Nyårsafton!

 
 
Har haft två helvetes dagars mens första dagen var som vanligt med sen så..... Störtblöder och mår piss. Jättedeppig, trött, yr och grinig och allt bara fortsätter.
Nä blä säger jag bara.
Tur att jag har en så underbar man som verkligen försöker pigga upp mig.
Vi var inne en snabbis till Vällingby igår och gick bla in i en prylaffär som har allt jag vill ha. Det är prydnadsaker, bakartiklar, porslin, mjukisdjur, möbler till dockor i gammaldags stil. ja de har allt. Blev lille Sigge som fick följa med hem valde mellan honom och Igelkotten Hubert ...ja de heter så enligt skyltarna.
Sture köpte Sigge till mig, drygt en dm hög är han. Min älskade gubbe, han är så himla snäll.
 
 
 
Man kan ta av huvan på honom.
 
 
Barnsligt kanske ni tycker men det skiner jag i. Nu ska ni få höra något annat. Vi håller på att titta på Julkalendrar, nu är vi inne på Mumintrollen. Vi ligger i var sin soffa och dricker Julmust och käkar godis, tom godiset är barnsligt.
Sture köpte tre chokladtomtar i folie och inuti så skramlade det och när mna bet eller öppnade chokladtomten fanns det en massa minismarties inuti. Ingen bild tyvärr, sen köpte jag detta hus till honom fullt av godis i alla sorter.
 
 
Typiskt mig att vakna så tidigt idag med, redan klockan fem. Måste sova minst två timmar på eftermiddagen för att orka med kvällen, då jag är ännu tröttare än vanligt idag.
 
När vi var på väg till City Gross senast så tog jag ett foto på kvarnen vid Ullvsunda leden.
 
 
 
 Middagen igår Ugnsstekt laxfilé med hemmagjord mangosalsa och stekpotatis.
 
 
Sture handlade en hel file /färsk) när vi var ute och handlade i Lördags, blev massor av mat så det räcker till minst två middagar till för oss båda. Det var otroligt billigt som han sa....89 kr/kg tror jag det var.
 
Nej vi kanske hörs mer idag, vad vet jag. Jag ska plocka undan lite här hemma sen lägga mig och se en film, förhoppningsvis så somnar jag till den.
 
 
 
 
 
 

Dagen innan nyårsafton!

I Lördags när vi skulle åka till ica Maxi i Solna åkte vi förbi scandic bankens nya fula hus som ligger strax innan Ica maxi.
 
På långt håll ser det ut som en sådan där stor plastig lyxkryssare med balkonger och stora glasade fönster, ja ni vet vad jag menar. Ingen vacker syn detta hus inte:
 
 
  
 
Kanske man skulle bli arkitekt. För idag kan de då inte rita hus.
 
Middagen igår:
 
Taccos!
 
Salladen och köttfärsen finns inte med på den övre bilden.
 
 
 
Verkligen gott var det.
 
Nu ska jag ta en dusch och sen slänga i mig någon smörgås.
 
Igår skrev jag att vi åt mellis när vi kom hem men glömde lägga ut min bild på mitt mellis.
Här är den:
 
 
 
 
 
 
 
 

En liten December utflykt!

Vi stack iväg på en liten tripp först till steninge slott sen Sigtuna där vi tog en långpromenad.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Men jösses sover han?
 
 
   
 
  
 
Tant Bruns cafe i Sigtuna.
 
 
  
 
 
 
 
 
Infra city vid Upplands Väsby.
 
 
 
Sen drog vi mor varmare trakter :)
 
 
Tack för en underbar dag min älskling. Vi åt mellis för 30 minuter sen och nu ska vi se på film.
 
 
 
 

Lördagden den 28 December!

Ingen av alla läsare som har något förslag på efterrätt till nyårsafton? Behöver inte vara lätt som jag skrev igår men inte en för tung efterätt som nyårstårta eller äppelpaj.
 
Börjar ni trötta på julmaten som man äter i olika fomrer hela dagarna...skinkmackor, kex och ost, köttbullsmackor mm mm mm.
Det börjar vi. Syns det`?
 
 
 
 
Pizza i alla dess vinklar.
 

Nu är julen över!

