En Räkcocktail steg för steg!

Så nu ligger tomaterna i marinaden. Nu fotar vi från början så att ni inte missar en enda detalj av härligheten. isländsk räkcocktail.
 
Här har vi tomaterna i durkslaget som snart ska föras ned i kokande vatten i 5 sekunder. Kylas av och sen ska skalet dras av.
 
 
Här ligger tomaterna nu i olja, vinäger, salt, peppar, purjolök och persilja och får gotta till sig i kylen några timmar.
 
 
Här ligger tinade räkor som senare ska skalas.
 
 
Sen ska vi göra dressingen, receptet finner ni i tidigare blogg idag.
 
Verkar ha full koll än så länge iallafall.
Påminn mig när vi sätter oss till bords att jag ska fota cocktailen innan vi börjar äta av den.
Annars så fasiken äter vi den imorgon också men då behöver jag handla räkor, sallad, tomater och creme fraiche också. Lite onödigt och tänk om jag glömmer att fota imorgon också...hemska tanke.

Lördagskvällen.

Men vad arg jag är. Gör jättefina och underbart goda Isländska räkcocktailar, där är inga fel gjorda. Men glömmer att fota de vackra underverken!!!!! Kommer på det i slutet av middagen och allt jag får på bild är detta.
 
 
Blir så arg. Där i låg även mer räkor underbart goda småtomater som legat i marinad i kylen och en god sås.
 
Här får ni receptet. Gör den för den var verkligen god. tack Yvonne för receptet.
 
 
Men skam den som ger sig...vi gör nya idag tralalala. Har allt hemma utom cocktailtomater. Men Sture ska ju tippa på hästarna idag så han kan köpa en ask när han går upp till torget.
 
Det var då förrätten sen bjöd vi på kallrökt lax, gravad lax, flatrökt skinka, vitlöks sill, den vanliga sillen som bara är sill och inte en massa annat jox i som senap, vitlök etc och en röra som bestod av creme fraiche, äpple och rödlök. Vi hade även en skål med gräddfil och en med röd kaviar i. Ja hajar ni man kan plocka som man vill. Jag gjorde denna goda toast...ja vi hade rostat bröd också.
 
 
Potatis hade vi också. Färskpotatis tom.
 
Det dukade bordet innan gästerna kom.
 
 
Maten.
 
 
Gästerna
 
 
Fikat
 
 
 
Vart inte så många bilder, vart väl sur när jag glömde fota räkorna!!!!!
Men vi hade en trevlig kväll och då är väl det viktigare en några fåniga räkcocktailar.
 
 
Men eftersom jag vart så glad över att jag kan göra nya idag så får ni se lite mer foton från idag bla den vackra blomstergruppen jag fick av mina föräldrar.
 
 
 
 
Hm mindre kul, men Sture tog hälften igår.

 
 
Misslyckad Tigerkaka. Nästan alltid blir de så här fast jag drar en gaffel flera gånger fram och tillbaka...men den var god.
 
 
Sen en sak till, ni har väl inte glömt att ställa om klockorna?
 
Jag har iallafall inte gjort det...glömt alltså.
 
 
 
 
Nej dags att ta itu med disken då. Sen frulle och DN.
 
 

PÅSKAFTON!

 
 
Ja vad säger vi då om Lets dance? Rätt att Sofia Wistam och Robinson Robban ligger på de sista platserna. Sen tycker jag att Annette var dålig stel som en pinne, Anna och Jennifer var inget att hänga i gran heller.
Vilka tyckte jag var bäst då? Jo Oscar och Erik. Vilka vill jag ha kvar då? Jo Oscar Zia, Erik Segerstedt, Markoolio, Maria Montazami och Håkan Dahlby. De syntes att de lagt ner mycket och verkligen bjöd på sig själva
Vad säger ni som såg på programmet igår??
 
Middagen igår bestod av grillad kyckling och potatissallad. Lite slöhet men idag blir det mer att laga+baka.
 
 
 
Förberett för kvällen, diskat skålar och glas.
 
 
Godisskålen fylld och även kylskåpet.
 
 
 
Eftersom mamma läser bloggen så vill jag inte tala om vad det bjuds på ikväll. Men till Yvonne kan jag säga att det blir din förrätt som jag fick av dig i veckan. Du vet Isländsk...........
Jag ska baka snart. Vad jag ska baka. Talar jag om imorgon.
 
Vad ska ni läsare äta idag då på självaste Påskafton?
 
   
 
 
 
 
 

GLAD PÅSK!!!

I am back!!!!! Börjar med att önska er alla en
 
 
Vi hängde på låset till coop idag, nja inte riktigt var där redan 8.20 och både parkering+affär var nästan tom. Härligt. är nu hemma och båda har precis ätit frukost. Innan vi åkte så dammade jag hela lägenheten så nu ska Sture dammsuga.
 
God frukost....Whisky cheddar på vitt bröd och påskmust.
 
 
 
 
Min sötnos brer mackor för glatta laget
 
 
Vi köpte bla idag  två påskliljor i kruka och en massa frukt
 
 
 
Ser gott ut va? Nu ska jag diska och lägga mig framför tv:n

Tisdag.

Skrev inget igår, men det var min öppningsdag så då hinner jag inte. Men kan tala om att söndagen tillbringade vi mest framför tv:n förutom två tvättar i tvättstugan och påskpyntande. Vi såg två avsnittet av fuskbyggarna, sen kollade vi på säsong tre av Familjen Macahan. Vi frossade i detta:
 
 
 
Igår skulle Sture ha hämtat upp mig kl 15 på jobbet för att åka till Barkaby och köpa skor till jobbet på skopunkten. Men det blev inget för det strulade på hans jobb så han kom hem 16.30 först.
Får bli en annan gång istället. Idag blir en lång dag börjar egentligen kl 09 men det är tvärgrupper så då måste jag börja kl 8.30. Sen slutar jag kl 18, så dagen kommer att bli väldigt lång då man inte får gå ut på förmiddagen heller så blir man trött och seg.
 
Men bara denna dag är över så är det bara två dagar till sen ledig i fyra dagar.
Härliga Påsk!
Nej nu ska jag fixa med annat men ha en bra dag!

Nu är det påsk här i vårt hus!!!!!!!

Nu är det påskpyntat det lilla jag har. Jo jag vet att det är påsk nästa helg. Men trist att bara ha påsksakerna uppe i fyra dagar eller hur?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nostalgi på hög nivå...Teddys första påskägg som han fick 5 månader gammal. Nej det var inte godis i :-)
Låg i påsklådan som vi tog upp från källaren...Sture tog upp rättare sagt.
 

William 23 mars 2013!

Nu sitter ni och väntar på bilder på mitt älskade lilla barnbarn? Han är otrolig och jättestark i sina ben, håller man honom så gör han steg på golvet eller som på en bild sin pappas mage. Han vill helst inte ligga i famnen för han är så nyfiken så han vill se sig om. Han har även vänt sig om och det är tidigt, tyvärr ville han inte alls visa sin farmor. han är jättestark i huvudet och vill ligga på mage och se sig omkring. En underbar härlig och glad kille. Mycket stolt farmor!
 
Larv säger ni nu så där är alla farmödrar...... mitt lille barnbarn är så tidig blä blä blä. Tänk på att jag är inte bara farmor utan faktiskt mamma till tre barn också. Så jag minns hur stegen gick och William är tidigt punkt slut :-)
Vill ni se lite bilder nu?
Men först en film där William går på pappa Teddys mage.
 
 
William har somnat i sina föräldrars säng och sover när vi kommer.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lägg ned nu farmor, jag vill upp och röra på mig!
 
 
Kolla på mig farmor!!!!
 
 
 
Håll huvudet högt!
 
 
 
 
 
 
 
 
Men jag låg ju så bra, har redan visat farmor att jag kan gå.
 
 
Kan du säga åt din som farmor...snälla.
 
 
Stenkul!
 
 
Nu orkar jag inte längre!
 
 
 
 
Farmor lägg ned. Stäng av blixten och sluta knäppa. Du har nog med bilder nu!!!!
 
 
Föräldrarna till detta underbara lilla barn bjöd på en jättegod rabarberpaj från rabarber som de haft på tomten. Fick ju en hel drös själv när vi var där i somras. Vi hade ett par trevliga timmar hemma hos Teddy, Marie och William, synd att de bor så långt bort.
 
Visst är han go mitt lilla barnbarn William?
 
Dom här tapeterna gillar jag men de ska nu bort, endast bården med nallarna ska vara kvar. Men klart den ska bort matchar ju inte till soffan de satt in. men jag gillar verkligen rosorna.
 
 
 
Denna underbara ljuskrona älskar jag.
 
 
Williams rum är klart.
 
