Föreningen är idioter

Igår fyllde min son år, men blev inte grattad här i bloggen pga vår styrelse. De är rena idioter.
 
Först en viktig sak:
 
Detta är ingen personlig vendettas från oss utan vi bråkar för vi anser oss ha rätt i detta. Vi har inget personlig mot meddlemmarna i styrelsen. Men vissa verkar ha det mot oss då de knappt hälsar längre.
Svårt att skilja på jobb och privatliv har de kanske.
Kan säga att det är två stycken som vi inte tycker har att göra i styrelsen.
 
Nu börjar vi:
 
Access till källaren som är en vallgrav med fuktig och mögligt lukt??????
Golvet kvar  skriver de men en stor lapp satt på dörren öppnas ej pga rasrisk.
Vi kontaktade styrelsen 2 gånger innan vi fick svar om att kontakta dräneringsföretaget om access. Vilket vi även gjorde men inte fick något svar från dem förrän andra gången.
Källaren avstängd sen 15 augusti...sjukt Kolla vad det står om källaren här under som styrelsen sände ut i sommras:
 
 
 
Sen har hyresgästföreningen varit tydlig med att vi inte ska jaga bolaget som dränerar utan det är beställarens jobb. Sen har det varit tidspillan då inget gjordes på 5 veckor.
Syrelsen hänvisar till hyreskontraktet där det står: Ersättning utgår inte vid sedvanligt underhåll
men det står även arbetet ska dock ske utan onödigt tidspillan. vad fasiken är över tre månader och sen även har arbetet stått helt still i fem veckor.
 
Deras mail sänt den 22 okt.
 
 
Hej Gunnar och Kerstin,
 
Vi har följande besked till er.
 
1. För det punkterade däcket kommer ersättning med 131 kronor att utgå. Detta kommer att dras av på kommande avier för parkeringen.
 
2. Hyran för parkeringsplatserna är 400 kr både med och utan elstolpe, det är samma avgift. Någon ersättning kommer inte att utgå.
 
3. Tätning av spricka och målning av burspråket är beställd av Nordstaden. Enligt information idag ska målaren snart boka in en tid med er.
 
4. Ovan kylskåpet kommer ett ventilationsgaller att installeras, detta är beställt idag av Nordstaden och deras fastighetsskötare kommer att installera någon torsdag när han är här på sitt veckobesök.
 
5. För fläkten föreslår vi att spjället tas bort och kolfilterfläkt installeras?
 
6. För källarförråd kommer i enlighet med ert hyreskontrakt någon ersättning inte utgå.

Dessutom har vi erbjudit er access flera gånger vilket ni inte har accepterat. Första gången  fanns källargolvet kvar. Ni hörde av er flera veckor senare och hade då enligt er egen utsago ej ens försökt kontakta Drenera. När ni kontaktade Drenera fick vi uppgift om att ni vägrade att få access om det inte var på en lördag, vilket inte gick att ordna.

Ni har därför inte samarbetat i att lösa access och hämta saker.
 
MVH/ Styrelsen
 
Mitt svar tilbaka:
 
Hej

Vi anser att rabatt för parkeringen ska utgå då el-stolpen inte fungerat. Om ni har samma pris  för med el eller utan ska inte drabba oss. De som betalar 400 kr för utan el är medvetna om detta. Över en månad utan el är inte accetabelt. Vi går vidare med detta.

Angående access till källaren så stod det klart och tydligt tillträde för obehöriga på dörren. Vi kontaktade Drenera men det vi ville ha ut och det flera gånger/vecka fungerade inte. Att erbjuda Access till en källare utan golv som dessutom stinker både fukt och mögel är inte okej och fungerar itne heller. jag med min astma blir sjuk och Sture mådde uselt av att bara öppna dörren.

Sen var det även omöjligt att tömma hela förrådet då sakerna inte kunde ställas i en vallgrav.. Dessutom access flera gånger i veckan var ockås omöjligt. Sen har ni inte erbjudit access flera gånger utan föreslagit det en gång sen föreslog Drenera det och då kontaktade Sture dem.

Fruktansvärt att skriva att vi inte samarbetat, även ni borde förstå att det är en omöjlighet att gå ned i vår källare. Vi kommer även gå vidare med detta.

Angående Fläkten så behövs spjället för att släppa in luft så vi vill inte ha kolfilterfläkt utan vill att det trasiga utbytt.

Angående sprickan så har vi som hyresgäster rätt att få fönstret undersökt. Sprickan måste ha uppstått av någon anledning. Efter lagning hos grannen kom den tillbaka igen.
Här vill vi ha fönstrets trä ordentligt kollade och även om fönstret kan vara för tungt för burspråket.
Målaren har kontaktat oss. Vi går även vidare med detta.

Kerstin och Sture
 
Sture heter ju egentilgen Gunnar i tilltalsnamn, men det blev andranmenet Sture i skolan då det fanns tre Gunar redan. De flesta använder Sture vet inte varför de helt plötsligt skriver Gunnar?
 
Här är källaren:
 
 
 
Det behövs alltså stegar för att komma ned och sen även upp till dörren som går till flera förråd.
Ska fota mer idag och sända till hyresgästförening när vår handläggare kontaktar oss nästa vecka.
 
 
 
Ledsen Teddy men tiden rann iväg så jag var tvungen att störta iväg till en studiedag på jobbet.
Självklart ringde jag sonen, men brukar även alltid gratta nära och kära i bloggen också.
 
Grattis världens bästa son! Dock en dag för sent.
 
 
Nog om detta. Ha en bra dag!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0