Upplysning till er läsare.

Jag är ledsen att ni inte kommit in i bloggen idag tisdag och kanske längre tid inte bara idag. Beror på att Blogg.se har lösenordsskyddat min blogg pga en bild jag la upp för 3 1/2 år i min blogg, som inte var min. Den som äger bilden kontaktade blogg.se och då låser de min blogg tills jag tagit bort bilden. Lustiga de är va? Hur ska jag kunna komma in och ta bort bilden om de låser den? Som tur var så hade ägaren kontaktat mig så jag hade redan tagit bort inlägget.
 
Handlade om en bild med godis från 60-talet. Den som kontaktat blogg.se har en samlarsida där denna samlar på samlare som samlar på nostaligibilder/plancher etc. och bilden var en planch med godis från 60-talet. Trist men sant.
När jag fick mailet från blogg-se att de lösenordsskyddat min blogg var jag redan inloggad, så därför kan jag skriva detta nu.
 
Så nu vet ni det fråga alltid om ni får ta bilden. Hjälper inte att ni googlat fram den för det finns alltid en ägare. Numera mailar jag alltid ägaren om det är någon bild jag vill lägga ut. Ja detta har jag gjort ett par år nu då jag fick vetskap om att bilder från googel får man inte heller lägga ut. Inte lätt för en gamling som jag att veta allt det där.
Nu kan alla ni eleka korpar skriva i kommentarsfältet efter att ni läst detta: men det vet väl alla om copyrigt, men hur dum får man vara. Sätt igån bara.
 
Kan tillägga en sak: man kan inte lägga ut en annans bild även om man länkar till ägarens sida. Detta ser jag andra bloggare, storbloggare och Facebooks användare göra dagligen. Länka till en sida där bilden finns får du, men nästan alla lägger ut bilden med en länk under. Akta er ni kan bli anmälda pga att detta inte är tillåtet.
 
Sen snor ni mina bilder och lägger ut dem utan att fråga kan jag anmäla er. men skulla aldrig falla mig in att vara så barnslig, så länge de länkar till min sida eller inte påstår att bilden är deras egen.
Eller sist men inte minst är folk som jag känner väl. Varför anmäla? Livet är för kort för att bråka om bilder som man äger och något lagt ut för att de tycker de är fina eller dylikt.
Ha en fortsatt bra dag.
 
Om det blir uppehåll i bloggen beror det på att jag itne kommer in. Då man blir automatiskt utloggad efter ett tag om man inte gör något i bloggen.
 
Nu vet ni det och vi lägger detta bakom oss, vore tacksam om övriga frågor angående detta inte ställs då jag är väldigt irriterad

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0