Blåmärken och barnbarn.

Stackars min älskling. När han tömde grovsopor i förrgår flög en tältpinne upp och smiskade honom rejält i ryggen.
 
Han har både värk och är blå/lila på ryggen:
 
 
Men han jobbar även idag stackarn.
 
Farmors lila, prins med hörlurar på gröna lund.
 
 
Min dotter Angelica Williams faste och numera även gudmor.
 
 

Lundsberg!

JO anmäla skolinspektionen??????
Men snälla föräldrar era barn har vistas i en internatskola där det förekommer tortyrliknande nollning av de äldre eleverna!!!
Jag blir så arg.
 
I åratal har man vetat om att detta förkommer på Lundsberg som varit i blåsväder flera gånger. F.d elever har intervjuats i bla debattprogram i tv och det har skrivits om det ett antal gånger, varit på nyheterna etc.
Nu blev det stopp skolan stängdes och rektorn sparkades. Med full rätt han är den som har det yttersta ansvaret och skulle ha agerat för länge sedan.
Elever som utsätter andra elever för tortyr ska omedelbart skickas ut från skolan.
Föräldrar ta et ansvar, ta hem era barn och prata med dem om de utsatts för liknande saker. Eller om de utsatt andra elever för tortyrliknande nollningar.
 
Vilka är då dessa barn som gör så här mot andra elever?
Det kan man ju aldrig veta utan bara spekulera i.
Jag tror det är barn som skriker efter uppmärksamhet och bekräftelse.
Det får de i sina gäng på skolan, de blir respekterade, uppmärksammande och får bekräftelse på att de duger. Tyvärr totalt fel uppmärksamhet och bekräftelse.
 
Föräldrarna frångår sitt ansvar väljer karriären före sina barn. Sätter dem i en skola som varit i blåsväder flera gånger, tar risken att kanske deras barn blir utsatta för tortyr av äldre elever.
Kanske de skaffat barn för det ska man ha i de fina området som man bor i. Man har pengar och betalar hundratusentals kronor i terminsavgift för sitt barn skolgång. De barnen får av sina föräldrar är pengar, men det de behöver får de inte. Detta får de av de andra eleverna då de torterar sina yngre skolkamrater.
 
Nej låt skolan förbli stängd!
 
Vad tycker ni läsare?

Lite fler bilder.

Livet är härligt, man är inne på sin fjärde jobbvecka efter semestern och den anda veckan med att ensam vara på avdelningen.
Första veckan hade ju en semester den andre sjuk. Igår gick den som hade semester min första vecka hem då hon mådde dåligt. Kvar idag är jag och en vikarie.
Är alltid jobbigt att vara ensam ordinarie på en avdelning. Men det kommer att gå man får justera om lite.
 
Till en anna sak, var gör jag uppe nu? Jo vaknade klockan 20 i 5 och kund icke somna om...suck!
Men fick två bilder från syrran igår och ett antal av min mor och här kommer de.
 
Från syrran
 
 
 
Från min mor
 
Gudmor och Gudfar innan dopet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Min dotter Angelica och hennes sambo
 
 
 
 
Nu ska jag göra annat!
 
 

Onsadag stängningsdag.

Sture kom hem strax efter klockan åtta igår. Han hade då jobbat från klockan 5.30. Så är det när det är grovsopskampanj å¨Ekerö. Adelsö och Munsö ska vara klara denna vecka och när de får en bil som är totalt kass och de inte kommer ut med förrän klockan 12 både måndag och tisdag då kör allt ihop sig.
Visst dagarna hade blivit långa ändå men dock inte så långa. Sen var det ju tvungna att åka till en verkstad som låg i Älvsjö. Nu är halva Adelsö klar Sture hade satsat på den helt klar igår men de timmar de förlorade på annat som verkstad och köra med lass som man inte kund pressa ihop har gjort att de ligger rejält efter.
Blir nog att jobba även i helgen.
 
