Onsdags morgon!

Jättebra, hurra! Vaknade med migrän till denna jättelånga dag!!!!!!! Arbeta 8.30-16-30 sen hem äta middag och iväg på en föreläsning mellan 18-21. Kl nio på kvällen, vad tänker de med som sätter denna tid??????
Kunde ha lagt den på en APT dag istället 16-19- Efter 19 kommer jag inte hänga med alls för då är jag ur seg, misstänker tom att jag kommer att somna till och även att andra också kommer att göra det. Jag vill jättegärna lyssna på en föreläsning om Naturvetenskap, tycker det verkar jätte intressant, men inte så sent. Jag kommer inte få allt fullt ut pga trötthet. Sen hem slänga sig i sängen för att sen upp tidigt och öppna kl 6.30.
Nu slut på gnäll.
 
Vad tycker ni om den nya serien Göta Kanal? Tycker Kim är en tråkig berättare alldeles för såsig och trist. Serien är så där, gårdagens avsnitt var bättre än förra veckans. Men fortsätter nog att kolla på serien. Vad säger ni ser ni serien?
Vad ser ni egentligen på tv, vad följer ni och vad kan ni absolut inte missa ett avsnitt av?
Nej tyvärr så måste jag lämna er och lägga mig en stund med en kall trasa på huvudet, sen äta frukost och åka iväg. ha en bra dag alla läsare.
 
Morgonstund har guld i mund?
 
 
 

Måndag morgon!

Igår vart det en riktigt slappardag. Vi gjorde ingenting vettigt. Låg i soffan framför tv:n och såg på Johnny och Mattias. Konstigt vi spelade in reprisen i Lördags men det riktiga avsnittet gick aldrig i veckan. Det brukar gå på tisdagar men där gick ett annat program denna vecka...mycket mysko. Men men vi fick se det iallafall.
Undrar när det gick egentligen. Någon som vet?
 
Sen såg jag en massa avsnitt på Skilda världar och tre avsnitt av Våra bästa år som jag inte orkat se på kvällarna pga trötthet. Sture låg i sovrummet och såg på V. Vi sov även en stund på eftermiddagen.
Sen proppade vi i oss, chips, dipp godis, choklad, kladdkaka och drack mängder med Julmust. Fy så äcklig jag känner mig när jag skriver detta nu.
Vi avslutade dagen med att tillsammans sappa mellan kanalerna innan det var dags för middag, rester från Lördagen.
På kvällen sen såg vi Solsidan och spelade in Allt för Sverige som vi ska se idag. Ni vet när tio Amerikaner kommer hit för att söka sina rötter, de tävlar och sist kvar får träffa sina släktingar.
 
Idag är det stängning som gäller, känns som jag stängde nyss eftersom det var min fredags stängning i fredags. Tror faktiskt att jag måste ta ögondroppar, för jag är jättegrusig i ögonen idag, var de tigår också.
Så nu känns det redan bättre. Ska snart ta en riktig långfrukost.
 
Ha en bra dag!
 
 

Söndag morgon!

Så mycket bättre...så bra! Tyckte Linda Miss Li Carlsson gjorde bäst ifrån sig igår. Blev förvånad över att Pugh valde Darin faktiskt. Den där Olle Ljungström har jag inget hum om alls så det programmet med honom i fokus nästa vecka kan bli lite tråkigt kanske. Sylvia Vrethammar...vilken Diva..ja jösses säger jag bara. Programmet var jättebra idag, har alltid gillat Pugh och tom sett honom live. Mycket bra musiker.
Vad säger ni som såg programmet? Vad tycker ni?
 
Vi åt en supergod middag igår, Hemmagjorda köttbullar, med hemmagjord brunsås, färsk Brysselkol med potatis och lingonsylt.
Mums filibabba!
 
 
Nu ska jag köra upp Sture.

Handlat!

Nu är vi på väg och vi far nu förbi tårthusen i Bälsta.
 
 
Innan vi satte oss i bilen så knäppte jag några bilder på gården.
utanför vår port:
 
 
Massor av löv på marken och så en plätt frost.
 
 
 
Parkeringen på city Gross. Trotts att vi var där redan 11.15 så fick vi parkera en bit bort. Men när vi kom ut var parkeringen full.
 
 
Mot butiken!
 
 
Imorgon så får han banne mig raka sig :-).
 
Klara!
 
 
Nu har jag just ätit dessa supergoda mackor efter all upp packning.
 
 
Dags för tv stund i soffan!
 

Solig Lördagsmorgon!

Allt har ordnat sig så nu kan man bara njuta av helgen som ligger framför en!!!!!
 
Har ni tänkt på det här att blogga...alltså ni som gör det? Att man känner press att skriva varje dag för att man har en hel del läsare som vill läsa ens blogg? Men jag har kommit på att varför känna press när inte läsarna känner press på sig att kommentera? Är väl lite som att ge och ta det här med bloggandet.
 
Jag har denna vecka haft totalt bloggtorka och varit urseg och det har varit skönt att gå upp på morgonen utan att pränta ned ett inlägg. Eller behöva pränta ned ett inlägg. För jag behöver inte det. Det behöver inte skrivas varje dag. Utan nu tänker jag enbart skriva när jag känner lust för det. Precis som ni läsare gör...kommenterar när ni har lust...dvs aldrig :-).
Ser ni smail gubben? Riktat enbart till er som känner sig skyldiga!!!!!!!!
 
Idag är det en solig dag men enbart 0.6 grader. men blåsten har som tur är lagt sig. var ju svinkallt tack vare den igår. Vi var ute 1 1/2 timme på förmiddagen och gick in kl 10 för då frös barnen ordentligt. Sen gick vi även ut en timme på eftermiddagen efter mellis. Skönt men kallt.
Så här ser det ut hos mig:
 
 
Har hunnit med en hel del idag, detta står på Facebook:
 
Satt in räkningarna...check!
Plockat i ordning tvätten...check!
Ordnat paketen som ska skickas iväg...check!
Skrivit handlingslista...check!
Diskat...check!
Gjort i ordning kaffebryggaren till Sture...check.
Tagit...medicin...check!
Sovit ut... hm...NOT!
 
Nu ska jag äta frukost men bjuder på två bilder som kanske för tankarna till Halloween!
 
 
 
Bu på er nu drar jag till frukostbordet!

 
 
 
 

Trött, trött, trött!!!!!!

Jag kan säga så här mycket. jag har varit för trött att skriva. Sovit så länge jag kunnat på morgnarna och enbart gjort mig i ordning och ätit. Kvällarna har jag varit urseg och inte heller orkat.
Jobbigt på arbetet just nu med många borta och man känner sig väldigt sliten just nu.
 