 
 
Film på Williams rum, det var lättare att få med allt då. Lite hoppig i slutet, men glömde att jag filmade och inte tog kort.
 
 

Solig lördag!

Jaha idag är det Lördag och vi åker åter igen till Löt. Där bor min son och hans fru och lille William mitt underbara barnbarn. Ligger en mil nedanför Sala ja mellan Enköping och Sala kan man säga.
 
 
Igår såg vi finalen i Gladiatorerna Linnea vann höll på henne men höll också på Knasen som tyvärr inte vann.
Segraren var larvig som inte gick direkt i mål utan istället gjorde en larvig segergest innan han gått i mål. Kändes lite som om han hånade Knasen. Nu är programmet över och nästa vecka blir det lets dance för hela slanten.
Har sett fram mot att få återse det programmet. Särskilt när Markoolio ska vara med, hoppas han går långt för han bjuder verkligen på sig själv.
 
har en sockerkaka i ugnen på No eggs får se om den blir bra var inte nöjd med smeten till mina Cupe cakes förra gången, men andra tyckte ju om dem.
Vill ni se en bild så får ni vänta, en liten stund bara. Håll ut så kommer pannkakan!
Blir inte lika fluffig som när man bakar på ägg, men gör ett försök till, denna gång la jag pulvret i vatten och vispade och sen hällde jag det i de övriga ingredienserna i en rinnande stråle. Förra gången blandade jag pulvret med alla torra ingredienser får se om detta blir bättre.
 
Nej nu tror jag det är dags för att ta ut kakan. Ganska hög fluffig överst men i botten lite kompakt. Bild nej det blir ignen glömde att batteriet till kameran ligger på laddning.
 
 

Fredag och dö trött.

Usch vad jag sovit dåligt inatt. Vaknat hela tiden och drömt konstiga saker, ibland har jag inte vetat om jag verkligen somnat till mellan drömmarna. Nej sådana här nätter vill man inte ha när det är fredag då man vill vara pigg på kvällen och idag är det också stängning.
 
Fy så seg och trött jag känner mig.
Ska ta ett glas Proviva och lite nyttig fil sen läsa DN och göra ett försök med korsordet.
Kanske man piggnar till om man gnuggar sina hjärnceller.
 
 
 
Nu lämnar jag er. Tyvärr blev det ett rätt kort inlägg.

På bättringsvägen.

Jag lever och har levt på detta igår eftermiddag och idag.
 
 
 
Magen känns bättre men jag är otroligt trött. Så jag ville bara höra av mig till er läsare och tala om att jag är på bättringsvägen. Jag ska även ringa till jobbet och säga att jag kommer imorgon.
Men nu ska jag fortsätta att tita på Skilda världar som jag börjat om från början med att titta på.

VARNING MAGSJUKA!

 
PGA ATT
 
 
OCH JAG HAR
 
 
 

magproblem

Vakande kl fem imorse och kunde inte somna om, så jag gick upp  nu kl 5.30. Igår var en jäklig kväll, allt var som vanligt till strax före halv åtta hos mig. Jag drabbades som blixten från en klar himmel av ett fruktansvärt illamående. Jag la mig ned i soffan och då kom knivarna, kändes som knivar skar mig i magen vid navel och tvärs över. Ungefär varje kvart kom ett krampanfall. Till slut la jag en varm vetekudde på magen och tog två Alvedon, magen var alldeles spänd och uppsvälld. Somnade till slut ca kvart över nio och vaknade första gången vid halv 12 men somnade om med en gång. Var väl utsövd nu efter 7 timmar och 45 minuters sömn.
Undrar vad det var som hände med magen? Idag är jag lite öm i magen som träningsvärk och lite spänd.
Men värk och illamående har jag inget av.
Får se vad som händer efter att jag ätit frukost. Så humöret är inte på topp.
 
Inte blev det väl bättre av att jag möts av detta när jag tittar ut genom fönstret:
 
 
 
 
Det har snöat en del och det snöar fortfarande samtidigt som det blåser kraftigt och tempen är.
 
 
Vill ha vår nu det är för fasiken 18 Mars idag. Grrrrrr!

Ramarna uppe med foton i.

Nu är alla ramarna uppe på vägarna och så här blev det.
 
Helheten
 
 
Ett foto i taget
 
 
 
 
Här är vi gifta
 
 
 
Precis i början av akten
 
 
Vist vart det fint?
 
 
Williams foton blev uppsatta på den vägg där hans föräldrars bröllopsbilder sitter upp satta.
 
 
 
Fint va?

Frukosten i bilder.

Nu först får ni bilder på vad min frukost bestod av. Vad jag sysslat med efter frukosten? Ramat in kort, tagit bort plåstren från såren, kollat stygnen och hur det såg ut runt om efter operationen. Allt såg jättebra ut ingen rodnad eller svullnad, det känns jättebra faktiskt.
 
Frukosten var det.
 
Två mackor med senap och skinka och en med ost och gurka.
 
 
Har DN enbart på helgerna på prov ett 1/2 år. Ja här ser ni artikeln som jag skrev om tidigare idag i bloggen
 

Papperslös i Sverige

Jag ska inte göra en så stor grej av det här som bla DN gjort. Handlar om papperslösa flyktingar i Sverige. Jag anser att alla ska behandlas lika och det gäller givetvis att alla även ska behandlas lika under lagen oavsett vilken färg du har eller vilken nationalitet du har eller om du är papperslös eller inte.
Att gömma sig i Sverige när man fått ett utvisningsbeslut är mot lagen och då alltså ett brott och brott är  alltså inte okey att göra. Sen kan man tycka att beslutet om utvisning är felaktigt och tycka att emigrationsverket gjort fel bedömning. För det är fullt lagligt att tycka och tänka till om olika situationer, men att gömma sig är ett brott och så är det nog i alla länder, så Sverige är inget undantag där.
 
 
Så här står det i DN idag bla.
 
Citat
 
Kritiken mot polisen handlar återigen om rasism. Många uppfattar det som om id-kontrollerna bara tycks rikta sig till personer som ser ut att ha rötter utanför Sverige.
 
Det handlar  inte om rasismen här utan att följa lagar och paragrafer för att hitta papperslösa.
Polisen säger lite svävande som DN uttrycker det, för då låter det som om polisen inte riktigt vet vad de pratar om, om man skriver så.
 
Citat:
 
Petra Stenkula är lite svävande inför frågorna om hur polisen väljer att göra sina kontroller. Det handlar om en ”samlad bedömning”, säger hon. Att se ut som om man har sina familje­rötter utanför Sverige får inte vara det enda tecknet som leder till en inre utlänningskontroll.
 
De senaste veckorna har kritiken mot polisens metoder att jaga papperslösa och gömda flyktingar varit massiv. Nyligen beslutade sig gränspolisen i Stockholm för att stoppa sina id-kontroller av plankare i tunnelbanan i jakt på människor som ska utvisas.
 
Det handlade om ID-kontroller av plankare, har de gjort kontroller på folk som inte plankat har de gjort fel. Har hört att det faktiskt har hänt och det är sorgligt.
 
Citat

I polishuset påminner Petra Stenkula om att jakten på utlänningar som befinner sig olagligt i Sverige också handlar om att bekämpa brott.

– Många som håller sig undan jobbar svart för att försörja sig. Det ger en möjlighet att tvätta pengar för kriminella. En del försörjer sig genom att begå brott.

 

Det är precis vad det handlar om...att bekämpa brott. Sen kan man tycka att det är på fel sätt polisen försöker hitta papperslösa och att de som styr landet tagit fel beslut om hur man ska hitta papperslösa. Men fortfarande så är det ett brott att gömma sig i Sverige när man fått ett utvisningsbesked. Då blir man efterlyst.

 

Citat

När Ahmed Khader var tretton år hade hans mamma skickat i väg honom från Somalia. Mamman var rädd att han, som många andra somaliska pojkar, skulle kidnappas av islamistisk milis och tvingas att strida.

En tjugo år äldre kusin, Josef, reste med ­Ahmed. Kusinerna betalade 700 dollar för att åka på ett trångt Nissan pickupflak genom Sahara­öknen till Libyen och Medelhavets kust. Resan tog arton dagar.

Ahmed stannade på Sicilien i ett och ett halvt år. Han sov i en sal med andra flyktingpojkar och fick mat. Det fanns ingen skola. Uppehållstillståndet var tillfälligt. Han kunde inte ta ett arbete.

Ahmed Khader var då femton år. Han tänkte att hans tonår rann i väg.

Han hade hört att livet skulle vara bättre i Sverige. Man fick gå i skolan där. Han beslöt sig för att chansa. Med sparade pengar från den dagersättning som han fått från de italienska myndigheterna köpte Ahmed tågbiljetter. Först till Rom, sedan vidare: Frankrike, Tyskland, Danmark…

Ahmed hittade en svensksomalier som bjöd honom på Burger King och körde honom till Migrationsverket där han sökte uppehållstillstånd.

