VÅR!

Vilket väder det var hela dagen igår! Efter middagen strax efter halv sex gick vi ned på gården och umgicks med grannarna. Det var över 14+ ute.
 
Stures underbara middag:
 
Lammracks med hemma gjord klyftpotatis+hemma gjord gräddsås.
 
Så himla gott!
 
 
 
I vår rabatt har detta kommit upp:
 
 

 
På övriga gården:
 
 
 
 
 
 
Knoppar i Magnolian
 
 
Liten paus.
 
 
 
Trevlig kväll, vi gick upp strax efter sju och sen såg vi på tv. Vid halv tio kröp vi ned i sofforna och såg två avsnitt av Hem till Byn....hm jag somnade ifrån det andra avsnittet.
 
Ops ni har väl kommit ihåg?
 
 
Tänker väcka Sture klockan nio enligt dagen tid...han tror säkert han ska få sova tills klockan tio bara för att man skjutit fram tiden...klockan tio är ju klockan egentligen nio enligt gårdagens tid. Men då åker dagen iväg så fort, så glöm det vännen min.
 
 
 
 

Plaskdammen?!

Självklart skulle Gunhild åkt igår, uselt dansat. Tråkigt med Simon då han absolut inte var sämst. Skulle velat ha sett mera av honom. Benjamin borde fått högre poäng och kenza tyckte jag inte var så lysande som juryn tyckte.
 
En fråga till er läsare? Varför har renoveringen av plaskdammen i Blackeberg stått still i över en vecka? Paddat runt om eller börjat med detta sen ingenting. Lite snö ett par dagar men sen vår och inget händer? Snälla skriv vad som händer om ni vet, googlat men hittar ingen info alls.
 
Så här ser det ut idag och har sett ut i över en vecka.
 
.
 
Igår var det premiär för gården. Gick ned en timme efter middagen och satt där solen var och surplade på ett glass vin. Premiär 28 Mars!!!!!
Igår var den varmaste dagen detta år 15, 4 på förskolan i skuggan på eftermiddagen. Nu är det vår igen :).
Ska bli samma idag med men just nu är det inte så varmt eller för 40 minuter sen såg det ut så här:
 
 
Nej nu ska jag spela lite sen en härlig frukost.
 
 
 
 

Sveriges mästerkock!

Nu är jag arg på juryn i mästerkocken, särskilt Mannerström!!!!!! Går fram och hjälper Markiz (hur det nu stavas) med den förbannade fisken. Lägg ned skiten det är ju fusk hela tiden. Ala har tagit sig vidare mycket pga att Markus Aujalay  hjälpt henne flera gånger och sen att hon misslyckats totalt men ändå gott vidare. Nej denna jury borde vara professionell, men nej det är den inte. Skönt att en av tjejerna åkte för jag har aldrig tyckt de gjort något ifrån sig som är tillräckligt bra för att vara kvar.
Nej jag kan ju inte smaka som juryn kan, men när fisken är rå, överkokt, torrt samma med köttet (som juryn själva sagt) ska man inte vidare. Nej Ala står där pga den hjälp och den dyrkan hon har från vissa i juryn, så nu hoppas jag på Amir som jag inte heller haft som favorit men hellre han än Ala. Fjärde säsongen är detta, den första och andra kom den jag höll på tvåa, den tredje kom min etta som jag höll på. Detta år har juryn fått gubbsjukan.
 
Idag ska vi gå med de blivande skolbarnen till Bilioteket och lyssna på sagohjulet. Ska bli roligt att få komma iväg lite och göra något annorlunda med barnen. Vi ska gå med fem barn var från tre avdelningar, jag ska gå med våra barn från min avdelning.
 
Vilket härligt vinterväder vi fått tilblaka då, snöblandat regn och kraftiga nordan vindar var det vi fick igår. Lite solstänk på eftermiddagen men fortfarande iskallt.
Nej nu vill jag ha våren tillbaka!

Redan Måndag!?

Lite bilder jag fått från min mor. Ett släktträd, 2 collage på William och en bild som hon tog hos min syster i lördags. Min systerdotter fylle rå den 1 april och min svåger den 10 mars så det var födelsedagsfest. Varför inte jag kommer? Hon har tre katter och sist vi var inomhus där blev jag riktigt dålig. Vi är där när syrran fyller 1 september för då sitter vi utomhus.
 
Men varsågoda att titta.
 
Mitt släktträd från mina föräldrar.
 
 
Hm hur många bilder är det jag som tagit? Sex!
 