Sen gubben chefs är tjafsig som vanligt, ibland skulle man kunna strypa denna korkade karl. Orkar inte gå in på detaljer men det påstås av en skitsnackar man att Sture sagt en sak till honom vilket han inte gjort. Mannen som påstår detta är en stor lögnare och skitsnackare det vet ju alla om i branschen. 
 
Han har ett ont öga till Sture när han i somras skällde ut personal för att de inte plockat undan efter sig på verandan inne på stationen. Men i själva verket var det han som inte gjort det efter det möte han haft  kvällen innan. Sture påpekade detta då han själv sist hade lämnat stället och då var det rent och snyggt.
Sen har det varit lite annat bla fackligt eftersom Sture kan mycket om de fackliga frågorna och hjälpt många både nu och då han var skyddsombud. Men mannen gillar inte att bli tillsagd att han har fel eller på något sätt få mothugg, då snackar han skit om den personen och sprider lögner.
 
Hoppas chefen hajar detta för han borde känna Sture väldigt väl då de jobbat tillsammans i många år. Skulle Sture ha sagt det där korkade till skitsnackar mannen då skulle han inte vara den mannen jag är kär i.
 
Sovit uruselt pga detta då hans chef ringde precis när Halv åtta hos mig började och avslutade först när det var slut. Han förstörde hela vår kväll igår och sen sov jag så klart uselt. Jag som jobbar till 18 idag också. Jävla gubbe!!!!!
Man blir bara trött på allt omkring just nu.
 
Nu får ni klara er utan mig ett tag igen för nu ska jag äta och sen åka till jobbet.

Mardrömmsnatt!

Usch vilka mardrömmar jag haft inatt. Var alldeles svettig när jag vaknade och håret det stod på ända!
Fruktansvärda var de. Nej inget från den där hemska filmen Hostel som många la in kommentarer om. Utan det här var bara rörigt och osammanhängande. Blä får sådana nätter och innan Måndag som är min stängningsdag också....blä!!!!!
 
Skrev jag om läkarintyget jag fick av min läkare hem i fredags?
Om inte så stod det bla så här:
Helt sjukskriven from 2012-03-19-2012-10-21. Ser ni felet? Det gör iallfall jag. Så mailde just nu och bad om ett nytt och att han skulle ringa mig på jobbet.
 
Usch vi har ingen frukost hemma som jag känner för...suck. Bara ost och vitt bröd...suck. Vill ha Salami det är jag sugen på eller jordgubbssylt på rostat bröd...mums.
Men vänta här vi har väl den sylten tror jag. Nej frukost time är jätte hungrig.

Splatter, mat och körslaget!

Inatt när jag inte kunde sova såg jag nog den värsta filmen jag någonsin sett. Hostel 2. man skulle inte få göra sådana sjuka filmer. När jag kommer in i den är de på något kurort/vandrarhem en flicka i övre tonåren lockas ut i en båt tillsammans med en man. När de går i land slås hon ned med påkar av andra män. Hon binds sen hängande över något liknande ett badkar på en kurort men utan vatten. Ljus tänds runt om henne. En kvinna i mantel kommer in och tar av sig en och sätter sig helt naken under flickan som hänger upp och ned i taket. Sen börjar hon skära henne med någon blandning av sabel och lång kniv, bloden droppar ned och sen rinner det blog. Kvinnan dricker blodet och smörjer in sig i det.
Men vad fasiken är detta.
 
Sen kommer det två män senare i filmen till den här förtäckt kurorten, de betalar och går in i vart sitt rum där kvinnor sitter bundna. De visar sig att man betalar för att få döda människor. Den ena flickan skärs i ansiktet med motorsåg. En av männen backar och dödas sen av bestar till hundar som tuggar sönder honom.
 
I filmen får vi även se ett gäng barn som slår tonårsflickor med påkar och en man riktar sedan vapen mot barnen. I slutscenen så snor ett barn en väska från en flicka som antagligen nyligen kommit till kurorten, hon jagar in dem i skogen där hon snavar över en lina barnen satt upp. Där hugger de av huvudet på henne och börjar sparka boll med det. Men vad är detta för skit egentligen????
Skulle förbjudas att göra dessa sjuka filmer. Hur är ettan då någon som vet och sett dessa sjuka filmer?
 
Nu har jag googlat lite de visar sig att ettan som är från 2005 bygger på en verklig händelse:
 
 
Hostel bygger på verkliga händelser som ska ha skett i Thailand på 1900-talet. Regissören och manusförfattaren Eli Roth hade från början tänkt sig att det skulle bli en Dokumentärfilm av det, men fann snart att det både var för svårt och framförallt för farligt att börja forska i den morbida verksamhet som filmen behandlar.
 
Två amerikanska backpackers reser till ett vandrarhem utanför  slovakiska Bratislava efter att de av en vänlig främling hört att de slovakiska kvinnorna, i synnerhet på nämnt hostel, både är ovanligt vackra och synnerligen lättfotade. Vid ankomsten blir de sedan inte besvikna - vandrarhemmet motsvarar alla deras förväntningar och alkoholen, drogerna och sexet flödar. När sedan deras isländske medresenär plötsligt försvinner under mystiska omständigheter börjar de sakta att inse att allt inte står helt rätt till. Det visar sig snart att det på vandrarhemmet bedrivs en sjuk och skräckinjagande form av människohandel, och att det som tidigare sett ut som den perfekta resan snabbt förvandlats till deras värsta mardröm.
 
Kolla vad DN skriver.....underhållning???????
Handlingen för tvåan:
 
 
  • "Skogstokig splatterunderhållning!" – DN

HOSTEL 2 är precis som förra gången en blandning av många av de mest fasansfulla ingredienser man kan tänka sig hämtad från många "omöjliga-men sanna" historier om organiserad brottslighet, handel med människor och sex-turism. Även denna gång svarar Eli Roth för regi och Quention Tarantino är med som producent.

Historien följer tre amerikanska unga tjejer som ska plugga i Rom över sommaren. De blir lurade av en klasskamrat att åka på en week-end resa till ett Slovakiskt hostel. Snart kommer de att inse den grymma verklighet som deras lilla resa kommer att utmynna i.

 

Lite bilder från filmerna:

Glöm det ni får googla själva för de är för fruktansvärda at tlägga ut här.

 

Snälla någon som sett dessa och vad tycker ni. jag själv tycker att de som gjort filmerna ska anmälas och sättas i fängelse.

Nog om detta nu kommer det trevligare saker. En god middag:

 

Hemgjort potatismos och sidfläsk:

 
 
Körslaget då. Som ni vet så har jag gillat Bagge ett , Hofsten två och Putte som trea i Körslaget. igår var körerna lysande båda två. Hade velat Hofsten för jag tycker deras kör varit snäppet bättre genom resans gång. Hon är värd det med allt hon gått och går igenom med bla MS hon har, sen hade de valt en bättre sak att skänka pengarna till enligt mig. Stadsmissionen ligger mig varmt om hjärtat.