Jag själv då? Jo jag är rejält trött igår var urjobbig gäspade i ett. Vet inte vad det är med mig just nu, tröttheten har tagit över min kropp och det känns som om jag bara vill ta det lugnt. En för tidig höst depression kanske.
Men egentligen ska man inte gnälla, sommaren hugger sig kvar och det är fortfarande väldigt varmt ute.
Fortfarande är det sommarkläder som gäller sä det känns skönt. Men morgnarna är mörka när jag börjar tidigt och kvällarna blir mörka fort. Inga ljusa sköna sommarnätter längre.
Nej jag får ta och rycka upp mig.
 
Ska kolla om min mor eller syster skickat de bilder jag önskade och om min son sänt några bilder. Förstår inte att det ska ta så långt tid att skicka några foton?

Williams dopdag.

Nja bilderna blev inte alls som jag ville, ingen som är riktigt bra. men jag är nöjd ändå. Filmerna vart usla p.g.a. ljuset från fönstret.
Men en fin dag och minnesvärd.
 
Men här kommer lite bilder då.
Vi var först hemma hos Teddy, Marie och William i knappt två timmar.
 
Han vaknade precis när vi kom dit.
 
 
 
 
 
Ha ha, william ser lika frågande ut när min mamma håller honom som när Sture höll honom sist.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu en bildkavalkad på min dotter och William. Faster och gudmor.
 
 
 
Försök till leende.
 
 
 
Ro hit kameran farmor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu är vi framme vid Tärna kyrka utanför Sala.
 
 
 
 
 
 
Närmast dopfunten sitter naturligtvis jag.
 
 
 
 
 
 
Det är gudfadern Björn som håller i William här. Sen kommer gudmor Angelica min dotter och föräldrarna Marie och Teddy sist prästen som hade humor och dopakten blev väldigt bra.
 
 
 
 
 
 
 
Här läser gudmor en liten dikt. Toppen Angelica du verkade itne alls nervös. Efteråt sa du att du varit jätte nervös.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Utanför kyrkan
 
 
 
 
 
 
Kakfest i Löt efter dopet.
 
 
 
 
 
 
 
Mitt!
 
 
 
William i kråsskjorta och svart fluga, men Teddy vände honom aldrig rätt och en massa skulle fota så William blev lite grinig till slut.
 
 
Nu två filmer.
 
Den första är när gudmor häller upp dopvattnet i dopfunten. Den andra när han döps, men det är dåligt ljus och lite hoppigt, men ni kommer nog se vad som händer. Just det jag har inga bilder från när han får vatten på huvudet. De kommer från min mor via mejl senare, jag filmade ju så då kunde jag ju inte fota också.
 
Tyvärr ligger ljuset fel från fönstret.
 
 
 

magsjuka!

 
Kände mig hängig igår, mådde lite illa redan på jobbet och ingen aptit alls. Jättetrött på kvällen och frös, somnade strax efter idol. Magen var i olag också, gick på tota flera gånger igår och det knep i magen. Min mage är ju oerhört känslig så för att vara dålig i magen så behöver jag inte vara sjuk och smitta. Det kan räcka med att jag ätit något galet som magen inte alls gillar. I iallafall, så var jag uppe inatt också, till slut insåg jag att detta går inte jag får bita i det sura äpplet och ringa jobbet. 
Sen till råga på allt kom gubben hem strax efter sju och talade om att hans mage var likadan som min. Så en lite förkylning i magen är det ju.
 
Men som tur är så vet jag att man kan återgå till arbete/skola/förskola etc 24 timmar efter det att man varit sist på toa dålig, kräkts etc+ätit normalt. Vinterkräksjuka är det 48 timmar. Då smittas man inte längre med all säkerhet, säkert kan man gå tidigare men dessa timmar garanterar att du är frisk och inte smittas längre.
Så lördag kommer jag att vara helt frisk ifall någon oroas över att smittas.
 
Idag ska vi enbart rosta bröd och dricka A-fil.
 
 

Bläääää!!!!!!