 
12.
 
 
familjen i Löt
 
 
Nej ska ta och käka frukost sen är det jobbet som gäller, slutar klockan 16. Nja inte riktigt sant men min arbetstid är slut då, men slutar först klockan 17 ca då jag har två utvecklingssamtal efter arbetstidens slut.
 
 
 
 
 
 

Värk!

Har ont i höger sida. I torsdags kväll hostade jag till sen fick jag ont där. På fredagen kunde jag inte böja mig, hostade jag så kändes det som knivar i sidan. Samma igår. Nu har jag knappt någon hosta kvar men harkel hosta. Man hostar till och det är mest slem. Men det gör jävilskt ont kan jag tala om. Jag sitter och kväver hostan när jag känner att den är på väg och sen håller jag i sidan när den väl kommer. Det är en svidande smärta som strålar ut från sidan och fram mot mage och bak mot ryggen. Har aldrig varit med om något liknande. Revbenen sa en på jobbet, att jag hostat till en spricka för det hade hon gjort en gång. Men då skulle inte Sture kunna massera och trycka som han gör. Han säger att han känner muskelknutar som han lirkar upp genom att ge massage först runt om sen på. Får även voltaren gel 3 ggr/dag inmasserat, visst bättre men fortfarnde jävligt ont. Nej jag jobbade i fredags, kan ju inte vara hemma igen. Det var jobbigt och svårt men det gick. Nej fy säger jag bara.
Har inte haft någon lust att skriva här och har det inte nu heller. Men ville skriva hur jag mår så ni vet det.
 
Tittade ut genom fönstret när jag vaknade och förstod att väderleksrapporten är en stor lögn. Det har ju regnat????? Det har ingen sagt att det skulle göra på natten. Kalla nätter och vårvarma dagar skulle det vara. Nej det är inte tinat vatten det har regnat ordentligt. Men vissa kan missköta sina jobb gång på gång och ändå få stanna kvar? Men det är bara meterologerna och politiker som har den förmånen.
Särskilt Moderaterna, en skam att de får sitta kvar. Hoppas de åker dit pipsvängen är i höst. För nu har de sabbat Sverige tillräckligt. All privatisering som bla gett sämre vård, hemtjänst, äldrevård mm, Fas 3, de fattiga ännu fattigare...listan kan göras hur lång som helst.
 
Privatiseringar
 
 
  
 
FAS 3!
 
 
 
Läs mer HÄR. 
 
Du måste vara medlem på Facebook för att komma in på sidan: Vi som inte vill ha Fredrik Reinfeldt som statsminister.
 
Hur kom vi in på detta då....just det pga regnet inatt.
 
Titta så fin bild. Sorry Angelica snor den av dig.
 
Min äldsta dotter Angelica med lilla William.
 
 
Sötisar!
 
 
 
 

Hej mitt vinterland.....

Hm, väsandet och rosslandet på natten är mer eller mindre borta. Men hostar gör jag fortfarande även dagtid. Känns som om man sover jättelite då man är så trött, men inatt har jag sovit från strax före tio till halv sex. Dock vaknat några gånger men somnat om. Sen har jag haft en och samma konstiga dröm hela natten. Jag skulle ut och flyga själv och eftersom jag är flygrädd så skulle det aldtrig hända i verkligheten. Fy vad hämskt det var!
Sen vaknar man till detta skitväder.
 
 
 
 
 
 
Men tro det eller ej, på fredag ska det bli vår upp till 10+ och sol. Nu vill jag ha vår och värme inte en massa snö, den skulle kommit till jul och vart här i februari.
Minus är det också så marken är isig inte slaskig som det ser ut på vissa bilder.
 
Nu ska jag dricka varm choklad och äta en amssa ostmackor till.
 

Tisdag!

Igår vaknade jag upp till detta?
Vänta innan bilderna kommer! Jag hann inte lägga ut något här i bloggen, men gör det idag istället.
 
 
 
 
Men solen tittade fram på förmiddagen och det var riktigt varmt och skönt ute. Massor smälte bort, men idag är det ett vitt isigt täcke. Enligt väderleksrapporten väntar våren på sig, kan bli mer snö idag och även imorgon. Till barnens glädje och de vuxnas sorg.
 
Jobbade igår och fick då veta att kollegan varit borta både torsdag och fredag och var även fortsatt hemma. Alltid jobbigt att jobba med två vikarier, barnen blir så uppspelta och helt annorlunda än de är i vanliga fall, ljudvolymen stiger också.
 
