Allergi!

Att vara doftallergiker gör att man märker hur många okänsliga människor det finns. Hur många människor som inte vet vad rakvatten och parfym är för något. De formligen dränker sig i skiten. De doftar på 20 meters avstånd och kommer man tätt intill så luktar det skit helt enkelt, varför dränka sig i dofter? En liten dutt räcker man ska dofta när någon kommer en nära och då en svag behaglig doften inte på flera meters håll.
 
Idag fick vi först byta kassa då en man som använt hela sin flaska rakvatten ställde sig i samma kö. Sen fick vi springa gatlopp för att komma undkomma en kvinnan som hade haft hela sin flaska parfym på sig. Sen slog vi rekord i tre steg när vi skuttade förbi bankomaten där en kostymklädd herre stod och doftade rakvatten på mins 10 meters avstånd.
 
Varför är människor så respektlösa och varför dränker de sig rakvatten, parfym etc?
Det är ett helvete att vara doftallergiker. Sture får en fruktansvärd pannknack+snuva när han får ett allergianfall, jag får ont i huvudet, stickningar och klåda  i ansiktet+hosta, ont i halsen, rinnande ögon och näsa, tyngre med andningen.
 
Sen gäller det även för mycket spray i håret, starka schampon, duschkrämer och liknande ting. Många tror ju att det enbart är parfymdofter som gäller. Men det gäller alla starka parfymliknande dofter oavsätt om det är i flaska eller ej.
 
Tänk er för innan ni tar på er dofter. För mycket luktar värre än svett eller åtminstonne lika illa och det gör många människor sjuka.
 
Ja vi kom hem med tre par skor till mig och en rosa väska. väskor kan man aldrig få för många av :).
 
 
 
 
 
Sture är egenkär :)
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0