Dagen bara rusar iväg!

Jösses dagen har bara rusat på. Har tagit både toa och badrum, vikt tvätt, diskat, ätit frukost och suttit här och knappat på tangentbordet. Nu tänker jag faktiskt läsa lite ur min bok och sen sova en stund. Klockan 15.30 blir vi upphämtade av mina föräldrar och så bär det iväg till syrran ute på Värmdö.
 
Fem arbetsdagar kvar sen har jag fem veckors semester...underbart! Sture har två och det är vecka 30 och 31. Så två veckor har jag själv först, men spela roll då han kommer hem relativt tidigt varje dag. Jag ska baka en massa, sitta på gården i skuggan och läsa, joxa med nya matlagningsrecept så jag har fullt upp.
Har frågat förut men enbart en svarade av 100-tals läsare...vad gör ni på er semester?
 
Se nu klarnar det upp, lite skillnad på bilden under mot den jag tog i morse eller vad säger ni?
 
 
Jämförelse
 
 
Ser trevligare ut nu eller hur?
Nej sofflägedags!

Tidig Lördags morgon!

God morgon i ottan. har redan tvättat badrummet rent och fint, fotat den fina balkongen och även blommorna jag fick igår av en förälder.
Nu kommer jag att vara lite barnslig, ironisk, elak, korkad om jag tror att det är så men det anser jag att jag har full rätt att vara ibland, så hoppas alla kan ta det rätt. Men de som enbart droppar kommentarer när de kan skriva något negativt kommer nog snabbt att trycka på sitt tangentbord :-).
Jag fick blommor av en förälder igår....oj tystnadsplikten :-)
 
Titta vilken fin bukett jag fick
 
      
 
Tog lite bilder på vår fina balkong när ändå var igång men kameran.
 
Köpte denna förra helgen visst är den fin?
 
 

 
 
 
 
 
Ja se det regnar det var väl roligt HURRA!!!
 
Den svenska sommaren i ett nötskal.
 
 
Ikväll ska vi hem till syrran och få middag. Blir grillat och sitta ute under tak, men spela roll för de har lovat att det ska börja klarna upp till i eftermiddag. Men väderprognoserna stämmer sällan numera.
Nu ska jag ta mig an köket och sen vika tvätt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

var i tanden!

Han borrade upp tanden och fann en massa var. Så han rengjorde och tog bort allt var och lagade tanden med en  provisorisk lagning. I septembers början ska jag dit och göra en riktig fyllning. Skönt att ha det gjort nu. Är väl en så kallad rotfyllning. har en kort rast nu och måste ut snart, men nu vet ni att jag mår bra och tanden är ren och fin. Ska hämta ut antibiotika efter jobbet också.

Fick en tid!

Tandläkaren bad mig komma kl 9.15 han har en patient kl 9 och en 9.30 men ska försöka klämma in mig i mellan. Hm här får jag som glad i hågen ropade för några veckor sen....ett år till nästa gång när jag satte mig i bilen efter tandläkarbesöket.
Men är glad för att jag får komma så snabbt. Har ringt jobbet och berättat att jag blir sen och sen ringde jag chefen för att höra om jag kan ta en 1/4 sjukdag för jag blir ju ca två timmar sen. Hon svarade inte så jag pratade in på telefonsvararen.
Får se när jag skriver hur det gick.

Sjukt ont!

Helt slut. Igår hade jag verkligen ont i en tand som han slipade till sist då jag bitit av en liten bit. Den har spökat då och då pga att lagningen går väldigt långt ned. Men hela dagen igår tog jag smärtstillande och kunde knappt äta. Inatt vid ett vaknade jag och tog åter igen smärtstillande sen vaknade jag kl 6.30 och kände bara en ömhet i munnen. Tandköttet över tanden är ömt och svullet, tror det är svullet eller så känns det bara så.
Men ingen värk?????? Jag kommer ringa tandläkaren som har öppet idag och imorgon och sen stänger för semester. Jag vill ha en tid gärna tidigt idag då jag stänger så att jag kanske bara kommer lite för sent. Men kan säga så här att jag tar vilken tid som helst och hoppas att han kan peta in mig någonstans.
Återkommer senare med info om hur det blev.
Ni får nöja er med ett tandläkarinlägg så länge.

Fortfarande fel på bloggen

Inget svar från blogg.se igår så jag provade att skriva ett inlägg när jag kom hem det dök inte upp. Men sidan
 

Sidan kunde inte hittas

Sidan eller innehållet du letade efter går inte att hitta.

Det kan bero på att någon länkat fel, innehållet är trasigt eller att bloggen avslutats.

Om det är du som har denna blogg, prova att spara om inlägget. Fungerar inte det, var god kontakta kundservice.

