Valborgsmässoafton!

 
Ha ha idag kan man faktiskt säga att det är fredag eftersom man är ledig imorgon. Känns skönt att jobba två dagar sen ledig en dag  sen två dagar till.
Veckan blir så mycket kortare då. Eftersom jag enbart sov tre timmar igår natt var jag supertrött igår, Men trotts det åkte vi till Willys för att handla lite och även kolla på jobbskor på skokanonen i Veddesta centrum. De hade inte ett skit enbart ett par svarta stela jobbsandaler som dessutom var urfula. Nej ska in på skopunkten istället och kolla först på nätet så får jag se vad de har att erbjuda.
Vore ju toppen om Sture jobbade in morgondagen idag så att han var ledig, för då skulle man kunna hänga på låset till skoaffärerna. Kanske även svänga in en snabbis på Ikea!
 
Ska snart äta frukost och ta med mig lite gott för att äta på eftermiddagen eftersom jag stänger idag.
Aldrig kul att stänga och nu blir det väl inne stängning idag för det verkar så på vädret. När kommer våren egentligen imorgon är det ju maj för fasen.
Snart och snart måste sätta fart nu och klämma i mig lite fil och ett glas proviva mango.
Ni får ha en så jättebra dag.
 

Gårsstädning!

Efter tre timmars städning på gården så sitter jag nu här för att lägga ut lite bilder.
 
Vårt land. Se så många tulpanknoppar som kommit upp.
 
 
 
Blommor
 
 
Löjnatshjärtat. Som kommer växa upp och slå ut.
 
 
Full fart.
 
 
 
En duva.
 
 
 
 
Apan i trädet som ska koppla ur en sladd i oxeln.
 
 
 
 
Små pyssel i landet, här sätter Sture upp staketet staketet.
 
 
 
 
 
Staketet klart.
 
 
Mat paus.
 
 
Grillmästare Jocke.
 
 
 
Hungrig Sture.
 
 
Trevlig stund med grannarna, men jag är nu jättetrött och vil bara vila och se på tv en stund.

Söndags morgon som badar i sol1

Igår så vi filmen Sune i Grekland, ganska dålig faktiskt. Särskilt skådespelarna tyvärr. Sen såg vi ett avsnitt av familjen Macahan. Den är alltid bra.
 
 
 
På kvällen då så var det hockey matchen mellan tre kronors hockeylag 94 som vann os och laget omöjligt på svenska. Vart 5-5 sen var det slit, nej jag hade hoppas på förlängning och straffar som det ska vara på riktigt. Men matchen var kul att se och fakiren var ju väldigt bra i mål vilket man inte alls hade trott.
Sen såg vi inspelningen av tonårsbossen sämsta avsnittet hittills. Sen dog jag och vaknade nu kl sju.
 
Idag är det städning på gården som gäller, vi ska fräscha upp lite ytterligare i landet. Tänka på vad vi ska göra med landet som vi satte potatis i förra året och den aldrig kom upp mer än ett par kvistar. Solen skiner men ännu är det bara knappt 5+, men det kommer att stiga under dagen. Tur att det inte regnade, så himla tråkigt att göra vårfint i regnet. Får se om vi hinner att sticka iväg och köpa lite blommor till landet och nya skor till jobbet och lite annan handling. Vi har även Arga snickaren och Fantasterna att se idag. Kniven mot strupen ser vi ikväll då det inte är ett skit på tv:n.
 
Oj det blev mycket att göra idag, gården borde vi skita i men vill träffa vissa grannar och prata lite.
Sen vill vi kolla vad vi ska göra med det gamla potatislandet som ligger rätt mörkt. Någon som har en ide? Lite morgonsol kommer fram där och så lite på eftermiddagen, men det skuggas av träd bla tallar.

Uppe tidigt denna lördag.

Full rusch sen klockan sex här hemma. Städat hela kylskåpet och skrubbat det rent. Var enbart en burk sill som åkte i soporna. Kollat igenom frys och skafferi och skrivit en handlingslista. Diskat och slängt tidningar och tvättat spisen. Visst är jag duktig?
 
Tog två bilder på de St:Paulor som blommar mest just nu, men alla blommar.
 
 
 
Här får ni se två foton som jag tog med förskolans kamera på skräpplockardagen. Ja vår avdelnings kamera alla avdelningar har en egen.
 
 
 
Visst är Videkvistarna fina?
Mailade korten till min mejladress från min adress som jag har på jobbet.
 
Nu trodde ni gnälliga skvallerbyttor med ert trista liv att ni skulle få gnugga händerna efter att jag lagt upp kort på barnen. Ha ha ha nu fick ni en långnäsa av mig va?????
 
Ni med ert tråkiga liv som gnäller på allt och inget. Letar fel och slänger ut en besk kommentar då och då. Lilla A-M och Börje bla.
Sen ni som gnäller om att jag kränker Reinfeldt för att jag skriver vad jag tycker om hans politik och hans sätt att agera. Han är en skit och det står jag för. Han tar från de fattiga och ger till de rika, han gör klyftorna mellan folk i samhället större. Han går bakåt i tiden istället för framåt.Han borde bort och ersättas av något annat parti dock inte borgerligt.
 
Alltså ni som läser min blogg enbart för att kunna hitta något att anmärka på...långnäsa till er!!!!!
Jösses hur kom jag in på allt detta nu då? Just det långnäsan var det ja.
 
