Middagen!

Se så god middag vi åt:







Har jätte ont i halsen och kroppen så jag ska lägga mig och se en Bond film tror jag. Men vilken har ju alla?
Leva låta dö är min favorit, men det finns ju många fler som är bra...vilken blir det?
När jag väl kommer in i rummet kan det hända att det blir något helt annat!



NATTI!!!

Middag snart!

Snart ska vi äta våra räkmackor och ädelostpajen. Lyxa till det lite när båda är sjuka är helt okey tycker jag.
Tog även fram min skål som jag köpte i Ullared och fyllde den med det godis och pommeschips som fanns hemma, inhandlade i Lördags när man började bli riktigt dålig.

Se vad fin pajen blev och vad fin skålen är eller skålarna kanske man ska säga är ju tre skålar som sitter ihop med som tomtar uppe på.





Just det har sett Änglar finns dom. Har sett den för länge sedan och den är faktiskt helt okey.

Hej igen!!!!

Detta var min frukost sen la jag mig att vila så det har ännu ej blivit någon film (Änglar finns dom?).



Sture begav sig till bla apoteket och titta vad han kom hem med!!!!



Hurra min älskade Whiskeycheddar som bara finns till Julen!!!!


Detta håller vi på att göra till middag och innan ska vi äta räksmårgåsar.


Sett och ska se!

Jaha har precis sett Vildingarnas land inte alls så bra som boken var som jag läste för mina barn när de var små. men den ha rju ett budskap, men trist film kunde ha gjorts bättre. Vet inte hur?
Nästa film blir efter frukosten och det blir Änglar finns dom!?


Film dags!

Usch har varit uppe två gånger sen jag la mig igår för att inte Iprem. vaknade av att jag hade ont i hela kroppen och frös som en gris eller hur man nu säger.
Nu sitter jag här och en Iprem har just verkat och jag ska lägga mig för att se på film, vad vet jag inte får se vad det blir. Inatt såg jag Tomten är far till alla barnen. Den är ju urkul och jag har säkert sett den minst 50 ggr.

Hm vad ska man se man har ju lite att välja på se själva:

Dessa hyllor är tre stycken 90 cm breda och 2 meter höga. Fullmatade med vhs och dvd filmer de svarta banden på vänster sida är inspelat från tv som vi spart på allt från serier, långfilmer ja allt.




Dessa hyllor är 80 cm breda och 2 meter höga.
Står på var sin sida om fönstret. Ni ser kanten till vänster på den högra svarta bokhyllan.





Stures filmer som han hade med sig när vi flyttade ihop alla har ännu inte fodral men det ska bli men först ska alla filmer gås igenom och de som är usla slängs. Det har vi gjort på mina det är .
därför hyllan längst ned i den vänstra svarta bokhyllan är tom förutom en mängd svarta tomma fodral

Står mitt i mot fönstret, nja lite åt höger mot den stora svarta tre delade bokhyllan.



Detta var min dotters Angelicas rum förut då hade vi hyllorna i vardagsrummet där vi har matbord idag men då enbart de svarta sen har de fyllts på.
Jag älskar serier och svenska filmer

Jag har tex alla Beck, alla Wallander, hela serierna varuhuset, svenska hjärtan, goda grannar
, Hem till byn, NP Möller, Fleksnes, Skärgårdsdoktorn; Aspiranterna, ärliga blå ögon mfl på Dvd. Sen har jag som inte är svenskt, Mot alla vindar, Tracys hämnd, Förintelsen, Anne på Grönkulla, Tillbaka till eden, pang i bygget, Floden blev mitt liv, Törnfåglarna, De fattiga och rika, alla Clintan, alla James Bond filmer Sen barnfilmer som Kråkguldet, Kullamannen alla Astrid Lindgrens filmer ja jösses listan kan göras oändlig,
Så varför står jag då alltid och glor på allt och tycker att det har jag sett och det känner jag inte för samma sak jämt!!!!
Får se vad jag väljer för något nu då!

Sov gott!!!

Ja jösses vilken dålig uppdatering jag haft idag. Men jag är sjuk så sängläge och video är det som gäller.
Hostar som en idiot och ont i kroppen som attan. Men jag är hemma jag jobbar inte jag smittar nog inte eftersom jag varit risig sen förra veckan, men min kropp orkar inte med jobbet just nu!
Imorgon blir det sängläge och video igen ska föröka uppdatera mera om jag orkar, vi får se?

Lite bilder från vår goda middag igår fläskkorv med hemmagjort potatismos:





Säger natti med en söt bild!




SJUK!!!



Ja jag är sjuk, ja jag är hemma, feber, hosta och ont i kroppen, medhelp misstänkte Influensa men så ont i kroppen har jag inte eller så hög feber som jag haft på mina andra flunsor genom åren.
Många är sjuka i samma som jag fick jag höra morse när jag ringde medhelp.
Jag är ganska seg så vi får höras lite senare ska äta lite nu.

Sov sött!!!

Ja jag säger väll natti då! Har precis sett reprisen av lyxfällan som vi spelade in idag. Kul at det gick bra denna gång också.
Måndag imorgon och jag slutar kl 14. Sture blir hemma imorgon med feber och hosta. Jag har också hosta och feber men jag måste jobba pga personalbrist och jag öppnar imorgon!
Smittar ju inte eftersom jag gått så här rätt länge.
Men blir jag sämre inatt med feber högre än 38 tänker jag också vara hemma.
Man är faktiskt inte Gud!

Första advent är över och snart är det jul jösses så tiden går.


Lussebullar!

Här är dom alla bullarna utom några stycken som ej är penslade med ägg pga att Teddys tjej Marie är allergisk mot ägg. De fick ett eget fat långt från ägg penslade bullarna.

Fina va?



Prästens hår



Juloxe



Lucia krona



Kyrkoport



Julkors



Fläta




Ja vi har gjort efter en mall men kanske inte lika fina som på bilderna på mallen.
Mumsigt värre.
Under tiden som degen och sedan bullarna jäste har vi städat städskåpet det blev jätte fint och lagt alla verktyg i den gigantisk stora ny inköpta verktygslådan.

Söndag!



Vaknade precis just nu och är jätte seg. Satt uppe tills kl var ett inatt för spelet Stockholm tog aldrig slut, men efter 3 timmar så gav vi upp och räknade pengarna. Sture vann som vanligt.

Till middag åt vi kassler, pommfrittes potatis eller vad man ska kalla det och tzaziki.

Ser mumsigt ut va?



Tror jag blir galen på denna hosta verkar aldrig ge med sig ordentligt. Hostar så att jag blir tokig. Det riktigt svider i halsen på mig.
Ska dricka te hela dagen idag och ta det lugn. Sture ska dammsuga och jag skura två golv det är vad vi tänker göra i jobb idag. Just fasiken också jag ska ju baka lussebullar....hm men det är inte jobbigt iallafall.
Nå nu ska jag äta frukost och dricka te. Så här blev bullarna förra året:





Bilder kommer på årets bullar det lovar jag.


Nu är det Jul här i vårt hus!!!!!

Idag var vi och storhandlade på city gross.
Vi satt upp alla julsaker och adventssaker.
Smakprov ser ni här under och även vår ny inköpta tomte mor så min tomte far från Ullared får en fru.
Köpte den på coop för 199 kr.













Oj skulle nog taget med blixten!!!!



Så där vart mycket bättre.


Visst är de söta!




Min stora kärlek!!!!




Valentine hand heart Valentine hand heart

 

Heart Eyes

 

 

Carve A TreeCarve A Tree






Valentine rain heartsValentine rain hearts

 

Monkey Kiss

 

 

I Love You

 

 


Vintermorgon!

Kl sex imorse!








Den tondöva juryn!

Men jösses är de totalt döva juryn? Hör de inte Olles falska toner, hans höga och låga upp och ned, ser de inte hans flinande ansikte och sist hör och ser de verkligen inte hur usel han är???
All vi som tillsammans ser detta förvånas varje gång. Sen var de på Minnah om hennes röst flera gånger igår trots hennes sjukdom som de vet om. Idioter säger jag bara. men en sak var bra Linnea åkte äntligen, Idols pajas clown som hör hemma på en cirkus inte i ett Idol sammanhang.

Nej Jay var bäst som vanligt och Minnah kom som stark tvåa, nu ska bara Olle ut de andra förtjänar verkligen att vara där de är idag. Som tredje person skulle Geir ha stått eller Elin.

