
Jag håller på Amanda P och Robin, men tror att Amanda F som kör samma vecka ut och vecka in kommer att stå som segrare.

Nog om detta.

vad vi ska göra idag? Tvättstugan och storstädning. Jag har dammat hela lägenheten utom vardagsrummet det tar vi sist och tillsammans. Har dammat av alla prydnadssaker och diskat de som går att diska.
Ska ta ut de saker som går att duska från vardagsrummet nu och börja lite smått.

Kan bara inte låta bli

Jag verkligen viskar fram ordet just nu. Hörde ni?
Jag har gjort en:




Toscakaka

Vad? Jag har slappat hela dagen idag. Detta tog med bakning i ugnen inkluderat ca 45 minuter sammanlagt.
Göra smeten, grädda i ugn och diska 45 minuter. Ingen större ansträngning faktiskt. Nu ska jag ta en dusch sen ska jag kolla på Dvd och vänta på att min älskling kommer hem.

Avgå moderaterna!



Nu får det fasiken vara nog. Nu måste packet bort! Bort med dem vid nästa val så att de svaga så som, sjuka, arbetslösa,gamla och fattiga får ett värdigt liv igen.
Ja det är borgarna som velat privatiserat allt och då blir det så här när man slåss om att lägga lägsta bud och sen blir det patienterna som blir lidande. Skrämmande.


Ethels mamma kissade på sig men personalen bytte sällan blöja. "Hennes rumpa var alldeles röd och sårig av fukt”.



Anställda på Caremas äldreboenden har fått order om att väga pensionärernas använda blöjor. Syftet är att utnyttja blöjans ”fulla kapacitet” – och minska antalet byten. ”Om tant Greta inte har kissat tillräckligt mycket får vi inte byta blöja”, säger en upprörd anställd.

I regeringens proposition ”Värdigt liv i äldreomsorgen” från 2009 listas kriterier för en nationell garanti av äldreomsorgen. Högt upp hamnar punkten ”äldre ska inte behöva vänta på att en blöja byts”. Men det gäller inte på företaget Carema Care.

I ett nytt projekt tvingas de anställda på Carema väga pensionärernas använda blöjor för att minska förbrukningen och därigenom spara pengar, uppger DN:s källor inom organisationen. Ingen av de personer som DN talat med vill framträda med namn av rädsla för repressalier från arbetsgivaren.

Annons:

Projektet har pågått sedan i somras och tanken är, enligt källorna, att systemet ska införas på samtliga Caremaboenden.

– Vi får inte byta en blöja förrän den nått sin fulla kapacitet. Syftet är rätt och slätt att hålla nere förbrukningen och spara pengar, säger en person i företaget.

Konsekvensen blir att äldre tvingas sitta i nedkissade blöjor i flera timmar.

– Man utelämnar det etiska perspektivet helt. Bara insikten om att man har kissat på sig kan vara tillräcklig för att en boende ska må dåligt och vilja byta. Vi tvingas ifrågasätta de boendes önskemål och tänka: har Gösta verkligen kissat hela blöjan full? Kanske måste Gösta vänta, säger en i personalen.

Enligt Caremas informationschef Elisabeth Frostell handlar projektet om att prova ut rätt inkontinensskydd till de boende.

– I samarbete med uroterapeuter mäts mängd och frekvens under en viss period för att ta reda på om man ska använda blöja, blöjbyxa eller inlägg. Det är inte så att de boende får gå omkring med blöta blöjor, säger Frostell till DN.

– Utprovningen görs för att kunden ska ha det så bra som möjligt.

Men källor inom organisationen berättar för DN att det går till på följande sätt:

Vårdpersonalen får ansvar för att kartlägga en boendes urinering. Under kartläggningsperioden väger personalen den boendes använda blöja med jämna mellanrum, för att få ett hum om hur många timmar det dröjer innan blöjan nått sin fulla kapacitet och börjat läcka. Med hjälp av kartläggningen väljer man vilken typ av blöja som minimerar antalet blöjbyten för pensionären.