Det var utsiktslöst. Ahmeds fingeravtryck från Italien fanns i det gemensamma europeiska registret Eurodac. Enligt Dublinförordningen ska man överföras till det första land man sökte asyl i. Hans asylskäl prövades inte ens i Sverige.

Men så uppenbarade sig en möjlighet.

Dublinförordningen säger att ett land inte kan vänta hur länge som helst med att överföra en asylsökande till det första asyllandet. Den som lyckas hålla sig gömd i arton månader i det nya landet – i Ahmeds fall Sverige – kan lämna in en ny asylansökan. Då kan ärendet prövas på nytt.

Ahmed gick under jorden.

Till slut kom dagen då han kunde komma upp till ytan igen. Han sökte asyl på nytt.

efter fyra långa år hade Ahmed fått PUT – permanent uppehållstillstånd.

 

Här reagerar jag starkt. Om man begår ett brott i Sverige i 18 månader så kan ärendet prövas på nytt och man kan få uppehållstillstånd enligt Dublinförordningen.

Den biten gillar jag faktiskt inte för den uppmuntrar folk till att begå brott.

Man kan tycka att beslut är felaktiga men lagen måste alltid följas. Det gäller alla människor och åter igen Sverige är inget undantag i detta läge, säkert följer alla länder lagarna om vad som gäller papperslösa i landet.

 

De här gömda människorna mår säkert jättedåligt och jag lider med dem när man läser om mångas öden i tidningarna. Men vad jag inte kan förstå är den uppståndelse som det blivit i tidningar om jakten på pepparlösa. De är inte jägarna som begått ett brott utan det är de papperslösa.

 

Sen kan man tycka att allt är fel, tokigt, galet att regeringen i Sverige har fel regler, att lagen är fel att polisen agerar felaktigt. Jag tycker inte heller det känns bra att flyktingar jagas som de gör. Jag vet att polisen agerar fel många gånger och inte riktig följer de regler som finns eller följer de uppdrag de fått på rätt sätt. Det är inte okey inte alls okey och det gör också mig upprörd.

Men rasismen är det inte. Vad jag tycker och känner? Det har jag skrivit i fetstil mellan citaten.

 

Tyckte artikeln var väldigt intressant att läsa därför delar jag med mig av den till mina läsare.

 

Hela texten finns att läsa HÄR

 


Det var bättre förr!

 
 
Irlands nationaldag som är mer känd som Saint Patrick’s Day firas till minne av Irlands skyddshelgon S:t Patrick. Dagen infaller den 17 mars varje år men firas på många håll en hel vecka. Det är i Irland, USA och Storbritannien tradition att man klär sig i gröna kläder och de som inte klär sig i grönt råkar upp för diverse upptåg. Dagen är också känd som en stor festhelg runt om i världen, störst är den självklart i Dublin, men även i London och New York firas Saint Patrick’s Day rejält.
 
 
 
Skulle var häftigt om vi hade ett firande här också på vår nationaldag, nu uppmärksammas knappt dagen. Men den har blivit en röd dag och det är alltid något, men tyvärr på bekostnad av annandag Pingst, den kunde faktiskt fått vara kvar som röd dag. Kanske vi inte har så många religiösa kristna i detta land men det finns faktiskt dom som förknippar annandag pingst med något särskilt och går i kyrkan.Det fanns ju en anledning till att den var röd. Även om det inte är många troende kristna så tycker jag man ska låta de dagar som är och var röda förbli det. Vi ska värna om svenska traditioner kristna som okristna inte minska ned dem för att det blir färre som firar vissa dagar. Dagarna är betydelsefulla för de som firar.
Nej ge tillbaka annandag pingst tack!
 
Blev besviken igår när jag såg Fångarna på fortet. En massa dueller är ju inget man vill se, man vill ju se cellerna. Sen var det sju nycklar förr och fem ledtrådar. Den som blivit fånge var också fånge tills den löstes ut. Löstes inte fången inte ut  fick den heller inte vara med och samla pengar.
Nej nu är jag så där grinig igen och säger:Nej det var bättre förr.
 
 
Men visst är det inte så i alla lägen men i många är det faktiskt sant.
 
Nu går jag inte tillbaka till 1600-talet utan förr är när jag var yngre och fanns på denna jord inte innan.
 
Vi kan ta några exempel från politik till tv och barn.
 
Allt ska privatiseras idag och det har ju visats sig inte vara så bra på många sätt...se bara på sjukvården idag. Nej tillbaka med landstinget. Även det här med alla privata bolag, städbolag, sopbolag ja allt. Landstinget som exempel alla som var anställda där städare(lokalvårdare, vaktmästare, läkare ja etc etc etc va landstingsanställda. Det var mer gemenskap då, idag vet läkarna, syrrorna jo name it vad t.ex. den som städar avdelningen heter. Man var mer som en familj förr alla med samma ledning, samma lönesystem, samma fack om du tar landstinget som exempel och jag är säker på att det var så på alla andra platser som kontor etc.
 
Sen säljs allmännyttan ut och de som är unga idag får det svårare och svårare att få en bostad.
Ombilda hyresrätter till bostadsrätter är jag i mot och kommer alltid att vara.
 
Idag får man inte var sjuk utan att bli jagad av försäkringskassans alla knäppa regler som de givetvis inte infört själva för det vet vi tyvärr vilka som står för.
 
Kolla på skolorna lärarna går på knäna och det är förs stora klasser. Samma gäller förskolan alldeles för stora grupper och ytorna blir mindre och mindre.
 
Sen barnen då vi var ute och lekte, röda och vita rosen, burken, kull, hoppa hage,slängrep, twist, hopprep, spela kula mm mm mm. Vi var aldrig inne, inte ens vintertid var vi inne för då var det skridskor, skidor, kälke, pulka, bygga snögubbar..Idag sitter alla barn framför tv:n eller datorn eller så har de en surfplatta i knät, ja långt ned i åldrarna.
De barn man idag ser ute är de som är så små att de måste ha föräldrna med sig för att gå ut och leka. Aldrig man ser de större barnen leka ute de lekar som vi lekte förresten de leker inga lekar alls inte ens de nya. De nya???? Det finns inga nya lekar de som finns finns bakom datorskärmen. Ända motionen barnen får idag är framför WII-tv-spelet där man hoppar och skuttar mekaniskt framför en stor platt-tv skärm.
 
Men gå till bowlinghallen istället.
 
 
Självklart menar jag inte så. Visst är det kul med tv-spel och visst ska de få finnas i hemmen. Men de får inte ta över allt annat. Nu tar de över leken ute, motionen som barnet får, får de oftast framför tv:n istället.
 
Tv program då. Ja de var också bättre förr, barnprogrammen var roliga och lärorika,

Barnprogrammet hette ett tag halv fem och gick då mellan halv fem och fem, bla från A till Ö gick på tisdagar. Vi såg på tv, åt middag och gick ut och lekte med våra kompisar igen
 
Fem myror är fler än fyra elefanter
 
från A till Ö 
 
 
Mumlan
 

 
 
Bullen
 
 
Lilla sportspegel
 
 
 
Björnes magasin
 
 
 
Beppes godnattstund
 
 
John Blund
 
 
Drutten och krokodilen
 
 
 
Vad är det idag på tv en massa tecknad skit (Barnkanalen har en del bra program), det är utländska kanaler med tecknad som har våld i sig ett annat väld en förr, det är sparkar och slag mm. Barnen kan inte nämna figurerna vid dess svenska namn idag, det sägs Spiderman och Batman inte Spindelmannen och Läderlappen för de vet inte ens vilka de är om man nämner det svenska namnet. Tråkigt men tyvärr sant.
 
Det är smink långt ned i åldrarna som tom tas med till förskolan och vissa små töser kan inte ens det svenska ordet utan säger make up. Lekkläder finns inte utan det är spetsklänningar, högklackade skor, tajta jeans långt ned i förskoleåldern. Ut och lek, begränsa tv-tittandet, dator användandet och tv-spel användandet!!!
 
Nej jag tycker nog att :
 
 
Nu är det frukost!

Lite bilder!

Roligt, fint. vacker, härligt, snyggt ja vad ni vill. Bilderna vill jag dela med mig av.
 
 
Så sött                                                         
 
Mitt nya tangentbord :)                                 
 
 
Julbelysning i Malaysia                           
 
Sista bilden är väl otroligt vacker? Sen gillar jag buskfigurerna lady och Lufsen, skulle vilja ha dessa nere på gården.
 
 

Galet sugen!!!!

Jag blir tokig, jag måste bara ha det jag är sugen på!!!! Känner aldrig ni så? jag vill ha nuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!
 
