Storhandlat.

Nu är alla julsaker uppe. Vi har storhandlat på City gross, köpte massor av godis till jul på Öb och gick en vända på apoteket. Allt är inplockat i kyl frys och skafferi. Nu ska jag lägga mig och vila en stund.
 
 
 
  
 
 
Ikväll blir det snabbmat, vi orkar inte laga något.
 
 
Natti natti!
 
 

Trött och seg.

Vaknade halv åtta imorse och det är länge för mig. Det märks att man har nåpgot i kroppen. Nyser även som attan. men idag efter att Sture haft tvättstugan måste jag bita i det sura äpplet och åka och storhandla vare sig jag vill eller orkar. Sen medan maskinerna snurrar så ska alla julsaker upp, sätter även upp alla tomtar och sånt till första advent. Usch jag verkligen längtar att få göra allt detta idag när man inte känner sig bra.
Suckar högt!
 
Igår åt vi fiskgratäng, fransk senapsgratäng var smaken. Nej den är inte bränd det som ligger runt om blir alltid väldigt brynt, men inte svart som bilden visar, blixtens fel.
Men de har ändrat smaken...usch...smakade jättemycket senap så mycket att det vart alldeles för starkt. Denne köper vi inte igen, den hade vi mycket förr och då var den supergod. Idol då? Bäst igår var Erik, tvåa Kevin och trea Elin. Har ju haft henne som favorit tillsammans med Gabriel och Erik och Kevin som tvåor. Men hon har inte gjort bra ifrån sig de sista gångerna så Erik och Kevin har varit mina favoriter, så även igår. Så fel åkte, tyvärr så tycker jag att Elin borde ha åkt. Inte den som är allra bäst och gör allt toppen. Men efter sändningen så lovar jag att skivbolagen stod på kö för att få Erik.
 
Lite bilder från kvällen.
 
 
 
Suck att man aldrig får en okey bild.
 
 
 
 
Nej nu ska jag äta frukost och läsa DN.
 

Sjuk igen...suckar högt!

Ja jag är sjuk igen. Igår hade jag både feber och en huvudvärk från helvetet. Är åter igen hemma, men kämpade på i tre dagar innan kroppen sa ifrån totalt...suck.
Kunde inte sitta vid datorn för att huvudet sprängde ännu mera då.

Somnade före nio igår och vaknade klockan halv fem pga att jag behövde besöka huset. Pussade gubben hej då och somnade om fram till klockan halv nio. Jösses sovit nästan tolv timmar. Min kropp behövde nog det. Idag har jag bara fotat lite här hemma och vattnat blommorna.
 
Ville kika in och tala om att jag lever. Ha ha så fyndigt eftersom jag fotat mina Living dead dolls!
Fattar ni humorn?
 
Ingen living dead dolls men lite läskig, heter Little Appel dolls.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Chuckys bride, den onda dockans brud.
 
 
 
 
Nya tavlehyllan i hallen. Inköpt för en månad sen uppsatt förra helgen. Vykorten är tredimensionella.
 
 
Blomster bänkarna i filmrummet. Pappkassen och det som skymtar under bordet ska ned i källaren imorgon. Ser lite skräpigt ut men det ska bort.
 
Byggarbetsplatsen endanför balkongen. Otroligt störande när man ha rhuvudvärk.
 
 
 
 
En apa som jag fick av Stue när vi var på Universeum i Göteborg.
 
 
 
Gåvor man får om man blir medlem och skänker pengar månadsvis till Världsnaturfonden.
 
 
Nu ska jag äta lite, sen vila i soffan.
 
 

Stänger idag.

Usch jag orkar inte med denna skit förkylning, mår piss. Började i söndags eftermiddag. Men jag trodde det var allergi. Har inte längre rinnsnuva och rinnande ögonen. Men är jättetäppt, ont i kroppen och ögonen ser ut som grisögon. Är supertrött och hängig och känner  inte alls för att gå till jobbet. Känner inte för att gå dit för att jag mår som jag gör. Men det är bara att bita i det sura äpplet och tänka potitivt...ingen feber iallafall. Ont i rygg och nacke har jag också. Blä!
 
Ska snart ta och äta frukost börjar bli hungrig. Kanske vörtbröd med god ost på eller rostat bröd?
Nu är det bloggtorka också.
 
Jo just det Sture spelade in sjuan istället för trean där Montazami går i repris på söndagar, så det avsnittet missar jag. Jag vet att man kan se det på play tv men är så trist att glo på dataskärmen.
Igår såg vi på Tonårsbossen som vi spelat in. Killen var ju skitduktig, tur att han köpte den där kameran till slut. Föräldrarna borde skämmas som shoppade loss och handlade på systemet. De fick ju låna kortet för att köpa lite tillbehör till lasangen som saknades hemma. Uselt av dem.
 
Nej det är väl dags nu alla läsare för mig att göra frukost och sen åka iväg till jobbet.
 

Maria Montazami.

Jag såg inspelningen på Maria Montazami igår, där Gudrun och Bingo Rimer är med. Jag gillar Maria, men ibland passar det verkligen att säga dum blondin och vad fjantig hon är.
Men jösses inte kunna slicka på fingret inför kamerorna när man lagar mat....gör tårta i det här fallet.
Nästan helt hysterisk för att Gudrun stoppade fingret i sylten och smakade av.
 