– Tunna droppskydd för folk som går och skvätter blir till exempel väldigt dyrt eftersom de måste bytas hela tiden. Då är det bättre att sätta på personen en blöja som kan fånga upp en större mängd urin. På det sättet sparar företaget pengar, men den äldre får sitta i en ned­kissad blöja.

Personalen ska med hjälp av kartläggningen lära sig när den enskilda pensionärens blöja är ”full” och behöver bytas, för att minimera antalet ”onödiga” blöjbyten.

– Vad är onödiga blöjbyten för typ av uttryck? Säg någon som vill gå runt med kiss i blöjan? säger en i vårdpersonalen.

De anställda vid flera av Caremas äldreboenden är i uppror.

– Det är hemskt för de äldre men också för oss som måste tillbringa hela morgnarna med att väga pensionärernas använda blöjor. Det är inte värdigt.


KÄLLA

Här finns det även länkar om fler missförhållande inom vården.




Sovmorgon!

Idag är jag Törnrosa. Vakande med ett ryck kvart över fyra. Bara för Sture har stängt av snozen två dagar i rad och hade försovit sig om inte jag väckt honom. Jag är en tidsinställd klocka jag. Mycket riktigt samma idag han sover som en gris. Jag går sen och lägger mig i soffan och knäpper på dvd spelaren. Strax efter fem måste jag ha somnat och vaknar kl nio. Härligt att få sova ut riktigt. Nu ska jag blogga klart, diska och sen äta en frukost framför tidningen DN som kom idag. Tack mamma för att du gav oss en månads grattis prenumeration.

Middagen igår:

Potatisgratäng med fläskkotlett. Jag har kaffegrädde eller matlagningsgrädde i sen spär jag med mjölk. Den var jättefin igår, krämig och en jättegod och lagom vitlökssmak.









Så här tycker Sture jag ska göra på alla bilder han är med på. vad larvigt han som är så snygg.



Larv. Men detta gör jag bara denna gång för att visa hur han tycker att jag ska göra.


Jordgubbs cupcakes

Nu är de färdig gräddade och får stå tills de svalnat.



frosting och dekoration





Tog inte dekorationen som följer med paketet den är i så mörka färger till dessa cupcakes, till chokladen är de mer okey.

Kolla själv:



Jag har köpt en egen burk med fyra fack med olika dekorationer i.



Jag använde hjärtan





jag använde det rosa strösselt







Bakar, men viskar fram det.

Ska snart bege mig in i duschen för att jag verkligen känner att jag behöver det.
Har gjort cupcakes eller håller på att göra på mix denna gång. Bara blanda med vatten och vispa sen ned i formar, ugn, svalna och sen frostingen på och dekorera. Vaknade tidigt imorse 04.20 och har sedan kl 05 legat och tittat på Tre kronor och bloggat en gång. Jo jag skalade en jätte kastrull med potatis som snart sett sina bästa dagar...måste göra något åt den idag eller allra senast imorgon. Så idag ska de bli potatisgratäng i massor, med massor av härlig vitlök i.

Bilder kommer senare det lovar jag. Men jag väntar på att få hem mjölk och grädde (kaffegrädde står det men vi tar matlagningsgrädde) och spär med mjölk.
Cupcakes jordgubbssmak  denna gång kommer det bilder på tidigare.


Hur jag mår? Bättre faktiskt, trött och snorig men det verkar vända och jag har inte värk i kroppen idag iallfall.
Känns skönt för det här har verkligen varit en jobbig resa, med flera läkarbesök och en känsla av att inte bli trodd.

Men jag vet hur jag mår det kan ingen annan veta inte ens om du är utbildad läkare, man kan inte bara gissa och skita i att ta prover. Jag blev sjukskriven som jag verkligen behövde bli till slut av en kompetent läkare.
En som lyssnar på sina patienter och tar de prover som behövs för att överhuvudtaget kunna ställa någon form av diagnos. Inte gissa fram en.