 
Inte frysta jordgubbar som jag har hemma, utan färska och så iskall must!!!!!!!
 
Sen är jag även sugen på.
 
Mini, lätt eller vad fasiken det är för sort, skit samma bara det är blåbärsyoghurt!!!!!
 
 
Nästan som man klättrar på väggarna, som att ha abstinens kan jag tänka mig!!!!!
 
 

Prinsessan Lilians begravning!

Från kl 12.40 sitter jag bänkad i soffan och följer prinsessan Lilians begravning. Stör mig inte då med telefonsignaler tack.
Ni får tycka att jag är löjlig, men Kungahuset har alltid varit viktig för mig ända sedan jag var liten.
 
Första gången jag uppmärksammade kungahuset ordentligt och började följa dem var när vi skulle gå på bio och det var stängt p.g.a. att Gustav den VI Adolf hade avlidit då var jag enbart 8 år gammal.
Förstod väl då hur stort det där med Kungen var egentligen.
Sen Victoria föddes då jag var 12 år gammal var det heligt för mig att se allt med Kungafamiljen på tv. Läste det mesta och köpte årsböckerna som står tätt i bokhyllan även om jag inte har alla. Grämer mig fortfarande över att jag inte fick se dopet live men kunde inte ta ledigt från jobbet just då. Men såg det inspelat. Men att se ett Kungligt dop inspelat är absolut inte samma sak som se det live.
 
Varnade kollegerna på jobbet när Hovet gick ut med att Victoria och Daniel och att Madeleine och Chris skulle gifta sig att jag skulle ta semester om det var på en vardag. Nu var det ju inte det och inte  heller när Madeleine och Chris gifter sig.
 
 
Roger Moore och Lilian var mycket nära vänner. Läs mer HÄR
 
Fakta

Kortegevägen

Kortegevägen från Slottet är: Slottsbacken, Skeppsbron, Slottskajen, Norrbro, G:A torg, Regeringsgatan, Hamngatan, Sveavägen, N:a Stationsgatan, Norrtull och in vid Haga södra grindar till gravplatsen.

Dessa gator spärras av för gång-, cykel- och fordonstrafik. Flygförbud kommer även att råda över Slottet och begravningsplatsen på Haga under eftermiddagen.

Kortegen startar från Slottet efter att begravningsgudstjänsten är avslutad vid 14-tiden.

Kortegen beräknas vara framme vid den kungliga begravningsplatsen på Haga omkring 14.30.

 

Källa: Polisen.se

 

Läs mer HÄR

Här anländer Lilians kista till slottet.

 
Klart ni kollar på tv eller hur?

Lördags kvällen

Har ni någonsin vaknat och det känts som om ni blivit överkörd av ett tåg? Ja säger ni när jag var riktigt bakfull, ja när jag var riktigt sjuk, ja när jag inte sovit ordentligt.
Vad bra ni vet varför det gör inte jag. Ingen av de alternativen över stämmer på mig. Nu känns det visserligen bättre men fortfarande känner jag mig helt mörbultad. Precis som de måste känna som är med i Gladiatorerna.
 
Det där med Gladiatorerna är nog inte så bra. En till som fick hoppa av tävlingen p.g.a. skador, sen blev även Phoenix skadad men kunde dock fortsätta att vara Gladiator. Ganska löjligt att man sitter och tittar på det där programmet...som någon slags nostalgisk kärring. Såg det ju tillsammans med mina barn när de var små och det kanske är mer för barn eller?
 
Det är ju inget program man går och längtar efter precis som Fångarna på fortet. Ja längtar och längtar kanske man inte gör....men hallå det är ju ett liknande program egentligen. Men där gillar jag se människor utsättas för sina fobier och  gillar att se om de klarar uppdraget trots sin fobi. har ju själv fobier så jag vet hur det känns och jag skulle aldrig utsätta mig för spindlar eller höga höjder.
Nej nu har jag bestämt mig programmen är för alla eller så har jag barnsinnet kvar eller så är jag en nostalgisk gammal kärring.
 
Middagen igår då hemmagjorda Grekiska köttbullar som vi fryst in från förra helgen med hemmagjord klyftpotatis och hemmagjord Tzatziki. Jag lovar att man kan ta ett måttband och mäta Stures klyftor av potatis och se att alla klyftorna är exakt lika stora.
Är fortfarande frågande över hur fina klyftor han gör och så är de goda till på köpet också.
 
 
 
 
Rödvinet rekommenderar jag, verkligen supergott och det heter:
 
 
Stures klyftor då hälften är kvar på plåten.
 
 
Zoomar in lite så ni lättare kan mäta med ögonen.
 
 
Vi använder nästan bara olivolja som fett hemma, så dessa har det ringlats olivolja över. Plåten smöras inte det räcker med ringlandet med olivolja över sen strör man lite flingsalt över.
 
Den här flaskan har vi alltid hemma, ja inte samma flaska alltså men den sorten och storleken.
 
 
 
Nu ska jag äta frukost och läsa DN+lösa korsordet :)
 
 
 
 
 
 

Handlat klart för idag!

Nu är vi hemma efter besök på Ikea, ÖB och Willys.
 
 
Men älskling ta inte kort därifrån kolla ditåt är ju solen, det blir ju motljus.
 
 
Suck...nöjd nu? Inte men oj då så du kisar... solen i ögonen kanske :)
 
 
Vill ha dessa lampor men tyvärr inte Sture.
 
 
 
Hurra Ikea över för denna gång!!!!!
 
 
Fort mot bilen så hon inte får för sig att hon glömt något på det där hemska varuhuset Ikea.
 
 
Ny väska 100 spänn i köpcentrumet Veddesta centrum.
 
 
Lyfter man på fliken där dödskallen sitter så finns dessa fack under.
 
 
 
Inuti
 
 
Läcker va?
 
Fotoramarna.
 
 
 
fredagsmys.
 
 
Praktiska matlådor till frysen
 
 
Så här hade de gjort på Ikea och då måste jag bara göra det hemma. Istället för att ha påsklämmorna i en låda så kan man lägga dom i en snygg glasburk.
 
 
 
Så där ja nu är det dags för mellis.
 
 

IKEA!

Idag vill jag till Ikea för att handla fotoramar till korten från vårt bröllop och på lille William. Mamma som har en jättebra skrivare har skrivit ut i formaten 13x18 och 10x15. Enligt min beräkning ska det vara 6 stycken 13x18 och tre stycken 10x15, men ska ringa henne innan för att kolla så det stämmer.
 
Dessa på William i 13x18
 
 
 
 
Dessa tre i 10x15
 
 
 
 
Dessa på oss när vi gifter oss                                                                                                                              
 
 
 
Ska in och ta en dusch först och sen läsa DN och äta frukost. Nej Sture jobbar inte idag så han ska väckas senast kl åtta.
 
Min middag igår bestod av plättbakelser. Sture gjorde en pizza denna dag också fanns ingredienser kvar.
 
 
 
 
 
Det är blåbärssylt och hallon mellan plättarna och så en klick grädde och jordgubbar+hallon ovanpå.
Orkade tre av dessa och då fem plättar i varje hög, nja 2 1/2 blev det för magen stod i tre kanter. Åt upp alla bär som blev över bredvid plättbakelserna. Onyttigt men gott och istället för att göra våfflor gjorde jag plättbakelser.
Nu ska jag duscha sen frulle med DN.
 

Bortskämd?

Jag gjorde det! Dammade hela lägenheten+alla videoband och dvd filmer. Man lyfter ju inget tungt och håller inte på att hoppa runt utan står stilla vid stället som ska dammas. Dumt var det väl att jag böjde mig ned för att komma åt lägre partier det känns lite i operationssåren eller sår och sår de har ju börjat att  läka nu. Men det värkte även i ljumskarna och det kändes i benen. Nej nu blir det lugnet resten av dagen. Har även diskat.
 
vad ska jag hitta på? vad ska jag titta på? Man skäms ju när man har så mycket att välja och vraka på och ändå inte vet vad honman ska titta på? Igår började jag se på pang i bygget, men känner inte alls för den idag, såg även En djävuls liv och lustar. Bortskämd kanske man skulle kalla mig när det gäller filmer och kanske man skulle kunna säga att jag borde vara nöjd och inte gnälla över vad jag ska titta på!
 
En film på alla våra filmer med min tråkiga röst i bakgrunden.
 
 
 
Efter att ha sett denna film själv så tror jag det lutar åt någon svensk serie, Tre kronor, nej det var inte så länge sedan jag såg den. Börja om med Skilda världar kanske...ja det tror jag att jag gör. Säsong 10 kommer ju snart ut, men nu börjar vi om från början med säsong 1. Nu vet ni vart jag finns resten av dagen.

Blandad kompott!