Jag tror jag blir tokig snart. Vaknade igen klockan fyra imorse. Spelar ingen roll när jag somnar på kvällen, ändå så vaknar jag tidigt.
Har ägnat mig åt att skriva en lista till nyårsmiddagen det blir Isländsk räkcocktail till förrätt och fläskfile med champinjonstuvning och potatisgratäng med vitlök.
Har inte funderat på någon efterrätt då jag tror man blir rätt mätt på huvudrätten. Men kommer jag på någon lätt efterrätt så blir det den också.
 
Ni läsare kanske har någon bra ide på en lätt efterrätt eller en som inte är alltför tung?
Snälla kom med idéer nu.
 
Igår åt vi då saffranspannkaka till middag. Mådde faktiskt illa efteråt, kanske det beror på att jag åt för mycket, men det var så väldigt gott.
 
 
 
Tack för receptet Yvonne.
 

Gotländsk Saffranspannkaka!

Nu har jag gjort Saffranspannkaka, smaken var jättebra men något för tunn. Den var klar på 20 minuter i ugnen det stod 30-40 minuter. Kan ju bero på ugenn också, men skulle vilja haft den något tjockare. Har ingen Salmbärssylt men vet nu vart det finns så det ska inhandlas. Jag tar björnbär och hallonsylt idag som jag har hemma.
Fin va?
 
 
 
 

Frukost, lunch eller brunch!?

Sen frukost, tidig lunch eller brunch kalla det vad ni vill. Men nu är jag hungrig.
Sen ska jag fortsätta att kolla på skärgårdsdoktorn på DVD.
 
 

Annandagjul.

Annandagjul idag och Sture är åter på jobbet. Idag hade jag velat julshoppa lite på mellandagsrean ute på Brisak på Värmdö. Men som mamma sa igår så har vi väl tillräckligt med julsaker. Jag tycker att man aldrig kan få nog av tomtar mm.
Men det får bli handling en annan dag istället. Jag är trött på choklad och allt vad det heter, Nu vill jag ha frukt. Mango, charonfrukter, litchiplommon, vindruvor, psysalis ja exotiska frukter är jag sugen på.
 
Denna öppnade vi igår till tv:n.
 
 
 
Visst var det gott men inte ljuvligt gott som det kan vara att äta choklad när man då inte ätit för mycket innan.
 
 
 
 
Igår spelade vi in Så mycket bättre återträffen edtersom Sture går och lägger sig nio då han ska upp vid fyra.
Vi ska se den på fredagskväll istället då det int eär något vi vill se. Vi såg på Sveriges gårdar igår, men jag tror inte de vinner. Man måste ju ha en sådan där maskin som vacuumpackar köttet. Sen maskinen han kokar det i behövs ju inte man kan ställa en bytta med vatten i ugnen och ställa den på 60 grader. Gulbeterna i förrgår var bättre, ska göra de vegetariska biffarna som verkade väldigt goda.
Färdigköpta är så torra och tråkiga. Har smakat de färdiga på jobbet.
 
 
Ikväll är det bröllop i tv, en bonde från Bonde söker fru ska gifta sig. Vet hur han ser ut och vad han heter men orkar inte gå och hämta tidningen. Klockan åtta på fyran ikväll är programmet.
Vad säger ni ska jag slå till med Saffranspannkaka idag eller ska jag göra den imorgon? Nej det får bli tills imorgon, Det skulle ju bli pasta och köttbullar till middag idag. Jag är mest orolig för att jag ska bränna mjölken när jag gör grötensmeten då det ska sjuda i 40 minuter, men när jag gör stuvade makaroner så får det ju sjuda i 30 minuter och jag rör om då och då.
Äsch det blir nog bra ska ni se. Äkta Gotländs saffranspannkaka det ni. Görs imorgon.
 
 
 
 

Juldagen!

 
 
Vi spelade När och fjärran igår, tänker inte gå in på reglerna. Men man vinner när man tagit alla kunskapsstegar. Sture hade en kvar när jag var tvungen att gå på toaletten. När jag återkommer talar han om att vi har lika mycket pengar, men får han en 2:a eller en 6:a på tärningen så får han kunskapstege och stor chans till mer pengar.
Han får nummer 1 och 5...ha ha tänker jag och kommer på en fråga som ger mig 200 kronor. Då han slår så kommer han på den där jäklar stegen och kommer att få 200 kronor för varje rätt han svarar på fem frågor. Han tar två frågor och går ledande ur spelet. Jäklar karl säger jag bara.
 