Sen börja ställa frågor om feminismen som en barnunge eller helt ovetande? Hon vet ju inte ett dugg om det och jag tycker verkligen inte hon kan kalla sig feminist. Välja yrke till sonen som läkare, lite han är man och ska kunna försörja familjen, vad de valt till tjejerna ville hon ju inte säga. I Hollywoodfruar så framställes hon iallfall som en kvinna som tar hand om allt i hemmet. Att det är självklart att mannen ska kunna försörja familjen (nu pratar jag inte om hennes för hon jobbar ju själv, men i allmänhet), Mannen är den stora och starka och kvinnan den lilla och svagare personen. Inte för att hon sagt det rent ut men man kan läsa mellan raderna. Viktigt att man ser bra ut det har hon sagt flera gånger. Kvinnor ska vara vackra.
 
För mig är hon långt ifrån att vara feminist. En otrolig gullig tjej/kvinna som verkar ha mycket kärlek och omtanke i sig. Men feminist, nej det är hon inte.
Sen benet som systern satte i halsen. Inte räddade hon livet på henne inte. Hon fick ju luft, däremot satt det nog så det stack och irriterade kräkmuskeln.
Men jag gillar Maria Montazami pga att hon inte är någon rik diva, verkar inte lägga pengar på skit, hon månar om andra och verkar otroligt snäll och rar. Ingen rik bitch som jag tror många av de kvinnor är som lever i Hollywood är. Fördom kanske men det räcker med att ha sett de andra fruarna i Hollywoodfruar genom åren och deras vänner.
Gunilla Persson är väl den som är värst.
 
Det här blev ett långt inlägg om ett avnitt ur ett program. Men ville dela med mig av mina tankar. Ni som såg programmet vad tyckte ni?

Födelsedagsfirande i Löt.

Jag vet att jag inte har skrivit på två dagar i bloggen. Ber om ursäkt, men jag har även annat att göra. Igår hade vi tvättstugan klockan sju och medans tvätten rullade började vi med källaren. Att rensa fram sakerna som ska till barnen. Sture hade rört om lite så nu stod saker även längst bak. Men vi fyllde bilen till max med nedfällt baksäte så fick vi plats med mycket. Dockvagnar, duplo, kälke, snowbord, dataratt, gossedjur och massor av annat. När allt var klart gick vi faktiskt och la oss i ett par timmar eftersom vi hade gått upp tidigt.
 
Klockan 12.30 bar det iväg till Löt för att fira Teddy och Marie som fyllt år. Tyvärr glömde jag fota presenten de fick, en skärbräda med Williams bild. Men nu fick ni veta vad vi köpt iallafall.
Tog nästan 100 bilder igår men tog bort en massa. William gömmer sig precis när man ska knäppa eller vänder sig om eller vinkar så att hela han blir suddig.
Men ni får se en drös som jag sparade.
 
Men först vad vi fick att äta, hembakade scones och fillimpa, till det ostar, marmelader, grönsaker, te, kaffe, läsk och en massa bullar och kakor.
Lite bilder på det först.
 
 
 
 
 
Nu kommer farmors lilla ängel, kan tillägga att han reser sig upp till stående, han går med hjälp, men kan även stå utan stöd. Bara drygt tio månader gammal.
Stolt  farrmor.
Granskar mig först lite försiktigt. Just nu bäst i mammas famn.
 
 
 
 
 
William i sitt nya lekrum på undervåningen.
 
 
 
Titta jag går.
 
 
 
 
Denna ska jag göra en förstoring av.
 
 
 
Nej nu räcker det farmor, inga fler blixtar.
 
 
Men är du där igen?
 
 
 
Ops vem är du då? Gammelmormor.
 
 
 
Men vad är det där?
 
 
 
 
 
Jag vill ha gammelmormors krycka.
 
 
 
Nu vankas det käk, Smörgås med leverpastej på.
 
 
 
Hej hej, stopp sluta fota jag käkar.
 
 
 
 
 
Men pappa mera käk nuuuuu!
 
 
 
 
 
Hej, hej så kul vi har.
 
 
Här leker jag och William tittut.
 
 
 
 
 
Tjena farmor, jag kommer inte ut.
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi går ut farmor nu ska mamma och pappa öppna sina presenter.
 
 
Paketsnören är stenkul.
 
 
En puss är också kul.
 
 
 
 
Nu sist en videofilm. Här visar William tydligt sin otålighet när inte pappa ger han mat tillräckligt fort.
 
 
Nu ska jag diska och plocka undan här hemma. När Sture vaknar ska vi se fest hos Bagge Wahlgren och Allt för Sverige. Sen har Sture två avsnitt av Vikingar att se och jag ett av familjen Montazami.

Torsdag!

Ni vet det där uttrycket att ha grus i ögonen. Jag har verkligen det, känns precis som när man fick sand i ögonen som liten. Eller när vi var i Skagen i full storm, all sand hamnade i ögonen.
Är supertrött och vill bara krypa ner under täcket igen och glo på DVD eller kanske helt enkelt bara somna om.
Snark.
 
I helgen ska vi till sonen med familj och fira deras födelsedagar i efterskott, ska bli jättetrevligt att få träffas igen blir ju tyvärr itne så ofta. Sen har vi har massor att göra här hemma. Har ännu inte hunnit gå igenom källaren då jag varit sjuk i två veckor och då står jag inte där nere och blir kall, ta upp alla julsaker och gå igenom vad som ska upp och inte upp. Är ju första advent nästa helg. Baka lussebullar och sist men inte minst städa.
Tvättstugan fick vi ta imorgon eftermiddag klockan 16 för det fanns ingen annan tid pga att de renoverar den ena.
Det där över börjar vi med på Söndag och då blir det källaren först, sen städa, lussebullar får vi baka nästa lördag.
 
Egentligen skulle jag ha duschat imorse och hade ställt klockan en kvart tidigare. men jag orkade inte  utan vaskade av mig i handfatet slö som jag är.
men så kan det vara ibland.
 
