Onsdag!

Usch vet inte hur jag ska börja. Iallafall idag kommer det två nya barn som inte kunde vänta tills nästa vecka då vi förhoppningsvis ska få flytta tillbaka till vår nygamla förskola.
Känns inte 100 % då det är så rörigt nu, men vi gör vårt allra bästa av situationen.
Barnen och föräldrarna måste bemötas eller ska bemötas på bästa sätt, trotts att vi själva känner det som om det vore kaos i vårt huvud+att vi är supertrötta, griniga etc.

Sen mår jag inte bra, hostar lätt, ont i kroppen och näsan sticker det i. Men det går inte nu mitt under invänjningar, flytt etc. Om jag är borta rasar en pelare som håller upp taket och då kommer det att luta. Förstår ni? Så sårbara är vi nu.

Sen kom Sture hem först strax efter 20.30, ja det är grovsopskampanj ute på Ekerö i fyra veckor fram. De är tre bilar ute från kl 06-07 till sena kvällen. De har ett område varje vecka de ska bli klara med så det kan även bli på helgerna.
Så nu är det urlånga dagar. Han käkar, duschar och går och lägger sig. Inget kul alls med en karl som man aldrig träffar och när man gör det är han bara trött.
Jag såg 10 avsnitt av Skilda världar igår mellan kl 15-22.30, med stopp för matlagning, diskning, äta, andra program på tv som Halv åtta hos mig och Robinsson.

Sen vakande jag strax innan 06 imorse trotts att kl står på 6.30, känner mig helt mosig.

Nu till något helt annat. I Lördags var vi i Vällingby vid 12-tiden. Vi gick till Ur och penn där de hade accessoarer rea, fem halsband, armband, hårgrejer etc för 100 kronor. Jag köpte fem stycken och styck hade de legat på tidigare mellan 80 kr-149 kr. Ett var på 129, ett på 149 och ett på 80, de andra två minns jag inte men här är bilder iallafall.











Fråga till en som kommenterat:
Jocke vart jobbar du och hur tidigt börjar du? Om du hade jobbat ute på Ekerö så kanske du kunnat ha åkt med Sture som är stationerad där ute som du ser högre upp i fyra veckor.

Nu är jag hungrig så det är dags för frukost.

Tisdag!

Tisdags morgon och jag är urseg. Tack och lov att man slutar 14.30 idag. Sen är inte humöret på topp när man ser att det är 10,5+ ute. Vart tog sommaren vägen och den tropiska nattvärme vi hade i Lördags natt då tempen aldrig gick under 20+.
Äsch så seg och grinig jag är. Man känner faktiskt bara för att dra täcket över huvudet.

Sture ska snart köra mig till jobbet för han ska hämta upp en kille här i Blackeberg 06.20 och lämnar han av mig strax efter sex så hinner han tillbaka hit till blackeberg. Vi åker 05.55 säger han :-)
Skönt att få åka från dörr till dörr idag för jag är otroligt seg.
Seg, seg, seg ett jäklar tjatande på mig då. Ni andra då hur mår ni denna morgon eller mådde.

Sen kommentarer tack vore trevligt.

Fick en igår angående min gamla sulky vagn. Den är från 1991 och är svart med färgglada prickar på, stoppningen i sitsen är det väll sämre med men lite finns kvar. Sen är fjädrarna kassa, förr kunde man köpa nya för en 50.lapp men vet inte hur det är idag. Jag tror jag har den kvar. En som var intresserad av den så därför skriver jag detta.
Måste dra.

SUCK!!!

 

Ingen jobb lust alls idag! Flyttdatumet är åter igen fram flyttat, till nästa Tisdag. Först var det i Måndags, sen idag, sen imorgon och nu nästa Tisdag. Man blir rörig i skallen av detta och det känns som man går på varandra på jobbet. Tomma lokaler pga att sakerna redan flyttas till vår nygamla förskola, mindre yta för barnen, hoppas på bra väder så man kan vistas ute.

Nej var positiv inget blir bättre av att var anegativ. Se allt med ljusa ögon och med ett leende på läpparna.


Nej nu ska jag ta och äte frukost och torka håret för jag har precis klivit ur duschen.

Ha en bra Måndag!

 


 


Söndags kväll!

Har precis sett Gäster med gester som vi spelade in idag. Toppen roligt ikväll! Mycket roligare än förra veckan. Sen såg vi om dvd skivan från  Teddy och Maries bröllop som min svåger Johan spelat in. Bra Johan filmen var jätte bra.
Nu då? Skilda väldar. Ni har fått så mycket blogg i helgen så nu får ni en kortis bara.

Små handlat

Vi har vart på Brisak. Men vi var ju hos er igår syrran och det var bara en snabbis fram och tillbaka idag.
Men kommenterar du så ringer jag när vi är i närheten nästa gång :-).

Någon av dessa fina fontäner vill jag ha:















Urful nybyggnad





Inhandlat.






Regnigt!



Men blä vad det regnar!!!

Zoomar in plaskdammen där regnet skvalar ner.









Jag som velat göra något idag, men då blir det dammsugning och skurning och slappardag framför tv:n.




Älskling!!!!!!!



Se så många kärlekshjärtan jag sänder dig!!!!!




Öregrund. En pärla i Stockholms skärgård!!!!!!


Lördags kväll

Det vart sent igår, vi kom först hem kl halv ett. Teddy visade en drös bilder från bröllopet som gästerna tagit med deras kamera som gick runt. Sen fick vi se en drös bilder från deras bröllopsresa många var väldigt bra.
Johan syrrans gubbe visade videofilmen som han satt ihop från det han filmade på bröllopet. Verkligen mycket han fick med.

Men nu kommer det bilder från igår. Ingen som är jättebra, men ni ser iallafall att vi hade trevligt.
Vilka som var där?
Jag och Sture
Mamma och pappa Maj-Britt och Anders
Teddy och Marie
(min son och hans fru)
Katrin (syrran) och hennes gubbe Johan
deras dotter Pernilla
Johans mamma och pappa (Rolf och Margareta)

Innan middagen















Tomater som Johans föräldrar plockat hemma hos dem

















Pappa och mamma och mamma försöker ta bort rynkor eller vad det nu är.



Men vänd kameran bilden blir bättre då säger min mamma.

Ingen skillnad anser jag.



Mörkret faller på





En liten film






Tog en bild som jag gillade men den radera Teddy han påstod att hans ögon såg konstiga ut. Jäklar unge jag ville se bilden på datorn först. Låt bli min kamera.
Men han läser ju inte bloggen påstår han, fast jag kommit på han några gånger att prata om saker jag aldrig sagt till honom men som stått i bloggen.

Presenten!

Syrrans present. Ganska smart ide att fylla en hink med lite smått och gott istället för ett inslaget paket. Man fyller den med vad man vill att ge bort.

Så här:



Innehållet.



Syrran som då ska få presenten men hon fyller först den 1 September.




Vällingby!

Svar på kommentar: carpe Diem tavlan har inga hål men man sätter den på spikar, man hänger bokstäverna över.
Rakt eller snett, man bestämmer själv.



Vi kom just från Vällingby där det inhandlas bla på Apoteket. Sen gick vi förbi Ur och penn och de hade 5 smycken för 100 kronor på de gamla. de har ju fått in nya.
jag köpte fem st och det dyraste hade kostat 149 och det billigaste 79...vilket fynd va?

Ska ha på mig några ikväll.
Nu ska jag kika på Skilda världar.

marionettdockor.

Titta när jag letade efter något annat så hittade jag vår förlovningsannons införd i DN den 7 Maj 2006.



Sen vet ni ju sen förr att jag har en Pinocchio marionettdocka.
Nu har jag även fått mammas Charlie Chaplin.

Min första marionettdocka.





Min andra





Tillsammans


Jotex!

Hämtade ut ett paket från Jotex igår. Man fick ett överkast till dubbelsäng i vitt helt gratis i sin beställning om man ville. Klart jag tog det, det var ju gratis men gillar inte alls att det är vitt. Men så här ser det ut iallafall. Jag ska stryka det och prova det över vår säng någon dag när jag orkar.






Fånga dagen! Ja det betyder min nya bokstavsskylt på latin som jag länge velat ha.





Dessa har jag alltid önskat mig och nu hänger se i köket. Halva priset på Jotex.
60 cm höga.



Nya handdukar





Nytt duschdraperi på rea enbart 49 kr.



Har även fotat syrrans present men tyvärr snokar hon här inne :-) så ni får vänta tills senare. Jag lägger in ett tidsinställt inlägg på kl 18 ikväll då får ni se vad hon får.



God middag!

OBS!!!!!!! DRÄGGELVARNING!!!!!!!


Jaha här sitter man i ottan igen. men vi la oss tidigt igår för båda var så väldigt trötta.
Igår överraskade Sture mig med en jättegod middag. Hade själv tänkt att vi skulle vara lata och handla hem pizza. Men vad är bättre än detta?:












Fullproppade med kräftor så hasade vi ned på gården och umgicks med grannarna.
Trotts underbar värme på eftermiddagen och början på kvällen började det bli lite små kyligt efter kl 20 och mörkret föll även på så då gick vi upp och spelade lite kort.
Nu ska jag faktiskt damma lägenheten för det behövs verkligen. Sture får dra dammsugaren så kan jag skura golven sen.

Äntligen Fredag!




Men jösses människa sluta stressa!!!!!! Känner mig alltid stressad på morgonen. jag sitter här inlindad i en handduk med en turban på huvudet efter min dusch och känner mig stressad. Ska hinna ditt ska hinna datt. men jösses du börjar kl åtta du behöver inte vara på jobbet strax efter halv för att snacka skit med kollegan i kök och städ. Jo det behöver jag jo det vill jag. men nu ska jag blogga klart, läsa de bloggar jag brukar, äta frukost och smörja in mig med olika salvor, krämer etc.
Ansikte, kropp, och för eksem.