Sen sov jag uruselt mellan kvart i tre-klockan ringde, vaknade i ett och var vaken ibland i mer än en kvart. Vill bara somna om just nu.
Om väsandet i luftrören och rosslandet fortsätter så måste jag åter gå till läkaren igen. Bätte ja det är jag men detta vill inte ge sig trots ökat astmados. Vaknar av att något piper sen får jag sätta mig upp och försöka få loss skiten. Så här var det innan de konstaterade astma för två år sen. men med medecinen så försvann det.
 
Nej varm choklad och ostmacka är det som gäller nu.
 
 
 

Middag och krypande Sture :)

 
 
Ser gott ut va? Det var vår middag igår. Lyxade till det lite med en landgång var.
 
På kvällen såg vi på Gladiatorerna och hade tre rätt på Joker....vi vann 200 kronor. Alltid något men jag hade ju hellre vunnit drömvinsten. Ekonomiskt oberoende resten av livet, det hade varit något det.
 
Jag har lite Bloggtorka idag men tar en rolig sak som hände igår natt. Vaknade mitt i natten av ett klirande, klirr, klirr,klirr.
Jag vänder mig om och tittar upp. Vad ser jag tror ni? Sture som kryper runt på alla fyra på golvet och plockar med något.
Vad i jösse nman sysslar du med undrar jag ju så klart. Plockar godis, skålen måste ha ramlat ned på något sätt. I skålan hade det legat zoo tabletter och Nonstop.
 
Då minns jag att jag tog en liten näve innan jag la mig ned för att sova. Men skålen stod snällt kvar i sängen istället för att jag ställde den på bordet, så jag har kickat ned den på golvet medan jag sov :)
Sture hade vaknat av ett brak men inte jag, men klirrandet vaknade jag av :)
 
Nej jag brukar inte ta en näve godis innan jag somnar, vet itne varför jag gjorde det denna gång då jag faktiskt redan lagt mig och höll på att somna. Kanske jag gjorde det i sömnen eller i halv dvala.
Kul syn var det iallafall att se Sture krypa runt som en hund på golvet. Visste inte vad jag skulle tro just då.
 
Nej ha en bra dag, Jag kanske tittar in igen.
 

Blandad kompott!

Synd att Phoenix åkte. Han var bra och spred sådan himla glädje omkring sig.
Vill att Lotta eller Gunhild ska åka nästa gång, bägge är så himla flamsiga. Sen tycker jag inte att deras dans bjuder på någon känsla. Benjamin är klart bäst, total utklassning av de andra deltagarna, precis som Anton Hysen. Jasmine är också bra ett sprudlande energiknippe. Steffo, Patrik och Glenn vill jag se mera av, deras utveckling framförallt. De är underhållande att se dem dansa Simon och Kenza då? De anstränger sig till max och igår var båda helt okey.
 
Var nyttig igår:
 
 
 
Sen äter jag då antibiotika som ni redan vet:
 
 
Har fått veta att träden som står högst upp på Sturegatan i Sumpan antagligen är:
 
Knuthamlade Lindar eller eventuellt Almar. Frågade om trädet på Facebook igår.
 
vad knuthamlade är kan du läsa om HÄR och HÄR
 
Min bild på denna gata där ni ser dessa träd till höger.
 
  
 
Visst ser trädet lustigt ut?

 
Middagen igår pasta, köttbullar och groddar
 
 
 
 
 
Igår vår!
 
 
Idag?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det går åt rätt håll

Det har vänt så det blir ingen läkare idag. Att det har vänt beror på att jag gick till läkaren igår istället och fick Antibiotika. Kraftig luftrörskatarr eller kraftig luftvägsinfektion. Iallafall lät inte minna lufrör så roliga och han hörde att det fanns en massa slem som satt fast också. Ska ta tre tabletter om dagen och det är mycket då det förut varit två tabletter när jag fått detta utskrivet. Denna antibiotika är också väldigt brett och starkt. Känner mig redan nu lite piggare efter tre tabletter. Ska in och ta en dusch strax för jag har svettats massor inatt, slemmet har försvunnit en del och hostan lättat...hurra det går åt rätt håll!!!
 
 
 
Vill ni kolla på vilken bild jag har på skrivbordet?
 
HÄR ÄR DEN!
 
 
Farmors lilla gullegris!
 
Har två auktioner ute på Tradera om ni vill bjuda:
 
Återträffen
 
Mammas pojkar
 
Sedda enbart en gång. Filmerna är inget vi kommer att se om.
 

SJUK!!!

Låg deckad igår med feber och värk i kroppen. otroligt att man får sådana här svackor. Inatt har jag svettats som attan men hostan är mycket bättre som tur är. Den lossnar. Men febertoppar och sen försvinner  toppen med Ipren och man svettas och svettas och svettas. Har det inte vänt till imorgon går jag till läkaren. Varit risig sen Januari nu då hosten suttit i sen dess, sen små svackor men arbetat ändå men nu orkar jag inte med detta längre.
 
