natti

Trött och varm!!!! Vilken jävla varm dag och kväll!!!!!! Nu är det dags för bingen Sture sover redan han ska jobba imorgon men inte jag. Imorgon blir det stora avgörandet om jag ska jobba på Fredag en dag innan semestern. Det ska jag avgöra innan kl ett och det lutar åt att jobba...jag stänger ju denna sista dag inför semestern. Men som systern på med help sa: solen är inte bra att var i när man är så sjuk som jag och undvika sol på en förskola är ju bara att glömma.
Så nu säger jag natti natti till er alla och så blir det svenska hjärtan på dvd...se den den är underbart bra!!!!


Love!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Rabarber, rabarber, rabarber!!!!

Man är väll inte lam för att man är sjuk?
Jag menar man behöver väll inte ligga still i sängen bara för att man är sjuk och hemma från jobbet?
Sture köpte 2 kg rabarber för 36 kronor och detta gjorde jag av dessa:






Rabarberpaj+rabarber kräm. Hostandes och svettandens pga feber nedgång vid ipren bruk!
Men nu ska jag ta det lugnt och se någon dvd film.

Jag är en idiot!

Men så duktig man är då!!!!! Vår kompis kom hem från Åland igår men bla päron cognac till mig, men vad bra för min onda hals tänkte jag. Hm ett glas ja men så vart det inte riktigt...idag har jag ont i huvudet också och tappat rösten nästan helt. Bra jobbat eller hur!!!!
Tänker hålla mig inne och pendla mellan sängen och datorn hela dagen och kvällen idag, inte röra mig en centimeter ens ut på gården för att sitta en stund och ta det lugnt...hålla mig hemma istället och ta det väldigt lugnt ska jag göra.
Här är boven!!!




Kommer tillbaka när jag mår bättre och är piggare. Obs alla jag känner jag svarar inte i telefonen idag kanske ikväll för jag ska sova, vila, sova och vila om vart annat!!!!!

Plaskdammen!!!

Usch fy säger jag bara har ont i nacken och i bröstet av allt hostande. Inte blir det bättre av alla skrikbadande ungar i plaskis utanför vårt hus dit balkongen vetter och i det rum tv:n finns....bläää snälla inga barn idag!!!! Sen springer de runt dammen och runt i gräset också!!!!
Ja hör här bara , låter lägre på videon än i verkligheten så skruva upp ljudet högre.
Förstå mig rätt jag älskar barn, men inte just idag!




Sjuk och hemma.

Nej jag kunde inte gå och jobba jag har hostat och hostat i natt och frusit och svettats om vartannat. Känner mig urvissen...men vara hemma fyra dagar innan semestern känns inte alls bra. Men de hörde ju hur jag lät igår och såg att jag ej mådde bra, men det känns iallafall inte bra då det är enbart en på vår avd nu med en vikarie men ändå. Men jag mår ju sämre idag mot igår och är säker på att det beror på att jag envisades att jobba igår.
Men men nu tänker jag ta det lugnt och bara vila och tandläkaren blir det inte heller idag ska ringa så fort Sture är klar med vårdcentralen.
kan ju inte sitta i en stol och gapa och hosta i ett nej säger jag bara.


Måndagen över!

Usch fy var jag mår risigt tack vare den här jäklar hostan. Nej man kan ej vara hemma pga hosta då den kan hålla i sig i flera veckor. men alla vet väll att hosta inte smittar i flera veckor eller????
Imorgon kl 16 ska jag sitta hostandes hos tandläkaren också, men vad fasen ska jag göra då jag måste ju gå dit innan han sommarstänger...suck!!!
Nej för mycket gnäll så säger natti för nu ska jag se våra bästa år!


Trött och hostig!!!!!



Precis som jag känner mig just nu!

Jaha låg vaken i 3 timmar inatt pga den här jädra hostan. Är jätte trött, men känner miggare efter duschen. Ska äta och dricka ett stort glas provivba som brukar pigga upp med sina vitaminer, inte bara bra för magen.

Favorit smak mango.


Undervara Söndagskväll :-(((.

Nu är det snart dags att sova för en ny arbetsvecka. Hostan är urjobbig och jag har ont i bröstet...men men fjärde dagen så smittar jag inte i allafall!!!
Har suttit på gården tillsammans med grannar och druckit iskallt rose ikväll. Sen gick vi upp och såg jamie Oliwer och gick in på taxree listan för birka! japp vår vän ska köpa cigg, winegum, black grous och xante päron cognac till oss, han åker på kryssning imorgon!

Så nu ska jag sova till en film, blir nog wallender!



Natti natti!

Storhandlat.





Nyss hemkomna från city gross med en massa fulla påsar och vi har fått in allt i kyl, frys och skafferi.
Så skönt att storhandla en gång/m
Det var riktigt varmt ute trotts att det blåste men varma vindar!ånad och bara fylla på med mejerivaror och bröd.

Nej nu ska jag faktiskt lägga mig och vila en liten stund är ganska trött efter att enbart ha sovit i 3 1/2 timme inatt.

Söndag!

Godmorgon idag är det Söndag tyvärr, men får väll tänka så att det är enbart 5 arbetsdagar kvar tills det är semester. Var ute på gården en stund igår men alla var trötta så vi gick upp vid 21 och spelade lite Uno. Sen kunde jag inte somna låg och vred mig fram tills kl var tre på natten då somnade jag först. Och sov länge tror ni....nä vaknade strax före halv sju. Så jag har legat och sett gamla Wallander filmer. Är fortfarande dålig, började ju hosta och känna mig ordentligt risig i Onsdags natt och varit lite febrig till och från, man kan ju inte påstå att man vilat upp sig denna helg heller.
Inga nya bilder att bjuda på idag, men ni fick ju ganska många igår+filmer.


Lycka!!!

 

 

 

Här är ett recept till på lycka!

 

 

 

 

 


Mitt vackraste slott!

Kikade runt bland lite bloggar och hittade denna:

HÄR

Jag anser ju att slottet som kom på andra plats är det vackraste, vad säger ni?
Här är en bild som jag har själv och sen får ni gå in på bloggarens sida för att se alla fem slotten.


2. Neuschwanstein - Tyskland


Helt okey!

Det var en bra wallander men inte den bästa men helt okey! Är lite hungrig så jag ska ta och äta något sen lägga mig och vila en stund sen blr det västerbottenostpaj, romröra och sallad och sillröra till middag (rester från igår)och efteråt blir det rabarberpaj som jag bakade igår. Låter smaskigt va?










Wallander!

Vi sitter och tittar på Wallander Indrivaren men har gjort en paus då Sture gick för att hämta tvätten i tvättstugan.

Verkar helt okey hittills.




Midsommarregn!

Men jösses vilken skur det kom och åskan dånade, det regnar fortfarande och åskar och här kommer några bilder. Stackars föräldrr som sökt skydd under ett pyttelitet tak i vår parklek+stackarbarn.






Alkohol på sjön!

Bra men det borde gälla alla båtar även de under 15 meter eller under 15 knop varför bara stora båtar. Ska vi införa samma på bilar också att köra en smart med alkohol är okey men inte en stor Chevrolet.

Tre greps för sjöfylleri med nya regler

Uppdaterat i dag. 09:43. Publicerat i dag. 09:17

Midsommarhelgen var den första stora båthelgen sedan den nya sjöfyllerilagen infördes 1 juni. På midsommarafton hade polisen blåskontroller ute i skärgården. Tre personer greps för sjöfylleri i Stockholms län.


Tidigare har man haft rätt att stoppa en båt endast om man kan misstänka att föraren är påverkad av alkohol eller annat medel. Det gäller fortfarande för båtar kortare än tio meter eller långsammare än 15 knop, något som har. En automatisk följd blir att omkring hälften av landets alla fritidsbåtar inte omfattas av den nya, hårdare, lagen.

Midsommarhelgen är den första stora helgen när många är ute på sjön, sedan de nya reglerna infördes. Under hela midsommarafton låg Stockholms sjöpolis ute med båtar och gjorde nykterhetskontroller.

Än så länge finns inga sammanställda siffror på hur många båtar som kontrollerades men under hela fredagen greps tre personer för sjöfylleri.

– De hade mycket att göra, det är ju dit folk rör sig på midsommarafton. De som jobbade natt sover just nu. På måndag sammanställer vi allas siffror, då kan vi se vilken effekt de nya reglerna har, säger Stephan Nordenmark på Stockholmspolisen.

 

Ha ha här skrivs det exakt vad jag tycker själv LÄS


Midsommarafton!

Här bjuder jag nu på en drös bilder och tre korta videos, den sista så är kl ca tolv på kvällen och jag vill filma det fina myset vi har med alla vackra lampor och sen även den fulle grannen som vi hade väldigt roligt åt många gånger.
Obs det är dukat två långbord ett kortare under taket där vip gästerna satt...nej jag skojar bara. Det var gästerna som köpt en trärätters middag som satt där.
personen som höll i detta hade gjort så för att få ut fler och så att de äldre skulle sitta bättre på stolarna från lokalen istället för bänkborden. Vi besökte båda borden och hade trevligt vid båda men avslutade vid middagsbordet under tak.