Här är spelet.
 
 
 
Vi åt och drack gott, spelade Uno, såg på Karl-Betrtil Jonssons julafton. Sen såg vi även Sveriges gårdar.
 
Här kommer bilderna...just det är Killkenny och Päron cocnac i glasen. Ursäkta stavningen om den är fel. Även en bild på en gigantsikt stor ren disk.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Petra Mede tar vi sist, en usel värld. Som bara pratade om sig själv och blev även tillsagd att tända ljuset och börja med Kalle då hon dragit över tiden med 2-3 minuter. Samma höll hon på att göra när hon skulle presentera Karl-Bertil Jonssons Julafton.
 
 
 
 
 
Lite vilopaus under Karl-Bertil
 
 
 
Vi la oss i soffan strax före halv elva och tittade på film och åt choklad och drack julmust.
Det var ju Julafton och då ska man unna sig att äta och dricka gott.
 
Nu är det Juldagen och fortfarande regnigt och grått ute. Ha en fortsatt bra Jul.
 
 
 

Handlat!

Vi stack iväg för att handla ingredienser till saffranspannkaka jag ska göra till helgen.
Men en snabbis på Rusta hinner man ju alltid med.
Jag vet att det inte är mellandagsrea ännu, men rean hade iallafall börjat på Rusta.
 
Medan andra handlar kläder på rean så handlar jag tomtar och andra julsaker på rean.
 
Dessa köpte Sture.
 
 
Halva priset enbart 74 kronor.
 
 
 
24 kronor också halva priset.
 
 
 
Enbart 19 kronor.
 
 
 
En tia för bokstäverna.
 
  
 
 
Den här skulle jag vilja ha, en svart helst.
 
 
 
 
Vill ha denna fast större med svarta och lila kulor i.
 
 
 
 

GOD JUL!

 
En riktigt god jul på er alla! Tänk det är julafton igen och den tolfte jag och Sture tillbringar tillsammans.
 
 
Igår såg vi på Så ska det låta som vi spelat in. Lite tråkigt tema med nästan enbart julsånger. Förra avsnittet var urkul, detta var lite sämre. Jag ville ha sett mer av Peter Zettman och Peter Harrysson, inte så lite som de var med. Vi spelade även lite spel. Men strax över 22 så bestämde vi för att bädda upp sofforna och lägga oss med lite gott och se på en film. Då hände det här. Ja jag vet att jag är grym då Sture fick ännu mer ont i sin korsrygg än han hade innan.
Men det såg så kul ut när han låg fast där under.
 
 
Hade kameran på inställningen mat och då blev det genast ännu mer kul. Julskinkan fastnade i ugnen när luckan åkte igen. När jag sa dessa magiska ord så kunde jag inte sluta skratta, tårarna började tom att rinna.
Men lugn jag hade hjälpt älsklingen loss först. Det konstiga var att Sture skrattade inte med mig. Jag förstår inte, har han ingen humor.
Eller är det jag som inte har det? Lite rå humor kanske jag har ibland.
 
 
Men medge att det ser kul ut när han ligger där under. Nähä inte det. Ni har heller ingen humor.
 
 
Ha ha jag vaknade inte innan 04 idag utan så sent som klockan 04.30. Vet itne vad det är med mig jag somnade ju först klockan 24 igår. Det blir att lägga sig efter julkalendern som vi ska se klockan 10 idag, Sen komemr Astrids jul i en timme, till det smaskar vi i oss en god julfrukost.
 
 
 
 Jag har tänt ljusen denna tidiga morgon så det blir lite juligt då snön lyser med sin frånvaro tyvärr.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommer in här senare och lägger upp bilder på vår fina goda julfrukost.
 
 
 
 
 

Storbak!

Inte har jag sovit idag inte. Men försökt men det har inte fungerat att somna.
Har bakat idag.
Dumlemuffins, kanelbullar, lakritsbollar och kokostoppar.
 
 
 
 
 
 
Nu blir det inte mera bak till denna jul och nyår.
Ser gott ut va?
 

Lilla julafton i Löt.