Bravo gjort!!!!



Toppen att du gjorde så bra ifrån dig trots din röst.

 

Suck!!! Falskheten själv!

 

 

Bye Bye!!!

 

 

Igår kom jag hem kl 12.45 och dammade hela lägenheten och tog ned allt där julsakerna+adventsakerna ska stå. Sture var försenad på jobbet och ringde mig strax över halv fem och talade om att han lämnade systembolaget vid Bromma Blocks men skulle tanka+handla pizza på vägen hem. Tio minuter senare ringer han och har fått soppatorsk, bensinmätaren är sönder på vår bil så han går på literna tror jag det var, där det tydligen också är något strul.

Till slut får han tag på min far som åker till en mack och köper en dunk och fyller den med bensin och sen åker till Sture som kommit halvvägs hem.

Summan av kardemumman blir att han kliver in genom dörren kl 18.10. Satt och halvsov under hela kvällen igår så roligt så, men idag ska han vara taggad till tusen.

Tvättstuga, storhandling och upp med allt till advent.


Fredag!



Usch vad jag hostat inatt men det är bara att bita ihop. Kommer att somna bums när jag kommer hem idag. Imorgon ska man ta upp alla adventssaker+julsaker gör alltid det till första advent. hm brukar göra det helgen innan sen tända först första advent. Men jag hade nog hjärnsläpp i helgen som inte alls tänkte på att första advent var denna helg.
Sen måste det bakas lussebullar också och både jag och Sture är risiga. Först trodde jag denna rinnande näsa var någon form av allergi eller så var det kanske förnekelse.
Men nu vet jag bättre efter en Ipren och hostmedicin. Jobbar ju bara till 12.30 så det får man orka med.
Inte konstigt att man blir risig när över hälften av barnen hostar och nyser varje dag.


Idag är det stor samling alla avdelningar tränar Lucia sånger ihop. Alltid lika trevligt när alla barn får samlas tillsammans.
Nej nu måste jag göra mig i ordning tunnelbanan går 05.55 eller ska gå då.

Sov gott!

Ja nu tänker jag gnälla över mitt jobb. Imorgon är vi två personal på 15 barn efter kl 13 finns ingen ordinarie personal kvar pga sjukdom.
Jag har min 12.30 tid imorgon en gång/månad är den, den andre personalen har 13 tid som är en gång/månad. Sen får vi in två vikarier som inte känner barnen.
Nej hjälp jag är hemsk jag tänker inte jobba över på denna dag inte den andre heller. En gång/månad har vi tidig tid och den är helig för alla. Så vi kommer att få hjälp från en annan avdelning så ej vikarierna blir själva.
Idag har vi gått på knäna och det märker barnen av, vi är halvdåliga båda två och försöker göra det bästa av situationen.
Klart man blir trött och grinig.
Nu tänker jag sova för att ta nya krafter inför imorgon. Öppnar kl 6.30.

Torsdag!

Är väldigt ledsen för den usla uppdateringen igår. men var trött och slöade framför tv:n hela kvällen igår och sen började jag se  en film vid 21 och somnade ganska fort.
Många läsare igår men bara ett svar på frågan jag ställde, lite slött kan jag tycka :-).

Men det är väll många smygläsare som inte vill ge sig till känna och när de väl ger sig till känna spyr det bra galla ur sin mun.
Här kommer en bild när jag var på väg till jobbet igår och försökte ta snön utanför fönstret, ha ha gick inte så bra inte.



Se vilket fint hjul med lysande tulpaner vi har i taket och så fint det blev med de två adventsljusstakarna i fönstret. Ja jag får ta dessa bilder så inte barnens ansikten syns eller deras identitet kan avgöras.
Men antagligen är det någon som läser som kan barnets namn och adress utantill bara ni ser bilden!!!!! Eller ska tjafsa om något. Jag vill bara visa hur fint vi gjort för barnen fint och mysigt.
Är taget under vilan.





Nu ska jag käka frukost och sen åka till jobbet, slutar 16.30 idag.

Frågestund!

En fråga till alla mina läsare oavsett om ni har eller inte har barn.
Ni kommer till förskolan och det första ni gör är att läsa på kalendern vad barnen gjort under dagen. Längst ned står, kanske inte exakt så men något liknande bara ett exempel:

Imorgon har vi stor personalbrist på  vår avdelning pga att flera i personalen är sjuka. Vi vore väldigt tacksamma om ni har möjlighet att hämta era barn tidigare om ni kan.
Vänlig hälsning personalen.

vad skulle ni göra då? Gäller alla föräldrar naturligtvis man pekar väll inte just på de som är hemma av olika anledningar.
Lämna gärna två svar ett på vad ni gjort om ni arbetat och ett om vad ni gjort om ni varit hemma pga föräldraledighet, arbetslöshet, sjukdom, hemmafru eller man...ja vilken anledning som helst.

Jag vet vad jag skulle ha gjort eftersom jag redan gjort det när mina varit små. När jag var hemma då tog jag hem mina två äldsta igen och bad personalen ringa när de var fulltaliga igen.
När jag arbetade tog jag ut komp en gång.
varför?
Jo personalen hade ansvar för mina barn och ansvar för deras säkerhet, de tog hand om dem, utvecklade dem framåt, de lärde mina barn tusen saker om natur, språk, mattematik ja läs läroplanen som alla förskolor följer.
Klart man vill vara trevlig tillbaka. jag och mina barn fick så mycket, klart jag ville ge något tillbaka.


Hoppas på många seriösa svar.

Oj vad klockan rusat iväg börjar att arbeta om en timme så snart får jag sätta lite fart. Idag snöar det och blåser är -2 ute och solen lär inte kika fram idag heller suck!!!!!
Jag vet att jag gnäller mycket men vädret gör en nere och trött sen när man aldrig sover ordentligt och går på knäna på arbetet pga att alltid någon är sjuk eller flera sjuka på andra avdelningar och man får pyssla och trixa. Barnen drabbas ju av detta för det man tänkt göra får ju ställas in pga bla säkerheten, man kan tex inte lämna en personal med 12 barn och gå iväg och mata fåglarna med 6 själv vid vattnet.
Jag skulle som förälder bli rasande om mina barns personal gjort så.

Ingas vikarier finns det att tillgå heller ofta är alla uppbokade.
Men idag tänker vi vara inne och föröka få lite julpyssel gjort barnen vill så gärna. Det måste gå på något sätt.
Kanske några kan gå ut och vara med de större barnen om deras personal är fulltaliga, våra stora som snart ska flytta över. Vi brukar alltid hjälpa varandra om det går över avdelningarna.
Nej ska ta en ipren för jag har ont i både hals och mage.
Höres senare!

Suck!!!

Tänker bara säga gott natt. För jag är inte frisk och fler är sjuka på jobbet. Vi har kris på vår avdelning imorgon och övriga avdelningar. Hur ska vi kunna ta hand om 15 små barn på två personal, hur ska vi kunna ha säkerhet över dem?
Nej är för trött för att gnälla och skriva mer ikväll så god natt.

God morgon!!!



Fasen fasen fasen så trött jag är!!!!!!!!!!!!!!! Vill bara krypa ned och somna om. Har inte ens orkat äta frukost...är inte alls hungrig men jag måste äta för jag börjar kl 8.30 och äter inte på jobbet då frukosten är 7.30. Det är bara dom som öppnar som äter med barnen i matsalen.
Ska ta en kopp te och rostat bröd med ost på om en liten liten stund.

Idag är det Tisdag och jag stänger så jag kan inte ta ut min övertids timme idag, kanske imorgon och gå tre istället för fyra.
Men eftersom om vi hade hoppat över gymnastiken och hade fått hjälp ev en tredje från en annan avdelning och på de  14 barn vi hade så hade jag kunnat gått hem 14. Men vi tog de fem som skulle ha gymnastik och en från en annan avdelning till hjälp och de två som skulle ha varit själva var kvar med övriga 9 barn. För jag tycker det är viktigt att de ska kunna ha sin gymnastik

Nu ska jag käka ha en bra Tisdag!

Sov sött!

Men jösses ska det vara klass skillnader på camping också????? Såg nyss Böda camping, slummen och paradgatan det visste man ju om sen tidigare avsnitt men sen ska man hålla koll över hur andra sköter sig, att de sköter sig rätt på paradgatan. Lägg ned för tusan camping är camping och alla är lika så lägg ned kontrollen!!!!!
Usch blir så frustrerad.
Fick jobba över en timme idag pga att en var sjuk och en skulle till läkaren ett planerat besök sedan länge.