 

 


Gjort landet igen!

Nu är lökarna satta i jorden och till våren kommer det upp vackra blommor i massor.
 

 
 
 
Usch han ser ju nästan farlig ut. Låg så sött på bordet, men när jag skulle fota så reste den sig och jamade som attan. Jones heter han.
 
 
Planterade blommor.
 
 
 
Här har Sture precis varit vaken i drygt tio minuter och jag ville ta gammaldags fot på honom
 
 
Men smile älskling.
 
 
Så bra blev det!

Fredagskvällen!

Inte för att Frida är min favorit, men hon skulle inte åkt igår. Manda och hon skulle fasiken inte stå i duell heller. Hey Mary som förstörde den känslosamma låten Nothing compares 2U skulle stått i duell tillsammans med Eric sade kopian Oscar Zia. Stämmer det som sas i juryn att när Hey Mary sjöng i kör tillsammans så försvann allt känslosamt det var mer som glädje.Oscar då som tror han är så snygg och bra är enbart en stor tjej favorit. De tycker han ser bra ut och är lite små kära för de ylar så, så att hans sång kan de inte höra mycket av. Inget att höra heller gillar inte alls han sätt att sjunga. Nej man kommer inte långt med att enbart se bra ut och himla med ögonen.
 
Bäst igår var Benny tätt efter Awa sen tillsammans på tredje plats kom Malcolm (fast jag avskyr musiken), Isak, Manda, Frida, Alexander. Jam vad tycker jag om dem? Ett hopmixat gäng som inte ens sökt till X-factor som grupp, det är första felet med dem, sen kan ni tänka er se en konsert med dem? De försvann ju totalt bland alla dansare igår en show gjorde de men inget som platsar på en konsert.
Vad tycker ni? Jag tror och hoppas att Benny eller Awa står som segrare i slutet.
 
Igår skulle vi ätit Moussaka igen, men ingen av oss kände för det så vi tar det till lunch idag istället.
Det blev pizzerians gigantiska sallader och bröd. Orkade äta en tredjedel av både bröd och sallad.
Ni vet att när man  köper sallad ute så får man ofta leta efter ost och skinkan om man beställt en sådan sallad och det dräller av salladsblad. Här är det tvärt om, man får leta efter salladen. Inte riktigt men det dräller av osten och skinkan och lagom med grönsaker, nog där för man blir så mätt. Brödet är tjockt och nästan lika stort som en pizza.
Nej men kolla själva förresten:
 
Brödet himmelskt gott.
 
 
 
Skinka och ost sallad med Rhode islandssås. Tog dock bort två halvor ägg som Sture fick.
           
 
 
Avokadosallad med vitlöksås,
                                                                                                                 

 
Nu blev jag så sugen så jag ska äta lite sallad och bröd till frukost. Höres senare!
 
 
 
 
 
 
 
 

Moussaka!

Aldrig får man vara riktigt frisk. Nu har jag fått svamp i munnen också, antingen av symbicort då jag slarvat att skölja munnen efter användandet eller av av antibiotikan.
Har mailat min läkare så att han kan höra av sig till mig och kanske ringa in ett recept åt mig.
Suck säger jag bara. Men hesheten nästan helt borta, hostan likaså förutom en massa slem när man väl hostar.
Så man får se det positiva i det hela.
 
Middagen igår Moussaka:
 
 
Så saftig, krämig och god var den.
 
Men hallå den var väldigt het:
 
 
Ho ho kom ut ur dimman!!!!
 
 
Så där det var bättre!
 

Tack Ica kuriren!

Tack Ica kuriren för eran service. Mailade dem i Söndags om jag kunde få köpa nummer 40 av dem, kl 9.30 på Måndagen hade jag ett mail från dem. Där stod att de sänt tidningen till mig. Idag damp den ned i min brevlåda. En nätvän eller vad man ska kalla henne är med där i. Har känt henne sen Lunarstorm tiden och följt hennes resa både innan och efter operationen. Nu hade de ett reportage om just henne och, viktnedgången, operationen som jag ville läsa. Marie får en ny smal klädstil står det under hennes bild
Tackar Ica kuriren för deras enorma service och jag behövde inte ens betala för tidningen.
 
 
Så nu ska här läsas!
 
 
 

En härlig hög med härliga filmer!

Här har ni flera stycken svenska svart/vita klassiker filmer.
 
 
De över har jag all fyra men på inspelade VHS band.
De under är mina och bilden är nyss tagen på mitt skrivbord, där jag radade upp alla. men varför är en vit lapp med+lite scrapbooking material?????
Jo det finns en liten klisterlapp under med mitt namn och telefonnummer.
 
 
Kanske skulle man poppa en skål med popcorn också?

Gamla svesnka svart/vita filmklassiker...det är livet det!

Gick upp tidigt idag kl sex. Vaknade kl fem och såg beck filmen klart som jag började att titta på igår kväll,men somnade ifrån. Sen läste jag DN och åt frukost och la mig och titta på Jungfrun på Jungfrusund med Sickan Karlsson. Åh vad härligt det är med gamla svart/vita svenska filmer. Ska se en till med Sickan Karlsson när jag är klar här.Sen har jag ju en drös till, Lilla Fridolf filmerna, de är ju helt underbara. Jag har även Änglar finns dom med Christina Scollin och Jarl Kulle, Hets, Hon dansade en sommar, Swing it magistern mfl. Det blir en svensk filmklassiker dag idag för mig tror jag bestämt.
Vad säger ni? Gillar ni svenska gamla svart/vita filmklassiker?
 
Middagen igår:
 
Schnitzel med remouladsås, smörstekt babyspenat och smörstekt sparris.
Himmelskt gott.
 
 
Är egentligen ingen glasmänniska men kunde inte låta bli att prova denna som jag inte sett förut.
 
 
Underbart god, smakade precis som den gamla hederliga lakritspucken gjorde när det gäller salmiak smaken. Små salmiak bitar och chili, en twist chilismak dock inte för starkt utan alldeles lagom på glassen gjorde den perfekt.
Prova den, ni kommer inte att  ångra er.
 
 

Leker med kameran.

Innan jag visar vad jag åt till frukost så ska jag visa er vad som finns i min kamera. man kan ställa in den på solnedgång, barn, mat, höstlöv och massa annat. Men kolla på de här två bilderna den första är inställd på stumfilm den andre på svart/vitt. Inte ser jag någon skillnad inte mer än att den ena är ljusare än den andre.
 
1. Stumfilm
 
 
2. Svart/vitt
 
 
Den här bilden ser man ju skillnad på och inställningen heter gammaldags.
 
 
Otroligt fin, måste ta fler sådana här foton.
 
Ja ja lugna er!!!!!! Nu kommer min frukost.

 
 
Slängde ihop en sådan här till min älskling också.
 