Igår firade vi lilla julafton i Löt. De bjöd på julmat och massor av goda ostar och oxt och kex till det. Skinkan de gjort var jättegod och väldigt saftig, åt massor av den.
 
Nu kan ni få se Williams julklappar, en sak finns inte med på bild och det är en pekbok med dinosaurier som man kan känna på. Deras skinn kan man känna på och en kan man känna på tungan som är lite kletig.
 
Men här kommer de andra klapparna:
 
En bok om en Igelkott och ett litet gossedjur.
 
 
 
Tredimitionellt vykort
 
 
 
 
Liten snask tallrik
 
 
 
Snökula
 
 
 
När vi åt lunchen så satt William bredvid mig, han smakade på allt en riktig liten matgris.
Vid fikat åt han russin och så fort munnen var tom så ville han ha fler.
Det kommer att komma tre korta filmer i slutet en där han äter och tröttnat på maten och vill peta på allt, en där han går och en där han öppnar julklappar och dansar.
Men vi börjar med bilderna.
 
 
Oj vad kul farmors halsband är.
 
 
 
 
 
 
Fniss, fniss.
 
 
 
Jag vill se hur bilden är! Han vill verkligen titta på sig själv och ler då han får göra det.
 
 
 
Han har tom lackskor, frack jackan har han inte på sig.
 
 
 
Hands up baby hands up!
 
 
Mera käk!
 
 
Jag vill se bilden annars skriker jag!
 
 
Oj så trött jag blev.
 
 
Vad ska jag nu hitta på då?
 
 
Alla samlade vid det fint dukade julbordet.
 
 
 
Nu käkar vi leverpastejmacka, majskrokar och farmors julmat.
 
 
 
 
 
 
  
 
Färdig!
 
 
Kolla jag reste mig själv farmor.
 
  
 
Släpp ned mig!
 
 
Efter lunchen gick vi upp på överväningen för att fika i salen eller vardagsrummet. Men hos dem säger man nog hellre salen. För det är verkligen en sal.
 
 
 
 
Tog ett foto där han skrattar åt Sture men det blev jättesuddigt tyvärr.
 
Men ni får väl se den ändå, den komemr först.
 
 
 
 
 Nä men kolla där är den där gubben igen. Alltid samma min och gapande min när han ser Sture.
 
 
 
 
Här är jag farmor.
 
 
 
De har en sådan fin tomte på flygeln.
 
 
 
 
Julklappsdags!
 
 
 
 
Så skoj att klättra på alla julklapparna.
 
 
 
 
 
Wow musik nu dansar vi!
 
Denna bild tog jag precis efter att jag slutat filma honom med aktivitetstavlan. Han stod även upp och dansade.
 
 
 
Hur sätter man på igen?
 
 
 
 
 
 
Mina föräldrar.
 
 
 
Börjar bli trött.
 
 
Nu kommer tre korta videoklipp. När han börjar tröttna på att äta, går och sen dansar till musiken på aktivitetsplattan han fick.
 
 
 
 
 
 

Allt är klart!

Klockan är nu exakt elva. Vi har gjort
  1. City gross
  2. slagit in alla julklapparna
  3. systemet
  4. putsat koppar
  5. diskat
  6. dammat (gjorde jag innan Sture gick upp)
  7. tvättstugan
Måste berömma oss båda faktiskt. Vi var på City gross 07.45 hemma därifrån strax över nio. Sture tog en dusch när vi kom hem och gick sen ned och la i tvätten och så vi åkte till systemet. Väl hemma och alla varorna uppackade så hämtade Sture tvätten och jag putsade koppar kannan jag fått av mamma och diskade. Klara exakt klockan elva noll noll.
 
City gross handlingen. All Julmust, plastpåsar och en julklapp till William finns inte med och några andra småsaker.
 
 
 
 
 
 
Nu lunch sen sova en stund.
 
 

Lördag tre dagar kvar till jul.

Vad fasiken också...vakbade kl 04 och kunde inte somna om. Så idioten Kerstin har nu plockat i ordning här hemma, dammat och nu sitter jag här dötrött.
Klockan åtta så kommer vi att hänga på låset till City gross, sen tvättstugan klockan tio och sist så är det glasbutiken som gäller. Sen ska jag sova fram tills middagen :)
Just det 17 dagar, 17 dagar, 17 dagar!!!
Ledig i 17 dagar!!!! Urskönt, det behövs verkligen efter denna höst.
 