Så varsågod och titta och se:

 

 

Nej han deppar inte utan håller på med mobilen eller ciggen.

 

Sillröran

 

Västerbottenostpajen.

 

Grekisk sallad.

 

Romröran till pajen.

 

 

 

 

Viphörnan :-)))

 

 

 

 

Nu lite bilder från vårt bord.

 

 

 

 

 

 

Här skulle det kommit bilder på dajmtårtan men tyvärr missade jag det totalt. En djupfryst färdigkölpt tårtas orkade inte att göra en själv.

 

 

 

Bakom ljusslingan ser ni några av det 16 lyktorna som hänger i taket.

Vipbordet :-)))

 

 

Nu vårt bord igen.

Ops hur gick detta till?

 

 

 

 

Nu är vi inflyttade till vipbordet.

 

 

 

 

 

 

 

 


Hej igen!!!!

Gråtunga moln har dragit in!!!!! Inte regn tack för då måste vi duka under taget och ställa borden i två rader...mycket mysigare med ett gigantiskt långbord eller hur.
Så här såg det ut förra året under taket då med mycket mindre folk.
I år har vi fort låna två långa bord från parkleken annars skulle inte alla få plats.
Kan tillägga att jag är sjuk, hostig och ont i kroppen och inte blev jag bättre av att sitta på gården till 22 igår och sen gå upp till oss och sitta på balkongen tills kl var ca 02 eller drygt.
Men kvällen var trevlig...glömde kanske att säga att jag sov till 9.30 igår och det har inte hänt på år och dag...jo när jag gick och la mig 09 på morgonen så sov jag till 14...ha ha ha.

 

 

 

 

I år har vi köpt in små risbollslyktor i olika färger som går på batteri och hängt 16 stycken i taket, det blev jättefint. Bilder kommer i bloggen imorgon och säkert ett par videofilmer också.


Matlagning i full fart!



Kl halv tio så började jag med maten till midsommar. Jag gjorde grekisk sallad, sillröra (skuren matjessill i bitar, kall kokt färskpotatis skuren i bitar, gräddfil och gräslök som man rör ihop.
Västerbotten ostpajen gjorde jag igår på allt detta kommer bilder imorgon romröran som ska vara till gör jag senare idag. Vinägrettsåsen står min älskling för som ska vara till salladen Men hör och häpna jag har även gjort rabarberkräm och rabarberpaj...nja fick ta några äpplen till pajen då det var för få rabarber kvar. Fick raberberna av en arbetskamrat.
Bilder på kräm och paj ser ni här under:

med och utan blixt!




Innan och efter











Trött!!!

Blä har jag valt rätt? Låta kl ringa 05 gå hemifrån kl 05.45 och vara på jobbet 06.10...åka kommunalt eller gå upp 04.30 åka bil till jobbet kl 05 och vara på jobbet 05.10???? Valde bilen men är dö trött, hade nog ijnte varit särskilt piggare av att sova 30 minuter till eller????
Nej nu ska jag göra mig i ordning.

Trött

Nu är jag fasiken trött på detta tröskverk till dator...snälla hjälp behövs. var är ni mor och far????
Imorgon slutar jag 14 och är hemma till 14.30 och står då och bakar bla paj till midsommarafton...kakor och kaffe finns kvar hör av er!!!!

Säger nu natti!
Jo just det Stures chef har åkt på semester så han och en till sköter företaget. Hm han kom hem 17.30 idag och åkte 04. Samma imorgon troligtvis och han tele ringer hela tiden från folk som behöver folk från Stures chefs bolag.
Är det så här att vara chef? Att man jobbar dygnet runt???

Taklökar!!!!

Bilder på nyplanteringen på gården...taklökar!!!!








Morron!

Gud vad tråkig jag varit denna vecka med skrivandet, men jag är sur pga dator krångel och skrivar krångel. Men mamma i förra inlägget står en inbjudan om kaffe och kaka idag och den står kvar...om far hjälper mig med datorn idag. Ring mig på jobbet så ringer jag upp när jag blir ledig för vi har midsommarfirande idag. Ring på mobilen jag ringer upp när tillfälle ges!




Tisdags kväll!!!

Jag blir galen på datorn ett okänd farligt script har dykt upp för en vecka sen och gör detta står det vilket jag gjort men den dyker snällt upp varje morgon, den hakar sig och allt tar evigheter. Snälla pappa hjälp mig!!!!!! Sture jobbar över imorgon, kan du hämta mig 16.30 och sen kolla datorn jag bjuder på kaffe och nybakade kakor!!!!! Skrivaren fungerar fortfarande inte, rensa hela skiten har alla mina bilde rop externa hårdisken så jag skiter om de försvinner!!!!!
Nu ska jag sova kom hen 19.10 efter vå familjebuffe som vart jättelyckad, massor av god mat fårn föräldrarnas egna länder....mumsig värre.

Mamma du kan också få kaffe och nybakade kakor!!!!

Godi natti!

Jag lever jag lovar. Men mitt bloggande har jag bara inte känt för och inte nu heller! men jag lever så ni vet!
Är seg och trött. Men snälla alla som läser vad tyckte ni om bröllopet?
Underbart eller hur! Vilken kärleksfull make hon får eller hur?
Jag behöver hjälp med skrivaren bytte patroner igår och idag fungerar ej skrivaren är avstängd om jag förstår det rätt....snälla hjälp!!!

Gene Wilder och Richard Pryor!

har precis sett Chikagoexpressen silver streak på engelska. Urkul.



Har sett den förr men det var ett tag sen.

Talet i sin helhet!

Daniels tal man får tårar o ögonen!!!!



leve monarkin!!!

Till repubilkanerna ha ha:
Skrivet för några månader sen och jag tvivlar starkt på att det ändrat sig särkilt mycket!

Fortsatt starkt stöd för kungafamiljen och monarkin

20 Februari, 2010, 13:23

kungafamiljen

Kungafamiljen har all anledning att fira med tårta idag. En ny Sifoundersökning visar att hela 76 procent av svenska folket vill behålla monarkin.

Undersökningen, som är gjord på uppdrag av Aftonbladet, visar även att stödet hos kvinnorna är starkast, där hela 82 procent ställer sig bakom monarkin.

Svenskarna är övervägande positiva till kungahuset. Efter kungens uppmärksammade Bruneibesök dippade dock stödet för monarkin något. Men då var det ändå 72 procent av svenskarna som ville behålla statskicket.

Republikanerna har inte några större framgångar och uppskattats till ungefär 16 procent av befolkningen.

 

Fanns ett fel igår och det var Marc Levengod, man hör ju knappt vad han säger pga sin finska brytning. Skärpning det är ett svenskt bröllop så de som pratar ska ju givitvis prata svenska så man hör ordentligt.


Prins Daniel!

Han är en talare Prins Daniel. Vilket tal han gjorde med så himla stor säkerhet. Det var roligt det var känslosamt och det var bara helt underbart. Lovar att inte ett öga var torrt i hela Sverige efter hans tal.
Tummen upp Daniel för dig.

Se talet HÄR!!!


Ja jag såg allt från kl 7.30 tills bröllopsvalsen var över strax för 01 på natten!
Spelade in mellan 19.45 och fyra timmar fram men såg rån kl 2030 så idag ska jag se vad som hände på video de första 45 minutrarna.





Talet Daniel höll i sin helhet:

Här är hela talet:

För nio år sedan hade jag förmånen att lära känna en ung kvinna med en härlig humor, en stark pliktkänsla och dessutom väldigt, väldigt klok.

Vi blev vänner. Ju mer jag lärde känna henne desto mer oemotståndlig blev hon.

De här åren med dig Victoria har flugit förbi, har varit de bästa i mitt liv.

There have been times when Victorias official duties have separated us. Often taken her to faraway countries and continents. I will never forget some years ago when she left for one of her many trips, this time to China.

We were going to be apart for a whole month. The night before she left she got home late after an official engagement, and she had many preparations to make before the long month of duties ahead. Instead of getting some valuable sleep she stayed up the whole night writing.

In the morning after she had gone I found a box. And in that box I found 30 beautiful letters addressed to me. One for every day she would be away.

This romantic gesture is typical of you Victoria. It says everything about the loving person you are.

Once upon a time the young man was... perhaps not a frog, in the beginning of the fairytale...(skratt)...as in the story first told by the Grimm brothers. But he was certainly not a prince.

The first kiss did not change that. His transformation was not possible without the support of the wise king and queen, who had ruled the kingdom for many years, and who were full of wisdom, experience and had good heart.

They knew what was best and guided the couple with a gentle hand, generously sharing all their experience.