 
Nu blir det soffläge. Kanske man ska se säsong två på Fame, har ju inte ens öppnat den. Ja det blir det.
 
 

Varning dregel varning på hög nivå!!!!!

Usch vad jag är seg idag...känner mig helt slut. Vaknade nyss så jag har nog sovit för länge och för mycket. Somnade vid 22 igår och har vaknat några gånger inatt men somnat om direkt. Vaknade sedan vid 05 och somnade nog om vid 06. Så många timmars sömn trotts att jag vaknat till då och då. Men jag har ju massor att ta igen då jag hostat så mycket på nätterna. Idag ska jag inte göra någonting mer än att diska.
 
Middagen är redan klar schnitzel med svampstuvning som det blev över från igår. Då hade vi pommes men idag tar vi bara grönsaker. Vi ha räven köttbullar och spagetti över så vi kokar kanske lite mer sådant. Så det blir len liten restmiddag idag. Imorgon ska jag göra Moussaka. Vet ni vad det är?
Ni kan få en ledtråd: grekisk rätt.
 
Igår var vi iväg och handlade allt som saknades till hemmet i matväg fram till lön gick på 600 spänn men då har vi en mängd middagar, köttfärslimpa, pannbiff, Moussaka, korv i alla dess slag, sidfläsk, köpte en stor påse med potatis också och en mängd både färska och frysta grönsaker. Pasta har vi i mängder hemma så de behövde vi inte köpa.
 
Bläddrade igenom mina bilder i mappen som heter min mat+efterrätter, det fanns ingen bild på Moussaka men en massa annat gått. Här kommer en liten bild kavalkad på massor av bilderna.
Se och njut...drägel varning. Fråga bara om recept om det är något ni blir extra sugen på.
 
 
1.
 
2.
 
3.
 
4.
 
5.
 
6.
 
7.
 
8.
 
 
9.
 
10.
 
11.
 
12.
 
13.
 
14.
 
15.
 
16.
 
17.
 
18.
 
19.
 
20.
 
21.
 
22.
 
23.
 
24.
 
26.
 
27.
 
28.

 
29.
 
30.
 
31.
 
32.
 
33.
 
34.
 
35.
 
36.
 
37.
 
38.
 
Jösses vad jag blev sugen då. har inte ätit frukost än. Men allt det här över slår det jag har i kylskåpet faktiskt.
Nej jag måste käka något, blev superhungrig.
 
Vad tycker ni ser godast ut?
 
Sen en gissning till. vad har Sture gjort, skriv numren på det ni tror han gjort helt själv. Vissa saker har jag gjort helt själv och andra har vi gjort tillsammans.
 
Snälla många kommentarer nu tack!

Sjukskriven

Har precis varit i kontakt med min läkare som sjukskrev mig veckan ut. Jag är ju bättre men rösten är inte riktigt tillbaka som den ska. Så vila och prata så lite som möjligt är vad som gäller för mig framöver.
 
Vet inte alls vad vi ska äta till middag idag men igår åt vi det här:
 
 
 
Hemlagade köttbullar som jag rullad epå eftermiddagen medan Sture sov????? Vilka könsroller vi lever i va :-)?
Det blir fläskkött med hemmagjord svampstuvning och pommes eller potatis. Precis tagit fram allt ur frysen.
Nej ska ta min antibiotika och hostmedicinen sen ska jag sätta mig i soffan och vika tvätten.

Höststädning!

Höststädning på gården.
 
Vi börjar med lite fika och lite fotning av eld bla. Hm lägga stora vedträd i en murad grill är inte så smart, de flyttades raskt av Sture till eldstaden som är gjort för dessa vedträn. Den blir för het så bruket höll på att spricka.
 
 
 
 
Torkar av regn från stolarna

 
 
 
 
 
Jörgen välkommen hem :-) Han flyttade ju med sin familj till hus i Juni förra året. Saknade grannar.
 
 
 
Nu känner sig Sture hemma :-)!
 


Blommor som de planterad ut i krukor utanför portarna. Eller blomsterarrangemang.
 
 
 
 
 
Denna finns utanför vår port

  Närbild
 
Vinbär finns det fortfarande gott av. Trotts att grannbarnen+vuxna har plockat dessa varje dag i somras.
 
 
 
Här rensar de vinbärsbuskarna.
 
 
Sen fällde Jocke och Sture ett träd. Tog en liten filmsnutt när Jocke håller på att såga. Sture, Peter och Nicole (Jockes dotter) fick vara med på ett hörn också.
 
 
 
Här ligger trädet på backen.
 
 
Nu ska jag in och ta en dusch för jag känner mig rätt svettig. Svettas massor på natten.

Ut ur Eu!

Ja jag säger då det! Vad har EU gett oss mer än att ha kostat oss mängder med slantar. Först ska de ta snuset, sen får de fredspriset och nu är de på vår salmiak men där fick de backa.
Välj vilken som är lättast att läsa höjden eller bredden.
 
 
 
Tur att vi röstade nej till Euron, tycker vi ska rösta om utträde ur EU också. Varför inte nu har ju svenska folket fått sett hur det är att vara medlem. Det tjafsar ju om att Euron röstningen ska göras igen varför då inte en omröstning om att vara med i EU. Kan lova att det blir flest röster på ett utträde.
Ett enat Europa tycker att jag hört det förut, men det fanns en skillnad mannen  från förr ansåg att vissa folkgrupper inte hörde hemma i detta enade Europa. fruktansvärt!!!!!
Går väl inte att göra en jämförelse egentligen, men de som bestämmer i Bryssel vill ju bestämma över övriga länder och förbjuda vissa saker, så som snus, salmiak halten etc. Låt Sverige bestämma över sig själva istället, nej EU är inget för bla pga om det jag skrivit men det finns fler anledningar.
 
Om snuset:

Sverige och Danmark har hittills haft undantag från EU:s snusförbud. Men i slutet av juni skickade EU-kommissionen en skrivelse till danska regeringen om att försäljningen av lössnus måste stoppas.

Nu viker sig Danmark och lovar att införa förbud före mars 2013.

Och enligt riksdags­ledamoten Kenneth G Forslund (S) bör de sven­skar som ­inte tidigare tagit hotet mot prillan på allvar tänka om:

– Man får nog faktiskt ställa in sig på att EU verkligen är ute efter snuset.

 

Min frukost idag bestod i två varma mackor:

 

 
Till det drack jag iskall jordgubbsdricka.
tagit min antibiotika också och hostmedicinen.

 

 

 


Hösten är här!

 
 
 
 
Fotade några bilder från balkongen. Visst är de fina färger.
 
