Svårt att förstå eller???

 
 
 
 
 
Denna kommentaren skrev jag i Madde Ilmruds blogg.
 
  1. Det finns värre saker att bry sig om än det jag tänker skriva nu. Jag är förskolepedagog och arbetar i förskolan. Jag har en pedagogisk utbildning och en läroplan som jag följer. Vi arbetar i före skolan till förskoleklassen som är före skolan till grundskolan klass 1-9. Förr hette det daghem, dagmamma, sexårsgrupp, realskolan mm. Men alla har bytt namn. Varför är det så svårt att sluta säga dagis. Daghem var passning utan pedagokiska inslag och utan läroplansmål. Jag är stolt över mitt yrkesval och vill att min arbetsplats kallas rätt. Jag har skrivit detta förr i min blogg, på facebook i andras kommentarsfällt. Då har jag fått skit av många och elaka ord som surkärring, bitter*****, passar det inte så läs inte, du måste ha ett tråkigt liv mm mm. Tänkte bla på det du skrev om elaka kommentarer. Att folk kan skriva elaka saker och kalla andra för fulla saker är hämskt anser jag. Detta blev långt men tror du förstår att jag önskar att du inte använde ordet dagis när du skriver. Annars gillar jag din blogg och har följt den sen du var med i familjen annorlunda första gången. Tycker du verkar vara en glad och ömsint person med fina barn. Sen ta bort alla måsten. Man behöver inte städa jämt. När jag läser din text om allt du måste göra känns det som om jag känner igen mig. Drabbades av utmattningssyndrom mars -15 pga arbetet. Sjukskriven länge och kom tillbaka på heltid april-16. Rasade igen nu med även ångest, hjärntrötthet, depresition i september förra året. Vad vill jag säga med detta då? Ta hand om dig Madde så du inte rasar. Det är det värsta jag varit med om och önskar inte ens min värsta fiende det. Läs boken lär dig leva av paret Billmark det är min bibel idag. Kram

     

    Jag står för detta. Men får detta svar. Från anonyma L som inte förstår  ett dugg.

    Här är hennes svar på min kommentar:

    L

    5 juni, 2017 kl. 13:48

  2. Men Kerstin, jag säger också fortfarande dagis. Varför skulle det vara fel? Man är inte mindre värd bara för att man säger dagispersonal. Att hela tiden haka och hänga upp sig på ord som inte har en elak eller ful mening, varför? Hade du skrivit något om svordomar eller nedvärderande ord hade jag förstått dig men hur som haver så spelar det ingen roll.
    Ska vi hela tiden uppgradera så blir det ju galenskap av allt. Du menar att ett ord gör en person? Ta då en skurkärring som man kallade det från början, hur det gått vet jag inte men skurkärring, städerska, lokalvårdare, hygientekniker. Man är likförbaskat en städare av något slag. Du är inte mindre värd än vare sig kungen eller en högutbildad akademiker. Jag kallar mig hellre för vad som helst och har empati sympati och medmänsklighet än jag kallar mig för pedagog och slår ett barn. Inte sagt att du gör det. Vad jag menar är att du ska släppa sånt. Ingen ser dig som en sämre människa för att man kallar dig dagispersonal. Du är lika mycket värd ändå. 

     

    Snälla här vill jag ha er läsares åsikter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0