Igår handlade Sture, mango, jordgubbar, psysallis mango proviva och tranbärsjuice. C-vitaminer proppas in :) Sen köptes även allergidroppar+spray mot pollenallergi, ökat astmados, så nu fasiken ska jag väl bli bra någongång! Lite smågodis slank med också, lite tröst ska man väl ha när man är sjuk.
 
 
 
Denna dryck rekommenderar jag, vilken smultronsmak.
 
 
 
Köpte även denna dryck lika god den.
 
 
Nyttiga och goda saker fyllda med C-vitamin.
 
 
 
 
Nu ska jag dricka varm choklad.
Men ops höll på att glömma visa vad vi tittade på...en fars med Eva Rydberg från Fredriksdalsteatern. Har flera med henne därifrån. Ska fortsätta se den idag, sen ska vi se en till som vi ännu inte hunnit med.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Samtalet igår bla.

Ja är så gla för det gick så jävla bra!!!!! Samtalet jag skrev om igår morse menar ag.
Hon berömde verkligen, formligen lovordade mig bla om hur jag utvecklar arbetet på avd, huset etc, Vad vi gjort med barnen på avd, våra dokumentationer var toppen. Det formligen sprutade ut saker på väggarna som vi gjort med barnen. Det märktes att jag tyckte arbetet var roligt och att jag hade en enorm drivkraft som hon inte sett förra gången. Vi tittade och pratade om dokumentationerna jag hade med mig. Hon tyckte våra ideer om hur vi slulle arbeta med språket var väldigt bra, kom tom in med en bok om rim och ramser som vi fick låna.Hela samtalet kändes hur bra som helst. Jag är väldigt nöjd och glad för att jag fick det beröm jag fick.
Så skönt att få skryta lite.
Tjoho!
 
Hoppas det blir lite sol idag och varmare så man även kan trava ut på eftermiddagen. Ikväll har vi ATP så jag slutar först klockan 19, så det blir en lång dag det här. Men det är ju värre när jag öppnar och slutar klockan 15, för jag åker ju itne hem i mellan då det är för kort om tid då mötet börjar 16.
Nej jag har inte så mycket mer att komma med och inga nya bilder att bjuda på tyvärr.
Jomen det har jag ju visst det. Titta vad jag fick av Sture i helgen:
 
 
    
 
Visst är han söt...ja både gossedjuret och Sture menar jag ju såklart :).
 
 

Första dagen på en ny vecka!

Så god mat i Löt så vi piffade till våran med chili också. Vi gjorde kycklinggryta med soltorkade tomater och så hackade vi i lite chili, supergott blev det.
 
 
Har skickat in korten till Fuji igår så igår var vi och köpte två ramar för det blev två förstoringar.
 
Dessa i 30x40
 
 
 
På vår gård blommar Snödropparna för fullt.
 
 
 
Zoomade in solnedgången lite för mycket igår kväll så det blev suddigt tyvärr. Men ändå vackert.
 
 
 
Klockan nio ska jag ha medarbetarsamtal och nu ska jag banne mig få fram allt jag gör så att lönen höjs högre detta år. Detta är ju inget lönesamtal men påverkar lönen ändå då man får prata om vad man är stolt över som man gjort, hur man får avdelningen enheten att utvecklas etc etc etc. Egentligen ska man först ha detta samtal sen ett lönesamtal innan lönerna sätts, men jag har aldrig haft ett lönesamtal, men fått bra lönehöjningar ändå, förra året var ett tyvärr bottennapp och jag var nere ett långt tag efteråt. Min högsta höjning på detta jobb var 1200 kronor. Hoppas faktiskt på något liknande i år då jag verkligen förtjänat detta som vi kämpat på inne på vår avdelning enbart två fasta pedagoger. Sen allt beröm och uppskattning av föräldrarna för det vi gör och beröm för alla fina dokumentationerna vi gör. Få höra hur deras barn trivs och vad de tyckte de och de var roligt att göra.
 
Nej har annat att göra nu så vi får höras en annan gång.
 
 
 

Mellofestivalen!

Rätt låt vann inte. Hade Sanna som trea tillsammans med Helena. Sen Ace, vilken jävla skitlåt, tur att Sanna slog henne på mållinjen!
 