 
 
 
 
 
Den här dagen har bara rullat på kl 14.30 stack vi till City Gross för att fylla på kylen lite.
Idag hade vi tagit fram grillkorv ur frysen och nu skulle det inhandlas vitlöksås och french hot dogs bröd....mums"
men inte hade de brödet inte...jäklar skit också. Sture tog då några baguetter och jag korvbröd, går lika bra att gröpa ur ett hål i baguetten och 'även slänga på lite sås i korvbrödet innan man lägger i korven.
 
Har även bakat chokladkakan och provsmakat var sin pyttebit...klart godkänd.
 
 
Men har faktiskt hunnit att vila också.
 
Just det när Sture kom upp med tvätten så hade maskinen inte sköljt ordentligt för det föll av tvättmedel från kläderna. Han gick ned för att tvätta om i den andra maskinen. Han mötte då som tur var ordförande i styrelsen hennes svar löd:
Men det har ju inte varit fel förut på maskinen och jag tvättar alltid i den tvättstugan.
Sture talade om att nu var det fel på maskinen.
Ja du får väl ringa xxxxx på Måndag då och felanmäla sa hon sen.
Men hur kan man bara svara så?
Tror hon att Sture står där och hittar på. Vi vart ju jätte försenade då han var tvungen att tvätta om två tvättar i den andre maskinen som gått i den som inte sköljde ordentligt. Städningen och handlingen blev senare lagd. Ja jösses man kan snart skriva en bok om denna styrelse.

Rullat negerbollar!

Nu ska jag inta sängläge. Har ätit frukost, läst DN, rullat negerbollar, diskat och duschat. Så nu är det vila som gäller.
Visst ser de goda ut:
 
 
Gillar den här skålen. Köpte den HÄR
 
 
Bara tio kronor kostade skålen. Så en lite suddig närbild på negerbollarna.
 
 
Nu är det bara chokladkakan kvar men den gör jag imorgon bitti.
VILA SOM GÄLLER!
 
 
 

Lördag morgon.

Uppe sen en halvtimme tillbaka. Det är en sak jag undrar över...varför hostar jag mer när jag är uppe än när jag ligger i sängen? Det brukar ju faktiskt alltid vara tvärtom att nätterna är värst. Men just nu är det inte alls så?
En undran jag har bara.
 
Ska äta frukost om en stund och ta min antibiotika. En sån där lång frukost, med massor av pålägg, rostat bröd med marmelad bla och så tidningen DN.
Efter det så blir det medicin och en kopp ingefärsdryck.
 
Ska baka en chokladkaka idag med chokladbitar i och så negerbollar, allt tills imorgon. Annars kommer jag att ta det hel lugnt och mest ligga i soffan och gko på Tv, denna helg har vi Lyxfällan, Johnny och Mattias och Nybyggarna att titta på.
Playa de sol såg vi i veckan då det inte längre krockar med x-faktor, samma gäller Färjan, Hela Sverige bakar har vi hoppat av för det blev för mycket att titta på under helgen.
 
Nej nu är jag hungrig och så vill jag få i mig antibiotikan så fort som möjligt.

Kunde inte hålla mig!

Har bakat gaffelkakor med havresmak. Står att det ska bli 50 stycken, vilket skit snack. Rullade små, små bollar så jag fick ut 32 stycken ska man få ut 50 stycken så blir de inte mycket större än ärtor.
Ser goda ut va?
Ja jag vet att jag bakade iallfall, men sov först en stund och tittade faktiskt på DVD innan.
 
 
 
 
Hostan är inge rolig alls idag. Hostar i ett tycker jag. Sture påstår att det beror på att antibiotikan verkar så att man hostar ut allt och hostan lossnar. Larv den lossnar ju inte riktigt, bara ibland men det gjorde den innan antibiotikan också.
Får se vad som händer i helgen om det vänder eller om jag får kontakt läkaren åter igen på Måndag. Men hesheten är bättre och det är nog för att jag kniper käft så mycket det går.
Jag har nämligen testpratat idag och det lät bättre.
 
 
 

Persinenerna igen!

Suckar på mig själv alltså!!!!!!!
 
  1. Diskat
  2. Dammat hela lägenheten
  3. Gjort rent badrummet+lilla toaletten
  4. Vikt all tvätt
Att jag inte kan låta bli!!!!! jag blir galen på mig själv. Men nu räcker det faktiskt för idag. Bakningen får vänta tills imorgon.
Ja det är höststädning på gården på Söndag så vi ska sätta oss och fika med några grannar och det ända vi tänker göra är att tvätta av sandsakerna i sandlådan och packa ned dem i källaren.
 
 
Styrelsen är helt knäppa fortfarande inga persienner och som ni vet så drog jag in hyresgästföreningen. Fick mail från dem i början av denna vecka. Han skrev att styrelsen ville ha kopia på mail konversationen där jag lovats nya persienner. Men vad är detta.
OM DE GAMLA INTE PASSAR SKA DE ERSÄTTAS MED NYA!
Står klart och tydligt i mailet+de papper vi fått hem. men de vägrar att sätta persienner i de stora fönstren i burspråket då de är skadade. Nej snörena är det och de kan vi byta, men meningslöst nu när de är alldeles för breda och viker sig när man försöker vinkla dem.
 
Men de skyller hela tiden på att de är skadade. Trotts att entreprenaden hela tiden lovat nya i alla fönster tills de totalt ändrade sig i början av September och enbart skulle byta i små fönstren.
I besiktningsprotokollet står det även att sprickan i rutan fanns tidigare trotts att entreprenaden tog på sig detta då Sture ringde dem dagen efter att de bytt fönster.
 
Mailade både dem och styrelsen och till styrelsen skrev jag att först nu kommer de snart inte att de kommit.
Men nu påstår styrelsen att vi fått nya då jag skrivit det??????
Fick kopian på deras sjuka mail till hyresgästföreningen.  varken entreprenaden eller styrelsen har svarat på mitt mail som ni ser under deras.
 
Några sjuka saker är bla detta:vad som eventuellt har utlovats utöver vad övriga boende har fått i samband med fönsterrenoveringen.
vad då utöver vad övriga boende fått? De har ju gått ut med att där de gamla persiennerna inte passar ska nya sättas in. Lägger in allt vad de skrivit i kursiv stil mitt i fetstil.
 
Sen detta är riktigt sjukt: Det har också framhållits muntligen av entreprenören att lägenheten i sin helhet är nikotinskadad, så också persiennerna som också åldras och slits av långvarig rökning inomhus. 
 
Rasar inombords. Då vi enbart rökt vid köksfönstret med köksdörren stängd eller under fläkten eller på balkongen. Aldrig rökt inne i rummen över huvudtaget.  Men där emot har vi gasspis och det blir ju köket lite gult av och även av matos. Men fönsterkarmarna är vita och fina (de är inte bytta enbart ytterfönstret) Finns inget nikotinskadat här inte. De skyller på allt och inget för att slippa byta persiennerna.
 
