Torsdag.

 
Förra gången fick Ala vara kvar med sin sura guacamola, torra burgare med ingenting på nästan. Denna gång åker Lastbilschaffören Lennie pga för mycket syra i maten, Ala får stanna kvar som har för lite falukorv på sin tallrik, även han som gjorde en rätt som inte ens hade smak av korven utan det var för lite salt och för sött åkte.
Nej bort med Juryfavoriten Ala och även juryn som i år inte är ärliga i sin röstning utan har en som favorit som slinker igenom på sina missar två gånger i rad.. Mina favoriter har alltid kommit etta eller tvåa nu åkte en redan nu.
Så heja Monika och Anders Ö.
 
Igår åt vi pommes, schnitzel, smörstekt spenat och rivna morötter.
 
 
Usch idag stänger jag och även imorgon. Jättejobbigt att stänga två dagar i rad. Men imorgon behöver vi inte  larma på då två stannar kvar för ett avdelningsmöte. Blir skönare till våren då man kan börja stänga ute. Det är jobbigt att vara inne hela eftermiddagen och sen stänga på det också. man blir väldigt trött i huvudet, även om man är kreativ och delar in barnen i mindre grupper.
När det blir lite varmare och ljusare kan man gå ut vid ettiden och stanna ute även över mellis. Eller gå ut dirrekt efter mellis och stanna ute tills fyrabarnen går hem. Då är man två pedagoger kvar i gruppen och kan då tillsammans ta in de barnen som är kvar efter fyra.
 
Om vi går ut nu klockan ett så tar det minst 30 minuter om inte mer att få på alla barnen ytterkläderna, även om de klarar mycket själva. Sen in igen för mellis klockan två, blir ju bara på och av med kläderna. Lite för kallt att äta ute än så länge då vantarna måste av för att hålla smörgåsarna och man sitter still minst 20 minuter. Går vi ut efteråt så blir det knappt en timme ute då det mörknar tidigt. Men varför inte gå ut klockan 12 direkt efter lunch undrar ni säkert. För då är vi bara två att klä på eftersom rasterna börjar som är mellan 12-13. Sen kom vi in klockan 10.30 med blöta kläder och kalla barn, kan vara skönt att få vara innen en stund och värma sig.
 
Det är ju inte en ur och skur förskola vi arbetar på. Där man kanske redan nu äter utomhus etc. Men vi är ute i alla väder om det nu inte är snöstorm med orkanbyar och mer än tio grader kallt. Finns mycket kul att hitta på inne också. Vi målar massor just nu och har mycket skapande verksamhet och givitvis fri lek.
Där kom jag in på jobbet igen.
 
Nej nu ska jag äta frukost och en massa goda grönsaker på smörgåsarna. Proviva mango och en klick yoghurt slinker nog ned det med.

 
 
 
 


 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0