Gå till Blogg.se startsida

 

dök glatt upp flera gånger. Samma sak nu men provar man några gånger så syns bloggens första sida till slut. men inte det senaste inlägget tyvärr utan det jag skrev igår morse...blä att ni inte fixar detta. Är lite sen idag så jag kommer inte att skriva mera idag.


Söndagen!

Men man kan bli tokig för mindre. Stures lön har inte kommit in kollade precis. Lugn vi har pengar men lönen ska sitta där den 25 varje månad.
Jag fick min innan midsommar och på den är alla räkningar betalade+att jag hade pengar kvar efter det. Men vi har handlat lite i helgen och jag skulle behöva betala några småräkningar till som inte kommit ännu.
Men lönen kommer säkert in under dagen. Vi handlade lite blommor igår till rabatterna.
Så här blev det...Margariterna är sen för+de röd/lila Petuniorna och den gula:
 
 
 
 
Vi satte även en rosa Pelargon och Timjan, oregano och basilika
 
 
Sen hittade Sture en vattenspridare i fyndlådan på City Gross för 10 spänn:
 
 
 
Idag grillade vi korv och hade hemmagjord potatissallad till middag för tredje dagen i rad.
 
 
I glasen? Coca Cola och Fanta Exotisk.
 
 
 
 
 
 

Blandat kompott!

En timme igen tog det för inlägget att visa sig. En klar förbättring mot tidigare dagar. Men det bästa vore ju om inlägget visade sig direkt då man trycker på publicera.
 
Visst har jag arrangerat Screem figuren och Exorcist figuren bra. Nu ser det ut som screem huggit kvinnan.
 
 
Horror figurer kallas dessa och är figurer från fruktansvärda rysarfilmer. Ja jag vet att jag har blandad smak, Manga, skräck och lite andra figurer/dockor.
Här är mina Manga figurer:
 
 
 
Tidtagningen börjar igen kl är 8.35 när kommer inlägget upp?

En timme...hurra!!!!!!

Men vad balt nu tog det max en timme för att det skulle komma fram!!!!! Inlägget alltså skrev det för en timme sen och nu syns det. Hurra för blogg.se vilka framsteg de gör :-).
 
Sture fick några utslag på ryggen igår som svullna nässelutslag. Han upptäckte det när han duschade. Jag misstänker att han kan blivit biten av en broms när han grävde potatisland. För han såg ut sådär förra sommaren när han blev biten.
Kolla in så får ni se.
 
 
 
 
Nu ska vi göra en koll på hur lå¨ngt detta inlägg kommer att ta för att visa sig!!!!
 

Fortfarande krångel!

Känner inte för att blogga längre då mina inlägg inte kommer upp som de ska. Senare på kvällen syntes mina två morgon inlägg. Är det ingen som har blogg.se som har samma problem. Jag vet att det finns en massa andra problem som att vissa inte kommer in på sina bloggar, att det inte går att kommentera etc.r å jag gör så här att jag skiter i bloggen tills den fungerar som den ska. Det som är bra är att man kan lägga upp flera bilder åt gången, man markerar dessa bara som man vill ha upp. Dåligt är att de kommer upp utan mellanrum och det är stört omöjligt att sära på dem. Någon som kan svaret på detta då?

Midsommarafton i bilder!

Detta inlägg kommer förmodligen inte upp förr än sent ikväll. Jag skriver det 8.30 på morgonen. Blogg.se suger fortfarande.
God middag igår. Grillade Revbensspjäll, hemmagjord potatissallad, hembakat bröd med tomat, rödlök, färska örter+flingsalt sen sist ringlad olivolja över allt. Efterrätt jordgubbstårta.
 
Bilderna säger allt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lille katt, lille katt, lille söte katta!!!!!
 
 
 
 
 
När man jobbar som sopgubbe händer det att dörrar blåser igen ibland....då kanske man inte kan ta mot den.
 
 
 
 
 

Midsommardagen!

Ha ha ha. Klockan fyra syntes mina inlägg fortfarande inte. men idag när jagloggar in så finns de där. Ett dygn senare. Bilderna är för stora så jag har ändrat det men ändringen syns inte. Så vänta tills imorgon så kanske ni ser det här inlägget.

Midsommarbröd+tårta!

Kan säga att blogg.se är skit just nu. Igår skrev jag ett inlägg eller två dubbla på morgonen som först dök upp på eftermiddagen. De två jag skrev imorse finns i arkivet men ingen ser dem. Skit blogg säger jag bara. Har massor av grejer att visa och då funkar det inte.
Inläggen jag skrev sex och sju imorse syns inte nu när kl är strax efter 12.
Här kommer bilder på tårtan och brödet jag gjort idag:
 
 
 

Helvetes jävla skit!!!!!!!!!!!!!!!!

Skit en timme sen jag publicerade mitt inlägg och fortfarande syns det inte...grrrrrrrrr!!!!!

Midsommarafton!