Jag erbjöd mig själv faktiskt för annars hade barnen ej kunnat gå till gymnastiksalen. Man kan inte var två på 19 barn eller hur?
Nej sova sova sova!!!!


God morgon!



Usch så trött jag är vaknade strax innan fyra och somnade först om efter drygt 30 minuter och klockan ringde 05.
Känner mig supertaggad inför en ny arbets vecka.
Jag och en till ska vara inne på vår planeringstid och skriva föräldrarsamtal med de barn vi ska ha, heter ju utvecklingssamtal men alla tycker det låter så fel då det inte enbart är barnens utveckling man pratar om utan så mycket annat.
Vi sitter ju inte där och säger och språket har utvecklas eller inte utvecklas och går sen över till motoriken etc etc.
Vi pratar om socialt samspel, hur barnen verkar trivas, kamraterna, leken och givitvis pratar vi om språk och motorik också. Så föräldrasamtal låter trevligare det tyckte flera föräldrar också.

Förr hette det ju kvartssamtal som exempel. Vad säger ni mammor och pappor ja även ni som inte har barn vilket ord är bäst?
Slutar två höres kanske då om jag orkar.

Sov gott!!!

Vi har just sett Lyxfällan som vi spelade in reprisen av. Ibland undrar man hur folk tänker. Men det löser sig alltid.
Har även sett säsong 1 av tre kronor klart, nu väntar vi på säsong 2 som kommer i december tror jag det var.

Imorgon är det Måndag och jag slutar kl 14 skönt ska hem och sova för jag är inte riktigt bra...har en förkylning som verkar komma och gå i kroppen!
Så natti natti!


Seg i huvudet.

Avsnitt 19 och 20 av Tre kronor kvar sen är säsong 1 sedd.
Ja gillar den serien den har mycket humor...ja den är bra helt enkelt.
Så nu är man rätt seg i huvudet efter att ha kollat på tv nästan hela dagen.
Får lägga mig och vila en stund innan de två sista avsnitten ska ses.

Tillsammans med min älskling!


Tre kronor!

Nu har vi sett på tre avsnitt av Tre kronor och fler ska det bli avsnitt 17 disc fem kommer nu:







Bror duktig!!!

vad jag har varit duktig idag.
  1. Mailat Hyresgästföreningen.
  2. Mailat chinbo angående hyresavin.
  3. Lagt in alla räkningarna.
  4. Plockat undan skräp och dylikt
  5. Satt på kaffet till sture
Känner mig som



Snö i mängder!

Jag gillar inte alls vintern, kallt och halt...nej fy.
Men när det ser ut så här så tinar tom jag upp.



Bilderna som nu kommer här under har jag tagit själv.

















Kambodja!

Hit skulle jag vilja åka se något annorlunda det är ju det som är meningen med att resa. Ligga och gassa sig på en strand hela semestern är bortkastade pengar.

En ny plats i solen


Otres beach är enligt många den bästa av de långa sandstränderna i Sihanoukville. Solstolarna är gratis, vattnet kristallklart och såväl trängsel som tiggare lyser med sin frånvaro.

Sihanoukville. Här finns de långa sandstränderna och det turkosa vattnet, men det är en bit kvar till det perfekta semesterparadiset.

Guide Sihanoukville

Åka dit: Flyg till Phnom Penh med t ex Malaysian Airlines, KLM eller Finnair och Bangkok Airways. Priser från 6 800 kr. Därefter en fyra timmars bussresa till Sihanoukville för mellan 30 och 50 kr beroende på bussbolag.

Bo billigt: Utopia (mittemot Reef Resort), ryggsäcksställe, från 14 kr natten i sovsal.

Mellan: Reef Resort, gång­avstånd till Ochheuteal beach, egen pool, rum från 250 kr. Mexikansk restaurang på krogtät gata. The small hotel, svenskägt i centrum, bra standard och god mat i restaurangen, både asiatisk och svensk (för den som börjar längta efter falukorv). Rum från 90 till 125 kr.

Dyrt: Sokha beach Resort, egen strand, stor och vacker pool, rum från 1 000 kr.

Göra: Sihanouk­ville är framför allt strändernas och barernas stad. Här badar man, kör vattenskoter eller paddlar kajak på dagarna, och drar mellan barer och krogar på kvällarna. För dykning och snorkling rekommenderas en tur ut till någon av öarna Koh Tang eller Koh Prins, vilket dock kräver övernattning.

Tänk på: Lämna inte något obevakat på stranden – det kan lätt försvinna.

Valuta: Den kambodjanska valutan heter riel, men amerikanska dollar går minst lika bra. Med tanke på att det går drygt 4 000 riel på en dollar är den amerikanska valutan att föredra – det blir hemskt stora sedelbuntar annars.

Visum: behövs och kostar 20 dollar (ca 140 kr). Vid inresa över landgränsen, skaffa gärna visum i förväg på nätet: www.mfaic.gov.kh/evisa.
Det kostar visserligen fem dollar (35 kr) mer, men kan bespara dig problem vid gränsen. Inga andra avgifter ska betalas – tro inte på historier om ”sjukförsäkringsavgifter”
och andra påhittigheter.

Guide till stränderna i Sihanoukville

Otres beach. Den sydligaste av Sihanoukvilles sju stränder, är bäst i stan. Det tycker de flesta vi talar med här. Frånvaron av tiggare och påträngande försäljare är välgörande och stranden är ganska välstädad. Barer och restauranger finns det många av också här, bland annat flera bra fiskställen. Mitt på stranden ligger Otres nautica som hyr ut kajaker och vindsurfingbrädor.

Hit kommer de som vill ha det lugnt och skönt, och medelåldern är aningen högre än på den populära grannstranden. Glesheten mellan soldyrkarna har sannolikt att göra med att stranden ligger en bit från de flesta hotellen och kräver någon typ av transportmedel: moped eller tuk-tuk, till exempel.

Ochheuteal beach. Gå vägen ner från rondellen med Sihanoukvilles främsta symbol: statyn med två gyllene lejon. Så småningom kommer du förbi några skjul, en hög med skräp och kvinnor som vill sälja massage.  Efter Boom-Boom Records, där du kan köpa all tänkbar musik, filmer och tv-serier på hembrända cd, kommer du till stans mest populära och besökta strand.

Delen till höger – norrut – kallas Serendipity beach, den betydligt längre biten till vänster – söderut – heter Ochheuteal. Nästan lika svårt att uttala som att stava till, men här säger man ungefär ”Åtje-ti’l” (som i ”atjo” och ”mil”). Drygt en kilometer av stranden är överbefolkad, de små barerna och restaurangerna med fisk och
skaldjur står på rad. Bland turisterna rör sig ett försvarligt antal försäljare och tiggare. Men vattnet är ljummet och turkost, och det mesta finns att köpa. Här är det party som gäller i större utsträckning än på andra stränder.

Den södra delen ligger ännu i det närmaste öde, men ett jättelikt lyxhotell byggs där. År 2012 ska Ochheuteal Beach Resort & Casino stå klart längs två och en halv kilometer av stranden.

Sokha beach. En privat strand som tillhör lyxhotellet Sokha Beach Resort. Den är pedantiskt välstädad och tillgänglig för alla som är beredda att betala. För fyra dollar per dag – sex dollar på helgerna – får du tillträde till inte bara stranden, utan också hotellets stora och välskötta pool.

Nackdelen: här finns inga billiga barer, kaféer eller fisk- och skaldjursställen, utan man är hänvisad till hotellets fina restauranger.

Indepen­dence beach. I ena hörnet av denna drygt kilometerlånga strand ligger det klassiska femstjärniga Independence Hotel med sin egen strand. I den andra ligger enkla men trevliga Sea Breeze Guesthouse. Däremellan finns inte mycket utöver sand. Dessutom är delar av stranden stängd på grund av olika byggprojekt.

Victory beach. Sista stranden före Sihanouk­villes hamn heter Victory beach. Fast allt oftare kallas den Russian beach.

När några ryska affärsmän kom över ett gammalt ryskt propellerplan av typen Antonov-24 måste de ha tänkt: Vad ska vi göra med det där? Det blev den hangarliknande krogen/nattklubben Airport. Där kan man äta och festa under planets breda vingar. Tidigare var detta favoritstranden för ryggsäcksfolket. Nu befolkas stranden till stor del av ryssar – och en hel del äldre män med mycket unga flickor.