Hm...glömde ni bort att ringa mig p.g.a. kortspelet eller att ni blivit lite senila?
Här ringer man upp sina föräldrar och de lovar att ringa tillbaka för att de spelade kort. Hm...ingen ringde tillbaka igår iallfall. Vi gick upp från gården och såg Idol sen var det sängen direkt.
Därför undrar jag nu hur ni kunde glömma lilla mig? Kortspel eller senil?
 
Jag sitter nu här denna morgon och är otroligt grinig, känner inte alls för jobbet idag. Är trött, känner mig hängig och sängen ser väldigt lockande ut.
Trots att jag som vanligt tvättat mig i iskallt vatten och sköljt ansiktet flera gånger så att jag nu ser ut som en röd gris  så har det inte hjälpt att gnugga bort tröttheten från mig.
 
Måste gå om en timme och innan dess ska jag ha ätit och gjort mackor till jobbet eftersom jag stänger idag.
Men jag blir bara sittandes här inget händer. Suck...vad seg jag är.
 
Sen kom jag på igår att jag måste köpa ett kort till dopet också och omslagspapper till paketet, när ska jag hinna det eller göra det då? Nja det räcker med kort för papper har jag ju hemma som gott och väl duger.
Sorry det är bäst att ni drar vidare för här inne är det inget vidare kul.
Jag drar också!
 
Blä trista dag!
 

Uppe i ottan!

Jaha nu sitter man här denna tidiga söndagsmorgon och suckar över att helgen snart är slut. En ny vecka står för dörren och ett APT på torsdag. Kvällsmöten är väl aldrig roliga, men att ha dem sommartid är uselt, då man vill vara ute och ta vara på den korta varma och ljusa årstid vi har.
 
Vi grillade igår, korv med bröd tillbehör räksallad och majonnäsgurka.
Sen satt vi ute med grannarna tills klockan var 21.30. Var en skön kväll, inte alls kallt och ingen blåst eller regn. Tummen upp helt enkelt.
 
Kom ni ihåg dopinbjudan som sonen skrivit fel efternamn på? Det som hamnade hos grannarna under oss p.g.a. att hon har det efternamn som jag hade tidigare.
Mitt gamla efternamn skrev han senil som han är. I tisdags morse mailade jag honom om tid och plats för dopet. Skrev även att grannarna under inte kommit hem och kortet legat hos dem i två veckor.
När jag kom hem från jobbet låg kortet i brevlådan, grannarna hade äntligen kommit hem. Dagen efter så låg ett kort till från sonen med nu rätt efternamn på. Nu ha jag två kort.
Mamma om du fortfarande inte hittar ditt kort så är det på Lördag klockan 14.00 i Tärna kyrka i sala.
 
Ni kan få de framsidan på kortet då deras adressuppgifter och nummer står på baksidan.
 
Farmors ängel:
 
Lite suddigt då jag förstorat det.
 
 
En härlig och go liten kille.
Nu har jag annat att göra så ha en bra dag.
 

Farmors älskling!

 
 
 

I am back!!!!

Kerstin issss hooomeee!
 
Wow lite Shining var det här!
 
Lite mat i veckan börjar vi detta inlägg med!
 
Snabbmat MC Donalds.
 
 
Hemmagjord klyftpotatis och fläskkotlett med färska smörstekta kantareller köpta på Värmdö.
 
 
Superduper gott.
 
Veckan har då rullat på och man har kommit in i arbetet igen, känns som om semestern man hade är långt borta.
 
Idag har jag varit lit kreativ på morgonen och jobbat hemifrån:
 
 
På måndag morgon ska jag plasta in dessa på jobbet och sen ska de upp på väggen i hallen på vår avdelning.
Visste ni att när ni tänker eller om ni tänker: Åh idag har barnen bara lekt. inte gjort en massa aktiviteter.
 
Så då vet ni till nästa gång när ni tänker detta.
 
Idag har vi bara lekt innehåller massor som ni ser.
 
Andra avdelningar har denna uppsatt och jag tycker den verkligen visar hur mycket bara lek kan innehålla.
 