Jag känner en stor tacksamhet mot eders majestäter kungen och drottningen, för ert helhjärtade stöd, och för det sätt som ni har välkomnat mig in i er familj. Mina tankar går givetvis också till min egen familj. Till min mor och min far, och min syster och hennes döttrar.

Mor och far, under hela min uppväxt har ni givit mig er villkorslösa kärlek. Ni har hjälpt mig med er klokhet, och ni har hjälpt mig att bygga en stark självkänsla och trygghet genom sunda värderingar som har väglett mig genom livet.


I dag, när vi färdades genom Stockholms gator, då möttes vi av en otrolig glädje och värme. Ett minne vi kommer att bära med oss djupt inne i våra hjärtan, för alltid.

Under de år som Victoria och jag har haft tillsammans har jag känt ett stort stöd från människor som jag har mött. Det har varit väldigt viktigt för mig.

Tack.

Jag känner en djup respekt inför de uppgifter som ligger framför mig. Det kommer utan tvekan att bli en stor utmaning. Jag ska göra mitt yttersta för att leva upp till de förväntningar som kommer att ställas på mig. Jag kommer göra mitt yttersta för att stödja min hustru, Sveriges kronprinsessa, i hennes viktiga gärning.

Älskade Victoria. Jag är så stolt över det vi har tillsammans. Jag är så lyckligt att nu få vara din man. Jag ska göra allt jag någonsin kan för att du ska förbli så lycklig som du är i dag.

Victoria, störst av allt är kärleken. Jag älskar dig så.

 

Middagen:

Här är bröllopsmenyn

 

Havskräfta och kalvytterfilé.

Gästerna på bröllopsmiddagen har diverse delikatesser att se fram emot.

– Menyn får en sexa av fem möjliga, säger stjärnkrögaren Leif Mannerström till Aftonbladet.

Meny

Havskräfta från västkusten med sommartryffel och tryffelkaviar, citrusmarinerad odlad torsk i blomhölje med gurkgelé och kall grön ärtsoppa med Kalixlöjrom.

– Löjrom ska alltid finnas när man är i Sverige. Här har de tänkt till rejält. Man har anpassat det så det ska passa så många människor som möjligt. Mycket klokt, säger stjärnkrögaren Leif Mannerström, som drivit restaurang Sjömagasinet i Göteborg sedan 1994.

Landöröding med örttäcke, pocherat vaktelägg, grön sparris och rödbeta från Gotland samt nässel- och ramslökssås.

– Klockrent, det gäller att täcka in hela Sverige. Rödbetorna låter perfekta. Jag har själv köpt av samma skörd och de är små, fina och jättegoda, säger Leif Mannerström.

Kalvytterfilé från Stenhammar med rostad schalottenlökskrisp, potatisgratäng med Allerum prästost, tomatterrin, timjanskokta morötter i vitkål och dragonsky.

– Det låter jättegott, är det ljust kött är det perfekt, säger Leif Mannerström.

Jordgubbsmousse med rabarberinteriör och vaniljglass i vit choklad.

– Det är en väldigt bra meny. Både jordgubbar och rabarber ligger i tiden nu. Det är en fullt överkomlig meny att servera till ett lagom antal gäster. Jag önskar dem all lycka, säger Leif Mannerström.

Bröllopstårtan.

Enligt TT är bröllopstårtan över tre meter hög och 250 kilo tung. Den elva våningar höga tårtan är vit och formad som en fyrklöver.

Tårtan består av lager med bland annat mandelmarängbotten, chokladkrisp, champagnemousse, smultroncurd och smultronkompott.

Bröllopstårtan är dekorerad med 100 handgjorda rosor och 40 liljor i karamell, uppger hovet enligt TT. Ovanpå tårtan står bland annat ätbara trekantiga spiraler i guld och blått. Högst upp finns kronprinsessparets monogram i gjuten karamell.

Tårtan är en gåva från Sveriges bagare och konditorer. Den uppges vara gjord av ekologiska ingredienser till mer än 95 procent.

Vin.

Champagne Pommery 2000 Grand Cru.

Sancerre Les Pierris 2008 Domaine Roger Champault.

Pommard 1:er Cru Epenots 2002 Louis Jadot.

Château Simon 2007 Sauternes.

 












 

Olle Westling!

Olle Westlings tal var väldigt bra och han är en talare vilket tyvärr Kungen aldrig varit. Han var säker, duktig och rolig i sitt tal...bra gjort Olle. Nu väntar jag på tårtan som ska vara tre meter hög och brudvalsen.
Alla republikaner gå och dra något gammalt över er.

leve monarkin!!!

Tänk det är Lördag och Sture har redan lagt sig för han ska köra in midsommaraftonen imorgon och börjar 5.40.
Idag har det varit bröllop på tv hade den på från kl 7.30 och tittade då och då men från kl 13 såg jag konstant tills kl 18.30.
Så söta de var...leve monarkin bort med replibikanerna!!!!!








Mer monarki!!!

Börjar må lite bättre! Tvättstugan är avklarad så nu är det dags för disken och sen fortsätta häcka framför tv:n.
Såg just något väldigt larvigt:


Festen Love Republic 19 juni

Festen Love Republic 19 juni
Hej!

Som ordförande i Republikanska Föreningen vill jag bjuda in dig till Stockholms största fest den 19 juni, Love Republic. Är du en av dem som har tröttnat på monarki och säger "demokrati ligger i tiden, monarki i urtiden"? Då är du välkommen till en fullspäckad fest med oss på Restaurant Republik, Tulegatan 17. Vår fest Love Republic erbjuder uppträdanden med Andreas Grega och Mikael Wiehe. Anna-Lena Brundin är festens konferencier.

Hälsningar
Peter Althin,
ordförande Republikanska Föreningen





LARV!!!!!!


Bild saknas

Knapp

Kronknappen mäter 38 mm i diameter och är försedd med säkerhetsnål på baksidan.

Pris: 10 kr/st
Fraktkostnad: 10 kr/sändning + 1 kr/st
Finns i lager: 41 st

Beställ st

Bild saknas

Kylskåpsmagnet

Kronknappen finns också som kylskåpsmagnet.

Pris: 15 kr/st
Fraktkostnad: 10 kr/sändning + 1 kr/st
Finns i lager: 164 st

Beställ st

Bild saknas

Pin

Metallpin med RepF:s logotyp.

Pris: 20 kr/st
Fraktkostnad: 10 kr/sändning + 1 kr/st
Finns i lager: 2 st

Beställ st

Bild saknas

T-tröja - Nu i lager!

Kortärmad tröja med den överstrukna kronan tryckt på bröstet.

Pris: 135 kr/st
Fraktkostnad: 20 kr/sändning + 16 kr/st


Storlek I lager Beställ
Small 42 st st
Medium 32 st st
Large 6 st st
Extra large 11 st st
Extra extra large 42 st st



Bild saknas

Tygkasse

Tygkasse med långa handtag och stort tryck.

Pris: 40 kr/st
Fraktkostnad: 10 kr/sändning + 10 kr/st
Finns i lager: 17 st

Beställ st

Bild saknas

"Därför är jag republikan" - Nu i lager!

Vilhelm Mobergs klassiska bok.

Pris: 40 kr/st
Fraktkostnad: 10 kr/sändning + 10 kr/st
Finns i lager: 24 st

Beställ st

Bild saknas

"För Sverige i tiden?"

Republikansk antologi. Redaktör: Eva Lotta Hultén.

Pris: 40 kr/st
Fraktkostnad: 10 kr/sändning + 10 kr/st
Finns i lager: 2 st

Beställ st

Bild saknas

"Tala som en kung"

Kungliga citat och grodor. Redaktörer: Mattias Johansson Räms och Anna Troberg.

Pris: 65 kr/st
Fraktkostnad: 10 kr/sändning + 10 kr/st
Finns i lager: 14 st

Beställ st

Bild saknas

RepF-flagga eller bordsduk - Ny vara!

Flagga i vädertåligt material 150x100 cm som också kan användas som bordsduk. Överkorsad krona på svart bakgrund. Genomtryckt motiv som syns från båda håll. Flaggkrokar i plast.

Pris: 225 kr/st
Fraktkostnad: 20 kr/sändning + 16 kr/st
Finns i lager: 24 st

Beställ st



Fånerier säger jag bara!!!!!

KÄLLA


Detta gör jag tummen ned för!!!!


Bröllop!



Grattis Victoria och Daniel!

 

Här är bröllopsdagen - alla hållpunkter

I dag gifter sig kronprinsessan Victoria och Daniel Westling i Storkyrkan. Här är tidpunkterena att hålla koll på så att du inte missar nånting.