Fick en glad överraskning när jag kom tillbaka till jobbet i Måndags. Vi är bjudna på julbord i år på hotell Scandic vid Brommaplan. Vi har varit där två gånger förut med jobbet aå det ska bli jättetrevligt att få komma dit igen.
 
Nu ska jag äta frukost och åka iväg till jobbet om 30 minuter så jag måste sätta fart.
 
Farmors älskling vi ses snart!
 
 

Måndag och inte jobbat på 17 dagar.

Tänk idag ska jag jobba och det är 17 dagar sen jag gjorde det. Först hade jag ju ledigt fredagen den 1 November det var där som jag började bli dålig. Sen gick jag ju till läkaren den 6 november och åter igen den 11 november. Nu äntligen har det vänt, klart jag hostar men det så lite så det är inget att tala om. Snoret och slemmet är nästan helt borta. Men det var en riktigt segdragen förkylning med feber som gick upp och ned hela tiden. Sen orkeslösheten och tappandet av aptit var jobbigt. Var inte sugen på någonting, men försökte verkligen äta så det blev en hel del mackor med gott pålägg.
Så nu är jag redo för att ta nya krafter, ska bli roligt att träffa barnen igen och givitvis kollegorna.
 
Igår åt vi pyttipanna på bla portersteken vi åt i lördags+tjockkorv, potatis och lök till det Brysselkål och Sparris+Sture superduper goda sås..
 
 
Nu ska jag äta frukost. tunnbrödrullar med brännvinsost och alspånsrökt skinka med mimosasallad på, alltså en av varje inte allt pålägg på en och samma :)
 

Handlat.

Vi har varit på nya Rusta vid Bromma Blocks. Stort i två våningar. Det enda dåliga är att har man åkt ned och vill upp igen för att man glömt något måste man gå ut ur affären och sen in igen. Då det är en glasvägg mellan rulltrappan ned och upp. Titta vilka fina lampor:
 
 
 
Köpte
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen gick vi in på Coop
 
 
 
 
En liten söt minivåg för 10 kronor
 
 
 
 
 
 
 
 
Så nu har vi ätit mellis. Jag åt mackor med Brännvinsost, cheddarost, skinka och minosa sallad. Så nu är man mätt och belåten igen.
 
Se så fint Canvastavla lyser i hallen.
 
 
 
Blev riktigt nöjd faktiskt.
 
 
 
 

Elva år tillsammans igår.

Fick lite gott av Sture igår, hade ju varit tillsammans i 11 år.
 
 
 
Sen gjorde han Porterstek till middagen, med en supergod sås till med bla en klick vinbärsgele i (svarta vinbär). Allt bara smälte i munnen.
 
 
Hade Brysselkål och sparris till också.
På kvällen såg vi i vanlig ordning Så mycket bättre. Kents tokling var väldigt gripoande, men de gjorde bra ifrån sig allihopa.
Vaknade nyss så jag ska faktiskt götra lite annat innan jag återkommer till datorn.
 
 

Lördags morgon.

Trodde faktiskt Erik skulle åka igår. Hans låtval var inget vidare och särskilt inte för den yngre gruppen som jag tror röstar på honom. Sandra har två grupper som röstar på henne, både yngre och äldre. Inte sagt att äldre inte röstar på Erik men jag tror det är betydlig fler av denna grupp som röstar på sandra.
Bäst igår var Jens helt klart. Sen kom Kevin och sen Elin. Så summan av kardemumman blir att rätt personer stod där uppe, de var sämst bra igår. För ingen var direkt dålig.
 
Vad vi gjorde efter Idol och fram till röstningen? Jo det får ni se under. Men först middagen och under Idol.   
 
                                                                                                                                                                  
 
  
  
 
Trött sopgubbe!
 
  
 
Men sen kvicknade han till lite och vi spelade TP 80-tals frågor och sen Svensson, Svensson.
 
 
 
Sen försökte jag få en bild av älsklingen, men när man får jaga honom med kameran så blir det suddigt. Snabb som attan var jag men för snsbb då kameran rörde på sig för att hinna ta en bild.
 
  
 
 
Jaha så vickar man på sig och där kom tungan också.
 
 
Var rätt trött efter allt spelande så vi gick och la oss strax efter klockan tolv.
 
Idag är en liten speciell dag. Det är den 16 November och idag har vi varti tillsammans i 11 år. Tänk vad tiden rullar på, åren bara ramlar fram.
Älskar dig gubben min!
 
 

Bakat!

Kunde inte låta bli. Men har ju vilat hela dagen innan, så det blev:
 
 
   
 
 
Sen Syrlig citronkladdkaka:
 
 
 
Serveras med lakritssås eller grädde om man så vill.
 
 
 
 
 
 

Renskavgryta.

Nej ska ta lite hostmedicin, hostan är visserligen bättre men inte helt bra. Den vill inte riktigt lossna så som jag vill att den ska.
 
Annars då? DVD börjar dumma sig, den vi köpte i Juli den hakar sig läser inte skivan på andra avsnittet av Varuhuset och hackar sig fram. Vad är det för skitapparater som görs idag? Våra kombi vi haft har gått sönder inom ett år och nu denna,....visserligen billig men ändå hålla i fyra månader????? Laga den blir väl dyrare än att köpa en ny. Vart lagar man apparater billigt i stockholm någon som vet? För på våra kombo apparater funkar VHS:en utmärkt.
 
Usch känner mig olustig och lite nere. Men det är väl förkylningen, en dvd som håller på att gå sönder, trist väder. kan säker komma på mer saker :)
 
Middagen igår:
 
Renskavsgryta med  Linguine och gula små söta tomater. (syns ej på bilden)
 
 
Ser gott ut va?
 