Jag hoppas verkligen att en person inte kommer igen efter sin svacka. Grymt men hen är inte rätt person på rätt plats. Mycket är dennes fel att det varit så tungt för många under hösten. Men nu ska jag fokusera på min ledighet. Imorgon ska vi fira lilljul hos sonen med familj, har en drös med klappar till William som nu bara ska slås in. Ska fota dem så ni får se dem, men tyvärr inte förrän senare då han måste få dem först. Kanske sonen kikar in här och jag vill att de först ska se innehåller imorgon.
 
Nej om man skulle läggas sig och vila en timme och sen göra sig i ordning för avfärd mot City gross.

Onsdag!

Sex dagar kvar till jul och snön lyser med sin frånvaro. Tyvärr kommer det ju att fortsätta så även över jul. Ingen vit snö i år inte. Igår var det tom åtta+ som mest ute i december...helt sjukt.
Snacka om klimatförändringar. Hela hösten var ju varm en riktig Brittsommar var det. men om ni hört Al Gore prata om klimatförändringarna och framtiden så vet nu vart vi är på väg.
 
Har grus i ögonen trots att jag sov jättebra inatt. Men är väl trött efter en termins arbete och nu så här tre dagar inför 17 dagars ledighet. Imorgon är det julbord på jobbet och då dukar vi långbord och har en härlig långlunch. Alltså julbord tillsammans med barnen inte ett till på scnadic :). Men det förstod ni nog.
Jag ska äta fruksot nu så det här blev ett kort inlägg.
Ha en bra dag!

Tredje advent+Bröllopsdag!

 
 
Tittar på den gröna knappen där det står skriv och trycker på den. Ibland känner jag inte alls för att skriva något, ibland tänker jag även på att sluta med detta meningslösa knappande på tangenterna.
Vem kommer att bry sig egentligen? Men just det vem kommer att bry sig?
Jag skriver ju för mig själv först och främst och delar det med er läsare. Man kan gå tillbaka och kolla tex: Vilken dag var det vi var där egentligen, men nu har väl hen fel iallafall etc. Detta är ju min dagbok, min offentliga dagbok där jag skriver om mitt liv och delar det med andra. Men det finns naturligtvis en skillnad på dagbok och blogg, man skriver allt i en dagbok men det gör man inte här i bloggen.
Lite privatliv måste man ju ha för sig själv, sen finns det tyvärr även läsare som bara är ute efter att hitta fel och gnälla om allt och inget. Listan om vad läsare gnällt om kan göras lång men det går vi inte in på här och nu.
Nu går vi till annat.
 
Då var programmet Så mycket bättre slut för i år och redan nu är jag nyfiken på nästa års artister.
Per Gessle skulle jag vilja se med i detta program. Jo förresten när vi ändå är inne på honom så måste jag bara ställa en liten fråga.
Såg ni programmet Gyllene Tider i fredags? Dags att tänka på refrängen. (Hoppas de inte menar riktigt vad det står utan gör en turné till.)
Självklart så gjorde jag det, såg programmet alltså.. Har sett dem live två gånger. På Gröna Lund 16 år gammal 1981 och på Stadion 2004 39 år gammal deras 25-års jubileum turne. Ville gå i somras också men vi bestämde oss för att lägga pengarna på semestern istället. Daniel och Victoria var på samma konsert som jag 2004, ville bara tala om det :)
 
Imorse så lekte jag med kameran igen med inställningen porträtt i mörker.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mina marionettdockor som är köpta i Prag.
 
 
 
 
Söta porslinsfigurer.
 
 
Mitt söta lilla troll.
 
 
Nu har jag annat att göra.
 

 
Det är nämligen min och Stures bröllopsdag idag, så jag har gjort lite mysfrukost.
 
 
 

Lördagsmorgon!

Lucia gick jättebra och barnen var så jätte duktiga. Föräldrarna var nöjda även om vissa gnällde över skitsacker. Inga nämnda saker eller personer.
Sen hade vi då APT först hela stugan tillsammns där vi pratar och fattar gemensamma beslut. Efter det var det egen tid på vår avdelning. Men då fick en pedagog en kraftig allergichock så vi fick tillkalla ambulans. Allt gick bra då hon fick 12 betapred tabletter och snabgt mådde bättre.
 