Nu måste jag fortsätta i köket.

GRATTIS!!!

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MAMMA!!!!
Hoppas du får en toppen dag!






Happy Birthday!

Mini pizzor!

Min älskling har kommit hem och ligger nu och sover. Han är ofta trött numera och har ont i huvudet. Ja förkyld är han det vet jag. Men han vaknade efter mig imorse och jag har inte sovit något idag bara vilat.
Så trist när han alltid är trött eller har pannknack. Nej han bör sluta med kaffet på fastande mage på morgonen och alla ciggen.

En stadig och nyttig frukost, mycket frukt och vitaminer är vad han bör börja med.
Nog om detta, jag ska snart äta mellis, minipizzor gjorda på polarbröd som jag brett smör och tomatpuré på, sen på med skinka och ost+massor av oregano.

Innan ugn och efter ugns bild.
Ser väl smarrigt ut va?

Apropå nyttigt, frukt och vitaminer så......hm...harkel.






Nu ska jag fortsätta att titta på Tre kronor. ja jag slö tittar om den serien.


Strukit dukar!?

Har varit duktig och legat ned och vilat till kl nio. Strök två löpare en till soffbordet och en till köksbordet, blev alldeles genom svettig och yr. Vad är det jag har för något. Kanske är bra att svettas ut allt, men yrsel vad är det för något. orkar alltså inte ens stryka två ynka dukar. Strykbrädan stod redan framme så den kånkade jag aldrig in och den fick stå kvar efter strykningen också.

Kolla själv



Jag borde vika all tvätt också. Men jag orkar bara inte. Får väl lägga mig ett tag till. Men man ska väl orka vika tvätt hur sjuk man en är eller?
Nej nu vill jag bli mitt gamla jag så att jag kan gå tillbaka till jobbet. Känns inget kul att hänga här hemma hela tiden.


Borde göras


Matt!

Mår skit! Är alldeles matt i kroppen men ingen feber. Vad är det för fel på mig? Har käkat lite frukost och ska lägga mig igen efter att jag bloggat färdigt. Tandläkaren gick bra igår kom in en kvart efter min tid då han var lite försenad. Men hemma igen vid 17.30. Nja 17.35, tänk va vi lämnade Fridhemsplan 17.17 och var hemma strax efter 17.30. Snabbt trots rusning, men det flöt på. Sen tog vi bakvägen från Alvik över Nockeby och Ängby.
Vill ni se vad jag precis ätit?

















Nu ska jag vila!
En fråga till Anna: Hur hittade du min blogg, nyfiken!

Sjukskriven av en riktig läkare.

Jag vill ha mera negativa/positiva sjukhusresor, tack för din Marie.

Jag är nu hemkommen med diagnos: övre luftrörskatarr, ögoninflammation, kraftig rodnad/retning i svalg, näsa och hals.
Han sjukskrev mig hela veckan. proverna visade inte på några bakterier, men sänkan visade att det var en kraftig virusinfektion. Ordinerades vila och mycket vätska.

Vilken IDIOTsom tog hand om mig igår. Hade hon gjort samma undersökning istället för att bara säga virus utan prover så kanske jag blivit sjukskriven redan igår.


Det finns en sak som är jobbig idag, har tandläkartid kl 16.30 och känner inte alls för att åka in till Fridhemsplan ikväll i mitt skick som jag är i nu. Men har lite ont i en tand där jag tappat en bit förra veckan så jag vill ha det fixat innan det blir värre och dyrare.
Min älskling kör mig i värsta rusningstrafiken, men jag orkar inte ta tunnelbanan in.

Nu ska jag lägga mig och kolla på dvd fram tills dat är dags att åka till tandläkaren.

Bokat tid!