14.30: Gästerna anländer till anrika Storkyrkan.
15.00: Samtliga gäster sitter på plats.
15.02: Orgeln börjar spela.
15.29: Daniel Westling kommer in i kyrkan med sin best man.
15:30: Kronprinsessan Victoria skrider upp för kyrkogången tillsammans med kung Carl Gustaf som lämnar över sin dotter vid koret.
15.31: Bröllopsceremonin, som leds av ärkebiskopen Anders Wejryd, börjar.
15.48: Brudparet knäböjer vid altaret.
15.49: Kronprinsessan får den klassiska frågan ”tager du denna...”. Båda svarar ja och därmed gifta.
15.51: Ärkebiskopen läser välsignelsen.
15.52: Ärkebiskopen håller vigseltalet.
16.30: Brudparet går nerför kyrkogången.
16.35: Kronprinsessan Victoria och hennes prins kommer ut på kyrktrappan
16.40: En av hovstallets paradvagnar körs fram för den 6,8 kilometer långa kortegen.
16.42: Kronprinsessan Victoria och prins Daniel vinkar till folket för första gången som äkta makar. Under tiden kör bröllopsvagnen runt kyrkan och ut på Slottsbacken.
16.45: Kortegen kommer från Norrbro och svänger in framför Operan till tonerna av arméns musikkår.
16.51: Den 250 meter långa kortegen passerar Kungsträdgården.
16.53: Brudparet möts av brassmusik på Hamngatan.
16.55: Kortegen passerar Kungsgatan till tonerna av Jönköping hemvärns musikkår.
16.58: Paret passerar Stureplan.
17.01: Kortegen åker förbi Dramaten och fortsätter längs Strandvägen.
17.07:  Bröllopsvagnen svänger in på Djurgårdsbron där Skansens folkdansgille bildar häck i nationaldräkter.
17.11: De nygifta stiger ombord på kungaslupen ”Vasaleden”.
17.12: Kungaslupen, som ros av värnpliktiga, lägger ut.
17.25: När paret befinner sig mitt ute på Strömmen håller roddarna årorna samtidigt som kanonerna skjuter salut.
17.28: Kungaslupen passerar brittiska flottans HMS ”Kent” som är på plats för att hylla de nygifta.
17.32: Order nummer tio utfärdas när Victoria och Daniel passerar siktlinjen till ”af Chapman” på andra Strömmen.
17.33: 18 Jas Gripenplan från flygflottiljerna F17 och F7 flyger över kungaslupen.
17.35: Bröllopsparet stiger i land vid Logårdstrappan och promenerar upp till Stockholms slott.
18.00: Brudparet går ut på balkongen på Lejonbacken och vinkar innan de drar sig tillbaka för att förbereda sig för middagen.
19.00: Gästerna anländer till slottet.
19.30: Bröllopsmiddagen börjar.
19.45: Kung Carl Gustaf och Daniel Westlings pappa Olle Westling håller tal.
22.00: Brudparet skär upp bröllopstårtan.
23.00: Victoria och Daniel dansar bröllopsvalsen i Vita havet, Sto

Fototävling

Rösta på min foton så jag vinner en kamera:

Bidrag 1

Bidrag 2

Bidrag 3

Bästa sommarbilden handlar tävlingen om!
Tack för tipset från dig som skrev en kommentar i mitt fält!

Sockerkaka!

Har bakat en sockerkaka och den står just nu i ugnen, konstigt att man blir sugen på en massa dagen efter? Blir inte ni det också? Jag vill ha godis, chips pommes med beanessås, kladdiga saker som negerbollar, cocusbollar, varma mackor, pizza etc!!!!!
Men nu blev det sockerkaka allt jag orkade göra, men kanske ska jag göra en sats negerbollar också...hm får tänka på saken en liten stund.
I allafall såg kakan ut så här innan jag satt in den:



Och så här när jag tog ut den:



Sen en stor hyllning till monarkin. Ja jag vill ha Kungafamiljen kvar ja jag är royalist. Ja jag har tv.n på hela dagen. Ja jag ska se bröllopet. Till er andra gå och häng er!



Min älskling när han tar morgonkaffet:


Lördags kväll!

Kvällen igår kommer i form av videos och lite bilder. Jösses efter ovädret gick vi ut på gården i solsken och värme, tog en film på min älskling när han torkade av bordet som var dyngsurt. Vid 21.30 gick vi upp till grannarna Gisela och Matte. Tog foto på deras superfina fondvägg bla.
Kolla in kvällen!


Kan ju sägs om video film två försöker Jörgen sälja brandsläckare till Patrik som sitter på samma sida som han längst bort. Han var med i pokerprogrammet som bla Pontus Gårdimer eller vad han heter var med i och Patrik vann.
Sen har vi lilla Matte mellan dem på andra sidan har vi Lasse och Gisela.
Obs mot fondväggen har Gisela en ljuslampa riktad som går i olika färger så man kan få den färgen man trivs mest med om man vill.


Lite av de jordgubbar vi har på gården:







Jörgen som säljer brandskydd:



Min sötis:



Men jösses vad intressant:



Supergott vin rose:



Jörgen och min älskling:



Lasse framför fondväggen:





Se så mysigt:











Hur jag mår idag? Ja vitt vin, rose, rom och cola, päron cognac vad tror ni själva?

Åska

vaknade av att det åskade och ösregnade och efter ett tag såg jag att solen försökte titta fram och filmade detta från balkongen. Man ser att den försöker bryta igenom när man tittar på molnen. Så det blir nog snart sol igen!
När jag filmade detta så hör man bullret i bakgrunden åskan mullrar!

Vaknade undrar ni nu ja vi gick och la oss vid 15 och somnade omgående vaknade ca 16.15.




Vissa föräldrar!

Men jösses grip in och ta barnen till ett hem där de kan få växa upp och vara barn.Ja läs artikeln ingen kan väll tycka att detta är okey eller?
Normal text Stor text Extra stor text

Hon lär sin 7-åriga
dotter strippdans

För några månader sedan skapade Sarah Burge rubriker när hon
För några månader sedan skapade Sarah Burge rubriker när hon hjälpte sin 15-åriga dotter, Hannah på bilden, att injicera botox.
Foto: SWNS/SCANPIX

 

Sarah Burge: ”Hon tränas för att hon ska kunna ta över sexklubben när hon blir vuxen”

Ni har mött henne tidigare – Sarah Burge är mamman som injicerade sin 15-åriga dotter med botox.

Men den massiva kritiken som följde tycks inte ha påverkat den 50-åriga mamman från Cambridge.

Nu lär hon sin sjuåriga dotter Poppy att dansa poledancing.

– Jag kunde inte bry mig mindre om vad folk säger om mig.

Sarah Burge – som själv äger en sexklubb där poledancers (erotiska dansare) uppträder – hävdar att dotterns dans inte är konstigare än ett barn som klättrar i en klätterställning. Det skriver tidningen The Sun.

Men både experter och föräldraorganisationer höjer ett varnande finger för att den sjuåriga Poppy är för ung för den sexualisering som dansstilen medför.

Sarah Burge ställer sig frågande till kritiken.

– Jag ser till att Poppy är sund och lycklig, och om hon vill bli en erotisk dansare på riktigt när hon blir äldre – varför skulle jag hindra det?

”Det svetsar oss samman”

– Det svetsar oss samman som mor och dotter, att leka och dansa poledancing. Vi tillbringar timmar där – testar nya positioner och poser till vår favoritmusik, säger Sarah Burge till The Sun.

– Det är ingenting fel i att ett barn har drömmar. Hellre att hon är hälsosam och ambitiös än att hon fastnar framför tv:n och blir tjock som de flesta andra barn.

Ska ta över sexklubben

Sarah Burge är fast besluten att förbereda dottern inför den dagen då hon ska överta mammans sexklubb, Madame Pink.

– Det här är en tidig träning, för att Poppy ska veta vad hon ska titta efter hos en dansare, så att hon kan bli en framgångsrik chef över klubben.

Gav dottern botox

I mars blev Sarah Burge internationellt uppmärksammad i samband med att hon gav sin 15-åriga dotter Hannah – som var orolig för rynkor – botoxinjektioner.

Sarah själv kallas för "den mänskliga Barbien" efter att ha lagt en halv miljon pund på olika skönhetsingrepp, och hon är inte främmande för tanken att även den yngre dottern ska vilja operera sig när hon blir äldre.

– Poppy vill operera brösten när hon blir äldre, och det mina döttrar vill – det får de, säger hon till The Sun.

Pappan: ”Inget fel”

Poppy och Hannahs pappa, 50-åriga Tony, har inget att invända mot dotterns nya hobby.

– De utgör ett bra team, det är inget fel i att använda dansstången för träning, säger han till The Sun.

Men representanter för flera föräldraorganisationer är kritiska.

– Det som är oroväckande är att poledancing är så förknippat med sexuella aktiviteter, det ger associationer som en sjuåring inte kan förstå, säger Claude Knights från Kidscape.

”Chockerande”

Och Siobhan Freegard på föräldrasajten Netmums kallar träningsformen chockerande;

– Poledancing är snarlikt Striptease. Och eftersom barn älskar när deras mammor engagerar sig och stöttar dem i en aktiviitet, så kommer Poppy bli väldigt påverkad av det här, säger hon till The Sun.

