Midsommarafton 2015

Vi hade en trevlig midsommarafton med god mat och bus och lek. Christer fick inte igång någon glöd på den fasta grillen trotts att han blåste och blåste, han tyckte inte vår blåsbälg var bra. Men vi fick fin glöd på vår egen grill så till slut flyttade han sin mat från den fasta grillen och till vår. Efter middagen sa jag: Sture du skulle passa i slingor i den färg Kattis har på håret. Glöm fick jag till svar men då sa Jocke: Ingen kommr ihåg en fegis. Både han och Sture tonade håret i en färg som går bort i tvätten efter några gånger rosa/röd.
Kan tillägga att det inte var en fyllegrej för det hade bara tagits ett par öl. En sak till efter att färgen suttit i en stund så sköljde de håret under kallvatten i kranen på gården.
 
Till middagen åt vi som förrätt sillröra på tunnbröd, huvudrätt marinerad fläskfile med potatissallad och grönsallad, efterrätt jordgubbar och vispgrädde.
 
Mamma hade även köpt champange som vi skålade i.
 
Här kommer bilder på allt jag skrivit om.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nathalies dop!

Igår hade jag fullt upp med det inspelade bröllopet så jag hann inte fixa med bloggen.
 
Efter dopet bjöd de på hembakade scones med olika marmelader och ostar och sen jättegoda kladdkakor med chokladfrosting på.
 
Men här kommer en bild kavalkad!!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mat och bak!

Skulle egentligen gått på skolavslutning idag, men som uselt inatt. Nja skulle och skulle vi höll det öppet pga min sömn just nu är lite si och så. Tråkigt att jag sov till halv tio men jag behövde väl det.
Vännernas/grannarnas dotter Nicoles skolavslutning var det idag.
 
Igår bakade jag Brownie med Nutella frosting...supergoda.
 
 
I förrgår rullade jag kötbullar.
 
 
Igår gjorde jag ungstekt falukorv med lök, tomat, senap och riven ost med mos som vi hade kvar från dagen innan. Idag blir det ugnsgratinerad kassler med annans och riven ost och till det....?????....pasta tror jag det blir.
 
Nu blir det film!
 
 
 

nationaldagen!

Skön kväll med god mat i trevligt sällskap.
 
 
 
 
Nej den är inte rå, lite saft, kryddor och blixt men den var hur klar som helt saftig och god.
 
 
 
 
 
 
Jättebra gillwokpanna för tex grönsaker igår Zukhini och babyspenat.
 
 
 
 
Nu ska vi ned och rensa ogräs.
 
Just det City Gross tar bara 29.90 för lösgodiset denna vecka:
 
 
 
 
 
 

Veckan som gått.

Jag är ledsen, besviken, frustrerad...mår alltså inget vidare just nu. Skönt att få prata av sig hos min beteendevetare igår. Som jag skrivit förr och även sa till henne är det som en bergodalbana. Man behöver verkligen inga negativa saker under denna resa som får en att åka ned flera steg. Det kan vara så otroligt lite som får en att må sämre. Har även börjat med mina så kallde lyckopiller. ingen skillnad ännu mer än en otroligt trötthet, sen kan man ju bli mer nedstämd också, men jag har ju åkt begodalbana i flera månader nu så jag vet ju inte om det just nu är medecinen eller negativa saker eller båda?
 
Nu till annat. I måndags var jag hos tandläkaren, så nu är jag klar där för denna gång...ett år till nästa gång om inget händer. Tisdagen så gjorde jag en köttfärslimpa till middag, den vart verkligen lyckad.
 
 
 
Morötterna var otroligt saftiga och söta.
 
På kvällen blev vi bjudna på tårta av grananrna då deras äldsta firade att hon jobbat på sitt första jobb i ett år.
Trevlig stund och god tårta.
 
Igår då så var jag hos Previa i Gullmarsplan, först provtagning pga mina vitaminbrister sen så 1 timme hos beteendevetaren. Maten orkade jag inte göra så det blev en snabbis till Sture med Bratwurst, stekt zucchini med köpt klyftpotatis som han faktiskt fick fixa själv. Var helt färdig när jag kom hem. Sen Mästekocken på kvällen då...skönt att Donya vann tycker itne alls om Carls attityd.
 
Idag har jag förberett såsen till den ugnsgratinerade falukorven.
Fräste paprika, lök i klyftor, curry, salt och peppar efter en stund ned med rivet äpple och lite fräs till sen i med en burk krossade tomater och matlagningsgrädde.
Denna sås ska läggas i botten på en form, sen ska jag lägga över lite färska cocktailtomater, sen falukorv i skivor och sist på med riven ost och skjuts in i ugnen.
Blir nog smarrigt...till det mos eller pasta.
 
Nu en dusch sen blir det film.
 

RSS 2.0