Blackebergs Vårdcentral


Dit ska jag kl 10.45 hos min favorit läkare Mattias. han är jätte duktig och verkligen lyssnar på sina patient.
Hur jag mår?
Ont i hela kroppen
Ont i huvudet
Snoret är nu grön/gult
Ögonen var fulla med grön/gult kladd när jag vaknade
Lite feber 37,8 togs direkt efter att jag gått upp.
Känner mig matt och trött. Så idag ska jag fasiken få den hjälp jag behöver.
Lämnar inte stället utan läkarintyg och en diagnos han kan stå för. Behöver jag antibiotika så ska jag ha den sort jag tål och det är bara en.
Ingen ska behöva må som jag gör just nu utan att få någon som helst hjälp eller inte bli trodd. Det kändes så igår att jag inte blev trodd. Sådant är fruktansvärt när allt ligger i en läkares händer som ska hjälpa inte stjälpa.

Kan inte ni läsare berätta om era negativa läkare situationer. Då ni känt er kanske helt maktlösa och inte fått den hjälp ni velat ha eller bör ha haft?
Jag återkommer med domen från läkaren när jag kommer hem igen. Borde ju vara senast vid 11.15 om inga prover tas, men tas prover (vilket det verkligen bör göras)blir det ju senare. Men lovar att jag skriver direkt efter att jag ringt mitt arbete.

Ha en bra dag!

Middagen igår förresten. Lady och Lufsen mat :-)



Min utan ketchup pga irriterade röda slemhinnor med små små blåsor här och där.





Arg!

Kom hem 13.50 från läkaren och jag är inte nöjd. Jag känner mig jättevissen och då är det inte kul att få höra att det är bara virus så du kan nog jobba redan på Onsdag? Jag har feber, ont i hela kroppen, svullna slemhinnor i munnen...ska jag fortsätta????
Detta kom ju igår då jag känt mig bättre i två dagar.

Ringer min ställföreträdande chef då min ordinarie är på semester och hon tycker som jag att jag ska gå till min husläkare imorgon om jag inte är bättre. Är tydligen personal på mitt jobb som haft exakt samma som jag och fått penicillin och blivit bättre ganska fort.

Att gå tillbaka till företagsläkaren känner jag inte för och jag orkar inte åka in till stan igen imorgon. Det förstod den ställföreträdande chefen. Hos husläkaren kan de ta prover som jag vill ha tagna och är jag inte bra imorgon så är det fasiken ingen virus och är det det så ska jag få vara hemma tills jag känner mig helt okey!!!!

Jag är ingen människa som försöker få vara hemma utan att vara sjuk en fruktansvärd tanke att jag skulle göra så. Men det kändes nästan som om läkaren inte ville tro mig utan avbröt hela tiden om att det är virus, trots att ja påpekade hur det går runt hos oss på jobbet. Hon ville inte alls lyssna. Ska bli skönt när man slipper företagsvården i februari.
Skönt att chefen förstod fullt ut iallfall.


Nu ska jag glo på dvd.

Jag blev hemma.

Jag var ingen idiot. Jag är hemma och ska vara hos läkaren vid Hötorget kl ett idag. La mig och kolla på dvd efter nio men somnade vid 10 och vaknade halv tolv. Så nu ska jag äta lite åk sen åka iväg.
Har ont i kroppen+känner mig tung i kroppen just nu och halsen svider. Men tabletten har slutat verka för länge sedan och jag vill inte ta någon innan jag åker iväg, det är så äckligt att bli undersökt genomsvettig.
Vilket jag kommer att bli när den verkar. Suck känner inte alls för stan idag.

Nu ska jag käka.

Mår piss!

Visst orkade åka till Willys och köpa godis och väska igår. Men resten av dagen tillbringade jag i soffan. Kl ett inatt fick jag gå upp för att ta en Ipren, halsen värkte.

Nu har jag fått sår i mungiporna, jag har aldrig munsår, och små upphöjningar innanför på läpparna. Det svider lätt och så även på tungan svider det. Snoret är som slemmigt klister och det känns som om jag har feber men har ingen. Kroppen känns tung och jag är grinig.