Föräldrarna är medvetna om kritiken utifrån men säger att de inte bryr sig om det. Och sexualiseringen avfärdas av Sarah Burge;

– Det finns säkert människor där ute med fula tankar kring vad Poppy gör. Men jag kommer alltid skydda henne från dem.

Wendela.se

KÄLLA

SMHI bara skit!

Ha ha ha regn först vid 14 vilket skitsnack smhi. Det regnade ju när jag gick till jobbet sen har det duggregnat fram och tillbaka hela dagen. Lägg ned väderstationen då ni alltid spår fel.

Ska vi tro på detta under så blir dt sol senare ikväll.
Nu försöker solen kika fram och det egnar inte trots att kl är exakt 14.00.
Nej säg upp er, ni borde fasiken inte ens få lön då ni felar i ett yrke varje dag.

Fredag 18 juni
14.00 Regnskur 16° SV 7 (9) m/s
20.00 Klart 16° V 6 (5) m/s

fredag!!!!!




Detta ska vara vädret idag, ska man lita på det?
Alltså vädret i Stockholm, inget regn förrän kl 14 och då är jag redan hemma.
Jo jag tar de tunna skorna och koftan jag litar på smhi idag.







Prognosen utfärdad kl. 03.45. Nästa uppdatering: 08.00.
Fredag 18 juni Detaljerad tabell
08.00 Molnigt 15° S 7 (11) m/s
14.00 Regnskur 16° SV 7 (11) m/s
20.00 Halvklart 16° V 5 (9) m/s


Sov gott!!!

Vi lägger oss nu för vi är så trötta bägge två och ska upp tidigt båda så....det är god natt nu!
Var nere på gården till kl 19.45 sen kände vi oss för ogäst vänliga med alla gäspar :-))))
Men vi får väll ta nya tag imorgon då det är fredag!
Jag ska nu fortsätta att se Hem till byn för fjärde gången sen jag fick hem alla säsonger är inne på säsong sju och det är åtta.
Nej natti natti!

Liten kul sak som sist!

Hemkommen och hungrig!

Sitter här nu och bloggar efter att ha set våra bästa år och tagit en dusch. Varit hemma i drygt 1 timme. är vrålhungrig, då jag inte ätit sen lunch men meningslöst att äta nu när vi ska äta middag kl fem.
Idag var det verkligen varmt ute, solen verkligen stekte på!
Imorgon är jag knappt ute för då slutar jag kl 12.30, så det blir enbart en stund på förmiddagen.
Sen ska jag hem och slappa slappa, hoppas på någorlunda väder på kvällen så man kan gå ut en stund!


Torsdag!

Ledsen att jag inget skrev igår men var så väldigt trött. var ju på sommarkul med hela jobbet och vår chefs alla enheter. Vi åt Italiensk buffé och bjöds på lite uppträdande av alla enheters chefer. maten var god, vädret bra och sällskapet helt okey.
Kom hem strax före sju och efter att ha duschat och gjort lite annat så såg vi på arga snickaren och gick och la oss. Jag lägger mig alltid vid nio eller strax över och sover oftast innan tio.

Så snälla gumman du väckte mig när du ringde på både mobil och hemtelen, hemtelen upptäckte jag imorse för jag sover med öronproppar så den hör jag oftast inte. Vem som ringt kollade jag först imorse då mobilen låg på landning av andra sidan rummet. Somnade genast om som tur var då jag skulle upp 04.45 för att jag öppnar idag.
Jag slutar 14 och har ej mobilen på, på jobbet är hemma till 14.30 om allt klaffar men tåg osv.

Vad vill jag säga med detta...jo ring inte efter kl 9 om det ej hänt något allvarligt.

Vet ej hur jag känner mig idag men helt okey är jag inte trots att halsen inte känns av längre. men det kan vara pollen också då gräspollen är hög som jag aldrig varit allergisk mot förr men förra året så kom ju även al och asp eller vilket det är nu som blommar precis innan björken som var det enda pollen jag var allergisk mot innan.

Nej nu ska jag göra mig i ordning och snart bege mig!


God morgon!

Morron! Känner mig som om jag blivit överkörd av en elefant eller långtradare. Halsen är bättre men ont i kroppen och känner mig yr eller ont och ont i kroppen snarare slö och matt. vad ska jag göra????? Bita ihop och gå iväg och gå hem om jag blir sämre? Får se hur jag gör bestämmer mig innan sju!!!!!
Nej ska göra mig i ordning iallafall!!!

Sov sött!!!!

Nu är det Onsdags kväll och sängen väntar snart. Imorgon ska vi ha apt med sommar kul. Italiensk buffé som vi bjuds på och sen tips runda. Buffen serveras kl 16.30 och det ska bli okey väder.
Jag känner att halsen gör ont och febern är på väg, men fick reda på idag att ett barn på vår avd har streptokocker...halsfluss....så kanske jag är på väg med något åt den vägen. Man behöver ej ha halsfluss för att ha ont i halsen. har jag feber imorgon och är sämre så stannar jag hemma.

Nepp säger väll godnatt och sov gott!!!!


Tisdag!

 

Tisdagen är här och jag slutar kl 16 idag. Skönt att inte jobba till 18 iallafall. Måste faktiskt dra iväg snart så jag hinner ej att skriva så mycket nu på morgonen.


Natti!

Hej hopp Måndagen är över och vi har precis sett programmet kronprinsessan och kungariket. På Lördag är jag klistrad vid tv:n för att se när hon gifter sig!
Det blir nog pizza till middag och jag hämtar den inte för jag måste bara se allt!

Jag känner mig fortfarande vissen och hoppas att det ej bryter ut ordentligt. Nu ska jag se på tv och sova sova för jag är så trött!!!!


Morron!!!!

 

Blääääääääääääääääää!!!!! Blääääääääääääääääää!!!!! Usch fy säger jag bara!!!!!!!!!!!! Är supertrött trotts att jag sovit väldigt bra!. Men har ont i halsen och lite ont i kroppen så det kanske är något på gång!

Och då är Måndagen aldrig kul när man stänger till råga på allt också.


Nej denna morgon är inte kul alls...suck!

Ska ta och äta lite frukost snart då jag börjar 8.30 så Måndagar äter jag frukost hemma.

Ha en bra dag!


Söndagen över!!!!

När vi skulle äta middag så spöregnade det!!!!! Vi gick ned på gården ändå och då var det sol....kl 19.30 så gick vi upp för att se Jamie Oliwer i Los Angeles.
Ringde innan programmet mina föräldrar men ingen svarade....vart var ni kl 19.30????

Måndag imorgon inte kul för jag stänger...suck!!!!
Nu regnar det utanför fönstret roligt värre...vad jag älskar den svenska sommaren!!!!
Natti!!!



Jag joggar nu till sängen för att se på dvd!!!!

Räkorna!

Måste tala om en sak angående bilden på två räkor som jag la ut tidigare idag. Den större är normal den mindre är enbart någon cm alltså misstag att den las i påsen.
Bilden igen! Flera har trott att den lilla är en normal räka men tyvärr så är ej fallet.


Clivia.

Nu är det clivian i videorummet som blommar så här fint.




Frukost!

Men vilken skillnad på storleken på dessa två.






Globens skylift!



Under en artikel från aftonbladet om 14-åriga Malins som satt två timmar i skyliften.
men hon säger att hon är ganska höjdrädd så situationen var jobbig....men vad fasiken åkte du upp för om du är höjdrädd????
Kan inte alls förstå det.

Jag är höjdrädd och skulle aldrig i livet sätta mig i denna skylift!

Normal text Stor text Extra stor text
Fast på hög höjd Malin, 14, tog den här bilden när hon och
Fast på hög höjd Malin, 14, tog den här bilden när hon och 14 andra personer satt fast i Globens Skylift. – Det var lite jobbigt, jag är ganska höjdrädd, säger hon.

Fast i Globens skylift

Skyviews totala höjd är 130 meter över havet.
Skyviews totala höjd är 130 meter över havet.
Foto: Eric Tagesson
Kabinen har fastnat på 45 meters höjd. Klicka för större bil
Kabinen har fastnat på 45 meters höjd. Klicka för större bild!
Foto: eric tagesson

Den bara stannade"

Det här var utsikten för de 15 personerna som suttit fast i Globens nya skylift.

Malin, 14, är en av dem som svävat på 45 meters höjd – i två timmar.

– Det var lite jobbigt, jag är ganska höjdrädd, säger hon.

Patrik Lindström, 42, åkte skyliften med sina två söner, 6 och 15 år gamla.

– Den bara stannade när den var halvvägs ner, säger han.

I kabinen fanns 15 personer när Skyview, Globens nya skylift, fastnade på 45 meters höjd.