Vaknade strax före sex av att jag behövde gå på toaletten. Försökte somna om men till slut var jag tvungen att gå på toaletten. Ibland klarar man att somna om, om man inte är dö kissnödig. Tur var väl det att jag inte somnade om för Sture låg där och sov så sött så. Han brukar åka fem inte gå upp kl sex. Han såg rätt kul ut när han flög upp ur sängen och muttrade något om att han glömt ställa klockan.
Tur att du har mig Sture annars skulle du väl fortfarande ligga i sängen och snusa så sött.
 
Pizzan var jättegod igår och Pizzasåsen Sture gjorde var supergod. Lite bilder före och innan.
 
Förberedelser
 

 
 
 
 
Klara att äta
 
 
 
Hittade en Nostalgisida på Facebook HÄR
 
Med saker från förr, godis, läsk, tv-program saker ja massor av grejor.
 
Dessa två fanns i mitt hem när jag var liten, men tror vår kanna var grön eller så var den orange?
 
 
Säkert va?
 
 
Men denna var ju mer till för att barnen skulle sitta still i bilen.
 
Minns ni?
 
Pojkcyklarna på 70-talet sadeln kallades limpa.
 
 
Min stora favorit Raketosten. Försvann för att snöret om man drog skivor av osten var ohygieniskt.
 
Choklad man åt. Mumsigt.

Klick_Klack kallade vi dessa. jag hade gula kulor minns jag och har den kvar än idag och kan klickklacka fortfarande. Men vad blåmärken man hade på sina handleder när kulorna kom fel.
 
Kolla sidan på Facebook otroligt kul att se alla bilder på saker från förr.
 
 
 

Ingen lust för någonting...suckar högt!

Känner mig trött och hängig. Orkar inte göra någonting, scrapat lite efter Tracys hämnd men såg genast att känslan för det inte alls fanns där. Vart inte alls nöjd.
Ikväll ska vi göra egen Pizza. Nja vi köper Hönekakor men gör egen tomatsås och lägger på vad vi känner för, har bacon, salami, skinka, svamp och ost hemma. Blir nog riktigt smarrigt.
 
Vet inte vad jag ska gör nu då jag sett hela Tracys hämnd. Kolla lite på tradera efter scrap för en babypojke. Har massor med rosa (köpte till bröllopsbilderna)och scrap till en liten tjej så som nappflaska etc. (tänkte scrapa småbarnsbilder på mina barn, men aldrig blivit av, hann aldrig köpa till en kille då projektet las ned) Ja jag vet tänk genus skit i det blåa och ta rosa. Men nu vill jag ha blått och inte rosa till William för just ni skiter jag i allt vad genus är.
Kolla köpte nyss till priset av 35 kronor köp nu på tradera.
 
 
Nä måste äta lite är vrålhungrig.

Tisdagen i text och bilder!

Låg och såg på Tracys hämnd igår hela två diskar hann jag med. Hela serien är 311 minuter lång alltså drygt 6 timmar lång. Bland den bästa serien jag sett någonsin har säkert sett den minst tio gånger tidigare. Hade boken också och har läst den minst tre gånger, men nu finns den helt plötsligt i bokhyllan. Kan inte minnas att jag lånat ut den?
Ska blogga färdigt här och  sen ska jag se sista disken också.
 
 
 
Igår låg jag i soffan i halvdvala på kvällen, blundade och lyssnade med ett halvt öga på Bygglov, var så himla trött. Vakande nu kl fem på morgonen kanske inte så konstigt när man nästan sovit från halv åtta på kvällen igår.
Middagen igår har jag inga bilder på men den bestod av varma mackor.
 
Bakade en Tigerkaka på dagen men kände mig väldigt trött efteråt och hade lite värk. Jag får inte ens skura golv, dammsuga eller tvätta fönster, så baka skulle väl jag också låta bli.
 
Idag blir det åter igen en slappardag, skulle behöva vika tvätt och lägga den i skåpen, tvätta toaletterna, diska, vattna blommor. Men Sture har sagt åt mig och ta det lugnt och det sa ju läkaren också, men jag har ju så svårt för det. Men vill jag bli bra så är det väl bara att bita i det sura äpplet.
 
 
Ska vi kika under locket?
 
 
Oj bara halva kvar, men det var väldigt god och saftig.
 
 
Nu ska jag fortsätta att se på Tracys hämnd
 
 

Prinsessan Lilian är död.

jag visste det här väldigt tidigt igår morse, men har inte skrivit om det p.g.a. operationen igår.
 
Prinsessan Lilian är död. Trots att jag är för Kungahuset och en riktig Rojalist så tycker jag det var fel att prins Bertil och prinsessan Lilian inte fick gifta sig tidigare. Fel att de behövde smyga med sin kärlek i så många år.
 

Lilian älskade i hemlighet i 33 år

Den brittiska gruvarbetardottern levde som i en saga – och hon fick sin drömprins till slut

 
 
Läs hela artikeln om deras kärlekssaga HÄR
 
 
 

H.K.H. Prinsessan Lilian har avlidit

 
Läs mer HÄR

Operationen!

OPERATIONEN:
 
Kom till sös kl 7.30 och fick komma in på mitt rum strax innan åtta redan och byta om till urfula kläder. De sa att operationen skulle bli av kl nio, sen kom d ein halv nio och ändrade till kl 12. Usch vilken väntan tänkte jag.Så ringde Sture som åkt och handlat att han kunde åka hem och vänta istället
Men 9.20 sa de att det blivit ändrat igen och det till snart. Ringde Sture igen och sa att jag skulle ringa efter att operationen var klar. Fick sen smärtstillande och den lugnande som inte alls hjälpte. Kördes in på operationen strax före tio och där var det en massa förberedelser innan de tvättade mig och sen operationen. Kördes in på uppvaket efter operationen kl 11.10 sen tillbaka på avdelningen 11.35. Hur den gick till ser ni under.
 
Hade jag vetat hur operationen skulle bli med enbart lokalbedövning skulle jag valt att bli sövd.
 
På avdelningen fick jag smärtstillande och en lugnade tablett som inte alls var lugnade då jag var orolig när jag kom in på operationen. De var supertrevliga och rara på operationen väldigt noga med att jag skulle protestera vid minsta lilla smärta.
 
Tvättningen med sprit utanpå som kunde svida var en baggis inuti var inget roligt då de tryckte mot ändtarmen kändes det som om man höll på att skita på sig...ursäkta ordvalet. Även som de skulle sprätta upp ändtarmen...fy fasiken säger jag bara. Sen började sprutsticken och de kändes ordentligt flera gånger och jag sa till och fick då mer smärtstillande, tror de sprutade in lugnade också då jag började gråta i mitten för att de gjorde ont då de slet och drog och höll på, inte jätteont men det var otroligt jobbigt. Sen kände jag av när de sydde också men det var en baggis mot de andra innan. De var super rara hela tiden och sprutade in det de ansåg mig behöva, klappade på mig och frågade hur det gick. Tog av syrgasmasken för att klia mig på näsan...ja jag höll på att bli tokigt av vad den kliade hela tiden.
 
Sen låg jag på uppvaket en kvart men sov aldrig, sen in på avdelningen och fick macka och saft som jag drack glas efter glas för att kunna kissa lättare då utspädd urin inte svider lika mycket.
 
Fick äta 12.15 och bälgade saft för att kunna kissa. Sture kom kl 1 och strax efter 2 gick jag in på toaletten. Det kändes ingenting och det kom en del kiss, men sved gjorde det inte alls. Så kl 3 var jag hemma i min egen säng igen. Mådde otroligt illa på väg hem i bilen så en hink bredvis sängen och en kall trasa på huvudet gjorde att jag somnade omgående och sov fram tills kl 17.30
 
Det kanske låter illa men det gjorde aldrig så ont att jag inte stod ut med det, mest obehaglig av att vara vaken, men det gjorde tillräckligt ont  för att säga till och få mer smärtstillande som verkade omgående.
 
 
Hade ingen kamera med mig p.g.a. att det stod foto förbud i entrén men när vi åkte hissen ned fiskade Sture upp min kamera. Men det kunde han väl gjort på avdelningen så jag fick en bild mig i sängen etc.
 
Bilder i garaget på sös och på vägen hem.
 
 
 
 
Vägen hem, ser ni stadshuset?
 
 
Gamla stan på andra sidan
 
 
Ännu närmare stadshuset
 
 
Ännu närmare.
 
 
Men jösses Sture flytta på dig vill ha en bra bild nu för här gifte vi ju oss.
 
 
Titta vatten och söders höjders på andra sidan.
 
 
Sen fick vi köra lite åt sidan för det kom brandbilar med sirenerna på och en polisbil. Vid vattnet på Norrmälarstrand stod en drös ambulanser, brandbilar och polisbilar. Fick en liten bild på detta, men Stures huvud var i vägen. han ville inte alls ducka lite????
 