Men fortfarande har jag inte bestämt mig för om jag ska gå till jobbet eller vara hemma och kontakt läkaren. Eftersom jag blev bättre, men sämre igår morse så borde jag självklart göra det sist nämnda.
Men de tror ju att jag kommer till jobbet idag. Det är jobbigt när en ordinarie är borta. Det är trist att vara hemma, det är trist att behöva åka in till stan för att besöka läkare. Nej nu får jag ge mig, en timme har jag på mig att bestämma mig.
Återkommer då. Hör ni inget så jobbar idioten.



Väska och smågodis

Ni vet Willys i Veddesta eller? Utanför Willys har de en massa små butiker bla en väskbutik som jag älskar och Sture hatar. Varför hatar han den då? Jo alla väskor kostar 100 kronor och han tycker att det räcker med fyra handväskor. Är han dum eller? Alla kvinnor vet väl om att man byter handväska efter humör och tycke. Jag har alltid haft bara en väska i flera år sen köpt en ny när den gamla gått sönder. Men Ullared för ett år sen fick mig på andra tankar. Jag köpte två väskor där för enbart 139 kronor för båda. Då förstod jag att hade man två så kunde man lika gärna ha tre osv.
Visst är den fin?





Den fanns i beige också men gillade denna grå färg bättre.

Ska vi kika på en sak till.
Vi börjar lite försiktigt:



Sen lite närmare



Sen dyker vi ned och vräker i oss



Nu ska jag snaska och dricka smultron läsk!

SJUK!?!?!?

Godmorgon!
Vaknade kl sex och hade ont i halsen, nös som attan. Men vad händer? Igår var första dagen jag faktiskt kände mig helt okey på hela veckan. Är det ett bakslag, eller har jag någon annan förkylning? Sture är ju förkyld, det kanske inte var jag som smittade honom? Har han har smittat mig med något annat? Eller vad är det här. Kollade febern men det var inget där...skönt!
Kanske jag bara är trött. Eller så har detta gått över till kanske halsfluss eller något annat skit man behöver antibiotika mot.
Jag ger det denna dag och blir det ignen ändring så får jag ringa läkaren.
NOG!

Visst var så mycket bättre bra igår. Jag gillar den serien, ska försöka hinna med att se säsong 1 på Play tv.
Tänk de klädde ut sig till kaniner, de var så söta så :-).
Sen ska jag även se Allt för Sverige på play, för Sture spelade in det till mig inatt, men glömde ställa boxen på kanal 1 så det blev kanal 4 som spelades in istället.
Del två går ju ikväll men då ser vi ju på Gustafsson 3 trappor.


Middagen igår....dregelvarning :-)
Schnitzel med pommes och remouladsås
.




Råcksta begravningsplats

Nu är vi hemma från Råcksta begravningsplats. Nedanför följer lite bilder. Vi måste ta och lämna in plattan till mormors och morfars grav till putsning. Jag vet den ser inte fin ut. Stures pappas kors är fullt med mossa får försöka ta i tag i detta.





























Vilket foto.är så stolt över mig själv. Ett in zoomat foto på en cigarr i vassen. verkligen bra fotat Kerstin




Vackert.

Dessa ska vi ställa vid gravarna på kyrkogården.









Visst är de fina? En vid Stures pappas gravplats och en vid min mormor och morfars gravolats.

Ha ha ha!

Vi tvättar för fullt. När sista maskinen rullar på så tar vi en tripp till torget för att lämna in hästarna och köpa Ljung. För när tvättstugan är klar ska vi ned till kyrkogården.
Jag har roat mig idag.
Ett Halloweenkort.




Men visst är han söt min älskling!

FRUKOST

Detta är min frukost eller var min frukost idag. Filmjölk med mussli och hallon.



I är det hjärtan som smakar som havrefras. det visste jag inte om när jag köpte denna mussli.





Mumsigt var det!

IDOL!