 

 
Blogg.se skit. Mina inlägg syntes inte ens efter 30 minuter igår. Uselt säger jag bara. Ändra tillbaka för det tar längre tid att ladda upp bilder...fler moment!!!!!! Någon som vet hur man gör med dra BILDER HIT?????
 
Titta fynd i grovsoporna....flera stora Jie figurer:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Helheten:
 
 
Köp Exorcisten
 
 
 
 
 
Ja det enda bra är väl att det att ladda upp flera bilder åt gången. Men de blir inget mellanrum mellan dom och stört omöjligt att sära på dem efteråt...blääää för blogg.se!!!!! Gör om gör bättre!!!!!
 
Nu ska jag äta äggmackor!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jösses!!!!

Men vad fasiken har ni gjort?????? Ta tillbaka gamla blogg.se. Är fult och rörigt!!!! Tar längre tid för att ladda upp bilder...suckar högt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Försökte dra bilderna som det står att man kan göra men då står det bara laddar och inget händer...någon som vet hur detta går till??? kan man ladda upp flera bilder åt gången?
Usch är redan på uselt humör!!!!!
 
Ringde tandläkaren som sa att jag skulle köpa ett bakteriedödande medel på apoteket då värken ganska säkert kom från att tandsten tagits bort ochatt det sen kommit ned smuts mellan tand och tandkött. Köpte det igår för då hade jag otrolig värk kunde int eens prata pga att tungan kom mot tanden så de tillade värre än någonsin.
 
Sen kl fyra igår har jagenbart tagit en Ipren och det var inatt, kanske beronde på att jag gnisslat tänder och stört den onda.
Har sköljt två gånger med medlet och ska göra det efter frukosten också, man kan ju inte gå och ha ont hela tiden. är det inte borta helt på Torsdag så ringer jag tandläkaren igen. de har stängt Måndag-Onsdag och öppnar igen på Torsdag.

Regnig Tisdag!

Så trött jag blir. I förrgår bet Sture av en bit på en tand. Fick tid igår...kostnad 1450 kronor.

Jag har en tand som det började ila i, i helgen och den är öm när man trycker på den. Ser hel och fin ut och tandköttet ser bra ut. Men jag har ju precis varit hos tandläkaren och allt såg bra ut. Men ska ringa idag och fråga om jag kan få en tid för att kolla upp tanden.

Kände en ilning när jag åt kalla tomater redan i Onsdag två dagar efter mitt tandläkare besök, men gissade att det var pga att han tagit bort tandsten för det har ilat förr lite efter det.

Sen har jag en räkning liggandes som ska betalas nu vid lön på 2050 kronor som jag då fick förra Måndagen. Mina snälla föräldrar hjälper mig med halva och det känns jätteskönt.

Nu ska jag äta frukost sen bege mig till jobbet, har bara strosat runt idag och inte fått något vettigt gjort. Sen det jag har fått gjort har tagit längre tid än vanligt.
Ha en bra dag!

Måndag!!!!!

Dn ligger fortfarande utanför porten. Men hos DN väntas de få ett ilsket mail idag från lilla mig. De håller inte vad de lovar och säger en sak till mig och en sak till styrelsen.
Nej aldrig mer DN efter denna prövoperiod.


Måndag igen vad veckorna rasar iväg...14 dagar till jobbar jag sen har jag semester, den börjar vecka 28. I sommar har Sture två veckor och vi ska bla till Norröra, strömma kanaltur till Sandhamn och Birka.
Sen ska vi göra Stockholm som guider bla har jag dragit ut en turistbrochyr med bla karta och allt över Södermalm, sen vill jag ta en av rundtursbåtarna, äta ute varje dag vi är inne i stan på nya restauranger. Vara inne i stan till frukost vissa dagar och äta den på något härligt frukostställe.


Ska bli jättemysigt det här. Vi är också helt överens med de tvi kommit fram till. Sen om vi känner för att trappa ned och bara vara hemma flera dagar jag då blir det ändringar i schemat, sen beror det ju även på vädret.

 



 



 

 

Vad ska ni göra i sommar då?




Jäklar DN!!!!

Är rasande i två veckor på Tisdag så har DN legat utanför porten, jag mailade när det hänt tre gånger och som svar på varför fick jag detta:
Hej!

Tack för ditt mejl.


Vi beklagar verkligen att vi i nuläget inte kan leverera Dagens Nyheter

till
dig.
Anledningen till det är att budet för närvarande inte har möjlighet att
komma
in i din port.

Ärendet är dock vidarebefordrat till distributörens säkerhetsavdelning som

kontaktar din fastighetsägare för att få en ny nyckel, bricka alternativt
internkod.



Då kontaktade jag styrelsen i Tisdags som i sin tur kontaktade Dn och fick ett helt annat svar:
Hej Kerstin!

