Nyårsbordet!

Nyårsbordet är dukat!!!!
Men ska nog byta till blå ljus. Först glömde jag lägga på servetterna men sen kom jag ihåg det och tog nya bilder. Vad tycks?









Så här blev det med de blåa ljusen istället.



Till middagen är det bara jag och min älskling. Men är man så kära som vi så måste jag bara göra det ännu mera romantiskt!
Var det fint?

Fler snöiga bilder!

Fler snöiga nyårsbilder med solen denna gång.
Den sista vart jättefin som skrivbordsbakgrund.










Gott nytt år!

 

Nyårsafton! Tänk vad tiden rinner iväg, idag är det sista dagen på 2010 och snart måste vi skriva 2011, när man precis lärt sig siffrorna 2010 :-).

 

 

 


Vilken natt!!! har sovit uruselt och vaknat i ett, såg på två avsnitt av goda grannar inatt och somnade om vid fem och vaknade helt kl kvart i nio, men då har jag säker vaknat tio gånger mellan dessa tider och innan dvd tittandet samma sak...suck!!!

 

Vitkålen som vi tinat från frysen går inte att använda den luktar som osten Havarti men tvivlar starkt på att den smakar gott som osten gör.

Så nu måste vi inhandla vitkål idag när Sture vaknar...kanske måste ta bilen om inte sabis har en färsk fin och jag har inget körkort.

Hade köpt fel choklad till frukten igår..ljus hade jag fått för mig var vit, så jag tog chokladen vintervit istället som jag hade hemma och den smälte inte helt. Men när visa delar började bli bruna så var jag ju tvungen att ta ut efterrätten Gino som den heter.

 

Så här blev den efter 6 minuter i ugnen, kanske inte jättevacker men supergod.

 

 

Pannkakorna:

 

 

 

 

Snart är detta år ett minne blott:

 

 

Snart har vi år:

 

 

Kl 12 ikväll händer detta!!!!

 








Vår middag idag!

Pannkaka med hallonsylt för mig och med lingonsylt för Sture, han ska även ha stekt baccon till. Blir som fläskpannkaka då säger han.
Till efterrätt, blandade frukter och bär och riven vit choklad över. Frukterna är melon, charon, mango, banan och björnbär...spännande att smaka har tänkt så länge att göra detta men det har aldrig blivit av.








Nu ska vi äta.

Gizmo!

Men hur kunde jag gkömma min söta Gremlins Gizmo som jag köpte för 20 kronor på Myrorna:
Visst är han söt liggande i sin hängmatta?





Usch!

Usch fy vad hemskt, detta har alltid varit min fasa.
Har aldrig gillat att åka hiss, inte pga cellskräck för det har jag inte. Satt fast i hissen i 1 1/2 timme när jag jobbade på Vattenfall. Satte mig på mopparna (jobbade som lokalvårdare då) och läste en tidning som jag tänkt lägga in i mitt städrum senare som var alldeles ny...så lite tur hade jag där.
Men oron att hissen ska rasa ned finns ofta när jag åker hiss. Läskigast är nog Kaknästornet hiss för den går så fort så det suger i hela kroppen tvåa kommer sonens hiss...skramlar, skakar och stannar nej fy den var hemsk den.

Tur att de här under klarade sig.


Här är hissen som Gunilla och Gisela störtade fyra våningar i. "Brandmännen sa att vi hade änglavakt." Foto: Lennart Rehnman och Privat

Gunilla och dottern Gisela störtade fyra våningar i hissen

Gunilla hade varit hos läkaren med dottern Gisela när de skulle kliva in i hissen.
Då störtade den fyra våningar ner.
- Brandmännen sa att vi hade änglavakt, säger Gunilla Allander, till Expressen.se.

Gunilla Allander, 49, och dottern Gisela, 6, skulle lämna fastigheten på Kungsportsavenyn i centrala Göteborg och klev in i hissen.
Samtidigt pratade Gunilla med sonen Dennis Lindbom, 19, i telefon.
– Då hördes det bara som om en spårvagn forsade förbi och jag ropade och ropade, berättar Dennis för Expressen.se.
Hissen hade störtat – från fjärde våningen.

"Tog tvärstopp"

– Vi ställde oss bara i hissen då den föll rakt ner. Det gick så oerhört fort innan det tog tvärstopp och vi föll omkull, berättar Gunilla Allander.
Men hissen fortsatte att sakta glida ner. 
– Då hann jag tänka så mycket. Ska den fortsätta störta ner till de två källarplanen?
Det kändes som om de svävade upp till taket innan de landade i hissgolvet. Men både mamma och dotter klarade sig mirakulöst utan större skador. Gunilla landade på axeln och Gisela på ryggen. Och Gunilla tog Gisela över sig så att hon skulle klara sig bättre om de störtade ännu mer.
– Jag tänkte att om vi kraschade skulle Gisela ha en teoretisk chans att överleva.

"Hade änglavakt"

Men Gunilla lyckades tackla upp hissdörren och ta sig ut med Gisela.
– Brandmännen som kom sa att vi hade änglavakt, säger Gunilla Allander.
Hon hörde sedan att det hade kommit in klagomål på hissen tidigare, men att hissentreprenören aldrig hade dykt upp.
Senaste hissinspektionen var i mars 2010. Efter olyckan är hissen avstängd.


Torsdag!

Igår åkte vi iväg och shoppade på Ikea. Hela parkeringen var full men i varuhuset fanns det knappt något folk...skönt.
När vi kom hem slöade vi sen tog jag en dusch och sen gjorde Sture en underbar middag.
Kycklingfileer skurna i bitar som man brynte med lök och vitlök, sen hällde man på vatten färsk basilika (våran egenodlade) salt, peppar, brysselkål, ärter, majs och paprika, lite vitt vin och så fick det koka ihop, sen en klick creme fraiche detta serverades med penne. Så himla supergott, jag åt så jag fick ont i magen.

Sen ett gott rödvin till som Sture fått i present.








Titta denna inhandlades på Ikea en mjölsiktare, i handtaget sitter en liten spak som man trycker på då snurrar den lilla stjärnan eller kugghjulet runt eller vad man nu ska kalla saken i botten. jag siktar ju massor men i ett litet durkslag av metall.





Vi handlade även nya kuddar och täcken till sängarna, en ugnsform med galler, en blå vin karaff, slickepottar, servett ställ som man klämmer på som en klämma i håret, så åker den upp, sen stängs den med en fjäder när man släpper, ja se på bilderna själv och godis. Har säkert glömt något men lite bilder får ni se iallafall.
















recept och scrapboking!

Blev ingen dvd utan rensning av recept lådan och sätta in de recept jag ska ha kvar i mina två tjocka receptpärmar. Gjorde en sida som scrapboking fin va?




Tiden tickar på.

Nej men suck skulle inte fastna vid datorn utan fortsätta att kika på Goda grannar som jag har på dvd...ser nu att klockan är 9.25...men jösses jag satte mig nyss här???
Har läst aftonbladet och expressen på nätet, kollat mailen, kollat facebook
, kollat in flera bloggar.


Har du facebook Yvonne?

Sture sover forfarande får se hur länge han kan snarka in idag utan oljud så himla skönt...hoppas de inte börjar bara för att jag är nöjd över tystnaden.

Jag har bestält lite på bokus idag. Fick bokspegeln igår som jag är meddlem i men böckerna jag ville ha var minst 30 kronor dyrare än bokus så jag beställde hos dom istället.



Jag älskar dig inte


Lotten har en familj, en man hon älskar högt och två barn hon sätter före allt annat. Definitivt före sig själv. Hon vet ju att äktenskap innebär kompromisser och vem skulle hon vara om hon inte såg till att familjen mådde bra? Men när Per en dag lämnar henne räcker inga kompromisser längre. Hela Lottens värld rasar samman: utan kärnfamiljen är hon ingen.

Vägen tillbaka är lång och smärtsam - men så småningom vaknar tanken på hämnd.

Jag älskar dig inte är en väl avlyssnad skildring inifrån ett äktenskap i kris. Med sälta och humor gestaltar Christina Stielli den mödosamma men ändå möjliga vägen tillbaka till ett eget liv.




Hittebarnet


I Hittebarnet har Cecilia precis upptäckt att hon är gravid. Sommaren står i full blom och det är mycket som ska ordnas. Barnkalas, semester och en weekendresa på tu man hand med maken John. Graviditeten är lika oväntad som förvirrande för Cecilia. Är äktenskapet tillräckligt stabilt för att klara av ännu ett barn?

Privatlivet är turbulent, men mycket händer även på förlossningen. En sen kväll hittar Cecilia ett övergivet barn på marken utanför sjukhuset. Vem har lämnat barnet och varför? I sina försök att besvara gåtan utsätter sig Cecilia själv för stora risker. Både kroppsligt, men även känslomässigt. Hittebarnet utkommer den 8 september.



Peter Pans hemlighet


Två pojkar förs bort från sina hem och mördas. De hittas med ett bokmärke föreställande Peter Pan i handen. När en tredje pojke mördas växer paniken. Vem är seriemördaren som kallar sig Peter Pan?

Den gravida läkaren Maja Holm har just flyttat tillbaka till sina barndomstrakter. Men idyllen hon minns har ersatts med ångest. Samtidigt går Majas väninna, kriminalinspektör Katrine Bergman, så långt i mordutredningen att hon bryter mot lagen och kommer på kant med omgivningen.

Det visar sig att i Majas och Katrines förflutna finns svaret på mördarens hemlighet. I jakten på landets första seriemördare sätter de två kvinnorna allt på spel och dras in i Peter Pans ohyggliga universum.

Sen en nostalgisk kalender






Vem kan motstå de gamla bilderna från barndomens pappersbonader?

Röda stugor med vita knutar, vackra hästar och välmående kossor som betar på gröna ängar, bönder som bärgar hö, spegelblanka sjöar, och glada barn som plockar äpplen från dignande fruktträd -

Folkhemsnostalgi som prydnad på väggen är inne igen. Och i denna fina kalender finns ett urval av de allra vackraste bonaderna som säkert prytt mångas väggar - för ganska länge sedan!

Nu får ni gissa priset på allt detta? Ledtråd allt  kostar 566 i bokspegeln.
men vad tog bokus och de utan portot för portot är gratis det är det inte i bokspegeln.


SUCK!!!!!!!

Nu börjar de att borra i förkolan igen...suck!
Nu går jag övertill dvd film!


Onsdag morgon!

Svar på kommentar:

Vi hade stambyte 1996 i badrum och toalett denna gång är det i köket som det ska göras. Stambyte inne i badrum och toalett har hela Blackeberg gjort dock ej i köken för de var ej behövligt då.
Skulle redan ha gjorts i höstas men inget händer.

De ska tydligen bara knacka små håll och dra nya rör, hoppas man åtminstone får nytt kakel för det ska jag då ha iallafall.

Idag kom ventilationskillarna 07.05 jag såg när de kom för jag hade nyss vaknat så jag kikade genast ut genom fönstret om de anlänt. Inget ljud ännu det var nog den andre firman borr och såg AB som lät hoppas de icke dyker upp idag.
Sture är ju sjuk så han måste få sova ut idag igår blev han ju väckt av ljudet som skakade hela vårt hus.

Idag ska vi bara ta det lugnt och glo på tv.
Sen en sak till morgonfrukost har guld i mun...ändrar om uttrycket som egentligen är Morgonstund har guld i mund.

Se här:





Rostat bröd med krämig vitlöksost på och en kall julmust...supergott men inte så nyttigt kanske!

Du är Guld värd!





Min älskade Sture du är Guld värd. Älskar dig väldigt mycket!!!!


Stort förtroende för Fredrik!!!


Normal text Stor text Extra stor text

Reinfeldt slår alla rekord

Ny Aftonbladet/Sifo: Statsminister Fredrik Reinfeldt har högsta förtroendet hos väljarna – någonsin

Förtroendet för Fredrik Reinfeldt är rekordhögt.

Mer än sju av tio svenskar har stort eller mycket stort förtroende för statsministern enligt Aftonbladet/Sifo.

Det är den hittills klart högsta siffran i mätningens historia.

 

Läs varför!?

Eller varför folk tror att det blir som det blir, jo pga att han inte har någon konkurrens.

Hans politik tror bara 24 % på. Men som artikeln lyder så tror man ju att han är popular pga det han gör inte pga att han har dåligt konkurrans. tacka tusan för det när de sätter Toblerona kvinnan Mona som partiledare. Nej det ska vara en Olof Palme ledare på plats inte hon inte!!!!!

 

Således borde det vara så att folk har förtroende för honom och att han blir populär pga att han har så dålig konkurrans eller hur?

Ja så tolkar jag det iallafall.

För inte kan det vara politiken.

En man som gjort Sverige till ett klass samhälle igen, där klyftorna ökar mellan de som har det bra och det som har det sämre ställt.