Nu ska ni få se två böcker som damp ned igår från Bokus.
 
Här kommer det lagas mat och i sommar gör vi Stockholm på Medeltiden.
 
 
 
Kolla en ny mattidning har kommit ut. Massor av goda pajer bla med lammfärs i och Cheesecake bla på skaldjur. Här ska lagas mat igen.
 
 
Sture åt och åt...suck nu ljuger jag igen.
 
 
 
Ha en bra dag nu är det frukost och DN.
 
 

Tralalalalaaaaa fredag idaaaag!!!!!!!

 
Vilket väder det blev igår. 18+ och strålande solsken. Skräp plockardagen gick jättebra, vi plockade skräp sen blev det korv med bröd och en glasspinne.
Vi tog mängder med bilder som sedan las in i vår digitalram så föräldrarna kunde kika när de kom och hämtade sina barn.
En toppendag igår.
 
 
Blir antagligen ingen utgång på lördag då en av kollegerna är sjuk men vi skjuter på det inga problem alla ska ju vara samlade. En undrade om vi inte kunde gå ut vi tre ändå, men nu måste det läggas undan pengar här hemma bla p.g.a. strejken i transport, Sture kan ju inte hoppa in och jobba nästa vecka om den fortgår. De får inte jobba över sopgubbarna och inte ta in vikarier vid sjukdom eller jobba själva...nej så var det nog inte det sist nämnda. På lördag skulle de ju bjuda mig som bröllops present men om vi går ut vi tre så bekostar jag det själv. Men när läget är som det är nu så är det pengar att tänka på i första hand.
 
Usch vad seg jag är, illamåendet kommer och går bla  inatt och när jag vaknade kände jag av det. Ska prova filmjölk och proviva över helgen och om det inte blir bättre bokar jag tid hos min läkare.
Så här kan jag ju inte ha det.
 
Vi har nu bestämt oss för att ta stortvätten nästa helg+städningen så lördagen får bli slappardag sen är det gårdsstädning på söndag, när den är klar blir det film i soffan. Näst helg så blir det mycket på lördag förmiddag men eftermiddagen blir lugn även söndagen då det bara ska handlas lite.
För att ladda batterierna till kommande arbetsvecka så måste helgen få vara lugn också och inte bara en massa jobbmåsten.
Stänger idag och det är aldrig roligt på fredagar då man vill hem och få helg.
 
ha en bra dag alla läsare!

Skräpplockar dagen.

Mår illa igen, vaknade av det inatt och fortfarande mår jag illa. Brukar bli bättre när jag ätit. Men detta gör mig även så himla trött.
Vill bara ringa till jobbet och säga att jag är sjuk. men så kan man inte göra bara för lite illamående som kommer och går som det vill.
Idag är det skräpplockardagen för vår förskola, eller hela denna vecka gäller det men vi går idag. Vi tar med barnen och plockar skärp i närområdet.
Efteråt serveras det varmkorv med bröd och glass.
Alltid festligt med detta och barnen deltar engagerat och frågvist.
 
På lördag ska jag ut med några kollegor och käka i stan vid fem snåret. De vill fira att jag gift mig. Jo jag vet.... det var ju ett tag sen, men en har nyss kommit tillbaka från en lång semester i Thailand.
Detta är mina kollegor från då jag arbetade på småbarnsavdelningen numera arbetar jag med stora barn på förskolan.
På dagen har vi stortvätt och egentligen städ helg men vi hoppar det denna helg då det är vårstädning på gården på söndagen. Vi kan ju inte enbart jobba hela helgen då man ska vila upp sig för kommande arbetsvecka.
Någon måtta får det vara.
Nej nu är det frukost och den iväg till jobbet.

Tisdag!

Mer prick än 18 för stängningen kunde det inte bli igår. Stänger tyvärr även på fredag då man är som tröttats på hela veckan.
Men vi kunde stänga ute för vädret vände ju totalt igår. Kallt, blåsigt och regnigt på förmiddagen, eftermiddagen lyste solen och det blev 14+. Underbart för både oss och barnen.
 
Magen var usel igår kväll sprang på toa flera gånger, idag känner jag mig inte illamående iallafall. Tar nog bara rostat bröd och kolsyrat vatten till frukost idag. Som jag skrivit tidigare så är jag inte sjuk utan det är något annat med magen, trötthet, stress och ja allt som kan sätta sig i magen utan att det behöver vara sjukdom.
 
Ledsen för ett åter igen tråkigt och kort inlägg, men tyvärr så måste jag slänga i mig en macka och sedan dra iväg till jobbet.
 
Ni får titta på några bilder. Mina blommande S:t Paulor:
 
 
 
 
 
 
Ha en bra dag!
 
 

Tisdag!

 
Har lagt in räkningarna på internetbanken, plockat undan och diskat. Driftig kvinna så här tidigt på morgonen. Stolt över mig själv. Känner mig rätt trött nu och skulle vilja vila en stund. men det går ju inte då jag jobbar 9-18 idag. Men sovit betydligt bättre inatt så man kommer känna sig lite piggare idag än igår.
Vad ska man mer skriva om då? Ibland bara rasslar allt ur en och ned på tangentbordet, men idag är det totalt tomt i skallen. Ja faktiskt mer än vanligt :)
Mår lite illa har gjort det till och från sen i Torsdags, vette sjutton vad det kan vara? Är väl kanske trötthet och stress då kan man ju må illa. För sjuk känner jag mig inte på något sätt.
 
