Lakritsbollar.

Vilken skitomgång det var igår i melodifestivalen. De två sämsta vidare till final och andra chansen. Sämst var Panetoz hör inte alls hemma i detta forum sen var det en skitlåt också. Näst sämst Jem, där var det något bättre när den ljusa tjejen sjöng och de inte rapades. Vidare till finalen gick då Sanna henne hade jag som etta, tvåa hade jag Stenmark och han kom till andra chansen. Sen hade jag som Manda som trea en jättefin låt sen för att ha en fyra då så kom Pink Pistols och little great things på delad fjärde plats. De andra tre var som sagt rena rama skiten. Hur röstar Sverige och hur röstades de med i melodifestivalen överhuvudtaget? har nu på morgonen gjort lakritsbollar till kollegorna på jobbet. Så här såg det ut när jag började i köket.
 
 
Så här blev det.
 
 
 
De är supergoda men lite för lite strössel men det var det jag hade kvar hemma. Varken City Gross eller Coop i Bromma Blocks hade lakritsströssel när vi var och handlade igår. Uruselt säger jag bara. Vi kollade både vid bakartiklar och glassen. Vi köpte det på Ica Maxi senast så får väl åka dit nästa gång vi handlar.
 
Hjälp mig med datorn:
 
Någon som kan tala om för mig varför datorn börjat stänga av sig den senaste månaden enbart här inne. Jag kan sitta och skriva eller spela och så stängs den av helt. Brukar hålla upp till två timmar att vara inloggad här inne men sen stänger datorn av. Nu imorse höll det enbart i tio minuter. Det är bara på Facebook datorn stängs ned.
 
Så här står det på skylten som dyker upp på datorn.

AVG has a high detected memory on this applikation firefox.

Med risk för felstavningar över, men du förstår säkert vad det betyder.
Imorse kunde jag enbart vara inne på Facebook i en kvart och då stängdes datorn av. Jag satt enbart och skrev ett meddelande. Igår så stängdes den av efter 1 1/2 timme. Enbart Facebook som gör att datorn får eget liv. På c-disken står det så här. När jag håller muspekaren över Lokal disk (c:)

ledigt utrymme 56.8 GB
Total storlek 74,5 GB
 
Gissa felet och hjälp mig.
 
 

Kommentarer
Postat av: Marie

Ditt virusprogram, AVG, har en inställning som säger till den att stänga av/stänga ner program när de når en viss minnesvolym. Firefox drar mycket minne i sig och Facebook är också ganska krävande med sina applikationer. AVG tror därför att det kommit in ett potentiellt hot/virus i datorn som "äter" minne och stänger därför.

Antingen får du hitta och stänga av den funktionen i AVG. Byta bort Firefox, avinstallera AVG eller leva med att det är så bara...

Själv använder jag Chrome och inget virusprogram. Klickar inte på alla länkar och appar som visas för mig och har hittills klarat mig bra från virus.

Scannar dator nån gång ibland för att kolla och tar sen bort virusskyddet som gärna stör annars.

Svar: Tack snälla du för hjälpen. vad duktig du är på datorer. Ska försöka hitta den funktionen och stänga ned. Men jag har haft AVG sen 2008 och det är först nu det börjar strula,
kerstin Persson

2014-02-09 @ 08:06:58
URL: http://minsmalavag.blogspot.com
Postat av: Marie

Du kan ju prova att vara på facebook med Explorer eller annan internetläsare och se om det blir samma. Blir det inte det så är det Firefox som kräver för mycket och då kanske du får fundera på att använda annan läsare.

Det är svårt att förklara var du hittar inställningen i AVG och om du känner dig bekväm med det programmet ska du absolut fortsätta använda det.

Säkraste tipset är att först testa en annan läsare och vara på facebook och se vad som händer :)

Svar: Undrar bara varför den börjar bråka nu.
kerstin Persson

2014-02-09 @ 10:07:39
URL: http://minsmalavag.blogspot.com
Postat av: Marie

Gissar att antingen Firefox eller AVG uppdaterat på sistone så den ena antingen förbrukar mer minne eller den andra satt spärren för känsligheten lägre och därför har du inte haft problemet tidigare, men det är bara en gissning.

2014-02-09 @ 12:19:01
URL: http://minsmalavag.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0