Rika blir rikare och fattiga fattigare.

De som redna har det svårt får det svårare ja tom omöjligt att klara sin egen överlevnad.

Sjuka blir inte trodda utan kallas slöa och lata, ovilliga at tjobba etc.

Ingen kan väll ha förtroende för en man som gör så?

Nej naturligtvis kan ingen ha det.

Skulle vara fruktansvärt annars.

 

Se tabellen nedan!

 

 

Varför är Reinfeldt så populär?
Ställningen just nu:
Hans politik (24.5 %) Alternativ ALT1
Hans person (15.3 %) Alternativ ALT2
Hans fru (5.6 %) Alternativ ALT3
Bristande konkurrens (54.7 %) Alternativ ALT4


Nu är det tyst!!!

Visste väl det. Hyresgästföreningen sa att föreningen ej är skyldig att informera om störningar av de slag jag skrev om imorse, men att det hör till god sed att föra det.
Vi smet ut så fort elkillen varit här sen kom vi hem nyss och då höll de fortfarande på. Imorgon vill jag kunna sova längre än till kl sju och slippa fly lägenheten pga huvudvärk....suckar!!!! 
Vi har nu inhandlat allt till Nyårsafton så som mar, dricka och snacks till kvällen.
Titta Angelica (om du läser detta) vad jag fann på systemet
.

139 kr för 70 cl, färdigblandad bara att dricka kall med is i.



Mina cognacskupor och grönsaksskäraren eller hackaren som jag köpte på myrorna.







Huvudrätten på nyårsafton kommer att bestå av revbensspjäll och coleslawsallad, efterrätten äppelpaj med vaniljsås eller skurna frukter i ugnen med riven choklad över , har ej bestämt mig ännu.

Förrätten blir:

Toast med gräddfil, röd kaviar och rödlök till förrätt på nyår blir de...mumsigt värre!!!!


Jäkla liv!!!

Nej jag har inte sovit tills nu. Vaknade väldigt tidigt och höll på att somna om vid sju. Då satte de igång igen med borrandet och skakande nere på förskolan. Hela dagen igår och så börjar de sju och det pågår fortfarande. Har mailat bostadsrättsföreningens ordförande för sådant här ska man informeras om innan. Bokhyllorna skakar golvet vibrerar och oljudet ger både mig och Sture huvudvärk.
Igår stack vi hemifrån men idag vill vi vara hemma men det går inte att vistas här inne. Just nu är det tyst men snart sätter de igång igen går i långa etapper hela dagen.
Jovent ventilation och Olsson Borr och såg AB...har något med ventilationen att göra men fattar inte varför de inte informerat oss...styrelsen alltså.
Står inget på deras usla dåligt uppdaterade sida heller, man ska faktiskt informera både de som köpt och bor kvar som hyresgäster så får jag veta att de enbart meddelat de som köpt går jag i taket!!!!!
Ni kanske hittar något meddlems sidan kommer jag ej in på då jag valde att inte köpa.

Tryck på länken nedanför så kommer ni till deras hemsida:


Östgöten 1

Denna bild finns i deras galleri och den har jag tagit har fem bilder där inne.
Fotbolls vm finalen 11 Juli sågs tillsammans på gården.






Min älaskling!

Men förlåt min älskade älskling!!!!! Sture har bihåleinflammation och en kraftig sådan. Minns ni att han var hos läkaren för ett par veckor sen som var hur otrevlig som helst. Vägrade ta prover och göra någon vidare undersökning...han fick enbart mollipect då sänkan inte var så hög. Denna läkare kikade i halsen och upptäckte stora slemklumpar, kollade bihålorna och såg med en gång en otroligt kraftig inflammation.
Min stackars sötis nu förklaring till feber upp och ned.





 


Handling!

Åkte till Myrorna i Sundbyberg idag och köpte bla sex st cognacskupor och lite annat smått och gått.
Sen åkte vi till coop och handlade även på apoteket som heter:




Spelar ingen roll att det hetat så sedan i början av 1900-talet, tycker namnet borde förbjudas så är det bara.

Sundbyberg:








Sturegatan:


















sen tio imorse gör det något arbete i förskolan längst ned hos oss, de sågar och borrar så hela kåken skakar, snart ringer jag störningsjouren. Har fått jätteont i huvudet.


Pizza snurror!

Se så fina de är och goda, har redan ätit två stycken...mumsigt värre.







Sen har vi två pizzor kvar från igår till middag, så det blir pizza i någon form till frukost lunch och middag idag. Tänk vad nyttiga vi är :-))

Håller med....

...vilket skit program. Kommer inte se det igen. Sjukt dåligt. Ha något roligt tävlingsprogram på Söndagar istället, ta tillbaka 10 000 kronors frågan. Kär och galan, vem tar vem även om dessa inte just gick i ettan så lägg i dem i de kanaler de gick i eller lägg in liknande program i ettan. Det har var rent ut sagt skit detta


Normal text Stor text Extra stor text
”Lägg ner” Efter premiären av SVT:s nya storsatsning ”Minute
Lägg ner” Efter premiären av SVT:s nya storsatsning ”Minuten” rasade tittarna mot programmet. ”Lägg ner skiten”, var en av kommentarerna på nöjesbladet.se ”Vi får väl vänta på tittarsiffror och sådant där”, säger Peter Settman.
Foto: PETER WIXTRÖM

Tittarstorm mot Minuten

Programmet ”Minuten” föll inte tittarna i smaken.
Programmet ”Minuten” föll inte tittarna i smaken.
Foto: SVT

Peter Settman efter premiären: Det kom inte som någon chock

Pinsamt SVT” och ”Sicket skit!”.

Tittarna rasade

efter premiäravsnittet av SVT:s storsatsning ”Minuten”.

– Det kom inte som någon chock, säger Peter Settman.

 

KÄLLA


God morgon vilken härlig dag!!!

Måndag morgon och jag är ledig. Blir inte klämd av stenblock eller ser ut så här:



För jag är ledig hela veckan lång så nu blir det så här:



och




Ni själva jobbar ni eller är ni lediga?
Undrar om jag ska baka pizza snurror och frysa in idag har ju massor av skinka och ost kvar och så jäst, man gör som kanelbullar men man har anna deg och andra ingredienser...mumsiga värre är dom.

Pizza är gott!

Vad tyckte du om boken Yvonne...fråga på en kommentar?
Jag tyckte den var bra men lite för lite om elever från 70-talet då jag växte upp. Men syrrans klasskompisar är med på sidan 125.

Pizzan blev så här. Hjärtat gjorde jag inte med flit den bara blev sådan.







Jag är ledig i sju dagar till och Sture ska till läkaren imorgon han blir aldrig bra...nu fasiken får de ge sig och ta prover han har säkert barnbacillerna från förskolan och då behövs penicillin.
Nu ska jag kolla lite på tv sen ska jag sova.

Pizza.

Jag är så duktig, jag är så duktig!!!!!!
Jag har bakat pizza och så här ser pizzorna ut när de står och väntar på att ugnen ska bli varm.
Vesivio ost och skinka.






Man måste bryta av julmaten lite...har fortfarande ris a la malta kvar suckar ska man äta det till efterrätt tredje dagen i rad?
Nej vett i tusiken om jag är sugen på detta idag!!!!!
Men visst ser de goda ut. Kommer upp bilder på dessa när de är färdig gräddade också.

Shoppat!

Lagerhouse, Kicks, Br, hemköp och Öb och här ni några av sakerna.

Just det utanför coop var det översvämning de3t forsade vatten från taket och hela hälsokosten golv var täckt av vatten...sprinkelsystemet hade tydligen gått sönder.


Usb dammsugare man sätter sladden i datorn och den dammsuger upp dammet där du suger med den söt va?



Sture köpte en väckarklocka













Öb och Kicks





Br



Mycket folk ute denna sista Juldag!


Rånarluva.



vad tyckte ni om mina bilder och filmer från Julafton då?
Ni som varit inne och läst igår!
Är sjuk somnade kl tre igår och vaknade kl fem och hade ont i halsen, dunderförkyld...men vad fasiken är detta? Sture är inte heller bra men så har han gått länge till och från
. Idag vill jag åka till Vällingby kika i affärer bla lagerhouse och kicks, sen kika på stadium om de har en rånar luva till min älskling som jobbar ute hela dagarna.
Någon som vet vart man annars kan köpa en bra och billig. Vet ju att det finns luvor för flera 100 och det är ju fina märken som tex Everest.

Tänk är superhungrig fast jag åt igår kväll innan jag la mig så att alla kalorier skulle lägga sig på min kropp :-))).
Åt julvurt med whiskycheddarost, med en bit cambozola på och vindruvor.

Mumsigt värre.


Juldagen!



Idag är det Juldagen så det blir tv för hela slanten idag. Ska bla se Gyllene Tiders parkliv...nostalgi.
Sen vill jag se William och Kate vid halv fem idag, sen är det filmer och serier i alla kanaler så jag får se vad man väljer.


Tänk att man år efter år ser på Kalle fast man kan den utan och innan och så den gulliga Karl Bertil Jonsson.
ja du Fredrik Reinfeldt där borde du kunna lära dig något. Du som tar från de fattiga och ger till de rika. TÖLP!!!


För



och



och





För



Sätt dit ett rött äpple i munnen så blir det en perfekt julgris på bordet.
Se likheten:




Här är fler bilder på Tölpen:







Jag är inte sjuk eller arbetslös men jag värnar över mina medmänniskor. Jag är en omtänksam person som tänker på de som har det svårt. Till skillnad mot Tölpen. Jag skänker pengar till flera projekt som hjälper både utsatta människor och djur.
Jag lider med de sjuka och arbetslösa i Sverige idag.
Det kommer jag att göra så länge Tölpen sitter vid makten.
Så det blir verkligen tummen ned.



Jösses så det kunde bli från ett stämningsfullt inlägg till Fredrik Reinfeldt!!
Men det var skönt att skriva detta inlägg.
Önskar inte Tölpen God Jul för tänk för hur många människor han förstört Julen för!!!!

Ska man skratta eller gråta?










Dagens Aftonblad
Normal text Stor text Extra stor text
”jag trodde sverige var rättvist” MS-sjuke Mattias Pettersso
”jag trodde sverige var rättvist” MS-sjuke Mattias Pettersson blev utförsäkrad i januari i år. Efter jul tvingas han och hans sambo att
Foto: ANDERS ANDERSSON

Sverige sparar 16,5 miljarder i minskade sjukförsäkringskostnader.

Men Mattias Pettersson har inte längre råd att bo kvar i sin lägenhet, Linda Bjälmén har inte en krona över till jul och Selma Imas vet inte om hon får några nya pengar efter helgerna.

De är utslängda från Försäkringskassan med beskedet att det är dags att söka jobb – trots läkarintyg på att de är sjuka.

För Linda Gustafsson, 38, ser det bättre ut. Efter tio månader utan pengar beviljades hon ersättning tre dagar före jul.

Efter årsskiftet befarar läkarföreningen en ny våg av orättvist utförsäkrade svenskar.

Då ska Försäkringskassans hårda regler bli ännu hårdare.

Nu blir det ännu värre



KÄLLA

Tänk på att det inte är Förasäkringskassan fel det är Tölpen som satt reglerna.
Man skäller gärna på fel person.
Reinfeldt avgå!



Så fungerar den nya sjukförsäkringen

Den 1 oktober 2008 infördes en tidsbegränsning i sjukförsäkringen på 550 dagar för dem som har sjukpeng och 18 månader för tidsbegränsad sjukersättning. Den kan dock bli förlängd vilket är möjligt fram till 2013.

Därefter kan den utförsäkrade anmäla sig till arbetslivsintroduktion hos Arbetsförmedlingen. Efter tre månaders arbetslivsintroduktion är det möjligt att söka ny sjukförsäkring. För dem som är så sjuka att de inte kan delta i arbetslivsintroduktionen finns möjlighet till förlängd sjukpenning utöver tidsgränserna.

Vid årsskiftet uppnådde 17 848 svenskar maximal tid i sjukförsäkringen. Några tusen av dem är svårt cancersjuka och fick stanna kvar i sjukförsäkringen.

Men 14 321 tvingades ut ur försäkringen. Av dem gick 12 575 personer in i arbetslivsintroduktion hos Arbetsförmedlingen. I dag har 5 386 återvänt till sjukförsäkringen.

Av de 12 575 som gick in i arbetslivsintroduktion har 1 444 personer nu någon form av arbete.

Bara 362 av dessa har ett arbete helt utan arbetsmarknadsstöd.

Sjukförsäkringsreformen beräknas ha sänkt statens kostnader från 106 miljarder kronor till 89,5 miljarder per år sedan 2006.

MED ANDRA ORD DEN FUNGERAR INTE ALLS!

Julafton

Här kommer Julafton i bilder och videoklipp. Vi börjar med en liten film på det dukade Julbordet och tilltugget till Kalle och en obäddad soffa :-).
Strax innan Kalle.