Undrar om vi går ut idag med barnen, är ju inget roligt för barnen om de spöregnar, sen har vi en del pyssel som vissa ännu inte gjort klart. Kanske man ska ha en pyssel förmiddag och dela barnen i mindre grupper även med lite lek i vårt stora rörelserum. Sen roterar vi så alla får göra allt. Får se hur vädret är när jag börjar klockan 9 och vad de andra tycker.
 
nej nu ska jag göra mig i ordning och åka iväg med tuben till jobbet.

MÅNDAG!!! IGEN????

Rena rama slappardagen igår. Sen gick vi ned på gården en stund innan middagen. Jag tog lite bilder.
 
 

 
 
Fullt med knoppar i Magnolian
 
 
 
Vaknade tio minuter i tre imorse och kunde inte somna om. Klockan skulle ringa 1 1/2 timme senara, så himla typiskt hade verkligen behövt den stunden till att sova på. men bara att bit aihop och försöka hålla sig vaken hela dagen+tandläkarbesök kl tre.
Nej har annat att göra nu.
 

Söndags morgon!!!!

God morgon alla glada! Super trött är jag men ändå så sitter man här. Undrar varför man är så korkad egentligen?
Varför lägger man sig inte ned i sängen, blundar och somnar om? Försökt det redan i 20 minuter men jag somnade inte alls om.
Så nu sitter man åter igen här tidigt på morgonen fast man är ledig och inte alls behöver gå upp tidigt. Ja man behöver inte alls gå upp på hela dagen om man inte vill.
 
Middagen igår Köttfärslimpa, potatis, sås och lingonsylt  blev som ni ser inte riktig så. Vi hade lagom med sylt hemma till oss båda men den gick ut i Mars. Aldrig någonsin har sylt blivit gammal hemma hos oss p.g.a. lång hållbarhet. Men denna gång så hände det. Man det smakade bra ändå trotts ingen sylt.
 
 
Ser väl smarrigt ur? Kan tala om att det var riktigt gott Stures sås var toppen. Pricken över I:et
Mådde illa igår efter att jag vaknade upp från en liten eftermiddags lur och nu kom det igen eller jag vaknade med illamående igen. Inget roligt alls. Lättat lite då jag druckit kolsyrat vatten.
Nej tror jag ska återvända till sängen och en film.

Klara.

Tvätten och landet...klart.
 
Sture jobbar.
 
 
 
 
Lagt lite plattor.
 
 
Parkleken som är full av folk idag.
 
 
Vitsippor.
 
 
Men jag finns ju int emed på bild???? Okey då en bild på mig då.
 
 
Nu upp och lämna in hästarna.

Nu är våren kommen!

En liten paus vid datorn och lite bilder till er.
Så här ser det ut just nu.
 
 
 
 
 
 
Det är fullt av blomsterknoppar i vårt land.
 
 
Sture tar en paus.
 
 
Blommor på gården.
 
 
 
 
 
 
Nu hänga tvätt sen ned på gården igen.

Lördag morgon.

Första gången i mitt liv får jag inte den semestern jag vill utan får flytta vecka 32 till vecka 27 istället. Men jag får 5 veckor i sträck och det är fler som fått flytta som jag. Jag tog det själv för det gällde mig eller de andra på min avdelning. Kollade upp Stures veckor och vi får två veckor ihop som vi vill. Men nästa år tar jag vecka 32 och någon av de andra får ta 27, det är redan sagt så från dem efter att jag frivilligt bytt.
Men ta in vikarier istället så alla får de veckor de vill. Det handlar om tre vikarier vecka 32 på hela huset, nu kommer de iallafall bli tvungna att ta in minst 2.
 
Sen en sista sak..facket kommer att få veta ett och annat och det känns skönt att det äntligen kommer dit för mångas räkning. Detaljer? Nope tyvärr. Kan tyvärr inte berätta vad det handlar om, men tar de oss på allvar kommer allt bli mycket bättre på arbetet.
 
Annars då? Jag slutade tidigt igår gick hem och sov över en timme sen rullade kvällen på i sakta mak. Jobbig timme det där mellan 21.30-22.25 när man väntar på resultatet i Let dance. Man bara slocknar sen.
Skrev inget igår så middags bilderna är från i Torsdags.
 
 
 
 
 
Detta var de fem första plättarna, sen hoppade jag över grädden och tog bara bär på.
Jag är så nyttig jag så det så!
 
Idag är det först tvättstugan som gäller som måsten, sen diska. Städning blir det inte idag utan först nästa helg. Fast plocka undan lite ska det göras som gamla tidningar, reklam och liknande saker.
Nu sätter jag igång.
 

God morgon i grå vädret!

 
Redan Torsdag vad denna vecka rasat fram. Imorgon öppnar jag så det blir att gå hem redan kl 15. Idag slutar jag dock 16.30. Känner mig olustig det har blivit så mycket tråkiga förändringar när det gäller jobbet. Jag vill inte skriva ut för mycket även om detta egentligen inte ligger under tystnadsplikten.
 