 
Mitt armband som jag vik på sjukhuset
 
 
Hur jag mår nu? Bättre för igår kunde jag knappt röra mig då det känns som en fruktansvärd träningsvärk i båda låren och i ljumskarna. Det är helt normal då de går in i en del av lårmuskeln. Kunde knappt sitta ned, men idag går det bättre att sitta och röra sig. Som ni kanske förstår efter detta långa inlägg.
Uppe med tuppen men somnade strax efter kl 21 igår.
 
Middagen igår vart snabbmat för jag mådde inte alls illa när jag vaknade utan var riktigt hungrig.
 
 
 

Operatiobsdags!

Usch snart ska vi åka iväg till Södersjukhuset för min operation. De ringde aldrig igår kväll som de sa att de skulle göra i Tisdags: Vi ringer kvällen innan. Men på pappret står det att hör du inget ifrån oss så ska du vara på avdelningen kl åtta. Så det får väl bli kl åtta då.
 
Krångligt att åka bil dit p.g.a. dubbförbudet på Hornsgatan, Sture är lite osäker på hur han ska åka men det verkar luta åt uppåt Centralbron sen mot söder och sen Folkungagatan, Götgatan ned och  sen Ringvägen. Varför vi tar bilen? Jo för jag får inte åka kommunalt hem och det lutar åt att Sture sitter i caféet och läser och väntar tills jag är klar. Även om han inte väntar så känns det tryggt att han följer med mig dit iallfall.
 
Tog några bilder på mina tulpaner som nu börjar slå ut iallafall de gula fina.
 
 
 
 
 
Nej ska spela lite Panic pepper på King.com så nervositeten minskar.

Barbie man!

I'm Barbie Man': Collector spends $80,000 and fills four-bedrooms on 2,000 Barbies (and he has 1,000 Kens)

  • Stanley Colorite, 41, houses his collection of Barbies at his seven-bedroom home in Hudson, Florida
  • It has taken 16 years so far to amass the dolls and he won't stop till the house is full
  • His partner Dennis Schlicker has 1,000 versions of Barbie's boyfriend Ken
  • Mr Colorite spends $30,000 a year adding to his collection through jumble sales and eBay
  • Most expensive doll is the Pink Splendor Barbie, worth a thousand dollars
Googles översättning inte min:
 
Jag Barbie Man ": Collector spenderar $ 80.000 och fyller fyra-sovrum på 2.000 Barbies (och han har 1.000 Kens)

     Stanley Colorite, 41, hus hans samling av Barbies på hans sju sovrum hem i Hudson, Florida
     Det har tagit 16 år så långt för att samla dockor och han kommer inte att sluta förrän huset är fullt
     Hans partner Dennis Schlicker har 1.000 versioner av Barbies pojkvän Ken
     Herr Colorite spenderar $ 30.000 per år till sin samling genom löst försäljning och eBay
     Dyraste docka är den rosa Splendor Barbie, tusen dollar
 
 
 
 
 
Läs och se mer bilder mer HÄR
 
Ganska häftigt faktiskt. Jag har noll prylar jämfört med han :-)

Om plantering!

Vi Sture planterar om mina S:t Paulor.
 
 
Min största och nu är det fjärde gången den får större kruka.
 
 
 
 
 
 
 
Aha ni vill se helheten i fönstret.
 
Varsågod!
 
 
Nu ska vi ta en palm och en Clivia de behöver mer jord och palmen en större kruka de andra växterna får vänta till nästa månad. Tre av mina Clivior har ungar alltså det har växt upp en liten bredvid den stora en stor har tom två ungar. Ska höra med sonen om han vill ha ett par Clivior för jag har inte plats för fler. De är ju ganska dyra en sex-blads clivia kostar nästan 200 kronor och mina har betydligt mer blad. Synd då att kasta dem när någon annan kanske vill ha dem.
 
 

Carola!

Jaha och varför måste Carola vara med i melodifestivalen. Trettio år sen hon stod på scen och tog hem vinsten i melodifestivalen med Främling. En liten falsk flicka med bibel i handen som påstod att hon levde och levt efter den.
 
Trotts att hon levt ett vilt liv med både alkohol och killar, visat upp sig ordentligt på bilder där hon sjöng i en hårdrocksgrupp. Nej jag har alltid tyckt denna tjej varit otroligt falsk och alltid haft ett falsk leende fastklistrat i ansiktet. Visst hon sjunger bra det säger jag inget om, men som person nej tack.
 
 
Hon stod där igår igen och sjöng Främling och tackade Gud. Hon vann 1991 med Fångad av en stormvind men kom enbart trea 1983 med Främling, hade de som vunnit schlagerfestivalen kommit in igår och sjungit sina bidrag hade det varit helt okey. Men Främling vann ju inte ens utan kom trea.
Bästa som vunnit är Abba med Waterloo 1974, tvåa kommer Charlotte Nilsson med Tusen och en natt 1999, trea Loreen med Europhia 2012 och fyra Carola med Fångad av en stormvind 1991,sämst tycker jag Diggeley Diggelo var med bröderna Herreys 1984.
 
Vad säger ni?
 
 

Lördagen i text och bildet.

Yohio och Ralf Gyllenhammar skull stått som segrare. Robin hade jag på tredje plats tillsammans med State of drama och Ulrik Munther.
 
Det som är bra med Robin är detta:You" är skriven av Robin Stjernberg, Linnea Deb, Joy Deb, Joakim Harestad. Men Yohio var med och skrev sin låt också även Ralf Gyllenhammar.
 
Men eftersom den internationella juryn gav Robin flest poäng borde vi ha lite mer chans utomlands, men detta har ju hänt förr och vi har då inte vunnit. Sen tycker jag det ska vara vi svenska folket som röstar fram en segrare och då hade Yohio stått där istället. Kolla nedanför.

Yohio folkets vinnare

Av tv-tittarna fick Yohio hela 103 poäng, vilket innebär att han fick flest. Stjernberg fick endast 75 poäng.

Yohio fick dock endast 30 poäng av den internationella juryn, vilket var den sämsta utdelningen. Av juryn fick Stjernberg 91 poäng, vilket är flest.

RESULTAT:

1. Robin Stjernberg: "You" 166 poäng (91 + 75)

2. Yohio: "Heartbreak Hotel" 136 (30 + 103)

3. Ulrik Munther: "Tell the world I'm here" 126 (82 + 44)

4. Anton Ewald: "Begging" 108 (49 + 59)

5. Louise Hoffsten: "Only the dead fish follow the stream" 85 (36 + 49)

6. Sean Banan: "Copacabanana" 78 (37 + 41)

7. Ralf Gyllenhammar: "Bed on fire" 73 (33 + 40)

8. David Lindgren: "Skyline" 69 (57 + 12)

9. State of Drama: "Falling" 68 (50 + 18)

10. Ravaillacz: "En riktig jävla schlager" 40 (8 + 32)

Källa: TT Spektra

 

DE FICK EUROPAS TOLVPOÄNGARE:

CYPERN: Sean Banan SPANIEN: Louise Hoffsten ITALIEN: Ulrik Munther ISLAND: Robin Stjernberg MALTA: David Lindgren UKRAINA: Ralf Gyllenhammar GREKLAND: Robin Stjernberg FRANKRIKE: Ulrik Munther STORBRITANNIEN: Ulrik Munther KROATIEN: Robin Stjernberg TYSKLAND: David Lindgren.

Läs mer HÄR

 

Igår så såg vi efter att vi kommit hem ett par avsnitt av Rötter. Jag  gillar verkligen den serien och den byggs ju på sanning också. Boken är skriven av Alex Haley.

 

 
Har ni sett Rötter? jag har sett den flera gånger men aldrig läst boken.
Nu går vi vidare till middagen.
 
Grekiska köttbullar som verkligen var supergoda:
 
 
 
 
 
 
 
Mumsiga var de och såsen var helt underbar. Nu är det frukost dags.

 

 

 

 


Handlat!

Melodifestivalen räddad!!!!
 
 
 
 
 
 
 
Massor av gott, laddat för final ikväll.
 
Köpte fina tulpaner också.
 

 
 
Fåglarna ska väl ha sitt också en frömatare.
 
 
Sen köpte vi jord och svarta krukor, planteringsdags imorgon. För nu ska vi se på rötter efter att ha ätit mellis.

Sverige är ett bra land?

 
 
Sverige är ett bra land. Där få alla tycka och tänka som man vill, där gäller yttrandefrihet för alla. Håller helt och fullt med men detta gäller dock så länge man tycker som majoriteten. För tycker man som minoriteten gör får man elaka ord kastade efter sig, man blir kallad diverse saker, folk gör miner efter en och viskar om en. Eller så skrivs gruppen, personerna ned i tidningarna. Tidningarna spär på med lite lögner också så blir det lite snaskigare.
 