Sen ser vi en snutt från Kalle.






Sen det goda goda Kulbordet.
Ser ni inte vad det är så fråga.







Nu kommer det bilder.









Pläden är en Julklapp från Stures chef, fodret är som fårull dock ej äkta som tur är.



















Denna bild är tagen för ca 30 minuter sen.



Inga superbra kort men det är iallafall kort från Julafton.

Snö i massor!

Lite snöiga julaftons bilder:















Dessa två böcker hämtade Sture just från filmkedjan kom med posten igår kväll via ett sms till Sture.










Det är text i båda böckerna men roligare att visa bilder. jag är uppväxt i Blackeberg och bor där idag med. Flyttade hit 1971 i januari strax innan jag skulle fylla 6 år.
Först bodde vi på Elias Lönnrotsväg 9 fram till mars 1981, då vi flyttade från trean till en fyra på Sigrid Undsetsgata 34. Jag flyttade där ifrån till Grimsta April 1985 och kom tillbaka hit till Blackeberg 16 januari 1990 till denna lägenhet på Grundtvigsgatan.
Mina föräldrar bor kvar på Sigrid Undsetsgata 34.

Rörliga bilder!

Gå in här det finns massor av skoj bilder.
40 sidor trot jag det var.


Källa














Sture sover!

The same procedure as last year.

2009






Detta är i år 2010, men vad lustigt samma påslakan som förra året. Konstigt har ju en massa påslakan och på självaste julafton två år i rad så är det samma i bäddsoffan!





Visst är han gosigt söt?

Julafton

 

Jul, jul, strålande jul,
glans över vita skogar,
himmelens kronor med gnistrande ljus,
glimmande bågar i alla Guds hus,
psalm som är sjungen från tid till tid,
eviga längtan till ljus och frid!
Jul, jul, strålande jul,
glans över vita skogar!

Kom, kom, signade jul!
Sänk dina vita vingar
över stridernas blod och larm,
över all suckan ur människobarm,
över de släkten som gå till ro,
över de ungas dagande bo!
Kom, kom, signade jul,
sänk dina vita vingar.


 

 

Önskar er alla en riktigt God Jul.

Lite extra grattis till mor och far,Teddy och Marie som jag fått julkort från och till Yvonne som önskade god jul i kommentars fältet!

Idag är den Julafton och snart ska jag trilla köttbullar.
Hade lite ont i halsen igår men det rådde denna bot på:

Men idag är det något konstigt???? Värken har rört på sig och gått uppåt????? Till huvudet, mycket konstigt!!!???

Under visar jag några julklappar jag fått från barn och föräldrar på förskolan. Den lilla ängeln som står bredvid paketet fick jag förra året av samma familj som i år köpt det söta lilla silvrigt glittriga paket som är ett ljus. Tyckte ängeln passade så bra bredvid paketet. Eller hur?








Så har ser det ut från balkongen just nu.



Dags för köttulls rullning. Kommer bilder på det goda senare det lovar jag.

Torsdag!

 



Inatt har jag vaknat flera gånger av konstiga drömmar sen har jag haft svårt att somna om. Men sov när kl ringde 07.30, vilken härlig sovmorgon det blev. Börjar ju som sagt kl 10 och slutar kl 16 då alla barn enligt Julschemat ska ha gått hem då.




Sen måste iväg och handla Sture och jag det sista så som lite choklad, skinka, ost och kex, apoteket och systemet ska också få ett besök. Räknar med att vara hemma kl 18 och äter då snabbmat...fiskburgare blir det för mig iallafall.



Ikväll ska Sture göra revbensspjäll, ja i ugnen alltså (honungsglaserade) sen ska skinkan griljeras...japp vi köper faktiskt färdig kokt så mycket enklare.
Julaftons morgon så rullar jag köttbullarna sen är vårt julbord färdigt och efter Kalle kokas det potatis och sen dukas bordet upp.

 

Ha en riktig bra dag så höres vi nog som tidigast imorgon bitti!


Onsdags kväll!

jag börjar tio imorgon...vi ger varandra en timme/dag pga att det är så få barn. Jag stänger imorgon så jag får timmen på morgonen. Stänger.....jag skulle egentligen slutat 16.30 men nu blir det 17, men pga lite barnantal så går sista barnet hem kl 16. Bra vi ska inhandla det sista imorgon kväll.
Nu ska jag se lite på dvd sen sova imorgon är det dagen före dopparedagen!

Natti och sov sött!

God jul snart!



God morgon vilken sovmorgon vaknade till kl 07.00 så länge trodde jag inte att jag skulle sova.
Igår tog jag två bilder inne på vår förskola...tog på den långa korridoren stod mitt i så jag tog först åt den sidan som vi stängt och släckt ned sen åt sidan som vi fortfarande hade öppen.
Sen två bilder på gården en åt vänster och en åt höger.









Mycket snö vi har va, tur att den trampas ned av barnen så de allra minsta kan ta sig fram. De ser ut som små michelingubbar som försöker klampa fram i snön



Tänk att de överhuvudtaget kan ta sig fram på byltade med alla kläder i drivor av snö.
Nu ska jag käka frukost sen bege mig till jobbet.




Hm!

Grr nu får ni ta och ge er så jobbigt är det inte att läsa min blogg trots lösen igår 2 idag 3. Innan lösen hade jag över 100/dag. Flera har fått lösen men inte enbart 2 och inga kommentarer...uselt.....!!!! Skärp er om ni vill att denna blogg ska leva vidare!!!!
Ja jag är grinig! Så det blir väll natt här och nu!!!
Skoja lite bara :-))))

Tisdag!



Tisdagen är här och snart är det Julafton ja jösses vad tiden går.

Vad ska ni ha på julbordet?
Detta är vårt

  1. Hemmagjord sill.
  2. 2 sorters lax
  3. Janssonsfrestelse
  4. Köttbullar
  5. Skinka
  6. julkorv
  7. Revbensspjäll
  8. rödbetssallad
  9. 2 sorters senap
  10. Potatis
  11. Ris a la malta
  12. chokladmousse
  13. ost, kex och bröd
  14. Öl och julmust
Hoppas jag inte glömt något men det skulle inte förvåna mig om jag glömt något att trycka dit.
Tänk vad tiden går fort. Men vi har ju inga köttbullar gjort och skinkan är kvar att köpa och en hel del annat. Känner mig faktiskt redan stressad lustigt va?
Men vi får nog inhandla resterande på Onsdag då jag slutar 16 och köra köttbullarna på kvällen.
Systemet skulle Sture fixa på Torsdag.
nej nu är det dags för frukost sen ska jag åka iväg.



Sov så sött!



Nu har vi sett det sista av Böda camping. Någon som följt programmet?
Nu ska jag kika lite på dvd och sova imorgon stänger jag så det blir en lång dag imorgon.
Vi höres och synes imorgon bitti!

Måndagen över!

Fick sluta en timme tidigare idag...alla får det utom de som stänger som får ta sin timme imorgon.
Har otroligt få barn tidigare än vi trott, flera är sjuka och några blev lediga. Är väll för mycket snö för att pulsa fram i om man inte behöver bege sig iväg till förskolan.
Fick alltså sluta kl 13 så jag har nyligen kommit hem men hunnit att diska och vattna alla blommorna, nu ska jag se på våra bästa år

Lite vinterbilder!







Måndag morgon!

 

Tänk va det snöar fortfarande. Har precis kollat tuben inne på Sl och den går som den ska, så jag behöver inte gå tidigare. Inatt sov jag faktiskt helt okey vaknade inte någongång och sen vaknade jag fem minuter innan kl skulle ringa.

Sture har precis åkt iväg till jobbet han börjar ju tidigare än jag varje dag.

Nej om man skulle ta och göra sig i ordning för veckans första dag.

 


God natt!

Hej hopp nu är det dags för sängen snart. Imorgon kan man säga att det är Tisdag eftersom man är ledig på Fredag och bara jobbar fyra dagar!
Har sett hela Tre kronor säsong två klart idag och säsong tre kommer den 28 December.
nej ska se lite på dvd nu och sen sova jag börjar ju kl 6.30 imorgon...hoppas tuben går.


Mera Tre kronor!

Nu har vi sett två avsnitt på Tre kronor och har gjort en paus för att poppa popcorn.
Jimmy har precis slängt ut sin fru Olga efter att ha upptäckt vad hon sysslade med på hotellet. Snart ska vi fortsätta kika så fort Sture är klar i köket.

Titta vilken fin bild på Teddy min son och hans sambo Marie:



Ja jag har snott den jag vet, men tyckte den var så himla fin.

Ozzy!

Åh jag längtar efter denna bok, beställde den nyss från Bolus!!!!


Jag är Ozzy


Den här artikeln kan inte längre levereras innan jul.
Ozzy Osbournes liv har varit brokigt. Han föddes i en arbetarstadsdel i Birmingham, slutade skolan, hade en hög med diverse jobb som alla slutade i avsked, satt i fängelse innan han fyllt 18. Men så startade han hårdrockbandet Black Sabbath. Deras skivor sålde guld- och platina många gånger om på 70-talet och de rankas som tidernas näst bästa hårdrocksband, bara slagna av Led Zeppelin.
Och Ozzy själv levde hårdare än de flesta: Tog fler droger. Drack mer sprit. Träffade fler kändisar. Och nu har han skrivit om hela den cirkus som varit och är hans liv ...


Söndags morgon

Hm...vem är anonym som enbart skrev läst?

Erik vann Robinsson. Han var en skit som svek alla så jag var säker på att han skulle åka när de övriga fick rösta ut någon. Men mats åkte hade hellre sett honom som vinnare.
Nej den som vinner ska vara den som klarar att överleva på en öde ö själv, som jobbar och sliter för att överleva. Är med och bygger, lagar mat och letar mat och en som skiter i att pakta utan kör med raka och öppna kort. Alla ingredienserna ska vara med...Erik hade inte de sista tyvärr.

Nej Robinson hoppar jag över nästa år var alldeles för tokigt i år!


Inte värdig att vinna:



Tog en bild igår på mitt skrivbord tjusigt va?


tre kronor!

Jösses ögonen går i kors efter tre avsnitt av Tre kronor och minst ett till blir det. Den serien är verkligen bra.
Minns ni serien? Prästen kaj, Poliserna som har dottern Sanna, Birgitta med Lisen och Klimax, Bimbo och framför allt Mälarkungen Reine!
Sten Frisk som egentligen är ursjuk, Pillan hans fd som han försöker spränga med en bomb.





Nu kommer mera!

Sugen eller?

Visst ser de mumsiga ut min tigerkaka och min sockerkaka?
Nu ska vi smaska i oss och fortsätta se på Tre kronor.






Snart är det dopparedagen!

Snart är det jul här i vårt hus....tralalalala



Oj tomten eller? Nej men älsklingen är det ju...dags för rakning kanske?


Storbak!

Tvätten klar, handling klar och bakning klar.
Mår bättre idag så jag har ätit normalt imorse och är inte dålig i magen efter det...hurra.


Tigerkaka i ugnen lite imma och smutsigt glas framför, vågade ej öppna luckan med risk för att kakan sjunker ihop.



Sockerkaka som väntar på att få komma in i ugnen.



Konstigt att man blir så sugen på saker efter att magen varit i olag...levt på kolsyrat vatten och rostat bröd i två dagar...kanske därför!?

Adventskalendern...känner ni igen er????








Lördag morgon!

Vaknade för 20 minuter sen och jag har sovit väldigt länge. Ni vet ju att jag brukar vara uppe innan tuppen.
Har diskat och gjort kaffe till min älskling som nu sitter i köket och försöker att vakna till.

Han ser ut så här just nu:



Kollade Robinson igår och jag har fortfarande ingen favorit trots att finalen går idag. Tycker alla paktar ljuger och snackar skit om varandra, det Erik gjorde mot Bang igår var så jävla fegt och dåligt gjort.

En vet jag iallafall som inte är värdig och det är Jukka som legat och slöat sig genom hela serien inte hjälpt till att bygga, samla mat etc.
Sen är väll Erik och Daniel och Helene värdiga för de skulle orka med att vara på en ö själva och klara sig, men Erik och Helene är så falska så jag vill inte se dem längre.

Ikväll kommer jag att hoppas på någon vem vet jag inte, men den jag tycker just nu är mest värdig är nog Daniel.
Men gnäll Helene vill jag bara ha ut, gnäller om allt paktar hit och dit och är en stor lögnare.

Blir iallafall kul att se vem som vinner hela skiten trots att det var den sämsta Robinson någonsin med folk som hela tiden kommer tillbaka och nya som kommer in.
Nej gör som förr de som är med från början är de som ska vara med och låst ingen komma tillbaka om inte någon hoppar av frivilligt precis som i Idol.