Men en sak gäller jouren i sommar, nu har det bestämts att en från varje förskola ska jobba varje vecka under jouren, från oss saknas en vecka 30. Men vad är det här, jourveckorna har man i alla år alltid garanteras semester och kunnat boka för semester och planera sen kanske man inte kunnat få vecka 32 eller 27. Utan fått flytta bak eller fram, men aldrig att de varit så att någon måste finnas på jouren från varje hopslagen förskola. Jag vill absolut inte vara ledig tre veckor jobba en och så ledig igen. För fem veckor innan eller efter går ju inte då det är för många barn.  Sen har Sture bara två veckor och det är antingen 29 och 30 eller 30 och 31 beror på hur lönen ligger då han tar ut en vecka på varje lön. Nej det är så tråkigt och alla tycker det blivit sämre på många plan. Så därför känns det så olustigt just nu. Känns som om vi är små dockor som man flyttar runt hur som helst och även behandlar hur som helst. Tur att man trivs med arbetskamrater och barnen och det man gör tillsammans i arbetslagen.
Detta är hur jag känner det och hur jag mår inombords just nu.
 
Nej har kan jag itne sitta och häcka längre, klockan går och jag har itne ens ätit frukost eller klätt på mig.
Trist att inlägget blev så kort och det de innehöll nog vart ganska trist för er.
Men de tär lika trist för mig att ni aldrig kommenterar eller svarar på vilka ni är, hur ni hittat hit och vad ni gillar bloggen.
 
 

Tisdag.

Igår öppnade jag så det blev inget skrivande då. Idag stänger jag så då blir det skrivande. Här får ni se middagen i Söndags, fläsk med mos och löksås. Tog bara pytte lite sås då jag blir usel i magen annars av löken.
 
 
 
Sen lektes det med kameran. Gillar inställningen gammaldags.
 
 
 
 
 
 
Sen en bild på middagen igår krämig lax med pasta.
 
 
Vill ni ha receptet? Fråga bara så skannar jag in det, ni kommer inte att ångra er.
 
Jag mår inget bra alls känner jag. Jättehes när jag vakande så jag tog mina astma mediciner och det lossnade lite. Efter det tog jag en dusch, men nu känner jag mig krasslig. Sticker i halsen och kroppen känns tung. Kanske det bara är astman för det kan kännas så ibland vissa morgnar. För sjuk tänker jag inte bli.
Aldrig med Previa säger jag bara, de som gjorde att jag blev sjukskriven till och från i fyra månader. Man missar inte lunginflammation och sen viftar bort vatten i lungsäckarna och ber en att bita ihop och inte känna efter så mycket. Med andra ord...första dags intyg suger.
 
När det sen räknas in inplanerade operationer, inskrivningsdagar och provtagningar då man tar sjukdag p.g.a. att det tar flera timmar där och en timmes resa dit och samma tillbaka. Detta år har jag varit borta fyra dagar för en förkylning med hög feber och två dagar för magsjuka. Sen då en dag för inskrivning och en veckas sjukskrivning efter min operation. Då blir man sänd till previa. Men de tyckte inte alls att första dagintyg behövdes och höll med om att jag inte varit sjuk för mycket om man tar bort de dagar för prover, omskrivning och operation.
 
Vad tror de högre upp? När man ofta går på knäna och immunförsvaret  försvagas p.g.a. det och man dagligen utsätts för smitta. Klart man blir sjuk själv då. Ibland släpar man sig till jobbet men till sist faller man ändå.
Nog om detta nu ska jag äta frukost sen åka iväg till jobbet.

Söndags babbel.

Nu har vi sett Fantasterna och arga snickaren och nu sticker min älskling iväg för att handla några småsaker som vi inte har hemma och behöver. Jag har diskat och plockat undan torr tvätt och ska nu sätta mig här en stund. När min älskling kommer hem så blir det Kniven mot stupen och mat med Tina hon skulle hem till Sylvia wrethammar eller har varit hemma hos henne. Det ena programmet  spar vi tills ikväll när tv är så usla på att sätta in bra söndagstv. Fyran har satt in reprisen av Solsidan. Vilket skit den vill jag inte se om även om jag följer den. Räcker gott och väl med att se den en gång eller hur?
 
Känner inte alls för att gå utanför dörren idag solen har precis börjat titta fram men det är så trist väder ute ändå, blött på marken och leriga gräsmattor, inga blommor riktigt ännu att fota. nej det blir som sagt lite plock här hemma (redan gjort)och tv, sen en dusch och middag. Idag blir det fläsk med mos eller potatis och löksås. jag vill ha mos och Sture potatis men vi hade bara färsk hemma så därför vart det handling, sen hade vi ingen mjölk och så har jag fått tjejgrejen lite tidigare så jag behövde bindor också.
 
Så här fint blev det i köket.
 
 
 
Sen var jag tvungen att ta en bild till på min största St: paula och en närbild på den fina blåa blommande blomma.
 
 
 
Nu ska jag göra lite annat.

Söndags morgon!!!!

Söndagsmorgon och snart är helgen över. Igår åt vi festpaj till middag och jag drack jordgubbsläsk till. Sture drack cola.
 
 
 
 
Under middagen lekte jag med kameran och råkade smälla av en jätteblixt rakt i Stures ögon, därför han böjer ned huvudet så mycket på bilderna under.
 
 
 
Balt med gammaldags och svartvita foton.
 
På kvällen spelade vi först När och fjärran....jag förlorade. Sen spelade vi Chicago och vann var sin gång.
 
 
 
Såg på postkodsmiljonären och fångarna på fortet, höll som vanligt på fel lag.
 