Här är resultatet:
 

Här är hela resultatet i finalen:

Sanna Nielsen – Undo: 212
Ace Wilder – Busy Doin' Nothin': 210
Alcazar – Blame It on the Disco: 110
Helena Paparizou – Survivor: 84
Linus Svenning – Bröder: 83
YOHIO – To the End: 82
Ellen Benediktson – Songbird: 61
Oscar Zia – Yes We Can: 53
Panetoz – Efter solsken: 33
Anton Ewald: Natural: 18

Här är mitt resultat utan poäng, men artisterna i rätt orning :)

 
  1. Yohio
  2. Ellen Benediktson
  3. Helena och Sanna
  4. Linus Svenning
  5. Oscar Zia
  6. Anton Ewald
  7. Alcazar
  8. Ace Wilder
  9. Panetoz


Ellen och Yohio hade tagit hem hela skiten. Sannas låt är okey men de andras var bättre.

I Löt!

En trevlig och solig dag igår. Vi fick jättegod lunch som idioten jag glömde att fota. Baccon, pasta med chili och parmesan. Supergott var det iallafall. Fick rätt många bra foton på lillkillen, han var glad och sprallig mest hela tiden. lekte tittut, vi läste böcker. Han åt som en häst och fick lite glass som efterrätt, när den var slut så vad det ett himla liv han skulle minsann ha vår glass och när han fick en liten sked av min vart han nöjd några sekunder. Sen startade han om men då fick han inte mer och i ren desperation slängde han ned huvudet i tallriken och slickade den. Smart grabb det där. Varför lyfta tallriken och slicka den då kan ju den lilla smälta glassen glida av.
 
Jag lyckades fånga det på bild som ni ser. Kommer även en film med hans frustation över att glassen är slut.
 
  
 
Först lite lek med sakerna han fick sen blev det mat. Ja, jag har ju bild på maten när William äter. Ser gott ut va :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Han kan mycket denna lilla kille som att blåsa ut ljus.
 
 
 
Kan tillägga att Teddy hjälpte inte till utan visade bara med munnen.
 
Vi fortsätter va?
 
 
 
 
Bästa bilden men tyvärr hann han komma fram så nära så det blev suddigt innan jag hann knäppa på knappen.
 
 
vad han gör. Sätter de små stapelkopparna på mitt huvud, det var väldigt kul.
 
 
 
Sitt still farmor.
 
 
 
 
Paus för en macka.
 
 
 
Där är den där gubben igen!
 
 
Jaha blir det inget mer att äta?
 
 
 
Nu blir det glass!
 
 
Det här var ju gott, kan man få mera?
 
Kolla filmen om hur man ber om mer!
 
 
Nu har vi egentid i Williams lekrum
 
jag sjöng tänk om jag hade en liten liten apa umpa umpa fallerallera. Då hämtade han en Duplo apa, som ni ser att han har i handen.
 
 
 
 
 
När vi gick upp hittade Teddy en fjärill i trppan som William var väldigt intresserad av.
 
 
 
Här far William runt i alla rum som om han vill gå husesyn med sin farmor.
 
 
 
Jasså du vill ta ett kort i spegeln när jag tittar i den! Glöm det, blä på dig farmor!
 
  
 
Titta så söt jag är nu!
 
 
 
 
Här är det lilla yrvädret i köket och blir stoppad av Sture, den där gubben.
 
 
Men sen så dög gubben. Han är nog inte så farlig den där gubben då han kan läsa böcker med mig.
 
 
 
Sen leker vi lite tittut.
 
 
 
 
 
Blöjbyte är kul när pappa leker. William blåser bort sin pappa och den leken är så skoj så mamma får ta över blöjbytet medans pappa blåses bort.
 
 
 
Ballonglek och prat i en telefon är kul. Ingen finns i telefonen men den är kul ändå.
 
 
 
 
Pust! Detta tog över en timme att skriva och lägga ut bilderna här och sen ladda upp filmerna och lägga över dom här. Hoppas ni hade en trevlig stund!

Presenterna!

Nu kör vi! Brum brum, tut, tut!
 
 
 
 
 
 
 
 
Söta plåster från Ikea, barn slår sig ju ganska ofta så 100 ska väl räcka :)
 
 
 
Bilden blev lite suddig, men ni ser nog vad det är iallafall. Burkar som man kan sätta i varandra och stapla på varandra. Är även vattenleksaker/sandleksaker då det är silhål under en burk, större hål i en annan etc.
 
 
 
 
Söt napphållare med hans eget namn på bandet.
 
 
 
Presentasken :) Lite fyndigt... den kan användas att leka med eller så kan föräldrarna låna den när de ska plocka upp potaitsen ur jorden :)
 
 
 
En blomkurka i form av ett par träskor. Den kan de kanske ha på trappen till entren.
 