Snart är det tvättstugedags så jag ska snart riva bort alla lakanen, efter det blir det Tre kronor för hela slanten.
Nej nu är det dags att sätta lite fart här.
Kika in flera gånger idag för jag kommer att blogga mera det lovar jag.

ha ha ha!!!!

Här är nog en av de roligaste listor jag läst!
Vilken är roligast?

Turistens klagan – 10 löjligaste klagomålen

Mycket ska man höra innan öronen trillar av. Här är de 10 bisarraste klagomålen som mottagits hos The Association for British Travel Agents och researrangören Thomas Cook.

Den absurda listan har sammanställts av Brittiska tidningen Telegraph. Här är våra tio favoriter.


1En turist på afrikansk safari klagade på att elefanten hade en erigerad penis då detta fick honom att känna sig ”otillräcklig”.



2En kvinna hotade att tillkalla polisen efter att hon påstod sig blivit inlåst av hotellpersonalen. Skylten med texten ”Do Not Disturb” hade hängt på insidan av dörren och hon tolkade det som en varning att inte lämna rummet.



3”Att sola topless borde förbjudas, hela semestern förstördes av att min man tittade på andra kvinnor hela dagarna.”



4”Stranden var för sandig.”



5”Vi köpte Ray-Ban solglasögon för fem euro från en gatuförsäljare, men de de var märkeskopior!”




6”Ingen berättade att det fanns fisk i havet. Barnen blev vettskrämda.”



7”Det tog nio timmar för oss att flyga från Jamaica till England, medan amerikanarna kom hem på bara tre timmar.”



8”Min fästman bokade ett rum med två sängar men vi fick ett rum med en dubbelsäng. Nu är det ert fel att jag är gravid.”



9”Under mitt besök i Indien blev jag förfärad då jag insåg att nästan alla restauranger serverade curry. Jag gillar inte curry.



10”Det är för mycket spanjorer här. Receptionisten talar spanska. Maten är spansk. För mycket utlänningar. “

Se hela listan på www.telegraph.co.uk/travel



Tio i topp!

Förstår inte frågan: Har du kanske för svåra lösenord....förklara dig moder!
Har fått i mig rostat bröd och kolsyrat vatten och än så länge ligger det kvar i magen, illamåendet börjar att släppa men tröttheten är enorm.

Älskar ju resemål och särskilt när det är djur med som tex Bergsgorillorna i Rwanda som jag bloggade om förra helgen

Bjuder på 10 i topplistor. Här kommer en för djurälskare:



10 destinationer för djurälskaren

Runt om i världen finns naturparker för alla smaker. Vill du helst se koalor, isbjörnar eller sjöhästar? Vi har listan på de bästa destinationerna, bara att välja och vraka!

Sydafrika
Madikwe Game Reserve är ett 75 000 hektar stort naturreservat och de senaste 20 åren har mer än 8 000 djur släppts in. Det finns 66 djur- och 300 fågelarter så chanserna är goda att komma djuren riktigt nära.

Thailand
Åk till Thailand och upplev vilda leoparder, tigrar, björnar och elefanter på nära håll. 1980 grundades nationalparken Khao Sok National Park och här finns en av världens äldsta regnskogar.

Australien
Biosfärsreservatet Croajingolong National Park består av orörd natur med stränder, djupa floder och eukalyptusskogar. Charmiga djur du kan se här är koalor, kängurur och några av de över 300 fågelarterna.

Egypten
Även undervattensvärlden har en stor mängd djurarter. Dyk ner i Röda havet bland färglada fiskar, maneter och koraller. Dyksafari bjuder på en föreställning utan dess like.

USA
Ett annorlunda sätt att utforska nationalparker är på hästryggen, ett så kallat ridsafari. Där uppifrån kommer du naturen extra nära och djurarter som träffas på här är bison, grizzly, svartbjörn, älg och lodjur. Äventyr med ridsafari upplevs bäst i Yellowstone National Park.

Rwanda
Upptäck de fantastiska gorillorna i Rwanda. Det är väldigt dyrt att följa med på gorillavandringar, men det är värt vartenda öre. Tänk på att en vandring genom djungeln ofta innebär svårframkomlig terräng.

Kanada
Mellan april och augusti har du cirka 90 procent chans att se en späckhuggare om du ger dig ut på valskådning i Vancouver. Du eskorteras ut av naturforskare och en tur tar cirka 4 timmar.

Kenya
Ett av de mest fantastiska naturskådespelen du kan uppleva är den årliga migrationen med 1,4 miljoner gnuer som springer mellan Serengeti och naturreservatet Masai Mara.

Kanada, Alaska, USA
Här kan du få uppleva både svarta och vita björnar och om du har tur den kyligaste av de alla, isbjörnen.  Alla turer leds av björnexperter så om du är frågvis är det bara ett plus.

Sydafrika
Till Twasulu Kalahari Game Reserve ska du åka ifall du vill vara ensam på ditt safari, för på det här stora privatägda reservatet som mäter 100 000 hektar får nämligen bara sex bilar åt gången åka in. Det finns fantastiska naturscener och ifall du har tur kanske de berömda Kalahari-lejonen bjuder på ett vrål.

Det är Skyscanner.se som presenterat destinationerna. 

Det finns fler topplistor på denna sida

Gå ned under artikeln om 10 destinationer för djurälskare.




Hej mitt vinterland!

Snötäckt ligger nu ett land
Under månbelysta nätter
Frosten strör med givmild hand
Gnistrande kristaller över vida slätter

Hej, mitt vinterland, nu är jag här
Nu biter frosten i min kind ty kall är kvällen
Hej, mitt vinterland, se månen där
Den lyser kyligt trind på mörka himlapällen

Bjällrans klang nu friden stör
När vi genom skogen kör
Bofink uti granens topp
Förlåt att vi väckte dig opp

Hej, mitt vinterland, nu är jag här
På vinterholiday
Nu blinkar stugens ljus mot mig
I mitt vita vinterland

Hej, mitt vinterland, åh vilken kväll
Jag andas luften ren men fryser om min näsa
Hej, mitt vinterland, snart i min käll
Ska jag få sitta uti brasans sken och läsa

Lilla fåle raskt du går
Snart du lön för mödan får
Du får varmt i stallets vrå
Och havre att mumsa på

Hej, mitt vinterland, nu är jag här
På vinterholiday
Nu blinkar stugans ljus mot mig
I mitt vita vinterland

Se vilka bilder jag tog nyss när jag vaknade.







Idag har jag feber inte mycket men iallfall. Äta nej det kan jag nog glömma så fort jag försökte igår så rann det rakt igenom. Har knip i magen och mår konstant illa. Verkar som kräkningarna nu gått över till att komma ut någon annanstans. Ja det blir en rolig helg det här.

Är även jättesur över att jag blivit tvungen att låsa bloggen. Jätteroligt med en massa läsare men när ingen ger sig till känna när man frågar då börjar man undra. Är det sådana personer som den där griniga A-M och Börje som läser som bara gnällde på allt, skulle ringa mitt jobb för att jag gick dit snuvig.

Är det personer som bygger upp ett hat mot mig letar reda på var jag bor (sjuka personer) och sen hämnas. Hoppas ni inte tycker jag är nojig. men med över 100 läsare och bara ett fåtal som lägger in kommentarer så valde jag låsningen. Jag kommer öppna upp bloggen en dag igen för att se hur det går men det kommer tidigast bli någongång nästa år.

Nu ber jag er som har lösen och läser bloggen lägg in en kommentar, räcker med att ni skriver läst. Eller läser några inlägg och kommenterar ett av dem.
Kom på att jag glömt ge lösen till några till som läser min blogg då och då ska genast sända iväg det till dom. Bla min egen syrra!!!!

magsjuk!!!

Vaknade jätte illamående imorse. Uppe i en kvart så fick jag rusa in och spy...inget kul alls kan jag tala om!!!!
Jullunch till maten idag på förskolan som jag missar, sen vill jag inte alls vara borta nu då det är lite att göra för barnen inför jullovet som att få deras julpyssel klart.
Men jag kan väll inte gå dit magsjuk heller? Eller ska man göra det?
Naturligtvis ska man inte det, men man känner pressen på sig att man inte får vara sjuk elle rhemma från jobbet.

Bloggen är nu även skyddad med lösen så nu vet jag vilka som kan läsa den och det är bara ett fåtal.
Redan tre har läst idag vilka är ni????
Någon på listan för utvalda att få lösen är ni iallafall.

Natti!

Nu har vi sett Bonde söker fru, ska bli kul och se vad som händer på deras resor. Påminner igen om att kl sju imorgon är det nytt lösen på bloggen. Tyvärr måste jag göra så. Kontakta mig via här, facebook eller mail ni som har mailen.
Nu säger jag godnatt för jag ska skicka lösen till vissa redan ikväll.

Sov gott igen!

Till Yvonne! Ja mamma minns dig och sa att du flyttat till Gotland. Hon tyckte du var trevlig och hälsade så mycket.
Hon hade pratat med dig om händelsen så jag visste att du vet om det hela. Idag är barnen stora och den jag levde med då är det slut med sen 1988 (redan innan händelsen var det slut) och vi har ingen kontakt idag.

Lever idag med min sambo sen 8 år tillbaka.
Innan dess fick jag ett barn till  med en som jag levde med från 1988-1998. Barnen är idag 25, 23 och 21 år gamla.
Kul att du gillar bloggen!

Har du ingen egen?

Detta var svar på en kommentar nu till dagen.
Var nere vid Mälaren idag med de 13 barn vi hade idag.
vart inte så sent kl 17.35 låste vi stugan och gick hem.

Cine tuben är tunnelbannan på Stockholms slang.

Stänger av nu för jag ska inte blogga mer idag så jag säger god natt!


Tisdag!

Svar till Yvonne angående hennes kommentar. Det stämmer det mesta du skriver utom att jag bodde där, men jag var ofta där. Det sista behåller jag för mig själv.

Idag är det Tisdag och jag känner mig som om jag blivit överkörd av en pansarvagn. Är så otroligt trött så ögonen går i kors på mig.




Vill bara somna om igen. Men idag så stänger jag så det är bara att bita ihop och göra sig färdig och bege sig mot jobbet.
Ja man får vara trött och man får behöva bita ihop tänderna för att orka trots att man är barnskötare.
Vissa verkar tro att vi inte får gnälla något om vårt jobb utan bara fokusera och skriva om det positiva och gnäller man på föräldrarna ja då ska man byta jobb.
Tänk om det gällde alla som jobbade...ha ha då skulle alla få byta jobb.
Nej frukostdags.

Sov sött!

Åh vilken dag!!!! Pappa körde mig till jobbet idag pga att jag kom på sent igår kväll att jag ej köpt åkremsa till tuben. Eftersom han skulle ha luciafirande på jobbet så kom jag så tidigt som 05.45 till jobbet 45 minuter innan jag började. Sen fick jag jobba över två timmar till kl 16 pga vårt luciafirande. Jag fixade i ordning glögg, saft till alla föräldrar och barn. Det kom säkert minst 50 stycken och kikade på barnen och det var jätte lyckat. Nu ska jag lägga mig och se en dvd och sen sova tills kl ringer kl 06.30 börjar 8.30 imorgon pga att jag stänger kl 18.
Så godnatt med er alla!!!!

Måndag!



Svar på kommentar:
Till Yvonne. Men på Sigrid Undsetsgata 34 bodde jag 1981-1985 mina föräldrar bor kvar fortfarande i mitten i en fyra vilken trapp och storlek på lägenhet bodde du?
Du måste ha bott i en etta va?


Ja det var mysigt men kallt igår så det blev enbart en halv timme.
Idag är det Måndag och Luciafirande på förskolan kl 15.30, slutar egentligen kl 14 men får snällt jobba över. Så jag gör i ordning, glögg, saft och dukar ut det innan föräldrarna kommer.
Nej måste bli klar nu.


God natt!

Glöggkväll på gården med grannarna. Pepparkakor, lussebullar och godis, glögg och julmust. Här kommer bilderna.




















Lösen!

Av vissa anledningar så har jag funderat på att åter lösenordsskydda bloggen. Ska tänka på saken i veckan. Ni som vill fortsätta läsa måste först godkännas av mig och sen få lösenordet.
Så skriv i kommentarsfältet om ni vill fortsätta att följa bloggen

Hjälp!

Jösses vad är det som händer där jag bor????? Skrämmande!
Ja lars Vilks roliga teckningar på  profeten Mohamed...men jösses har väll målats tusen bilder av vår Gud på ett skämtsamt sätt.
Är denna under så farlig?
Rondellhunden?



Men vi skrattar åt skämt som gäller vår Gud och jesus.
Titta här under.




Bild från filmen Life of Brian!



Klipp från filmen!




Inser ni inte att det ni gör är värre än att skämta om Mohamed?