Några idioter har börjat såga träd innan kl halv sju på morgonen, vilka klantar. Kan de inte ta lite tystare jobb först????

Skönt att det är Fredag iallafall och att jag slutar halv fyra idag. Ska sova en stund när jag kommer hem i eftermiddag. Vad vi ska äta ikväll har jag inte alls tänkt på säkert inte Sture heller, tänk att det alltid ska vara så svårt att välja eller komma på vad man ska ha till middag. Även om man gillar nästan all mat kanske man inte är sugen på just det man har hemma.
Fasen varför pratade vi inte om detta igår kväll?

God natt!

Skilda världar blir det nu och sen sova. Kom hem vid 17 men slutade kl 16. Handlade present till syrran. Nix ni får inget veta då jag vet att hon läser bloggen. Men jag ska fota och lägga ut på Söndag...lovar jag!
Tror jag lovar för mitt minne är inte som det brukar efter dessa stökiga dagar på förskolan.
Men natti natti säger jag nu!

Torsdag!



Sovit hela natten men vaknade drygt en timme för tidigt...kl fem, kl står på kvart över sex. Gick upp nu för det var lögn att somna om.


Idag är det den gamla förskolan som gäller för att försöka ställa i ordning rum som inte är städade efter bygget utan det ska göras i helgen. Finns inga möbler och jag mår inte bra av allt byggdamm.
Nu är det de stora avdelningarnas tur, även igår eftermiddag var vår. Små barnsavdelningarna hade sina halva dag igår för middag och heldagen i Tisdags. Man kommer tillbaka över lunch och vila kl 11-13. Som tur är så har ju inte alla nya barn börjat vi har max 29 barn på hela stugan så då kan vi dela upp oss som vi gör.

Men på Måndag kommer de gamla barnen och då ska vi kunna ha en verksamhet. Men igen...vi är proffs så det kommer att fungera, vi kommer att ha strukturerat upp allt tillsammans och barnen kommer inte märka av att allt kanske inte är helt klart. Det enda de kommer att märka är att det är nya lokaler.
Givetvis kommer skyddsronden gå innan vi flyttar. Är det godkänt så far vi, annars får vi ju inte flytta.


Igår kväll hann jag med tre avsnitt av Skilda världar sen somnade jag.
Usch vad näsan rinner idag då...inte alls kul.
Någon allergi...måste nog fara runt med dammtrasan i helgen för jag är ju känslig mot damm.
Sen regnar det idag eller det har regnat iallafall. Trist med skitväder igen.

Sture var på det där trädgårdsmötet igår, så det blir Dvärgsyrenhäck i vår hörna till att börja med, sen ska det ju tas upp om bärbuskar etc fram till tidig vår och blommor. Potatislandet är redan klart.

Några åker och handlar för föreningens pengar, sen kan vi själva handla och lägga ut om vi vill och sen få betalt men det tar visst ganska lång tid att få tillbaka sina pengar.
När det rör sig om flera tusen så är det för mycket för att lägga ut.

Så vår hörna kommer att blomstra istället för massa skit halvdöda risbuskar.


Hudkliniken 320 spänn!

Måste tyvärr bara säga natti pga att jag fått hem säsong 3 av Skilda världar.
Det måste man ju bara se!!!!
Ska försöka blogga lite mer i morgon innan jobbet för jag var ju hos hudläkaren idag etc.
Men det kan jag nog orka med. Han skickar mitt växande födelsemärke för koll, men han tror det är en vårta som han idag tog bort. Först bedövning...spruta sen rakblad och skar av. Usch fy...men det gjorde inte ont.
Vristerna då....dermovat och sen ett slags skavsårsplåster som ska sitta kvar en vecka och så får jag hålla på varje gång det kommer tillbaka.
Jäklar jobbigt att vara eksem människa. Ansiktet så är det min Rosacea som blossar upp till och från.
Nej nu tv och sova.

DIMMA!

Så här är det. Missköter man sig på jobbet får man till slut sparken. Så är det väll på alla jobb?
Men det finns ett yrke som man kan göra hur många fel som helst på...ja tom dag ut och dag in, men ändå inte få sparkan.Trots att det även i våras var stora rubriker om hur fel de hade varje dag etc etc etc. Men personerna är kvar dag för dag och fortsätter att göra fel.

Men jösses nu har tanten blivit tokig tänker ni säkert.
Inta alls!!!
Jag pratar om Meteorologerna. Just det Meteorologerna!


Jag såg två väderprognoser igår på tv, sol och ca 20+, regn framåt kvällen. Inget om dimma och grått på morgonen. Igår skulle det vara sol och 20-25+ hela dagen. Solen kikade först fram på eftermiddagen.

De har fel varje dag och det är inga små fel som några grader fel eller lite starkare vindar utan vädret är ofta helt tvärt emot mot vad de har sagt.

Det skrev om detta i våras i rubriker som tex: Skärp er SMHI.
jag håller med. Sparka skiten och strunta i att visa några prognoser tills de hittar folk som klarar av jobbet.

Så här ser det ut på SMHI sida. Solen ska titta fram om en timme?

Onsdag 24 augusti
08.00 Lätt molnighet 13° NO 1 (1) m/s
14.00 Halvklart 19° SO 4 (7) m/s
20.00 Molnigt 17° SO 4 (6) m/s


Här är kl 07 och det ser ut så här:







Vad tror ni? Kommer vädret hunnit att ha ändrat sig från grått och dimma till ljus och sol?
Det tror inte jag.
Fortsättning  följer....
Nu väntas frukost, ska vara hos min hudläkare kl 08.15.

Hinner inte skriva mer just nu.


Tisdags kväll.

Men jösses så seg man är ikväll. Var ute en stund på gården och pratade med grannarna. Nu sitter vi och väntar på lokala nyheterna och sen ska vi se 112-poliser som vi såg igår. Det är repris men vi såg på andra kanaler när det gick tidigare.
Sen vad är det för larv att sända fångarna på fortet på vardagar????? Även Robinson nästa vecka går på vardagar...larv det är ett helg program. Jag är inte uppe till 21.30 för att se fångarna. Att sända Robinson flera dagar i sträck är också larv då det krockar med andra program. Även detta är ett helg program man ser på helgerna med snack och goda vänner.
Nu ska jag kolla tv så jag säger natti natti nu!

Tisdag!

Celine du är redan tackat för förslag igår morse.
Du måste missat det.
Sen var jag allmänt sur för att ingen gett förslag när de var så många besökare. Så ta inte åt dig, upptagen har man med all rätt att vara.
Men någotn av de långt över 100 läsare borde gett förslag när jag la in frågan.

Måste snart iväg. Kom inte upp imorse pga att jag var vaken i två timmar inatt. Först behövde jag gå på toa, sen var det för varmt, sen frös jag och sen vart jag törstig och sen ett toabesök till pga att jag drack.

Blä hatar sådana här nätter de är helt enkelt avskyvärda.
Jag börjar kl 6.30 idag och slutar kl 14.30...skönt säger jag bara.

Måste med tuben som går 06.09 så jag måste snart bege mig eftersom jag ej drog mig ur sängen förrän strax efter 05.30.
Få se om jag skriver något när jag kommer hem.
ha en bra dag!

Måndagen slut!

Måndagen över, en regnig dag som var grå och trist.
Nu sitter vi och spelar Uno och sen ska vi se 112 på kanal 4+. Sture ser på nyheterna och jag halvser plus att jag sitter här och skriver.

Tackar för alla kommentarer om vad våra avdelningar ska heta. Men tangentbord USB-minne ets tycker jag inte riktigt passar avdelningar på en förskola.


Jag lovar att skriva vad det blir till slut, just nu måste vi fokusera på att barnen får det bra när vi flyttar upp om en vecka då enbart tre avdelningar av sex är klara. Men nya barn kommer och ny personal har redan kommit. Alla sex avdelningar skulle vara klara idag för inflyttning så att vi hade 1 1/2 vecka på oss att ställa i ordning för de nya barnen. Nu får vi banka ihop oss på tre avdelningar och hoppas allt är klart när alla nya kommit.

Nu har jag annat att göra men släng gärna in kommentarer.

Måndag morgon...suckar högt!!!

Tack för mängden förslag till avdelningar Celine.

Måndag. Det är Måndag igen!!! Jag känner mig inte alls motiverad för att jobba idag. Inte blev det bättre av att det ösregnar och är grått och trist.




Igår var vi en stund på gården. Sture pratade med en från trädgårdsgruppen om vår hörna och på Onsdag ska de ha möte så hon bad Sture komma ned då. Nu har vi enats om häck och vi vill ha dvärgsyren som blir ca 120 cm hög. Enats och enats det var inga problem alls för hon har berättat om denna häck förr som vi fastnat för. Färgen får Sture avgöra själv, jag lägger mig inte i där, bara inte vit.
Tyvärr är jag stressad idag måste gå om en kvart och har inte ens ätit frukost. Tyvärr hej då.

Slappar!

Tack Marie för alla förslag på namn till våra avdelningar.

Vi har precis sett Ice age 2 som vi spelade in i förrgår. Jag äter smågodis, ätit pizza och dricker mängder av Päronsoda. Vart så sugen på just Päronsoda så min söta älskling gick och handlade det.


Nu ska vi fortsätta slappa sen ska jag ta en dusch, sen middag, sen gården.

Tänk om jag hade en liten liten apa......

Visst är det gulligt?



Bästisar Den 15 dagar gamla apan och hans bästis, mjukisapan, kramas på djurparken i Ningbo. Foto: Scanpix

Tänk om man hade en liten, liten apa…

Det är uppenbarligen inte bara människor som blir fästa vid sina gosedjur.

Här är en nyfödd mandrill – och hans bästis.

De sockersöta bilderna kommer från Kina, där den här lilla rackaren föddes i Yageer Zoo i Ningbo den 5 augusti.

Den drygt två veckor gamla mandrillens mamma och pappa har inte visat något intresse för den övergivna bebisen, som istället matas dagligen av anställda på djurparken.