Jag har talat med Pressens morgontjänst. De lade om sina
utdelningsrundor och fick i samband med det oordning på sina nycklar.
De åker just nu runt och provar vilka nycklar som går till vilka> portar, så att utdelarna ska komma in under sina nya rundor. Han sa
Att problemet med att tidningarna läggs utanför porten ska vara
ha åtgärdat till imorgon eller senast till på lördag.



När jag hämtade upp tidningen IDAG trots att det skulle vara åtgärdat till idag
så var den sjöblöt och totalt oläslig.
Jag vill verkligen läsa den och såg när jag hängde den på tork
att det fanns en hel del trevlig info i tidningen om semester bla. Jäklar idioter säger jag bara, då får man väl haka fast tidningen i handtaget inte lägga den på backen.

Detta är en provprenumeration en månad för 19 kronor. Prenumererade flera år förrut, men tidningen uteblev eller hamnade hos grannen, de bytte ut korsorden till det sämre så jag sa upp den. men kan man prova en månad gratis eller betala enbart 19 kronor så är det okey. men itne att få hämta tidsningen själv i två veckor och dessutom blöt flera gånge roch idag sjöblöt!!!!!!!

Se här!!!!!



Söndag!

Glömde ju visa de nya tandborsthållarna vi köpte. Förut hade vi en pingvin var där man hängde tandborsten mellan pingvinens ben. Inköpt på lagerhouse.

Dessa två är också köpta på lagerhouse:





Tittut här är tandborsten!



Här är de gamla hållarna som jag nu använder till fotfilen och tvättbollen





Clivia är en blomma som jag har 3 stycken av och alla blommar nu och det är fullt med knoppar:





Jaha vad gör man nu då? Vaknade redan kl 5 imorse till en grå och trist Söndag! kanske ska jag lägga mig och läsa min bok så jag kan börja på nästa imorgon!
Men jag måste äta något först.

Shopping!!!

Vi tog en sväng till Vällingby. Jag ville ha en rosa fläkt som man kopplar till usb uttaget i hårddisken.

Fin va?



Sen fick jag äntligen tag i ett ljus som passar till ljusstaken jag fick i present från en förälder på jobbet.



Titta äntligen har jag en melonskärare





Köpte en rosa klocka som det var 50% rea på.



Sture hittade en salladsskål med bestick i trä i rätt storlek för oss, de andra vi sett har varit så stora.


Lördag!

Men jösses Sverige,Sverige vad gjorde ni igår. Ni hade ju matchen i er hand sen slarvade ni bort allt!!!!!!
Jag hade satt 3-1 till er man vad fasiken händer????? England vinner med 2-3....uselt killar!!!!
Sture hade spelat 2-3 till England och enligt svenska spel ger det 31 gånger pengarna så 310 spänn på en satt tia är väl lite tröst.

Ett lite inflik, inga anonyma kommentarer sparas bara så ni vet.

Ja så där ja, nu är vi ute ur EM och det är skit rent ut sagt. Spelar man bra ska man också vinna!!!!!

Nog.

Tog några bilder på mina fina balkongblommor:







Fina va?


Torsdag!

Tänk va polisen var hemma hos oss i Tisdags! Vi hade varit nere på gården och tagit upp lite rädisor och annat och satt nu och spelade kort med en kompis vid köksbordet.
Det plingar på dörren ca kvart i åtta och jag hör någon säga efter att Sture öppnat: är det lugnt här, får vi titta lite. De gick runt i hallen och böjde sig inåt de andra rummet och kikade. De berättade att någon ringt och sagt att någon skrek efter ambulans. De frågade om vi hört något eller om vår gård brukar vara stökig. de fick svaret nej på både frågorna. Sen bad de om ursäkt för att de stört och gick.
Nyfiken som jag är kikade jag ut genom fönstret och såg två poliser till komma ut ur en annan port, de pekade och började prata med varandra. Men vad som hänt eller inte hänt fick vi aldrig veta.

Jag gissar på att någon satt och skrek till någon av alla de fotbollsmatcher som skräpar i tv just nu!

Jag var hos läkaren igår och han säger att det inte ser ut som astma men proverna visar att jag hade svårt för att dra in luft och hade en konstig teknik. Han kommer sända en remiss till Sofiahemmet där det finns en bra läkare som är expert på lungorna. Röntgen av lunorna jag gjorde när jag var så sjuk i vintras visade på fina och friska lungor.
Men det kan vara sviter efter sjukdomen. Ska fortsätta med Bricanylen då jag har samma symtom som de med astma att det blir tungt att andas vid visa väder och vid hög pollenhalt. Den hjälper ju, men trotts det såg inte kurvorna ut som astma.
Så vi får se vad som händer när jag väl får komma till Sofia.