Upplysning till er läsare.

Jag är ledsen att ni inte kommit in i bloggen idag tisdag och kanske längre tid inte bara idag. Beror på att Blogg.se har lösenordsskyddat min blogg pga en bild jag la upp för 3 1/2 år i min blogg, som inte var min. Den som äger bilden kontaktade blogg.se och då låser de min blogg tills jag tagit bort bilden. Lustiga de är va? Hur ska jag kunna komma in och ta bort bilden om de låser den? Som tur var så hade ägaren kontaktat mig så jag hade redan tagit bort inlägget.
 
Handlade om en bild med godis från 60-talet. Den som kontaktat blogg.se har en samlarsida där denna samlar på samlare som samlar på nostaligibilder/plancher etc. och bilden var en planch med godis från 60-talet. Trist men sant.
När jag fick mailet från blogg-se att de lösenordsskyddat min blogg var jag redan inloggad, så därför kan jag skriva detta nu.
 
Så nu vet ni det fråga alltid om ni får ta bilden. Hjälper inte att ni googlat fram den för det finns alltid en ägare. Numera mailar jag alltid ägaren om det är någon bild jag vill lägga ut. Ja detta har jag gjort ett par år nu då jag fick vetskap om att bilder från googel får man inte heller lägga ut. Inte lätt för en gamling som jag att veta allt det där.
Nu kan alla ni eleka korpar skriva i kommentarsfältet efter att ni läst detta: men det vet väl alla om copyrigt, men hur dum får man vara. Sätt igån bara.
 
Kan tillägga en sak: man kan inte lägga ut en annans bild även om man länkar till ägarens sida. Detta ser jag andra bloggare, storbloggare och Facebooks användare göra dagligen. Länka till en sida där bilden finns får du, men nästan alla lägger ut bilden med en länk under. Akta er ni kan bli anmälda pga att detta inte är tillåtet.
 
Sen snor ni mina bilder och lägger ut dem utan att fråga kan jag anmäla er. men skulla aldrig falla mig in att vara så barnslig, så länge de länkar till min sida eller inte påstår att bilden är deras egen.
Eller sist men inte minst är folk som jag känner väl. Varför anmäla? Livet är för kort för att bråka om bilder som man äger och något lagt ut för att de tycker de är fina eller dylikt.
Ha en fortsatt bra dag.
 
Om det blir uppehåll i bloggen beror det på att jag itne kommer in. Då man blir automatiskt utloggad efter ett tag om man inte gör något i bloggen.
 
Nu vet ni det och vi lägger detta bakom oss, vore tacksam om övriga frågor angående detta inte ställs då jag är väldigt irriterad

Bloggtorka

När man skrev dagbok så kände man aldrig tvånget att skriva. Men nu när man bloggar kan man känna detta ibland. Att man måste lägga in något, att man måste lägga in minst ett inlägg/dag. Dagboken var ju enbart till en själv, men bloggen är ju även till läsarna?
Tror jag måste tänka om där, bloggen är en offentlig dagbok som även kan läsas av andra. Det är för mig jag skriver inte för någon annan. Har jag bloggtorka eller inte känner för att skriva etc. så låt bli.
 
Idag är en sådan dag som man har totalt bloggtorka och inte alls känner för att sitta här.
Vaknade klockan halv sex idag och såg på dvd en timme sen somnade jag om ända fram till halv nio.
Nu ska jag äta frukost sen se på dvd, får se om jag återkommer.

Trängselskatt, sjukskriven och middagsmat!

 
 
Först läste jag det på nätet, sen i både Metro och Aftonbladet och sist hörde jag det på nyheterna. Om trängselskatten. Den ska höjas och införas även på Essingeleden, det sista visste jag ju men nu kanske den ska tidigare läggas där. Men de som måste ta bilen då, de som inte har något annat val? Låt de få dispens, kan inte vara så svårt för datasystemet att inte skriva ut något till de registrerade nummerplåtarna. Eller hur?
 
Ta som exempel i min familj, min far och son som är elektriker och har allt i bilen och far runt kanske på många platser på en dag då både i och utanför tullarna. Passerar trängselskatteskyltar flera gånger. Låt de få dispans. Även de som börjar väldigt tidigt på morgonen. Sture ska vara på plats ute på Ekerö (Skå) denna vecka halv sex. Går inget kommunalt så tidigt, visst kanske nattbussen som då ska passa in kanske flera byten till andra bussar. Han skulle få åka kanke vid halv fyra eller ändå titigare, eftersom stationen han ska till ligger 2 km från närmaste kommunikation. En renhållningsarbetare kan inte åka kommunalt till jobbet, de måste ta bilen. Givitvis ska dessa grupper få dispans, även på hemvägen, för Sture han kan ju inte ta bilen på ryggen och åka kommunalt hem.
 
Det ska inte drabba fel grupper, det ska drabba dem som sitter varje dag ensamma i rusningstrafik i sin bil och ska till kontoret i stan. De som är för slöa att åka kommunalt. För ska du till stan så går det nog nästan snabbare eller lika fort att ta tuben som bilen i rusningstrafik.
Jag tog exempel på grupper som borde få dispens och slippa trängselskatten, givetvis finns det fler grupper tex svårt handikappade.
Håller ni inte med?
 
Jag är sjukskriven denna vecka och om jag inte är bättre på torsdag, ska jag återkomma till läkaren. Finns visst något kraftigt förkylningsvirus som kan ligga kvar i 10-14 dagar med upp och nedgående  feber. Jag har diagnosen kraftig övre luftrörskatarr. Fick Cocillana-etyfin.
 