Vid 19-tiden arbetade teknikerna med att flytta över alla till en fungerande kabin.

– Nu har vi suttit här i två timmar. Det börjar bli lite långtråkigt här, säger Patrik Lindström.

Fördes över till ny kabin

Tekniker och brandmän skickades till platsen bestämde att ta upp dem som satt fast i den andra, fungerande kabinen.

– De sa att de skulle hiva in en ramp till den kabin som har fastnat och på det sättet föra över människorna till den fungerande kabinen, säger Aftonbladets William Svärd på plats.

Vid 19-tiden hade nästan alla kommit över i den fungerande kabinen.

– När jag skulle gå över rampen var jag rädd, säger Malin, 14.

"Folk ville ner"

Hon tog en bild när hon satt fast i skyliften och skickade till Aftonbladet. Vid 20-tiden har samtliga 15 tagits ner.

Malin berättar att några var rädda när de satt fast i kabinen.

– De satt på golvet och sa att de ville ner, säger hon.

Skyview som varit i bruk sedan den 5 februari ställer nu in resten av dagens turer.

Maskinister kommer nu att utreda vad som orsakat incidenten.


Middag!

God morgon alla! Kl är 05.19 men ska bara lägga in lite bilder sen lägga mig och somna framför en film.
Våran supergoda middag igår bestod av lammstek, färskpotatis och en jättegod skysås.










Visst ser det gott ut?


Primus Svensson!

Nu har vi sett alla sex avsnitten av Babelshus...faktiskt bättre och bättre blev den.
Men jag minns faktiskt inte så mycket av den serien, kände igen vissa saker bara.
Nej nu är det dags för köttbullsrullning!

Prinsesstårta!

Vår Vi butik ska ändra sina öppettider och öppna och stänga tidigare/senare. I Tisdags morse eller om det var i Onsdags stod de vid t-banan och lämnade ut lappar att man fick köpa en fryst prinsesstårta för enbart 30 kronor. Gissa vad Sture köpt idag?
Jo:





Skar en bit men den är inte helt tinad får nog vänta ca 30 minuter sen ska det käkas tårta kan jag tala om.


dagen är räddad.

Istället för att vara utomhus i solen är jag inne och läser dessa tidningar för ute är det storm och grått och kallt.




Ja självklart är jag för monarkin!

Lördag!

 

Nu är Lördagen här och jag har precis dammat hela lägenheten+tagit lilla toaletten och badrummet och satt på kaffe till min älskling!

Känner mig så duktig såååååååååååååå!!!!!! Nu ska jag sitta här en stund sen ska jag äta frukost och vattna alla blommorna. Sture får ta tvättstugan som vanligt blir väll tre maskiner skulle jag tro.

Sen har jag nu tagit fram ur frysen en lammstek som vi ska äta ikväll och köttfärs för att göra köttbullar till kommande vecka.

Till lammsteken ska Sture göre en underbar skysås med bla vitt vin i och goda kryddor.

 

 

 


Fredag!

Titta här vilket skitväder, vi vill ha vår sommar som är så kort. Regna kan det göra på nätterna.






Är ju så mysigt om man kan sitta på gården tillsammans med grannarna istället för att trycka uppe i lägenheten. Men det ska ju regna hela denna skitdag....bläääääääääääääää!!!!!!!!!!!!!!!
Men det finns ju en sak som är positiv med denna dag eller hur!?



Natti

Nu är jag rasande arg på postutdelningen i 17 år så har det funnits jag+ en till i trappen som heter exakt samma som jag, men ändå gör de fel trotts 1 trappa och 2 trappor och även mellannamnet inskrivet. Fick post idag som skulle ha kommit förra veckan, de har varit bortresta. Fasiken ni vet om det så läs för helvette på breven innan ni skickar i skiten. All post jag fick idag stod det obs 2 trappor på är ni blinda eller???!!! Står även info på våra dörrar+ på väggen i trappan som ni inte kan missa!!!!
Jävla idioter säger jag bara....fått vänta på min klocka över en vecka som har legat där nere sen i Onsdags förra veckan!!!!!!!!!!!
GRRRRRRRRRRRRRRRRRR

Nu säger jag natti till alla!!!!

Nu har jag mailat posten och citymail/bring nu jävlar om de felar imorgon!!!!!

Syrener!

Titta vilka vackra mörk lila syrener vi har utanför just vår avdelning på förskolan.











Inte den ljus lila vanliga färgen som vi kallar syren lilla eller hur?

Torsdag!



Hej hopp så pigg jag är kl fem på morgonen!!! Ljuger sitter här nyduschad och ur trött kan jag tala om...jätteglad att jag slutar 14.00 idag för det behöver jag verkligen!
Nu ska jag göra mig i ordning sen ska jag ta och ge mig iväg.
Så vi höres senare.

Natti!

Fått lite frågor angående att jag behöver semester nu. Vad jag har för planer? Jo vila upp mig man behöver inte göra en massa saker. Men vi, alltså jag och min sambo kommer ha en vecka tillsammans då vi ska göra vår egen stad Stockholm och dess skärgård. Jag har fem veckor och varför svarar jag gärna på om ni vill veta men inte här och nu. Varför jag har fem och han bara en är det jag svarar på och varför bara i vår egen underbara stad!
Nu ska jag verkligen sova pga att jag måste börja jobba 6.30 imorgon så jag säger till er alla läsare nu god natti!

Behöver semester nu!!!!


Jösses vad seg jag är. Somnade strax före 22.30 och vaknade till kl 06.30, känner mig alldeles tung i både kropp och huvud.

Vill faktiskt bara somna om igen och sova sova sova.
Nej det känns verkligen att det är dax för semester nu...tiden är inne för lite ledighet och vila.
Nej måste börja att göra mig i ordning var segt att gå upp idag.

God natti!

Gick jätte bra att packa idag och vi fick ordning på nästan allt, lite är ju kvar som behövs fram till flytten men annars fick vi ned mer än vi trodde. Inatt hoppas jag att jag får sova eller kan sova kanske man ska säga.
Ikväll var vi tillsammans med grannarna fram till kl 19.45 då vi gick upp för att se säsongs avslutningen av äntligen hemma. Vart ju jätte fint huset vid skön eller gillestugan med en bastu.
Nu ska jag lägga mig och kika på hem till byn underbar serie som gick i 30 år i Sverige...svensk serie.


Tisdag!



Nu är det Tisdag och jag sitter här dö trött, vaknade kl 03.30 och kunde aldrig somna om. Igår vaknade jag strax innan 04 och kunde ej somna om. Fasiken så seg man blir när man ej får sova.
Tänker ta det lugnt nu på morgonen och äta en tallrik fil med cornflakes en kopp te och feta ost bröd...nej herbalife hoppar jag idag behöver något att tugga på.
Brukar äta på jobbet men idag tänker jag äta hemma och inte komma så tidigt utan mera hänga på låset, vilket jag otroligt sällan gör eller aldrig om jag ska vara ärlig.
Idag har vår avdelning planering mellan 9-10.30 och då ska vi packa inför flytten och kasta, kasta, kasta istället för att spara på all skit.

God mat!!!

Nu kommer maten.

Har sett inför bröllopet i kanal 4 och i ettan kronprinsessan och kungahuset. Ja jag kan allt om monarkin och är för den också!!!

Supergott!




Planeringsdagen över!

Planeringsdagen är över för denna gång så jag var hemma kl 16.07 tror jag kl var. Vi smet iväg några minuter tidigare men vad spelar det för roll då jag var på jobbet 07.40 och skrev beställningar.
Ska snart käka för jag är vrålhungrig.....har precis sett dagens avsnitt av våra bästa år.
Nepp nu ska jag bänka mig vid matbordet, sorry glömde bilden på maten från igår men jag tar en idag för vi har hälften över. Kassler och pastasallad med creme fraiche, purjolök, peppar och salt.
Kommer senare lovar!

Söndags kvällens videor!

Igår fick vissa grannar för sig att ta bort två buskar som skuggar rhododendron, den blir så intryckt i sin glans också. Så naturligtvis var jag där för att filma, alla karlar var med och sågade, drog och slet till slut tog de en motorsåg, en variant av en sådan var det iallafall. Roligast tycker jag är att höra alla röster runt om.
Sen en glimt när Leo kör runt på en elmoppe variant mindre går i max 12 km.








Idag har vi planeringsdag så jag börjar lite tidigare 8 istället för 8.30, men slutar 16 istället för 18 och det är jätteskönt att slippa stängningen.

Söndags kväll!

Gick ned på gården ikväll och här kommer lite bilder. De sista bilderna är på vår granne Jörgen som alltid spiller på sig...ni ser fläckarna va!?





















Natti!!!

Sveriges nationaldag!




Det är faktiskt nationaldagen idag, jag blandade ihop det för det var förr fram till 1983 som det hette svenska flagans dag inte tvärtom.
Läs här.