Idag har jag då tid hos gynekologen kl 09 så jag tror jag är på jobbet vid tio så det får bli komp en timme idag.
Ska bla ta upp min rikliga mens och mensvärken jag fått tillbaka efter att den varit borta sen jag födde första barnet Teddy 1985. Sen är det cellprov som vanligt, usch inget kul att gå dit heller. men jag har valt en bra kvinnlig läkare skulle aldrig vilja ha en manlig. Förstår faktiskt inte att man vill bli gynekolog som man??????

Eller att man frivilligt som kvi9nna går till en manlig. vad säger ni läsare, har ni en manlig eller kvinnlig gynekolog? Skulle ni känna er bekväm med en manlig. Eller förstår ni varför man blir eller vill bli gynekolog när man är man?

Nu ska jag äta frukost och stöka runt lite här hemma, sen bär det iväg till Vällingby.
Sen stänger jag idag...suck!!!!!

Bråttom värre!

Planeringsdagen gick som en dans. Vi var klara med de obligatoriska uppgifterna innan lunch, sen fixade vi med bilder, dokumentationer och gjorde ordning pysselrummet.


Kändes jätteskönt att hinna med så mycket under en och samma dag.

Sen var det då tandläkaren. var där kl 16.15...lite tidig som vanligt. Han var försenad så jag kom inte in förrän kl var 16.40 kanske. Kom ut fullt bedövad vid 17.10. Nu är det ett år till nästa gång och då ska det fasiken bara vara en undersökning och sen hem, inga hål eller annat...jo tandstenen får jag nog räkna med att jag kommer att ha.


Men vilken gärna jag har måste egentligen gå om tio minuter och jag ha ritne ens ätit en, vilken jäklarkorkskalle jag är. Nej vi får säga hej då genast!!!!

Måndag och en hektisk vecka!

Precis utkommen ur duschen och känner mig stressad. Ska bloga, äta frukost, läsa DN på 45 minuter, ja inte minst göra mig i ordning. Sitter fortfarande insvept i handuk och turban. Börjar kl åtta idag pga att vi har planeringsdag. Sen måste jag in till stan för jag har en tid hos tandläkaren kl 16.30. Sture hämtar mig kl 15.45 idag.

På Onsdag då jag slutar tre ska jag på återbesök till min husläkare kl 15.30 för att höra hur testen gick...om jag har astma.


På Torsdag då jag börjar kl nio så ska jag vara hos gunekologen just den tiden så jag får ta komp helt enkelt.
Nu vet ni min vecka nu dax för macka!

Stockholm världens vackraste stad!

Det blev stan. Sergels torg, Drottninggatan, Västerlånggatan, tillbaka längst vattnet till Kungsträdgården och sist Östermalms torg där vi tog tuben till Odenplan och käkade på Burger King.



Riksstadshuset













Gamla stan



Sture vill ha



jag vill ha



Nu promenerar vi längs vattnet från Slussen mot Kungsan och nedanför slottet.







Här kommer vaktparaden






Strömmen nedanför slottet



Slottet





Åker tuben över Tranebergsbron





En rododendron på vår gata





Denna gubbe ingick i filmen screem 4





Min fina godisskål





Min nya väska





En härlig dag nu ska vi se på dvd.

Söndag!

Vädret vände och det blev som- På kvällen så satt vi på gården ett par timmar sen gick vi upp och spelade Svensson Svensson, Uno och Chicago. Något på tv fanns det inte att se som vanligt nu för tiden. Först ishockey, sen fotboll och igår var det friidrott på bästa sändningstid.
En kompis kom över på kvällen också och han verkar vinna i allt...suck.

Gissa varför Sture ser ut så här?



Jo han smakade på det här:



Men vad kan detta vara då som han anser smakar så surt?



Nej det smakar inte surt alls, han måste ha sura zoner på alla sidor av tungan. det smakar friskt och fruktigt och ska drickas kallt som det är här.

Nu har rododendron slagit ut i full blom. Även jordgubbsplantorna blommar för fullt.
Finns fler buskar med rododendron, dessa är då de största i både storlek och mängd. Fick inte med hela buskaget. finns mer på både höger och vänster sida.













Nu ska jag väcka Sture för jag vill åka in till stan idag om man nu kan få med honom på det. Vi tar naturligtvis tuben, tar aldrig bilen till stan. Jo när jag ska till tandläkaren och inte fått en tid som passar och enbart har 20 minuter på mig att åka in efter jobbet, då har Sture hämtat mig med bil. Men det ligger ju inte mitt i City utan vid Fridhemsplan.
Vi får se hur det blir...fortsättning följer!

Hur positiv som helst!

Med risk för att hänga ut någon och med risk för att få på sig griniga läsare som letar fel så skriver jag bara ett enda ord.
Skitstyrelse!!!!!!!

Nog!

Igår satt vi ute till kl åtta på kvällen men då började det faktiskt att bli lite kallt så vi gick in och ägnade oss åt kortspel.
En granne fotade en liten igelkott som kröp så sött i buskarna, hoppas att han mailar bilden till mig då ska jag lägga upp den här i bloggen. Han mailade via mobilen men det kom inte fram till mig igår, så han får väl maila på normalt sätt :).