I hjärtat av forna Indokina ligger Kambodja.

Fyra kilometer vit sandstrand vid ett turkosfärgat vatten. Små restauranger med utsökta fiskrätter, en färskpressad smoothie på mango eller bananer. Stränderna i Sihanoukville kan bli den perfekta semesterdrömmen.

För dem som känner sig klara med Thailand är Kambodja en naturlig fortsättning: spännande, lite mer otämjt, lite mindre västanpassat.

Annons:

Turistens självklara rutt i Kambodja har tre stopp: ruinstaden Angkor med sina tusenåriga tempel, huvudstaden Phnomh Penh – och så badorten i söder, Sihanoukville. Den byggdes som hamnstad 1960 och fick senare sitt namn efter dåvarande kungen Norodom Sihanouk. Nu drar den turister från hela världen och stoltserar med fem långa stränder.

Sihanoukville har länge försökt ta upp kampen med Thailand om soldyrkande turister. Förutsättningarna finns: de långa sandstränderna, det kristallklara vattnet, vänliga människor, god mat och låga priser.

Den mest populära stranden heter Ochheuteal beach. Här står barerna på rad i provisoriska skjul, strandförsäljarna och tiggarna trängs med turisterna som sippar billiga drinkar på gratis solstolar. På några ställen ligger skräpet i drivor. Å andra sidan kan man ta en tuk-tuk eller promenera i vattenbrynet till Otres beach, en betydligt bättre städad strand med lika vit sand och lika billiga drinkar på lika gratis solstolar.

Så varför är det nästan tomt här?

– Det är för långt hit, säger kambodjanska Kunthea i en av barerna på Otres beach. Turisterna är lite lata.

Jag möter Erling Österhaug, norsk turistguide som bott här i nästan tio år, och ber honom lista de tre bästa sakerna med Kambodja.

– För det första människorna, säger han. De är alltid öppna och trevliga, men blir vänligare ju längre bort från turistorterna man kommer. För det andra maten. Den passar oss nordbor bättre än den thailändska, tycker jag, för den är betydligt mildare.

– Det tredje kanske låter konstigt, men det är landets historia. Både den gamla, från khmerriket, och den nya med kriget och Röda khmererna. Detta folk har gått igenom så mycket, och alla har något att berätta.

Men här finns också sådant som står i vägen för Kambodjas strävanden att ta upp kampen om turisterna med Thailand: nedskräpning, tiggeri, korruption och prostitution.

Sally från Kanada var beredd att vända när hon gick över gränsen från Thailand. Lurendrejeriet förskräckte: överpris för visum (det ska kosta 150 svenska kronor, inte 250), falsk kostnad för ”försäkring”, ”drickspengar” till skojare i maskopi med gränspoliserna.

Hon följde inte sin första reaktion utan drog vidare från tempelstaden Angkor till turistorten Sihanoukville och är glad för det. Hon är budgetresenär och håller koll på utgifterna.

Nu är det happy hour på Ekareach Street i Sihanoukville, nära Ochheuteal beach, och en öl kostar en dollar. Utopia på and­ra sidan gatan erbjuder två goda kambodjanska Angkoröl för en dollar under happy hour, och en rejäl portion friterade vårrullar för ytterligare en.

Att lurendrejeriet vid gränserna ger ett dåligt första intryck av landet är känt sedan länge och ett stort problem, säger svenske Henrik Ohlsson, som bott här sedan 2002 och nu driver The small hotel inne i staden.

Han trivs och förklarar det främst med att han tycker om människorna.

– Kambodjanerna är ett stolt folk. De har gått igenom ett antal helveten, kolonialism, inbördeskrig och Röda khmererna, men är ändå positiva.

De tre viktigaste åtgärderna för att Kambodja på allvar ska kunna tävla med Thailand om turisterna, enligt Henrik:

1. En fungerande flygplats i Sihanouk­ville. Den som finns har varit stängd för charterflyg i åratal.

– För backpackers och äventyrare går det väl an, men charterturister vill inte sitta fyra timmar på en buss från Phnom Penh efter att ha flugit många timmar från Sverige. De vill i princip landa i poolen.

2. Sjukvården måste bli bättre. Turister ska inte behöva flygas till Thailand om de blir sjuka eller råkar ut för olyckor.

3. Städa upp.

– Folk här slänger bara grejer hur som helst, men det blir bättre, säger han.

Kambodja går framåt, om än med myrsteg. Korruptionen är ett stort hinder i vägen för utvecklingen. Landet ligger på föga smickrande plats 158 av 180 i listan över korruptionen i världen, enligt organisationen Transparency International. Sämst i Sydostasien, och långt efter Thailand som har plats 84. När man serveras en utsökt ”fisk amok” i kokosmjölk och curry (lite av en nationalrätt) av vänlig restaurangpersonal, och en lätt bris från havet lättar upp i värmen, så hoppas man innerligt att de problemen så småningom ska lösas.


Slö Söndag!



Redan Söndag idag, vad helgerna går fort. Idag ska vi slöa i soffan och fortsätta att se på tre kronor.
Jag ska äta detta supergod choklad lite hård men om man suger på den så smälter den i munnen.



Middagen igår





Gissa vilken som är min!

Vad blir det för mat?

Sture är och hämtar våran middagsmat.
Gissa vad???!!!


Rätt svar pizza, vi lyxar till det lite idag och skiter i att laga mat.
Älskar pizza så det blir jättegott!!!

Åsikter!

Men jösses tål man inte att läsa andras åsikter så kanske man ska låta bli att läsa!!!!
Tar man så illa vid sig när någon skriver sin åsikt så kanske man gör just det personen skriver om och skäms eller blir upprörd över att den som skriver har en annan åsikt i ämnet.

Trots att jag själv arbetar på en förskola så har jag full rätt i att tycka att det är upp åt väggarna fel att ha sina barn där till sena kvällen när man går hemma eller lämna på klämdagar och jour.
Säger inget om 9-15, barn behöver umgås med andra barn även om föräldrarna är hemma mammor, hemmapappor etc.

Men att ha dem till tex 17.30 varje dag och alla klämdagar och hela jouren är inte okey enligt mig.
Vill ni inte umgås med era barn?
Många tycker det är så jobbigt, de orkar inte etc etc men ändå så skaffar de fler barn och fortsätter gnälla över hur jobbigt det är.

Jag pratar inte om mitt arbete nu utan generellt och vad jag hört från andra som arbetar i förskolan både i och utanför Stockholm.

Jag har inte valt fel jobb, eller vantrivs med mitt arbete bara för att jag har denna åsikt. Och bara för att jag inte skriver om hur bra jag trivs med mitt arbete så betyder det inte att jag inte trivs för att jag skrivit negativa saker om mitt arbete när jag är frustrerad och upprörd över något.

Jag mår inte bra av att se, läsa om, höra om hur illa många föräldrar behandlar sina barn, det finns inte bara fysisk barnmisshandel utan psykisk också.
Tänk själv om du arbeta alla dagar på året tex mellan 8-17.30 eller mer och enbart vara ledig helgerna och när du är sjuk. Aldrig  få ha semester utan du jobbar jour då alla andra är lediga. Skulle du orka i längden?
NEJ!
Det gör inte barnen heller, förskolan är deras arbetsplats som ofta är rörig och högljudd och man kan nästan aldrig få en stund för sig själv om man är trött.

Varför bli sur över denna åsikt som jag har?
Men som tur är så har jag fått massor av positiva reaktioner angående detta av folk som tycker samma som jag, jobbar i eller utanför förskolan, fritids, skola etc. Män och kvinnor.
Sen varför skaffa barn om man inte vill umgås med dem?
Nog om detta, anledningen till att jag skrev detta behåller jag för mig själv men jag har inte fått några nya kommentarer av folk som anser att det är deras fulla rätt att göra det jag tycker är galet.

Lite smått och gott!

Hittade en plats för min grupp Snövit och de sju dvärgarna med tillbehör som jag köpte på tradera.



Blomman jag fick av min älskling den 16 November då vi firade åtta år tillsammans.



Mälaren dit vi brukar gå med barnen och mata fåglarna. Vacker va?



Mera Idol!!!!

