boken
Deppig!
Jag är deppig en svacka igen. Är som att åka bergochdalbana. Jag gillar inte det och inte att må så här heller. Är som om allt går åt helvete just nu. Mycket just nu, särskilt denna vecka har varit tung. Många händelser som varit väldigt jobbiga och påfrestande.
Självklart har jag folk runt mig som stöttar och ställer upp och det betyder otroligt mycket.
Gubben och jag hade en otroligt fin dag tillsammans i Fredags.
Lite matbilder.
sjukskriven.
solnedgång badrumshylla pimpat och godis.
tomat m och falu
Dagarna tickar på.
Vaniljkräm:
6 msk snabbvispad marsanpulver (se bild)
4 dl mjölk
2 msk vaniljsocker
Smet:
250 g rumstemprerad smör
4 dl socker
4 ägg
2 ½ tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
Garnering:
50 g mandelspån
TIPS! Du kan smaksätta kakan med 2 tsk kardemumma eller 0,5 g saffran om du gillar det.
Gör såhär:
Värm ugnen till 175°. Blanda mjölk, vaniljpulver och vaniljsocker tills du får en kräm. Ställ åt sidan. Rör smöret och socker med en elvisp tills det blir luftigt. Vispa i ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver och sikta ner det i äggblandningen. Häll i vaniljsåsen och blanda försiktigt. Se till att allt blandas ordentligt, rör allting med en slickepott eller slev.
Häll ut smeten i en stor och smord form, ca 20×30 cm. En springform är för liten, jag har använt en stor pajform på 29 cm. Strö på mandelspån och grädda mitt i ugnen i ca 35-40 min. Låt kakan svalna och ställ sedan i kylen. Servera kakan kall. Låt gärna stå i kylen några timmar innan servering, den blir desto godare dagen efter den har bakats.