 
 
Del 5 av 6. I dag tävlar Pernillas lag med Pernilla Wahlgren, Jakob Stadell, Andreas Lundstedt och Niklas Hogner mot Tobbes lag med Tobias Karlsson, Tess Merkel, Maria Lundqvist och Molly Nutley.
 
Jag höll alltså på Tobias lag. Gillar Molly och Maria.
 
 
Men det var då Pernillas lag som tyvärr vann.
 
Nu är det frukosttime. Skinka och ostmackor blir det idag.
 
 

Knoppar och blommor!

Detta hittade jag på. Vattnade blommor och fotade  mina fem s:t Paulor som nu bröjat blomma och fått knoppar.
 
Kolla in.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är knopapr på alla och på den största har en blomma slagit ut. Nu är det vår äntligen!!!

vad ska jag göra?

Har varit vaken i tre timmar nu och känner att tiden bara rinner iväg. Tvätten rullar på i sina maskiner i tvättstugan, dammsugning och skurning av lägenheten är kvar och lite småplock.
Men är det verkligen så här helgerna ska se ut? Bara en massa måsten hela tiden. Jag vill göra saker, åka iväg och ha kul inte bara måsten och vara hemma. Det är jättemysigt att ligga i soffan och äta gott och se på filmer och bara slappa. Men inte varje helg kanske. Men vi har även denna helg lite saker inspelade från veckan som vi ska se. Får se om det blir idag eller imorgon.
 
Sture ska även iväg och lämna i hästarna och ge mina föräldrar ett USB minne för att lägga över bilder på mitt goa barnbarn från en CD skiva. Min cd spelare är paj i datorn så jag kan inte själv föra över bilderna från en cd.
Hur den nu kan vara paj???? har använt den en gång för att föra över bilder och Sture använde den för sina körkorts cd skivor, men nu fungerar den inte???? Mysko?
Det här med datorer är inte det enklaste i världen ibland blir jag så arg att jag bara vill kasta ut skiten genom fönstret.
 
Usch vad jag har tråkigt just nu och tiden bara rullar på som ett skenande tåg eller något liknande.
Kanske jag ska bryta tristessen och lägga mig i soffan trotts allt och glo på Skilda världar medan Sture dammsuger och skurar. Just nu lutar det åt det hållet.men när lönen dimper ned nästa gång ska jag bege mig till Skansen det har jag gett mig sjutton på. Tillsammans med Sture min älskling. Men det är dyrt med inträdet till båda Skansen och akvariet och ska man käka något så blir man ruinerad. Men vi brukar käka en stadig frukost hemma och sen bara ta någon korv och dricka på Skansen och äta på vägen hem där det är betydligt billigare och godare.
Sen vill jag till Lasse Åbergs museet i Bålsta. Sen sist men inte minst måste jag hälsa på min son, svärdotter och lilla barnbarn igen. Ska slänga iväg en förfrågan igen när vi kan våldgästa dem nästa gång.
Nu får vi se vad jag hittar på?????
 
Farmors älskling.
 
 

William farmors sötnos.

Superdupersött barnbarn.
 
Bilderna under är tagna av bla min mamma och min dotter Angelica.
 
Min söta dotter Angelica med William
 
 
Pappa, faster och barnbarn. Min son och min dotter med William
 
Föräldrar och William
 
 
William i min systers famn.
 
Denna bild misstänker jag att min dotter tagit eftersom det var hon som la ut den på Facebook.
 
Han har sin fars gamla knattetröja på sig som han ahde som fem-åring då han spelade fotboll  i AIK:s Knattelag.
Visst är han gosig mitt lilla barnbarn?
 
Idag har jag varit aktiv. Dammat, plockat undan, skurat lilla toaletten+badrummet, bytt lakan och plockat ihop all tvätt. Nu sitter jag här vrålhungrig så jag tänker gå ut och ta mig en jättefrukost och läsa DN, lösa korsord och bara njuta.
 

Torsdag!!!

 
Grattis Jenny du var värdig vinnare av Mästerkocken. Har hållit på henne hela vägen. Tidigare säsonger har den jag hållit på kommit tvåa. Men inte denna. Carl var inte alls värdig vinnare inte ens värdig att stå där i finalen som han schabblat genom hela tävlingen på en de ena och en de andra. Sen är han en mallgroda och skrytmåns. Nej rätt vinnare stod där igår. Sen fick han alldeles för höga poäng för sin råa fisk.
 
Sen fuskade Leif Mannerström säger först till Jenny att hade det inte varit final hade han visat hur hon skulle göra med steken, men eftersom det är final så får han inte det. men sen hjälper han Carl flera gånger bla med en kastrull som inte står på spisen. Fusk säger jag bara. Det gör Jenny ännu mera till vinnare.
 
Idag blir en lång dag för vi har APT ikväll och jag slutar först kl 19.00. Inget jag känner för då kvällen hemma i lugn och ro blir så kort. När man kommer till jobbet på fredagen så känns det som om man aldrig lämnat stället dagen innan.
Nu är det dags för frukost!

Tandläkare!