Annars då. Inget särskilt har hänt som är intressant att pränta ned här inne. Men idag ska vi grilla, man får ta var på de sista chanser man har nu. Blir lite lätt bara, korv med bröd och gurksallad+räksallad. Lite iskall läsk och sen lite vin och öl till efterrätt :).
 
Nu ska jag äta en väldigt sen frukost.
 
 

Tisdag!

Nu sitter jag här ny duschad och funderar på vad jag ska stoppa i mig till frukost.
Stänger idag och börjar först klockan nio så jag har gott om tid på mig.
Tror det blir A-fil och frosties och tunnbröd med ost. Just det jag ska ju även göra mackor till jobbet som jag brukar smälla i mig då jag har stängningsdag för mig. Någongång vid halv fyra tiden.
 
Det blev enbart tunnbröd och sen ett glas mango proviva.
 
 
Sen undrar jag vad ni tyckte om vår lilla roadtrip i Söndags och alla bilderna?
 
Nu ska jag käka min frukost.
 

Värmdö-Rindö-vaxholm!

Vi åkte till Brisak på Värmdö strax efter tio idag. Sen åkte vi ända ut till Oxdjupet och tog bilfärjan till Rindö, sen över hela Rindö till färjelägret där bilfärjan går till Vaxholm. En riktig biltur. Vi knatade omkring ett tag i Vaxholm och fikade på ett fik, sen for vi hem och kom nyssens innanför dörren.
 
De hade en massa billiga saker på Brisaks utemarknad 5 kr, 10, kr och 20 kr kostade sakerna som vi köpte där ute.
Vill ni se:
 
 
 
 
 
Detta till normalt pris inne i affären.
 
Vattenspridare som Sture absolut skulle ha.
 
 
Jag köpte en fin karaff.
 
 
Denna grupp var väl häftig?
 
 
 
Mot Rindö
 
 
Från Rindö till Vaxholm
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I Vaxholm
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tjusig bil
 
 
 
 
 
På hemväg.
 
 
 
 
 
Nu ska jag vila innan middagen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jag är en inbrottstjuv.

Trycker på den gröna rutan där det står Skriv och stirrar sen på en vit ruta.
Över denna ruta så finns en liten vit ruta som det står Rubrik över. Hm vad gör man nu då?
Försöker pränta ned något som låter någorlunda vettigt och intressant.
Men huvudet är totalt tomt. Inga ord, ingen text, ingenting helt enkelt. Ett totalt tomrum som det nästan ekar i.
Det burrar till lite i huvudet sen kommer det några små ord som på beställning nästan.
 
Hade en konstig dröm inatt jag drömde om barnbarnets dop som är nästnästa helg. Konstig kyrka, konstig lokal för kaffet. Som faktiskt bestod av Tapas direkt efter dopet vid 14, sen skulle det bli middag kl 19.30 och sen kaffe. Lång väntan där i mellan, helt knäppt alltså.
 
Mitt inbjudningskort till dopet ligger hos grannen sen snart två veckor då min senile son hade glömt att jag bytt efternamn...ja hon heter ju samma som jag hette förut både för och efternamn. Idag delar vi bara förnamn. De är bortresta sen flera veckor tillbaka till sitt  sommarställe. Ingen aning när de kommer hem-
Jag vill ha kortet då jag nu enbart vet tid och dag, kyrkan sa min mor snabbt men det glömde jag lika snabbt.
Har mailat sonen om att kanske få ett nytt med rätt namn. Så där lite spydigt skämtsamt, men inget nytt har dykt upp. Får be min mor att hon skannar in kortet och mailar det till mig. Jag vill kolla in kyrkan på nätet och se exakt vart den ligger

I fredags tog jag hem en griptång, ja en sådan där som äldre ska använda för att plocka upp saker från golvet utan att behöva böja sig.
Tänkte fiska upp mitt kort ur grannens brevlåda, men tången var för kort och hade behövt vara böjbar så att jag kunde nå deras post på golvet.
Galet va som att nästan göra inbrott hos grannen. men kortet är mitt och inte deras och jag vill ha det.
 