Normal text Stor text Extra stor text
Brevet är en rekonstruktion, det har inte lämnats ut i sin h
Brevet är en rekonstruktion, det har inte lämnats ut i sin helhet av TT.

Mannens hotbrev
till svenska folket

SPRÄNGDE SIG SJÄLV I CITY Drottninggatan i centrala Stockhol
SPRÄNGDE SIG SJÄLV I CITY Drottninggatan i centrala Stockholm var full av helgshoppare när den misstänkte bombmannen utlöste sina sprängladdningar. Han hade då bara tolv minuter tidigare skickat ett mejl och varnat för attacken.
Bombmannen hade undertecknat brevet med sitt eget namn.
Bombmannen hade undertecknat brevet med sitt eget namn.
Foto: PRIVAT

28-åringen: ”Nu ska era barn, döttrar och systrar dö”

Den misstänkte bombmannen uppmanar fler att följa i hans fotspår:

”Frukta inte döden” är hans sista ord.

Innan dess har han i sitt brev till ”Sverige och det svenska folket” förklarat sitt förakt mot de svenskar som inte protesterat över Afghanistan eller konstnären Lars Vilks målningar – och mot de muslimer som ”fjäskar och förnedrar sig”.

När det plingade till i TT:s inkorg klockan 16.40 upptäcktes inte mailet omedelbart. Men tolv minuter senare, när larmet om explosionerna nådde redaktionen, kollades inkorgen. Där hittades ett brev med ovanligt stort innehåll.

Innehöll två ljudfiler

– Vi såg det inte på en gång, men de som var i tjänst noterade att det låg en tung fil i mejlkorgen, säger Mats Johansson, redaktionschef på TT.

I brevet fanns två ljudfiler. Den ena innehöll ett inläst meddelande på svenska. Den andra samma budskap på arabiska.

– Vi har kollat med en arabisktalande person och innehållet i ljudfilerna är identiskt, säger Johansson.

Budskapet var tydligt på båda språken: ”Nu ska era barn, döttrar och systrar dö lika som våra bröder och systrar dör.”

Flera mottagare

Mats Johansson bekräftar att mejlets avsändare inte var anonym, men vill inte avslöja namnet med hänvisning till meddelarfriheten och källskyddet.

Enligt Aftonbladets källor är det dock bekräftat att avsändaren var 28-åringen.

Av mejlet till TT framgår att kopior skickades till flera andra adressater, men den enda av dessa som TT vill gå ut med är Säkerhetspolisen.

Ber familjen om ursäkt

Mats Johansson säger att inget av innehållet i meddelandet är direkt länkat till gårdagens självmordsbomb och bilexplosion. I mejlet uppmanar avsändaren sina trosfränder att "sluta fjäska och förnedra sig".

Brevskrivaren ber samtidigt sin familj om förlåtelse för att han vilselett den om en resa som han gjort till Mellanöstern.

"Jag åkte aldrig till Mellanöstern för att jobba eller tjäna pengar, jag åkte dit för jihad (heligt krig)".

Han säger att han inte kunde berätta som det var för vare sig sin hustru eller sin barn. Han betygar familjen sin kärlek och ber hustrun att kyssa barnen från honom.

"Säg till dem att pappa älskar dem".

Säpo: Vi har fått brevet

Säpo bekräftar att de mottagit mejlet.

– Det kom in till vår registrator. Det är lämnat för kontroll till våra handläggare, säger Michael Gunnarsson, vakthavande befäl på Säpo.

Polisen kommer att hålla en presskonferens om explosionerna klockan 10.00 i dag. Aftonbladet rapporterar direkt.






Uppgifter till Aftonbladet: Mannen sprängde sig med rörbomber i centrala Stockholm
Sex rörbomber hittade – bara en löste ut.

Mannens hotbrev till svenska folket

28-åringen: ”Nu ska era barn, döttrar och systrar dö” Skickades till Säpo och TT – minuter innnan dådet.
Självmordsbombare i centrala Stockholm Polisens tekniker på plats i natt
Bildextra: Explosioner i Stockholm Bilderna från explosionerna i centrala Stockholm

Carl Bildt: ”Kunde fått katastrofala följder”

Ministern twittrar om "terrorattacken" ”Ett högst oroande försök till terroristattack.”

Exploderade mitt i julhandeln: ”Vi blev livrädda”

Många vittnen till explosionen: ”Hela huset skakade – sen såg vi en död person på gatan”
71000 Vet du mer? Kontakta oss!

GRATTIS MIN ÄLSKLING!

Idag fyller min älskling år. Just nu ligger han och sover och jag är vaken tidigt som vanligt.
Vaknade för en timme sen och gick då upp, ingen ide att ligga och vrida sig fram och tilblaka.

























Gästerna gått hem

Nu har gästerna gott vi bjöd på rostbiffs smörgås med steppsallad och lite annat smått och gott. Tyvärr så kom ej sonen och hans tjej pga magsjuka. Trist då jag gjort allt äggfritt och särskilda lussebullar just för dem, steppsalladen och egen pepparrotsvisp då det är ägg i den köpta. Men man kan ju inte hjälpa att man blir sjuk, synd bara att det var just idag då de skulle hit.
Sen hade jag glömt att sätta på ljudet på mobilen så jag såg sonens sms först när alla mat var klar och deras lussebullar tinade. Klantiga ja!

Här kommer bilder det var mamma och pappa som kom då inte syrran kunde denna helg så vi vart bara fyra så de fick med sig en doggiebag hem :-))).

maten med lampan tänd och släkt







Våra nya gardiner i vardagsrummet.

utan lampan tänd



med lampan tänd



Bäst blev det här med lampan tänd och
mörkt ute.
Fina gardiner va?



Hawaii!

Har ju alltid vart ett drömresemål för mig. Vi tar alla öarna istället för att välja en eller hur älskling!
HAWAII. Molokinikratern på Maui är ett dykarparadis.

Hitta rätt ö på Hawaii

Sex öar. Sex helt olika semestrar.
På Hawaii kan du välja mellan lyxliv, äventyr och den totala avkopplingen.
Här hjälper vi dig att hitta rätt ö för din smak.

Bästa tiden: Varmt och skönt året runt. Hawaii har i stort sett två årstider: sommaren (maj-oktober) är något varmare, och vintern (november-april) har ett behagligare klimat men större risk för regn. Under vintern är vågorna höga och strömmarna starka, vilket ger bra surfning men gör det farligt att bada på vissa stränder. I Waikiki är det nästan alltid fint väder.
Resa dit: Flyg Stockholm-Honolulu kostar från cirka 8 000 kronor. Sträckan trafikeras bland annat av United. Paketresa med Swansons (flyg och del i dubbelrum) kostar från 14 980 kronor per person för två veckor.
Flygtid: Mellan 20 och 30 timmar.
Bra att veta om: Ögruppen Hawaii hör till USA och består av sex större öar plus flera mindre obebodda. Ursprungsbefolkningen kom från Tahiti, men sedan ön koloniserades på 1700-talet har människor invandrat från både Asien, Europa och Amerika. 1959 blev Hawaii USA:s femtionde delstat.
Pengar: Amerikanska dollar. Det går att betala med kort på de flesta ställen och alla större orter har gott om uttagsautomater. Tänk på att skatt tillkommer på alla priser, och att du förväntas betala dricks precis som i resten av USA.
Visum: Samma regler som för övriga USA. Man måste registrera sig på nätet före inresa, och passet ska vara giltigt i minst sex månader efter utresa.


Oahu

Alla öar har sin egen personlighet - men på Oahu finns lite av allt.
Det är inte den största av ögruppens bebodda öar, men här finns både delstatshuvudstaden Honolulu, berömda Waikiki Beach och Pearl Harbor. Den som bara har en eller två veckor på sig, eller inte kör bil, får det mesta genom att utforska Oahu.
Honolulu och Waikiki har stadslivet, det glamorösa strandhänget, högklassiga krogar och shopping för både ryggsäcksresenärer och lyxturister. Längs ostkusten ligger de öde paradisstränderna på rad, och på öns nordkust finns de bohemiska hålorna Waimea och Haleiwa, vars gigantiska vågor lockar mängder av surfare under vintern. Den oexploaterade västkusten har torrare klimat och ruffiga, lantliga byar.
Runt hela ön finns möjligheter att snorkla, och dessutom är öns inre bevuxet av regnskog där man kan vandra eller kolla in platserna där tv-serien "Lost" spelades in.
Det går att ta sig nästan överallt med lokaltrafik, och den som har bil kör runt hela ön på några timmar.

Maui

När Hollywoodstjärnorna åker till Hawaii väljer de Maui, Hawaiis näst största ö.
Stränderna här sägs vara bland de bästa i världen - vare sig de är vita eller svarta, öde eller kantade av lyxhotell. Hit vallfärdar turister för att lata sig vid vattenbrynet, surfa eller snorkla.
En höjdpunkt är Molokinikratern som döljer ett korallrev med myllrande djurliv mellan sina skyddande väggar.
Och mellan december och maj kan den som har tur få se knölvalarna som vandrar hit varje år.
På land domineras öns södra del av Haleakala, den drygt 3 000 meter höga vulkankratern med bilväg hela vägen upp till toppen, vidunderlig utsikt och vandringsleder kors och tvärs genom månlandskapet. På sluttningarna betar kor och hästar, och har man tur träffar man på en paniolo - en hawaiiansk cowboy.
Den som är sugen på lite stadsliv hittar det i valfångarstaden Lahaina eller tropiska Hana. Begränsad lokaltrafik gör att man behöver bil för att ta sig runt.

Lanai

Det sägs att Lanai inte har ett enda trafikljus. På den här ön är det lugn, ro och romantik som är de främsta attraktionerna.
Här tillbringar man dagarna i en solstol på den perfekta stranden, lyssnar på vågskvalp och sippar på en drink. På sin höjd erbjuds det en golfrunda, en snorkeltur eller en utflykt till någon vacker plats.
På Lanai krävs det bil för att ta sig runt, och en någorlunda välfylld plånbok för att ha råd med boendet som ofta är exklusivt.

Big Island

Hawaiis största ö kallas för Big Island - och den växer fortfarande. Här är det inga slocknade gamla kratrar som lockar, utan aktiva vulkaner. Vulkanområdet på södra delen av ön är en nationalpark med vulkanen Kilauea i centrum. Här kan man gå på vandring i de ökenliknande lavalandskapen - men det gäller att ta det försiktigt mellan de glödheta lavaströmmarna.
Förutom vulkanerna finns det sandstränder, regnskog och snötäckta bergstoppar. Viss lokaltrafik, men bäst är att hyra bil.

Kauai

På jakt efter ett äventyr i vildmarken? Då är Kauai rätt ö att starta på. Hawaiis nordligaste och äldsta ö har smeknamnet "The Garden Isle" och förtjänar det verkligen. Mängder av filmer har spelats in här, bland annat "Jurassic Park".
Här sysselsätter man sig med ridning, vandring, kajakpaddling eller ziplining - där man åker i en sele på en vajer uppspänd mellan bergstopparna. Den som vill koppla av kan förstås också få sitt, på fina stränder med gott om möjlighet att bo bekvämt och lyxigt. Bil behövs för att ta sig runt.

Molokai

Den långsmala ön Molokai är känd som den minst exploaterade. Den som kommer hit slipper trafiken, turistmyllret och hotellkomplexen. Här lunkar livet på i sakta mak som det alltid har gjort, och du kan välja mellan en äventyrssemester i den orörda naturen eller att testadet traditionella hawaiianska livet. Bil krävs.


Moderaterna är bara skit!



JA SÅ HÄR BLEV DET, NI JÄVLAR SOM RÖSTADE PÅ MODERATERNA!!!
MEN DET VAR JU DE SOM FUSKADE SOM MAN VILLE KOMMA ÅT. DE VAR INTE MÅNGA UTAN ENBART EN MASSA SKITSNACK.
INGEN SPELAR SJUK INGEN VILL JU GÅ ARBETSLÖS MED SKITPENGAR. DE SOM TROR DET ÄR JU KNÄPPA. VISST FINNS DET SLÖA MÄNNISKOR OCH HYPOKONDRIKER MEN SÅ FÅ SÅ ATT GÖRA SÅ HÄR ÄR TOTALT UPP ÅT VÄGGARNA DÅ DE ENBART DRABBAT DE SVAGASTE I SAMHÄLLET!

Normal text Stor text Extra stor text
väntar på ny njure Jan Gustafsson går på dialys i över 20
väntar på ny njure Jan Gustafsson går på dialys i över 20 timmar varje vecka – trots det vill försäkringskassan att han ska ut i arbetslivet.
Foto: Aftonbladet

Nu tvingas Jan söka ett arbete

Jan Gustafsson, 43, är rullstolsburen och blind.

Han genomgår 20 ­timmar dialys varje vecka i väntan på en ny njure.

Nu tvingas han ut i arbetslivet.