Svenska flaggans dag – Sveriges nationaldag 6 juni

Svenska flaggans dag på Skansen 1994. Foto: Sören Hallgren, ©Nordiska museet.
Nationaldagen
Svenska flaggans dag, den 6 juni,
är allmän flaggdag och har firats
som sådan sedan 1916. Dagen blev Sveriges nationaldag 1983 och är sedan 2005 en arbetsfri helgdag.

Varför 6 juni?
Ursprunget till datumet är att Gustav Vasa valdes till kung den 6 juni 1523 och att 1809 års regeringsform skrevs under samma datum.

Kring sekelskiftet 1900 genom-
syrades samhället av nationalistiska strömningar och man började diskutera ett lämpligt datum för en svensk nationaldag. Aktuella förslag var den 6 juni, midsommarafton, Gustav II Adolfs eller Karl XII:s dödsdag.

Midsommaraftonens många anhäng-
are tvingades ge upp eftersom den dagen kunde leda till missförstånd. Den nya flagglagen, som trädde i kraft efter unionsupplösningen med Norge hade skrivits dagen före mid-
sommarafton. Det kunde se ut som om vi ville högtidlighålla förlusten av broderlandet. Kungarnas respektive dödsdag, 6 och 30 november, ansågs mindre lämpliga eftersom mörker och kyla inte befrämjar den rätta stämningen.


Innan något beslut hade fattats tog Artur Hazelius, Nordiska museets och Skansens skapare, saken i egna händer och anordnade våren 1893 ”Vårfest på Skansen” en fest som pågick i flera dagar och som avslutades med firande av den 6 juni. I årsredogörelsen för Nordiska museet och Skansen 1893-1894 skriver Artur Hazelius: Såsom en de fosterländska minnenas högtidsdag har på Skansen införts den 6 juni, Gustafsdagen, hvilken där firats och hädanefter kommer att firas såsom svensk nationaldag.

Vårfester på Skansen
På Skansens anordnades även andra festdagar till minne av historiska händelser och kulturhistoriska personer, vilka ansågs ha betydelse för den svenska nationen och national-
känslan, som Gustaf II Adolfs dödsdag den 6 november och Bellmansdagen den 26 juli. Festdagarna var även en viktig inkomstkälla för Skansen. Vårfesterna och de historiska festdagarna var under en följd av år återkommande begivenheter på Skansen.

Den 6 juni, på Gustavsdagen, 1895 tågade mer än två tusen flaggviftande skolbarn och tusentals stockholmare upp till Skansen. Denna stockholmstradition fortsatte fram till första världskriget, då behovet av en nationell samlingsdag ytterligare förstärktes. Man fann att den redan existerande vårfesten var en både inarbetad och passande tradition att bygga vidare på.

Premiär på Stockholms Stadion 1916
Premiären för den 6 juni, som Svenska flaggans dag, ägde rum på Stadion i Stockholm 1916 i närvaro av Gustav V och medlemmar av kungahuset. Stockholms Stadion var vid premiären endast ett par år gammal och det blev en pampig invigning med paraderande regementen, fosterländska sånger, tal och utbringande av leven. Två år senare inledde Gustav V den kommande traditionen att, under högtidliga former, inviga fanor. Den första gick till Klara Folkskola i Stockholm 1918.

I närmare femtio år fortsatte högtidligheterna på Stadion för att 1963 flytta över till Skansen, som under nästan alla dessa år arrangerat ett parallellt firande.

Sveriges nationaldag blev helgdag
Det dröjde till 1983 innan den 6 juni genom ändring i flagglagen också blev Sveriges nationaldag. År 2005 blir den en arbetsfri helgdag. I stället togs annandag pingsts helgdagsstatus bort.

Nationaldagsbakelsen
Läs om Nationaldagsbakelsen som vann svenska folkets hjärtan 1994.

ReceptLäs mer!



Den svenska flaggan
Flaggbruket till lands i Sverige är inte särskilt gammalt. Länge använde vi, liksom de flesta andra nationer, riksflaggan huvudsakligen till sjöss och då vanligtvis tretungad. År 1873 hissade man för första gången en svensk flagga på kungliga slottet, något som möttes med skarp kritik, eftersom många menade att en flagga inte alls hade på land att göra. Det kungliga exemplet följdes av vissa ståndspersoner och därefter restes flaggstänger och hissades flaggor på prästgårdar, järnvägsstationer och skolgårdar och snart var flaggningen allmän. Sedens popularitet underlättades av att tiotusentals flaggor delades ut gratis, både av Åhlén & Holm och av Bestyrelsen för Svenska flaggans dag.

Den svenska flaggan fick sitt nuvarande utseende 1906, då Sverige, i samband med unionsupplösningen, fick en ny flagglag. Unionsmärket, (eller ”sillsallaten” som den kallades i folkmun) som suttit i den övre fyrkanten närmast stången, togs bort och fälten fick bestämda proportioner och färgsättning. Gul-och-blå hade innan dess kunnat tolkas till vilka nyanser som helst. Nu fastslogs också, att den tretungade flaggan endast skulle användas av kungahuset och krigsmakten.


Lördags kvällen

Just det har jag glömt att tala om. Efter middagen  igår så kom vi hem kl 20.30 och grannarna var på gården. Vi gick upp och byltade på oss och gick ned...vart kvar tills kl var 23.50 men då var det kyligt kan jag lova. Sist kvar var Gisela och Matte och så Sture och jag.
Så nyss låg jag och somnade i från kniven mot strupen som gick i repris så nu ska jag in och duscha och sen se ett avsnitt av våra bästa år har både Torsdagens och Fredagens avsnitt att se.
Vi ska äta pasta och kassler sallad idag, man blandar i creme fraiche när pastan är varm och så purjolök...supergott är det.

Bilder kommer senare på denna goda maträtt.

Grattis!

Grattis på födelsedagen pappa! Och tack för igår!
Ha en bra födelsedag


 


Kanalkungens hemlighet!

Nu har vi sett Göta kanal 3 och den var bra. Under ser ni en trailer på filmen. Först svart vitt men sen kommer själva filmen efter ca 20 sekunders spelning så håll ut.






Middagen och bion.

Vi såg kommissarie Späck igår och filmen var galen men inte alls urusel som vi fått höra. Den hade sina roliga stunder men det blev lite för mycket ibland.
Sen åt vi middag på Josefs, schnitzel åt jag och Sture biffstek me lök mamma och pappa och syrran tog också schnitzel men vad tog syrrans man????? Minns inte men deras dotter åt pizza.

Jo han åt någon köttbit med bearnaisesås.



Från vänster har vi pappa, Johan, Sture, sen på höger sida uppifrån kommer Pernilla, mamma och Katrin min syrra.









Sture och min pappa.



Johan och Katrin.



Mamma



Tack snälla pappa för allt du bjöd på!

Kommissarie Späck!



Barn som röker!

Men ta barnet från föräldrarna säger jag bara. De är inte värda att vara föräldrar när de lärt sitt barn att röka. För en två-åring kan inte lära sig detta helt själv.


Kamphundar!!!

Normal text Stor text Extra stor text

Bra säger jag för dessa hundar är oberäkneliga. Även de som varit så snälla innan har de förvandlas till bestar och bitit människor. Ett spädbarn bets ihjäl av hunden som tillhörde familjen...nej bort med dessa djur det finns djur man kan lita på det kan du aldrig på dessa hundar.
Min åsikt och den står jag för.
Sen får ni säga vad ni vill!!!!

Kamphundar ska förbjudas

dödsfaror – i grannlandet Kajsa Ljungström, som är utbildad
dödsfaror – i grannlandet Kajsa Ljungström, som är utbildad djursjukvårdare och arbetar på en smådjursklinik, är glad att Sverige tillåter hennes muskelpaket Skarpa och Nasty. ”Köper du en högenergihund måste du veta vad du har att ta hand om”, säger hon.

Danmarks nya lag svartlistar 11 raser i juli

GÖTEBORG. Kajsa Ljungström, 28, kelar med Skarpa, 3, och Nasty, 4.

Det kan hon fortsätta med.

Men i Danmark ses hundarna som dödsfaror – och ska bort.

Om drygt tre veckor träder det danska förbudet mot så kallade kamphundar i kraft. Därmed måste hussar och mattar till elva utpekade raser ta farväl av sina älsklingar.

Debatten om muskelhundar som attackerat och orsakat svåra bitskador har pågått länge på andra sidan sundet och nu är politikerna färdiga med ett lagförslag.

– Här i Sverige är tonläget mer sansat, varken politikerna eller vi i branschen ropar på förbud, säger Hans Rosenberg, informationschef på Svenska Kennelklubben.

”Världens snällaste”

Kajsa Ljungström i Göteborg är tacksam över den hållningen.

– Ja usch, annars skulle Skarpa och Nasty vara hotade, båda är ju svartlistade i Danmark. Och det känns helt fel eftersom de är världens tryggaste och snällaste.