Denna försökte jag fiska upp mitt kort med:
 
 
 
Synd att vi inte bor i radhus eller villa. Men då hade de väl haft en sådan där brevlåda med lås på.
Jag får trösta mig med att de då säkert haft en sådan, så jag iallafall inte kommit  kortet då heller.
 
 
 

Innehåller inget!

Ni bör inte fortsätta att läsa för detta inlägg är totalt meningslöst att skriva och tomt på innehåll.
 
Det är tyst ute denna lördagsmorgon. Första lediga dagen efter att man börjat jobba igen efter semestern.
Har inte gjort något alls utom att suttit här och surfat runt bland bloggar, Facebook och annat onödigt.
Jag borde ta vattenkannan och vattna mina blommor de ser inte alls för glada ut.
 
Kolla själva:
 
 
Men inget händer, tiden bara går. Jag strosar runt på måfå, knäpper några bilder. Är usel på att fota just nu och ge er lite bilder, är även usel på att blogga.
Bjuder på lite skit bilder från mitt hem och lite slarvig text som är totalt meningslös för er att läsa.
Men måste ju visa att jag lever, jag finns här fortfarande även om det är total torka med bilder och torka i skallen där texter brukar flöda.
 
Böckerna som jag läste under semestern. Totalt meningslös info för er.
 
 
Mitt skrivbord där nu allt från vårt bröllop ligger klart för att scrapa. men inget händer hos mig.
 
 
Minns ni mina Tintin bilar? samlingen är ju komplett så nu gäller Volvo bilar från samma firma.
 
 
Mina miniatyr skåp och lite dockor allt detta i vårt sovrum.
 
 
 
Kanske man borde öppna video butik...tre bokhyllor till finns ju med filmer men där står jag+att en kikar fram lite på höger sida av bilden.
 
 
Tre smaker på oljan
 
 
Saker vid spisen som är ett måste.
 
 
Mina söta troll köpta i Gränna 2008 står på hurtsarna i hallen.
 
 
 
Smegol.
 
 
Foton på min son Teddy och min svärdotter Maries bröllop+mitt underbara barnbarn William.
 
 
Min älskling...han står på byrån i hallen.
Alltså inte så att Sture brukar ställa sig på byrån om ni nu trodde det. Utan hans foton står där.
 
 
Jag skrev ju det...ni borde inte fortsatt att läsa.
Ett totalt meninglöst inlägg utan innehåll och en drös meningslösa tråkiga foton.
 
Innehöll enbart meningslöst vetande.
 
Ha en bra dag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tuggummiseg!

Godmorgon. Inatt har jag sovit 9 timmar i sträck efter att ha sovit uselt i tre nätter, vaknat vid 03-04 och inte somnat om igen. Så idag känner jag mig alldeles mosig i skallen.
Har precis gjort frukost och fortfarande känns det som om jag sover.
 
Minns ni att jag berättade att min läkare Niklas Söderkvist slutat på vår vårdcentral? Nu vet jag vart han finns och har nu på morgonen skickat efter en listningsblankett från den vårdcentralen.
Han är den bästa läkaren jag någonsin haft. Lyssnade, sa inte bara virus utan kollade verkligen upp med prover och tom röntgen en gång. Hittade vad som var fel på mig bla min astma. man kände sig väl behandling och kände att man var i goda händer.
Nej honom vill jag fortsätta att gå till.
 
Min frukost:
 
 
Nej jag har en del att pyssla med innan jag sticker till jobbet. Allt går i slowmotion idag...suck.
 

dag 1 efter semestern

Det blir en liten snabbis idag när det gäller inlägg, då jag snart åker iväg till jobbet.
Grannarna vi brukar umgås med dotter var inne på Pride och såg tåget i Lördags. Hon hade sminkat sig japansk minns inte vad det kallas nu men såg jätte balt ut.
Vill ni se?
 