Igår var jag ju hos tandläkaren direkt efter jobbet och lagade ett lite karies angrepp. Nu på Måndag ska jag laga ett litet till sen är jag klar för denna gång. Gick snabbt och smärtfritt igår men ändå är jag alltid som ett asplöv när jag kliver in genom dörren.
Det kan man tacka Eastmaninstiutet för, där man som liten satt i en gigantiskt sal med en massa andra barn och behandlades som skit av tandläkaren. Jag minns att hon var arg för att jag inte gapade när hon sa åt mig så jag sattes i ett isoleringsrum och hon sa om och om igen stäng munnen, stäng munnen. sen tittade hon på min mamma och sa. Ja hon gör ju alltid tvärt om så det här kanske hjälper.
Inte undra på att man fick tandläkarskräck och den sitter i trots att man nu har en underbar tandläkare Joakim Aste.
 
Du hittar honom HÄR.
 
Hans fru är hans tandläkarsyster innan var det hans mamma. När jag började gå här 1985 20 år gammal och gravid med mitt första barn så var det hos Joakims pappa jag gick. sen tog då Joakim över. Min mamma har gått här sen hon var 14 år och då började hon gå hos Joakims pappa.
 
Mycket tandläkare det blev idag trots att jag inte gillar ämnet. Men vill tipsa er om denna underbara tandläkare. vet flera som har tandläkarskräck och börjat gå här och tycker han är toppen.
Idag stänger jag och känner inte alls för det, aldrig kul att jobba sent då dagen blir så himla lång.
Men nu ska jag väl kasta i mig lite frukost och sen ge mig iväg till jobbet.
 

 

Måndag igen?????

Mysdag framför tv:n innehöll inte bara tv utan:
 
 
 
 
 
 
Var sugen på glass igår, det märks va.
Middagen fläskfärsbiffar med vitlök och skysås och stekpotatis till.
 
 
 
Måste snart sticka till jobbet. så det blev ett kort inlägg idag.

Besök av Tina.

Vilken kåk Andreas carlsson bor i och vilket område i Los Angeles.
 
 

Tina på besök

Svensk matlagningsserie från 2013. Tina Nordström beger sig utanför Sveriges gränser för att laga mat med tre kända svenskar i deras hem eller sommarhus. Förutom matlagning åker hon tillsammans med huvudpersonen på en utflykt.

 

Senaste avsnittet: Tina på besök del 1

Del 1 av 3. Programstart. Tina besöker Andreas Carlsson i hans hem i Los Angeles, USA. De lagar tacos på Tinas vis som avnjuts på en picknick i Griffith park. Det blir även ett besök på Andreas favoritrestaurang i Los Angeles där de får lite tips.

 

Se programmet HÄR

 

Jag rekommenderar er att se avsnittet. God mat, underhållande, vackra vyer och ett underbart vackert hus med en snygging boende i sig.

 


Våra bästa år.

Har precis ätit frukost och nu väntar jag bara på att Sture ska fika klart så vi kan börja att se på tv.
Egentligen borde jag titta på tre avsnitt av våra bästa år Onsdag-fredag som jag ännu inte har sett. Men känner inte för det just nu. Men jag måste för det blir för sent att se tre ikväll efter att Sture lagt sig så nu lämnar jag datorn för våra bästa år.
 
Frukosten.
 

Lördagskvällen.

Vaknade för en halvtimme sen kl tjugo i åtta trodde jag. Kollade klockan nu och hon är tio över sju...så summan av kardemumman är alltså att jag såg fel på klockan och vaknade tjugo i sju.
Men,men bättre än det brukar vara. Idag ska vi bara se på tv bla det vi spelat in så som Äntligen hemma Tina på besök och som lagar mat med Andreas Carlsson sen blir det då familjen Macahan.
 
Igår åt vi Rödspätta med potatis, remouladsås, röd kaviar och citron. Sture tog en klick remouladsås efter mig och då var det slut i skålen. Ja den vita jag köpte igår är ju en portionsskål, varje matgäst ska ha en egen. Ni vet så där snofsigt de gör i halv åtta hos mig. En härlig tallrik i större modell sen mat och sås och liknande tillbehör i en mindre skål på modell större tallrik. Men Sture flinade lite rått och sa :Oj redan slut den rymde inte mycket den skålen inte.
Jätterolig han var då. Han vet mycket väl vad det var för skål. Men retas det måste han och jag kan förstå varför då jag är skål galen och har massor i alla dess storlekar och former och mönster.
 
Lite bilder från middagen.
 
En av alla mina skålar.
 
 
 
 
Den nya härligheten.        
                                                                                                                      

 
 
 
 
 
Vinet vi drack till maten.
 
 
Efter middagen spelade vi lite kort sen såg vi Postkodsmiljonären och Fångarna på fortet.
 
Nej nu ska jag äta frukost och läsa DN.

Brisak favorit affären för oss båda.

Vi stack till Brisak för att kolla tights och inneskor till mig. Skor hittade vi inte men billiga tights enbart 79 kronor styck så jag köpte två par. De är otroligt billiga på sina kläder och på det mesta i affären faktiskt.
 
 
Snygga va?
 
 
Men vad är det för något som sticker fram på höger sida undrar ni säkert.
 
Jo denna
 
 
Man lägger majskolvar i den och sen lägger man den på grillen. Sture ville ha denna så den fick följa med hem.
 
Trädgårdsdekorationer som jag vill köpa.
 
 
 
 
Ball cykel på rea.
 
 
 
Detta följde med hem.
 
 
 
 
 
 
Skålar i plast till sommaren, lägga lite smått och gott i som nötter, oliver och andra liknande saker.