Bästisar

Men en trofast vän har apan i alla fall hittat:

Ett slitet gult gosedjur, en leksaksapa.

Enligt anställda är djuret djupt fäst vid mjukisapan och vill helst aldrig lämna den ifrån sig.

Ringde fotograf

Personalen blev så rörda av apans människoliknande och kelsjuka beteende att de bjöd in en fotograf för att föreviga vänskapen. Bilder som nu sprids världen över.

Inget storslaget. Inget revolutionerande.

Bara gulligt.

Och sådana inslag kan kanske också behövas i nyhetsflödet ibland.


Ostbågar!

Gå in och rösta. Det heter ostbågar inte ostkrokar!!!!!
Vad säger ni?

Rösta HÄR




Tack Marie för ditt förslag, blommor är vi också inne på, men det finns så många förskolor som har just blomnamn. Flera på jobbet vill ha något som väldigt få har. Mig spelar det faktiskt ingen roll bara inte det finns en förskola i samma område som har namnen.

Kräftskivan!

Oj vad seg jag är idag. Förstår inte alls varför vi kom ju hem ganska tidigt...eller kl halv två kanske inte är tidigt?
Trevligt hade vi iallafall.
Bilder och två filmer kommer här under:

Drickan kyls i en skottkärra.



Sopsortering



Innan alla kom



Fina dekorationer





Lite smått och gott



Här ska det brinna



Mysigt det blev



Vi är fler men flera håller på att hämta käk och vissa grillar



Fniss fniss





Lilla Maja Kia och Markus yngsta dotter (våra grannar)











Maja med mamma Kia



Ostbollar är mumsigt



Våtservetter är bra att ha



Men älskling lägg ned kameran



Mysfaktor



Här sitter vi



Här sitter vi fortfarande



Men Jocke du röker väll inte?



Markus lilla Majas pappa



Här kommer två filmer en översikt över kräftskivan och sen försök till allsång till nubben






Nej jag måste göra mera coca cola...förstår inte att jag är så törstig idag som drack så mycket igår :-) Men jösses så gammal den var då :-)

Tack för namnföslaget som låg i kommentarsfältet. Ett förslag har kommit in. Tycker det var bra så jag ska lägga fram det imorgon på jobbet.

Kräftskiva ikväll

Var grinig imorse, nu har jag iallfall fått en kommentar på avdelningarna. Gjorde mig gensat lite gladare. Tack Yvonne :-).

Jag ligger halvdöd i soffan och kollar på Emil och Griseknoen och käkar smågodis och sörplar coca cola. Ikväll är det kräftskiva i detta ruggiga väder. Men det finns ju inget dåligt väder bara dåliga kläder.
Blir nog kul trotts vädret.
Tar med kameran och knäpper nog några bilder, som ni får se imorgon först.
Nu ska vi fortsätta att kolla filmen sen ska jag sova en stund är jättetrött.


Tjuv!

Jag är en tjuv, jag har stulit. Låter illa va? Detta har jag stulit:









Alltså inte personen utan korten. Min äldsta dotter Angelica. (Obs hon målar laglig graffiti.)
Hoppas jag iallafall...nej men hennes kille Matte målar mycket sådant och på laglig väg, så är ganska säkert att det hon gör är helt okey.

Men jösses!

Håller med uttalandet i artikeln. Men opassande är för mjukt ord. äckligt och vidrigt låter bättre.

”Totalt opassande att sexualisera ett barn”

Fyraåriga modeller poserar som Brigitte Bardot för franskt underklädesföretag

Fyraåriga modeller som poserar som Brigitte Bardot.

Ett franskt underklädesföretag har hamnat i blåsväder.

– De här bilderna är inte söta. De är opassande, ryter en modeexpert.

Jours Après Lunes heter underklädesmärket som riktar sig till fyra- till 12-åringar.

Med det är inte kläderna i sig som väcker ont blod I USA.

Utan reklamkampanjen.

– Det är gulligt när små flickor klär ut sig i mammas kläder och smycken och skor. De här bilderna är inte gulliga. Det är totalt opassande att stajla en fyraåring som Brigitte Bardot i ”And God Created Woman”. Det är opassande att sexualisera ett barn, säger Mariisa Racco, modeskribent och författare, till tidningen New York Daily News.


Besviken på er!



Verkligen tummen ned för er över 100 läsare som var inne igår och som inte gett ett enda förlag på vad de sex avdelningarna kan heta. Superduper dåligt. Ja ni får tycka jag är barnslig, men det här gjorde mig jättebesviken. Om man läser min blogg så borde man kunna slänga in något förlag eller åtminstone ge en kommentar till mina förslag. Just nu känns det helt meningslöst att blogga, känns som ni läsare enbart är smygläsare och inte vill ge er till känna.
Blä så less jag blir.


Ni får nöja er med detta inlägg för jag känner inte alls för att skriva just nu.

Fredag!

Fredag! Härligt med Fredag! Glöm inta att slänga in en massa namnförslag (läs förra inlägget). Stänger idag men det kommer med all säkerhet inte bli senare än kl 17. Om det inte händer något speciellt. Men just Fredagar har jag haft otur med stängningar, exempel sena föräldrar eller den andre jag stänger med är sjuk.
Jaha idag skulle det regna och storma, ser varken regn eller blåst. Får kika in på smhi snart och se hur det blir. Vill ju inte bege mig iväg med ballerinaskor sen så kommer det ösregn.

Jaha helt igenmulet om en timme då för nu är det bli himmel.

Fredag 19 augusti Detaljerad tabell
08.00 Molnigt 14° SV 1 (1) m/s
14.00 Regn 19° SO 6 (10) m/s
20.00 Molnigt 15° O 9 (13) m/s


Jag kanske är färgblind men är inte detta blå himmel?





Men här har vi något. Ett litet vitt slöjmoln. Det är nog det som ska göra himlen helt grå om en timme. Men graderna stämmer just nu iallafall för det är 14,4+ ute. Helt vindstilla är det så vi får se om det börjar blåsa under dagen då. Jag skiter i detta, ser det ut så här kl åtta så blir det ballerinaskor.




Namnförslag!

JAG BEHÖVER MINA LÄSARES HJÄLP!

Vi ska ha sex nya namn på våra avdelningar på vår förskola.

Förslag på teman som finns är:

Fågelnamn
Fisknamn
Blommor
Träd
Planeter

Mer minns jag inte.

Mitt eget förlag är:

Rävlyan
Björnidet
Grävlingsgryt
Myrstacken
Fågelboet
Bikupan


Har nu fler djurbon?

Eller andra förslag?

Skriv i komentarfältet.


Skriv namnet på ett tema så som blomsternamn etc.
Det ska var något mer ovanligt. Färger var på 70-talet så det går bort.

Snälla hjälp till alla förslag är välkomna.
Fråga era barn för det är ju barn som ska vistas i lokalerna.
Imorgon när jag kommer hem vill jag ha en drös med förslag.
Eller om ni hinner redan imorgon bitti.
Givetvis får ni vara anonyma.

Nog om detta.
Nu ska jag lägga mig och se lite film. Imorgon stänger jag och börjar 8.30

Onsdagen över!

Hej alla glada! Har nyss sett sista avsnittet av Tinas mat och ska snart sova. Det blev fem stängning idag ett barn kvar efter halv fem sen kom föräldern strax innan fem den sista föräldern menar jag.
Hm en halv cupe cakes kvar idag när jag skulle ha rast. Ja en på jobbet hade bakat sådana till Apt vi hade igår. Synd att jag hade den sena rasten...suck för de var så goda.

Var sen nere på gården en stund ikväll och mitt i detta ringer min äldsta dotter. Jag hade missat den stora händelsen som släpptes kl 15 idag. Kronprinsessan ska ha barn i Mars. Tänk jag har missat detta!!!!!
Men vad då jag hade ingen radio eller tv på jobbet och kollade inte detta när jag kom hem.
Men har nu hunnit med att läsa allt på aftonbladets hemsida.
Nu ska jag sova så sov sött alla läsare.

Onsdag!

Godmorgon!
Redan Onsdag, veckan rasar fram i full fart. Trotts litet barn antal så har denna vecka gjort mig ganska seg. Mycket prat i mindre grupper pga nya avdelningar och ny personal, APT igår kväll och så turen till vår gamla nyrenoverade och utbyggda förskola.
Mycket nytt att ta in och att starta på ett sådant sätt gör en helt kokt i huvudet.

Mina läsare ökar och ökar men kommentarerna är det uselt med, ni är urkassa. Jag vill veta vart alla nyingar kommer ifrån och varför ni läser bloggen. Ni som nu vet med er att ni inte tillhör den skaran som jag redan känner till släng in en kommentar. Vad är bra med bloggen, vad är dåligt, vad ska jag ha mer eller mindre av, hur hittade ni hit etc.
Ni gamlingar får givetvis jättegärna kommentera.
Sen släkten är värst eller kanske man ska säga sämst med att kommentera.


Idag stänger jag och börjar då först kl 8.30 så snart ska jag äta frukost, har precis klivit ur duschen.

En liten fråga: Jag köper alltid mina färgpatroner genom Inc club och har alltid köpt samma. Sist jag beställde har de ersätt 3-färgpatronen 5 ml med en på 17 ml. Flera gånger stod det när jag satte in den att den var satt fel. Jag rengjorde efter vad som stog i hjälpguiden och den satt där den skulle. När jag skulle dra ut kort stod det åter igen att den var fel satt, men korten kom ut, mörka och svaga i färg. Vad fasiken är felet?
Ska jag kontakta Inc club eller vad ska jag göra?

Nä nu har jag babblat klart och ska äta frukost annars kommer jag för sen till jobbet.
För korten måste man nu ljusa upp och färgen är urtrist.

Jobbiga dagen över.