Hurra, hurra, hurra!!!!! Jag sov ända fram tills kl var tio över sju utan att vakna en enda gång!!!!!
Var väl så arg efter idol så det var väl chocken som gjorde mig stendöd hela natten.
Nu räcker det!!! Ta ifrån era tonårsdöttrar mobilerna, Iphoner,Ipader och allt vad de har.

För inte fasiken ska han gå vidare vecka efter vecka så usel som han är!!!!!
Andre tonårstjejernas nya stora kärlek!
Skicka hem han.



Igår skulle han och Molly hängt löst. Molly är en stjärna visst är hon, men igår var hon usel, hon sjöng falskt genom hela sitt framträdande.




Amanda P skulle inte stått där framme igen som förr förra veckan. Hon var en stjärna igår.



Olle då, nej har aldrig gillat honom han sjunger ok är käck och sprallig. Igår var han bra, men flera gånger tidigare skulle han åkt. Så jag känner ingen som helst saknad.



Moa då? Hon var lysande igår bäst av alla om jag får säga det själv. Men hon har bara varit halvdan tills nu, så flera gånger har jag tyckt hon ska få åka hem. Men igår visade hon vart skåpet ska stå.



Amanda F då, hon var bra som alltid, men det är något hos henne som jag inte riktigt gillar. Kan inte sätta fingret på vad det är. Hon berör inte. Inte mig iallfall.



Robin vår Robin, jättebra igår som flera gånger innan.
Han är en stjärna.



Summan av kardemumman blir då:

Han och Amanda P är bäst och bör stå som segrare med flaggan i topp.

Visst har jag rätt. Svara i kommentarsfältet alla idol tittare.

Blandat!

Min härliga älskling är bara för söt. Hur många är vi här hemma idag?
Rätt svar: Två stycken.
Igår kom han hem med 48 ölglas helt nya som han hittat i ouppackade kartonger.
Jag har satt in 36 se här:





Det är som i serien Svenska hjärtan när Elisabet plockar ut allt porslin och alla glas i skåp+vitrinskåp och sen börjar kasta allt i golvet när maken Torsten kommer hem. Han medlar och säger men du kanske vill ha en fest när du fyller 50. Hon fräser åt honom att hon har väl inte 48 vänner.
jag kommer väl aldrig...eller vi kommer väl aldrig bjuda 36 personer på öl.
Men glasen var snygga:



Här låg 24 av glasen.



Jag har bakat. Men människa tänker ni väl nu, vilken baktokig galning.
men jag har bakat honungslimpa pga filen gick ut idag och det ska var 5 dl fil i degen. Smart va?



Lady och Lufsen romantik!

Min romantiska lilla gubbe. Man riktigt ser romantiken på upplägget. Som i lady och Lufsen. Åh vilken natt vilken underbara natt......




Titta så fint han gjort:



Gatlyktan förstör i bilden ser ni det?:



Vi sänker kameran lite



Min tallrik



Supergott var det, varmrökt lax och gravad lax.


Chokladkaka+dvd.

Har precis tittat på barnserien kan du vissla Johanna.
Ulf Stark som gjort filmen har även gjort Min vän shejken i Stureby och Percys magiska gymnastikskor. Har dessa två hemma också.






Medans jag såg filmen så stod denna underbara skapelse i ugnen.

Chokladkaka:





Men nu är det färdig bakat för denna gång.
Ska kika på något mera på DVD
.
Ni får se vad det blev senare.

Kakbak!



Hittade den hos en annan bloggare som hittat den på Facebook, och ser ni några fel i skylten så ska de vara där för det är Ironi :-)

På två timmar har jag bakat tre sorters kakor, duschat och bytt lakan i min säng. Nu känner jag mig fräsch som en nyponros, men mår inte alls bra. Fått huvudvärk och är hur trött som helst i kroppen. Tänk att stå vid en diskbänk och knåda lite deg kan vara så ansträngande.

Kokostoppar




Gaffelkakor med havresmak



Brysselkex



Nyponrosen


Kalla fakta!