  Läppglans i söt form
 
 
Sture tog en räkmacka i caféet...enbart 20 pix.
 
 
Jag tog en kokt med bröd.
 
Så nu är vi hemma igen och till middag blir det panerad Rödspätta med kokt potatis...citron eller remouladsås bara att välja. Sen en gott vitt vin till som ligger på kylning.
 
 
 
 

Ljuvlig frukost!

Nu har jag proppat i mig en massa onyttigheter och sköljt ned det med iskall passionsfrukt läsk.

Mums fillilbabba så det så!
 
 
Rostat bröd utan näring i och som man bara blir fet och uppsvälld av, fet gräddfil i mängder likaså med osten som är fet den med. Men laxen och tomaterna är väl nyttiga iallfall.
Sen skölja ned allt med sockrig passionsfrukts läsk, två höga glas tom. Sockret riktigt knastrar i munnen.
Men jag var värd detta till frukost, man får unna sig när man mår piss.

Jag är störst vackrast och bäst!!!

Usch idag mår jag inget vidare. Nej, nej, nej är inte bakis utan det är annat. Är arg och sur... alltså är på ett uselt humör. Många faktorer som spelar in och åter igen har jag trampat i klaveret att ställa upp och hjälpa andra och inte tänka på mig själv. Varför gör jag detta om och om igen, man får ju inte ens ett tack utan oftast blir man bara ignorerad tillbaka.
 
Skriver och säger gång på gång att jag inte ska göra detta misstag igen. Men jag är en omtänksam person som inte tycker om att se andra personer må dåligt. Jag sträcker alltid ut hjälpande händer och försöker ge allt jag har.
Jag tror gott om alla och vänder ut och in på mig själv för att ge andra vad de behöver.
 
Men nu måste jag ändra mig. Jag har nu förstått att man blir behandlad bäst, ja nästan som en Gud om man totalt skiter i andra och dess känslor, om man är den största egoistiska skit man kan vara och beter sig som en idiotiskt barnrumpa. Det vinner man på i längden eller det vinner man på i det långa loppet.
 
Men jag kan inte vara en sådan person det går bara inte.
Men en sak kan jag faktiskt och det är att tänka mer på mig själv och bli lite självisk. Det kan jag nog klara.
Ska göra ett gott försök iallafall. Har inte hänt något just nu men det är en lång tråd av pärlor som nu knutits ihop och där jag insett att jag nog åter igen ställt upp för mycket att jag åter igen trott för gott om personer som kanske inte alls varit så goda som jag trott.
Nog.
 
Vad ska jag skriva om nu då, att näsan rinner och jag borde ta min pollen medicin.
 
 
Eller att dammet syns när solen skiner in så starkt som den gör. Ändå så hade vi storstädning förra helgen. Men man ser tydligt dammet som ligger som en tunn matta över golvet just i hörnan av vardagsrummet. Jävlar sol om du ändå inte värmer så släck dig för fan.
 
Stick och brinn
 
 
Försvinn med ditt flinande leende så länge du inte värmer som du ska på våren.
 
 
Så där ja där ska du vara.
 
 
Känns lite bättre när man fått lite utlopp för lite ilska.
Mera, mera, mera ilska ut
 
 
Ha ha riktigt barnslig man är när man lägger sig på golvet och bankar med nävarna i golvet. Men oj så skönt det känns efteråt.
Vi gör en barnslig grej till.
 
 
Vilken härlig känsla det blev inombords efter åt!!!!!
 
Nu mår jag mycket bättre och ska sätta mig i köket och vräka i mig en stor frukost och läsa Dagens nyheter, lösa korsordet och bara vara egoistisk.
 
 

GRATTIS ANGELICA!!!

Redan Torsdag och veckan rasar fram. Det är skönt med de här fyra dagars veckorna, alldeles lagom. Det skulle vara så jämt jag tror man skulle hinna ladda batterierna  ännu bättre om man hade tre dagars ledighet. Eller vad säger ni tycker ni inte att man ska införa fyra-dagars vecka?
Idag blir det åter igen en sen dag för vi har satt in ett avdelningsmöte kl 16.30 ikväll. Usch är så trött p.g.a. usel sömn i ett par nätter nu. Igår kunde jag t.ex. inte somna. Bla bla bla om sömn.
Nog!
 
Grattis stumpan på din 26-årsdag idag!!!!!!!
 
Som liten tillsammans med sina syskon
 
 
 
 
 
 
 
Idag är hon stora tjejen och har blivit faster.
 
 
Grattis gumman och hoppas du får en toppendag!
 
 
 

Tisdag!

Ha ha redan Tisdag vad veckan går fort. Idag är det då jobbdag och stängning som gäller inte vad jag känner för denna dag. Har sovit men vaknat flera gånger av underliga drömmer, allt blandat i en salig röra, jobb, barn, barnbarn, man, semester, årstider...helkonstigt var allting. Det tar ju på krafterna att hela tiden vakna även om jag somnade om igen. Vill bara lägga mig och sova igen. Är väl typiskt då jag vaknat tidigt hela påsken men gått upp och känt mig pigg, men inte idag inte för nu kan jag inte lägga mig igen...suck.
 
Ärligt talat jag känner mig bakis med grus i ögonen. Nej jag kan inte vara bakis på bara läsk eller kan man? Grus i ögonen av trötthet...blä. Ögonen och näsan är mycket bättre idag eller helt bra och jag sköter min pollen medicin ordentligt. Så då är väl gruset från den dåliga sömnen jag fick inatt.
 