 
 
Jag tycker det är tufft när man vågar sticka ut.
 
Sovit uselt inatt, somnade först närmare klockan 24 och vaknade 03 och kunde inte somna om...suckar. Är jättepigg nu....skämtar fattar ni väl!
Fick för mig att jag glömt larmkoden till jobbet allt bara snurade i skallen. Klockan 23 väckte jag Sture för då hade jag sprängande huvudvärk. Jag surrade om koder ochh larm och han säger. Men ni har ju....minns du inte att ni ändrade så här....
Jo visst nu mindes jag allt och egentligen visste jag dessa siffror men allt bara rörde till sig.
Nej nu är det dags att försöka göra sig något sådär vacker :)
Första dagen efter semestern...suck!
 

Semester dag 37 den sista.

Suckar högt! Nu är den här Söndagen dagen innan man ska börja jobba efter semestern...suckar högt!
Känns inte alls inbjudande att jobba i morgon, vill vara ledig längre.
 
Hade en trevlig kväll igår igen men tyvärr inga bilder från den. Vi grillade egen gjorda hamburgare sen bjöd grannarna på choklad mousse med grädde och blåbärsrulltårta.
Jösses vad mätt man blev. satt ute till strax över tio igår sen gick vi upp och kastade in en DVD spelaren som man som man snart somnade till.
Vaknade sen fem åt frukost, läste DN och satt på en film, somnade vid sex och vaknade tio över nio. Ja jösses så man kan sova.
 
Såg ni min nya Header? Snälla skriv vad nu i tycker. Skulle vara kul att veta. Så jobbigt kan det ju inte vara att plita ned någon mening eller två om den.
 
Tog två bilder på dagen igår på solrosen som slagit ut, en humla satt och gottade i sig nektar mitt i den.
 
Fina va?
 
 
 
Nu ska jag göra ingenting.
 

Nu header snart.

Snart kommer en ny header upp som snälla duktiga Celine har gjort till mig. Jag fattar noll när det gäller sådant. Hon gjorde även den som jag har idag.
Jag har valt en av de fyra hon sände till mig och den kommer nog upp över dagen.
 
Jaha annat då? Jo vi grillade igår och åt ute en varm och skön kväll satt ute ända tills klockan blev strax efter 22.
Idag ska vi grilla hemgjorda hamburgare, första gången vi gör egna men det blir nog gott. Lovar att ta lite bilder ha rju8 varit dåligt om det i bloggen på sista tiden
Men jag har helt enkelt inte varit på humör för att fota, börjar ju jobba på måndag och skulle behövt ha några veckors semester till.
 
varför rasar sommaren och semestern iväg så fort? Varför kan man inte enbart jobba fyra dagar i veckan, tre dagars vila skulle göra att man hade mer ork och kraft för att arbeta, mer energi och glädje. Eller hur?
Nej inför fyra dagars vecka istället för alla. Bra ide Kerstin du skulle bli politiker :)
Nej nu är det frukost, dusch och ned på gården för ogräsrensning!
Men jag kör nog bokläsning istället.

Caroline Engvall

Tog och öppnade boken Skuggbarn igår och började läsa. Jag släppte den inte förrän boken var utläst. Jag skrev om böckerna som Caroline Envall skrivit igår så scrolla ned lite och läs.
Boken var otroligt gripande som alla hennes böcker. Hur kan äldre män utnyttja så små barn, den yngsta 11 år gammal.
Nej lås in männen och släng bort nyckeln.
Sen barn mot barn som killgänget i skolan som våldtog en 14-åring. vad har dessa killar för uppväxt, vad har föräldrarna lärt dem egentligen?
Hur kan barn våldta barn?
Jag vill inte skriva för mycket men läs böckerna.
 
 

Om Inte till salu-bloggen

Blogg om sex som självskadebeteende bland unga, skriven av 14 år till salu- och Skamfläck-författaren Caroline Engvall. HÄR

Även nu Skuggbarn.


RSS 2.0