Åt en jättegod middag igår.
Veglasange. Krossade tomater blandas med hackad lök och rivna morötter och får koka en stund. Lägg lite av röran i botten på en form sedan lasangeplattorna. Bred på keso och lägg på bladspenat, häll på restan av röran och strö över ost. Så himla himla gott är det.






Såg ni Kalla fakta igår om bristen på uppsyn i förskolorna?

Flera saker var hemska men vad jag reagerade negativt på var att barnen var på baksidan utan uppsyn. Barn smiter lätt och är det många barn så som vid stängningar då det kanske bara är två pedagoger ute på gården då kan ett barn lätt smita till baksidan utan att pedagogen ser det.

Att dela på sig då blir det för många barn att ensam ha uppsyn över, särskilt om de är små barn. Lösningen skulle vara ett staket med grind så att barnen vid en viss tid bara kan vistas på framsidan. Men brist i uppsyn är det inte för man har inte ögon i nacken. Räcker med att ett barn ramlar och man tröstar,den andre pedagogen får då ha uppsikt på den skara som leker, då smiter ett barn tyst och smygandes för att leka på baksidan.
Så den biten köper jag inte som de tog upp igår. För inga pedagoger skulle tillåta att barnen lekte själva på baksidan.

Pojken som dog var hemskt, man lämnar inte barnen på gården för att hämta posten. Då tar man med sig alla barnen eller tar med sig alla fram till grinden, för det såg ut som om brevlådan låg precis utanför förskolestaketet. Sen av med hjälmen när det blir andra lekar än pulkåkning eller pedagogen vet med sig att den inte för några minuter kan ha full uppsikt över alla barnen. tex vid brist på personal eller en pedagog ska gå på toaletten.

När mina barn var små så hade de en baksida på förskolegården där en stor rolig rutschkana fanns. Barnen smet dit flera gånger, men oftast fanns en pedagog där. Men på eftermiddagen så blev det färre pedagoger och då var det framsidan som gällde.

Tror de flesta förskolor har bra uppsikt, räknar barnen flera gånger så att man har alla under uppsikt, märker fort om det saknas någon och vet snabbt vart barnet kan ha tagit vägen.
Vi gör det iallafall.
Sen lösningen är enkel...ett staket så att barnen inte kan vistas någonsin utan uppsikt på baksidan. Många förskolegårdar har en baksida och då ska det självklart finnas ett staket som skiljer fram och baksida åt.


Sen vet jag att många går förbi förskolegårdar och kanske ser ett barn utan uppsikt eller det verkar som om barnet inte har någon uppsikt över sig, nästa dag samma sak och personen dömmer då med en gång att pedagogerna aldrig har uppsikt. Men så är det inte, barnet kanske var själv i en minut, just den minuten personen passerade förskolegården. Eller så hade pedagogerna uppsikt för ibland har man nästan ögon i nacken, men det märks inte fram till utomstående som går förbi gården.

Sen en sak till. Det är för många barn och för få personal/avdelning idag på förskolorna. Men det kan inte vi pedagoger bestämma över, för det bestämmer politikerna över. Men vi gör det allra bästa av situationen så att era barn ska vara säkra fullt ut i förskolan medans ni arbetar och även få den pedagogik de behöver.
Jag lovar att vi inte lär era barn siffror och medans vi gör det så brister vi i säkerheten och uppsikten över barnen.
Lät så nästan när en föräldrar yttrade sig igår: Jag struntar om han lär sig att räkna för säkerheten är viktigare.
Sen bristerna som togs upp bla på att det inte fanns petskydd i kontakterna eller nedfallande grenar etc är en brist på säkerheten och de borde åtgärdas omgående.

Nog om detta.
Ha en bra dag så återkommer jag igen!


Kika på klippet under.Intervju med förskoleminister Nyamko Sabuni på tv fyra nyheterna.
Helt fel lagen borde ändras anser jag.



Här är hela programmer Kalla fakta från igår se det och lägg in era åsikter:


Bröllopskort!