Vet ni en sak? Jag är trött och seg. Kom hem ca tio minuter över sju och har då vistats på jobbet sen tjugo över sex imorse. Men nu är denna långa dag över. Vi var och kollade lokalerna på vår nyrenoverade förskola idag...hm långt ifrån klar. Det kommer att bli jätte bökigt med invänjningarna då vi inte kommer att kunna vistas på alla avdelningar. Men problem är till för att lösas. Vill inte tjata om detta mer i bloggen för det finns alltid gnälliga läsare så jag försöker hålla mitt jobb utanför bloggen så mycket som jag kan och vill.

Vi kom hem och satt en stund på gården tillsammans med trevliga grannar. Sen gick vi upp och idag skiter vi i allsången och går och lägger oss tidigare.
Ledsen för att jag är tråkig, men nu får ni nästan bara vara med om vardagliga lite tråkiga saker, så som hur trött jag är etc.
Men jag lovar att jag kommer igen!

Tisdag!

Nu sitter man här tidigt igen. men idag öppnar jag kl 6.30 så om 40 minuter ska jag bege mig iväg.

Ska föröka anta utmaningen av årtalet 1979.

Jag var då 14 år gick i åttonde klass och hatade skolan. Denna höst var det en kampanj som hette No smoking generation. Vi tågade med egna banderoller från Kungsträdgården till Skansen där vi kom in gratis det var tusentals åttonde klassar som genom förde denna kampanj. På Skansen bjöds vi på mat och dricka och en massa uppträdande som sen gjorde uppehåll vid tre för att alla ungdomar skulle kunna åka hem och äta middag. På kvällen med de diverse bråk med min mor fick jag denna vardagskväll tillsammans med mina klasskamrater åka tillbaka til Skansen för fortsatt uppträdande bla Jerry Williams.
Mamma tyckte jag var för liten att åka dit själv på kvällen, men minns att min pappa då hoppade in så till slut fick jag åka. Var nog hemma vid tio som senast.
Sen kan vi ju dra en massa annat men det är en del av detta år som jag minns.

Känner mig trött idag trots att jag sovit bra i två nätter, inte vaknat och inte kunnat somna om. Men man blir ju trött av att bara tänka på hur lång och seg denna dag kommer att bli. Öppna och sen vara kvar tills kl blir sju. Blä suck och stön.
Vad gör ni alla läsare idag då? Jobbar semester, shopar...nyfiken. Berätta i kommentarsfältet.


Seg!

Vilken dag. 23 barn och 17 personal. Jo vi ska ju tillbaka till vår stuga nästa vecka egentligen och bli sex avdelningar så nästan all den nya personalen har börjat men inte barnen.
Men vår stuga är långt ifrån klar så nästa vecka kan vi glömma. Alla sex-åringar har ju slutat så därför är det få barn. Vi gav varandra en timme idag då det är så få barn, så jag gick hem kl tre istället för fyra.

Lite seg dag med få barn och vi personal kliver på varandra. Men vi har avdelningsmöte så att vi kan prata ihop oss med våra nya avdelningar. Jag jobbar from idag på storbarns avdelning...min egen önskan. Pga av min infektions känslighet jag har.
Känner mig rätt kokt idag. Sen hade jag glömt att det är APT imorgon mellan 16-19, kul när man slutar 14.30 kanske då att det blir 13.30, hinner ju bara hem och vila en timme sen tillbaka igen.
Det var jobbet det.
Har ingen ork för att skriva mycket mera, men det får ni stå ut med.

Semestern slut!

 

Det ska jag försöka ha trots att det är första dagen efter semestern. Mulet och grått ute får se om solen tittar fram som de tidigare lovat, sol och upp till 25 +. Ha ha ha, men hur närmare dagen de kommer som de lovat detta desto sämre väder på nyheterna.

Under ser ni vädret för idag inte en solglimt. Men 23+ nästan rätt iallafall :-)


 

5-dygnsprognos för STOCKHOLM

Prognosen utfärdad kl. 03.45. Nästa uppdatering: 08.00.

Måndag 15 augusti Detaljerad tabell
08.00 Molnigt 18° O 4 (6) m/s
14.00 Molnigt 23° SO 7 (12) m/s
20.00 Molnigt 20° SO 6 (9) m/s


Måste försöka att äta lite, men är inte alls hungrig. Får pressa i mig en macka. Jag är trött, hör ni va TRÖTT!!!
Jag som varit uppe med tuppen nästan hela semestern. Men nu när jag inte får sova då är jag trött, men när jag fick sova så kunde jag inte utan stod och bakade ibland kl sex på morgonen. Känner inte alls för att baka nu bara lägga mig i sängen igen...SUCK!


Ha en bra dag!

Jobbar imorgon!

Sorry för dålig uppdatering men vi har hållit på nere på gården nästa hela dagen. Imorgon!!!!!! Vet ni var det är för dag imorgon?
Jo 38 dagars ledighet är över och jag börjar att jobba igen efter min semester. Känns lite tungt just nu, men bara man kommer in i det så rullar hjulet igen.
Så imorgon ser ni mig inte här på dagen, men ska försöka dra två inlägg ett morgon och ett kvällen.
Ni ska jag faktiskt se lite på en film och sen sova, hoppas jag sover inatt nu då jag inte kan ta igen sömnen på eftermiddagen som jag brukar.
Så natti natti på er!

Lördags kväll.

Vi jobbade på väl igår på dagen. När vi väl kom upp vid 14 så la vi oss att sova en stund fram tills kl blev 16.
Innan vi gick ned på gården igen så åt vi denna goda middag.



En tredjedel av landet är rensat och jorden uppluckrad, vi fortsätter idag.



Detta är kvar.



Flera av grannarna var ute igår men när alla började dra sig upp och vi var på väg också så skulle Sture spela backgammon med Peter. Då passade jag på att ta lite kort från olika vinklar över gården.



Långt där borta ser man Sture och Peter, grillen och vårt fina tal över boulebanan. Där vi även sitter och umgås vid regn



Fågelbadet som är gjutet i cement, med kärleksgrodorna bakom.



Här är spelarna igen.



Vår fina grill. Som grananr på gården murade själva för ett antal år sedan.



Här kommer de igen spelarna. Jag går runt det märker ni va?



Sist kommer en bild mot vår port, bakom kärlet där man slänger glas och tidningar.
finns den stora jordplätten.



Sen kom ett motordrivet seglarflygplan förbi.





Sen blev det sommarkrysset och under har ni snyggingen i The Poodles





Göran kom över och tittade på tv tillsammans med oss. Sen vart det spel vid köksbordet, men det har jag inga kort på.



Dessa två bilder tog jag från fönstret i köket i fredags men hade glömt lägga upp dem.
Fullmåne.
Fina bilder va?





Nej det är inte samma bild, för på den ena ser man lite av fönstret på.


Full fart.

Nu har vi pratat med en från styrelsen och de ska ta upp på mötet nästa vecka om bla häck och buskar till täppan Sture gjort iordning. Hon vi pratade med tyckte han hade gjort ett jätte bra jobb och att det var bra att man tar egna initiativ.
Mot vissa andra som bara gnällt om allt.
Observera en person har gnällt med desto flera har tyckt det är jättebra det han gör och fler och fler har kommit fram idag. Jag själv har tvättat och nu har jag en kaka i ugnen som jag ska gå ned med till Sture senare och kaffe.
Macka har han redan fått med kall dricka vid tio imorse. Det är han värd min gull gubbe.


Ikväll blir det gården, trist att så få kommer ned bara för att det inte är sol, ta på er, klä er varmt sommaren är kvar. Vi satt ute till nio igår.
Nu sitter jag och äter mina frallor jag bakade igår, värmde de lite innan i mikron, blir som nybakade då.
Nä nu ska jag fortsätta att fixa här hemma, koka kaffe bla.
Men sova ska jag göra på efter middagen vaknade tidigt som vanligt.



Frallor.

Jag hade torrjäst och det går lika bra. Blanda alla torra ingredienser först häll sen över vatten och snör och rör om.
Jag gör frallor istället för hela långa bröd, låt även dessa jäsa en gång till på plåt under bakduk.

Jag penslar inte bröden för jag vill ha de mjuka inte krispiga.
Den storlek du rullar frallorna till blir dubbelt så stora så 15 st fick jag på en deg.











Lördag!



Receptet på frallorna kommer senare. Måste scanna in receptet och är för seg för det nu.
Nu kommer efter bilder på hur det blev när buskarna försvann. Det var ett 20-tal inte 15-tal som jag skrev igår och ett par små träd som var mer eller mindre döda.

Innan bild glömde jag ta men ni ser i tidigare inlägg en äldre bild där buskarna syns bakom min yngsta dotter, samma dag hon slutade nian.
Ni får även se en film hur det ser ut idag. Sen en film på Troll och Tomtelandet i dagsljus, det landet med alla fina solcellslampor.










Här är högen med allt som Sture rensat bort.






Busk rensning!

Vill bara säga att nu är jag helt kokt i huvudet. Sture gick ned på gården 9.30 för att ta bort resten av buskarna i vårt gigantiska fula busksnår utanför vår port. Strax efter tio går jag ned med kaffe till min älskling. Sen hjälper jag till med att kratta ta bort mossa och rötter. Vi kom upp för en kvart sen. Imorgon är det bara stubbarna och vända jorden och kratta fint som är kvar.

Jag är sur pga att jag inte tog en före bild men bilden jag kommer att lägga in senare eller imorgon visar hur stor plätten är och det stod säkert ett 15-tal olika buskar som var högre än mina 168 1/2 cm där, massa gammalt skräp och löv fanns under.

Vad som ska göras här vet vi inte men vi ska prata med styrelsen om en häck vid staketet och sen sätta lite rabatter till våren, kanske lägga ned tulpanlökar när vi höststädar.
Nej vi får inte betalt för detta arbete som Sture gjort men vi har valt detta själva så det blir fint i vår hörna också.