Men jösses glömde att skriva SKÖNT ATT ANDREAS WEISE ÅKTE!
Minnah och Jay var de första att gå vidare helt rätt de var bäst.
Sen kvittade det egentligen för mig vem som åkte av de två som hängde löst, men gillar inte Andreas då han enbart kan sjunga men han har inte någon utstrålning utan tror enbart att han är bäst och är så jäkla kaxig i sitt sätt....jag har allt, jag kan allt...nej tack och hej!
Det man sjunger måste utstråla känsla inte enbart sång.
Olle kan inte sjunga utan har ofta falska toner och Juryn är tondöva totalt. Linnea Idols clown som passar bättre på en cirkus skulle jag helst sett lämna Idol.
sabbar alla låtar hon gör med samma pajas konster...nej hej till dig nästa gång sen Olle. Jay och Minnah ska komma etta och tvåa inget att snacka om!


Idols clown, blandning av Di leva, Carolina af Ugglas försöker efterlikna Betty Boop och Marilyn Monroe...ja jösses vilken blandning det kan ju bara bli pannkaka!


Runda huset!

Runda huset ja vad säger ni?







Läs mer HÄR

Lördag morgon!!!



Jag blrjar dagen med att skriva:

JAY JAY JAY du kommer att ta hem allt. Du sopar golvet med dom andra. Jösses jag är i chock. Han hade en helt otrolig röst under låten Fly me to the moon av Frank Sinatra. Vem visste att du kunde ändra rösten hit och dit så himla suveränt??????
Like a prayer med Madonna gjorde han till sin egen...gå och häng dig Madonna Jay har tagit över!!!!!!
Jag gillar Madonna och just denna låt är jag otroligt kär i och hon gör den suveränt.
När jag såg låt valen var jag säker på att Jay skulle åka, han är ju bäst på rock...men jösses så fel jag hade, han är bäst på allt.
JAY JAY JAY!!!!!










Hörde ni? Han kom han levererade och han segrade!!!!
JAY JAY JAY!

Nu till annat. Nedanför kan si se Julpysslet som barnen gör som jag skrev om igår.







Fina va? Ja de har gjort det själva fast vi har gjort gipset. Grisarna har de enbart fått hjälp med att täcka ballongen helt och inte för mycket på ett ställe.

Bilder från kvällen igår



Ny friserad!



Imorse






FREDAG!!!









Kanske man ska skriva lite också :-).
Jag känner mig konstigt nog bättre idag...var det en allergi chock eller en-dagars förkylning, vem vet?
Idag ska vi fortsätt med julpyssel tillsammans med barnen.
Tänk er små djupa papptallrikar som fylls med gips (rinnande som sedan stelnar) och sen lägger man i små tallkvistar, ekollon, nypon och lite annat strör glitter på och låter torka. Blir underbart fina jultavlor.
Sen flata tallrikar där man klistrar bokmärken, paljetter, tallkvistar och dylikt blir också fina tavlor. Trolldeg som man tar ut julfigurer med formarna som tillhör playdoo leran så som tomtar, granar, klockor, hjärtan, stjärnor etc.
Gipsjulgrisar som sedan målas i den färg barnen väljer.
Ska föröka ta kort idag och komma ihåg att ta bort barnens namn.

Nu ska jag käka frukost och sen bege mig!!!

Nej nu ska jag se på film!

Usch fy jag är förkyld igen...suckar högt. Ja jag tänker gå snuvig till jobbet imorgon hemskt va? Men man kan inte vara hemma för lite snuva. De flesta barn är snoriga, hostiga och hostar och nyser över allt, men så länge de är pigga och inte verkar ha feber eller må dåligt över sin hosta eller snuva får vi inte skicka hem dem och då blir vi smittade så är det bara.
Nej ska faktiskt lägga mig ned och se film och sen sova och hoppas på bättre sovande idag!!!!

Torsdag!



En jobbig natt till. Sov uruselt igen, snart kommer jag att klappa ihop. Vaknar strax efter tre och kan inte somna om ...men när kl närmar sig fem somnar jag och klockan ringer halv sex....suck!!!!!


Igår var det en riktigt kall dag men barnen verkar aldrig frysa...vad kan det bero på???? Jo de rör sig i ett vi rasar ju inte runt som de gör...tyvärr kanske man skulle vara varmare då och ha mer kondis.
Vill ni höra en rolig sak.
Vid matbordet säger jag till ett barn: Ät grönsakerna också
.
Barnet: varför jag är mätt.
Jag: men då orkar du inte en smörgås heller då?
barnet: Jo

Jag: men du var ju mätt.
barnet : inte på smörgås.
Jag: men grönsaker är nyttigt
Barnet: varför.
Jag: Jo de innehåller en massa vitaminer så då blir pigg och kan springa och hoppa och orka leka.

Barnet tittar på mig med stora frågande ögon och säger: Då behöver jag inga grönsaker för jag springer snabbast på dagis.
Ungar är härliga.
Barnet är 2 1/2.

Nej nu ska jag äta frukost och bege mig till jobbet.


Sov så gott!

Med risk för att låta tjatig....jag är trött!!!!! Vi har nyss sett bonde söker fru och det börjar verka kärlek banne mig mellan vissa par!
Nej men jösses jag vet inte vad mer jag ska skriva just nu är så himla seg och trött. Vi tar mer imorgon bitti!!!!



Onsdag!



Min stora kärlek, känns fortfarande som om jag är ny förälskad!
åtta år igår tänk vad tiden går!

Berätta för mig hur ni träffades, hur länge ni varit tillsammans och hur kärleken känns idag, nyförälskad, gammalt och bekvämt etc. Berätta för mig är nyfiken, ni är ju många som läser bloggen!!!!
Om ni vill kan jag lägga ut er berättelse i bloggen anonymt eller om ni vill ha en länkning till er blogg, eller bara berätta för mig välj själva.


God natt!

Min älskling kom ihåg vår dag. Fick blommor, godis och presenter när jag väl kom hem kl 18.
Nu ska jag sova men först se våra bästa år.
Har sovit uruselt i två nätter så jag behöver verkligen sömn.
Sov sött alla!



Tisdag!

Ni vet ju alla att jag var i Ullared för drygt två veckor sen. En kollega till mig har en dotter som var där i helgen, de kom dit kl åtta och fick köa tre timmar innan de kom in. Jösses vi kom en kvart tidigare och det tog ca 10 minuter att komma in.
Men vårt rekord är tydligen ej slaget när jag kikar på webben.
Men köerna är långa redan tidigt nu det var de ej när vi åkte.
Stackare som ska åka nu!!!
Har just ätit frukost och ska bege mig snart. men en fråga har försökt uppdatera flash player och det står att den uppdateras automatiskt så fort jag avslutat Firefox? Jag har tryckt ned sidan men ingen händer jag har stängt av datorn, startat om den men inget händer och hur uppdaterar jag windows har gått in på kontrollpanelen och hittade automatiska uppdateringar...men där står ju bara tiderna för automatisk uppdatering...jag vill uppdatera nu och själv. Hjälp någon!
Nepp nu ska jag bege mig till jobbet höres sent ikväll då jag slutar 18 idag.


Natti Måndag!

Den långa dagen är över!!!!
Vi var inne idag, det ösregnade så vi tog valet att vara inne. Två barn gjorde gips grisar, ni vet man blåser upp en ballong och sätter gips runt sen äggkartonger fötter son nos och ben och en piprensare som knorr. Resten målade, dansade, byggde osv
. På Apt så hade cheferna en lång genomgång sen började vi gå igenom barnen för utvecklingssamtal eller föräldrasamtal som de flesta kallar det idag.
Imorgon har  Sture och jag varit tillsammans i 8 år...undrar om han minns det?????
Vi får se och ni får veta det lovar jag.
Nu ska jag se våra bästa år och sen sova...jag stänger imorgon så jag får sova lite längre.



Ha en bra Måndag!



Säg vad ni vill, gnäll om vad ni vill, men så här känns det faktiskt just nu.
Känner bara för att krypa ned i sängen igen, är jätte trött, snurrig i huvudet, fortfarande mens och denna gång har den varit väldigt kraftig. Tror att det är därför jag är snurrig i huvudet.

Som jag skrev är det ingen ide för mig att åka hem när jag slutar 14 idag, är då hemma till ca 14.30 och kan vara hemma max 50 minuter för att sen åka tillbaka igen till Apt som börjar 16.
Kommer att vara urseg när jag kommer hem och hungrig, denna bit med dessa kvällsmöten en gång i månaden är den biten som är negativ med jobbet för den ger ingenting. Förr gav den en del till vårt arbete men inte sen chefen ändrade om systemet som gör att vi inte kan sitta i arbetslag och diskutera just vår avdelning, vår planering med våra barn.
Nej ska ta en Alvedon och lägga mig ned en stund så kanske den värken går över iallafall.