 
Middagen igår var superduper god. Tog fram köttfärssås från kylen. Lite tjockare modell med större köttfärsbitar i, gillar den så. Råstekte potatis i små tärningar. Blandade ihop allt med extra stekt lök (fanns ju redan i köttfärssåsen). Sist stekte vi halva gula små tomater och vände snabbt i fetaost. Detta strödde vi över det andra i en stor djup tallrik som det egentligen ska vara pasta i som ni ser på texten.
Det var ljuvlig gott.
 
 
 
Fetaosten smällte så där lagom, tomaterna var goda, saftiga och söta.
Vi ska äta samma idag och imorgon blir det Renskavsgryta och pasta. Därför gjorde vi denna mat på potatis, vill inte ha pasta tre dagar i rad. Renskavsgrytan har Sture redan gjort och den finns i frysen, bara att tina upp.
 
 
 

 
 
 

Till läkaren igen!

Har precis ringt jobbet. Detta går inte längre. Inatt hostade jag så att jag nästan kräktes. Jag får upp en massa gulgrönt klet med bruna klumpar i efter ett tag. Jag har samma med snoret och även som jag skrev igår ont i bihålorna, men det kan ju bero på allt snytande. Sov en stund på eftermiddagen igår och när jag vaknade kände jag mig skitrisig. Hade då tagit Alvedon 2 timmar tidigare men trots det hade jag feber. Kanske det är någon kraftigt Virus ändå, men måste ju gå till läkare för att höra om det nu kan vara något annat. Jag hoppas det. Det lät dumt va? Men är det bakterier så blir jag bra med antibiotika, virus kan ju sitta i, i evighet. Sen behöver jag läkarintyg också.
Fy fasiken jag orkar ju ingenting längre.
 
Urtråkigt det här, hade sett fram mot att få komma till jobbet idag. Träffa kolegorna och göra lite med barnen och på avdelning som släpat efter. En vecka var ju min kollega borta, visst gjorde vi saker men det är aldrig samma med en vikarie och vi har ju två när någon av oss är borta. Då vi har en långtidsvikarie sen 11 veckor tillbaka.
Man gör det bästa av situationen men det är tungt, jag hade tex egen reflektionstid, knäppt och nästan omöjligt att göra detta själv, så jag skrev ut månadsbrevet till föräldrarna och lite annat som behövdes göras.
 
Glömde jag visa middagen i förrgår? Gjorde nog det. Fläskkorv med hemmagjort potatismos.
Till det Julmust bland det godaste som finns.
 
 
 
Vet inte riktigt vad jag ska göra nu men har ont i både bröstet och nacken, så jag lägger mig nog en stund. Sen  ska ja gju ringa klockan åtta så jag får sätta mobilen på ringning.
Nej natti natti på ett tag, känner mig rätt risig just nu.
 
Farmors älskling.
 
 
 

Sjuk, sjukare, sjukast!

  • Igår låg jag i soffan halva dagen och tittade på Pelle jansson från 1973. Minns ni pelle från Laxeträsk i Jämtland som flyttade ned till Göteborg och där blev retad för sinm dialekt?
 
Om inte här är den:
 
 
 
Helt underbar serie, köp den. Det är en familjefilm.
 

  • Ska vi gå in på sjukdomen då. I fredags och igår kände jag mig bättre. Men idag är det inte så, hostar så lungorna är på väg ut, snoret och slemmet i halsen är gul/grönt med klumpar i som är bruna. trevlig läsning va? Men tyvärr det är så här det ser ut just nu...suckar. Har det blivit något annat av ett virus? Måste det ha blivit, behöver nog antibiotika. Har ont i ryggen vid lungorna och även i bihålorna...suckar igen!Blir nog läkaren imorgon igen orkar inte ha det så här längre. Det är tionde dagen nu.
 
  • Såg ni Så mycket bättre igår? Gud så känslosamt det var. Vilken udnerbar kille han är den där Kent. Som sagt man ska inte tro på allt som står i tidningarna eller enbart gå på det. Inte för att jag tyckte det var okey att sjunga att våldta Madeleine. Men vilka texter han gjort och de går rakt in i hjörtat vissa av dem. En härlig kille som haft det väldigt jobbigt i sin barndom. Sen svenska myndigheter har jag aldrig givit mycket för. Fruktansvärt hur de behandlade honom som barn.

Nu ska jag lägga mig i soffan igen och se på tv.
 

Idol och annat.

Om man ska se till enbart igår så var Erik inte så bra som han brukar. Med Matilda strax bakom. Men hon har varit dålig flera gånger nu så rätt åkte hem igår enligt mig. Jens var toppen. Elin glänste i den första låten sen var det platt fall i den andra. Allra bäst igår var Kevin inget att snacka om. Som jag skrev förra veckan vill jag se Kevin, Erik och Elin bland de tre som är kvar sist. Sandra var bättre än någonsin igår och gjorde sina bästa framförande. men jag står fast vid att hon är en musikalstjärna ingen popstjärna.
Kul för Kevin att han får sjunga på fotbollsgalan på Måndag, det är han värd.
 
Sov uselt inatt, kunde inte somna så låg och kollade på Snoken fram tills klockan var 02, sen vaknade jag i ett och sket i allt och gick upp 06.30. Är superduper trött nu, men ingen ide att lägga sig nu för om en timme ringer Stures mobil och han ska upp till stortvätt i tvättstugan.
Blä säger jag bara. jag som sovit bra i veckan.
Nej är för trött för att sitta här och skriva en massa onödig skit.
Så hej på ett tag.