Vår gård är så fin varför ska det se så skräpigt ut i denna hörna?
Har bara fått positiva kommentarer både från styrelsen och andra som bor på vår gård. En har varit negativ och undrade om vi frågat om lov och ansåg att lite skydd måste det ju vara. Men skitbuskar som var nästan döda i rotsystemet är inget att spara på. Vi sparade vildäppelträdet i mitten det får räcka.
Är så stolt över min älskling som gjort detta jobb som tagit sammanlagt 7 timmar arbete.

Men titta min yngsta dotter utanför vår port för några år sen 2005 var det.. Ser ni buskarna bakom de var lika höga nu om inte högre och de är buske den höga längst bak också, men ni ser bara en bråkdel av buskarna. Efterbild senare som sagt.:


Liseberg.

Min mor skickade över fyra bilder från Liseberg igår. Men vart är kortet på den stora vinsten du vann som du sen gav till syrran.....grrrrr! :-)


vad har du så skoj åt syrran?



Matte min äldsta dotters pojkvän och så syrran Katrins man Johan. Ett väldigt skrattande på alla bilder.
Vad har ni så kul åt?




Min dotter Angelica och hennes kusin, min systerdotter, syrrans barn Pernilla.



Hela gänget utom min mor som står bakom kameran. Johan min svåger, Angelica min dotter, Pernilla min systerdotter, Matte min blivande svärson och han i mitten bakom alla är min far.



Glada miner trots regn, för det syns på Liseberg regnkappor.
Jag var på Liseberg 3 gånger på 6 dagar vecka 28 i år.

Sture kom hem för ca 30 minuter sen och har käkat och är nu på gården för att fortsätta med rensning av buskarna.

Frallorna!

Kl sju var de klara mina frallor och jag har redan ätit en. Supergoda var de.





Stora och fina blev de också man blev riktigt mätt på en enda fralla.
Då hade jag bara smör på som smälte av den varma nybakade frallan.

fredag!

Gjorde en supergod sallad till maten eller grönsaksröra eller kalla det vad ni vill. harekuvert, majs, mango, ananas och lika delar olivolja och mango balsamico innehåller vinäger och står på samma hylla som alla olika sorter som finns i vinäger. Man blandar olja och balsamico sen har man i peppar och salt, så himla gott. Man kan ha balsamico till efterätt också ha då i vaniljsocker och ingen olja.
Till det pommes, fläskkotlett och bearnaisesås. Rekommenderar detta särskilt då grönsaks och fruktröran som vart supergod till maten.





Har ni någonsin vaknat med ett ryck av en smällpuss och så tittar man upp och har ett ansikte några cm ifrån sig som säger: Hej då älskling?
Sött va? Inte alls kl 04.30 på morgonen och inte alls sött gjort när jag inte somnade om.
Han har gjort så förr och när jag då gnällt över detta för att jag inte somnat om har jag fått till svar: Kunde inte låta bli då såg så söt ut.

Ja vad säger man?
En lätt puss på kinden brukar jag inte vakan av utan bara få känslan i drömmen att han säger hej då.
Nog om detta.

Jag bakar småfrallor ska bli så himla gott till frukost. Degen står på jäsning sen ska de rullas till små bollar och sen in i ugnen.
Ja vad då tidigt, jag kunde ju inte somna om.

Drömmar!



Slappardagen har innehållit Fame, Fame; Fame och byte av bläckpatroner.

Ganska långtråkig dag och vädret gör en inte ett dugg piggare.
Har inte ens vart ute på balkongen idag. Det brukar vara det första jag gör när jag vaknar. För att känna på blommorna, känna hur varmt det är och om det är fuktigt eller inte ute. Men nu r kl 13 och inget av detta har jag gjort. Skäms på mig. Har inte ens tvättat mig och klätt mig...men vad är det med dököttet sätt lite fart och gnäll inte!

Huvudet känns tungt och likaså kroppen känner mig totalt orkeslös. Har inte lust för någonting. Blä att må så här.

Stackars er som får lyssna på skiten också eller lyssna och lyssna, läsa om den kanske man ska skriva. Men hur känner ni? Känner ni aldrig så här. Har frågat förr men aldrig fått något svar, jo från en tror jag.

Hur gör ni för att pigga upp er? Jag vet ju inte ens varför jag är så hängig och negativ?

Jag mår lite bättre av att få skriva av mig, jag älskar att skriva och uttrycka mina ord i skrift. Jag hatar att prata tex men myndigheter, eller liknande hellre mailar jag. Jag får fram allt mycket bättre då. Så har det alltid varit. Men fortfarande vid 46 års ålder har jag inte skrivit boken, den där som jag drömt om i hela mitt liv att få skriva. En drös av noveller och längre noveller, sagohistorier har det blivit men ingen bok. Men de ligger i Microsoft office word och väntar på att jag ska fortsätta. Det är två olika böcker. Båda...ja vad ska man säga är sanna, nej inte helt, men många händelser är det och känslorna som framkallas i böckerna är både sanna och lite hur man skulle kunna känna eller vad jag tror man skulle känna i de olika situationerna.
Mer vill jag inte säga utan när det är kalrt om det nu någonsin blir det får ni veta allt.


Torsdag!

Teddy var över igår för att hämta cd skivan från bröllopet. Dom hade haft det jättebra. Fått en heldagsutflykt med allt inkluderat som mat och dryck gratis. Det var en utflyktsfirma som ville ha dem i sin broschyr för att de var så söta tillsammans som par. Jag tror det var något sånt. Firman kom från Frankrike. Så de blev modeller med allt inkluderat en dag. Och får göra reklam för deras utflykter i deras broschyr och vara med på bild. Sen har de simmat med delfiner. De bodde på hotell inte bungalow som jag tidigare skrev, men framför deras balkong fanns bara stranden sen kom vattnet så på stranden bodde de iallafall. Det var 4+ hotell med allt inkluderat och tydligen supermat.
Hotellchefen blev väldigt förtjusta i dem så tror det var sista kvällen fick de gå in i en svit och ut på tillhörande takterrass under bar himmel där det fanns en säng som han sa att de fick ligga och titta på stjärnorna i.

Idag ska de ner till landet och även Kolmårdens djurpark. Sen var det kräftskivor, och födelsedagar. Tyckte de kunde komma hit någon kväll på en helg och käka och umgås lite, sen sitta en stund på gården om sommaren håller sig kvar.
Väldigt upptagna de är hela tiden.
Men de kanske kan om de försöker klämma in lilla mig som bara är mamma och svärmor :-).

Vad jag ska göra idag? Ingenting mer än att diska och slappa, läsa min bok, kika på dvd och bara ta det lugnt. Det är vad jag ska göra idag.
Om det blir några filmer. Det tror jag inte ni bjöds ju på flera igår, barnsjud, regnväder, dockor och Tintin bilar. Men en gammal film får ni se ni som sett den får titta igen ni som inte sett den får se Teddy och Marie dansa bröllopsdansen.




Ursäkta att ni fick vänta. Har just gråtit mig igenom filmen, jag vet inte vilken gång i ordningen.
Ni måste se hela för de kommer rök i slutet och fler ned på dansgolvet. Först ut efter brudparet är Teddys bestman Ramirez
och en av Toast madammerna inte min dotter då utan Mickan. Sen kommer mitt ex och brudens mor och så min röst tydligt och klart att jag inte dansar när brudens far bjuder upp mig. Nej det där med att dansa har jag aldrig riktigt förstått mig på och aldrig lärt mig.







Nu väntar jag bara på att Teddy ska lägga upp bilderna från Mauritius. Jag lovar att jag kommer att visa några dock inte alla 500 som de tagit om han ens själv orkar att lägga upp så många.

Jo några bilder på förlovningen i Eiffeltornet 6 December 2009 måste jag bjuda på också.







TinTin bilar

Jag samlar på Tintin bilar och sammanlagt tror jag det ska vara 74 och jag har väll iallafall 60.
Ni ser på filmen en bil med husvagn dessa dubbla kommer i två omgångar sen sätter man ihop dem i en större monter. Varje del kostar 199 kronor och kommer var tredje vecka.

Tyvärr syns min spegelbild lite snabbt men blunda då så slipper ni att se mig :-).

Här har ni filmen på bilarna.




Åskar och regnar!

Jag ger upp! Att fånga åskan är inte lätt. Står med kameran i full beredskap det börjar mullra jag klickar på. Men regnet är allt som höres. Stänger av och då kommer en snabb blixt och världens knall som får mig att hoppa höft. Efter att samma procedur upprepats tre gånger så är det enbart filmen under som ni får se. För något riktig pang eller brak fick jag inte med.

Men där fick jag för att jag imorse undrade vart regnet var. Det kom med full kraft.


Mina dockor.

Kommer inte in på Youtube pga cockies. Har gjort som det står men ingen fungerar så jag får logga in på Stures sida för att kunna lägga upp filmer. Suck.
Så fort jag trycker på logga in på Youtube kommer en dum Google sida upp som tjafsar om cokies så här blev det efter att det krånglade imorse med att ladda upp filmen.
Men här är mina dockor.



Sovit!

Först vill jag börja med en fråga. Har ni sett på blogg.se första sida att man kan tipsa redaktören? Man kan tipsa om en blogg man gillar och sen hamnar den på första sidan och kan även bli utsedd till veckans blogg. Jag har  mång läsare minst 100/dag ibland upp till 200. Många vet jag kikar in varje dag. Men hallå om ni gillar bloggen tipsa redaktören.
Tala om varför ni läser bloggen etc.

Logga in på blogg.se och gå till denna ruta på första sidan:



Klicka på Här och fyll i detta formulär:




Jag somnade om vid sju och vakande nu (9.30)men några småvak mellan dessa tider har det blivit. Men jag skulle behöva sova flera timmar i sträck utan att vakna.
Som tur är så har jag öronproppar för det låter enormt nere från förskolan under oss längst ned. Jag måste även ha balkongdörren stängd för att utestänga ljudet.
Vart är regnet förresten? Det skulle regna idag sa det på nyheterna igår, skurar hela dagen och solen skulle vi inte få se. Men kolla in filmen som jag nyss spelade in där ni även hur hur alla barn låter.
Inget regn inte utan sol.