Nasty är amerikansk bulldog och Skarpa staffordshire terrier med inblandning av pitbull. Med danska ögon rena dynamiten.

Men nej, de här två jyckarna framstår som fridsamma änglar. Leker lugnt, lyssnar på kommandon, verkar gilla att bara ligga och softa.

”Ägaren är problemet”

– Oftast är det hundägaren som är roten till eventuella problem, inte hunden. Köper du en högenergihund måste du träna och arbeta med din hund så att den får ut sin energi och därmed mår bra, säger Kajsa Ljungström.

De raser som förbjuds från den 1 juli i Danmark är rena kamphundar avlade för att slåss samt en grupp vall- och vakthundar från Sydamerika, USA och Östeuropa.

Ebba von Essen

Raserna som förbjuds:

Sarplaninac









Sydrysk ovtjarka






kangal








tornjak







centralasiatisk ovtjarka







kaukasisk ovtjarka

Samtliga av raserna ovan är vallhundar. Det finns bara några få av varje i Sverige.


Amstaff

American staffordshire terrier avlas för sällskap och utställning.






amerikansk bulldog

Det finns ett fåtal i Sverige, rasen är ej registrerad i Svenska kennelklubben.











dogo argentino

 

fyFrån Argentina, har använts för lejon- och pumajakt. Fåtal i Sverige.









Fila brasileiro

Kamphund från Brasilien, fåtal i Sverige.








Boerboel

Sydafrikansk vakthundras, ej godkänd i kennelklubben.




Vi är redan olagliga

Pitbull och Tosa, japansk kamphund, är sedan tidigare förbjudna i Danmark.Källa: SKK

Foton: Thinkstock/Wikimedia Commons/Scanpix.

 

KÄLLA


Lördag!

Svar på en kommentar. Kaos blev det i trafiken, studenter hoppade av flaken och säkert ett 100-tal flak som var i och på gatorna väntandes på att få komma in i rondellen, bussarna stod still, öl slängdes överallt. Gatorna rann av öl såg ut som om det störtregnat nyss. Därför kom poliser från alla håll, piketer, vanliga bilar och mororcyklar. Har aldrig sett sådant kaos vid riksglaset förr och aldrig så många studenter och studentflak samtidigt. Hördes och syntes det inte på sista filmen?

Igår var vi nere på gården med grannarna, en trevlig kväll men tyvärr började jag frysa när kl närmade sig 21.30 så vi gick upp och kikade på talang som vi spelat in. Jill som vann var verkligen värdig vinnare och det bla pga sin ungdom...att sjunga som hon gör här under när man enbart är 14 år gör man bara inte.



Lilla fiolkillen var jättesöt och duktig så honom gillade jag också Helena Salo och Freddy Amigo är otroligt duktiga de med. Tyvärr missade Stephen Hansen igår det var falskt det han sjöng. Men vad cirkus Hanz gjorde där kan jag inte alls förstå...urtråkiga var det. Elin König Andersson var duktig men inget jag skulle kunna sitta och titta på i flera timmar. En sångare kan man se på eller lyssna på i flera timmar om de är bra och Jill kommer stå på scenen en dag i en stor musikal det lovar jag.
Vad tyckte ni?
Idag ska vi gå på bio pappa bjuder på kommissarie Späck sen ska vi äta hos Josef i Vällingby...jag vill ha wienerschnitzel.
Ska bli jätte trevlig. Syrran, hennes gubbe och dotter ska också med.

Smaka på Stockholm!

Hemma och här kommer en drös av bilder+ tre videoklipp allt i ordning...ett på Sture när han smakar vitlöksöl som faktiskt var riktigt gott. Så studenterna vid Sergelstorg som kör runt riksglaset först kl 12 och så en ny film vid kl 14.15 då det är full kaos och poliserna väller in från alla håll.







Första anhalten västerbottenpaj...mumsigt värre!









Skärgårdsrulle på varmrökt lax.





Ganska folktomt strax över 11.00.









Bröderna Olsson allt med vitlök. Köpte här vitlöksglassen som var jättegod.





Sen blev det Ålandsosttallrik för Sture. Jätte god ost som vi köpte hem och så svartbrödet naturligtvis.











Efter detta en runda och här Molins fontän i Kungsträdgården.
Sen första filmen vid 12 Riksglaset vid sergelstorg och studenterna.






Mera mat Sill på knäcke.



Sen vitlöksöl som var helt okey men Sture fick lite för mycket vitlök vid första klunken först bilderna sen filmen.





På filmen ser ni att det är mera folk kl är nu ca 13.30



Morotskaka och revbensspjäll med pommes.





Denna film är tagen 14.30 ca och kaos vid rondellen runt riksglaset.



Nu åker vi tunnelbanan på väg hem.


Smaka på Stockholm!




Västerbottenpaj med rökt renstek och pepparrots crémefraiche, smakassiett 25 kr, hel 40 kr är det första som kommer att slinka ned i min mage.
Nyvaken är jag och snart drar vi in till smaka på Stockholm.

Läs om tältens menyer HÄR


Hemkommen kommer ni få ta del av maten, tälten och en massa andra bilder på vår vackra huvudstad Stockholm...lovar er också små videoklipp att kika på.
Så kika in igen!












Sommar!

 

Snart ska jag iväg till jobbet, men ej så lång dag i solen idag. Klockan 14.30 ska vi skriva på kontraktet och det är jätteskönt att äntligen få det gjort.

Nu är sommaren här ja verkligen här kolla vår sjöutsikt från balkongen :-)))!!!!

 

 

 

 

 

Ja när plaskdammen fylls då är det verkligen sommar!


Natti natti!

Dagen över och imorgon slutar jag kl 14, sen är jag ledig i tre dagar...skönt!!!! Ikväll var vi på gården till kl 19.30 sen gick vi upp pga att älsklingen har så ont i knät så dax för spruta imorgon igen....två år sen sist men nu kan han knappt gå. Tur att vi har automatlåda på bilen så sparar han knät.
Nu ska jag se våra bästa år och sen sova börjar kl 6.30 imorgon, men älsklingen kör mig trotts att han är ledig...gulligt.
Natti!!!!

Hej igen!

Har nu tagit mina mediciner druckit ett glas proviva mango och tagit salvan i ansiktet och borstat håret så nu ska jag bara klä mig och sen ge mig iväg. Just det jag ville ju fixa barnens vattenflaskor innan jag börjar att jobba så jag måste faktiskt säga hej då och ge mig iväg!!!!!!


Onsdag!


Titta det är redan Onsdag idag vart tiden rasar fram
och på Fredag är jag ledig.

Som jag skrev i min blogg igår vill jag inte att någon tar illa upp eller mår dåligt på något sätt. Inte heller vill jag ha ilskna reaktioner som ger mig dåligt samvete som respons tillbaka. Jag skriver vad jag vill i min blogg och det gör alla andra i sina bloggar också, visst kan jag må dåligt av att läsa vissa saker men det håller jag för mig själv och försöker gå vidare i livet.
Nog om detta!

Hoppas detta kan läggas bakom nu för det var verkligen ingen stor grej bara hur jag kände det...lite besviken inget annat.

Jaha idag slutar jag kl 16.30 får se om man orkar med att ta en promenad efter maten. Har börjar röra på mig mera märker att man mår bättre kroppsligt då och så blir man piggare.
Sen blir man inte lika godissugen som jag var innan vi började promenare...varför blir man mindre godissugen?
På Fredag ska vi in på smaka på Stockholm...jag ska prova på Bröderna Olssons vitlöksglass, blir spännande att smaka på.

Natti!

Titta jag är här igen! Jag mår bättre i munnen nu så lite kan man skriva. Vill göra klart en sak bara.
Min blogg är som en dagbok jag skriver om mina känslor mitt liv osv och vill inte att någon tar illa upp. Men detta är vad jag känner och hur jag mår som ni får läsa. Bara så ni vet. jag ska nu se på våra bästa år och sova. Tandläkaren är över för denna gång och tummen upp för laserborren som kommit man känner ingenting!!!!

Mums!

Se vad gott makedonisk brytbröd med feta, jordgubbar och melon...mums!!!!!















Säger godnatt här och nu för ikväll bloggar jag inte mera...är seg efter tandläkaren och vill bara ta det lugnt!

Tisdag.

 

Första sommarmånaden är det idag 1 Juni och jag ska vara hos tandläkaren kl 16 idag. Inget jag dirrekt längtar efter men så är det bara.

Nej mor ingen hörde av sig, detta är ett svar på frågan i mitt kommentars fält. Väntade mig ett sms eller mail åtminstonne, presenter har jag sagt totalt nej till i alla år.

Så är fortfarande lite sur pga detta. Nej måste iväg strax och har ej klätt på mig så vi får faktiskt höras senare.

Vi var ute på gården både igår och i Söndags och gick upp precis när det vi ville se på tv började.


RSS 2.0