Christina Stielli

Nu har hon gjort samma igen. Skrivit en bok som totalt trollbinder en. Man slukas in i den och man är flickan Karoline. Man känner som henne, man upplever det hon upplever, man gråter med henne, Aldrig någonsin har jag läst sådana böcker som Christina Stielli skrivit av någon annan författare eller författarinna. Som jag förra gången skrev till henne så läser jag mycket minst en bok i veckan och aldrig någonsin har jag blivit så gripen i någon bok så som jag blivit i hennes böcker.
Hon gjorde det igen fick mig att känna det Karoline kände, bli totalt uppslukad i boken så till den milda grad att jag nästan var henne, allt runt omkring försvann.
Ingen författare/författarinna har fängslat mig som hon gör med sina böcker.
Jag väntar redan på nästa bok och hoppas verkligen det blir fler.
 
Läs:
 
Romanen Allt för din skull och den tidigare romanen Jag älskar dig inte.
 
Jag fick en helt ny bok med en liten hälsning i förra gången jag skrev till henne och den är jag superglad för.
 
Kolla in nedanför:
 
 
 
 
 
Läs dem. Jag lovar ni blir inte besvikna.
 
 

Snabbmat och Gunde Svan.

Usch idag vaknade jag tidigt. Men ska snart lägga mig igen för att se på dvd som jag med all säkerhet kommer att somna till.
Igår åt jag middag för första gången sen i söndags. Har inte vart hungrig utan mest druckit och ätit mackor med goda pålägg på som är allt jag fått i mig. Ja tomater också små gula, körsbär och plommon.
Men igår var jag sugen på snabbmat, men inte Sture som äter detta väldigt ofta i sitt jobb. Men plockade fram en matlåda till honom ur frysen. Frukostkorv inlindad i baccon med pommes till.
 
 
 
 
Mc Donalds, gillar egentligen Burger Kings mat mest, Maxi är det äckligaste jag vet. Torra osmakliga hamburgare. Så aldrig mer Maxi, Sture tycker detsamma och han har ätit där fler gånger än jag och då på olika Maxi.För mig räckte en enda gång.
Nu blir det dvd.
 
Förrsten ser nu programmet I huvdet på Gunde Svan?
Vad tycker ni?
 
Tycker det är itnressant att få höra de olika idrottarna berätta om sina karriärer och hur det känt och känner.
 

vad är det med mig?

Känner inte igen mig själv. Somnar så fort jag lägger huvudet på kudden för natten. visst vaknar jag av hostan men sover längre än vanlig. Idag enda fram till klockan sju. Kände mig något bättre så bestämde mig för att baka två sorters muffins choklad och vanilj/citron. Droppade lite citronsaft i smeten, vart jättegott. Allt med bakning, diskning, tid i ugnen tog max en timme. Jag var helt slut efteråt och sjöblöt av äckligt svett. Nu intar jag ryggläge med en ny bok. Tar ett par alvedon då det värker i bröstet och i huvudet.
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Nu får det vara nog!

Nu får det fasiken vara slutdaltat med vissa grupper här i sverige. Man skäms ju för fasiken snart för att vara svensk. Våra fängelser är ju skrattretande.
 
Kolla in här nyheterna från igår.
 
 
 

Alla får inte utbilda sig på Norrtäljeanstalten


Kriminalvården: Vad har kriminella för nytta av en yrkesutbildning För ett par veckor sedan startade arbetsförmedlingen ett yrkesprogram på anstalterna, men många av de som sökte fick inte gå eftersom de tillhör organiserade kriminella gäng, trots att både interner och personal säger att det skapar mer ilska.

Publicerad 6 november 2013 - 07:18 – Uppdaterad 6 november 2013 - 07:21


– Den här utbildningen är kopplad till en behandlingsavdelning. Det är då, när man verkligen tagit ställning som man verkligen behöver de här insatserna med inslussning på arbetsmarknaden, säger Ulf Jonson chef på klientenheten Kriminalvården.

Flera kriminalvårdare som ABC träffat på anstalterna vittnar om frustrerade interner och själva säger internerna att uteslutandet leder till mer agression.

– Lite är det upp till individen. Vad har man för målsättning för sitt liv? Om man ska fortsätta tillhöra de kriminella miljön när man kommer ut, vad har man då för nytta av en yrkesutbildning? säger Ulf Jonson.

 

Men lillagossingen då!!!!!!!!!!

De har begått brott då ska man för fasiken få ett straff inte få chansen att utbilda sig gratis. Finns tusentals arbetslösa som aldirg får chansen till dessa utbildningar, unga som inte har jobb och inte får tillgång till dessa utbildningar med stöd tex ekonomiskt stöd.

Men begår man ett brott så finns dessa chanser. Det ska inte löna sig att begå brott, tvärtom. Sen sitter man och gnäller i tv sen att man inte får tillgång till utbildning att man bara får ringa sin pappa en gång i månaden etc.

För de som får utbildning på anstalten var de som valt eller vill försöka lämna den brottsliga banan och kunna komma ut i samhället som en hederlig svensk. Då är det bra att ha en utbildning. Sen kan jag ju tycka vad jag vill om detta, att det daltas med internerna på anstalterna, att det är fel att de får så mycket som tex nu utbildning. Men när grova kriminella som sitter i tv och säger att de tänker gå tillbaka till det kriminella gänget efter fängelset men ändå gnäller att de inte får utbildning. Då tillåter jag mig att bli ännu mera redig förbannad!

Sen går både interner och personal ut med att detta skapar ilska. Men vad fasiken detta är väl ingen lekstuga heller. De är brottslingar. Men ändå anser de att det är helt okey att vara det och sträva efter att fortsätta på den vägen, men utbildning ska de ha för annars blir de ilskna.