Nu är bröllopskorten uppsatta utom ett som min mor inte framkallat ännu.
Dom översta är 13x18 cm de nedre är 18x24 cm.
Det komemr att komma ett till på 13x18 som ska sitta över ljusstaken.



har även satt in 6 st i mina flerfotoramar 10x15 är dessa bytte ut några gamla.

I denna har jag satt in tre stycken



Dessa tre



Nr 2 och 5 och sju är nya kort.





Tjusigt va?

Pryttlar!

Lite bilder som jag fotat här hemma idag. Flera saker har ni redan sett men jag kände för att knäppa lite.

Denna söta spegel med två lådor blev kvar här hemma när den yngsta flyttade, likaså det söta tittskåpet och dockorna:









Har nog aldrig fotat dessa och lagt ut i bloggen. Att det blev lite foton nu beror på att jag försöker rensa lite här hemma...eller kika på vad jag ska rensa bort.
Dessa ska inte bort men de fanns i det rummet jag vill rensa i.

Denna söta clown gillar jag, vill ha flera men har inte plats. men om jag rensar får jag ju plats :-).





Ser ni ljusstaken Sture kom hem med igår. Är från Skultuna mässinbruk:



Nehej ni ser den inte. Går närmare då.



Min älskade lampa jag köpte för ett år sen i Ullared.



Mina små nya tavlor som passar bra i båtrummet:



Nja nya och nya är de inte men de har kommit upp först nu.

helheten



Dockhyllorna mitt i mot:



Ja jösses vad prylar man samlat på sig genom åren.

Jag vill ha denna. En burk för cupcakes finns även i transaprent, men vill nog helst ha den blå:








Finns HÄR



Onsdags morgon!

Usch vaknade med en sprängande huvudvärk och on i halsen. Är inte bra helt enkelt. Jag ska skriva ett litet morgoninlägg sen lägga mig och titta på film. Mer Astrid blir det kanske Emil eller Madicken.
Middagen igår bestod av hemlagat potatismos, sidfläsk och smörstekt bladspenat och en halv avokado var.






Denna köpte vi för tre år sen. Är väl egentligen en adventsbelysning, men den är alltid tänd dock inte över våren och sommaren, då dras sladden ur.
Men vad då advent? Är ju en gatlykta och de är ju tända året om ;.).



Mitt söta lilla troll som sitter högst upp på en flaskhals:



Detta block köpte jag på i helgen innan jag blev sämre i min förkylning.



Ganska balt faktiskt. Åtminstone så är det snyggt.


Tidig Tisdags morgon

Tisdag och mår lite bättre i kroppen. Men näsan rinner som en läckande kran och mina ögon ser ut som små röda grisögon. Ingen vacker syn när jag tittade mig i spegeln kl fem imorse. Ja vi la oss efter halv åtta hos mig igår och jag sov innan nio. Så klart jag vaknar tidigt då.
Kl fem vaknade jag genomblöt, känner mig faktiskt ganska äcklig just nu. Ska duscha och byta lakan när jag orkar idag. Ska bli skönt att få känna sig lite fräschare, men det blir ju så här när man svettas ut sjukdomen efter att ha tagit tex en Ipren.

Känner inte för att titta på tv och inte för att läsa något. Städa här hemma skulle behövas, men jag är sjuk och har lovat mig själv att denna gång så ska jag ta det lugnt.
Fast jag har otroligt svårt för att blunda när jag ser dammet på bokhyllan i vardagsrummet, det är där det syns mest pga att den är i mahogny, på de vita bokhyllorna i båtrummet syns inte dammet på samma sätt.
Allt jag gjorde igår var att diska och torka av kaklet och göra rent spisen. Men Sture har varit hård denna gång och sagt åt mig på skarpen att jag ska ta det lugnt.
Och jag kände faktiskt av det igår att jag inte var bra efter att jag kört igenom köket.


Hur är ni läsare när ni är sjuka? kan ni ligga ned och verkligen ta det lugnt eller ser ni skiten i hemmet?

RSS 2.0