Lägenheten i sin helhet? jag har varit runt men de finns inget nikotinskadat någonstans alla karmar är vita , taken är vita och det är inga konstiga ljusa fläckar bakom tavlorna. Inga gula väggar heller.
Rent förtal är vad det är. Sen vad tusen har fönsterrenoveringsbasen för rätt att yttra sig så????
Konstigt då att inte alla persienner  hela lägenheten var skadade och inte heller de två små i fönstren bredvid de stora.Där var snörena nötta också precis som i de stora fönstren men de ska bytas????
 
 
Kolla själva:
 

Vi har idag läst ditt brev som ankommit med anledning av inlämnat klagomål från Kerstin Olsson på Grundtvigsgatan 21. Inledningsvis vill vi nämna att vår postadress är

xxxx

xxxx

xxxx

 

Du refererar till mailkonversation med xxxx.x den tidigare ordföranden i föreningen. Ni har dock inte bilagt denna konversation i brevet ni har skickat, det är därför inte möjligt för oss att göra en bedömning av vad som eventuellt har utlovats utöver vad övriga boende har fått i samband med fönsterrenoveringen.

 

Vad gäller den aktuella lägenheten med burspråk i fönstret, så har installationen besiktigats redan av besiktningsman. Hans bedömning (vilket dokumenterats i protokoll och delgivits Kerstin Olsson med sambo) var att persiennerna i de båda stora köksfönstren var utslitna. Av besiktningsprotollet framgår att entreprenören inte är ansvarig för skadorna på persiennerna, och då i förlängningen inte heller föreningen mot bakgrund av fönsterbytet.

Det har också framhållits muntligen av entreprenören att lägenheten i sin helhet är nikotinskadad, så också persiennerna som också åldras och slits av långvarig rökning inomhus.  

 

Kerstin xxxxxm sambo har fått de båda sidofönstrens persienner utbytta (som omgärdar de båda större) . Detta bekräftas också av xxxxx mail per den 6 september, se nedan i kursivt

 

 

Bekräftats det av mig?????

Inte alls läs själva:

 

Mitt mail

 

Hej!

Nu först kommer de snart och sätter in de persienner som togs bort i April i små fönstren i burspråket. Vi kommer inte få nya i de stora fönstren pga att snörena var slitna. Men de kan vi faktiskt byta, men de går inte att vika pga att de är för breda för de nya smala fönstren och i pappren vi fått och står det klart och tydligt att man ska få nya om de är för breda vilket de är. Nu böjer de sig när man viker de inåt. Vi vill ha nya som det är utlovat, det ska inte ha något mer att snörena är slitna. De skaver mot fönster och karm hela tiden och kan inte dras upp. Så att byta snören är nu meningslöst.
Sen att vi fått vänta så här länge tycker vi inte heller är acceptabelt då vi ringt Henrik flera gånger under dessa månader. vad kommer hända nu? Vi har alla papper sparade så vi vill att ni kommer upp och tittar på att de verkligen är för breda och håller vad de står utlovat i pappren. När vi rådfrågade hyresgästföreningen bad de oss först kontakta er och försöka få nya som det står utlovat i pappren som jag kopierat och mailat dem.

Kerstin och Sture i port
xx.

 

Nedan är mail skickat till Kerstin x från vår ordförande xxxx x angående persiennerna i de stora köksfönstren.

 

 
>
> Hej Kerstin!
>
> När det gäller persiennerna till sidofönstren som togs bort så ska
> xxxxxx beställa nya, har de kontaktat er om detta nu?
>
> Vad gäller persiennerna i stora fönstren, som vi tittade på under
> förbesiktningen, så skriver besiktningsmannen i sin rapport vi har
> fått nu:
> "Kök. Boende anger att persienner skadats av E. Persienner och linor
> är mycket slitna och trasiga samt spricka båge 4, E kan ej belastas
> för dessa skador".
>
> E är alltså Mistral (entreprenören). Så vår besiktningsman menar att
> era persienner i de stora fönstren är utslitna och att sprickan i
> fönstret var gammal. Så detta kan vi inte kräva att Mistral åtgärdar.
>
> /Karin
>

 

Vi menar därför att föreningen har gjort det som utlovats och det som är rimligt med beaktande av fönsterrenoveringen. 

 

Med vänliga hälsningar,xxxxx xxxx och xxx xxxx

 

 

 

De tog på sig allt som det står i protokollet att de inte gör när Sture ringde dem. De har tom varit har och mätt alla fyra fönstren i våras+bytt glasrutan. Men de kommer aldrig och sätter in några persienner  inte ens de i små fönstren. Sture ringde sist i början av September och då sa basen.:Men har de inte kommit än???? Ska omgående kontakta dem så kommer de snarast. Sen sa han då att det enbart blir i små fönstren.

Dagen efter mailde jag både basen och styrelsen, när jag inget svar fick och inga persienner kom så kontaktade jag då hyresgästföreningen

 

Därför tänker jag inte göra mer än barnens leksaker för sandlådan på gården, vårt stora land har vi redan gjort, sen är det vi som skött vattning och rensning av buskarna under sommaren tillsammans med grannarna vi ska ficka med.  Sen all hjälp och info de fått från Sture genom åren de varit bostadsrättsförening angående sophämtningen, lagar, förordningar etc. Så vi har gjort tillräckligt.

De är inte tacksamma ett dugg utan behandlar oss som skit rent utsagt

Kan tillägga att det är ordförande och två till i styrelsen som är så där knäppa. De två tidigare styrelserna har varit bättre och jag tror inte denna kommer bli omvald i April av vad jag hört av övriga boende. Många är väldigt missnöjda hur de sköter och skött det hela.

 

Ni som läser får tycka att jag hänger ut folk, men jag har kapat adresser och namn. sen om någon förstår vilka jag refererar till så fine men jag har inte skrivit något som är olagligt.

De där emot har gjort sig skyldiga till rent förtal!!!!!

 

 

 

 

 


Läkarbesöket

Godmorgon nu får ni följa med på färden till läkaren.
Här åker vi över Västerbron
 
 
Ser ni stadshuset?
 
 
Slutet på bron och vi är vid Hornstull
 
 
Nu åker vi på Hornsgatan och ska snart svänga in på Ringvägen
 
  
 
Det kommer att bli operation. När jag frågade om det var lång väntetid så trodde hon senast i December.
Känns skönt att det är klart nu. Denna höst har det varit flera läkarbesök+ det i somras när jag gjorde ultraljudet inför denna eventuelle operation eftersom hon trodde jag hade Myom.
Sen då Sofiahemmet och spirimotri undersökning för att se om jag hade astma, sen två tandläkarbesök och nu till sist denna undersökning och utredning. Skönt nu är alla besök klara bara invänta operationstid. Nu ska ja lägga mig och se på DVD.
Inget....jag ska bara idag inte.
Lyssna nu på denna röst!
 