Trötter lilla jag!



Svar på en kommentar: Harkrank kallas även Janne Långben men  janne kan även syfta på den spindel du pratde om i kommentarsfältet
Pholcus phalangioides..

Harkrankar kallas ibland pappa långben, vilket även används om lockespindlar. Den art som på engelska kallas Daddy Longlegs kan dessutom syfta på spindelarten Pholcus phalangioides.

Harkrankar kallas långbenskrankar i norra Sverige (Kåggamoy i Piteåtrakten), skängelmy i Jämtland, hästmyggor i mellersta Sverige, kuntjerg i Bergslagen, pappa skrotben i västra Sverige, pappa långben i Göteborg, skrangelmygga i Småland och harskrank eller långben i Skåne.

HÄR


Harkrenkar finna även utan vingar Källa

Så summa av kardemmumma blir att det är samma spindel, men heter harkrank men kalls Janne långben. :-)


Nu ska jag lägga mig ned och försöka somna om annars slår jag en klubba i huvudet på mig själv.
Vi höres senare.
Ha en bra dag alla läsare.

Sov sött!

Har precis set Allsång på Skansen klart. Det kom ju igång riktigt ordentligt och avslutades perfekt med Sven Ingvars. Ja idag pappa gillar jag dem men inte när du spelade dem när jag var liten. men jag börjar ju bli äldre så det kanske är därför.
Måns var super som hårdrockare, faktiskt snygg för en gångs skull.
Eller vad säger ni?
Nu ska jag sova för jag är supertrött efter att ha sovit uruselt inatt och inte sovit idag.


Jag är så duktig så.

Kolla nu då!!!!!

Tvätten vikt



Diskat



Spisen ren



Men fy det sitter en Janne Långben spindel eller Harkrank som de också kan kallas eller kanske egentligen heter i hörnet. Den har suttit där en stund så Sture får ta den när han kommer hem.
jag avskyr dessa kryp



Nu blir det filmtime!
Som detta kolla par sa på tv när jag var liten.
Minns ni dessa?




Tisdag morgon!

Först vill jag börja med en fråga. Har ni sett på blogg.se första sida att man kan tipsa redaktören? Man kan tipsa om en blogg man gillar och sen hamnar den på första sidan och kan även bli utsedd till veckans blogg. Jag har  mång läsare minst 100/dag ibland upp till 200. Många vet jag kikar in varje dag. Men hallå om ni gillar bloggen tipsa redaktören.
Tala om varför ni läser bloggen etc.

Logga in på blogg.se och gå till denna ruta på första sidan:



Klicka på Här och fyll i detta formulär:






Svar på en kommentar:

Jag börjar med en kommentar som löd något så här: har du sagt a får du säga b.
Angående receptet på gratängen. Grejen är den att jag först lägger ut det om någon har intresse för det. Onödigt annars. Men här kommer det iallafall. Fräs gullök och vitlök i lite smör blanda i 400 g köttfärs och bryn tills färsen fått lite färg. Blanda i en burk krossade tomater och knappt halva burken vatten och rör om. Lägg sen i kantareller,majs, buljongtärning, kryddorna: salt, peppar , basilika och timjan rör om och låt puttra några minuter.

Koka upp 5 dl snabbmakaroner dock inte tills de är klara pga att de ska in i ugnen. Lägg makaronerna i en smörad form och röran ovanpå med så mycket riven ost på som man vill ha, välj sort själv. Jag hade västerbottenost på.
In i ugnen i 250 graders värme i ca 15 minuter.

Självklart kan du både ta bort och lägga till saker.

Är deppig och jättetrött idag. Vakande kl 02 inatt och det var lögn att somna om såg film efter film. Strax före 06 stängde jag av för att somna, men kl 6.30 var jag fortfarande vaken. Slumrade till kortare stunden men tror att jag tittade på kl minst tio gånger, 9.30 gav jag upp.
Under dessa timmar jag slumrade till då och då gissar jag på sammanlagt en timmes sömn.

Jag känner mig stressad av detta pga att jag börjar jobba på Måndag och då måste jag sova. Givetvis måste jag det nu med, men ja gkan vila lite på dagen om jag känner behov av det.

Jag känner mig även stressad över allt som bör göras här hemma men jag ha ringen ork. Idag har jag dragit lilla dammsugaren slarvigt över golven+vaskat med moppen efter.
Men det borde dammas, har bara torkat av borden. Tvätten borde vikas och så ska det diskas och spisen bör göras ren. Så här ser det ut, men spisen får ni inte se.



Men fasiken där kom jag med på ett hörn också.






Gratängen!

Här är bilden på gratängen, den ser väll god ut. Jag kan tala om hur jag gjort och vad jag har i. Mängd bestämmer man själv eget gjort recept.
Så man kan ha annat också.
Fråga om ni vill veta.



Höst!?

Nej Sture har inte kommit hem ännu från jobbet för att göra mig på gott humör. Med tanke på rubriken så tänkte jag att ni just undrade det.
Tänkte på mitt första inlägg som jag skrev idag om att han alltid får mig på gott humör...iallafall oftast.

Det blåser ute, det är helt dött i parken, plaskdammen gapar tom,de två förskolorna som ligger en under oss och en snett åt sidan har öppnat.
Se visst ser det höst likt ut?





Eftersom jag zoomade in i början av filmen så är det lite suddigt. Men jag ville att ni skulle se nära först. Ni hör även blåsten...höststormarna är på vägg...depp...depp...depp!!!!



Slappar dag!

Har nästan bara slappat idag. Sett en till film, en av mina stora favoriter Girls just want to have fin.
Men den är ju bara så bra. Tänk slutet när pappan står där...man får tårar i ögonen. Nej den filmen kan jag se hur många gånger som helst.





Ska se flera filmer idag men har ännu inte bestämt mig för vilken ännu...Pretty women, You`ve got mail. Vi får se vad det blir.
Har gjort köttfärsröran till gratängen, nu ska pastan kokas dock inte fullt ut. Sen ned i form med pasta först, röra sen och sist västerbottenosten.
Bild kommer det lovar jag. Vet att jag missas flera gånger när jag lovat förr. men idag ska minnet vara med mig.

Måndag!

Jäklar dator vad jag blir förbannad på skiten, bara hakar sig när jag ska lägga upp bilder och sen kommer alla sidorna tillbaka efter att felrapporten sänts men all text i blogginlägget är bara borta...fasiken för att sitta och göra om allt!
GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!


Börjar med frågan på vad jag tycker om höghuset som nu byggs vid oss. Jag och många med mig skrev på protestlistan ett höghus kommer att sträcka sig över vår gård. Nej det är inget bra ställe de bygger på. de skakar i husen när de spränger också. Förtätningen har gått till överdrift och husen blir nu högre och högre. De har sabbat Blackebergssjukhus område på flera ställen, de har sabbat tvättstugebacken, dödsbacken våra barns kälkbackar i härlig natur, Gymnasiumparken och skogen intill är det byggt på, ett höghus på Grundtvigsgatan där Familjebostäders lokaler låg förr är byggt, Ibsengatan har fått ett höghus vid den fina skogen. Nej dags att slå näven i bordet för nu räcker det. Sluta ta bort fina fruktträdgårdar fina och populära strövområden i skog och mark. Staden i skogen kan vi glömma snart.

Nu till vad jag gjort idag. Vaknade kl 05.30 sen har jag tittat på Kalla mig Ernie som den heter på svenska, denna film är det:





Underbar film se den. En underbar kärlekssaga

Sen har jag sett Notting Hill också en underbar kärlekssaga.



Anna Scott (spelad av Julia Roberts) är världens mest berömda filmstjärna. William Thacker (spelad av Hugh Grant) äger en liten bokhandel i det charmiga området Notting Hill i London. När Anna och William´s vägar korsas oväntat en dag, är en romans förmodligen det sista de tänkt sig.

Hela världen har plötsligt ögonen på paret, som inte får det lätt när känslorna tar över. En magiskt vacker och ljuv kärlekskomedi som fick kritikerna lyriska. Julia Roberts gör en av sina bästa rollprestationer och William Thackers karaktär är som skräddarsydd för den lite tafflige Hugh Grant.

Kärlek är underbart så självklart älskar man kärleksfilmer. Gör inte ni det?

Sen vill jag be om ursäkt för dålig uppdatering. Har total bloggtorka. Känner mig lite trött och less och då försvinner den brinnande lusten att skriva och fantasin försvinner den med.
Är lite deppig. Ja man kan vara lite less och deppig utan att det behöver ha hänt något speciellt. Det kan bero på en massa saker att jag känner som jag gör. Vädret, min jobbiga kvinnovecka som varade i sex dagar, huvudvärk, för lite sömn, sommaren är snart slut, semestern snart slut. Ja det är väll det här som kallas höstdepression.



Men det finns något eller någon som alltid piggar upp mig. Han är bara helt underbar får mig oftast på gott humör. Jag behöver inte säga hur jag mår med ord sådant märker han med en gång. Han kan komma med små överraskningar med sig hem efter jobbet tex en liten godispåse, han vet att lite sött oftast piggar upp mig. Han kan föreslå en biltur som han också vet piggar upp mig. Ja ni som har funnit er stora kärlek vet exakt vad jag pratar om.
Denna man är min stora kärlek och jag älskar honom otroligt mycket. Snart är det nio år ihop och fler lär det bli när man äntligen hittat rätt.




Nu ska jag diska. Middagen idag lagar jag en god makaronlåda med köttfärs, kantareller, lök, vitlök, krossade tomater, majs, kryddor bla Timjan och oregano sen allra överst västerbottenost. Mumsigt värre.
Höres när jag är piggare.


Tråkigt!