Sverige är ett bra land för där har alla samma rättigheter det finns en lag där man inte får behandla personer olika beroende på kön, läggning, nationalitet etc. Men detta gäller tyvärr inte alla grupper av människor men det ser fint ut på pappret.
 
Sverige är ett bra land för där finns ingen fattigdom eller barnfattigdom, tänk alltid på de som har de värre.
Så som mor och farföräldrar sa förr när man inte åt upp maten: Tänk på de fattiga barnen!
Vet en arbetskompis till mig som svarade sin mormor med orden: Men skicka maten dit då med posten efter att hon fått meningen: tänk på de fattiga barnen slängt mot sig när hon inte ville äta av maten.
 
Men Sverige är ett bra land sjukvården är billig tack vare att vi betalar skatt och skolan är gratis av samma själ. Men vad får vi för pengarna då? Sjuksyrror, läkare och personer som jobbar inom sjukvården går på knäna p.g.a. personalbrist, patiensernas säkerhet är i fara. Men är du rik kan du köpa dig en sjukförsäkring och få bättre vård.
De som styr Sverige gynnar de rika och låter de fattiga bli fattigare. Vi har åter igen fått ett klass samhälle med stora skillnader på människor. Vi är tillbaka till för då det fanns fyra stånd Adel, Präster, Borgare och Bönder. De som inga pengar har ska tryckas ned ytterligare, sjuk får du inte vara för det är tidsanpassat och är du inte frisk när tiden går ut så dras pengarna in och du får leva på noll kronor.
 
Men skolan är ju gratis det är väl bra. Visst är det bra men det blir större och större klasser fler och fler barn går ut med usla betyg och lärarna går in i väggen.
 
Nej sätt stopp nu omgående ordna upp förskola och skola och sjukvården så de som arbetar där orkar med. Se till att omgående minska barngrupperna, öka på personalen inom sjukvården och avsätt mer pengar till dessa grupper jag har nämnt.
Då först kan vi säga att Sverige är ett bra land och stå för det.
 
 
Men helt klart så stämmer det som står på flaggan här över. men som alla vet så är det inte enbart en vacker yta som har betydelse idag. Utan även de som finns under bör vara vackert.

Gud är ond!

Jag kommer säkert att trampa några på tårna nu, men alla har rätt till en åsikt. Jag tror inte på Gud, jag kan inte tänka mig att han skulle finnas och en av anledningarna är denna:
 
 
 
De som tror på Gud säger: men Gud ger oss prövningar att gå igenom bla bla bla. Om Gud fanns så vore han omänsklig som utsätter ett litet barn och dess föräldrar för denna prövning. Att låta ett barn lida med flit är misshandel och förbjudet i Sverige. Om Gud fanns tvivlar jag starkt på att all ondska som finns i världen skulle existera. Vissa är ju helt besatta av sin Gud och allt som händer och sker är Guds vilja. Jag kan inte förstå att Gud är så stor och hur man kan tro på en sådan ond man. För om han skulle finnas så vore han en ond man, en barnmisshandlare, mördare mm. Men jösses säger visa nu vad hon hädar. Ja visst det kanske jag gör, men jag tror inte heller på att Gud finns.
 
Citat:
 

"Sista tiden blev precis som vi ville"

 

Treåriga Malva fick dö hemma, i sin mammas och pappas säng.

Hon somnade in med ett litet leende på sina läppar - efter att ha kämpat mot cancern i över två år.

- Vi är så otroligt tacksamma för att vi fick möjlighet att vara hemma och för att vi fick sådan jättebra hjälp med vården, säger Malvas mamma Jenny Karlsson, 34.

 

Läs hela artikeln HÄR

 

Vilken god varelse skulle utsätta en familj för detta?


Rosa rosor!

Tack min älskade Sture! En bukett rosa rosor stod på byrån i hallen när jag kom hem från jobbet igår. En extra tanke till  mig på internationella kvinnodagen. Så himla sött av honom.
 
 
 
  
 
 
 
Idag är det då Lördag och vi har enbart en pytte disk framför oss+ tvättstugan där enbart två maskiner idag. Varannan vecka har vi stor tvätt+storstädning och denna vecka är då lilltvätt enbart kläder och arbetskläder som används under veckan, under denna vecka sopar jag även golven då och då men dammsugaren och dammtrasan få sanna i skåpet. Använder även den lilla dammsugaren som alltid står framme i hallen p.g.a. allt grus som blir från skorna. Storstädsveckan då dammsugs hela lägenheten+alla golv skuras, dörrlister torkas av, det dammas överallt och badrum+lilla toaletten torkas rent i varje vrå, likaså i köket. Att dammsuga och torka golv +damma varje helg tycker vi inte behövs. Man måste få göra annat på helgerna än städa.
 
Får se vad som hittas på idag då, det lutar åt en slappardag i soffan.

Internationella kvinnodagen!

 
Idag ska vi tänka lite extra på alla kvinnor som har det svårt ute i världen, både här hemma och utanför. Bara för att det finns de som har det värre betyder det inte att vi ska glömma bort kvinnorna här hemma. De kan ha det förjävligt, även om det inte gäller tvångsgifte, tortyr, omskärelse, fattigdom etc. Vi ska sända alla kvinnor en tanke idag. Utan oss så skulle hela världen stanna.
 
Lite av vad som händer idag. HÄR  och HÄR
 
 
 
Jag tycker det är viktigt att uppmärksamma denna dagen.
 
Är det inte hräligt att det är fredag idag. Står på jobbet och knappar in detta inlägg på en laptop som jag bara skriver fel på. Vill ha ett tangentbord som jag är van vid istället.
Nu ska jag ta min DN och sätta mig i personalrummet för att itna min frukost, ostmackor med sallad och gurka.

Bloggtorka?

 
Inskrivningen i Tisdags tog inte fyra timmar utan två med väntan mellan de personer man skulle träffa inför operationen på måndag. De ringer på söndag och talar om vilken tid jag ska opereras. Hoppas det blir tidigt då jag inte får äta frukost och jag utan frukost är ingen människa då jag nästan alltid vaknar hungrig som en varg.
 
Igår hade vi APT skönt att det är över. Vill göra mer på avdelningen än vi får göra. Mycket info för hela stugan sen små grupper med olika uppgifter. Nej vi behöver mer tid för reflektion.
 
Nej men jösses vad still det står i huvudet  dag då. Bloggtorka igen och jag som älskar att skriva. Fingrarna brukar flyga över tangentbordet och ord efter ord präntas ned i bloggen. Oftast en massa onödigt snack men iallafall så blir det någonting av det.
 Nu är detta mer som ett info inlägg som man skriver till föräldrarna i förskolan om vad man gjort som i ett månadsbrev, fast det här blir ju dagbrev.
 
 
Kan ju ge mig in i det där om barnfria fik och sen länka till en bloggerska som tycker det är helt okej. Jag själv då? Totalt NEJ för barnfria fik eller förbjuda barn från fiken. Vad är det för galenskaper? Barn är barn, men självklart ska de inte springas runt på fiket. Man fikar och barnet sitter och gör detsamma på stolen. Barn som springer runt och skriker har inte uppfostrat rätt av föräldrarna. Ett barn kan alltid sitta ned en stund utan bråk och äta tillsammans med sina föräldrar eller mor,/farföräldrar.
 
Att själv ha barn och tycka detta är rätt och sen i samma mening skriva: jag går inte och fikar med ..... Dels för att det inte är kul för mig men ännu mer för att det inte är kul för honom. Ska han sitta på en stol och bli hyschad och tillsagd om att man gör si och inte gör så för att vi är på kafé. Inte kul alls för honom för han är ett barn och han förstår inte vilket uppförande som är lämpligt i den lokal som vi befinner oss i.
 