Vad står på schemat idag då?
Jo samma Lördagsnöje som alltid: TVÄTTSTUGAN! Yippie vad kul!

Det som gör det ännu roligare är att det är lakantvätt idag...yippie vad kul ännu mera tvätt.
Suck och så har Sture bestämt sig för ingen bilkörning i helgen...så jäklar trist när han gör så, då kan man inte åka iväg och göra något kul. Handlar inte om att han tar en öl för mycket utan om att nu ställer jag bilen ska bara slappa och ha dö tråkigt....grrrrr!!!!!!
Kul att jag är igång igen med bloggandet va+ samma positiva och glada tjej som alltid.
Eller hur?

En grinig sak till är att Dn sen i Tisdags har legat utanför porten. Fick svar från Dn igår om varför... för distributören inte kommer in men de har kontaktat fastighetsägaren för att få nyckel etc. Vi har inte bytt lås då är det personen som delar ut tidningen som sumpat nyckel...grrr!!!!
Kolla här vilket väder det är:



Här har vi DN torr och fin. Inte mycket va!!!!!



Men jag är glad för mina monsterpelargoner som blommar i ett och bara blir större och större:









Nu ska jag äta frukost och läsa en blöt DN. Hoppas kryssidan är riktigt blöt så att det inte går att fuylla i rutorna med penna!!!!




Fredag idag tralalalalalalalalalaaaaaa!!!!!

Ja idag är det då Fredag och sista jobbardagen på veckan! Bloggen såg helt sjuk ut igår morse efter jag hade loggat in allt var huller och buller, därför kunde jag inte blogga igår morse.

Det var en solig och fin dag igår och vi hade picknick med barnen i en lekpark en bit bort. Vi var borta hela förmiddagen och käkade pastasallad med kyckling till lunch efter fick barnen frukt och mariekex.
Vi hade tur med vädret solen lös men ibland dök den bakom mörka moln som aldrig släppte ifrån sig en droppe.


Kvällen så gick vi ned på gården ett tag sen såg vi halv åtta hos mig och Bygglov. Sen började helvetet jag kunde inte somna låg och rullade nästan fram till kl tolv, sen har jag vaknat flera gånger. Så brukar aldrig jag göra, jag somnar sen kan jag vakna och vara vaken ibland i flera timmar. Ja det är ju inte ofta men det händer, så sover jag dåligt så är det så det går till. Men igår vet jag inte vad det var. Är urtrött idag och så stänger man idag med.
Skulle gärna vilja sova en stund efter jobbet idag, men det är ju bara att glömma när man slutar kl sex.


Idag skiner solen igen och det är 11+, åter en härlig solig och varm dag. Kanske det blir så varmt att man kan ta fram vattenspridaren till barnen idag.
Ha en bra Fredag alla läsare!

GRATTIS!!!!!!

Jag vaknade kl 3 inatt med migrän. Sen dess har jag legat i soffan och varvat med sömn och tittande på Skilda världar. Jag har hela tiden haft en kall trasa på huvudet. Har även tagit både starka och svagare tabletter mot migrän och först nu verkar det ha släppt. Tack och lov att man är ledig idag.
Här är inget bra att sitta vill bara meddela att jag nog inte kommer in fler gånger idag.

Men vill först sända ett grattis till min pappa som fyller år idag!

 

Grattis på födelsedagen pappa!!!!!!!!




Tisdag!

Du har nog rätt Celine jag borde göra en egen Måndagslista. Men hinner inte då jag har annat att göra på morgonen och måste iväg till jobbet. Jag vill bara rasa ned de tankar jag har för tillfälligt i bloggen.

Idag blev jag glad av att se solen skina och att det var 10+ ute, åter igen 2-siffrigt på morgonen. Sommaren kommer åter igen, jag bara vet det.
Vår sjöutsikt:



Vad jag sovit bra inatt, har väl vaknat någon gång och gått på toa, men annars är det 8 timmar jag sovit. Kunde ha sovit mera eftersom jag sov djupt och inte fattade att signalen som även fanns i drömmen var kl som ringde.

Stackars min älskling har glömt sin lunch hemma ett gäng äggmackor. Nu kör han grovsopbilen och då får de ta med mat själva annars äter de ute på lunchhak när de kör hushållssopor.


Måndag? Igen!

Tänk va!!! I Lördags var det den kallaste Junidagen i Stockholm på 84 år inte sedan 1928 har det varit så kallt. Högsta uppmätta temperatur var 5+. Inte klokt alltså det är vinter igen, men utan snö.
Idag är det iallafall 8,6 och lite solglimtar. Inte regn idag med tack!