Han är rullstolsburen och nästan blind. 20 timmar i veckan genomgår han ­dialys. Resten av tiden går åt till återhämtning.

Men nu ska Jan Gustafsson, 43, tvåbarnspappa från småländska Sävsjö utförsäkras. Och tvingas söka jobb.

För fem år sedan jobbade han fortfarande som lastbilschaufför. Men långvarig diabetes har gett en rad följdsjukdomar. En nervsjukdom i benen, neuropathier, gör att han sitter i rullstol. Permanent. Med ständiga smärtor. Jan har också laserbehandlats ett stort antal gånger efter blödningar

i ögonen. En ny operation kan göra att han får behålla de 13 procent av synen han har kvar.I bästa fall.

Måste vila mycket

Nu har Jan ledsyn. Han kan ta sig runt i hemmet. Men inte längre läsa tidningen.

Eller se sina barns ansikten.

– Det tar bort mycket roligt i livet, säger han.

Men det som gör att Jan inte kan jobba är att han går på dialys fyra dagar i veckan på Höglandssjukhuset i Eksjö.

– Efter det är jag helt slut och måste vila. Det är helt omöjligt att jag samtidigt skulle kunna arbeta, säger han.

Läkarintyg styrker Jans berättelse: Han kan inte ­arbeta i sitt tillstånd.

Trots det har försäkringskassan beslutat att han utförsäkras den 1 mars nästa år.

Dagarna med tillfällig sjukersättning är slut. Och enligt reglerna kan Jan inte få permanent sjukersättning. Orsaken är att han skulle kunna bli bättre – om han får en ny njure.

Men Jan har väntat på ny njure i tre år.

Sedan 2007 har Jan levt på 64 procent av sin sjukpenninggrundande inkomst.

Det vill säga 11 000 kronor i månaden. Dessutom har han en försäkring genom sitt tidigare jobb som ger honom 1?800 kronor i månaden.

Låna pengar

När boendekostnad och fasta utgifter, inklusive 1 700 kronor till hemtjänsten, är betalda är pengarna slut. Förra månaden fick han ­låna pengar till mat.

Men när han tvingas genomgå tre månaders arbetslivsintroduktion blir ersättningen 9?000 kronor. Och försäkringspengarna på 1?800 kronor ryker.

Äldste sonen Joakim, 18, skriver i förtvivlan till ­Aftonbladet: ”Han riskerar att få gå ifrån hus och hem.”

Eva Ekenberg, områdeschef på Försäkringskassan i Vetlanda, vill inte uttala sig om det enskilda fallet.

Men säger generellt:

– Arbetslivsintroduktionen innebär ju inte några krav på att de ska arbeta. Det handlar mer om en kartläggning av de behov individen har och vilket stöd man behöver för att komma åter till arbete.

Aftonbladet har under två dagar sökt socialförsäkringsminister Ulf Kristersson och även mejlat skriftliga frågor.


Rosa addidas skor!

Tackar för svaret har grattat honom från er nu!

Nu börjar vi bli klara, det vi ska bjuda på är klart, tvättstugan är klar, dammning klart, städning av toa och badrum klart. Kvar är dammsugning och tining av bullar och skära upp grönsakerna.
Ska lägga mig och vila en stund är så himla trött och seg så jag knappt vet vad jag heter längre.
Älsklingen är uppe och lämnar in hästarna, men innan jag loggar ut måste jag bjuda på en liten gullig sak:




Lördag!!!

Hej hej. En liten fråga vem är det som kommenterade anonymt igår och skrev gratta Sture från oss? Vem ska jag gratta ifrån????

Sen nu kommer det Jay, Jay, Jay vilken vilken kille!!!!!!!

Se intervjun med Jay Smith: "Tack"

Jay Smith - så heter segraren i Idol 2010. Efter att vecka efter vecka ha briljerat i fredagsfinalerna står nu Helsingborgssonen som årets stora vinnare. Se intervjun med Jay direkt efter att han korats till vinnaren av Idol 2010.











En värdig vinnare som kan allt inte bara hårdrock som vissa tycker, Madonna, Ladi Gagga, och Frank Sinatra gjorde han jätte bra!!!!! För att inte tala om Elvis se klippet här igen:



Nu kommer en mysig bild som jag tog på vår middag igår. French hotdogs med vitlöksås...mumsigt värre!!!!



Rostbiffen innan och efter som ska vara till idag!




FREDAG!!!



Så himla skönt efter två sena kvällar denna vecka och ett jobbigt utvecklingssamtal som krävdes mycket förberedelse inför.
Sen är allt inhandlat tills imorgon utom ett par saker, sen ska vi bara dra dammsugaren över golven. Det nya vi inhandlat sattes upp eller fram eller ut eller hur man ska säga det igår när vi kom hem.....får se om gästerna ser det ....ja men jösses annars är de ju blinda!!!
Sen ska lite tilltugg göras i ordning imorgon förmiddag sen kan gästerna komma.
Sture fyller nämligen år på Söndag men det är skönare att ha festen på en Lördag och sen ta det lugnt på Söndagen.
Så det känns skönt att vi gjort lite pö
om pö hela veckan istället för att ta allt imorgon.
Nej nu ska jag äta sen ska jag dansa iväg till jobbet. Börjar 7.30-15 idag.


Sov gott!!!

Jag ser på tv nu och orkar inte blogga ikväll då jag sovit max 3 timmar inatt pga jobbet. Jobbigt utvecklingssamtal som gick jätte bra...kunde ha sovit utan oro men det vet man aldrig innan.
Nu ska jag fortsätta se på Sos och sen våra bästa år....inspelat från idag sen sova sova sova.

Natti!!!



Snålhet!

Jag kom hem strax före halv åtta igår och sen såg jag på tv och var alldeles för trött för att blogga.
Samma mat på julskojet som förra året dock fick alla sitta i år. Julklappen vi fick två små skumtomtar hängandes på en lite ful brun papp påste som en gammal fruktpåse sen förr+en pocketbok i????
Höjden av snålhet måsta jag säga- Är det det vi får i Julklapp uppifrån efter att ha jobbat ett helt år? En pocketbok och två skumtomtar?
Tyvärr är jag sen idag så jag måste äta och sen ge mig iväg...men får höras senare ikväll eller imorgon bitte.


Onsdag!

Idag är det Onsdag och vi har APt ikväll och sen Julkul. Förra året skulle vi alla förskolor i vårt område fem stycken samlas på en förskola som har enbart tre avdelningar, där fick vi mingla runt vinglandets med en jultalrik som man måste ha bestick till, men det fanns ingenstans att sitta+ett glas med vin eller cider i hade man också. Det var jättevarmt och trångt saker spilldes ut och irritationen var stor...i år ska vi dit igen har de tagit dit stolar och bord nu så man kan sitta för att stå och försöka äta mot en väg var inte det lättaste och inte alls trevligt heller.
Tycker vi borde få julbordet som vi haft två gånger på hotellet vid Brommaplan,
Nåväll ska inte gnälla det blir nog trevligt iallafall. nej ska ätas nu och sen bege mig iväg till mitt jobb.



natti!

Jag vill också ha ett bolltäcke. vad jag kunde läsa och se när jag skrollade så innehåller det inte dun som jag är allergisk mot.
Måste ha ett sådant men vilket pris, jag får samla ihop till ett sådant efter att vi lagat bilen helt!

Nej jag måste sova för ska upp igen imorgon.

Just det vi åkte pulka idag och det var skönt väder+att de barn som grät förra året nedför backen inte ville gå in  idag.
Sådant får mig att rysa, vad roligt att se att de uppskattar detta i år.

Idiot läkare!!!

Inkompetenta idiot läkare. Sture har blivit sämre i sin hosta, han har värk i kroppen och feber. Han gick till läkaren idag bla pga misstanke om lunginflammation och behov av läkarintyg. Först vägrade läkaren skriva intyg men gjorde det till slut idag+imorgon och det pga att sänkan inte var så hög.
Men jösses han är ju sjuk och det ordentligt den kan jag garantera sen fick han mollipect, cocolanan är bättre.
Han fick även skäll när hon skulle lyssna på hans lungor och bad Sture ta djupa andetag men han fick hostattack varje gång eftersom det killar till vid varje andetag...ja ni vet ju själva hur det är.
Kan ni dra djupa andetag och kväva en riktig hostattack som kommer?

Nej det kan nog ingen. han har nu frikort tom mars så imorgon ska han gå till jouren på kvällen istället för att slippa skitdoktorn.



Måndag fy!!!

Måndag!!!!
Gnäll!!!!!
Ja jag tänker gnälla!!!!
Är trött, hostig fast hostan är mycket bättre.
Har migrän eller början till det så har tagit medicin och blir inte långvarig här vid datorn. Tänker gå 13.00 idag då jag har en timme att ta ut sen två veckor tillbaka då jag arbetade till 15.


Nu till något annat.
Middagen igår var jättegod och korven lagom stark.
har köpt en ny smak på Västervikssenapen...whiskey och den var god.






Andra advent var det också glömde lägga ut en liten ljusstake på morgonen, men här får ni en äkta istället.



Den jag glömde lägga ut.


Sett film hela dagen!

Jaha nu är snart Söndagen över och det är kväll och dags för en ny arbetsdag imorgon. idag har vi hunnit se två filemr av Irene Huss serien är sådär tycker jag nu...lita samma samma som hon råkar utför i varje film. På något sätt blir hon nedslagen och hamnar på sjukhus eller något annat.
Vi har sjätte och sista filmen kvar att se, men nu har vi börjat med maten blir chorizo med hasselbackspotatis.
Känner mig väldigt trött och känslan för att jobba imorgon är lika med noll. Jag är fortfarande inte riktigt kry och det gör så att man inte har motivation för att jobba.
Nej nu ska jag hjälpa till i köket för jag ska göra potatisen!



Önskelista till jul!

1. Vill ha en rosa KitchenAid.

KitchenAid köksmaskin, rosa

Bild

KitchenAid köksmaskin, rosa - KSM150PSEPK

Pris och tillgänglighet

3.990:-
Köksassistent i retrodesign från 1919. En kraftfull, slitstark, tystgående och effektiv maskin med 4.8 liters kapacitet och 10st hastigheter.
Levereras med rostfri bunke, 1 degkrok, 1 ballongvisp, 1 flatblandare och stänkskydd. 300 W, 220v

Dessa färger gillar jag








Den är dyr jag vet, men andra valet är obh nordicas röda.

Kraftfull köksmaskin med 6 hastigheter!

OBH Nordica Supreme Kitchen Machine 6672 Art.nr: 145612

OBH Nordica Supreme Kitchen Machine 6672
Färg/Variant:


  • Effekt på 500 W
  • 2-vägs rotering
  • 6 hastighetslägen
  • Gjuten aluminium
  • Rostfri bunke på 4 liter
  • Visp, degkrok och rörspade medföljer
1 890:-

2.

Digital fotoram för dina älsklingsbilder!

Hama Digital photoframe 10,4" Art.nr: 146117

Hama Digital photoframe 10,4

  • 10,4 tums LCD-display
  • Fjärrkontroll
  • Bildspelsfunktion
  • Kan väggmonteras
  • Visa dina älsklingsbilder digitalt!
Vet inte vilken sort men ingen pytte ram.

3.

Damm- & vattenresistant mobil!

Nokia 3720 Yellow inkl BH-104 Art.nr: 124617

Nokia Nokia 5630 XpressMusic
Färg/Variant:

  • 2 MP kamera
  • FM-radio
  • Bluetooth 2.1
  • Bluetooth headset medföljer
1 390:-


4.







Liten smidig kaffemaskin som gör en mängd olika kaffesorter jag är ute efter bla cappuccino, den gör även choklad och kaffe.

Källa

Spelkväll!!!!

Jaha programmet Robinsson kan man ju faktiskt ta och skippa. Har fortfarande ingen favorit som värdig vinnare. Tycker alla gnäller och paktar och slöar. Får väll säga den redan utröstade Ozan då eller möjligen Erik ska se vad som händer fram över. Helene har sjunkit i mina ögon, vilken jäkla gnäll kärring. Sen Marcus som inte orkar någonting, inte gör någonting han ska åka för han är verkligen inte en värdig vinnare.
Innan och efter Robinsson spelade vi, TP, Uno, Chicago, När och fjärran. Hm vann inte någonting, Sture vann det mesta som vanligt.












Huss!

Nja den andre Huss var inte lika bra...lite rörig upplösning tyckte vi båda.
Nu ska vi se trean om jag håller mig vaken hela filmen.
Får höras senare!

Julmat!

Här har vi 5 formar Janssons frestelse i ugnen som faktiskt jag gjort själv utan Stures hjälp.
Sen har vi en jätteburk med inlagd sill som vi gjorde tillsammans.





Nu ska vi kika på Irene Huss del 2




När droppen får bägaren att rinna över!