Söndags kväll!

Vi har legat i soffan hela dagen och sett Tre kronor 8 avsnitt, i mellan var vi på city gross och handlade. Imorgon blir en kul dag öppnar kl 6.30 och sluter 14 men apt börjar kl 16, så för mig är det ingen ide att åka hem.
Kul värre en arbetsdag som slutar kl 19.
Säger natti nu!!!!

Ung och bortskämd!

Ja du lilla mammsen sanningen svider. Du sökte till programmet för att få hjjälp med det du inte själv hade klarat av: Du har inte fostrat din dotter att bli en ansvarstagande, emaptisk och självförsörjande ung kvinna.


Normal text Stor text Extra stor text
Elise är besviken på hur hon framställts i SVT:s nya serie ”
Elise är besviken på hur hon framställts i SVT:s nya serie ”Ung och bortskämd”.

”De visar upp mig som ett hembiträde”

Elises dotter Dezirèe.
Elises dotter Dezirèe.
Foto: SVT

”Curlingmamman” anmäler SVT

”Ung och bortskämd”-mamman Elise känner sig sviken av den bild som ges av henne i programmet. Nu anmäler hon SVT.

– Vi blir smutskastade och de ger en partisk bild av oss som idioter, säger hon till Resume.se.

SVT:s nya realityserie ”Ung och bortskämd” blev en omedelbar publiksuccé – en omdebatterad sådan.

Läsarkommentarerna efter måndagens premiär var många och ofta upprörda. Hård kritik riktades framför allt mot föräldrarna i programmet.

Nu slår ”Ung och bortskämd-mamman Elise tillbaka, genom att anmäla SVT till Myndigheten för radio och tv (före detta Granskningsnämnden).

”Som ett hembiträde”

Elise, som inte vill gå ut med sitt efternamn, säger till Resume.se att föräldrarna på förhand blivit lovade ett trevligt och hjärtligt program.

Nu känner hon sig sviken och anser att programmet ger en skev bild av verkligheten.

– Det har skadat mitt personliga anseende som förälder. De visar upp mig som ett hembiträde i SVT, säger hon.

I måndagens avsnitt av ”Ung och bortskämd” fick tittarna se Elise ta hand om sin dotters disk och plocka upp hennes skräp.

En markering

– Jag känner mig sviken på grund av att jag under inspelningen mer eller mindre var tvungen att stå och diska åt min dotter. De sa "det blir bra om du stannar kvar här och plockar lite”. De sakerna jag plockade upp hade dessutom avsiktligts lags ut för tv.

Oavsett om Elise får rätt eller fel av myndigheten för radio och tv, vill hon att hennes anmälan ska ses som en markering att hon inte accepterar att bli smutskastad som förälder.

KÄLLA



Middagen igår

Tack för igår och all supergod mat. Till förrätt avokado med lax som var som en roulad med pepparrot och philadelphiaost i och sen rullad i sesamfrön och sen grönsallad, middag, skivad potatis, helstekt fläskfile med gräddkantarellsås och sallad, efterätt en supergod cheesecake med blåbär och hallon.
Till det dracks det vitt och rött vin. Det vita var supergott och bild kommer att finnas nedanför.
Längst bort vid fönstret ser ni Maries mamma på gaveln och pappan till höger sen kommer min mor, suddiga Teddy, Marie Johan syrrans man, mitt i mot nerifrån, Pernilla min systerdotter, pappa, syrran och min älskling Sture...vart är jag då?....ha ha bakom kameran där jag passar bäst.

JAG VILL HA RECEPTEN MAILADE TILL MIG IDAG TACK!











Supergott vitt vin!



De har kakelugn, tyvärr igenmurad men så vacker, de har en o sovrummet också.



Det tjusiga vitrinskåpet måste få vara med också.



Teddy och hans Marie, ja hon har glasögon idag brukar annars ha linser men med en förkylning så är det jobbigt att ha linser. Grattis på 65-årsdagen. Teddy 25 år den  24/10 och Marie 40 år den 30/10.




Teddy tar tabelat på rödvinet ser ni?



Presentbordet med min spegel...nej jag skojade bara men vill gärna ha en likadan spegel.



Tårtan




Presentöppning!
Av oss fick de var sin handduk med deras namn på, Ullared kalsonger+trosor...lite skoj och en skål till flingsalt i glas med lock till.









Teddy visar kort på lapptoppen....eller hur det nu stavas.


Ansiktsmask

Check: ätit ja, slagit in paket ja
Duschat nej men  rengjort ansiktet se här:



Tre kronor, kommer nu!
Härs senare. Ska kolla sidan som jag fick av en läsare senare idag eller imorgon!


Suckar!

Svar på kommentar två. Vet ej hur jag avinstallerar detta. Vet inte hur man kollar inställningar på ljud och bild...har inte ändrat något det är idag som det ej fungerar. Har avg 2011 som virusskydd fick det i Måndags av min son. Är helt ute när det gäller kunskap om datorer.

Nej!

Svar på kommentar
Jag fick proffs hjälp och det programmet ska inte göra datorn slöare tvärt om så det är inte felet!
Hjälparen har samma program som jag så felet ligger någon annanstans, kunde även se klipp tidigare i veckan men ej idag.
men tack ändå!

Det kommer mera!!!!























Nej nu ska jag kika på tre kronor, äta, slå in paket och duscha!!!!

Ha ha!!!!

Söta och roliga rörliga animerade bilder!










BLÄÄ!!!!!

Jäklar skit dator. Kan inte se klippet på Jay här under det hackar sig fram fast ljudet är okey. Kan inte se något från play tv då allt går som hackande stillbilder. Min skärmsläckare med bilder byter bild hackande efter flera sekunder bilden ska enbart stanna ett par sekunder men nu är det minst 30 sekunder på varje bild sen byter den hackande. Så här har det varit hela veckan. När en sak fixas på datorn så dyker det upp andra fel istället. Allt går skit trögt.
Och vad fasiken är smartwebprinter som alltid dyker upp när jag trycker slutför då jag laddat upp bilder...eller om jag går in på tex min dator eller något i tablån utom internet??????
Sen att få upp internetsidan tar minst en minut...nej ta bort allt i datorn och gör om från nytt för nu är det värre än någonsin!!!!!!
HJÄLP MIG!!!!!!




Räcker ut tungan åt skitdatorn!!!!!





God morgon!!!!!!

Nej nu får det fasiken vara nog. En efter en av de bästa i idol åker. Jag har sett alla säsonger och mina favoriter har alltid gått till final...förra året hade jag Tove, Calle och Erik och de var de tre som stog kvar sist.
Men att skicka hem Geir och Elin????????????????? Skicka hem den där förbaskade Olle, hans röst igår var ju så hämsk så vi började tro att han skulle bryta, Linnea då?... clown nummer ett som bara valsar runt som en blandning av Di leva och Carolina af Ugglas. Sen Andreas som folk röstar på för att han är son till Arne...nej iväg med dig du kommer aldrig bli en artist du kan sjunga men inte mer...ingen känsla ingen kontakt med publiken enbart ett skådespeleri!!!!!

Vi kommer att sakna dig Elin!!!!!



Sen säger jag bara...Jay...Jay...Jay!!!!!!!






Behöver jag säga mera??????

Fredag!!!!

 

Hurra snart äntligen ledig. Har sovit dåligt denna vecka och igår kom mensen också så inatt har jag haft värk till och från. har varit vaken sen kl 05 trots at tkl ej skulle ringa för än kl 06.

Klart man varit trött och lite grinig och haft huvudvärk till och från i veckan.

Måste berätta en kort sak: Har beställt presenter från ett företag på nätet. De har sänt paketet för jag har mailat dem och undrat vart det tagit vägen. I Onsdags fick jag till svar att det ankommit och var uthämtat?????

Jag har inte hämtat ett paket levererat från posten till butiken på torget????

Mailade igen och igår fick jag en kopia på vad butiken sänt till dem...paketet uthämtat 15.42 i tisdags?????

Pling!!!! Då hämtade Sture att paket levererat från schenker till butiken, innehöll saker jag vunnit på tradera adresserat till mig.