Måndag idag då och jobbdag igen, slutar kl 16 idag och börjar 8.30. Känner mig jätteseg trots att jag sovit bra inatt, men fick ju en attack igår av migrän som bara small till när vi kom hem. Tog två Eeze det receptfria och det kan hjälpa om jag tar det omgående. Smärtan som plötsligt dök upp var svag och det kändes luddigt över ena ögat som när foten sover. Jag förstod nästan genast vad det var så tog tabletterna och la mig att sova i ett par timmar. Idag känner jag lite, lite så har tagit två tabletter till, men har med mig mina tabletter på recept som är svindyra ifall det blir värre.

Skulle vilja vara ledig ett tag nu, så jag längtar verkligen efter min semester 5 veckor ska jag ha och det är veckorna 28-32. Sture har 30-31 så vi får två veckor i sommar, brukar bara ha en eftersom han går på timmar, men nu unnar vi oss två tillsammans. Vi ska vara turister i vår egen stad och ska bla åka ut till Norröra (Saltkråkan), Öregrund en vacker Skärgårdsmiljö i Stockholms skärgård med mycket sevärdheter, Söders höjder och söders sevärdheter, Guidad båttur runt Stockholm och lite till. Ska bli supertrevligt bara vädret är med också så inte semestern regnar bort.
Nu måste jag käka så ni får ha en bra Måndag!

Hemma från ikea!

Vi kom till Ikea men det såg väldigt mörkt ut på himlen när vi skulle åka iväg strax före kl 10.



Vad jag vill ha på Ikea.
Ett praktiskt köksbord med fyra stolar för 2400 kronor:



Sen denna lampa formligen älskar jag



Hej då Ikea vi syns snart igen :-)



Sen åkte vi till Willys och handlade bla en väska till mig i affären utanför Willys





vad vi köpte på Ikea?
Visst kolla in nedanför:

dekorationsmallar till bakverk



Svalare täcke till sommaren



Servetter, diskborstar och 2-pack diskhanddukar.



En tjusig glasskål för 15 kr





En lilla handduk till håret 70x140 cm och en till kroppen 150x189 cm.



Sen i butiken utanför kassorna...köp fyra burkar sill betala för 3:



När vi åkte från Willys...ja precis när vi stängde bildörren kom regnet:





Måste bara visa Dvärgsyrenerna som vi planterade i höstas, de blommar nu:





Nu ska  sätta in allt där de ska vara.




Grå och mulen Söndag!

Vi behöver två apparater då den nya inte har två startkopplingshål. Så vi ser på dvd i den nya och spelar in vhs i den gamla. Går inte att koppla på annat vis då vi behöver spela in från digitalboxutsändningen.
Då behöver den och tv:n vara kopplad till videon men nu går det bara att koppla en av dem. Krångligt det låter men för mig är det helt okey, jag vet inte om jag förklarat rätt men det var så jag förstod det iallafall.
Men det är väl så här för att nästan alla har inspelningsbar digitalbox idag och då behövs ju bara ett startkopplingshål. Vi är gammalmodiga och har ingen inspelningsbar digitalbox, jag hatar att man ska pröjsa minst tusen pig för en.Som tur är så är det samma märke på spelaren som den förra så den fungerar exakt likadan och dosan ser mer eller mindre likadan ut. Pustar ut då jag hatar att lära mig nya apparater.


Jag blev tokig på tv:n igår, Kvällen är din börjar först kl 21 och innan är det Time out ett skitprogram enligt mig. Sen är kvällen är din avhugget kl 22 med nyheterna, sen ska det vara 30 minuter till men det var enbart 15 sen var de lite sång inga nya som skulle överraskas.
Blir så avhugget när det är så där. Nu har postkodsmiljonären tagit sommarlov också och allt detta ersätts väl med EM i fotboll. Lets dance ersätts med det på Fredag iallafall.

Får hoppas att vintern försvinner och att det åter blir sommar. Igår var det som minst 5+ ute, lika kallt som vi hade sista gången vi åkte pulka med barnen på vår förskola.

Men för att vara lite positiv så är det inget regn just nu och det stormar inte längre.

Idag vill jag verkligen göra något roligt, men Sture vill inte köra bil eller känner inte för det som han sa igår. Kan köra kan han för ölen var väldigt få, mer läsk igår än öl och det får man köra på.
Vi kan inte sitta inne en dag till och uggla då blir jag tokig kan jag tala om. Nej vi behöver handla lite basprodukter som pommes, potatis, kaffe, bröd och dylikt, sen behöver jag en sommarväska.
Så nu när jag plockat undan allt i lägenheten, diskat, förberett kaffe och vattna blommorna så bör jag få åka till Willys och en sväng innan till Ikea. Eller hur vist förtjänar jag det?
Meddelar hur det blir!

Video trassel!