Jag måste bara...bägaren rinner över ibland när man får höra, läsa och se en massa skit, skitsnack, dravel och osanningar!
Tycker många ska ta till sig det jag skriver här under. Kanske ni agerar så här omedvetet och nu tänker till och ser vilka fel ni gör. Är det medvetet borde ni verkligen skämmas!

Om man inte har en relation med en person eller gillar en person eller inte vill ha en relation med en person (eller flera) så ge fasiken att skriv om den personen (de personerna) då titt som tätt!
Både via utpekande och i det dolda så ingen kan veta utom just den personen vem man menar!!!!

Ett tips till alla som inte vill bli sårade och själv sårar andra gång på gång!

Sen har man inte hela bilden utan bara delar av den så kan det aldrig bli en helhet!
Eller tar man inte upp hela bilden utan bara delar så är det lika med lögner och osanning!


Sen att älta saker i det oändliga istället för att ta tag i problemet eller försöka lösa det till det bättre gör bara så att man mår ännu mera skit.
Sen en sak till att räcka ut handen då och då och sen rycka tillbaka den är som att ge ett barn en klubba och sen rycka den ur munnen!!!!

Syftar inte på något eller någon speciell...har bara läst flera bloggar idag och vissa blir man så himla trötta på, då de skriver skit om personer de flera gånger sagt eller skrivit att de ej vill ha relationer med eller bli vänner med etc. Idag namnger jag ingen blogg som jag gjorde igår gällande Katrin Zytormierska....men igår var jag ännu argare :-)))!!

Droppen som fick bägaren att rinna över!



Sen en sak till, ett viktigt budskap!


Äntligen!!!!



Äntligen svenska folket röstade ni rätt.
Olle åkte.
Han som sjunger falsk och inte har någon utstrålning alls.
Igår var han förkyld precis som Minnah var förra veckan men inte gnällde juryn för det!!!!!
Han lät jävligare än vanligt. Ursäkta språket. Ett litet pip från Bagge kom dock...din röst är ju inte helt återställd men vad gör det...ja något sådant dråpligt.
Äntligen ut.
Ja då har man sin favorit kvar då, Jay ,hade ju honom och Geir och Minnah och Elin bland tjejerna som favoriter. Nu står två av mina favoriter i Globen nästa vecka. Ja som vanlig så har jag rätt.


Hej då!!!!!!



Sen vad säger man om detta?

Jay jay Jay du äger!
Tårarna rann när han sjöng In the Ghetto ,med Elvis...det var Elvis som satt där....min äldsta dotter ringde direkt efter hon hade också tjutit som en gris.



Lyssna och njut!!!!





Han var toppen med Metallica låten Enter Sandman också!!!!



Ni är värdiga att stå i Globen!!!!!



Guidad tur i mitt hem.

En liten tur i mitt hem där jag filmar alla julsaker, bryr er inte om att det blir mörkt två gånger på slutet för jag går i en mörk hall till lilla toan och badrummet. Ja där inne är det jul också :-))).
Filmen blev lite lång dryga 3 minuter men ni kan ju snabbspola om ni vill!
Lite hoppig kanske men ni ser vad jag har för julsaker iallafall och det är ju det som är meningen.
Sen bryr er inte att det står en soppåse i hallen, en obäddad bäddsoffa, strykbräda framme etc. Det är så här vi lever tänker inte göra någon falsk bild av vårt hem som ett städat dockskåp :-))).
Ha ha Sture ligger och sover i vårt sovrum så han fick också vara med på filmen.









Skåne!

Har ni sett min snygga nya header? Tack Cine den blev jättefin!!!! Jag är så himla nöjd!
Jag har tagit bilden själv också på Öresundsbron taget från staden eller lilla orten Limhamn utanför eller säger man i Malmö 2008.



Taget från vårt hotellrum:


jag ser det snöar, ja ser det snöar...

...Hurra! Nej nu ljög jag men se här:




HUMOR?

Ligger under humorklipp, men kan inte se någon form av humor i detta. Binda fast sin snowracer i tvärbanans spårvagn och åka efter. Ingen humor alls bara idioti!!!!



KÄLLA

Ja vad säger ni?

Nu har katrin Zytomierska börjat samla in pengar till dessa barn. Bra iniatsitiv. Men inför valet kallade hon deras föräldrar för lata och att de bara låg på sofflocket etc. Hon gjorde reklam för moderaterna och röstade blått. Men idag så ska dessa människor få hjälp enligt henne, människor som moderaterna stjälpt och som Katrin hjälpt att få röster. Katrin rösta inte blått nästa gång rösta på ett parti som inte låter folk vara fattiga i dagens Sverige. Börja i rätt ända. Själp inte folk och sen hjälp dem. FEL!!!
Klart det är positivt med insamlingen men det är fel person som gör den, fel person som får dunkar i ryggen etc en person som varit med och stjälpt dessa människor och sen försöker gottgöra det.

Normal text Stor text Extra stor text
”Karl-Bertil Jonssons julsaga” har åter blivit verklighet, m
”Karl-Bertil Jonssons julsaga” har åter blivit verklighet, menar debattören.
Foto: SVT

Karl-Bertil Jonssons jul har åter blivit verklighet

Nalin Pekgul (S): 340 000 barn lever i relativ fattigdom i Sverige

Om några veckor är det julafton och då sitter jag som vanligt framför teven med min familj och tittar på sagan om Karl-Bertil Jonssons jul. Vanligtvis brukar jag berätta att precis så såg det ut förr i tiden i Sverige. Då fanns det många fattiga som inte hade råd att fira jul. Barnen fick fira jul utan julmat, utan gran och utan julklappar medan de få välbärgade firade jul i överdåd. Även om barnfattigdom naturligtvis aldrig varit helt utrotad i Sverige så har det känts skönt att veta att vi inte längre har det som under Karl-Bertil Jonssons tid.

Vad ska jag säga till mina barn i år? Sedan 2006 har barnfattigdomen ökat med nästan 50 procent, det betyder att vart sjunde barn lever i fattigdom. De senaste årens borgerliga politik med förändringar i sjukförsäkring och arbetslöshetsförsäkring har slagit igenom med full kraft och trygghetssystemen ger inte längre samma ekonomiska grundtrygghet som tidigare. Detta gör den ekonomiska situationen i många hushåll ohållbar. I dag lever över 340 000 barn i relativ fattigdom i Sverige. På majblommans riksförbund har man märkt av den stora ökningen, dit vänder sig de som inte har råd att fira jul. De ber inte om hjälp för att köpa dyra presenter, utan om bidrag för att kunna fira jul med lite god mat och en gran.

Det är under julen vi blir extra berörda av tanken på att så många barn firar jul utan att tomten kommer med julklappar. Men dessa barn lever i fattigdom året runt. Många barn kan inte följa med sina kompisar på bio eller delta i olika sportaktiviteter för att de inte kan betala deltagaravgiften eller köpa utrustning. De väljer att stanna hemma den dag de ska på utflykt i skolan för att de inte har råd med matsäck.

Barnfattigdomen i Sverige ser olika ut. Dess gemensamma nämnare är att den försvårar livet för barnen och leder ofta till utanförskap. Fattigdomen kan avspegla sig i flickan som blir mobbad för att hon är äcklig eftersom hon har samma kläder på sig i skolan varje dag. Hon får också skäll av fröken som säger att hon bara sitter och dagdrömmer då hon inte kan svara på frökens frågor. Men den egentliga orsaken är att hon har huvudvärk och inte kan se vad som står på tavlan eftersom hon saknar glasögon. Hon är bara en av 23 000 svenska barn som inte har råd att köpa glasögon. Hur påverkas dessa barns framtid av detta?

Barnfattigdomen kan utrotas. Genom att satsa på barnomsorgen och stärka kvinnors ställning på arbetsmarknaden förbättrar vi barns vardag avsevärt. Förbudet för skolor att ta ut extraavgifter för utflykter måste efterlevas. Resursfördelningen till skolor i landet måste ses över, fattiga bostadsområden med låga studieresultat bör få särskilda satsningar.

Låt oss göra som Karl-Bertil: ta från de rika och ge åt de fattiga och förpassa barnfattigdomen till sagans värld.

 

Tummen upp för Karl-Bertil...moderaterna gör tyvärr tvärt om!!!

 

KÄLLA


Ljunglöfska slottet igen!

Igår kväll skrev jag om julkalendern och hotellet där i som är slottet i Blackeberg. Här är några bilder tagna förra sommaren när vi var på promenad via strandpromenaden i Blackeberg.

Inlägget med dessa bilder hittar ni HÄR

Baksidan på slottet och jag har vattnet (Mälaren) bakom mig.



Nu är ryggen mot slottet, jag har vänt mig och gått nägra meter upp mot slottet.



Slottet fram ifrån, ligger inne på Blackebergs sjukhusområde där jag jobbade i tio år mellan 1983-1993



Här hittar ni info om Blackebergssjukhus och det Ljunglöfska slottet

Här är sjukhuset då det är upprustat baksidan är det och det ligger mot vattnet bredvid själva slottet



Numera heter det Blackebergs gård. Åk dit gå ned nedanför slottet och sen höger uppför en trappa och ta promenaden runt helt underbar utsikt jag lovar.

Framsidan av sjukhuset



Karta. I sjövillan nummer fem hade min syrra sin bröllopsfest.
Nummer 10 Grundtvigsgatan bor jag vid första a i gatan och nedåt går man in på min gård.
6 Utsiktsplats larv det heter Borgen


Julkalendern!

Ha ha snuskungens slott... Ljunglöfska slottet är hotellet i årets julkalender!!!!!!!!
Bänken föräldrarna sitter på i dagens avsnitt är min bänk där jag alltid sitter och kopplar av efter en underbar promenad längst mälaren. Det ni!!!!

Tar mig max tio minuter att gå ned dit. Underbar miljö så välkomna alla ni som tittar på kalendern.
Kom ihåg att de filmade där när vi var på promenad men hade inte en tanke på att de filmade in årets julkalender.



Årets julkalender utspelar sig i snuskungens slott


Foto: Stena Fastigheter

Årets julkalender ”Hotell Gyllene Knorren” handlar om familjen Rantanen, som lämnar det stressiga storstadslivet och köper ett hotell mitt ute på landet. Fastigheten där julkalendern spelades in kallas för Ljunglöfska slottet, och ägs av Stena Fastigheter Stockholm.

Det vackra slottet, i Blackeberg stax utanför Stockholm, används idag för hotell- och konferensverksamhet. Ett samarbete med SVT gjorde det möjligt att spela in årets julkalender på slottet – som passar perfekt för julstämning och mystiska händelser.

- Vi tycker att det är otroligt roligt att få vara en del av projektet och att vår fastighet fick vara med, säger Tord Porsblad, projektutvecklare hos Stena Fastigheter Stockholm.

Med anor från 1800-talet

Knut Ljunglöf var vid 1900-talets början Europas största snusproducent. I mitten av 1800-talet köpte han stora områden med mark i Blackeberg utanför Stockholm. Där byggde han 1893 en stor villa, som kom att kallas Ljunglöfska slottet på grund av det påkostade och palatsliknande utseendet. Runt villan anlades en vidsträckt park med sällsynta träd som bl a lärkträd, cypress, blodbok och kinesisk apel.

- Vi köpte Ljunglöfska slottet år 2000, berättar Tord Porsblad, projektutvecklare. Runt om slottet finns det byggnader som är ritade av den välkända arkitekten Hakon Ahlberg, så det är ett område med mycket historia.

Källa: Stena Fastigheter

 

 



Drömresa!

Någon rik en som kan bjuda mig och Sture på denna resa. Ska man resa ska man uppleva saker. Det gör man inte genom att ligga och sola sig på en sandstrand.

KÄLLA

SAFARI
NATURRESA TILL UGANDA OCH RWANDA

Tröttheten efter den tuffa vandringen uppför är som bortblåst. Alla sinnen är på helspänn. För där, endast femton meter bort, sitter han. Flockens hanne–silverryggen. Våra blickar möts och för ett ögonblick står tiden stilla. I de dimhöljda bergen i gränslandet mellan Uganda och Rwanda lever bergsgorillorna, ca 700 individer finns kvar idag. Deras framtid är hotad och turistbesöken hjälper till att finansiera skyddet för dessa utrotningshotade
djur. Vi går i grupper om max 8 personer för att inte störa djuren. Det kan bli en tuff vandring och en lång dag i skogen när vi spårar en flock.

Mötet med bergsgorillorna är en utav många höjdpunkter på denna omfattande naturresa som börjar i nationalparken Murchison Falls. Här breder savannen ut sig. I gryningen lämnar vi vår camp och ger oss ut på safari för att möta de flesta av kontinentens större djur på nära håll; elefant, buffel, giraff, lejon, impala, vårtsvin m fl. Under en båttur uppströms ser vi ett myller av flodhästar och krokodiler. När vi reser söderut kommer vi till Kibale Forest och har god chans att spåra en schimpansflock. Det är fascinerande att
få studera vår närmaste släkting på nära håll. I Isasha bor vi en natt för att få se de
trädklättrande lejonen, ofta kan man komma dessa magnifika kattdjur riktigt nära.