Men vad är detta? Det är vi föräldrar som ska göra så att barnen växer, att de lär sig ta ansvar etc. Givetvis ska vi även lära barnen successivt hur man uppför sig och att kunna sitta still och äta sin mat/fika utan att behöva hoppa ned i ett och rusa runt. Att sätta sig på ett fik i timmar och begära att barnen ska sitta stilla är inget jag begär eller anser att det ska göra. Men en fikastund på ca 30 minuter tillsammans med sina föräldrar tycker jag att barn ska klara. Är säker på att de flesta gör det också. Iallafall av den erfarenhet jag har då jag är ute.
Ja läs inlägget själva HÄR
 
jag fikade med mina barn när jag var inne i stan med dem eller bara ute och handlade i förorten stationern bredvid min. När de var riktigt små hade jag med lite leksaker ifall de tröttnade. hade aldrig några problem med detta. Jag var själv med alla tre ute på fik en nyfödd en på 2 och en på 3 och ett halvt år. Första gången jag var ute själv var den yngsta en månad. jag var inne i stan och handlade vinterkläder till alla barnen. Först åt vi lunch sen fikade vi på ett fik. barn är inte monster utan små individer som har otroligt lätt att anpassa sig och ger man de rätt väg i livet successivt så kan alla barn fika på ett fik

Tisdag och ledig

Igår öppnade jag och hann inte blogga på morgonen. Så idag visar jag upp Söndagsmiddagen som inte föll mig i smaken riktigt. Sture tyckte det var jättegott, men jag tyckte det var smaklöst eller det smakade inget och smördegen bara smulade och frasade+växte i munnen. Först rör man ihop en röra på 150 g Fetaost, en hackad rödlök, två nävar färsk spenat, två ägg och sen peppar och salt.
På en plåt har man rullat ut en smördeg. lägg röran mitt på och vik ihop allt som ett paket, ringla över 2 tsk olivolja. Ska stå i ugnen 35-40 minuter i 220 grader, men glöm den tiden vi kikade efter 25 minuter och då var det nästan bränt.
 
 
 
 
Tyckte det lät så gott när jag läste receptet. Men prova måste man ju göra för att hitta nya middagar.
 
Idag är jag sjuk eftersom jag ska till Södersjukhuset för inskrivning, besöket väntas ta ca 4 timmar. Man får oftast träffa både gynekolog, narkosläkare och sjuksköterska. Ja jag är ju inte sjuk men har tagit en sjukdag och meddelat chefen i god tid innan. Fattar inte varför det ska ta just 4 timmar???? Sådant borde de meddela om i alla infon man får när man får tiden hemskickad.

drömmöbler

Kolla in vår nya bokhylla och matsalsbord, himmelsäng och soffa.
 
 

Price - £4,000,000.00 kostar sängen!

 
Kanske i en annan färg inte vitt.
 
 
Nytt köksbord. Vist är det fint?
 
 
Lite lyx fögyller vardagen! Eller hur?

Ingen vinst för Sverige

Jaha en norrbagge vann Vasaloppet i år. trist när vi hade två svenskar bland de fyra bästa. Jörgen Aukland segrade.
 
  1   10   Aukland, Jörgen H35 Team Xtra personell   - - +00:00 03:50:48
  2   2   Tynell, Daniel H35 Team Tynell Grycksbo IF OK - - +00:02 03:50:50
  3   7   Aukland, Anders H40 Team Xtra personell   - - +00:03 03:50:51
  4   1   Brink, Jörgen H35 Team United Bakeries Hudiksvalls IF - - +00:07 03:50:55
  5   192   Eriksson, Jens H21   Dala-Floda IF - - +00:17 03:51:05
  6   3   Rezac, Stanislav H40 Team Xtra personell
 
 
 

Söndags morgon!

Ingen akut igår utan en helt vanlig lördagskväll med melodifestivalen på tv. Jag ville se  Cookies beans och Rolinski i final, Robin hade jag som trea men Anton hade jag på delad sistaplats tillsammans med Ugglas och Berang Miro.
Erik Gadd var inge vidare inte Tone och Erik heller djupt besviken blev jag då jag hört att de skulle vara bra. Såg inte den delfinalen om ni undrar. Nej i år tror jag inte Sverige har någon chans.
Vad tycker ni själva?
 
Igår åt vi vitt bröd till middag med en massa tillbehör på...ja se själva.
 
 
Stures tallrik
 
  Min tallrik
 
 
 
 
Hart t:n på det är ju Vasaloppet idag. Sitter inte still och tittar exakt hela tiden eller glor på tv: hela tiden. Kollar då och då och lyssnar medans jag sitter här vid datorn som är precis bredvid tv:n.
Vad mera ska göras idag då. Jo se reprisen på Gladiatorerna och dammsuga+skura golven. Sen ska jag se flera avsnitt av Skilda världar och äta resterna från gårdagens middag.
 
Veckan då. Inskrivning på tisdag som tar ca fyra timmar ska vara där 10.30 inför operationen den 11 Mars. är ledig från jobbet denna dag. Sen då APT på Onsdags kvällen mellan 16-19. Vill ha dessa timmar enbart  till vår avdelnings planering. Men nu är det så mycket annat där vi är hela förskolan bla info och sen gruppindelning. Vill ha tiden till vår avdelning för planering, reflektion etc. Sen en halv timme i början då vi planerar hela förskolan tillsammans tex gemensamma aktiviteter och dylikt.
Så hade vi alltid förr och vi hann med massor.
 
Nej vill slänga lite ögon på Vasaloppet nu som drar igång om tio minuter. Starten vill man alltid se.

Underbar Fredagskväll!!

Nu undrar ni säkert vart jag varit. Eftersom jag först nu satt på datorn. Ja jag vet inte riktigt hur jag ska börja.
Ni vet alla hur det känns när man lämnar jobbet en fredag kväll? Jo...Äntligen fredag. Nu finns det säkert några smarta idioter där ute som genast vill kasta sig över tangentbordet och skriva: men inte jag jag älskar mitt jobb, du kanske bör tänka på att byta jobb eller men inte jag jag jobbar ju helger bla bla bla bla!!!!! Snopet va ni hann inte!
Iallafall den känslan hade jag igår efter en otroligt jobbig vecka. Kunde inte ens ringa min dotter som jag såg hade ringt mig på fredags eftermiddagen utan skickade istället ett snabbt sms om kaos på jobbet och ring mig efter sex ikväll.
 
Kom till saken människa!!! Väl hemma sov jag en timme och sen åt vi middag. Efter middagen sa Sture att jag fått sms när jag sov. Kollade telefonen och det var från min dotter: Behöver migrän tabletter eller tabletter. Skit samma jag ringde genast upp. Hon lät full, sluddrade och lät jätte trött. Jag har själv migrän och vet att hon också har det men det här stämde inte för mig. Hennes sambo var bortrest igår och hur vi än vände och vred på det så fanns det ingen som kunde köra henne till akuten. Varför inte Sture undrar ni säkert. En öl till maten är för mig och honom en öl för mycket för att sätta sig bakom ratten. Sen varför akuten? Jo för värk i nacken och i ansiktet är inte migrän för mig som lever med det.
Jag tänkte hjärnblödning, hjärnhinne inflammation.
 
 
 
Vi kom in ca 18.45 och lämnade akuten exakt kl 01.30. Tre läkare kollade på henne och d den sista frågade även överläkaren om min dotter. Hon fick Citadon och sändes sedan hem fortfarande med värk men bättre. Läkaren var säker på efter flera undersökningar, blodprover och andra prover att det inte var något neurologiskt. Utan en kommande virus, bihålor som spökade eller spänningshuvudvärk.
Gav henne en migräntablett Maxalt som ska smälta i munnen och den tog hon idag och värken försvann nästan. Så nu har mamma ställt diagnosen: Migrän som spridit sig till hela huvudet. Så nu har jag sagt till min dotter att ringa husläkaren för att få tabletterna Maxalt utskrivna.
 
Idag handlade jag lite till henne Proviva mango, fruktsoppa, cocktailtomater, drakfrukt, mango, angry birds godis, Ahlgrens bilar och smågodis. Fick även kika på nya lägenheten som var fin men för mycket vitt för min smak. Kunde inte stanna så länge då Sture väntade i bilen och hon har två katter som jag nästan omgående känner av. Kom hem kl två och la mig och såg på dvd somnade kl tre och vaknade först halv tio. Nu har jag åter igen sovit två timmar och nyss vaknat.
Men innan vi åkte och handlade så hade vi stortvätt och dammade hela lägenheten och städade badrum+lilla toan.
 
Älskade lilla gumman du gjorde mamma orolig igår
 
 
 

FREDAG! HURRA!

 
Men hallå vakna, vakna det är fredag idag!!!!!!
 
 
Måste skriva att sammanhållning på arbetet är otroligt viktig. Att hjälpas åt och prata med varandra. Vår avdelning fick hjälp igår över lunchen då kollegorna plockade in flera av våra barn till sig under lunchen och rasterna. Så vi slapp att vara enbart två över lunchen och en ensam under en halv timmes rast  för den andre med 16 barn. Det är sådant här som gör att jobbet som innan känts tungt blir lättare. Inte på alla arbetsplatser som det fungerar så som hos oss. Sen gjorde vi samma sak efter då två kollegor var ensamma efter tre.
 
Idag är det då fredag och helgen är här. Ska åka till jobbet lite tidigare och äta frukost där, tar med mig matsäck :-)+DN. Käkar frukost och löser lit korsord tillsammans med en kollega som har en liten frukost rast vid den tiden.
Nej har lite annat att pyssla med så här på morgonen så vi får höras någon annan gång.

RSS 2.0