Svar på en kommentar: Det är vår gård som är unik, ingen annan gård i Blackeberg umgås som vi gör på vår gård. Nya grannar kommer till och gamla flyttar. Men det är otroligt trevlig att göra saker tillsammans på gården.
Jag flyttade till denna gård 1990 och 1996 tror jag det var som vi fick bord och grillen gjordes i ordning. Vi var ett gäng från början som organiserade oss i detta, några har idag flyttat men fler har kommit till.

Nej jag har inte mycket mera att skriva idag än att det är regn regn och åter regn. Sture hann börja med buskarna utanför vår port,men fick snart avsluta då det regnade mer och mer.
Blä vilken tråkig dag!

Söndags morgon

Svar på en kommentar: Jag tänkte det samma Marie. Kommentaren: om Ami inte har konverterat är han jude. Inom islam ärver man religionen från fadern och hans pappa konverterade till judendomen innan han flyttade till Israel och träffade Amis mamma som är judinna. Inom judendomen ärver man religionen från modern och hans tatueringar har ofta judisk innebörd.

Så min stora dotter han kan inte vara muslim.
Men läcker är han oavsett vad han är :-)


Jösses vi var nere på gården tills kl var 23.30 igår. poängspelet kom fram och när det vart för mörkt så flyttades det in under taket där det finns lampor.
Mycket trevlig kväll och många trevliga grannar som hade både vänner och släkt hos sig.
Här komme rlite bilder ni får ta dem som de är för det började mörkna. men ni ser vad folk det är iallafall.

Själva spelet. Tråkigt så har vi inte sett det i någon affär efter året vi köpte in det.
Vill ni veta reglerna så fråga.







Sture så glad så att han fick ned rätt nummer.







Här ställer man upp klossarna efter att ha kastat sin gång.



Sammanlagt var det över 20 personer på gården, med grannar, vänner och släkt.

Lördag morgon

Jösses idag är jag riktigt seg. Satt ute efter att mörkret lagt sig. Hade en jättetrevlig kväll. Så ni kommer snart att bli bjudna på två bilder från det fina trädgårdslandet med tomtar och troll i för att försöka visa hur fint solcells lamporna lyser i mörker.
Även en liten film glimt på detta, men min kamera i mörker är inte så bra.

Ser ni även att de små svamparna lyser.



Nya tillskottet en ängel









Min bästa vän idag är:



Tänk att jag är så törstig idag trots att jag drack så mycket igår :-).


Sen huvudet är inte riktigt med.
Känns lite som man skulle gjort så här.



Inget att göra.



Nu stack Sture ned på gården för att vattna under borden och runt om. Jocke skulle hjälpa honom att flytta borden. Lite svårt att vattna på kvällen då grannar och vi oftast sitter i mitten vid det långa bordet.

Han har verkligen hittat sin plats Sture. Men gör man det tillsammans med rätt grannar är det roligt att jobba med vattning, städning i ordning görande av boulebanan etc.
Man måste ha roligt även när man jobbar med gården och kan man inte ha roligt tillsammans då det enbart är gnäll och gnabb från ena hållet så låter man hellre bli att göra något på gården.
Så enkelt är det bara, inte bara jag eller vi som tycker. Tror de flesta håller med oavsett om det gäller vår gård eller andras eller överhuvudtaget i livet
. Glädje ökar arbetslusten och god kamratskap likaså.

Jag själv vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Har vattnat blommorna, har sopat golven av samma anledning som igår. Känner inte för att läsa eller se på film.
Nepp inte för att baka heller.
Vad fasiken ska man då hitta på?
Sova borde jag göra då jag hade jättesvårt för att somna igår, somnade först kl 02, det kröp i benen, det kliade på ryggen, jag hade ont i ryggen, jag var törstig, hungrig, behövde gå på toa, det var varmt mm mm mm.
Sen vaknade jag till på köpet 6.30 och kunde inte somna om.



Det här med min sömn blir en följetong i bloggen.
Följ hur Kerstin sover och läs det spännande slutet :-)
Slutet lyder hon somnade inte alls, hon sover inte längre. Medicinskt under kvinnan som inte behöver sova :-).
Nej nu räcker det med dravel.



Sture var så snäll innan han gick ned så han masserade min onda rygg och mina lår det stårlar nedåt i dom men det är inte Ischias.
Varmt är det idag med och det är redan 24 +ute och kl är bara 11.



Ha en fortsatt bra dag!

Vår Torsdag!

Igår var det full aktivitet när det gäller att vattna gården. Jocke en granne och Sture ville nog hellre vattna varandra. Så himla barnsliga karlar kan vara ibland. Kika på filmen under där Sture far iväg från spridaren då Jocke sätter på vattnet. Sture trixade lite med inställningarna när vattnet var av, då är det ju otroligt kul att sätta på vattnet så man blöter ner den andre :-)





Här kommer lite bilder för innan lekte dessa stora killar med ballonger, ni vet sådana man kan göra figurer av. Full aktivitet både på dessa gossar och barnen på gården.





Se så glad han ser ut när han flyttat spridaren. Så skojigt med vatten så.



Ja det var våran kväll då, vattning av gården.

På dagen bakade jag en Lingonkaka. Jag vet vad jag skrev innan, men hade lingon kvar hemma. Den vart jättegod.
Syns va?

En bra bit är redan tagen.



Sen såg vi denna film.



Ja detta var vår dag igår.


Torsdag!

Svar på kommentar: Vi gjorde denna gång en blixtvisit på Biltema i Gustavsberg på efter middagen efter kl 13. Sture ville bara hem och fixa bilen. Vet att vi är dåliga på att ringa när vi är i närheten. Men om du bättrar dig på att slänga in kommentarer så lovar jag att vi hör av oss nästa gång vi är i närheten :-)
Boken släpptes bara för några veckor sen men jag måste läsa den innan först, men man måste ha tid också.

Vaknade kl fyra imorse och somnade om ca kl sex och nu är jag vaken igen och sitter här igen. Tänk om man kunde sova som man gjorde förr. Sova hela natten och sen en bra bit in på morgonen.
Jag har som ett band över huvudet idag så jag orkar inte ta mig för något. Borde gå ned till tvättstugan trots att vi har den på Lördag. Men jag fick mina dagar i förrgår och de är inte roliga nu för tiden. Men ska gå och kolla upp det när semestern är över, för nu verkar alla ha semester som man behöver kontakta.
Ska höra om Sture orkar när han vaknar. Ja han har varit dålig, jätteont i halsen småfeber och en jäklar hosta som först nu släpper. Men att gå ned på gården och sitta i skuggan och prata med grannarna, åka och handla lite småsaker till hemmet en snabbis orkar man alltid även om man är sjuk. Men att tömma sopor en hel dag i gassande solsken är alldeles för jobbigt om man inte är bra. Det gick mycket långsammare i Måndags fick han höra av den han jobbade med och det var då hans första sjuka dag. Han var alldeles yr när han kom hem och hade ont i hela kroppen.

Idag ska vi bara ta det lugnt blir gården tillsammans med grannarna en stund ikväll, middagen är klar blir samma som igår potatis, köttbullar och rödbetssallad. Imorgon blir det matjessill och inlagd sill med gräddfil och gräslök och naturligtvis potatis till.
Allt finns redan hemma. Det är skönt det där med storhandling.
Baka? Om jag ska baka något. Nej nu har det bakats nog för ett tag. Har lovat att göra dumle muffins men jag har tyvärr ätit upp alla dumle när jag var sugen en kväll på något sött.

Nej ska ta och diska och och sopa upp lite skit från golvet i vardagsrummet, det dras in så mycket när man har korsdrag.

Biltema!

Vi åker till Biltema i Gustavsberg, men på Tranebergsbron ger vi upp. Det blir den gamla vägen, västerbron och Södermälarstrand, ingen ide att ta tunneln efter Essingeleden och komma ut i Nacka. Det är kö hela Tranebergsbron och upp på Essingeleden så denna väg åkte vi.

Västerbron



Dra in huvudet jag vill ha stadshuset på bild.



Vi åker på Södermälarstrand, stadshuset på andra sidan.







Gamla stan genom takluckan



Denna häftiga vattenrspridare kostar 249 kr på Biltema, finns med grön, blå och röd kula i mitten.



Den skulle vara rolig för barnen på gården och samtidigt vattna gräsmattan.

Allmänt bladder!

Först vill jag rätta till en sak som har blivit väldigt fel och tacka Marie en läsare som påpekade detta.
Wild strawberry är inte jordgubbe utan smultron. På hyllan där vi köpte det står det Jordgubbsvin men om man kollar på texten på flaskan står det smultronsmak och även på systembolagets hemsida.
På systemet står jordgubbsvinet där det står jordgubbe på flaskan och wild strawberry bredvid,  antagligen har den ena skylten fallit bort så då blir det ju jordgubbsvin för bägge.
Eller så har jag varit slarvig i mitt tittande.
Så det är smultronvin jag dricker inget annat.
Men det smakar friskt och bärigt så att det är just smultron är svårt att lokalisera kan lika gärna vara jordgubbar.

Så alla ni som nu jagar Jordgubbsvin med alkoholhalt 12 %  så finns det inte utan det är just Smultronvin det är.
Innerst inne vet jag ju att Smultron på engelska heter wild strawberry men i värmen har det fallit bort.
Men ingen av mina 100-tals läsare har påpekat detta så alla har väll tappat engelskan i värmen utom en :-).
Tack igen Marie!

Jag somnade om vid strax före åtta och vaknade kl tio så lite fick jag iallafall sova.
De håller på att borrar och sågar i lägenheten snett under, det är den andra lägenheten som totalt rivs ut så bara betong väggar och golv finns kvar inga skåp eller, kakel, toalett, badkarl eller köksskåp, kyl och frys, eller dörrar. Allt rivs ut så bara bärande väggar finns kvar sen håller det på vecka ut och vecka in otroligt störande. Jag vill ha lugn och ro på min semester.
Nu håller de antagligen
på att fixa i ordning lister för det är ett väldigt bankande också.