Tack vara ländernas geografiska läge och topografi kombinerar denna resa på ett unikt sätt safari på savann med de artrika bergsrengskogarna. Hit kommer få turister vilket gör upplevensen exklusiv. Vår resa tar dig dessutom till byar där personliga möten och studiebesök gör bilden av regionen mer komplett.

RESPLAN

dag 1-2/ Flyg till Uganda

Ankomst Entebbe tidigt på morgonen, transfer till huvudstaden Kampala ca 45 min. Under vår stadsrundtur besöker vi Bugandas kungagravar och får en introduktion till bagandas historia och kultur. Baganda är den största folkgruppen i landet med ca 20% av landets invånare. Kampala har idag drygt 1,2 miljoner invånare och det sägs att staden, precis som Rom, ursprungligen byggdes på sju kullar. Välkomstmiddag, hotell.

dag 3/ Murchison Falls nationalpark

Tidig avfärd norrut på en av landets få asfalterade vägar. Vi följer Nilens riktning om än ca 20 mil västerut. Som fd brittisk koloni är det vänstertrafik i landet. Vi gör kortare pauser för att handla frukt eller rostad casava på någon av alla små marknader eller från de gatustånd vi passerar.

Vi når Murchison Falls nationalpark på eftermiddagen, alldeles säkert sitter en välkomstkommitté bestående av en flock babianer mitt på vägen och väntar på oss. Innan solen går ner besöker vi platsen som gett namn åt parken. Floden pressas genom en trång klippassage och bildar spektakulära vattenfall innan den flyter vidare mot Lake Albert.

Vi bor i enklare stugor på en camp inne i nationalparken. Ibland kommer en flodhäst på besök på campen, håll ögonen öppna…


dag 4/ Murchison Falls nationalpark.

Vi stiger upp tidigt för att korsa Nilen med första färjan. Savannen breder ut sig och vi börjar spana efter djur. Elefant, giraff, buffel och lejon är några av parkens invånare. Det blir många stopp för att fotografera och bara njuta. Efter ett par timmar äter vi medhavd picknick-frukost inne i parken nere vid Nilens strand. Tillbaka till campen för lite vila mitt på dagen innan vi tar en båttur uppströms på Nilen på eftermiddagen. Vattnet och strandkanten är hem åt hundratals flodhästar och krokodiler.

dag 5/ Hoima- Kibale


Vi reser söderut med Lake Albert och bergen i Kongo i blickfånget åt väster. Landskapet är kuperat, grönt och bördigt. Vi passerar flera mindre samhällen och byar. I staden Hoima, äter vi sen lunch. Större delen av vägen är inte asfalterad och vi får vara beredda på att resan tar hela dagen. På kvällen når vi Kibale national reserve utanför Fort Portal, huvudort i landets tedistrikt och viktig knutpunkt.

dag 6/ Kibale nationalpark - schimpans tracking

I Kibale skogarna lever ett flertal olika primater och vi ger oss ut för att spana efter schimpanser. Skogen erbjuder en stor ekologisk mångfald. Vi ger oss ut på en exkursion till fots under några timmar och med lite tålamod och hjälp av kunniga guider möter vi säkert en flock av vår närmaste släkting.

dag 7/ Fort Portal


Vi befinner oss i Torokungadömet och under dagen besöker vi Torokungarnas gravplats i Fort Portal och får en introduktion till den lokala kulturen. Vi tar en promenad genom staden och omgivningarna upp till Torokungens palats, en rund modern byggnad byggd på stadens högsta punkt. Bygget stod klart för ca tio år sedan och finansierades av Libyens ledare Khadaffi. Stadens moské är även den nyligen renoverad genom samme ledares försorg. Vi äter lunch hemma i trädgården i ett privat hem.

Vidare på eftermiddagen till Queen Elisabeth nationalpark och vårt bekväma hotell beläget på en landtunga mellan Lake Edward och Kazingakanalen.Safari på savannen.

dag 8/ Queen Elisabeth nationalpark.

Tidig morgonsafari med chans att se bla elefant, giraff, lejon och många andra av savannens djur. Resten av dagen fri att slappa vid poolen, sitta på terrassen och spana på bufflar och andra djur som kommer för att dricka. På eftermiddagen kan den som vill följa med på en båttur i kanalen ut mot Lake Edward. Tid också för att tvätta kläder och ladda om.

dag 9/ Ishasha


Vi åker till nationalparkens sydvästra hörn Ishasha där vi i bil och till fots spanar efter trädklättrande lejon. Det är oerhört fascinerande om vi får möjlighet att se dessa djur som endast finns på ett fåtal platser i världen. Vi bor på en enklare lodge vilket möjliggör för safari till fots i Ishasha.

dag 10/ Bwindi nationalpark

Vi reser söderut till Bwindi. Under eftermiddagen besöker vi byn, gör en promenad i omgivningarna och träffar byns medicinman och får lära om urgamla traditioner. Boende på enklare tältcamp.

dag 11/ Bwindi nationalpark

Vi ger oss av tidigt för en heldag i bergsregnskogen då vi följer gorillornas spår med hjälp av de lokala parkguiderna. Vi är högst 8 personer i varje grupp. Att komma nära dessa magnifika djur i sin egen miljö är en fantastisk upplevelse. Terrängen kan vara ganska besvärlig med lerigt underlag där vi går mycket upp och ner. De allra flesta besökare (90%) får uppleva mötet med bergsgorillorna men det går naturligtvis aldrig att garantera. Tillbaka till tältcampen.

Dag 12-13/ Rwanda
Vi reser söderut och korsar gränsen till Rwanda. När vi passerat staden Ruhegeri följer vi en mindre väg till Kinigi. Vandring vid Virungavulkanen, bybeskök, kultur. Diana Fossey foundation. Morgonutflykt för att se olika primater.

dag 14/ Kigali

Efter frukost reser vi vidare till Rwandas huvudstad Kigali. Här gör vi en stadsvandring på eftermiddagen och besöker Gisozi Memorial. Utöver viloplats för många av folkmordets offer finns här även ett välplanerat och intressant museum som berättar om bakgrund, händelseförlopp och konsekvenser.

dag 15-16/ Lake Buyonyi -Entebbe

Vi lämnar Kigali och reser tillbaka till Uganda. Efter lunch kommer vi till regionens största sjö Buyonyi, ofta omnämnd som en av landets absolut mest natursköna omgivningar. Sjön ligger på 1800 m öh omgiven av gröna kullar och med de vulkaniska Virungabergen i blickfånget. Vi bor invid sjön, paddlar kanot, och gär en fin vandring mellan byar. På eftermiddagen kör vi till Entebbe för att sent på kvällen gå ombord på flyget.

dag 17/ Hemresa

Flyg via Istanbul till Sverige.

Vi reser med egen buss under hela resan.
Några långa resdagar. Safari både på savann och i bergsskog. När vi spårar bergsgorillor kan vandringen bli ansträngande, i övrigt utflykter som passar alla med normal rörlighet. Hotell, lodger och tältcamper i dubbelrum med egen dusch och toalett på större delen av resan men några nätter enklare standard med gemensamma hygienutrymmen. Frukost ingår. Alla nationalparksavgifter och tillstånd ingår.

DATUM & PRIS

Datum:
26 dec 2010-11 jan 2011 (nytt datum)
26 dec 2011 - 11 jan 2012 (nytt datum)

Resans pris:
45 400 kr
Antal deltagare: 12–16 personer

Vad ingår i resans pris?
• Flyg från Stockholm inklusive flygskatt (eventuellt kan avresa från Göteborg och Köpenhamn ordnas, meddela vid bokning vilken avreseort du önskar).
• Alla transporter med buss enligt programmet.
• Visum.
• Alla utflykter enligt programmet.
• Nationalparksavgifter, tillstånd för gorilla spårning.
• Svensk färdledare och inhemsk naturguide.
• Del i dubbelrum på hotell, lodge, tält.
(blandad standard på boendet)
• Halvpension.
• Utförlig skriftlig deltagarinformation inklusive bok och/eller karta.

Vad ingår inte i resans pris?
• En måltid per dag.
• Drycker, dricks och personliga utgifter.






Murchison Falls

En besökare på campen vid

Murchison Falls

Vi möter de flesta av savannens

stora.

Ugandas bördiga landskap

I Queen Elisabeths Nat.park ser

vi troligtvis giraff

Trädklättrande lejon i Ishasha

Bergsregnskogen i Bwindi

Vi går i smågrupper i

bergsregnskogen för att

få en möjlighet att möta

bergsrorillorna

Vi kommer till flera fina sjöar

under resan

 


Fel på vädret i bloggen!

Vädret som ligger i min blogg diffar på 5 grader det är inte -16 utan -11,1
Se själva:





Japp jag bor i Blackeberg och har kollat på termometrarna utanför fönstret och det stämmer inte alls. Vart mäter de denna temp egentligen? Bromma flyg? ja där kan det vara kallare och är det oftast också men Bromma flyg är inte Blackeberg!!!!!

Sinbads fantastiska resa!

Det blev Älskade spion som jag tittade på igår innan jag somnade, såg den klart precis och kl 06 ska jag se Sinbads fantastiska resa på TCM. Sova får jag göra i efter middag. Är urjobbigt när man vaknar av hostattacker, men nu lossnar hostan så det är på rätt väg. Jag ryser inte heller när jag vaknar och det är jätte skönt, fyra dagar till på mig att bli frisk!





Följ med på ett storslaget äventyr, som utspelar sig i ett mycket gammalt och äventyrligt land fullt av märkliga och fantastiska varelser. Sinbad (John Phillip Law) - prins av Bagdad och legendarisk sjöfarare - hittar en mystisk karta och beger sig tillsammans med den vackra slavinnan Margiana (Caroline Munro) och storvisiren av Marabia ut på en farofylld sjöresa för att finna det gamla landet Lemuria. Den ondskefulle trollkarlen Prins Koura (Tom Baker), som försöker vinna makten över Marabia med hjälp av besvärjelser och onda andar, som följer efter Sinbad för att hindra honom att nå sitt mål. Sinbad når fram till Lemuria tros en förbannelse som Kouria har kastat över skeppet, varvid den mäktiga galjonsfiguren som pryder stäven blir levande. I Lemuria måste Sinbad och hans okuvliga besättning kämpa så märkliga väsen som en svärsvingande staty med sex armar, en enögd kentaur och den fruktade odjuret med lejonkropp och örnhuvud. Till slut hamnar Sinbad ansikte mot ansikte med dem blodtörstige Koura själv, i en obönhörlig duell å liv och död.

Sov sött!

Jaha har precis sett bonde söker fru och ska nu lägga mig snart och se en film att somna till. Vad det blir det vet inte ens jag. Sture och jag såg den första filmen med Irene Huss idag och den var bra. Har köpt resterande fem för 29 kr styck på diskshop. Ska bli kul att ha den deckarserien också.
Nej får säga natti nu för jag är trött men blir det av att hosta nätterna långa.


Sommar!



Var tvungen trots feber och ont i kroppen att besöka tvättstugan tvärs över gården. Men fasiken vad det var kallt ute. Längtar tillbaka till sommaren se bara så underbar bilden är här över!!!
Jag gillar inte att ligga och gassa mig på stranden eller att bada, men vädret, blommorna, goda jordgubbar etc etc det är underbart!


Mina egna foton!








































Svar på en kommentar och lite till!

Usch det där med att ha ost, tonfisk, lök och tomat i en toast låter inget vidare.
Men vindruvor till ost har man ju alltid på alla ostbrickor som serveras hemma eller ute på restauranger. En gammal klassiker. Varför äta vindruvorna till osten när man kan lägga dem på mackan eller kexet.

Prova Cine jag lovar att du kommer att bli fast och köpa mängder av vindruvor :-))).

Blev ingen Bond igår utan Wallander Arvet, men nu blir det en Bond film Ur dödlig synvinkel, vaknade nyss och kan inte somna om ska ta lite hostmedicin så får vi se om jag kan somna om till filmen.
Borde tvätta idag men är för trött för att göra det, har ju tvättstugan på Lördag men jag behöver tvätta lite annat.
Får se om jag orkar ta mig ned kl sju och ta den spontana maskinen.

Sen angående vädret i Blackeberg som jag har i min blogg stämmer inte alls, det är 12- ute inte 17- som det står i väder rutan. Igår kväll sa den -13 och det var -8.
Nix ej fel på min termometer som ni säkert tror jag har tre...två digitala och sen en analog och alla visar 12 eller drygt 12-

Nej nu ska jag lägga mig och se Bond...höres senare.





RSS 2.0