Västerbron på väggen hem, nu sitter jag på rätt sida för att kunna ta en bild på stadshuset.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jag ska bara.......

Jag gillar verkligen att jag gör det jag tänkt mig från början.
Åter frukost, tar antibiotika  och sen sova.
Men nej då så funkar inte alls jag inte. Utan jag börjar att tvätta av spisen ta fläktgallret och tvätta kaklet i köket.
Men oj här var det lite skit då sopar vi upp det, sen torkar vi av bordet, sen tvättar vi av lampskärmen från fett, och de blåa ljusstakarna likaså. Men oj så dammigt det var vid datorn då??? Jag dammade ju där i helgen...då torkar vi lita där också...men när jag redan är i farten så kan jag ju lika gärna ta resten!
NEJ STOPP!!!!!! Lägg dig ned och vila istället ta det lugnt tills du ska till läkaren, du har redan gjort tillräckligt idag.
Så säger en röst till mig, men snabbt hörs den andre rösten....jag ska bara....
Precis som Alfons Åberg säger till sin pappa...jag ska bara......
Men varför är jag sådan?
Jo jag avskyr att det ligger saker framme, att dammet syns, att fettet från matos syns, att det gula äckliga som blir av gasspisen+matos syns etc etc etc.
men nu skiter jag i detta och intar sängläge. Får se hur länge det håller?

Läkare, läkare och mera läkare!!!

Jag har talförbud. Läkaren ringde mig på arbetet i tisdags och sa med en gång när han hörde mig att talförbud gällde. Fick en tid dagen efter hos honom, där visades det en hög sänka och att det rosslade lite i lungorna+bakterier. Men han är säker på att infektionen satt sig på stämbandet pga att det låter så när jag pratar.
Fick antibiotika +cocillana. Hm den medicinen smakar inte alls som en cocktail som stavningsprogrammet vill få cocillana till :-).
 
Är inte rösten okey på Måndag ska jag återkomma till honom. Han sa även åt mig att lägga jobbet åt sidan, inte tänka på alla måsten och föräldramöten och personalbrist. Utan föröka inse att sköter jag mig inte så kan rösten försämras. Håller tyst så gott det går men Sture är usel på teckenspråk, får väl använda papper och penna mera.
 
Idag har jag en läkartid på Octaviakliniken på Södermalm angående min eventuelle kommande operation. Ska ha med mig papper med en massa frågor som jag ska ha svarat på+måttabellen av urin under två dygn+urinprov.
 
Ja jag skäms inte längre att skriva det eller prata om det pga att en arbetskamrat gjorde samma operation i våras. Jag lider av inkontinens.
När hon berättade vad hon skulle opereras för så ringde jag min gynekolog dagen efter och fick en tid. Där trodde ju hon på myom och skickade mig på Ultraljud som jag gjorde den 25 Juli och det visade ju inga konstigheter som jag redan skrivit om.
Sen fick jag då den här tiden, nja fick egentligen tid den 20 September kl 9.30 men ändrade tiden till 15.30 för jobbets skull.
Lite uppdatering på vad som händer just nu.
 
Nu ska jag lägga mig och soffa efter jag tagit en macka och antibiotikan+cocktailen :-)
 
Bjuder på en söt bild som jag tog i Helsingborg på  tropikariet i Helsingborg 2008.
 
 
Läs mer HÄR
 
 

Måndag åter igen!

Usch vad jag hostat inatt, men låg jag på vänster sida så hostade jag nästan inte alls? Hostan känns konstig för det svider i halsen när ja hostar så brukar det inte vara. Snuvan borta, segheten i kroppen borta, känner mig helt okey förutom hostan och någon heshet kvar.
Igår var det klart och soligt väder, samma i Lördags så att vädret skulle påverka min astma så att jag fått hostan tror jag inte alls på. Jag borde blivit av med den i helgen, så nu kommer jag ta normal dos astma medicin igen.
Kommer inte skriva något långt inlägg idag utan egentligen skulle jag bara visat middagen, skivad råstekt potatis, fläskkotlett, sparris och bea.
 
 
Tack Sture så himla gott...nej det är inte fettigt, potatisen är stekt i lite köttsaft och olivolja, kotletten enbart i olivoljan.
Nu ska jag käka sen ska jag åka till jobbet.

Slappar dag!

När det suger i godistarmen är det bara att åka iväg. Vi har siktet inställt på Ica maxi i Sundbyberg.
 
 
Vi åker förbi Brommaflygplats
 
 
Mariehäll
 
 
Här ska nya tvärbanan gå.
 
 
Jäklar Ica som inget naturgodis hade...vi far mot City Gross
 
 
Yippy!!!!!
 
 
Vi tog lite smågodis också eftersom Sture inte gillar naturgodiset.
 
 
Så idag har vi sett Färjan, Playa del sol och Lyxfällan. snart ska vi se Johnny och Mattias på avvägar och Nybyggarna. hela Sverige bakar ser vi ikväll innan Solsidan.
 
Innan Sture vaknade imorse så gjorde jag två scrapbooking sidor med Historiska museet, sen blir det Kaknästornet och så är vår sommar semester insatt i album.
Nu fortsätter vi med tv.
 
 

Söndags morgon!!!!

Fel att Bagge åkte igår. I pudelrocken var han sämst....kören sjöng alldeles för pipigt så det blev falskt på flera ställen, Hoffstens och Bengans körer glänste där och Puttes var bara okey.
I egna vald låten så glänste Bagges, Hoffsten körer  och Bengans var okey medans Puttes kör var usel. Putte glänste aldrig så därför skulle han åkt. Har hållit på bagge hela tiden och Hoffsten...så nu håller vi tummarna för Hoffstens kör.
Vad säger ni läsare vilken kör håller ni på?
 
En liten middagsbild från igår. Gissa vad det är?
 
 
Rösten är bättre men känner mig tung i kroppen och hängig, hostan är bättre men jag får upp massor av grön/gult slem och snyter i samma färg. Ledsen för att jag skriver om det här, men det är så här mitt liv ser ut just nu. Är livrädd att jag ska få tillbaka det jag hade i vintras, men då gick jag och jobbade med feber och en lunginflammation på tredje dagen med antibiotika, trotts att jag var ordinerad vila och hålla mig hemma.
Så någon segdragen förkylning är det.
 
Vad knäpp jag var som inte köpte ramar på Brisak till mina nya Rolf Lidbergs vykort, nu får jag vänta med att hänga upp dem på väggen.
 
Nu ligger de bara så här på bordet och skräpar.
 
 
 
Minns ni hjärtat jag köpte igår? Det hamnade bredvid bonaden i sovrummet, den hängde över sängen förut.
 
 
 
 
Verksamhet på mitt nya skrivbord.
 
  
 
Kolla vad som låg i nya godisasken. jag får rysningar bara att se på den trotts att det bara är godis.
 