Men sluta upp med detta daltande och gör fängelserna till det de ska vara. Ta bort lönerna även om de är små, det  ska kännas att man sitter inne. De ska jobba för sitt levende där inne som rum och mat, inte få lön för jobbet de gör.

Vad tycker ni? Är fängelserna för snälla i Sverige?


Kraftig infektion i luftrören.

Bra läkare den där Mattias. Han lyssnar och gör det man vill att han ska göra. Slutsatsen blev att jag har en kraftig infektion i luftrören lungorna lät bra iallafall så ingen lunginflamation denna gång. Ska öka på astma dosen+dricka varmt, vila rösten och ta det lugnt. Med andra ord så ska jag inte gå till jobbet imorgon eller övermorgon. Kom hem för drygt en timme sen men la mig dirrekt och vilade, var alldeles genomsvettig när jag kom hem och yr i skallen.
Om en stund ska jag ringa jobbet, vill inte ringa mitt i lunchen.
Så nu vet ni hur det står till med lilla mig
 
Har legat och sett några avsnitt till av barnen i höjden, har sex avsnitt kvar att se och de är på en kvart vardera.
Men det blir för mycket till slut så man tröttnar, så tar en liten paus här för att meddela er vad det är för fel på mig.
Får se när jag orkar att återkomma och även känna för att blogga.

Till läkare.

Nu sitter jag här nyduschad och klar. Klar för vad? Jo ringa vårdcentralen klockan åtta. Har fått nog nu av värk i kroppen, okeslöshet och hostan på nätterna från helvetet. Säger de virus går jag i taket. Kolla halsen med halsprov, ta blodprov+lyssna ordentligt på lungorna. Konstatera inte bara något utan undersökning. Men jag brukar få som jag vill när jag säger att jag är barnskötare på en förskola.
Med all rätt för flera av oss pedagoger har fått antibiotika mot streptokocker, luftrörskatarr, bronkit mm.
Ska hänga på luren strax före åtta så jag blir först i lön.
Hör av mig när jag varit hos läkaren.

barnen i höjden.

Tänk vad klockan rasar fram och inget har jag gjort. Suttit vid datorn sett på film. Tänk vad glad jag blev när jag såg att min favorit julkalender kommit ut. Alltså som jag älskade som barn.
Barnen i höjden från 1972. Har önskat att denna ska komma ut. Har sett tretton avsnitt såg ett antal igår också.
Skulle kalla den familjeprogram för även vuxna kan se den. Ibland är barnprogrammen för urtrista och larviga för oss vuxna. Det ska vara så här så man kan titta tillsammans med barnen. Eller som jag titta själv.
 
 
 
 
Har ju en drös Julkalendrar hemma redan, komemr köpa de flesta men vissa var urtrista.
 
ÅrTitel
1960 Titteliture
1961 Julbåten Juliana
1962 Tomtefamiljen i Storskogen
1963 Den tänkande brevbäraren
1964 Lill-Stina på reportage i Storskogen
1965 Farbror Pekkas handelsbod
1966 En småstad vid seklets början
1967 Gumman som blev liten som en tesked
1968 Klart spår till Tomteboda
1969 Herkules Jonssons storverk
1970 Regnbågslandet
1971 Broster, Broster!
1972 Barnen i Höjden
1973 Mumindalen
1974 Rulle på Rullseröd
1975 Långtradarchaufförens berättelser
1976 Gumman som blev liten som en tesked
1977 Fem myror är fler än fyra elefanter
1978 Julius Julskötare
1979 Trolltider
1980 Det blir jul på Möllegården
1981 Stjärnhuset
1982 Albert & Herberts julkalender
1983 Lille Luj och Änglaljus i strumpornas hus
1984 Julstrul med Staffan & Bengt
1985 Trolltider med trollkalender
1986 Julpussar och Stjärnsmällar
1987 Marias barn
1988 Liv i luckan med julkalendern
1989 T. Sventon praktiserande privatdetektiv
1990 Kurt Olssons julkalender
1991 Sunes jul
1992 Klasses julkalender
1993 Tomtemaskinen
1994 Håll huvet kallt
1995 Jul i Kapernaum
1996 Mysteriet på Greveholm
1997 Pelle Svanslös
1998 När karusellerna sover
1999 Julens hjältar
2000 Ronny & Julia
2001 Kaspar i Nudådalen
2002 Dieselråttor och sjömansmöss
2003 Håkan Bråkan
2004 Allrams höjdarpaket
2005 En decemberdröm
2006 Lasse-Majas detektivbyrå
2007 En riktig jul
2008 Skägget i brevlådan
2009 Superhjältejul
2010 Hotell Gyllene Knorren
2011 Tjuvarnas jul
2012 Mysteriet på Greveholm – Grevens återkomst
2013 Barna Hedenhös uppfinner julen
ÅrTitel
 
 
Sjutton av dessa har jag på dvd.
Det är bra att ha barnasinnet kvar.

Fortfarande dålig och boken Klubb Ibsen!

Är jag inte bättre imorgon så går jag till läkaren. Låter kanske larvigt, men har ont i hela kroppen, i halsen, hostar jättemycket och orkar ingenting. Sen har jag blivit sämre istället för bättre. Gjorde ingenting igår faktiskt men helt slut ändå. Gjorde ren micron och efter det var jag helt matt. Låter som om den var jätteskitig, men inte alls då det bara behövdes en fuktig trasa för att torka ren den.
 
Minns ni boken Klubb Ibsen jag skrev om för någon månad sen? Jag började med några sidor i fredags igår läste jag ut den. Kan tillägga att jag enbart läste lite i lördags och ingenting i söndags.
 