Måste kolla vad termometern står på idag, vill ha riktig vår nu. Vad fasiken skulle jag titta på termometern för????? Fy fan vad glad jag är -4,2 hurra!!! Nu räcker det med kyla är ju för fan April nu!!!!
 
Men jösses jag gäspar ju så att mungiporna nästan går ur led. Nej måste få något i magen och vakna till, kanske ska öppna balkongdörren och frysa mig vaken. japp vi försöker med det.
Ha en bra dag!
 
Min frukost.
 

varför bloggar man?

varför har man en blogg egentligen? Jo för att skriva om sitt liv, lägga ut bilder etc. Jag öppnade bloggen tack vare min son Teddy i Juli 2009. jag hade fått en digitalkamera av mina föräldrar på min födelsedag och precis börjat använda den. Teddy frågade mig vart jag skulle lägga upp mina bilder så att andra kunde se dem????? Jag bestämde mig efter ett tags funderande att öppna en bildblogg där jag skulle lägga upp bilderna jag tog. Men det blev så mycket mer än en bildblogg. Jag skrev om allt och älskade det och gör det fortfarande. att skriva är mitt kall och det är super roligt när fingrarna flyger över tangentbordet för att sätta dit alla ord som surrar runt inuti mitt huvud.
 
Jag har fått både ris och ros för det jag skriver och det har funnits en del griniga, tjafsiga och sura personer som kommenterat det jag skrivit. Vissa har bettet sig väldigt omoget och korkat och man har märkt att de mer varit ute efter att tjafsa än att föra en vettig diskussion. Personer har dragit liknelser som fått mig att dra på läpparna eller gapskratta, andra har gjort mig rasande med sina kommentarer. Några har hotat mig och jag har flera gånger undrat över varför vissa läser min blogg. Jag tom lösenordsskyddade bloggen i fyra månader mellan december 2010-April 2011, men öppnade upp den sen. Det jag skriver om är mitt privatliv där allt ingår även jobbet. men det har jag minskat ned då folk gnällt om tystnadsplikten, trots att jag aldrig talat om vart jag jobbar (okända för mig vet det inte), inte nämnt några namn etc. Men jobbet får nu bli en liten bit ibland, men väldigt diskret.
 
Sen har jag fått många positiva kommentarer om allt, hur jag skriver om vad jag skriver etc. Detta har gjort mig glad och jag fått ännu mer energi för att skriva. Men något jag saknar är kommentarer för det är många läsare ibland. Även få veta vilka som följer min blogg och varför och vilka ni är. Ni som vet om att jag vet vilka ni är och att ni följer bloggen behöver inte kommentera om ni absolut inte vill tillägga något.
Men snälla kommentarer är alltid kul att få.
 
Ha en bra dag alla läsare!

Grattis Pernilla!!!

Idag ska jag fasiken inte bli lurad bara för att det är den första April idag. Så det är ingen ide att ni försöker med mig idag!
 
 
 
Måste lägga in att min systerdotter Pernilla fyller 16 år idag och slänga in ett stort grattis till henne.
Ha en riktigt bra födelsedag och hoppas du får det du önskar dig!
 

Nu har jag bilder på räkcocktailen.

Nu ska ni får se på räkcocktail. Har tagit i alla dess vinklar så ni verkligen ska få se hur de ser ut.
 
Vi börjar med när de står klara i kylen och väntar på att dekoreras med lite sås och purjo på toppen.
 
 
 
Nu har lite sås ringlats över innehållande creme fraiche, gräddfil, salt och lite pepparrot. och en skvätt vatten så den blir lite tunnare, välj mängd efter önskad konsistens.
 
Klara volla!!!!!
 
 
 
 
Visst ser de goda ut?
 
Lite annat smått och gott.
 
 
 
Röran då med rödlök och äpple i välj mellan att ha gräddfil eller creme fraiche eller blanda, vi hade creme fraiche. Väldigt god att ha som tillbehör både till sillen och laxen eller på toasten.
 
 
Nyduschad och håret står på ända. Vet inte alls vad det var Sture sträckte sig efter här, men minen är väl härlig. Nu vet jag där stod vitlökssillen!
 
 
Igår var en skön slappardag efter all disk, Två avsnitt av familjen Macahan avklarades...tre timmar.
Åt lite påskgodis som fortfarande finns kvar och lite frukt, drack must till. Sen vart det då middagen och sen ett spel vi lånat från mamma. Man ställer in antal spelare, slumpvis vald fråga eller så väljer man själv kategori på den lilla dosan och läser frågorna i boken och trycker på knapparna a-d. Dosan tala rom, om det är rätt eller fel. Vi gick till tio i poäng. Sture vann första kategori Blandat på Stockholm, jag vann kategorin Skärgården.
 
Ja här är boken:
 
 
Kategorier.
 
 
Lite hur boken ser ut inuti.
 
 
 
Lille dosan av och på.
 
 
 
Jag saknar något, en spelplan och gå runt. Vet inte blir lite trist att bara sitta och läsa frågorna för varandra.
Men som mamma gjorde hon läste allt och jag och Sture tävlade mot varandra det var bra,  istället för att skicka boken fram och tillbaka eller att en läser men ändå är med och tävlar.
När mamma läste vann Sture. Nu vann vi var sin gång.

RSS 2.0