Boken.

Det är svårt att skriva en bok. Kommer helt plötsligt på saker som måste vara med. World innehåller nu flera korta utdrag huller och buller som jag sedan ska försöka sätta ihop.
 
Utdrag:.
Det kändes som en stor klump i magen, kylan från hans ögon tränger ända in i benmärgen.
Orden han nyss sa gjorde så himla ont. Passar det inte så kan jag flytta.
Vad då passar det inte? Måsta han vara så kall, värsta är väl kylan och ilskan han för tillfälligt har mot sonen.Inget han gör är bra och han suckar ofta över honom. Han skäller mer på honom än tidigare och för ingenting.
Det känns som om jag ska sprängas i bitar, det gör så ont att se sina barn ledsna.
Jag måste vara stark, jag måste vara både mor och far...jag måste göra så att barnen inte mår dåligt.
Mig själv får jag lägga åt sidan, bara bita ihop och kämpa på.
 
Som jag tidigare skrivit är inte allt verklighet i boken. Mycket är taget från olika perioder i mitt liv..från minnen, från dagböcker. Men även berättelser från andra som jag känner och även påhittade saker som gör att det passar in i min bok.

Midsommarafton

Hade jättetrevligt och särskilt trevligt var det att mamma fick sjuktransport både fram och tillbaka från sjukhuset.
Varm och skön kväll som innehöll god mat, toning av hår och trevligt sällskap.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Trevlig chaufför som lät Nicole och Nico åka rullstolen fram till mor där hon fick byta stolar.
 
 
 
 
 

Blandat utan text.

 
 
   
    
        
  
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Denna ska jag göra

Paj är alltid gott.

Men det här mina damer och herrar tar nog priset när det kommer till pajer!

En underbart fin och smarrig chokladtryffelpaj med smak av apelsin.

 

 

Chokladbotten (recept av Roy Fares)

100g rumsvarmt smör

0,5 dl strösocker

1 ägg

3 1/3 dl vetemjöl

3/4 dl kakao

 

Chokladtryffel

2,5 dl grädde

250 g mörk choklad - välj en fin kvalitetschoklad, 70%

1 apelsin, skalet

Några marylandcookies som stoppas i tryffeln

 

Chokladbotten

Sätt ugnen på 225°. Knåda snabbt ihop alla ingredienserna till en deg och tryck ut den i en avlång pajform. Ställ i frysen ca 20-30 minuter, detta för att undvika att kanterna rinner ner under gräddning. Nagga pajskalet, grädda den mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna helt innan du tillsätter tryffeln.

 

Tryffel

Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Riv skalet från apelsinen med ett zestjärn och lägg den tillsammans med grädden i en kastrull och koka upp. Slå den över chokladen i bunken, låt stå ett par minuter. Rör sedan med en sked till en slät kräm. Plasta längs ytan och låt stå och svalna i rumstemperatur. Bred ut tryffeln i pajskalet. Dela ett gäng Marylandcookies på mitten och tryck ner. Låt stå i rumstemperatur, helst över natten innan den serveras. Servera sen med grädde eller kanske vaniljglass.

 


middag på gården.

Igår bjöd vi över min far på middag. Mamma ligger ju på sjukhus efter höftoperationen. Han fyllet år idag så vi bjöd även på Hallon chesee cake med flaggor på då han fyller på nationaldagen







studenten.

Nu skriver jag från min smartphone sen kommer jag även ladda upp bilder från kameran. Nu ser ni två bilder. Ett på mitt älskade barnbarn William och ett på Pernillas studentskylt.
Orkar inte gå upp nu för att sätta på datorn. Så ni som läser detta inlägg återkom igen.
 
Denna underbara unge vad jag saknat honom.
Han pratar toppen nu och är så otroligt artig. Ett exempel: kan jag få ett korvbröd tack.
 
Älskar dig!
 
 
Pernillas studentskylt.
 
 
Nu kommer de:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
Farmors underbara charmtroll. Har saknat er så. Vilka ungar...så härliga.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ni som är med på bilderna eller känner personer på bilderna väl är välkomna att kopiera.
 
Här kommer bilder som mamman till dessa underbara barn tagit.
 
Aikdagen vid Freinds arena. Sen visades bägge barnen upp på storbildsskärm inne på Freinds arena.
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0