Ja jag är grinig för jag har ont i huvudet i dag så det kanske är åska på gång. Sen tycker jag inte det skulle vara tillåtet att ha sådant här störande arbete under en längre tid. De började två veckor innan min semester så sex veckor har de håll på. I början var det enbart kvällar fram till 20.30 ca helt vansinnigt för vi hörde inte ens tv:n då. Det var när de rev allt och dunkade och slog för att få loss det, sen kastades sakerna från andra våningen ned i en container under.
Det är en lägenhet till de håller på med nu men där får viss skåp och dörrar vara kvar, men det låter också för jävligt men vi hör det enbart när vi är på gården.


Fotade lite blommor på balkongen imorse då jag vill ha lite bilder i bloggen också.










Kuckeliku!!!!!!




Uppe i ottan igen. Tänk att man aldrig sover nu för tiden...suck!!!!! Men ska lägga mig och se en film och hoppas att jag somnar till den. Igår var det vattning av gården vi hade två vattenspridare ute samtidigt och så vattnades rabatterna med slangar av några av våra grannar.





Ett kallt glas mousserande jordgubbsvin med färska jordgubbar sitter aldrig fel.
Tredje dagen jag tar ur samma flaska och bubblorna och smaken är densamma, sätt bara på en tät slutande kork och förvara i kylen.





Mumsigt och kallt i värmen!


Läser mera!

Jag har legat och läst ett par timmar i boken nionde grottan av Jean A Auel fick ju hem den sjätte delen för någon månad sen, men av någon anledning så har jag ännu ej läst ut nionde grottan femte delen. Börjat på den flera gånger men aldrig läst den klart.



Efter en strapatsrik vandring når Ayla och Jondalar äntligen Zelandoniis Nionde Grotta. Jondalars familj är lycklig över att sonen återvänt men avvaktande mot den unga, vackra kvinna han fört med sig. Hennes egendomliga dialekt och hennes tama varg och hästar skrämmer dem. Ayla har mycket att lära ut men hon har också mycket att lära av Zelandonii. Mötet med deras andliga ledare och spåkvinna blir avgörande för Ayla. I henne finner hon en själsfrände, med henne kan hon diskutera läkekonst och magi. Ayla föder en dotter och blickar fram mot ett lugnt och tryggt familjeliv, men hennes magiska gåvor gör att hon får en större roll att spela när det gäller Zelandoniis framtid.

Sjätte delen heter De målade grottornas land




Ayla försöker finna en balans mellan sina uppgifter som nybliven mamma till Jonayla och sin utbildning till andlig ledare och helare. Tillsammans med Jondalar och Zelandoni ger sig Ayla ut på en lång resa för att besöka andra grottor inom Zelandonii. Längs vägen möter de många faror som de övervinner tack vare Jondalars spjutslunga och Aylas speciella förmåga att kommunicera med sina hästar och sin tama varg. När Ayla till sist blir kallad för att bli en riktig Zelandoni kräver Stora Modern ett omänskligt stort offer av Ayla, ett pris hon måste betala för att få Kunskapens Gåva.

Jean M. Auels romaner om Ayla och hennes levnadsöde för 35 000 år sedan är en av vår tids största boksuccéer med mer än 45 miljoner sålda böcker runt om i världen.
Böckerna om stenåldersmänniskorna är omtalade för sitt erotiska innehåll, men en av anledningarna till de otroliga framgångarna är Auels grundliga research och trovärdiga miljöbeskrivningar som lockat läsare i alla kategorier. Auel är otroligt älskad av sina läsare, hon har miljontals fans över hela världen och lockar ständigt ny publik.


De andra fyra är:









Läs dom helt underbara böcker.

Sen stack vi iväg för att köpa lite jord för att plantera om mina S:t Paulior.

Omplanterade och klara.





Vad har vi gjort sen? Ingenting egentligen då Sture sov till 11.30 idag och sen hann vi inte mycket mera än blommorna.
Göra rent på balkongen och under diskbänken där jag har alldeles för många krukor, slängde rätt många och alla i plast.
Nu är det visst middag!

Svarar på en fråga i komentarsfältet om jordgubbsvin!

SVAR PÅ EN FRÅGA I KOMENTARSFÄLTET:

Här kommer fler bilder på Jordgubbsvinet+artikelnumret. Namnet står på flaskan du ser på bild nr ett.







Här hittar du detta vin Wild strawberry

Här hittar du det med 7 % Mousserande jordgubbsvin

Blandad kompott igen!

SNÄLLA SÖTA RARA GLÖM INTE ATT SLÄNG IN EN KOMMENTAR!

Igår åt vi först lite kasslersallad sen vart det Västerbottenpaj för hela slanten. Ser smarrigt ut va?




Vi gick sen ned på gården och det var så kvavt så jag var helt säker på att det skulle börja åska för himlen såg ut så här.
Det var mörkare i verkligheten än vad det är på bilderna.






Men åskan kom aldrig men däremot kom ett svagt strilande regn som sen åter igen övergick till solsken. Men luften vart mycket härligare så vi satt ute tills kl var närmare nio.
Sture är hemma idag pga att han känner sig risig, inte skött sin hostmedicin och slarvat med sin förkylning vilket inte jag gjorde och nu är jag bra.

Äta rätt, dricka mycket, dricka varmt och sköta hostmedicinen!
Sen har jag sovit bra inatt somnade före 23 kanske 22.40 eller 22.45 någonstans där och vaknade exakt kl 07...8 timmars sömn hurra vad jag är duktig.


Nu måste jag berätta om mitt bokläsande. Sture kom hem igår med ett paket från Bokus kl 12.30 som bla innehöll Carolines Engvalls bok Skamfläck, ni vet hon som skrivit 14 år till salu.
Kl 16.45 var den utläst, jag kunde inte släppa den. Den gav magknip och man känner verkligen hur barnen i boken mår.
Tycker ni ska läsa båda böckerna som finns HÄR


Gå även in och läs Carolines blogg. Läs även Paulinas blogg, jobbar på Novahuset och info om henne som finns på bloggen är:

Mitt Hopp

Det som man ibland bara tror händer andra, hände mig. Det som jag ville förskjuta, glömma och tysta ner. Jag våldtogs och såldes av min pojkvän och blev gravid med "honom". Han hade även utsatt flera.
Han dömdes för maxstraffet 14 år.

Jag kommer skriva om sorgen som övergreppen lett till men även glädjen att vara mamma, att vända det hemska till något positivt, till ny kraft och nytt hopp.

Nu jobbar jag på Novahuset för att hjälpa andra som usatts för sexuella övergrepp. Jag föreläser även om min historia för att öka kunskapen bland myndigheter, skolor och volontärer.

Välkommen att ta del av min historia, mina tankar och mitt liv. Min resa började i en mörk jobbig och svår uppförsbacke men steg för steg som i en trappa tog jag min upp mot ljuset.

Ni kan ni också göra! Glöm inte, det är aldrig erat fel!




Om mig


Jag heter Paulina och är 31år ung som har två underbara flickebarn som är mitt allt. Som person är jag glad, sprallig, social, omtänksam och lite yr:) De som känner mig på djupet vill nog tillägga känslig, stark o målmedveten. För de som sett mina dåliga sidor kan tilläggas envis, lite lat och mycket glömsk. Nåt jag glömt, säkert...påminn mig:) Min mail för kontakt: [email protected]m



Vi måste uppmärksamma detta mera, vi måste stödja med pengar även små slantar hjälper. Ni vet många bäckar små blir en stor å.. Jag har funderingar på att gå Novahusets nästa Volontär kurs och bli volontär. Men när man jobbar heltid i det yrket jag har så är man rätt trött när man kommer hem. men så tänker jag: Vad då trött hur tror du utsatta barn mår? De skulle vara glada om de bara var trötta.
Jag har inte bestämt mig än men jag ska noga tänka över saken.

Trött!

Jag är trött, borde försöka sova lite. Vaknade när Sture gick imorse vid 05 och somnade aldrig om. Somnade sent igår vid 23 så det är inte många timmars sömn denna natt heller.
Har legat och slötittat på gamla Wallander filmer. Men innan så diskade jag, dammsög och plockade undan. Nu tänker jag lägga mig ned och kika på Wallander-Prästen.

Lusten för att göra någonting annat finns inte, solen skiner så man borde inte sitta inne och häcka. Men vad ska jag göra då? Lägga mig på en badstrand eller sätta mig på en stol i solen nere på gården? Nej inget låter särskilt lockande, inte att ta en promenad ensam heller.
Sture kommer väll snart hem, har precis sänt iväg ett sms om vad som behövs handlas hem. Bara en sak till mitt bak imorgon...dumlekolor.

Har sett Tjuven och Cellisten innan så nu är det dags för Prästen då.



Men varför har jag lagt plugg och dylikt på fodralen? Jo där står mitt namn och telefonnummer.
Namnet vet väll ni flesta läsare men numret vill jag inte skylta med för flera 100 läsare.
Efter filmen ska jag ta en dusch!

Måndag morgon!

Här kommer en hel del bilder från igår kväll. Vi var som vanligt på gården tillsammans med trevliga grannar. Jag fotade lite och Sture och Jocke höll på att jaga alla myror och bon i sandlådan. Vi har svart, röd och flygmyror där+ en massa ägg.
Det behövs bytas sand och egentligen ta bort allt trä och elda upp alla bon innan man bygger ny sandlåda+lägger i ny sand.

Här kommer det bilder:

Middagen kasslersallad, penne, kassler, purjolök och creme fraiche.





Blommor på vår gård















Tycker den här stolen är så läcker med sin kurbitsmålning.



Här är det myrjakt



Så här ser det ut, men dunkar du med spaden eller sparkar lite med foten så myllrar det upp många många fler myror.



Mitt jordgubbsvin mousserande, lite för sött för min smak men gott med ett iskallt glas en varm sommarkväll.







Höres senare!

RSS 2.0