 
Klockan är ett när detta läggs upp. Titta in igen imorgon då ni får se bilder på William.
 

Internationella Kvinnodagen!

Ett viktigt meddelande!

 På lördag så är det den Internationella Kvinnodagen!

 Vi bor i Sverige, där jämställdhet ständigt är på tapeten, så för oss kan det vara svårt att föreställa oss en värld där kvinnor anses mindre värda.

 Visste du att 50% av alla gravida kvinnor i utvecklingsländer saknar ordentlig mödravård, vilket resulterar i att 240 000 kvinnor dör när de föder barn varje år?

 Hungerprojektet har skapat en kampanj för att förbättra sjukvård för kvinnor världen över, och jag vill be dig att bidra till den här extremt viktiga kampanjen.

 Om du har möjlighet att investera minst 200 kr i att förbättra kvinnornas situation världen över, så klicka på den här länken http://hungerprojektet.se/internationella-kvinnodagen/ för att komma till Hungerprojektets kampanj.

 Om du inte har möjlighet att avvara några pengar just nu, så hjälp till att sprida budskapet. Klicka här: https://www.thunderclap.it/projects/9299-internationella-kvinnodagen för att delta i kampanjens Thunderclap, ett verktyg för att dela kampanjen så effektivt som möjligt på facebook.

 Tack för att du bidrar!


Lets dance!

Vilken stjärna han är Benjamin Wahlgren! Han är ju helt lysande och enbart 16 år gammal.
 
Jasmine Kara gillar jag också så himla glad och sprallig tjej. Vilka små fötter enbart storlek 33. Kanske jag ska färga håret som hon :)
 
Steffo, Steffo som verkligen bjuder på sig själv. Kul kille.
 
Sen Phoenix, duktig dansare, kanske man är dömmande då man skriver...trots sin storlek. 
 
Sen Simon biggest loser vinnaren, han kan dansa och kommer utveckals mer och mer.
 
Patrik och Glenn vill jag ha kvar för att se om de kan utvecklas :)
 
Kenza är och förblir en bloggare för mig och tycker ingenting alls om hennes dans, varken bu eller bä.
 
Lotta åk hem, så himla tillgjord människa med ett stadigt leende på sina läppar, men dansa...nix tummen ned.
 
Gunhild...hm, flamsa får det bli, nej hem du med.
 
Emma som åkte hem då, såg ut som om hon gick på stylter när hon dansade, så himla stel.
 
Tror vi redan har en segrare om han fortsätter i samma anda. Benjamin!
 
Men jösses kan hon själv dansa då tänker säkert några gnälliga följare eller icke följare. Nix det kan jag inte men är inte heller med i en danstävling på tv där man ska bedömmas av svenska folket. Nu tänker säkert någon gnällig läsare: Nej det märks att hon inte kan dansa så som hon bedömmer deltagarna  i Let's Dance. Så nu slapp ni skriva det i kommentarsfältet :)
 
Idag ska vi till Löt i detta härliga vårväder. Har med mig lite presenter till William som jag samlat på mig sen vi sågs sist.  Ja jag tar bilder som jag lägger upp i ett tidsinställt inlägg så ni får se sakerna samtidigt som de i Löt får.
Har även köpt en sak till föräldrarna, ja jag lägger upp det i bloggen också i samma inlägg som Williams saker.
 
Till lilla mammsen: Hyllan fanns ju med i samma inlägg som bilderna med cupecakesen. Nej när jag tittade så fanns de inte med fick jag höra igår i telefonen, bara dina cupecakes och sen bilder på William som jag redan sett. Ja det fanns bilder på William men i inlägget efter. Scrolla långsammare mammsen. Har även skickat dirrekt länk till just det inlägget där bilderna finns på nya hyllan till skrivbordet via mail.
Visst var det en praktiskt lösning?
 
Nej nu har jag suttit här länge nog och knapprat på tangentbordet. Ska äta fruksot nu.

Lite av varje

Nu kommer bilderna på mina Cupescake, bättre sent än aldrig.
 
 
 
 
 
Tjusiga va? De var även jättegoda.
 
Ni vet ju att jag för par år sen köpte skrivbordet Expedit på Ikea nu har jag kompliterat den med Expedit hylla och så här blev det:
 
Nu kan jag använd hela skrivbordet när jag scrapar utan att det ligger och står en massa annat där, det står numera på hyllan.
 
 
 
 
 
 
År jättenöjd över köpet och enbart 199 kronor kostade hyllan.
 
sen skulle jag vilja ha dessa saker på ikea också.
 
 
 
Så härliga färger.
 
