Respektlösa hunägare.

 
 
Nu är jag väldigt trött på alla lagbrytande hundägare i Stockholm! Det är inte tillåtet att ha sin hund okopplad hur som helst utom på vissa anvisade områden tex hundgårdar. Om du inte har koppel på din hund ska du ha en väldigt pli på den, hunden ska gå bredvid dig på max en meters avstånd så som om den hade koppel på sig.
Få hundar är så väldresserade, sen kan hundägare inte matematik, de kan inte avstånd. Hundarna springer lösa i skog och mark, hundägarna kastar pinnar, bollar, tränar på att stanna och komma när man ropar etc. De har ingen som helst respekt för lag och ordning, de skiter i förbudet totalt. Blir de tillsagda får man en sur blick, de säger att hunden är så snäll så etc en massa andra skitsaker.
 
Jag är rädd för hundar som springer lösa, särskilt stora hundar. Jag har blivit påhoppad flera gånger dock aldrig skadad eller biten av en hund. Men hunden har hoppat upp på mig. Jag är pälsdjurallergiker så detta är inte alls bra för mig.
 
I vissa områden råder alltid koppeltvång och på vissa platser totalt hundförbud. Koppeltvång gäller alltid i naturreservat oavsett hur bra lydnad du har på din hund. Hundförbud gäller till exempel på lekplatser, många kyrkogårdar samt på allmän badplats.
 
Detta respekteras inte kan jag tala om, många hundar springer lösa på dessa platser.
 
Regler för Stockholm:
 

I Stockholm råder koppeltvång. Det innebär att hundägaren alltid ska hålla hunden kopplad på offentlig plats, utom på kommunens hundrastplatser.

Under tiden den 1 mars-20 augusti är det dessutom förbjudet för hundar att springa lösa i skog och mark där det finns vilt. Under perioden 1 juni–31 augusti (se information på respektive badplats), får heller inte hunden tas med till särskilt angivna områden på badplatser.

 

Jag har fått nog nu av ägare som totalt skiter i detta och låter sin hund springa lös hur som helst.

Du är inte mogen för hund om du inte kan respekterar, lagar, rekommendationer och andra regler som gäller för hundar.

Du är en respektlös egoist om du struntar i detta.


Har länge velat skriva detta, men nu har vattnet i bägaren trillat över så nu blev det nedpräntat. Ser dagligen i mitt arbete dessa respektlösa hundägare. Ser ofta hur våra barn blir rädda och tom börjar gråta när ägarnas hundar sätter av i galopp mot oss. Hur de låter hundarna springa lösa i lekparker. Hur de rastar dem på förskolegårdarna när de är stängda och låter hundarna bita sönder de fasta lekredskapen, bajsa och härja fritt i sandlådorna.

 

 

 

 


Skärpning! Annars köp dig en leksakshund. 


Kommentarer
Postat av: Celine Naminah

Nog för att det händer att vi har vår hund lös men i stort håller jag med dig... Hur lydig en hund än kan vara så kan de alltid precis som barn få något i huvudet och bara rusa iväg. Som föräldrr fpr man tänka på var man släpper sina barn lösa, speciellt då de är små. Detsamma gäller med hundar. När jag släpper Donna lös är det på områden hon känner igen och är trygg i. Oftast i rastgprden eller annat inhängnat område och är de inte inhängnat skall det absolut vara folktomt och då gäller det att ha koll på hunden men även på omgivningen. Kommer det någon, även om det är väldigt långt avstpnd så åker kopplet på såvida hunden och personen som kommer inte ör välbekanta med varandra.

2014-04-21 @ 21:22:21
URL: http://aspieblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0