De måste ju förväxlat de paketen. Vi har kartongen kvar och skrivit ut mailet, så Sture ska dit efter jobbet...får jag inte paketet stryper jag killen och sonen och hans tjej blir utan paket imorgon!!!!

Varför har inte posten paket längre istället för outbildad personal i olika små butiker?

Nej ska käka frukost sen ska jag ge mig iväg.


Sov gott!!!

Nepp ska sova snart och imorgon är det Fredag! Jag vet tyvärr inte vad jag ska skriva mer men ska försöka uppdatera mer i helgen!


Torsdag!!!!

Sorry var alldeles för trött för att skriva något igår kväll. Vet inte varför jag är så trött nu för tiden. Orkar ju ingenting längre.

Igår fyllde min mamma år, ledsen för uteblivet mail. men ett stort försenat GRATTIS får du här inne idag!!!!!


Detta är min mamma på stures födelsedag för ett år sen!!!!




Onsdag!!!!!!



Vilket snö slask ute så här ser det ut idag:




Ska det vara snö ska det vara noll grader max ute annars kan det vara. För slask vill ingen ha.
De som leder tvärgrupperna heter pedagogiska handledare...glömde totalt av deras titlar.
Har ni läst den nya läroplanen för förskolan?
Vi är lite sura på jobbet då det förut stod arbetslaget har ansvar för etc, nu är allt sådan utbytt och det stå förskoleläraren har ansvar för.
Jaha vi barnskötare då?
Ni vet skillnaden va. Som Lärare har man högre utbildning. Vi har två förskollärare på arbetet och det pga att vi är fulltaliga men även efter att folk slutat har ingen förskolelärare velat söka arbetet och det pga att lönen är mycket sämre än i skolan
. De får bättre betalt på sexårs och på fritids.
Så ingen har ansvar hos oss eftersom vi ej har någon förskolelärare på två avdelningar då den ena är långtidssjukskriver.
Nej tummen ned för den nya formuleringen i läroplanen.
Vi har gått tillbaka till förr då det var barnskötarna som bytte blöja det kunde en förskolelärare inte göra det skötte enbart papper och det pedagogiska.

Jag hoppas alla föräldrar har läst den gamla läroplanen så ni är insatta på hur vi arbetar...många är inte det tyvärr.
Nu ska jag äta frukost.

Sov gott!!!

Svar på kommentar:

Katrin detta skrev jag imorse sen kom snön kl 10 och det öste ned nu har vi massor av snö men inget slask!!!!!


Vilken storm det vart idag...det vet vi alla som jobbar utomhus!!!!
Ni vet väll det alla föräldrar att barnen ej blir sjuka av kyla???? De blir mindre sjuka av att vistas utomhus. Vi är ute i alla väder så rätt kläder ar det som gäller.
Nepp sova och jobba igen!!!!

Mitt paket kom från tradera idag och det innehöll!!!!


Tisdag!

 

Och vart är all snö???? På nyheterna igår skulle det ju snöa mängder blåsa och vara nollgradigt. Det blåser knappt, ingen snö och 2 +. Hur kan man ha så fel. hela förmiddagen skulle det snöa och eftermiddagen också fast inte lika mycket.

Idag är det tvärgrupp kl 8.30-10.30 man möts flera förskolepedagoger från olika förskolor med två som jobbar med att hjälpa oss med bla dokumentationer och vara pedagoger för oss. Vi går igenom vad vi gjort med barnen och får tips och idéer. jag fick ta hem mitt arbete igår då jag åker direkt eftersom jag börjar kl 8.30 i vanliga fall.

Vår närmiljö har jag med mig och situationen var när vi tog fyra barn och gick två pedagoger ned till sjön för att titta på änderna och ge dom mat. Vi fick in matematik, att man ska vara rädda om miljön så som växter och djur.

Sen har vi varit nere ett par gånger till, det är roligt att se att barnen hittar till den lilla udden kommer ihåg att det heter änder och vart folk brukar lägga ut maten.

Nu ska jag äta frukost.

 


Tack

Pappa och Teddy gick precis tool är äntligen borta och ett nytt virusprogram är instalerat av min son. Datorn fungerar klanderfritt och jag är superglad.
Tool gå och häng dig!!!!!
Tusen tack grabbar!!!!!!



Tackar för hjälpen.

Cine tack så mycket för att du tog bort det fula ip-mumret, headern hos mig börjar ca 3 cm in från vänster sida över texten, så först är det en bit rosa sen komemr headern men eftersom du säger att den ser bra ut hos dig så är det nog bara mina knäppa inställningar som spökar.

Kom nyss hem så får se om jag får besök av far och son snart är rätt trist att vara inne på Stures sida då jag inga bilder har här inne tyvärr.
Nej nu ska jag se våra bästa år och hålla tummarna för att jag får besök!!!!

Måndag!

Svar på kommentar. Det finns inga sådana macheter har jagat överallt,,,hittade en Jul på brisac ute på Värmdö igår. vett i fasiken vart alla har tagit vägen
Någon som vet vart det finns machetter till blockljus...nej inte rusta, nej inte öb, nej inte plantagen där hade de enbart en i guld och folieliknande som paljetter.
Jag mår skit illa idag...vet inte alls varför gjorde det igår efter middag också och magen är totalt i olag.
Nej vi får höras senare idag och jag hoppas sonen och fadern komme roch hjälper mig med datorn.

Söndags kväll!

Tack Cine vad go du är som lagt in vädret rätt hos mig. Blir så glad!!!!
Nu är jag inne på Stures sida pga tool som bara dyker upp hos mig. Min far och son kommer kanske över imorgon och ordnar detta då jag ej kan själv.
Var på brisacc idag och se så fint det blev när jag hittade rätt manschetter.

Utanför brisac,








Nej nu ska jag sova för jag öppnar imorgon!

HJÄLP MIG!!!

Usch har fått något skit som heter tool någon form av virus program som hela tiden hoppar upp sen startas datorn om vad fasiken ska jag göra. Logade ut mig och gick in på Stures sida istället och där finns det inte....är väll otroligt konstigt. Hur tar man bort ikonerna längst ned där bla hp ligger bredvid klockan ni vet. För då kan jag ta bort den röda elaka skölden som dygt upp och bara sabbar när jag är på min sida.
Känner mig så här korkad när det gäller datorer:







Lördagen!

Varför fick man inte veta vem som åkte ut ur Robinsson? Såg reprisen igår....nej det ska vara ö-råd i slutet annars kan man ju skita i att titta. Bara för Kinna valde att åka så är det ju så många kvar eller hur?
Visst de röstade på stranden ut Elin men hon fick ju vara kvar...det ska ju vara ö-råd för det förlorande laget varför annars tävla?
Nog om detta. Här kommer bilder från kvällen på Olivias...jag tog black and white  med pommes och Sture pepparbiff med stekpotatis. maten är supergod där uppe och perfekt till lagat.


Torget eller en del av det när jag väntar på att Sture ska handla klart.



Olivias utanför



Tyvärr suddigt. Men ser ni Sture genom fönstret på höger sida? jag tog en rökpaus.



Maten! Man får en ganska stor skål bredvid med antingen pommes eller stekpotatis men dessa syns ej på bilderna.









Anneli på jobbet var även på krogen, hon som har hand om städ och köket på mitt arbete.
Lite överförfriskad. Men inte så överförfriskad som det ser ut på bilden där ser hon ju dyngrak ut och det var hon inte. Med på bilden är en kompis till henne.


dagen!

Vi stack i väg till Veddesta centrum bla för jag vill ha en ljusmachete till ett tjockare ljus...Juldekorerad helst. men det finns fasiken inte någonstans. var även på plantagen. vart finns dessa machetter?????
Hm men det blev lite annat smått och gott bla denna lilla underbara massageapparat som verkligen vibrerar...var jätteskönt på ryggen.



Sen detta lilla söta kärlekspar



Så här blev matbordet med den nya duken nya ljusstaken med röda värmeljus som jag köpte idag min söta hjärttavla och ordtavla.



Snart ska vi upp och köka på Olivias krog.




tack Cine!!!!!

Titta jag har vädret för Blackeberg i min blogg snyggt va!!!!!!

klart.se


lördag morgon!


Har just tagit kort på lampan som jag köpte i Ullared, vad tycker ni?