 
 
Miniatyrer passar nog barbies. Villa ha det pga Expedit hyllorna som finns på bilden. Men det är ett paket med allt utom bakgrunden för 149 kronor och jag vill enbart ha hyllan. pga att jag ahr en sådan själv och vill ha den stående i den hyllan som dekoration.
 
 
Nu till gårdagen. Mötet på jobbet gick bra och jag fick fram allt, rättegången gick också bra men fick vänta från 13 till kvart i två innan jag fick komma in...irriterande för det tog max 15 minuter där inne.
Nu är det då en jobbig sak till nu dirrekt när jag börjar jobba, men kan inget säga pga tystnadsplikten. Ser fram mot helgen då vi ska åka till Löt och träffa familjen som bor där bla mitt älskade lilla barnbarn William. Kan tillägga att det som är jobbigt på jobbet inte har med mig personlighen att göra, så ni inte börjar tro att chefen skällt ut mig eller att jag ska få kicken etc :), bara så ni vet.
 
 
 
 

Det går åt rätt håll.

Magen bättre. Har livnärt mig på rostat bröd, fil med nyttiga magbakterier i och druckit sockerdricka. Idag ska jag börja äta lite annat. Magen känns inte alls som igår inget knip eller rusande på toa i ett. Ska faktiskt baka lite idag...inte äta det men baka det. Blir ju givetvis hemma idag med då magen inte fått riktig föda än och jag vet ju inte alls hur den reagerar mot det. Sen är ju kroppen helt slut och inatt svettades jag som en gris, så jag känner mig allt annat än återställd. Sen tycker jag bakning är avkopplande särskilt när man är sjuk. istället för att tillbringa tiden i soffan framför tv:n.
 
Inte nog med att man hade en jobbig vecka framför sig med rätt lugna dagar igår och idag, då åkte man på magsjuka istället dessa dagar. Nu är det rättegången imorgon + en sak på jobbet även en sak på jobbet på torsdag då det även är stängning, fredag stängning och min tur att ta del i utvecklingsveckan. Ska bli roligt och tur att det inte var igår eller idag, vill inte missa bokcirkeln på biblioteket. Ska bli jätteintressant att delta.
 
På lördag ska vi åka en bra bit, hela drygt 20 mil. Gissa vart? Precis ni gissade rätt. Vi ska till löt för att träffa den familjen som bor där. I den ingår farmors lilla älskling:
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ligger själva Banana chocolate chip cupcake och svalnar sen ska det på Nutella frosting.
 
Här får ni både receptet och bilden från tidningen. Jag tänker utesluta bananskivan ovanpå och sen spritsa nuttela frostingen över och dekorera med cupcake strösslet.
Mina får ni se senare då cupcakesen fortfarande är för varma för att dekorera.
 
 
 
Ser goda ut va?
Nu ska jag se en film och sedan dekorera cupcakesen.
Grabben i graven bredvid.
 
 
 
 

Magsjuk!

EN VARNING till KÄNSLIGA PERSONER!
 
Ni vet att när man sätter vattenkranen på högsta så forsar vattnet ut med en väldig fart. Så var min mage från ca klockan halv åtta i går kväll och tills nu. Är helt slut. Skrev ju att magen inte var okey redan på morgonen igår. Då hade jag knip i magen och sprang på toa några gånger+ att det kändes som om jag var febrig. Tog det rätt lugnt igår, bakade som vi planerat+att Sture bakade pepparkakor på färdig deg som vi köpt för 5 kronor på Rusta.
 
Låg och såg på det vi spelat in och sov mellan varven. Åt enbart mackor och drack sockerdricka. På kvällen åt vi pasta, fläskfile med champinjonstuvning. Tror det var det här magen väntat på för att komma igång riktigt ordentligt. Vattenkranen sattes sedan på, på just högsta styrkan. Går ju magsjuka på jobbet så det är väl en släng av detta jag fått men denna var då väldigt trög i starten. Tog en dag innan den formligen exploderade.
Äckelvarningen över, nu kommer det bilder på baket.
 
Vridna chokladbullar som ligger och svalnar för att sedan dekoreras.
 
 
 
Dekorerade med smält ringlande choklad och florsocker.
 
 
Åt en sådan och magen sa inte direkt ifrån då, det kom senare.
 
Här är receptet:
 
 
 
Lite bilder till på Stures pepparkaksbak.
 
 
 
 
 
Kanske fel årstid att baka pepparkakor, men den färdiga degen var billig så den slank ned i korgen den med.
Den måste ha stått i kylen en månad innan det blev kakor av den.
 
Nu lite sockerdricka och sen ringa jobbet och sen liggläge i soffan.
 