 
 
 
Här kommer länken till blogginlägget där jag skrev om den boken HÄR
 
Ett fel finns där. Jag skrev att mina barn aldrig hade honom som lärare. Inte klassföreståndare  menade jag. Men de hade honom som musiklärare i musiksalen. Då var han enbart det, trappade väl ner till åren.
 
Boken kan köpas HÄR

Här kan ni se en intervju med författaren i programmet Babel, gå in 45 minuter i programmet och hör han berätta om S som han kallar läraren.
 
I slutet av boken berättar han om grannen som samlade på tidningar i höga buntar i hela lägenhete, i källaren och till slut ut på balkongen. Jag såg denna balkong dagligen när vi bodde på Elias Lönnrotsväg 9 mellan åren 1971-1981, hade köksfönstret och vardagsrumsfönstret åt hans balkong till. Vet inte under vilken period jag såg detta under dessa tio år jag bodde där. Men balkongen var snett över Björnsonsgatan i det blåa höghuset på Ibsengatan.
Jag minns att det var tidninger upp till taket över hela balkongen.
 
Kan tillägga en sak att boken handlar om Peters barndomsliv där han bla har en klubb tillsammans med några kompisar...Klubb Ibsen. Så den handlar alltså inte bara om S, men Peter var en av de utsatta pojkarna och det berättar han om i boken. Han berättar även om S och hur han var som människa och lärare, vad han gjorde för barnen och hans landställe på åland+ hans stryktepass i simhallen på kvällarna.
 
Alla kan läsa den. Men vi som är uppvuxna i Blackeberg kommer att känna igen alla ställen Peter skriver om. Vi som haft S som lärare kommer att känna igen oss i hur han var. Förhoppningsvis är det itne många som känner igen sig i hur han var med sin sexuella böjelse.
 
Läs den.
Nu ska jag lägga mig ned och se på film.
Somnade strax över nio igår och vaknade klockan fyra och somnade om igen klocken fem och sov till halv åtta. Märks att allt inte står rätt till.
 

Mår piss!

 
Tillbringade större delen av dagen i sängen igår. Satt lite vid datorn men orkade aldrig skriva något i bloggen. Det gör jag inte nu heller. Har jättehosta,även fått värk i kroppen och nyser i ett. Känns för jävligt. Tog ju det lugnt i helgen, bara en snabbis till Ikea och sen graven, allt på två timmar. I lördags kände jag min inte lika dålig som idag, igår sämre och idag ännu sämre.
Så det får bli tv för hela slanten och boken klubb Ibsen som jag skrev om HÄR.
Har läst över hälften och det mesta sigår, för jag hann bara börja på den i fredags.
Så nu vet ni varför jag inte syns här så mycket.
 

Alla helgons dag!

Nu har vi varit på Ikea sen var vi vid gravarna. Nyss hemkomna med en massa bilder.
Först höstastrarna på vår gård. Rosorna blommar fortfarande på gården.
 
 
 
 
 
 
Råcksta träsk och Råcksta kyrkogård:
 
 
 
   
 
 
 
 
 
Färg
 
   
 
Svartvitt
 
 
 
Gammeldags
 
 
 
 
 
 
Mormors och morfars grav
 
 
 
 
Stures pappas grav.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gammeldags foto på gravarna.
 
 
 
 
 
 
 
Sture köpte denna lilla sötis på willys.
 
Nu välbehövlig vila.
 
 
 
 
 
 

Förkyld.

Igår var jag ledig, läste, satt vid datorn, scrapade och bara tog det lugnt. Kände att en förkylning var på väg. Idag både  hostar och snorar jag och har ont i halsen. Kände av det redan igår men idag något värre. Tänker ta det lugnt och bara slappa idag. Fast gravarna ska vi till, men vi tar bilden då jag är risig.
Hm ta det lugnt? Klockan är strax efter sju och jag har redan bakat Havreflarn, diskat och plockat undan lite.
Svettas som attan gör jag också, så jag har feber eller hade då jag tog en Ipren när jag gick upp klockan sex.
 
 
 
Igår åt vi en härlig middag, Hasselbakspotatis med kotletter och kantarellstuvning.

Dukade lite mysigt med levande ljus etc. Lite mys på på Allahelgonsafton.
 
 
 
 
 
 
 
 
Äppelkaka med vaniljglass och ljus sirap. Brukar steka äpplen i socker (karamilisera)
och ha glass och sirap till. Men till detta var det onödigt.
 
 
Sen till Idol. Jag har sett alla säsonger och som sämst har min favorit kommit trea och det var den första säsongen. Sen har min vunnit alla gånger eller kommit tvåa, två gånger som tvåa tror jag. En gång hade jag tre favoriter. Erik, Calle och men jösses vad hette tjejen? Iallfall kom de etta, tvåa och trea.
Men igår kom min sjua, Gabriel. Visst han var inte särkilt bra igår, men sämst var han inte. Det var Matilda.
Så de som är mest värdiga vinnare och har varit det hela tiden tillsammans med Gabriel är Erik och Elin, Jens visst han är toppen men inte just min favorit. Sen naturligtvis Kevin, trots att det retar mig att han försvinner till fotbollen hela tiden. Söker man till idol ska man också satsa allt till 100%, det tycker inte jag att han gör.
Igår glänste Jens, Elin och Erik, bra jobbat.
 
Här är Äppelkakan jag bakade igår.
 
 
På dessa vackra, goda röda äpplen.
 
 
 
Fina kantareller va?
 
 
Nu ska ni få se min nya musmatta.
 
 
Farmors lille prins.
 
Nu har jag temugg, Acceskort och musmatta med William på.
 
Nu frukost.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0