På torsdagen var det då julbord, har inte mycket bilder men kan bjuda på två fat med efterrätter, ostar, frukt, chokladmoússe, morotskaka mm mm mm. Åt innan en massa olika sillar, lax och goda röror.
 
 
 
Vi hade trevlig och magen stod i fyra hörn, även dagen efter, åt knappt något igår och enbart lite fil till middag.
 
Har varit runt och fotat lite julstämning här på morgonen. Då upptäckte jag att min mini orkide har fått knoppar den som jag alltid glömmer att vattna. Den lever i något som inte kan kallas jord utan en kruka med rötter och några duttar sandig jord :)
 
 
 
Trotts att bilderna är suddiga så ser ni väl knopparna?
 
Lite julstämmning.
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag äta frukost!
 
 
 

Onsdag!

Igår dalade det ned vita fina snöflingor i massor tidigt på morgonen. När vi kom ut med barnen strax efter halv nio kastade dom sig över snön. Det rullades snöbollar, hinkar fylldes med snö istället för sand och det gjordes snöänglar. Senare vände allting, gården förvandlades till en enda stor slaskig vattenpöl. Tur att de fick förmiddagen i den lilla snön som var.
 
Idag ska vi ha Lucia på jobbet och efter det APT. Man får väl hoppas att man slipper regnet udner Lucia iallfall. Efter att barnen sjungit blir det glögg, saft och pepparkakor. Sen då klockan fyra är det tänkt att vi ska starta vårt APT.
 
Men oj jag glömde tala om att våra julsemestrar är beviljade...jag blir ledig i 17 dagar i sträck med att enbart ta ut fem semesterdagar. Det ni.
Ska bli super skönt att få ledigt så länge i sträck och sen återkomma till jobbet och veta att nu blir det ljusare och ljusare för varje dag.
Våren är här snart :).
 
Har just ätit frukost och ska nu göra mig färdig för en lång arbetsdag.
Ha en bra dag!

Måndag igen?

Igår vart det tv och matlagning för hela slanten. Vi lagade en festpaj och falukorv suprise, hälften frös vi in. Så nu har vi middag i fyra dagar, nja tre till eftersom vi åt av pajen igår.
Till efterrätt choklademousse, den med grädde är inte min.
 
 
 
 
 
 
 
 
Andra advent. Tomten som är tänd i mössan är ett datumljus som är köpt på City Gross.
 
 
Nu ska jag äta frukost och åka iväg till jobbet.
 
 
 

Redan söndag?

Godmorgon! Söndag igen. Tänk vad den dagen kommer fort varje vecka?
 
Igår åt vi en jättegod middag. Krämig laxpasta, maten formligen smälter i munnen.
 
 
 
Såg så mycket bättre igår och nästa vecka är det sista avsnittet. Har varit en bra säsong trots att man inte  visste så mycket om flera av deltagare, vissa igneting alls.
Det har bjudits på mycket humor i denna säsong, men även smärta och mörker. Ebbot är ju en härlig människa vilket barnasinne han har.
 
Idag blir det en hel del tv då vi har mycket som vi har inspelat på boxen som vi måste se idag. Sen ska vi tillaga festpaj och falukorv suprise till middagarna i veckan. Fyra middagar+en in i frysen av korven.
Tyvärr ingen källare idag heller. Jag blir så snuvig där nere och min astma påverkas och så hinner vi inte idag som ni ser över. Lilla förådet har vi gått igenom, det är en tredjedel av det stora som är kvar.
Men vi hinner nog det till nästa helg.
Nej frukost och sen tv.
 
 
 

Brisak igen.

Vi har handlat på Brisak. Ramar och ett nytt måttglas tex. Sture köpte sina värmestrumpor så att han slipper frysa om fötterna.
 
Lite bilder:
 
Utanför affären står dessa två.
 
 
 
Detta vill jag ha.
 
 
 
 
Lysande träd och figurer i massor.
 
 
Detta är en av alla hyllor med tomtar.
 
 
vad jag köpte?
 