 
 
 
Jag avskyr spindlar även godisspindlar. Skulle aldrig kunna stoppa denna i munnen tex. Jag får rysningar bara av att titta på dem. Därför är jag otroligt stolt över att jag lyckades ta en närbild på denna på Universeum i Göteborg 2011.
 
 
Bland det värsta jag gjort faktiskt. men bilden vart bra inte ens suddig fast jag rös i hel kroppen.
 
 
 
 
 

Nu är vi hemma, nu vila!

Handlat lite smått och gott. Rösten är lite mindre hes men fortfarande säger Sture va flera gånger innan han fattar vad jag säger....hm väser snarare.
 
 
 
 
 
   
 
Fina fontäner
 
 
 
Prydnadsgrejer på Brisak där vi var.
 
 
 
 
Helikopter
 
 
Solen
 
Blommor vid City Gross
 

kan inte prata!

Godmorgon. Eller god morgon? Ingen god morgon för mig inte. Har tappat rösten totalt. Fick hosta i Torsdags som på fredagen var bättre pga mängder med hostmedicin, ingefärste och c-vitaminer. Men hur längre dagen led igår desto hesare blev jag, när jag gick och la mig igår kunde jag bara väsa fram orden och Sture bad mig hålla tyst då han ändå inte hörde vad jag sa. Även för att vila rösten så det inte skulle bli som de var i vintras då jag fick talförbud i två veckor.
 
På Måndag har vi ett extra möte på vår avdelning som är otroligt viktigt att jag är med på kl 9-10.30. Sen börjar sagoteman på Måndagen då en som vi sett på en föreläsning kommer dit och har barnen i smågrupper med sagoteman och musik.
Kvällsmöte på Onsdag då vi ska göra klart allt som vi ska ta upp och visa på föräldramötet den 18 Oktober. Sen har jag ett läkarbesök på Torsdag som är otroligt viktigt med anledning av min eventuella operation senare i höst. Vi har även möte med en specialpedagog denna vecka.
 
Rösten måste tillbaka det kan ni väl läsa er till och förstå?
Nej jag tvivlar på att jag smittar då jag för övrigt känner mig bra. Jag kan ju inte vara hemma bara för att rösten försvunnit, för då vill jag först kolla upp vad det är. Förra gången riskerade jag att förstöra min röst för all framtid om jag inte knep käft. Blev sjukskriven av läkare som sa åt mig att nu fick jag lyssna och inte gå och jobba som jag gjort trotts hans rekommendationer om att vila rösten och var hemma.
 
Annars då? Inget speciellt har hänt och idag har vi då åter igen stortvätt då vi tar alla lakan och handdukar. Sen ville visst Sture rensa lite i landet, ta bort en massa ogräs innan snön lägger sig så slipper vi det i vår.
 
Sen massa tv att se tack vara krocken med X-faktor som nu är över. Tycker det var rätt att gruppen Njoy åkte de var bland de sämsta igår. Gillar bäst Awa och Benny, de jag inte gillar är Oscar enbart kopia av Erik Sade, JEM en hopsatt grupp som inte fanns med från början,Isak som är alldeles för svajig ibland toppen ibland nere på botten, vilket han var hela tävling på botten alltså utom sitt första framträdande.
Gillar även Freja, Manda och Alexander. Malcolm är toppen fast jag avskyr musiken och tror inte han kan bli något stort.
Vad tycker ni, ni som ser X-faktor?

Bara bladder om allt och inget...IGEN!!!

Vilken respons på mitt inlägg igår, där jag skrev om att Ikea retuscherar bort kvinnorna från katalogerna i saudiaraben.
Är det verkligen så illa att ingen har någon som helst åsikt angående detta? Eller skiter ni i det så länge det inte drabbar er?
Ja jag håller med er läsare att jag är otrevlig mot er nu, men tycker det var lågt att det inte kom en enda kommentar från er angående detta.
Tycker det är en enorm stor sak att ta upp till diskussion eller åtminstone ha en åsikt om.
Nog!
 
Har precis klivit ur duschen och känner mig inte alls piggare än innan. Vädret och årstiden gör mig enormt deppig. Känns som om ingenting är roligt just nu.
 
På arbetet ställs det mer och mer krav på oss, Det känns som om man inte alls hinner med barnen att det ofta enbart är barnpassning. Alla våra projekt och idéer avbryts ideligen av nya måsten eller ändring  av tider eller insatta oplanerade möten som de högre upp anser att viktiga.
Visst jag vill utvecklas, jag vill lära mig nya saker som gör mig till en bättre pedagog, men inte på barnens bekostnad.
 
Jag känner mig trött, stressad och deppig just nu. Jag måste få skriva av mig detta för att må något så där bättre. Vet att det inte enbart är jag som känner så här för arbetssituationen just nu.
Nog!
 
Idag har jag då som sagt duschat fört över pengar till vinster på Tradera, inga stora summor utan enbart 52 kronor för fyra stycken Rolf Lidbergs vykort. Sen upptäckte jag att jag enbart har 286 kronor på mitt konto och de ska idag eller imorgon dra 300 kr för mitt pensionssparande. Vart diffar de då? Jo jag glömde de 36 kronorna som dras i kostnad för Nordea internet och kort/månad. Men pengar är överförda nu från Stures konto till mitt.
Vill ni se vykorten?
Visst så klart ni får!
 
 
 
 
Detta kort blev jag tyvärr överbjuden på. Om ni vet vart det finns att köpa så tipsa mig gärna.
 

Ikea!

Detta är bara för bedrövligt!!!! Att retuschera bort kvinnorna ut Ikeakatalogerna!!!!!
 
Ikeas katalog trycks i 198 miljoner exemplar och ser nästan likadan ut på 27 språk och i 38 länder.
Utom i Saudiarabien
Där är den spegelvänd – och alla kvinnor raderade
I det strikt islamiska kungariket är kvinnornas frihet starkt begränsad. De får inte köra bil, rösta eller röra sig utanför hemmet utan en manlig släktings vakande ögon, skriver Metro.
KÄLLA
 
Varför är det så här? Varför har inte Saudiarabien kommit längre i sin syn på kvinnor.
Visst det är Ikea som själva gjort denna retuschering och det är väl för att ta seden dit de kommer. Fel tycker jag men det är inte Ikeas handlande jag vill skriva om utan kvinnosynen man har i landet.
   
 
 
Sen anser jag ju självklart att Ikeas retuschering är uppåt väggarna galen!!!!
Vad säger ni om landets syn på kvinnorna?
 
Det handlar om Sharialagarna. Det är inte Ikea eller Islam som förtrycker kvinnorna utan dessa lagar som följs i vissa Arabiska länder då bla Saudiarabien.
 
Nå sätt igång vad anser ni om detta?
Nu är det frukosttime!
 
 
 

 

 
 
 
 

RSS 2.0