Sen är jag arg pga Idol hur fasiken röstar svenskarna.
Olle, Andreas eller Linnea skulle åkt all världens väg.
Elin har dåligt uttal?????...Olle var tio gånger värre i sin engelska är ni totalt tondöva juryn och folket.
Jay var bäst igår sen kom Elin och Minnah på delad andra plats och sen  kom Geir.
Andreas förmedlade ingen känsla alls enbart skrikigt och han tänkte enbart på att det skulle låta bra.
Linnea var en blandning av Betty Boop och Marilyn Monroe igår.....tror hon är så söt så och hennes flin får mig att gå i taket.
Nej åk hem nästa helg!!!!!

vet ni vad jag gjort idag? Gick upp kl 06 och dammade hela lägenheten+plockade undan allt som inte ska vara framme gamla tidningar ja skräp helt enkelt, sorterade in mina saker jag köpte i Ullared+slängde en drös gamla handdukar så de nyinköpta fick plats. var klar 8.30....jag är så duktig så!!!!!!

Fredag!

Svar på en kommentar:
Angelica försök inte väskan är min. Fanns flera i rea lådan,....kostade enbart 74.50 kr
.
Synd att jag inte visste att du gillade just sådana väskor.
Du får hoppa av i Ullared när du åker hem och shoppa lite.


Idag blir det inte senare än 17 trotts att vi stänger kl 18 pga att en har behov att det ibland...som nästan är alltid ca 17.45-50, de barn som går till 17.30 är lediga eller sjuka.


Idag är det Allhelgona aftonen så de flesta barn är lediga eller går hem tidigt.


Tänk på att barnen behöver semester de också förskolan är som en arbetsdag för dem inte bara lek som många tror, mycket barn ingen lugn och ro och stoj hela dagen. Vi vuxna behöver också semester det vet alla för annars blir vi utarbetade, trötta och griniga. Tror ni barn är annorlunda?

Även om man trivs på sitt arbete så kan det vara skönt att komma hem tidigt en Fredags kväll!

Nog om detta.
Ska snart äta frukost och bege mig iväg till mitt arbete.
Idag är det Fredag och Idol vankas med kärlekstema idag. Här är artisterna och låtarna

Så här ser idolernas val ut:

1. Andreas Weise
Låtval: Higher & Higher – Jackie Wilson
Telefonnummer: 099- 414 01
Sms: skicka ANDREAS till 72 400

2. Geir Rönning
Låtval: Heard It Thought The Grapevine – Marvin Gaye
Telefonnummer: 099- 414 02
Sms: skicka GEIR till 72 400

3. Minnah Karlsson
Låtval: Whataya Want From Me – Adam Lambert
Telefonnummer: 099- 414 03
Sms: skicka MINNAH till 72 400

4. Jay Smith
Låtval: Here Without You – 3 Doors Down
Telefonnummer: 099- 414 04
Sms: skicka JAY till 72 400

5. Linnea Henriksson
Låtval: My Baby Just Cares For Me – Nina Simone
Telefonnummer: 099- 414 05
Sms: skicka LINNEA till 72 400

6. Elin Blom
Låtval: Forever Young – Alphaville
Telefonnummer: 099- 414 06
Sms: skicka ELIN till 72 400

7.Olle Hedberg
Låtval: Free Fallin’ – Tom Petty
Telefonnummer: 099- 414 07
Sms: skicka OLLE till 72 400


Natti!!!

Svar på en kommentar: Huvudvärken gick över så fort jag ätit frukost mamma!
Är rätt rött som vanligt.
Idag blev det en kort promenad som barnen ville till...vattnet och se på fåglarna. Det blåste kall nordanvind men det klarar barnen galant men inte vi pedagoger...vi fryser alltid :-)

Vi tog en fruktstund och var tillbaka till stugan kl 10.20...hade samling och sen mat.
Sture och jag var och handlade efter jag slutat jobbet inför hela helgen så man kan ta det helt lugnt när man kommer hem imorgon.
Fick en fråga i mig blogg igår om det verkligen var sant att barnen som har hemma föräldrar få gå tills kl 17.30+jourer och klämdagar: svar ja.
Tydligen är det just vår kommun som har detta övriga kommuner i Sverige har annorlunda.
Svar på en kommentar till var detta.
Nej nu ska jag se våra bästa år och sen sova.


Torsdag!



Vaknade med lite migrän liknande huvudvärk idag...hm inget skojigt alls. Har sovit uselt men sovit, låter knäppt va? Men jag har drömt mardrömmar hela natten och vaknat någon sekund och sedan somnat om...man blir så trött då.

Idag jobbar jag till 16.30 och börjar 08. Tråkigt att vädret är som det är vi vill ha sol och torr mark. När barnen är så påbyltade med tjocka jackor och sen galonisar över får de svårare att röra sig tex i skogen, man tycker så synd om dem. men utan galonisar blir de sjöblöta rakt igenom allt de har på sig. Lättare på vår och höst då det har tunna jackor på sig och inga tjocka overaller.

Får se vad vi hittar på idag. Kanske blir vi inne och gör lite bygg tema. De barnen som vill får bygga, vi tvingar aldrig barnen att göra något, blir så fel då. Vet de som har löpande band när det gäller tex Julpyssel, Påskpyssel, teman etc ned kalle upp Karin, ned Karin upp Johan osv osv.
barnen måste ju tycka det är roligt också och det här upp och ned gör det inte roligt, vissa barn blir ju ledsna när de ej får skapa färdig enligt dem men pedagogerna anser att deras gran är klar.


Vi försöker dela in barnen i mindre grupper när det är Julpyssel och vill de absolut inte så behöver de inte, de som gjort tex en gran klar får papper att skapa lite till på så det får känna sig klara med sitt skapande.
Hur gör ni på andra förskolor, fritids, skolor etc ni som arbetar som förskolepedagoger som det så fint heter idag?
Nepp dags för frukost och sen iväg till jobbet!

Suck!!!!

Mina nya stövlar som jag inhandlade på Ullared i helgen gick sönder på dragkedjan idag....plopp så hade jag den man drar dragkedjan upp och ned med i handen från den ena stöveln....grrr!!!!!
Ska ta kort maila skokanonen och be att få pengarna tillbaka. Barnen på förskolan tyckte jätte synd om mig en undrade om jag var ledsen för att mina nya stövlar gått sönder, ja ungar är härliga.


Är nu nyss hemkommen från skopunkten där Sture köpte ett par kängor och jag två par lägre vinterstövlar...det billigaste paret gratis...750 kr för tre par vinterstövlar det är väll billigt?
Vi gick ut på förmiddagen idag på jobbet men kl 10 så öste regnet ned så vi gick in och hade fruktstunden inne istället för ute som vi tänkt.
Barnen var väldigt blöta trotts galonisar, men man har ju inte galonisar på mössan och överkroppen att få på regnjackan över en täckjacka är stört omöjligt..
Men det var ju varmt ute 8+ och barnen älskar ju att leka i alla pölar som bildas på vår gård.


Imorgon är det Torsdag hoppas solen kikar fram och att det ej regnar som idag så vi kan ta en promenad med barnen till en närliggande park eller skog att utforska i.
Vår närmiljö är ju temat just ni sen ska vi byta till måla med olika verktyg och sist bygg.


Nä nu ska vi käka middag!

Blää!!!

Men jösses vad gör människan här denna tidiga timme? Jo jag har ont i magen och har sprungit på toa några gånger...nej är inte magsjuk utan åt fel igår kväll och det är jag väl medveten om.
Ska lägga mig igen då magen verkar ha lugnat ned sig.

Börjar kl 08 idag och slutar kl 16, blir nog inne lek idag på förmiddagen då det ska regna...får ta fram målarstativet som vi äntligen fått plats för.
Nej ska försöka somna om nu för klockan ringer om två timmar så jag vill hinna sova dessa timmar också.


God natt

Ska sova nu!

Typiskt en Måndag!



Vem är den största idioten?
Jag.
har någon varit uppmärksam på att vi ställde om klockorna Lördag-Söndag?
nej nej nej det gjorde jag med, ha rinte glömt.
Men jag glömde mobilen som är min väckarklocka. Så när den ringde imorse som jag då trodde kl 05 var kl alltså 04.
När jag tvättat mig tagit kräm borstat tänder och skulle klä mig såg jag på köksklockan som var 04.15. Men vad roligt jag som verkligen behövde sova ordentligt. vad gör man? Jo jag ställde kl på 05.15 och somnade om till och från...ja ja ja jag ställde kl på rätt tid först.

Så nu sitter jag här dö trött och måste gå om 15 minuter börjar kl 06.30 idag.


RSS 2.0