Inte alls mycket. ett par rutiga tofflor som ska hänga i julgranen som passar ihop med mina vantar som hänger i lampan. Sen köpte jag en julgranskula som en munk som fick hänga bredvid cupecakes julgransprydnaden också i lampan.På ica maxi inhandlades munken. Köpte ett par rosa öronmuffar också.
 
 
 
 
Denna speldosa vill jag ha:
 
 

Lördag och snö!

Nu är den då här. SNÖN! Men inte var det 8 minus igår eller två-tre dm snö som kom, som de sagt på nyheterna.
Lite slaska snö igår och idag ligger den kvar och små fjun dalar ned från himlen. Så här ser det ut den 7 december 2013.
 
 
 
 
 
Denna är tagen med blixt och den udner utan. På den första ser man snöflingorna.
 
 
 
Sen till Idol. Nu med risk för att vara tjatig. Gabriel åkte ju och jag hade då Elin, Erik och Kevin kvar som favoriter. Erik skulle vart kvar men nu blev det Elin. Bäst ifrån sig gjorde Kevin och är en värdig vinnare. Elin sjöng surt i i en av låtarna och de i hela låten och i de högre tonerna skar det sig rejält. Minns inte i vilken av det tre de var men spela roll.
'
HÄR kan ni läsa om Idol och vinnaren Kevin.
 
Annat då? Inte mycket har hänt. Vi julpysslar för fullt just ni med barnen på jobbet och glitter sitter överallt på mig i alla dess färger. Ni vet sådant glitter man strör över skapelserna. Igår hade vi fem barn bara och det beror på sjukdomar bla Vattkoppor. Tur att man själv hade det som barn, men det går ju varje år så hade man inte haft det som barn så hade man fått det som vuxen.
 
På Onsdag firar vi Lucia och efter det så har vi APT. Men varför firar ni inte på rätt dag undrar ni läsare kanske. Jo för då hade föräldrarna fått ta ledigt två dagar från jobbet eller två eftermiddagar.
Vid APT hämtning senast 15.45 och vid Lucia så startar vi kl 15.30. Sen en Fredag vem vill jobba över då? Många slutar ju klockan 15 och alla behövs då barnen ska kläs på och de behöver även hjälp i tåget. Så för att alla ska vara nöjda och glada så firar vi kl 15.15 inna vårt APT.
 
På Torsdag är det då julbord på Scandic hotell vid Brommaplan start kl 18.15. Vi har varit där två gånger tidigare och det fanns en massa gott. Dock det julbord där det var mest köer som jag någonsin varit på. Men men man får slå sig fram.
 
Nu har jag lite att göra. Vill hinna med så mycket som möjligt så det bara är dammsugning och skurning kvar när Sture vaknar. Ja och så givitvis tvättstugan då. Har nämligen lite inspelat som vi måste se i helgen. Ska försöka kika in igen så kom tillbaka under dagen.
 

Fredag!

Redan Fredag och dags för stängning igen. Klockan skulle ringa klockan sex först, men vaknade en timme tidigare. Kanske för att jag somnade strax efter nio igår, var jättetrött.
Vill ni se min nya plånbok?
 
Här:
 
 
Jaha vad är det för märkvärdigt med den då undrar ni säkert.
 
Jo det är så att ingen i hela världen har en sådan plånbok som jag :).
 
 
Förstår ni nu då?
 
Ikväll ska Sture hämta ett paket till mig. En Julklapp till William. Tyvärr kan jag inte visa den här inne. Inte för att William skulle kunna se det. Men hans far kan ju kika in och jag vill inte att han ska veta vad det är heller. Har även en kasse i båtrummet full med oinslagna klappar till William. Har köpt lite då och då när jag sett något ute.
Men nu ska det bara ned en sak till i kassen, hemligt det också än så länge.
 
Nej ska nog ta och äta lite frukost och läsa dagens DN.
 
 

Onsdag!

Nu fungerar statistiken igen, Var något fel för alla hos blogg.se.
 
Vad tycker ni hittills om Julkalendern. Jag tycker den verkar bra efter bara tre avsnitt. Ska bli spännande när de landar på jorden, förhoppningsvis idag.
Kanske inte något för de allra minsta, lite småläskig ibland. Jag älskade böckerna om familjen Hedenös som liten.
Jag försöker följa kalendern varje år men ibland är det riktig skit och då ser jag inte på den.
De bästa enligt mig är, Barnen i höjden, Teskedsgumman, Trolltider, Mysteriet på grevehom ettan, Sunes jul och Albert och herbert. Många har varit riktig trams och larv som bara gjorts utan tanke bakom.
Som Julius Julskötare som skrev ihop på två månader och var ren skit, det finns fler så som stillbildskalendern om Maria.
 