 
 
 

Magen i olag!

Kan väll börja med melodifestivalen. Ellinore Holmers låt var bäst igår,,,,,,,,En himmelsk sång, den blir bättre och bättre hur mer man lyssnar på den. Kom tyvärr inte med. Sen hade jag Ammotrack, Helena och Linus Svenning och det blev ju Helena och Linus. Men skit samma för Yohio tar hem allt iallafall.
Middagsbilder och Sture som hade väldigt roligt åt det sista framträdandet innan man fick veta den sista finalisten.
Min goda martini Bianco fick också vara med på bild.
 
 
 
 
 
 
 
Lite trött, så han bäddade upp soffan för att ligga och titta på festivalen :)
 
 
 
 
Mums!
 
 
Ja jag vet att jag är uppe tidigt. Men magen som är usel väckte mig klockan fyra. Ska ta lite sockerdricka och sen ta fram en film. Klockan står på ringning strax före åtta....vasaloppet!
 
 
 

En salig blandning!

Tv:n är på och det är Tommy och Jerry som spelas i rutan. Inte ens det kan roa mig, är på dåligt humör, känner mig nere och deppig. Vet inte riktigt varför jag känner som jag gör just nu. Jo lite vet jag ju men det känns för tungt för att de enbart ska vara just de sakerna. Fråga inte, undra inte jag behöver bara skriva av mig lite. Låter jag gnällig? Stick här ifrån då! Detta är min blogg och livet är inte alltid glatt och roligt inte ens för er läsare.
 
Veckan jag har framför mig är jättetung, både på jobbet och utanför jobbet. bla ska jag på rättegång och vittna på onsdag mot en granne som körde på fyllan i somras. Känns inget kul alls att gå dit.
 
 
Utvecklignsvecka på jobbet har vi också, kul det jag ska gå på (bokcirkel)men det blir tungt när alla pedagoger ska gå på olika saker i omgångar och vi blir kort om folk, sen en jobbig sak på jobbet på torsdag som jag inte kan skriva om pga tystnadsplikten, sen stänger jag både torsdag och fredag. Tung vecka med många saker inbokade.
 
Hopaps det händer något roligt i den helgen som kommer efter den jobbiga veckan.
 
sen hostan och rosslet i bröstet som gör att jag har svårt att sova. Jag har tagit hostmedicin, astma medicinen+även en dos på dagen som läkaren rekommenderat. Men den vill inte ge med sig, fast lite lossnade den imorse. Men det har den gjort tidigare för att sen har den fastnat igen. Så det är väl itne så konstig att man är deppig och nere då man även är supertrött.
 
Såg nu Lets dance igår? Benjamin Wahlgren var ju klart bäst, Kenza var också bra. Ingen favorit ännu, men hoppas Patrik Sjöberg och Glenn Hysen håller sig kvar då jag vill se ders utveckling :) Riktigt stela gubbar :)
 
Fotade min orkide igen som jag fick från jobbet när jag fyllde år då jag vattnade blommorna imorse.
 
 
 
 
 
Just det Sture har haft 6 rätt på hästarna två helger i rad...hm någon hundring bara men ändå vinst, sen hade vi fyra rätt på Lotto i Onsdags 23 kronor det ni! Men tänk om man vann drömvinsten då skulle jag göra som mannen i den gamla Lottoreklamfilmen på tv som härmar sin chef när han säger upp sig, ni vet vilken jag menar! men du har ju hela helgen på dig......men snälla Åke
 
 
 
 
Ha ha den är så himla kul. Men nu till vinst....pengar, kunna göra vad man vill etc. Jag skulle omgående imorgon bitti dra iväg till Göteborg, saknar den staden något otroligt. Nja kanske inte imorgon men snarast, sen skulle jag ta tjänstledigt i ett år om chefen tillät det. Men tillät hon det inte skulle jag nog göra som Åke :)
Nummer ett ned till Göteborg i en vecka, sen hem och köpa en liten husbil och åka Europa runt med början England, skottland och Irland. Sen skulle jag skänka bort pengar, till vilka personer är hemligt men även till stadsmissionen, världsnatursfonden och barncanserfonden och astma-allergi förbundet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Härliga minnen man har från denna underbara stad med världens underbaraste karl!
Sen skulle jag köpa en sommastuga i stockholm skärgård, det är bara ett måste.
En av världens vackraste platser.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sist men inte minst alla bilderna som ni nu sett har jag tagit själv. Stolt!
 
Vi avslutar med farmors lilla prins som jag träffar allt för sällan. saknar den lilla sötnosen.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0