Har legat i sängen hela dagen och kollat på dvd inne i sovrummet. Den fungerar iallafall. Men min far och Sture har idag varit iväg och köpt en kombination vhs/dvd spelare.
Men Sture snackar något om kopplingar där bak, att det bara finns en på denna spelare och två på den gamla. Han menar att den måste ju kopplas till boxen för att spela in från tv sen även till tv:n. vet inte om jag hajar vad han menar eller om det är så att jag hajar egentligen. Vi får se hur det går. Bara jag kan se på DVD och spela in Våra bästa år och se en senare på kvällen.


Jösses så allt ska krångla. Hur fasiken skulle jag kunna få en spelare inkopplad när jag inte kan ett skit. Vem hjälper alla som inte kan? Syftar inte enbart på kvinnor för det finns ju killar som är totalt otekniska.
Ja menar just nu mumlar Sture: vart är den då, så gör vi,jaha den är inkopplad där, så ska den in här och den ut här osv. Stört omöjligt att fatta vad han håller på med.

Men kolla vilken röra:



Tror jag byter rum snart för om det inte fungerar så börjar han svära snart. Nu byter jag rum...hjälp en koppling saknas som han inte visste att han behövde.
Nu drar jag bye bye!!!!!

Fredagen i helhet!

Jag är arg på detta väder. Vi frös igår det blåste kalla vindar och det regnade hela dagen. Vi var blöta, trötta och kalla när vi kom hem från stan.

Första bilden jag tog. En blöt Sture:



Nu har han kollat maten och bestämt sig:



Se så tomt det är, kl är 12 och det är nästan inga  folk:



Så här såg det ut tidigare år:

År 2010




År 2011



Om man kollar vid pelaren så ser man regndropparna:



Första rätten vi åt var denna:

Taste of Vietnam

En bit vårrulle, grillat kött, nudlar, sallad och fisksås, smakassiett 25 kr

Men var fisksåsen? Gott var det iallafall:




Sture åt två portioner av denna rätt:

Latino & Cajun
Texaskyckling med BBQ-sås och ris, smakassiett 25 kr




Mums så gott



Sture igen:



Jag åt sen Västerbottenpaj hos restaurang Muntergök:



En grå himmel:



Vi gick runt lite på stan och i affärer. NK, Pub, Hennes, Kapahl, Glitter, Lagerhouse, souvenirbutiker på Drottninggatan, Eden, Butteriks,sen en affär där de säljer bla living deads dockor, men min Chucky (onda dockan) var slut. Annars skulle jag denna dag köpt en.
Det enda som vi köpte var ett bokmärke för 29 kr på Butteriks, det är i 3D men det syns tyvärr inte på fotot:




Vi kom hem vid kl 15 då la vi oss under täcket och jag somnade bums och sov till 16.30 Då var vi åter igen hungriga så vi gick till Tanjas bar här i Blackeberg och åt middag.

Sture tog mix tallrikt, kycklingspett, ett spett med nöt och ett med fläsk, till det var det barbecuesås och Tzaziki och klyftpotastis. Jag åt en förrätt Toast skagen.
Innan maten fick vi in sallad som har en underbar vinägrett över sig:




Sen började arbetet med att få en bra bild på Sture i motljus. Så här blev det:

Men vad händer där borta...suck!



Oj en blixt då blundar jag...suck:



Men ge dig Sture, le för fasen och titta in i kameran....suck!:



Vi tog varsin Irich coffie efter maten och då såg han ut så här:

Men rör inte handen och bit inte ihop läpparna så där. Du ser ju för fasen full ut. Vilket han inte är.
Jag gav upp till slut:




Maten:





Irich coffie:



Sen gick vi hem och såg finalen i Lets dance och min favorit sedan början Anton Hysen vann!!!!





Nej nu är det DN och frukost som gäller.








Semester!




Regnskurar???? Jo kyss mig va!!!!!! Det är ihållande ösregn ute. Vilket jävla skit väder. Idag ska vi in på smaka på Stockholm, man kommer ju vara sjöblöt. men ta paraply då anser ni. Paraply??? I folkmassan som alltid är där och alla dessa låga träd jämte alla restaurangtält.

Jo jag tar paraflaxet och sen sätter jag mig i mitten där de har ett stort tälttak så får Sture gå och handla...är iallafall han som har pluskan med sig.

Vi har dragit ut en karta över alla restauranger och prickat för de vi vill äta hos så det blir enkelt och smidigt att hitta rätt. Vi har även dragit ut alla restaurangers menyer. Vi gör så varje år.  Sen äter vi några smakportioner går sen och fönstershoppar+shoppar (enligt mig) sen tillbaka och äta lite till bla vitlöksglassen om det inte är för kallt idag. kan tilläggas att en smakportion kostar 25 kronor.

Kartan över Kungsträdgården:



När vi kommer hem så lovar jag att ni ska få se en drös blöta bilder.
Nu ska jag göra mig i ordning.

RSS 2.0