Idag är det då Onsdag och dags för stängning igen. Dillar inte  alls dessa långa dagar, för man är så himla trött och seg på eftermiddagen. Måste gå något tidigare för att ladda på mitt Sl kort. Jag har ett eget signerat kort med Willians bild på.
Nej detta blir itne mycket mer så ha en bra dag!

Måndag! Igen?

Måste vara fel på statistiken. haft noll besökare både idag och igår. Måste kontakta blogg.se om detta.
 
Middagen igår bestod av en kycklinggryta med bla celleri, vindruvor, morötter, vitt vin och lök i. Den var god men skulle vilja haft lite mer kraftiga smaker.
 
 
 
Första advent.
 
 
Kortet under tog jag hemma hos sonen med familj förra lördagen. Min mor skojade till det och satte dit en ängel.
 
 
Hinner inte skriva mer nu för jag ska snart iväg till jobbet.
 
 
 

Handlat!

Lussebak!
 
Gjorde fyra till Vera så det blev hennes namn. Hon har varit så gullig och kört hem mig när inte Sture kunnat hämta mig. En kollega på jobbet som älskar lussebullar men inte bakar så bra själv. Som hon själv säger.
 
 
 
 
 
Här var vi idag goch köpte en jättestor adventsljusstake, når mig till höfterna.
 
Står nu i köksfönstret.
 
 
 
 
Var även in på Blomsterlandet och köpte en mini Julstjärna.
 
 
Vackert.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Middag! Julpyntat! Båtrummet eller palmrummet eller blandade rummet!

Jag formligen dog när jag la mig i soffan igår eftermidag. Jag sov ända fram till halv sex då Sture kom hem med detta:
 
En blandning av tre hot wings , chili cheese tops (tror jag det var) och Mc nuggets+såser till.
Stures val.
 
 
 
Mitt val:
 
 
 
Lumumba.
Mums. Kall med is i.
 
Cognac och chockladdryck som är iskall.
 
 
Lite julpynt. Vissa bilder är det två av, med blixt och sen skymningsinställning som alltid blir suddig för mig, men man ser hur det lyser i mörkret. Tar alltid upp allt till första advent.
 
Vardagsrummet:
 
 
 
 
 
 
 
 
Hallen:
 
 
 
 
 
Lilla hallen:
 
 
 
 
Köket:
 
 
 
Båtrummet. Teddys gamla rum.
 
 
 
Eller man kanske ska kalla det palmrummet :). Eller kanske blandade rummet :).
 
Nu vidare.
 
Filmrummet. Angelicas gamla rum.
 
 
 
Sovrummet. Som var sovmrum först och sen Linneas rum och nu åter igen sovrum.
 
 
 
 
Lilla toaletten.
 
 
 
Badrummet.
 
 
Yttedörren och trappfönstret.
 
 
 
Vill ni se båtrummet. Att det heter så beror på att det var tänkt så från början. Bara båttema eller skägårdstema. Det finns men det finns annat också.
Ja men häng med då!
 
Vi roterar runt då. Först dörren eller ingången för dörren står i källaren. Sen roterar vi åt höger runt hela rummet. Slutar med en bild då jag står i dörröppningen. Kan säga att tvätten ni ser hänga där ska bort idag, även tvättsäckarna. Påsen på dörren innehåller julklappar till William dock inte köpta i den affären, men påsen var en stor modell och det behövdes.
Jag skriver inget om sakerna, ni får fråga om ni undrar. Rörigt,nja smaken är som baken delad.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vill smita in och skriva en liten sak angånge den röda maten. Det är mattan som ligger på lilla toaletten. Den är tvättad och ligger där och torkar. Så den hör inte hemma där i rummet. Samma med tvätten då som jag tidigare skrev.
 
 
 
Slut på visningen och nu publicerar jag efter 1 1/2 timme. Det tog så lång tid, med allt fotande och att lägga upp bilder+skriva text.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0